hits

Utplassering

Journalist i egen by

Denne torsdagen har jeg gjort masse spennende. Først av alt må jeg si hvor flott himmelen var, da jeg gikk forbi, så måtte bare dokumentere det. Dere skulle ha visst hva jeg driver med for tiden, og nå skal jeg endelig si det: Jeg er intervjuer! Herlighet, det er så gøy å spørre folk hva de synes om besøket, opplevelsen og hva de har handlet. Allerede nå føler jeg meg nesten som en journalist som jobber i en avis.

Har stått ganske mye ute for å fullføre oppgavene, så etter det hadde jeg nesten ikke følelser i hendene da jeg avsluttet de intervjuene. Jeg burde ha skjønt kle-deg-etter-været prinsippet. Selv om det er sol på himmelen så kan det være litt kaldt når sola har gått ned. Håper været vil holde seg som dette her slik at det blir flere folk å se i Kvadraturen, Kristiansand by. Ellers utenom å fryse litt, synes jeg dagen har vært ganske lærerikt.

#byen #våren #avis #journalist

Ut i praksis IKEA #10

Siste dag ute i praksis. Gikk runden rundt omkring (for at det så greit ut), hente to sofaer Klippan (så også etter trekk til dem, men fant ikke), gikk ned til gjenvinning med papp, plast og restavfall, fikk lage showrom + montere + hente og finne varer. Skrev også opp en liste over ting vi har brukt (navn, nummer på varen, antall) og pakket opp varene.

Tidlig på morgenen før kl. 08, kikket jeg litt i interiørmagasiner.

Kilde: Rom123. De selger også slike på IKEA


Hentet TV-en. Det var to stk og jeg skulle velge den største. Forskjellen var ikke så stor mellom de to.


Plasserte puta.


I prosess. Mange varer i handlevogn og trallen.


Hele showrom. Nesten helt ferdig, men noen detaljer mangler.

Tusen takk til IKEA som har tatt meg inn på Com&In! Jeg har lært kjempemye ute i praksis i to uker. Synes det har vært kjempegøy og lærerikt. 

#ikea #utplassering #opplæring #bedrift #interiør #design #kreativ #showrom #stue

Ut i praksis IKEA #9

Nest siste dag ut i praksis, i morgen er det siste gang/dag. På morgenen leste jeg i interiørmagasiner: Rom123, og da kom jeg over en fin dekorativ uro (med steg for steg) forklaring:


Kilde: Rom123


Ferdig kjøkken!

Jeg har gått runden, ryddet litt rundt forbi og har tatt med meg hylla opp. Fikk en (stor)oppgave som gikk ut på å svare på noen spørsmål. Skulle gå rom for rom og svare på spørsmålene. Det var mange flotte stiler og trender!


IKEA katalogen som jeg kunne kikke litt på.


Kom over dette rommet, veldig fint.

#ikea #utplassering #opplæring #bedrift #interiør #design #kreativ #showrom #kjøkken

Ut i praksis IKEA #8

I dag har jeg gjort masse forskjellig. Gått runden rundt soveromsavdelingen og alle rommene til venstre når man kommer opp i 2. etasje. Var på gjenvinningstasjonen og tømte/sorterte papp og restavfall. Etter det jobbet vi videre med kjøkkenet. Jeg fikk med en liste der jeg hentet: Bestikk, ølglass og "B" formet bokstøtte. Hentet også bøker.


Synes denne så amazing ut :)


Så fikk jeg dekorere noen glass med cornflakes, mandler og noen frø (?).


Spiseplassen!


I prosess.

Lærte litt om hvordan de designer på PC-en. Gått runden med å se og finne ulike utstillingsløsninger.


Fikk en hylle å montere. Brukte unbrakonøkkel til å skru. Veldig enkel å montere. Forresten skal vi også ha 3 av disse i vår St. Joseph L106 leilighet.

#ikea #utplassering #opplæring #bedrift #interiør #design #kreativ #showrom #kjøkken

Ut i praksis IKEA #6

Nå er det bare denne uka igjen vi er ute i praksis. Når jeg tenker meg om, så føltes det ut så fort det har gått!


Dagen i dag begynte med å være på senger og barnas. Gjorde det fint der og satte på plass en haug med ting. Noen magasiner lå på feil plass, det samme med brosjyrer og ting og tang. Sjekket at det så fint ut.


Tok med skuffene til et lagerrom og skrudde av håndtaket. Etter det var det å skru på håndtaket på noen oransje skuffer (lik på bildet).


Noen sengesett å stryke.


Var på "skattejakt"! Dette var gøy. På bildene tegnt med sirkler rundt betydde at det var utgående varer som skulle fjernes fra utstillingene til venstre når vi går inn i 2. etasje. Jeg tok med meg en handlevogn, så gikk jeg runden.


Dette fant jeg: Oransje skåler, en boks, en veggklokke, servietter, brikker, tallerken og bøker. Ikke alle ting var på utstilling, så derfor ble det færre ting enn det jeg håpet på. Trodde det var alt på bildet de hadde brukt (utstillingsvarer).

#ikea #utplassering #opplæring #bedrift #interiør #utstilling #skattejakt

Ut i praksis IKEA #5

Dette innlegget var publisert 6. mars 2015.


"Fototapet" stoff pakket inn i en veggplate. Festet med dobbeltsidig teip, det gikk fint.


Utstilling. God kombinasjon med hvitt, sort og gult.


Blomstermønstret utstilling.


Før.


Nå.


Klatre opp og ned stigen igjen ...


Nå ser det slik ut på veggen i avdelinga "Bilder og rammer".


Skiftet ut utgående bilder og satte i nye.


Her var det viktig å bruke øyemål + linjal for å få riktig mellomrom og avstand mellom hvert bilde. Disse skulle henges opp og det ville ha blitt rart hvis bilderammene ikke helt var i samme høyde.


Slik ble det. Vi vet det er snudd om på den øverste sorte bilderammen.


Sommerfugl bilde. Lærte å skanne varene selv (de vi bruker til utstilling), så det blir riktig antall for kunden(e) å sjekke om det er på lager i varehuset. Det kalles å skrive ut varene.


Ferdig!

#ikea #utplassering #opplæring #bedrift #interiør #design #kreativ #bilder #rammer #utstilling

Ut i praksis IKEA #4

I dag har jeg vært med på et lite og kort møte ved hovedinnganga kl. 08. Det ble ønsket "god morgen".


En inspirasjonsvegg.

Jeg fikk hentet noe som jeg kunne bygge. Skulle sikre den hylla til venstre, men fant ikke noe å feste den på. IKEA har en regel om å sikre ting som er høyere enn 150 cm (?).

Var med på å rydde alt på bilder og rammer avdelinga som var makert rundt med rødt/hvitt bånd. Tok med inn hyller og stativ. Mange handlevogner med utstillingsvarer - gikk inn med dette på "billigkroken". Her kommer det senere glassvaser, bilderammer, lykter ... under normalprisen (verd å ta en titt). Gikk 3 - 4 ganger til "billigkroken" med disse handlevognene med utstillingsvarer.


Skiftet ut bilder i bilderammene. Fra blomstene og rutene til mer friske farger: Det som ligger i en bunke er nytt.


Det samme her også. Kult med de fiskene og blekkspruten.


Blomstermotiv - denne er ny.

#ikea #utplassering #opplæring #bedrift #interiør #design #kreativ #tekstil #utstilling

Ut i praksis IKEA #3

Kl. 08 - 09 var det IKEA infomøte ved kantina. Visste dere at IKEA snart skal lansere møbler med ledninger som kan lade telefoner? Hehe, litt vanskelig forklart, men dere kan se HER for mer info!


Legg mobilen på krysset, så lader den!


Tok i sengesettet i pute og dyne (det jeg strøk i går).  


Etter møtet fikk jeg lage utstillinger som stod ved tekstiler og sengesett. Det var printet ut et ark med hva de tenkte (glemte å ta bilder av det) der det var en slags produktliste. Tok ned lampe og bilderammene. Det skulle være en "tapet" på utstillingen. 

Fikk en jobbtelefon (alle ansatte har) så jeg kan ringe dem hvis jeg lurte på noe. Smart!


Stockholm hvit/gul metervare.


Klippet ut gult stoff. Viktig å ta litt mer enn målene, ca. 2 cm (for å feste med stiftemaskin).


Et eksempel på hvordan det er brukt på IKEA.


Strøk ca. 10 gardiner inne på tekstileriet. Alle gardinene på bildet heter "Vivan".

#ikea #utplassering #opplæring #bedrift #interiør #design #kreativ #tekstil #utstilling

Ut i praksis IKEA #2

I dag har jeg blitt bedre kjent rundt forbi og hvordan ting er plassert. Oppgavene var å fjerne alle hyller som var festet på veggen. Her skulle jeg fjerne bilderammene fra veggen. Dobbeltsidig teip var vanskelig å fjerne når det satt så fast! Bilderammer skulle jeg ta ned og flytte over på den andre veggen som jeg tok ned med de bilderammene med blomster på. Vi undersøkte layouter og hvordan sonene ble fordelt. 

Etter lunsj var jeg på tekstilrommet som lå ikke så langt fra kontoret til de ansatte. De kaller det "Tekstileriet". Oppgaven min var å stryke!


Eivor (gardin) og Alvine kvist (sengesett).


Jeg strøk sengesett, gardiner og to rest stoff med blomstermønster. 


Bilderammer. De hvite heter "Virserum" og de grå "Haverdal".


Jeg tenkte å være kreativ på denne oppgaven. Jeg elsker å lage ting! Først tok jeg og løsnet baksiden av bilderammen.


Fant et greit utsnitt (ja, det har noe si hvordan man tar det, som kommer på slutt resultatet). Og ...


Slik ble dem! Flotte eller hva?

#ikea #utplassering #opplæring #bedrift #interiør #design #kreativ #bilder

Ut i praksis IKEA #1

I uke 10 og uke 11 (som er i denne uka og neste), er jeg ute i praksis på IKEA. Jeg fikk avtalt i god tid (før vinterferien) med kontaktperson når jeg skulle begynne på "jobb" etter vinterferien. Jeg skulle møte kl. 08:00 utenfor personalinngangen til IKEA. Jeg kom 10 minutter før, så det var fortsatt ganske tidlig. Først fikk jeg navneskilt. Så gikk vi inn til et rom med bare arbeidsuniform for å finne uniform også fikk jeg et garderobeskap som jeg kunne sette fra meg tingene.

Da jeg var ferdig her, fikk jeg en omvisning rundt varehuset. Det var stort og ganske åpent: De ansatte hadde egen kantine, toaletter, garderobe og sin egen arbeidsplass!

Mine arbeidsoppgaver i dag har vært veldig mye. Jeg har både grublet og tenkt hardt. Hmm, la meg tenke litt ... jo: Dere vet egentlig at IKEA åpner kl. 10, så kommer de ansatte to timer tidligere for å gjøre i stand butikken? Jeg var en av dem ...

Fotball og volleyball i eplekutter. Noen fotballer hadde så lite luft i, så vi pumpet dem opp litt.

PC-vesker og sekker. Her skulle de festes rundt med en sort plastfesteting.

Etter dette var det en liten pause (frokost), men da tenkte jeg: Jeg har jo spist frokost hjemme før jeg dro hit? Da var klokka 10:00 (eller noe sånt). Jeg spiste likevel, fordi jeg ble sulten. Etter frokost fikk jeg vært på et lite møte. Vi presenterte oss selv om hva vi driver med og gjør. På møtet så vi på nye stiler og trender på projektorvisning. Det handlet om nye varer som skulle snart lanseres i IKEA butikkene. Det var mange fine ting!

Da møtet var slutt, var jeg på en ny avdeling: Bilder og rammer. Der skulle jeg ta ned bilderammer.

Jeg måtte bruke to handlevogner for å fordele: En med de små rammene og en med de store. De var festet med dobbeltsidig superduper teip, så de satt godt fast ...

Her skulle jeg bytte ut bilder av blomstene med noen andre, så det så sånn ut etterpå.

Så var det lunsj. Mesteparten etter lunsj stod jeg på stige.

Ryddet vekk alt på veggen til høyre (siden det skal settes opp en ny vegg?). Det som holdet opp veggen skulle også vekk. Og det som er bundet fast med rød og hvit plast: Det er alt som har vært på veggen. Jeg fikk avtalt å jobbe hver dag kl. 08:00 - 15:00.

#ikea #utplassering #opplæring #bedrift #interiør #design

Opplæring i bedrift UKE 7 (video)

10. - 14. februar (uke 7) var jeg i opplæring i bedriften Carlsen Fritzøe på Sørlandsparken, og det var jo kjempegøy! Jeg lærte mye nytt som fargeteori, var på hjemmebesøk hos kunden, å se/høre etter kundenes behov, tegne kjøkken på et program som heter Winner og rival.no ... Etter denne uka skulle vi skrive en rapport om der vi var i uke 7. Jeg har valgt å lage en video der jeg har filmet nesten alle kjøkkenutstillingene i butikken, noen bilder og stikkord.

Jeg kommer til å skrive hva jeg har gjort hver dag i den uka, men først har jeg en video til dere!

Utplassering som blomsterdekoratør #8

Det er så rart når det er min siste dag på utplassering. Alt har gått så fort. Jeg kommer til å savne blomsterbutikken.

Det første jeg skulle gjøre, var å bære opp det som skulle leveres. Det var veldig mange kunder som hadde bestilt blomster og annet, så det var mye å bære opp siden det lå i kjelleren.


Hele trappa er jo full av poser!

Jeg kaller dette lagerrommet. På lagerrommet var det mange pakker som skulle bæres opp.

På ganga:

Jeg lærte å plante blomster! Dette er svibler. Jeg tok 3 svibler i en blomsterpotte i glass. Så tok jeg og fylte på jord, og mose på toppen.


Jeg lagde 10 stk.


Da jeg var ferdig med å lage dem, vannet jeg og satte de i hylla på lagerrommet.


De kalte det store lagerrommet for tilfluksrommet. Det var litt kaldt å være der nede.


Lagde 3 stk julenek. De har blitt veldig populært i det siste. Priset de og satte de utenfor butikken.

Butikken fikk inn mange nye blomster og de måtte jeg bære ned trappa og inn tilfluktsrommet. Det var mest svibler som var bestilt.

Jeg dekorerte sviblene. De brune stengene duftet deilig lukten av kanel. Det røde er rips.

Jeg trakk ut stjernene i papp og ståltråden som hang igjen av dem.


Priset sviblene.


Lagde 10 stk.

Til slutt skulle jeg dekorere sviblene. Disse er pyntet med en stjerne som har sølvglitter, kongler, litt grønt og "snø".

Utplassering som blomsterdekoratør #7

Det er nest siste gang jeg er utplassert som blomsterdekoratør.

Jeg tok noen bilder ved arbeidsbordet mitt.

På hylla.

På toppen av hylla.

Jeg stod ved dette arbeidsbordet og lagde 10 julenek med 5 i røde bånd og 5 i grå bånd.

Julenekene fant jeg utenfor butikken. Det var kaldt å gå ut. Jeg bærte dem ned den trange og lange trappa (som jeg vanligvis gjør). Fikk jeg ikke med alle, tok jeg bare litt og litt om ganga. Da gikk jeg flere ganger opp og ned trappa. På bildet ser dere at det er litt rotete ut fordi jeg tok og la alle julenekene på bordet i stedenfor gulvet.


Her har jeg klar noen. Så fikk jeg lov til å prise dem. De kostet 98,- pr. stk, og butikken fikk solgt ut alle julenekene i forrige uke (takket være meg)!


Jeg får sykt julestemning å være i kjelleren, vi tok på radioen på P4 og hørte på julemusikk.

Så var det disse sviblene som skulle pakkes inn i moser. De stod innenfor butikken på ikke så kald temperatur, men da jeg tok dem med til kjelleren åpnet de seg sakte og sakte på grunn av den varme temperaturen fra ovnen vi har der.

Mosen var ikke gøy å ta på, men er du blomsterdekoratør, så må du tåle noe.

Den var jo våt også fordi den har stått i kjøleskapet en stund. Kald og våt.

Etter en stund har Camillas blomsterdesign mange avtalte bestillinger, og jeg fikk lov til å ta en tur opp til butikken for å se hvordan det gikk. De ansatte hadde det travelt med å å pakke inn, ta telefoner og sette inn bestillinger. Det var virkelig travelt på fredager i en blomsterbutikk!

Denne blomsterbuketten var veldig fin.


Denne blomsten var nydelig!


Dette skal være en krans med mange kongler på.

Etter at jeg har vært oppe en stund, gikk jeg ned i kjelleren igjen. Der så jeg noen fine blomster som jeg hadde så lyst til å ta noen bilder av.


Jeg priset sviblene til 69,- pr. stk.

Jeg gikk opp i butikken for å prise noen julestjerner. Noen blomster kostet 100,- og andre 150,-

Prismaskinen.

Siden julenekene var så godt solgt, fikk jeg lov til å lage noen flere. Jeg lagde 7 til: 10+7=17 julenek til sammen.

Utplassering som blomsterdekoratør #6

Nå har jeg jobbet i 6 fredager og har 2 ganger igjen i utplassering.

I dag har jeg pyntet julenek med furugran (eller hva det nå det heter), en kongle og et rødt bånd.

Først skulle jeg klippe opp furugran i en haug. Så tok jeg grønn ståltråd for å binde den fast med en del av furugranet og konglen.


Så mange kongler var det i posen!

Jeg laget 10 julenek med rødt bånd og 10 grå bånd. Jeg fikk lov til å prise dem til 98,-

Noen hadde gått igang med julelysene. Lysene i rommet ble slukket og vi så hvor fint det var langs gulvet.

Camillas blomsterdesign fyller 12 år i morgen! Til lunsj var det mat. Mye bedre enn buffet!

Jeg tok bildet etter at vi har spist.


Jeg tok ut blomsterpotten og tok planten i nytt jord. Legg merke til mosen som jeg tok oppå jorda. Stjernene på toppen av plantene er laget av papp.

Dette har jeg gjort før. Jeg tok ut plastpotten til de hvite sviblene, pakket dem med mose og surret hyssing rundt.

Til slutt skulle jeg surre en kongle på hver og en svibel.


Jeg pyntet 11 hvite svibler.

Utplassering som blomsterdekoratør #5

Noe uvanlig skjedde i dag. Nå skal jeg fortelle dere. Kl. 08:30 skulle jeg gå ut til bussholdeplassen. Jeg så bussen, men jeg løp for å rekke bussen fordi jeg trodde at det var den tiden bussen jeg skulle ta. Plutselig hørte jeg noen rope bak meg. Jeg tittet bak meg. Det var en hund som kom løpende mot meg.

Jeg vet ikke hvilken type hund det var, men beskrivelsen: En hund som var liten, hvit og ligner på typen Bichon Frise. Æææ, jeg ble kjemperedd! Eieren som var en liten gutt på ca. 9 år ropte på navnet til hunden, men hunden brydde seg ikke. Så hva skjedde videre? Hunden tok igjen meg (sint blikk) og hadde så lyst til å ta meg. Bare fordi jeg løp etter å rekke bussen, betyr det vel ikke for hunden at den tror jeg er redd den? Hunden fulgte etter meg i ca. 20 meter før den snudde vei.

Jeg kom veldig tildlig på jobb. Det første jeg skulle gjøre var å lære å pakke inn blomster som skulle til levering.

Her har en ansatt vist meg hvordan jeg skulle pakke inn blomsterbuketten.

Så skulle jeg vanne noen av blomstene inne i butikken. Her er noen bilder av de jeg vannet.

Disse plantene var litt krevende. Pottene satt fast og jorda datt av. Det var ikke så lett å få den dyppet i bøtta for vanning.

Hortensia blomster.

Jeg gikk ut for å hente disse greinene med inn i kjelleren. Der jobbet jeg fra lunsj og utover dagen til klokka var 15:00.

Jeg skulle lage en krans. Jeg fikk en "ring" til å starte med.

Jeg brukte grønn ståltråd til å binde dem fast med.


Jeg lagde 3 kranser.

Utplassering som blomsterdekoratør #4

Slik var dagen i dag på utplassering: Jeg passet på butikken (når det var kunder skulle jeg rope ut). De ansatte var i kjelleren og diskuterte et eller annet. Da var jeg oppe og passet på. Jeg tente noen lys i butikken for å få opp stemninga.

Stearinlys.


Telys som flyter i vann.

Vasket gulvet for rengjøring. Fant en grønn tallerken som var mindre enn et A5 ark. På en grønn "svamp" brukte jeg en kniv for å forme den til en form (som et rektangel). Så klistret jeg en selvknebne "tyggis" og så en grønn "stol" opp/ned på. Fikk ikke tatt bilde.

Jeg og Camilla dro til Randesund kirke for å levere blomster til en begravelse. Jeg har aldri vært på begravelse til noen kjente i Norge før, så jeg vet ikke så mye om hvordan de har seremonien. Det var rart og trist da jeg kom på besøk i kirka.

Vi tok med ca. 4 - 5 rosebuketter av denne typen.


Vi tok med blomstene på kista med.


//google


//google

Da vi kom tilbake på jobb, tok jeg en halvtimers pause. Etter pausen snittet jeg gåsunger.

Jeg snittet også de hvite rosene.

Orkidé: Kuttet av stilken og stakk dem i vannrør og propp.

Det siste jeg gjorde var å feie gulvet igjen og priset noen busker.

Nå er det snart jul og blomsterbutikken har pyntet opp butikken. Bildene nederst i dette innlegget er lånt fra Facebook sida til Camillas Blomsterdesign.


Nå er det snart jul ...

Utplassering som blomsterdekoratør #3

9.11.2012: Blomstene fra Sør Arena kom tilbake til butikken igjen og måtte skiftes ut med nye blomster og butikkmerkelapp. Nå tok jeg bare det samme bildet fra forrige gang med de samme blomstene.

Jeg priset blomstene til en butikkens bestemte pris og la de ut i butikken. Disse skulle de selge videre.

Snittet disse.

Var på tur i skogen. Der fant vi mose, strå, blader og lange greiner som vi tok med tilbake på jobb. Dette var noe vi fant.

Haha, mosen som ligner på et teppe. Det var litt ekkelt å ta på det.

Etter pausen skulle jeg gjøre dette. Det var å ta ut løken fra plastbegeret og å pakke den i mosen med hyssing rundt.

De satte jeg til salgs utenfor butikken.

Med disse blomsterglassene skulle jeg helle ut vannet. Jeg gjorde det forrige gang også.

Bilder av alle blomsterglassene. Jeg tok og tømte ut vannet på alle glassene før jeg stilte dem opp igjen i kassa. Så tok jeg bildene.

Lagde kranser.

Den til venstre har jeg laget og den til høyre har en ansatt vist til meg hvordan jeg skulle lage den.

Det grønne som er surret rundt er ståltråd.

Bilder av alle kransene jeg lagde.

Utplassering som blomsterdekoratør #2

2.11.2012:

Dette gjorde jeg på min andre fredag som blomsterdekoratør utplassering. Jeg jobbet fra kl. 09:00 til 15:00.

Først skulle jeg hjelpe til med å feie opp alt av blader og kvister som lå strødd ut på gulvet. Det neste jeg skulle gjøre, var å snitte rosene og å ta vekk tornene på alle rosene.

Denne blomsten ble pyntet med små epler (vet ikke om de er spiselige) og blader.Jeg satte blomstene på en sink-brett som jeg fant i kjelleren. Så kjørte jeg og C til Sør Arena for å pynte opp litt fordi de skal spille kamp og da måtte de ha blomster til pynt. Vi tok med disse blomstene og 3 blomster som var høye i formen (har ikke tatt bilde av dem).

Da vi kom fram til Sør Arena, tok vi med oss blomstene inn. Vi hentet en tralle og tok heisen til den etasjen der alle hadde personalrom og en stor kafeteria. De visne blomstene som stod på hver sitt blomsterglass med vann, ble sendt "hjem" igjen på grunn av nytt blomstertema som ble byttet ut (som vi tok med). De var allerede visnet.

Det skal skje mye gøy i helga for blomsterdekoratørene. Det skal være en NM-helg norgesmesterskap for kreative blomsterdesignere. Noen ansatte i butikken hadde allerede reist til Oslo i går - og andre i dag. Det høres jo veldig gøy å være der! Les mer her. Ønsker de som deltar i konkurransen lykke til!

Da vi var ferdig med å dekorere, kjørte vi til huset til C. Hun skulle pakke klart koffertene hun skulle ha med til Oslo. Så kjørte vi til butikken igjen. Da tok jeg en halvtimers pause for å spise mat. Etter det fikk jeg en ny oppgave. Det var å tømme ut de visne blomstene og det skitne vannet på alle blomsterglassene som kom tilbake fra Sør Arena. Om du lurte på hvor mange glass jeg tok, så tenker du to grønne fruktpaller fyllt med blomsterglass.

Det siste jeg skulle gjøre var å dekorere min egen "blomsterbukett" som jeg kunne ta med hjem.


Jeg har ingen erfaring med å dekorere en slik blomsterbukett. Jeg vet at rosen ikke skulle ha stått alene, men jeg fikk ikke plass til å stappe den inn på midten. Under blomsten er det ikke vann, men det er en hard grønn "svamp" som suger til seg vann (så alt vannet er i den "svampen").

Utplassering som blomsterdekoratør

26.10.2012:

I dag har vi hatt utplassering. Jeg valgte å jobbe på en blomsterbutikk siden jeg hadde stor interesse for blomsterdekoratørfaget. De ansatte visste ikke at jeg skulle bli utplassert i dag, så de visste ikke at jeg skulle plutselig dukke opp på jobb kl. 09:00. Jeg skal jobbe hver fredag fra i dag og i de neste 8 ukene. Jeg fikk kort informasjon om hvor og hvor tingene lå og omvisning. De hadde en stor kjeller som var dobbelt så stor som butikken oppe.

Litt av det jeg så i kjelleren, var en hvit pyntet gravkiste med blomster oppe:


Flotte blomster!

Her i kjelleren var det god plass til alt mulig.

Snart jul!

Når det er jul, arbeider de fleste på kjelleren.

Det første jeg skulle gjøre, var å snitte disse Gerbera.

Jeg lærte en god teknik på hvordan jeg skulle gjøre det riktig.

Det neste jeg skulle gjøre, var å sette blomsterpotter på blomstene Hortensia.

Jeg satte ut noen blomsterpotter ute på butikken. De skal få ut noen blomsterpotter som skal settes til tilbudspris!

Priset gravlys. Nå 15,- pr. stk!

Så skulle jeg stable alle disse blomsterpapirposene i en haug så høyt jeg kunne på et bord. Mange, mange ...

Brettet flat papp til pappesker.

Blomstene Orkidé. Oppgaven her var å kutte av "hodet" på blomsten, sette de i vannrør med propp på og satt de på en grønn "svamp" som tiltrakk seg vann.

Gåsunger.

Med disse skulle jeg lage kranser.

Her er noen av de kransene jeg lagde. Jeg spurte de ansatte: - Hvor mange av disse skal jeg lage? Og de sa: - Du skal lage 100 stk. Og jeg bare: - Så MANGE? Så sa de: - Neida, så mange du klarer. Jeg klarte bare å lage 12 stk på ca. 2 timer. Kl. 15:00 var jeg ferdig med dagen. Bildene har jeg tatt med mobilen og jeg har ikke redigert dem.