hits

Foto

Kreativitet på sommerskolen

Ved Samsen og under Vesterveien i Kristiansand går det en tunnel som fører ut til den andre siden av veien. Det er masse trafikk og lite fotgjengerfelt, så det er ofte lurt å benytte tunnelen. Før pleide den å være ganske kjedelig å spasere gjennom, da den virker mørk og trist. En dag i sommerferien gikk jeg forbi hvor jeg la merke til hvor fin tunnelen har blitt. Det ser ut som det er barn fra sommerskolen som har brukt kreativiteten sin på å dekorere en kjedelig tunnel, i sommerferien. De har brukt forskjellige sprayboksfarger til å dekorere betongveggene med ting de liker. Nå lyses tunnelen opp med fargerike kunstverk.

Legger du merke til gatekunst der du bor?

#streetart #graffiti #samsen #kunst #vesterveien #kristiansand

Tur til Odderøya for å se etter kunst

I dag vandret jeg en tur opp til Odderøya. Det var for å finne ut hvor på Odderøya barnehagen lå og se etter gatekunst der. Jeg har jo ikke vært så mye oppe der i det siste og da jeg fant ut hvor barnehagen holdt til, er det ikke noe stress å finne veien neste gang jeg skal dra dit. Her kommer noen bilder fra turen:

Det stod 2 stk av disse midt i veien for å vise at det er forbudt å kjøre opp til Odderøya med bil (men kan benytte en annen vei). De var dekorert med fargerike sirkler i hvit, gul, oransje og grønn. For en fin kunst på veien!

Gatekunst på bygninger er veldig populært nå for tiden. Ser mer ut som tagging?

Stempel, 2018 av Sandra Norrbin, temporært kunstverk. Det er laget i forbindelse med Tour des Fjords og skal forestille en utgravd pil i gressplen. Pilen er 20 meter langt og 27 meter bredt og peker mot to retninger. Å følge sin egen vei handler kunstverket Stempel om. Det står midlertidig, frem til sommeren. Les mer om kunstverket HER.

På vei til barnehagen så jeg et uvanlig tre i gult og oransje med små blader i greinene på toppen. Look at this beautiful tree!

#odderøya #kristiansand #natur #tur #gatekunst #graffiti #streetart

Odderøya Open

2.-3. juni (forrige helg) var det et arrangement som het Odderøya Open. På Odderøya kunne man se kunst og utstillinger. Jeg var ikke der oppe da jeg var opptatt den helgen (Byfest og Turist i egen by), men ville så gjerne være med og se på. Jeg gikk forbi her og så at det hadde kommet opp en ny gatekunst på denne veggen her og skaterampen. Det er lagt fokus på "På nysådde stier" og Odderøya Open.

#gatekunst #streetart #graffiti #kunst #odderøya #kristiansand

Tour des Fjords og bike spotting

Tour des Fjords kommer til Sørlandet og i Kristiansand 22. og 23. mai. På 17. mai så jeg mange sykler som var spraylakkert. På syklene var det hengt opp en lyseblå lapp som reklame til sykkelrittet. Noen veier kommer til å bli stengt for trafikk. Sykkelrittet kommer til å sendes direkte på TV2 og en stor folke- og sykkelfest vil være i byen på onsdag 23. mai i Tresse. Hovedfestplassen og målgangen kommer til å være der. Her bør man gå til hvis man ønsker å få med seg alt!

#tourdesfjords #sykkelfestkristiansand #sykkel #sykkelritt

Mandag - en ny uke

Mandag er starten på en ny uke. Denne uka føles veldig kort fordi 17. mai er på en torsdag, planleggingsdag på en fredag, lørdag og søndag en "vanlig" pinsehelg og mandagen er også en rød dag, 2. pinsedag. Det er så godt å ha litt fri i blant, kunne slappe av og nyte de herlige varme dagene utendørs i sola.

#mai #blomster #trær #natur #foto

Street art, kirsebærtrær og byvandring

I dag er det så varmt i lufta at det bare må nytes. 20 grader i en maidag er det perfekte sommerværet. Himmelen er nesten skyfri og sola gjør oss glade. Jeg tok buss ned til byen og vandret gjennom KRSBY halve ettermiddagen. Strekningen jeg gikk startet fra Gartnerløkka, Wergelandsparken, Rådhusgata og til slutt Tresse. Det er alltid så mye å se i byen, og når det er så fint vær, er det ekstra motiverende å komme seg ut av huset. Kameraet må være med!

Gatekunsten "The Butterfly Effect" står snart ferdig på betongundergangen på Gartnerløkka. Har dere sett noe så fint og fargerikt? Slik så det ut for noen dager siden: #1 og #2. Nå ser det sånn ut:

Etter å ha vært der, gikk jeg videre til Wergelandsparken. Der var det plantet mange tulipaner som nå står i full blomst.

I Rådhusgata kunne jeg se mange utrolig fine hvite og rosa kirsebærtrær. Synd at de skal bli gravd opp fordi det skal bli ny sykkelvei og nytt vann- og avløpsanlegg.

Siste sted jeg vandret til, var i Tresse. Her var det satt opp masse kunst og skulpturer som barn har designet fra "Barnas skulpturpark".

#kvadraturen #kristiansand #graffiti #gatekunst #streetart #tresse #wergelandsparken #gartnerløkka #foto

Bondens marked: Plantemarked

Bondens marked holdt til på Nedre Torv lørdag 5. mai 2018. Jeg var der og kikket, og synes det var så interessant å lese om de. Hos Bondens marked kan du kjøpe mat som kommer direkte fra produsenten. Det kan være alt fra kjøtt til økologiske planter. På gården dyrker de frem forskjellige frukt, bær, grønnsaker og urter ute og i drivhus. Fra frø til spirer til større planter. Etter som de strekker seg høyere, er det på tide at de selges videre til alle som har lyst til å dyrke frem egne planter, som har mindre tålmodighet til å vente.

DILL, BLADSELLERI OG SPINAT

TOMAT GERMINI / HARZFEUER (FRILAND)

RØD SNACKS PAPRIKA

TOMAT FLAVORINO (PLOMME)

MYNTE (MINT)

GUL SNACKS PAPRIKA OG CHILLI

KNOLLSELLERI

GRESSLØK

KRYSANTEMUM OG ESTRAGON

OREGANO OG GRØNN KÅL

KRYDDERURTER OG SITRONMELISSE (Lemon balm)

#planter #spirer #urter #grønnsaker #hage

Gatekunst: "The Butterfly Effect" #2

Drømmer, sommerfugler og kjærlighet. Dette er innlegg del 2 av gatekunst-prosjektet "The Butterfly Effect". Det er et samarbeid mellom Coolart og Energiverket. 

På utsiden når vi har kommet ut av undergangen, fortsetter gatekunsten på større vegger. Litt Mario, gode ord som du trenger og geometriske figurer er å se. Dette liker vi! 

#gatekunst #krsgatekunst #kristiansand #streetart #graffiti #thebutterflyeffect #foto #design #kunst

Gatekunst: "The Butterfly Effect" #1

Jeg hørte at det var veldig fint der, og da måtte jeg bare se det med egne øyne. Den nye gatekunsten har akkurat kommet opp på betongundergangen på Gartnerløkka. Prosjektet heter "The Butterfly Effect", og det er et samarbeid mellom Coolart og Energiverket. De kjedelige grå betongveggene i tunnelen har nå blitt til fargerike historier.

Gatekunsten har prydet og lysnet opp hele tunnelen. Jeg så at mange som gikk forbi, stoppet opp og tok bilder. De synes nok kunsten på veggene var vidunderlig vakkert. Sommerfugler er mye brukt som gjentas, det er en metafor som viser hvordan livet fort kan endre seg med de valgene man tar. Fargene skal spres hele veien videre fra Gartnerløkka til Samsen. Se opp for gleden!

Det kommer også en del 2. Fant ut at jeg hadde tatt så mange bilder av det og da velger jeg å dele det opp :-)

#gatekunst #krsgatekunst #kristiansand #streetart #graffiti #thebutterflyeffect #foto #design #kunst

Å fotografere månen med speilrefleks

Først og fremst vil jeg si at bildet under er skalert. Dere skjønner vel, da jeg tok bildet var månen veldig liten. Det ikke er så lett å fotografere månen som et stort motiv når den er milevis langt borte. Jeg brukte speilrefleks med 18-55mm objektiv (standardlinse som fulgte med kameraet). På bildet kan vi se (etter skalering) en større måne med nattehimmelen som bakgrunn. Og i bakgrunnen kan vi se de mange stjernene lyse opp!

Innstillingene jeg brukte: f/5.6   1/4000 sek   ISO 3200
Kamera: Sony a3000 + 18-55mm

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg hadde en lengre linse, men det koster jo en del å skaffe meg en slik. Siden jeg har Sony type a3000 og vil kjøpe et objektiv til dette kameraet i fremtiden, må jeg passe på å kjøpe riktig objektivfatning (E-mount lens), som er komfortabel med kameraet. Noe jeg kan sette på ønskelisten min til jul?

#kamera #objektiv #sony #måne #fotografering #motiv #bilde

Fotografering av månen med mobilkamera

I går kveld, 31. januar, kunne vi se hele månen lyse opp på den mørke himmelen. Månen var så fin og rund, så jeg måtte bare ta bilder av den. Jeg fant frem mobilen og festet HD12X Zoom linsen på mobilkameraet. Linsen virket som en kikkert og da den var festet på, kunne jeg se alle detaljene på månen. Det var utrolig kult, og her kommer bildene som jeg ble mest fornøyd med etter fotograferingen.

En fordel med å bruke manuelle innstillinger, er å kunne justere lyset før man skal fotografere månen. Månen er veldig lys og uten de manuelle innstillingene kan vi nesten ikke se detaljene på månen. LG G4s mobilkamera har avanserte manuelle innstillinger, så det var den mobilen jeg knipset bildene med - og uten stativ. Bruker vi iPhone sitt mobilkamera, så går det ikke å bruke den da månen blir for lys. Det går an å laste ned kameraapper med manuelle innstillinger slik at det også går an å ta bilder manuelt med den, men noen av appene koster noe.

Fotografere månen? Tips: Bruk manuell fokus, auto-hvitbalanse, blender f/8 til f/16, ISO 100 eller 200, og lukkertid rundt 1/250 eller 1/350. Du kan også eksperimentere med blender og lukker.

#kamera #fotografering #måne #luna

Test: HD12X Zoom linse til mobilkamera

Jeg skrev tidligere i januar for ca. to uker siden, at jeg hadde bestilt en kul dings til mobilkameraet. Pakken kom i posten 16. januar (tok litt tid siden den ble sendt fra utlandet), og nå kan jeg endelig få teste den skikkelig ut og skrive en anmeldelse om hva jeg synes om produktet. For de av dere som ikke husker hva jeg hadde bestilt, så er det en HD12X Zoom linse til mobilkameraet som man enkelt fester med en klype på baksiden av kameralinsen. Det er som en teleskoplinse der man kan ta bilder av ting som er langt borte, som for eksempel av naturen, månen, bygninger, fugler, dyr, utsikt ... Den fungerer også som en kikkert å se gjennom for våre øyner.

Mine meninger:

Først og fremst så er dette produktet en kul ting å ha med seg overalt og dessuten er den lett i vekt. Kvaliteten på bildene er avhengig av hva slags mobilkamera du bruker og i hvilken situasjon du bruker den i, men bruker du en av de nyeste smarttelefonene på markedet, så blir bildene utrolig fine. Bildene ser selvfølgelig best ut når de tas i dagslys. Jeg må si bildekvaliteten ser profesjonelt ut, som om jeg hadde tatt det med et DSLR-kamera (speilrefleks). Zoom linsen anbefales til alle som liker å bruke mobilen ofte, til de som liker å fotografere og til de som ikke har råd til å skaffe seg et dyrt kamera, men likevel har lyst på å ta flotte kvalitetsbilder. Med denne HD12X Zoom linsen kan du nesten bli som en profesjonell fotograf selv uten å bruke et DSLR-kamera. Som blogger er dette en super dings å ha med seg som man kan feste på mobilkameraet uten problemer. Denne zoom linsen koster mye mindre sammenliknet med hvor mye et kamera koster.

Slik bruker du den:

Det kom ikke med en bruksanvisning, men det var lett å finne ut hvordan delene skulle festes sammen. I pakken lå det en HD12X Zoom linse med to beskyttelseslokk foran og bak, en klype og en mikrofiberklut. Enkelt og greit nok.

For å feste zoom linsen på, ble jeg nødt til å ta av dekselet på mobilen for å kunne feste zoom linsen ordentlig på med klypen bak mobilkameraet. Den holdt ganske fast, men måtte ta opp kamera-appen for å sjekke om hele dekket mobilkameralinsen. Etter å ha fått den på, var det bare å komme seg ut i naturen for å ta bilder! Eller vent litt, jeg måtte først tørke av linsen med mikrofiberkluten som fulgte med, for den som lagde linsen hadde satt igjen sitt fingeravtrykk på linsen! Heldigvis gikk det av etter tørkingen. Så var jeg endelig klar til å gå ut i naturen for å ta noen testbilder.

Bildetest:

I denne bildetesten tar jeg i bruk mobilkameraet LG G4s + HD12X Zoom Linse. Husk: Jo bedre mobilkamera du har = jo bedre blir resultatet. Zoom linsen passer ikke til iPhone med dobbelt kameralinse. Da jeg fikk øye på noe, justerte og vridde jeg forsiktig på fokusringen for skarpere bilde. Noen av bildene jeg tok var på sparket så en del av bildene ble litt blurry. Man må egentlig holde mobilen ganske stødig for å unngå rystelser, da kan et mobilkamerastativ være til hjelp (hvis du har). Jeg må prøve å bruke zoom linsen litt mer, men i dag var første gang jeg tok det i bruk uten stativ. WOW for en effekt! Utrolig eller hva? Alt ble forstørret 12X ved bruk av teleskoplinsen.

Jeg har redigert bildene over (kun justert lys og kontrast). Det var litt mørkt den dagen jeg tok bildene.

 

En video jeg fant av produktet (samme som jeg omtaler nå):

 

Vurdering av produktet:

+ God bildekvalitet
(avhenger av hva slags mobilkamera du tar i bruk)

+ Lett å ta med seg overalt
(selv ute på reise)

Universal
(passer til de fleste smarttelefoner, IKKE iPhone med dobbelt kameralinse

+ Grei pris
(ca. 265 kroner)

- Må ta av dekselet på telefonen for at zoom linsen skal sitte godt fast
(spørs hva slags deksel man bruker, men det er lurt å ta av dekselet)

- Et stort fingeravtrykk på den største linsen
(de som hadde satt sammen den kunne ha brukt hansker, men jeg klarte heldigvis å tørke det bort, ingen fare)

- Litt utfordrende å holde mobilen stødig
(må helst bruke stativ for å unngå uskarpe bilder, mobil med stabilisator fungerer bedre)

Mangler bruksanvisning
(burde ha vært med i pakken, men det er lett å finne ut hvordan man setter delene sammen)

 

Terningkast:

5

#mobilkamera #kamera #mobil #linse #foto #zoom

Snøen har pyntet opp naturen

Snøbildene i dette innlegget ble også knipset i går, men jeg tenkte å vise frem resten av bildene hvordan det så ut i ettermiddag (før det nesten ble mørkt), kl. 16:15. På denne tiden tennes alle gatelys og lyktestolper. Det var virkelig kaldt å stå ute en liten stund bare for å ta noen bilder!

Nydelige snøbilder fra gårsdagen

Jeg kunne ikke la være ... I går kunne vi glede oss til å gå ut og se på den nydelige naturen som var dekket av nysnø. Det har snødd mye i løpet av natten og brøytebilene har nok jobbet på spreng med å få bort snøen av veiene. Snøen hadde festet seg på greiner og i trær, og hele naturen føltes helt hvitt, stille og fredelig. Vi har ikke sett noen fugler til nå, kanskje de har trukket seg videre til et annet varmere strøk. Om vinteren er det dessverre for kaldt å bli værende, men vi håper fuglene kommer tilbake når våren nærmer seg.

#snø #foto #vinter #kaldt #trær

10 supre kameraer til bloggere

Er du en blogger, vlogger eller en fotograf som stadig er på farten? Her er noen gode kameraer som er meget lette i vekten å ha med seg overalt. Glad i å ta selfies eller å vlogge? Da er kameraer med vippeskjermer (vrinklbar display) et stort must have når du kan se deg selv når du filmer. Nedenfor anbefaler jeg 10 stilige kameraer som fungerer godt som vloggkamera eller rett og slett som "kamera man må ha med på farten".

 

Olympus Pen E-PL7 + 14-42 mm

Dette er en ekte perle - et kamera som er elegant, detaljert og passer inn i den lyse fashion-stilen! Designet er utrolig fint og det beste med det, er at det kommer med innebygd WIFI slik at det gjør bildedelingen enda lettere med et klikk. Ekstern blits og stor selfie-skjerm på 3" vil bloggere sette stor pris på, spesielt hvis man er opptatt av å ta selfies. Mange av dere som tar bilder til Instagram vil elske dette kameraet, i tillegg kommer det med mange kreative bildeeffekter.


Olympus Pen E-PL8 + 14-42 mm

E-PL 8 har ganske like egenskaper som det over, E-PL 7, men retrodesignet er litt forskjellig og i pris.


Canon G7X Mark 2

Dette vloggkameraet er definitivt et stort must-have! Jeg har sett mange kjente bloggere bruke dette kameraet når de vlogger. Utrolig god bilde- og filmkvalitet samt lyd også. Den har WIFI med NFC-paring, bred blenderåpning, rask lukketid, videoopptak i Full HD 1080p og mye mer. Skjermen? Den kan snus 180 grader opp og frem i "selfie", og ca. 45 grader ned.


Canon Eos M3 + 15-45 mm

Dette er et speilløst systemkamera som har en skjult liten pop-up blits på toppen. Den har en trykkfølsom skjerm på 3" som kan vippes opp. Ta skarpe bilder uten problemer.


Canon Eos M10 SLT kamera + 15-45 mm

Dette er Canons minste systemkamera og er et enkelt nybegynnerkamera som er lett å håndtere. Den har få knapper og ved å trykke på den følsomme skjermen kan kameraet bli fokusert på for eksempel en ting. For nybegynneren er det enklest å velge automatisk opptak hvor kameraet tilpasser seg motivet, eller selvbestemt opptak hvor fotografen kan bestemme litt eller alt selv - bare i 1080 HD-video. Kommer med WIFI/NFC.


Sony Alpha a5100 systemkamera + 16-50 mm

Det kompakte kameraet har et utbyttbart objektiv og trådløse funksjoner. God bildekvalitet og rask bildeprosessering. Den er perfekt for hverdagslig fotografering som å ta portrettbilder og naturbilder. Med innebygd WIFI med NFC kan man parre smarttelefonen eller nettbrett så den kan være fjernkontrollen for kameraet. Man kan også laste ned bilder slik at man slipper å bruke kabelen.


Sony Alpha a6000 systemkamera m/16-50mm PZ-objektiv

Kompakt systemkamera fra Sony Alpha-serien! Ta flotte bilder og spill inn full HD-video med dette kameraet! Den store 3" LCD-skjermen kan vendes 90° nedover og 45° oppover så da kan du ta flotte bilder fra alle mulige vinkler. Skulle vi sammenligne Sony a6000 og Sony a5100, så har a6000 en elektronisk søker.


Panasonic Lumix DMC-GF7 kompakt systemkamera

Et stilfullt og minimalistisk retrokamera fra Panasonic til deg som fotograferer mye. Kameraet har en høykvalitets Live MOS-sensor for super detaljnivå og minimalt med støy, selv under dårlige lysforhold.


Panasonic Lumix DMC-TZ90 ultrazoom kamera

Dette er et superzoom kamera der man kan komme tett innpå ting som er langt borte. Med 30 x zoom, 4K-video og rask autofokus får du med deg alt som skjer. Til deg som reiser mye, er på ferier er det et ålreit kompaktkamera å bruke.


Canon EOS M6 hybridkamera + 15-45 mm

Du får DSLR-egenskaper i størrelsen til et kompakt kamera. Med 15-45 mm EF-M linse, 24.2 MP sensor, vippbar touchskjerm og trådløs tilkobling kan du dele din kjærlighet til fotografi med hele verden.

 

Kanskje jeg i fremtiden kommer til å skaffe meg en av disse anbefalte kameraene. Til dags dato har jeg bare kun et kamera, Sony a3000. Skulle også ønske jeg hadde et mindre et, helst med vippeskjerm. Ellers bruker jeg mobilkameraet en god del når jeg skal ta bilder!

- Har du noen av disse kameraene?
- Hvilket kamera har du?

#kamera #fotografering #vloggere #bloggere #kompaktkamera #systemkamera

En kul dings til mobilkameraet

Jeg har vært på nettshopping (kunne ikke la være) og trykket plutselig "bestilt" på en vare som fanget min oppmerksomhet. Det er en ...

La meg presentere: Det er en HD12X Zoom linse som passer til de fleste smarttelefoner! Den festes med en klype som følger med, på baksiden av telefonens kameralinse. Jeg har lenge hatt lyst på en ekstra linse med lang zoom på mobilen for å kunne ta bedre bilder av fugler, fly, utsikt som er langt borte og selvfølgelig av månen som lyser opp på den mørke nattehimmelen. En dag så jeg annonsen på Instagram (med rabatt), og da bestilte jeg den. Lurer på om den er verdt de 265 kronene?

På nettsiden deres står det at man kan ta profesjonelle kvalitetsbilder. Det hadde vært supert å ha med overalt siden den er lett i vekten enn at jeg drasser med meg rundt den tunge speilrefleksen 24/7 når jeg skal til ett sted hehe. Tenk så mange fine bilder jeg kan ta med denne zoom linsen festet på mobilkameraet. Av naturen, utsikter, bygninger og dyr, og ting som er så langt borte enn det øyet kan se. Kanskje jeg får et pent bilde av månen som jeg var så gira på å se? Gleder meg til denne magiske dingsen kommer i posten, for da skal denne prøves ut.

Bildet over er hentet fra HER (eksempelbilde av månen). Som dere ser så kan man fotografere månen på lang avstand slik at månen blir stor og detaljert. Månen har faktisk flekker på seg!

#mobilkamera #kamera #mobil #linse #foto #zoom

Fantastisk fyrverkerishow

Natten mellom nyttårsaften og nyttår gikk vi ut og opp til toppen for å se på fyrverkeri oppskyting kl. 00:00. Her på toppen kunne vi se litt av Kristiansand sentrum, Vågsbygd og Odderøya. Det kommunale fyrverkeriet ble sendt opp fra midnatt retning Odderøya toppen, og varte i ca. 6 minutter. Fra alle vinkler så vi små og store raketter som ble skutt opp. Det smalt vanvittig høyt over hodet på oss der vi stod, og noen av oss ble vel litt skremt av smellene til å gå ut og se på for første gang. Se alle bildene av nyttårshimmelen! 

Å ta bilder av fyrverkeri var litt av en utfordring. Man burde ha et stativ til kamera for å få til et bra bilde, men det har jeg ikke. Jeg gikk gjennom bildene jeg tok, måtte slette en del og nå har jeg valgt ut de beste bildene jeg tok:

Her vifter noen ivrig med stjerneskudd.

Det ser ut som en engel. 

#fyrverkeri #raketter #2018 #newyear #nyttårsaften #nyttår

Fra kreativ idé til gatekunst

Vis-à-vis Caledonien i Vestre Strandgate, Kristiansand finner vi gatekunsten til Liquen. På denne store og slitte veggen har det endelig blitt til noe fint som alle kan se og legge merke til. Jeg har fulgt med en god stund fra prosess til ferdig kunst, så bildene under ble tatt i sommer og høst.

Ener Konings har laget gatekunsten på denne veggen. Noe er revet vekk. I skrivende stund er kunsten alt borte vekk ...

#streetart #gatekunst #grafitti #kunst #foto #kristiansand

Tagging på huset

Street art av James Trond (?). Tror selve kunsten har blitt tagget over av noen andre. Det stod "opprørssalg" for et år siden, men nå er dette lille huset blitt erstattet med masse skrift i form og farger i all slags farger. Tagging over kunstverk?

#graffiti #gatekunst #streetart #odderøya #foto

Bli med til Odderøya

I dag vil jeg ta dere med opp til Odderøya. Vi skal ikke gå helt opp til toppen, men gå ca. halvveis. Her ser dere Vaktbua Cafè, det første vi ser og ligger ved inngangsporten til Odderøya i området. Det finnes kunst og underholdning i denne caféen.

Her har de hengt opp noen papir lykt dekorasjoner i rosa og blå farger i greinene på treet. Vi går videre til vi ser en liten skog med fuglehus og klatreplanter på trær. Det er før vi kommer til Odderøyhallen. Da ser vi dette:

"Uglehus" - er ikke sikkert at det finnes ugler her i området, men det ser mer som et fuglehus siden hullet er så liten. Når vi kikker over oss, oppdager vi en flokk med fugler som storkoser seg høyt oppe på trærne:

Klatreplantene kryper opp på trærne. De kalles for Bergflette eller Eføy.

Innover den lille skogen finner vi en menneskeskikkelse lagd av noe skinnende bak en jerngjerde.

#foto #odderøya #klatreplanter #skog #kristiansand

Vi fant en skadet Fuglekonge

I går da jeg skulle gjøre meg klar til å dra hjem, så jeg noen av barna samle seg utenfor skolen i en liten ring. Av ren nysgjerrighet kikket jeg ut av det store hvite vinduet, men jeg kunne ikke se hva de glante på. Barna stod rundt hverandre og blikkene var festet på bakken. De stirret og banket så litt på vinduet for å hente hjelp. Jeg ble selv veldig nysgjerrig jeg også, så jeg gikk ut til dem med engang og spurte hva som hadde skjedd. En av dem pekte på den lille stakkaren som lå på bakken og skalv. Det var en liten og forvirret fugl i gulgrønn fjærdrakt og med litt svart og litt hvitt på vingene som lå sammenkrøllet på bakken. Det må være en Fuglekonge, en av Norges minste fugl. Den har nok flydd på vinduet og krasjet så hardt at den har landet på asfalten og ligget der hjelpeløs en stund. Skadet. Slik så fuglen ut (jeg har ikke tatt bildet av fuglen):

"FEMALE GOLDCREST regulus regulus" by 60North via Flickr, Creative Commons Attribution.

I en slik situasjon må man handle raskt. Fuglen hadde problemer med vingene sine, og hver gang den løftet opp en av vingene for å fly, gjorde det ingen nytte. Så jeg bestemte meg for å løfte opp fuglen med begge hendene mine for å kjenne litt på den. Den gjorde ingen motstand. Fuglehjertet slo fortsatt, men jeg kunne føle at den var redd da den hele tiden blunket med øynene. Kanskje den var redd for å aldri kunne fly igjen? Jeg satte til slutt fuglen ned forsiktig ved en busk med mange blader slik at den kunne komme seg igjen. Stakkars bitteliten fugl. Video av Fuglekongen som jeg fant på Youtube:


Jeg leste på store norske leksikon at Fuglekongen er en fugl som møter tøffe utfordringer når vinteren kommer. De har en vekt på rundt fem gram og med en vekt på rundt fem gram veier den ikke stort mer enn en enkrone. Som en konsekvens av svært høyt stoffskifte, må Fuglekongen spise nesten hele tiden og uten mat kan den miste en tredel av vekta i løpet av 20 minutter. Vi får håpe denne Fuglekongen har det bra og kommer til å klare seg (forhåpentligvis alene) ute i naturen!

#fugl #fuglekonge #natur #personlig

The big shiny "M"

Sjekk ut den store "M"-en ved M Beach Club her på Gravane i Kristiansand. Det er som et speil, men alt blir forvrengt når vi tar en nærmere kikk på oss selv.

"To rådyr" - skulptur i bronse. I bakgrunnen ser dere Sjøhuset (det røde bygget).

#foto #gravane #kristiansand #natur

Hestekastanje

Se hva jeg har plukket med meg hjem! Disse superfine kastanjenøttene fant jeg under det store Hestekastanjetreet på Grimsområdet. Noen av kastanjene på bakken hadde til og med det taggete grønne ytterskallet sitt på, men når vi knuste det fikk vi de brune, blanke og skinnende nøttene. Ikke alle kastanjer er spiselige, men Castanea sativa (ekte kastanje) er spiselig og kan brukes til puré og supper, ovnsbakt, grillet, som grønnsak og som snacks. Aesculus hippocastanum (Hestekastanje) er ikke i slekt med ekte kastanje, og spiselig er den heller ikke.

#hestekastanje #kastanje #høst #nøtter #natur #foto

Gatekunst under Lundbrua

I undergangen under Lundbrua i Kristiansand kan vi se grafftikunsten som "Vlek" har laget. På den ene veggen er det massevis av fargerike fisker og på den andre veggen et grønt monster med et stort øye som tar seg en røyk. Gatekunst pryder gamle vegger og bygninger, og det er så fantastisk å se det bli til noe nytt og spennende som street art.

#gatekunst #graffiti #kunst #kreativ #design #streetart #lund #foto #kristiansand

Den kreative skolen

Dette er Tangen videregående skole "den kreative skolen" som ligger i Kristiansand. Kjennetegn på skolen er at bygningen er dekket av mange plater i forskjellige farger av glass. Her har jeg gått da jeg var en videregående-elev, og det begynner å bli en stund siden sist besøk. I dag gikk jeg ut til Tangen området for å se nærmere på hva som var der og se den fine utsikten.

#videregående #skole #kreativ #bygning #foto

Echinopsis oxygona

Denne nydelige kaktusarten heter Echinopsis oxygona. Den er kjent for å ha store iøynefallende rosa blomster i enden på kaktusen. Kaktusen tåler sterk varme og de er utendørsplanter som er vandt til tørre ørkenklima. Jeg tok dette bildet da jeg besøkte Agder naturmuseum og botaniske hage.

#foto #kaktus #plante #natur #ørken

Fungus

Jeg legger merke til at det vokser mye ugress på gressplenen vår og studerer gresset nøye. Etter en periode med mye regn har sopp dukket opp og massevis av denne typen som jeg ikke helt kan navnet på:

Jeg plukker aldri sopp i skogen da mange av dem kan være giftige eller farlige. Noen er ufarlige og hvis man er uheldig og tar en smakebit, kan det føre til alvorlig forgiftning. Man vet aldri når man ikke er helt sikker! Det sikreste er å kjøpe soppen ferdig pakket på matbutikken. Det finnes så mange typer sopper å velge mellom.

#sopp #grønnsak #hage #plen #natur

Regnbue gatekunst og sjakk

Location: Ved Kristiansand domkirke/Kristiansand folkebibliotek.
Kunst av: @seainvaders 

Er det en fisk, er det et monster? Kanskje et havmonster? Kunstverket er lagd av plastikk og søppel. Fint å lage gjenbruk kunst, så kreativt og nyskapende! Monsteret har bilhjul som øyner og en stor gigantisk munn med spisse treplanker som tenner.

En gang var de to vanlige benker, men nå har blitt gjort om til to stilige regnbuebenker som skal gjenspeile kunsten i dette området. I bakgrunnen på stålgjerdene henger kunst lagd av plast.

Havmonsteret er også fin bakfra med alle de sterke fargene.

Noen masker pyntet rundt et høyt tre.

Kunst av steiner på gressplenen.

Man kan også spille sjakk, som er veldig populært blant de unge. "Sjakkbrettet" har blitt malt på asfalten og brikkene er på plass ute hver morgen. 

#kristiansand #kvadraturen #kunst #gatekunst #biblioteket #sjakk #foto

Gulvvase kunst på kulturhus

Utenfor Samsen kulturhus inngang står det noen flotte kunstneriske gulvvaser med abstrakt og fuglekunstmotiv. Er det en kjøttmeis det er bilde av? Jeg gikk tilfeldig forbi der en vakker sommerdag i juli da jeg hadde tenkt til å dra inn til byen. Når været er så fint velger jeg å gå, og samtidig kan jeg legge merke til gatekunst rundt omkring i Kristiansand!

#gatekunst #kunst #vase #by #kristiansand

Flybilder

Endelig kan jeg fortelle dere det: Jeg har klart å ta noen flybilder av SAS og Widerøe sett her på Hamresanden! Sist gang skrev jeg at jeg bare måtte ta noen bilder av SAS-flyet, som jeg gikk glipp av hele to ganger (!). I dag har jeg gledet meg så mye til å ta bilder av flyene, så jeg tittet ofte opp på himmelen for å se flyavgangene. Synes det går sjeldent med fly fra denne siden, men det gikk to Widerøe-fly og et SAS-fly da vi var der. 

SAS

 

WIDERØE

#fly #hamresanden #foto #himmel

Solnedgang

Himmelen var så fin i går kveld! Jeg stod og tok disse bildene gjennom vinduet på rommet mitt. Egentlig ville jeg unngå å fotografere gjennom vinduet, men det var litt kjølig å stå ute på verandaen. Å ta bilder gjennom et vindu kan føre til reflekser, fargefeil og i verste fall: Dårlig fokus slik at bildene blir blurry/utydelige.

Heldigvis skjedde det ikke, så fine bilder fikk jeg tatt. Resultatet ble strålende og det er faktisk første gang jeg prøver meg på fotografering av solnedgang. Neste gang skal jeg jakte på soloppgang, så får vi se hvordan det blir.

#himmel #solnedgang #foto #natur #trær

Plantene i hagen

I slutten av juli til august åpner endelig blomstene i hagen seg - de blomstrer! Eller, mesteparten av de gjør det. Nå skal jeg se om jeg kan navn på alle plantene vi har her. Jeg har brukt litt Plantasjen som et "leksikon", så håper jeg har funnet riktig navn til riktig plante. Let's start!

Dagliljer.

Lavendel.

Er ganske sikker på at det er en bladlilje (Hosta).

Lupin.

#hage #foto #natur #lupin #lavendel #bladlilje #hosta #daglilje

Bare noen få plommer

Denne sommeren 2017, får vi nok ikke så mange plommer på treet, men i fjor? Massevis! Den kraftige vinden som har vært, får skylda, som har blåst bort alle fruktene etter blomstringen. Synes så synd at vi ikke får frukt på trærne, det samme med epletreet vårt. Bare 2-3 epler og plommer å se. Vanligvis får vi annen hvert år epler og plommer fra trærne, men i år får vi bare kjøpe i butikken. Bildet over er fra plommetreet i år, det er den eneste plommen jeg ser der jeg står. Fortsatt ikke moden, så vi venter.

#plommetre #plomme #epletre #eple #frukt #mat #natur #foto

Blåbær hele sommeren

Det vokser massevis av blåbærbusker i hagen vår! De er enda små og søte. Kanskje ikke så store som de selger i butikken, men spiselige er de i hvert fall. Vi har ikke plantet disse buskene selv, de dukket bare opp i sprekkene ved steinene, men vi syntes det er fint å ha slike busker som gir oss næringsrike blåbær.

Dette bildet tok jeg 19. juli. Da var blåbærbuskene grønne.

Vi har vært ute og plukket blåbær og tyttebær! Blåbærene dukker opp midten av juli til august, mens tyttebærene kommer august til oktober. Tyttebærene på bildet var ikke helt modne, men vi skal vente med å plukke resten senere.

Dette bildet tok jeg 26. juli. En uke etterpå har blåbærbusken fått så høstaktige farger! Er ikke det rart når det ikke er høst enda?

#blåbær #tyttebær #bær #natur #foto

For en sterk maur!

Vi har hørt at maur er sterke og kan bære mange ganger enn sin egen vekt! Stemmer dette? Ja visst. Det har jeg sett i dag, utenfor huset mitt. Jeg trodde jeg så syner: På avstand så det ut som en rød skogsmaur bar på en stein (?), men etter å ha studert litt nærmere ... Mauren slepte en stakkars død sommerfugl langs veien som var mye større enn seg selv, sikkert til sin egen maurtue.

Rød skogsmaur kjennetegnes av at den er rød og svart på kroppen. Det er en av de vanligste maurartene i Norge. Nå lurer jeg på: Hva heter sommerfuglen som den røde skogsmauren har dratt med seg? Og hva er det gule "spyttet" for noe?

#natur #foto #maur #sommerfugl #insekt

Rapssommerfugl i min hage

Rapssommerfugl er en dagaktiv sommerfugl i gruppen hvitvinger (og er den vanligste av hvitvingene). Den flyr hele sommeren og finnes i hele Norge.

Jeg fant en rapssommerfugl på lavendel, i min hage.

Utseende:
På oversiden er vingene hvitaktige med grå skjell og gulaktig skjær. Hunnen har mørkere tegninger enn hannene. De har også en ekstra svart flekk på forvingen. Undersiden av bakvingene er trukket opp med grønne striper.

Vingespenn:
34-47 mm.

Lokalitet:
Hager, fuktige enger og grøfter, skog og veikant.

Rapssommerfuglen har fasettøyner, antenner og en sammenrullet snabel.

Her er noen nærbilder av rapssommerfuglen inni et glass. Tittei! Er den ikke skjønn?

#sommerfugl #rapssommerfugl #sommer #natur #blomst #plante #foto

Hils på min nye venn, Bob!

Dette er Bob, en vanlig hagesnegl. Han er et bløtdyr og tilhører de landlevende lungesneglene. Jeg fant han på et blad i en bringebærbusk da jeg plukket bær i går. Hver gang han er redd, kryper han seg sammen inn i skallet sitt. Her har jeg noen bilder av han:

Legg merke til de øynene da! Etter å ha tatt noen bilder av han, dro han sakte tilbake til der han kom fra. Han hører vel hjemme ute i naturen. Hadet Bob, det var hyggelig å møte deg og lykke til videre med livet :)

#natur #foto #snegle #bløtdyr #hagesnegl #blad

Palms

Det er mange turister å se overalt i byen vår, Kristiansand! I dag spaserte vi til byen for å ta mange sommerbilder og for å se på de flotte palmetrærne "plantet" rundt omkring. De var så fine, små og store!

#sommer #sommerferie #turist #kristiansand #juli

Gigantiske jordbær

Disse bildene ble tatt en dag i mai da jeg kjøpte to kurver med kjempestore belgiske jordbær. Jordbær passer perfekt sammen med dessert som iskrem eller det går an å lage syltetøy av. Jeg elsker jordbær, de minner meg om sommer!

#jordbær #frukt #bær #foto #belgisk

Gakk Gakk + nytt vannmerke

Å se mange svaner og ender i vannet må være et godt tegn - det er varmt nok til å ta et bad. Om du hører de sier "gakk gakk". så kan vi bekrefte at de aller fleste er fornøyde med temperaturen. Dette stemningsbildet ble tatt ved Christiansholm festning.

