CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

Blomster og planter

Epler og plommer fra hagen

Endelig er fruktene i hagen klare til å høstes! Da vi flyttet hit, var vi fast bestemt på at vi skulle kjøpe oss et eple- og plommetre som vi kunne plante ned og la det vokse seg større i hagen. Trærne gir oss frukter annen hvert år, og i sommer fikk vi en del epler og plommer. De var litt sure i smaken, men ellers helt fine.

#frukt #eple #plomme #tre #hage #planter

Nå blomstrer solsikken

I begynnelsen av juli ble jeg overrasket av å se en ny solsikkeplante da jeg kom hjem. Fikk den som en gave, og den hadde en vakker blomst på toppen, men nå har den store blomsten visnet og på siden av den begynt å vokse ut noen nye små blomster. Det er alltid en stor glede av å se en blomst blomstre! Jeg har blitt så glad i solsikker, derfor har jeg også dyrket frem noen i hagen som snart blomstrer. Under ser dere solsikkeplanten med mange nye blomster.

Helianthus F1 Sunsation, 13 cm

Liker du solsikker? 🌻

#hage #solsikke #planter #blomster

A part of my garden

Hagen vår er helt utrolig nydelig om sommeren. Vi har en fin hage med et lite fjell. Der oppe har vi plantet et epletre og litt lenger nede et plommetre som gir oss frukter annen hvert år. Så har vi lavendel, blåbær, roser og flere Hosta stauder: Dogghosta og Breihosta. De blomstrer og blomstrer. Den fineste planten må være lavendel som tiltrekker massevis av sommerfugler. Akkurat nå er det steike varmt på den siden av hagen. Kunne nesten ha stekt et egg der, hehe.

#hage #sommerfugler #foto #blåbær #rose #blomster #planter #natur

Helianthus F1 Sunsation

En stor overraskelse ventet på meg hjemme. Det er mamma som har kjøpt denne fine solsikkeplanten til meg fordi hun vet at det er siste uken jeg har med jobb før sommerferien. Solsikken stod i full blomst og hun kjøpte den på Rema 1000 der prisen var på så lite som 49,-. Hun hadde også omplantet solsikken i en større potte slik at den får mer plass til å danne røtter. Tusen takk for den nydelige solsikkeplanten! 

Solsikken heter Helianthus F1 Sunsation og er på 13 cm. Ikke akkurat så høy som de jeg har plantet i hagen, denne typen er mer "kortvokst".

#hage #solsikke #plante #blomst #overraskelse #sommer

Nye planter og hengekøyer i Wergelandsparken

Wergelandsparken blir bare vakrere og vakrere. Parken har blant annet fått nye blomster og planter siden de forrige som ble plantet der, har visnet bort. Jeg har også lagt merke til at det er satt opp noen hengekøyer mellom trærne. Finn deg en hengekøye og slapp av med en god bok, en avis eller ta deg en lur. Nyt sola og ikke minst sommeren!

#juni #kristiansand #wergelandsparken #torvet #blomster #planter #hage

Nå blomstrer kirsebærtrærne 🌸

Langs Rådhusgata i Kristiansand finner vi hvite og rosa blomstrende trær. De kalles for japanske kirsebærtrær. Har dere sett noe så fint? Akkurat nå står de i full blomst og det er så vakkert å se trærne blomstre. Jo varmere temperaturen er, jo tidligere blomstring. Ser jeg tilbake på bildene jeg tok i fjor, så har de ikke blomstret så fort som i år. Jeg går ikke så ofte forbi her, men når jeg først er her, må det selvfølgelig dokumenteres med bilder.

Blomster vi finner i Ravnedalen

I går var jeg som sagt på tur i Ravnedalen, og så veldig mange fine blomster! Jeg har skrevet et storyinnlegg om "En dag i mai" HER, der bilder og tekst er sammenhengende. Storyen og alle bildene vises ikke på forsiden når dere går inn på bloggen. For å se storyen må dere trykke inn på innlegget for å kunne se bildene og teksten. Noen av bildene i storyen ble også litt rare i mobilversjonen og det er fordi de er skalert (justert og tilpasset i størrelsen). 

Story er en ny funksjon på blogg.no. Bildene har blitt større og dekker hele skjermen. Scroller dere nedover, kommer teksten oppover. Siden det er første gang jeg har laget en story, vet jeg hvordan den er satt opp og får det til neste gang. Har bare ikke fått testet det skikkelig. Om dere ikke fikk se blomsterbildene, kan dere se de på nytt i dette innlegget + noen til:

Hvitveis Anemone nemorosa

 

Gjøkesyre Oxalis acetosella

 

Vårkål Ranunculus ficaria

 

Skogfiol Viola riviniana

 

Gravmyrt Vinca minor

 

Forglemmegei Myosotis

 

Tveskjeggveronika Veronica chamaedrys​

#blomster #naturpark #natur #park #våren #ravnedalen #kristiansand

En dag i mai

En dag i mai
Story fra en dag i mai - se hvilke blomster jeg så Ravnedalen i Kristiansand 10. mai 2018. Trykk på innlegget for å se bildene! #maistorykonk

Velkommen, mai

Endelig er en ny måned her! Velkommen skal du være, mai. Nå er det ikke lenge igjen til Norges nasjonaldag, 17. mai. Jeg håper det vil bli fint vær den dagen da jeg har tenkt til å ta masse bilder og filme, men jeg sjekket på accuweather 16 dager frem i tid og fant ut at værmeldingen spår delvis skyet, litt regn og en temperatur på rundt 12 grader. Vel, vi får håpe været holder seg, det hadde vært så kjipt med dårlig vær på selveste nasjonaldagen når vi er ute og feirer dagen.

I år har mai en del røde dager og fridager: Blant annet har vi Offentlig høytidsdag (1.), Kristi himmelfartsdag (10.), Grunnlovsdagen (17.) og Pinse (19. - 21.).

Jeg sitter fortsatt på noen bilder som jeg har tatt i forrige måned som jeg ikke har delt på bloggen før nå. I byen er det fortsatt mange fine blomster å se. De hvite blomstene på bildene kalles for snøklokker og de blå for snøstjerner.

#blomster #planter #mai #våren

Viola Tricolor

Stemorsblomster finnes i mange forskjellige farger og typer, noen er store og andre er små. I forrige uke kjøpte vi årets første stemorsblomster på Plantasjen. Der selger de masse fine blomster! Stemorsblomstene kom som en 10-pakning med varierte farger i en høyde på 20 cm - "småblomstret". Nå er de plantet utendørs i hver sin blomsterpotte der de er fordelt i grupper etter farger. 

Stemorsblomsten kalles også for natt og dag / sol og måne. Det er en ett- eller toårig fiol. Vitenskapelig navn er Viola tricolor der Viola (kommer fra det greske ordet fion, lukter godt) og tricolor (trefarget).

Historien bak stemorsblomsten:

De to øverste kronbladene sitter stedøtrene. Stesøstrene sitter tett inntil hverandre. De neste to bladene, ett på hver side, finner vi de to "ekte" døtrene. Nederst sitter stemoren - det mest fargerike kronbladet.

#stemorsblomst #blomstring #blomster #planter #våren #planting #plantasjen #hage

Lenge leve Orkidé

ALLE GODE TING ER TRE

Denne nydelige Orkidéen Phalaenopsis har stått blomstret siden november 2017 da vi kjøpte den - i 5 måneder - det kaller vi kjempelenge! På bildet over ser vi de tre siste blomstene på Orkidéen. De tre holder seg fortsatt sammen. Er du overrasket? Takket være riktig stell, og plasseringen i stua med rikt sollys og passe temperatur, kan den beholde sine vakre kronblader mye lenger og ikke visner så fort. Ikke rart at Orkidéer har blitt så populært å ha i alle hjem da de både er lettstelte og blomstrer stort sett veldig lenge. De trenger heller ikke å bli vannet så ofte som andre planter, men jeg har funnet ut en god rutine på vanning. Jeg pleier å dyppe de i en bøtte med vann og tar de opp igjen til røttene har fått grønn farge. Så legger jeg de i potten og passer på at vann ikke er i selve potten. Røttene skal tørke lett opp mellom hver vanning. En gang i uken holder vanligvis. Etter hvert som de visner, er det bare å spare på røttene og håpe på at det vil dukke opp nye blomster neste år. Tålmodighet!

#orkide #phalaenopsis #tips #blomster #planter

Fargerike tulipaner

La våren snart komme sier jeg bare ... Legg merke til de fine og fargerike blomstene! Nå blir du sikkert overrasket. Jeg gikk gjennom bloggarkivet og fant ut at jeg ikke hadde publisert dette innlegget med tulipanene. Kunne jo ikke la være å la innlegget stå "usynlig" som et utkast.

Disse bildene er fra i fjor, men jeg husker ikke nøyaktig når jeg tok bildene. Kanskje fra en dag i sommerferien? Det er i alle fall lenge siden, men bildene ble tatt på Grim. Da var gresset grønt og blomstene hadde sprunget ut en etter en, nesten i full blomst. Så vakkert!

#foto #blomster #tulipaner #natur #vår #sommer

Betydningen av Orkidé

Orkidéene her hjemme i stua begynner så smått å visne opp en etter en. Om noen uker er det nesten så trist å se Orkidéene stå igjen med bare grenen uten de vakre blomstene. De har blomstret lenge en god stund nå, i over flere uker. Når blomstene har visnet, sparer vi fortsatt på potteplantene til det kommer nye blomster. Tar bare litt tålmodighet og ca. et år med venting, så en Orkidé kan faktisk blomstre igjen hvis den får riktig stell!

Hadde lenge tenkt til å skaffe nye Orkidéer i forskjellige farger, så vi tok en tur innom IKEA og kjøpte med oss en lyserosa og en mørkerosa togrenete Phalaenopsis Orkidéer i størrelse på 12 cm (de er 60 cm høye!). Fra før av har vi en hvit, en rosa med hvite striper og en med lysegul og rosa togrenete. Da er det fint med litt fargevariasjoner av planter i hjemmet for å unngå de samme fargene. 

Fordelen med å velge Orkidé er at den er lett å stelle og den har lengre levetid. Populær er den også da det finnes så mange forskjellige størrelser og farger å velge mellom. Visste du at en Orkidé står for kjærlighet, sjarm, skjønnhet, luksus, visdom og forståelse? Hvem har vel ikke en eller flere Orkidéer stående hjemme hos seg selv? Jeg tipper alle har i hver husstand!

#orkide #blomster #planter #dekorasjon

Tropical

I går tok vi en rask tur innom Plantasjen og kikket på blomster og planter som kunne passe til vårt hjem. Det er alltid så mye fint å se der og jeg kan tenke meg å kjøpe alle de flotte plantene jeg vil ha med meg hjem, men utfordringen er jo at vi allerede har så mange andre typer planter hjemme at det nesten ikke er plass til flere. Da må jeg nesten planlegge litt og planter jeg tenker til vårt neste innkjøp er:

Venusfluefanger (Kjøttetende plante) - en super genial plante som lever av insekter og små flyvende fluer.

Kaktus - mange forskjellige varianter.

#plantasjen #kaktus #venusfluefanger #planter #blomster

Riktig stell av Orkidéer gir flotte blomster

Phalaenopsis er den mest populære og vanligste Orkidéen. Den er lett å stelle og finnes i mange størrelser og farger. Jeg har hjemme tre forskjellige Orkidéer i fargene hvit, gul og rosa. De har begynt å blomstre igjen, men den rosa Orkidéen har enda ikke begynt - som er på vei til det. Hva skjer med Orkidéene etter blomstring? Ved riktig stell av Orkidéene vil de blomstre på nytt etter hver "hvilemodus"! Du må bare smøre deg med litt tålmodighet som det jeg har gjort, så vil det gå fint.

Her er noen tips til stell av Orkidéer:

- Orkidéer trenger ikke å vannes for ofte, men med en huskeregel "én gang i uken" anbefales det å gjennomvanne den. Gjerne dusj den også slik at bladene også får seg litt vann. Men husk dette: Røttene skal ikke stå i vann.

- Orkidéer liker ikke sterk sol. Plasser plantene i lyse omgivelser, men ikke i direkte sollys.

- Ferdig blomstret Orkidé? Ikke kast plantene da mange av dem kommer til å blomstre igjen. De tar seg en "hvilemodus".

- Etter blomstring, sett planten på et kjølig, men lyst sted. Ca. 15 - 16 grader.

- Klipp av den øverste delen av stengelen. Når hele stengelen har tørket, kan du ta og klippe av helt ned til bladfestet. Etter en stund vil det vokse frem nye stengel med blomstervenner.

- Kutt stilken ned til rundt 10 cm når Orkidéen er ferdig blomstret. Da er det enklere å få den til å blomstre igjen.

- Vann mindre når Orkidéen er i "hvilemodus", som kan ta noen måneder. Et par ganger vanning i måneden er greit.

Her er en Orkidéplante som er på blomstringens vei. Har du Orkidéer i hjemmet ditt?

#blomster #planter #orkide #natur #tips

Passiflora

Pasjonsblomslekta. Det er en hurtigvoksende klatreplante som gir nydelige blomster. Jeg kjøpte en slik plante i potte i fjor, satte den ute, men den klarte seg ikke ute på sommeren etter noen uker. Dumt at jeg ikke fikk se den blomstre den gang, men i dag fikk jeg endelig se. Som dere kanskje vet så elsker jeg blomster og planter. Blomstermarkedet som holdt til ved Narvesen/biblioteket hadde vakre Passiflora til salgs og da ble det et bilde av den.

#passiflora #blomst #plante #natur #foto

Sommerbilder fra blomsterbyen

Heisann fra fine og vakre Kristiansand by. Blomster høyt og lavt i bed, blomstertårn, kasser og blomsterbøtter. Ikke rart at Kristiansand er kjent for "blomsterbyen" og "sommerbyen". Jeg har vært på byvandring i ettermiddag for å ta en del sommerbilder til bloggen. Spottet mange turister rundt omkring og nede ved Bystranda/Tresse der mange så ut som storkoste seg. Å dra på byvandring i en varm dag som denne søndagen, er spennende, men man blir ganske svett av å gå rundt med et tungt kamera slepende rundt halsen. Hva gjør man ikke for det man er glad i å gjøre?

Fargerike blomsterbed i Wergelandsparken.

Byen vår har fått mange PALMER. Jeg elsker palmetrær! Et palmetre står for styrke (ifølge Wikipedia). Snart er også Palmesus festivalen på plass (ikke lenge til!).

Ser ut som måkene i bakgrunnen også trives.

Dette mystiske store treet. Bladene som kryper oppover trestammen. How nice?

#kristiansand #sommer #sommerbyen #blomsterbyen #juni #natur #blomster #planter #foto #fotograf

Snart sommer

I neste uke er det siste uke i mai og da ønsker vi ny måned velkommen. På torsdag er det jo 1. juni! Det er begynnelsen på sommeren og sommerferien er like rundt hjørnet. Tenk så herlig å kunne slappe av, ta ferie og bare nyte det nydelige været - ute.

#natur #foto #sol #sommer #mai #juni #ferie

Ta en titt inn i hagen

Nå som været blir varmere, er det herlig å sitte utendørs og kose seg. Vi snakker om 20 pluss grader i sola! Hagen har blitt mye finere da blomstene har kommet frem og får besøk av sommerfuglene. Her kommer en liten oppdatering fra hagen:

Plommetreet blomstrer.

Tulipan som er på vei til å åpne seg.

Epletre og plommetre.

Tulipaner og Perleblom.

Blåbærbusken: Blåbær kommer snart!

Blomster fra plommetreet.

Rød og litt gul tulipan. I bakgrunnen perleblom.

Det fine plommetreet. Så mange blomster betyr mange plommer.

Ellers har vi røde og mørkrosa tulipaner.

#hage #blomster #planter #tulipaner #plommetre #epletre #blåbær

1. påskedag: Hage

For et grått vær det er i dag, håper regnet ikke vil hølje ned. Det stopper meg ikke å gå ut og ta bilder av hagen. Jeg er så glad for at påskeliljene har blomstret frem nå i påsken, for det gir en mer koselig vårfølelse når fargene er gule og grønne. Vi har litt av hvert nå her i hagen, plommetre, epletre, blåbærbusker, påskeliljer, mose og tulipaner.

#hage #blomster #planter #foto #eple #plomme #tre #påske #påskeliljer

Ut på tur, sommertid og krokus

Nå er det sommertid, har dere husket å stille klokka en time frem i dag? Å sove en time mindre gjorde ingenting, men det var verdt å våkne opp til en solfylt dag. Temperaturen var tipp-topp, faktisk ble det 15 grader i skyggen og 22 grader i sola. Fantastisk, det er så varmt at vi kan se sommerfuglene danse.

I dag har vi tatt turen rundt Grimsområdet for å lete etter vårtegn og ta noen naturbilder i samme slengen. Hvor herlig er ikke dette været?

Krokusene har begynt å titte frem! De er vanlige hageplanter og er i sverdliljefamilien.

#krokus #blomster #foto #hage #våren #sommertid

Kopper med sukkulenter

Her om dagen så jeg disse fine koppene med ansikt og sukkulenter i matvarebutikken. De var så kule! Ser ut som de er veldig glade i hverandre, da de holder sammen og knytter bånd. Sukkulenter er planter som kan lagre vann i blader eller stengler, noe som gjør at de tåler noe tørke. Kaktus for eksempel, er stengelsukkulenter. Selv har jeg kaktuser i potter hjemme, men synd at en av dem har klart å dø, så nå har jeg 2/3 igjen. Lurer på om jeg har grønne fingre?

#sukkulent #kaktus #planter #natur #foto #kopp #interiør

Utstilling: Gullkulekaktus og kaktusfamilien

Gullkulekaktus heter de store og runde kaktusene i de brune blomsterpottene. Visste dere at de kan bli opptil 1 meter i diameter? De har kraftige og gullgule torner som "stikker". De gule blomstene er følsomme for lysforandringer og lukker seg i overskyet vær. Gullkulekaktus kan bli svært gammel. Ved Bilka i Aalborg Storcenter kan vi se mange av dem sammen i en utstilling.

Utstillingsskap.

På den andre siden finner vi mange sukkulenter, de kan lagre vann i blader eller stengler, noe som gjør at de tåler noe tørke. Sukkulenter er også kjent som saftplanter, da de krever svært lite stell og er lettstelte. De er så kule!

#kaktus #sukkulenter #planter #blomster #hage #interiør #inspirasjon

Inneklima med planter

Et godt inneklima er å ha planter. Husk at "planter som trives gjør oss lykkelige". Planter skaper liv, trivsel og renser luften. Visste dere dette om grønne planter? Her har vi noen av dem:

1. Grønne planter renser luften ved å ta opp og bryte ned karbondioksid og andre skadelige stoffer som f.eks formaldehyd og benzen
2. Grønne planter produserer oksygen, noe som gjør oss mennesker mer opplagte
3. Grønne planter tilfører luften fuktighet
4. Grønne planter absorberer lyd
5. Grønne planter og blomster skaper økt trivsel og velvære. Vi blir gladere, mindre stresset og mer effektive når vi omgir oss med levende planter
6. Grønne planter er lettstelte og selv de uten grønne fingre kan klare å holde liv i dem over tid

Hentet fra: Mestergrønn

#blomster #planter #foto

Seeds and some green apples

For to dager siden plantet vi solsikker, løk og agurk. Det er alltid spennende å følge med på når et frø vokser, så spirer det og at det vokser og vokser.

For litt siden var vi ute og plukket ned noen epler fra epletreet. Noen av dem hadde sorte merke hull i, så tenkte vi at de var modne nok (fordi insekter lever av å ete hull når de er saftige). De var litt sure, men sånn smaker jo grønne epler?

Heldigvis er ikke alle epler like, noen er mer rød og gul enn grønn :-)

#epletre #frukt #hage #frø #planting #foto

 

Bildedryss i grått vær

Heldigvis gjorde jeg noe interessant i dag fordi jeg ikke ville sitte inne atter en dag til. Jeg og 3 andre byvandret i Markens gate og tilbake til der jeg tok bilder. Å dra ut og ta bilder med kamera igjen var gøy! Var nede på Tresse og der ved Strandpromenaden området bare sånn 3 timer, så dro vi hjem fordi det begynte å regne.

#foto #blomster #planter #inspirasjon #fargerikt #natur

Grønt utendørs

Det er Sankthansaften i dag! Har egentlig ikke noen planer for i kveld, men mesteparten i dag har vi vært ute og handlet matvarer. Det begynte plutselig å regne litt, litt før kl. 12, men så stoppet det. På butikken kjøpte vi blant annet kyllingvinger, frukt og grønt og pålegg. På veien hjem tok jeg noen bilder av det grønne vi gikk forbi.


Plenen, noe ugress. Det vokser gullblomst og en annen type (som på bildet): Hvitkløver.


Husker ikke hva disse blomstene heter ...


Prestekrager.

#hage #blomster #prestekrager #hvitkløver

Stor tulipan

Ved første øyekast ser det ut som en rose, men det er faktisk en tulipan som har åpnet seg skikkelig! Denne tulipanen overlevde ikke vinden og regnet. Da var det bare en ting å gjøre: Å ta med den inn!

#hage #tulipan #blomst

Gåsunger

<br/><a href="http://oi61.tinypic.com/6q9u8p.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

Herlig, jeg fikk lagd en GIF av gåsunger som jeg har tatt bilder av! Lagde GIF'en HER og lastet opp i Tinypic. Her har jeg bare satt to bilder sammen, og de gjentar seg flere ganger.

#foto #gif #vårtegn

The sun is shining

Bildene er fra i fjor. Jeg føler det blir varmere og varmere for hver dag som går. Om ikke så lenge til blir vår lille hage seende sånn ut. Mange blomster og planter håper vi i år. Håper vi får noen epler og plommer også!

#hage #blomster #planter #sommer

Bildedryss: Min drømmehage

Dette er min drømmehage som består av mange forskjellige blomster og planter. Vi har blant annet Lavendel, blåbær, roser, Georginer og mange flere (husker ikke navn på alle). 

2 bilder fra hagen

Bildene tok jeg i går.


Blomsten Georgine.


Og denne planten vet jeg ikke navnet på ... Se det på den lyse siden, bladene har vokst siden sist.

Hageblomster

Jeg blir fascinert av blomster. Hvor enn jeg går, så får jeg øye på noe fint - nemlig blomster. Jeg kan ikke la være å ta et par bilder av dem. Vi har massevis av blomster inne og ute, blant annet små blomster, buketter og potteplanter. Jeg har tatt bilder av noen blomster i hagen, vil dere se?

Blomstene er roser og stemorsblomster. 

Wonderful flowers

Bildene har jeg tatt i går. Jeg var på Plantasjen i går for å kjøpe blomster, og det var også mange som kjøpte blomster og planter. Kanskje til pynt på terrassen, verandaen eller i hagen? 

Royal Blue Phalaenopsis

Jeg kom over noen blå orkidéer på Plantasjen! Jeg hadde aldri sett dem før, og trodde det var mulig. Selv har de et navn: Royal Blue Phalaenopsis. De er ikke blå, men hemmeligheten er at de har brukt en hvit Phalaenopsis og sprøytet blå pigmenter inn i den. Etter 24 timer får kronbladene en blå farge - som ser så ekte ut. Om du ønsker Phalaenopsis til å blomstre igjen og igjen, sesong etter sesong, så vil den blå fargen forsvinne etterhvert og du vil sitte igjen med en helt vanlig hvit blomst. Prisen er ca. på 399 kr, så de koster nok en del.

- Har dere sett blomstene før? 

Vårskjønt

Se som blomstene blomstrer! Sola skinner og det har blitt mye varmere enn sist gang. Blomstene åpner seg når det er fint vær og spesielt når det er rikt med sol.


Dette er blomster som etterhvert blir til et plommetre.
Tulipaner.


Sterke røde roser!

Blueberries


Her går det an å plukke en hel boks med blåbær. Fantastisk! Trenger ikke å dra til butikken for å kjøpe.

Plantasjen #1

Hei!

Da har jeg igjen (som mange lørdager) vært hos Plantasjen for å se etter blomster til hjemmet. Det var veldig mye nytt enn sist gang jeg har vært der. Jeg har forresten tatt med kameraet, så her kommer mange bilder fra den store butikken. Hold dere fast!

Et utstillingsbord der de har noen potteplanter, blomsterjord, og spray/kanner.


Orkidé.


Ja, som dere ser så er det et stort salg der akkurat nå.


Elsket røttene, de har så rar form.


Typer roser, aner ikke hva de typene heter. Jeg tror det er "stjerneroser"?


Utstilling av vannfontener.


Tittet inn i et drivhus som nesten var tomt.

Det finnes mange typer blomsterfrø. Her kan dere se hvor mange:


... og de er sortert etter farger.

Utendørs møtte jeg mange sommerfugler (igjen)!

Denne type sommerfugl heter Dagpåfugløye.


Hihi, en eller annen veps ble med på bildet.

I'm a little butterfly

Var på Plantasjen i dag, og gjett hvor mange sommerfugler jeg så?

Sommerfulgene fløy fra blomst til blomst. Skal tro det snart er høst ... men varmt vær var det i dag.

Blomster, planter og utstilling


Orkidé.


Hortensia.


En liten utstilling med mange ting.


"Salat" planter.


Bildene ble tatt hos Plantasjen. Ingen bilder er redigert og bildene har jeg tatt med mobilen.

Lekte fotograf hos Plantasjen

Var på Plantasjen for å leke fotograf. Det har egentlig ikke noe å gjøre med at jeg var fotograf, for det var bare tilfeldig at jeg gikk inn (ble frista til det) for å se på vårens nyheter. Da jeg var inne så jeg mange fine blomster så jeg ble frista til å leke fotograf.


Påskeliljer.


Hortensia.


Sitrontre.


Noen av bildene jeg tok, flere kommer i neste innlegg.