hits

Dyreparken

Båtbasaren

I går på slutten av dagen tok vi en siste runde på Båtbasaren i Dyreparken. Der lå tivoliet med Fyrtårnet, Kaffekoppene, Minitoget og Ubåtene. Man kunne spille og være med i aktiviteter. Det var flotte gevinster til vinnere i mange spennende spill!

Kuleformede monster med et og to øyer som virker ganske kule.

Roll a ball - vinn en myk fotball. Jo flere som var med, jo større var premien.

Prøv lykken med lykkehjul og premien er: Vinn 2 kg med Sørlandschips eller Toblerone sjokolade. 1/40 sjanse (og flere sjanser om man kjøper flere tall) ... 

PIKACHU i en grabber-machine! Putt på noen mynter og styr. Hvilket kosedyr får du tak i?

Popcorn - softis - brancooler - sukkerspinn.

Minions høyt og lavt. Fisk ender og hvis det er markert noe under dem, vinner man premie.

Noen små premier.

Donuts var veldig populært under boden der man fisket plastsvaner. Donutsene man kunne vinne er ikke spiselige, men fristende i alle slags farger!

#dyreparken #kristiansand #losdagen #natur #tivoli #båtbasaren #foto

LOS-dagen i Dyreparken

Denne søndagen har vi tatt oss en tur til Dyreparken. Fordi det er LOS-dagen i dag, spanderer LOS billetter til alle sine strømkunder - som betyr gratis inngang for hele familien! Vi er i Dyreparken hvert år og benytter derfor dagen i dag til å gå rundt omkring og se på dyr. Været var aldeles nydelig, mesteparten sol, men etter hvert dukket regn plutselig ut av det blå. Parken åpnet kl. 10. Kl. 10:30 ankom vi destinasjon Dyreparken og utenfor parken var det så mange LOS-kunder ved inngangene. Noen viste frem mobilen sin og andre hadde på forhånd printet ut billettene i papirform. Vi hadde sistnevnte da det var lettest siden de skulle skannes i en maskin.

Kl. 11 - 11:15 var vi på Asia og heia for å få med oss dyrepresentasjon av Sibirsk tiger. De ble fôret gode og mette, vi tok masse bilder før vi gikk over til Afrika for en ny dyrepresentasjon: Løver kl. 12:15 - 12:30 på Afrika. De fikk hestekjøtt og var så sultne! Jeg fikk med meg at en av løvene ble oppkalt etter Aslan i Narnia-filmen. Han hoppet opp og spiste kjøttet som var hengt ned.

Så mektig som "Løvenes konge". Han fikk i hvert fall maten sin først.

Slapper av oppe på bilen.

En gepard som holder vakt. 

Skjønne orangutanger.

På Kutoppen så vi på hester og kuer. Paret under er nok ponnier da de enda er så liten.

Veldig late kuer som eter høy.

Sebra er fine dyr som har sort og hvite striper på kroppen sin.

Så kom jeg over to nye steder som jeg ikke har sett før! Julius jungelløype og Hakkebakkeskogen filmstudio. Muligens er jungelløypen helt ny med klatreløype høyt og lavt. Moro for både barn og voksne. Et filmstudio, er det en kino inne mon tro?

To ender (gakk-gakker) og mange koi.

#dyreparken #kristiansand #losdagen #natur #dyr #ku #orangutang #løve #tiger #gepard #koi #fisk #foto

Kardemomme by i bilder

04.09.2016   I går tok vi en tur innom Kardemomme by i Dyreparken siden vi var kommet opp dit. Det var lenge siden jeg hadde vært der inne, og da jeg først gikk inn og så, var det så likt som det vi så på serien "Drømmen om Norge" (throwback VG4 Påbygg i norsken). De brukte altså Kardemomme by som et bilde på Norge i 1950-tallet, det var faktisk filmet på samme sted - men ikke på samme tid (ikke rart at jeg kjente igjen den lille byen).

#dyreparken #kristiansand #losdagen #foto #natur #tivoli #opplevelse #kardemommeby

Velkommen til LOS Dagen i Dyreparken

For en fin dag det har vært i dag! Med sol, gratis inngang og masse nye opplevelser i Dyreparken gjorde denne søndagen mye bedre. Vi har gått gjennom hele parken for å se på dyr vi ikke har sett før. Ved inngangen fikk vi alle en brosjyre der det stod program for dagen, et kart over parken og poster som vi kunne finne. Jeg fant alle de 3 postene:

En håndfull LOS-ansatte som gikk rundt med refleksvester og en kul bamse rev (?) som tilfeldigvis smilte til kamera.

Har apen på seg en "blond" parykk?

Struts.

Kl. 11: Dyrepresentasjon av tigere. Mange folk så på da de skulle fôre tigerne med kjøtt.

Kjærlighet og kos.

#dyreparken #kristiansand #losdagen #foto #natur #tivoli #opplevelse

Dyreparken i morgen

Jeg er så heldig som har fått gratisbilletter til Dyreparken i morgen. Ser ut som LOS har delt ut flere gratisbilletter, og for oss som ikke hadde fått billetter enda, kunne bestille via nettet. Jeg gleder meg allerede til å ta masse bilder, lage videoer og besøke dyrene. Sist gang filmet jeg en video ombord Kaptein Sabeltanns Den Sorte Dame, og har blitt sett 11 840 ganger (!) i skrivende stund. Videoen min som er mest "sett"!

Et bilde av fisker tatt fra forrige Dyreparken-besøk.

#dyreparken #foto #fisker #kristiansand

Gratis inngang i Dyreparken?

Merk av datoen: 4. september 2016 på kalenderen - for da er det GRATIS inngang i Dyreparken for LOS kunder! Alle kunder skal ha fått en e-post med link om hva LOS dagen går ut på. I år er det ikke lett å skaffe billetter, for det er (som ifølge LOS på deres nettside): "Det er begrenset plass og viktig at du melder deg på LOS Dagen". Vi som er LOS kunder fikk e-posten på tirsdag, som vi åpnet på torsdag. Litt sent å åpne kanskje, men vi håpet på å skaffe billetter til 4. Billettene ble tømt ganske fort, så i år inviterer LOS ca. 15 000 besøkende totalt som får gratis inngang.

I alle år 2013, 2014 og 2015 har vi fått billetter, men i år? Nei ... Beklager, det blir ikke noe Dyrepark besøk på oss i år på selveste LOS dagen, men vi har meldt oss på en slags venteliste i håp om at vi får billetter. *Håpe*

#dyreparken #kristiansand #sommer #minner #gratis #inngang

Igjennom hele Dyreparken

09.07.2016   Vi gikk som sagt igjennom hele Dyreparken på én dag for å se mest mulig. Det må være en ny rekord! Vi så blant annet: Sjiraffer, surikatter, sjimpanser, løver, aper, elger, geparder, sebraer, flamingoer, papegøyer, fisker, fugler, gåser også videre.

#dyreparken #dyr #kristiansand #foto #ferie

Utsikter i Dyreparken

I går bestemte vi oss for å dra til Dyreparken i Kristiansand. Billettene vant vi takket være lillebror som hadde deltatt på en konkurranse, og vi valgte selvfølgelig en varm dag med sol! Den ene billetten bestilte vi på nett fordi vi var en person ekstra med, og ved inngangen ble billettene skannet så vi slapp å stå i kø. Som dere ser på bildet over, så var det flere innganger.

Et kart over hele dyreparken. Målet for dagen var å besøke alle de forskjellige stedene.

I år fyller Dyreparken 50 år!

Velkommen til Kaptein Sabeltanns verden! Vi dro hit først.

Vi tok Den Sorte Dame fra Kaptein Sabeltanns Verden over til Bombay. Dette var det første vi gjorde da vi kom inn på Dyreparken. Lenge siden vi har tatt noen av de båtene over. Køen var lang, så vi stod i kø ca. en time (kom på tredje avgang).

Seil fra Den Sorte Dame.

Vi møtte Grevinnen, en annen båt. Det ble fyrt noen skudd! På hele båtturen fikk vi høre musikk og sang.

Lars på Brygga.

Velkommen til båtbasaren!

Banda Afrika.

Tigerens rike.

Fyrtårnet.

Kardemomme by. Vi så også noen flotte sandskulpturer på veien.

Jeg har også tatt mange bilder av dyrene vi så. Vi klarte å besøke flest mulig steder på en dag, og det var en fin opplevelse.

#utsikt #foto #dyreparken #kristiansand

Dyreparken i video

Det er endelig fredag! Her kommer en video som jeg har filmet på Dyreparken. Håper dere liker den og ha en fortsatt fin fredag om dere er på skolen, jobb eller er hjemme!

#video #dyreparken #kristiansand

LOS-dagen i Dyreparken

I dag har vi vært på Dyreparken fordi det var gratis inngang for alle LOS-kunder! Vi kom ca. kl. 11 eller noe, for veien til Dyreparken (eller skal jeg si Travparken) stod vi i en kjempelang bilkø. Noen biler hadde til og med parkert ved siden av veien, og det var full kaos å komme fram. Nesten en halv time i en kø! Det var fullt på Travparken, og parkeringsvaktene sa hvor vi skulle kjøre. Heldigvis var det en parkeringsplass bak Travparken, så vi parkerte der. Dette må være den siste nærmeste parkeringa, tenkte jeg. Noen andre som ikke fikk plass da det var fullt, parkerte bilen på IKEA, Sørlandssenteret eller ved Avenyen. Etter det var det fullt. Vi visste ikke at det kom så mange folk i år!

Vi gikk for det meste rundt omkring, såkalt "vandring" fordi vi ville se mest av Dyreparken. Vi hadde ikke vært der på ett år, så vi droppet alle aktivitetene som tivoli og stå-i-kø aktiviteter. Det kunne ha tatt lang tid, kanskje noen timer da. Vel, jeg har i hvertfall tatt ca. 200 bilder som jeg vil poste etter hvert (flere innlegg).

Velkommen til Kaptein Sabeltanns verden!

Sjørøverskuta.

Tog på skinner.

Noen gamle båter som var over husene og som "utstillinger".

Utsikt til Badelandet?

Båt med blomster på.

Minner meg om Bergen.

Her er vi på Afrika!

En rusten sjiraff.

Fargerike hus.

Kardemomme by.

Sjørøverskuta seilte innover land, og seilte tilbake ettersom folk kom på land.

Utsikt mot IKEA.

Her kommer toget!

Keramikkrukker.

Julius?

#dyreparken #kristiansand #losdagen #søndag #foto

Dyreparken i Kristiansand - LOS Dagen

7. september var det gratis inngang i Dyreparken i Kristiansand for LOS kunder. Det har vært det hvert år, en dag som blir kalt for LOS dagen. Vi har blant annet sett på dyr, vært med i LOS-løypa (finne fire stasjoner rundt i parken for så å få stempel). Her er mitt kort:


Har fått fylt ut hele kortet!

Nå er det sånn at jeg har tatt tilsammen 120 bilder eller noe, fordi jeg besøker dyreparken kun EN gang i året. Med mobil, kamera og et ekstra kamera til, er jeg forbedret (tenk hvis det plutselig gikk tom for strøm?). Jeg nyter og kikker rundt på hvert sted, tar bilder som jeg senere ønsker å se tilbake på.


Sebra.


Elandantilopene.


Sjiraffene.


Løve.


Leopard.


Flamingo.


Hjort.


Skeptisk, litt redd og skremt ...


Jeg er visst på frifot!


Ler, hadde gått seg vill ...