Gjærbakst: Boller og fletteloff

Siden det er langfredag i dag og vi får besøk, bestemte vi oss for å lage noe gjærbakst for å gjøre det hyggelig. Vi valgte å lage boller med rosiner og fletteloff. Oppskriften til bollene kommer fra mammas oppskriftsbok og fletteloffen er hentet fra boka “Kokebok for alle”. Det tok ca. 2 timer til sammen å lage, men å sette det til heving må beregnes.

FLETTELOFF

Oppskrift på fletteloffen.

Pensle med vann og strø på solsikkekjerner og sesamfrø.

Nam til nystekt fletteloff. Er så godt hver gang, så må prøves.


 

BOLLER MED ROSINER

Her er bollene klare til å stekes. Pensle egg på toppen for at de skal bli gyllenbrune og fine når de kommer ut av ovnen.

Gyllenbrune boller er godt!

#mat #gjærbakst #boller #oppskrift #fletteloff #påske

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg