hits

CINDY Z.

KREATIVITET: Design, foto, interiør ... zhuoblogg@hotmail.no

Fra kreativ idé til gatekunst

 • 17.11.2017 - 10:52
 • Vis-à-vis Caledonien i Vestre Strandgate, Kristiansand finner vi gatekunsten til Liquen. På denne store og slitte veggen har det endelig blitt til noe fint som alle kan se og legge merke til. Jeg har fulgt med en god stund fra prosess til ferdig kunst, så bildene under ble tatt i sommer og høst.

  Ener Konings har laget gatekunsten på denne veggen. Noe er revet vekk. I skrivende stund er kunsten alt borte vekk ...

  #streetart #gatekunst #grafitti #kunst #foto #kristiansand

  Tagging på huset

 • 07.11.2017 - 21:30
 • Street art av James Trond (?). Tror selve kunsten har blitt tagget over av noen andre. Det stod "opprørssalg" for et år siden, men nå er dette lille huset blitt erstattet med masse skrift i form og farger i all slags farger. Tagging over kunstverk?

  #graffiti #gatekunst #streetart #odderøya #foto

  Bli med til Odderøya

 • 07.11.2017 - 10:35
 • I dag vil jeg ta dere med opp til Odderøya. Vi skal ikke gå helt opp til toppen, men gå ca. halvveis. Her ser dere Vaktbua Cafè, det første vi ser og ligger ved inngangsporten til Odderøya i området. Det finnes kunst og underholdning i denne caféen.

  Her har de hengt opp noen papir lykt dekorasjoner i rosa og blå farger i greinene på treet. Vi går videre til vi ser en liten skog med fuglehus og klatreplanter på trær. Det er før vi kommer til Odderøyhallen. Da ser vi dette:

  "Uglehus" - er ikke sikkert at det finnes ugler her i området, men det ser mer som et fuglehus siden hullet er så liten. Når vi kikker over oss, oppdager vi en flokk med fugler som storkoser seg høyt oppe på trærne:

  Klatreplantene kryper opp på trærne. De kalles for Bergflette eller Eføy.

  Innover den lille skogen finner vi en menneskeskikkelse lagd av noe skinnende bak en jerngjerde.

  #foto #odderøya #klatreplanter #skog #kristiansand

  Vi fant en skadet Fuglekonge

 • 17.10.2017 - 16:30
 • I går da jeg skulle gjøre meg klar til å dra hjem, så jeg noen av barna samle seg utenfor skolen i en liten ring. Av ren nysgjerrighet kikket jeg ut av det store hvite vinduet, men jeg kunne ikke se hva de glante på. Barna stod rundt hverandre og blikkene var festet på bakken. De stirret og banket så litt på vinduet for å hente hjelp. Jeg ble selv veldig nysgjerrig jeg også, så jeg gikk ut til dem med engang og spurte hva som hadde skjedd. En av dem pekte på den lille stakkaren som lå på bakken og skalv. Det var en liten og forvirret fugl i gulgrønn fjærdrakt og med litt svart og litt hvitt på vingene som lå sammenkrøllet på bakken. Det må være en Fuglekonge, en av Norges minste fugl. Den har nok flydd på vinduet og krasjet så hardt at den har landet på asfalten og ligget der hjelpeløs en stund. Skadet. Slik så fuglen ut (jeg har ikke tatt bildet av fuglen):

  "FEMALE GOLDCREST regulus regulus" by 60North via Flickr, Creative Commons Attribution.

  I en slik situasjon må man handle raskt. Fuglen hadde problemer med vingene sine, og hver gang den løftet opp en av vingene for å fly, gjorde det ingen nytte. Så jeg bestemte meg for å løfte opp fuglen med begge hendene mine for å kjenne litt på den. Den gjorde ingen motstand. Fuglehjertet slo fortsatt, men jeg kunne føle at den var redd da den hele tiden blunket med øynene. Kanskje den var redd for å aldri kunne fly igjen? Jeg satte til slutt fuglen ned forsiktig ved en busk med mange blader slik at den kunne komme seg igjen. Stakkars bitteliten fugl. Video av Fuglekongen som jeg fant på Youtube:


  Jeg leste på store norske leksikon at Fuglekongen er en fugl som møter tøffe utfordringer når vinteren kommer. De har en vekt på rundt fem gram og med en vekt på rundt fem gram veier den ikke stort mer enn en enkrone. Som en konsekvens av svært høyt stoffskifte, må Fuglekongen spise nesten hele tiden og uten mat kan den miste en tredel av vekta i løpet av 20 minutter. Vi får håpe denne Fuglekongen har det bra og kommer til å klare seg (forhåpentligvis alene) ute i naturen!

  #fugl #fuglekonge #natur #personlig

  The big shiny "M"

 • 08.10.2017 - 10:57
 • Sjekk ut den store "M"-en ved M Beach Club her på Gravane i Kristiansand. Det er som et speil, men alt blir forvrengt når vi tar en nærmere kikk på oss selv.

  "To rådyr" - skulptur i bronse. I bakgrunnen ser dere Sjøhuset (det røde bygget).

  #foto #gravane #kristiansand #natur

  Gatekunst på Odderøya: "Bevar meg vel"

 • 07.10.2017 - 08:30
 • Det dukker stadig opp nye gatekunst rundt forbi i Kristiansand by. Her på Odderøya for eksempel - masse fargerikt å se. "Veggen" skiftes jevnlig ut med nye fargerike motiv og denne gangen har også skaterampen fått noen fine dekorative blomster og former. Fantastisk!

  #gatekunst #graffiti #kunst #kreativ #design #streetart #odderøya #foto #kristiansand

  Hestekastanje

 • 03.10.2017 - 17:42
 • Se hva jeg har plukket med meg hjem! Disse superfine kastanjenøttene fant jeg under det store Hestekastanjetreet på Grimsområdet. Noen av kastanjene på bakken hadde til og med det taggete grønne ytterskallet sitt på, men når vi knuste det fikk vi de brune, blanke og skinnende nøttene. Ikke alle kastanjer er spiselige, men Castanea sativa (ekte kastanje) er spiselig og kan brukes til puré og supper, ovnsbakt, grillet, som grønnsak og som snacks. Aesculus hippocastanum (Hestekastanje) er ikke i slekt med ekte kastanje, og spiselig er den heller ikke.

  #hestekastanje #kastanje #høst #nøtter #natur #foto

  Gatekunst under Lundbrua

 • 02.10.2017 - 07:15
 • I undergangen under Lundbrua i Kristiansand kan vi se grafftikunsten som "Vlek" har laget. På den ene veggen er det massevis av fargerike fisker og på den andre veggen et grønt monster med et stort øye som tar seg en røyk. Gatekunst pryder gamle vegger og bygninger, og det er så fantastisk å se det bli til noe nytt og spennende som street art.

  #gatekunst #graffiti #kunst #kreativ #design #streetart #lund #foto #kristiansand

  Den kreative skolen

 • 01.10.2017 - 19:35
 • Dette er Tangen videregående skole "den kreative skolen" som ligger i Kristiansand. Kjennetegn på skolen er at bygningen er dekket av mange plater i forskjellige farger av glass. Her har jeg gått da jeg var en videregående-elev, og det begynner å bli en stund siden sist besøk. I dag gikk jeg ut til Tangen området for å se nærmere på hva som var der og se den fine utsikten.

  #videregående #skole #kreativ #bygning #foto

  Echinopsis oxygona

 • 15.09.2017 - 21:33
 • Denne nydelige kaktusarten heter Echinopsis oxygona. Den er kjent for å ha store iøynefallende rosa blomster i enden på kaktusen. Kaktusen tåler sterk varme og de er utendørsplanter som er vandt til tørre ørkenklima. Jeg tok dette bildet da jeg besøkte Agder naturmuseum og botaniske hage.

  #foto #kaktus #plante #natur #ørken

  Fungus

 • 20.08.2017 - 17:06
 • Jeg legger merke til at det vokser mye ugress på gressplenen vår og studerer gresset nøye. Etter en periode med mye regn har sopp dukket opp og massevis av denne typen som jeg ikke helt kan navnet på:

  Jeg plukker aldri sopp i skogen da mange av dem kan være giftige eller farlige. Noen er ufarlige og hvis man er uheldig og tar en smakebit, kan det føre til alvorlig forgiftning. Man vet aldri når man ikke er helt sikker! Det sikreste er å kjøpe soppen ferdig pakket på matbutikken. Det finnes så mange typer sopper å velge mellom.

  #sopp #grønnsak #hage #plen #natur

  Musikkens hus i en ny drakt

 • 15.08.2017 - 21:11
 • Location: Musikkens hus i Kongens gate, Kristiansand
  Kunst av: @sedinzunic @haakon_andersen

  Gatekunsten dukket opp i sommer i forbindelse med Gadekunstfestivalen. Her ved Musikkens hus i Kongens gate har kunstnere som formål å vise på utsiden av bygget hva som finnes på innsiden.

  #kristiansand #kvadraturen #kunst #gatekunst #kongensgate #musikk #foto

  Regnbue gatekunst og sjakk

 • 15.08.2017 - 12:45
 • Location: Ved Kristiansand domkirke/Kristiansand folkebibliotek.
  Kunst av: @seainvaders 

  Er det en fisk, er det et monster? Kanskje et havmonster? Kunstverket er lagd av plastikk og søppel. Fint å lage gjenbruk kunst, så kreativt og nyskapende! Monsteret har bilhjul som øyner og en stor gigantisk munn med spisse treplanker som tenner.

  En gang var de to vanlige benker, men nå har blitt gjort om til to stilige regnbuebenker som skal gjenspeile kunsten i dette området. I bakgrunnen på stålgjerdene henger kunst lagd av plast.

  Havmonsteret er også fin bakfra med alle de sterke fargene.

  Noen masker pyntet rundt et høyt tre.

  Kunst av steiner på gressplenen.

  Man kan også spille sjakk, som er veldig populært blant de unge. "Sjakkbrettet" har blitt malt på asfalten og brikkene er på plass ute hver morgen. 

  #kristiansand #kvadraturen #kunst #gatekunst #biblioteket #sjakk #foto

  Gulvvase kunst på kulturhus

 • 09.08.2017 - 21:46
 • Utenfor Samsen kulturhus inngang står det noen flotte kunstneriske gulvvaser med abstrakt og fuglekunstmotiv. Er det en kjøttmeis det er bilde av? Jeg gikk tilfeldig forbi der en vakker sommerdag i juli da jeg hadde tenkt til å dra inn til byen. Når været er så fint velger jeg å gå, og samtidig kan jeg legge merke til gatekunst rundt omkring i Kristiansand!

  #gatekunst #kunst #vase #by #kristiansand

  Flybilder

 • 01.08.2017 - 22:00
 • Endelig kan jeg fortelle dere det: Jeg har klart å ta noen flybilder av SAS og Widerøe sett her på Hamresanden! Sist gang skrev jeg at jeg bare måtte ta noen bilder av SAS-flyet, som jeg gikk glipp av hele to ganger (!). I dag har jeg gledet meg så mye til å ta bilder av flyene, så jeg tittet ofte opp på himmelen for å se flyavgangene. Synes det går sjeldent med fly fra denne siden, men det gikk to Widerøe-fly og et SAS-fly da vi var der. 

  SAS

   

  WIDERØE

  #fly #hamresanden #foto #himmel

  Solnedgang

 • 28.07.2017 - 22:58
 • Himmelen var så fin i går kveld! Jeg stod og tok disse bildene gjennom vinduet på rommet mitt. Egentlig ville jeg unngå å fotografere gjennom vinduet, men det var litt kjølig å stå ute på verandaen. Å ta bilder gjennom et vindu kan føre til reflekser, fargefeil og i verste fall: Dårlig fokus slik at bildene blir blurry/utydelige.

  Heldigvis skjedde det ikke, så fine bilder fikk jeg tatt. Resultatet ble strålende og det er faktisk første gang jeg prøver meg på fotografering av solnedgang. Neste gang skal jeg jakte på soloppgang, så får vi se hvordan det blir.

  #himmel #solnedgang #foto #natur #trær

  Plantene i hagen

 • 28.07.2017 - 10:10
 • I slutten av juli til august åpner endelig blomstene i hagen seg - de blomstrer! Eller, mesteparten av de gjør det. Nå skal jeg se om jeg kan navn på alle plantene vi har her. Jeg har brukt litt Plantasjen som et "leksikon", så håper jeg har funnet riktig navn til riktig plante. Let's start!

  Dagliljer.

  Lavendel.

  Er ganske sikker på at det er en bladlilje (Hosta).

  Lupin.

  #hage #foto #natur #lupin #lavendel #bladlilje #hosta #daglilje

  Bare noen få plommer

 • 27.07.2017 - 23:00
 • Denne sommeren 2017, får vi nok ikke så mange plommer på treet, men i fjor? Massevis! Den kraftige vinden som har vært, får skylda, som har blåst bort alle fruktene etter blomstringen. Synes så synd at vi ikke får frukt på trærne, det samme med epletreet vårt. Bare 2-3 epler og plommer å se. Vanligvis får vi annen hvert år epler og plommer fra trærne, men i år får vi bare kjøpe i butikken. Bildet over er fra plommetreet i år, det er den eneste plommen jeg ser der jeg står. Fortsatt ikke moden, så vi venter.

  #plommetre #plomme #epletre #eple #frukt #mat #natur #foto

  Blåbær hele sommeren

 • 27.07.2017 - 08:00
 • Det vokser massevis av blåbærbusker i hagen vår! De er enda små og søte. Kanskje ikke så store som de selger i butikken, men spiselige er de i hvert fall. Vi har ikke plantet disse buskene selv, de dukket bare opp i sprekkene ved steinene, men vi syntes det er fint å ha slike busker som gir oss næringsrike blåbær.

  Dette bildet tok jeg 19. juli. Da var blåbærbuskene grønne.

  Vi har vært ute og plukket blåbær og tyttebær! Blåbærene dukker opp midten av juli til august, mens tyttebærene kommer august til oktober. Tyttebærene på bildet var ikke helt modne, men vi skal vente med å plukke resten senere.

  Dette bildet tok jeg 26. juli. En uke etterpå har blåbærbusken fått så høstaktige farger! Er ikke det rart når det ikke er høst enda?

  #blåbær #tyttebær #bær #natur #foto

  For en sterk maur!

 • 26.07.2017 - 21:21
 • Vi har hørt at maur er sterke og kan bære mange ganger enn sin egen vekt! Stemmer dette? Ja visst. Det har jeg sett i dag, utenfor huset mitt. Jeg trodde jeg så syner: På avstand så det ut som en rød skogsmaur bar på en stein (?), men etter å ha studert litt nærmere ... Mauren slepte en stakkars død sommerfugl langs veien som var mye større enn seg selv, sikkert til sin egen maurtue.

  Rød skogsmaur kjennetegnes av at den er rød og svart på kroppen. Det er en av de vanligste maurartene i Norge. Nå lurer jeg på: Hva heter sommerfuglen som den røde skogsmauren har dratt med seg? Og hva er det gule "spyttet" for noe?

  #natur #foto #maur #sommerfugl #insekt

  Rapssommerfugl i min hage

 • 23.07.2017 - 13:02
 • Rapssommerfugl er en dagaktiv sommerfugl i gruppen hvitvinger (og er den vanligste av hvitvingene). Den flyr hele sommeren og finnes i hele Norge.

  Jeg fant en rapssommerfugl på lavendel, i min hage.

  Utseende:
  På oversiden er vingene hvitaktige med grå skjell og gulaktig skjær. Hunnen har mørkere tegninger enn hannene. De har også en ekstra svart flekk på forvingen. Undersiden av bakvingene er trukket opp med grønne striper.

  Vingespenn:
  34-47 mm.

  Lokalitet:
  Hager, fuktige enger og grøfter, skog og veikant.

  Rapssommerfuglen har fasettøyner, antenner og en sammenrullet snabel.

  Her er noen nærbilder av rapssommerfuglen inni et glass. Tittei! Er den ikke skjønn?

  #sommerfugl #rapssommerfugl #sommer #natur #blomst #plante #foto

  Hils på min nye venn, Bob!

 • 21.07.2017 - 11:53
 • Dette er Bob, en vanlig hagesnegl. Han er et bløtdyr og tilhører de landlevende lungesneglene. Jeg fant han på et blad i en bringebærbusk da jeg plukket bær i går. Hver gang han er redd, kryper han seg sammen inn i skallet sitt. Her har jeg noen bilder av han:

  Legg merke til de øynene da! Etter å ha tatt noen bilder av han, dro han sakte tilbake til der han kom fra. Han hører vel hjemme ute i naturen. Hadet Bob, det var hyggelig å møte deg og lykke til videre med livet :)

  #natur #foto #snegle #bløtdyr #hagesnegl #blad

  Byvandring: Gravane

 • 11.07.2017 - 23:34
 • The cherry tree

 • 04.07.2017 - 18:47
 • De store trærne ved Strandpromenaden har fått kirsebær. Fruktene begynner snart å bli røde, altså modne. Herlig å se hvor mange bær det faktisk blir til slutt.

  #kirsebærtre #kirsebær #bær #frukt #tre #natur #foto #kristiansand

  Palms

 • 01.07.2017 - 18:52
 • Det er mange turister å se overalt i byen vår, Kristiansand! I dag spaserte vi til byen for å ta mange sommerbilder og for å se på de flotte palmetrærne "plantet" rundt omkring. De var så fine, små og store!

  #sommer #sommerferie #turist #kristiansand #juli

  Kjærlighet i lufta

 • 21.06.2017 - 22:07
 • Her er noen fotogene fugler som elsker å bli fotografert. Ender og svaner viser kjærlighet overfor hverandre. Har du sett så vakkert ♥

  #svaner #ender #foto #kristiansand #dyreliv #fugler

  Graffitikunst i Nybyen (del 2)

 • 20.06.2017 - 21:17
 • Første del finnes HER. Nå er det en del 2, en liten fortsettelse. Jeg leter etter graffitikunst rundt omkring i byen for å ta bilder av det.

  Katten og gullfisken.

  Ved skateparken.

  #foto #kunst #graffiti #design #streetart

  Gigantiske jordbær

 • 09.06.2017 - 19:52
 • Disse bildene ble tatt en dag i mai da jeg kjøpte to kurver med kjempestore belgiske jordbær. Jordbær passer perfekt sammen med dessert som iskrem eller det går an å lage syltetøy av. Jeg elsker jordbær, de minner meg om sommer!

  #jordbær #frukt #bær #foto #belgisk

  Gakk Gakk + nytt vannmerke

 • 30.05.2017 - 21:33
 • Å se mange svaner og ender i vannet må være et godt tegn - det er varmt nok til å ta et bad. Om du hører de sier "gakk gakk". så kan vi bekrefte at de aller fleste er fornøyde med temperaturen. Dette stemningsbildet ble tatt ved Christiansholm festning.

  Jeg har forresten laget meg et nytt vannmerke, ble det ikke fint? Om du trenger et vannmerke til dine bilder, ta kontakt.

  #foto #vannmerke #design #logodesign #sommer

  Skoletoget i video

 • 18.05.2017 - 10:42
 • Da har jeg fått redigert og lastet opp en ny video på min kanal. Det er en video av skoletoget i Kristiansand 17. mai 2017. God stemning og en fin opplevelse på selve nasjonaldagen! Jeg kunne jo ikke være to steder på engang så måtte gå fra Tresse til Markensgate. 
   
   

  Lang gatekunst

 • 09.05.2017 - 21:32
 • Denne lange graffitiveggen finner vi på Nybyen i Kristiansand. Som gatekunst i forskjellige farger, skrift og design. De som har laget dette er jo så flinke!

  #gatekunst #graffiti #kunst #design #nybyen #kristiansand

  Bybilder gjennom mobilkameraet

 • 27.04.2017 - 17:24
 • En dag med byvandring - det liker jeg. Bildene er tatt med mobiltelefonen i full fart. Ved å legge til forskjellige filtre blir bildene mye mer interessant å se på. Jeg personlig elsker Instagram, der kan jeg legge på filtre og i tillegg endre på metning, skygge, kontrast og lys.

  1897 McDonald's bygget.

  En løvestatue omringet av påskeliljer.

  Røde tulipaner.

  Måkene som storkoser seg i sola.

  #kristiansand #by #foto #byliv

  Fugletitting

 • 26.04.2017 - 10:04
 • Byduen er en variant av brevduen. Det er en grunn til at de heter byduer: De dominerer mest i byer og vi finner dem gjerne i parker, på fortau, i gågater og rundt forbi.

  Jeg er enig i at måker er noen skrikende, aggressive og gjerrige fugler. Her finnes det så mange av dem! Om du noen gang har matet en av disse måkene, så vet du at du lokker til deg hele måkeflokken. De er sultne, krangler om maten og når de har fått kloa i maten, vil ikke dele noe med andre.

  Hva tror du de ser på her? Det var en dame som stod der til venstre og matet fuglene.

  En sjenert hettemåke. I Norge blir det stadig færre av disse måkene, og blir nå oppført som nær truet i Nasjonal rødliste.

  En måke som står på en gatelykt. På jakt etter noe spesielt siden den står og ser i et fugleperspektiv?

  Ender og måker. En bydue i bakgrunnen. Alle hadde så lyst på mat og går mot retningen til venstre som er matkilden.

  #kristiansand #by #foto #ender #fugler #byduer #måker #natur #byliv

  Cygnini Swans

 • 25.04.2017 - 09:59
 • De er de største fuglene i andefamilien. Cygnini er svaners vitenskapelige navn. Jeg tok disse bildene ved Strandpromenaden i Kristiansand. Svanene holder seg ofte her, enten alene eller sammen i flokk. Det ser ut som de koser seg i sola. Noen ganger tar de hodet under vann for å sjekke om noe på bunnen er spiselig, da de er planteetende. De er rolige og biter ingen (med mindre de blir plaget), så ikke vær redd for dem om de går på land og vil hilse på deg.

  Svaner på land. Denne svanen klarte en fin posering!

  #kristiansand #by #foto #svaner #fugler #natur #byliv

  Slow Bridge

 • 24.04.2017 - 15:09
 • Vi er her: Odderøybroa langs Gravanekanalen. Under broa finner vi kvadratiske speilfliser som er laget av 5300 barn fra barnehager og skoler. De har skrevet, tegnet eller malt sine drømmer på hver og en av speilflisene. Slow Bridge er broa for fremtiden som knytter oss sammen. Anna Berthelsen er kunstneren og idéskaperen bak Slow Bridge. For et kunstverk!

  #kristiansand #by #foto #speil #kunst #bro #odderøya #gravane

  Gatekunst i Nybyen

 • 23.04.2017 - 17:43
 • Sjekk ut den fine gatekunsten i Nybyen i Kristiansand by! Alt er så fargerikt og spennende å se på. Kunsten har vært på veggene ganske lenge, og denne søndagen benyttet jeg til å se det med mine egne øyner - dette har jeg ikke sett før i dag.

  #foto #kunst #graffiti #design #streetart

  What a view

 • 28.03.2017 - 14:15
 • Jeg har storkost meg mange timer ute i sola sammen med kameraet mitt i går, og nå kommer noen av bildene jeg har tatt. Når vi først tenker tilbake på dagen som har vært, så vil det fine været bare holde seg bare en dag til. Nyt øyeblikket, for i morgen dukker regnet sannsynligvis opp, så fram med paraplyen!

  Noen gjør båtene sine klare til sommeren.

  Fuglene synes det er kjekt med solskinn og de sitter på rekke og rad.

  En måke som er på jakt etter mat, med et godt blikk.

  Byduer, måker og ender.

  #kristiansand #foto #båter #byduer #måker #fugler

  It's a rainbow in the sky

 • 03.03.2017 - 21:28
 • Da jeg så en regnbue plutselig dukket opp på himmelen, tok jeg raskt opp mobilkameraet og tok flere bilder av regnbuen som hadde sterke ROGGBIF-farger. Været i dag har vært litt merkelig, for det ene øyeblikket kom sola og etter hvert kom noen dråper regn som tilslutt dannet en synlig og pen regnbue på himmelen. Her har jeg et bilde som jeg ble veldig fornøyd med. Det gule huset er et godt blikkfang! Dere husker vel innlegget mitt i går om at snøen har gjort comeback, men nå har snøen dessverre smeltet bort, og jeg håper våren vil tre inn. Vil ha varmere vær nå!

  #regnbue #foto #natur #mobilkamera #våren

  Snøen gjør comeback

 • 02.03.2017 - 10:18
 • Er det mulig, og jeg som trodde våren ville komme snart? Nei, se - snøen har gjort comeback i Kristiansand! Det føltes fortsatt ut som om det er vinter, bare tidlig i mars måned. Uansett; Et vakkert syn er det. Jeg tok med meg kameraet ut i det fine og kalde været for å fotografere snøværet før temperaturen gikk opp mot plussgrader. Nå har mesteparten av snøen smeltet.

  Med tåke i bakgrunnen og hekken dekket av bittesmå snøflak.

  Snøen har lagt seg på greiner også.

  Så hvitt og nydelig.

  Epletreet.

  Plommetreet.

  #kristiansand #snø #foto #fotografering #vinter #mars #vår #natur #kaldt #vær

  Istappere

 • 18.02.2017 - 21:42
 • Bildet ble tatt 11. februar, en kald vinterdag i Kristiansand.

  #natur #foto #istappere #kaldt #vinter

  Yellow & orange leaves

 • 11.01.2017 - 12:34
 • I dag blåser det kraftig mye ute, etterfulgt av litt regn, men ellers er det ganske kaldt. Fortsatt ingen tegn til snø, og vi er i januar. Jeg fikk lyst til å dele noen flotte høstbilder tatt på en skogstur en stund tilbake (i slutten av oktober 2016). Da var skogen veldig fin med fargene gul, oransje og brun - høstfarger.

  #høst #farger #blader #skogstur #skog #foto #turområde #oktober #2016

  Sommerfugler i hagen

 • 16.07.2016 - 18:24
 • SOMMERFUGLER I MIN HAGE

  I går fikk vi besøk av 3 stk sommerfugler i hagen (og forhåpentligvis kommer de på besøk til oss en eller annen gang i sommeren også). Vi så Dagpåfugløye og Neslesommerfugl, men jeg fikk bare tatt bilder av 2 stk Neslesommerfugler. Ikke lett å måtte stå så nærme motivet, så fotografere det da jeg bruker 18-55mm objektiv.

  Det ser ut som de elsker å fly fra Lavendel til Lavendel. Å oppdage sommerfugler er et godt tegn = En varm og koselig sommer!

  #sommerfugl #foto #sommer #hage

  En sommerfølelse

 • 15.05.2016 - 14:38
 • På tur i nærområdet. Det er så mye fint å se rundt omkring: Blomstene kommer fram, gresset er grønt og himmelen er blå. Løvetann er en flott blomst som de fleste ser det som ugress, men når alle blomstene blomstrer tett-i-tett blir det så gult at alt blir kult.

  #våren #blomster #planter #inspirasjon #foto

  Den mystiske skapningen

 • 10.02.2016 - 22:44
 • Det er ofte jeg får øye på denne mystiske skapningen. Hvor den kommer ut fra, er usikkert. Som om den synes busskuret er et spennende sted å være, når det egentlig er et gammelt og utslitt busskur. Så grått og triste farger. Jeg står og venter på bussen ved busskuret, og det er ikke lenge til bussen kommer. Bare om noen minutter ifølge rutetabellen. Jeg kikker bort på katten. Det eneste jeg ser er to lysende øyner og et tomt nøytralt blikk. Kanskje fordi det er så mørkt ute? Vi glaner på hverandre en liten stund. Det er stille. Utenom bilene som kjørte, da. Katten sitter så rolig og stirrer på meg. Lurer på hva katten tenker?

  Katten ser definitivt eventyrlysten ut! Takk til katten som ville la seg fotografere.

  #mystisk #dyr #katt #foto

  Flower Powers

 • 15.01.2016 - 15:44
 • Inspirasjon fra en -nille butikk. Mange flotte kunstige blomster og planter.

  #blomster #planter #butikk #inspirasjon

  Julemarked på Torvet

 • 29.12.2015 - 22:08
 • I begynnelsen av desember ble det satt opp mange forskjellige juleboder og utstillinger på Torvet i Kristiansand. Det ga oss julestemning, og det merket vi med engang da vi var der. Flotte grønne juletrær, stjerner som pynt og tusen små julelys dannet som en himmel over oss der vi stod.

  Noen greiner ble sprayet til hvitfarge, så det ga oss hvit jul følelsen. Men snøen, hvor var den da? Den kom litt sent etter julaften.

  En trebil og et tog i tre. De små likte å leke med det.

  En liten lekeplass.

  Husholdnings kjökkenet. En fin julenisse = stor blikkfang som pynter opp denne boden.

  Slappe av hjørne. To stoler og et lite rundt bord.

  Her selges det kjøtt og pølser.

  Godteri og sånne små vindmøller (når man trykker på en knapp, så spinner bladene rundt). 

  Beemster ku og ostebod. Osten der smaker sikkert kjempegodt, bare se hvor mange typer ost det er!

  Juletre og under er det julegaver.

  Småpynt er så fint!

  Små detaljer.

  Boden Bertine selger retro gjenstander. Alt fra bilderammer, kopper, pastiller, bokser, gaveesker ...

  Plakater på en vegg.

  Bilderammer og et fat.

  Tynne sølvfigurer.

  Fikk ikke hele veggen, men det var en vegg som var pyntet med dette her. Her er bare et utsnitt av veggen.

  Varmt og koselig ved det lille bålet. En elg ved siden av.

  En geit (?) eller tar jeg helt feil, koser seg ute.

  Dreamcathers.

  #kristiansand #jul #julemarked #juleboder #foto #juletre

  Julegata Kristiansand

 • 29.12.2015 - 15:15
 • Her i Kristiansand er det mange folk. Det er fint pyntet i det som kalles julebyen Kristiansand. Julen er over, nyttår står for tur. Det er ikke lett å ta bilder nå som det fort blir mørkt.

  #kristiansand #foto #juletre #markensgate #jul #nyttår

  Regnbuen: 1. juledag

 • 26.12.2015 - 16:40
 • Min by

 • 21.11.2015 - 16:41
 • Inn mot byen, ved Vesterbroa. Vi kan se jernbanen, Domkirka og alle de store skipene. Ikke så langt unna kan vi gå til Arkivet eller til kulturhuset Samsen.

  #foto #kristiansand #by

  KRS Havn

 • 18.11.2015 - 19:51
 • Det kommer ofte mange båter og skip på besøk i Kristiansand Havn. Vi kan se mange flotte som kommer fra andre steder.

  #kristiansand #havn #krs #foto

  Domkirken i Kristiansand

 • 16.11.2015 - 21:11
 • Kristiansand domkirke er hovedkirke for Agder og Telemark bispedømme og menighetskirke for Domkirken menighet i Kristiansand. Den nåværende kirken er den tredje domkirken i byen og den fjerde kirken på Torvet i Kristiansand.

  Det er landets største kirke, og er bygd i 1885 etter tegninger av arkitekten Henrik Thrap-Meyer. Kirken har en forenklet gotisk spissbuestil, og betegnes som nygotikk. Bygningen er 70 meter lang og 39 meter bred, og tårnet er 70 meter høyt. Kirken hadde opprinnelig 2 029 sitteplasser og 1 216 ståplasser. I dag er den godkjent for 1 500 mennesker.

  Kilde: Wikipedia // Bildene er tatt selv.

  #foto #domkirke #kristiansand

  Da var bladene borte

 • 15.11.2015 - 23:02
 • Nå har kommunen tatt jobben med å feie bort mesteparten av bladene som har ligget på bakken en stund, for nå ser vi bare det grønne gresset igjen. Siden de har ryddet parken så fin og vakker, minner det om en sen høst, snart er det klart for når vinteren kommer. Jeg har allerede sikret meg de fine høstbildene for i år. En fotograf som er på et fotooppdrag med høst som tema.

  Så var jeg litt her også. Color Line terminalen for å ta noen bilder av båter. Alt som har med foto å gjøre, er spennende det. Er det noen som har lagt merke til bloggen min i mobilversjonen? Jeg har gjort noen endringer :-)

  #foto #fotooppdrag #høst

  Wergelandsparken

 • 12.11.2015 - 11:20
 • Herlighet, for en park! Utrolig mange fine høstfarger å finne.

  #foto #kristiansand #høst #natur #wergelandsparken #kvadraturen

  Autumn details

 • 11.11.2015 - 20:33
 • Høsten er like fin enda! Heldigvis for meg, til rett sted og tid, har jeg tatt noen bilder. Denne gangen prøvde jeg å ta bilder av masse forskjellig i ulike høyder. Flere bilder kommer etter hvert.

  #foto #makro #høst #bilder #detaljer #natur #gress

  Jernbanestasjonen

 • 10.11.2015 - 11:43
 • Under Vesterbroa

  Jernbanestasjonen, Kristiansand.

  #foto #tog #jernbanestasjon #nsb #kristiansand

  Setesdalsveien v/Kirkegården

 • 09.11.2015 - 21:11
 • Høsten er ikke over. Fortsatt så fin, men det varer nok ikke lenge. Det har blitt kaldere og kaldere. Bladene ligger pent strødd utover veien.

  #foto #kristiansand #høst #trær #blader #natur

  Kunst av graffiti

 • 08.11.2015 - 16:47
 • Graffiti kan være ganske mye. Det kan være en type kunst med tekster og tegninger, men det kommer an på hvordan man ser det. Et annet ord for graffiti er streetart. Jeg så disse kunstneriske veggdekorasjonene bak Samsen kulturhus.

  #foto #kunst #graffiti #design #streetart

  Det siste øyeblikket

 • 05.11.2015 - 22:57
 • Tenk at høsten snart er forbi ... Vi kan se det tydelig på trærne. Det går mot mørkere og kaldere dager.

  #foto #natur #høst #blader #trær

  Bare stillhet

 • 25.10.2015 - 18:50
 • Svanene og endene kan vi se nesten hver gang i Ravnedalen. Det er så stille der, her slapper de av. Det er som om det er deres sted. Flotte farger har de også.

  #foto #ravnedalen #kristiansand #svaner #ender

  Flere høstbilder fra Ravnedalen

 • 25.10.2015 - 09:28
 • Ravnedalen

 • 24.10.2015 - 18:38
 • I går ettermiddag var jeg og en "fotograf" på tur til Ravnedalen, som er en park i bydelen Grim, innerst på Grimsmyra og med Baneheia som nærmeste nabo. Egentlig var vi der for å ta bilder av den nydelige høsten. Det var så fint der!

  Cafe Generalen var stengt da vi var der.

  Skilter.

  Innover Ravnedalen ...

  Wergeland-statuen.

  Mange trappetrinn oppover, tørkede blader i bakken og en følelse av skog.

  En liten vannfontene.

  Fint buet byggverk som er en scene når det er konsert.

  Ender som også er ute på eventyr.

  Masse ugress og blader på vannet.

  "Fossefall".

  #natur #foto #ravnedalen #kristiansand

  En glad høst

 • 21.10.2015 - 20:05
 • Høstfargene i naturen

 • 20.10.2015 - 22:08
 • Her er naturen på sitt beste! Har dere sett hvor fine trærne har blitt nå i høsten? Bladene fra gule, oransje og rød farger. Det passet perfekt å fotografere ute bare på riktig sted til riktig tid ... eller hva tror dere?

  #høst #foto #trær #blader #natur #høstfarger #blikkfang

  Tester ut speilreflekskamera

 • 16.10.2015 - 18:18
 • Det var litt artig å kunne teste et speilreflekskamera på ordentlig. Jeg bruker vanligvis et systemkamera (som ligner på speilrefleks) til å ta bilder, men dette var en helt annet måte! Her var det mange valg å velge mellom i det runde hjulet øverst. Nå er disse bildene under tatt med mobilkameraet da, så jeg har ikke fått overført de bildene.

  Canon Eos 550D

  Kanskje jeg skal kjøpe et speilreflekskamera litt senere, men hvilken merke og type har jeg ikke tenkt på. Jeg har hørt at speilrefleks tar supre bilder!

  #foto #speilrefleks #kamera #test #canon

  Anbefaling: Nikon Coolpix L31

 • 13.10.2015 - 23:16
 • Jeg (eller vi) har kjøpt et nytt kamera: Nikon Coolpix L31. Det er et kompaktkamera med 16 megapiksler // 5x zoom. Jeg likte og ville kjøpe den i fargen silver, men den var dessverre utsolgt, så kjøpte den i sort farge på butikken Expert (som var på tilbud i denne uka) - HER. Jeg la forresten merke til at det stod 499,- i avisa og på nettsiden deres stod det 489,-.

  Den tar utrolig gode bilder, man kan velge effekter og scenevalg før/etter fotografering. Jeg prøvde å ta bilder av TV-en, og det ble ikke en lys "flekk" på bildene som det ble da jeg brukte et digitalkamera. Ja, jeg brukte blits. Det beste med kameraet er at bildene kommer i høy oppløsning og opptak av HD-video i 720p.

  #kamera #foto #bilder #blogg #kvalitet

  Somewhere In The Rainbow

 • 12.10.2015 - 19:39
 • Sjekk det a'! Jeg så to regnbuer i himmelen for litt siden. Det er ikke alltid vi kan se det, noe som er så flott! Vi kan kjenne igjen ROGGBIF fargene i regnbuen: Rød (ytterst), oransje, gul, grønn, blå, indigo (egentlig blålilla), fiolett (innerst). Slik oppstår en regnbue: Når solen skinner gjennom regndråper i atmosfæren. 

  #foto #regnbue #farge #fenomen #været

  Unblogged, in Arendal

 • 27.08.2015 - 21:21
 • Smart Curved Pictures

 • 26.08.2015 - 21:02
 • Smart Curved er noen magiske skjermer. De blir tynnere for hvert år, fordi vi lever i en verden da alt er teknologi. Jeg synes naturen var så vakker vist på TV-en, så jeg tok noen bilder av skjermen for å vise hvor fantastiske de er.

  #foto #smart #curved #tv

  The swan family

 • 16.08.2015 - 16:09
 • Sommeren er ikke over for disse svanene. De er mye å se i Kristiansand ved Tresse/Gravane. Jeg har fulgt med på dem en stund, de er så fine.

  #svaner #foto #kristiansand

  Macrofoto av en bie

 • 13.08.2015 - 20:06
 • Jeg har på "auto" når jeg tar bilder, siden innstillingene jeg kan velge er litt vanskelig å skjønne. På mitt kamera er det oransje ikonet med kamera auto. Auto er lett å bruke, jeg kan justere skarpheten, fargene og effektene.

  Jeg bruker Sony a3000. Hvilket kamera bruker dere?

  #foto #bilder #macro #planter #blomst #bie

  Otterdalsparken

 • 04.08.2015 - 07:24
 • Sommeren er snart over, men det er fortsatt fint å se i Otterdalsparken. Det var kunstneren Kjell Nupen som hadde idéen til en fonteneskulptur i parken, så parken kan også kalles for "Nupenparken". Vi kan se mange ulike fontener.

  #kristiansand #foto #nupenparken #otterdalsparken #fontener

  Sandskulpturer

 • 03.08.2015 - 16:11
 • Fakta om sandskulpturer

  • Sandskulpturer lages av sand og vann.
  • Sanden komprimeres med vann og hoppetusse i store kasser. Derfor kan man bygge store skulpturer.
  • Skulpturene tåler sol og regn fordi de sprayes med en blanding av lim og vann når de er ferdige. Det holder regnet ute og hindrer solen i å tørke ut sanden.


  #kristiansand #gravane #sandkunst #kunst #sand

  Nydelige Kristiansand

 • 07.07.2015 - 17:43
 • Nå føltes det ganske koselig å være i Kristiansand fordi det er varmt og mye sol. Det er fantastisk! Bildene her er tatt i Kristiansand ved Christiansholm festning. Jeg var oppe der for å ta noen utsiktsbilder, se hvor flott det ble! 

  NRK bygget sees i bakgrunnen.

  Til høyre ser vi Fiskebrygga.

  #foto #kristiansand #sommer #sol #friluftsliv

  Du milde himmel!

 • 05.07.2015 - 20:45
 • Det er ikke alltid vi får øye på dette, men hvis vi ser opp på himmelen vises det et stort "X" kryss! Jeg fikk tatt bilde av det og under er det en liten video.

  #været #værfenomen #sol #sommer #himmel #skyer #fly

  Fuglenes fotoshoot

 • 04.07.2015 - 17:00
 • Håper det ikke høres rart ut, men å ta bilder av fugler var litt gøy. På nært var det helt greit, men når jeg stod litt langt unna, stoppet det opp. Objektivet kunne ikke zoome inn nærmere! Jeg har bare standardobjektivet som fulgte med kameraet da jeg kjøpte det, kanskje derfor.

  Akkurat det siste bildet var litt vanskelig med detaljer. Jeg stod på bryggekanten og skulle ta dette, men det ble litt lite ...

  Sony a3000 m/18-55

  #foto #fugler #måker #duer #friluftsliv #arendal

  En sommerdag i Arendal

 • 29.06.2015 - 15:36
 • I går var jeg så heldig å få lov å bli med til Arendal! Vi dro til Arendal og det er faktisk første gang jeg besøker Arendal på ordentlig! Har jo vært litt i Arendal med klassen før, men da besøkte vi bare en skole.

  Vi var der fordi det spilles sjakk og som holdes inne i Kilden. 7 runder med sjakk og det var ikke så mange barn, bare 2 og andre voksne fra både Arendal og Kristiansand. 

  Dette her var Kilden. Ikke så stort, men ikke så lite heller.

  Her inne spilte vi "fotballspillet" og slappet av inne i kaféen. Vi hadde glemt igjen iPaden hjemme, så da var det ikke så mye å gjøre siden det var ganske stille når det bare var folk som spilte sjakk i den andre etasjen av bygget. Da var jeg på mobilen og brukte nettet der.

  Siden det var så fint vær, gikk vi ut for å ta noen og mange bilder. Det var så fint vær ute, så da gjorde vi det.

  Gullklokke!

  Utstillingsvindu.

  Legg merke til mønstrene rundt vinduet.

  Høy kunst.

  Da de var ferdig med å spille sjakk, var det premieutdeling og slutt for dagen. Vi bestilte pizza på Peppes Pizza og dro hjem. Denne dagen har jeg tatt flere bilder, som kommer i neste innlegg.

  #arendal #foto #arkitektur #sommer #2015

  Snøen har kommet igjen

 • 09.01.2015 - 23:18
 • Været i dag har bare vært en blanding av snø og regn. Det ble ganske vått ute da det regnet. På veien hjem tok jeg noen vinterbilder som jeg ble veldig fornøyd med. 

  #foto #snø

  Daim

 • 09.01.2015 - 20:29
 • Et foto av mange Daims.

  #foto #daim #godt #sjokolade #karamell

  På Torvet i Kristiansand

 • 09.12.2014 - 18:24
 • Bildene i dette innlegget tok jeg i går. Sånn er det nå, litt julestemning rundt omkring. Når det er mørkt, er det mye finere å se på grunn av all lyset.

  #foto #kristiansand

  Byvandring 2. oktober

 • 02.10.2014 - 19:42
 • I dag har jeg vært på byvandring (som det vil si for meg, å vandre rundt et bestemt sted i byen). Jeg hadde med kameraet og fikk tatt noen bilder. Bildene varierte litt, på kort avstand ble de mer fokusert på enn de på lang avstand. Har valgt å poste de beste bildene, så de andre som ikke ble så vellykket lot jeg være. 

  Tatt med Sony a3000.

  #fotografering #foto #byvandring #kristiansand

  Ny i systemkamera

 • 23.09.2014 - 19:16
 • Å bytte fra et digitalkamera til et systemkamera var litt av en utfordring for meg. Først måtte jeg lese brukerhåndboka og bruksanvisning "fra bunnen av" (siden jeg aldri har brukt noe lignende før). Ja, jeg leser alltid bruksanvisninger på produkter jeg aldri har vært borti eller er usikker på (for å være sikker).


  Dette bildet har jeg tatt med Sony a3000. Ikke redigert bilde forresten. Bildet ble 5456x3064 stort, wow. Jeg prøvde å importere bildene jeg hadde tatt som "test", men så fikk jeg to samme bilder, men to forskjellig "filer" som AVCHD (eller noe) og JPEG bilder. Hjelp, så avansert. Jeg vil også prøve å få til de kreative fargene som dette (se videoen under):


  Dette får jeg ikke til på grunn av den ikke støttes?

  Jeg vil prøve meg å få til bilder i macro og i dybdeskarphet som dette:
  Bakgrunnen syntes ikke, bare uskarpt. Sommerfuglen og litt av blomstene syntes best.


  Det fokuseres kun på en rose og ikke på alle sammen. 

  - Har dere noen fototips?
  - Hvilket kamera bruker dere? 

  Christiansholm - Bystranda

 • 27.08.2014 - 20:15
 • I dag har jeg vært i Kvadraturen (for å finne på noe å gjøre) også gikk til Christiansholm - Bystranda. Jeg hadde ingenting å gjøre, så jeg tok noen flotte bilder av noen svaner:

  Det var ikke veldig mange folk å se i 14-tiden. Det var mest svaner, ender og fugler som hadde tatt seg en liten badetur.


  Christiansholm festning.


  Scandic ved Aquarama.

  Lærerne streiker fortsatt, nå går jeg snart tom for hva jeg skal gjøre. Jeg håper streiken avslutter snart, så kan vi gå vanlig skole igjen. Jeg har allerede hatt en uke med "fri", har blitt kjempelei nå.

  Sandkunst

 • 22.08.2014 - 16:41
 • For en nydelig og detaljert kunst! Dette er laget av sand, som vi kaller for sandkunst. Kunsten ligger ved Gravane i Kristiansand.

  Gigant vase av Kjell Nupen

 • 21.08.2014 - 16:11
 • Naturfoto

 • 10.08.2014 - 16:19
 • Eigevann

 • 31.07.2014 - 17:57
 • Bildene ble tatt på Eigevann. I formiddagen var det ikke så fint vær, men etter lunsj var det blitt litt bedre. Sjekk ut bildene da vel! 

  #foto #bilder #natur 

  Butterfly - macro

 • 23.07.2014 - 20:42
 • Sola skinner. Det har nesten vært 30 varmegrader ute de siste dagene. Det steiker for oss, men for sommerfuglene ser det ut som om de koser seg. De elsker sola og blomstene i hagen. Jeg synes bildene ble tatt på rett tidspunkt, da jeg fikk med meg den vesle sommerfuglen som klatret på en Lavendel.

  Originalbilder:

  Jeg prøvde meg i redigering. Bildene under ble slik i redigert:


  Bildene er tatt med mobil.

  - Hva synes dere om bildene?

  En kunst av sand - Kristiansand

 • 01.10.2013 - 17:18

 • Denne sandkunsten ligger ved Skippergata i Kristiansand. Noen har ødelagt nesa på han ... Og hans motto er: - Alle kan bli en nerd!

  Et bilde jeg er kjempeglad i

 • 25.09.2013 - 21:14

 • Bildet har jeg tatt på en TV på butikken en gang ... synes om bildet?

  Akkurat nå er jeg på utkikk etter et nytt bloggdesign. Jeg har likssom hatt dette designet ganske lenge, så på tide å bytte det ut med et nytt (?). Gjerne tips meg om hvilken blogg(er) lager/har gratisdesign.

  Blue and white

 • 07.08.2013 - 21:01

 • IKEA puter. Elsker mønstrene på putene.

  Discover the world

 • 25.07.2013 - 23:03

 • Dette stedet er elsk!


  Det er mange ting å gjøre i sommerferien. Noen reiser og andre holder seg hjemme. Jeg har blant annet vært på butikker som selger flatskjerm TV, og der tok jeg mange flotte bilder. På TV-ene vises det forskjellige steder å reise til. Jeg har så lyst til å dra et sted akkurat nå ...

  Trenger egentlig ikke å dra noen steder når Kristiansand har strålende sol og varme i minst 10 dager til! Da er det bare å nyte resten av sommerferiedagene og varmen.

  #ferieminner

  Magiske trapper

 • 01.06.2013 - 17:33
 • De er egentlig veldig magiske fordi det er mange glassvinduer på taket, og det har en "klatt". Når sola skinner, gjenspeiler det trappene.


  Bildene er redigert og ble tatt på skolen torsdag kl. 15:00.