hits

januar 2013

Torsdag 31. januar 2013

Matematikk: Øvde til eksamen (Onsdag 6. februar = Trekkfag matte kl. 9 i Servicetorget). Øvde på det heftet vi fikk utdelt.

Tidligere tentamenprøve.

Gym: Turn. Dette gjorde vi: Stupe kråke, holde balansen med hodet på matta, stå på hodet og stå på hendene.

Programfag:
Oppgavene var:
- Plakat av "kjendis" - hvem vil du lage? Godt og tydelig bilde - print ut. Jeg har ikke funnet et bilde enda.
- Foto av person (ansikt - deg selv?)
- Øye, nese og munn tegning.

Et ark vi fikk, og vi skulle tegne "herme" etter det på arket.

Mitt ble da:

Har ikke brukt lysbord, frihåndsoppgave. Skyggelegging med gråtoner.

Brukte til sammen 3 timer på tegningen, kom ikke så langt heller ...

Ulike teksteffekter

Skyggetekst
Koden: <span style="text-shadow: 1px 3px 9px black;">Sett inn din tekst her</span>

Blinketekst (funker i noen nettlesere)
Koden: <span style="text-decoration: blink;">Sett inn din tekst her<span>

Dette kan limes inn i innlegg du skriver på, trykk på HTML av/på-knappen, lim inn og trykk på den knappen igjen - og du er klar til å sette inn teksten!

Tirsdag 29. januar 2013

Programfag: Hang opp de positive og negative-gråpapirene vi tegnte og malte i går. Vi var 4 i gruppa og tegnte av hverandre med blyant, deretter malte vi dem i svart farge. Her er bilde av det ferdige resultatet som er laget av de andre i gruppa.

Ingen av de på bildet har jeg malt (andre grupper).


På venterommet.

Etter 2. time, gikk vi til Sørlandets Kunstmuseum. Utstillingen het "My Darlings". Tekstilkunstner Irene Myran har laget utstillingen. "My Darlings" var utstilling som var "skatter", altså ting som hun hadde spart på/elsket da hun var liten. Da vi var ferdig der, gikk vi tilbake til skolen. Den siste halvtimen ble brukt til å tegne en "Darling" ting. Jeg tegnet en kulepenn fordi jeg ikke fant på noe. Da tegningen var ferdig, tok jeg den på kopimaskinen i sort/hvitt negative farger. Da ble det en positiv og negativ form. Etter langfri gikk vi til 3. klasse interiør og hørte på presentasjoner. Det var veldig mange fine innredet hus og tegninger.

 

Hjemmelagde kaker er elsk

Mamma lagde og pyntet disse kakene på bursdagen min. Er de ikke flotte?

Kakebunn "formen" er ferdiglaget (kjøpt), resten er laget selv.
Nederst: Kaka er pyntet med krem og jordbærsyltetøy.
På toppen: Kaka er pyntet med jordbær gelé, jordbær, lilla og grønne druer, agurk og lys. Legg merke til lysene, vi hadde ikke 16 lys da.


Nesten tradisjon å lage hjemmelagde kaker, de er likssom personlige og unike.


Desserten er jordbær gelé. Hvis du tror at det er et lys inni gelén, da er det feil. Det er ikke et lys inni, for gelén speiler seg da jeg tok bildet under lampa.


Sjokoladekake til lillebror fordi han har allergi mot egg, så det ble sjokoladekake uten egg. Pyntet med nonstop og kakestrøssel.

- Hva synes dere om bildene?
- Lager dere hjemmelagdekaker eller kjøper dere ferdigvare?

Agurkplanten

I fjor sommer plantet vi en agurkplante utenfor huset vårt. Agurkplanten ble utrolig stor og det begynte å vokse agurker på noen av stilkene.

Først vokser det gule blomster og så agurker.


Agurkplanter er så fine! Du kan plante dem på våren, så vokser de ut sommeren og du slipper å dra til butikken for å kjøpe agurk. Veldig lurt å plante.

Åpen skole kl. 17 - 20

Inspirasjon fra videregående skole, 4. etasje og linjene "Design og håndverk" og "Studiespesialisering med formgivingsfag".


Kom å se, i dag har skolen åpent skole kl. 17 - 20, der dere kan besøke og se hva vi driver med. Flere bilder fra klasserommet kommer i neste innlegg!

Hørt om Axolotl?

Har du noen gang hørt om navnet Axolotl?


Bilde: We♥it

Axolotl eller Ambystoma mexicanum, er en salamander som lever i det sentrale Mexico. Axolotl ser ut som en Pokémon, og den meksikanske salamanderen er da også en morsom, liten sak. Axolotl lever i to innsjøer i sentral-Mexico, og i motsetning til de fleste andre salamandere forblir Axolotl på larvestadiet hele livet. Den kan bli 23-30 centimeter lang, og selges for øvrig som mat på gatene i Mexico.


Bilde: Wikipedia

Jeg tror at det ikke er lovlig med dette dyret i Norge.

Tumblr_m18zjm0e5p1r5pcpeo1_500_large
Gif: We♥it

Er ikke Axolotl så søte?

- Har du hørt om Axolotl?

Koptisk bokbinding

Programfag: Fikk karakterprotokoll for termin 1. Jeg hadde ingen fravær, bare to enkelttimer, noe som er veldig bra. Så var det den nye oppgaven vi fikk i dag. Det var å lære om koptisk bokbinding. Vi så en video med forklaringer. 

Inspirasjonsbilder:


Hentet fra:
http://www.brith.no/?page_id=648


Boka er ikke ferdig ennå.

Først fant jeg en bok. Jeg tok ut bokblokka og laget bokmerke av ryggen med stanleykniv. Deretter tok jeg og finjusterte kantene med falsebein (den hvite uskarpe kniven til å få arket rett fra kant til kant, ligner på en slikkepott). Limte kantene og presset ned med falsebein. La til tørk.
Da det var tørket ferdig, fant jeg fram noen gamle ukeblader og magasiner. Inspirasjonen jeg fikk var et interiørblad med mange forskjellige bilder og dekorasjoner. Jeg klippet ut to bilder til forsatsene i boka (se bildene) og et passende bilde til bokmerke. Jeg valgte sløyfebånd til å lime på bokmerke og bakperm. Limte forsatsene på framperm og la til tørk.


Fant materialer som jeg ville ha i boka. Målte opp bokstørrelsen på bokpermen. Ark skulle være samme rygglengde som boka, men gjerne 0,5 - 1,0 cm mindre i bredden. Jeg husket fiberretning når jeg delte ark. Jeg brukte linjal, blyant og falsebein til måling og kutting. Ark (boksidene), skulle brettes og skåres forsiktig ut. Jeg lage minst 8 doble sider.

Så langt kom jeg i dag, i morgen blir en større utfordring.

"Brøkkake"

Jeg husker fortsatt denne fantastiske kaka som læreren lagde til oss da jeg gikk i 4. og 5. klasse. Kaka ble kalt for "brøkkake" fordi den gangen lærte vi om brøk. Jeg har spart på denne oppskriften, så hva med å dele den ut til fantastiske blogglesere? Her er den:

Dette trenger du:
7 ½ dl sukker
10 ½ dl hvetemel
2 - 3 ts kanel
4 ts natron
200 g smeltet smør (avkjøles)
1 l kefir

200° på 35 min midt i ovnen (langpanne)

Krem på toppen:
1 pk melis
2 ss kakao
2 ss varm kaffe
200 g smeltet smør
1 egg

Ta kremen på med en gang du har tatt kaka ut av ovnen!

Besøk hos Sam Eyde videregående skole på Arendal

Kl. 07:45 gikk A og D klassen til 5 Arendal bussen. Ca. kl. 9:15 var vi framme i Arendal. Jeg var bilsyk hele veien ... og følte meg så dårlig. Vi satte oss på McDonald's for å vente på neste buss som vi skulle ta til skolen. Den bussen vi tok videre het Sam Eyde VGS. Da vi var framme, så vi en fin skole som var sett utenfor. Sam Eyde videregående skole er Aust-Agders største videregående skole, beliggende på Myra i Arendal. Skolen hadde byggestart i 2010 og er på 18 000 kvadratmeter og har ca. 1100 elever. Skolen ble åpnet 15. august 2012, og det var ikke lenge siden det.


Bilder: Google

Vi så på VG2 Design og tekstil linjen, hva de holdt på med. Det var en linje der som het "kjole- og draktsyerfaget". Vi gikk inn og så på alle de flotte kjolene som ble laget. Deretter hang jeg ikke med, fordi jeg følte meg dårlig. Da var jeg på biblioteket for å hvile meg litt. Da klokka var 12:30 tok vi bussen tilbake til Arendal sentrum og ventet på neste buss: Kristiansand.

På vei til Arendal

I dag skal klassen på tur til Arendal videregående skole som heter Sam Eyde. Vi skal besøke linja VG2 Design og tekstil.


Bilder: Google

Vi skal ta Arendal bussen kl. 07:45 og vi er framme ca. kl. 9:10. Da tar vi en buss videre til skolen.

Bilde: NRK

Da må jeg gå, snakkes når jeg er hjemme!

Mattetentamen våren

Kl. 07.20 kom jeg på skolen. Jeg fant meg et bord og tok opp matteboka for å forberede meg til mattetentamen. I går brukte jeg "lesedagen" til å lese igjennom alle kapitlene i boka (som jeg skrev i forrige innlegg). Det var mye å lese, men mye nyttig å kunne.


Da klokka var 08:30 startet mattetentamenen. Det var to deler, DEL 1 (1,5 timer) og DEL 2 (2,5 timer). Det meste var vanskelig i tentamen, ingen oppgaver var lette. Men slik er det i alle slags tentamener?

Min hybel

I de tre første timene på skolen skulle vi møblere en hybel på 20 kvm.

Møblene har jeg funnet på LIVING sin hjemmeside og jeg har skrevet dem ut og limt på dette A3 arket = produktkart.


På baksiden av A3 arket, har jeg limt A4 arket på og har tegnt opp møblene sett ovenfra - plantegning. Det er en interiøroppgave - prosjekt til fordypning.

Besøk hos Living og Hilmar Hilmarsson

Programfag: I dag skulle vi på besøk hos en interiør/møbelbutikk og en møbeltapetser.

I de to første timene på skolen, så vi på en designfilm om en designer som het Philippe Starck.

Kilde: lampemesteren.no

Han var en fransk designer og hans kjente verk var:

Etter 2. time, tok vi bussen til LIVING ved Sørlandstunet på Sørlandsparken. På LIVING skulle vi fokusere på hvordan møblere en hybel på 20 kvadratmeter. Jeg tok mange bilder av spisebord, sofa og skaper som jeg kunne ha forestilt meg å ha i "huset mitt". Her er noen av bildene jeg tok i dag:

Vi tok en halvtimers pause. Jeg gikk inn på Sørlandssenteret og kjøpte meg noe å spise. Etterpå skulle vi møtes på Hilmar Hilmarsson Møbeltapetsermester.

Her stod jeg inne og tok bildet.

Vi fikk vite hva møbeltapetser var, spørsmål som ble stilt, hva de holdt på med og hvorfor de valgte dette yrket. Det var veldig mange stoffer som var der, og de fikset gamle stoler og møbler. Før i tiden hadde folk lagd møbler med bra kvalitet. Sammenlignet med nå, så har prisene før vært dyrere (fordi de brukte mer materiale) og nå har prisene synket (fordi de har brukt mindre materialer).

Torsdag 10. januar 2013

Programfag: Gjorde ferdig bæreposen som skulle leveres senest i dag kl. 14:15.


Fikk malt ferdig baksida av posen. Ganske avanserte greier jeg holder på med egentlig - jeg malte nemlig veldig fort gjennom fordi jeg hadde dårlig tid. Det som skulle leveres inn var skisser, arbeidstegning og egenvurderingsskjema.


Her på dette bordet, stod alle de ferdige bæreposene pent etter hverandre ...

Onsdag 9. januar 2013

Programfag: Jeg malte papirposen med akrylmaling (som egentlig var veggmaling) med fargene sort, hvit og en blanding av disse. Da var jeg ferdig med framsida, og baksida skal jeg jobbe videre med i morgen.


Er det bare jeg som gjør oppgaven så komplisert og vanskelig? Jeg skal jobbe videre med det på skolen i morgen og dessuten så er det innlevering da.

Matematikk: Nå øver vi til matematikk tentamen. I år skal vi bare ha én tentamen, og det er matte.

Vi fikk oppgaveark fra tentamen som har vært før. Så var det bare regning, regning i tre timer. Skal ha tentamen på torsdag 17. januar.

Mandag 7. januar 2013

Programfag: Forsetter på papirposen eller bæreposen som jeg skrev i innlegget på fredag.

Yrket som vi drømmer om å bli når vi er ferdig med videregående, skulle være temaet i oppgaven. Jeg valgte blomsterdekoratør, så i skissene mine har jeg brukt blomster til å understreke at det er en bedrift.

Jeg tegnte minst 3 skisser.


Det siste bildet med lys på, valgte jeg til å bli en helhet av.


Dette er en arbeidstegning som skal forestille framsida på papirposen. Baksiden skal jeg tegne i morgen.

Papirposen, som til slutt skal være trykket/malt i fargene sort eller hvit.

Det var alt jeg gjorde i dag. I morgen skal jeg være hjelpelærer for to som går i klassen min! Læreren ville at jeg skulle hjelpe henne litt, så jeg svarte selvfølgelig ja. Jeg skal vise på Paint, forklare og vise mønsterbygging, ornament ...

Nytt bloggdesign

Hei!

I går måtte jeg gjøre om designet på bloggen til et standard-design fordi jeg skulle få noen i blogg.no teamet til å se litt på problemet "kategori og arkiv". Jeg fikk svar dagen etter og det var ingen feil som ble oppdaget. Jeg tror det bloggdesignet jeg lagde sist, hadde noe feil.

Har forresten byttet til et nytt design.

Jeg fant et fint gratisdesign som Kathinka Kappfjell Herbst har laget og jeg har gjort om på noen ting. Det positive er at jeg kan få større bilder på bloggen i 800px;.

- Hva synes dere om designet?
- Bruker dere gratisdesign på bloggene deres?

2 nye tegninger

Etter frokost satt jeg og tegnte. Disse tegningene er tegnet av meg og videoene har jeg funnet på Youtube (de har så bra tegning for steg for steg).

- Hva synes dere om tegningene?

Fredag 4. januar 2013

Programfag: Nå holder vi på med en ny oppgave som er å lage bæreposedesign i "prosjekt til fordypning". Tema: Logo. Læreren viste en PowerPoint til inspirasjon og vi tegnte noen skisser på skisseblokka. Bæreposen skal dekoreres med en logo eller logoen satt sammen til et mønster.


Jeg fant ikke mobilen min, så jeg brukte webcameraet.

Alle "design og håndverk"-klassene gikk til Auditoriet Flo. Det var noen som skulle holde et foredrag/presentasjon om yrkesvalg. "Barn og ungdomsarbeider" var fra kl. 10:15, "blomsterdekoratør" fra kl. 12:00 og "aktivitør" fra kl. 13:00. Det som interesserte meg mest var "barn og ungdomsarbeider" og "blomsterdekoratør". Jeg har jo vært utplassert i 8 ganger på en blomsterbutikk, så da kom jeg på at det høres interessant ut.

Første skoledag etter jul

Programfag: Bord i geometriske former. På denne oppgaven brukte jeg PC-en med programmet Paint.


Her er et ornament (mønsterbygging) som danner seg til å bli i flere mønsterformer. Resten er flatemønster, murstein og bord. De er designet av meg.


Nå gjenstår den siste timen som er norsk (vil ikke si så mye) på skolen. Altså det er helt frivillig å være med på det.