Fokusert på små hull

  10.07.2017 - 22:02

Det var ikke så fint vær i dag, så da fant jeg frem noe som jeg kunne brodere. Synes det er tidsfordrivende og gøy når jeg først holder på med en aktivitet som dette her, og jeg kan bruke opptil flere timer eller dager på å gjøre et lite stykke broderingsstoff ferdig. Mesteparten av dagen har jeg derfor brukt til å brodere motivet vinterhytte og hest.

I pakken Memo Holder fulgte det med tråd, stoff, plastramme med magnet, bruksanvisning og nål. Hullene i stoffet er så lite så man må være nøye med å telle og sette riktig antall kryss for at det skal se fint ut og at det mønsteret stemmer. Hvert symbol på brukanvisningen har en betydning som sier hvilke farger jeg skal bruke. Vet at det er litt julete tema å brodere i juli, men det er bare koselig å sitte og holde på med. Blir jeg ferdig med den, kan jeg henge kunstverket opp på for eksempel kjøleskapet da plastrammen har magnet. Etter det skal jeg begynne med denne her:

Julenissen som går rundt med gaver i sekken!

#design #kunst #brodering #jul #sy #mønster

Stjernearmbånd

  12.03.2017 - 20:55

I dag har jeg funnet frem mine smykkeperler og noen glitterstjerner med hull i slik at jeg kunne lage et armbånd av dem. Det ble nesten som et vintage-inspirert armbånd, og kombinasjonen stjerner og perler sammen var ikke så verst. Jeg dro perlene etter fargemønster og tilslutt kom jeg helt rundt med to like farger på stjernene og at mønsteret stemte.

#stjerner #diy #armbånd #vintage #mote #smykker #perler

DIY: Halloween gresskar

  21.10.2016 - 23:40

I denne enkle DIY-en skal jeg vise dere hvordan man dekorerer/skjærer ut et gresskar. Å bruke gresskar som pynt på Halloween-dagen er noe å tenke på, fordi det kan bli stilig enten det er innendørs eller utendørs. Kanskje en av mange muligheter.

Du trenger:

et gresskar  tallerken  kniv  telys  fyrstikkeske/lighter

Skjær et hull på baksiden med en skarp kniv. Ta ut alle frøene i gresskaret og legg dem på tallerkenen.

Inne i gresskaret fant vi masse frø! Frøene kan bli spart til senere (la dem tørke).

Fjern så innmaten, og kutt gresskaret tynnere på innsiden. Finn fram 2-3 telys, tenn de på før du legger dem inn i gresskaret. Nå har gresskaret mitt et stort firkantet hull bakerst, så det er lett å legge dem inn.

#halloween #diy #oktober #høst #oppskrift #mat

DIY: Origami dørpynt

  22.07.2016 - 21:01

I dag har jeg laget meg en Origami dørpynt som jeg kan ha som pynt til døra inn til rommet mitt. Jeg har brukt 13 forskjellige farger i alle regnbuens farger! Arkene jeg valgte var litt tykkere enn de velkjente kopieringspapirene, så de var lettere å jobbe med.

Du trenger:
Fargeark (gjerne tykkere), saks, gjennomsiktig teip, nål, tråd.

Først må du kutte opp arkene til ønsket kvadratstørrelse. Jeg har brukt størrelsen 10x10 cm. Deretter bretter du etter det under (ignorer brettestrekene), men tilslutt skal det bli som på punkt nummer 4. Under der jeg holder tommelen fester jeg en liten teipbit for å holde det sammen.

Når du har brettet alle arkene, kan du tenke ut hvilken rekkefølge du vil ha dem i. Jeg har gått etter regnbuefargene (startet med rød og sluttet med rosa). Bruk en nål og lag 2 små hull i hver av dem og sy gjennom forsiktig. Etterpå vil du få dette resultatet:

Som pynt på døra blir det ikke så hvit og kjedelig:

Hva synes du om dette gjør-det-selv?

#DIY #dørpynt #interiør #origami #papirbretting

Mandala fargelegging

  30.06.2016 - 19:11

En dag på ungdomsskolen fikk vi utdelt vår egen mandala. Alle fikk forskjellige mønstre og vi kunne fargelegge etter eget ønske. Da vi var ferdig med å fargelegge, hang læreren opp alle sammen på den ene veggen i klasserommet, for at alle skulle se hvor fine de var. Jeg hang ikke opp min mandala fordi jeg ikke syntes min var fin. Bare se på fargeleggingen! Hvis jeg skulle endre på noe, så må det være fargevalget. Fargeblyantene jeg brukte var altfor lyse, så jeg burde ha brukt noen litt mørkere. Heldigvis har jeg lært å fargelegge bedre i videregående.

#kreativ #mønster #mandala #tegning #fargelegging

Kollasj av mine egne bilder

  13.02.2016 - 09:02

Jeg har laget en kollasj av alle bildene jeg har fått på trykk i KristiansandAvis. Dette er ikke alle, for jeg har ca. 5 bilder igjen. Det er klipt og limt på et A3 ark fordi størrelsen på bildene passet fint. Nå har jeg begynt på en ny kollasj som har noe med rosa, lysegrønt og blått å gjøre. Samme papirstørrelse metode. Da skal vi se hvordan det blir når det blir ferdig.

#bilder #foto #kollasj #diy #kreativ

Designforslag: Banner og plakat

  07.01.2016 - 20:36

TANGEN TALENTER banner og plakat

Hvorfor dette designet? Jeg tok i utgangspunkt inspirasjon fra skolens vindusfarger og de geometriske formene. Jeg har brukt sterke farger i alle regnbuensfarger. Det er bilder av ungdommer som konkurrer og har talent. Urbant og ungt. #musikk og #talenter er noen stikkord.

Inspirasjonsbildet som inspirerte meg - foto: Tangen VGS.

 

Dette ønsket de:

- Den bør kunne selge arrangementet på en god måte
- Den bør kunne treffe rett målgruppe
- Den bør ha logo/grafikk/bilde med høy grad av gjenkjennelsesfaktor (vil bli brukt i flere år framover)

 

Mitt forslag var dette:

Banner.

Plakat.

Før jeg tok juleferie, meldte jeg på med dette designet (en banner og en plakat) til Tangen Talenter som et konkurransebidrag. Jeg så denne konkurransen på skolens hjemmeside som søkte noen til å designe for dem, og jeg tenkte: "dette vil jeg være med på". Jeg begynte å designe og bidraget ble sendt i god tid før jeg tok juleferie. Siden det hadde gått en stund, lurte jeg på om de hadde fått bidraget mitt da jeg fikk SMS fra skolen om arrangementet snart skulle starte. Nå håper jeg at det ordner seg. Designet mitt ble dessverre ikke valgt. Jeg har jo brukt mye tid på selve designet også ... OG talenter begynner om bare noen få uker!

- Hva synes dere om designet?

#design #banner #plakat #kreativ #geometrisk #farger #moderne #grafisk

DIY: Sommerfugl sengesett

  05.01.2016 - 21:30

Jøss, bare se på dette! Fra gardiner til sengesett ... Jeg kunne ikke tenke meg å ha gardiner med flere gjentakende sommerfugler hengende på vinduet, så det ble til noe annet som jeg kunne ha nytte for. Jeg fikk trekk for både pute og dyne. Putetrekket er delt opp i tre deler (i strimler) siden det nesten ikke var stoff igjen - det ble bare sånn.

Det som er bra med sommerfugl sengesett, er at jeg får glede av den - selvom det er vinter. Det får meg til å tenke på våren og sommeren. Heldigvis er det ikke så trist og kjedelig på rommet mitt, så denne falt i god smak. Noe å lage senere også?

#sommerfugl #interiør #sengesett #soverom #rom #diy

Gaveposer

  18.09.2015 - 10:58

Disse gaveposene lagde jeg i julen 2014. Litt rart å ta det fram igjen, men det er en fin gave å gi til andre siden det er hjemmelagd. Skal se om jeg finner oppskriften på denne steg for steg :)

#kreativ #diy #gaveposer #frukt #bær

Kreativt med sommer kollasjer

  20.07.2015 - 13:53

Jeg har klippet og limt for det meste denne mandagsmorgenen. Litt sommerinspirasjon skal det være, for her har jeg et med blomster og interiør, og det andre er mer Hennig Olsen - inspirert.

Blomster og interiør

Hennig Olsen - inspirert og frukt & grønt

#kollasj #inspirasjon #design #blomster #sommer #sunt #frukt #grønt

DIY: Fornye kjedelig notatbok

  10.07.2015 - 20:40

I dag har jeg vært rundt i butikkene på Lund for å lete etter en notatbok jeg kunne kjøpe. Det endte med å kjøpe boka på Europris, som var ganske fin og det var ikke så stort utvalg der ... En ting jeg visste var at jeg skulle ha en A5 format, med linjer og ikke med spiraler. Jeg kommer sikkert til å bruke den mye framover, men så synes jeg fargen på den var litt kjedelig. Da ville jeg gjøre noen nye forandringer med den.

Du trenger:
- En notatbok eller en vanlig bok
- Reklamemagasiner (må ha stifter)
- Teip
- Lim
- Saks/skjærekniv

Slik så notatboka ut. Den er rød, har 192 sider, har bokmerke inni, strikk som kan dras fram og dessuten er boka + sidene miljøvennlig.

Slik gjør du:
1. Dra ut en side fra magasinet. Det kan hende du må ta ut stiftene før du kan nappe ut en og en side (dobbeltside).
2. Du kan begynne å ta bokbind på boka på framsida, vent med baksida (siden boka jeg bruker har et strikk bak).
3. På baksida der du ser hvor strikket er, markerer du med blyant og skjærer av med en skjærekniv. Jeg har skjært det ut hele veien ut til baksiden (når du bretter inn sida til slutt).
4. Nå kan du legge bokbindet ferdig på boka. Eventuelt om det stikker mye ut, går det an å klippe vekk før du bretter inn.
5. Da er du ferdig, og kan dekorere eller lime på noe "pynt" som jeg også har gjort.

Her ser dere det ferdige resultatet:

På baksida har jeg limt på noen blomster. Skulle egentlig vise steg for steg, men hvis dere tar utfordringen på denne DIY-en, og har spørsmål, så kan dere bare spørre meg.

#DIY #design #kreativ #bokbind #notatbok #bok

Eiffel Tower

  08.04.2015 - 07:18

Nå skal jeg vise dere noe kult: En maskin som bygger opp Eiffeltårnet!

#eiffeltårnet #kreativ

DIY: Sea Jewels

  05.04.2015 - 10:24

Hjerteformet medaljong, ca. 250 miniperler, skjellformete perler, skjellperler, lærtråd, lim, bruksanvisning.

For å lage dette smykket, har jeg brukt det som fulgte med i Trendy Me! Sea Jewels settet. Det er veldig enkelt å lage, det følger også med en bruksanvisning som tips til hvordan du kan lage kule smykker. Fant ut at de små perlene var for små til at de kunne dra gjennom lærtråden, så da brukte jeg noe annet som fulgte med i pakka. 

Her har jeg tatt en knute, så 3 perler, skjell, 3 perler igjen og knute. Prøvde å få det symmetrisk, men det var ikke så lett da jeg kom lengre opp. Se den forskjellen med et lilla og et grønt øverst. Jeg har fortsatt litt tråd til armbånd, men det skal jeg lage senere.

#DIY #smykke #mote #kreativ

Liste over ting å gjøre i løpet av 2015

  02.01.2015 - 22:26

Dette er ikke et innlegg om nyttårsforsetter, men "ting å gjøre i løpet av 2015". Hvorfor? Nyttårsforsetter fungerer nesten ikke, plutselig har jeg bare glemt hele lista. Jeg fant opp en "må gjøre liste" istedenfor. Jeg håper å få gjort mesteparten av denne lista her i løpet av 2015 (noen spørsmål er bare helt random).

 1. Gjøre det best mulig på skolen
 2. Bli bedre kjent med andre
 3. Bestå VG3 Interiør
 4. Komme inn på påbygg etter VG3
 5. Bruke god tid på å lese til prøver
 6. Ha så lite fravær som mulig
 7. Skaffe meg kameraobjektiv
 8. Ta bilder av noe veldig uvanlig
 9. Lage flere videoer (publisere på Youtube og bloggen)
 10. Spille mindre spill
 11. Spise mindre usunt 
 12. Spise mer sunt
 13. Trene for å komme i god form
 14. Skaffe meg en mobil eller et nettbrett uten å kjøpe et selv
 15. Stå opp tidlig og stelle meg uten at noen ber meg om det
 16. Re opp senga hver dag
 17. Besøke et sted jeg aldri har vært før
 18. Passe på å ha nok strøm til å ta bilder
 19. Gi noe kreativt til person(er) som fortjener det
 20. Lage noe kreativt som jeg aldri har laget før
 21. Rydde rommet mitt grundig en gang i måneden
 22. Rydde klesskapet (hva trenger jeg og hva trenger jeg ikke?)
 23. Støvsuge og tørke støv av rommet mitt hver uke to ganger (har teppegulv, mye støv her)
 24. Gi noe som jeg ikke bruker til veldedighet (og andre som trenger det mer enn meg)
 25. Lage en collage av det jeg synes er fint, gjerne i et A3-ark
 26. Møte en jeg ikke har snakket med før
 27. Overraske en på døra med noe
 28. Ta bilder med noen tilfeldige blogglesere som jeg møter på gata (som har lest bloggen min)
 29. Gå på turer, ta bilder av steder
 30. Prøve ut en eller flere spill som jeg ikke har spilt før
 31. Finne ut hva jeg skal bli i senere framtid
 32. Skrive flere sider om livet mitt
 33. Selge ut biblioteket mitt (blant annet mange nye bøker, tegneserier o.l)
 34. Selge noe og poste det i "salgsblogg"
 35. Møte en eller flere kjendiser (har jeg møtt noen før?)
 36. Følge med på nyheter på internett og i aviser
 37. Komme på trykk i avisa i en eller annen sammenheng
 38. Skaffe meg en eller flere jobb (så jeg ikke trenger å spørre etter penger)
 39. Sette pris på alle gode ting som dukker opp
 40. Gjøre husarbeid
 41. Få nok søvn
 42. Bestemme meg fortere for hvilket valg jeg skal ta (ta kjappere avgjørelser)
 43. Lære meg kamerainnstillingene på Sony a3000 (for å ta gode bilder uten å redigere dem hver eneste gang)
 44. Finne ut hvilke redigeringsprogrammer jeg kan bruke når jeg lager videoer (utenom windows moviemaker som jeg bruker hver gang)
 45. Lese bruksanvisninger nøye før jeg går i gang med noe
 46. Skaffe meg et nytt møbel til rommet mitt
 47. Finne ut hva for slags hobby jeg egentlig har
 48. Ikke endre meninger for ofte
 49. Vise fram ting jeg har lagd og som jeg ble misfornøyd med (ikke alt kan være perfekt på første forsøk)
 50. Skaffe meg en smoothiemaskin så jeg kan lage smoothie hjemme


Elsker dette sitatet, tenker ofte på at ting ikke forandrer seg, da vi forandrer det. Og ting gjør ikke av seg selv. 

Da har jeg listet opp 50 punkter, kanskje jeg kommer til å redigere på noe mer eller så kan det bare være (er litt tom akkurat nå). 

#2015 #tingågjøre #punkter #mål

Skriftdesign "frihånd"

  28.12.2014 - 16:52

Jeg øver meg på MyPaint igjen, i dag holder jeg på med skriftdesign på "frihånd".

#design #skrift

FlowerPower design

  27.12.2014 - 16:26

Resultat av design som jeg tegnet i MyPaint. Jeg kaller det for "FlowerPower".  

#design #tegning #kunstverk #flowerpower

Rommet mitt

  12.11.2014 - 10:09

Dette bildet er gammelt, tatt for kanskje for 3 - 4 år siden. Dette var rommet mitt, ja. Grønne vegger og nytt parkettgulv. Dette huset ble bygd i 1960 - tallet, mye er oppusset, men veggene her på dette soverommet har vi ikke gjort noe med det. Det kan jo være at forrige huseier hadde malt veggene grønne ...

Soverommet mitt var et lite rom. Her hadde jeg en soveplass og en arbeidsplass. Bak hadde jeg en bokhylle, og ikke noe mer enn det. 

#interiør #soverom #design #oppussing 

Én times oppussing

  09.11.2014 - 19:32


Akkurat nå ser jeg på et program som har noe med interiør å gjøre: "Én times oppussing med Peter Andre" som går på TV 6. Episode 4 handler om da Peter og teamet reiser til Kent for å forandre soverommet og kontoret til Jo Williamson. Designer Ben tar en liten bit av New England med seg inn i hjemmet. 

Noen screenshots fra episode 4:

Det siste bildet var det som var før. De hadde altså klart å oppusse rommene på ca. en time - jeg synes resultatet ble kjempefint!

Se episode 4 av "Én times oppussing med Peter Andre" HER!

Jeg vil farge håret mitt for første gang

  06.10.2014 - 22:32

Jeg får lov til å farge håret mitt, men jeg er usikker på hvilken farge skal jeg velge. Kanskje det hjelper med litt inspirasjon først. Jeg har som sagt aldri farget håret mitt før, så det er jo spennende å se hvordan resultatet blir. Fargene jeg tenker mest på: Lyseblå, lilla, rosa eller brunrød.

Er det noen av dere som har farget håret? Hvordan gikk det? Fortell i kommentarfeltet hva du brukte som farge og hvordan resultatet ble. 

Gjenglemt kunst

  19.08.2014 - 09:05

Alle synes å male det første maleriet er inspirerende. Jeg husker godt da jeg gikk i 6. eller 7. klasse. Det var da jeg malte noe inspirerende for første gang (tror jeg)? Jeg så etter noe og ble inspirert av det. Jeg finner ikke det originale på nettet, men hvis dere vet noe, si ifra så kan jeg legge ut et bilde av det jeg ble inspirert av!

DIY: Sengesett

  03.08.2014 - 13:09

Nå blir det fint på soverommet! Dette har vært vanlig stoff som jeg har hatt liggende hjemme en stund, så har gjort det om til sengesett.

#DIY #interiør #sengesett #blomstermønster 

- Hva synes dere?

PastellKICK - tips til bokbind

  26.06.2014 - 19:52

I dag kom jeg på et bra forslag til å sette bokbind på bøkene. Jeg tenkte å dekorere bokpermen til en inspirerende forside som jeg har funnet i et Sandens magasin (som jeg hadde spart på for noen uker siden tilbake). Dette er gjenbruk, som vil si at jeg bruker det jeg har som kan brukes til noe nytt. Vel, magasiner kan jo brukes til mange forskjellige ting; Vi kan brette papir, bruke det til bokbind, klippe ut ting osv ... 


Dette er en bok som jeg kommer til å skrive ned mine tanker, dager og alle hemmeligheter i. Hver dag i skoleåret 2014/2015. Jeg tenkte å ta bokbind på denne, så den kan ha et mer personlig preg i seg.


Forsiden har jeg valgt fordi den synes jeg passet til sidene i boka. Pastellfarger: Duse og lyse (farger tilsettes med hvitt i).


Her kan dere se noen av de lyse pastellfargene (nærbilde).

Jeg håper det jeg viser til dere nå vil friste mange å prøve når skolen begynner igjen. Kanskje sparer dere på noen kroner på å kjøpe bokbind, og når dere bruker magasiner, blader eller aviser - da er det gjenbruk.

- Hva vil dere gjøre med bøkene når det er skolestart?
- Foretrekker dere å bruke kjøpt bokbind eller magasiner, blader eller aviser som bokbind? 

1. april er ikke bare en spøk

  01.04.2014 - 21:13

I dag har jeg vært hjemme, siden det var lesedag (og jeg som trodde det var en spøk, men neida). Ble forresten ikke lurt på grunn av datoen, som jeg husket var den dagen man lurte folk. Aprilsnarr! Jeg hadde akkurat ikke så mye å gjøre, så jeg leste litt om baderomsinnredning i kataloger og da jeg var ferdig med det, lagde jeg "DIY bilder".

Bilde 1: Vårens hotteste stiler: Designerne setter miljø, natur og bærekraftig utvikling i fokus denne våren. Resultatet er grafiske mønstre og lek med farger og blomsterprint hentet fra det tropiske, naturlige og maritime. 
Bilde 2: Inspirasjon: Neglelakker.

Dette er to forskjellige sider i boka mi. Bildene har jeg funnet i magasiner og blader, klipper dem ut og limer inn i sidene. Virkelig en god måte å være kreativ på.

Cindy navn design

  02.10.2013 - 21:27

Enda en dag i høstferien sitter jeg ved skrivebordet mitt og finner ut at tegning gir meg inspirasjon. Derfor har jeg tenkt ut "Cindy logodesign" til min A3 mappes forside. Nå har jeg ihvertfall lagd et nytt design til den. Jeg prøvde på kalligrafiskrift først, men det fikk ikke så bra. Da ble det eget design.


Det som skiller seg ut, er denne I-en med en snøkrystall på (eneste jeg har brukt sjablong på). Den er i organisk form. Resten er tegnt i geometriske former som vil si med linjal.


Skal tenke ut mer "ting" på den, så hva som kommer til å skje i morgen, vet jeg ikke. Dette er ikke en skoleoppgave, men en frivillig.

Heklet terning

  30.07.2013 - 07:50


Knappene er til pynt som er "tall". Hva synes dere?

Kunstverk

  28.07.2013 - 22:38

På rommet mitt henger det et bilde.

Det er et bilde som jeg har laget i 4. klasse (?). Har ikke laget mønsteret, det er "stemplet" på med maling. Laget av meg 28.09.2007.

CINDY Z.

CINDY Z.

20, Kristiansand

Hei og velkommen til min blogg! Her kan du følge med på min hverdag og ting jeg liker å holde på med. Min lidenskap er å fotografere, drive med design og interiør. Ellers blogger jeg om andre kreative ting som du finner på bloggen.

Bestill design

Kontakt/samarbeid:
zhuoblogg@hotmail.no

Siste innlegg

Annonser
Lenker

BloggdesignDesign og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits