2. juledag

  26.12.2016 - 19:51

Fortsatt ingen tegn til at den hvite snøen vil dukke opp, men her på Sørlandet blir snøen erstattet med regn og kraftig vind. Det blåser skikkelig ute til tider! Vinden er kald, av og til har skyene til og med dannet hagl. I dag har jeg jobbet frivillig med en (la oss si på jobb), så etter de tre timene på jobb, dro vi hjemover for å få i oss noe å spise siden ingen av butikkene holder åpent (merk: 2. juledag). I morgen åpner endelig butikkene igjen, og som sagt skal jeg ut og handle.

Fine Sørlandssenteret med store julekuler som pynt.

#jul #julen #juledag #desember #julepynt #foto

En magisk julaften - 1. juledag

  25.12.2016 - 18:53

Julen handler om å gi, ikke å få. I år har jeg ikke fått skrevet ned en ønskeliste over det jeg ønsker meg, for jeg vet at jeg har alt. Sommerfuglene kribler i magen. Men jeg er ekstra spent. Spent på hva som kan ligge i pakkene. Hvorfor ikke vente med å se hva som dukker opp i gavene under juletreet?

Vi har hatt en fin julaften i går kveld, for mange av oss glemte nesten å gå og legge oss da det var langt på natta siden det gikk så mange gøyale julefilmer på TV. På TV3 snurret filmen Bjelleklang, vi så den sammen og koste oss med krumkaker og andre julekaker. Juletreet vår ble repyntet, siden glitteret rundt treet ble for mye da vi hadde mange forskjellige julekuler i all slags farger. Så en liten oppgradering av juletreet, denne gangen med en stjerne på toppen.

Under vårt flotte juletre lå de fantastiske julegavene for i år.

Store og små gaver var pakket i julegaveesker og en del i julepapir.

 

JULEGAVER 2016

Alle mine julegaver for julen 2016. Tusen takk til alle, jeg er veldig takknemlig og setter veldig stor pris på det jeg har fått!

Denne nydelige parfymen lå i en av de røde gaveeskene. Det er en fransk parfyme med merket fleur d'elle formet som tre kronblader i fargene hvit, oransje og rosa, i en ovalformet flaske. Lukter kjempegodt og duften varer lenge. Elsker parfymen og designet på den.

🍫 Con Amore Chocolate Seashells - favorittsjokoladen min jo!

Jeg fikk treningsklær: T-skjorte og matchende bukse. Kanskje sette trening som en av mine nyttårsforsetter?

Socks x3. Myke og deilige blå sokker til kalde dager.

Jakke/vest oransje i dun og en sort topp.

🐠 Nemo-fisken i plush fra Finding Dory (ble tatt/sett på som seriøs da jeg sa "jeg liker klovnefisken" - jeg mente egentlig klovnefisken som en akvariefisk). Men den liker jeg 😃 Savner så å ha ekte akvariefisker i et akvarium ...

GameStop's egen bunny mascot i plush! Med nisselue (syntes ikke så godt) og et rødt skjerf knyttet rundt halsen. Kjempesøt i juleklær *smelt*.

 

ET BILDE AV NOEN ANDRES JULEGAVE(R):

2 stk Pikachu's i plush - sovende. Ville bare knipse et bilde av disse to siden begge var så søte sammen 💖

Julen er snart over, og i morgen er det allerede 2. juledag. Snart begynner også romjulssalget med gode tilbud etter jul (spar opp), så mer skal det handles. Dere må ha en fortsatt god jul mine flotte lesere. Håper dere har fått noe fint til jul! Legg gjerne igjen en kommentar, så leser jeg din blogg (om du har).

#julaften #jul #juledag #julegaver #foto #mote #anime #pokemon #ønskeliste #parfyme #juletre #desember

Julemiddag med familien

  24.12.2016 - 22:37

It's the most wonderful time of the year ... Tenk det dere, i dag er det selveste julaften! Vi har hatt en fin dag som vanlig. Til middag fikk vi servert pinnekjøtt, ribbe, kylling, grønnsaker, reker og poteter (som ble til potetmos). En god og stor julemiddag ble det i hvert fall sammen med familien. Etter middagen skal vi åpne julegaver og kose oss med julefilmer som vises på TV-skjermen.

Ræger (som vi sier på sørlandsk).

Grønnsaker: Agurker, tomater og paprika.

Rødvin og CB Julebrus.

Jeg håper alle sammen får en flott julefeiring. Nyt dagene mens dere kan, se julen som en magisk høytid. Det er en tid der dere kan være mer sammen med de dere er glade i og som betyr noe for dere. Stor juleklem fra meg.

#jul #julaften #julemiddag #desember #mat #middag #familie

Lille julaften og innkjøp

  23.12.2016 - 16:51

Det er en dag igjen til julaften! I dag har jeg pakket inn de siste julegavene og senere har jeg vært innom butikkene på Lund og i Kvadraturen. Mange folk å se spesielt før jul, de fleste hadde visst hendene fulle av handleposer og gaveesker. Jeg synes det er best å være i forkant med julegavene, for jeg vet hvor travelt det kan være når det går mot slutten. Heldigvis er jeg ferdig med julegavene for i år.

Denne fine bilen med et juletre på taket står parkert ved Hansen & Co.

Dagens innkjøp er:

Krumkaker og Åmli 5 sorter julekaker er våre julefavoritter!

Sjöfrukter (belgisk sjokolade).

#lillejulaften #desember #jul #mat #sjokolade #julekaker #julekos #innkjøp

Forskjellige utstillinger

  19.12.2016 - 09:34

Adventsutstilling: Fra lys til lys

  18.12.2016 - 23:11

En julete, litt glorete og gøy adventsutstilling, en smule ute av kontroll. På SKMU (Sørlandets kunstmuseum) fra 27. november - 30. desember 2016, kan vi se den flotte utstillingen "Fra lys til lys". I dag bestemte vi oss for å ta en tur innom for å se på utstillingene.

Det er skoler og barnehager som har fått oppgaven å lage hullmønster i ulik pappemballasje. Tomeskene er festet til taket og henger ned vertikalt. Da lysene i salen slukket seg, fikk vi se lysende tomesker fordi de hadde små hullmønster i.

Noen av hullene i tomeskene var beskjært etter formene på bokstavene, det så ut som om lyskilden kom derfra. Slike lysforandringer gjør at vi oppfatter lys på en helt annen måte - en høytidelig og stemningsfullt opplevelse.

I et annet hjørne så vi et punktlys som lyste mot noen julekuler som hang ned fra taket. De var i fargene sølv, gull og rød.

Denne utstillingen var ganske spesiell. Det skal forestille et juletre satt sammen av eldre fjernsyn (dere vet de tunge gamle TV-ene fra 90-tallet). De "blinket" hele tiden i form av "støv", og skiftet fra forskjellige farger. Litt forvirrende for øynene å se i lang tid, men på lang avstand ikke så verst.

#utstilling #kristiansand #lys #kunst #design

Julekonsert på Sørlandssenteret

  17.12.2016 - 22:20

Tid er den fineste julegaven du kan gi. Bruk litt av tiden din til å se deg rundt og slapp av. Lørdager kl. 12:15 og kl. 13:15 holdes det julekonserter på Sørlandssenteret. Det synges og spilles i et stort orkester. Mange publikum som så på, og jeg tror mange synes det var spennende å høre på.

Julenissen kom på besøk, og her fikk jeg tatt et fint bilde av han. Nå er det ikke lenge igjen til jul folkens, det er bare 8 dager igjen!

#jul #desember #julekonsert #konsert #julestemning

Video: Julestemning i byen vår

  13.12.2016 - 16:27

For noen dager siden filmet jeg litt ute bare for gøy. De små filmklippene ble etter hvert til en liten filmsnutt som jeg satte sammen i dag. Kom i julestemning ved å se litt av Markens gate i Kristiansand. Se den, og gjerne si hva du synes om videoen. Husk å abonnere på kanalen min, da blir jeg veldig glad!

#jul #julestemning #byen #kvadraturen #kristiansand #video

Julestemning på Slottet

  11.12.2016 - 20:10

I desember er det ekstra koselig å gå nedover Markens gate i Kristiansand. Hvis vi ser oss rundt, ser vi mange travle folk som er på jakt etter de siste julegavene og butikkene som pynter opp til jul. Mange av gatene er pyntet med julelys og går vi oppover mot Slottet, ser vi en bygning med skiftende lyseffekter som går i overgang fra farge til farge. Noe så vakkert finner vi i julebyen Kristiansand!

Jeg har planer å ta med meg kameraet ut og fotografere mer. Det er jo så fint med julepynt overalt! Jeg har tross alt en veldig laaang juleferie og det er herlig, det. Gjerne tips meg om steder som er verdt å besøke.

#julebyen #kristiansand #jul #foto #inspirasjon #shopping #hm

Candyland

  11.12.2016 - 12:38

Sjekk ut denne godteributikken som ligger i byen! Jeg var innom der for å handle litt julegodt, og tenkte i samme slengen å ta noen bilder av det som inspirerte meg. Det er mange forskjellige typer godteri og alt frister å kjøpe fordi det ser så godt ut. Eller?

Denne sjokoladen kjøpte jeg og den må bare anbefales! Chocolate Seashells fra Guylian - belgisk sjokolade.

En stor marsipangris med pynt.

I disken finner vi mange godbiter: Sjokolade og marsipan.

Ferrero Rocher er også en stor favoritt.

Fine innpakninger og gaveesker.

Kjærlighet på pinner "I Love You".

#jul #butikk #godteri #marsipan #mat #foto #desember #inspirasjon

Juletrær på UiA

  10.12.2016 - 17:52

Første gang jeg oppdager et juletre, må det fotograferes. Men siden jeg så flere, er det flertall: Juletrær! Juletreet til venstre står utenfor UiA-bygget, og er ekte og kjempehøyt. Det er pyntet med lys hele veien opp. Juletreet til høyre står inne på UiA i vrimlehallen. Det er pyntet med julelys, julekuler, papirringer og en stjerne på toppen.

#juletre #jul #foto #natt #natur

Årets flotteste juletre

  03.12.2016 - 22:06

I går kveld tok vi frem juletreet vårt som har stått lagret i underetasjen en god stund siden sist gang vi så til det. Dette fine og grønne juletreet har vi hatt veldig lenge, og hvert eneste år pynter vi det sammen rundt 1. advent i desember med julekuler, julelys og juleglitter. En ting som er positivt med å ha kunstig juletre, er at det kan brukes om og om igjen.

Da julen i fjor var over, kjøpte vi julekuler hos Rusta siden det var på tilbud. Det var en pakke med noen oransje og sølvfargede julekuler i små og store størrelser, og en pakke med fire forskjellige farger i turkis, lilla, grønn og rosa. Å pynte hele juletreet med ulike farger sammen, gjorde treet mye finere.

Se så fint det ble! Vi hadde også sølvglitter, men det ble for mye på juletreet ... Da ble det gullglitter som pynt.

Til dere som lurer på hvor høyt juletreet vårt er, så er det ca. 160 cm høyt.

#desember #hjem #interiør #dekorasjon #jul #juletre #pynt

Julebyen Kristiansand

  28.11.2016 - 21:11

Få julestemning i Kristiansand! Lukten av brente mandler, fordelt i plastposer med rødt bånd. Verd å smake på, nam! Gågata er pyntet med små lys hele veien og midt i sentrum finner vi det store juletreet. Grana ble tent i går, 27. november (første søndag i advent). Jeg var ikke tilstede, men da det ble mørkt i dag, fikk jeg se det fine juletreet med lys på.

Dag og natt bilde.

#julebyen #kristiansand #jul #by #foto

Tjuvstart på vinteren

  05.11.2016 - 19:13

Været i dag har vært ganske varierende for å si det sånn. Først kom regnet, etterfulgt av sludd og snø. Sjekket været og ja det skal snø en del i natt. Noen steder har det vært oversvømmelser på grunn av masse regn, og flere uhell ute i trafikken. Må være glatte veier der!

Nå er det 49 dager igjen til jul. For å komme i tidlig julestemning, har jeg kjøpt en pakke med 3 stk kakemenn. Denne typen har jeg ikke smakt på før, men den var litt god. Når vi først snakker om kakemenn, så gleder jeg meg til å lage kakemenn igjen.

#kakemenn #te #bakeverk #mat #vinter #snø #regn

Julegaver 2015

  26.12.2015 - 14:14

Dette er julegavene for i år. Bare se hvor mange! Jeg fikk samlet det meste av det som ble pakket ut, og tok bilder av dette. Ikke alt er med på bildet (noe er tatt bort). Ikke alt er mitt, men det er "alle" sitt.

Kort oppsummert av det jeg fikk: Origami av to svaner, en Game Cube kontroll, en pose seigmenn, skolekatalogen, ADAX Clutch og i dag (2. juledag) fikk jeg et par hjemmestrikket sokker.

Her er det blant annet klær, bøker, drikkeflasker, noe å ete, sko og noen spillting.

Faktabøker (leksikon), verdensatlas, om været og jorden.

En bok om sjakk, en lesebok, en Mario figur, en Game Cube kontroll og noe sølv glitterpynt til juletreet.

Skolekatalogen 2015 - 2016! Kos å se bilder av alle og en fin minnebok.

Origami av to svaner - papirbretting.

ADAX Clutch! Denne passer perfekt til fest og hverdag.

Nå blir det sikkert lenge til neste jul, med det vil jeg til slutt si tusen takk for alt jeg fikk, og at det ble en kjempefin og vellykket julefeiring! 

- Hva fikk dere til jul i år?

#jul #julegaver #juletre #julaften #juledag #gaver

Den magiske julemiddagen

  25.12.2015 - 16:16

Når alle er samlet rundt spisebordet, gjør det til en koselig kveld. Vi snakket sammen, koste oss med god julemat, drakk julebrus og Jaume Serra Brut - en musserende vin. Jeg trodde først det var en type champagne, men det kan hende det nesten er det samme (noe i den duren). Den smakte en blanding av aroma av eple og sitrus. Spisebordet skulle gjerne ha vært litt større, men vi var mange nok til at det var plass til alle. Julemiddagen var en egen vri - ikke noe skrevet ned oppskrift, brukte bare fantasien. Vi hadde ris, ribbe, reker, laks, kylling og litt forskjellig. Bildene sier alt? 

Siden vi har en pendellampe over spisebordet, gir dette god stemningsbelysning samt mye stemning!

Nam, nam! Så er det fint pyntet rundt servering.

Håper alle har hatt en fin julaften!

#jul #julemiddag #mat #julaften #juledag

Merry Christmas

  24.12.2015 - 21:54

Den siste luken i julekalenderen er åpnet, for det er den 24. desember i dag! Julaften er en spennende kveld som består av julemiddag, julegaver, julekos, julefilmer ... Det skal skje ganske mye i kveld. Jeg er innom for å ønske alle en riktig god jul! 

#jul #julaften #juletre #julegaver

Pepperkakehus på lille julaften

  24.12.2015 - 10:10

Årets pepperkakehus 2015. I går, på lille julaften, bestemte vi for å lage/bygge pepperkakehus. Vi gikk for ferdige deler, siden det ikke gikk så bra sist gang. Å lage de ulike delene var vanskelig. Løsningen ble dette byggesettet i 14 deler:

Pepperkakehuset så mer ut som en kirke. For å sette delene sammen, brukte vi brukanvisningen bak esken. Dette har vi brukt som pynt og til å sette sammen: Nonstop, seigmenn, melis og smeltet sukker (det lysebrune).

Det var ikke så lett å sette alle delene sammen. Den ene veggen brakk i to, og den andre veggen på motsatt side falt 90 cm ned fra kjøkkenbenken i tusen biter. Heldigvis reddet det brune sukkeret så puslespillene ble sammen igjen. Alt kan skje ...

Skrev #godjul på den ene veggen med melis. Rundt pepperkakehuset har vi dekket det med seigmenn i forskjellige farger og nonstop på taket. Pepperkakehjerter på huset? Det var fordi hullene var så store at vi måtte dekke det med noe.

Det ferdig produktet:

#pepperkakehus #baking #julebakst #jul #lillejulaften #kreativ

3 dager igjen ...

  21.12.2015 - 21:45

Det er så fint pyntet på Torvet i Kristiansand akkurat nå! Jeg skulle ønske det kunne komme bittelitt snø på julaften, men værmeldingene har meldt plussgrader, sol, skyer og regn? Vi har ikke fått snø enda.

Jeg har blitt forkjølet av en eller annen grunn (vet ikke hvordan), men håper på å bli bedre når vi skal feire jul om 3 dager. Det er så kjipt å bli syk i desember ...

#jul #julestemning #juletre #foto #inspirasjon

"Pepperkakehus"

  13.12.2015 - 11:02

I går ville jeg prøve ut noe nytt ved å lage et "pepperkakehus" uten å bruke pepperkakedeig - for jeg ville nemlig prøve å bruke kakemanndeig. Det høres litt rart ut, men jeg håpet at det skulle gå siden vi alle ikke er så stor fan av pepperkake. Jeg fant denne flotte oppskriften av huset i et hefte fra Tine.

Her har jeg tegnet av formene på matpakkepapir og klippet dem ut. Den så avansert ut til å begynne med ...

Etter å ha laget deigen, har jeg prøvd å skjære dem ut - det gikk ikke så bra. Etter en stund hadde det som var skjært ut, hevet seg (ble dobbelt så stor enn det jeg hadde skjært ut). Litt surt, egentlig. Jeg ga opp, og fordi veggene var så vanskelig å lage.

Det gikk ikke så bra. Et tips: Bruk pepperkakedeig og ikke kakemanndeig neste gang når man skal lage hus. Det ble visst for mange deler og at deigen tilslutt klarer å heve seg dobbelt så det er vanskelig å sette former på det. Neste gang blir det kakemann!

#jul #pepperkake #kakemann #hus

Ingen jul uten sjokolade

  09.12.2015 - 15:20

Desember og nedtelling er ikke det samme uten en (sjokolade)kalender. Og det spiller ingen rolle hvor gammel man er. Men en kalender i begynnelsen av desember skal man ha. Da er det lettere å telle dager fram til jul. I år er det julekalendere med sjokolader inni. I hver luke 1 til 24, finner vi små sjokolader. Tilsammen er det 75 gram sjokolade i kalenderen bak de 24 lukene. Herlig!

Jeg er ikke flink til å åpne luker hver dag. Jeg glemmer det. Jeg fikk den gule sjokoladekalenderen til høyre for noen dager siden (7. desember), bedre sent enn aldri. Da fikk jeg åpne flere luker fram til i dag. 
Har dere julekalender i år?

#jul #sjokoladekalender #desember #julestemning

Lage kakemenn - få opp julestemningen igjen

  29.12.2014 - 13:00

I går kveld kom jeg på noe som vi hadde glemt å gjøre i år: Å lage kakemenn! Jeg hadde tenkt å si det, men hørte noen lyder på kjøkkenet. Mamma var gått i gang med å lage deigen, så kom jeg og ville være med. Selvfølgelig kunne jeg være med å hjelpe til! Elsker det, hvert år må vi huske å lage kakemenn!


Kjøkkenbordet (spisebordet) var i høyde på ca. 74 cm, måtte bøye meg for å arbeide (det verket etter å ha stått her i noen timer).


Kjevle, kjevle deigen.


Her hadde vi mange former å velge mellom. Det var former som: Hjerte, stjerne, juletre, engel, sjiraff, kamel, hare, krokodille, isbjørn, dame ...


Kakemenn oppå langpannene. Målet var å få de så tynne som mulig. 


Her står de i kø, en etter en som skal i ovnen etter tur. Det gikk ca. 4 brett med kakemenn. 


Se hvor fine de ble! Litt tykke, men det går bra!


Så har vi pyntet kjøkkenet med lys som også kan pyntes ute. De er merket med IP-grad som vil si at de tåler vann, fukt, støv og lignende. Det ga veldig stemningsbelysning og følelsen i rommet oppleves som koselig og underbelysende.

Vi har sluttet å bake pepperkaker fordi vi heller kjøper dem i bokser. Og fordi ingen av oss liker så godt pepperkaker (vi foretrekker kakemenn istedenfor). Her er resultatet:


Instagrambilde. Dette ble bra!

#interiør #jul #julestemning #mat #kakemenn #baking

Øredobbene

  25.12.2014 - 14:46

Glemte helt å vise fram de flotte øredobbene (som var skjult da jeg tok bildene). 

#jul #julestemning #øredobber #smykker

Julaften (gaver og juletre)

  24.12.2014 - 22:14

Etter middag samlet vi oss rundt juletreet og åpnet julepresangene. For å si det sånn, så var det mye når vi fikk alle tingene samlet under juletreet: 


Her var det Nintendo 3DS spill, refleksvest, hudkrem, gensere, bukser, sko, hansker, mandler og konfekt, buffer (sånn til å ha rundt halsen), gymbag og et pepperkakehjerte. Øredobbene syntes ikke på bildet.


Vårt fine kunstige juletre, synd at vi ikke hadde stjerne på toppen ... Det ble et hjerte istedenfor. 


Hjertepynt.


Julekule.


Genseren til broren min altså - han har den på.

Jeg fikk klær: En genser, en bukse og en refleksvest. Ingenting er for lite, og det synes jeg var helt greit. Man kan ikke forvente at man skal få det man har ønsket seg mest til jul. Er glad for at jeg fikk det jeg ønsket meg. Hva med dere andre som ønsker/forventer ting på ønskelista, og får det? Jeg tenker på: Jo mer man får, jo mer bortkjemt blir man (prøver ikke å sikte til noen altså om noen føler seg truffet). Det er ikke alle som har det like bra. Tenk på de andre i hele verden som ikke har det så bra som oss ... Hva får de? Alt de ønsker er fred på jord og i trygghet + kanskje noe annet. Litt senere kommer jeg sikkert over de som har fått mer enn meg og har fått det de har ønsket til jul. Tenk at noen er så bortskjemt ... (da sikter jeg til innlegget HER).

Innlegget jeg linker til, viser en gavmild mor som drar til butikken for å kjøpe en iPhone 6. Butikken var utsolgt for telefonen, og de hadde en iPhone 5 på lager. Moren kjøpte telefonen til datteren fordi hennes gamle var knust. Men datteren ville ikke ha den, hun ville ha 6-eren så hun klikka og rømte hjemmefra. 

"Barn og ungdom vet hva som er hypp på markedet når det kommer til elektronikk. Det hjelper ikke å kjøpe Iphone 5 om alle andre har Iphone 6, det vil bare føre til mobbing, noe som er fullt forståelig når Iphone 6 er mye tynnere enn Iphone 5."

Tenk at moren har kjøpt en ny telefon og datteren ikke liker den? Egentlig så tror jeg ikke på at denne historien er sann, men det kan godt skje en gang i blant! Hva tror dere? Har dere forresten fått noe fint til jul?

#jul #julestemning #gaver #julepresanger #desember #julaften

Merry Christmas!

  24.12.2014 - 16:44

God jul!

Det er julaften, og endelig kom snøen også! Det skjedde i ettermiddag, det så helt magisk ut. Kanskje det var fordi vi tenkte på snø hele tiden. Nå er det i hvertfall "White Christmas". Snart skal vi spise middag, og åpne julepresanger. Jeg skal huske kameraet, så det blir bilder og.

#jul #julestemning #juletre #inspirasjon #hverdag

Lille julaften

  23.12.2014 - 19:18

Det er lille julaften i dag. Mesteparten av dagen så jeg på "Pakten" (en norsk drama- og filmkomedie som går på NRK Super) på PC-en fra 1 til 6, og 23 og 24. Grunnen til å hoppe over noen dager, var at jeg ikke hadde begynt å se fra episode 1 - som var veldig spennende, så måtte jeg bare se videre. HER kan dere se alle. Det var lillebror som ville anbefale meg å se på det, så tusen takk til han.


Låner et bilde som jeg har funnet på Google, som skal forestille en nisse.

 

Kort fortalt om hva det handler om:
For lenge siden inngikk det en pakt mellom nissejenta Saia og en menneske gutt Nikolaj Grundtvig. Pakten var at de alltid vil beskytte hverandre dersom en av dem ble utsatt for fare. Pakt mellom et menneske og en nisse var den eneste som var sterk nok til å kjempe isheksen Iselin, som i mange år hadde jagt etter nisser. 

Nå er pakten forsvunnet. Iselin har igjen forsøkt å bli nissens herskerinne, og innen Saia har klart å fortelle hvor pakten er lagt hen, blir hun frosset av isheksen.

Nå er det opp til Saias datter Lyda, hennes mann og sønn Fabio Gibbus å finne pakten igjen. Samtidig må de finne et menneske som kan bruke pakten sammen med Lyda, for at det skal fungere. Lyda fant gutten Malte, en svak gutt som blir mobbet av de andre i klassen hans. Hun får overbevist de andre nissene om at han er den rette til å bruke pakten.

Malte går med på å hjelpe nissene til å finne pakten. For å finne det må de passere tre magiske prøver. Men lite tid har de, for Iselins makt blir sterkere og sterkere, og hun er også på jakt etter pakten, så det kan alltid bli ødelagt.

#jul #julestemning #film #pakten

4. søndag i advent

  21.12.2014 - 07:52

I dag tenner vi alle de 4 lysene, det er 4. søndag i advent. Det er 3 dager til jul, ikke lenge igjen. Fortsatt ikke noe tegn til snø, men jeg så på værmeldingen at det ikke kommer noe snø i de neste dagene? De melder ihvertfall delvis skyet og plussgrader (!). Lurer på hvor snøen har tatt veien ... 

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 

Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede. 
De står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld, 
for lengsel, håp og glede. 
De står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi tre lys i kveld, 
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld, 
og lar dem brenne ned, 
for lengsel, glede, håp og fred, 
men mest allikevel 
for fred på denne lille jord 
der menneskene bor.

Litt senere drar jeg kanskje på shopping, for de siste julegavene skal kjøpes inn. Uansett så har jeg lite tid igjen, så må jeg fort benytte sjansen da kjøpesenteret holder søndagsåpent (yes!). Er dere ferdig med julegavene?

#jul #julestemning #advent #shopping

Julekalendertips: Sjokoladeegg med overraskelse

  19.12.2014 - 14:24

Jeg spiser mye sjokolade i denne måneden. Hvis jeg skulle anbefale noe god sjokolade, så er det Kinder Surprise! Man får aldri nok av denne sjokoladen. Det er en sjokoladeform av et egg og en liten boks med leker inni. Noen kan bygges og noen er hele. Husker veldig godt da jeg samlet på lekene da jeg var liten - og vips hadde jeg en isboks full av leker. Hva skal jeg med det nå? Jo, noe har jeg som pynt på rommet og noen til mine små brødre :)

Anbefales til kalendergaver. Kanskje noen av dere fikk dette i julekalenderen?
Måtte bare ta bilder av dette, siden jeg øver meg på å ta gode bilder med mitt kamera, Sony a3000. 

#kinder #surprise #sjokolade #jul #julestemning #foto

3. søndag i advent

  14.12.2014 - 15:47

I dag er det 3. søndag i advent. Bare 10 dager igjen til jul. Når jeg ser ut av vinduet, er det ganske vått på asfalten og ingen tegn til snø. Det ser også veldig kaldt ut (glad jeg sitter inne i varmen akkurat nå).

Vårt juletre som er pyntet og klar til jul. Mangler kanskje noe håndlaget pynt.

Vi tenner det tredje lyset og synger:

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 

Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede. 
De står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Mesteparten av dagen har jeg brukt til å jobbe videre med belysningsoppgaven. Denne skal snart leveres og jeg har kommet ca. halvveis.

#jul #julestemning #interiør #advent #lys

Wishlist 2014

  08.12.2014 - 21:52

Her er min ønskeliste for julen 2014. Kanskje noen av disse ønskene blir til virkelighet? Aner ellers ikke hva jeg skal ønske meg, for hvis noen spør, så har jeg det meste (tror jeg?). 


Nr. 6 tenker jeg på penger i gavekort (siden jeg vet ikke hva jeg skal bruke dem på).
Nr. 9 "magiske gjenstander" - da tenker jeg på uvanlige ting (kan være hva som helst).

Moodring! Det er ringer som skifter farger, kommer an på humøret og folk kaller dem gjerne for humørringer. De har noe magisk i seg selv. Ja, forskjellige farger har forskjellig betydning. 

Et kameraobjektiv til min Sony a3000.

- Hva ønsker du deg til jul?

#jul #julestemning #gaver #ønskeliste

2. søndag i advent

  07.12.2014 - 13:56

Det er 2. søndag i advent, ca. 2 uker igjen til jul. Så er det ingen tegn på snø, men frost er det noen ganger om morgenen. I dag skal jeg gjøre ferdig PowerPointen og når jeg er ferdig med den skal jeg spille litt King spill (alltid tidsfordrivende, jeg vet). 


IKEA er forberedt på jul, så de har juletrær i 2. etasje ved inngangen, koselig det!

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Julekalender luke 5

  05.12.2014 - 21:49

Klassen hadde bestemt å ha en julekalender sammen i år. Det var helt frivillig å være med, så jeg ble med. De som ble med og kjøpte noe til ca. 30,-, fikk navnet sitt på et av lappene. Vi trekker en ny lapp hver dag. Det var jo koselig å få det til! I dag lå det 4 - 5 lapper igjen og på et av dem stod navnet mitt på. Det ble trukket ut en rektangulært pakke som var pakket inn i rødt gavepapir. Denne pakken fikk jeg. Gjett hva som var pakket inn?  

TOFFIFEE! Hasselnøtt i karamell med kremet nougatti og sjokolade! Jeg elsker sjokolade! Nam, nam, nå blir det sjokoladekos i helga!

#jul #kalender #sjokolade

Min julekalender

  02.12.2014 - 22:02

Mobilblogg

Den beste og enkleste sjokoladekalenderen jeg vet om! Den har jeg hatt hvert år de siste årene. Kjempegod sjokolade og fint bilde på forsiden. Til en god pris også!

1. søndag i advent

  30.11.2014 - 18:06

Det er 1. søndag i advent! I morgen er det 1. desember, som er siste måned i 2014. Da kan vi endelig åpne første luke i julekalenderen og forberede oss på dagene som kommer. I år blir det også sjokoladekalender (har vært som en tradisjon). Det beste er sjokolade! Jeg synes det er veldig greit å ha det siden vi alle hadde blitt vandt til det.

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede.

I dag tok vi opp det kunstige juletreet fra boden og pyntet det med lys og hang på julepynt/ting. Det som er positivt med kunstig juletre er at man ikke trenger å kaste det etter hvert år. Under juletreet ligger gavene penpakket inn i gaveesker og julepapir. Når vi først snakker om juletre, så fant jeg en nettside som man kan pynte et juletre. Kult eller hva? Trykk HER for å prøve det ut!

Har forresten veldig lyst til å lage en julekalender på bloggen, noen spesielle ønsker?

#jul #julestemning #advent #desember

Snøkrystaller som julepynt

  25.11.2014 - 16:25

På tide å finne fram julepynten! Det nærmer seg jul for hver dag som går, og vi har ikke juletreet ute enda. Det blir alltid det lille kunstige juletreet på ca. 150 cm hvert år. Om vi ikke har funnet det fram enda, har vi jo snøkrystaller som pynt til å lyse opp vår mørke stue hver natt. Utenom huset vårt, har de fleste steder i byen fått juletre, julepynt og utstillingsvinduer som har noe med jul å gjøre. Det er koselig, det!

