CINDY Z.

KREATIVITET: Design, foto, interiør ... zhuoblogg@hotmail.no

Adventsutstilling: Fra lys til lys

 • 18.12.2016 - 23:11
 • En julete, litt glorete og gøy adventsutstilling, en smule ute av kontroll. På SKMU (Sørlandets kunstmuseum) fra 27. november - 30. desember 2016, kan vi se den flotte utstillingen "Fra lys til lys". I dag bestemte vi oss for å ta en tur innom for å se på utstillingene.

  Det er skoler og barnehager som har fått oppgaven å lage hullmønster i ulik pappemballasje. Tomeskene er festet til taket og henger ned vertikalt. Da lysene i salen slukket seg, fikk vi se lysende tomesker fordi de hadde små hullmønster i.

  Noen av hullene i tomeskene var beskjært etter formene på bokstavene, det så ut som om lyskilden kom derfra. Slike lysforandringer gjør at vi oppfatter lys på en helt annen måte - en høytidelig og stemningsfullt opplevelse.

  I et annet hjørne så vi et punktlys som lyste mot noen julekuler som hang ned fra taket. De var i fargene sølv, gull og rød.

  Denne utstillingen var ganske spesiell. Det skal forestille et juletre satt sammen av eldre fjernsyn (dere vet de tunge gamle TV-ene fra 90-tallet). De "blinket" hele tiden i form av "støv", og skiftet fra forskjellige farger. Litt forvirrende for øynene å se i lang tid, men på lang avstand ikke så verst.

  #utstilling #kristiansand #lys #kunst #design

  Én kommentar

  19.12.2016 kl.20:37

  saa fint. Cindy!

  Skriv en ny kommentar


  Send en privat melding
  hits