hits

Blogg

Nytt bloggdesign

Bloggen min har nå fått et nytt design, hva synes dere om det? Jeg tok i bruk rrh's designbygger og endret etter hvert litt på css- og html-kodene for å tilpasse designet etter eget ønske. Designet er responsivt som vil si at det er tilpasset ulike skjermtyper, så om du sitter på laptop kan du se hele bloggen, mens på mobil for eksempel, ser du innleggene tilpasse seg hele skjermen og er en forenklet versjon. Man kan også "zoome" inn bloggen for å se større bilder (testet på en iPhone). Nå mangler jeg en header (må lage en ny), nytt profilbilde og scrollmeny på toppen som viser alle kategoriene og arkiv. Det blir nok kjempeflott til slutt når alt er på plass :-)

Hvordan få "kategori" på Instagram

Noen av dere har spurt meg om hvordan jeg fikk til det som står i grå farge, ordet "Blogger" på Instagram og Facebook-siden til bloggen min. Nå skal jeg vise dere hvordan jeg har gjort det.

1. Finn frem Facebook-siden til bloggen din, så trykker du på "Om" på venstre side.
2. "Rediger sideinformasjon" og du kan nå redigere kategori. Jeg la til ordet "blogger" som kategori fordi jeg er en blogger.

3. Nå vil en pop-up vil dukke opp, så under "Generelt" kan du endre navn, kategori, beskrivelse og kontakt. Husk å lagre endringene som er gjort.

4. Koble Instagram til Facebook, så vil du få det som står i grå farge, kategorien du har valgt å skrive inn på Facebook. Hvis det er en offentlig eller kjent person som har opprettet en Facebook-side, vil personen sannsynligvis ha "public figure" altså "offentlig person" som kategori.

Håper dette var til hjelp, om dere lurer på noe annet så er det bare å spørre (eller send meg en melding).

Lik og følg min Facebook-side HER!

#facebook #instagram #kategorier #tutorial #hjelp

Blogg i mobilversjon

Som mange har lagt merket til i dag, så har blogg.no gjort bloggene våres fått mobilversjon. Med mobilversjon er det lettere og kjappere å komme inn på nettsiden uten å måtte zoome inn for å lese tekstene. Jeg har allerede sjekket hvordan bloggen min ser ut i mobilversjonen, men det er noe som ser veldig rart ut. Har lagt merke til kollasjene som jeg har lagd i Polyvore, har kommet mer ut av siden, kategorier/arkiver som ikke virker og bildene i innleggene "klemmer" seg inntil (har ikke noe mellomrom). Håper det snart skal ordnes, så fort blogg.no har kommet med mobilversjon-design.

Sånn ser mobilversjonen ut på bloggen - uten header! Lyst til å se mobilversjonen (hvis du er på PC)? Bare å klikke på bildet.

#blogg #mobilversjon #design #bloggdesign

Bloggen fyller 6 år i dag

Akkurat nå på denne tida, når dette er blitt publisert, så fyller bloggen min 6 år! Tenk så lenge jeg har hatt bloggen! I skrivende stund har jeg publisert 903 innlegg, fått over 934 kommentarer og 220 supre følgere. Jeg kommer selvfølgelig til å ha denne bloggen så lenge som mulig, for alt ligger bare her. Bilder, videoer, opplevelser, foto og hva jeg har gjort fra dag til dag. Det er så spennende å se tilbake på alt jeg har vært igjennom.

Legger forresten igjen et spor (et bilde) av meg, som lover å ta bedre bilder fremover:

Ser ganske fokusert ut på dette bildet ja. Tok et macrobilde av en blomst her. Igjen, hurra for bloggen!

#gratulerer #bloggen #6år

Tusen takk!

I dette innlegget ønsker jeg å takke alle kjære lesere som har vært inne på bloggen min. Om dere er nye eller faste lesere av bloggen min, så betyr det veldig mye for at dere titter innom og ser hva jeg har lagt ut. I går fikk jeg nesten besøk av 100 unike norske lesere, plass nr. 18 i Kristiansand. 

Tusen takk igjen, for dere er herlige!

#blogg #lesere

Nytt bloggdesign

Som dere sikkert har sett, har jeg fikset et nytt bloggdesign til bloggen. Jeg har funnet det på internett som et gratisdesign (der alle kan benytte det), men har gjort om på menyer, overskrifter, farger og noe annet som f.eks større skrift på innleggene for at bloggen skal virke mer elegant og moderne. Nå er det slik at skriften blir fra 12px; til 16px; siden jeg vet at det er en del som synes det er for smått å lese. Det har jeg tatt hensyn til. Ellers er noe av det samme som sidebaren med oversikt, reklame, siste innlegg, kategorier, arkiv, lenker ...

Headeren:
Jeg har funnet bildet som en inspirasjon til "forsidebilde", så jeg har ikke funnet ut hvilket jeg egentlig vil ha enda. Det kan ta en stund før jeg eventuelt skifter den ut.

Det nye bloggdesignet er øverste bildet, det gamle er det nederste bildet.

- Hva synes dere om det nye bloggdesignet?

Holder på med å fikse designet

Siden jeg må få byttet bloggdesignet, det går så treigt med å få lasta inn siden for noen ... så jeg redesigner her. Når jeg er ferdig med å fikse opp noen ting der, skal jeg skifte til det designet på denne bloggen. Det er mye å finne ut og det skal jeg klare selv :)

Aner ikke hvorfor jeg sitter med 3 blogger på samme konto. Jeg tror at det ikke går an å fjerne disse? Før gikk det an å lage flere blogger under samme konto.

Nå skal jeg ta en titt på en kake, så blogges vi!

Glemte at bloggen fylte 4 år


Fredag 12. juli fylte bloggen min, zhuo.blogg.no, 4 år. Gratulerer med dagen til min egen blogg! Det var i dag jeg la merke til det, så det var litt overraskende. Da har jeg vært blogger i 4 år, fått mange forskjellige blogglesere, skrevet til sammen 630 blogginnlegg, 146 bloggvenner og lastet opp 3108 bilder på blogg.no.

Ny graf i statistikken - norske lesere

Det er nå mulig å se antall lesere med norsk IP (de som teller for topplistene) i statistikken. Disse har fått en gul linje. Statistikken er også utvidet med 30 dager til, slik at du nå har oversikt over de siste 120 dagene.

Nytt bloggdesign

Hei!

I går måtte jeg gjøre om designet på bloggen til et standard-design fordi jeg skulle få noen i blogg.no teamet til å se litt på problemet "kategori og arkiv". Jeg fikk svar dagen etter og det var ingen feil som ble oppdaget. Jeg tror det bloggdesignet jeg lagde sist, hadde noe feil.

Har forresten byttet til et nytt design.

Jeg fant et fint gratisdesign som Kathinka Kappfjell Herbst har laget og jeg har gjort om på noen ting. Det positive er at jeg kan få større bilder på bloggen i 800px;.

- Hva synes dere om designet?
- Bruker dere gratisdesign på bloggene deres?