Oppskrift: Kanelboller

Mmm, det lukter kanel på hele kjøkkenet! Denne oppskriften gir ca. 16 stk kanelboller og tidsbruk er 90 min. Om noen lurer på hvorfor jeg har lagd mange flere kanelboller, så har jeg tredoblet oppskriften og fikk 53 stk. Kanelbollene blir veldig store, så sørg for at du lager dem litt mindre (eventuelt bruk muffinsformer).

Du trenger:

♥ 1 pk gjær ♥ 75 g Melange ♥ 3 dl melk ♥ 3 ss sukker ♥ 8 dl hvetemel

Fyll: 

♥ 0,5 stk Melange Sticks ♥ 3 ss sukker ♥ 2 ts kanel ♥ 1 stk egg, til pensling

Slik gjør du:

1. Del opp gjæren i en bakebolle.

2. Smelt 75 gram Melange i en liten kjele ved lav varme. Ta kjelen av kokeplaten og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm.

3. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.

4. Rør inn sukker. Rør så melet inn i væsken.

5. Arbeid deigen godt til den slipper bollen.

6. Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, det tar ca. 30 minutter.

7. Lag fyllet ved å røre 50 gram romtemperert Melange, sukker og kanel sammen til en myk krem.

8. Dryss litt mel på bordet og del deigen i to. Trill hvert emne til en lang pølse på ca. 20 cm. Kjevle hver pølse til et rektangel på ca. 25 x 40 cm.

9. Smør kanelkremen i et tynt lag utover hver leiv. Rull leivene fast sammen til pølser fra den lengste siden og del hver pølse i 16 like tykke skiver.

10. Legg kanelsnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir. Bruk god avstand.

11. La kanelsnurrene etterheve under et klede i ca. 30 minutter.

12. Sett ovnen på 225 grader.

13. Pensle kanelsnurrene med et sammenvispet egg, og dryss over mandler og perlesukker. Stek kanelsnurrene midt i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskriften er hentet fra Mills.no sin nettside. Håper det smaker!

#mat #matoppskrift #kanelbolle #kanelsnurrer #kanel #oppskrift #bakevare

1 kommentar
    1. Dette så skikkelig godt ut! Har virkelig lyst til å prøve meg på en glutenfri variant av denne 🙂 Håper du får en fin dag!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg