Svar på spørsmålsrunden

    27.02.2013 - 19:30

- Hva ville du kalt din Axolotl om du fikk en?
- Hmm, siden Axolotl er et navn som er så kult, så tror jeg faktisk at jeg kaller h*n Axolotl - det real navnet. For de som ikke vet hva Axolotl er, les mer her.

- Hvilken farge liker du best?
- Rosa og lys blå. Gjerne lyse farger :)

- Liker du ID (One Direction) eller JB (Justin Bieber) best?
- Er ikke spesielt så stor fan av de, men sangene er ok.

- Hva er ditt idol?
- Jeg har forskjellige idol som jeg ser opp til. Det kan være kjendiser: Taylor Swift, Rihanna, Britney Spears ... Folk rundt meg og bloggere kanskje? ...

- Har du dyr?
- Har akvariefisker som kjæledyr. Det høres kanskje litt rart ut når det er kjæledyr, haha. Det jeg har igjen er: 2 Gullbarber og 2 Kobberbarber.

- Yndlingsfilm?
- Filmen "Oppdrag Nemo" da jeg var liten. Nå ser jeg på kinesiske filmer, så det må være de som er mine yndlingsfilmer. Ser ellers ikke så mye på filmer.

- Liker du å ta bilder?
- Ja! Jeg liker å ta bilder av alt mulig rart.

- Redigeringsprogram?
- Redigeringsprogrammene jeg bruker er: Picmonkey, Adobe Photoshop CS5 og Pixlr.

- Hva er det pinligste du har gjort?
- Jeg har gjort så mye rart. En gang i 3. klasse begynte jeg å skrive navnene til folk (øvde på å skrive) da de ikke likte det og sa: - Hvorfor skriver du oss på ei liste?

- Hva vil du kalle deg selv?
- Et annet navn som ikke har noe med Cindy/Zhuo å gjøre. Føler meg bare annerledes siden navnet brukes så sjeldent i Norge.

- Du har valgt linja "Design og Håndverk". Hva ønsker du å bli?
- Videre på VG2 har jeg søkt:


1. Interiør og utstillingsdesign:
Elsker interiør og design. Jeg vil lære å innrede rom eller hus. Vil gå på denne linja og videre utdanne meg til arkitekt.

2. Barne- og ungdomsarbeiderfag:
Fra design og håndverk, kryssløp. Elsker å jobbe med barn, skal kanskje jobbe i barnehage eller skole. Det er også veldig lett å få seg jobb.

3. IKT-servicefag:
Vil lære meg mer datatmaskin. På IKT tar de inn PC-er som skal på reperasjon eller skal fikses (de har på skolen vår, men linja er på en annen skole).

Dere som (ikke) kjenner meg godt: Blomsterdekoratør passer ikke for meg, har jeg tenkt på lenge, derfor har jeg ikke valgt det. Jeg har ikke så stor interesse for det og kommer nok ikke til å klare det. Målet er å bli arkitekt, interiørdesigner eller lærer.

- Hva slags program like du å se på TV?
- Jeg ser ikke så mye på TV, men ser ofte på "Idol", "Norske Talenter" og "Skal vi danse".

- Liker du Michael Jackson?
- Har hørt alle sangene, for å være helt ærlig så var han veldig flink til å synge ^.^

- Er du redd for tannlegen?
- Ja og nei. Har jeg vært der før, samme tannlege og sted, er jeg ikke redd. 

Håper dere fikk svar på spørsmålene.

Lesernes spørsmål 18.10.2010

    18.10.2010 - 21:15

Jeg har fått inn spørsmål fra leserne mine og jeg vil gjerne svare på dem akkurat nå, og tar meg tid til dette :-) Og forresten, spørsmålene fra leserne ligger HER! Hvis dere vil sende inn spørsmål dere lurer på, så kan dere gjøre det!


Spørsmål sendt inn av Marie - 17.okt.2010 kl.23:50

Hei! Du virker som ei jente som kan mye om fisk. Derfor har jeg et spørsmål til deg, som jeg håper du kan ta deg tid til å svare på :-)

Jeg har nettopp kjøpt meg 3 små slørhaler som jeg har i en bolle. Er det normalt at de ligger stille i vannoverflaten? Sover de, eller kan de være skadet på noen måte? Vannet i bollen skvulpet veldig mye idag, for jeg måtte flytte bollen i bil med fiskene oppi.

Veldig fine fisker du har forresten :-)


Svar:
Så fint at du har kjøpt deg 3 små slørhaler! Når du nettopp har kjøpt deg disse tre, er det ikke helt sikker på at de er blitt vandt til å bo i en bolle. 
På akvariebutikker pleier de som regel å ha akvariefiskene i akvariumer og mange slørhaler i samme akvarium. Kanskje de trives å ha det fint og med masse planter og dekorativt? Som på akvarieforhandlere?
Jeg har selv hatt 3 Slørhaler før. De var kjempekoselige å ha, og jeg hadde de også i bolle. Første dagen etter at jeg kom hjem med dem, har de vært litt forsiktig. Men da jeg skulle mate dem, svømte de ikke opp til overflaten. De svømte bare opp da jeg gikk vekk fra dem. Men flere dager senere har de blitt vandt til meg og familien, så da har de ikke oppført seg så ... stresset, på en måte. Og så har de hver dag svømt opp til overflaten og spist fôret som jeg gav dem.
Senere har noen av Slørhalene mine dødd, og en vi kjøpte, den var ikke blitt smittet som de andre i butikkens akvarium. Den greide vi å redde så langt, men den døde ca. 4 måneder senere. En annen en, en som hadde "sopp", den greide jeg å redde med salt og "hver dag passe på" og skifte grundig med vann.

Men, tilbake til spørsmålet: Jeg flyttet Slørhalene over til akvarium fordi jeg synes at Slørhalene kunne ha vært mye lykkeligere hvis de kunne få et større sted å svømme. Jeg har flyttet de over til AQUA Kids Panorama 26 liter, storlek 40x24x29 cm (venstre akvarium).

Så har jeg pyntet med skjell, klinkekuler, akvariegrus og bakgrunnsbilde.

Det kan være normalt for noen Slørhaler å ligge oppe på overflaten første dag. Du må bare være litt tålmodig, for senere vil de ikke gjøre det, når de er blitt vandt til sitt nye hjem. Hvis du ser at de er blitt skadet, så kan du prøve å ha litt salt nedi (salt kan gjøre at de blir mindre stresset).

Når du har bolle med 3 Slørhaler i, kan det være lurt å skifte vann litt oftere. Vannet blir som regel veldig skittent, som kanskje inneholder matrester (fôr) og bæsj. Jeg ville ha skiftet vann 2 dager i uken.

Hvis ikke rådene mine virker, så må lese i bøker eller gå og spørre akvariefiskforhandleren sist gang du var inne og kjøpte dine 3 Slørhaler :-)

Noen spørsmål?

CINDY Z.

CINDY Z.

21, Kristiansand

Hei og velkommen til min blogg! Her kan du følge med på min hverdag og ting jeg liker å holde på med. Min lidenskap er å fotografere, drive med design og interiør. Ellers blogger jeg om andre kreative ting som du finner på bloggen.

Bestill design

Kontakt/samarbeid:
zhuoblogg@hotmail.no

Siste innlegg

Annonser
Lenker

BloggdesignDesign og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits