CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

januar 2016

Bilder og inspirasjon fra Åpen skole

Nå har jeg akkurat vært på "Åpen skole" på to videregående skoler. Det var mange besøkende folk rundt 17-tiden og utover. Jeg tittet innom interessante steder som restaurant og matfag, medier og kommunikasjon, interiør og utstillingsdesign og interiør-området. Smaksprøvene inne på matfag var så godt, de på medier viste en film og de på interiør og utstillingsdesign holdt på med tegning og utstilling.

De runde bordene var fint pyntet nede ved kantinen.

Brosjyrer og bøker ved restaurant og matfag.

En liten og koselig restaurant.

Lyskasterne skapte god stemning.

Laget av VG3 Interiør.

Laget av Studieforberedende m/formgiving VG1: Arkitektur-prosjektet.

2 STA (studie).

På den andre videregående skolen (Kvadraturen skolesenter) inne på et biologi klasserom så vi på et forsøk. Det kom så kjapt at jeg nesten ikke rakk å følge med på hva som var i der.

Brosjyrene og noen kataloger fra "Åpen skole" besøkene.

Sist, men ikke minst: Utdanningsprogrammene som jeg fant ut passer til KREATIVE folk som liker design, håndverk, foto ... (anbefales)! Jeg gikk selv Design og håndverk første året.

#skole #utdanning #design #medier #karriere #kunst

Åpen skole

I denne uken har mange videregående skoler i Kristiansand "Åpen skole". Det kommer mange innom på besøk og som skal se hva skolene tilbyr alt fra yrkesfag til andre studiefag. I går besøkte jeg KKG. De hadde veldig mye realfag og idrettslinjer. I dag har Kvadraturen Skolesenter og Tangen "Åpen skole". Jeg skal ta en tur innom skolen jeg går på og naboskolen som også ligger i nærheten. Dette blir gøy!

(plakaten er fra 2013, ikke fra i år)

#skole #utdanning #åpenskole #kristiansand

Talenter starter snart ...

I dag har de rigget til, for snart begynner Tangen Talenter her på skolen vår. Lys og lyd var på plass. Alle stolene som de fant i alle etasjene ble plassert rundt i en stor bue rundt scenen og to bord som ble plassert nærmest scenen. Dommerne skulle sitte der og publikum på alle de andre stolene. De som skal delta på talenter i år kommer ikke bare fra vår skole, men fra 4 andre skoler også. Det blir nok spennende å følge med på! 

I år ser det sånn ut. Datoen er: 27. - 29. januar. Finale 3. februar. Det blir også live-streaming av finalen!

Jeg ser for meg neste år hvordan scenen ville ha blitt. Kanskje designforslaget mitt kommer opp neste år? Hvem vet, forslaget mitt ble dessverre ikke valgt i år ... Krysser fingrene.

#skole #design #talent #konkurranse #live

Foredrag om menneskerettigheter

I går etter lunsj var vi på et foredrag om "Menneskerettigheter" som holdt til i Auditorium Fjære. Det varte fra ca. kl. 11:50 - 13:25. Vi fikk et forenklet ark med de 30 artiklene og satte ring rundt de 4 som vi synes var de viktigste. Etterpå ble det diskutert noen av de viktigste artiklene. Tilslutt hadde vi en Kahoot som bestod av det som ble sagt i foredraget.

Verdenserklæringen om menneskerettigheter ble skapt av De forente nasjoner (FN), med utgangspunkt i andre verdenskrigs grusumheter og enorme tap; målet var å sikre en felles forståelse av hva alles rettigheter er. Den danner grunnlaget for en verden bygd på frihet, rettferdighet og fred.

KILDE: "Hva er menneskerettigheter"

#skole #påbygg #historie #foredrag

Skoleplan for de to neste ukene

Jeg har ikke tid til å blogge for tiden fordi det er så mye skolearbeid å gjøre i disse to ukene som kommer. Skulle gjerne ha hatt en planlegger eller kalender som jeg kunne skrive ned ting på, men det ser ut som alt går i ett sett. Ikke så lett å holde styr på alt ...

Planer for uke 4: Norsk oppgave analyse, presentasjon i historie: Slaget i Cambrai, muntlig fagsamtale i naturfag + andre innleveringer i norsk.

Planer for uke 5: Matteprøve kapittel 5, presentasjon i historie om en kjent historisk person: Christofer Columbus + andre innleveringer i norsk. På slutten av uken: Gruppeintervju - på kvelden.

Hvis jeg har litt ekstra tid, skal jeg søke litt rundt på internett etter studier jeg kunne tenke meg etter dette året med VG4 Påbygg. Det finnes mange veier å gå og jeg håper å finne noe innenfor design, foto eller IKT.

#skole #utdanning #planlegger #presentasjon #innleveringer

Modernismens utvikling

I de to første norsktimene hørte vi på et foredrag om "Modernismens utvikling" - den visuelle kunsten fra forrige århundre og fram mot vår tid fra Den kulturelle skolesekken. Det var så spennende å følge med på foredraget. Litt av hva det handlet om: Utvikling i den visuelle kunsten fra modernismen til post-modernismen; fra forrige århundreskifte og tendensene fram mot vår tid. Mye av dette husker jeg fra i fjor, fra stilhistorien i VG3 Interiør - der det var forskjellige epoker og perioder. Å, som jeg har savnet stilhistorien!

Le Corbusier, Cité radieuse, 1952

Perioder: Kubismen (Paris), Futurisme (Italia), Dada (Zûrich), Surrealismen (Paris), Bauhaus (Tyskland), Konstruktivisme (Russland), Abstraksjon (Europa), Abstrakt Ekspresjonisme (Amerika), Neo-Dada (Amerika), Pop Art (Amerika), Minimalisme (Amerika) og Fluxus (Internasjonalt).

#kunst #norsk #europa #skole #epoker #perioder #design #arkitektur #modernismen

Vårgrønt på H&M

Jeg legger merke til det fine og lysegrønne på H&M. Er våren her allerede? Grønt er skjønt og det liker jeg veldig godt. Det er flere inspirasjonsbilder av interiør som henger på veggene i butikken og "nyheter" som får meg til å se "dette er in nå". Inspirasjon finner jeg alltid hvor enn jeg går.

#interiør #utstilling #lys #våren #grønt

5 sekunder og nytt navn

Jeg satt og så på sjakk, tok et bilde av TV-en og noen sekunder etter kom det på TV. Spesielt? Jeg har forresten fått skiftet navn. Ikke mitt navn, men Instagramkonto-navn. Jeg heter @cindydesign på Instagram nå. Håper noen vil følge meg (følger som regel tilbake)!

#sjakk #tv2 #tv

Utdanningsmesse i Gimlehallen

Utdanningsmessen tautdanning.no arrangeres i Gimlehallen, 18. - 19. januar 2016. Vi var der i dag fra kl. 09. Utstillere på messen var norske og utenlandske universitet og høgskoler, folkehøgskoler, fagskoler, videregående og private skoler osv ... Det var mye interessant og mange brosjyrer og kataloger man kunne ta med. Her er min lille haug (tok med dette fordi det var interessant for meg).

Jeg kunne ha tenkt meg noe av dette til neste skoleår: Arkitekt, interiørdesign, foto, grafisk, produktdesign, IKT, data. Det er så mange valg at jeg nesten ikke klarer å bestemme meg for hva jeg skal studere ... mest av alt tror jeg ville ha gått for arkitekt (studere i Bergen). Jeg har nemlig tenkt at jeg har gått 3 år på videregående skole med det jeg hadde lyst til og ønsker å lære mer av det.

Eller så vil jeg gå for noe annet som har med design å gjøre. Hva med 3D-grafisk eller grafisk design? Jeg tok med noen brosjyrer "bachelor i ...". Produktdesign hadde vært litt kult!

#kristiansand #messe #utdanning #studere #videregående #skole

Innkjøp 16.01

I dag tok jeg turen innom Sørlandssenteret for å kjøpe noe fint. Det var salg på noen butikker og jeg tenkte å kjøpe noe jeg kommer til å bruke senere. Jeg elsker når det er salg! Da har de fleste butikkene gode tilbud.

Et skjerf med blomsterprint fra H&M. Et stort metallfarget smykke og en magisk blåfarget ring fra BIK BOK. En brosje formet som en øyenstikker fra Glitter.

Stort stilfullt smykke med forskjellige mønster og former.

Liker fargen på denne ringen. Fargen var en blanding av blå og grønn.

Et bedre bilde av hvordan ringen ser ut i virkeligheten. Trodde faktisk ringen kunne skifte farger selv, eller?

Skjerfet. Det var 3 farger å velge mellom. Et var nesten lik dette med bare minus det mørke og et var litt blått i. Valgte dette da. Det var ikke salg på dette, så det var originalpris. 

#mote #smykker #innkjøp #detaljer #ring #skjerf #inspirasjon

En uke + en dag og ny i hus

Vi fikk vaskemaskinen i går og endelig var den i hus. Leveringstiden var en uke + en dag fordi de skulle frakte den hjem til oss. Det hastet virkelig, den gamle av merket Bosch som vi brukte i 6 år tok plutselig et uventet farvel med oss ... og det var jo veldig trist. Mye klær som skulle ha blitt vasket for lenge siden. Det ble en kjapp tur til elektrobutikken for å bestille en ny (på nyttårstilbud), og valgte et nytt merke på en ny hvitevare. Tenkte Samsung var et godt merke og designet var slett ikke verst. Da gikk vi for denne her:

8 kg vaskemaskin. A+++. Lager musikk når vask er ferdig. Litt bråkete da vi prøvde den 1 - 2 ganger, men fordi vaskerommet var så rektangulært og døra vi tok ned ikke lenger henger der? Håper det går lettere med en vaskemaskin, for uten den hadde vi nok ikke klart oss. Etter å ha båret vaskemaskinen på vaskerommet (trangt, døra var nesten ikke 60 cm bred), skal tørketrommelen stå oppe på vaskemaskinen (fordi det ikke er plass ved siden av).

En annen type Samsung vaskemaskin med avslutningsmelodi som jeg synes var kult:

#vaskemaskin #hvitevare #hverdag #interiør #hjem

How to make a cake

Her er en video som viser hvordan en homemade kake lages - steg for steg. Det som er strødd med sil er finhakket valnøtter, det hvite som er smørt rundt er vanlig krem og bringebærsyltetøy. Bare spør hvis dere lurer på noe!

#kake #mat #video

Januar bursdag

I går kveld hadde vi en burdagsfeiring til verdens beste ungdom i huset. Han ble 15 år! Vi lagde kake og bestilte pizza på Peppes Pizza i byen. Det var ikke så lett å komme oss ned til byen da det var mye slaps og snøsmelting. Kaken var god og det var også pizzaene.

Seigmennene falt/raste sammen ...

Heavy Heaven og Pepper Steak - som vi har bestilt flere ganger. Favorittpizza?

#bursdag #pizza #vinter #kake #mat #januar

Innkjøp 09.01

Smart String Tape Measure og lommebok i skinn fra Enklere Liv. Den "kalkulatoren" er jo helt genial fordi den har så mange forskjellige ting. Man kan bruke den som en kalkulator, dra ut den lille ringen for å måle for eksempel størrelse på et bilde eller rundt et eple. Vater er det også, fint å ha hvis man skal plassere et bilde på veggen uten at det blir skjevt.

Brosje med perler, den lille i rosa som kan ha kort i og en stor til mobil. Kjøpte også en grei korrekturlakk som ikke er med på bildet.

#innkjøp #shopping #mote #smykker #smart

Designforslag: Banner og plakat

TANGEN TALENTER banner og plakat

Hvorfor dette designet? Jeg tok i utgangspunkt inspirasjon fra skolens vindusfarger og de geometriske formene. Jeg har brukt sterke farger i alle regnbuensfarger. Det er bilder av ungdommer som konkurrer og har talent. Urbant og ungt. #musikk og #talenter er noen stikkord.

Inspirasjonsbildet som inspirerte meg - foto: Tangen VGS.

 

Dette ønsket de:

- Den bør kunne selge arrangementet på en god måte
- Den bør kunne treffe rett målgruppe
- Den bør ha logo/grafikk/bilde med høy grad av gjenkjennelsesfaktor (vil bli brukt i flere år framover)

 

Mitt forslag var dette:

Banner.

Plakat.

Før jeg tok juleferie, meldte jeg på med dette designet (en banner og en plakat) til Tangen Talenter som et konkurransebidrag. Jeg så denne konkurransen på skolens hjemmeside som søkte noen til å designe for dem, og jeg tenkte: "dette vil jeg være med på". Jeg begynte å designe og bidraget ble sendt i god tid før jeg tok juleferie. Siden det hadde gått en stund, lurte jeg på om de hadde fått bidraget mitt da jeg fikk SMS fra skolen om arrangementet snart skulle starte. Nå håper jeg at det ordner seg. Designet mitt ble dessverre ikke valgt. Jeg har jo brukt mye tid på selve designet også ... OG talenter begynner om bare noen få uker!

- Hva synes dere om designet?

#design #banner #plakat #kreativ #geometrisk #farger #moderne #grafisk

DIY: Sommerfugl sengesett

Jøss, bare se på dette! Fra gardiner til sengesett ... Jeg kunne ikke tenke meg å ha gardiner med flere gjentakende sommerfugler hengende på vinduet, så det ble til noe annet som jeg kunne ha nytte for. Jeg fikk trekk for både pute og dyne. Putetrekket er delt opp i tre deler (i strimler) siden det nesten ikke var stoff igjen - det ble bare sånn.

Det som er bra med sommerfugl sengesett, er at jeg får glede av den - selvom det er vinter. Det får meg til å tenke på våren og sommeren. Heldigvis er det ikke så trist og kjedelig på rommet mitt, så denne falt i god smak. Noe å lage senere også?

#sommerfugl #interiør #sengesett #soverom #rom #diy

Første skolestart etter nyttår

Første skolestart etter juleferien - på en mandag! Jeg oppdaget det i går, dagen før. Heldigvis. I dag repeterte vi kapittel 5 modellering (første del) i matte og i norsk så vi på "Den misunnelige frisøren" av Lars Saabye Christensen (en novelle), analyserte den og så filmatisering av "Min misunnelige frisør".

Det var mange store forskjeller fra filmen og novellen. Hvis novellen hadde blitt filmatisert, kunne den ha blitt ca. et kvarter, mens filmen (beholdt, fjernet, endret og lagt til) gjorde at vi kunne følge bedre med, flere steder og spenningskurver. Novellen var ganske kort og det foregikk på få steder enn i filmen.

#påbygg #skole #norsk #matte #film

1. Nyttårsdag: Rydding og film

Mesteparten av dagen i dag ble brukt til rydding. Jeg føler at vi gjør det hvert år etter nyttårsaften. Rommet har ikke vært ryddet på flere måneder, og det var på tide å gjøre noe med det. Jeg ryddet, sorterte alle ark og bøker, og klarte å kvitte meg med en litt eldre og slitt bokhylle. Etter flyttingen av den høye bokhyllen (som er høyere enn meg selvsagt), fikk rommet et mer luftig uttrykk. Alt som jeg ikke trengte, satte jeg ned på lagerrommet som er et stort og tomt lite rom med bare stablede esker oppå hverandre. I eskene kunne det ha vært alt fra bøker til andre store og små ting. Dere husker vel TV-en jeg fikk på rommet mitt? Denne skal vekk, så jeg får en litt mindre og gammeldags TV som det går an å spille på fordi det ser så tomt ut nå. Jeg har fortsatt et tomt hjørne i mitt rom som jeg ønsker å utnytte. Det blir sannsynligvis et spillehjørne med en TV-skjerm og noe å sitte på som for eksempel en liten sofa eller noe. Rommet mitt er jo så stort!

Etter noen timer med rydding så vi på filmen Forrest Gump og litt senere Home Alone 5. Jeg synes den første filmen var kjempebra! Det handlet om hovedpersonen Forrest Gump som er en mann med IQ på 75. Han forteller om sin reise gjennom livet, der han møter historiske personer, påvirker populærkulturen og opplever historiske begivenheter uten å være klar over hvor viktige de er på grunn av sin uvanlig lave intelligens.

Home Alone 5 eller Home Alone - The Holiday Heist varte ca. en time. Litt kort og mye spolt i denne filmen. Den var i hvertfall bedre enn 4'eren! Når familien Baxter flytter inn i et nytt hus, er 10 år gamle Finn redd. Han mener nemlig at huset er hjemsøkt. En dag lager han en felle for å fange "spøkelsene", men foreldrene blir sittende fast på andre siden av byen og Finn er plutselig alene hjemme med søsteren. Det er tre tyver som leter etter et verdifullt maleri som den tidligere eieren gjemte i et hemmelig rom i huset. Tyvene synes huset er hjemsøkt og er fullt av spøkelser, så de er nesten tilbakeholdende for å ikke gjøre innbrudd - men det dyrebare maleriet ønsker de å ha!

#nyttårsdag #rydding #film #hverdag