Et (bringe)bærtips til deg

I dag ettermiddag plukket vi med oss modne røde og gule bringebær på vei hjem. Synes de smaker så godt i iskrem og ellers blandet i en fruktsalat. Sist gang etter selvplukking la vi de ferdige vasket bringebærene i kjøleskapet i en dag og da vi tok de ut igjen ble de ikke så fine. Nå ligger de på kjøkkenbenken helt til vi skal spise dem. Her er et annet tips fra meg til deg: Ikke vask alle bringebærene hvis du ikke skal spise dem. Vask bare de du skal spise for å holde de fine i lenger tid. Grunnen til det er at vann kan gjøre bærene mugne. Og friske bær har ikke så lang holdbarhet.

Jeg leste på KK om et triks som forlenger holdbarheten til ferske bær, og her er tipset: Bruk eddikvann til å skylle bærene. Eddikvann er sterkt nok til å drepe bakterier og fjerner mugg.

Slik gjør du:

1. Bland 1/3 blank eddik eller hvitvinseddik i 2/3 kaldt vann.
2. Ha bærene i en bolle, og hell eddikvannet over dem. Rør forsiktig rundt med en skje.
3. Sil av vannet, og gi bærene en skyll i kaldt vann etterpå.
4. Rist av mest mulig vann, og legg bærene i kjøleskapet.

Dette forlenger levetiden på bær og de kan da oppbevares 1-2 uker lenger.

Oppskriften “Slik unngår du at bærene mugner” er hentet fra HER

#bringebær #tips #bær #plukking #natur

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg