CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

januar 2015

Leter fortsatt

Tiden går og jeg leter fortsatt. Prøver jeg ikke, lykkes jeg ikke. I dag dro jeg ut til Sørlandsparken for å spørre etter et sted som jeg kunne være ute i praksis. Jeg fikk dessverre nei og noen hadde allerede fått plass de stedene. Jeg hadde heller ikke så lyst til å spørre på de stedene som var listet opp på tavla som skulle spørres av den og den personen. Jeg vet at flere også har problemer med å finne et sted, og jeg er ikke den eneste. Kanskje fordi vi er for sent ute? Jeg tror VG1 og VG2 har allerede fått plasser, så står vi kanskje litt igjen. For å si det sånn, så føles det så umulig. 

Låner et bilde fra Google.

#skole #interiør #opplæring #bedrift

Åpen skole og dagen i dag

I går var vi på skolen fra kl. 13 - 20. Kl. 17 - 20 var det åpen skole - mange besøkende. Vi satt og jobbet med oppgaven "venterommet" og det kom mange inn og kikket her og der. Restaurant og matfag hadde lagde masse god mat som vi kunne smake på (smaksprøver). Jeg fikk smakt på Hennig Olsen softis, drops, marengs/pikeskyss, kjøttkake/karbonade (?). Alt var så godt at jeg fikk lyst på mer!

Skiltet som stod utenfor klasserommet vårt.

I dag skulle vi presentere til læreren og levere "venterommet". Det gikk bra med presentasjonen, men det føltes ut som om jeg hadde glemt noe. Jeg rakk å bli ferdig siden jeg hadde gjort mye hjemme i det siste. Jeg jobbet litt med det da kom hjem i 21-tida. Dette leverte jeg: Produktkart + produktliste, plantegning, oppriss (2), perspektivtegning og stemningskartet. Jeg har vært inne på It's learning og den neste oppgaven vi skal innrede er en ungdomskafé!

#interiør #design #skole #oppdrag #oppgave

Husk åpen skole kl. 17 - 20 i morgen!

Vi har fri i morgen tidlig, men begynner litt senere på skolen (i ettermiddag), kl. 13 - 20. Grunnen til at vi begynner senere, er at det skal være åpen skole fra kl. 17 - 20. Alle som besøker skolen får garantert mye fint å se på! Om du ønsker veiledning til hva og hvilken linje(r) som er interessant å studere når du begynner på videregående?

Vi som går VG3 Interiør har mange fine og kreative tegninger + trendplakater hengende på veggen i klasserommet. Kom gjerne innom VG3 Interiør på Tangen videregående skole for å se hva vi holder på med!

#skole #interiør #design

Fargerike glasskåler

I Shine, U Shine Skål, Krystall // I Shine, U Shine Skål, Blå // I Shine, U Shine Skål, Gul // I Shine, U Shine Skål, Smoke 
// I Shine, U Shine Skål, Rosa
(annonselenker)


Disse fargerike glasskålene fåes kjøpt på Royaldesign! Pynt hjemmet med fargerike glasskåler med hva som helst så det ser fint ut! Denne kollasjen her har jeg laget inne på bloggklubben (ny klubbtjeneste). Det var litt vanskelig å sette sammen bilder siden det hoppet litt, men må si det var en lett måte å lage kollasj på! Lenkene kom automatisk opp etter at jeg ble ferdig med bildet.

#interiør #design #skål #fargerik

Super Mario Galaxy Wiii

I går så jeg et Wii-spill på tilbud og i dag bestilte jeg det via collect@store og hentet på butikken Expert etter skolen. Synes det var greit at de kunne spare dette spillet så jeg kunne kjøpe det innen 24 timer!

Super Mario Galaxy 2 Wii HER (på tilbud akkurat nå!)

Super Mario Galaxy har fortjent blitt omtalt som et av tidenes beste spill, og dette er den etterlengtede oppfølgeren. Nok en gang følger vi Mario fra planet til planet, alle i varierende størrelser og med ulike utfordringer: i det ene øyeblikket er du en kjempe i et tredimensjonal miljø, i det neste en miniatyr i en todimensjonal verden av den gamle skolen.

Med seg på ferden har Mario sin trofaste følgesvenn, dinosauren Yoshi. Når Yoshi spiser ulike frukter får han magiske krefter, og kan for eksempel bli rask som lynet eller oppblåst som en ballong - alle egenskaper som er nødvendige for å kunne forsere ulike hindringer. I tillegg er Yoshi utrustet med en glupsk tunge som kan fange fiender, eventuelt brukes som et tau så han kan slenge seg fra krok til krok.

Kjente objekter fra originalen, som biedrakten og det interplanetariske navigasjonssystemet, er med også denne gang. Mario har dessuten fått noen nye verktøy å boltre seg med, blant annet en kraftig drill og brytere som stanser tiden.

Med Super Mario Galaxy 2 ligger alt til rette for nok et magisk eventyr og en utrolig underholdende spillopplevelse.

Nå har jeg 1-eren og 2-eren. Snart skal jeg spille fordi gaming er gøy (spørs om jeg har tid til overs, som jeg ikke har akkurat nå haha)!


Soundtrack - nyt musikken.

#game #spill #mario #galaxy

Flere bilder fra IKEA

Her kommer flere bilder fra IKEA (mobilbilder).


Orkidé helgetilbud.


Dette har vi lært om i belysning. 


Papirbrettede ting er alltid fint å se!


Dette kjøpte vi: Orkidé Phalaenopsis, fargerike kopper, tallerken, en stikkontakt-ledning, spagettisleiv, håndklær ... (ikke alt er med på bildet).

#IKEA #inspirasjon #papirbretting

På leting etter opplæringsplass

I uke 10 og uke 11 skal vi ut i opplæring/ut i praksis. Vi må selv finne et sted som vi vil jobbe, og jeg har bestemt meg for å gå til IKEA fordi det er så masse fint der. Og så mange interiør-avdelinger! Jeg har selv tatt kjempemange bilder og lagt det ut på bloggen, så interessen er stor.

I dag dro jeg til IKEA for å spørre om jeg kunne få opplæring der. IKEA er jo kjempestort, så det var vanskelig å finne frem og hvor på hvilket stede(r). Spurte i kassa etter daglig leder, så det gikk greit. 


Vi elsker duftlys (det lukter så godt)!


Kunstig rose.

#IKEA #inspirasjon #foto #utstilling #design 

Pianomusikk

Nå holder jeg på med produktkart og samtidig føre inn noe på plantegningen (venteværelse oppgave). Siden jeg holder på med dette nå tenkte jeg å legge ut litt film-musikk-piano som avslapping musikk. Relax.

- Noen musikk du har hørt før?

Helhetlig leilighet plan og perspektivtegning

Dere finner produktkartet over møbler, ting og lamper HER. I dag fikk vi oppgaven tilbake. Ble ganske fornøyd, siden dette var den siste oppgaven i 1. termin og jeg fikk en bra karakter (tenkte å gjøre alt kreativt og funksjonelt).


Plantegning.


Perspektivtegning 1. punkts (frihånd).


Lysplan.


... og alle symboler for lys.

- Hva synes dere om oppgaven?

#interiør #leilighet #design #tegning #plantegning #perspektiv #perspektivtegning

Offentlige møbler og belysning - forhandlere

MØBLER

 • www.vitra.com
 • www.hag.no
 • www.edsbyn.com
 • www.savo.no
 • www.offect.com
 • www.foraform.com
 • www.dubab8.com
 • www.helland.no
 • www.fredericia.com
 • www.erik-joergensen.com
 • www.arper.com
 • www.modart.se
 • www.artifort.com

BELYSNING

 • www.artemide.com
 • www.grupoblux.com
 • www.deltalight.de
 • www.erco.com
 • www.flos.com
 • www.fontanaarte.it
 • www.foscarini.com
 • www.iguzzini.com
 • www.ifoelectric.com
 • www.louis-poulsen.no
 • www.luceplan.com
 • www.nemo.cassina.com
 • www.oligo.de
 • www.ingo-maurer.com
 • www.prandina.it
 • www.santacole.com

Om noen linker ikke funker, si ifra så får jeg endret det. 

Å tegne i perspektiv

Jeg var ikke så flink til å tegne perspektiv før, men da jeg leste dette lærte jeg mye. Etter det tok jeg og tegnet kjøkkenet hjemme på frihånd for å se hvordan det egentlig ble. Jeg synes det var lett å forstå det som var skrevet i boka, så da tok jeg likegodt disse bildene av boka for å vise hvordan man tegner perspektivtegning.

Perspektiv betyr å se inn i.
Perspektivtegning betyr å tegne slik at bildet ser ut som virkeligheten.

Her er et bilde som viser hvordan man tegner i perspektiv. Vi har en horisontlinje og et forsvinningspunkt. En horisontlinje trekkes alltid som en vannrett linje. Et forsvinningspunkt er det punktet der parallelle linjer som strekker seg bort fra - tilskueren møtes.

#perspektivtegning #perspektiv #tegning #3D

Utdanningsmesse i Kristiansand

Kl. 09:00 begynte utdanningsmessen tautdanning.no som var på Gimlehallen i Kristiansand. Jeg var ganske tidlig ute, så jeg ventet ved inngangen. Skolen vår var påmeldt, vi registrerte oss på e-post for noen dager siden, og senere fikk vi en inngangsbillett på mobilen som vi kunne vise til vaktene for å komme inn.

Utstillere på messen var norske og utenlandske universitet og høyskoler, folkehøyskoler, private og offentlige institusjoner, organisasjoner, fagutdanninger, opplæringskontor, videregående skoler og bedrifter. 

Noen kataloger og brosjyrer:

Et kart med oversikt over hvor deres stand var. Uten denne hadde jeg nok gått meg vill. 

Etter utdanningsmessen sitter jeg nå på skolen og gjør litt skolearbeid før timen(e) begynner. 

#utdanningsmesse #kristiansand

Telenor og sånne "lade" tid

Hva skjer nå? I dag morges fikk jeg en melding av Telenor om at det snart er 15 måneder siden jeg har ladet. For å unngå at abonnementet automatisk blir stengt, må jeg lade innen 15 dager. 

Hva? Jeg har da vel ikke abonnement på telefonen. Jeg har Telenor kontant (man fyller på penger når man trenger det). Er det noen som kan forklare meg hvorfor jeg må "lade"? Jeg har jo fortsatt mye penger igjen inne på telefonen, hva skal jeg gjøre nå ...

- Har dere noen tips til hva jeg burde gjøre?

Helhetlig leilighet (produktkart)

Oppgaven om "helhetlig leilighet" har jeg ikke fått tilbake enda, men jeg legger ut noen produktkart(er) til leiligheten. Dette oppdraget gikk ut på å innrede en helhetlig leilighet.

 

KUNDEN
Kunden er en nyskilt mann på 38 år. Han har nettopp flyttet ut av sitt tidligere hjem uten noen møbler. Han har god økonomi og ønsker ikke å dele opp det store rommet med faste vegger siden han trenger fleksibilitet. Han får besøk av barna på 3 og 8 år (som jeg foreslår er jenter) annenhver helg. Han ønsker at denne nye leiligheten skal passe når han får besøk av venner og par, og samtidig passe til familielivet når barna er på besøk. Dette vil han beholde: Vindfang og liten gang i 1. etasje (trenger ikke faglig hjelp her). 

 

LEILIGHETEN
Selveierleilighet, 2. etasje. Ca. 85 m2. En stor, gammel bygning. Kjøpt som råbygg og ikke oppdelt til leiligheter før. Bygd på slutten av 1700-tallet og ligger i en ganske stille gate midt i byen. To innganger: Hovedinngang gate (vis-a-vis et hotell mot en bygate m/trafikk) og en biinngang hage i 1. etasje (fin felles hage i et indre rom, atrium). Det er 5 vinduer vendt mot NORD og 4 vinduer vendt mot SØR: BH 80 cm, 1200 X 1800. Det er trapp og pipe. Vann og avløp ligger klart. Det er panelovner under vinduene. Det kan settes en eller flere lettvegger rundt trappeoppgang. Takhøyde: 3 meter. Er fra før av: Vegger og himling: Trepanel og hvitmalt. Gulv: Bred, enkelt, malt furuplank. 
Se plantegningen HER.

 

ANALYSE
Først tok jeg en analyse, så har jeg tenkt før jeg begynte å skisse: Praktiske og smarte løsninger, avlastning og muligheter til forvandling. Oppbevaring, funksjonelle og kreative løsninger. For å starte, har jeg tatt en titt på himmelretningen på plantegningen. Jeg har delt leiligheten inn i soner for å ha en bedre oversikt. Jeg har valgt å ha kjøkkeninnredning mot sør (det er vann her), stue og soverom vendt mot nord.

Stilen som jeg foreslo var en blanding av klassisk, urban og "fargerik".

Produktkart kjøkken

Jeg foreslår en kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Det er en enveis kjøkkenløsning, ca. 3 meter langt. Det er litt lite med arbeidsbenk, men det kan være smart å foreslå en trukket ut kjøkkenbenk (som et bord). Jeg foreslår en spisestue til 6 personer, siden han (kanskje) ofte får besøk av par, venner og barna. Da er det ekstra koselig å sitte rundt bordet og god plass til å spise sammen. Som vindusavskjerming foreslår jeg liftgardiner. De har fargene lys grå, vinrød og mørk grå. Jeg kan også foreslå persienner som vindusavskjerming ute, da det kan være lettere å justere lysstyrken med en fjernkontroll.

Produktkart stue, soverom og bad

Flere av møblene jeg har valgt, har flere funksjoner. Eksempler på dette er kjøkkenbenken som kan forlenges/trekkes ut så det gir større arbeidsbenk, køyesengen kan dras ut så det blir en arbeidsplass eller en ekstra seng, sofaens arm kan åpnes så det går an å oppbevare puter i, TV-benk reolen har en "dør" som kan skyves til venstre og høyre for å skjule TV-en/hyllene ?

Produktkart leilighet belysning

Forslag til lamper! Her har jeg tatt med noen mørke og lyse lampearmaturer. Belysning kommer i eget lysplanark, men jeg har foreslått godt allmennslys, arbeidslys og effektbelysning. Som f.eks på malerier er det lamper som lyser mot maleriet for å gi det sin glød og en stemning.

Flere tegninger kommer senere: Plantegning og frihåndsperspektiv.

#interiør #produktkart #kjøkken #stue #soverom #bad #design

Fargeinspirasjon og ny oppgave

Først vil jeg begynne å si at denne siden her: design-seeds.com gir meg så mye inspirasjon til farge og valg (anbefaler alle å titte innom).

I dag leverte vi inn helhetlig leilighet (siste oppgave i termin 1) og begynte på neste oppgave: Venterom (første oppgave i termin 2). I denne oppgaven skal vi lage et stemningskart, produktkart, plantegning, minst ett oppriss og en frihåndsperspektivtegning.

Venterommet er ekte og ser sånn ut:


Det ligger forresten i Arendal et sted.

I termin 2 begynner vi å jobbe med offentlig bygg siden vi har vært igjennom alle rom i hus (entre, stue, kjøkken, bad og soverom).

#interiør #design

Bloggpause fordi ...

Jeg tar meg en liten bloggpause fra 12. - 14. januar. Grunnen er at jeg ikke har så mye tid til å blogge siden jeg skal bli ferdig med helhetlig leilighet. Oppgaven er ganske stor siden leiligheten har et areal på ca. 85 m2. Den skal leveres på onsdag og akkurat nå sitter jeg og jobber med den i håp om å bli så fort som mulig ferdig. Jeg røper ingenting før jeg er ferdig med en oppgave, så det blir spennende!

Fra min private Snapchat.

#interiør #design #leilighet #oppgave

Happy birthday, "BT"

I går kveld feiret vi broren min sin bursdag, han ble 14 år! Jeg kaller han gjerne for "BT" nå som han har blitt ett år eldre. Vi lagde en kreativ kake fra bunnen av, og med frukt og godteri på toppen. Inne i kaka hadde vi smørt på med jordbærsyltetøy og krem (de lagene i kakebunnen). På toppen pyntet vi med krem, godteri, kiwi, appelsin, cherrytomater og 14-tallet med gelé.

Vi koste oss med Quality Street godteri. Det var mange forskjellige smaker å velge mellom. 

Hva er din favoritt?

Her er alle de forskjellige typene.Gratulerer med dagen, BT. Håper du har hatt en fin bursdag!

#bursdag #kake #foto #inspirasjon #14

Dolce Gusto Jovia kapselmaskin

I går kom vi hjem med en ny "kaffimaskin" (som jeg kaller det). Vår første kapselmaskin som kan brukes til å lage iste, kaffe, cappuccino ... 

Litt om den:
Dolce Gusto Jovia er en liten men multifunksjonell kapselmaskin som tilfredsstiller dine kaffeønsker varme som kalde! Den har 1500 Watt, 15 bar trykk og 1 liter vanntank. Lag favorittdrikken din manuellt på din egen måte - var din egen barista. Med den manuelle betjeningen fører du selv doseringsarmen tilbake når drikken har ønsket styrke. Maskinen stopper først når du bestemmer det. Dermed kan du enkelt brygge hver enkelt kopp akkurat så sterk du vil ha den. Stylish and round design.

Kapslene: Mocha HER, Lemon HER og Cappuccino HER.

Dolce Gusto Jovia kapselmaskin fra HER.

Nå er jeg ikke te og kaffeelsker, men denne skal nok prøves ut en eller annen gang. Foreldrene mine liker denne veldig godt, så de kan prøve den ut. Da har vi noe å gjøre på en søndag.

#kaffemaskin #kapsler #dolcegusto 

Kraftig ekstremvær

Jeg tør ikke å gå ut i dag på grunn av det kraftige ekstremværet "Nina" har kommet. Fant ut at det ikke var vits å gå ut heller da det regnet i tillegg. Nå er stormen her, blåser plutselig mye her på Sørlandet ...

I kveld skal jeg kanskje jobbe litt videre med oppgaven om den helhetlige leiligheten, så da har jeg noe å gjøre. Det er ikke så lett å jobbe nå, siden det har blitt så mørkt at jeg nesten har lyst til å ta meg en liten pause (dårlig lys i rommet).

- Hvordan er det der dere bor?

#hverdag #ekstremvær

Snøen har kommet igjen

Været i dag har bare vært en blanding av snø og regn. Det ble ganske vått ute da det regnet. På veien hjem tok jeg noen vinterbilder som jeg ble veldig fornøyd med. 

#foto #snø

Snø som daler ned på bloggenDenne koden har jeg brukt for å få snø øverst på bloggen.

Lag en ny modul under "Avansert design" > "Moduler". Emnet kan f.eks merkes med "sno". Lim inn i "innhold" og trykk "lagre":

 

<script type="text/javascript">

Width =1050; // Bredden på bloggen som det skal snø på.

Height =5000; // Høyden på bloggen som det skal snø på.

Count =25; // Antall snøflak. Ikke angi for stort tall.

MaxStep=2; // Maks steg i rørelsen.

MinStep=1; // Min. steg i rørelsen.

MaxFlake=12; // Maks størrelse på snøflakene.

MinFlake=4; // Min. størrelse på snøflakene.

PosX = new Array();

PosY = new Array();

StepX = new Array();

StepY = new Array();

StarSize=new Array();

for (i = 0; i < Count; i++) {

PosX[i] = Math.random()*Width;

PosY[i] = Math.random()*Height;

StepX[i] =MinStep+Math.random()* -MaxStep;

StepY[i] =MinStep+Math.random()* MaxStep;

StarSize[i]=MinFlake+Math.random() * MaxFlake;

document.write("<div id='Obj" + i + "' style='position:absolute; left:0px; top:-20px; z-index:10000; visibility:hidden; color:#fff; font-weight:normal; font-family:Verdana; font-size:"+StarSize[i]+"pt'>&#10052;</div>");

}

function animate() {

for (i = 0; i < Count; i++) {

PosY[i] += StepY[i];

PosX[i] += StepX[i];

document.getElementById("Obj"+i).style.visibility = "visible";

if (PosY[i] > Width || PosX[i] > Height || PosX[i]<0) { // Starte om igjen fra toppen når midten nåes.

PosX[i] = Math.random()*Width; ///2

PosY[i] = -20;

StepX[i] = MinStep+Math.random()* -MaxStep;

StepY[i] = MinStep+Math.random()* MaxStep;

}

document.getElementById("Obj"+i).style.top = PosY[i] + "px";

document.getElementById("Obj"+i).style.left = PosX[i] + "px";

}

setTimeout("animate()", 50);// hastighet

}

setTimeout("animate()", 1000);

</script>

 

Etter å ha gjort det, har du fått en html kode som denne. Den limer du inn i forsiden, innlegg, kategori og arkiv under </head>. Da har du fått snø på bloggen.

#html #bloggkoder #bloggdesign #snø

Øve til lekseprøve

I morgen skal vi ha en lekseprøve om lys og elektrisitet. Da jeg kom hjem måtte jeg sitte med boka Interiørkonsulenten og bare lese i de sidene. Vi har hatt en del om belysning i de siste ukene før juleferien, så dette må vi kunne veldig godt nå.

Litt gifs som inspirasjon siden jeg ikke har noen bilder tilgjengelig.

#belysning #interiør #inspirasjon

Alle ungdomsskoler og videregående-elever vil få betalt dagen for å gå på skolen

Høres ikke det bra ut for noen? Å få betalt for å gå på skolen og tjene penger så man kan f.eks kjøpe kantinemat? Det skriver bloggen "Famez". Det høres ikke virkelig ut når jeg søker opp dette på internett. 

Etter nyttår vil alle ungdomsskoler og videregående elever få betalt 87 kr dagen for å gå på skolen

Utdannings-komitéen på Stortinget har i dag vedtatt at ungdoms-skoleelever og elever ved videregående skole heretter skal få betalt for å gå på skole. Dette for å sikre at de står utdanningsløpet ut. Det ble i dag gjort store endringer i regjeringens skolesatsning.

- Penger vil motivere elevene, slik at de faktisk vil stå opp om morgenen da det vil lønne seg å gå på skolen. Etter lange diskusjoner i komiteen, ble det avgjort at hver elev vil få 87 kr dagen for å gå på skolen. Det utgjør ca 1740 kr pr måned for den enkelte elev. Det er i dag cirka 11% som dropper ut før skoletiden er ferdig, og dette er et stort samfunnsproblem, forteller Lisbeth Grovik i utdannings-komitéen.

- Ved å tilby penger tror vi at vi vil se en nedgang i fraværet hos elevene og sikrer at elevenes læringsgrunnlag og faglige kvalifikasjoner ivaretas. Hadde utviklingen fortsatt slik som idag der faktisk mange faller fra i et videre utdanningsløp, ville vi også risikert at mange faller utenfor arbeidsmarkedet og ville blitt en samfunnsbelastning på budsjettet for uføretrygdede. Det kan på sikt gi store samfunnskostnader, så vi ser det som en investering i fremtiden med å kunne tilby hver enkelt elev et beløp på 87 kroner dagen, fortsetter Grovik.

Når det kommer til tentamen og eksamen vil det være et høyere beløp.

Elever som stiller opp til tentamen vil få 156 kr, mens det på eksamen vil være en godtgjørsle på 229 kr.

- Vi håper alle elever rundt om i Norge med en slik løsning vil bli topp motiverte, og dette vil medvirke til å styrke skolen som en samfunns-institusjon og gi en klar gevinst for alle parter. Vi må klare å overføre den motivasjonen til også å gjelde noe så viktig som å fullføre videregående opplæring, forteller Grovik.

Hvordan vil dette systemet fungere?

- 9. Januar vil alle elever ved landets skoler få utlevert et elektronisk adgangskort. Dette kortet skal elevene registrere i en av skolens elektroniske kortmaskiner, både ved ankomst og ved utsjekking av skolen. Utbetaling vil skje den 15. i hver måned som er den dato Statens lånekasse kommer med sine utbetalinger, forteller Lisbeth Grovik. 

Kopiert tekst og bilde fra blogginnlegget HER. Høres dette fornuftig ut eller er det en veldig rar nyhet? Søk opp "Betalt for å gå på skolen?" på Google for å se om det er sant - for det er det ikke ...

- Hva synes dere om saken?

En vanlig skolehverdag

Hvordan er en vanlig skolehverdag, spør du meg? Min skolehverdag er slik: Aller først står jeg opp og rer senga (alltid). Går ned og kler på meg. Tar en tur innom badet for å stelle meg. Spiser og lager frokost (klarer ikke å komme meg ut før jeg har spist frokost, en vane?). Lukker skolesekken og plukker opp ting jeg trenger å ha med underveis. Tar på meg yttertøy, går ut til busstoppet og venter på bussen. Skolen begynner tidlig, men på onsdagen en time senere.

I dag begynte skolen igjen. Første skoledag etter juleferien. Ikke vandt med å stå opp så tidlig igjen, skulle ønske juleferien hadde vært lengre. Og det å ta en buss som gikk to kvarter tidligere ... kom jeg tidsnok på skolen og kunne slappe av litt før timen begynte. Dagen i dag ble brukt til å lage ferdig belysningsheftet (eller bok) og jobbe videre med den store leiligheten. Jeg var godt igang med den, fordi jeg hadde tenkt på hele oppgaven i hele juleferien. Snart klar til å tegne inn med tusj og begynne på lysplan.

Plantegningen uten møblering ... Så er det at vi ikke skal dele rommene med vegger. Kreative løsninger kommer litt senere.

#interiør #design #plantegning #skolehverdag #skole

Liste over ting å gjøre i løpet av 2015

Dette er ikke et innlegg om nyttårsforsetter, men "ting å gjøre i løpet av 2015". Hvorfor? Nyttårsforsetter fungerer nesten ikke, plutselig har jeg bare glemt hele lista. Jeg fant opp en "må gjøre liste" istedenfor. Jeg håper å få gjort mesteparten av denne lista her i løpet av 2015 (noen spørsmål er bare helt random).

 1. Gjøre det best mulig på skolen
 2. Bli bedre kjent med andre
 3. Bestå VG3 Interiør
 4. Komme inn på påbygg etter VG3
 5. Bruke god tid på å lese til prøver
 6. Ha så lite fravær som mulig
 7. Skaffe meg kameraobjektiv
 8. Ta bilder av noe veldig uvanlig
 9. Lage flere videoer (publisere på Youtube og bloggen)
 10. Spille mindre spill
 11. Spise mindre usunt 
 12. Spise mer sunt
 13. Trene for å komme i god form
 14. Skaffe meg en mobil eller et nettbrett uten å kjøpe et selv
 15. Stå opp tidlig og stelle meg uten at noen ber meg om det
 16. Re opp senga hver dag
 17. Besøke et sted jeg aldri har vært før
 18. Passe på å ha nok strøm til å ta bilder
 19. Gi noe kreativt til person(er) som fortjener det
 20. Lage noe kreativt som jeg aldri har laget før
 21. Rydde rommet mitt grundig en gang i måneden
 22. Rydde klesskapet (hva trenger jeg og hva trenger jeg ikke?)
 23. Støvsuge og tørke støv av rommet mitt hver uke to ganger (har teppegulv, mye støv her)
 24. Gi noe som jeg ikke bruker til veldedighet (og andre som trenger det mer enn meg)
 25. Lage en collage av det jeg synes er fint, gjerne i et A3-ark
 26. Møte en jeg ikke har snakket med før
 27. Overraske en på døra med noe
 28. Ta bilder med noen tilfeldige blogglesere som jeg møter på gata (som har lest bloggen min)
 29. Gå på turer, ta bilder av steder
 30. Prøve ut en eller flere spill som jeg ikke har spilt før
 31. Finne ut hva jeg skal bli i senere framtid
 32. Skrive flere sider om livet mitt
 33. Selge ut biblioteket mitt (blant annet mange nye bøker, tegneserier o.l)
 34. Selge noe og poste det i "salgsblogg"
 35. Møte en eller flere kjendiser (har jeg møtt noen før?)
 36. Følge med på nyheter på internett og i aviser
 37. Komme på trykk i avisa i en eller annen sammenheng
 38. Skaffe meg en eller flere jobb (så jeg ikke trenger å spørre etter penger)
 39. Sette pris på alle gode ting som dukker opp
 40. Gjøre husarbeid
 41. Få nok søvn
 42. Bestemme meg fortere for hvilket valg jeg skal ta (ta kjappere avgjørelser)
 43. Lære meg kamerainnstillingene på Sony a3000 (for å ta gode bilder uten å redigere dem hver eneste gang)
 44. Finne ut hvilke redigeringsprogrammer jeg kan bruke når jeg lager videoer (utenom windows moviemaker som jeg bruker hver gang)
 45. Lese bruksanvisninger nøye før jeg går i gang med noe
 46. Skaffe meg et nytt møbel til rommet mitt
 47. Finne ut hva for slags hobby jeg egentlig har
 48. Ikke endre meninger for ofte
 49. Vise fram ting jeg har lagd og som jeg ble misfornøyd med (ikke alt kan være perfekt på første forsøk)
 50. Skaffe meg en smoothiemaskin så jeg kan lage smoothie hjemme


Elsker dette sitatet, tenker ofte på at ting ikke forandrer seg, da vi forandrer det. Og ting gjør ikke av seg selv. 

Da har jeg listet opp 50 punkter, kanskje jeg kommer til å redigere på noe mer eller så kan det bare være (er litt tom akkurat nå). 

#2015 #tingågjøre #punkter #mål

Inn med ny oppvaskmaskin og ut med den gamle

Vår gamle oppvaskmaskin "gorenje" fungerte ikke lenger som den skulle: Varmt vann gikk ikke og vasketiden tok mer enn den vanligvis gjør, ca. 5 timer. Den vasker, stopper opp en stund og begynner igjen. Denne hadde vi kjøpt med huset, litt gammel var den. Da var det på tide å kjøpe ny, tenkte vi.


Mamma har skrevet "Ikke bruke" - lapp fordi vi noen ganger glemmer det hvis vi bruker vannet - da lekker det ... Det er satt fram en isboks og en bøtte for å ta imot noe av det som lekker. Vår gamle "gorenje" har stått ute i regnet en dag, nå er den levert til Avfall Sør.

I dag har vi gått butikk for butikk, på jakt etter en ny oppvaskmaskin. Vi tok turen til Lefdal Elektromarked, Expert og på Rolf's Elektro. Det var mange forskjellige typer å velge mellom, så jeg tenkte det ville være bra å kjøpe helintegrert (siden den gamle var helintegrert).   

Noen oppvaskmaskiner jeg tok bilder av:


Valget var vanskelig! Vi måtte gå frem og tilbake for å sjekke hvilken typer som var best.

Etter noen timer kom valget på å kjøpe denne:


Sjekk den oppvaskmaskinen da! Vi kunne kjøpe den for 6490,- på Rolf's Elektro kun i dag (nyttårstilbud), så det var en grei pris. Det var gratis frakt, men vi kunne ikke vente til mandag, så vi kjørte den hjem samme dagen. Et godt nyttårskjøp! 

Bosch oppvaskmaskin helintegrert SMV54M30EU.

#nyttårssalg #kjøkken #oppvaskmaskin #bosch