CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

Hverdag

Reflections of life

En torsdag ettermiddag etter jobb spaserte jeg fra Odderøya til Tresse i Kristiansand. Det er ikke alltid jeg er i byen, så brukte resten av dagen til å se meg ordentlig rundt. Trærne har begynt å få skikkelige høstfarger. Gult, oransje og rødt. Veggen på Odderøya har fått ny kunst: Reflections of life. Bladene på treet blåser bort. På baksiden av veggen ser vi en skog med masse flammer.

#foto #høst #tresse #odderøya #kristiansand

Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse. Verdens helseorganisasjon (WHO) står for markeringen. Det er viktig å snakke med andre om problemene man har og finne ut hva slags tiltak som må gjøres for at vi skal ha et bra liv. 

Årets tema 2018 er "Vær raus". Raushet er en viktig egenskap vi mennesker er født med. Det handler om å gi noe uten å forvente noe tilbake. Vi må akseptere at vi er forskjellige, at ingen er perfekte, og gi rom for egne og andres ulikheter. "Når du gjør noe godt for andre, gjør du noe godt for deg selv".

Raushet er å
- unne andre suksess
- våge åpenhet
- lytte til andre
- våge å feile
- tillate andre å feile
- hjelpe andre
- ta et skritt tilbake før vi dømmer andre
- tilgi oss selv og andre
- konfrontere med vennlighet
- sette grenser med vennlighet
- takke vennlig nei til det som ikke gir oss glede

(Kathrine Aspaas, forfatter av boken Rausheten tid)

I dagens samfunn er det et stort press om å prestere og være best på mange områder. Det forventes mye av oss. For mye press fører til angst, stress og depresjon. Vi må huske å ta vare på vår psykiske helse, godta egne sterke og svake sider, og være åpen om problemer som oppstår i hverdagen vår.

"Vi har alle mulighet til å være raus. Vi kan være rause med oss selv og med andre. Et raust samfunn styrker oss alle. Raushet smitter."

Les mer:
http://www.verdensdagen.no

#verdensdagen #psykiskhelse #værraus

22 år, allerede?!

I dag er det min bursdag. Jeg fyller 22 år 10. oktober! Tiden går så utrolig fort, og plutselig kan jeg ikke se for meg å bli et år eldre. Ikke lenger er jeg 21, men 22. Jeg henger nesten ikke med, for jeg kan ikke tro det. Noe sier meg at denne dagen kommer til å bli en veldig flott dag og været er på min side. SOL, det liker jeg. Siden jeg skal jobbe i dag blir bursdagsfeiringen satt til i kveld. Øyeblikket skal vi forevige ved hjelp av kamera, slik at vi har noe å se tilbake på.

Jeg har fått en del gratulasjoner, så tusen takk til alle som har sendt meg. Det setter jeg så stor pris på!

#bursdag #bursdagsfeiring #22 #år #personlig

En ny måned og høstferie

Photo by Greg Shield on Unsplash

I denne uken starter høstferien for mange av oss. Høstferien er en skoleferie som er i uke 40 eller 41, men det er avhengig av fylke. Skoler er stengt, mens barnehager og SFO holder åpent. Jeg har avtalt å jobbe på SFO hver dag, så det blir ikke noe høstferie på meg. Like greit, siden jeg får jobbet litt. I ferien kommer vi blant annet til å gå på korte og lange turer, besøke biblioteket og Vitensenteret, og gjøre andre spennende aktiviteter på basen.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

I dag er det plutselig blitt 1. oktober. Tiden flyr, og det er ikke lenge igjen til min bursdag. Om 9 dager fyller jeg 22 år!

#høstferie #høst #ferie #høst #aktiviteter #natur #sfo

Helt hekta på denne serien

Jeg har begynt å følge med på "Bloggerne"! Det er et TV-program som sendes på TV 2 Livsstil. I høst har de kommet til sesong 9, og jeg som ikke har sett alle sesongene sliter med å finne tilbake til de sesongene jeg ikke har sett, så jeg får starte med sesongen som sendes nå.

I serien "Bloggerne", følger vi noen av Norges største bloggere og influencere: Caroline, Stina, Julianne, Kristine, Anne Brith og Anniken. De har alle store drømmer og ønsker om å dele. Som seere får vi et innblikk i livene deres og vi blir også bedre kjent med dem gjennom det de forteller foran og bak kamera.

Etter å ha sett noen episoder, synes jeg de har et veldig spennende liv alle sammen. Det er så gøy å følge med. Selvsagt har de forskjellige liv, men de har også alle blogging til felles. I kveld skal jeg se en ny episode av "Bloggerne", kl. 21:30 på TV 2 Livsstil.

- Følger du med på "Bloggerne"?

#bloggerne #tv #serie #tvserie #tv2 #influencer #toppblogger #blogg #blogging

"Knud" skapte store ødeleggelser

Det tryggeste i dag, var å holde seg innendørs når ekstremværet som har fått navnet "Knud", herjet fritt vilt der ute. Mange barnehager, skoler og SFO har derfor valgt å ha en ren innedag, og noen ble hentet tidligere. Som skrevet i nyhetene, ble foreldre og foresatte oppfordret til å hente barna sine før kl. 15:00-16:00, noe de fleste gjorde. Ettersom tiden gikk, og stormen bare fortsatte, falt et av mange trær i barnehagen jeg jobbet hos i dag. Det har vært masse nedbør og storm (opptil 35-45 m/s). 

På vei hjem kom jeg over noen andre trær som hadde falt, så dette uværet har gjort mye skader. Er det trygt å gå ut? Jeg kom meg heldigvis trygt hjem i 16-tiden, så det er jeg veldig glad for. Å være hjemme er best akkurat nå.

Et tre i veikanten, tatt fra der jeg bor.

Et bilde som jeg tok på farten da jeg satt på bussen. Ved Rutebilstasjonen i Kristiansand har dette store tre veltet.

#knud #storm #nedbør #været #uvær #natur

Kraftig storm og regn!


Bilde: Yr.no, tatt kl. 22:13, 20.09.2018 

Har dere hørt det? På nyhetene er det meldt kraftig storm og regn i morgen. Husk å sikre løse gjenstander og vær forsiktig hvis du beveger deg ute. Når vinden øker, kan trær og greiner falle ned, og andre uhell kan skje. Har du søsken eller barn som går i barnehage, skole eller SFO, bør de hentes før kl. 15:00-16:00. Vi er forberedt til uværet i morgen. Det kommer til å bli opp mot 35-45 m/s i vindkast.

Licensed from: Pexels pixabay.com

Huset er sikret og de fleste potteplantene er under tak. Håper solsikkene der ute overlever, men det er veldig vanskelig å si. Valgte derfor å klippe og redde inn den siste blomstrende solsikken, som nå står i vase hjemme hos meg. Skal prøve å få tatt et bilde av min solsikke, men nå ble det et kjapt illustrasjonsbilde. Jeg aner ikke hvordan uværet kommer til å være i morgen, men krysser fingrene for at det ikke er så ille som varslet på nyhetene.

#værvarsel #nyheter #storm #regn

Flom på Sørlandet, vi mistet strømmen

Photo by Casey Horner on Unsplash

I dag var det veldig greit å ta tidligvakten og slutte kl. 14:30 på jobb. Følte det var best, med tanke på at det har meldt masse regn. I ettermiddag skjedde nettopp dette. Masse nedbør, oversvømmelser, trafikk og stengte veier hindret mange å komme seg hjem fra skole og jobb. Flaks for at jeg sluttet tidlig i dag så jeg kunne ta bussen rett hjem uten trafikkproblemer. Tenk så ille det er å sitte stuck fast i rushtiden og inni tunnelene. Enkelte steder har blitt til flom der folk måtte vasse og padle for å komme seg ut av bydelen. Andre har også fått kjellerne sine oversvømt og ødelagt. Så forferdelig!

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Da jeg kom hjem, ble jeg helt klissvåt så måtte skifte alt. Litt senere da jeg skulle ta meg en dusj, mistet vi plutselig strømmen. Ikke bare vi, men hele vår lille bydel. Alt ble mørkt og vi måtte tenne stearinlys for at det skulle bli lyst. Heldigvis var strømmen tilbake etter en time, og for meg føltes den timen ut som evigheter. Man er faktisk veldig avhengige av strøm. Uten strøm kan vi nesten ikke gjøre noe som helst, så det var godt at strømmen kom igjen.

#sørlandet #kristiansand #flom #oversvømmelse

Planen for helgen

Lørdag 1. september 2018: 

  • Folkefest med lokal mat i sentrum på Torvet, Kristiansand. Bondens Marked, Landbrukets dag/Naturligvis, Kristiansand kommune, Fylkesmannen i Agder, Aust- og Vest- Agder fylkeskommuner og Bondelaget viser frem sine varer og produkter (kl. 10 - 16) + underholdning  fra UKM-artister. Dette må jeg bare få med meg!

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Photo by Lukas Budimaier on Unsplash

  • "Skal vi danse" premiere, kl. 19:30 på TV 2. Årets deltakere er: 


Foto: Fredrik Arff / TV 2

 

Søndag 2. september 2018:

  • LOS-dagen i Dyreparken. Det er gratis inngang for alle som er LOS-kunder, og vi gleder oss veldig til et nytt besøk!

#dyreparken #kristiansand #skalvidanse #bondensmarked #planlegger #personlig #planlegging

Jeg kjører grønt

Licensed from: Free-Photos pixabay.com

I går startet miljøkampanjen "Jeg kjører grønt". Meningen med miljøkampanjen er at vi skal ta vare på miljøet rundt oss og reise miljøvennlig ved å gå, sykle, ta buss eller tog når vi skal til og fra et sted. Hvis det er mulig, lar vi bilen stå igjen. Velger vi å ta beina fatt eller reise med kollektivtransport, kan vi bidra til å redusere klimautslipp og dessuten kommer vi oss bedre i form!

Photo by Cynthia De Luna on Unsplash

En positiv ting med de nye bussene i Kristiansand, er at de kjører på fornybar energi. Det vil si på ren strøm og nesten fossilfri biodiesel, som gjør at de slipper ut mindre CO2 sammenliknet med de forrige gamle bussene. Alle som er fra Kristiansandsregionen kan være med i "Jeg kjører grønt", og konkurrere om å samle flest mulig grønne poeng hver dag frem til slutten av november. Her gjelder det å bli den grønneste av alle og ha flest mulig bilfrie dager. Jeg har meldt meg på fordi jeg synes det er et flott tiltak for miljøet. Er du flink til å droppe bilen? Tenker du på miljøet?

#jegkjørergrønt #natur #miljø #miljøvennlig #bærekraftig #kollektivtransport #bilfri #kristiansand

Flyvende lykke

Licensed from: -gerry- pixabay.com

Gjett hvem jeg har fått på besøk i hagen min i dag? Jeg synes øyenstikkere er sykt kule, så da måtte det bli noen bilder av den slik at jeg kan finne ut navnet på øyenstikkeren jeg har sett. Ikke lett å ta bilder med mobilen når den ikke "står" helt stille. Det er sjeldent jeg får øye på en slik. Under ser dere bildene jeg tok:

Etter en runde med googling på nett, viste det seg at jeg har sett en blågrønn mosaikkøyenstikker, en libelle! Kjennetegn er sterke og mørke farger på kroppen: Blå, grønn, gul og sort. Alle de fire vingene er ca. like av utseende og størrelse, og vingene holdes vinkel ut fra kroppen når de hviler. De har rundt hode, store tettsittende fasettøyner, som er eksperter på å oppdage bevegelser opptil 20 meter unna!

#øyenstikker #fasettøyner #dragonfly #libelle #insekt

Døgnrytme, høstvær, overtrøtt

Jeg ble vekket av vekkerklokka litt over kl. 7 som jeg hadde stilt den inn på i går kveld da jeg la meg. Litt hardt å stå opp om morgenen og se en grå og trist himmel, men nå føler jeg at høsten er kommet da det regner så mye. Frem med regntøy og støvler. Det lønte seg faktisk å våkne tidligere i dag. Hadde på magefølelsen at de ville ringe og visst gjorde de det! Jeg jobbet på samme plass og avdeling som i går, så jeg er glad for at jeg kan i dag også. 

Photo by Lukas Blazek on Unsplash

Nå sitter jeg her og er overtrøtt (allerede?). Holder på å sovne, så det har vært en lang dag. Planen fremover er å legge meg tidlig (senest kl. 23), og våkne tidlig hver dag (før kl. 8). Klarer jeg å komme inn i vanlig døgnrytme igjen, blir jeg veldig stolt av meg selv. Da har jeg i det minste klart å nå målet!

#døgnrytme #overtrøtt #personlig #hverdag

Dette skal aldri skje igjen

Etter en lang sommerferie kan det være godt å vende tilbake til hverdagen slik den er. De fleste dagene i sommerferien våknet jeg til rundt kl. 9-10. Nå må jeg vende meg til å våkne enda tidligere, og da mener jeg å stå opp rundt kl. 6-8. Når man har registrert seg som vikar på en side, kan man når som helst få tilbud om å jobbe, helt plutselig. Man vet aldri, så fort mobilen ringer, må man alltid være forberedt :)

Licensed from: Free-Photos pixabay.com

I dag ble jeg faktisk oppringt og spurt om å jobbe som vikar på kort varsel fordi de trengte noen der asap. Det er veldig fint at jeg får muligheten til det, da får jeg mer jobberfaring og i tillegg tjene noe slik at jeg kan spare til hva jeg ønsker meg. Jeg hadde egentlig ikke gjort meg klar og pakket sekken. Grunnen til at sekken ikke var pakket, var fordi jeg hadde tatt ut alt i sekken for en innvendig vask i sommerferien, så ingenting var i den. Flaks for at jeg stod opp litt før, så hadde tid til å stelle meg. Jeg fikk telefonen da jeg satt og spiste frokost, men jeg rakk bare å få i meg en skive og et glass melk. De neste 15 minuttene var det hurry up for å pusse tennene, lage niste, ta vann i en drikkeflaske og finne frem regntøy. Kom frem i tide, raskt og startet rett på.

Licensed from: Pexels pixabay.com

Hele dagen var jeg også veldig småstressa, jobbet kjemperaskt og tenkte mye på hvordan skal jeg skulle rekke å bestille de gratis billettene til Dyreparken. Det var jo begrenset antall billetter, og får jeg ikke bestilt de, blir det nok ikke Dyreparken i år. Billettsalget åpnet kl. 10, så det rakk jeg ikke å bestille før jeg kom hjem i 17-tiden. Heldigvis var jeg rask nok, så fikk bestilt de billettene. Yey, da blir det Dyreparken i år også!

#dyreparken #jobb #hverdag #personlig

Mine nye briller

Forrige uke la jeg merke til på brillebutikken, 2 for 1 på alle briller. I tillegg var det tilbud på synsundersøkelse til halv pris. Jeg benyttet muligheten og bestilte en synsundersøkelse og rett etterpå kjøpte jeg meg to nye briller. Fikk de ikke med en gang siden de måtte lages, så leveringstiden var ca. en uke og i går har jeg endelig fått hentet brillene!

Var de ikke fine? De var utrolig stilige. Jeg valgte en vanlig brille og en solbrille med styrke. Slik ser jeg ut med brillene på:

De gamle brillene passer fremdeles godt, men jeg føler de er så firkantet og kjedelige. Det var min første brille. Synet har også endret seg litt siden da, så nå går jeg med de nye og må bli vant til dem.

#briller #solbriller #syn #øyner

Bare du og jeg - lunsjtime

I dag tok jeg og mamma en koselig lunsj på Sjøhuset Restaurant som ligger der hvor Markensgate møter havet, som er i Kvadraturen i Kristiansand. Vi fant oss en plass "ute" med tilgang til sol. Det var veldig deilig å sitte der med åpent tak og se utsikten gjennom vinduet mot Nodeviga. Menyen vi bestilte var kyllingbryst med pommes frites og salat, som smakte kjempegodt. Mens vi satt der og nøt maten, fikk vi snakket en del sammen. Tiden gikk så fort, og plutselig satt vi der og skravlet nesten i en time. Sånn kan det gå en fredag ettermiddag!

#sjøhuset #mat #matglede #salat #kylling #pommesfrites

Mer miljøvennlig kollektivtransport

Søndag 1. juli fikk Kristiansand splitter nye busser! De blå og "gamle" Nettbuss-bussene har blitt erstattet med de hvite Boreal-busser som går på biodiesel og elektrisitet som drivstoff eller som hybrid. Bussene har blitt mer miljøvennlige som betyr mindre CO2 utslipp sammenlignet med de gamle. Jeg føler meg så heldig som tar buss hver dag i denne uken, og i går var første gangen jeg tok en Boreal-buss. Stillegående busser er veldig behagelige å sitte på og de bråker mindre. Bussene har fortsatt to dører (enkelte har tre) med kortskannere, sanntidsskjerm med oversikt over holdeplassnavnene (høyttaler som sier hvilket stopp som er neste), tid og temperatur, lyst interiør, og litt flere (og gode) sitteplasser med setebelter.

De "gamle" blå Nettbuss-bussene er alt borte, kjøpt og solgt til utlandet. Her i Kristiansand er de derfor ikke lenger å se. Ingen blå busser, bare hvite busser. Nå utvides flere bussavganger i timen og det betyr at noen av linjene slås sammen eller avvikles. Håper bare at de nye bussene kommer på tiden når den skal være der slik at det ikke blir forsinkelser.

Det er så spennende å ta de nye bussene, kikke ut av vinduet og nyte turen. Mer miljøvennlig. Denne bussen kjører på fornybar energi!

#buss #akt #boreal #miljø #busstur #kollektivtrafikk #natur

Klar for Pink Party

På torsdag byttet jeg inn de 6 billettene til festivalarmbånd. Det måtte bare gjøres enten på torsdag, fredag eller lørdag i denne uken siden Pink Party er i morgen. Da jeg byttet billettene til armbånd, fikk jeg med gratis ting som t-skjorter og regnponchoer (som også i fjor ble delt ut).

Pink Party er en gratis musikkfestival som arrangeres lørdag 30. juni på Sørlandssenteret i Kristiansand. Jeg er så spent og gleder meg selvfølgelig til å dra dit igjen og se The Main Level, Andreas Wjik, Marion, JLE, TRXD, Mugisho, Chris Holsten, Madden og Gino. Noen av artistene har jeg ikke hørt om, og da blir det spennende å høre de spille og synge foran massevis av publikum.

#pinkparty #konsert #festival #musikk #billetter #sørlandssenteret #kristiansand

Glemte å hente festivalarmbånd til konsert

Pink Party er like om hjørnet - det er allerede på lørdag! For å få billetter til konserten, må man handle på Sørlandssenteret og spare alle kvitteringer fra april til juni, og være medlem i kundeklubben. Hver 1000 kroner man handler for, får man 1 gratisbillett. Jeg har spart på kvitteringene siden i april og billettene hentet jeg ut i mai. Senere skal de byttes inn i armbånd. Jeg var på Pink Party i fjor, 2017. Det var en utrolig opplevelse, og i år har jeg gledet meg til et nytt Pink Party.

I forrige uke var det satt opp en stasjon i senteret hvor man kunne bytte billettene i armbånd (21.-23. juni), men dessverre fikk jeg ikke gjort det da jeg hadde glemt det bort (selv om jeg hadde skrevet på kalenderen "husk å bytte billetter til armbånd"). Lørdag kveld kom jeg på det med billettene. Uffda, så blir det ikke Pink Party på meg i år, tenkte jeg. Jeg sendte en melding til Sørlandssenteret på Facebook for å høre om det var mulig å bytte billettene til armbånd neste uke (som er denne uken):

Nå ble jeg veldig lettet da jeg fikk svar at billettene kunne byttes til armbånd fra torsdag til lørdag til uken! Da får jeg dra på konserten likevel. Nå lokker også Sørlandssenteret med gratis billetter til Pink Party (hvis du er medlem i kundeklubben). De vil jo ha flest mulig publikum på en så stor dag som denne. Faktisk er det 4. gang Sørlandssenteret arrangerer Pink Party. Nå må jeg bare huske og få hentet ut armbåndene, så er alt i orden til lørdag. Jeg gleder meg!

#pinkparty #sørlandssenteret #billetter #armbånd #konsert #kristiansand

Grilling på Sankthansaften

I går var Sankhansaften og vi bestemte oss for å ta ut kulegrillen og grille ribbe og pølser. Det er så koselig å grille! Ribben vi kjøpte var krydret fra før av så det ga god smak. Kulegrillen ble plassert ved to vegger i et lite hjørne i terrassen og ikke i hageplenen da vinden blåste en del. Var så redd for at grillen ville velte, men heldigvis skjedde ikke det.

Til middag hadde vi altså pølsebrød, krydret grillribbe og salat. Runde brød med havre kunne vi også spise, men mange valgte pølsebrød i stedet for siden det var grilt så mange.

#grillmat #mat #sankthansaften #sommer #ribbe #pølser #salat

Sørlandets Musikkfestival

På Øvre Torv lørdag 23. juni var det Sørlandets Musikkfestival. Med flinke musikanter og korps som spilte, var det utrolig gøy å høre på! Tidligere på dagen hadde de gjennomspilling og parade gjennom Kvadraturen. Jeg rakk dessverre ikke å se på da jeg ikke var i byen på denne tiden, men etter klokken 11:15 så jeg bare Tjøme musikkorps marsjere gjennom Markensgate. De endte opp nede ved rutebusstasjonen, og skal videre til Dyreparken for å holde konserter på bestemte steder.

#kristiansand #torvet #musikkfestival #musikkorps #musikk #korps #stemning

Droppe handelens dag og sommerferien?

Dette bildet ble tatt i fjor, masse shopping på handelens dag.

Vi gleder oss hvert år til handelens dag. I morgen er det årets største salgsdag på Sørlandssenteret. Men, i kveld kan VIP kundemedlemmer tjuvstarte handelens dag med gode tilbud og rabatter før alle andre. Jeg har ikke planer om å dra til senteret og i byen på kommende handelens dager. Grunnen til det er at jeg kommer til å slutte sent fordi jeg skal jobbe nå og i hvert fall i hele uke 27, og da har jeg ikke tid til shopping. Det er egentlig ganske greit, da får jeg heller jobbe litt ekstra og samtidig spare tid og penger på årets travle dager.

Bilderesultat for zhuo.blogg.no color line

Reise vekk i sommer?

Når har jeg sommerferie? Det har jeg ikke fått skrevet så mye om. Jeg tenker min sommerferie blir etter uke 27. Kanskje mulighet for noe jobb innimellom, men det tar jeg som det kommer, så det er usikkert. I sommerferien skal vi mest sannsynlig planlegge en reise til Danmark eller Oslo. Jeg merker at jeg savner å reise bort, og kan faktisk ikke huske sist jeg har reist.

#shopping #handelensdag #sommerferie #planer

Serietips: "The Rain"

For noen dager siden anbefalte broren min meg å følge med på serier eller se filmer på Netflix. Han synes at jeg ser for lite på serier og filmer, så han fikk meg faktisk med til å like en serie som heter "The Rain" som hadde premiere på Netflix 4. mai 2018. Han sa han hadde sett den, og ville at jeg også skulle se den. Nå er jeg ferdig med å se alle de 8 episodene i sesong 1, og nå venter jeg i spenning på når sesong 2 kommer ut.

"The Rain" har originalspråk dansk da det er blitt filmet og produsert i Danmark. Sjangeren er apokalyptisk og post-apokalyptisk fiksjon (voldelige dommedager/totalkollaps av samfunnet, som følge av naturkatastrofer, krig, virus). Aldersgrensen er satt til 13+. I sesong 1 finnes totalt 8 episoder på ca. 45 min. Hovedrollene er: Simone Andersen, Rasmus Andersen, Martin, Patrick, Lea, Jean og Beatrice.

Et virus spres med regnet utsletter nesten alle mennesker i Skandinavia. Målet for folk er å komme i sikkerhet, vekk fra regnet og trygt innendørs. Faren til Simone og Rasmus, Dr. Frederik Andersen, er en forsker som jobber for Apollon, firmaet som laget bunkere. Han får familien sin (kona og barna sine) i sikkerhet før det "dødelige" regnet høljer ned. De blir plassert i en underjordisk bunker for å beskytte seg selv i krisesituasjoner der hvor de har alt de trenger som mat (opptil flere års forbruk), vann og rom. Faren forklarer at det er noe med regnet som dreper mennesker - et virus. Målet hans er å dra ut og finne en kur for å stoppe det smittsomme viruset. Etter en stund når han har gått ut av bunkeren, banker det på. Moren sier hvis det er faren, vil han komme inn selv. Nysgjerrige Simone tror det er faren og åpner døra til bunkeren. Bak står Rasmus og uvitende blir han med ett dratt ut av de fremmede smittende. Moren kommer til unnsetning og dytter unna den smittende, men faller ute i regnet og blir smittet. Simone og Rasmus ser moren deres dø i regnet. De stenger porten og må klare seg selv på egenhånd mens faren er borte i ubestemt tid.

Søsknene Simone og Rasmus har tilbringt tiden i den underjordiske bunkeren i 6 år uten å ha sett lyset der ute. De går snart tom for mat og bestemmer seg for å utforske hvordan der ute har blitt, samt å finne den neste bunkeren som kan inneholde mat. De oppdager at alle rester av sivilisasjonen er borte og alt virker dødt og forlatt. Snart finner de noen "fremmede" som også er noen av de overlevende, men må overbevise dem at de er til å stole på og de legger ut på en lang reise etter sannheten bak regnet og Dr. Frederik Andersen. MEN de må hele tiden passe opp for fremmede på veien.

I serien kan vi se tilbake på ting som har skjedd og ting som kanskje vil skje i fremtiden. Noe frampek vil også forekomme. Det får meg til å tenke og gruble. Jeg får vondt av å se uskyldige folk bli drept. Tenk hvis verden var slik, å bli smittet av dødelige regndråper. Det må ha vært veldig vanskelig å være de overlevende igjen. Og ikke nok med det: De overlevende blir blant annet jaktet på og brukt som prøvekaniner for kurer som blir laget i håp om at de vil bli friske, mens andre vil dø om kuren ikke virker.

Detaljert om seriens episoder kan dere lese her på Wikipedia (inneholder oversikt over hva episodene handler om, spoiler).
Alle foto: Netflix.

- Har dere sett serien "The Rain"?

#serie #tv #netflix #film #therain #serietips #natur #miljø #samfunn

Ta med deg Det Nye ut i sommer

reklame | Det Nye

I sommer liker jeg å sitte ute i skyggen og koble av alt som har med internett å gjøre. Jeg kan sitte og lese flere timer i strekk i et inspirerende magasin for å ha noe å gjøre og for å få tiden til å gå. Magasinet jeg elsker å lese er Det Nye, og i bladet finner jeg om mote, skjønnhet, interiør, trening og kosthold. Det finnes masse spennende reportasjer og noen ganger legges det fokus på usminket og uretusjerte bilder av unge kvinner. Jeg digger at skjønnhet er vakkert uten "filteret", for det gir folk med lite selvtillit bedre selvtillit når de presenterer det tydelig frem i magasinet.

Jeg vil anbefale Det Nye til alle mine lesere, for akkurat nå kjører de et tilbudsabonnement - få 8 utgaver til 279,-. Trykk HER for å komme til tilbudet. Velger du å bli abonnement, vil du også få denne nydelige gaven med på kjøpet: En beige Lycke Crossover veske. Den passer perfekt sammen med sommerantrekket og til fest! Nå kan du ta med deg magasinet Det Nye ut og nyte sola i sommer 🌞

#reklame #detnye #lycke

Mine planer for helgen: 2.-3. juni

Denne helgen kommer til å bli fullsprekket med underholdning, konsert og mange forskjellige steder å besøke i Kristiansand. Det skjer så mye spennende her i byen vår i sommer, og da passer det perfekt å komme seg mer ut.

Lørdag:
Byfest på Torvet med underholdning og aktiviteter på torvet fra kl. 12 - 16. Gratis konsert fra kl. 18. Kjente artister: Sigrid, Kurt Nilsen og Freddy Kalas kommer!

Bondens Marked på Nedre Torv kl. 10 - 15.

Bilde: Visit Norway

Søndag:
Turist i egen by i Kristiansand og Kvadraturen - helt gratis. Man har muligheten til å besøke museum og attraksjoner - kanskje steder man ikke har vært før. For å være med, må man bestille gratis billetter på nett. Steder jeg har veldig lyst til å besøke:

Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder: Opplev utstillingen PLAST - på godt og vondt.

​Mintstreetart: Gatekunst galleri. Med omvisning og street art aktiviteter for små og store. Fra kl. 10-16.

Kolonihagen i Kristiansand - Kongsgård Kolonihager: Åpen hage for alle som vil komme å se i kolonihagen. Flott område å gå tur.

KRS Gadekunstlaug: Guidet byvandring, se på gatekunst i byen vår. Fra kl. 11.

Odderøya museumshavn: "Seaweed festival 2018" arrangeres denne dagen. Gratis inngang, aktiviteter med tang på brygga, smaksprøver, utstillinger og andre gøyale aktiviteter.

Vi har ikke helt bestemt oss for hvor vi skal dra, men vi tar det som det kommer.

#turistiegenby #kristiansand #kvadraturen #byliv #helg #lørdag #søndag

Sommer i mai

Dette sommerværet altså ... Jeg har ikke telling på hvor mange dager i mai det har vært så fint vær - i strekk. Skulle tro at været har forandret seg, det har liksom aldri vært så varmt her i Kristiansand kan jeg huske. Temperaturen går jo bare oppover! I dag er temperaturen målt 25 grader. Det er så vidunderlig å kunne oppleve det varme og fine været her i Norge uten å reise langt bort på ferie.

For å få den perfekte brunfargen er det bare å ta en tur til stranda, parken eller et sted der hvor det er masse sol. Jeg har allerede fått litt brunfarge etter å ha slikket sol den tiden jeg ble spurt om jeg kunne jobbe som vikar i barnehagen. Vi var mye ute om morgenen og i ettermiddag, så det sier jo litt hvor lenge jeg har vært ute. Hadde også blitt solbrun og litt skille etter soling, så må passe på å smøre meg med solkrem så jeg ikke blir solbrent (er ikke så flink til det, haha). Jeg lurer på hvor varmt det er du bor. Hva er temperaturen og hvordan er været? Fortell!

#sommervær #mai #våren #vær

Ting fra Danmark på Torvet

Her er noen av tingene som ble delt ut og vunnet fra Danmark på Torvet. Fikk papegøyer i plush, høyttaler, kopp, korkåpner, liten ball, gympose, godteri, nøkkelhalsbånd, handlevognmynt, penn, ballonger og tatovering.

Høyttaleren ser slik ut. Har fått testet lyden og fant ut at den var halvveis trådløs så må ha i ledninger når den skal lades. Liten størrelse og en oppladning gir 6 timer med musikkavspilling.

Er det bare jeg som ser at papegøyene har ulik størrelse? Trodde alle var like sett på avstand, men skjønne er de.

Dette har jeg gruet meg til i dag

I dag var det siste runde med Tour des Fjords her i Kristiansand. I ettermiddag fra kl. 16 skulle enkelte veier delvis sperres og trafikken stoppes. Den tiden kunne ikke bilen og bussen benyttes så de fleste gikk eller syklet. Bydelen jeg dro til var ny for meg selv om jeg har vært der noen få ganger, og jeg var usikker på om jeg rakk bussen tilbake på grunn av veisperringen. Jeg er avhengig av å ta buss de aller fleste dagene for å komme meg fra et sted til et annet spesielt i tanke på lang vei. Førerkort og sykkel har jeg dessverre ikke. Å gå tar altfor lang tid sammenlignet med å ta kollektivtransport da det blir en del venting.

Alternativet var å enten gå en halvtime før for å rekke den siste bussen som gikk fra den bydelen til byen eller spørre om noen kanskje kunne kjøre meg. Å, som jeg stresset med å finne ut hvordan jeg skulle komme meg ut av bydelen! Av ren flaks rakk jeg bussen som jeg tenkte å ta og overgangsbussen i byen som kom et minutt for sent, gjorde at jeg rakk den. Hvis den ikke kom senere hadde jeg nok vært igjen i bydelen uten buss tilbake på to timer, og det hadde vært så nedtur.

#tourdesfjords #personlig #sykkelritt #trafikk #kristiansand

Besøk på Hennig-Olsen Is

I dag har jeg vært sammen med klassen på Hennig-Olsen Is besøk. Det ble en utrolig koselig tur på iskremfabrikken og for barna var det spesielt moro når de hadde gledet seg så mye til denne dagen: Å se hvordan isen produseres og spise så mange is de bare kunne. En guide tok godt imot oss og vi fikk en kort omvisning i bygget. Plutselig stod vi i etasjen over med mange glassvinduer på siden. Det ga oss en god utsikt over der nede hvor produksjonen av iskremen foregikk. Maskinene, rullebåndene, vektene og pakningene - alt gikk nesten automatisk. På grunn av hygiene, orden og kvalitetsikring av produktene, fikk vi ikke slippe inn i selve produksjonen, men fikk da bare se gjennom vinduene. Dessverre fikk vi ikke ta bilder gjennom vinduene når de ansatte arbeidet i produksjonen.

Det var veldig interessant å vite hvordan Hennig-Olsen Is ble til gjennom videoene vi så på TV i et av konferanserommene. Mange av dem ligger ute på YouTube, så det er bare å se de hvis dere lurer på hvordan isen lages. Mens vi så på film kunne vi nyte og velge oss en is i frysedisken. Etterpå da filmen var ferdig, sa guiden at det er lov å spise så mange is man vil! Noen spiste bare 1, andre 2, de fleste 3-5. Jeg spiste også noen is (4 stk, bilde av de under):

Jeg likte best DUGG isene på pinne. Den ene smakte bringebær og jordbær, den andre med eple og appelsin. Har smakt på den rosa før, men ville smake på den igjen. Produktbildene over er fra produsenten.

På slutten da vi skulle til å gå så vi bilder av Hennig-Olsens verdens største krone-is. Den satte verdensrekord i Guinness Rekordbok med sine 3 meter, 1080 liter iskrem og en kjeks som veier 110 kilo. Den gigantiske isen ble fraktet i lufta med et helikopter da det var The Tall Ships Races 2016 i Kristiansand. Har det forresten i bilde og video under kategorien "The Tall Ships Races" hvis noen vil se. Vi synes dette besøket var lærerikt og spennende. Og is fra Hennig-Olsen var kjempegodt, så det takker vi for!

#hennigolsen #iskremfabrikk #is #kroneis #friskis #yoghurtis #mat #matglede #besøk

Borgertoget i bilder

På 17. mai stilte borgertoget seg opp kl. 15:45, samme plass ved Torvet som skoletoget. 17. mai-komiteens leder ønsket oss velkommen, vi sang "Ja, vi elsker" og varaordfører holdt taler. Kristiansand Haandverker Sangforening deltok med sang og vi sang "Gud signe vårt dyre fedreland". Korpsene spilte og hele Torvet sang med!

Kaptein Sabeltann - kongen på havet og et idol for mange barn - gikk opp på scenen og holdt et lite show. Kapteinen insisterte på å bære byflagget i borgertoget.

En gigantisk marionett ble fraktet gjennom toget med hjelp av en traktor. Makerspace Norway driver med spennende og kreative prosjekter. Fokuset er å skape!

I lastebilen badet de fra svømmeklubben. Det var vann i lasten og her sprutet de alt de kunne utover folket. Flaks at de stoppet der jeg stod.

Tour Des Fjords (sykkelritt) kommer til Kristiansand 22. og 23. mai. I den perioden kommer noe trafikk å stoppe. Det blir så spennende å se syklistene konkurrere!

#17mai #norge #nasjonaldag #flagg #borgertog #russ #feiring #kristiansand

Skoletoget i bilder

Kl. 08:50 stilte skoletoget seg opp ved Torvet. På scenen ble det ønsket velkommen, korpsene spilte og vi sang "Ja, vi elsker" og "Kongesangen". En elevrådsleder og en nestleder fra Hellemyr skole holdt taler, så på slutten var det premieutdeling for tegnekonkurransen blant skoleelevene. Litt over kl. 09:00 begynte skoletoget å gå fra Torvet - Kirkegata - Skippergata - Tordenskjoldsgate - Markensgate - også til Tresse. Jeg kan tenke meg hvor varmt det er å gå i skoletoget i en så varm dag som denne. Det har aldri vært så varmt i mai kan jeg huske!

#17mai #norge #nasjonaldag #flagg #skoletog #kristiansand

17. mai antrekket

Dette antrekket har jeg på meg i dag. Jeg eier dessverre ikke en bunad, men fin pyntet er jeg for det om. Dressjakken jeg går med, passer til nesten alle anledninger. Fargen ser så nøytralt ut, og den mørke blåfargen tar igjen fargene i det norske flagget. Hva synes dere om antrekket?

Jeg har nettopp kommet hjem etter å ha sett skoletoget nede i byen. Det var utrolig gøy, og der så jeg mange jeg kjente. Om noen timer skal jeg se borgertoget, og da skal jeg ned igjen.

#17mai #antrekk #mote #flagg #feiring #norge

Et kjapt 17. mai-innlegg

Hipp, hipp, hurra for Norge! I dag, 17. mai, skal vi alle feire Norges nasjonaldag. Hele Norge er pyntet i fargene rødt, hvitt og blått. Flaggene skal heises høyt opp og i byen vår ser vi mange tusen flagg vaie i vinden. Nasjonalsangen skal synges. Ikke glem å vifte med flagget! Dette er en dag vi pynter oss litt ekstra med finklær. De aller fleste kommer til å gå i bunad og dress. Heldigvis er det ikke for varmt til å gå i finstasen og det fine været i Kristiansand blir hele dagen! Jeg er så glad og takknemlig for det perfekte foto og ute været.

Skole- og borgertoget stiller opp til venstre.

I dag skal jeg se skole- og borgertoget. Alltid gøy å se mange kjente fjes i toget hvert år. Jeg har med meg kamera og skal være "fotograf". Må først finne ut hvor jeg skal stå. I år stiller skole- og borgertoget opp igjen ved Torvet. I fjor og året før det igjen stilte de seg nede i Tresse da det var masse bygging av nytt parkeringshus for Torvkvartalet på Torvet. Hva skal dere gjøre i dag? Håper alle der ute får en kjempefin 17. mai-feiring   

#17mai #norge #nasjonaldag #flagg #kristiansand

Eurovision Song Contest 2018

Resten av lørdagskvelden skal vi følge med på Eurovision Song Contest 2018. Det sendes direkte på NRK1 fra Altice Arena i Lisboa som er hovedstaden i Portugal. Total 46 land deltar i konkurransen og kveldens finale skal 26 land konkurrere om seieren.

"Hvilket land vinner?" er et spørsmål mange lurer på. Vi må heie på Alexander Rybak som representerer Norge. Det er ikke første gang Rybak har representert Norge, for i 2009 har han sunget og vunnet med låten "Fairytale" i konkurransen. Husker dere den?


Låten han skal synge i kveld er: "That's How You Write a Song" - sangen som vant Melodi Grand Prix 2018. Sjangeren er pop og låten ble sluppet ut tidligere i år. Oversatt blir det: "Det er sånn du skriver en sang!".


Ser dere også på Eurovision Song Contest 2018? Hvilket land heier dere på i finalen?

#esc #eurovisionsongcontest #2018 #konkurranse #tv #nrk #tvsending #direkte

En nyklekket kylling

På Kristi himmelfartsdag skjedde det to mirakler. Jeg fikk være med på besøk og se på. Et av eggene klekket i natt og det var en kylling som var klar til å komme ut av et brunt eggeskall. Egget hadde stått i rugemaskinen sammen med de 3 andre eggene i en stund nå, og gjett om det var trangt der inne når den har vokst seg stor på så kort tid! Lokket på maskinen åpnet og kyllingen ble etter hvert plassert forsiktig over til buret som stod på gulvet ved siden av bordet.

Velkommen til verden! Vi fikk se, kjenne og holde kyllingen. Det var spennende å høre de aller første pipene. 

I buret skulle den nyklekkede kyllingen få vann og mat, og passe med temperatur under lampa. Etter en stund kom andre egg til verden. Det tredje egget klekket 11. mai og den fjerde klekket i ettermiddag samme dag. Følg med videre, jeg har filmet øyeblikket i en video som kommer ut ganske snart!

#egg #kylling #eggklekking #dyr

Mandag 9. april 2018

God mandagskveld! Nå sitter jeg her i sofakroken med PC-en på fanget og slapper av med god musikk. Jeg er helt i min egen verden når jeg hører på musikk via headsettet. Det er så avslappende å lytte til rolig musikk i en stressende hverdag, synes jeg. Kawaii Radio er forresten det jeg liker å lytte på, radioen som streamer direktesending 24/7 på YouTube. Enjoy!

På kjøkkenet i kveld har vi to stykk ivrige matelskere som skal lage en oppskrift hver: Han ene lager tilslørte bondepiker som dessert og hun andre lager nystekte skoleboller. Nam!

#mat #mandagskveld #skoleboller #tilslørtebondepiker

Påskepyntet stuebord

I går var det 1. påskedag og en ny måned: 1. april: Aprilsnarr dagen. Jeg lot meg ikke lure da noen bloggere og nettbutikker som jeg leste, skrev masse rart som ikke var sant. Må innrømme det er vanskelig å tro på det folk sier den dagen. Etter lunsj pakket vi ut all påskedekorasjonen som vi hadde fra før og pyntet stuebordet med en flott duk, et par påskekylling, tre små kyllinger i påskeegg og selvfølgelig et påskeegg fylt med godteri som jeg ville dele med de andre. Fristet det? JA!

Påsken for i år er snart over. Har du gjort noe fint eller reist i påskeferien? Fortell!

#påske #påskedag #påskepynt #påskeegg

Påskeaften og påskefilm

God påske alle sammen! Butikkene holder heldigvis åpent en halv dag, så har blant annet fått handlet inn de siste tingene som vi trenger til påsken. Kjøpte inn to pakker med Ferrero Rocher og en påskehare av sjokolade. Sjokolade er bare så godt!

I kveld så jeg påskefilmen Hopp som ble sendt på kanalen TV3. Sjangeren til filmen var komedie og jeg synes den var morsom og spennende til å ha en kombinasjon av virkeligheten og dataanimasjon. Legger med en trailer slik at dere som ikke har sett den får et innblikk i hva filmen handler om:


HOPP

Påskeharen rømmer hjemmefra for å oppfylle sine popstjernedrømmer, men utsettes for en bilulykke. Da er det plutselig opp til den uheldige sjåføren å redde påsken. Hopp kombinerer levende skuespillere med de aller beste nyvinningene innen moderne dataanimasjon. Den komiske fortellingen handler om Fred (James Marsden) som ved et uhell kjører på påskeharen og gir ham husly. Mens Fred sliter livet av seg med verdens verste husgjest, lærer de seg begge en viktig lekse om hva som må til for å bli en ansvarlig voksen.

#påske #påskeaften #påskefilm #film

En ekstra lang fredag

Hei, Langfredag! Noen som synes hvor lang denne fredagen er? I dag bestemte jeg meg for å ta en skikkelig ryddedag i mine nedpakkede esker. Jeg gikk i gang med å rydde etter frokost og har stort sett sortert og kastet ting som jeg ikke lenger trenger. Alle eskene lå i kjelleren og jeg bar eske etter eske opp på rommet mitt slik at jeg kunne ha tankene for meg selv og rydde i ro. Eskene inneholdt ulike ting som skolesaker, skoleoppgaver, arbeidsbøker, permer osv ... Da jeg var ferdig ble de satt ned igjen i kjelleren. Klokka ble plutselig mye etter å ha holdt på en stund, så jeg gjorde meg ferdig etter lunsj.

Angående påskeliljene på bildene, så har noen av blomstene begynt å visne. Har to potter med påskeliljer stående på stuebordet ved vinduet der begge har noen blomster som er slappe og henger ned, så det er litt trist å se nå som påsken er rett rundt hjørnet.

#påske #påskelilje #blomst #påskeferie

Påske: Bordpynt og påskemiddag

Det er snart påske og da passer det vel å bruke litt ekstra tid til å gjøre noe hyggelig? Vi har dekket på et skikkelig fint middagsbord inspirert av de freshe påskefargene gul, oransje og grønn. Noen søte små potter påskeliljer ble kjøpt inn til å ha som pynt i vinduskarmen og på langbordene. Få av dem hadde ikke sprunget ut enda. Plastpottene som kom med var i brun farge, så de pakket vi inn i aluminiumsfolie for å "skjule" den. Alt i alt synes jeg det hele ble utrolig stilig, og det ga oss så masse påskestemning! Her er noen bilder fra da vi hadde påskemiddagen, 21. mars:

Vi rigget til et langbord satt sammen av fire bord og åtte benker. Så dekket vi på med bestikk, gule servietter og kopper. Maten og tallerkenene stod ved kjøkkenet, så når en skulle forsyne seg med mat, fikk de all mat servert på tallerkenen akkurat som man får på en restaurant - og hvem serverte gjestene? Det var vi servitørene! En hadde ansvar for å gå med tallerkenene, en tok kjøttet, en tok potetene + grønnsakene. Etter hvert ble det ganske hektisk da gjestene var sultne. 

Påskepynt på vinduene, i vinduskarmene og på veggene.

På menyen denne påskemiddagen: Lammelår, skinkestek og kalkunbryst. Poteter, grønnsaker og løk. Og sausene sjysaus og bearnesaus. De som har laget maten er virkelig kjempeflinke og dyktige. Det smakte kjempegodt! Etter påskemiddagen fikk alle en kopp med gul gelé å nyte som dessert. Mmm ...

#påske #borddekking #bordpynt #påskemiddag

Fullstappet påskeegg til påske

Endelig har påskeegget som jeg vant hos bloggeren Søtmonsen, ankommet i posten. Konkurransen var en påskegiveaway, der en heldig leser kunne vinne et påskeegg fylt med godteri. Jeg ble trukket ut tilfeldig og vant denne giveawayen.

Pakken som jeg fikk tilsendt inneholdt Pocky Chocolate Stick Snacks, Freia Melkerull og inni påskeegget kunne jeg finne Kvikk Lunsj, Smarties mini, tyggis, små sjokolade påskeegg og påskekaniner. Det var et fullstappet påskeegg og nok godis til hele påsken, for å si det sånn!

Påskekos! Jeg har ikke planer om å spise alt dette alene, så jeg skal dele litt med familien :-) De vil nok sette stor pris på det.

Jeg tømte ut alt i påskeegget og sorterte innholdet på nytt for å få en bedre oversikt over hva egget inneholdt av alle forskjellige typer godteri. Tusen takk for påskeegget, Søtmonsen :)

#påske #påskeegg #påskekos #påskegodt #egg #konkurranse

Bli med på Earth Hour!

I kveld, lørdag 24. mars, arrangeres Earth Hour 2018 over hele verden som slukker lysene i en time fra klokken 20:30. Engasjer deg! Earth Hour varer fra klokken 20:30 - 21:30. Dette er for å beskytte Jorda og naturen vår i det som er verdens største klimakampanje. Vi skal sette fokus på våre handlinger og forbruk som påvirker klimaet. Alle kan være med og det oppfordres til at alle bidrar til et mer bærekraftig forbruk (kast mindre mat, dropp bilen, slukk lysene når du går ut av rommet, begrens bruken av plastemballasje som bæreposer, bruk mindre palmeolje ...).

Her er noen tips til hva du kan gjøre i kveld: Tenn noen stearinlys for å gjøre det triveligere når det blir mørkt, ha en koselig familiekveld, spille kort eller brettspill sammen, male (i levende lys kommer sikkert inspirasjonen), ta bilder av din eller andres Earth Hour-feiring, eller lysene som slukkes rundt om i byen.

Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt - så vi håper du er med på årets Earth Hour kampanje. Du oppfordres til å tenke energismart - bruk hodet og beina.

#EarthHour #connect2earth #natur #miljø

Påskeferie

God påskeferie alle sammen! Så var det siste skoledag for mange av dere. Det er så herlig med litt fri en gang iblant. Da har man muligheten til å reise bort i flere dager, mer tid til å være med venner eller familie, eller rett og slett slappe av. Jeg har bare noen dager igjen i neste uke før jeg også tar en velfortjent påskeferie.

Før jeg dro hjemover i dag, ble jeg spurt om jeg ville ha med en potte påskelilje hjem. Det er jo påskeferie og da skjønner jeg at ingen har tid til å se til påskeliljene, om de får i nok med vann. Ettersom vi ikke hadde påskeliljer hjemme, så var det like greit å si: - Ja takk, gjerne. Påskeliljene jeg valgte har ikke srpunget ut ennå, så de kommer nok til å blomstre i løpet av påsken!

#påske #påskeferie

Koselig middag på skolekjøkkenet

I kveld har jeg spist en fantastisk god middag sammen med hyggelige kollegaer på skolekjøkkenet. Det var utrolig koselig! Vi spiste blant annet poteter, biffkjøtt med sjampignon og paprika (soppstuing), rømmesaus og et nanbrød ved siden av. Jeg likte best potetene som var sprø og myke, og det store nanbrødet (er det pitabrød det kalles?). Etter spising ble det satt av litt tid til rydding og vasking. Kjøkkenet ble selvfølgelig forlatt rent og pent. Etterpå da vi var helt ferdige, gikk vi til rommet ved siden av og der fikk vi innføring av et lite og kort IKT kurs med bruk av iPad og mobil som verktøy. Snart blir det en del av hverdagen vår å bruke det i jobben vi har. Det er ikke noe veldig nytt og vanskelig som vi må kunne, men vi blir fort vant til å bruke programmet når vi først har lært oss det.

#mat #middag #kjøkken #matglede

En tur til biblioteket og bøker jeg selger

I ettermiddag tok jeg en tur til biblioteket i byen og der lånte jeg 3 stk bøker på voksenavdelingen. Når jeg tenker meg om, så er det lenge siden sist jeg har vært inne på biblioteket, jeg har ikke hatt tid. Jeg har som regel ingen planer på søndager, så fra og med nå benytter jeg søndagene til å besøke biblioteket for å låne en god bok. I forkant hadde jeg gjort en research på bibliotekbasen for å se om bøkene jeg ville ha var mulig å låne. Planen var å låne alle bøkene i "Oppvekst"-serien, men de hadde bare 2 av 3 bøker siden den siste er utlånt og den har jeg reservert. Broren min ville ha med boka "Superstudent" som gir gode tips til å lære mer effektivt og å få bedre karakterer, så den lånte jeg til han.

Superstudent   |   Oppvekst: Helsefremmede arbeid     Oppvekst: Kommunikasjon og samhandling

Bibliotekskortet mitt som kan brukes i alle bibliotekene i hele Norge har jeg som sagt ikke brukt på lenge da jeg ikke visste hvor jeg har lagt det vekk, men i dag morges fant jeg det liggende igjen i en urørt skuff. Typisk meg! Det fungerte heldigvis da jeg skulle skanne inn alle bøkene. Bare for å si det med bøker: Jeg er dessverre ikke en bokelsker, men jeg har så lyst til å like og lese bøker igjen. Da jeg var liten likte jeg å lese og jeg bestilte hjem bøker hver måned, men nå leser jeg veldig lite i bøker - kun i lærebøkene. Nå har jeg jo lånt nye bøker, så her skal det leses!

Når jeg først snakker om bøker, så selger jeg alle bøkene jeg hadde til lærerutdanningen (1. semester, høst). Alle er lite og pent brukt, ingen skader. Ta kontakt med meg dersom du er interessert i å kjøpe eller kjenner noen som skal ta lærerutdanningen til høsten som ønsker seg nye lærebøker.

#bibliotek #bøker #selge #naturfag #pedagogikk #lærer #lærebøker #utdanning #student

Vinteruvær

Været denne uka har ikke helt vært på vår side. Med lave minusgrader og et kraftig vinteruvær, er det ikke lett å komme seg avgårde ute i snøstormen. Hver dag går jeg til og fra, og jeg har passet på å kle meg godt med flere lag ull fra topp til tå. Det er så utrolig kaldt ute og det blåser vanvittig mye! Er så redd for å fryse ihjel og dessuten føler jeg meg fortsatt syk på grunn av all den tørrhostingen som nesten aldri tar slutt. Fremdeles vil det si at jeg er halvsyk, og det er så irriterende å være "syk" så lenge. Jeg vil nemlig bli frisk igjen!

#vinter #foto #snøstorm #snø

Rydding og TV-program titting

I dag har jeg bare vært hjemme og har brukt mesteparten av dagen min på å rydde rommet mitt. Jeg rydder ikke så ofte, men med engang jeg ser rot, da MÅ jeg rydde for å ha det ryddig og oversiktlig. Det er grunnen til at jeg er så strukturert som mange sier om meg. Når jeg har orden på ting vet jeg hvor alt ligger og da trenger jeg ikke å bruke så mye tid på å finne en enkelt ting. Akkurat nå ligger ting og flyter rundt forbi, jeg har funnet frem store pappesker som jeg kan pakke ned ting i og som kan flyttes rundt på. Planen for i morgen er å fortsette med ryddingen. Jeg satte stopp etter lunsj og har siden da ikke flyttet på noe annet etter det.

Formen min er fortsatt ikke bra, men jeg hoster fremdeles etter to uker. Det er jo helt forferdelig at det varer så lenge! Hvordan kan jeg bli kvitt den forferdelige hosten? Jeg har hver kveld før jeg skal legge meg, tatt 5 ml Cosylan (hostesaft). Det hjelper ikke noe særlig, men jeg sover litt bedre om nettene.

Bilde: Kampanje.com

I kveld så jeg på "Alle mot 1", et TV-program som sendes LIVE på NRK1 hver lørdag kveld. Det handler om at alle i hele Norge skal konkurrere mot en deltaker. For å kunne vinne må man gjette og/eller komme nærmest på spørsmålene presentert i alt sju oppgaver, og man svarer inne på appen. Man kan vinne opptil 100.000 kroner hvis man er heldig!

#rydding #tvprogram #tv #hverdag

Litt taxi flaks

Bare flaks reddet dagen min. Jeg var satt opp til å jobbe kl. 10:00 onsdag 21. februar i forveien, men regnet ikke med at jeg skulle møte opp tidligere. Da jeg har vært syk mandag og tirsdag i denne uka, har jeg fått en oversikt over hva vi skal gjøre i vinterferien. Det ble visst endringer i planen da de hadde bestilt taxi som skulle kjøre oss til Badmintonhallen som ligger på Lund. Mobilen min var på lading oppe, og jeg som sent sjekket mobilen kl. 09:30, fikk både en telefonanrop fra mamma og en ganske så viktig melding. Meldingen tikket inn kl. 09:12 med følgende beskjed: "Du kommer kl. 09:30, og taxi går kl. 09:40". Jeg svarte med noe så tullete som: "Ok, kan du be taxien vente på meg?", da jeg åpnet meldingen kl. 09:30.

Tiden løp plutselig ifra meg, fordi jeg hadde bare 5 minutter til å komme meg på skolen der vi skulle møtes alle sammen. Stressa som jeg var, så var jeg sent ute, og tenk hvis alle stod og ventet på meg? Jeg skyndte meg ut og fortet meg opp den lange bakken. Jeg som fortsatt er syk, sliter med som enkelt å gå. Jeg kunne løpe? Det hadde jeg ikke klart for jeg hostet samtidig som jeg hastet meg avgårde. Da jeg kom opp den lange bakken, gikk jeg rett frem helt andpusten. Det var bare å gi opp, jeg rekker den ikke!

Litt lenger fremme dukker det opp en grå og stor taxi (med plass til ca. 16 stk). Det første jeg tenkte var at de hadde vært så snille, som har gitt beskjed til taxi sjåføren for å plukke meg opp i den andre gaten (de vet hvor jeg bor). Husket ikke om jeg vinket eller ikke, men taxi sjåføren svingte av veien, stoppet opp og spurte meg hvor skolen var, noe jeg absolutt ikke hadde forventet meg. Jeg svarte hvor skolen lå og fortalte han at han hadde kjørt litt for langt. Da han først nevnte hvor han skulle, skjønte jeg med engang at det var denne taxi-en skolen hadde bestilt. Jeg skulle jo samme vei!

Det var overraskende at ingen var ombord taxi-en så jeg spurte pent om jeg kunne sitte på (og selvfølgelig vise han veien). "Ja, du skal samme vei?", sa han. Så ble jeg kjørt til skolen for å plukke opp resten av de andre som ventet utålmodig på taxi-en (og meg). Taxi-døren åpnet seg, og du skulle ha sett hvor morsomt da alle så at jeg allerede var kommet. Å dukke opp inni taxi-en sånn uventet er jo litt av en overraskelse, haha. Men ja, jeg var utrolig glad for at taxi sjåføren kjørte feil og at han tilfeldigvis stoppet opp foran meg slik at jeg kunne hoppe på, få igjen pusten og komme meg dit jeg skulle møte opp. Det hadde vært helt krise å måtte gå så langt selv.

Da vi kom frem til Badmintonhallen, dukket to trenere med blå og hvite drakter, og introduserte oss for badminton. Først var det oppvarming, så noen enkle øvelser for nybegynnere. Vi lærte forskjellige teknikker på å slå fjærballen. For noen som ikke hadde spilt badminton før, var ikke lett for de, men for meg så kunne jeg litt. Som å holde i racketen og kunne bruke den i ulike slag.

#personlig #badminton #sport #aktivitet #fritid

Tirsdag 20. februar 2018

Akkurat nå sitter jeg halvveis oppreist i senga, er på PC-en og blogger. Her på rommet mitt er det så stille og rolig at jeg får litt alenetid med meg selv der absolutt ingen forstyrrer meg. Nå er jeg på bedringens vei som mange ville ha sagt, så om noen dager er jeg klar til å bevege meg igjen. Denne influensaen har gitt meg en del store utfordringer når det kommer til å drikke nok vann og få i nok hvile. Jeg er egentlig helt utslitt etter denne (lange) sykeperioden, men sånn har det bare vært den siste uka.

La meg nevne to kvelder der jeg hadde ekstra utfordringer med å få sove:

Søndag kveld fikk jeg ikke til å sove da hosten ikke ville gi seg, så det endte opp med å sitte og sove på senga hele natta med putene stappet oppover hverandre. Mandag kveld justerte jeg høydene på putene og hvordan de lå til lavere slik at jeg lå mye mer behagelig.

Heldigvis har feberen gitt seg nå (forferdelig å ha feber så lenge), så da er vel alt bra om noen dager? Hostinga gjenstår, må den snart bli borte den også!

#personlig #feber #syk #hvile #influensa

Influensa, igjen?

Hei mine kjære blogglesere. Nå har jeg ikke fått blogget på lenge her inne, føles det ut som. Grunnen til det er at det hele startet på mandag. Jeg bare merket det på kroppen at jeg virket slapp og trøtt. Jeg hostet, hadde hodepine, feber, svekket hørsel og utrolig vondt i ryggen. Etter å ha holdt ut i fire dager, bestemte jeg meg for å melde meg syk på fredagen. På fredag dro jeg ned til legesenteret og fikk heldigvis en time kort tid etterpå (ble mer som akutt): "Du får time med engang". Først tok jeg CRP (et stikk i fingeren) inne i et rom, normalt var under 5, men jeg hadde 45. Så ble jeg henvist inn til en lege som undersøkte meg og stilte masse spørsmål. Jeg hadde jo for ikke så lenge siden tatt en vaksine, men det kan jo ikke være den jeg ble dårlig av. Legen sa at det hørtes ut som om det var influensa på gang igjen, og det betyr at dette er min andre gang på kort tid. Første gang var i slutten av januar. Uffda, det er ikke bra å være syk for da får jeg ikke gjort noe. Legen sjekket temperaturen min, anbefalte meg å drikke masse vann, slappe av og håpe at influensaen forsvinner så fortest mulig. Hvis ikke var det bare å stikke innom legesenteret om noen dager. 

Akkurat nå så er ikke mattlysten på topp og det jeg har spist til nå er (samlet): Torsk med sprø topp og rask tomatsaus (creds broren min som har lagd middagen), brødskive med syltetøy, yoghurt, fiskegrateng, ostesmørbrød (i mikroen). Til middag i kveld står makaroni og spagetti eller nudler på menyen. Som drikke velger jeg for det meste kokt varmt vann og appelsinjuice.

I tillegg har jeg fått sove mye. Jeg veksler mellom å sitte og sove på grunn av ryggen.

Er det mange som føler seg dårlig her om dagen? Håper jeg ikke er alene ...

#personlig #syk #influensa

Dette skal jeg klare

Bildene i dette innlegget er ikke fra i dag, men de kan illustrere hvordan været er der ute.

For en dag det har vært! Dagen startet med at jeg var tidlig morgenvakt, etter det dro jeg opp til skolen og var der resten av dagen. Etter opplæringen i hele forrige uke sa jeg meg klar til å starte denne uken med de som jeg hadde ansvar for å følge. Nå er jeg så godt kjent med alle rundt meg, har fått en plan der det står hvor og når jeg skal være der, men av og til føler jeg meg så stressa over ting som må gjøres at jeg rett og slett skrev en liten rosa post-it huskelapp til meg selv. Vil bare ikke glemme noe. Det viktigste er å huske alle de klokkeslettene. - Dette fikser du, sa de til meg før de dro avgårde. De har tro på jeg kommer til å klare det frem til torsdagen og jeg håper virkelig det går bra.

Masse snø, ikke lett å komme seg avgårde når veiene ikke er ordentlig brøytet. Det er som en kamp å brøyte seg frem i snømengdene ...

#skole #vinter #foto #opplæring #personlig

Glemte å bestille frikort

Jeg hadde egentlig veldig lyst til å dra ned på byen i dag, men siden himmelen er grå og mørk og at det er mye snø, ombestemte jeg meg. Da velger jeg heller å tilbringe denne lørdagen innendørs hjemme, slappe av og ordne opp i ting. Nå har det visst begynt å regne også, så det var slettes ikke lurt å gå ut.

I denne uken har jeg mottatt min første lønnslipp for de dagene jeg har vært vikar, og jeg fikk mild sagt helt sjokk over hvor mye av det jeg tjente skulle betales til skatt. Det gjorde av seg automatisk, men når 50% av lønna blir trukket av som skatt, varsler det en liten bjelle i hodet: Hva har skjedd? Siden jeg vet at jeg ikke tjener mer enn det beløpet i et år skulle jeg ha husket å bestille det frikortet på Skatteetaten i forveien, noe som jeg ikke har fått gjort før i dag. Jeg var bare ikke klar over det, men nå vet jeg hva jeg må gjøre.

- Har det skjedd med deg?

#jobb #vikar #skattekort #frikort #personlig

Onsdag 7. februar 2018

I dag tidlig var det bare å ta bussen ned til byen og møte opp på legestasjonen, si navnet og personnummeret mitt til hun bak resepsjonen, og hva jeg skulle ta. Jeg har fått dose 2/3 av HPV-vaksinen. Første gang jeg tok denne vaksinen var i desember, og nå i februar var det på tide å ta neste dose. Har fått en del meldinger om at det er lurt å ta den, man vet aldri om hva som kommer til å skje senere når man ikke har fått tatt den. Totalt er det tre doser jeg må ha i meg i løpet av dette året, så neste gang jeg skal vaksinere meg blir en gang i juli/august, men etter datoen 7. juli. Jeg må helt ærlig si at jeg har gruet meg litt til vaksinasjonen i dag - jeg vet jo ikke hvordan jeg vil reagere etter sprøytestikket, hehe. Har litt sprøyteskrekk, men det går som regel greit når jeg slapper av og tenker på noe annet. Heldigvis har jeg ikke fått noen bivirkninger enda, men føler jeg er litt svak i armen. Håper det går over snart så jeg slipper å tenke på stikket.

Etter vaksineringen tok jeg bussen tilbake og dro på jobb. Jobben har blitt mer som en jobb, selv om jeg er i praksis. Kanskje kalle det for en praksisjobb. Der lærer jeg så mye hver dag og rutinene sitter så godt "klistret" i hodet at jeg husker ting til punkt og prikke. Fra der jeg startet til i dag har jeg allerede fått masse erfaringer som jeg kan ta med videre i senere arbeid, og opplevelsene jeg har vært gjennom - jeg lærer av ting jeg gjør. Det beste er at ingen dager er like. Jeg får lære bort det jeg kan, hjelpe de som trenger hjelp og støtte, de som trenger oppfølging og mye mer.

På bildet under kan dere se en aktivitet jeg har vært med på å bygge for noen uker siden. Vi har brukt gule erter eller kikerter + tannpirkere til å bygge disse flotte tredimensjonale figurene. Kjempegøy å bruke kreativiteten til å lage noe stort og smått!

#personlig #jobb #praksis #kunst #figurer

Mini Créme Cookies

Disse søte kjeksene kjøpte jeg på butikken Normal for bare 15,-. Kjeksene kaller seg for Mini Créme Cookies - i hver pakke finner vi 4 små og runde kjeks med et fint orientalsk mønster på. De ligner på Oreokjeks, men i størrelsen er de mye mindre hvis vi tar en nærmere sammenligning. Før jeg tok bildene hadde folk allerede begynt å ta, så da satt jeg igjen med 5 av hver kjekstype.

Vi finner smakene:

banansmak - sjokoladesmak - sitronsmak - jordbærsmak - vaniljesmak

Det er masse sukker i disse søte kjeksene, men man merker ikke noe før man har lest på pakningen. Jeg testet den med sjokoladesmak, og god var den! Men den er ikke bedre enn Oreokjeks i smak, dessverre.

#kjeks #mat #minicreme #cookies

Supermåneformørkelse 31. januar 2018

I kveld, onsdag 31. januar, kan vi se tre uvanlige månefenomener på én og samme dag. Blant annet blir månen farget rød! Det har jeg aldri sett før. Uttrykket "once in a blue moon", betyr at noe skjer svært sjeldent. Uttrykket kommer fra kallenavnet som gis til den andre fullmånen som inntreffer i én og samme måned, en såkalt "blå måne". Dette skjer ca. én gang hvert tredje år.

De tre månefenomenene er:

1. Supermåne

2. Blå måne

3. Blodmåne

I dag vil vi ikke bare få se en "blå supermåne". Månen vil i tillegg bli farget rød.

For å oppleve den totale fasen, må man dra langt opp til høye Nord-Norge. Da kan man få med seg hele "supermåneformørkelsen". En "supermåneformørkelse" skjer når det både er fullmåne, total måneformørkelse og at månen er på det punktet som er nærmest jorden.

Bor du andre steder kan du følge med på månen når den står opp kl. 16:32 i Oslo, 16:09 i Trondheim, 15:14 i Bodø, 14:43 i Harstad, 14:18 i Tromsø, 13:36 i Hammerfest og 13:28 i Kirkenes.

Det blir utrolig spennende å kikke ut av vinduet i kveld! Kanskje det blir noen bilder med den nye teleskoplinsen jeg har skaffet meg.

#supermåneformørkelse #supermåne #måne #månefenomener

Snart frisk igjen

Jeg har holdt meg hjemme siden torsdag i forrige uke da jeg har blitt syk. I mange dager har jeg følt meg ganske sliten, trøtt og svak. Med feber, temperatursvingninger, hodepine, tørr hoste, urolig mage, manglende appetitt og svekket luktesans var det ikke lett å holde seg oppe, så det beste jeg gjorde var å holde senga, sove mye og passe på å få i nok vann.

Jeg prøvde Fribol Sukkerfrie Hoste/Hals Sitron. Dropsene er forfriskende og fiberrik. Hjelper mot sår hals, hoste og forkjølelse. Den er bra, så en liten anbefaling til dere som bare hoster og hoster!

I tillegg til dropsene begynte jeg med Cosylan på lørdag. Det er en hostesaft der jeg tar 5 ml tre ganger daglig. Har tenkt til å slutte ganske snart da jeg har klart å bli kvitt den fæle hostingen og jeg er glad for at jeg snart er frisk igjen. 

#frisk #syk #medisiner #helse

Symptomene når man er syk

Det er mange som er syke nå for tiden, og flere vil etter hvert bli forkjølet også. Hosting, nysing, rennende nese, sår hals, hodepine, svimmelhet, trøtthet og slapphet you know. Man kan unngå å bli syk ved å ta visse forhåndsregler som å vaske hendene oftere, ha god avstand til andre når man snakker og kle seg godt før man går ut. Jeg som er så forsiktig, har også klart å bli syk. Når man har noen rundt seg som også er syke, da er det ikke lett å unngå å bli syk.

Da jeg våknet i går på morgenen, hadde jeg vondt i halsen. Senere på dagen da jeg kom hjem lå jeg og sov på sofaen fordi jeg var så trøtt. Etter å ha sovet noen timer følte jeg meg litt bedre, men i dag var jeg mye verre. Egentlig burde jeg holde meg 100% hjemme, men jeg synes det blir dumt å være borte. Det ene øyeblikket koker jeg over eller så fryser jeg som en ispinne. Med disse temperatursvingningene er det nesten umulig å finne ut hva som feiler meg ... Og den kraftige hostingen gjør meg nesten gal.

Akkurat nå har jeg så lyst til å lage meg en kopp (eller flere kopper) med varm te eller suppe. Jeg må bli frisk igjen! Get well soon til alle som også er syke.

#syk #symptomer

Fredagskvelden

Nå sitter vi alle og ser på "Norske Talenter" som sendes på TV-skjermen hver fredag kveld. Nyhetssendingen startet nettopp på samme kanal, TV 2. "Norske Talenter" er så underholdende å følge med på, vi får se hva deltakerne skal vise frem og hvem som kommer seg videre.

Akkurat nå blogger jeg, ser på TV og samtidig bytter Pokémons gjennom to Nintendo DS-er fra SoulSilver til HeartGold. Forhåpentligvis kommer vi til å bli sittende lenge med byttingen langt utover kvelden siden alt går så tregt med wireless connection!

#fredag #hverdag #spill #pokemon #underholdning

Brøytet seg rett inn på vår private eiendom

Plutselig ristet og smalt det i huset. Jeg hørte at folk begynte å rope "det er privat område", og viftet med armene for at noe eller noen ikke skulle komme. Jeg lå enda og sov, men våknet brått av all bråket. Alle sammen stod opp og stormet ut for å se. Vi var så nysgjerrige på hva som hadde skjedd, og ble helt forskrekket da vi så hva det var. Klokken var blitt 05:22, det var tidlig og fortsatt mørkt på morningen tirsdag 16. januar. Lysene på utsiden tydet på at det var et stort kjøretøy som gikk ganske nærme oss i området. En traktor? En lastebil? Kanskje en brøytebil?

Etter å ha stukket hodet ut, så vi en "brøytebil"-traktor med høy lyd som stod utenfor vår oppkjørsel. Han har rett og slett kjørt seg inn på vår private eiendom uten at han visste om det! Hvordan har det seg at han som kjørte traktoren trodde at oppkjørselen vår var en vei som han skulle brøyte? Ikke lett å vite for noen når det fortsatt er mørkt. Kan skjønne det er mange som tar feil og en gang kom det en bil kjørende inn uten at vi visste hvorfor. Kjørte sikkert feil han og. Men, traktoren stod bare der med de blinkende lysene på, og vi passet på at han som kjørte den ikke stakk av, men vi tok oss en prat om det. Det ble gjort en skade på taket på huset da han løftet traktorens lange brede gravearm. Det var sikkert et uhell for han og det må være så flaut at vi (noen) i området så det.

Tydelige spor av hvor den røde traktoren har gått kan vi se på snøen. Skaden som har skjedd må bedriften/firmaet reparere og vi forsøker å finne noen til å komme og fikse. Skiltet til traktoren han kjørte er notert, men det er ikke et registreringsnummer da det bare er et navn på traktoren. Nå har vi fått satt opp et skilt der det står #privatområde, men man vet aldri om det kommer til å skje igjen når disse "brøytebil"-traktorene kommer igjen. Håper de tar seg en ekstra kikk rundt i området neste gang de kommer så det ikke skjer flere overraskende uhell.

#vinter #brøyting #traktor #brøytebil #snø #uhell

Grå himmel og hvit snø

I dag morges våknet jeg opp til et lyst, stille og hvitt snøvær. I natt har det virkelig snødd noen centimeter, og ute i naturen kunne vi se snøen dekke trærne, husene, lekeplassen, bilene, veiene og oppkjørselen vår. Naturen var utrolig nydelig med snø! Selv om det var lite snø, tok vi likevel frem snøskuffen og begynte å måke en vei ut slik at vi kunne gå uten at snøen dekket over hele skoene. Etter måkingen spaserte vi til matbutikken for å kjøpe mat og handle ingredienser til kake som vi skal lage senere i ettermiddag (hint: Hjemmelaget kake fra bunnen av).

Det snør, det snør, tiddeli bom! Bilder måtte selvfølgelig tas på veien for å dokumentere det hele. De store "juletrærne" klarer seg meget godt om vintrene. 

"En snøfonn er en vakker ting - hvis den ikke ligger over stien du må måke eller sperrer veien som fører fram til målet ditt." Hal Borland

- Har snøen dukket opp der du bor?

#snø #vær #natur #foto #januar

Happy New Year 2018

Det er nyttårsaften, årets siste dag og hvem gleder seg til å se all fyrverkeri som fyres opp i kveld? Enten om du skal se på eller sende opp, er det viktig å holde god avstand. Og for all del bruk beskyttelsesbriller for å unngå synsskader. Hvert år skader mange seg fordi de ikke husker å planlegge godt nok som å lese bruksanvisningen nøye, sette det som fyres opp på et sikkert sted, bruke vernebriller og tenne med tennstav, ikke med lighter eller fyrstikker. Vær forsiktig!

Da jeg var liten har jeg vært med å holde og vifte stjerneskudd (mindre farlig), det var stas! Men alle årene som har gått har vi aldri kjøpt og fyrt opp fyrverkeri. Vi satt alltid innendørs trygt og godt, og så de flotte fyrverkeriene fyke opp på den mørke nattehimmelen gjennom et vindu. Så hadde vi TV-en oppe som rapporterte oppskyting av fyrverkeri LIVE forskjellige steder i verden. Det var fargerikt å se på!

Når jeg poster dette innlegget er jeg sannsynligvis ute og ser på kommunalt fyrverkeri. Her i Kristiansand sendes de offentlige nyttårsfyrverkeriene opp på Odderøya fra midnatt. Showet varer i seks minutter totalt og i år skal jeg se på og ta masse bilder. I mange år har jeg bare tatt bildene gjennom et vindu (kvaliteten ble ikke så bra glass vs glass), så i år er det på tide å komme seg litt ut.

Da avslutter jeg dette innlegget med å si: Godt nyttår! Håper du koser deg de siste fridagene og starte året med nye muligheter. Tusen takk for dette året, til lesere, sponsorer og til hver og enkelt av dere som trykker dere innom bloggen min :-) Må 2018 bli et nytt og fortreffelig år!

#nyttår #nyttårsdag #2017 #2018

Bare to dager igjen til 2018

Da har snøen dukket opp i dag ettermiddag! Det er lenge siden snøen har lagt seg skikkelig, men ifølge værmeldingen skal det både regne og snø i 18-tiden. Får snøen ligge en god stund før den forsvinner igjen mon tro?

Hjelpes, i morgen er det nyttårsaften - siste dag i 2017. Året 2017 har gått utrolig fort og plutselig kan vi ønske 2018 velkommen om to dager. Rart å tenke på at det bare er to dager igjen av året. Vel, fridagene som er igjen må nytes fullt ut før hverdagen starter igjen. 

Utrolig fint å se hvitt snø overalt! Jeg var ute og handlet på nærbutikken, og der var det så mange folk som handlet masse til nyttårsaften og nyttår. På veien hjem snødde det, og da la jeg merke til disse fine snøkrystallene eller snøflak som det kalles, falle ned på jakkearmen min. Har du sett noe så vakkert?

Denne glitrende julekulen har jeg ikke fått vist frem på bloggen i jul. Jeg har ikke turt å henge den opp på grunn av alt glitteret som bare faller av, hehe!

#kristiansand #snø #snøflak #snøkrystall #2017 #2018

HPV-vaksinen

For noen uker siden tikket det inn en viktig melding fra FHI om denne HPV-vaksinen. Det er et tilbud som rettes mot kvinner født 1991 eller senere. Vaksinen er gratis og beskytter mot livmorhalskreft. I morgen skal jeg ta første dose hos legen. Til sammen er det tre doser. Andre dose gis minst en måned etter den første. Siste dose gis minst fem måneder etter andre dose. Gruer meg litt til å ta den, ønsk meg lykke til!

- Har du tatt HPV-vaksinen?

#vaksine #helse #hpv

Jeg har spart mye på Black Friday

Black Friday er en av årets største og billigste handledag. Det ble en liten endring i planene. Jeg hadde egentlig tenkt å dra til Sørlandssenteret i dag tidlig siden jeg hadde fri den tiden, men fant ut at det ikke var noe vits da jeg ikke er ute etter noe spesielt utenom å kjøpe julegaver.

Fevennen sendte livesending fra Power på senteret. Tidlig om morgenen stod mange folk i en lang kø utenfor senteret i håp om å sikre seg de beste tilbudene. Power lokket blant annet med begrensede antall Playstation 4 til under 1000-lappen, nettbrett, blendere, smartarmbånd og powerbanks til crazy priser. Ikke rart at alle går litt bananas i dag, for de vil ha det de er ute etter og kjøpe billige ting.

Jeg dro til Sørlandssenteret i 17-tiden og har vært der i ca. 3 timer. Kjøpte ikke noe spesielt, men gikk ganske mye rundt fra butikk til butikk i håp om å finne noe fint. På VIC fant jeg en sort og lang jakke som jeg likte veldig godt, og trodde det var den siste som stod igjen på stativet med -50% rabatt (hadde da nå kostet ca. 550,-), men neida. Den var hengt feil så det var -25% rabatt på den og kostet ca. 700,- (førpris 1440,-). På grunn av prisen var jeg litt i tvil om jeg skulle kjøpe den eller ikke, så jeg bestemte meg for å vente til senere en gang.

Føler Black Friday i år ikke var så billig, fikk som sagt ikke kjøpt noe spesielt. Ved å ikke kjøpe noe har jeg til gjengjeld spart mye på Black Friday!

#blackfriday #shopping

Netflix-søndag

Når man har fått seg Netflix, da blir det mange timer med film- og serietitting! Har som regel ingen planer på søndager, så hvorfor ikke bare sitte og se på noe spennende foran PC-skjermen. Jeg fant en serie som heter Mako Mermaids: An H2O Adventure. Den har hele 4 sesonger og nå ser jeg fra sesong 1 fra første episode. Usikker om jeg har sett denne serien før, men dette er fotgjengeren til H2O: Just Add Water. Veldig lik serie!

Serien handler om de tre havfruene Sirena, Nixie, og Lyla. De oppdager Zac, en vanlig tenåringsgutt som bestemmer seg for å slå leir på Mako Island der havfruene holder til. En kveld, når fullmånen stiger, kommer Zac i kontakt med det magiske vannet av The Moon Pool. Etter en uhell blir han plutselig forvandlet til en havmann, og får evnen til å kontrollere vann med hendene. De tre havfruene prøver å være som normale mennesker på land og følger etter Zac hva han gjør og hvordan han skal takle å leve hemmeligheten. De blir etter hvert bedre kjent med Zac og ønsker å motivere han for å være et vanlig menneske igjen slik at havfrue-flokken på øya blir gjenforent.

#netflix #film #serier #H2O

Farsdag 12. november

I dag er det farsdag, så gratulerer med dagen til alle fedre der ute. Gi pappaen din en god klem, si noen hyggelige ord, legg ved en liten gave og ikke minst overrask han med frokost på senga. Det vil han sette stor pris på og det var virkelig en god idé denne tidlige søndagsmorgen. Han sover til klokka er passert ti, men ikke over heldigvis. Og frokosten fikk han servert på senga. Denne dagen har vi alle tatt det med ro, er jo tross alt søndag og en hviledag. Godt med helg til å slappe av med en god film på Netflix (har just fått meg det) og bake litt god og gammeldags julebakst for å få opp julestemningen før desember.

Forresten, de fineste blomsterbukettene fant jeg på matvarebutikken. Mange fine lyse og mørke blomster.

#farsdag #søndag #blomsterbuketter #blomster

Foto av katten

Jeg så tilfeldigvis denne katten da jeg var på vei ut. Katten satte seg ned under et tre og lot seg bli fotografert av meg. Jeg lurer på hvilken katterase den tilhører? Ikke lett å si når man ikke kan navn på de ulike katterasene når det finnes så mange. Her er noen bilder av katten jeg møtte:

Etter å ha tatt bildene kom katten bort til meg og ville bli kost med. Skjønne katten!

#katt #katterase #kjæledyr #foto

Halloween makeuplook: Skull

Før Halloweenkvelden testet jeg ut en genial app der man kan ta en selfie og legge på 3D sminke. Det funket og resultatet ble så fantastisk flott! Jeg ser til og med ganske så realistisk ut på bildet, men dette er ikke virkeligheten. Inspirasjonen til sminkelooken tok jeg i utgangspunkt fra bildet til høyre. Makeuplooken ser nesten akkurat lik ut som på bildet, men noe forskjellig som på nesen, linsene på øynene og de tre sorte prikkene.

Fortell meg gjerne hva du synes om looken min!

#halloween #halloweenlook #makeup #sminke #skull

Bilder fra Halloweendagen

Håper alle har hatt en fin Halloweenfeiring i går! Her hos oss har det vært en fin kveld helt til det kom masse barn i all slags stilige kostymer og sa "knask eller knep" utenfor døra vår. Men vi var hele kvelden forberedt, så noen av oss måtte hele tiden titte ut av vinduet å se for å være sikker på at det virkelig var noen som kom. De som kom var mange små og noen store. Det ble delt ut mye godteri, og vi har enda mer godteri til overs. Se bilder fra Halloweenkvelden!

Snapchat hadde filteret Happy Halloween. Det måtte selvfølgelig brukes til å ta noen raske selfies.

I år kjøpte vi det minste gresskaret vi fant i butikken og det var litt mindre enn vanlig. Vi skjærte først ut toppen og puttet på lokket, deretter øyner, nese og munn. Så puttet vi på med telys inni gresskaret. Innmaten sparte vi på da det kan lages gresskarsuppe.

Se, så fint! På baksiden av gresskaret kuttet vi hull slik at det så mye koseligere ut. Og lysere. 

I bakgrunnen ser dere Halloween gresskarbøtta fylt med godteri. Hadde bare to poser med Bolsjer fra Normal, men resten er smågodt.

Det lille runde spøkelset har jeg lagd og det hang jeg opp på vinduet mitt.

Uteplassen har vi også pyntet. Gresskaret stod utenfor på et bord.

#halloween #feiring #31oktober #gresskar

Last Minute Halloween Decorations

Jøsses, det er jo Halloween i dag, 31. oktober! I kveld skal mange barn kle seg ut i skumle og stilige kostymer, og skal gå knask eller knep fra hus til hus på jakt etter godteri og søtsaker. Godteriet har vi allerede gjort klart og alle som kommer til oss, får som sagt masse knask - bare hvis de er snille. Jeg hadde tenkt til å dekorere huset litt, så er det med tid - jeg har nemlig ikke så god tid! Da jeg tok og søkte "Last Minute Halloween Decorations" på YouTube fikk jeg masse inspirasjon til gode idéer som man kan lage når tiden ikke helt strekker til.

 
 

 
 
 


Mesteparten av ting du trenger finner du nok hjemme som tomme bokser, glass, papir, ark, lim, teip osv ... Bruk det du har! Orker du ikke å lage noe spesielt, kan du også printe ut bilder og klippe dem ut slik at du kan dekorere vegger og tak. Har du et gresskar kan du ta ut innmaten, skjære ut hull i gresskaret og legge igjen for eksempel telys inni. Håper du fikk litt inspirasjon til Halloween-pynt som du kan gjøre i dag og slipp fantasien løs!

#halloween #dekorasjon #31oktober #inspirasjon

Video: Spøkelsesrommet - bare hvis du tør ...

I forrige innlegg skrev jeg blant annet om spøkelsesrommet besøket på Sandens. Du finner spøkelsesrommet i 1. etasje ved Teknikmagasinet og Telia. Det var utrolig skremmende å gå inn i det mørke rommet. Man kunne høre uhyggelige Halloween effekter og se de skumle kostymene som hang på veggene. Jeg filmet hele veien så i denne videoen får dere se hvordan det var der inne. Aner ikke om jeg i det hele tatt gikk rundt alle steder siden jeg ikke kunne se så godt i mørket, men alt i alt: Det var en gøy opplevelse! 

 

Nytt kjøpesenter i Kristiansand

På torsdag åpnet et nytt kjøpesenter her midt i Kristiansand sentrum. Det nye senteret heter Torvkvartalet og befinner seg i Markensgate. Jeg skulle ønske jeg hadde vært der på åpningsfesten, men i dag bestemte jeg meg for å ta turen innom kjøpesenteret og besøke de nye butikkene. Hovedinngangen var lang, hver sin side av gangen så jeg sorte heliumballonger fra gulv til tak. Det var stappfullt av folk som hadde hendene sine fulle av handleposer.

Her finnes det mote-, design-, mat- og velvære butikker fordelt i underetasjen og 1.- og 2. etasje. Så spennende!

Dette bildet tok jeg inne på butikken Ting - en interiørbutikk med fargerike og spennende ting til alle anledninger. På bordet står en utstilling av flere vaser i forskjellige farger. De selger designmerkevarer som Kähler, Hay, House Doctor osv ... Design, retro og skandinavisk stil er konseptet. Fikk så lyst til å kjøpe med meg masse interiørting!

Zara - den største motekjeden i Europa har også fått sin egen plass her på senteret. Butikken er så stor og har masse utvalg av moteriktige klær. Kommer nok til å handle mye her.

Etter å ha vært på Torvkvartalet, gikk jeg over til Sandens på den andre siden av gaten. Det er også et shoppingssenter/motehus med mange forskjellige butikker. De har pyntet til Halloween med ballonger i fargene oransj og sort overalt. 

Se, det er en ballong-edderkopp der oppe! Er du på Sandens MÅ du besøke det skremmende spøkelsesrommet som ligger i 1. etasje ved Teknikmagasinet og Telia. "Kom da vel hvis du tør".

#zara #ting #kjøpesenter #mote #shopping #senter #sandens #kristiansand

Jeg har klippet meg

Akkurat nå regner det så mye utenfor. Kraftig nedbør har ført til flom og oversvømmelser enkelte steder, og mange stengte veier. Med et sånt vær fikk jeg så lyst til å holde meg innendørs hele dagen, så planen for dagen i dag var å rydde og vaske rommet mitt skinnende rent og klippe håret mitt. Det fikk jeg gjort og nå lukter rommet mitt grønnsåpe. Håret har jeg fått min personlige frisør til å utføre siden det er hun som kan alt med å klippe og hårstiler selvsagt. Se det nye håret mitt:

#hår #frisyre #hverdag

Høsten med fargerike blader

Naturen blir så ekstra fin spesielt om høsten. De fleste trærne har nå sluppet taket og latt bladene falle ned på bakken. Et fargerikt teppe legger seg over oss. Bladene forandrer farger til rød, gul, oransje, brun og noen blir purpurfarget. Når jeg ser så mange flotte blader klarer jeg nesten ikke la være å ikke plukke med meg noen av dem når jeg er ute og går. Bladene jeg fant heter forresten osp som er et løvtre av poppelslekten innenfor vierfamilien.

Hvordan kan vi ta vare på disse flotte bladene? På skolen bruker vi en lamineringsmaskin til å laminere bladene. Vi legger bladene inn i gjennomsiktige lamineringslommer og kjører det inn på lamineringsmaskinen. Laminering er genialt å ta i bruk da bladene ikke vil bli fortere tørket ut og de vil bli stivere å holde i. Etter laminering kan vi lage et bokmerke ut av det, henge opp på vinduer eller putte det i minneboka.

#høst #blader #natur #tre #løv #osp #foto #farger #laminering

Høstforkjølelse

I går kveld da jeg skulle til å legge meg, fikk jeg ikke sove da hostingen plutselig dukket opp. Jeg har hostet i over to uker nå og vet ikke hva som er galt med meg. Får nesten frysninger av å hoste så kraftig noen ganger uten stopp. Halsen er helt fin, ikke noe vondt der. Har tatt noen Repsils, men de gir ikke særlig noen effekt på hosten. Kanskje jeg burde skaffe meg hostesaft eller ta en tur innom legen for å ta en blodprøve.

Muligens har jeg blitt smittet av barn på skolen som også hoster eller er syke. Uffameg, de burde ha vært hjemme for å si det sånn! Og likevel dro jeg på skolen de to forrige ukene!? Hater å være syk, da jeg ikke får gjort noe. Det er sjeldent jeg er så syk at jeg ikke klarer å komme meg ut av huset, men i dag ble det derfor sånn: Jeg må holde meg hjemme for å hvile.

#syk #forkjølelse #hverdag #helse

Valgdag 2017

Som borger i landet vårt er det viktig å bruke stemmeretten sin. Din stemme teller, og alle stemmene til sammen avgjør hvordan samfunnet blir de neste fire årene. I år er vårt nærmeste stemmelokal blitt flyttet til en stor gymsal, før var det i en kirke. Likevel er det mulig å få stemt rundt omkring i byen vår. På selveste valgdagen er det viktig å ta med valgkortet og legitimasjon. Ellers risikerer man å ikke få stemt.

Dagen i dag har bare bøttet ned, noen ganger tittet sola også sjeldent frem. Vil været påvirke folk slik at færre går ut og stemmer i dag (eller er det noen som har forhåndsstemt)? Været stoppet ikke meg for å si det sånn.

- Velkommen til valg!

Da jeg kom inn i stemmelokalet gikk jeg inn i en ledig avlukke og trakk forhenget til side. Stemmesedlene lå i hyller for de forskjellige partiene. Jeg fant meg en stemmeseddel (partiet jeg var mest enig med) og brettet inn denne slik at den blanke siden viste opp. Deretter tok jeg med stemmeseddelen, gikk ut av avlukken og videre til registrering av stemme der det satt noen ledige folk ved bordet med noen datamaskiner.

- Har du legitimasjon?

Jeg dro frem VISA-kortet mitt, så stemplet de stemmeseddelen og jeg kunne selv legge den trygt i valgurnen. Etter det har jeg gjort min borgerplikt, nemlig å stemme på partiet jeg mener burde vinne valget i år.

Håper du som har stemmerett også har stemt i dag.

- Godt valg :)

#valgdag #stortingsvalg #norge #borgerplikt

En stor dag i morgen

I morgen, mandag 11. september, er det stortingsvalget. Det skal velges representanter til landets nasjonalforsamling og om du har stemmerett, bruk den. Jeg skal stemme, men nå har jeg ikke tenkt til å røpe hvilket parti jeg skal stemme på, men stemmen gir jeg til det partiet som jeg er mest enig med. Alle partier har noe bra og dårlig ved seg. Er du usikker selv, er det mulig å ta en partitest. De som sitter i regjeringen nå (Høyre), burde de fortsette å lede de neste fire årene, eller er det på tide med en ny regjering?

I sentrum disse dagene står partiene bortover i Markensgate under hvert sitt telt og drar til seg folket ved å gi ut brosjyrer, ballonger, boller, roser og godteri. Andre partier reiser også rundt i forskjellige byer, holder taler og hilser på folk. Valget blir så jevnt i år, blir det de røde som skal lede de neste fire årene, eller de blå igjen? Hvilke parti(er) håper du vinner?

#stortingsvalg #regjering #norge #samfunn #valg #stemmerett

Hele stranda for oss selv!

Det er 1. august i dag, som minner meg om at sommerferien i år snart er over ... Vi stilte oss et usikkert spørsmål om at vi skal eller skal ikke dra. Vi hadde bestemt oss for å ta en tur til Hamresanden i dag, men etter å ha sjekket værmeldingen på yr, virket det ikke ut som om været helt var med oss. De har meldt sol, men ute regnet det. Sånn av og på. Rart. Vi dro likevel til stranda sammen med noen venner av oss.

Dette været altså. Ingen folk å se, det betyr vi har hele stranda for oss selv! Kanskje på grunn av temperaturen, været og at sommeren nærmer seg slutten? Bare se på himmelen med de skyene:

Været og temperaturen stoppet ikke fuglene. De har kost seg på stranda, sammen med de i flokken sin. Måkene ville bli fotografert og de tar seg så flott ut i nærbilder:

En måke som flyr.

En svane på gresset. Ganske få svaner vi har observert i dag.

#hamresanden #strand #sommer #august #natur #foto #sky #vær #sol

På bærtur

Dagen i dag har gått til husarbeid, butikkbesøk og etter lunsj plukket vi massevis med bringebær og blåbær ute i nærområdet. Hver gang etter bærplukkingen sorterer vi bærene hver for seg og peller av alle insekter, småkryp og larver som vi finner. Noen bær blir helt moste, andre for modne (som "syltetøy"). Nå sår vi litt bringebær som vi har plukket rundt forbi i hagen, kanskje det vil dukke opp flere bringebærbusker neste år?

Så mye bringebær og blåbær plukket vi i dag. Vanvittig mye, det er så godt å ha i sammen med iskrem.

#bringebær #blåbær #bær #natur #mat #foto

Bowling: Try it, you will strike it!

I dag hadde vi ikke noen spesielle planer, så vi dro spontant til Hannevika Bowling for å bowle. Det passet fint å være innendørs siden det regnet ute av og på sånn plutselig uventet. Jeg har ikke bowlet på veldig lenge, og nå som jeg endelig får sjansen til å prøve er det bare moro å teste ut hvor god jeg egentlig er i bowling. I tillegg får jeg konkurrert med de andre siden vi er 5 i en bane.

Ut av denne maskinen kom alle bowlingkulene ut igjen etter at de har vært på banen.

Alle de 12 banene var tynnoljet for å gi bowlingkulene mer skru og fart - speilglatt for å si det sånn!

Mange forskjellige bowlingkuler i ulik vekt som vi kunne velge mellom.

Det var kjempegøy! I begynnelsen var jeg god, men etter noen runder ble jeg nesten slått ut da jeg bommet en del. Hvordan er det mulig å ikke treffe alle på et kast?

#bowling #sport #aktivitet #kristiansand

Dagen før handelens dag

I dag har vi vært på forskjellige steder som Rona senter, Sørlandssenteret og Kvadraturen. På Rona senter satt vi ved et cafébord og var opptatt av å spille i hver vår egen Nintendo DSi/3DS. Ventetiden var slettes ikke kjedelig når vi hadde noe å trykke på. Grunnen til at vi satt der var fordi en skulle ha en treningstime i det treningsstudioet som ligger i selve bygget. Vi satt der ved caféen i nesten en time og etter det dro vi videre til Sørlandssenteret for å handle mat, klær og småting.

Da klokken nærmet seg kl. 13, kjørte vi tilbake til Kvadraturen fordi jeg skulle en tur til tannlegen. Det var mange folk i byen og de fleste butikker har allerede begynt å prise og sette ut ting klart til i morgen som er handelens dag i Kvadraturen.

(bildet av skoparet er lånt fra Eurosko sin hjemmeside)

På Eurosko inne på Sandens så jeg et par stilige sport og fritid sko fra Stockholm Design Group på tilbud som jeg prøvde på meg. Skoparet kostet bare 300,- (etter -70% rabatt), men de hadde ikke min skostørrelse, så da ble det dessverre ikke et kjøp denne gangen. Føler meg litt lur når jeg går og kikker litt i de forskjellige butikkene i håp om å finne noe på tilbud dagen før handelens dag starter.

Nå lader jeg opp "batteriene" til i morgen, for da skal jeg stå opp tidlig og handle på handelens dag i Kvadraturen.

#kristiansand #handelensdag #shopping #mote #sko #kvadraturen

Magiske Palmesus på TV

Etter fredag ettermiddag kunne jeg endelig ta en etterlengtet sommerferie! Det passet så fint siden jeg allerede er i sommermodus og kanskje trenger litt tid for å slappe av og bare nyte sommeren. Høydepunktet i denne uka er Skandinavias største strandfest, Palmesus festival 30. juni - 1. juli. I fjor var jeg på Palmesus begge dagene fordi heldige meg hadde vunnet weekend-billetter. Det var så spennende! La oss mimre litt og se tilbake på mine bilder fra Palmesus 2016 dag 1 HER og dag 2 HER.

I år har jeg ikke skaffet meg billetter til festivalen, men fant ut at KRSby sendte livesending fra selveste Palmesus så hvorfor ikke følge med der. Fredagskveld satt vi derfor alle i stua med chips og popkorn, og så på Fedde Le Grand, Zara Larsson og Dimitri Vegas & Like Mike opptre. Zara Larsson var litt forsinket på grunn av lydproblemer på scenen, men hun kom seg på scenen likevel og var kjempeflink til å synge! Det ble noen magiske øyeblikk på TV, men ikke akkurat det samme hvis vi hadde vært der på selve festivalen. Åh, opplevelser! Jeg har så lyst til å dra dit igjen!

#palmesus #opplevelse #festival #kristiansand

Avslutningsfest for avgangselever

Dagen i går var jeg med på avslutningsfesten for de som er ferdige med ungdomsskolen. Jeg har selv vært en avgangselev før. Med underholdning, taler og morsomme danser, har gjort det slik at vi alle kommer til å huske. Med bilder og videoer vi kan se tilbake på. Vitnemålene ble utdelt klassevis fra A til F på slutten av programmet.

En dansegruppe, "Michael Jackson" - kongen av pop (også dans) og vitnemålsutdeling.

Mange signerte en T-skjorte med navnet sitt.

#avslutningsfest #avslutning #skole

En nesten skyfri himmel

Utenom den lille skyklatten på bildet er himmelen nesten skyfri. Det var steike varmt ute og jeg som har for det meste vært ute i hele dag på fotballbanen, har solt meg lenge nok til å få i meg rikt D-vitamin. Haha, jeg ble vel litt brunere og blidere! En god tur gikk jeg også, tok faktisk ikke bussen til og fra. Ganske avslappende, men litt for varmt i lengden. Verdt å nyte sola og naturen 🌞

#sommer #sol #varme #hverdag #været

Fine krøller i håret

Jeg blir så inspirert av Marilyn Monroe sin hårfrisyre. Hun har fine krøller, og det vil jeg også få til!

I går ville jeg gjøre noe nytt med håret mitt. Jeg fant fram en krølltang fra BaByliss (BA271CE) som jeg kjøpte forrige uke. Den er god til å koste under 200-lappen. Litt minus med den er at det tar litt tid før den blir varm til å brukes, så da stakk jeg kabelen i stikkontakten på kjøkkenet (går som regel raskere). Jeg kler virkelig krøller og gjør også Marilyn Monroe. Noe i den duren, men ganske lik.

#hår #frisyre #krøller #krølltang

På tur i skogen

Denne uka har gått veldig fort synes jeg. Etter onsdag kunne jeg endelig rope: - Det er langhelg! I dag er det torsdag og Kristi himmelfartsdag. En vakker dag til å gå på tur i skogen siden sola står opp på sitt høyeste.

Jeg hadde på meg treningsklær og det nye aktivitetsarmbåndet. Turen gjennom skogen tok ca. en time, og da jeg kom hjem var jeg skikkelig varm! Når temperaturen er på 23 grader, da er det bare å slappe av og kose seg.

#trening #friluft #tur #skogen #natur

Smaksprøve av iskrem

I dag er det fredag og bursdagen til Hennig-Olsen is! Tenk at det er 93 år siden de for første gang begynte å lage iskrem. I Markensgate kl. 12 - 14 står en liten isbil klar med forskjellige Hennig-Olsen smaksprøver til hele folket: De deler ut gratis ispinner og krone-is!

Jeg valgte meg en krone-is med peanøtter, sjokolade og karamell, og en Dugg Yoghurtis med bringebær og jordbær. Gøy å prøvesmake nye iskrem! Ville også smake på Dugg Sorbet eple & appelsin, men det kom plutselig mange folk rundt isbilen etter hvert ...

Alle vil ha. Spis med god samvittighet: Kos deg med iskrem fordi sola skinner, det er varmt og været er bare vidunderlig herlig.

#iskrem #is #isbil #mat #hennigolsen #kristiansand

Synsundersøkelse og langhelg

I dag har jeg etter avtalt time vært hos optikeren for å sjekke synet mitt. Det er et år siden sist jeg har vært inne på kontroll, og nå var det på tide å finne ut om synet virkelig har endret seg. Jeg ble sjekket med og uten brillene på, som var en typisk synsundersøkelse. Etter å ha vært der inne og sjekket, fikk jeg vite at synet ikke har endret seg så mye - og det er jo bra! Brilleglassene passer fortsatt, så det var ingen grunn til bekymring. Har tross alt aldri skiftet dem ut siden 2012, som føltes ut som en evighet siden.

Nå er det helg og på mandag er det allerede 1. mai, offentlig høytidsdag. Så står årets 17. mai for tur. Jeg gleder meg til å se skoletoget og feire Norges nasjonaldag.

Se TV på laptopen

Dagen min er reddet! Jeg fant nettopp ut at det går an å se TV på laptopen. Smart å kunne ta med det som sendes på TV-en "bærbart" eller overalt siden jeg ser så lite på TV for tiden. Det går an å se direktesendte programmer, se på episoder som har gått på TV de siste 7 dagene og det beste med alt er at noen av filmene er gratis, og de har jeg ikke sett før! De fleste er i hvert fall "free". Jeg har forresten T-We Box og jeg gleder meg til å bruke dette flittig. Nå trenger jeg ikke å krangle om å ha TV-en for meg selv :-)

Jeg satt og så på serien Bloggerne. TV-programmet handler om noen av de mest kjente bloggerne i Norge. Gøy å følge med på hvordan de har det i hverdagen selv. Er det noen her som også ser "TV" på laptopen?

#tv #episoder #bloggerne #data #filmer

2. påskedag: Påskegodt

Da var påsken over for i år, og i dag er det tirsdag, en helt vanlig dag. Jeg har gledet meg så mye til at butikkene åpnet igjen da vi har planer om å handle inn mat til uken. Jeg var egentlig på jakt etter påskevarer på tilbud, og kjøpte: Påskemix og Påskeskum til sammen 19,- (var halv pris på de fleste påskevarer). Butikkene selger fortsatt påskevarer, men masse til rabatterte priser siden påsken er forbi. Påskemix inneholdt melkesjokolade, påskeskum, fruktgelé, skumgelé, påskeskum og sjokoladedragerte egg, mens Påskeskum bare påskeskum (ligger i navnet). 

På baksiden av posen. Hva kom først: Høna eller egget? Svar: Egget kom før høna. Men før egget kom nesten-høna! Hahaha.

Når jeg tenker meg om, så gjør det ingenting om påsken er over. Se positivt på det! Ingen late dager, butikkene åpner igjen og vi vender tilbake til hverdagsrutinene.

#påske #påskeferie #påskegodt #ferie #høna #egget #påskemix #påskeskum

Palmesøndag

🐰 Nå er det påskeferie! 🐣

I går har jeg gjort litt hagearbeid. Vi har alltid noe å gjøre selv om søndag er en hviledag. Min oppgave var å vedlikeholde gresset i hagen. For å få gresset grønt til sommeren, brukte jeg en rive til å "gre" plenen (ikke gressklipper selv om jeg foreslo det). Alt av død gress skulle bort og kastes i søppelposen. Til slutt ble plenen i hagen så utrolig fin, og gresset kan begynne å gro.

Ellers har jeg ikke gjort noe annet enn å finne frem årets store påskeegg. Det var nytt og innpakket i plast, selvfølgelig var det ingenting oppi. Kjøpte det i fjor etter påske da jeg hadde et påskeegg fra før (i gult som jeg vant). Senere skal jeg fylle på med smågodt, Kvikk Lunsj og klementiner. Spørs hva jeg finner av gule- og påsketing.

#påske #påskeferie #april #påskeegg #påskeblomster

Etter en lang dag på senteret

... er det godt å komme hjem! Nå sitter jeg godt plantet i godstolen etter en lang dag på senteret. Jeg har vært der siden i ettermiddag og kom hjem i 20-tida. Kan si meg fornøyd med resultatet for i dag, så jeg har virkelig "pushet" meg hardt for å nå målet. Det gikk ikke så bra i går, men det gikk bedre i dag. Sånn er det noen ganger, og nå som jeg vet det, vil jeg alltid stå på. Gjøre mitt aller beste. Etter å ha kommet hjem, fikk jeg servert en varm og deilig middag: Tomatsuppe med makaroni og fruktsalat til dessert. I fruktsalaten var det i jordbær, blåbær, appelsiner og epler. Jeg lager fruktsalat så ofte jeg kan, hver dag da det er sunt og godt. Var så sulten at jeg spiste opp alt, så det ble ikke tatt bilder av maten, dessverre. Litt om planen for i morgen: Siden jeg har "fri", skal jeg se, fotografere og filme moteshowet på Sandens for å bli inspirert av vårens nye trender! Det blir så spennende å se!

- God helg alle sammen!

#moteshow #sandens #hverdag #helg #fredag

Earth Hour

Snart slukker vi alle lyset i by og land verden over. Millioner av mennesker er med på feiringen av WWFs Earth Hour for å vise at vi står sammen mot klimaendringene. WWF står for World Wildlife Fund, og de jobber for å redde utrydningstruede dyr. Isbjørn for eksempel, er et dyr som er avhengig av isen som leveområde. Det er også mange dyr er avhengige av isen. Isen i Arktis smelter faretruende raskt, og dette kan skyldes de globale klimaendringene. Hva kan vi gjøre for at det ikke skal skje?

Stakkars isbjørn!

Jeg tenker på at det er økt innhold av drivhusgasser i atmosfæren, knyttet til menneskelig aktivitet og endring av temperatur, nedbør eller vind. Endringer i hvor ofte ekstremt vær inntreffer. De fleste foretrekker å kjøre bil enn å ta bussen som anbefalt. Folk som kaster søppel ute i naturen og lar det ligge og tenker "det vil forsvinne av seg selv" eller andre som ikke sorterer søppel i riktig dunk. NEI, tenker ikke folk på miljøet og hvordan det påvirker Jorda og klimaet?


Bli med - slukk lyset lørdag 25. mars kl. 20.30-21.30! BLI MED PÅ EARTH HOUR! Jeg er med, blir du også med? Sammen kan vi gjøre en stor forskjell!

#earthhour #wwf #miljø #klimaendringer

I morgen skjer det!

Resten av denne uka skal bli så gøy, og i morgen skal jeg til byen for å gjøre noe spesielt. Jeg ønsker ikke å røpe hva det går ut på enda, da meningen med dette er litt "hemmelig". Nå lurer dere sikkert på hva det er, og det kommer jeg til å fortelle mer om senere. Først må jeg bare komme meg inn i det, så går det lett som bare det. Jeg gleder meg allerede til i morgen!

Jeg elsker den nydelige og praktiske A5 notatboka i gråfarge med en gul strikk rundt som er kjøpt på Jula. Og blyanten som har samme gulfarge som strikken. Den får jeg nok bruk for til å skrive viktige notater i :-)

#bok #notatbok #hverdag #dekorasjon #inspirasjon

"Diamant"

Hver dag får vi nye muligheter til å vise hva vi kan. For meg er ingen dager like. I dag er det mandag, og for meg betyr mandagen en ny ukedag, en ny start på uka. Denne mandagen har ikke vært så spesiell, men har dere hørt om vårjevndøgn? Det er halvveis til årets lengste dag i juni, kalt sommersolverv. Jeg gleder meg allerede til varmere tider!

Dette er en "Diamant". En ren, gjennomsiktig og geometrisk gjenstand. Den er så perfekt til flotte bilder selv om den ikke er ekte!

#diamant #gjenstand #foto #motiv

Å ta bedre bilder

Heisann lørdag! Her sitter jeg i bilen og er på vei til Sørlandssenteret. I en av butikkene kjøpte jeg boka "BEDRE BILDER med Canon EOS digitalt speilreflekskamera". Jeg har alltid hatt lyst til å lære om manuelle innstillinger, som jeg kommer til å lese mer om i denne boka. Ikke at jeg har et Canon EOS kamera, men jeg tror det hadde vært lurt å få gode tips til å ta bedre bilder enn å ta flere dårlige. Kanskje jeg senere vil oppgradere til et Canon EOS digitalt speilreflekskamera?

BEDRE BILDER med Canon EOS digitalt speilreflekskamera av Jukka Kolari - Peter Forsgård

Her er noen gode tips å tenke på for å ta et bra bilde: Bildevinkel, motivet, lys, komposisjon, lukkertid, blenderåpning, iso. Mer om dette senere når jeg har fått lest boka.

Ellers har jeg vandret i forskjellige butikker for å få inspirasjon, se på ting og ta bilder. Jeg tok blant annet et bilde av denne fine vesken med slangeskinneffekt, paljetter og lenkehåndtak. Must-have!

#veske #mote #foto #bilder #shopping

T-We og internett i boks

Endelig er dagen her, i dag skjer det! Tidlig om morgenen etter at vi hadde spist frokost, fikk vi fått besøk av noen proffe elektrikere som skulle installere ny T-We dekode fra Canal Digital og internett. Det tok ikke mer enn 45 minutter å sette opp ting, og nå fungerer alt mye raskere. Alle i nabolaget holder på å få fibernett. Etter at de var ferdig, testet jeg nedlastings- og opplastingshastigheten, og det viste 58.4 Mbit/s og 59.8 Mbit/s på 5GHz. Da jeg koblet meg på det gamle nettverket, stod det så lite som 2.2 Mbit/s og 0.4 Mbit/s. Forskjellen var så stor, og ikke rart at nettet var treigt! Det tok nesten en time for å laste opp en 5 minutters video på Youtube ...

Her er et før og etter bilde, av hjørnet. Dagen før vi av delene på hjørnesofaen for å frigjøre litt plass. Sofaen står vanligvis der teppet ligger, så her er det montert en hvit boks på veggen og mange andre ledninger. Det verste er at ledningene bare har fargene hvit eller sort, så de er ikke lett å skille fra hverandre.

Ny T-We boks, nye kanaler og et lynkjapt nettverk. Dette blir så kult!

#tv #hjem #hus #kanal #teknologi #internett

Snart fibernett

I dag er det den 28., den siste dagen i februar måned. Jeg gleder meg så mye til mars måned, for om to uker kommer som avtalt en montør som skal hjelpe oss med å installere og skifte ut den eldgamle internettboksen og TV-dekoderen. Vi skal få fibernett! Har vært så lei av treig nett i det siste, så ikke rart at vi kun fikk 2 av 5 "prikker" når vi koblet oss på. Dessuten deler vi internett samtidig, og det er ikke akkurat raskt nok til at vi alle kan "jobbe" samtidig. Hehe, skal ikke klage for at nettet i det hele tatt virker :-)

#februar #mars #måned #fibernett #internett

En stille søndag

I dag er det fastelavn! Vi hadde for noen dager siden kjøpt mange boller så det ble ikke bollebakst allikevel. I ettermiddag dro jeg en tur til byen siden været var så fint, så jeg hadde med meg kamera og ei bok som var lånt fra biblioteket. Boka heter "Den siste magiker" som er skrevet av Sigbjørn Mostue. Først gikk jeg til biblioteket for å fornye boka, så var det rett hjem. I byen så vi lite folk, det var stille og butikkene holdt stengt, så egentlig var det ingenting spennende å gjøre og dessuten rakk jeg bussen hjem som gikk en gang i timen. Bussavganger på søndager = færre avganger.

Jeg ville så gjerne gå litt lenger for å få tatt noen bilder, men det eneste bildet jeg tok, var ved busstoppet. Det tok jeg med mobilkameraet og jeg vil si at kvaliteten er like bra som "speilrefleksen" min. Har tross alt tatt det med et 12 MP mobilkamera, og på bildet ser vi isen som er i ferd med å smelte. Det går mot varmere tider. I morgen er vinterferien slutt, så da er det tilbake til hverdagen.

#foto #natur #is #stille #kristiansand #søndag #helg

En fremmed dame kjeftet på meg

Jeg hadde akkurat vært på noen jobbrelaterte ting, og var på vei til Sørlandssenteret. Da jeg kom frem gikk jeg til Coop Obs!, fant jeg meg en ledig sitteplass på en av de grå og hvite sofagruppene (stolen til venstre) fordi jeg hadde avtalt å møte noen og at jeg fikk en mobilsamtale som jeg måtte ta. Plutselig merket jeg at noe var galt, veldig galt - en rar følelse stakk inni meg. Etter en stund så jeg at det kom noen eldre folk (ikke altfor gamle, kanskje i 58-årene) og de satte seg ned på de to setene. En annen dame med strikkelue som også var i den alderen, stod plutselig ved siden av meg, ropte noe utydelig så vidt jeg kunne høre og peker på meg: "Du med telefonen, flytt deg du trenger ikke denne plassen når du ringer." (eller noe sånt). Altså: Ehm, what? Har jeg liksom gjort noe galt? Makan for en stygg og barnslig oppførsel.

Kanskje hun ikke likte at jeg var i telefonen eller så måtte hun ha en sitteplass. For det første så var hun utrolig uhøflig og for det andre kunne hun ikke snakke slik til meg. Jeg vet at jeg satt her først, og plassen kunne hun godt få av meg. I offentlighet burde hun spørre pent eller finne seg en annen ledig plass, men å være uhyggelig mot en fremmed person som hun ikke engang kjenner, er drøyt. Jeg så på det som om hun kjeftet på meg! I tillegg la hun vesken sin på stolhåndtaket og da tok jeg henne seriøst. Måtte flytte meg ellers kunne hun bli sint. Ingen av de andre som satt der gadd å bry seg, så det var opptil meg. Denne damens oppførsel ble jeg så oppgitt av, så jeg bestemte meg for å gå. Ok, helt greit, jeg skulle uansett til å gå - for jeg orket ikke å starte en krangel ut av det. Grunnen til at jeg ikke sa noe, var for å ikke virke slem tilbake slik at jeg kunne tiltrekke meg mer oppmerksomhet som hun gjorde mot meg ...

- Hva hadde du gjort i en slik situasjon?

#sørlandssenteret #uhyggelig #stygg #oppførsel #personlig

Steder jeg har vært i Norge

Hvor mange steder i Norge har jeg besøkt? I dag har jeg lyst til å skrive om steder jeg har vært i Norge (det er ikke mange foreløpig). Det blir nok flere steder å besøke i fremtiden, men akkurat nå har jeg kun vært rundt i Vest-Agder og Aust-Agder.

 

Kristiansand:
Kjent for sommerbyen. Jeg har bodd her lenge og her ble jeg født, vokst opp og har gått på mange forskjellige skoler opp gjennom årene. Shoppingsteder er Kvadraturen i sentrum og Sørlandssenteret (en av Norges største kjøpesenter). Palmesus arrangeres hvert år på Bystranda i juli. Så finnes eneste Dyreparken i Norge her også!

 

Lillesand:
En bitteliten by og tettsted utenfor Kristiansand. En vakker sommerdag var jeg på besøk i Lillesand med familien. Først var jeg ikke så vandt til å forflytte meg fra en større by til en mindre by, alt der virket så koselig og stille. Her finner vi det store varehuset IKEA Sørlandet (som grenser til Vest-Agder/Aust-Agder).

 

Grimstad:
I forbindelse med skolen og praksis var jeg i Grimstad. Da tok jeg buss og pendlet tur og retur samme dag, så det var 3 dager i uka. Bussturene tok ca. en time begge veier siden bussen kjørte gjennom byene fra Kristiansand - Lillesand - Grimstad.

Bilderesultat for zhuo.blogg.no grimstad

 

Mandal:
På VG1 Design og håndverk på skolen besøkte vi Mandal Veveri for å se på stoff, stil og veveri.

Bilderesultat for zhuo.blogg.no mandal veveri

 

Arendal:
Besøkte Sam Eyde videregående skole i forbindelse med skole for å se på andre kreative valg/linjer og da sjakkturneringen skulle holdes på Kilden i Arendal, ble jeg med for å se. Jeg tok også mange bilder for å ha noe å se tilbake på.

#norge #steder #byer #kristiansand #lillesand #grimstad #arendal #mandal

Kassa burde merkes tydeligere

I går ettermiddag tok jeg en kjapp tur innom en matvarebutikk og plukket med meg 6 pakker med kjøttdeig. Da jeg var på vei til kassaen så jeg etter den korteste eller ledige kassaen. Det var 3 - 4 åpne kassaer der det stod mange i kø, og for min del ønsket jeg å spare tid så jeg gikk for den midterste kassaen. Der ved kassaen var det klistret opp et ark hvor det stod svart på hvitt med noe sånt som "ingen bankuttak" (teksten var noe lang). Jeg tenkte ikke noe over det, for ledig kasse var det, så jeg gikk dit og tok opp det jeg hadde i handlekurven, kjøttdeig pakkene, på rullebåndet. Hun som stod bak kassaen smilte vennlig og sa: "Hei", og pipet inn vare etter vare. Deretter sa hun om jeg ville ha en bærepose, og jeg sa "Neitakk" (poseavgift). Jeg ga henne det blå fordelskortet som registreres før betaling, og jeg så at hun strevde med å vippe inn kortet så hun fikk hjelp av en annen kassadame i den andre kassaen. Hun kan være en ny ansatt. Hun la til en pose, men jeg sa tydelig "Ikke pose", og den tok hun heldigvis vekk igjen.

Arkivbilde fra en kasse

Jeg holdt oppe en 200 kr seddel og skulle til å betale, så sa hun i denne kassaen kunne hun ikke ta imot kontanter. Altså, hvorfor kunne hun ikke si det før jeg holdt på å betale da hun så tydelig at jeg holdt kontanter i hånda? Og hvorfor er ikke kassaen markert bedre med for eksempel KUN KORT eller KUN KONTANTER. Det tok meg dobbelt så lang tid, så en kjapp tur innom ble feil å si. Hun fra kassaen skrev ut en kvittering og ga meg den, så sa hun til meg at jeg skulle gå til en annen kasse der jeg kunne betale for varene, men varene kunne ligge igjen i rullebåndet. Ok, tenkte jeg inni meg, og så meg rundt etter en helst ledig kasse. Liker virkelig ikke å måtte stå bakerst i en lang kø. Speidet etter en ledig kasse, og visst var det en, så jeg gikk til hun som hjalp til med å vippe inn kortet i kassaen. Det eneste jeg sa var "Jeg skal betale for de varene som ligger der". Da jeg hadde gjort det, så la jeg merke til en mann bak meg der jeg hentet varene i den andre kassaen jeg stod sist i, og han betalte med kort for noen Gilde Grillpølser. Så ja, er det med kort de aksepterer i den kassaen! Kanskje jeg stod i feil kø. Siden jeg er så lite innom den matvarebutikken, så her har jeg noe å huske på det til neste gang ...

#kasse #kassa #matvarebutikk #butikk #kø #handle #mat

Romservice og ovnstekte ostesmørbrød

Det er ikke greit å bli forkjølet igjen! Jeg er det, hun er det og han er det. Det føles som om alle har blitt forkjølet på samme tid, men har det kalde vinterværet skylda? I dag har jeg vært så dårlig at jeg måtte holde senga, så jeg har fått hvile og sovnet mesteparten av ettermiddagen bort. Hadde ikke feber og hoste, men bare vondt i hodet og magen. Løsningen ble at jeg måtte ta en paracet for å dempe det vonde.

Til lunsj fikk jeg besøk av romservice som kom med tre ovnstekte ostesmørbrød til meg - kjempegodt! Jeg la meg og sov, og etter å ha våknet har jeg følt meg mye bedre. Det hjalp virkelig med litt hvile og litt søvn. Aner ikke hva som skjer med meg for tiden, men jeg må huske å lytte til kroppen, for der ligger alle svarene. Er forresten glad for at det er vinterferie i neste uke, så da er planen min å gjøre noe spennende. Kanskje videoblogge igjen? Lenge siden jeg har oppdatert Youtube-kanalen min. Gjerne gi meg tips til hva jeg skal filme!

#mat #ostesmørbrød #romservice

Valentine's Day

Håper alle har hatt en fin valentinsdag i dag! For meg så skjedde det ikke noe spesielt på valentinsdagen, men jeg fikk en hentemelding på sms og e-post om at en pakke hadde ankommet postkontoret, så da tok jeg likevel en tur innom der samme dag for å hente pakken - bare for å få det gjort. Blir så spennende når jeg skal vise dere hva pakken inneholder, og innlegget er satt av til publisering første uka i mars måned. Jeg kan gi dere et lite hint om at det har noe med tema interiør å gjøre :-)

#interiør #valentinsdag #pakke #postkontor

Litt hverdagssnakk

Hei og god mandag! I dag våknet jeg opp til et fint vær og flere minusgrader ute ifølge gradestokken. Uff, så kaldt når det vises -10°C! Har holdt meg innendørs en god stund nå med god varme fra varmeovn, ullteppe og en kopp cherry tea. Jeg elsker å drikke te med fruktsmak som red fruits tea, og når jeg får noe annet, må jeg først bli vandt til smaken for at jeg senere vil drikke det. Hver morgen koker jeg opp varmt vann, har i teposen i en kopp og heller det kokende vannet i. Når jeg har alt klart, sitter jeg foran PC-en og sjekker e-post og sosiale medier. Det skjer alltid noe på nettet, og noen ganger føltes det ut som man må alltid være oppdatert på det som skjer. Nå ser jeg mest på PC enn på TV ... Aner ikke hvorfor, men vi har bare en TV med alle TV-kanalene og den andre står bare på rommet mitt og den brukes kun til spilling.

Når jeg snakker om TV, i kveld ser jeg på Ungkarskvinnen / The Bachelorette på FEM (startet kl. 21:30). Det er en Amerikansk realityserie fra 2016 fordelt på episoder sendes hver mandag. JoJo og mange andre menn konkurrerer med å vinne konkurransen, og til slutt skal hun velge den perfekte mannen hun vil ha. Masse drama. Blir spennende å se hvem som vinner!

#hverdag #mandag #ungkarskvinnen #tv #fem

Gavetips til morsdag

På søndag 12. februar er det morsdag, og da er blomster en fin gave å gi til mor. Jeg fant her om dagen en flott blomsterbukett på butikken, og fargene var så fine sammen! Om du ikke vet hva du skal gi til mor, er det fint å gi en blomsterbukett, et hjertesmykke og kanskje lage en kollasj med bilder. Hva med å lage en kake? Det er viktig å sette pris på mor, så tenk på noe spesielt som du tror hun vil like.

#morsdag #tips #blomster #gaver #hjerte #hverdag

Starter mandagen med sykling

Jeg startet denne mandagen med en kort treningsøkt! Det er så fint å sette av litt tid til trening, og å ha en innendørs treningssykkel å sykle på er jo genialt spesielt nå som snøen har lagt seg ute. Vanskelig å sykle ute i glatta. Jeg tok på meg de nye treningsklærne jeg fikk til jul i fjor som gjør det ekstra motiverende for meg å starte. Kjørte ikke for hardt denne gangen siden jeg nettopp har begynt igjen, men justerer det litt og litt etter hvert. Spørs hvor langt jeg kommer. Syklet i rundt 30 minutter, men neste gang blir det mer.

#trening #treningssykkel #sykkel #mandag #uke #hverdag

Kremete leiremaske

I dag fikk jeg lyst til å prøve ut en kremete leiremaske som kan fjerne skitt slik at ansiktet mitt kan bli renere og penere. Jeg har ikke prøvd ut leiremaske før, så da tenkte jeg å teste ut Purifying Mint Clay Mask fra Herbalife. Jeg vasket ansiktet før påføring og leste bruksanvisningen bak på tuben. Fargen som kom ut var lysegrønn som luktet mint og inneholdt vitamin B3, antioksidantene vitamin C og E, aloe vera, bentonittleire, bladolje fra rosmarin og grønnmynteolje.

Herbalife Skin Purifying Mint Clay Mask & Formula 10.0.6 Picture Perfect Day

"Testet for å forbedre porer etter kun en gangs bruk" - da skal vi se hvordan det ble. Stivt ble det etter hvert, så etter 10 minutter tok jeg en klut og vasket av masken, da kunne jeg kjenne det glatte ansiktet mitt. Det sorte rundt forbi forsvant og jeg kunne føle en bedre og mykere hud. Farvel uren hud!

Til slutt etter rens tok jeg og påførte Formula 10.0.6 Picture Perfect Day som er en beroligende fuktighetskrem. En lett og behagelig krem som mykgjør og pleier huden med Guava og vitamin C. Så bra, jeg føler meg som ny! Produktene er ikke sponset, men dette er bare en anbefaling.

#leiremaske #skjønnhet #ansikt #ansiktsmaske #krem #ren #pen

Alltid noe å gjøre og bok

Det er alltid noe som må gjøres i hverdagen. Jeg har hørt at det ikke er vits å si at det er for lite å gjøre, og at det er kjedelig. Ta for eksempel husarbeid som et tema, som kan ta masse tid (ramser opp): Alt fra å rydde etter andre, lage mat, ta oppvasken, vaske opp på kjøkkenet (eller bruke oppvaskmaskin), rengjøre, moppe gulvet, støvsuge tepper, vaske klær (eller bruke vaskemaskinen), resirkulere klær (gi bort klær), pante flasker, gå ut med søpla også videre - lista fortsetter og uendelig lang blir den. 

I år har jeg som nyttårsforsetter å være et "JA"-menneske som skal gi alt, stå på og lete etter muligheter som finnes. Hver eneste dag tenker jeg på hvilke muligheter jeg har for å komme meg videre. 2. februar. Tenk at vi er i februar måned allerede. Jeg vil ha noe å gjøre. Jeg vil være kreativ, skrive, ta bilder og tegne. Så i dag fant jeg fram en bok som jeg ikke har lest ferdig, og den skal jeg lese ut i løpet av noen dager. Boka heter Hvite hjerter, nr. 1 Søsternålen, skrevet av Ann-Christin Gjersøe. Jeg skal skrive en bokanmeldelse så snart jeg er ferdig med å lese ut boka :-)

#bok #bokanbefaling #bokanmeldelse #hverdag #NorskeSerier

Paracet-effekten

Jeg har blitt syk. I går kveld begynte litt av det hele, men jeg prøvde å holde ut. Følte meg plutselig så slapp, trett og svimmel. Så varm eller for kald. Jeg tenkte det kunne ha noe med skogsturen å gjøre, men jeg husket at jeg har kledd meg skikkelig. Eller så har broren min smittet meg, for han har også vært syk fra torsdag. Det er ikke greit å være syk, for da må jeg rett og slett bli sengeliggende, sove og holde meg borte fra å gjøre hverdagslige ting. På morgenen i dag var det verre, jeg fikk spist frokost, sjekket temperaturen (litt feber), og etter en halvtime eller noe tok jeg en paracet fordi jeg hadde så vondt i hodet. Etter noen kvarter hjalp paracet-effekten! Jeg la meg og prøvde å få sove, sola skinte inn gjennom vinduet og det var ikke lett å få sove, men fikk hvilt meg. Gikk mye bedre etter ca. en time, så nå er jeg nesten frisk og rask. I samme slengen har jeg også blitt litt forkjølet, noe som er ganske irriterende. Her er noen tips hvis man er syk: Drikke vann, drikke te, ta en paracet (hvis det er helt på tryne) og slappe av/hvile.

#syk #tips #hvile #hverdag

Brr ... nå er snøen her

Vinteren begynner for fullt, men legg merke til at snøen er her! Det har kommet litt snø i helgen, ikke så mye, men bare litt. Jeg føler at det har blitt mye kaldere ute nå. Temperaturstokken viser minusgrader, når jeg er ute og går, må jeg kle meg godt for å holde på varmen. Kjenner at føttene mine fryser selv om jeg har på meg ullsokker i vintersko. Uffda, jeg fryser nesten som en ispinne!

Jeg lurer på hvordan mobilen kommer til å takle det kalde været og samme med kameraet. Hørte at noen iPhone's kan plutselig slå av/tappe relativt fort strøm, men det har ikke skjedd med min. Merk: I bruksanvisningen står det over 0°C i bruk. Noen bilder klarte jeg i hvert fall å knipse på veien hjem, så da sier jeg er fornøyd.

Hagen er dekket med hvitt snø. Stakkars planter som fryser ute i vinterkulden ... Jeg vet at de gleder seg til snøen smelter. Det gjør jeg også. I morgen har det meldt regn, og vi får håpe at det ikke blir glatt og kaldt som dagen i dag har vært.

#vinter #foto #natur #gress #planter #snø #2017 #januar

Pakke til meg

Årets første nyttårspakke. Da har jeg fått hentet en pakke hos nærmeste postkontor, og den har jeg ikke åpnet enda. Tør nemlig ikke å pakke opp, så jeg drøyer det i noen timer til. Det blir spennende å se. Lurer på hva som er i pakken?

#posten #post #pakke

Nyttårsaften

I dag er det nyttårsaften, årets siste dag og måned. Allerede i morgen står et helt nytt år foran oss. Starten på et nytt kapittel. Vi tar farvel med 2016, og sier velkommen til 2017. Med det vil jeg si tusen takk til mine flotte lesere, sponsorer og dere som har fulgt med på bloggen min. Det setter jeg virkelig stor pris på :-)

Fyrverkeri, hentet fra wallpaper-gallery.net 

Den siste kvelden i året får vi besøk av noen venner av oss, vi skal feire nyttår og se på fyrverkeri sammen. Det blir jo så gøy å ha noen å feire nyttår med. Vi skal også hygge oss, spille og spise god nyttårsmat. Jeg ønsker alle et godt nyttår og håper dere koser dere mye!

#2016 #2017 #nyttårsaften #nyttår #hverdag #fyrverkeri

Gjensynsglede

I går kveld fikk vi besøk av en god venninne av mamma. Hun kom helt fra Oslo, til Arendal og nå til Kristiansand, så vi tok henne godt imot. Jeg kan tenke meg hvor spennende det er å møte en person jeg ikke kjenner, og som vi kan bli bedre kjent med. Hun var hyggelig og som virkelig bryr seg om andre mennesker. Veldig godhjertet og som sagt: Liker å hjelpe andre. Det var så spennende å høre på det hun hadde på hjertet! Vi bestilte pizza fra Pizzabakeren og spiste som om vi var en stor familie.

Vi tok selfies med selfiestangen, pratet i timesvis og glemte helt bort tiden som plutselig gikk over kl. 00:00. Hun overnattet her hos oss, og i ettermiddag reiste hun hjem til Oslo med ekspressbussen. Vi sa farvel, ga en julegave til henne, og ønsket hverandre god jul. Kanskje vi skal besøke henne i sommerferien og det håper jeg det kommer til å skje.

#pizzakveld #pizza #desember #jul

Den hvite snøen

Vi så til snøen kom 6. november 2016. Tidlig og uventet. De fleste av oss var ikke forberedt på at det skulle snø. Veiene var speilglatte og de måtte strøs, saltes og måkes. Ikke nok med det, vinden blåste kraftig og et tre har blitt blåst ned. Vi kunne tydelig se rota brekke seg opp. Stakkars treet ...

Den tunge snøen forsvant etter to uker (heldigvis) da det ble varmere opp i plussgrader. Jeg er ikke så glad i snø da det fører med seg glatte veier og vanskelig å komme frem. Nå er det ikke snø ute, men håper det blir lenge igjen til neste gang.

#snø #vinter #natur #foto #tre

It's Black Friday!

Det er Black Friday i dag, en årlig handledag som opprinnelig kommer av etter Thanksgiving i USA. Dagen der alle er på jakt etter å kjøpe elektronikk og utstyr, og butikkene frister med massevis av lokketilbud. Vanligvis står haugevis med shoppingsgale mennesker i en lang kø i rad og rekke utenfor butikkene dagen før handelsdagen, for å sikre seg de lekreste godbitene. Jeg vil nok si at Black Friday ikke er den eneste dagen der ting er (meget) billig, men det finnes flere butikker som skur opp prisene, for så å lokke med prosentrabatt som -30% og -50% i hele butikken. Hva er meningen med det, når det egentlig ikke er tilbud allikevel?

Jeg har vært på Sørlandssenteret TO ganger i dag. Første gang på morgenen og utover, og senere etter lunsj. På morgenen i åpningstiden var det mange som stod i kø, og jeg var glad for at jeg ikke stod der for å si det sånn. Det var fullt kaos, folk løp som noen sultne dyr som nettopp har blitt sluppet inn, og vilt var det. Tanken var å kjøpe mobiltelefon til noen, og dessverre ble Samsung Galaxy J5 så fort utsolgt i BEGGE elektrobutikkene. De forsvant så fort, og en av butikkene hang til og med opp ark der det stod "vi er dessverre tomt for denne modellen". Da ble det Sony Xperia XA som en erstatning. Forskjell på prisene var ikke så stor, så da ble det noen tusenlapper å spare på et godt kjøp.

Mobilen helt til høyre, bare i fargen sort.

Den andre gangen tok jeg bussen som var fullstappet av folk - og alle skulle til samme sted! Ikke en eneste sitteplass var ledig så da var det ståplasser som jeg stod helt frem til Sørlandssenteret. Det ble ikke shopping for meg den andre gangen, men mest senter-vandring. Utrolig mange folk og når senteret er så stort. Liker når alt er samlet under ett tak. Tingene jeg har kjøpt tidligere på morgenen kommer senere.

#blackfriday #shopping #fredag #mobil

Positive ord i hverdagen

Ved fruktdisken i en matvarebutikk på Lund, kom jeg over noen flotte dekorative halvkuttede meloner i forskjellige farger. Det var skrevet på med sort tusj, kun oppmuntrende og positive ord var å se. Jeg tenker at dette får en lyst til å kjøpe en melon, smake på den og bli glad. Budskapet butikken ønsker å få frem er nok å spise mer frukt og grønt sunt som anbefalt "1 av 5 om dagen".

"Så vanvittig flott du er ♥"

Jeg spiser selv masse frukt og grønt flere ganger om dagen for at kroppen skal få i nok vitaminer, mineraler og fiber = viktige næringsstoffer til et sunt og rikt kosthold.

Et høyt inntak av frukt og grønnsaker er gunstig i forhold til forebygging av bl.a. kreft, hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, overvekt og diabetes. Frukt og grønnsaker inneholder en rekke stoffer som virker sykdomsforebyggende, og kan ikke erstattes av høye doser av enkeltstoffer i pille- eller pulverform.
OFG - opplysningskontoret for frukt og grønt. Hvorfor er frukt, bær og grønnsaker så viktig for helsen? HER

#mat #frukt #grønnsaker #butikk #sunt #kosthold

Knask e godt

Dagen i dag er litt spesiell, for det er 31. oktober = Halloween! Nå har vi alt klart til i kveld. Vi skal sette dette koselige gresskaret utendørs for å lyse opp inngangen og se etter folk som går med kule kostymer. Lurer på hvem som kommer på besøk i år? Det blir førstemann til mølla, masse godteri som skal deles ut!

Vi har en smågodt blanding av Candy King og Nidar i dette store serveringsfatet.

Gresskaret med LED-lys som jeg snakket om.

Spesiell krokodille uten geléfarge på toppen (rart).

Søtt, surt, salt, sterkt ... og litt lakris til de som liker det.

#halloween #smågodt #dekorasjon #gresskar #oktober

blogg.no krasj og Halloween-forberedelser

Det har vært litt tekniske problemer med å få blogge i går. Hørte at det var noe strømbrudd hos serverne til blogg.no, men nå tror jeg at det meste fungerer. Den 27. oktober hadde jeg ingen lesere, for en rar følelse! Det var nesten som om at vi nettopp hadde startet med å blogge igjen fra bunnen av.

I dag har jeg vært på shopping på Sørlandssenteret. På handlelista hadde jeg skrevet en rødkål og en Farris. Dette er ingredienser som jeg trenger til et naturfagsforsøk som skal gjøres hjemme. Forrige uke lagde jeg en rødkålindikator, men den hadde jeg tømt ut så da måtte jeg ha en ny rødkål for å få rødkålsaften. Et problem å skaffe en rødkål var at de fleste matvarebutikkene ikke hadde importert rødkål, så da kjøpte jeg en på COOP Obs!. Kjøpte også en pose smågodt i løsvekt (ekstremt billig nå som det nærmer seg Halloween), nøttemix og tomater.

Bilder fra weheartit

På mandag er det Halloween, og vi er i gang med forberedelser. Jeg tenkte å dekorere litt som å kjøpe et gresskar som pynt utenfor huset. Vi venter besøk av folk som går "knask eller knep", og de skal selvfølgelig få litt knask av oss. På Rusta kom jeg over et Halloween-gresskar med batteridrevet LED-lys (dekorasjonsbelysning). Valget stod mellom å kjøpe et ekte gresskar eller en dekorasjon, men dekorasjonen var mest genial. Den kan nemlig tas opp og brukes om igjen hvert år! Viser dere senere når alt er på plass, for nå blir det spennende å se hvordan det blir.

#halloween #innkjøp #gresskar #dekorasjon #naturfag #forsøk

En magisk oktober

Oktober er en vakker høstmåned. Det sies at oktober er en av de månedene som flest har bursdag - selv jeg har. I morgen er det endelig min dag, for jeg fyller 20 år den 10.10! I fjor feiret jeg bursdagen min på hotellet Scandic i byen, og det var utrolig gøy å bo på et hotell i en dag (en luksusfølelse). Men, i år feirer vi bursdagen min i dag (dagen før). Vi har gelé i kjøleskapet og hjemmelaget kake som skal pyntes litt senere. Når noen spør hva jeg ønsker meg til bursdagen så svarer jeg gjerne: - Jeg vet ikke. Jeg føler at jeg har det jeg trenger, så det blir ikke noe "ønskeliste". Det får jeg ta til jul!

Et bilde av meg fra i fjor på bursdagen min - på hotellrommet i 6. etasje Scandic.

#hotell #bursdag #kake #oktober #høst

Et lite avbrekk fra skolearbeid

I dag har jeg lest litt pedagogikk, men etter en stund fant jeg ut at jeg måtte ta en pause. Gå ut å få luftet meg litt. Det ble en kort tur til barneskolen jeg gikk på før, og jeg var der sammen med noen andre siden det var så fint vær (og kaldt også). Spilte litt bordtennis under et tak og drakk Fanta Strawberry&Kiwi. Denne brusen er kjøpt på grensen mellom Danmark og Tyskland, men vet ikke om matvarebutikkene her i Norge selger den? Var på en søndagsåpent matvarebutikk, men de selger visst ikke denne typen. Heldigvis har vi kjøpt en kartong med 24 stk brusbokser.

Har dere høstferie i uke 40? Det har ikke vi som er studenter enda, så det er skole mandag og tirsdag. Etter de dagene så det blir en slags "mini-ferie" for oss da.

#hverdag #brus #fanta #bordtennis #søndag #helg

Bysmag og byparaplyer

Kl. 12-16 var det gratis smaksprøver midt i Markens. Vi var der kun i begynnelsen før vi måtte dra avgårde til Sørlandssenteret. Bysmag - fra Bakgården, Reinhartsen, Jordbærpikene, Olivers & Co, Frk. Larsen, Drømmeplassen, Kaffe & Pasta, Smakfulle skatter fra Dragetoppen, Sans & Smak, Kjøkkenskapet, Subway, Camillas Blomsterdesign. Jeg smakte på knekkebrød, bakevarer, jordbærsmoothie og kjeks med ost. Husker ikke mer enn det, men husker at det var kjempemange folk som ville smake.

Smoothien jeg smakte på. Lang kø for å få smakt denne og en liten smoothieblender produserte 5-6 kopper/folk kunne smake på hver runde.

La merke til disse fine og fargerike byparaplyene som man kan låne/hente i noen av butikkene i Kvadraturen når det regner i høst. Sandens har også paraplyer til utlån og totalt er det ca. 5000 paraplyer til sammen fordelt på ulike Droppoints i byen. Kult at man kan låne, bruke og levere!

Ut på tur, aldri sur

I dag har vi gått på en skogstur i nærheten, så det var ikke så langt å gå. Vi fulgte stiene og kom fram til Eigevann. Her var det en fin badeplass til folk som liker å bade, men også altfor stille. Det ble en tur på rundt ca. 45 minutter, og da rakk vi tidsnok hjem til middag.

Etter å ha spist middag var jeg ute igjen på øvelseskjøring. Jeg var med som en "passasjer" da en skulle øvelseskjøre for første gang. Altså, han skulle øve på: Starte opp bilen og gire opp. Brems og stans. Det var litt skummelt å sitte på, da noen rykk kom her og der, men vi plassen vi øvde på var stor og åpen plass. Av og til svingte noen biler innom der og da tenkte jeg: Er de her på Pokémon jakt?, men etter en stund kjørte de av gårde. Nå kan han altså starte opp bilen, og det er jo bra. Forresten, i morgen er det første skolestart, og jeg begynner mine studier på UiA!

#natur #skogstur #foto #kristiansand #skolestart

Nydelig vær og utdanningsplaner

Jeg ser utenfor vinduet nå og legger merke til røde skyer (!). I dag har jeg hatt en travel dag da jeg har ryddet og sendt inn resten av søknad til høyere utdanning. Det var så rart at det dukket opp en melding til meg på mobil og e-post i går kveld - kl. 21 eller noe om at søknaden min var mangelfull. Overskriften begynte med: "VEDRØRENDE SØKNAD OM OPPTAK TIL HØYERE UTDANNING HØSTEN 2016". Da la jeg merke til det: Fristen for å sende inn disse dokumentene var i dag (!), og jeg kjappet meg å skanne inn alle de dokumentene (relevante praksisperioder). Dette gjaldt bare valget mitt på studiet "Yrkesfaglærerutdanning i design- og håndverksfag", valg nr. 5 på min liste. Etter å ha sendt dem e-post og lastet opp dokumentene på Samordna opptak rundt kl. 13, har jeg fortsatt ikke fått svar fra dem, så nå er jeg ganske nervøs og redd for hva som kommer til å skje.

- - -

I morgen drar jeg til dyreparken! Da skal jeg se på dyr og ta mange bilder. Kanskje blir det en videoblogg også. Nå vil jeg tenke på noe annet enn skole nå, men det er noen dager (19. og 20. juli) til vi får vite å komme inn på en av valgene vi har satt på lista med 10 valg (eller mindre, men jeg har satt 7 ønsker). Bare så det er sagt: Livet etter videregående folkens, er rent kaos når det gjelder å huske fristen for å søke skole.

#skole #utdanning #høyskole #universitet #vær #værfenomen #sommer #sommerferie

Ikke helt sommerferie

Planen for denne uka er: Husarbeid, hagearbeid og rydding. Vi fordelte oppgavene slik at alle hadde noe å gjøre. Jo flere som jobber = jo fortere får vi unnagjort alt. Først skal deler av huset males - ute. Vi maler det annen hvert år, så vi har skrapt og brukt høyttrykkspyler for å spyle ned alle de slitte og skitne veggene. Viktig å gjøre dette før nytt malingsstrøk så det ikke blir for tykt.

For noen uker siden gravde flere gravemaskiner i nærområdet her, så nå er det ikke lenge til vi får ny fiberkabel bredbånd! Siden vi alle i denne adressen bytter selskap, skapes det så mye konkurranse mellom de ulike selskapene som vil være "best" og tiltrekke flere kunder. De kommer ofte kommer med: "Du betaler lite og får mye mer enn det du har betalt for".

Andre ting jeg tenker på nå:

  • Karakterkortet (vitnemålet) mitt har endelig kommet i posten. Snart får jeg vite hvilken skole og studieretning jeg kommer inn på. Jeg er så spent!
  • Jeg venter fortsatt på solblenderen som jeg har bestilt i mai (når kommer den?).
  • Vi skal ta oss en tur til dyreparken i løpet av sommerferien (lillebror vant billetter).
  • Rydde alle mapper og permer. Har så masse ark og andre ting samlet der.
  • Gå igjennom minnepennene mine. De begynner å bli fulle.

#sommer #sommerferie #todo

Hva er mitt beste festivalminne?

Hva tenker du på når du hører ordet festival? Jeg tenker at festival er som en stor fest (ofte feiring av noe bestemt), når det er mange folk som kommer og har det gøy sammen! Etter sommerferien tipper jeg at flere av dere har besøkt minst en festival. Å besøke en festival i sommer er en opplevelse og høydepunkt for livet. En festival kan ha underholdninger om film, mat, konsert med kjente artister, kjøretøy også videre.

Jeg kan ikke huske sist gang jeg har besøkt en festival? Hvis noen plutselig skulle spørre meg hvor mange festivaler har jeg vært med på, så kan jeg nok si at jeg ikke har vært med på så mange. Jeg har kun besøkt matfestivaler (med fri inngang selvfølgelig), men det var for mange år siden, men nevner: Ultras matfestival, Rema 1000 matfestival, COOP Obs! matfestival (alle på Sørlandsparken i Kristiansand), P4 lyden av Norge og Thon Hotels (i byen). Mange matfestivaler hadde servering av kjempegod mat som prøvesmaking av nye produkter, fisk og kjøtt, grillmat og de hadde også aktiviteter der man kunne vinne premier.

Tilbake til mitt beste festivalminne: Den største festivalen jeg har vært med på, er The Tall Ships Races 2015 som holdt til i Kristiansand 25. - 28. juli 2015! Vi dro dit som en familie, vi så, besøkte, gikk ombord og tok bilder av alle de store hvite seilskipene. Det er ikke alltid festivalen arrangeres her i Kristiansand (år etter år varierer for hvilket sted seilskipene besøker), så dette var virkelig et minne for livet. Festivalen bestod av fargerike salgsboder fra forskjellige land, store seilskip, aktiviteter, konkurranser og servering av god mat. Jeg glemmer ikke helikopteret som kom med Hennig Olsens verdens største iskrem (som skulle komme i Guinness rekordbok) og alle kunne smake på den (!), og alle flaggene fra forskjellige land flagret i vinden.

#VINNPS16

#festival #sommer #sommerferie #minne #kristiansand #opplevelse

Trekning av premier på Sørlandssenteret

I går handlet jeg litt forskjellig ting på Sørlandssenteret. Før kl. 14 kunne medlemmer av kundeklubben hente et lodd ved informasjonen. Jeg fikk en liten rosa lapp med en bokstav og et nummer på. Vinnerne ble annonsert ved scenen rundt forbi G-max. Det ble 3 heldige vinnere totalt. Den første vinneren fikk velge farge på kofferten. Premiene som var inni koffertene var enten en 6 dagers tur til Kroatia (hovedpremien) - turkis, et gavekort på 2500,- - gul og 1500,- - orange på senteret. På torsdag skal det handles, fordi det er handelens dag!  

#konkurranse #kofferter #reise #premier #sørlandssenteret

Bli ny dag

I går fikk jeg en ny frisyre, ble sminket og samtidig stylet! Det kaller vi for en "bli ny dag". Jeg hadde et stort ønske om å klippe håret kort og passe på å få en pannelugg igjen, så det ser mye bedre ut. Kortere hår på sommeren er mindre stell.

Her er noen FØR og ETTER bilder.

#frisyre #sminke #blinydag

Fra et sted til et annet

Vi har vært på tur i skogen! Sola var oppe på rundt 28 grader, og det var kjempevarmt. Tenkte derfor å bare gå en liten tur etter å ha spist middag, men endte med å gå rundt i ca. en time. Null kompass, kart, vann og mat. Planen var å dra til Indre Eigevann, men kom fram til Hestefallstjønn, men fra stedet vi dro fra, kom vi plutselig fram til et helt annet sted: Grotjønn (som lå ved Gamle Mandalsvei). Dessverre var ikke lett å finne fram i en skog uten markering og skilter ...

Et tjern - Hestefalltjønn.

En lavvo.

En gapahuk.

Stedet minner meg om turen til Kjærrane. Har jo vært her før!

En bratt snarvei opp til toppen.

Naturfenomener i kollasj.

#natur #tur #gåtur #sommer #sol

Skandinavisk tivolipark

Etter å ha vært i byen for å se skoletoget, tok vi turen til Skandinavisk tivolipark oppe på Odderøya Amfi. Plassen er ikke langt fra Kristiansand sentrum. Vi spaserte opp dit, og la merke til at det var mange andre som valgte å ta bilen i stedet for å gå. 

Med gratis inngang og alle de reklameplakatene som handlet om tivoliet, fristet det å dra dit. Da vi kom fram, så vi dette:

Tivoliboder der man kunne vinne noe ved å betale en viss penge, kjøpe heliumballonger til 100,- (blant annet), kaste piler på ballonger og kaste risposer på noen hermetikkbokser.

Det så veldig enkelt ut, men vanskelig når man først prøver det.

Lynet McQueen bilbane!

Det lille tivoliet, var ikke nede der for å se.

Oppblåstbare rutsjebaner og hoppeslott for de små.

Vi var bare der i en halvtime, bare for å se hvordan det var og fordi vi ikke hadde vært der før. Vet ikke om det var gratis, for vi så et billettskur der en mann satt inne i den ca. 1m x 1m store "boksen" og tok imot betaling av billetter. Stakkars fyr, det så ut som om han ville ut i sola ...

#17mai #hurra #nasjonaldag #norge #fest #mai #tivoli

Gratulerer med dagen, Norge!

Hipp, hipp, hurraaa for Norge! Dagen begynte med at vi stod opp kl. 07, spiste og kledde på oss finklærne. De fleste hadde pyntet på seg med brosje, bunad og dress. Skoletoget stilte seg opp på Tresse kl. 08:00, noen holdt taler og sang fra scenen blant annet: "Ja, vi elsker dette landet". Det var et stort areal der ved Tresse, alle fikk god plass til å se på skoletoget.

Kl. 08:30 begynte skoletoget å gå. Jeg gikk ikke i skoletoget, men så på da alle gikk. La merke til at de videregående skoler gikk til sist, men jeg så ikke fanen til skolen jeg gikk på? Var det noen som i det hele tatt gikk i år?

Kvadraturen skolesenter med en gullfarget fane. Skolen vår skulle ha stått her en plass.

Oppstilt skoletog, snart klar til å gå.

"7" - tallet stod for 7. klasse. Synes den var så fin pyntet.

Her var det folksomt (mange folk).

Norge i rødt, hvitt og blått!

Det norske flagget var over alt.

Musikkorpsene spilte bra.

Noen kastet en blomsterbukett, og gjett hvem som tok imot den?

Folk som solgte heliumsballonger av forskjellige typer barnemotiver.

Camilla Collett minnes ved at noen legger igjen en blomsterbukett.

#17mai #hurra #nasjonaldag #norge #fest #mai

Klar for årets 17. mai?

Gratulerer med dagen alle sammen! Det er 17. mai, Norges nasjonaldag i dag. Har egentlig ikke planlagt hva jeg skal ha på meg, siden bunaden ikke lenger passer fordi den har blitt for kort. Ellers blir det finklær på. Jeg skal ned til byen for å se på skoletoget først. I år er det frivillig å gå skoletog (går VG4), men jeg skal følge med på det. Forhåpentligvis litt senere blir det besøk på Odderøya Amfi (det er et tivoli der med gratis inngang). Vanligvis har det alltid vært slik: Se på skoletoget, ta bilder, vandre rundt byen, ta bilder (igjen), dra til skolen for å se hva slags 17. mai aktiviteter de har å tilby og så hjem.

Huskeliste for årets nasjonaldag: Flagg, kamera, mobil, ekstra batterier, penger, popkorn, kake og annet av mat ... Kameraet blir med som alltid, for uten kamera hadde det ikke blitt noen bilder. Og bilder er minner som vi kan se tilbake på senere. Dette innlegget er forresten forhåndspublisert, så nå er jeg egentlig i byen og feirer 17. mai som mange andre også gjør :-)

#17mai #mai #grunnlovensdag #flagg #norge

På besøk og planlegger en mai-tur

Utsikten her var veldig fin å se på. Sola skinner, det er varmt og gresset er så grønt - vakkert.

I dag var vi hos en god venn av oss for å planlegge en mai-dagstur til Danmark. Det blir som tur/retur siden det er gratis å komme over med båt (med SuperSpeed). Når jeg tenker meg om, så har jeg ikke vært i Danmark siden i fjor sommer. Hva med å planlegge en ny tur nå som turen er gratis? Jeg som er så fotogen, men reiser sjeldent og liker å oppdage nye steder passer meg svært fint, for nå har jeg muligheten til å ta mange flere bilder :-)

Vi har spilt flere timer med Super Smash Bros - Brawl og New Super Mario Bros på Wii - 4 spillere.

Vi koste oss med hjemmelaget brownies, popcorn, kjeks og Coca Cola, og avsluttet besøket med å bestille de siste billettene. Planen var å reise den 28. mai, men det var fullt den dagen så vi måtte velge en annen dato. Uka før kanskje, men for D gikk det ikke fordi han skulle på klassetur de dagene. Vel, nå har vi sammen valgt ut en dato, så blir det likevel tur da! Men D skal likevel ikke være med, for han valgte klasseturen. Ingen hindring, men neste gang skal han få bli med.

#danmark #tur #hverdag #planlegging

IKEA shopping med stil

Når vi først er innom IKEA, og bestemmer oss for "nå skal vi bare kjøpe to bilderammer", kommer vi ut med bare to ting? Nei, vi tar også med andre ting når vi først er der for alt er så fint og billig der. Kjøp og spar :-) Vi fikk øye på noen fine Chrysanthemums i fargene rosa og gul, og hadde nesten problemer med å bestemme oss for hvor mange av dem vi skulle ta med oss videre. Ehm ...

To var ikke nok, så da ble det tre av disse.

Handlevognen med: 2 bilderammer på 50x70cm, 3 Chrysanthemum blomster, en matboks, et rundt 80 cm i diameter grønt teppe (til entre/gang), stoff av grønnsaker i sort/hvitt og en skjærefjøl i plast.

Under kommer noen inspirasjonsbilder av utstillinger

Wow, sånt må jeg skaffe meg! Liker designet veldig godt med fisker på.

Masse fint.

#ikea #shopping #inspirasjon #design #interiør #utstilling

Kunde på KIWI (meg) ble rundlurt

Kjære Kiwi. Jeg har vært en trofast kunde hos dere i mange år, men nå vet jeg ikke hva jeg skal tro. Nå skal jeg fortelle dere hva som egentlig skjedde. I går kjøpte jeg en ingefær på Kiwibutikken på Lund, og gjett hva. Ingefæren jeg skulle ha, ble veid for det dobbelte jeg skulle ha. Det dobbelte! Prisen var 69,90 pr. kg. For å være helt sikker på om vekten var det som sto på kvitteringen da jeg hadde betalt, gikk jeg tilbake til kassaen for å spørre om hun kunne veie den. 0,312kg så jeg på skjermen hennes. Siden jeg også kjøpte tomater, tenkte jeg hvor mange kilo ingefæren hadde veid ifølge egen beregning. Vel, den kunne ikke veie 0,312kg, sammenliknet med de tomatene som veide 1,052kg!

Da jeg kom hjem veide jeg denne ingefæren. Jo, det stemte. Litt mer enn 150 gram, og jeg hadde betalt for det dobbelte. Jeg veide også tomatene. Det var riktig, men hvordan har det seg at ingefæren kunne veie det dobbelte? Kunne det være noe galt med vektmåleren i kassaen?

Her er kvitteringen. Hadde jeg kjøpt smågodt i løsvekt eller annet som skulle veies, hadde jeg nok betalt det dobbelte også ... Jeg vil anbefale til dere alle å sjekke nøye vekten på matvarene før dere går til kassa og betaler. Kanskje det har skjedd flere ganger med oss alle, uten at vi har lagt merke til det. Da avslutter jeg dette blogginnlegget med at å si at alle som jobber i en butikk burde sjekke butikkvektene sine om alt stemmer, så ingen andre ender opp som meg (og alle andre).

#kiwi #tips #mat #ingefær #shopping #helg #hverdag

Fredagskveld med pizza

Vi bestilte pizza fra Pizzabakeren igjen fordi: Det er fredag og helg! Denne gangen valgte vi andre typer enn det vi hadde prøvd før. "Biffen" som hadde ost, tomatsaus, marinert biff, bacon og løk, og "Luksuskylling" som hadde ost, tomatsaus, marinert kylling, luksusbacon, løk og paprika. På tilbud denne uka, med 1,5 liter brus!

#fredag #hverdag #helg #pizza #mat

Overraskende søndag

Dagen begynte med at vi våknet rundt kl. 10, spiste frokost og så på sykkelløpet i Paris-Roubaix, Frankrike som gikk på kanalen Eurosport. De som konkurrerte, syklet til sammen 257.5 km. Mathew Hayman (i midten på bildet) kom på 1. plass og fikk en stein (!) som en minneverdig premie. Jeg reagerte på hvorfor i all verden det skulle være en stein. Hvorfor ikke en pokal? Men han så litt skuffet ut på bildet ...

Paris Roubaix 2016 - 10/04/2016 - Compiègne / Roubaix (257,5 km) - Tom Boonen, Etixx Quick Step, second, Mathew Hayman, Orica GreenEDGE, Vainqueur, Ian Stannard, Team Sky, troisème, accompagnés de Iris Mittenaere, Miss France 2016 et Xavier Bertrand, président de la région Haut de France

Bilde: http://www.letour.fr/indexPRX_us.html

Litt senere i ettermiddag handlet vi på Rema 1000: To ekstra lettmelk og en boks med tricolor is. Nå har det blitt en søndagsåpnet butikk andre søndag på rad. Søndagsåpnet butikk = tommel opp! Butikken så omflyttet ut (og overraskende) som en labyrint ifølge meg selv. Noen avdelinger var stengt og skulle man ha noe, måtte man spørre: "Hei du, jeg skal ha noe i den og den avdelingen". Mange kunder og en ansatt var ikke lett, nei.

#tv #sykkel #butikk #helg #søndag

Da var påskeferien over

... for i år! Håper alle har hatt en fin påskeferie. Kommer til å savne de herlige fridagene. Kanskje det passer å slenge inn et inspirerende bilde av påsken (wallpaper fra Google).

I dag var det planleggingsdag for noen av skolene, så vi skal begynne på skolen allerede i morgen. Tenker på hvor kort uke det kommer til å bli! Bare to dager igjen til helg altså. På torsdag har jeg muntlig særemne presentasjon, og kanskje noen andre innleveringer. Jeg får begynne å telle dager igjen til sommerferien, for tiden går utrolig fort når jeg først tenker på det. OG jeg må søke skole snart, fristen nærmer seg for hver dag som går.

#skole #inspirasjon #påskeferie

Offline fra internett-periode

Jeg tenker at det blir slik i påskeferien. I går fra kl. 17 slo vi av internettboksen for å være offline, så vi ikke fikk internett hele kvelden! Dette kan ha vært min feil, fordi folk sier at jeg sitter for mye på PC-en. Jeg kan klare meg fint uten internett, bare jeg har noe å gjøre. Litt av en straff, men tror jeg har godt av det.

I dag har jeg holdt på med koding og ble ferdig med det (har skiftet til et nytt design ved å ta et nytt bloggdesign og redesigne det til mitt eget ønske). Det er fra KvDesign og hva synes dere om det nye designet?

#bloggdesign #design #blogg

Påskehandel

Da har vi handlet inn matvarene: Spaghetti, Kvikk Lunsj, en pose chips og pølsebrød. De fleste påskevarer på butikkene blir stadig billigere og billigere for hver dag som går. Som for eksempel har ketchup, egg, appelsiner og smågodt senket ned prisen som får folk til å smile.

Utenfor COOP Prix butikken var det gratis Ballerinakjeks og kaffe. I ballerinakjeksene var det 50% sjokoladesmak og 50% jordbærsmak. Den beste kjeksen jeg har smakt til nå.

#hverdag #påske #matvarer

Vi har røde roser og appelsiner

Nyinnkjøpte roser og appelsiner - heldigvis fikk vi kjøpt det på lørdagen!

Snart er helgen over. Ny uke starter i morgen og det er siste uke før vi kan ta oss påskeferie. I neste uke har vi prøve i naturfag om redoksreaksjoner og "multiple choice"-prøve i historie, så må begynne å øve på det. I tillegg til dette skal vi ha tentamen i norsk sidemål. Det føltes ut som om alt kommer på én gang den siste uka, men sånn er det når vi bare har fire dager skole i uka.

#skole #roser #appelsiner #priskrig

Tomt for smågodt og appelsiner

I de fleste matvarebutikkene er det nå satt opp "Max 2 kg pr. kunde" skilt ved smågodt-avdelingen. Leste på nyhetene at en kunde kjøpte 35 kg smågodt, kanskje derfor det blir fort tomt og at skiltet er satt opp for at alle skal få muligheten til å kjøpe. I dag var det ikke mye å få kjøpt, tomt her på Rema 1000 men det stod bare noen bokser med hvit mint.

Noe igjen, så her fikk jeg ikke kjøpt det jeg hadde lyst på. Utenom å kjøpe smågodt, kjøpte jeg også appelsiner til 2,90 kroner per kg. Nesten utsolgt for appelsiner også.

På COOP Extra fikk jeg kjøpt litt smågodt til samme lave prisen. Eneste forskjellen er at de selger smågodt fra Nidar i stedet for Candy King. Det frister virkelig å fylle opp en pose med smågodt.

#smågodt #priskrig #påske #hverdag

Spis med god samvittighet

Bilde: Nidar

Etter skolen dro jeg en tur innom matvarebutikken COOP Extra og kjøpte nesten 1 kg med Nidar smågodt i løsvekt. Det var ganske billig, kun 2,90 kroner per hg, men det jeg kjøpte gikk for 21 kroner. De fleste godbitene var tomme, så kjøpte bare det jeg likte best. Folk flest kjøper mye godteri i disse dagene fordi det er så billig. Nesten som om det var "gratis". Matvarebutikkene har en priskrig som gjør at folk kjøper mer smågodt. Kan dette føre til at folk spiser mer godteri enn de pleier? Jeg skal i hvertfall spare litt til helgen fordi jeg ikke skal spise så mye. Helgen er rett rundt hjørnet, så spiser med god samvittighet :-)

#godteri #helg #helgekos

Filtre på Snapchat

Jeg føler at et eneste jeg bruker Snapchat til, er å prøve ut forskjellige filtre hver dag. For det dukker opp nye filtre hver dag. Jeg setter noen ganger bilder til "mystory", men ikke så ofte lenger. Men her er en kollasj satt sammen av de forskjellige bildene. Og flere blir det etter hvert som det kommer nye og jeg får tatt flere. Høres kanskje litt rar ut, men dette er gøy å prøve ut!

Heter czblogg, så legg meg til om dere ønsker å se flere hverdagsbilder.

#snapchat #bilder #filtre #kollasj #redigering

1. Nyttårsdag: Rydding og film

Mesteparten av dagen i dag ble brukt til rydding. Jeg føler at vi gjør det hvert år etter nyttårsaften. Rommet har ikke vært ryddet på flere måneder, og det var på tide å gjøre noe med det. Jeg ryddet, sorterte alle ark og bøker, og klarte å kvitte meg med en litt eldre og slitt bokhylle. Etter flyttingen av den høye bokhyllen (som er høyere enn meg selvsagt), fikk rommet et mer luftig uttrykk. Alt som jeg ikke trengte, satte jeg ned på lagerrommet som er et stort og tomt lite rom med bare stablede esker oppå hverandre. I eskene kunne det ha vært alt fra bøker til andre store og små ting. Dere husker vel TV-en jeg fikk på rommet mitt? Denne skal vekk, så jeg får en litt mindre og gammeldags TV som det går an å spille på fordi det ser så tomt ut nå. Jeg har fortsatt et tomt hjørne i mitt rom som jeg ønsker å utnytte. Det blir sannsynligvis et spillehjørne med en TV-skjerm og noe å sitte på som for eksempel en liten sofa eller noe. Rommet mitt er jo så stort!

Etter noen timer med rydding så vi på filmen Forrest Gump og litt senere Home Alone 5. Jeg synes den første filmen var kjempebra! Det handlet om hovedpersonen Forrest Gump som er en mann med IQ på 75. Han forteller om sin reise gjennom livet, der han møter historiske personer, påvirker populærkulturen og opplever historiske begivenheter uten å være klar over hvor viktige de er på grunn av sin uvanlig lave intelligens.

Home Alone 5 eller Home Alone - The Holiday Heist varte ca. en time. Litt kort og mye spolt i denne filmen. Den var i hvertfall bedre enn 4'eren! Når familien Baxter flytter inn i et nytt hus, er 10 år gamle Finn redd. Han mener nemlig at huset er hjemsøkt. En dag lager han en felle for å fange "spøkelsene", men foreldrene blir sittende fast på andre siden av byen og Finn er plutselig alene hjemme med søsteren. Det er tre tyver som leter etter et verdifullt maleri som den tidligere eieren gjemte i et hemmelig rom i huset. Tyvene synes huset er hjemsøkt og er fullt av spøkelser, så de er nesten tilbakeholdende for å ikke gjøre innbrudd - men det dyrebare maleriet ønsker de å ha!

#nyttårsdag #rydding #film #hverdag

En ny start på året

Det er en dag til nyttårsaften og to dager til nyttår 2016. Som en nytt start på året har vi gått over til en mye bedre og smartere Samsung SUHD 4K TV. Det var på tide med en ny og større TV-skjerm. TV-en kjøpte vi etter jul, da det var romjulssalg. Vi fikk et tilbud om å få den ferdig installert, så det var ikke så mye styr da vi kom hjem - for da var den klar til bruk. Jeg har prøvd å koble den til internett = det virker, men sliter litt med å gå inn på internett. Hvordan kommer jeg inn på Youtube og sånt? Dette må jeg bare finne ut av!

Siden vi har fått den i hus, har den ene delen av rommet mitt blitt til et spillehjørne fordi TV-en får plass her. Det eneste jeg kan gjøre på TV-en, er å spille Nintendo Wii. Siden boksen bare er koblet til en TV, virker ikke denne. Som dere ser, så står TV-en på gulvet (skal skaffe en TV-benk snart).

#2016 #interiør #spill #tv #nintendo #wii

Twinings Chai Tea

Dette kom i posten sammen med et av mine Costume magasiner (tror jeg), nå skal jeg prøve dem. Merket er Twinings. Spicy Indian Chai Tea og Sweet Vanilla Chai Tea. Vanligvis drikker jeg den som heter Four Red Fruits Tea - 4 røde frukter.

#te #twinings #chaitea

Fridag og en tur innom skolen

Jeg og en god venninne bestemte oss for å ta en tur innom skolen i dag. Ja, du leste riktig, til skolen. Vi begge hadde jo fri fredager, og det var hyggelig å kunne møttes for første gang. Vi spiste lunsj i skolens kantine der jeg kjøpte en yoghurt og hun en sjokolademelk. Det var så stille på skolen og det merkes på en fredag. Etter det gikk vi opp til 4. etasje for å se litt på kunst. Vi hadde begge gått design og interiør, så hadde vi så mye å snakke om som for eksempel skoleting og utdanning. Nå går vi begge påbygg, men ikke på samme skole så det var litt trist å ikke kunne treffes hver dag. Det var så hyggelig at hun ville bli med på skolen i dag, for å se hvordan det har blitt siden sist hun gikk der.

Å treffe nye venner er så kult. Først har man så lite å snakke om, men etter en stund er det helt motsatt! Og man kan finne så mange felles interesser. Se gjerne videoen over, som beskriver det jeg mener.

#skole #venn #fridag #sang #musikk

Hall🎃ween 2015

For en herlig kveld det var i går! Vi var ute og gikk "knask og knep" (gjorde heldigvis ikke noe knep da), og etter endt tur dro vi til skolen for å bli med på Halloweenfesten. Her er noen bilder fra kvelden:

Det var ekstra koselig at noen hadde pyntet opp husene sine med skumle ting. Møttet til og med en (nesten) uskyldig gutt som satt utenfor huset sitt og bare satt der på en stol - da vi nærmet oss skremte han oss skikkelig.

Knasket jeg fikk og den ganske enkle DIY godteribøtta som jeg hadde med. Fikk også en pose med ferdig poppet popkorn og noen smågodt i løsvekt (er ikke med på bildet).

Halloweenfesten i skolens gymsal. Vi koste oss med gode sjokoladekaker og marshmallows. Siden festen var på en gymsal, var det selvfølgelig gym og aktiviteter: Morderen, danseleken, beste utkledningskostyme og best av alt: En skremmende gymsal med slukne lys (skulle finne etter bokstaver i sånne reflekser). Tror det var mer, men husker ikke så godt ...

Sjekk de kule veggdekorasjonene av flaggermus i papp!

- Har dere hatt en fin Halloween? 🎃

#halloween #foto #fest

#WalkForFreedom

Lørdag 17. oktober marsjerte frivillige gjennom hele Kristiansands gater, for å vise med ofre for menneskehandel. Med gaffateip på munnen, blå A21 logo klær og flere plakater med tekst som for eksempel sier at det er flere slaver i dag, var det ganske merkbart for noen å stoppe opp og spørre. Grunnen til denne markeringa var for å støtte de som var fanget i slaveriet.

Det var sterkt å se på, og en del tanker dukket opp. Veldig mange barn lurte også på hva som skjedde. Slik er det fortsatt i mange land, og her ønsker disse personene å stoppe det ved å gå i tog. Neste år er datoen 15. oktober 2016.

#foto #frihet #menneskehandel #samfunn #walkforfreedom

Bursdagskake "19 år"

Da har jeg plutselig blitt 19 år. Tenk at det har gått så fort siden sist bursdag! Dette måtte vi bare feire med hotell i år. I dag var vi så heldig med været, for det har nesten vært regnvær hele denne uka.

Jeg har tatt noen bilder fra bursdagsfeiringen i går:

Spisebordet dekket på.

Jeg "blåste" ut lysene.

Fin blomsterbukett som mamma fikk på jobben.

#bursdagfeiring #foto #kake #mat

Flipp - magasiner samlet på ett sted

Det er lett å lese magasiner på Flipp via iPad hvor man er. Det er mange forskjellige magasiner og som passer til alle. Jeg vant gratis abonnement i ett år, så kan lese hver dag!

Jeg anbefaler Flipp fordi det er lett, praktisk og smart å lese digitalt. Her er det mange magasiner å velge mellom. Jeg personlig liker å lese om interiør og mote.

#flipp #anbefaling #magasin #ipad

Stor helgehandel

Vi har storhandlet på Sørlandssenteret i dag, siden det er helg! Slipper å bruke hverdagene til å handle litt av hvert (har ikke så god tid), så kjøpte vi alt på ett sted. Har og tatt mange bilder i butikkene og i fellesarealet.

Ved XXL-bygget stod det et stort bildegalleri av Instagrambilder.

Handlet noen pakker med Ristorante Pizza.

Storhandel ja ... alt på ett sted. På COOP Obs! var det mange smaksprøver som fiskekaker, Santa-Maria (litt sterkt, men kjempegodt), tomatsuppe mozzarella, gulost på tube i brød, Grandiosa pizza og nøtter.

Noen søte små uttørket ananaser som pynt.

#shopping #storhandel #sørlandssenteret #helg

Det klarte ikke å bestemme seg ...

I dag har jeg gjort litt matte, bare for å bli ferdig med det vi holdt på med i de siste timene før høstferien. Å sitte med skolearbeid i fritiden (?) er nesten som "hjemmeskole" - og det gjør jeg de fleste fredagene. Men, tilbake til dagens overskrift.

Jeg har løpt flere ganger ned og ut for å henge klærne til tørk, men så plutselig skjedde det etter noen få timer; Det begynte å regne, bare bittelitt. Jeg bestemte meg for å ta ned noen t-skjorter, men så var været blitt fint igjen. Hmm, det kan jo bare stå ute litt til? Jeg hang t-skjorta på plass igjen, og stakk inn. Etter en stund merket jeg at det haglet og regnet ... Det var nesten forferdelig, klærne ble våte igjen. Da jeg tok dem inn, var det plutselig blitt sol igjen. Dette været altså - klarte ikke å bestemme seg.

Neste valget ble tørketrommelen fordi den klarer å gjøre jobben sin. Tør ikke å henge ut noe igjen i dag eller kanskje jeg burde sjekke været neste gang hvis klær skal tørke ute. Tar aldri den sjansen igjen.

#klær #tips #hjemme #skole

Ny frisyre

Førbilde (venstre) og etterbilder (i midten og høyre). Nå var det på tide å klippe seg! Har heldigvis ikke tatt skolebilde ennå, så da benyttet jeg dagen i dag til å gjøre det. Dette er mer hjemme-klipping. 

Siden jeg bare satt der uten å gjøre noe, så jeg på TV. Tysk kanal, RTL og de viste Istid 2.

Ich lerne ein bisschen Deutsch!

- Hva synes dere om den nye frisyren?

#hår #frisyre #design #istid

Fra Diplom Is

For ikke så lenge siden tok jeg et bilde av en is, hashtagget det med #self_is og la det ut på Instagram. Det var midt i sommerferien, så fikk jeg en melding av Diplom Is om at jeg vant en valgfri isnyhet! I dag hentet jeg Smeltis Jordbær på Narvesen. Har ikke smakt den før (siden den er ny). Nam! Minner litt om softshake når lokket åpnes.

Anbefaler, smak så du får den sommerfølelsen!

#self_is #is #sommer #foto

Nedvasking

I dag har jeg gjort litt forskjellig. Har tegnt en tegning (viser på bloggen senere, har begynt å fargelegge) og før lunsj har jeg vært med en på "jobb", og har hjulpet til med nedvasking (offentlig miljø). Det var stort, og det var mye som måtte gjøres. At hun selv skulle jobbe der alene i hele denne uka, var ganske kjedelig. Det var også ganske stille der, så why not - så fint at kunne jeg hjelpe til :-) Tok ikke bilder der, men tok bilder av dette her:

Bare noen plakater av frukt og grønt som hang i veggene. Litt interessant, forresten. Noe av det jeg har gjort: Fjernet lærertyggis fra veggene, vasket bort blyant/fargestifter tegnt på veggene. Jeg hadde for det meste ansvar for veggene.

#jobb #nedvasking #sommer #frukt #grønt

Ryddehelg

Vet dere hva jeg har brukt helga til? Rydding! Jeg har ryddet rommet mitt og kastet/ga bort det jeg ikke trengte. Det var noen ting som var blitt sortert på feil plass, og etter noen få timer hadde alt ramlet ut og det var nesten helt kaos! Jeg har samlet en stund på magasiner som har noe med interiør å gjøre, og her er noen utklipp som jeg har spart på en stund.

Jeg har klippet ut disse interiørkollasjene fra Sørlandssenteret's magasiner. De var ganske inspirerende, så da tenkte jeg å spare på dette.

#interiør #rydding #sommerferie

Danmark på Torvet

Det var masse moro på Torvet i dag, lørdag. Skulle ønske jeg hadde vært der, men da de kom hjem, hadde de med seg masse Danmark realerte ting. Som jeg så på avisa, kl. 12 kom Dampbageriet og delte ut muffinser, boller og annet spiselig. 

Jeg fikk smakt på en sjokolademuffins.

Kjærlighet på pinner, refleks og en penn.

Goodiebag! Andre ting: Røde og hvite roser, brosjyrer, magasiner (reklame) og kart. Nå er det lenge siden jeg har vært i Danmark. Sist gang jeg var i Danmark var i ... 10. klasse!

#danmark #torvet #reklame

Eurovision 2015

Satt oppe sent natt til i dag for å få med meg hvilket land som vant Eurovision 2015! Landet som vant var ... Sverige!

Måns Zelmerlöw - Heroes (Sverige)

Mange synes den lignet litt på Lovers on the Sun av David Guetta? Jeg hadde på følelsen at jeg hadde hørt den før.

Lovers on the Sun - David Guetta

#eurovision #2015

En fin 17. Mai feiring

Gratulerer med dagen til dere og til Norge!

Flagget er satt opp tidlig på morgenen.

I dag våknet vi tidlig for å gjøre oss klare til 17. Mai. Vi kunne allerede høre kanonene. Kaken skulle lages og skoleboller skulle leveres til skolen til broren min (6. trinn). Han skulle gå skoletog i byen og vi andre var hjemme og holdt på med 17. Mai ting. 

Kake 17. Mai - en rask en.

På skolen var det aktiviteter som elever i 6. klasse og foreldrene holdt. Det var blant annet et lotteri med mange kule premier, fiskedam, svampekast, bokskasting, dart, geværskyting ... Mat: Alle barns foreldre skulle lage noe og ta med, som skulle selges på skolen. Alle aktivitetene fikk man premier, så det var fint. Vi kjøpte mange lodd, men vant ikke noe før helt på slutten. Det var ikke så lett, da det var et tall på hvert lodd. Kjøpte 3 lodd til, håpet på premie(r) og vant en gassgrill, en Lynet McQueen pute og en bag (selvvalgt). Lillebroren min var så heldig da, det var han som kjøpte de 3 loddene.

#17mai #grunnlovsdagen

17. mai next!

Det føles lenge siden jeg har blogget her, men nå skal jeg si hvorfor: Jeg har jobbet med barnehageoppgaven. Vel, jeg kom ikke så langt da, siden jeg ikke fant møbler som passet til barnehagens profil/tema. 

I morgen er det Norges nasjonaldag (17. mai), og vi er heldig med været! Det blir strålende vær og gjett om vi skal kose oss.

#mai #norge #nasjonaldag

Ferdig fikset PC

Nytt tastatur ♥

Nå kan jeg endelig bruke PC-en min igjen! Fikk melding i dag etter lunsj om at den var klar til henting. Hele tastaturet var byttet ut, så det føltes helt nytt å ta på det. PC-en jeg lånte er nå levert tilbake. Litt senere har jeg tenkt å oppdatere Adobe Photoshop i samme slengen (har CS5), siden det er flere nye effekter på den nye (har nesten blitt vandt til å bruke den nye versjonen da jeg var på den andre PC-en). Noen som også har denne versjonen?

#data #fikset #nytt

Klassefest

I går kveld var det klassefest hjemme hos Merethe. Alle ble invitert, men dessverre var vi ikke alle. Festen startet kl. 18:00, men jeg kom ca. 20 minutter før fordi jeg ville hjelpe til. Vi skulle spise taco, så hun hadde handlet før jeg kom. Maten var ikke laget enda, så jeg gikk inn på kjøkkenet og kuttet opp grønnsakene. Noen minutter senere kom resten, så det var koselig!

Kjøttdeig, salat, paprika, ost, agurk, tomater, tortillachips ... Vi spiste i stua, så her var det bare mat på bordet.

Vi spilte kortspill, drakk og snakket. Musikken kom ut fra TV-en (radio TV ble det da).

Jeg er 18 år, men jeg har aldri vært med på en ordentlig fest der folk drikker og fester skikkelig. Dette må være første gang. Det føltes så rart å være med første gang. Jeg kom, men drakk ikke. Håper folk ikke synes jeg er rar nå, men jeg er faktisk ikke klar til å drikke alkohol, sprit osv ... for første gang. Jeg vet ikke når jeg er klar, men en dag kan det skje. Dere i klassen min respekterer valget mitt, og det er jeg glad for, dere har ikke presset meg å drikke.

Etter hvert ble folk litt "fulle" - det kunne jeg se. Det er rart å se det for første gang, hehe. Litt vanskelig kommunikasjon jeg hadde med noen, men ellers skjønte de godt hva jeg sa. Da jeg skulle gå (som var rundt 23-tida) fikk jeg lov til å skrive en/flere hilsener på veggen (ikke Facebook veggen, men veggen i huset). Det har vært en bra og kul klassefest, og håper senere vi kan lage flere før skoleslutt. Takk for i kveld, klassen!

#klassefest #fest #interiør #videregående

Påskekos

God påske(ferie) alle sammen! I dag er det Skjærtorsdag. Vi har ryddet og vasket ned hele huset i dag, og vi kaller det gjerne for vårrengjøring. Nå sitter vi her med litt godteri og en kopp med varm kakao. 

Godteriet som vi kjøpte i går var ikke så mye variert. Altså: Hvor har det blitt av det gode? Matvarebutikkene nå før påske hadde masse billig "salg" på godteri i løsvekt, så mange kjøpte.

Ellers spiller vi en del TV-spill (jeg sitter mest på PC-en).

#påske #påskegodt #påskeegg

I <3 Solo

Hentet min første gratis Solo brus hos Deli de Luca. Jeg valgte "Rabarbra & Bringebær" - en ny smak som jeg aldri har smakt før. Jeg fikk brusen fordi jeg hadde tjent opp antall $olo-dollar (som de kaller det). Kampanjen kan dere lese mer om HER.

#solo

Påskeferie

Nå har vi funnet fram påskepynt til sofabordet. Da blir det koselig hver gang vi er i stua og hygger oss. Det eneste vi mangler er påskeegget med godteri og sjokolade (som de fleste har). Kanskje jeg får overleve uten i år også ...

#påske #påskepynt #påskeegg

Earth Hour 2015

En gang i året får hele verden delta, vise engasjement og være med på verdens største klimaendring. I dag 28. mars mellom klokka 20:30 og 21:30 er det Earth Hour. Slukker vi lysene i en time, gjør vi noe med miljøet. 

Hva er Earth Hour?
Earth Hour er en verdensomspennende klimakampanje som i år arrangeres for syvende gang i Norge. Kampanjen er en symbolsk markering og et uttrykk for folks vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringene. Earth Hour 2014 ble større enn noensinne både i Norge og internasjonalt. Bli med å gjøre Earth Hour 2015 enda større! #detskjer over hele verden.  

Kilde: http://blogsno.panda.org/earthhour2015earthhour.org

- Skal dere slukke lysene i kveld?

Talk About Beauty

Etter påske lanseres Talk About Beauty, en nettside hvor du kan lese og skrive anmeldelser av skjønnhetsprodukter du bruker/har brukt. Du tjener også poeng for hver anmeldelse du skriver, som etter hvert blir til fine belønninger for innsatsen.

ole-henriksen-radiance-revealed-coll-julegavesett_web

Jeg melder meg på denne konkurransen ved å skrive dette innlegget.

#talkaboutbeauty

Snøen er tilbake, what?

Nå begynner jeg å lure på hva som skjer med været - snøen har kommet tilbake! Det har meldt at det skulle komme over en halvmeter snø i Kristiansand det neste døgnet! Er det mulig? Håper bare det ikke blir kaos på veiene i morgen.

Etter skolen var jeg på shopping og kjøpte A3 plastlommer til permen, noen kule bukser (Buksesmekken) og en jakke (BIKBOK). Viser dere senere. Vil helst bruke dagslyset når jeg tar bilder :)

#shopping #hverdag #snø 

Geometric

Det gikk greit å skrive ut aksonometri tegningen med fototapet og de bildene på veggen, men en ting som ikke gikk så bra var klippekortet ... Kortet som jeg hadde 3/5 kopier igjen. Da var det bare å kjøpe et nytt. Fargene ble veldig fine!

3D ting er så kult!

Jeg har sittet mesteparten av dagen med tegningene. Tenkte å ta en bitteliten pause nå som det har blitt mørkt.

#interiør #design #3D

Bibliotek fredag

I dag ble jeg ferdig med aksonometri av hele rommet til ungdomskafé + har veldig lite igjen utenom fargeleggingen. Jeg skulle ha fototapet på den ene veggen og noen bilder på den andre veggen, da tenkte jeg å skanne inn tegningen som var i A3 format. Problemet her var at jeg ikke hadde en A3 skriver hjemme, så da jeg tok turen innom biblioteket for å gjøre det. Slik gjorde jeg det: Skannet inn tegningen og sendte til min e-post. Jeg åpnet den på min e-post og redigerte inn en fototapet og de bildene på veggen i Photoshop.


Noe i den duren som et inspirasjonskilde, det er ikke dette bildet jeg har brukt som fototapet.

Jeg var på biblioteket i minst to timer, så de stengte kl. 17 (eller noe). Da måtte jeg bli ferdig og skrive ut tegningen. Det gikk ikke helt etter planen da jeg ikke fikk ut tegningen! Jeg vet vi må bruke sånne klippekort, men skriveren var litt rar. De andre som skrev ut i A4 virket, rart at det ikke gikk med A3 ... Jeg tror jeg må tilbake til biblioteket i morgen.

#vinterferie #interiør #design

Godt kinesisk nyttår!

Det er kinesisk nyttår og vi skal feire hjemme her i Norge. Vi skal lage god mat og feire dette med god samvittighet. Jeg følte for å ikke ta fri fra skolen siden jeg ikke kunne bli borte når vi jobber med St. Joseph leiligheten. Alle trenger meg til oppgaven, sant?

#nyttår #2015

Et gigantisk hagebord i mitt rom

Takk til mamma som forstod meg og for å hjelpe til å sette opp dette gigantiske bordet! Bare midlertidig skal dette bordet stå på rommet mitt, siden jeg trenger et sted som jeg kan gjøre skolearbeid på. Det vanlig skrivebordet mitt har ikke engang plass til når jeg skal tegne (tegnebrett) og PC-en. Dette gigantiske bordet står midt i rommet, jeg får godt lys fra blomstformet taklampe, kan både gjøre skolearbeid og samtidig ha noe liggende på bordet.  

Dette er et hagebord, som egentlig skulle ha stått ute - men det er vel litt for tidlig? Vi fant ikke noen andre, så det var det nærmeste vi kom fram til. Litt stilig eller litt unormalt? Nå er det back to work etter en lang dag på skolen, så blogges.

#skole #arbeidsplass #interiør #tegning

Alle hjerters dag

Håper alle har hatt en fin Valentinsdag! For meg så betyr det bare en helt vanlig dag. I dag har jeg vært på byen og fikk kjøpt en ny 90° vinkellinjal, hyp. 35 cm (fordi jeg hadde klart å miste den minst 2 ganger på gulvet og den ble ødelagt i hjørnene). Fant et bilde som ligna, men den jeg kjøpte var litt større enn denne. 

Jeg skulle også se om de hadde plastlommer til permen i liggende A3 format, men det hadde de ikke på lager. Det hadde ikke de andre bokhandlere som jeg sjekket heller. Jeg har fylt opp alle de 20 plastlommene med interiørtegninger, så da trenger jeg å kjøpe mer plass (?). Kan nesten ikke tro jeg har greid å fylle opp disse så fort ...

#valentinsdag #helg #skole #vinkellinjal

Frokostmüsli har gått ut på dato

Du skal lage mat på kjøkkenet og plutselig finner du ut at du har noe spiselig som har gått ut på dato: Hva gjør du? Hvis jeg hadde fått dette spørsmålet, ville jeg ha spist det! Det kommer an på om det er merket med "best før" eller "siste forbruksdato". I dette tilfellet er det noe tørkt og som faktisk smaker like godt som om det ikke har gått ut på dato.

COOP Müsli frukt.

Gått ut på dato.

Den ble produsert 30.12.2013 og var best før 28.12.2014. Smaker fortsatt godt! For å kaste mindre mat burde vi teste den ut, kanskje det smaker like godt. Jeg er litt skeptisk til kjøtt og fisk, ellers er det greit med tørkede matvarer og "best før".

#frokost #mat #utgåttpådato #spiselig

Flere bilder fra IKEA

Her kommer flere bilder fra IKEA (mobilbilder).


Orkidé helgetilbud.


Dette har vi lært om i belysning. 


Papirbrettede ting er alltid fint å se!


Dette kjøpte vi: Orkidé Phalaenopsis, fargerike kopper, tallerken, en stikkontakt-ledning, spagettisleiv, håndklær ... (ikke alt er med på bildet).

#IKEA #inspirasjon #papirbretting

På leting etter opplæringsplass

I uke 10 og uke 11 skal vi ut i opplæring/ut i praksis. Vi må selv finne et sted som vi vil jobbe, og jeg har bestemt meg for å gå til IKEA fordi det er så masse fint der. Og så mange interiør-avdelinger! Jeg har selv tatt kjempemange bilder og lagt det ut på bloggen, så interessen er stor.

I dag dro jeg til IKEA for å spørre om jeg kunne få opplæring der. IKEA er jo kjempestort, så det var vanskelig å finne frem og hvor på hvilket stede(r). Spurte i kassa etter daglig leder, så det gikk greit. 


Vi elsker duftlys (det lukter så godt)!


Kunstig rose.

#IKEA #inspirasjon #foto #utstilling #design 

Telenor og sånne "lade" tid

Hva skjer nå? I dag morges fikk jeg en melding av Telenor om at det snart er 15 måneder siden jeg har ladet. For å unngå at abonnementet automatisk blir stengt, må jeg lade innen 15 dager. 

Hva? Jeg har da vel ikke abonnement på telefonen. Jeg har Telenor kontant (man fyller på penger når man trenger det). Er det noen som kan forklare meg hvorfor jeg må "lade"? Jeg har jo fortsatt mye penger igjen inne på telefonen, hva skal jeg gjøre nå ...

- Har dere noen tips til hva jeg burde gjøre?

Bloggpause fordi ...

Jeg tar meg en liten bloggpause fra 12. - 14. januar. Grunnen er at jeg ikke har så mye tid til å blogge siden jeg skal bli ferdig med helhetlig leilighet. Oppgaven er ganske stor siden leiligheten har et areal på ca. 85 m2. Den skal leveres på onsdag og akkurat nå sitter jeg og jobber med den i håp om å bli så fort som mulig ferdig. Jeg røper ingenting før jeg er ferdig med en oppgave, så det blir spennende!

Fra min private Snapchat.

#interiør #design #leilighet #oppgave

Kraftig ekstremvær

Jeg tør ikke å gå ut i dag på grunn av det kraftige ekstremværet "Nina" har kommet. Fant ut at det ikke var vits å gå ut heller da det regnet i tillegg. Nå er stormen her, blåser plutselig mye her på Sørlandet ...

I kveld skal jeg kanskje jobbe litt videre med oppgaven om den helhetlige leiligheten, så da har jeg noe å gjøre. Det er ikke så lett å jobbe nå, siden det har blitt så mørkt at jeg nesten har lyst til å ta meg en liten pause (dårlig lys i rommet).

- Hvordan er det der dere bor?

#hverdag #ekstremvær

Øve til lekseprøve

I morgen skal vi ha en lekseprøve om lys og elektrisitet. Da jeg kom hjem måtte jeg sitte med boka Interiørkonsulenten og bare lese i de sidene. Vi har hatt en del om belysning i de siste ukene før juleferien, så dette må vi kunne veldig godt nå.

Litt gifs som inspirasjon siden jeg ikke har noen bilder tilgjengelig.

#belysning #interiør #inspirasjon

Godt nyttår!

Ønsker alle sammen godt nyttår! Dette er et tidsinnstilt innlegg, nå som dere leser dette (sannsynligvis) er jeg hjemme og ser på fyrverkeri! I mange år har jeg kun sett på fyrverkeri, har aldri fyrt opp selv (synes det er litt skummelt). Det er nok det tryggeste å se på. Nyttårsforsett? Nå må vi huske å skrive 2015, ikke 2014.

#2015 #nyttårsaften #nyttår

Nyttårsaften


Bildet her er fra San Francisco New Years Eve Fireworks Show (fant på Google). Synes det var fint, så litt inspirasjon til dere.

God nyttårsaften! I dag har jeg laget noe kreativt, det legger jeg ut litt senere. Det er foreløpig litt hemmelig. Om noen timer er det nyttår, og da skal vi se på fyrverkeri. Jeg gleder meg masse allerede!

#2015 #nyttår

Handledag på en søndag

Sørlandssenteret åpnet kl. 14, så vi dro ut i god tid før det. Dagen i dag ble brukt til å handle inn de siste julegavene. Nå er det ikke lenge igjen til jul. Det var ikke så lett med julegavene da det var vanskelig å bestemme seg hva man skulle kjøpe. Etter å ha gått flere runder i Sørlandssenteret, fant jeg noe fint som kunne julegaver (skriver det ikke her, det er hemmelig). 


Her er et bilde av et nydelig juletre. Mange steder var det pyntet juletrær og juleutstillinger. Fikk ikke tatt så mange bilder da tiden gikk utrolig fort.

#jul #julestemning #julehandel

Black Friday

Det er BLACK FRIDAY i dag! Til dere som ikke vet hva det er: Det kommer egentlig fra USA og Canada, som har en årlig handledag med mange gode tilbud. I 2010 ble shoppingfenomenet Black Friday for første gang brukt i Norge, da Norwegian Outlet på Vestby introduserte handledagen.

Etter skolen dro vi til Kvadraturen. Jeg synes det var som en vanlig dag siden ikke alle butikker hadde rabatt. Det varierte sikkert fra butikk til butikk. Noe av det jeg kjøpte:

+ noen kalendergaver. Etter det gikk vi til Sandens for å se om det var noe fint vi kunne kjøpe, men det endte opp med å kjøpe ingenting ... Jeg tenker noen ganger at det kan være lureri at de setter opp prisene for så å si at de er på % rabatt for å tiltrekke oppmerksomhet.


Dette bildet er fra Wergelandsparken.

#julestemning #julelys #jul

Halloween 2014

Happy Halloween!

Håper alle har hatt en fin Halloween-feiring. Etter middag gikk jeg og lillebroren min "knask eller knep" rundt i nærområdet. Jeg tenkte å være med han siden han ikke likte å gå alene, ikke fordi jeg ville. Jeg hadde på meg en maske og et enkelt "kostyme" laget av en søppelsekk. Jeg ville ha kalt meg for en mørk skikkelse siden alt jeg hadde på meg var i sort farge (unntatt maska og buksa). Han hadde på seg et kostyme inspirert av et gresskar. Det var litt gøy, men etter en stund fant jeg ut at det ikke var så gøy likevel. Det var fordi det regnet også var det kaldt og vått. Vi gikk hele TO timer ute!   


Alt av godteriet jeg fikk. Nei, jeg kommer ikke til å spise opp alt da jeg lett kan bli sukkersyk ... (må styre unna dette). Men, det ble altså veldig mye godteri: Kjærlighet, Kinder Maxi, sjokolade, en tyggispakke, pastiller ...


Tatt i en annen vinkel. Fikk noen veldig lyst på det jeg viste akkurat nå på bildet?

- Hva har dere gjort på Halloween?

Jeg fyller 18 år i dag, 10. oktober

Da var dagen kommet. En spesiell dato, 10/10. Det er dagen jeg fyller 18 år, og nå er jeg blitt myndig! Snart skal jeg ta bil-lappen (om jeg ønsker det) og gjøre andre mange ting (som jeg ikke kommer på akkurat nå). Dagen min skal feires i helga, så da blir det masse kaker og mye godt. Kommer til å legge ut bilder av alt, så da er det bare å følge med.   

Tusen takk for gratulasjoner, føler meg så glad akkurat nå!

IKEA vandring og bilder

I dag spiste vi frokosten på IKEA. Det var kjempegodt med all den maten! Det var forresten tilbud, frokost for 19,- (voksne) og 9,- (barn). Etter frokost handlet vi og jeg tok noen bilder for å øve meg i å bli en bedre fotograf. 


Det var Kanelbollens dag, som jeg ikke visste før jeg hørte "nå får du kanelboller for 1,- kun i dag" via de høytalerne.


Hjerteformede blader.


Orkidé.


Fredslilje.


Kunstig blomst.


Planter i et lite drivhus.


Boks til oppbevaring av mat.


"Krusedull-ball".


Bilder som man setter inn i rammer.


IKEA har tatt frem temaet jul.


Her er jeg foran "god jul".


Forskjellige utstillinger med fargene rødt, hvitt og grønt.


Papirbretting er alltid fint til pynt.

#ikea #interiør #planter #blomster #foto

Sørlandssenteret + Funky Frozen Yogurt

I dag har jeg vært på Sørlandssenteret, og hadde med meg en "1/2 pris på 1 stk is" kupong som jeg hadde fått fra Elevkalenderen. Det passet meg veldig fint fordi jeg aldri har smakt på det før. 


Ettersom det var 1/2 pris, var det bare å spise så mye man orker. 


Bildet er satt sammen i Photoshop.

Det var veldig mange smaker å velge mellom, så jeg tok litt av alle typer. Det var kjempegodt! Aldri før har jeg smakt så god yoghurt-is før, dette må være det beste jeg noengang har smakt! Og de har så mange forskjellige typer så det passer for enhver smak. Verd å stikke innom.

Jeg gikk også innom LEFDAL for å kjøpe en iPad Air, men så hadde de ikke noen varer på lager ... (har aldri hatt iPad før, tenkte å kjøpe en så vi slipper å bruke mobilen til å surfe på). Det var veldig synd, for denne annonsen varte bare til onsdag, så det var ikke rabatt etter det. Jeg tror jeg venter på neste tilbud ...

Glovarme dager

I det siste har det vært så glovarmt at det nesten er som å være på reise! Jeg vet at de fleste reiser til forskjellige steder, gjerne tropevarme steder som Tyrkia, Spania osv ... Jeg synes det er nok å være hjemme i Norge. Herlig! Når det er så varmt ute, er jeg enten inne eller så sitter jeg i skyggen. Når jeg er ute og ikke smører meg med solkrem, kommer sola nok til å brenne opp armen min (husker forrige gang da det skjedde). Nå har det gått mye bedre, huden har blitt så god som ny.

Noen inspirerende bilder fra DeviantART:

Ellers har jeg ingen bilder tilgjengelig akkurat nå ...

Fotball VM 2014 finale

Fotball VM 2014 arrangeres i Brasil fra 12. juni til 13. juli 2014. I går kveld var det Fotball VM 2014 finale mellom Tyskland og Argentina. Overraskende nok, ble det 1 - 0 der Tyskland tok seieren!


Oversiktskart over cupspillet.


Så på TV, her kom avslutningsseremonien.

En måned i Kina - stor bildeserie

Dette innlegget vil fokusere på reisen "en måned i Kina". Han reiste for ca. en måned siden, og det var ikke bare en reise: Han skulle hjem og besøke hans foreldre (som jeg kaller mine besteforeldre). Min bestemor er på sykehus, og det lyder ikke bra. Hun er syk, men hun har ikke sagt det til noen. Jeg har håp for henne hver dag. Håp for at hun en dag blir frisk. At hun kunne se, kunne føle. Ikke ha ryggproblemer. Jeg vet egentlig ikke så mye, jeg har ikke reist til Kina i 2007. Jeg har bare hørt, og nå gjenforteller jeg det bare slik jeg har hørt det. Skulle ønske jeg også kunne gjøre noe, men det er ikke så lett slik jeg ser det.

Jeg bor i Norge, som er flere timer unna Kina. Hvordan skulle jeg kunne hjelpe? Jo, det er bare en ting å gjøre: Reise. Under kommer noen bilder som han har tatt på vei til Kina:


Norsk tid, kl. 04:55. Han venter på flyet sitt, mens han venter knipser han noen bilder av fly og flyplassen.


Kristiansand Lufthavn Kjevik.


Han sitter inne i flyet, flyet letter snart. Tar noen bilder til.


... nå letter det.


Tar et bilde til ...


Nå er han høyt oppe og kikker ned. Fantastisk fint utsikt!


Etter noen få minutter så han bare skyer. Høyt oppe nå?


Nå er han i Amsterdam og venter på sitt neste fly.


Amsterdam Airport Schiphol flybuss.


Da var det oppover igjen!


Himmel.

Bildene stopper her. Under ser dere bildene tilbake til Norge.


Vi som bor i Kristiansand, kjenner vel gode gamle Kvadraturen.


Landing. Klokka var ca. 11:00.

Handelens dag i morgen

Jeg har alltid gledet meg til Handelens dag - årets største handledag i Kvadraturen. I morgen skal jeg til Kvadraturen med god samvittighet - fordi jeg skal bruke pengene mine på noe jeg virkelig trenger. Dette holder jeg hemmelig til i morgen. Hva tror du det kan være?

Avisen:

- Skal dere på Handelens dag i morgen?

Solbrent hud - ikke et godt syn

9 dager siden jeg ble solbrent. Mange av dere vet sikkert at jeg har blitt veldig solbrent en dag da jeg var ute i ca. 7 timer i den sterke sola UTEN å ha smørt på solkrem. Dagene til nå har vært ille. Jeg føler at det klør, stikker og fargeskille. Uffda, nå har jeg lært at jeg SKAL smøre meg med solkrem når jeg er flere timer ute i sola.


Bildet ble tatt i går. Huden flasser. Jeg leste et innlegg på internett om akkurat dette. Det er normalt å miste hud, for nytt hud bygger seg opp etter hvert. 

Jeg håper denne kremen fungerer bra:

Det ser ikke så ille ut når jeg smører meg med denne kremen, synes den er bra! I tillegg lukter den ikke noe særlig.

- Har dere noen gang blitt solbrente?

Ryddeuke

I denne uka bestemte vi oss for å ha en ryddeuke der vi rydder våre egne ting og sorterer dem i esker. Jeg har gått i gang med å sortere alt av skrivebøker og arbeidsbøker fra 1. - 10. klasse i en eske. Her ser dere hvordan jeg har sortert prøvene og oppgavene i norsk, engelsk, matte, naturfag, tysk, samfunnsfag og RLE:


Kanskje jeg får bruk for dem senere, vet ikke helt om jeg tørr å kaste alt. Det er jo fint å spare på noe i tilfelle jeg trenger et tilbakeblikk på denne bunken. Bunken er en samling fra 8. - 10. klasse.

Synes dagen i dag har gått så fort, spesielt når man rydder. I morgen skal jeg rydde rommet mitt, bokhylla og alt det andre.

Bystranda

Bilder av Bystranda tatt ca. kl. 09:40. Nydelig vær og litt kaldt.

Havnedagen i morgen

I morgen, lørdag 31. mai, arrangeres Kristiansand Havn havnedag. Hele havneområdet fra fergeterminalen til Silokaia blir åpnet for publikum. Fra kl. 11 - 15 finner du spennende opplevelser, konkurranser og gode tilbud. Se hjemmesiden for mer info.

Et kart som forteller hvor det skal foregå.

Det kommer til å bli mange aktiviteter, utstillinger, konkurranser, salg av mat osv ... Værmeldinga melder sol og det er jo ganske flott!

Fikk svar!

Angående den 17. mai - skoletog greia ... Jeg spurte læreren i dag og hun sa at det ikke ble noe i år FORDI det var så få som gikk tog i fjor. Jeg gikk også i fjor, men ingen fra klassen gikk da. Læreren hadde glemt å si ifra, så det var derfor ingen kom! Men det ordnet seg da jeg fikk svar :)

Håper det blir noe neste år, det er veldig rart å se at skolen vår ikke er med på skoletoget ... For 17. mai er en viktig og spesiell dag.

17. mai - 200 års jubileum

Gratulerer med dagen til alle sammen! Hipp hipp hurra!!! Det er 17. mai og i år (2014) feirer vi at det er 200 år siden Grunnloven ble undertegnet på Eidsvoll. Det første vi gjorde i dag, var å sette det store flagget ute i balkongen, finne fram flaggene som vi skulle ta med og fotoapparat.

I år var det ekstra mange som hadde møtt opp. Det var kanskje på grunn av fint vær eller så var det 200 års jubileumet. Jeg kom fordi jeg ville være med og hadde tenkt å gå 17. mai skoletoget, men det gikk ikke helt etter planen ... 


Hvor er skolen? Hvor er fanen vår? Det var ingen som stod på 43, kun noen vakter ... Jeg kunne ikke tro at "nr. 43" skulle være helt tom! Så rart! Men så var jeg så glad for å gå 17. mai skoletog i år også.

- Håper alle har hatt en fin 17. mai!

Grilledag!

I dag var vi ute i hagen og grillet kjøtt. Det var bra at det var så fint vær, siden da kunne vi være mer ute og gjøre ting sammen. 


Så slappet vi av og hørte på radioen.

Vårstemning

Det er så herlig at det er så fint vær ute! Da tar jeg gjerne en tur ut og tar bilder av hagen:


*Gnager* på jakka!

Tur til Grøndalen

I dag gikk vi på tur til Grøndalen. Hadde aldri vært der før, og jeg som trodde at det var en skog ... men neida. Ikke så mye fint å se der, men det så ganske "forlatt" ut. Her er noen naturbilder:


Hestehov.


Her er det en benk og et mål. Ikke mye å se ...

God påskeferie!

Da ønsker jeg alle bloggleserne en riktig god påskeferie!


Påskedesign til en utstillingsrapport jeg hadde sendt inn.

- Hva skal dere gjøre i påskeferien?

Klokka stilles en time fram


DU MISTER EN TIME: Klokka skal nå stilles fram mot sommeren. Dette skal skje klokka 02.00 (natt til søndag). Nå er det klar for sommertid! Det betyr at klokken skal stilles én time fram og at det er lysere kvelder i vente. Flaks at mobilen og TV-boksen allerede hadde gjort det automatisk (kanskje hadde jeg glemt det), men da jeg våknet opp i dag, tok jeg likegodt tiden til å gjøre det på alle klokkene i huset.

- Husket du å stille klokka én time fram?

Husk Earth Hour 2014 i kveld!

Lørdag 29. mars kl. 20:30 - 21:30 slukkes alle lysene i hele verden for klimaet. Bli med du også hvis du bryr deg om miljøet! Det er naturvernorganisasjonen WWF (World Wide Fund for Nature) som står bak kampanjen, som ble avholdt for første gang i Australia. WWF håper Earth Hour skal bidra til oppmerksomhet rundt behovet for økt satsing på fornybar energi i kampen mot klimaendringene.


Bilder: blogsno.panda.org/earthhour2014

Jeg skal såklart bli med på dette, det er så lite til for å spare strøm og fokusere på klimaet. Under kommer noen videoer om kampanjen: 

 

 

- Skal du være med å slukke lysene kl. 20:30 - 21:30 i kveld?

Ikea

I går tok jeg turen til IKEA for å se på diverse ting + få inspirasjon til kjøkkenoppgaven jeg nå holder på med. Det var vledig mange folk, og her kommer mange flotte bilder fra IKEA som jeg har tatt.

Mange handlevogner.


IKEA hadde noen "hus" og utstillinger av forskjellige møbler. Jeg tok bilde av planløsningene.


Jeg hadde tenkt om å erstatte bokhylla mi på rommet mitt hjemme med noen av disse flotte hyller. Billig var de også. Aner forresten ikke om de var med dører, så da måtte jeg sammenligne de to.


Et koselig rom med TV, skaper og et TV-bord.


Utstilling.


Salg på Orkidé Phalaenopsis potteplanter til 25,-


Virvelplanter.


"Pondus Potteplante" som jeg kaller de for.


To fine utstillinger.


"Snøkrystall" lys og "diamant" lys.


Lampeskjermer.


9,- for utgående julestjerner.


De er av papir.


Flotte glass som man kan ha telys i.

Knask eller knep? Halloween antrekk 2013

God Halloween kveld, folkens!

Det ble ikke som det skulle etter i planene. Jeg skulle egentlig gå i år, men så ombestemte jeg. Jeg er altfor stor til sånt, men likevel var det moro (?) Jeg gikk ikke Halloween i år, som jeg gjorde i fjor, så forfjor og det igjen ... MEN, så har jeg fått lillebror til å gå knask eller knep rundt om i nabolaget. Her har vi han!


Aww, så søt! Se på maska! Smilende glad for Halloween i år.


Grønn hjemmelagd kappe, gresskarmaske, vindmølle, et lilla hår (parykk) og en refleks (for sikkerhetensskyld).

Så han gikk, og jeg satt hjemme. Mange banket på, så vi gav de jo en del knask. Litt senere kom lillebror hjem med en bøtte full av godteri. Han gikk i en time, og fikk likevel så mye! Nå håper jeg at han ikke spiser til han må til tannlegen da ...

Halloween inspirasjonsbilder fra DeviantART:

#minhalloween #Halloween #2013

LOS dagen - gratis inngang i Dyreparken

I dag har vi vært på Dyreparken i Kristiansand. Det var LOS dagen, og inngangen var gratis kun for LOS kunder (noe nytt de har startet i år). Det var veldig vanskelig å komme til Dyreparken i bare buss for det gikk en buss i timen. For alle som skulle til Dyreparken, måtte ta Dyreparken-bussen, og de fikk ikke lov til å ta Arendal-bussen. Vi gadd ikke å vente til neste buss, så jeg snek meg inn på den bussen. - Ja, jeg skal til Quality hotel. Det tok to timer før jeg kom fram til Dyreparken, noe som gikk så sykt sent på grunn av alle de som skulle ta bussen "krangla" litt med sjåføren ...

Da vi kom fram, gikk vi til tivoliet. Så mange flotte aktiviteter.

Eksempel på en aktivitet.

Under kommer mange bilder jeg har tatt:


Fossefall.


Laget av sand - en slags skulptur.


Da er vi i Kardemomme by.


Oida ...


Superspeed.


Koi.


Vakker blomst.


Papegøyer. Den grå papegøya snakket mye, har den på video.


Det er noe mystisk med disse flamingoene. Bare se på den med ett bein.


Skilpadder.


Lama?


Har tatt flere enn 83 bilder i dag, får nok ikke alle inn hit i dette innlegget.

Slik var denne ukas planer

Dere aner ikke hva jeg har gått igjennom denne uka.

1. Våknet tidlig på morgenen for å rekke skolen.
2. Tenke ut et bra design til lampa.
3. Shopping på lørdag.
4. Dyreparken på søndag.
+ masse arbeid på lampa.

Det er forresten gratis inngang for LOS kunder på Dyreparken i Kristiansand i morgen siden det er LOS dagen. Gleder meg til å besøke Dyreparken igjen, selvom jeg er der en gang i året (litt rart kanskje?).
http://www.traineesor.no/pictures/original/dyreparken_logo1.jpg

Foto fra turen

I dag bestemte vi oss for å gå på tur. Det tok ca. en time å gå. På veien tok jeg noen bilder:

Denne skyen har en spesiell form.


Sky "dotter".

Vi gikk inn til butikken fordi vi ble frista da vi så bringebær utenfor butikken. Frista også meg til å ta bilder av bringebær.

Fant hage-slange utenfor døra


Det er helt utrolig! Neida, vi fant den utenfor døra vår - levende! Jeg ble litt skremt, men på lang avstand så var det ikke så farlig. Jeg fikk knipset et bilde. Så her er den. Det var litt rart at jeg ikke la merke til den da vi kom hjem etter handletur. Den må ha gjemt seg i plankene ... Et spennende funn i dag ;-)

OPPDATERING: Stålormen ser ut som en slange, men er faktisk en øgle. Selv om den mangler bein er den ikke en slange, men en øgle. Den er i slekt med firfisla, og helt ufarlig for mennesker. Den kan bli opptil 40 - 46 cm lang, og er stålgrå eller kobberbrun. Dette dyret er helt ufarlig.

Det var det jeg fant ut på Wikipedia.

#ferieminner

Grillfest sammen med gjestene

I dag fikk vi besøk av noen mamma kjente. 3 gjester. Mamma skulle lage en kake og kaken ble kjøpt i dag, og da den skulle lages, gikk det ikke helt etter planen ... Den var i dårlig kvalitet, altså den var muggen i kantene. Så var det tilbake til butikken og få en ny kake.

Jeg tok bildet av den muggen kaka, men ikke den nye. Det var den på bildet som gikk til retur.

Da gjestene kom, satt vi i stua og snakket om alt mulig rart. Etter en stund gikk vi ut og spilte Badminton og et spill som het Crockett.


Nydelige Stemorsblomster som snart blir visne.


Her griller vi på en grill: Kyllingfilet.


Det lille grillbordet. Her lå det kyllingklubber og kyllingfilet. Senere: Pølser og brød.

Vi måtte finne noen ekstra stoler så alle kunne sitte samlet. Vi spiste utenfor da det var middag. Vanligvis sitter vi inne, så det var "noe nytt". Første gang i sommerferien vi spiser utenfor!

Interessant dag

I dag dro vi til Sørlandssenteret fordi vi kjedet oss. På Spaceworld så vi noen flotte spillmaskiner som vi måtte bare teste ut:


Bilde av hele Nintendo Wii U. Vi spilte en stund, men så måtte vi gi oss.

På Lindex kjøpte jeg en kjempefin sommerkjole (viser kjolen i morgen).

På REMA 1000 var det matfestival. Vi fikk smakt på grillmat, juice, sjømat og kake.

Tippet hvilken farge hjulet stoppet på. Vi fikk også prøve lykkehjulet og premien var noen mint godteristenger.


Flotte palmetrær.

Jeg har også gjort noe mer, men synes det ikke er nødvendig å ta med i dette innlegget.

Masse iste fra Tine

Noen randome bilder tatt inne på COOP Obs!:


Hvorfor akkurat iste? Jeg synes designet på kartongen var så kreativ designet og at de var stabla så fint.

En varm sommerdag

Det er for varmt å tenke. Det er for varmt å gjøre noen ting. Det er for mye svevende pollen der ute. Jeg satt inne i hele dag selvom det var sol og alt sånn der. Jeg gikk ikke ut fordi jeg tror jeg har allergi. Nå sitter jeg på rommet med åpent vindu for å se hvordan det går. Det er mye kjøligere å sitte inne enn ute. Inne er skyggen og under sola.

Dagens innlegg går ut på å legge ut ting som jeg har vært med på. Her kommer noen gode minner.


Avslutningstur for 10. klasse sommeren 2012. Klassen dro til Fårup Sommarland, Danmark. Et av de berg-og-dal-banene vi tok var FALKEN. Jeg turde egentlig ikke å ta den (er redd for høyder og fart spesielt på denne på 2 minutter). Vel, jeg tok den og det skjedde kjempefort. Så raskt som lynet gikk den.


Bystranda - sommeren 2012. Vi var på stranda og koste oss.


Desember 2012, satt på en benk på Sørlandssenteret og kjøpte et scraplodd på Narvesen. Gode minner det.

Dere lurer sikkert på hvorfor jeg legger ut gamle bilder. Egentlig synes jeg at bildene kan gi tilbakeblikk og minner som man husker. Bildene er tatt med den "gamle" mobilen min, Sony Ericsson Xperia X8. Angrer på at jeg skifta ut mobilen.

17. mai feiring

Gratulerer med dagen alle sammen! Og gratulerer med dagen, Norge!


Det er flagget i rødt, hvitt og blått ♥


I dag møttes alle som ville gå og være med på skoletoget, i Tresse. Først var det litt "underholdning" på den sorte scenen (se bildet). De snakket blant annet om tegnekonkurransen og hvorfor vi feirer 17. mai. Jo, det er Norges Nasjonaldag! De videregående skoler stilte seg nesten helt bakerst. Plutselig begynte det å regne (jeg gikk i strikkejakke), så da tok jeg fram regnjakka.

I øs og pøs regn begynte "17-mai skoletoget" å gå etter "underholdningen". Jeg kikket rundt meg og prøvde å se kjente fjes. Jeg så ingen fra klassen min, i parallellklassen og heller ingen jeg kjente fra skolen jeg går på. Det var litt rart når ingen kom, jeg følte meg helt alene der jeg stod. Det var også noen lærere fra skolen som ble med heldigvis.

Jeg fikk holde dusk, som fra året i fjor og året der igjen. Nesten hvert år holder jeg dusk og det synes jeg er kjempefint. Jeg leder likssom an på skolens fine fane da. Etter den lange skoletoget var jeg helt klissvåt og måtte dra hjem så fortest som mulig.

BL17HURRA

17. mai

Gratulerer med dagen til alle! I morgen er det 17. mai som er feiring av Norges Grunnlovsdag. Hvor flott er ikke det? Alle går i tog, synger sanger, har det gøy på tivoli og spiser så mange is de orker? Dessverre blir ikke årets 17. mai så fint vær likevel, det kommer til å regne, så husk å ta med regntøy og paraply i morgen. Kos dere på 17. mai!

BL17HURRA

Dagen i dag

I dag har vi vært på Sørlandsparken og Sørlandssenteret. Det var veldig mange aktiviteter på det gamle og det nye Sørlandssenteret. Det var blant annet:
Fri adgang for alle og gratis ansiktsmaling - Planeten Pluto og det på bildet under:


Jeg tok noen bilder ved Air Show Café. Påskebilder.

Morsom frukt og dekorert arkholder

I dag har jeg vært på den gamle og den nye Sørlandssenteret. På Panduro Hobby dekorerte jeg en huskeklype som så sånn ut:


Det kostet 10,- for å lage, men det var verd det. Her har jeg brukt gullmaling, glitterlim og limet på noen plastting.

COOP Obs! var det mange smaksprøver og det var en ting som jeg la veldig godt merke til i fruktavdelinga. Det var en "ekte" Jackfruit som sa: - Vennligst ikke bank meg! Selvfølgelig banket jeg den ikke, hvorfor skulle jeg det? Det jeg gjorde var å røre med håndflaten: Den hadde såkalte "pigger", som på en spikermatte. Veldig skarpe.


Jeg lurer på om den er god som frukt? Har aldri smakt den før.

På senteret var det også bokskred, det vil si bøker fra 19,- på bokhandelen Notabene. Dessverre fant jeg ikke noen interessante bøker, men kanskje du finner noen interessante bøker som passer for deg? Det var et stort påskesalg. Det var også tilbud på kalendere og scrapbooking. Alt veldig billig, gjør et godt kupp.


Konkurranse om å vinne tur til Danmark. Gjette hvor sedlene kom ifra.

På biblioteket og blogger

Nå sitter jeg på biblioteket i byen og blogger. Det er det eneste stedet jeg får tid til å blogge (og hotellet men det er så stille at jeg ikke tør). Det er så flott på Thon Hotels! Vi har fått et rom som er ca. 30 kvadratmeter. Rommet har en flatskjerm TV, en 2-manns sofa, stort bord, to små nattbord, en diger deilig, myk seng for to og et bad som er ca. 3 kvadratmeter! Og den har hjørnedusj så klart! Kjempefint!

Vi har nettopp kommet fram, og det har vært en travel morgen med masse pakking +++. Da vi kom fram så vi litt rundt hvor flott det var. Vi har tatt med bløtkaka som vi kjøpte i går. Den var så godt! Vi feiret bursdagen min, og jeg ble 14 år! Familiebursdag i år ble det. Så har vi drukket brus (Sprite) og kost oss med KiMs Paprikachips. Så koselig!

Ny mobil <3

I dag har 8. og 9. klasse fri fordi 10. klasse skal ha eksamen.

Gjett om jeg ble glad i dag! Mamma kjøpte en ny mobil til meg! Den heter Sony Ericsson W595. Kl. 09.30 gikk vi sammen ned til byen og på Telehuset kjøpte vi denne kule mobilen! 

Da jeg kom hjem, ladet jeg den. Butikk mannen sa at jeg skulle lade den i 12 timer! Men i bruksanvisningen stod det 2,5 timer ... men kanskje det var første gangen?

Nå: Sony Ericsson W595.

Før: Samsung C3050. Andre mobil siden 7. klasse.

Og før der igjen: Nokia 5070. Første mobil siden 5. klasse.

Men så snart den nye mobilen min er full ladet, så kan jeg begynne å innstralere ting osv. Jeg gleder meg! Jeg har lest bruksanvisningen, og tror jeg kommer nok til å klare det - med hjelp av mamma hvis jeg ikke skjønner. 

Hvor mange mobiler har du hatt?
Hvilket merke(r)?