Jeg har forresten laget meg et nytt vannmerke, ble det ikke fint? Om du trenger et vannmerke til dine bilder, ta kontakt.

#foto #vannmerke #design #logodesign #sommer

Skoletoget i video

Da har jeg fått redigert og lastet opp en ny video på min kanal. Det er en video av skoletoget i Kristiansand 17. mai 2017. God stemning og en fin opplevelse på selve nasjonaldagen! Jeg kunne jo ikke være to steder på engang så måtte gå fra Tresse til Markensgate. 
 
 

Bybilder gjennom mobilkameraet

En dag med byvandring - det liker jeg. Bildene er tatt med mobiltelefonen i full fart. Ved å legge til forskjellige filtre blir bildene mye mer interessant å se på. Jeg personlig elsker Instagram, der kan jeg legge på filtre og i tillegg endre på metning, skygge, kontrast og lys.

1897 McDonald's bygget.

En løvestatue omringet av påskeliljer.

Røde tulipaner.

Måkene som storkoser seg i sola.

#kristiansand #by #foto #byliv

Fugletitting

Byduen er en variant av brevduen. Det er en grunn til at de heter byduer: De dominerer mest i byer og vi finner dem gjerne i parker, på fortau, i gågater og rundt forbi.

Jeg er enig i at måker er noen skrikende, aggressive og gjerrige fugler. Her finnes det så mange av dem! Om du noen gang har matet en av disse måkene, så vet du at du lokker til deg hele måkeflokken. De er sultne, krangler om maten og når de har fått kloa i maten, vil ikke dele noe med andre.

Hva tror du de ser på her? Det var en dame som stod der til venstre og matet fuglene.

En sjenert hettemåke. I Norge blir det stadig færre av disse måkene, og blir nå oppført som nær truet i Nasjonal rødliste.

En måke som står på en gatelykt. På jakt etter noe spesielt siden den står og ser i et fugleperspektiv?

Ender og måker. En bydue i bakgrunnen. Alle hadde så lyst på mat og går mot retningen til venstre som er matkilden.

#kristiansand #by #foto #ender #fugler #byduer #måker #natur #byliv

Cygnini Swans

De er de største fuglene i andefamilien. Cygnini er svaners vitenskapelige navn. Jeg tok disse bildene ved Strandpromenaden i Kristiansand. Svanene holder seg ofte her, enten alene eller sammen i flokk. Det ser ut som de koser seg i sola. Noen ganger tar de hodet under vann for å sjekke om noe på bunnen er spiselig, da de er planteetende. De er rolige og biter ingen (med mindre de blir plaget), så ikke vær redd for dem om de går på land og vil hilse på deg.

Svaner på land. Denne svanen klarte en fin posering!

#kristiansand #by #foto #svaner #fugler #natur #byliv

Slow Bridge

Vi er her: Odderøybroa langs Gravanekanalen. Under broa finner vi kvadratiske speilfliser som er laget av 5300 barn fra barnehager og skoler. De har skrevet, tegnet eller malt sine drømmer på hver og en av speilflisene. Slow Bridge er broa for fremtiden som knytter oss sammen. Anna Berthelsen er kunstneren og idéskaperen bak Slow Bridge. For et kunstverk!

#kristiansand #by #foto #speil #kunst #bro #odderøya #gravane

Gatekunst i Nybyen

Sjekk ut den fine gatekunsten i Nybyen i Kristiansand by! Alt er så fargerikt og spennende å se på. Kunsten har vært på veggene ganske lenge, og denne søndagen benyttet jeg til å se det med mine egne øyner - dette har jeg ikke sett før i dag.

#foto #kunst #graffiti #design #streetart

What a view

Jeg har storkost meg mange timer ute i sola sammen med kameraet mitt i går, og nå kommer noen av bildene jeg har tatt. Når vi først tenker tilbake på dagen som har vært, så vil det fine været bare holde seg bare en dag til. Nyt øyeblikket, for i morgen dukker regnet sannsynligvis opp, så fram med paraplyen!

Noen gjør båtene sine klare til sommeren.

Fuglene synes det er kjekt med solskinn og de sitter på rekke og rad.

En måke som er på jakt etter mat, med et godt blikk.

Byduer, måker og ender.

#kristiansand #foto #båter #byduer #måker #fugler

It's a rainbow in the sky

Da jeg så en regnbue plutselig dukket opp på himmelen, tok jeg raskt opp mobilkameraet og tok flere bilder av regnbuen som hadde sterke ROGGBIF-farger. Været i dag har vært litt merkelig, for det ene øyeblikket kom sola og etter hvert kom noen dråper regn som tilslutt dannet en synlig og pen regnbue på himmelen. Her har jeg et bilde som jeg ble veldig fornøyd med. Det gule huset er et godt blikkfang! Dere husker vel innlegget mitt i går om at snøen har gjort comeback, men nå har snøen dessverre smeltet bort, og jeg håper våren vil tre inn. Vil ha varmere vær nå!

#regnbue #foto #natur #mobilkamera #våren

Snøen gjør comeback

Er det mulig, og jeg som trodde våren ville komme snart? Nei, se - snøen har gjort comeback i Kristiansand! Det føltes fortsatt ut som om det er vinter, bare tidlig i mars måned. Uansett; Et vakkert syn er det. Jeg tok med meg kameraet ut i det fine og kalde været for å fotografere snøværet før temperaturen gikk opp mot plussgrader. Nå har mesteparten av snøen smeltet.

Med tåke i bakgrunnen og hekken dekket av bittesmå snøflak.

Snøen har lagt seg på greiner også.

Så hvitt og nydelig.

Epletreet.

Plommetreet.

#kristiansand #snø #foto #fotografering #vinter #mars #vår #natur #kaldt #vær

Yellow & orange leaves

I dag blåser det kraftig mye ute, etterfulgt av litt regn, men ellers er det ganske kaldt. Fortsatt ingen tegn til snø, og vi er i januar. Jeg fikk lyst til å dele noen flotte høstbilder tatt på en skogstur en stund tilbake (i slutten av oktober 2016). Da var skogen veldig fin med fargene gul, oransje og brun - høstfarger.

#høst #farger #blader #skogstur #skog #foto #turområde #oktober #2016

Sommerfugler i hagen

SOMMERFUGLER I MIN HAGE

I går fikk vi besøk av 3 stk sommerfugler i hagen (og forhåpentligvis kommer de på besøk til oss en eller annen gang i sommeren også). Vi så Dagpåfugløye og Neslesommerfugl, men jeg fikk bare tatt bilder av 2 stk Neslesommerfugler. Ikke lett å måtte stå så nærme motivet, så fotografere det da jeg bruker 18-55mm objektiv.

Det ser ut som de elsker å fly fra Lavendel til Lavendel. Å oppdage sommerfugler er et godt tegn = En varm og koselig sommer!

#sommerfugl #foto #sommer #hage

En sommerfølelse

På tur i nærområdet. Det er så mye fint å se rundt omkring: Blomstene kommer fram, gresset er grønt og himmelen er blå. Løvetann er en flott blomst som de fleste ser det som ugress, men når alle blomstene blomstrer tett-i-tett blir det så gult at alt blir kult.

#våren #blomster #planter #inspirasjon #foto

Den mystiske skapningen

Det er ofte jeg får øye på denne mystiske skapningen. Hvor den kommer ut fra, er usikkert. Som om den synes busskuret er et spennende sted å være, når det egentlig er et gammelt og utslitt busskur. Så grått og triste farger. Jeg står og venter på bussen ved busskuret, og det er ikke lenge til bussen kommer. Bare om noen minutter ifølge rutetabellen. Jeg kikker bort på katten. Det eneste jeg ser er to lysende øyner og et tomt nøytralt blikk. Kanskje fordi det er så mørkt ute? Vi glaner på hverandre en liten stund. Det er stille. Utenom bilene som kjørte, da. Katten sitter så rolig og stirrer på meg. Lurer på hva katten tenker?

Katten ser definitivt eventyrlysten ut! Takk til katten som ville la seg fotografere.

#mystisk #dyr #katt #foto

Julemarked på Torvet

I begynnelsen av desember ble det satt opp mange forskjellige juleboder og utstillinger på Torvet i Kristiansand. Det ga oss julestemning, og det merket vi med engang da vi var der. Flotte grønne juletrær, stjerner som pynt og tusen små julelys dannet som en himmel over oss der vi stod.

Noen greiner ble sprayet til hvitfarge, så det ga oss hvit jul følelsen. Men snøen, hvor var den da? Den kom litt sent etter julaften.

En trebil og et tog i tre. De små likte å leke med det.

En liten lekeplass.

Husholdnings kjökkenet. En fin julenisse = stor blikkfang som pynter opp denne boden.

Slappe av hjørne. To stoler og et lite rundt bord.

Her selges det kjøtt og pølser.

Godteri og sånne små vindmøller (når man trykker på en knapp, så spinner bladene rundt). 

Beemster ku og ostebod. Osten der smaker sikkert kjempegodt, bare se hvor mange typer ost det er!

Juletre og under er det julegaver.

Småpynt er så fint!

Små detaljer.

Boden Bertine selger retro gjenstander. Alt fra bilderammer, kopper, pastiller, bokser, gaveesker ...

Plakater på en vegg.

Bilderammer og et fat.

Tynne sølvfigurer.

Fikk ikke hele veggen, men det var en vegg som var pyntet med dette her. Her er bare et utsnitt av veggen.

Varmt og koselig ved det lille bålet. En elg ved siden av.

En geit (?) eller tar jeg helt feil, koser seg ute.

Dreamcathers.

#kristiansand #jul #julemarked #juleboder #foto #juletre

Min by

Inn mot byen, ved Vesterbroa. Vi kan se jernbanen, Domkirka og alle de store skipene. Ikke så langt unna kan vi gå til Arkivet eller til kulturhuset Samsen.

#foto #kristiansand #by

KRS Havn

Det kommer ofte mange båter og skip på besøk i Kristiansand Havn. Vi kan se mange flotte som kommer fra andre steder.

#kristiansand #havn #krs #foto

Domkirken i Kristiansand

Kristiansand domkirke er hovedkirke for Agder og Telemark bispedømme og menighetskirke for Domkirken menighet i Kristiansand. Den nåværende kirken er den tredje domkirken i byen og den fjerde kirken på Torvet i Kristiansand.

Det er landets største kirke, og er bygd i 1885 etter tegninger av arkitekten Henrik Thrap-Meyer. Kirken har en forenklet gotisk spissbuestil, og betegnes som nygotikk. Bygningen er 70 meter lang og 39 meter bred, og tårnet er 70 meter høyt. Kirken hadde opprinnelig 2 029 sitteplasser og 1 216 ståplasser. I dag er den godkjent for 1 500 mennesker.

Kilde: Wikipedia // Bildene er tatt selv.

#foto #domkirke #kristiansand

Da var bladene borte

Nå har kommunen tatt jobben med å feie bort mesteparten av bladene som har ligget på bakken en stund, for nå ser vi bare det grønne gresset igjen. Siden de har ryddet parken så fin og vakker, minner det om en sen høst, snart er det klart for når vinteren kommer. Jeg har allerede sikret meg de fine høstbildene for i år. En fotograf som er på et fotooppdrag med høst som tema.

Så var jeg litt her også. Color Line terminalen for å ta noen bilder av båter. Alt som har med foto å gjøre, er spennende det. Er det noen som har lagt merke til bloggen min i mobilversjonen? Jeg har gjort noen endringer :-)

#foto #fotooppdrag #høst

Kunst av graffiti

Graffiti kan være ganske mye. Det kan være en type kunst med tekster og tegninger, men det kommer an på hvordan man ser det. Et annet ord for graffiti er streetart. Jeg så disse kunstneriske veggdekorasjonene bak Samsen kulturhus.

#foto #kunst #graffiti #design #streetart

Ravnedalen

I går ettermiddag var jeg og en "fotograf" på tur til Ravnedalen, som er en park i bydelen Grim, innerst på Grimsmyra og med Baneheia som nærmeste nabo. Egentlig var vi der for å ta bilder av den nydelige høsten. Det var så fint der!

Cafe Generalen var stengt da vi var der.

Skilter.

Innover Ravnedalen ...

Wergeland-statuen.

Mange trappetrinn oppover, tørkede blader i bakken og en følelse av skog.

En liten vannfontene.

Fint buet byggverk som er en scene når det er konsert.

Ender som også er ute på eventyr.

Masse ugress og blader på vannet.

"Fossefall".

#natur #foto #ravnedalen #kristiansand

Tester ut speilreflekskamera

Det var litt artig å kunne teste et speilreflekskamera på ordentlig. Jeg bruker vanligvis et systemkamera (som ligner på speilrefleks) til å ta bilder, men dette var en helt annet måte! Her var det mange valg å velge mellom i det runde hjulet øverst. Nå er disse bildene under tatt med mobilkameraet da, så jeg har ikke fått overført de bildene.

Canon Eos 550D

Kanskje jeg skal kjøpe et speilreflekskamera litt senere, men hvilken merke og type har jeg ikke tenkt på. Jeg har hørt at speilrefleks tar supre bilder!

#foto #speilrefleks #kamera #test #canon

Anbefaling: Nikon Coolpix L31

Jeg (eller vi) har kjøpt et nytt kamera: Nikon Coolpix L31. Det er et kompaktkamera med 16 megapiksler // 5x zoom. Jeg likte og ville kjøpe den i fargen silver, men den var dessverre utsolgt, så kjøpte den i sort farge på butikken Expert (som var på tilbud i denne uka) - HER. Jeg la forresten merke til at det stod 499,- i avisa og på nettsiden deres stod det 489,-.

Den tar utrolig gode bilder, man kan velge effekter og scenevalg før/etter fotografering. Jeg prøvde å ta bilder av TV-en, og det ble ikke en lys "flekk" på bildene som det ble da jeg brukte et digitalkamera. Ja, jeg brukte blits. Det beste med kameraet er at bildene kommer i høy oppløsning og opptak av HD-video i 720p.

#kamera #foto #bilder #blogg #kvalitet

Somewhere In The Rainbow

Sjekk det a'! Jeg så to regnbuer i himmelen for litt siden. Det er ikke alltid vi kan se det, noe som er så flott! Vi kan kjenne igjen ROGGBIF fargene i regnbuen: Rød (ytterst), oransje, gul, grønn, blå, indigo (egentlig blålilla), fiolett (innerst). Slik oppstår en regnbue: Når solen skinner gjennom regndråper i atmosfæren. 

#foto #regnbue #farge #fenomen #været

Smart Curved Pictures

Smart Curved er noen magiske skjermer. De blir tynnere for hvert år, fordi vi lever i en verden da alt er teknologi. Jeg synes naturen var så vakker vist på TV-en, så jeg tok noen bilder av skjermen for å vise hvor fantastiske de er.

#foto #smart #curved #tv

The swan family

Sommeren er ikke over for disse svanene. De er mye å se i Kristiansand ved Tresse/Gravane. Jeg har fulgt med på dem en stund, de er så fine.

#svaner #foto #kristiansand

Macrofoto av en bie

Jeg har på "auto" når jeg tar bilder, siden innstillingene jeg kan velge er litt vanskelig å skjønne. På mitt kamera er det oransje ikonet med kamera auto. Auto er lett å bruke, jeg kan justere skarpheten, fargene og effektene.

Jeg bruker Sony a3000. Hvilket kamera bruker dere?

#foto #bilder #macro #planter #blomst #bie

Sandskulpturer

Fakta om sandskulpturer

  • Sandskulpturer lages av sand og vann.
  • Sanden komprimeres med vann og hoppetusse i store kasser. Derfor kan man bygge store skulpturer.
  • Skulpturene tåler sol og regn fordi de sprayes med en blanding av lim og vann når de er ferdige. Det holder regnet ute og hindrer solen i å tørke ut sanden.


#kristiansand #gravane #sandkunst #kunst #sand

Nydelige Kristiansand

Nå føltes det ganske koselig å være i Kristiansand fordi det er varmt og mye sol. Det er fantastisk! Bildene her er tatt i Kristiansand ved Christiansholm festning. Jeg var oppe der for å ta noen utsiktsbilder, se hvor flott det ble! 

NRK bygget sees i bakgrunnen.

Til høyre ser vi Fiskebrygga.

#foto #kristiansand #sommer #sol #friluftsliv

Fuglenes fotoshoot

Håper det ikke høres rart ut, men å ta bilder av fugler var litt gøy. På nært var det helt greit, men når jeg stod litt langt unna, stoppet det opp. Objektivet kunne ikke zoome inn nærmere! Jeg har bare standardobjektivet som fulgte med kameraet da jeg kjøpte det, kanskje derfor.

Akkurat det siste bildet var litt vanskelig med detaljer. Jeg stod på bryggekanten og skulle ta dette, men det ble litt lite ...

Sony a3000 m/18-55

#foto #fugler #måker #duer #friluftsliv #arendal

En sommerdag i Arendal

I går var jeg så heldig å få lov å bli med til Arendal! Vi dro til Arendal og det er faktisk første gang jeg besøker Arendal på ordentlig! Har jo vært litt i Arendal med klassen før, men da besøkte vi bare en skole.

Vi var der fordi det spilles sjakk og som holdes inne i Kilden. 7 runder med sjakk og det var ikke så mange barn, bare 2 og andre voksne fra både Arendal og Kristiansand. 

Dette her var Kilden. Ikke så stort, men ikke så lite heller.

Her inne spilte vi "fotballspillet" og slappet av inne i kaféen. Vi hadde glemt igjen iPaden hjemme, så da var det ikke så mye å gjøre siden det var ganske stille når det bare var folk som spilte sjakk i den andre etasjen av bygget. Da var jeg på mobilen og brukte nettet der.

Siden det var så fint vær, gikk vi ut for å ta noen og mange bilder. Det var så fint vær ute, så da gjorde vi det.

Gullklokke!

Utstillingsvindu.

Legg merke til mønstrene rundt vinduet.

Høy kunst.

Da de var ferdig med å spille sjakk, var det premieutdeling og slutt for dagen. Vi bestilte pizza på Peppes Pizza og dro hjem. Denne dagen har jeg tatt flere bilder, som kommer i neste innlegg.

#arendal #foto #arkitektur #sommer #2015

Snøen har kommet igjen

Været i dag har bare vært en blanding av snø og regn. Det ble ganske vått ute da det regnet. På veien hjem tok jeg noen vinterbilder som jeg ble veldig fornøyd med. 

#foto #snø

På Torvet i Kristiansand

Bildene i dette innlegget tok jeg i går. Sånn er det nå, litt julestemning rundt omkring. Når det er mørkt, er det mye finere å se på grunn av all lyset.

#foto #kristiansand

Byvandring 2. oktober

I dag har jeg vært på byvandring (som det vil si for meg, å vandre rundt et bestemt sted i byen). Jeg hadde med kameraet og fikk tatt noen bilder. Bildene varierte litt, på kort avstand ble de mer fokusert på enn de på lang avstand. Har valgt å poste de beste bildene, så de andre som ikke ble så vellykket lot jeg være. 

Tatt med Sony a3000.

#fotografering #foto #byvandring #kristiansand

Ny i systemkamera

Å bytte fra et digitalkamera til et systemkamera var litt av en utfordring for meg. Først måtte jeg lese brukerhåndboka og bruksanvisning "fra bunnen av" (siden jeg aldri har brukt noe lignende før). Ja, jeg leser alltid bruksanvisninger på produkter jeg aldri har vært borti eller er usikker på (for å være sikker).


Dette bildet har jeg tatt med Sony a3000. Ikke redigert bilde forresten. Bildet ble 5456x3064 stort, wow. Jeg prøvde å importere bildene jeg hadde tatt som "test", men så fikk jeg to samme bilder, men to forskjellig "filer" som AVCHD (eller noe) og JPEG bilder. Hjelp, så avansert. Jeg vil også prøve å få til de kreative fargene som dette (se videoen under):


Dette får jeg ikke til på grunn av den ikke støttes?

Jeg vil prøve meg å få til bilder i macro og i dybdeskarphet som dette:
Bakgrunnen syntes ikke, bare uskarpt. Sommerfuglen og litt av blomstene syntes best.


Det fokuseres kun på en rose og ikke på alle sammen. 

- Har dere noen fototips?
- Hvilket kamera bruker dere? 

Christiansholm - Bystranda

I dag har jeg vært i Kvadraturen (for å finne på noe å gjøre) også gikk til Christiansholm - Bystranda. Jeg hadde ingenting å gjøre, så jeg tok noen flotte bilder av noen svaner:

Det var ikke veldig mange folk å se i 14-tiden. Det var mest svaner, ender og fugler som hadde tatt seg en liten badetur.


Christiansholm festning.


Scandic ved Aquarama.

Lærerne streiker fortsatt, nå går jeg snart tom for hva jeg skal gjøre. Jeg håper streiken avslutter snart, så kan vi gå vanlig skole igjen. Jeg har allerede hatt en uke med "fri", har blitt kjempelei nå.

Sandkunst

For en nydelig og detaljert kunst! Dette er laget av sand, som vi kaller for sandkunst. Kunsten ligger ved Gravane i Kristiansand.

Eigevann

Bildene ble tatt på Eigevann. I formiddagen var det ikke så fint vær, men etter lunsj var det blitt litt bedre. Sjekk ut bildene da vel! 

#foto #bilder #natur 

Butterfly - macro

Sola skinner. Det har nesten vært 30 varmegrader ute de siste dagene. Det steiker for oss, men for sommerfuglene ser det ut som om de koser seg. De elsker sola og blomstene i hagen. Jeg synes bildene ble tatt på rett tidspunkt, da jeg fikk med meg den vesle sommerfuglen som klatret på en Lavendel.

Originalbilder:

Jeg prøvde meg i redigering. Bildene under ble slik i redigert:


Bildene er tatt med mobil.

- Hva synes dere om bildene?

En kunst av sand - Kristiansand


Denne sandkunsten ligger ved Skippergata i Kristiansand. Noen har ødelagt nesa på han ... Og hans motto er: - Alle kan bli en nerd!

Et bilde jeg er kjempeglad i


Bildet har jeg tatt på en TV på butikken en gang ... synes om bildet?

Akkurat nå er jeg på utkikk etter et nytt bloggdesign. Jeg har likssom hatt dette designet ganske lenge, så på tide å bytte det ut med et nytt (?). Gjerne tips meg om hvilken blogg(er) lager/har gratisdesign.

Blue and white


IKEA puter. Elsker mønstrene på putene.

Discover the world


Dette stedet er elsk!


Det er mange ting å gjøre i sommerferien. Noen reiser og andre holder seg hjemme. Jeg har blant annet vært på butikker som selger flatskjerm TV, og der tok jeg mange flotte bilder. På TV-ene vises det forskjellige steder å reise til. Jeg har så lyst til å dra et sted akkurat nå ...

Trenger egentlig ikke å dra noen steder når Kristiansand har strålende sol og varme i minst 10 dager til! Da er det bare å nyte resten av sommerferiedagene og varmen.

#ferieminner

Magiske trapper

De er egentlig veldig magiske fordi det er mange glassvinduer på taket, og det har en "klatt". Når sola skinner, gjenspeiler det trappene.


Bildene er redigert og ble tatt på skolen torsdag kl. 15:00.