hits

Grafisk og redigering

Takler ikke å gjøre tunge oppgaver

Alle som begynner på videregående første år til høsten får tilbud gjennom skolen å kjøpe en skole PC. Hvert skoleår presenteres forskjellige typer modeller. De som går på media får en annen type og kraftigere maskin. Da jeg begynte på videregående høsten 2012, var tilbudet en HP ProBook 4330s skole PC. Min første laptop var faktisk skole PC-en siden jeg ikke hadde en fra før av. Måtte låne mamma sin når jeg skulle blogge, de første årene som blogger gikk vel ikke så bra da jeg måtte bruke bilder som jeg fant på Google og ta bilder med webcameraet som var integrert på selve PC-en.

Endelig skulle jeg få min egen PC! Den har jeg brukt snart i 6 år, men jeg klager på at den veier over 2 kg, da den er så tung å drasse med av sted. Batterilevetiden er fortsatt ganske bra, men den må lades i løpet av en skoledag. Kanskje fordi den har longlife battery som varer i flere år? Etter at jeg fikk fart på noen av Adobe-pakkene (Photoshop/Premiere Pro), fant jeg ut at PC-en ikke var god nok til å kjøre og gjøre tunge oppgaver som tar en del prosessorplass (RAM). Hver gang jeg var inne på Adobe Premiere Pro, slås den irriterende vifta på og PC-en høres rett og slett ut som en kraftig hårføner, programmene henger seg opp og "klikker". Ikke så bloggvennlig PC og noen ganger blir jeg helt gal, haha.

Adobe Premiere Pro er programmet jeg bruker til å redigere videoene mine, og det er et veldig bra videoredigeringsprogram. Adobe Photoshop bruker jeg til å redigere bildene mine. Som sagt er det en skole PC ment til skolebruk, men siden den er så gammel, er det kanskje på tide å oppgradere litt? Skole PC-en har Intel Core i3, ikke den beste prosessoren til å være kreativ og lage videoer. Tidligere Windows 7, men før jeg slutta på videregående fikk jeg oppdatert til Windows 10. Denne PC-en har virkelig en lang historie.

Nå har jeg vurdert å se etter ny PC til blogg bruk, som fungerer bra på foto- og videoredigering. Har dere noen gode tips til PC-er som kan takle å gjøre slike tunge oppgaver? Jeg vet at Elkjøp har delt inn data i ulike kategorier, alt fra basic til create, men jeg vil spørre leserne mine. Hvilken PC bruker dere? Skriv gjerne med hele navnet og type PC.

#skole #pc #laptop #adobe #photoshop #premierepro #design

Her kan du lagre alt gratis og ubegrenset

Denne nettjenesten er bare så fantastisk! Her kan du lagre alle filer, bilder, dokumenter og videoer på nett - helt gratis. For å bruke tjenesten må du ha en Google-konto. Jeg vil derfor anbefale dere Google Foto - alle bildene dine, organisert og enkle å finne. Nå slipper du å lagre alt på minnepenn og PC-en, og i gjengjeld får du alt lagret i en sky på nett som du for eksempel kan dele med familien, venner eller bekjente. Du kan også enkelt logge inn og finne alt du har lagret når du tar i bruk en annen enhet. Som blogger er denne netttjenesten et stort must å ha da vi knipser mange bilder hver dag året rundt. Har du noen gang tenkt på hvor du egentlig skal gjøre av med alle bildene når du ikke lenger har plass? Da passer det veldig bra med ekstra gratis lagringsplass (jeg begynner snart å gå tom for minnepenn).

Hvis du vil bruke Google Foto uten å betale, må du forholde deg til følgende begrensninger:

- Bilder du laster opp blir nedskalert til 16 megapiksler dersom de har høyere oppløsning.
- Videoer du laster opp blir nedskalert til full HD-oppløsning (1920x1080) dersom de er større.

Alle brukere får 15 GB gratis (uten å betale) som gir full oppløsning på bilder og videoer, men om du vil oppgradere, koster det 17 kroner per måned for 100 GB, eller 89 kroner per måned for 1 TB (1000 GB).

Google Foto finnes også som en app på mobil og nettbrett. Du kan ta automatisk backup fra enheten og få alt sortert og organisert i "skyen" i album. På PC finner du Google Foto via denne linken. Det beste med Google Foto er at Google analyserer hva du har tatt bilder av slik at du lettere kan finne det igjen ved å bruke søkeord. DinSide har skrevet en mer detaljert guide om Google Foto, og den kan du lese HER.

#google #googlephoto #anbefaling #bilder #videoer #filer #dokumenter

Stikkende detaljer

En liten oppdatering av hvor langt jeg har kommet på kaktustegningene. Nå har jeg lagt på litt detaljer og formene ser mye mer levende ut. På den kaktusen til høyre må jeg viske ut potten, og brukte et viskelær. Men hver gang når jeg visker, former strekene seg så rare. Så rart, men det skal jeg finne ut av. Eller så må jeg inn i Photoshop for å viske ...

Another one.

#illustrator #design #kaktus

Jeg skal lære meg Adobe Illustrator

Nå er det på tide at jeg lærer meg et nytt Adobe program. Denne gangen prøver jeg ut Adobe Illustrator CC 2017. Jeg er ganske fersk i det, men siden jeg er så vandt til Photoshop, så går det egentlig fint å kjenne igjen noen av verktøyene. Å se på Youtube videoer, så nå sitter jeg faktisk og tegner på PC. I Illustrator kan man tegne og lage grafiske illustrasjoner til for eksempel barnebøker, reklamebrosjyrer og plakater. Er man en grafisk designer, må man kunne ta i bruk dette programmet.

I dag satt jeg litt og tegnet noen skisser av kaktusplantene mine. Etter det skal jeg fargelegge og legge på skygger. Det kommer nok til å bli så fint!

#kaktus #adobe #illustrator #grafisk #design #tegning

Lagre alt på en sky - iCloud

Hvorfor tenkte jeg ikke å ta i bruk iCloud før nå? iCloud er kjekt å ta i bruk da vi kan lagre bilder, videoer, dokumenter, musikk, apper og annet innhold på en sikker måte - i en "sky", men det er bare for Apple-produkter. I tillegg kan vi holde alt oppdatert på alle enhetene våre som for eksempel iPhone og iPad. Det er jo bra, for da får man alltid tilgang til det man ønsker. Registrerer vi oss for iCloud, får vi 5 GB lagringsplass gratis. Jeg har bare synkronisert mine bilder og videoer, og da slipper jeg å sende bilder til meg selv hele tiden.

#icloud #iphone #ipad #sky #mobil #nettbrett

How to: Lage en GIF

Om du ikke vet hva en GIF er, så definer det som et "levende" bildeformat. GIF er en forkortelse for Graphics Interchange Format, og det er det mest brukte billedformatet på internett ved siden av jpg/jpeg. GIF er gode til grafikk og har støtte til animasjon, fordi de kan komprimeres uten det går ut over billedkvaliteten. På internett finner vi morsomme, underholdende og mange kule GIF!

Her er et eksempel på et hus der det vises smarte løsninger. Nå skal jeg vise dere hvordan man lager en enkel GIF på GIFMaker.me (gratis).

 

 

Jeg har valgt å lage en GIF av et smykke. På forhånd har jeg gjort klar bildene i ulike farger på Photoshop.

Trykk på "Upload Images", last opp bildene og vent. Til høyre kan man justere størrelsen, hvor fort animasjonen skal være og om animasjonen skal repeteres. Jeg har tatt på 0 times som betyr at det gjentar seg uten stopp. Når alle justeringer er gjort, høyreklikk på GIF-en, "lagre som" og last opp på Giphy for å kunne dele GIF-en videre på for eksempel Facebook eller på bloggen. Slik ble min GIF:

Her er samme GIF, bare med musikk: HER.

#GIF #smykke #mote #farger #photoshop

Logodesign til LuxusHair

LuxusHair ønsket å bytte sin nåværende logo, og de la ut en konkurransepost på Facebook der de søkte en ny logo til sin nettside. Blant annet skrev de at kundene deres kunne bestemme, så da tenkte jeg: Hvorfor ikke prøve? Da jeg så posten, ville jeg prøve meg på logodesign og fikk til dette her:

Design fra 17. august 2016

Her har jeg kombinert bilde og tekst som passer sammen.
 

Kriterier og krav:

 Logoen skulle inneholde firmanavnet "LuxusHair" - men kan også inneholde ordet "Extensions".
 Tydelig og lesbar på både mobil, nettbrett og PC-skjermer.
Et stort pluss om logoen passer fint på vår webside: www.luxushair.com.
Feminin/leken font kan være et pluss. 
Høy kvalitet på innsendte bilder. Vektor er foretrukket. 
Fordel (men ikke nødvendig) om du inkluderer et symbol eller en grafikk som går sammen med logoen. Ha "hår" i fokus på dette symbolet.
 

Og vinneren av konkurransen mottar Hair Extensions til en verdi av hele 3.000 norske kroner og vil bli nevnt på websiden og deres sosiale medier (om ønskelig). Hmm, lurer på hvem som vant logodesign-konkurransen? Og har de skiftet til ny logo? Det har jeg har lurt på lenge.

Hva synes dere om mitt logodesign forslag?

om noen skulle ønske logodesign til blogg eller bedrift, si ifra ...

#logodesign #logo #hår #hårfrisyre #design #mote #skjønnhet

Overføre bilder og videoer på en effektiv måte

Nå har jeg funnet ut en kjapp og effektiv måte å overføre bilder og/eller videoer fra mobilen til PC-en. Vil du lære det? Jeg tar mobilen min som et eksempel (med Android-versjon) og tenker at i dag må jeg få overføre bildene for å kunne blogge. Først og fremst trenger jeg ikke en USB-kabel, fordi alt foregår trådløs nå. Det finnes mange måter å gjøre det på:

 • Sende bildene til meg selv på Facebook, Gmail eller Hotmail.
 • På kamera løser jeg ut minnekortet og setter det inn på PC-en (like stort som et SD-card).
 • Lagre bildene på en sky og hente dem derfra.
 • Laste opp bildene på Tinypic eller Bildr.
 • Bluetooth (har ikke testet).

Når det gjelder å overføre videoer uten kabel, har jeg ikke fått testet det ut enda. Men på noen nettsider er det begrenset å sende eller laste opp store filer (spesielt videoer), så dette må nok gå igjennom USB-kabelen. Dette skal jeg huske på neste gang jeg overfører bilder fra kameraet: Ta ut minnekortet og sett det i PC-en = Det går mye raskere om jeg hadde gjort det på den måten enn om jeg hadde hentet kabelen til kameraet > koble den til > slå på kameraet > dra over elementer ... Ja, du skjønner nok.

#foto #bilder #overføre #data #kamera #tips #teknologi #wifi

How to do: Videoredigering på Movie Maker

Her er noen tips til deg som liker å prøve deg på enkel og gratis videoredigering. Windows Movie Maker er videoredigeringsprogrammet jeg mener er det enkleste å lære på en PC med Windows. Alle som har Windows 10, har ikke dette programmet installert fra før av, men må selv laste det ned på PC-en. Men har du Windows 7 eller eldre, er jeg ganske sikker på at det følger med.

Åpne Windows Movie Maker. Det første du vil se, er dette her. Trykk på den lille logoen for å legge til bilder eller videoer. Til å begynne med, lagre alltid dette som et prosjekt: "Fil" > "Lagre prosjekt som".

Etter å ha lagt til en eller flere videoer, kan du gjøre mange forskjellige endringer som å klippe og dele videoen, legge til en tittel, effekter og kanskje musikk i bakgrunnen. En ting jeg synes mangler på dette programmet, er at man ikke kan dele opp lydklippene, så det vil alltid henge sammen. Da kan du enten dele opp videoen og klippe vekk en liten del av det eller ta på null videolyd som en erstatning.

De fleste av oss liker å ta med musikk i bakgrunnen som bakgrunnsmusikk. For å legge til musikk går du på Youtube og velger ut den videoen du vil ha. Deretter høyreklikker du på videoen og kopierer videoadressen. Etter det går du inn på denne linken: youtube-mp3.org/no. Trykk "Konverter video", og når den er klar, trykk "Last ned". Filen ligger under "Nedlastinger" på PC-en din. Videoen er nå konvertert til en MP3 fil. Det betyr at du ikke får bilde, men heller får musikk. "Legg til musikk" > "Legg til musikk fra PCen".

Skal du laste opp videoen på Youtube, velg alltid "Bredformat (16:9)" fordi det ser bedre ut på Youtube. Tar du det andre "Standard (4:3)" får du sorte farger på begge sider ... Et tips er å lagre videoen i en MP4 fil ved å velge "Fil" > "Lagre film" > "YouTube" for at filen ikke blir så stor. Da er du klar til å laste opp videoen på Youtube!

#youtube #tips #video #redigering #musikk #tutorial #windows #moviemaker

Adobe Premiere Pro CC

Nå har jeg lastet ned et videoredigeringsprogram som heter Adobe Premiere Pro CC. Jeg har alltid brukt Windows Moviemaker til å lage videoene mine, men i dag tenkte jeg å prøve ut dette nye programmet for første gang. Har aldri hørt om det før, men siden jeg har fått Photoshop nå og ikke har dette (som også kommer fra Adobe), måtte jeg bare teste det. Første øyekast: Vanskelig (passer ikke for nybegynnere). Til nå har jeg lært å legge til videoklipp, musikk og andre effekter. Er fortsatt så ny i det! Har ikke funnet ut hvordan jeg legger til teksten enda, så jeg får bare se etter noen forklarende Youtube tutorials. Noen som har brukt programmet som vil komme med noen gode tips?

#video #blogg #adobe #redigeringsprogram #tips

Trenger du et nytt design?

Nå kan dere bestille header, design eller andre ting dere har lyst på. Det kan gjerne være design - alt går an! Programmer jeg bruker er Photoshop, Pixlr og andre. Under ser dere ulike kategorier jeg tilbyr (om dere ønsker noe annet så si ifra):

HEADER

En header er som et forsidebilde til bloggen/hjemmesiden din. Den består gjerne av bilde(r) og bloggnavn-tekst.

 • Navn + bloggnavn. Bilder du vil ha med (helst last dem opp i tinypic.com og lim inn linkene i e-posten)
 • Bildene bør helst ha samme bakgrunn + ikke så mange distraherende objekter 
 • Bilder som anbefales å bruke i en header: Bilder i god kvalitet, ikke webcamera/mobilbilder 
 • Hvor stor vil du ha headeren? Finn størrelsen på headeren, gå til "design" - "rediger" - "stilsett" - #header (scroll til du ser en url, jeg trenger width og height, kopier den)
 • Hvordan vil du ha headeren? Beskriv den og gjerne link til bloggene som inspirasjon 
 • Annet du vil ha med som skrifttyper, skriftstørrelse

 

BLOGGDESIGN

Et bloggdesign er selve designet til bloggen. Bruk gjerne skjemaet over til "header" hvis dere ønsker det.

(designet over er til salgs om noen ønsker det)

 

SKRIFT OG LOGODESIGN

Driver du en blogg og trenger en logo som et kjennetegn? Eller et merke til andre sosiale medier du er aktiv på? Jeg lager også "stempler" (vannmerker).

Eksempel: Forsidebilde til Youtube-kanalen min. Blomsten foran cindydesign er en logo jeg lagde til min blogg som et kjennetegn.

Skrift der bildet blir som tekst.

 

INTERIØR OG INNREDNING

Trenger tips til innredning eller forslag til møblering i et interiør? Jeg kan fikse dette ved hjelp av produktkart, tegninger eller skisser.

Eksempel: Tegninger som er tegnet for hånd (og tegnebrett) - en virkelig leilighet (se mer under kategorien VG3 Interiør).

*

Bestillinger skjer via e-post: zhuoblogg@hotmail.no. Husk å skrive i emnet hva det gjelder. Vi diskuterer prisen og du kan komme med forslag :-)

#header #design #blogg #bloggdesign #interiør #logodesign

Mitt design til blogg.no

Som dere ser, så har blogg.no fått et nytt design. Planen var at det skulle komme i mai eller i slutten av mai. For en måned siden lagde jeg dette designforslaget til blogg.no. De la ut en nyhetspost om at de ville ha forslag til et nytt design, og blant de beste bidragene ville de trekke ut en vinner som fikk NOK 10 000,- (!). Når det handler om å designe eller ordet design, ville jeg prøve meg. Slik ble designet jeg foreslo nytt:

Jeg kommer til å forklare hvordan jeg løste dette oppdraget: Jeg skisset og brukte Photoshop til å sette opp layouten samt å skrive en argumenterende tekst for hvordan jeg kom fram til løsningsforslaget.

 

Informasjon, følgende må være på deres forside:

Dette måtte være med: Innlogging til blogsoft, logo og kontaktinformasjon, topplisten og bloggshouts.
Tradisjonelt har de hatt: Inngang til andre topplister som kommunelistene, søk, muligheter til å sile på kjønn og alder Informasjon / kampanjer og innhold hentet fra alle bloggene.

 

Dette har jeg kommet fram til:

Kontaktinformasjon, hjelp, Facebook, Twitter og Apper helt øverst slik at det er lett å få øye på. Logoen til blogg.no midtstilt, øverst til venstre plasseres bloggmag.no og blogglisten.no.

Logg inn funksjon der man kan logge inn med e-post og passord. Denne tenkte jeg kunne stå øverst i høyre hjørne eller boksen kan komme fram ved å holde over med musepilen (slik som på Bloggerfy). Eventuelt kan det stå "Logg inn" og når man peker over den vil boksen komme opp.

BloggShout og BildeShout på hver sin side ved siden av den store "Nyhetsinfo fra info.blogg.no". Det er for å skape balanse mellom begge sider. Nyhetsinformasjonen synes jeg er et godt blikkfang, da denne kommer lengre opp enn det som er nå i designet på blogg.no (den står midt på siden). Når jeg tenker på knappen flere BloggShout og flere BildeShout, er at det kan være fint å bla tilbake slik at de eldre ikke forsvinner, men "arkivert" litt lenger bak som sider. Side 1, side 2 osv.

Under den store informasjonsboksen tenkte jeg å ha søk etter "Alle" - jenter, gutter og annet, aldersgrupper og kategorier. Kanskje det hadde vært enklere å finne blogger(e) som blogger under 1 - 3 bestemte kategorier som man kan velge på blogg.no. Dette kan være en meny når man holder over med musepilen for å begrense valgene slik at ikke det blir for mye tekst (og det er mer sortert etter valg).

Magasiner og tjenester står der som før, men under nyhetsinfo.

Topplisten beholdes, men tenkte å sette inn en "Magasin"-knapp der også topplisten der kunne ha dukket opp.

Blogginnlegg: Søk etter #-tags, også i arkiv. Kan hukes av. Arkiv kan være etter blogginnlegg som er eldre enn ett år. Blogginnleggene som er postet nylig kommer først, etter hvert vil de eldre komme lengre og lengre ned (som den vi har i dag).

"Chat med oss!" - knapp som følger etter når vi scroller ned siden hadde vært perfekt å ha. Enten at vi kan kontakte blogg.no med viktige spørsmål (sende som en e-post), enklere å for eksempel logge inn på vår egen e-post og sende inn hva vi lurer på der.Nå ser blogg.no's forside ut i dag (nytt):

Jeg ser noe likheter, og det kan være at de har tatt i bruk det. Det nye designet var veldig fint, men synes noen steder det var litt rotete. Hva synes dere om designet?

#blogg #bloggno #design #kreativ #grafisk #inspirasjon #forslag #photoshop

How to make: Facebook Coverpicture

Av og til kan et helt forsidebilde være litt kjedelig å ha som bilde. Hva med å lage en collage av små bilder som man setter sammen til et stort? Jeg fant alle disse bildene på weheartit og satte dem sammen på BeFunky. Velg "Collage Maker" og trykk på "Oppsett". Deretter scroller du ned til du finner "Facebook cover".

Legg til bilder ved å trykke på rutene. Dette er oppsettet jeg brukte til min Facebook cover. Deretter kan du plassere og redigere bildene slik du ønsker det. Jeg tok og lagret alle bildene jeg fant før jeg dro dem inn i disse rutene.

Lagre bildet i "datamaskin" når du er ferdig, så er bildet klart til å bli lastet opp som et Facebook forsidebilde.

#facebook #forsidebilde #design

iSkysoft Video Editor

Jeg har alltid brukt Windows Movie Maker som videoredigeringsprogram på PC de siste årene, men tenkte at det var på tide å skifte til et nytt og bedre redigeringsprogram for videoer. Er ikke så flink til å redigere videoer, så alt går som enkelt hver gang. På nettet brukte jeg søkeordene "iMovie på Windows 7" og fikk opp blant annet iSkySoft Video Editor. Denne lastet jeg ned, for den ligner så mye på iMovie selv. Jeg har ingen anelse for hvilken videoredigeringsprogram som er best, så prøver bare denne.

Det tar litt tid å sette seg inn i det. Programmet er gratis å laste ned, men det koster penger for å fjerne den digre logoen som henger seg i hele videoen. Det er irriterende! Jeg har valgt avansert her (kan endres senere også). Putt på videoklipper, tekster, musikk, lyder og effekter - send og lagre til Youtube eller andre nettsider. Tror ikke dette programmet passer meg helt ... Har dere noen andre gratis videoredigeringsprogrammer å anbefale?

#video #film #youtube #redigering #design

Lag en signatur

Fant en video på Youtube som viser hvordan man lager signatur/stempel. Jeg lærte av den videoen, og lagde denne (se under). Det er i PNG og jeg bruker det som stempel på interiørtegninger. Kult, ikke sant?

<br/><a href="http://oi61.tinypic.com/1zoatg6.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

#design #photoshop #logo #signatur

Redigerte bilder (bare for gøy)

De fleste bloggere redigerer bildene etter at de har blitt tatt. Bildene kan være ikke så skape, for mørkt bilde og kanskje har bildene noen forstyrrende elementer i bakgrunnen. Da kan det redigeres etter behov. Etter redigering av bildene, gjør bildene mye mer interessant og finere å se på. Ta en titt på bildene under, så kan du se forskjellen:

IKKE REDIGERT:

REDIGERT:

IKKE REDIGERT:

REDIGERT:

Jeg redigerer de fleste bildene i Picmonkey og noen ganger i Photoshop (noen ganger synes jeg det er lettest i Picmonkey). 

- Redigerer dere bilder?
- Hvilke bilderedigeringsprogrammer bruker dere?

Tutorial: Å lage tabellboks i Word-dokument

I dette innlegget skal jeg vise dere hvordan man lager tabellbokser i et Word-dokument.

1. Åpne Word.

2. Du får opp et dokument og du trykker i menyen "Sett inn" og velger "Tabell". Da kan du bestemme hvor mange kolonner og rader du vil ha.

3. La oss starte med en vanlig tabellboks:

Hvis du skal flytte tabellboksen, hold med musepilen på øverste venstre hjørne og dra den hvor du vil i dokumentet.

4. Her er et eksempel på en side i Word som jeg har brukt tabellboks:

Se på lampene til høyre. Jeg har først hentet tabellboksen, så har jeg visket vekk rammen med viskelær. I tabellboksen kan du ha bilde(r) og tekst.

5. For å lime inn bildene, trykk på boksen, så "Sett inn" - "Bilde". Blir bildet for stort, kan du forminske det.

Potteplanter - uredigert og redigert forskjeller

IKKE REDIGERT:

REDIGERT:

IKKE REDIGERT:

REDIGERT:

Jeg redigerte bildene i Picmonkey - et gratis bilderedigeringprogram som er på internett og trenger ikke å laste ned noe. De redigerte bildene får mer dybde og får mer sterkere farger.

Tutorial: Å lage forsidedesign i PowerPoint

Det er mulig å lage design i PowerPoint. Her viser jeg dere hvordan man lager en fin forside/bilde (kan lages til en presentasjon eller som en forside til oppgave):

1. Åpne PowerPoint. 

2. Det kommer opp og ser ca. sånn ut: 

Om du skal ha tekst kan du spare dem til senere, hvis ikke kan du trykke en gang på ramma og knappen "delete" (øverst til høyre på PC-en din).


For å endre retning: Trykk på "Utforming" - Lysbilderetning" til stående eller liggende.

3. Finn et bakgrunnsbilde som du vil ha.

På PC-en: "Sett inn" - "Bilde" - "Velg et bilde" - dobbelklikk.

På internett: Kopier bildet og lim inn (ctrl + v) på PowerPointen.

Du kan også lagre bakgrunnsbildet og åpne den i PowerPointen, men det er ikke nødvendig.

4. Etter å ha funnet ut hvilket forsidebilde du vil ha, kan du begynne å strekke ut bildet så den passer til sida. Her kan du velge mellom to ting:

Best: Finere bilde = Blir litt kutta til venstre og høyre (får ikke med alt). Bildet dras i hjørnet like stort som PowerPointen i høyden.
Nja ...: Strekket både opp og ned ... ikke så fint = Får med alt, men bildet blir mer i høyden.

5. For å beskjære bildet, høyreklikk på bildet:

Velg "Beskjær".


Du får opp dette her. Når du drar de sorte kantene, kan du forme bildet. Du kan også dra bildet, så du får med de viktigste detaljene.

6. For å få tekst, trykk utenfor på det gråe og velg "Oppsett" - "Office-tema". Du kan også gjøre det enklere ved å kopiere en tekst f. eks noen ord som jeg skriver her og lim inn i PowerPointen (ctrl + v):

Du kan også gå på "Hjem" og velge der.

7. Resultatet:

Det går også an å legge på flere bilder og tekst, men dette var bare ment for å "starte opp".

8. Lagre bildet så du finner det senere:

Husk å lagre det i JPEG! Hvis du ikke endrer dette, blir dette bare til en PowerPoint-presentasjon.

Mer kommer senere, så hvis dere lurer på noe om dette, kan dere skrive i kommentarfeltet.

Hvordan få bilde som tekst

For dere som vil vite hvordan man får bilde som tekst, se denne videoen:
Filmet den for lenge siden, så nå aner jeg egentlig ikke hva jeg gjorde. Et av de stedene trykket jeg "ctrl" + venstre museklikk.

Lær å lage bilder i transparent bakgrunn

Her viser jeg deg hvordan man lager bilder i transparent bakgrunn.

Bildet av en diamant har en transparent bakgrunn, det vil si at bakgrunnen ikke er hvit.

Tast pixlr.com. Dette er et gratis redigeringsprogram som er helt gratis - trenger ikke å laste ned noe.

Trykk på "Open Pixlr editor (Advanced)" (det som er ringet rundt på bildet).


Trykk på "Lag et nytt bilde" > hakk på gjennomsiktig og "OK". Bredde og høyde kan endres etter eget behov.


Hold over "Lag" og trykk "Åpne bilde som lag". Det dukker opp dine bilder. Finn et bilde du vil prøve deg på. Jeg har valgt et bilde: Hawaiirose.


Trykk på viskelæret på venstre meny. Så trykker du øverst på "50" tallet. Det dukker opp mange forskjellige former og fasonger - du kan ta den som passer best for deg.


Du er ferdig når du har visket ut det du vil få bort. Vil du bli fortere ferdig, tar du større viskelær diameter.

Tilslutt:

Et bilde som har transparent bakgrunn!

Husk lagre bildet på PC-en:

- Hva synes dere?