Vi fant en skadet Fuglekonge

  17.10.2017 - 16:30

I går da jeg skulle gjøre meg klar til å dra hjem, så jeg noen av barna samle seg utenfor skolen i en liten ring. Av ren nysgjerrighet kikket jeg ut av det store hvite vinduet, men jeg kunne ikke se hva de glante på. Barna stod rundt hverandre og blikkene var festet på bakken. De stirret og banket så litt på vinduet for å hente hjelp. Jeg ble selv veldig nysgjerrig jeg også, så jeg gikk ut til dem med engang og spurte hva som hadde skjedd. En av dem pekte på den lille stakkaren som lå på bakken og skalv. Det var en liten og forvirret fugl i gulgrønn fjærdrakt og med litt svart og litt hvitt på vingene som lå sammenkrøllet på bakken. Det må være en Fuglekonge, en av Norges minste fugl. Den har nok flydd på vinduet og krasjet så hardt at den har landet på asfalten og ligget der hjelpeløs en stund. Skadet. Slik så fuglen ut (jeg har ikke tatt bildet av fuglen):

"FEMALE GOLDCREST regulus regulus" by 60North via Flickr, Creative Commons Attribution.

I en slik situasjon må man handle raskt. Fuglen hadde problemer med vingene sine, og hver gang den løftet opp en av vingene for å fly, gjorde det ingen nytte. Så jeg bestemte meg for å løfte opp fuglen med begge hendene mine for å kjenne litt på den. Den gjorde ingen motstand. Fuglehjertet slo fortsatt, men jeg kunne føle at den var redd da den hele tiden blunket med øynene. Kanskje den var redd for å aldri kunne fly igjen? Jeg satte til slutt fuglen ned forsiktig ved en busk med mange blader slik at den kunne komme seg igjen. Stakkars bitteliten fugl. Video av Fuglekongen som jeg fant på Youtube:


Jeg leste på store norske leksikon at Fuglekongen er en fugl som møter tøffe utfordringer når vinteren kommer. De har en vekt på rundt fem gram og med en vekt på rundt fem gram veier den ikke stort mer enn en enkrone. Som en konsekvens av svært høyt stoffskifte, må Fuglekongen spise nesten hele tiden og uten mat kan den miste en tredel av vekta i løpet av 20 minutter. Vi får håpe denne Fuglekongen har det bra og kommer til å klare seg (forhåpentligvis alene) ute i naturen!

#fugl #fuglekonge #natur #personlig

The big shiny "M"

  08.10.2017 - 10:57

Sjekk ut den store "M"-en ved M Beach Club her på Gravane i Kristiansand. Det er som et speil, men alt blir forvrengt når vi tar en nærmere kikk på oss selv.

"To rådyr" - skulptur i bronse. I bakgrunnen ser dere Sjøhuset (det røde bygget).

#foto #gravane #kristiansand #natur

Gatekunst på Odderøya: "Bevar meg vel"

  07.10.2017 - 08:30

Det dukker stadig opp nye gatekunst rundt forbi i Kristiansand by. Her på Odderøya for eksempel - masse fargerikt å se. "Veggen" skiftes jevnlig ut med nye fargerike motiv og denne gangen har også skaterampen fått noen fine dekorative blomster og former. Fantastisk!

#gatekunst #graffiti #kunst #kreativ #design #streetart #odderøya #foto #kristiansand

Hestekastanje

  03.10.2017 - 17:42

Se hva jeg har plukket med meg hjem! Disse superfine kastanjenøttene fant jeg under det store Hestekastanjetreet på Grimsområdet. Noen av kastanjene på bakken hadde til og med det taggete grønne ytterskallet sitt på, men når vi knuste det fikk vi de brune, blanke og skinnende nøttene. Ikke alle kastanjer er spiselige, men Castanea sativa (ekte kastanje) er spiselig og kan brukes til puré og supper, ovnsbakt, grillet, som grønnsak og som snacks. Aesculus hippocastanum (Hestekastanje) er ikke i slekt med ekte kastanje, og spiselig er den heller ikke.

#hestekastanje #kastanje #høst #nøtter #natur #foto

Gatekunst under Lundbrua

  02.10.2017 - 07:15

I undergangen under Lundbrua i Kristiansand kan vi se grafftikunsten som "Vlek" har laget. På den ene veggen er det massevis av fargerike fisker og på den andre veggen et grønt monster med et stort øye som tar seg en røyk. Gatekunst pryder gamle vegger og bygninger, og det er så fantastisk å se det bli til noe nytt og spennende som street art.

#gatekunst #graffiti #kunst #kreativ #design #streetart #lund #foto #kristiansand

Den kreative skolen

  01.10.2017 - 19:35

Dette er Tangen videregående skole "den kreative skolen" som ligger i Kristiansand. Kjennetegn på skolen er at bygningen er dekket av mange plater i forskjellige farger av glass. Her har jeg gått da jeg var en videregående-elev, og det begynner å bli en stund siden sist besøk. I dag gikk jeg ut til Tangen området for å se nærmere på hva som var der og se den fine utsikten.

#videregående #skole #kreativ #bygning #foto

Echinopsis oxygona

  15.09.2017 - 21:33

Denne nydelige kaktusarten heter Echinopsis oxygona. Den er kjent for å ha store iøynefallende rosa blomster i enden på kaktusen. Kaktusen tåler sterk varme og de er utendørsplanter som er vandt til tørre ørkenklima. Jeg tok dette bildet da jeg besøkte Agder naturmuseum og botaniske hage.

#foto #kaktus #plante #natur #ørken

Fungus

  20.08.2017 - 17:06

Jeg legger merke til at det vokser mye ugress på gressplenen vår og studerer gresset nøye. Etter en periode med mye regn har sopp dukket opp og massevis av denne typen som jeg ikke helt kan navnet på:

Jeg plukker aldri sopp i skogen da mange av dem kan være giftige eller farlige. Noen er ufarlige og hvis man er uheldig og tar en smakebit, kan det føre til alvorlig forgiftning. Man vet aldri når man ikke er helt sikker! Det sikreste er å kjøpe soppen ferdig pakket på matbutikken. Det finnes så mange typer sopper å velge mellom.

#sopp #grønnsak #hage #plen #natur

Musikkens hus i en ny drakt

  15.08.2017 - 21:11

Location: Musikkens hus i Kongens gate, Kristiansand
Kunst av: @sedinzunic @haakon_andersen

Gatekunsten dukket opp i sommer i forbindelse med Gadekunstfestivalen. Her ved Musikkens hus i Kongens gate har kunstnere som formål å vise på utsiden av bygget hva som finnes på innsiden.

#kristiansand #kvadraturen #kunst #gatekunst #kongensgate #musikk #foto

Regnbue gatekunst og sjakk

  15.08.2017 - 12:45

Location: Ved Kristiansand domkirke/Kristiansand folkebibliotek.
Kunst av: @seainvaders 

Er det en fisk, er det et monster? Kanskje et havmonster? Kunstverket er lagd av plastikk og søppel. Fint å lage gjenbruk kunst, så kreativt og nyskapende! Monsteret har bilhjul som øyner og en stor gigantisk munn med spisse treplanker som tenner.

En gang var de to vanlige benker, men nå har blitt gjort om til to stilige regnbuebenker som skal gjenspeile kunsten i dette området. I bakgrunnen på stålgjerdene henger kunst lagd av plast.

Havmonsteret er også fin bakfra med alle de sterke fargene.

Noen masker pyntet rundt et høyt tre.

Kunst av steiner på gressplenen.

Man kan også spille sjakk, som er veldig populært blant de unge. "Sjakkbrettet" har blitt malt på asfalten og brikkene er på plass ute hver morgen. 

#kristiansand #kvadraturen #kunst #gatekunst #biblioteket #sjakk #foto

Gulvvase kunst på kulturhus

  09.08.2017 - 21:46

Utenfor Samsen kulturhus inngang står det noen flotte kunstneriske gulvvaser med abstrakt og fuglekunstmotiv. Er det en kjøttmeis det er bilde av? Jeg gikk tilfeldig forbi der en vakker sommerdag i juli da jeg hadde tenkt til å dra inn til byen. Når været er så fint velger jeg å gå, og samtidig kan jeg legge merke til gatekunst rundt omkring i Kristiansand!

#gatekunst #kunst #vase #by #kristiansand

Flybilder

  01.08.2017 - 22:00

Endelig kan jeg fortelle dere det: Jeg har klart å ta noen flybilder av SAS og Widerøe sett her på Hamresanden! Sist gang skrev jeg at jeg bare måtte ta noen bilder av SAS-flyet, som jeg gikk glipp av hele to ganger (!). I dag har jeg gledet meg så mye til å ta bilder av flyene, så jeg tittet ofte opp på himmelen for å se flyavgangene. Synes det går sjeldent med fly fra denne siden, men det gikk to Widerøe-fly og et SAS-fly da vi var der. 

SAS

 

WIDERØE

#fly #hamresanden #foto #himmel

Solnedgang

  28.07.2017 - 22:58

Himmelen var så fin i går kveld! Jeg stod og tok disse bildene gjennom vinduet på rommet mitt. Egentlig ville jeg unngå å fotografere gjennom vinduet, men det var litt kjølig å stå ute på verandaen. Å ta bilder gjennom et vindu kan føre til reflekser, fargefeil og i verste fall: Dårlig fokus slik at bildene blir blurry/utydelige.

Heldigvis skjedde det ikke, så fine bilder fikk jeg tatt. Resultatet ble strålende og det er faktisk første gang jeg prøver meg på fotografering av solnedgang. Neste gang skal jeg jakte på soloppgang, så får vi se hvordan det blir.

#himmel #solnedgang #foto #natur #trær

Plantene i hagen

  28.07.2017 - 10:10

I slutten av juli til august åpner endelig blomstene i hagen seg - de blomstrer! Eller, mesteparten av de gjør det. Nå skal jeg se om jeg kan navn på alle plantene vi har her. Jeg har brukt litt Plantasjen som et "leksikon", så håper jeg har funnet riktig navn til riktig plante. Let's start!

Dagliljer.

Lavendel.

Er ganske sikker på at det er en bladlilje (Hosta).

Lupin.

#hage #foto #natur #lupin #lavendel #bladlilje #hosta #daglilje

Bare noen få plommer

  27.07.2017 - 23:00

Denne sommeren 2017, får vi nok ikke så mange plommer på treet, men i fjor? Massevis! Den kraftige vinden som har vært, får skylda, som har blåst bort alle fruktene etter blomstringen. Synes så synd at vi ikke får frukt på trærne, det samme med epletreet vårt. Bare 2-3 epler og plommer å se. Vanligvis får vi annen hvert år epler og plommer fra trærne, men i år får vi bare kjøpe i butikken. Bildet over er fra plommetreet i år, det er den eneste plommen jeg ser der jeg står. Fortsatt ikke moden, så vi venter.

#plommetre #plomme #epletre #eple #frukt #mat #natur #foto

Blåbær hele sommeren

  27.07.2017 - 08:00

Det vokser massevis av blåbærbusker i hagen vår! De er enda små og søte. Kanskje ikke så store som de selger i butikken, men spiselige er de i hvert fall. Vi har ikke plantet disse buskene selv, de dukket bare opp i sprekkene ved steinene, men vi syntes det er fint å ha slike busker som gir oss næringsrike blåbær.

Dette bildet tok jeg 19. juli. Da var blåbærbuskene grønne.

Vi har vært ute og plukket blåbær og tyttebær! Blåbærene dukker opp midten av juli til august, mens tyttebærene kommer august til oktober. Tyttebærene på bildet var ikke helt modne, men vi skal vente med å plukke resten senere.

Dette bildet tok jeg 26. juli. En uke etterpå har blåbærbusken fått så høstaktige farger! Er ikke det rart når det ikke er høst enda?

#blåbær #tyttebær #bær #natur #foto

For en sterk maur!

  26.07.2017 - 21:21

Vi har hørt at maur er sterke og kan bære mange ganger enn sin egen vekt! Stemmer dette? Ja visst. Det har jeg sett i dag, utenfor huset mitt. Jeg trodde jeg så syner: På avstand så det ut som en rød skogsmaur bar på en stein (?), men etter å ha studert litt nærmere ... Mauren slepte en stakkars død sommerfugl langs veien som var mye større enn seg selv, sikkert til sin egen maurtue.

Rød skogsmaur kjennetegnes av at den er rød og svart på kroppen. Det er en av de vanligste maurartene i Norge. Nå lurer jeg på: Hva heter sommerfuglen som den røde skogsmauren har dratt med seg? Og hva er det gule "spyttet" for noe?

#natur #foto #maur #sommerfugl #insekt

Rapssommerfugl i min hage

  23.07.2017 - 13:02

Rapssommerfugl er en dagaktiv sommerfugl i gruppen hvitvinger (og er den vanligste av hvitvingene). Den flyr hele sommeren og finnes i hele Norge.

Jeg fant en rapssommerfugl på lavendel, i min hage.

Utseende:
På oversiden er vingene hvitaktige med grå skjell og gulaktig skjær. Hunnen har mørkere tegninger enn hannene. De har også en ekstra svart flekk på forvingen. Undersiden av bakvingene er trukket opp med grønne striper.

Vingespenn:
34-47 mm.

Lokalitet:
Hager, fuktige enger og grøfter, skog og veikant.

Rapssommerfuglen har fasettøyner, antenner og en sammenrullet snabel.

Her er noen nærbilder av rapssommerfuglen inni et glass. Tittei! Er den ikke skjønn?

#sommerfugl #rapssommerfugl #sommer #natur #blomst #plante #foto

Hils på min nye venn, Bob!

  21.07.2017 - 11:53

Dette er Bob, en vanlig hagesnegl. Han er et bløtdyr og tilhører de landlevende lungesneglene. Jeg fant han på et blad i en bringebærbusk da jeg plukket bær i går. Hver gang han er redd, kryper han seg sammen inn i skallet sitt. Her har jeg noen bilder av han:

Legg merke til de øynene da! Etter å ha tatt noen bilder av han, dro han sakte tilbake til der han kom fra. Han hører vel hjemme ute i naturen. Hadet Bob, det var hyggelig å møte deg og lykke til videre med livet :)

#natur #foto #snegle #bløtdyr #hagesnegl #blad

Byvandring: Gravane

  11.07.2017 - 23:34

The cherry tree

  04.07.2017 - 18:47

De store trærne ved Strandpromenaden har fått kirsebær. Fruktene begynner snart å bli røde, altså modne. Herlig å se hvor mange bær det faktisk blir til slutt.

#kirsebærtre #kirsebær #bær #frukt #tre #natur #foto #kristiansand

Palms

  01.07.2017 - 18:52

Det er mange turister å se overalt i byen vår, Kristiansand! I dag spaserte vi til byen for å ta mange sommerbilder og for å se på de flotte palmetrærne "plantet" rundt omkring. De var så fine, små og store!

#sommer #sommerferie #turist #kristiansand #juli

Kjærlighet i lufta

  21.06.2017 - 22:07

Her er noen fotogene fugler som elsker å bli fotografert. Ender og svaner viser kjærlighet overfor hverandre. Har du sett så vakkert ♥

#svaner #ender #foto #kristiansand #dyreliv #fugler

Graffitikunst i Nybyen (del 2)

  20.06.2017 - 21:17

Første del finnes HER. Nå er det en del 2, en liten fortsettelse. Jeg leter etter graffitikunst rundt omkring i byen for å ta bilder av det.

Katten og gullfisken.

Ved skateparken.

#foto #kunst #graffiti #design #streetart

Gigantiske jordbær

  09.06.2017 - 19:52

Disse bildene ble tatt en dag i mai da jeg kjøpte to kurver med kjempestore belgiske jordbær. Jordbær passer perfekt sammen med dessert som iskrem eller det går an å lage syltetøy av. Jeg elsker jordbær, de minner meg om sommer!

#jordbær #frukt #bær #foto #belgisk

Gakk Gakk + nytt vannmerke

  30.05.2017 - 21:33

Å se mange svaner og ender i vannet må være et godt tegn - det er varmt nok til å ta et bad. Om du hører de sier "gakk gakk". så kan vi bekrefte at de aller fleste er fornøyde med temperaturen. Dette stemningsbildet ble tatt ved Christiansholm festning.

Jeg har forresten laget meg et nytt vannmerke, ble det ikke fint? Om du trenger et vannmerke til dine bilder, ta kontakt.

#foto #vannmerke #design #logodesign #sommer

Skoletoget i video

  18.05.2017 - 10:42

Da har jeg fått redigert og lastet opp en ny video på min kanal. Det er en video av skoletoget i Kristiansand 17. mai 2017. God stemning og en fin opplevelse på selve nasjonaldagen! Jeg kunne jo ikke være to steder på engang så måtte gå fra Tresse til Markensgate. 
 
 

Lang gatekunst

  09.05.2017 - 21:32

Denne lange graffitiveggen finner vi på Nybyen i Kristiansand. Som gatekunst i forskjellige farger, skrift og design. De som har laget dette er jo så flinke!

#gatekunst #graffiti #kunst #design #nybyen #kristiansand

Bybilder gjennom mobilkameraet

  27.04.2017 - 17:24

En dag med byvandring - det liker jeg. Bildene er tatt med mobiltelefonen i full fart. Ved å legge til forskjellige filtre blir bildene mye mer interessant å se på. Jeg personlig elsker Instagram, der kan jeg legge på filtre og i tillegg endre på metning, skygge, kontrast og lys.

1897 McDonald's bygget.

En løvestatue omringet av påskeliljer.

Røde tulipaner.

Måkene som storkoser seg i sola.

#kristiansand #by #foto #byliv

Fugletitting

  26.04.2017 - 10:04

Byduen er en variant av brevduen. Det er en grunn til at de heter byduer: De dominerer mest i byer og vi finner dem gjerne i parker, på fortau, i gågater og rundt forbi.

Jeg er enig i at måker er noen skrikende, aggressive og gjerrige fugler. Her finnes det så mange av dem! Om du noen gang har matet en av disse måkene, så vet du at du lokker til deg hele måkeflokken. De er sultne, krangler om maten og når de har fått kloa i maten, vil ikke dele noe med andre.

Hva tror du de ser på her? Det var en dame som stod der til venstre og matet fuglene.

En sjenert hettemåke. I Norge blir det stadig færre av disse måkene, og blir nå oppført som nær truet i Nasjonal rødliste.

En måke som står på en gatelykt. På jakt etter noe spesielt siden den står og ser i et fugleperspektiv?

Ender og måker. En bydue i bakgrunnen. Alle hadde så lyst på mat og går mot retningen til venstre som er matkilden.

#kristiansand #by #foto #ender #fugler #byduer #måker #natur #byliv

Cygnini Swans

  25.04.2017 - 09:59

De er de største fuglene i andefamilien. Cygnini er svaners vitenskapelige navn. Jeg tok disse bildene ved Strandpromenaden i Kristiansand. Svanene holder seg ofte her, enten alene eller sammen i flokk. Det ser ut som de koser seg i sola. Noen ganger tar de hodet under vann for å sjekke om noe på bunnen er spiselig, da de er planteetende. De er rolige og biter ingen (med mindre de blir plaget), så ikke vær redd for dem om de går på land og vil hilse på deg.

Svaner på land. Denne svanen klarte en fin posering!

#kristiansand #by #foto #svaner #fugler #natur #byliv

Slow Bridge

  24.04.2017 - 15:09

Vi er her: Odderøybroa langs Gravanekanalen. Under broa finner vi kvadratiske speilfliser som er laget av 5300 barn fra barnehager og skoler. De har skrevet, tegnet eller malt sine drømmer på hver og en av speilflisene. Slow Bridge er broa for fremtiden som knytter oss sammen. Anna Berthelsen er kunstneren og idéskaperen bak Slow Bridge. For et kunstverk!

#kristiansand #by #foto #speil #kunst #bro #odderøya #gravane

Gatekunst i Nybyen

  23.04.2017 - 17:43

Sjekk ut den fine gatekunsten i Nybyen i Kristiansand by! Alt er så fargerikt og spennende å se på. Kunsten har vært på veggene ganske lenge, og denne søndagen benyttet jeg til å se det med mine egne øyner - dette har jeg ikke sett før i dag.

#foto #kunst #graffiti #design #streetart

What a view

  28.03.2017 - 14:15

Jeg har storkost meg mange timer ute i sola sammen med kameraet mitt i går, og nå kommer noen av bildene jeg har tatt. Når vi først tenker tilbake på dagen som har vært, så vil det fine været bare holde seg bare en dag til. Nyt øyeblikket, for i morgen dukker regnet sannsynligvis opp, så fram med paraplyen!

Noen gjør båtene sine klare til sommeren.

Fuglene synes det er kjekt med solskinn og de sitter på rekke og rad.

En måke som er på jakt etter mat, med et godt blikk.

Byduer, måker og ender.

#kristiansand #foto #båter #byduer #måker #fugler

It's a rainbow in the sky

  03.03.2017 - 21:28

Da jeg så en regnbue plutselig dukket opp på himmelen, tok jeg raskt opp mobilkameraet og tok flere bilder av regnbuen som hadde sterke ROGGBIF-farger. Været i dag har vært litt merkelig, for det ene øyeblikket kom sola og etter hvert kom noen dråper regn som tilslutt dannet en synlig og pen regnbue på himmelen. Her har jeg et bilde som jeg ble veldig fornøyd med. Det gule huset er et godt blikkfang! Dere husker vel innlegget mitt i går om at snøen har gjort comeback, men nå har snøen dessverre smeltet bort, og jeg håper våren vil tre inn. Vil ha varmere vær nå!

#regnbue #foto #natur #mobilkamera #våren

Snøen gjør comeback

  02.03.2017 - 10:18

Er det mulig, og jeg som trodde våren ville komme snart? Nei, se - snøen har gjort comeback i Kristiansand! Det føltes fortsatt ut som om det er vinter, bare tidlig i mars måned. Uansett; Et vakkert syn er det. Jeg tok med meg kameraet ut i det fine og kalde været for å fotografere snøværet før temperaturen gikk opp mot plussgrader. Nå har mesteparten av snøen smeltet.

Med tåke i bakgrunnen og hekken dekket av bittesmå snøflak.

Snøen har lagt seg på greiner også.

Så hvitt og nydelig.

Epletreet.

Plommetreet.

#kristiansand #snø #foto #fotografering #vinter #mars #vår #natur #kaldt #vær

Istappere

  18.02.2017 - 21:42

Bildet ble tatt 11. februar, en kald vinterdag i Kristiansand.

#natur #foto #istappere #kaldt #vinter

Yellow & orange leaves

  11.01.2017 - 12:34

I dag blåser det kraftig mye ute, etterfulgt av litt regn, men ellers er det ganske kaldt. Fortsatt ingen tegn til snø, og vi er i januar. Jeg fikk lyst til å dele noen flotte høstbilder tatt på en skogstur en stund tilbake (i slutten av oktober 2016). Da var skogen veldig fin med fargene gul, oransje og brun - høstfarger.

#høst #farger #blader #skogstur #skog #foto #turområde #oktober #2016

Sommerfugler i hagen

  16.07.2016 - 18:24

SOMMERFUGLER I MIN HAGE

I går fikk vi besøk av 3 stk sommerfugler i hagen (og forhåpentligvis kommer de på besøk til oss en eller annen gang i sommeren også). Vi så Dagpåfugløye og Neslesommerfugl, men jeg fikk bare tatt bilder av 2 stk Neslesommerfugler. Ikke lett å måtte stå så nærme motivet, så fotografere det da jeg bruker 18-55mm objektiv.

Det ser ut som de elsker å fly fra Lavendel til Lavendel. Å oppdage sommerfugler er et godt tegn = En varm og koselig sommer!

#sommerfugl #foto #sommer #hage

En sommerfølelse

  15.05.2016 - 14:38

På tur i nærområdet. Det er så mye fint å se rundt omkring: Blomstene kommer fram, gresset er grønt og himmelen er blå. Løvetann er en flott blomst som de fleste ser det som ugress, men når alle blomstene blomstrer tett-i-tett blir det så gult at alt blir kult.

#våren #blomster #planter #inspirasjon #foto

Den mystiske skapningen

  10.02.2016 - 22:44

Det er ofte jeg får øye på denne mystiske skapningen. Hvor den kommer ut fra, er usikkert. Som om den synes busskuret er et spennende sted å være, når det egentlig er et gammelt og utslitt busskur. Så grått og triste farger. Jeg står og venter på bussen ved busskuret, og det er ikke lenge til bussen kommer. Bare om noen minutter ifølge rutetabellen. Jeg kikker bort på katten. Det eneste jeg ser er to lysende øyner og et tomt nøytralt blikk. Kanskje fordi det er så mørkt ute? Vi glaner på hverandre en liten stund. Det er stille. Utenom bilene som kjørte, da. Katten sitter så rolig og stirrer på meg. Lurer på hva katten tenker?

Katten ser definitivt eventyrlysten ut! Takk til katten som ville la seg fotografere.

#mystisk #dyr #katt #foto

Flower Powers

  15.01.2016 - 15:44

Inspirasjon fra en -nille butikk. Mange flotte kunstige blomster og planter.

#blomster #planter #butikk #inspirasjon

Julemarked på Torvet

  29.12.2015 - 22:08

I begynnelsen av desember ble det satt opp mange forskjellige juleboder og utstillinger på Torvet i Kristiansand. Det ga oss julestemning, og det merket vi med engang da vi var der. Flotte grønne juletrær, stjerner som pynt og tusen små julelys dannet som en himmel over oss der vi stod.

Noen greiner ble sprayet til hvitfarge, så det ga oss hvit jul følelsen. Men snøen, hvor var den da? Den kom litt sent etter julaften.

En trebil og et tog i tre. De små likte å leke med det.

En liten lekeplass.

Husholdnings kjökkenet. En fin julenisse = stor blikkfang som pynter opp denne boden.

Slappe av hjørne. To stoler og et lite rundt bord.

Her selges det kjøtt og pølser.

Godteri og sånne små vindmøller (når man trykker på en knapp, så spinner bladene rundt). 

Beemster ku og ostebod. Osten der smaker sikkert kjempegodt, bare se hvor mange typer ost det er!

Juletre og under er det julegaver.

Småpynt er så fint!

Små detaljer.

Boden Bertine selger retro gjenstander. Alt fra bilderammer, kopper, pastiller, bokser, gaveesker ...

Plakater på en vegg.

Bilderammer og et fat.

Tynne sølvfigurer.

Fikk ikke hele veggen, men det var en vegg som var pyntet med dette her. Her er bare et utsnitt av veggen.

Varmt og koselig ved det lille bålet. En elg ved siden av.

En geit (?) eller tar jeg helt feil, koser seg ute.

Dreamcathers.

#kristiansand #jul #julemarked #juleboder #foto #juletre

Julegata Kristiansand

  29.12.2015 - 15:15

Her i Kristiansand er det mange folk. Det er fint pyntet i det som kalles julebyen Kristiansand. Julen er over, nyttår står for tur. Det er ikke lett å ta bilder nå som det fort blir mørkt.

#kristiansand #foto #juletre #markensgate #jul #nyttår

Regnbuen: 1. juledag

  26.12.2015 - 16:40

Min by

  21.11.2015 - 16:41

Inn mot byen, ved Vesterbroa. Vi kan se jernbanen, Domkirka og alle de store skipene. Ikke så langt unna kan vi gå til Arkivet eller til kulturhuset Samsen.

#foto #kristiansand #by

KRS Havn

  18.11.2015 - 19:51

Det kommer ofte mange båter og skip på besøk i Kristiansand Havn. Vi kan se mange flotte som kommer fra andre steder.

#kristiansand #havn #krs #foto

Domkirken i Kristiansand

  16.11.2015 - 21:11

Kristiansand domkirke er hovedkirke for Agder og Telemark bispedømme og menighetskirke for Domkirken menighet i Kristiansand. Den nåværende kirken er den tredje domkirken i byen og den fjerde kirken på Torvet i Kristiansand.

Det er landets største kirke, og er bygd i 1885 etter tegninger av arkitekten Henrik Thrap-Meyer. Kirken har en forenklet gotisk spissbuestil, og betegnes som nygotikk. Bygningen er 70 meter lang og 39 meter bred, og tårnet er 70 meter høyt. Kirken hadde opprinnelig 2 029 sitteplasser og 1 216 ståplasser. I dag er den godkjent for 1 500 mennesker.

Kilde: Wikipedia // Bildene er tatt selv.

#foto #domkirke #kristiansand

Da var bladene borte

  15.11.2015 - 23:02

Nå har kommunen tatt jobben med å feie bort mesteparten av bladene som har ligget på bakken en stund, for nå ser vi bare det grønne gresset igjen. Siden de har ryddet parken så fin og vakker, minner det om en sen høst, snart er det klart for når vinteren kommer. Jeg har allerede sikret meg de fine høstbildene for i år. En fotograf som er på et fotooppdrag med høst som tema.

Så var jeg litt her også. Color Line terminalen for å ta noen bilder av båter. Alt som har med foto å gjøre, er spennende det. Er det noen som har lagt merke til bloggen min i mobilversjonen? Jeg har gjort noen endringer :-)

#foto #fotooppdrag #høst

Wergelandsparken

  12.11.2015 - 11:20

Herlighet, for en park! Utrolig mange fine høstfarger å finne.

#foto #kristiansand #høst #natur #wergelandsparken #kvadraturen

Autumn details

  11.11.2015 - 20:33

Høsten er like fin enda! Heldigvis for meg, til rett sted og tid, har jeg tatt noen bilder. Denne gangen prøvde jeg å ta bilder av masse forskjellig i ulike høyder. Flere bilder kommer etter hvert.

#foto #makro #høst #bilder #detaljer #natur #gress

Jernbanestasjonen

  10.11.2015 - 11:43

Under Vesterbroa

Jernbanestasjonen, Kristiansand.

#foto #tog #jernbanestasjon #nsb #kristiansand

Setesdalsveien v/Kirkegården

  09.11.2015 - 21:11

Høsten er ikke over. Fortsatt så fin, men det varer nok ikke lenge. Det har blitt kaldere og kaldere. Bladene ligger pent strødd utover veien.

#foto #kristiansand #høst #trær #blader #natur

Kunst av graffiti

  08.11.2015 - 16:47

Graffiti kan være ganske mye. Det kan være en type kunst med tekster og tegninger, men det kommer an på hvordan man ser det. Et annet ord for graffiti er streetart. Jeg så disse kunstneriske veggdekorasjonene bak Samsen kulturhus.

#foto #kunst #graffiti #design #streetart

Det siste øyeblikket

  05.11.2015 - 22:57

Tenk at høsten snart er forbi ... Vi kan se det tydelig på trærne. Det går mot mørkere og kaldere dager.

#foto #natur #høst #blader #trær

Bare stillhet

  25.10.2015 - 18:50

Svanene og endene kan vi se nesten hver gang i Ravnedalen. Det er så stille der, her slapper de av. Det er som om det er deres sted. Flotte farger har de også.

#foto #ravnedalen #kristiansand #svaner #ender

Flere høstbilder fra Ravnedalen

  25.10.2015 - 09:28

Ravnedalen

  24.10.2015 - 18:38

I går ettermiddag var jeg og en "fotograf" på tur til Ravnedalen, som er en park i bydelen Grim, innerst på Grimsmyra og med Baneheia som nærmeste nabo. Egentlig var vi der for å ta bilder av den nydelige høsten. Det var så fint der!

Cafe Generalen var stengt da vi var der.

Skilter.

Innover Ravnedalen ...

Wergeland-statuen.

Mange trappetrinn oppover, tørkede blader i bakken og en følelse av skog.

En liten vannfontene.

Fint buet byggverk som er en scene når det er konsert.

Ender som også er ute på eventyr.

Masse ugress og blader på vannet.

"Fossefall".

#natur #foto #ravnedalen #kristiansand

En glad høst

  21.10.2015 - 20:05

Høstfargene i naturen

  20.10.2015 - 22:08

Her er naturen på sitt beste! Har dere sett hvor fine trærne har blitt nå i høsten? Bladene fra gule, oransje og rød farger. Det passet perfekt å fotografere ute bare på riktig sted til riktig tid ... eller hva tror dere?

#høst #foto #trær #blader #natur #høstfarger #blikkfang

Tester ut speilreflekskamera

  16.10.2015 - 18:18

Det var litt artig å kunne teste et speilreflekskamera på ordentlig. Jeg bruker vanligvis et systemkamera (som ligner på speilrefleks) til å ta bilder, men dette var en helt annet måte! Her var det mange valg å velge mellom i det runde hjulet øverst. Nå er disse bildene under tatt med mobilkameraet da, så jeg har ikke fått overført de bildene.

Canon Eos 550D

Kanskje jeg skal kjøpe et speilreflekskamera litt senere, men hvilken merke og type har jeg ikke tenkt på. Jeg har hørt at speilrefleks tar supre bilder!

#foto #speilrefleks #kamera #test #canon

Anbefaling: Nikon Coolpix L31

  13.10.2015 - 23:16

Jeg (eller vi) har kjøpt et nytt kamera: Nikon Coolpix L31. Det er et kompaktkamera med 16 megapiksler // 5x zoom. Jeg likte og ville kjøpe den i fargen silver, men den var dessverre utsolgt, så kjøpte den i sort farge på butikken Expert (som var på tilbud i denne uka) - HER. Jeg la forresten merke til at det stod 499,- i avisa og på nettsiden deres stod det 489,-.

Den tar utrolig gode bilder, man kan velge effekter og scenevalg før/etter fotografering. Jeg prøvde å ta bilder av TV-en, og det ble ikke en lys "flekk" på bildene som det ble da jeg brukte et digitalkamera. Ja, jeg brukte blits. Det beste med kameraet er at bildene kommer i høy oppløsning og opptak av HD-video i 720p.