#interiør #snøkrystall #pynt #stue

Årets julegaver 2013

  24.12.2013 - 23:56

Vi begynner med det spennende først av alle julegavene. Gavene til brødrene mine var veldig spennende:


En av dem fikk en Nintendo 3DS og Pokémon Y - spillet. Han andre fikk en Nintendo 3DS XL og Pokémon X - spillet. Så fikk de blant annet klær også.


Starten på et nytt spill virker veldig interessant.


Alt jeg fikk: Ferrero Rocher sjokoladen som jeg ønsket meg ♥ Fleecegenser, sokker og ting som brødrene mine har laget på skolen. PS: Den mystiske katten kommer fra McDonald's ... Broren min gav meg den. Kanskje ikke alt på bildet, fordi jeg får mer etter nyttår.


Lenge siden ^^ Gleder meg til å prøvesmake sjokoladen!


Gavene til foreldrene mine. Sjokolade, kaffe, godteri og teposer.

- Hva fikk dere til jul?

God jul + juletreet

  24.12.2013 - 19:32

Nedtellingen er endelig over, nå har vi kommet til 24. desember - julaften! Noe som er litt rart i år, er at det ikke er en eneste snøkrystall å se utenfor. Hvor kan snøen ha tatt seg hen? Her i Kristiansand blåser det kjempemye og regner (snakker om tidligere i dag). Det som er positivt, er at det ikke er minusgrader ute. Her kommer noen bilder av det jeg skal gjøre i dag:


Vårt grønne kunstlige juletre som vi bruker hvert år.


Julegavene under juletreet.


Kunstig julestjerne.

Litt senere skal vi åpne julegavene. Jeg er veldig spent på hva jeg får i år, men uansett hva jeg får, så skal dere vite at jeg er takknemlig på det jeg får! (ingen klager). Vi har spist middag, så nå blir det først filmkveld og sofakos.

- Hva gjør dere på julaften?

GEHEB Pepperkakehus

  22.12.2013 - 21:51


Jeg kom forbi et kjempefint bygd pepperkakehus på Sørlandssenteret. Det er sikkert en reklame for GEHEB siden det stod GEHEB på taket. Er ikke dette pepperkakehuset det fineste som finnes på senteret?

Juletre i forskjellige farger

  16.12.2013 - 22:22


Juletreet kan kjøpes på butikken Søstrene Grene, pris: ca. 35 kroner.

Ønskeliste 2013

  10.12.2013 - 23:05


Jeg aner ikke hva jeg skal ønske meg til jul, men dette er det jeg tenker på akkurat nå! Det ble litt variert ...

Juletreet på skolen

  05.12.2013 - 22:02


Bildet er tatt på skolen. Juletreet er nesten 2. etasjer høyt og det er kjempefint!

Julaften 24.

  24.12.2012 - 22:38

God julaften flotte lesere!

Da var alle lukene i julekalenderen åpnet. Nedtellinga var over, og så var det plutselig blitt julaften!

Julekalenderen jeg hadde i år og i fjor ... Det er en sjokoladekalender.

Etter middag åpnet vi gavene.


Meg foran juletreet.

Dette fikk jeg i år.

Sjokoladekonfekt, pledd, hjertesjokolader, sokker, lilla skjerf og to strikkegensere.


Sjokoladekonfekt.


Strikkegenser.


Strikkegenser.

Guylian hjertesjokolader.


Sjokoladehjerter!


Lilla skjerf.


Noe av det mamma fikk var denne lykta med svibler i. Fantastisk flott gave!

Da var juletreet tom for gaver ...

Etter at gavene var åpnet, så vi på "Alene hjemme 2".

Juledekor

  24.12.2012 - 22:36

- Hva synes dere om bildene?

Julaften

  24.12.2012 - 17:14

God ettermiddag flotte lesere!

Da var dagen her, den som alle har ventet på, den beste dagen i året. Det er nemlig julaften!

Det er ikke gavene jeg gleder meg til mest. Jeg gleder meg til julefrokosten, julelunsjen, julemiddagen ... og selvfølgelig at alle er samlet og skal synge julesanger.

Litt om vår juletradisjon:

 • Vi feirer jul akkurat som den norske julen.
 • Vi spiser norsk julemat.
 • Vi synger norske og engelske og kanskje kinesiske julesanger.
 • Vi ser på julefilmer.

Den er veldig lik norsk, ettersom vi ikke har noen spesielle julefeiringer i Kina.

- Hva har dere gjort i dag?
- Hvordan feirer dere jul?

1. advent

  02.12.2012 - 21:14

I dag fikk jeg startet opp min nye mobil, Samsung Galaxy Y. Det var ikke så vanskelig, for bruksanvisningen var ikke så vanskelig å lese. Jeg fikk tatt noen bilder med den nye mobilen.


Elsker den nye mobilen min ♥ Jeg skiftet altså fra Sony Ericsson Xperia X8 til Samsung Galaxy Y.

- Hva har dere gjort i dag?

God jul og godt nyttår på andre språk

  22.12.2010 - 19:56

Har du naboer som hilser hverandre litt annerledes enn det vi gjør til jul? Kanskje kan du ønske dem god jul og godt nytt år på deres eget språk. Koreansk eller Afrikaans? Hebraisk eller islandsk?

Selv om julen er en kristen høytid, så markeres ofte julen på en eller annen måte overalt i verden. Ofte på måter ganske fjernt fra grantrær i stua, pepperkaker, ribbe, riskrem og gavekalas.

Ikke som hos oss alltid
Selv om vi synes at julenissen skal ankomme julekvelden med slede og Rudolf i front, så finnes det ganske mange steder i verden som ikke har peiling på verken snø eller reinsdyr. Og da feires kanskje julen på en strand, på byen og med helt andre ingredienser enn våre egne.

I Colombia er det for eksempel El Niño Jesus som kommer med gavene - og ikke julenissen.

Ifølge polsk tradisjon bør det være 12 retter på bordet på julaften. Det er forbudt å ha kjøtt, men fisk er nødvendig. Mannen som er familiens overhode spiser hodet av fisken. På julaften i Italia spiser folk sju retter, også uten kjøtt. Kvelden etter spiser de tradisjonelt en gås.

Skap oppsikt med dine språkkunnskaper
Kanskje det slår an å ønske en onkel God Jul og Godt nytt år på esperanto? Eller hva med å imponere en araber? Her er en lang liste, så det er bare å sette igang med øvingen:

Afrikaans: Geseende Kerfees en 'n gelukkige nuwe jaar
Albania: Gézuar Krishlindjet Vitin e Ri!
Arabisk: I'D Miilad Said ous Sana Saida
Armenia: Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand
Bengal: Shuvo Baro Din - Shuvo Nabo Barsho
Brazil: Boas Festas e Feliz Ano Novo
Bulgaria: Vasel Koleda; Tchesti nova godina!
Corsica: Bon Natale e Bon capu d' annu
Kroatsia: Sretan Bozic
Danmark: Glædelig Jul og godt nytår
Egypt: Colo sana wintom tiebeen
England: Merry Christmas & Happy New Year
Esperanto: Gajan Kristnaskon
Estonia: Rõõmsaid Jõulupühi Head uut aastat
Finland: Hyvää Joulua or Hauskaa Joulua
Flamsk: Zalig Kerstfeest en Gelukkig nieuw jaar
Frankrike: Joyeux Noël et Bonne Année!
Tyskland: Froehliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr!
Hellas: Kala Christougenna Kieftihismenos O Kenourios Chronos
Hawaii: Mele Kalikimaka & Hauoli Makahiki Hou
Hebraisk: Mo'adim Lesimkha. Shana Tova
Hindi: Shub Naya Baras
Ungarn: Kellemes Karacsonyiunnepeket & Boldog Új Évet
Island: Gleðileg Jól og Farsaelt Komandi ár!
Indonesia: Selamat Hari Natal
Irak: Idah Saidan Wa Sanah Jadidah
Irland: Nollaig Shona Dhuit
Italia: Buon Natale e Felice Anno Nuovo
Japan: Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto
Korea: Sung Tan Chuk Ha
Kurdia: Seva piroz sahibe u sersala te piroz be
Latinsk: Natale hilare et Annum Nuovo!
Latvia: Prieci'gus Ziemsve'tkus un Laimi'gu Jauno Gadu!
Lithuauen: Linksmu Kaledu ir laimingu Nauju metu
Luxembourg: Schéi Krëschtdeeg an e Schéint Néi Joer
Macedonia: Streken Bozhik
Mongolia: Zul saryn bolon shine ony mend devshuulye
Nederland: Fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar
Papua New Guinea: Bikpela hamamas blong dispela Krismas na Nupela yia i go long yu
Polen: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia
Portugal: Boas Festas e um feliz Ano Novo
Romania: Hristos s-a Nascut si Anul Nou Fericit
Russland: Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva is Novim Godom
Samisk: Boures jouvvla
Skottland: Nollaig chridheil huibh
Serbia: Hristos se rodi
Serbisk-Kroatisk Sretam: Bozic. Vesela Nova Godina
Singapoore: Subha nath thalak Vewa. Subha Aluth Awrudhak Vewa
Somalia: Ciid wanaagsan iyo sanad cusub oo fiican
Slovakia: Vesele Vianoce a stastny novy rok
Slovenia: Vesele bozicne praznike in srecno novo leto
Spania: Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo
Sverige: God Jul och Gott Nytt År
Sudan: Wilujeng Natal Sareng Warsa Enggal
Thai: Suksan Wan Christmas lae Sawadee Pee Mai
Tyrkia: Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
Ukrainia: Veseloho Vam Rizdva i Shchastlyvoho Novoho Roku
Urdu: Naya Saal Mubarak Ho
Vietnam: Chuc Mung Giang Sinh - Chuc Mung Tan Nien

PS: Alt er hentet fra http://online.no/tips_rad/paa_nett/god_jul_sung_tan_chuk_ha.jsp.

- Hvilket språk kan dere fra før?
- Hvor mange språk kan dere til sammen?

CINDY Z.

CINDY Z.

20, Kristiansand

Hei og velkommen til min blogg! Her kan du følge med på min hverdag og ting jeg liker å holde på med. Min lidenskap er å fotografere, drive med design og interiør. Ellers blogger jeg om andre kreative ting som du finner på bloggen.

Bestill design

Kontakt/samarbeid:
zhuoblogg@hotmail.no

Siste innlegg

Annonser
Lenker

BloggdesignDesign og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits