CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

Akvariefisk og kjæledyr

Akvariefisk minner

Jeg har ryddet litt i bildearkivet og fant noen bilder av akvariefiskene mine Gullbarber, Kardinaltetra, Platy, Sverddrager og Slørhaler. Bildene ble tatt med DSi i 2011 så bildekvaliteten var ikke helt på topp. Å ha akvariefisker ble etter hvert en ganske stor jobb med tanke på rengjøring og vask av akvariet hver uke, så nå har vi ikke akvariefisker på grunn av det. Men jeg savner å ha akvariefisker ...

#akvariefisker #fisk #akvarium #akvarie

2 Gullbarber og 2 Kobberbarber

For noen dager siden kjøpte mamma noen nye akvariefisker (2 Kobberbarber og 2 Gullbarber) til akvariet. Uff, så kjedelig akvariet var for tiden. Det var bare 2 Kardinaltetra og 3 Gullbarber der.


Øverst på bildet syntes en av de Kobberbarbene.


Kardinaltetraene er på venstre side av akvariet, de syntes ikke på bildene. Jeg er virkelig usikker på hva de Kobberbarbene egentlig heter. Hvis jeg søker det opp på Google, dukker det opp noen andre bilder. Kanskje fiskene har et annet latinsk navn som jeg ikke vet om? Titteya? Jeg er usikker.

Den mystiske Tigerbarben!

Dere vet ikke hva som skjedde i dag morgens! Dette er veldig mystisk! Hvem gidder å løse mysteriet? Ingen har greid å løse dette mysteriet: Den mystiske Tigerbarben som forsvant ...

I går var fortsatt Tigerbarben i det lille jordbærglasset sitt. Vi matet Tigerbarben og sov. Neste dag var Tigerbarben borte! Hvor var han? Dekket ikke jordbærglasset med noe da, så han har kanskje hoppet uti? Ikke på gulvet, ikke på bordet, men hvor er han da?

Savner deg Tigerbarbe, men hvor er du hen da? Nå har vi ingen Tigerbarber igjen :-(

Ny Gullfisk og Slørhale

Vi gikk til Kvadraturen Zoo for å se på akvariefisker, og der hadde de veldig lite. Vi gikk heller til DYREHAVEN i Kirkegaten 17 for å kjøpe to nye venner til Perle (Slørhalen min). Vi kjøpte en Gullfisk og en Slørhale (59,-) pr.stk.

Nå blir Perle glad! Nå er de 3 stykk og kan bli venner!

Vi måtte hjem etter at vi hadde kjøpt de nye fiskene, og det var kaldt, så vi tok bussen hjem. Nå har bussene skiftet fra gul til blå. Da vi kom hjem, slapp vi de to nye fiskene ned i akvariumet til Perle (som var alene). Vi kalte de nye for Gull (Gullfisk) og Slør (Slørhale). Perle var litt redd første gang, men så ble hun veldig lykkelig for å få to nye venner.

Nå har vi ...  
- To Slørhaler (Perle og Slør)
- En Gullfisk (Gull)
i et 28 liters akvarium.

Mange bilder av mine akvariefisker

Jeg har tatt mange bilder av akvariefiskene mine før. Så da tenkte jeg å legge dem ut! Bildene har jeg tatt med et "billig" Nikon kamera. Noen bilder har god kvalitet og andre litt dårligere på grunn av dårlig lys. Bildene har blitt lagret på PC-en, så jeg har tatt der i fra. Jeg ble litt fornøyd med noen av bildene.5 Tigerbarber.


3 Tigerbarber og 1 Gullbarbe.


Hei, big Gullbarbe! Han svømte fram til kameraet, og knips, så ble det til bilde.


1 Tigerbarbe og 3 Gullbarber.


4 Tigerbarber og 2 Gullbarber.


5 Tigerbarber og 3 Gullbarber.


4 Tigerbarber og 1 Gullbarbe.


5 Tigerbarber og 3 Gullbarber.


5 Tigerbarber, 2 Gullbarber og 3 Platy.


3 Platy.


1 Tigerbarbe og 3 Gullbarber.


1 Tigerbarbe og 4 Gullbarber.


3 Tigerbarber og 4 Platy.


1 Tigerbarbe og 2 Gullbarber.


3 Gullbarber.


1 Platy. Mørkt bilde.


3 Gullbarber og 2 Platy.


To akvarium med mange akvariefisker, klinkekuler og skjell.


Akvarium nr. 2.


1 Gullbarbe og 2 Sverddrager.


4 Kardinaltetra, 3 Gullbarber, 2 Sverddrager og 1 Platy.


To akvarium.


1 Gullbarbe.


1 Kardinaltetra og 1 Gullbarbe.


4 Kardinaltetra.


2 nydelige Tigerbarber.


1 nydelig Tigerbarbe.

Alle bilder er tatt av meg. Hihi, er god til å leke fotograf ...

Sint Tigerbarbe

1 av 3 Tigerbarber er så sinte, og da delte vi den ene i et lite jordbærglass og de to i akvariet. Hvorfor må den Tigerbarben være så sint? Den napper jo på alle fiskenes finner! (Til Tigerbarbene altså). Nå begynner de to andre og napper på hverandre også. Hva skal vi da gjøre? La dem være eller dele dem i små jordbærglass? Men vi lar de to Tigerbarbene være i akvariet sammen da. Problemet er at Tigerbarber liker å nappe på lange finner på all slags akvariefisker.

Og til nå har vi:
- 3 Tigerbarber
- 5 Gullbarber
- 1 Platy
- 4 Kardinaltetra
- 1 Svarddrage
- 1 Gullfisk

2 nye Slørhaler

I dag var vi på AMFI Vågsbygd. Vi var der fordi vi nesten var tomme for mat. Vi gikk rundt og rundt og så på om det var noen tilbud. Det var på Tropehagen Zoo. Der var det billige akvariefisker som Platy (20,-), Slørhaler (20,-) og Scalarer (20,-).

Hva skulle vi kjøpe? Jo, vi valgte å kjøpe to nye Slørhaler fordi de var så fine. De kostet 20,- pr. stk, og til sammen kostet de 40,-. Det var tre typer akvariefisker å velge mellom, så vi valgte Slørhaler.

Det var noen syke Slørhaler i samme akvarium, så vi kjøpte bare 2 stk. Noen hadde sykdommer og noen "døde". Det var også noen store og små fisker. Fargerike fisker ...

Scalare mix:
Bygger revir. Som unge lever fiskene i stim, forøvrig i par. Det er en fredlig art som ikke graver. Meget tro mot partneren.
Trives best i akvarier med mye planter, steiner og røtter. Liker i tillegg å ha et fritt svømmeområde. 
- pH: 5.8-6.2 - Hardhet: 1-5 grader dGh. - Vanntemperatur: 24-28 grader celsius

Platy mix:
Fredelig fisk, til og med mot artsfrender. Passer veldig godt til selskapsakvarier av alle størrelser. Platy passer også veldig godt til selskaps-akvarier siden den har mange varierende, klare farger. Det skaper kontraster i akvariet. 
- pH: 7,0-8,2 - Hardhet: 10-25 grader dGH - Vanntemperatur: 18-25 grader celsius

Slørhale:
Rolig og fredlig fisk. Arten er over gjennomsnittet utholdende og livskraftig. Slørhalen har en tendens til å spise planter man putter i akvariet. Planter som passer til slørhaler er for eksempel Anubias. Denne kan festes på rot eller lavastein. Dekorer gjerne med røtter, trebiter, og steiner uten skarpe kanter. 
- Vanntemperatur: 10 til 20 grader celsius

Da vi kom hjem, ga vi de nye Slørhalene et nytt hjem, i en glassbolle!

Farvel Gullfisk

Stakkars Gullfisk! Den siste Gullfisken vi hadde, nå har vi ingen! Jeg synes synd på Gullfisken, den døde i går, da mamma var ferdig med å skifte vann i akvariet. Hver dag gir vi dem fôr (fiskemat). Jeg legger alltid merke til Gullfiskene (hvis du lurer på om den andre, er den også død), når de spiser for mye med munnen. De har så store munner! Men, den må ha dødd av matforgiftning (de vet ikke hvor mye de spiser). De spiser med en gang, når de ser mat! Vi kjøpte Gullfiskene siden den 7. oktober 2009.

2 nye Gullfisker og 2 Guppy

Kvadraturen ZOO: Det var akvariets dag: Tilbud akvarier og utstyr 20 - 50% rabatt. Fisk og planter. Vi kjøpte 2 Guppy i dag kr 20,- pr. stk (40,-) og 2 Gullfisk i dag kr 30,- pr. stk (60,-).

Dårlige nyheter

Da jeg våknet, gikk jeg ut til stua, og så at alle Tigerbarbene var blitt hvite i finnene oppe og nede. Mamma skiftet vann på to akvarier, men da hun skulle fange dem inn i en reserveboks (jordbærboks i plast) med en håv, men de svømte ikke så fort som før, så oppdaget hun noe, Tigerbarbene hadde blitt hvite i finnene! Hun spurte meg hva som hadde skjedd og sånt. Jeg hadde jo sagt det til henne i dag morgens da! (Tror hun ikke hadde fulgt med.)

Hun fant fra enda en boks og en glassbolle. Hun brukte håvet og fanget dem: 3 Friske Tigerbarber i glassbollen og en som ikke var "frisk" i jordbærboksen, en fisk som også var syk, var i akvariet med en pumpe. Om ca. 3 timer døde Tigerbarben i jordbærboksen ... stakkars! De andre overlevde.
   
Søndag 25. oktober 2009 da vi våknet, gikk vi ut til stua og så på fiskene våres. En Tigerbarbe i akvariet døde. Den var også blitt hvit i finnene og var veldig svak til å svømme så den la seg ned i steinene ... stakkars den og! Så ikke at den døde, men hvis ikke munnen puster, så er den død. De tre andre lever fortsatt.  

FAKTA: 
Vi kjøpte 5 Tigerbarber torsdag 13. august 2009 hos DyreHaven i byen.
Vi hadde ikke akvarium, så vi brukte glassbolle. 
Lørdag 12. september 2009 kjøpte vi AQUA Kids Panorama 26 liter, storlek 40x24x29 cm.
Hadde i fiskene om ca. 5 dager.

Et nytt akvarium

Lørdag 17. oktober 2009 kjøpte vi et akvarium, HAILEA på 30 liter. Kostet 599,- med pumpe. Det var et fint akvarium, og lokket hadde sølv farge, lys var det også. Det er nesten like stort som vårt akvarium. 

5 nye Platy

Onsdag 7. oktober 2009 kjøpte vi 5 nye fisker i DyreHaven i byen i Kristiansand. Jeg og mamma gikk ned til byen etter skolen og gikk til DyreHaven for å kjøpe nye fisker. Det var mye fine fisker der, så jeg ville ha kjøpt Gullfisk, Slørhale eller Platy. Vi bestemte oss, så vi kjøpte 5 Platy for 130 kr. 3 med litt svart i munnen + litt oransj i fargen og 2 med oransj farge som på bildet. De spiser samme mat-type:

Da vi kom hjem, satte vi de 5 Platy i vårt akvarium, sammen med 5 Tigerbarber og 5 Gullbarber. Vi satt posen ned i akvariumet, ventet en time, så helte vi de ned. Vi ga de mat. Vi så på mens de spiste. Jeg må ha sittet og sett på fiskene i ca. over 2 timer! Nå vet vi hvorfor Gullbarbene ikke spiser fiskematen: Fordi de er redde for de 5 Tigerbarber. De 5 Tigerbarbene hadde begynt å nappe i finnene til de 5 Gullbarbene og de nye fiskene våre, 5 Platy. De er bare så nydelige! Så da fant vi fram den bolla vi hadde begynt med da vi fikk de 5 Tigerbarbene, så nå er de i bolla, fordi de var så rampete. Så kunne de 5 Gullbarbene og de 5 Platy være i fred og ro. Jeg så på Tigerbarbene i glassbolla. De trives ikke så mye i glassbolla enn i akvariumet før. Neste dag ga vi dem mat og så så vi at Tigerbarbene ikke spiste, de bare var så rolige. Gullbarbene og platy trives svært godt i akvariumet. Vi ga mat til dem også, mens pumpen var på. Platy svømte opp og spiste oppe og Gullbarbene spiste nede. Det var veldig gøy å se på de nye fiskene våre som kjøpte i dag.

5 nye Gullbarber

Tirsdag 29. september 2009 kjøpte vi Gullbarber hos DyreHaven i byen i Kristiansand. Vi kjøpte 5 fisk for 60 kr. Vi vet at Gullbarbene (eller andre typer) ikke kan komme sammen med denne typen, Tigerbarber. De anbefales derfor ikke i akvarier med mer saktesvømmende fisker som siamesisk kampfisk, guramier, skalarer og andre med lange finner eller slør. De fungerer derimot bra med mange hurtigsvømmende fisk som Danio, platy og de fleste maller. Da vi kom hjem, la vi Gullbarbene "henge" i akvariumet. Om hver time, helte vi på vann, og til slutt la vi alt (vann og fiskene) i akvariumet.

Vi så/kikket i akvariumet og så om de "sloss". Men det gjorde de ikke! De bare svømte og svømte. Ingen sloss. Da vi skulle mate dem, ble vi så overrasket: 5 Tigerbarber svømte opp og spiste alle bitene på noen sekunder, og de 5 Gullbarbene bare "sovna" (nesten), men de ville ikke svømme opp og spise. Fiskene spiser samme mattype. De 5 Tigerbarber svømmer alltid sammen, mens 5 av Gullbarbene: 4 av dem svømmer sammen, og en er alene. Stakkars!

Nytt akvarium!

Søndag 13. september: I går så kjøpte vi et akvarium, AQUA Kids Panorama 26 liter, storlek 40x24x29 cm. Mitt nye akvarium!

Miniakvarium för små fiskar: Akvarie, ljusramp, pump, bakgrund, akvariegrus, termometer, vattenberedningsmedel, håv och foder tilsammen 798 kr med utstyr.
Vi åpnet pakken i dag, og fylte akvariet med fersk vann, akvariegrusen måtte vi rense veldig godt, for ellers ble det skittent. Vi må vente ca. 1 uke til for at vi kan slippe fiskene inn i det nye akvariet.

Hvis fiskene mine overlever, kan vi kanskje få oss Gullfisk, Slørhalegullfisk, Viftehalegullfisk (Finner ikke bilder av dem på nettet). Mine 5 Tigerbarber MÅ/KAN IKKE være sammen med andre fisker enn sin egen art! Ellers kommer de til å nappe i finnene til andre fisk, spesielt syke eller skadede.