#kamera #foto #bilder #blogg #kvalitet

Somewhere In The Rainbow

  12.10.2015 - 19:39

Sjekk det a'! Jeg så to regnbuer i himmelen for litt siden. Det er ikke alltid vi kan se det, noe som er så flott! Vi kan kjenne igjen ROGGBIF fargene i regnbuen: Rød (ytterst), oransje, gul, grønn, blå, indigo (egentlig blålilla), fiolett (innerst). Slik oppstår en regnbue: Når solen skinner gjennom regndråper i atmosfæren. 

#foto #regnbue #farge #fenomen #været

Unblogged, in Arendal

  27.08.2015 - 21:21

Smart Curved Pictures

  26.08.2015 - 21:02

Smart Curved er noen magiske skjermer. De blir tynnere for hvert år, fordi vi lever i en verden da alt er teknologi. Jeg synes naturen var så vakker vist på TV-en, så jeg tok noen bilder av skjermen for å vise hvor fantastiske de er.

#foto #smart #curved #tv

The swan family

  16.08.2015 - 16:09

Sommeren er ikke over for disse svanene. De er mye å se i Kristiansand ved Tresse/Gravane. Jeg har fulgt med på dem en stund, de er så fine.

#svaner #foto #kristiansand

Macrofoto av en bie

  13.08.2015 - 20:06

Jeg har på "auto" når jeg tar bilder, siden innstillingene jeg kan velge er litt vanskelig å skjønne. På mitt kamera er det oransje ikonet med kamera auto. Auto er lett å bruke, jeg kan justere skarpheten, fargene og effektene.

Jeg bruker Sony a3000. Hvilket kamera bruker dere?

#foto #bilder #macro #planter #blomst #bie

Otterdalsparken

  04.08.2015 - 07:24

Sommeren er snart over, men det er fortsatt fint å se i Otterdalsparken. Det var kunstneren Kjell Nupen som hadde idéen til en fonteneskulptur i parken, så parken kan også kalles for "Nupenparken". Vi kan se mange ulike fontener.

#kristiansand #foto #nupenparken #otterdalsparken #fontener

Sandskulpturer

  03.08.2015 - 16:11

Fakta om sandskulpturer

 • Sandskulpturer lages av sand og vann.
 • Sanden komprimeres med vann og hoppetusse i store kasser. Derfor kan man bygge store skulpturer.
 • Skulpturene tåler sol og regn fordi de sprayes med en blanding av lim og vann når de er ferdige. Det holder regnet ute og hindrer solen i å tørke ut sanden.


#kristiansand #gravane #sandkunst #kunst #sand

Nydelige Kristiansand

  07.07.2015 - 17:43

Nå føltes det ganske koselig å være i Kristiansand fordi det er varmt og mye sol. Det er fantastisk! Bildene her er tatt i Kristiansand ved Christiansholm festning. Jeg var oppe der for å ta noen utsiktsbilder, se hvor flott det ble! 

NRK bygget sees i bakgrunnen.

Til høyre ser vi Fiskebrygga.

#foto #kristiansand #sommer #sol #friluftsliv

Du milde himmel!

  05.07.2015 - 20:45

Det er ikke alltid vi får øye på dette, men hvis vi ser opp på himmelen vises det et stort "X" kryss! Jeg fikk tatt bilde av det og under er det en liten video.

#været #værfenomen #sol #sommer #himmel #skyer #fly

Fuglenes fotoshoot

  04.07.2015 - 17:00

Håper det ikke høres rart ut, men å ta bilder av fugler var litt gøy. På nært var det helt greit, men når jeg stod litt langt unna, stoppet det opp. Objektivet kunne ikke zoome inn nærmere! Jeg har bare standardobjektivet som fulgte med kameraet da jeg kjøpte det, kanskje derfor.

Akkurat det siste bildet var litt vanskelig med detaljer. Jeg stod på bryggekanten og skulle ta dette, men det ble litt lite ...

Sony a3000 m/18-55

#foto #fugler #måker #duer #friluftsliv #arendal

En sommerdag i Arendal

  29.06.2015 - 15:36

I går var jeg så heldig å få lov å bli med til Arendal! Vi dro til Arendal og det er faktisk første gang jeg besøker Arendal på ordentlig! Har jo vært litt i Arendal med klassen før, men da besøkte vi bare en skole.

Vi var der fordi det spilles sjakk og som holdes inne i Kilden. 7 runder med sjakk og det var ikke så mange barn, bare 2 og andre voksne fra både Arendal og Kristiansand. 

Dette her var Kilden. Ikke så stort, men ikke så lite heller.

Her inne spilte vi "fotballspillet" og slappet av inne i kaféen. Vi hadde glemt igjen iPaden hjemme, så da var det ikke så mye å gjøre siden det var ganske stille når det bare var folk som spilte sjakk i den andre etasjen av bygget. Da var jeg på mobilen og brukte nettet der.

Siden det var så fint vær, gikk vi ut for å ta noen og mange bilder. Det var så fint vær ute, så da gjorde vi det.

Gullklokke!

Utstillingsvindu.

Legg merke til mønstrene rundt vinduet.

Høy kunst.

Da de var ferdig med å spille sjakk, var det premieutdeling og slutt for dagen. Vi bestilte pizza på Peppes Pizza og dro hjem. Denne dagen har jeg tatt flere bilder, som kommer i neste innlegg.

#arendal #foto #arkitektur #sommer #2015

Snøen har kommet igjen

  09.01.2015 - 23:18

Været i dag har bare vært en blanding av snø og regn. Det ble ganske vått ute da det regnet. På veien hjem tok jeg noen vinterbilder som jeg ble veldig fornøyd med. 

#foto #snø

Daim

  09.01.2015 - 20:29

Et foto av mange Daims.

#foto #daim #godt #sjokolade #karamell

På Torvet i Kristiansand

  09.12.2014 - 18:24

Bildene i dette innlegget tok jeg i går. Sånn er det nå, litt julestemning rundt omkring. Når det er mørkt, er det mye finere å se på grunn av all lyset.

#foto #kristiansand

Byvandring 2. oktober

  02.10.2014 - 19:42

I dag har jeg vært på byvandring (som det vil si for meg, å vandre rundt et bestemt sted i byen). Jeg hadde med kameraet og fikk tatt noen bilder. Bildene varierte litt, på kort avstand ble de mer fokusert på enn de på lang avstand. Har valgt å poste de beste bildene, så de andre som ikke ble så vellykket lot jeg være. 

Tatt med Sony a3000.

#fotografering #foto #byvandring #kristiansand

Ny i systemkamera

  23.09.2014 - 19:16

Å bytte fra et digitalkamera til et systemkamera var litt av en utfordring for meg. Først måtte jeg lese brukerhåndboka og bruksanvisning "fra bunnen av" (siden jeg aldri har brukt noe lignende før). Ja, jeg leser alltid bruksanvisninger på produkter jeg aldri har vært borti eller er usikker på (for å være sikker).


Dette bildet har jeg tatt med Sony a3000. Ikke redigert bilde forresten. Bildet ble 5456x3064 stort, wow. Jeg prøvde å importere bildene jeg hadde tatt som "test", men så fikk jeg to samme bilder, men to forskjellig "filer" som AVCHD (eller noe) og JPEG bilder. Hjelp, så avansert. Jeg vil også prøve å få til de kreative fargene som dette (se videoen under):


Dette får jeg ikke til på grunn av den ikke støttes?

Jeg vil prøve meg å få til bilder i macro og i dybdeskarphet som dette:
Bakgrunnen syntes ikke, bare uskarpt. Sommerfuglen og litt av blomstene syntes best.


Det fokuseres kun på en rose og ikke på alle sammen. 

- Har dere noen fototips?
- Hvilket kamera bruker dere? 

Christiansholm - Bystranda

  27.08.2014 - 20:15

I dag har jeg vært i Kvadraturen (for å finne på noe å gjøre) også gikk til Christiansholm - Bystranda. Jeg hadde ingenting å gjøre, så jeg tok noen flotte bilder av noen svaner:

Det var ikke veldig mange folk å se i 14-tiden. Det var mest svaner, ender og fugler som hadde tatt seg en liten badetur.


Christiansholm festning.


Scandic ved Aquarama.

Lærerne streiker fortsatt, nå går jeg snart tom for hva jeg skal gjøre. Jeg håper streiken avslutter snart, så kan vi gå vanlig skole igjen. Jeg har allerede hatt en uke med "fri", har blitt kjempelei nå.

Sandkunst

  22.08.2014 - 16:41

For en nydelig og detaljert kunst! Dette er laget av sand, som vi kaller for sandkunst. Kunsten ligger ved Gravane i Kristiansand.

Gigant vase av Kjell Nupen

  21.08.2014 - 16:11

Naturfoto

  10.08.2014 - 16:19

Eigevann

  31.07.2014 - 17:57

Bildene ble tatt på Eigevann. I formiddagen var det ikke så fint vær, men etter lunsj var det blitt litt bedre. Sjekk ut bildene da vel! 

#foto #bilder #natur 

Butterfly - macro

  23.07.2014 - 20:42

Sola skinner. Det har nesten vært 30 varmegrader ute de siste dagene. Det steiker for oss, men for sommerfuglene ser det ut som om de koser seg. De elsker sola og blomstene i hagen. Jeg synes bildene ble tatt på rett tidspunkt, da jeg fikk med meg den vesle sommerfuglen som klatret på en Lavendel.

Originalbilder:

Jeg prøvde meg i redigering. Bildene under ble slik i redigert:


Bildene er tatt med mobil.

- Hva synes dere om bildene?

En kunst av sand - Kristiansand

  01.10.2013 - 17:18


Denne sandkunsten ligger ved Skippergata i Kristiansand. Noen har ødelagt nesa på han ... Og hans motto er: - Alle kan bli en nerd!

Et bilde jeg er kjempeglad i

  25.09.2013 - 21:14


Bildet har jeg tatt på en TV på butikken en gang ... synes om bildet?

Akkurat nå er jeg på utkikk etter et nytt bloggdesign. Jeg har likssom hatt dette designet ganske lenge, så på tide å bytte det ut med et nytt (?). Gjerne tips meg om hvilken blogg(er) lager/har gratisdesign.

Blue and white

  07.08.2013 - 21:01


IKEA puter. Elsker mønstrene på putene.

Discover the world

  25.07.2013 - 23:03


Dette stedet er elsk!


Det er mange ting å gjøre i sommerferien. Noen reiser og andre holder seg hjemme. Jeg har blant annet vært på butikker som selger flatskjerm TV, og der tok jeg mange flotte bilder. På TV-ene vises det forskjellige steder å reise til. Jeg har så lyst til å dra et sted akkurat nå ...

Trenger egentlig ikke å dra noen steder når Kristiansand har strålende sol og varme i minst 10 dager til! Da er det bare å nyte resten av sommerferiedagene og varmen.

#ferieminner

Magiske trapper

  01.06.2013 - 17:33

De er egentlig veldig magiske fordi det er mange glassvinduer på taket, og det har en "klatt". Når sola skinner, gjenspeiler det trappene.


Bildene er redigert og ble tatt på skolen torsdag kl. 15:00.

CINDY Z.

CINDY Z.

21, Kristiansand

Hei og velkommen til min blogg! Her kan du følge med på min hverdag og ting jeg liker å holde på med. Min lidenskap er å fotografere, drive med design og interiør. Ellers blogger jeg om andre kreative ting som du finner på bloggen.

Bestill design

Kontakt/samarbeid:
zhuoblogg@hotmail.no

Siste innlegg

Annonser
Lenker

BloggdesignDesign og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits