CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

Julen

Offisiell åpning av årets nye juleattraksjon

Årets nye juleattraksjon er et flott kunstverk her i Julebyen Kristiansand. I dag, torsdag 8. november kl. 17:00, var det offisiell "tenning" av den nye julekulen på Torvet. Julekulen er en gave til byens befolkning fra Sparebanken Sør og har en prislapp på 250 000 kr (!). 

Her kommer noen bilder før "tenning", en halvtime før:

Man kan gå inn i julekulen og sette seg ned i benken. Et nytt og flott møtested midt i sentrum for store og små? #blikkfang #lyspunkt

Sparebanken Sør satte opp stand og delte ut gratis boller, almanakker, handlenett, ballonger og andre ting. Maskoten Gulle kom og hilste på. Gøy for de minste barna. Fikk også Cola og Ginger drikk.

Etter åpning ville mange gå inn og utforske den nye julekulen på 5x5 meter. Den var helt nydelig!

I tillegg til julekulen, ble julebelysningen i Markens også tent samme dag. Det er jo altfor tidlig!

#jul #julekule #julestemning #torvet #kristiansand

Nyttårsaften 2017

Hei og godt nyttår alle sammen! Nå er vi inne i et helt nytt år med mange nye muligheter. Farvel 2017, velkommen 2018! Nyttårsaften i går var utrolig nydelig. Vi spiste en deilig middag med masse god mat på bordet og etter at vi hadde spist, tok vi på oss festklær og pyntet oss fine for å fotografere årets siste julebilde med juletreet i bakgrunnen.

Middagsbordet nyttårsaften:

Scampi, ribbe, black wood ear mushrooms: Black fungus (云耳), White cut chicken (白切鸡) og grønnsaker: Blomkål, brokkoli, gulrøtter og sjampinjong. Mmm!

Mitt nyttårsaften antrekk:

Neglene mine måtte også lakkes glitrende med W7 Nail Polish no. 73 Cosmic Green! 

Nå er alt av julepynt blitt pakket vekk for julen 2017. Vi ryddet det vekk i dag morges og lagret alt som har med jul i skap og skuffer. Julen er jo over og da er det rart å la juletreet, julepynten på vinduene, husene med telys og den kunstige julestjerna blomsten stå litt til etter nyttår. 

#nyttårsaften #2017 #jul #romjulen #juletre #mat

The last Christmas pictures

Vi er midt i romjulen og i dag er det 3. juledag. Eller finnes det en tredje juledag? I så fall er jeg usikker hvis alt går som vanlig. Jeg stod opp grytidlig i morges og tenkte bare at jeg må huske å dra på jobb. Jeg jobber jo en del i romjulen frem til 29. desember, så det å stå opp tidlig, må jeg bare venne meg til (selv om dagene fortsatt føles ut som ferie).

Etter en lang juleferie åpner endelig butikkene dørene igjen, og i dag har mange butikker det svært travelt med å ta imot kunder som skal bytte det de har fått i julegave til en annen ting eller har et ønske om å returnere noe fordi det ikke passer. Den store byttedagen. Romjulssalget har også startet. Jeg har fortsatt noen bilder av julebyen Kristiansand som jeg har knipset som jeg ikke har fått publisert de siste dagene.

Julemarked boder og juletrær på fontenen.

En del av skøytebanen "KOMPIS". Det lyser opp på skøytebanen når mørket senker seg.

Julegrana i Kristiansand og 3D lysshowet.

#kristiansand #julebyen #juledag #foto #jul #julestemning

Julaften, julegaver og vinnerlykke

På julaften spiste vi en kjempegod julemiddag, vi så på julefilmer som gikk på TV og åpnet julepresangene som lå under juletreet. Etter at vi hadde åpnet alle julepresangene, føltes det ut som om julen var over for i år. Skulle tro julaften bare varte i noen timer, men tiden fløy avgårde og plutselig la vi oss langt over midnatt uten å tenke over det.

Heldigvis blir 1. juledag roligere og stillere. Det er rart å ikke få skikkelig julestemning dette året når snøen ikke er her (merk: i Kristiansand), men jeg ser jo lyst på det: Mindre kaos ute på motorveiene for dere som skal ut og reise! Kanskje mange av dere har familie boende langt borte og skal på besøk hos dem for å feire jul sammen. Dere kommer virkelig fortere frem denne julen uten snø.

Nå har jeg tenkt til å vise frem julegavene jeg fikk julen 2017. Dette innlegget er ikke laget for å skryte av det jeg fikk, men jeg synes det er kjekt å vise frem hva jeg har fått hver jul. I år hadde jeg litt vinnerlykke fordi jeg vant to ting: Et overvåkningskamera og et flaxlodd. 

Overvåkningskameraet vant jeg på bloggen til Christina (konatil) og flaxloddet vant jeg på Gjerrigknarken Rune sin julekalender. Jeg deltok daglig i julekalenderen hans og så ble det en premie på meg i år. Så bra at begge premiene dukket opp i god tid før jul!

Til venstre på bildet er Nest Cam Outdoor overvåkningskamera.

Her har jeg samlet sammen alt jeg fikk til jul. Ferrero Rocher, bananchips, ristede og tørket mais, serviettholder, Lambi julelam, Nidar favoritter, Twist, julekort med personlige hilsener, lue, Nest Cam Outdoor overvåkningskamera og et flaxlodd.

Julegavene til høyre på bildet fikk de andre i familien. Noe av det de fikk var tursekker, ørepluggere, Oreo kjeks, kalenderbøker og sko. Med det vil jeg si tusen takk for alle de flotte julegavene jeg har fått til jul i år, jeg er utrolig takknemlig.

- Hva fikk du til jul i år?

#vinnerlykke #premie #julegaver #jul #julaften #julestemning #juletre #desember

God og mett - julemiddag 2017

Under julemiddagen tok jeg kun noen få bilder av spisebordet da vi spiste, men ellers altfor mange familiebilder. Det er så viktig å ta bilder som man kan ha som minner. Vi koste oss og spiste ribbe, pinnekjøtt, mandelpoteter, medisterkaker, reker, laks og grønnsaker med brunsaus ved siden av. Jeg fikk spist meg god og mett, og julematen var helt nydelig. Min juletallerken i kveld så slik ut:

På min tallerken hadde jeg ribbe, pinnekjøtt, mandelpoteter, grønnsaker, reker og laks. Jeg har også et bilde av maten på bordet (ikke alt var på denne siden av bordet):

Flere julebilder kommer etter hvert på bloggen, ikke glem å stikke innom senere :-)

#jul #julestemning #julehelg #julemiddag #desember

Ho-ho-ho - det er julaften!

Tidlig på dagen har jeg fått pakket inn de aller siste julegavene. I dag holder faktisk butikkene stengt da julaften i år faller på en søndag, så det var bra at jeg fikk gjort siste runde med julegavehandel i går.

Nå er det ikke lenge igjen til julemiddagen er klar. Vi holder på å lage ribbe, pinnekjøtt, mandelpoteter, medisterkaker og laks (+ noe mer kanskje) som vi skal servere til min lille familie. På denne tiden er det ganske hektisk på kjøkkenet, men det skal vi nok få til sammen. Flaks for at vi har en flink kokk i huset som har en oversiktlig plan over hva og hvordan vi skal lage maten :-)

Forresten, slik ser juletreet vårt ut. Fargerike lys er tent på og alle julegavene ligger under treet og venter på å bli åpnet. Over den grå pakken fra Clas Ohlson har jeg pyntet med juletrær som jeg har laget selv. Papirbretting du vet, det elsker jeg å holde på med.

#jul #julestemning #julaften #juletre #julegaver #julehelg #interiør

En stemningsfull tid

Julen er en magisk tid der man har tid til å kose seg litt ekstra. I dag tennes det fjerde lyset. Når alle lysene er tent, er det plutselig blitt jul. 24. desember, julaften, er her! I år skal vi feire jul sammen med familien. Det kommer til å bli så koselig å spise god julemat, synge til julesanger og åpne julegavene senere på kvelden. Om noen lurer på om vi feirer jul - ja, det gjør vi her i Norge da vi følger norsk tradisjon - alle har vel et juletre i hjemmet, eller?

Stjerna har jeg brettet selv. På vinduet på rommet mitt har jeg hengt opp Roma juledekorasjonsbelysning, og den lyser opp vinduet hver kveld. Synes bildene ble ganske stemningsfullt etter en runde med redigering i redigeringsprogrammet.

Jeg ønsker alle sammen en riktig god jul og håper dere får en kjempefin julefeiring sammen med de dere er glade i <3

#jul #julestemning #julefoto #julestjerne #julelys #advent

Mine planer for lille julaften

God morgen og hei, i dag er det 23. desember - lille julaften. Det er dagen før dagen. I dag skal vi gjøre ferdig de siste forberedelsene til julaften. Jeg har allerede stått opp, spist frokost og har gjort meg klar for dagen. Senere i dag skal vi gå og handle de aller siste julegavene på senteret. På senteret har jeg tenkt til å se etter fotorammer og printe ut noen bilder som skal bli en flott julegave å gi til noen jeg er veldig glad i.

Jeg må også få laget en stjerne til juletreet fordi det mangler en toppstjerne på vårt flotte juletre som vi tar frem år etter år. Kunstig juletre bruker vi hvert år - det er helt topp! Uten en stjerne blir ikke juletreet like fint for det føltes ut som om det mangler noe. Vi får se hva jeg får til i kveld.

#jul #lillejulaften #julestemning #julestjerne #julehelg

Himmel på Jord 2017

Søndag 3. advent. I dag passet det å gå og høre på gratiskonserten "Himmel på Jord" som begynte kl. 16 på Torvet. De kjente gjesteartistene Jorun Stiansen, YLVA, Geirmund Hansen, Elisabeth Lindland og Aase Helene Røinås sang engelske julesanger og fikk publikum til å synge med. Christiansand Storband spilte og Solholmen Barnekor var også med på scenen. Her kommer noen bilder fra den koselige julekonserten:

Her synger Jorun Stiansen, Elisabeth, Geirmund og Aase Helene.

#jul #julestemning #julekonsert #torvet #kristiansand

Lyseffekter og lysshow i byen vår

Magiske Kvadraturen! Når det begynner å bli mørkt, begynner ting å skje. Nedover Markensgate kan vi se lyseffekter på noen spesielle bygninger og et 3D lysshow som lyser opp Torvkvartalets fasade er tilbake på Torvet. Jeg har aldri sett lysshowet "live", så i kveld var det min første gang til å se det - så spennende! Jeg så lysshowet som de viste frem kl. 17:05. Det var mange publikum til stede og vi kunne se en svevende juleengel, vinduer som lyste opp, et pepperkakehus, juleluker som ble åpnet og et juletre. Fasaden som dekket så veldig levende ut med "magi" og lys kombinert med musikk i bakgrunnen. For et fint lysshow!

Lysshowet kommer senere på video (ja, jeg har fått filmet, gled dere) :-)

Stjerner på fasaden (Mjåland-bygget).

Lysende julenisse over klesbutikken Claire.

Over smykkebutikken Mestergull Hodne - stjerner på bygningen.

Slottet Shopping i Tordenskjolds gate/Markensgate. Fasaden skifter farger hele tiden.

Et lysende juletre.

#jul #julestemning #kvadraturen #kristiansand #lysshow #lyseffekter

DIY: Julebord i jul & natur stil

Er dette årets flotteste julebord? Ja, definitivt! Når man selv blir invitert til årets første julebord, er det viktig å gjøre det så fint som mulig. Siden vi er veldig mange, har vi satt sammen 4 bord, og på hver sin side tilhørende benker pr. bord til et digert langbord med plass til alle. Pynt på bordene har vi lagd selv og mye av materialene har vi plukket ute i naturen som greiner, kvister, kongler og gran. Temaet på julebordet er derfor natur og jul. Synes resultatet ble kjempeflott! Man får litt julestemning av dette her og snøen på utsiden.

Bordet ble først dekket med en hvit duk, så på bordene en stor tallerken med en juleserviett på, en kniv, en gaffel, en skje og et glass til hver av gjestene.

Glasslykt med greiner og knyttet rødt bånd rundt. Juletre - oppskriften på DIY-prosjektet finner du HER.

Et kjempelangt julebord med jul og natur tema.

Da vi dekket på, luktet det julemat inne på hele lokalet. Med mange på kjøkkenet (selv jeg også var der), ble det nesten litt hektisk. Julematen på menyen var ribbe med sprø svor, kalkun, julepølse, rødkål, surkål, grønnsaker som gulrøtter, blomkål, brokkoli, poteter og brunsaus. Dette fikk jeg ikke tatt bilder av, men vi "servitører", ble som sagt veldig opptatte med å servere alle de sultne gjestene på "julemiddagen" :-)

#jul #natur #julebord #julemiddag #juletre #diy #interiør #borddekking #design #kunst

Grimsvollen julemarked 2017

For et vakkert julemarked det var på Grimsvollen søndag 2. advent! Hele gaten var pyntet med fargerike vimpler, juletrær og julepynt. Vi var der kl. 13 for å levere sjokoladekake, pepperkaker og kakemenn ned til "boden" som holdt til (nesten) helt sist på julemarkedet. Julemarkedet åpnet ikke før om en time, så utstillere fikk litt tid til å sette opp ting på sine boder og de som skulle levere kaker og andre bakervarer, fikk tid til å komme med det. Pris for inngangsbillett var 30,- pr person, absolutt verdt besøket når det var så mye å se.

Her er et program som viser en oversikt over hva som skjer på julemarkedet. Vi var ikke der lenge, så etter kakelevering dro vi innover til sentrum for å gå oss en søndagstur.

Fargerike vimpler overalt.

Jeg tok en rask kikk på Grim kalenderen 2018 og så "Reinert the dog" på trykk i kalenderen! Instagram hunden fra Kristiansand har til og med kommet på trykk i Fædrelandsvennen.

Masse "ekte" juletrær til salgs.

Cake Pops med sjokolade og melis.

Grimsvollens Kolonial.

Eplemost.

Masse aktiviteter utover dagen.

Her grilles det pølser og en svær gris.

Personlige kubbelys. Noen med tekst og andre med motiv.

I ettermiddag kom endelig snøen vi alle har ventet lenge på. Gaten ble helt hvitt og det ga mye mer julestemning. Senere på dagen da julemarkedet gikk mot slutten, hentet vi de resterende kakene våres. Det hadde allerede blitt mørkt og folk dro hjemover. Langpannen med sjokoladekake hadde blitt solgt kun et stykke og 2-3 poser pepperkaker. De solgte ikke så bra for å si det sånn og de ble våte etter å ha stått ute i det tøffe snøværet. Ettersom flere hadde med seg sine kaker til salgs, kunne noen av dem ha blitt solgt mer enn andre, det skjønner vi. I stedet for at de havner i søpla, fungerer det best å fryse sjokoladekakene ned.

#jul #julemarked #julestemning #foto #grimsvollen #kristiansand

Kaken vår til julemarked

I dag arrangeres et stort julemarked i Grimsvollen fra kl. 14 - 18. Vi har bidratt og lagd en sjokoladekake i langpanne med fargerike seigmenn på toppen, pepperkaker og kakemenn som skal selges ut til alle som vil kjøpe. Pengene som de får inn av kakesalget skal gå til 10. klassetur. Det kommer til å bli masse salg av forskjellige kaker og bakevarer på bordene, og ikke minst skal det selges ut masse interiør og juleting. Med 50 utstillere, matmarked, musikk og juletresalg blir det så utrolig stort og spennende for de store og små. Har du ingen planer i dag er det verdt å ta en tur innom!

#jul #julemarked #kake #sjokoladekake #langpanne #seigmenn #kakemenn #pepperkaker

Yummy - julemarked mat

Nå kommer det et lite bildedryss av mat fra julemarkedet i Kristiansand. Føler at det skjer så mye nytt hver uke og vanvittig mange folk tar seg en tur gjennom der. Noen boder har til og med satt opp nye dekorasjoner og pynt for å få solgt sine varer. Høydepunktet i byen vår er ingen tvil julemarkedet og isbanen "Kompis" på Torvet.

#jul #julemarked #mat #foto #kristiansand

Masse julelys i julebyen vår

Alt er så fint i desember! I Markens gate i Kristiansand kan vi se julelys over oss. Lyktestolpene er pyntet med juletrær med lys rundt. Når snøen kommer, blir byen vår enda finere med hvitt overalt. Mange har allerede gått i gang med julehandelen og med søndagsåpne butikker i desember blir det lettere å bruke søndagene til shopping om man ikke har tid til overs i hverdagene. Det er veldig god julestemning i Kvadraturen nå!

#jul #julelys #juletre #julestemning #julebyen

Video: Julegrantenning 2017

Jeg håper det ikke blir for mange juleinnlegg her på bloggen, men håper bildene og videoene jeg legger ut gir dere en god julestemning. Det føltes ut som om julen er rett rundt hjørnet, og det er jo så koselig å tenke på! Bare 18 dager å telle ned til og har dere en julekalender går dagene enda kjappere. Jeg har akkurat lagt ut en ny video av julegrantenninga på Torvet i Kristiansand på min kanal.

Om du likte videoen trykk gjerne abonner på kanalen min så blir jeg kjempeglad (og du får selvfølgelig varsel hver gang når jeg har lagt ut en ny video) :-)

#jul #video #julegrantenning #juletre #kristiansand

Utstilling: Juletrær på juleverksted

Under dette store teltet på Torvet kan man finne masse juleinspirasjon! Når vi kommer inn, ser vi pyntede juletrær, et juleverksted for kreative folk, en stor bil med et juletre i på baksetet og nissens stol (som er rød farget). På denne plassen med bilen i bakgrunnen tar en av Fædrelandsvennens journalister julefotografering av folk hver dag frem til jul. Bildene kommer på trykk i avisen eller på nett som julehilsener.

#juletre #utstilling #jul #julemarked #juleverksted

Julegrantenning i byen

I dag er det første søndag i advent. Det betyr at vi tenner 1 av 4 adventslys og synger julesangen "Tenn lys". Jeg har vært på julegrantenning i sentrum i ettermiddag. Planen var å få med meg årets julegrantenning. Har aldri vært med på selve julegrantenningen før, så var ganske spent for å se hvordan det var. Før klokka passerte kl. 17 samlet tusenvis av folk rundt seg julegrana ved Nedre Torv. Vi hadde nedtelling til julegrana skulle tennes: 10, 9, 8 ... og lysene kom på. Grana lyste opp, så stor og høy, og var et av de aller vakreste noensinne. Har du sett noe så fint?

Søndagsåpne butikker = bysøndag. Vi finner blant annet julemarked, juleverksted, julefotografering og ny isbane på Torvet. Senere kommer utendørs 3D lysshow, juletrepynt-utstilling og avsløring av verdens største julemarsipangris i SR-Bank.

Det ble satt opp en scene ikke langt fra julegrana der ordføreren holdt tale og Frelsesarmeens Hornorkester spilte julesanger i bakgrunnen.

#jul #juletre #1advent #julegrantenning #kristiansand

Koselig julemarked på Torvet

Julemarkedet i Kvadraturen er inspirert av julemarkeder i europeiske byer. Her er det satt opp 20 spennende boder med god mat, fine gaver og flotte smykker. Frem mot jul kommer mange til å stikke innom julemarkedet for å få julestemning, inspirasjon og kjøpe julegaver. Jeg har gledet meg til så mye til å dra på julemarked igjen, siden det ikke var noe stort julemarked de siste årene her i Kvadraturen grunnet graving av nytt parkeringshus under Torvet. Det har tatt lang tid, men nå har vi endelig fått julemarkedet tilbake.

Velkommen til julebyen Kristiansand - julemarked.

Rare nisser på taket med langt skjegg.

Julenissene fungerer som julepynt.

Masse juletrær og andre kunstige blomster.

Ho-Ho-Ho! Santa Claus's julekjøkken.

Bondens marked.

Juletrær på fontenen.

Julegrana på Torvet.

#kristiansand #julemarked #jul #julestemning #juletre #nisser

Første dag i desember

I dag er det faktisk 1. desember, en ny måned og den aller siste måneden i 2017. Mange har gledet seg så mye til å åpne den første luka i julekalenderen enten det er en vanlig sjokoladekalender, gavekalender, pakkekalender ... Når vi først snakker om julekalendere, så har jeg ikke hatt tid til å skaffe meg en i år. Jeg vet heller ikke hvilken jeg vil gå for, da det finnes så uendelig mange typer til forskjellige priser! Dersom dere ikke har skaffet dere julekalender, vil jeg anbefale julekalendere på nettet: Å delta i forskjellige julekalendere hver dag er like spennende, for det er mange fine premier bak alle lukene. Jeg husker veldig godt da jeg vant en iPhone 7 i fjor i en av lukene på julekalenderen til Hello, hihi. Det var bare flaks! Alltid gøy å vinne noe, så krysser fingrene for i år også.

Ah, det er så koselig å se pyntede juletrær rundt forbi. Får så god julefølelse. I helgen skjer det så mye her i Kristiansand: Lørdag 2. desember kl. 14 åpner den nye flotte isbanen på Torvet, julemarked med 20 boder der man finner interiør, smykker og gaver. Søndag 3. desember tennes julegrana kl. 17. Jeg har så lyst til å se julegrantenningen i år. Og her kommer det beste: Butikkene holder åpent lørdag og søndag! Da blir det masse julegaveshopping.

#jul #juletre #desember #kvadraturen #kristiansand #hvaskjer

Dilla på juletrær

Nå nærmer det seg desember og snart jul, det går så fint å begynne julepyntingen allerede nå i november, synes du ikke? Og nei, juletreet er ikke satt opp enda. Krysser fingrene for at vi får det opp i løpet av den første uken i desember. I det siste har jeg fått så dilla på å lage 3D juletrær. Vi har så vidt begynt å tegne, klippe og lage juletrær i kunst og håndverk sammen med barna. Her har jeg virkelig tenkt på gjenbruk, for jeg fant noen gamle Glitter-magasiner som var "gått ut på dato". Magasinbladene er litt stivere sammenlignet med et vanlig ark. Jeg kommer sikkert til å lage en video om hvordan man bretter disse 3D juletrærne hvis noen er interessert i papirbretting.

Bare juletreet i midten er brettet med et vanlig A4 kopiark. Det første og siste er brettet med magasinpapir.

#juletre #papirbretting #origami #jul #julepynt

Jul på senteret

Denne lørdagen handlet vi på Sørlandssenteret også. Siden alt er samlet på ett sted føler jeg det er lurt å legge handleturen til en av Norges største kjøpesenter. Mange butikker har nå satt opp mange fine utstillinger og dekorasjoner av temaet jul. Det er jo snart jul! Kunne ikke la være å ikke ta noen bilder av det jeg så. Her kommer bilder fra en blomsterbutikk.

Dekorasjoner av juletrær, kongler og andre juleting.

Den store bamsen Sigurd er tilbake!

Nydelige Orkidéer.

#kristiansand #lørdag #interiør #jul #handletur

Julekortene er kommet!

Nå? Så fort? Det er ikke desember ennå! I postkassen i dag fikk jeg en hvit konvolutt skrevet med teksten "kjære medmenneske" som mottaker på framsiden og på baksiden merket med "inneholder julekort og merkelapper fra LHL!".

Hvert år i denne måneden mottar de fleste husstander denne flotte konvolutten med julekort. Jeg blir alltid så nysgjerrig og lurer på hvordan kortene i år ser ut. I konvolutten inneholdt det: 3 stk julekort, til- og fra merkelapper, 1 stk rød serviett, 3 blanke hvite konvolutter og et brev fra LHL (landsforening for hjerte- og lungesyke).

Det er ikke lenge igjen til jul, bare ca. 2 måneder igjen.

Sier derfor ikke nei takk til å få gratis julekort og til- og fra merkelapper som kan være en flott gave å sette på gavene som en siste finish til venner, familie og bekjente. Har du fått en slik konvolutt i postkassen din?

#jul #julekort #merkelapper #kort #julestemning

2. juledag

Fortsatt ingen tegn til at den hvite snøen vil dukke opp, men her på Sørlandet blir snøen erstattet med regn og kraftig vind. Det blåser skikkelig ute til tider! Vinden er kald, av og til har skyene til og med dannet hagl. I dag har jeg jobbet frivillig med en (la oss si på jobb), så etter de tre timene på jobb, dro vi hjemover for å få i oss noe å spise siden ingen av butikkene holder åpent (merk: 2. juledag). I morgen åpner endelig butikkene igjen, og som sagt skal jeg ut og handle.

Fine Sørlandssenteret med store julekuler som pynt.

#jul #julen #juledag #desember #julepynt #foto

En magisk julaften - 1. juledag

Julen handler om å gi, ikke å få. I år har jeg ikke fått skrevet ned en ønskeliste over det jeg ønsker meg, for jeg vet at jeg har alt. Sommerfuglene kribler i magen. Men jeg er ekstra spent. Spent på hva som kan ligge i pakkene. Hvorfor ikke vente med å se hva som dukker opp i gavene under juletreet?

Vi har hatt en fin julaften i går kveld, for mange av oss glemte nesten å gå og legge oss da det var langt på natta siden det gikk så mange gøyale julefilmer på TV. På TV3 snurret filmen Bjelleklang, vi så den sammen og koste oss med krumkaker og andre julekaker. Juletreet vår ble repyntet, siden glitteret rundt treet ble for mye da vi hadde mange forskjellige julekuler i all slags farger. Så en liten oppgradering av juletreet, denne gangen med en stjerne på toppen.

Under vårt flotte juletre lå de fantastiske julegavene for i år.

Store og små gaver var pakket i julegaveesker og en del i julepapir.

 

JULEGAVER 2016

Alle mine julegaver for julen 2016. Tusen takk til alle, jeg er veldig takknemlig og setter veldig stor pris på det jeg har fått!

Denne nydelige parfymen lå i en av de røde gaveeskene. Det er en fransk parfyme med merket fleur d'elle formet som tre kronblader i fargene hvit, oransje og rosa, i en ovalformet flaske. Lukter kjempegodt og duften varer lenge. Elsker parfymen og designet på den.

🍫 Con Amore Chocolate Seashells - favorittsjokoladen min jo!

Jeg fikk treningsklær: T-skjorte og matchende bukse. Kanskje sette trening som en av mine nyttårsforsetter?

Socks x3. Myke og deilige blå sokker til kalde dager.

Jakke/vest oransje i dun og en sort topp.

🐠 Nemo-fisken i plush fra Finding Dory (ble tatt/sett på som seriøs da jeg sa "jeg liker klovnefisken" - jeg mente egentlig klovnefisken som en akvariefisk). Men den liker jeg 😃 Savner så å ha ekte akvariefisker i et akvarium ...

GameStop's egen bunny mascot i plush! Med nisselue (syntes ikke så godt) og et rødt skjerf knyttet rundt halsen. Kjempesøt i juleklær *smelt*.

 

ET BILDE AV NOEN ANDRES JULEGAVE(R):

2 stk Pikachu's i plush - sovende. Ville bare knipse et bilde av disse to siden begge var så søte sammen 💖

Julen er snart over, og i morgen er det allerede 2. juledag. Snart begynner også romjulssalget med gode tilbud etter jul (spar opp), så mer skal det handles. Dere må ha en fortsatt god jul mine flotte lesere. Håper dere har fått noe fint til jul! Legg gjerne igjen en kommentar, så leser jeg din blogg (om du har).

#julaften #jul #juledag #julegaver #foto #mote #anime #pokemon #ønskeliste #parfyme #juletre #desember

Julemiddag med familien

It's the most wonderful time of the year ... Tenk det dere, i dag er det selveste julaften! Vi har hatt en fin dag som vanlig. Til middag fikk vi servert pinnekjøtt, ribbe, kylling, grønnsaker, reker og poteter (som ble til potetmos). En god og stor julemiddag ble det i hvert fall sammen med familien. Etter middagen skal vi åpne julegaver og kose oss med julefilmer som vises på TV-skjermen.

Ræger (som vi sier på sørlandsk).

Grønnsaker: Agurker, tomater og paprika.

Rødvin og CB Julebrus.

Jeg håper alle sammen får en flott julefeiring. Nyt dagene mens dere kan, se julen som en magisk høytid. Det er en tid der dere kan være mer sammen med de dere er glade i og som betyr noe for dere. Stor juleklem fra meg.

#jul #julaften #julemiddag #desember #mat #middag #familie

Lille julaften og innkjøp

Det er en dag igjen til julaften! I dag har jeg pakket inn de siste julegavene og senere har jeg vært innom butikkene på Lund og i Kvadraturen. Mange folk å se spesielt før jul, de fleste hadde visst hendene fulle av handleposer og gaveesker. Jeg synes det er best å være i forkant med julegavene, for jeg vet hvor travelt det kan være når det går mot slutten. Heldigvis er jeg ferdig med julegavene for i år.

Denne fine bilen med et juletre på taket står parkert ved Hansen & Co.

Dagens innkjøp er:

Krumkaker og Åmli 5 sorter julekaker er våre julefavoritter!

Sjöfrukter (belgisk sjokolade).

#lillejulaften #desember #jul #mat #sjokolade #julekaker #julekos #innkjøp

Adventsutstilling: Fra lys til lys

En julete, litt glorete og gøy adventsutstilling, en smule ute av kontroll. På SKMU (Sørlandets kunstmuseum) fra 27. november - 30. desember 2016, kan vi se den flotte utstillingen "Fra lys til lys". I dag bestemte vi oss for å ta en tur innom for å se på utstillingene.

Det er skoler og barnehager som har fått oppgaven å lage hullmønster i ulik pappemballasje. Tomeskene er festet til taket og henger ned vertikalt. Da lysene i salen slukket seg, fikk vi se lysende tomesker fordi de hadde små hullmønster i.

Noen av hullene i tomeskene var beskjært etter formene på bokstavene, det så ut som om lyskilden kom derfra. Slike lysforandringer gjør at vi oppfatter lys på en helt annen måte - en høytidelig og stemningsfullt opplevelse.

I et annet hjørne så vi et punktlys som lyste mot noen julekuler som hang ned fra taket. De var i fargene sølv, gull og rød.

Denne utstillingen var ganske spesiell. Det skal forestille et juletre satt sammen av eldre fjernsyn (dere vet de tunge gamle TV-ene fra 90-tallet). De "blinket" hele tiden i form av "støv", og skiftet fra forskjellige farger. Litt forvirrende for øynene å se i lang tid, men på lang avstand ikke så verst.

#utstilling #kristiansand #lys #kunst #design

Julekonsert på Sørlandssenteret

Tid er den fineste julegaven du kan gi. Bruk litt av tiden din til å se deg rundt og slapp av. Lørdager kl. 12:15 og kl. 13:15 holdes det julekonserter på Sørlandssenteret. Det synges og spilles i et stort orkester. Mange publikum som så på, og jeg tror mange synes det var spennende å høre på.

Julenissen kom på besøk, og her fikk jeg tatt et fint bilde av han. Nå er det ikke lenge igjen til jul folkens, det er bare 8 dager igjen!

#jul #desember #julekonsert #konsert #julestemning

Julestemning på Slottet

I desember er det ekstra koselig å gå nedover Markens gate i Kristiansand. Hvis vi ser oss rundt, ser vi mange travle folk som er på jakt etter de siste julegavene og butikkene som pynter opp til jul. Mange av gatene er pyntet med julelys og går vi oppover mot Slottet, ser vi en bygning med skiftende lyseffekter som går i overgang fra farge til farge. Noe så vakkert finner vi i julebyen Kristiansand!

Jeg har planer å ta med meg kameraet ut og fotografere mer. Det er jo så fint med julepynt overalt! Jeg har tross alt en veldig laaang juleferie og det er herlig, det. Gjerne tips meg om steder som er verdt å besøke.

#julebyen #kristiansand #jul #foto #inspirasjon #shopping #hm

Candyland

Sjekk ut denne godteributikken som ligger i byen! Jeg var innom der for å handle litt julegodt, og tenkte i samme slengen å ta noen bilder av det som inspirerte meg. Det er mange forskjellige typer godteri og alt frister å kjøpe fordi det ser så godt ut. Eller?

Denne sjokoladen kjøpte jeg og den må bare anbefales! Chocolate Seashells fra Guylian - belgisk sjokolade.

En stor marsipangris med pynt.

I disken finner vi mange godbiter: Sjokolade og marsipan.

Ferrero Rocher er også en stor favoritt.

Fine innpakninger og gaveesker.

Kjærlighet på pinner "I Love You".

#jul #butikk #godteri #marsipan #mat #foto #desember #inspirasjon

Juletrær på UiA

Første gang jeg oppdager et juletre, må det fotograferes. Men siden jeg så flere, er det flertall: Juletrær! Juletreet til venstre står utenfor UiA-bygget, og er ekte og kjempehøyt. Det er pyntet med lys hele veien opp. Juletreet til høyre står inne på UiA i vrimlehallen. Det er pyntet med julelys, julekuler, papirringer og en stjerne på toppen.

#juletre #jul #foto #natt #natur

Årets flotteste juletre

I går kveld tok vi frem juletreet vårt som har stått lagret i underetasjen en god stund siden sist gang vi så til det. Dette fine og grønne juletreet har vi hatt veldig lenge, og hvert eneste år pynter vi det sammen rundt 1. advent i desember med julekuler, julelys og juleglitter. En ting som er positivt med å ha kunstig juletre, er at det kan brukes om og om igjen.

Da julen i fjor var over, kjøpte vi julekuler hos Rusta siden det var på tilbud. Det var en pakke med noen oransje og sølvfargede julekuler i små og store størrelser, og en pakke med fire forskjellige farger i turkis, lilla, grønn og rosa. Å pynte hele juletreet med ulike farger sammen, gjorde treet mye finere.

Se så fint det ble! Vi hadde også sølvglitter, men det ble for mye på juletreet ... Da ble det gullglitter som pynt.

Til dere som lurer på hvor høyt juletreet vårt er, så er det ca. 160 cm høyt.

#desember #hjem #interiør #dekorasjon #jul #juletre #pynt

Julebyen Kristiansand

Få julestemning i Kristiansand! Lukten av brente mandler, fordelt i plastposer med rødt bånd. Verd å smake på, nam! Gågata er pyntet med små lys hele veien og midt i sentrum finner vi det store juletreet. Grana ble tent i går, 27. november (første søndag i advent). Jeg var ikke tilstede, men da det ble mørkt i dag, fikk jeg se det fine juletreet med lys på.

Dag og natt bilde.

#julebyen #kristiansand #jul #by #foto

Tjuvstart på vinteren

Været i dag har vært ganske varierende for å si det sånn. Først kom regnet, etterfulgt av sludd og snø. Sjekket været og ja det skal snø en del i natt. Noen steder har det vært oversvømmelser på grunn av masse regn, og flere uhell ute i trafikken. Må være glatte veier der!

Nå er det 49 dager igjen til jul. For å komme i tidlig julestemning, har jeg kjøpt en pakke med 3 stk kakemenn. Denne typen har jeg ikke smakt på før, men den var litt god. Når vi først snakker om kakemenn, så gleder jeg meg til å lage kakemenn igjen.

#kakemenn #te #bakeverk #mat #vinter #snø #regn

Julegaver 2015

Dette er julegavene for i år. Bare se hvor mange! Jeg fikk samlet det meste av det som ble pakket ut, og tok bilder av dette. Ikke alt er med på bildet (noe er tatt bort). Ikke alt er mitt, men det er "alle" sitt.

Kort oppsummert av det jeg fikk: Origami av to svaner, en Game Cube kontroll, en pose seigmenn, skolekatalogen, ADAX Clutch og i dag (2. juledag) fikk jeg et par hjemmestrikket sokker.

Her er det blant annet klær, bøker, drikkeflasker, noe å ete, sko og noen spillting.

Faktabøker (leksikon), verdensatlas, om været og jorden.

En bok om sjakk, en lesebok, en Mario figur, en Game Cube kontroll og noe sølv glitterpynt til juletreet.

Skolekatalogen 2015 - 2016! Kos å se bilder av alle og en fin minnebok.

Origami av to svaner - papirbretting.

ADAX Clutch! Denne passer perfekt til fest og hverdag.

Nå blir det sikkert lenge til neste jul, med det vil jeg til slutt si tusen takk for alt jeg fikk, og at det ble en kjempefin og vellykket julefeiring! 

- Hva fikk dere til jul i år?

#jul #julegaver #juletre #julaften #juledag #gaver

Den magiske julemiddagen

Når alle er samlet rundt spisebordet, gjør det til en koselig kveld. Vi snakket sammen, koste oss med god julemat, drakk julebrus og Jaume Serra Brut - en musserende vin. Jeg trodde først det var en type champagne, men det kan hende det nesten er det samme (noe i den duren). Den smakte en blanding av aroma av eple og sitrus. Spisebordet skulle gjerne ha vært litt større, men vi var mange nok til at det var plass til alle. Julemiddagen var en egen vri - ikke noe skrevet ned oppskrift, brukte bare fantasien. Vi hadde ris, ribbe, reker, laks, kylling og litt forskjellig. Bildene sier alt? 

Siden vi har en pendellampe over spisebordet, gir dette god stemningsbelysning samt mye stemning!

Nam, nam! Så er det fint pyntet rundt servering.

Håper alle har hatt en fin julaften!

#jul #julemiddag #mat #julaften #juledag

Merry Christmas

Den siste luken i julekalenderen er åpnet, for det er den 24. desember i dag! Julaften er en spennende kveld som består av julemiddag, julegaver, julekos, julefilmer ... Det skal skje ganske mye i kveld. Jeg er innom for å ønske alle en riktig god jul! 

#jul #julaften #juletre #julegaver

Pepperkakehus på lille julaften

Årets pepperkakehus 2015. I går, på lille julaften, bestemte vi for å lage/bygge pepperkakehus. Vi gikk for ferdige deler, siden det ikke gikk så bra sist gang. Å lage de ulike delene var vanskelig. Løsningen ble dette byggesettet i 14 deler:

Pepperkakehuset så mer ut som en kirke. For å sette delene sammen, brukte vi brukanvisningen bak esken. Dette har vi brukt som pynt og til å sette sammen: Nonstop, seigmenn, melis og smeltet sukker (det lysebrune).

Det var ikke så lett å sette alle delene sammen. Den ene veggen brakk i to, og den andre veggen på motsatt side falt 90 cm ned fra kjøkkenbenken i tusen biter. Heldigvis reddet det brune sukkeret så puslespillene ble sammen igjen. Alt kan skje ...

Skrev #godjul på den ene veggen med melis. Rundt pepperkakehuset har vi dekket det med seigmenn i forskjellige farger og nonstop på taket. Pepperkakehjerter på huset? Det var fordi hullene var så store at vi måtte dekke det med noe.

Det ferdig produktet:

#pepperkakehus #baking #julebakst #jul #lillejulaften #kreativ

3 dager igjen ...

Det er så fint pyntet på Torvet i Kristiansand akkurat nå! Jeg skulle ønske det kunne komme bittelitt snø på julaften, men værmeldingene har meldt plussgrader, sol, skyer og regn? Vi har ikke fått snø enda.

Jeg har blitt forkjølet av en eller annen grunn (vet ikke hvordan), men håper på å bli bedre når vi skal feire jul om 3 dager. Det er så kjipt å bli syk i desember ...

#jul #julestemning #juletre #foto #inspirasjon

"Pepperkakehus"

I går ville jeg prøve ut noe nytt ved å lage et "pepperkakehus" uten å bruke pepperkakedeig - for jeg ville nemlig prøve å bruke kakemanndeig. Det høres litt rart ut, men jeg håpet at det skulle gå siden vi alle ikke er så stor fan av pepperkake. Jeg fant denne flotte oppskriften av huset i et hefte fra Tine.

Her har jeg tegnet av formene på matpakkepapir og klippet dem ut. Den så avansert ut til å begynne med ...

Etter å ha laget deigen, har jeg prøvd å skjære dem ut - det gikk ikke så bra. Etter en stund hadde det som var skjært ut, hevet seg (ble dobbelt så stor enn det jeg hadde skjært ut). Litt surt, egentlig. Jeg ga opp, og fordi veggene var så vanskelig å lage.

Det gikk ikke så bra. Et tips: Bruk pepperkakedeig og ikke kakemanndeig neste gang når man skal lage hus. Det ble visst for mange deler og at deigen tilslutt klarer å heve seg dobbelt så det er vanskelig å sette former på det. Neste gang blir det kakemann!

#jul #pepperkake #kakemann #hus

Ingen jul uten sjokolade

Desember og nedtelling er ikke det samme uten en (sjokolade)kalender. Og det spiller ingen rolle hvor gammel man er. Men en kalender i begynnelsen av desember skal man ha. Da er det lettere å telle dager fram til jul. I år er det julekalendere med sjokolader inni. I hver luke 1 til 24, finner vi små sjokolader. Tilsammen er det 75 gram sjokolade i kalenderen bak de 24 lukene. Herlig!

Jeg er ikke flink til å åpne luker hver dag. Jeg glemmer det. Jeg fikk den gule sjokoladekalenderen til høyre for noen dager siden (7. desember), bedre sent enn aldri. Da fikk jeg åpne flere luker fram til i dag. 
Har dere julekalender i år?

#jul #sjokoladekalender #desember #julestemning

Lage kakemenn - få opp julestemningen igjen

I går kveld kom jeg på noe som vi hadde glemt å gjøre i år: Å lage kakemenn! Jeg hadde tenkt å si det, men hørte noen lyder på kjøkkenet. Mamma var gått i gang med å lage deigen, så kom jeg og ville være med. Selvfølgelig kunne jeg være med å hjelpe til! Elsker det, hvert år må vi huske å lage kakemenn!


Kjøkkenbordet (spisebordet) var i høyde på ca. 74 cm, måtte bøye meg for å arbeide (det verket etter å ha stått her i noen timer).


Kjevle, kjevle deigen.


Her hadde vi mange former å velge mellom. Det var former som: Hjerte, stjerne, juletre, engel, sjiraff, kamel, hare, krokodille, isbjørn, dame ...


Kakemenn oppå langpannene. Målet var å få de så tynne som mulig. 


Her står de i kø, en etter en som skal i ovnen etter tur. Det gikk ca. 4 brett med kakemenn. 


Se hvor fine de ble! Litt tykke, men det går bra!


Så har vi pyntet kjøkkenet med lys som også kan pyntes ute. De er merket med IP-grad som vil si at de tåler vann, fukt, støv og lignende. Det ga veldig stemningsbelysning og følelsen i rommet oppleves som koselig og underbelysende.

Vi har sluttet å bake pepperkaker fordi vi heller kjøper dem i bokser. Og fordi ingen av oss liker så godt pepperkaker (vi foretrekker kakemenn istedenfor). Her er resultatet:


Instagrambilde. Dette ble bra!

#interiør #jul #julestemning #mat #kakemenn #baking

Julaften (gaver og juletre)

Etter middag samlet vi oss rundt juletreet og åpnet julepresangene. For å si det sånn, så var det mye når vi fikk alle tingene samlet under juletreet: 


Her var det Nintendo 3DS spill, refleksvest, hudkrem, gensere, bukser, sko, hansker, mandler og konfekt, buffer (sånn til å ha rundt halsen), gymbag og et pepperkakehjerte. Øredobbene syntes ikke på bildet.


Vårt fine kunstige juletre, synd at vi ikke hadde stjerne på toppen ... Det ble et hjerte istedenfor. 


Hjertepynt.


Julekule.


Genseren til broren min altså - han har den på.

Jeg fikk klær: En genser, en bukse og en refleksvest. Ingenting er for lite, og det synes jeg var helt greit. Man kan ikke forvente at man skal få det man har ønsket seg mest til jul. Er glad for at jeg fikk det jeg ønsket meg. Hva med dere andre som ønsker/forventer ting på ønskelista, og får det? Jeg tenker på: Jo mer man får, jo mer bortkjemt blir man (prøver ikke å sikte til noen altså om noen føler seg truffet). Det er ikke alle som har det like bra. Tenk på de andre i hele verden som ikke har det så bra som oss ... Hva får de? Alt de ønsker er fred på jord og i trygghet + kanskje noe annet. Litt senere kommer jeg sikkert over de som har fått mer enn meg og har fått det de har ønsket til jul. Tenk at noen er så bortskjemt ... (da sikter jeg til innlegget HER).

Innlegget jeg linker til, viser en gavmild mor som drar til butikken for å kjøpe en iPhone 6. Butikken var utsolgt for telefonen, og de hadde en iPhone 5 på lager. Moren kjøpte telefonen til datteren fordi hennes gamle var knust. Men datteren ville ikke ha den, hun ville ha 6-eren så hun klikka og rømte hjemmefra. 

"Barn og ungdom vet hva som er hypp på markedet når det kommer til elektronikk. Det hjelper ikke å kjøpe Iphone 5 om alle andre har Iphone 6, det vil bare føre til mobbing, noe som er fullt forståelig når Iphone 6 er mye tynnere enn Iphone 5."

Tenk at moren har kjøpt en ny telefon og datteren ikke liker den? Egentlig så tror jeg ikke på at denne historien er sann, men det kan godt skje en gang i blant! Hva tror dere? Har dere forresten fått noe fint til jul?

#jul #julestemning #gaver #julepresanger #desember #julaften

Merry Christmas!

God jul!

Det er julaften, og endelig kom snøen også! Det skjedde i ettermiddag, det så helt magisk ut. Kanskje det var fordi vi tenkte på snø hele tiden. Nå er det i hvertfall "White Christmas". Snart skal vi spise middag, og åpne julepresanger. Jeg skal huske kameraet, så det blir bilder og.

#jul #julestemning #juletre #inspirasjon #hverdag

Lille julaften

Det er lille julaften i dag. Mesteparten av dagen så jeg på "Pakten" (en norsk drama- og filmkomedie som går på NRK Super) på PC-en fra 1 til 6, og 23 og 24. Grunnen til å hoppe over noen dager, var at jeg ikke hadde begynt å se fra episode 1 - som var veldig spennende, så måtte jeg bare se videre. HER kan dere se alle. Det var lillebror som ville anbefale meg å se på det, så tusen takk til han.


Låner et bilde som jeg har funnet på Google, som skal forestille en nisse.

 

Kort fortalt om hva det handler om:
For lenge siden inngikk det en pakt mellom nissejenta Saia og en menneske gutt Nikolaj Grundtvig. Pakten var at de alltid vil beskytte hverandre dersom en av dem ble utsatt for fare. Pakt mellom et menneske og en nisse var den eneste som var sterk nok til å kjempe isheksen Iselin, som i mange år hadde jagt etter nisser. 

Nå er pakten forsvunnet. Iselin har igjen forsøkt å bli nissens herskerinne, og innen Saia har klart å fortelle hvor pakten er lagt hen, blir hun frosset av isheksen.

Nå er det opp til Saias datter Lyda, hennes mann og sønn Fabio Gibbus å finne pakten igjen. Samtidig må de finne et menneske som kan bruke pakten sammen med Lyda, for at det skal fungere. Lyda fant gutten Malte, en svak gutt som blir mobbet av de andre i klassen hans. Hun får overbevist de andre nissene om at han er den rette til å bruke pakten.

Malte går med på å hjelpe nissene til å finne pakten. For å finne det må de passere tre magiske prøver. Men lite tid har de, for Iselins makt blir sterkere og sterkere, og hun er også på jakt etter pakten, så det kan alltid bli ødelagt.

#jul #julestemning #film #pakten

4. søndag i advent

I dag tenner vi alle de 4 lysene, det er 4. søndag i advent. Det er 3 dager til jul, ikke lenge igjen. Fortsatt ikke noe tegn til snø, men jeg så på værmeldingen at det ikke kommer noe snø i de neste dagene? De melder ihvertfall delvis skyet og plussgrader (!). Lurer på hvor snøen har tatt veien ... 

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 

Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede. 
De står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld, 
for lengsel, håp og glede. 
De står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi tre lys i kveld, 
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld, 
og lar dem brenne ned, 
for lengsel, glede, håp og fred, 
men mest allikevel 
for fred på denne lille jord 
der menneskene bor.

Litt senere drar jeg kanskje på shopping, for de siste julegavene skal kjøpes inn. Uansett så har jeg lite tid igjen, så må jeg fort benytte sjansen da kjøpesenteret holder søndagsåpent (yes!). Er dere ferdig med julegavene?

#jul #julestemning #advent #shopping

Julekalendertips: Sjokoladeegg med overraskelse

Jeg spiser mye sjokolade i denne måneden. Hvis jeg skulle anbefale noe god sjokolade, så er det Kinder Surprise! Man får aldri nok av denne sjokoladen. Det er en sjokoladeform av et egg og en liten boks med leker inni. Noen kan bygges og noen er hele. Husker veldig godt da jeg samlet på lekene da jeg var liten - og vips hadde jeg en isboks full av leker. Hva skal jeg med det nå? Jo, noe har jeg som pynt på rommet og noen til mine små brødre :)

Anbefales til kalendergaver. Kanskje noen av dere fikk dette i julekalenderen?
Måtte bare ta bilder av dette, siden jeg øver meg på å ta gode bilder med mitt kamera, Sony a3000. 

#kinder #surprise #sjokolade #jul #julestemning #foto

3. søndag i advent

I dag er det 3. søndag i advent. Bare 10 dager igjen til jul. Når jeg ser ut av vinduet, er det ganske vått på asfalten og ingen tegn til snø. Det ser også veldig kaldt ut (glad jeg sitter inne i varmen akkurat nå).

Vårt juletre som er pyntet og klar til jul. Mangler kanskje noe håndlaget pynt.

Vi tenner det tredje lyset og synger:

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 

Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede. 
De står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Mesteparten av dagen har jeg brukt til å jobbe videre med belysningsoppgaven. Denne skal snart leveres og jeg har kommet ca. halvveis.

#jul #julestemning #interiør #advent #lys

Wishlist 2014

Her er min ønskeliste for julen 2014. Kanskje noen av disse ønskene blir til virkelighet? Aner ellers ikke hva jeg skal ønske meg, for hvis noen spør, så har jeg det meste (tror jeg?). 


Nr. 6 tenker jeg på penger i gavekort (siden jeg vet ikke hva jeg skal bruke dem på).
Nr. 9 "magiske gjenstander" - da tenker jeg på uvanlige ting (kan være hva som helst).

Moodring! Det er ringer som skifter farger, kommer an på humøret og folk kaller dem gjerne for humørringer. De har noe magisk i seg selv. Ja, forskjellige farger har forskjellig betydning. 

Et kameraobjektiv til min Sony a3000.

- Hva ønsker du deg til jul?

#jul #julestemning #gaver #ønskeliste

2. søndag i advent

Det er 2. søndag i advent, ca. 2 uker igjen til jul. Så er det ingen tegn på snø, men frost er det noen ganger om morgenen. I dag skal jeg gjøre ferdig PowerPointen og når jeg er ferdig med den skal jeg spille litt King spill (alltid tidsfordrivende, jeg vet). 


IKEA er forberedt på jul, så de har juletrær i 2. etasje ved inngangen, koselig det!

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Julekalender luke 5

Klassen hadde bestemt å ha en julekalender sammen i år. Det var helt frivillig å være med, så jeg ble med. De som ble med og kjøpte noe til ca. 30,-, fikk navnet sitt på et av lappene. Vi trekker en ny lapp hver dag. Det var jo koselig å få det til! I dag lå det 4 - 5 lapper igjen og på et av dem stod navnet mitt på. Det ble trukket ut en rektangulært pakke som var pakket inn i rødt gavepapir. Denne pakken fikk jeg. Gjett hva som var pakket inn?  

TOFFIFEE! Hasselnøtt i karamell med kremet nougatti og sjokolade! Jeg elsker sjokolade! Nam, nam, nå blir det sjokoladekos i helga!

#jul #kalender #sjokolade

Min julekalender

Mobilblogg

Den beste og enkleste sjokoladekalenderen jeg vet om! Den har jeg hatt hvert år de siste årene. Kjempegod sjokolade og fint bilde på forsiden. Til en god pris også!

1. søndag i advent

Det er 1. søndag i advent! I morgen er det 1. desember, som er siste måned i 2014. Da kan vi endelig åpne første luke i julekalenderen og forberede oss på dagene som kommer. I år blir det også sjokoladekalender (har vært som en tradisjon). Det beste er sjokolade! Jeg synes det er veldig greit å ha det siden vi alle hadde blitt vandt til det.

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede.

I dag tok vi opp det kunstige juletreet fra boden og pyntet det med lys og hang på julepynt/ting. Det som er positivt med kunstig juletre er at man ikke trenger å kaste det etter hvert år. Under juletreet ligger gavene penpakket inn i gaveesker og julepapir. Når vi først snakker om juletre, så fant jeg en nettside som man kan pynte et juletre. Kult eller hva? Trykk HER for å prøve det ut!

Har forresten veldig lyst til å lage en julekalender på bloggen, noen spesielle ønsker?

#jul #julestemning #advent #desember

Snøkrystaller som julepynt

På tide å finne fram julepynten! Det nærmer seg jul for hver dag som går, og vi har ikke juletreet ute enda. Det blir alltid det lille kunstige juletreet på ca. 150 cm hvert år. Om vi ikke har funnet det fram enda, har vi jo snøkrystaller som pynt til å lyse opp vår mørke stue hver natt. Utenom huset vårt, har de fleste steder i byen fått juletre, julepynt og utstillingsvinduer som har noe med jul å gjøre. Det er koselig, det!

#interiør #snøkrystall #pynt #stue

Årets julegaver 2013

Vi begynner med det spennende først av alle julegavene. Gavene til brødrene mine var veldig spennende:


En av dem fikk en Nintendo 3DS og Pokémon Y - spillet. Han andre fikk en Nintendo 3DS XL og Pokémon X - spillet. Så fikk de blant annet klær også.


Starten på et nytt spill virker veldig interessant.


Alt jeg fikk: Ferrero Rocher sjokoladen som jeg ønsket meg ♥ Fleecegenser, sokker og ting som brødrene mine har laget på skolen. PS: Den mystiske katten kommer fra McDonald's ... Broren min gav meg den. Kanskje ikke alt på bildet, fordi jeg får mer etter nyttår.


Lenge siden ^^ Gleder meg til å prøvesmake sjokoladen!


Gavene til foreldrene mine. Sjokolade, kaffe, godteri og teposer.

- Hva fikk dere til jul?

God jul + juletreet

Nedtellingen er endelig over, nå har vi kommet til 24. desember - julaften! Noe som er litt rart i år, er at det ikke er en eneste snøkrystall å se utenfor. Hvor kan snøen ha tatt seg hen? Her i Kristiansand blåser det kjempemye og regner (snakker om tidligere i dag). Det som er positivt, er at det ikke er minusgrader ute. Her kommer noen bilder av det jeg skal gjøre i dag:


Vårt grønne kunstlige juletre som vi bruker hvert år.


Julegavene under juletreet.


Kunstig julestjerne.

Litt senere skal vi åpne julegavene. Jeg er veldig spent på hva jeg får i år, men uansett hva jeg får, så skal dere vite at jeg er takknemlig på det jeg får! (ingen klager). Vi har spist middag, så nå blir det først filmkveld og sofakos.

- Hva gjør dere på julaften?

GEHEB Pepperkakehus


Jeg kom forbi et kjempefint bygd pepperkakehus på Sørlandssenteret. Det er sikkert en reklame for GEHEB siden det stod GEHEB på taket. Er ikke dette pepperkakehuset det fineste som finnes på senteret?

Ønskeliste 2013


Jeg aner ikke hva jeg skal ønske meg til jul, men dette er det jeg tenker på akkurat nå! Det ble litt variert ...

Julaften 24.

God julaften flotte lesere!

Da var alle lukene i julekalenderen åpnet. Nedtellinga var over, og så var det plutselig blitt julaften!

Julekalenderen jeg hadde i år og i fjor ... Det er en sjokoladekalender.

Etter middag åpnet vi gavene.


Meg foran juletreet.

Dette fikk jeg i år.

Sjokoladekonfekt, pledd, hjertesjokolader, sokker, lilla skjerf og to strikkegensere.


Sjokoladekonfekt.


Strikkegenser.


Strikkegenser.

Guylian hjertesjokolader.


Sjokoladehjerter!


Lilla skjerf.


Noe av det mamma fikk var denne lykta med svibler i. Fantastisk flott gave!

Da var juletreet tom for gaver ...

Etter at gavene var åpnet, så vi på "Alene hjemme 2".

Julaften

God ettermiddag flotte lesere!

Da var dagen her, den som alle har ventet på, den beste dagen i året. Det er nemlig julaften!

Det er ikke gavene jeg gleder meg til mest. Jeg gleder meg til julefrokosten, julelunsjen, julemiddagen ... og selvfølgelig at alle er samlet og skal synge julesanger.

Litt om vår juletradisjon:

  • Vi feirer jul akkurat som den norske julen.
  • Vi spiser norsk julemat.
  • Vi synger norske og engelske og kanskje kinesiske julesanger.
  • Vi ser på julefilmer.

Den er veldig lik norsk, ettersom vi ikke har noen spesielle julefeiringer i Kina.

- Hva har dere gjort i dag?
- Hvordan feirer dere jul?

1. advent

I dag fikk jeg startet opp min nye mobil, Samsung Galaxy Y. Det var ikke så vanskelig, for bruksanvisningen var ikke så vanskelig å lese. Jeg fikk tatt noen bilder med den nye mobilen.


Elsker den nye mobilen min ♥ Jeg skiftet altså fra Sony Ericsson Xperia X8 til Samsung Galaxy Y.

- Hva har dere gjort i dag?

God jul og godt nyttår på andre språk

Har du naboer som hilser hverandre litt annerledes enn det vi gjør til jul? Kanskje kan du ønske dem god jul og godt nytt år på deres eget språk. Koreansk eller Afrikaans? Hebraisk eller islandsk?

Selv om julen er en kristen høytid, så markeres ofte julen på en eller annen måte overalt i verden. Ofte på måter ganske fjernt fra grantrær i stua, pepperkaker, ribbe, riskrem og gavekalas.

Ikke som hos oss alltid
Selv om vi synes at julenissen skal ankomme julekvelden med slede og Rudolf i front, så finnes det ganske mange steder i verden som ikke har peiling på verken snø eller reinsdyr. Og da feires kanskje julen på en strand, på byen og med helt andre ingredienser enn våre egne.

I Colombia er det for eksempel El Niño Jesus som kommer med gavene - og ikke julenissen.

Ifølge polsk tradisjon bør det være 12 retter på bordet på julaften. Det er forbudt å ha kjøtt, men fisk er nødvendig. Mannen som er familiens overhode spiser hodet av fisken. På julaften i Italia spiser folk sju retter, også uten kjøtt. Kvelden etter spiser de tradisjonelt en gås.

Skap oppsikt med dine språkkunnskaper
Kanskje det slår an å ønske en onkel God Jul og Godt nytt år på esperanto? Eller hva med å imponere en araber? Her er en lang liste, så det er bare å sette igang med øvingen:

Afrikaans: Geseende Kerfees en 'n gelukkige nuwe jaar
Albania: Gézuar Krishlindjet Vitin e Ri!
Arabisk: I'D Miilad Said ous Sana Saida
Armenia: Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand
Bengal: Shuvo Baro Din - Shuvo Nabo Barsho
Brazil: Boas Festas e Feliz Ano Novo
Bulgaria: Vasel Koleda; Tchesti nova godina!
Corsica: Bon Natale e Bon capu d' annu
Kroatsia: Sretan Bozic
Danmark: Glædelig Jul og godt nytår
Egypt: Colo sana wintom tiebeen
England: Merry Christmas & Happy New Year
Esperanto: Gajan Kristnaskon
Estonia: Rõõmsaid Jõulupühi Head uut aastat
Finland: Hyvää Joulua or Hauskaa Joulua
Flamsk: Zalig Kerstfeest en Gelukkig nieuw jaar
Frankrike: Joyeux Noël et Bonne Année!
Tyskland: Froehliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr!
Hellas: Kala Christougenna Kieftihismenos O Kenourios Chronos
Hawaii: Mele Kalikimaka & Hauoli Makahiki Hou
Hebraisk: Mo'adim Lesimkha. Shana Tova
Hindi: Shub Naya Baras
Ungarn: Kellemes Karacsonyiunnepeket & Boldog Új Évet
Island: Gleðileg Jól og Farsaelt Komandi ár!
Indonesia: Selamat Hari Natal
Irak: Idah Saidan Wa Sanah Jadidah
Irland: Nollaig Shona Dhuit
Italia: Buon Natale e Felice Anno Nuovo
Japan: Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto
Korea: Sung Tan Chuk Ha
Kurdia: Seva piroz sahibe u sersala te piroz be
Latinsk: Natale hilare et Annum Nuovo!
Latvia: Prieci'gus Ziemsve'tkus un Laimi'gu Jauno Gadu!
Lithuauen: Linksmu Kaledu ir laimingu Nauju metu
Luxembourg: Schéi Krëschtdeeg an e Schéint Néi Joer
Macedonia: Streken Bozhik
Mongolia: Zul saryn bolon shine ony mend devshuulye
Nederland: Fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar
Papua New Guinea: Bikpela hamamas blong dispela Krismas na Nupela yia i go long yu
Polen: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia
Portugal: Boas Festas e um feliz Ano Novo
Romania: Hristos s-a Nascut si Anul Nou Fericit
Russland: Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva is Novim Godom
Samisk: Boures jouvvla
Skottland: Nollaig chridheil huibh
Serbia: Hristos se rodi
Serbisk-Kroatisk Sretam: Bozic. Vesela Nova Godina
Singapoore: Subha nath thalak Vewa. Subha Aluth Awrudhak Vewa
Somalia: Ciid wanaagsan iyo sanad cusub oo fiican
Slovakia: Vesele Vianoce a stastny novy rok
Slovenia: Vesele bozicne praznike in srecno novo leto
Spania: Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo
Sverige: God Jul och Gott Nytt År
Sudan: Wilujeng Natal Sareng Warsa Enggal
Thai: Suksan Wan Christmas lae Sawadee Pee Mai
Tyrkia: Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
Ukrainia: Veseloho Vam Rizdva i Shchastlyvoho Novoho Roku
Urdu: Naya Saal Mubarak Ho
Vietnam: Chuc Mung Giang Sinh - Chuc Mung Tan Nien

PS: Alt er hentet fra http://online.no/tips_rad/paa_nett/god_jul_sung_tan_chuk_ha.jsp.

- Hvilket språk kan dere fra før?
- Hvor mange språk kan dere til sammen?