CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

januar 2018

Supermåneformørkelse 31. januar 2018

I kveld, onsdag 31. januar, kan vi se tre uvanlige månefenomener på én og samme dag. Blant annet blir månen farget rød! Det har jeg aldri sett før. Uttrykket "once in a blue moon", betyr at noe skjer svært sjeldent. Uttrykket kommer fra kallenavnet som gis til den andre fullmånen som inntreffer i én og samme måned, en såkalt "blå måne". Dette skjer ca. én gang hvert tredje år.

De tre månefenomenene er:

1. Supermåne

2. Blå måne

3. Blodmåne

I dag vil vi ikke bare få se en "blå supermåne". Månen vil i tillegg bli farget rød.

For å oppleve den totale fasen, må man dra langt opp til høye Nord-Norge. Da kan man få med seg hele "supermåneformørkelsen". En "supermåneformørkelse" skjer når det både er fullmåne, total måneformørkelse og at månen er på det punktet som er nærmest jorden.

Bor du andre steder kan du følge med på månen når den står opp kl. 16:32 i Oslo, 16:09 i Trondheim, 15:14 i Bodø, 14:43 i Harstad, 14:18 i Tromsø, 13:36 i Hammerfest og 13:28 i Kirkenes.

Det blir utrolig spennende å kikke ut av vinduet i kveld! Kanskje det blir noen bilder med den nye teleskoplinsen jeg har skaffet meg.

#supermåneformørkelse #supermåne #måne #månefenomener

Snart frisk igjen

Jeg har holdt meg hjemme siden torsdag i forrige uke da jeg har blitt syk. I mange dager har jeg følt meg ganske sliten, trøtt og svak. Med feber, temperatursvingninger, hodepine, tørr hoste, urolig mage, manglende appetitt og svekket luktesans var det ikke lett å holde seg oppe, så det beste jeg gjorde var å holde senga, sove mye og passe på å få i nok vann.

Jeg prøvde Fribol Sukkerfrie Hoste/Hals Sitron. Dropsene er forfriskende og fiberrik. Hjelper mot sår hals, hoste og forkjølelse. Den er bra, så en liten anbefaling til dere som bare hoster og hoster!

I tillegg til dropsene begynte jeg med Cosylan på lørdag. Det er en hostesaft der jeg tar 5 ml tre ganger daglig. Har tenkt til å slutte ganske snart da jeg har klart å bli kvitt den fæle hostingen og jeg er glad for at jeg snart er frisk igjen. 

#frisk #syk #medisiner #helse

Endelig har vi fått rød paprika!

En liten oppdatering på vårt paprika-planteprosjekt. Jeg har gledet meg til å fortelle og vise i bilder hvordan paprikaplantene nå ser ut. Den ene paprikaen har blitt rød som betyr at den er moden! Først ble den grønn, så mørkerød og etterpå rød. Jeg er så stolt over hvor fort de har vokst og overlevd i løpet av den lange og kalde vinteren innendørs. Nå gjenstår det å vente på den andre grønne paprikaen til å bli rød (moden), og det kan ta noen uker til.

Egentlig plantet vi paprikaplantene sent på sommeren, og har du tenkt til å plante paprika, er det lurt å starte allerede i februar!

#paprika #planteprosjekt #planter #grønnsak

Symptomene når man er syk

Det er mange som er syke nå for tiden, og flere vil etter hvert bli forkjølet også. Hosting, nysing, rennende nese, sår hals, hodepine, svimmelhet, trøtthet og slapphet you know. Man kan unngå å bli syk ved å ta visse forhåndsregler som å vaske hendene oftere, ha god avstand til andre når man snakker og kle seg godt før man går ut. Jeg som er så forsiktig, har også klart å bli syk. Når man har noen rundt seg som også er syke, da er det ikke lett å unngå å bli syk.

Da jeg våknet i går på morgenen, hadde jeg vondt i halsen. Senere på dagen da jeg kom hjem lå jeg og sov på sofaen fordi jeg var så trøtt. Etter å ha sovet noen timer følte jeg meg litt bedre, men i dag var jeg mye verre. Egentlig burde jeg holde meg 100% hjemme, men jeg synes det blir dumt å være borte. Det ene øyeblikket koker jeg over eller så fryser jeg som en ispinne. Med disse temperatursvingningene er det nesten umulig å finne ut hva som feiler meg ... Og den kraftige hostingen gjør meg nesten gal.

Akkurat nå har jeg så lyst til å lage meg en kopp (eller flere kopper) med varm te eller suppe. Jeg må bli frisk igjen! Get well soon til alle som også er syke.

#syk #symptomer

Driver du med YouTube? Da kan du tjene masse penger

Driver du med YouTube? Hvis ja, da kan du begynne å tjene penger som alle andre store YouTubere gjør!

Man kan være med i YouTubes partnerprogram når man har en YouTube-kanal. Det er et program der skaperne kan tjene penger på sitt innhold, altså i form av videoer som produseres av YouTuberen selv. Man tjener penger på reklamer som vises i videoene, så hver gang du ser en video hos en YouTuber, tjener den en liten del av annonsene som vises i videoen. Har man kommet så langt på en YouTube-kanal, kan man begynne å tjene penger og kanskje ha muligheten til å leve av å drive med YouTube. Jo større en YouTuber er, jo mer tjener den! Det er mange som ønsker de kunne bli en stor YouTuber, men det kan være vanskelig å komme så langt for noen som ikke har "knekt koden" enda.

Store og små Youtubere hadde mulighet til å tjene penger på innholdet sitt helt til vi fikk denne meldingen lørdag 20. januar angående dette med YouTube partnerprogram:

"16. januar 2018 annonserte vi nye krav som må oppfylles for å bli evaluert for YouTubes partnerprogram. Når en kanal har 4000 timer i seertid i løpet av de siste 12 månedene og 1000 abonnenter, blir den vurdert for programmet."

Kilde: https://support.google.com/youtube/answer/72851?hl=no

Små YouTubere kan ikke lenger tjene penger på innholdet de produserer.

For noen måneder siden var det å få minst 10 000 offentlige visninger lifetime (til sammen) på videoene for å bli kvalifisert til programmet. Nå vil YouTube at vi skal ha 4000 timer i seertid i løpet av de siste 12 månedene og 1000 abonnementer. Jeg har hverken noe av det, så hva kan jeg gjøre? Med mindre jeg lager flere videoer som inspirerer og mange vil se på min YouTube-kanal så ville kanalen min blitt kvalifisert innen den tiden kommer.

Små YouTubere, deriblant meg, må begynne å jobbe videre og bygge opp kanalen for å kunne tjene på innholdet vi produserer. Det er virkelig surt når mange av oss "små" YouTubere har jobbet lenge med kanalen og ikke kan tjene noe på det vi lager. Jeg har virkelig lyst til å fortsette med det jeg lager og derfor har jeg satt meg et mål om å oppfylle kravene for å kunne bli kvalifisert i YouTubes partnerprogram innen 20. februar 2018. Er du like liten YouTuber som meg, så kan vi sammen klare det hvis vi hjelper hverandre!

YouTube-kanalen min heter forresten CINDYDESIGN. Setter veldig stor pris på hvis du ønsker å abonnere eller se videoene jeg har lagt ut på kanalen min!

- Hva heter din YouTube-kanal?

#youtube #personlig #video #youtubekanal #sosialemedier

Sjokoladelangpanne med seigmenn

Dette var kaken vi lagde til Grimsvollen julemarked i fjor, og oppskriften har jeg ikke hatt tid til å dele før nå, så her kommer den. Vi har brukt en grunnleggende oppskrift på sjokoladekake som er hentet fra "Kokebok for alle" (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). Skal du ha like stor sjokoladekake som den på bildet, må du huske å doble oppskriften lenger nede!

Som pynt på toppen har vi klistret seigmenn på rekke og rad, strødd mel som "snø" og Mix-strøssel.

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 1 ½ dl sukker
♥ 4 ss flytende margarin
♥ 1 ¾ dl lettmelk
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ½ ts bakepulver
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen er stiv nok når du kan skrive «Ole» med eggedosis som renner ned fra vispene, slik at o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet.

2. Tilsett margarin og melk.

3. Sikt på alle de tørre ingrediensene: Hvetemel med bakepulver, kakao og vaniljesukker. Bruk slikkepott og bland alt lett til en klumpfri røre.

4. For at kaken skal komme lett ut av formen må alle kakeformer pensles med et tynt lag smeltet margarin før du heller røren i. Former som ikke har løs bunn, må i tillegg strøs med litt hvetemel eller semulegryn. Hell vekk overflødig mel/gryn.

5. Hell røren i en smurt og eventuelt strødd avlang form.

6. Stek kaken. La formen stå noen minutter før du avkjøler kaken på en rist.

I stekeovn: 175 °C på midterste rille i ca. 40 minutter.

Glasur:

♥ 5 dl melis
♥ 2 ss kakao
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 8 ss smeltet smør
♥ 8 ss sterk kaffe

#mat #kake #sjokoladekake #langpanne #seigmenn #matglede

Test: HD12X Zoom linse til mobilkamera

Jeg skrev tidligere i januar for ca. to uker siden, at jeg hadde bestilt en kul dings til mobilkameraet. Pakken kom i posten 16. januar (tok litt tid siden den ble sendt fra utlandet), og nå kan jeg endelig få teste den skikkelig ut og skrive en anmeldelse om hva jeg synes om produktet. For de av dere som ikke husker hva jeg hadde bestilt, så er det en HD12X Zoom linse til mobilkameraet som man enkelt fester med en klype på baksiden av kameralinsen. Det er som en teleskoplinse der man kan ta bilder av ting som er langt borte, som for eksempel av naturen, månen, bygninger, fugler, dyr, utsikt ... Den fungerer også som en kikkert å se gjennom for våre øyner.

Mine meninger:

Først og fremst så er dette produktet en kul ting å ha med seg overalt og dessuten er den lett i vekt. Kvaliteten på bildene er avhengig av hva slags mobilkamera du bruker og i hvilken situasjon du bruker den i, men bruker du en av de nyeste smarttelefonene på markedet, så blir bildene utrolig fine. Bildene ser selvfølgelig best ut når de tas i dagslys. Jeg må si bildekvaliteten ser profesjonelt ut, som om jeg hadde tatt det med et DSLR-kamera (speilrefleks). Zoom linsen anbefales til alle som liker å bruke mobilen ofte, til de som liker å fotografere og til de som ikke har råd til å skaffe seg et dyrt kamera, men likevel har lyst på å ta flotte kvalitetsbilder. Med denne HD12X Zoom linsen kan du nesten bli som en profesjonell fotograf selv uten å bruke et DSLR-kamera. Som blogger er dette en super dings å ha med seg som man kan feste på mobilkameraet uten problemer. Denne zoom linsen koster mye mindre sammenliknet med hvor mye et kamera koster.

Slik bruker du den:

Det kom ikke med en bruksanvisning, men det var lett å finne ut hvordan delene skulle festes sammen. I pakken lå det en HD12X Zoom linse med to beskyttelseslokk foran og bak, en klype og en mikrofiberklut. Enkelt og greit nok.

For å feste zoom linsen på, ble jeg nødt til å ta av dekselet på mobilen for å kunne feste zoom linsen ordentlig på med klypen bak mobilkameraet. Den holdt ganske fast, men måtte ta opp kamera-appen for å sjekke om hele dekket mobilkameralinsen. Etter å ha fått den på, var det bare å komme seg ut i naturen for å ta bilder! Eller vent litt, jeg måtte først tørke av linsen med mikrofiberkluten som fulgte med, for den som lagde linsen hadde satt igjen sitt fingeravtrykk på linsen! Heldigvis gikk det av etter tørkingen. Så var jeg endelig klar til å gå ut i naturen for å ta noen testbilder.

Bildetest:

I denne bildetesten tar jeg i bruk mobilkameraet LG G4s + HD12X Zoom Linse. Husk: Jo bedre mobilkamera du har = jo bedre blir resultatet. Zoom linsen passer ikke til iPhone med dobbelt kameralinse. Da jeg fikk øye på noe, justerte og vridde jeg forsiktig på fokusringen for skarpere bilde. Noen av bildene jeg tok var på sparket så en del av bildene ble litt blurry. Man må egentlig holde mobilen ganske stødig for å unngå rystelser, da kan et mobilkamerastativ være til hjelp (hvis du har). Jeg må prøve å bruke zoom linsen litt mer, men i dag var første gang jeg tok det i bruk uten stativ. WOW for en effekt! Utrolig eller hva? Alt ble forstørret 12X ved bruk av teleskoplinsen.

Jeg har redigert bildene over (kun justert lys og kontrast). Det var litt mørkt den dagen jeg tok bildene.

 

En video jeg fant av produktet (samme som jeg omtaler nå):

 

Vurdering av produktet:

+ God bildekvalitet
(avhenger av hva slags mobilkamera du tar i bruk)

+ Lett å ta med seg overalt
(selv ute på reise)

Universal
(passer til de fleste smarttelefoner, IKKE iPhone med dobbelt kameralinse

+ Grei pris
(ca. 265 kroner)

- Må ta av dekselet på telefonen for at zoom linsen skal sitte godt fast
(spørs hva slags deksel man bruker, men det er lurt å ta av dekselet)

- Et stort fingeravtrykk på den største linsen
(de som hadde satt sammen den kunne ha brukt hansker, men jeg klarte heldigvis å tørke det bort, ingen fare)

- Litt utfordrende å holde mobilen stødig
(må helst bruke stativ for å unngå uskarpe bilder, mobil med stabilisator fungerer bedre)

Mangler bruksanvisning
(burde ha vært med i pakken, men det er lett å finne ut hvordan man setter delene sammen)

 

Terningkast:

5

#mobilkamera #kamera #mobil #linse #foto #zoom

Fredagskvelden

Nå sitter vi alle og ser på "Norske Talenter" som sendes på TV-skjermen hver fredag kveld. Nyhetssendingen startet nettopp på samme kanal, TV 2. "Norske Talenter" er så underholdende å følge med på, vi får se hva deltakerne skal vise frem og hvem som kommer seg videre.

Akkurat nå blogger jeg, ser på TV og samtidig bytter Pokémons gjennom to Nintendo DS-er fra SoulSilver til HeartGold. Forhåpentligvis kommer vi til å bli sittende lenge med byttingen langt utover kvelden siden alt går så tregt med wireless connection!

#fredag #hverdag #spill #pokemon #underholdning

Snøen har pyntet opp naturen

Snøbildene i dette innlegget ble også knipset i går, men jeg tenkte å vise frem resten av bildene hvordan det så ut i ettermiddag (før det nesten ble mørkt), kl. 16:15. På denne tiden tennes alle gatelys og lyktestolper. Det var virkelig kaldt å stå ute en liten stund bare for å ta noen bilder!

Nydelige snøbilder fra gårsdagen

Jeg kunne ikke la være ... I går kunne vi glede oss til å gå ut og se på den nydelige naturen som var dekket av nysnø. Det har snødd mye i løpet av natten og brøytebilene har nok jobbet på spreng med å få bort snøen av veiene. Snøen hadde festet seg på greiner og i trær, og hele naturen føltes helt hvitt, stille og fredelig. Vi har ikke sett noen fugler til nå, kanskje de har trukket seg videre til et annet varmere strøk. Om vinteren er det dessverre for kaldt å bli værende, men vi håper fuglene kommer tilbake når våren nærmer seg.

#snø #foto #vinter #kaldt #trær

12 utfordringer vi har om vinteren

Det er ikke alltid vi takler vinteren når det snør, er kaldt og vi må ha på oss lag-på-lag med klær for å holde varmen. Vi har alle våre utfordringer om vinteren og her er noen punkter som jeg synes passer til utfordringer om vinteren. Kanskje du kjenner deg igjen?

- Vinter + snø = forsinkelse. Hvor mange ganger har vi ikke hørt setningen: "Bussen for sen i dag". Å vente på bussen tar mye mer tid enn vanlig når den ikke kommer selv om det står ca. 5 minutter igjen på tabellen. Det ender med å stå ute i kulden og fryse, samt å vente lenge på bussen som kanskje aldri kommer. Når trafikken står stille og bussene ikke dukker opp på tiden, kommer man for sent på skolen/jobb/møter. Gjør deg selv en tjeneste: Bruk god tid og møt opp litt tidligere enn vanlig for å slippe å komme for sent.

- Flere ulykker. Biler og trailere som sitter fast i trafikken eller som sklir ut av veien fordi det er for glatt rundt i svingene. I tillegg til snø, sludd, slaps og regn. Kombinert blir alt helt kaos.

- Mørkt. Vær synlig. Bruk hodet og bruk refleks! Det er svært mørkt når jeg står opp til jeg skal gå hjem om vinteren. Anbefaler alle å ha med seg en eller flere reflekser eller refleksvest slik at man blir sett ute i mørket. Godkjente reflekser har merket CE EN 13356.

- Knall og fall på glattisen. Hvor mange har klart å skli på glatta om vinteren? Pass på hvor du går og ikke ha øynene i mobilen hele tiden. Noen steder kan være helt speil- og såpeglatt fordi det ikke er strødd. Er du redd for å skli eller falle, er det lurt å skaffe brodder til skoene dine. Det er utrolig kjipt å brekke en arm eller et bein og vi vil helst ikke ende opp hos legevakta for å sy.

- Måke snø. Om du ikke bor i en blokk, har en garasje til bilen eller har hytte, så trenger du ikke å tenke på å måke snø. Allikevel må mange, du og jeg, måke snø for å kunne komme oss ut (åpen rømningsvei) og ikke la snøen omringe oss slik at vi blir innestengt og ikke kommer oss ut.

- Sykdom og fravær. Mange blir syke om vinteren og det er helt normalt! En eller annen gang kan noen også bli for syke til å stå opp og velger heller å hvile hjemme fremfor å gå på jobb med sykdom eller forkjølelse. Are you sick, stay home. Anbefales hvis du vil bli bedre!

- Gode klær og sko. Vi må definitivt gå med superundertøy, stillongs eller ull under. Kle deg godt og ta på deg lue og votter! Ellers tar vi på oss altfor mye klær lag-på-lag så vi ikke fryser. Dunjakker, pelsjakker, parkas ... Og for all del ikke glem ullsokker og høye støvletter med fôr så føttene ikke fryser de og.

- Vaske og tørke klær. Når alt vi har hatt på oss ute er vått, da må vi tørke det. Siden vi ikke kan henge opp klær eller sengetøy ute, velger vi å putte alt av det vi har vasket ferdig rett inn i tørketrommelen med engang vaskemaskinen er ferdig. Har vi ikke tørketrommel, bruker vi et klesstativ. Det tar bare for mye tid å få alt tørket på kort varsel når vi trenger å bruke det ...

- Strøm. Når man har for lite strøm på mobilen og den skrur seg av automatisk. Det er helt krise når alt vi har er på mobilen! De smarte husker å ta med seg en Powerbank som en nødlader. Når vi først snakker om strøm, så trengs det masse ovner i huset for at det skal være varmt og koselig så vi ikke fryser oss i hjel. Det blir enda verre hvis strømmen plutselig tar kvelden. Hørte at mange tusen hus mistet strømmen tirsdag morgen. På tide å tenne opp i peisen? Spar på litt ved hjemme så du har en plan B hvis strømmen har gått.

- Briller og linser. Vi som bruker briller får masse dugg på glassene våre når vi går ut i den kalde kulden og kommer inn igjen i varmen. Det er så irriterende! Når vi bruker linser vil vi føle at øynene etter hvert blir for tørre, så det føles ubehagelig å gå med.

- Søvn og trøtthet. Man marker hvor trøtt man kan bli når det snart blir mørkt, men heldigvis sover vi en time mer om vinteren! Å stå opp tidlig på morgenen kan være vanskelig, men få deg i nok søvn så går det mye bedre. Det har sikkert noe med lyset å gjøre, så hvis du har dempet lys hjemme, kan man virke altfor trøtt. 

- Vær aktiv: Husk å være i aktivitet minst 30 minutter hver eneste dag! Det er mange som foretrekker å kjøre eller ta buss til skolen/jobb/møter, så bli flinkere til å bevege deg mer. Du kan gå på skiturer og dra på fjelltur som er en veldig fin måte å komme i god form på. Da får du frisk luft og kan se hvor fin naturen er om vinteren.

- Noen utfordringer du har om vinteren?

#vinter #tips #mørkt #natur #utfordringer

Brøytet seg rett inn på vår private eiendom

Plutselig ristet og smalt det i huset. Jeg hørte at folk begynte å rope "det er privat område", og viftet med armene for at noe eller noen ikke skulle komme. Jeg lå enda og sov, men våknet brått av all bråket. Alle sammen stod opp og stormet ut for å se. Vi var så nysgjerrige på hva som hadde skjedd, og ble helt forskrekket da vi så hva det var. Klokken var blitt 05:22, det var tidlig og fortsatt mørkt på morningen tirsdag 16. januar. Lysene på utsiden tydet på at det var et stort kjøretøy som gikk ganske nærme oss i området. En traktor? En lastebil? Kanskje en brøytebil?

Etter å ha stukket hodet ut, så vi en "brøytebil"-traktor med høy lyd som stod utenfor vår oppkjørsel. Han har rett og slett kjørt seg inn på vår private eiendom uten at han visste om det! Hvordan har det seg at han som kjørte traktoren trodde at oppkjørselen vår var en vei som han skulle brøyte? Ikke lett å vite for noen når det fortsatt er mørkt. Kan skjønne det er mange som tar feil og en gang kom det en bil kjørende inn uten at vi visste hvorfor. Kjørte sikkert feil han og. Men, traktoren stod bare der med de blinkende lysene på, og vi passet på at han som kjørte den ikke stakk av, men vi tok oss en prat om det. Det ble gjort en skade på taket på huset da han løftet traktorens lange brede gravearm. Det var sikkert et uhell for han og det må være så flaut at vi (noen) i området så det.

Tydelige spor av hvor den røde traktoren har gått kan vi se på snøen. Skaden som har skjedd må bedriften/firmaet reparere og vi forsøker å finne noen til å komme og fikse. Skiltet til traktoren han kjørte er notert, men det er ikke et registreringsnummer da det bare er et navn på traktoren. Nå har vi fått satt opp et skilt der det står #privatområde, men man vet aldri om det kommer til å skje igjen når disse "brøytebil"-traktorene kommer igjen. Håper de tar seg en ekstra kikk rundt i området neste gang de kommer så det ikke skjer flere overraskende uhell.

#vinter #brøyting #traktor #brøytebil #snø #uhell

Se så store de har vokst!

Når du dyrker en plante fra bunnen av og noen måneder etter vokser det frem frukter, da kan du si at prosjektet er vellykket. Planten takker deg for at den får nok vann, sollys og varme - og at du bryr deg om den. Paprikaplanten vår har vi dyrket helt fra bunnen av, fra frøene til en spiseklar rød paprika. For hver dag som går, vokser paprikaene seg større og større. Har du ikke sett begynnelsen av planteprosjektet, kan du lese mer HER (ligger under kategorien "planteprosjekt").

#planteprosjekt #paprika #plante #dyrking

Bursdagsfeiring og oppskrift på supergod gulrotkake

I ettermiddag feiret vi bursdagen til broren min som fylte 17 år. Vi lagde gulrotkake dekket med masse nydelig ostekrem på toppen. Som pynt tok vi Mix- og Daim strøssel og revet gulrøtter for å vise at det var gulrotkake vi har lagd. Hjemmelaget kake smaker alltid så bra! Vil dere ha oppskriften på gulrotkaken? Her kommer den:

Ingredienser:

♥ 5 dl mel
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts bakepulver
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts kanel
♥ ½ ts salt
♥ 4 egg
♥ 3 dl solsikke el. raspolje (jeg brukte maisolje)
♥ 8 dl revne gulrøtter (grovhakket)

Fyll:

♥ 1 pk Philadelphia ost
♥ 400 g melis
♥ 200 g meierismør (mykt)
♥ 4 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens (jeg brukte 4 ts vaniljesukker som erstatning, men det er veldig søtt)

Slik gjør du:

1. Bland mel, natron, bakepulver, sukker, kanel og salt i en stor bolle.

2. Del eggene i en liten bolle og pisk de lett med en gaffel.

3. Mål opp 3 dl solsikke- eller raspolje. Rør dette inn i blandingen med et treredskap.

4. Riv 8 dl gulrøtter på den groveste siden av rivjernet.

5. Rør dette inn i deigen. Blandingen skal nå være fast.

6. Legg et bakepapir i ei langpanne. Fordel kaken jevnt utover formen.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca. 30 min.

Når kaken står til avkjøling lager du fyllet. Ta alle ingrediensene oppi en bolle. Bruk kjøkkenmaskin og visp alt godt sammen. Dette skal bli en myk masse. Smør dette forsiktig utover kaken med en slikkepott. Prøv om du kan få et jevnt og fint lag. Du kan pynte kaken ved å lage mønster med gaffelen. Jeg har pyntet kaken med Mix- og Daim strøssel og revet gulrøtter.

Håper det smaker!

#mat #oppskrift #kake #gulrotkake #bursdag #matglede #bursdagskake

Jeg klarte å drepe en kaktus

Denne IKEA-kaktusen vil bli svært savnet. Det som skjedde med den, var at den døde av for mye vann. Hvis du har en kaktus og vanner den med litt for mye vann, så kan den dø. Kaktus er forresten en type sukkulent, altså en plante med tykk hud som trenger lite vann. På fredag brukte jeg sprayflaske med vann da den så nesten tørket ut. I går oppdaget jeg at kaktusen falt utover og fargen har blitt så lysegrønn i midten. Den hadde ingen røtter som holdt igjen og da jeg tok litt på den, revnet den. Dessverre må jeg sårt si farvel til min kjære kaktus som jeg har hatt siden 28. juli 2015.

Dette bildet ble tatt 16. desember 2017. Kaktusen til venstre var fortsatt like hel og kaktusen til høyre er den jeg har igjen. Den skal passes godt på så det samme ikke skal skje igjen.

Dette bildet ble tatt i går, 13. januar 2018. Kaktusen så ikke helt frisk ut med de lyse fargene i midten. Uff, det er så trist å ha en mindre kaktus å se på ...

#kaktus #blomster #planter #dekorasjon

Grå himmel og hvit snø

I dag morges våknet jeg opp til et lyst, stille og hvitt snøvær. I natt har det virkelig snødd noen centimeter, og ute i naturen kunne vi se snøen dekke trærne, husene, lekeplassen, bilene, veiene og oppkjørselen vår. Naturen var utrolig nydelig med snø! Selv om det var lite snø, tok vi likevel frem snøskuffen og begynte å måke en vei ut slik at vi kunne gå uten at snøen dekket over hele skoene. Etter måkingen spaserte vi til matbutikken for å kjøpe mat og handle ingredienser til kake som vi skal lage senere i ettermiddag (hint: Hjemmelaget kake fra bunnen av).

Det snør, det snør, tiddeli bom! Bilder måtte selvfølgelig tas på veien for å dokumentere det hele. De store "juletrærne" klarer seg meget godt om vintrene. 

"En snøfonn er en vakker ting - hvis den ikke ligger over stien du må måke eller sperrer veien som fører fram til målet ditt." Hal Borland

- Har snøen dukket opp der du bor?

#snø #vær #natur #foto #januar

Interiør & inspirasjon

reklame | annonselenker

Hos Members selger finner du masse interiør til svært rabatterte priser. De selger klær til kvinner og menn, tilbehør, ting til hjemmet og skjønnhetsprodukter. Jeg har plukket ut 8 interiørfavoritter som blant annet er på tilbud akkurat nå. Produktene er linket under bildet.

1.   |   2.   |   3.   |   4.   |   5.   |   6.   |   7.   | 8.

#interiør #members #hjem #hus #stil

Dette spiser vi til middag 11.01.18

Dagens middag, torsdag 11. januar, bestod av kyllingnuggets, grønnsaker (brokkoli og gulrøtter), fiskepinner, fiskegrateng og ris ved siden av. Mesteparten var fritert, men det er ikke ofte vi spiser sånt. Det er ikke så sunt når maten inneholder altfor mye fett. Til middag spiser vi ellers for det meste ganske variert med fisk, kjøtt, grønnsaker og ris. Av og til blir taco, pasta, spagetti eller pizza på menyen. 

- Hva spiser du til middag?
- Hva er din favorittrett?

#mat #middag #meny

Hjemmelagd kake på farta

Gratulerer til min kjære bror som fyller år i dag! Vi lagde en spontan kake til ham siden vi er midt i uken. Bursdagen hans har vi tenkt til å feire på en lørdag eller søndag i slutten av denne uken. Da får vi mer tid til å gjøre best ut av det når ny kake skal lages. Høres litt rart ut å lage to kaker i løpet av en uke, men det skal vi nok få til. Grunnen til at vi lagde kaken i kveld var fordi kremfløten gikk ut på dato i dag og det hadde vært kjipt å bruke kremfløten i helgen når den har gått ut på dato. Her er kaken:

Kakebunnen kjøpte vi ferdig på butikken, så det var bare å pynte kaken og lage krem samt kjøre på med bringebærsyltetøy mellom lagene. På toppen pyntet vi kaken med appelsin og blåbær. Denne gangen ble det ikke gelé på kaken, men med sunn frukt som frister å spise opp.

WE CAKE

#mat #kake #bursdag #hjemmelagd

12 ting bloggere må ha

Først av alt, tusen takk for responsen fra forrige innlegg som handlet om kameraer til bloggere. Har du ikke lest innlegget er det linket HER. I dagens innlegg vil jeg nevne 12 ting som bloggere må ha. Kan dere gjette hva?

Kamera.
Selvfølgelig må du ha et kamera når du er blogger og har en blogg! Man kan ikke være en god blogger uten et kamera, haha. Mange av oss eier vel et bra kamera, eller? En blogg uten bilder hadde vært så kjedelig å gå inn på, spesielt når det kommer til lesere og besøkende. Et bilde sier mer enn tusen ord! Bloggere som satser høyt liker å fotografere alt mulig rart, så kamera er nøkkelen til inspirasjon og til å dokumentere ting med. Kamera er faktisk gøy å lære seg samt å knipse minner, øyeblikk og opplevelser. Ofte er det slik at bloggere ønsker å ha et mindre kamera i tillegg til speilrefleks. Kamera med vippeskjerm er genialt å ha med seg så man kan se seg selv.

Kamerastativ + fjernkontroll.
Et kamerastativ er tingen du må skaffe deg hvis du ofte tar antrekksbilder og dagens outfit alene. Husk at stativet må ha stødige bein og passe til kameratypen(e) den er laget for. Hvis du trenger hjelp til å ta bilder av deg selv, spør for eksempel søsken, venner eller familien om å hjelpe deg, så er det ikke alltid de har tid til det. Fjernkontroll er greit å bruke iblant, så kan du trykke og posere samtidig. Men bruker man selvutløser på kamera derimot, kan det bli så stress å løpe frem og tilbake for å stille inn.

Bærbar PC/Mac og nettbrett.
Du må ha noe å blogge på, selvfølgelig. PC-en er bloggernes viktigste verktøy i hverdagen! En bærbar PC eller Mac, fungerer godt. Jeg anbefaler virkelig ASUS sin nye Zenbook 3, som er både liten og lett (veier kun 910 gram) og samtidig full av kraft. Er du glad i bilderedigering og/eller redigere videoer, invester i en PC som har masse minne, høy ytelse og rask prosessor så går alt som smurt! Nettbrett er lettere å ta med seg overalt.

Mobil + selfiestang.
Mobil må alle definitivt ha! Helst en mobil som er utstyrt med et godt mobilkamera og som er rask. De fleste bloggere har iPhone og kan tenke dere hvorfor? iPhone er smart og har operativsystemet iOS, mens andre mobiltelefoner går på Android. Da jeg byttet til iPhone merket jeg at alt var mye lettere. Apples økosystem og iCloud for eksempel, kunne synkronisere så jeg kunne få opp alt på PC-en. Bilder og videoer som jeg hadde tatt med mobilen, ligger på en sky slik at jeg slipper å finne frem kablene for å overføre mediene. En selfiestang trenger alle som liker å ta selfies. Jeg bruker det mer som et stativ og "vloggestang" for mobilen.

Sosiale medier.
E-post, Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat, Twitter ... listen blir utrolig lang om jeg skulle nevne alle de sosiale mediene. Å bruke sosiale medier for å promotere bloggen er genialt for å få flere nye lesere og følgere. Du kan opprette en Facebook-side til bloggen din og legge ut dine nyeste publiserte innlegg, og kanskje legge ut link på en Facebook-gruppe som kun er for bloggere. Som blogger føler du nesten som at du er en offentlig person (hvis du viser deg selv da). En toppblogger er mer som en offentlig person siden alle kjenner til han eller hun - en kjent person. Leserne dine vil gjerne følge med på ditt liv og hva gjør du for dine lesere? Jo, på bloggen skriver du at leserne dine kan følge deg på andre sosiale medier utenfor bloggen. Vær aktiv og husk også å ha en egen e-postadresse for bloggen din for at lesere og sponsorer kan kontakte deg for spørsmål og mulig samarbeid.

Kjøpe nye ting.
Som blogger er det ikke alltid lett å leve med tingene vi har rundt oss. Den ene gangen kan vi kjøpe altfor mye som vi nesten ikke trenger fordi ting er på tilbud (vi vil ikke gå glipp av det), andre ganger kjøper vi kanskje samme ting, men i forskjellige farger fordi vi ikke kan bestemme oss for hvilken farge vi skal velge. Derfor blir det masse shopping på nett og ellers i vårt virkelige liv. Vi må alltid ha noe nytt som vi kan vise frem på bloggen og anbefale til dere lesere, og det kan være alt fra klær, interiørting, elektronikk osv ... Pass opp hvis du skal handle noe på nett, da ikke alle sider er til å stole på.

Planlegger, notatbøker og kalendere.
Planlegg dine blogginnlegg og skriv ned hva du har tenkt til å publisere dag for dag i planleggeren slik at det ikke blir for mange innlegg den dagen og andre ingen. Kommer du på noen temaer og innlegg du vil skrive om, skriv ned idéene før de forsvinner! Bloggere bruker planleggere, notatbøker og kalendere som holder styr på alt. Av og til bruker vi også notat-appen på mobilen. Vi må også ha inspirasjon til å kunne skrive blogginnlegg som lesere vil ha glede av å lese om. Det hender at vi skaffer inspirasjon hos andre bloggere, og av til føles det ut som om vi kopierer og skriver akkurat det samme. Uken som gikk, outfit of the day (OOTD), dagens middagstips ...

God tid.
Å skrive et blogginnlegg er ikke alltid lett, så det kan ta opptil flere timer å skrive et skikkelig bra blogginnlegg. Når bilder skal planlegges, bilder og videoer må redigeres og teksten skrives - det tar mye tid! Jeg pleier som regel å bruke god tid på innleggene, leser igjennom teksten før jeg publiserer og svarer på lesernes kommentarer også om det har kommet inn noen spørsmål.

Dagslys.
Om vinteren kjenner jeg hvor lite dagslys det er der ute. Jeg står opp tidlig på morgenen bekmørkt og kommer hjem igjen mørkt som langt på kvelden. Å ta bilder kan være utfordrende til tider, spesielt hvis man ikke har så godt med sollys der ute. Det er jo nesten mørkt hele døgnet, men om sommeren elsker jeg at det blir så sent mørkt for da kan jeg være lenger ute. Dagslys er viktig for at bildene skal bli bra og benytt det mens du kan.

Studiolys.
Kanskje det løser seg med å investere i et studiolys? Da får man lys hele døgnet innendørs! Mange vloggere har skaffet seg studiolys da de filmer mye til Youtubekanalen deres når de for eksempel skal sminke seg. Dette kan koste en del og det tar litt plass å ha det stående.

En ryddig og ren leilighet + pynter med grønne planter.
Hos en blogger kan ikke ting være slengt rundt på gulvet, alt må være vasket, pakket og rent hvor som helst. Med mindre man bor med noen andre, så må også de lære å rydde etter seg. Det er tross alt her vi tar bilder mest: I stuen når vi ser på TV, på kjøkkenet der vi lager mat, på soverommet der vi sover, på badet der vi sminker oss og gangen som har masse ytterklær og sko slengt overalt. Vi bloggere har også stor interesse å fylle huset med grønne planter for å friske opp og skape trivsel. Grønne planter kan være alt fra kaktuser til stående gulvplanter.

Venner, familie og bekjente.
Vi er avhengig av å ha noen rundt oss som støtter og forstår at vi er bloggere som har en blogg som hobby/jobb. Dette tenker jeg på for eksempel at vi skal gjøre noe sammen. Kamera blir ofte dratt opp for å dokumentere alt vi gjør. Det kalles for å fange et øyeblikk, og noen ganger er det lettere å la kameraet ligge igjen så det ikke står i veien når vi nyter tiden sammen.

- Er det noe du som blogger må ha som ikke står på denne listen?
- Kjenner du deg igjen?

#tips #blogg #blogger #kamera #fotografering #skriverier #planlegger #notatbok #kalender

10 supre kameraer til bloggere

Er du en blogger, vlogger eller en fotograf som stadig er på farten? Her er noen gode kameraer som er meget lette i vekten å ha med seg overalt. Glad i å ta selfies eller å vlogge? Da er kameraer med vippeskjermer (vrinklbar display) et stort must have når du kan se deg selv når du filmer. Nedenfor anbefaler jeg 10 stilige kameraer som fungerer godt som vloggkamera eller rett og slett som "kamera man må ha med på farten".

 

Olympus Pen E-PL7 + 14-42 mm

Dette er en ekte perle - et kamera som er elegant, detaljert og passer inn i den lyse fashion-stilen! Designet er utrolig fint og det beste med det, er at det kommer med innebygd WIFI slik at det gjør bildedelingen enda lettere med et klikk. Ekstern blits og stor selfie-skjerm på 3" vil bloggere sette stor pris på, spesielt hvis man er opptatt av å ta selfies. Mange av dere som tar bilder til Instagram vil elske dette kameraet, i tillegg kommer det med mange kreative bildeeffekter.


Olympus Pen E-PL8 + 14-42 mm

E-PL 8 har ganske like egenskaper som det over, E-PL 7, men retrodesignet er litt forskjellig og i pris.


Canon G7X Mark 2

Dette vloggkameraet er definitivt et stort must-have! Jeg har sett mange kjente bloggere bruke dette kameraet når de vlogger. Utrolig god bilde- og filmkvalitet samt lyd også. Den har WIFI med NFC-paring, bred blenderåpning, rask lukketid, videoopptak i Full HD 1080p og mye mer. Skjermen? Den kan snus 180 grader opp og frem i "selfie", og ca. 45 grader ned.


Canon Eos M3 + 15-45 mm

Dette er et speilløst systemkamera som har en skjult liten pop-up blits på toppen. Den har en trykkfølsom skjerm på 3" som kan vippes opp. Ta skarpe bilder uten problemer.


Canon Eos M10 SLT kamera + 15-45 mm

Dette er Canons minste systemkamera og er et enkelt nybegynnerkamera som er lett å håndtere. Den har få knapper og ved å trykke på den følsomme skjermen kan kameraet bli fokusert på for eksempel en ting. For nybegynneren er det enklest å velge automatisk opptak hvor kameraet tilpasser seg motivet, eller selvbestemt opptak hvor fotografen kan bestemme litt eller alt selv - bare i 1080 HD-video. Kommer med WIFI/NFC.


Sony Alpha a5100 systemkamera + 16-50 mm

Det kompakte kameraet har et utbyttbart objektiv og trådløse funksjoner. God bildekvalitet og rask bildeprosessering. Den er perfekt for hverdagslig fotografering som å ta portrettbilder og naturbilder. Med innebygd WIFI med NFC kan man parre smarttelefonen eller nettbrett så den kan være fjernkontrollen for kameraet. Man kan også laste ned bilder slik at man slipper å bruke kabelen.


Sony Alpha a6000 systemkamera m/16-50mm PZ-objektiv

Kompakt systemkamera fra Sony Alpha-serien! Ta flotte bilder og spill inn full HD-video med dette kameraet! Den store 3" LCD-skjermen kan vendes 90° nedover og 45° oppover så da kan du ta flotte bilder fra alle mulige vinkler. Skulle vi sammenligne Sony a6000 og Sony a5100, så har a6000 en elektronisk søker.


Panasonic Lumix DMC-GF7 kompakt systemkamera

Et stilfullt og minimalistisk retrokamera fra Panasonic til deg som fotograferer mye. Kameraet har en høykvalitets Live MOS-sensor for super detaljnivå og minimalt med støy, selv under dårlige lysforhold.


Panasonic Lumix DMC-TZ90 ultrazoom kamera

Dette er et superzoom kamera der man kan komme tett innpå ting som er langt borte. Med 30 x zoom, 4K-video og rask autofokus får du med deg alt som skjer. Til deg som reiser mye, er på ferier er det et ålreit kompaktkamera å bruke.


Canon EOS M6 hybridkamera + 15-45 mm

Du får DSLR-egenskaper i størrelsen til et kompakt kamera. Med 15-45 mm EF-M linse, 24.2 MP sensor, vippbar touchskjerm og trådløs tilkobling kan du dele din kjærlighet til fotografi med hele verden.

 

Kanskje jeg i fremtiden kommer til å skaffe meg en av disse anbefalte kameraene. Til dags dato har jeg bare kun et kamera, Sony a3000. Skulle også ønske jeg hadde et mindre et, helst med vippeskjerm. Ellers bruker jeg mobilkameraet en god del når jeg skal ta bilder!

- Har du noen av disse kameraene?
- Hvilket kamera har du?

#kamera #fotografering #vloggere #bloggere #kompaktkamera #systemkamera

Sykt rar drøm og hvordan jeg har det for tiden

I natt våknet jeg av en sykt rar drøm. Klokken var litt over to og jeg merket at tårene rant nedover kinnene mine. Det var enda mørkt og jeg satte meg opp for å komme til meg selv. Tårene stoppet ikke før jeg la meg til å sove igjen. Jeg har hatt en del slike drømmer i fjor, ikke gode men vonde. Som i et mareritt. Vonde drømmer gjorde at jeg ikke klarte å holde tårene tilbake igjen. Det er som om de sykeste drømmene ville fortelle meg noe i forbindelse med hvordan jeg har det for tiden. Drømmen i natt husker jeg ikke så godt, men den var ganske utydelig og hoppet hele tiden frem og tilbake i tid. Litt husker jeg. Det handlet om en avis og temaet press. Jeg likte veldig godt å lese denne avisen og tok den frem i skjul for å bla litt i den. Med en gang jeg åpnet den, kom det en mann stormende ut av det blå, grep tak i avisen jeg holdt i hånden og rev den i stykker foran øynene på meg før jeg klarte å reagere. Jeg lurte på hvorfor i alle dager han gjorde det. Det var som at han ikke ville at jeg skulle følge drømmene mine, og før han forsvant sa han til meg om å gjøre andre viktigere ting i livet fremfor å følge drømmene som han påstod aldri kom til å bli virkelig.

En annen ting jeg drømte om, var press. I dagens samfunn føler jeg det er for mye press. Kroppspress, utseendepress, skolepress, statuspress osv ... Det er som en tøff kamp om å være den aller beste og noen ganger kan det være vanskelig å bli akseptert for den man er. Nesten som at alle må være perfekte. Å få høre at du er flink når du er best, det gir et stort løft, men hva om man ikke er god nok fra før? Hva føler vi og hvordan har vi det? Jeg må si at jeg har vært langt nede mange dager i løpet av i fjor 2017, fordi jeg følte at jeg ikke var god nok. Dette har preget meg lenge i mer enn ett år, men jeg begynner å komme meg opp igjen. Det tar bare litt tid og dager. Kanskje et år. Jeg har brukt veldig lang tid, måned etter måned, til å bygge meg selv opp igjen etter ord og kommentarer som såret, vonde dager som aldri skulle ha vært og dager hvor jeg satt helt alene og tenkte stille for meg selv: "Er jeg god nok?". Slike ting har jeg aldri snakket med noen om, og på bloggen min er det mye lettere å skrive om tanker, fremfor å snakke om det, synes jeg. Vi har lært at ingen er perfekte, alle er forskjellige når det gjelder personlighet, utseende, kropp, hvordan vi gjør ting og hva vi velger senere i livet. Press er bare en av livets faser som vi alle sammen må igjennom, dessverre, men noen ganger kan det være vanskelig å komme gjennom det selv uten hjelp og støtte.

Bildet over får meg forresten til å føle meg litt bedre, haha. Det er en morsom edderkopp som sitter godt plantet i sofaen og koser seg med en avis.

#personlig #drømmer #meninger #press #tanker

Mine nyeste smykker

reklame | smykkene er sponset

Nå vil jeg vise frem mine nyeste smykker fra Korspaahjertet. Det ene armbåndet Tibet Charm (sølvfarget) vant jeg i julekalenderen luke 24 i fjor, 2017. Man kunne vinne et smykke hver dag i desember frem til jul, så måtte man bare gå inn på nettbutikken og skrive det smykket man ønsket seg i kommentarfeltet på Facebook. I tillegg fikk jeg lov til å plukke ut to andre smykker fra nettbutikken deres for å skrive litt om dem. Da Korspaahjertet har så mange fine smykker, er det utrolig vanskelig å bare velge ut to, men valget falt på et uglesmykke og et gullarmbånd 18KGP. 

Gullarmbånd HER    |    Uglesmykke HER

Uglesmykket foran og bak. På baksiden av smykket er det rosedekor. Det er et langt kjede på 75 cm og selve ugla måler 5,1 x 4,7 cm. Jeg falt veldig for den da jeg så de søte blå safirfargede øynene og de glitrende steinene rundt. Uglas kropp er av materiale glass og fungerer som et speil, så da kan jeg se meg selv klart og tydelig.

Dette gullarmbåndet er av material 18K gult gullplett. Det betyr at det er gullbelagt med et tynt lag av 18 karat gull og ser ut som ekte gull. Meget pent armbånd som passer til for eksempel fest.

Smykket som vant til venstre er et armbånd som heter Tibet Charm. Fargen er Tibetsølv og jeg synes den er utrolig fin med et hjerte og mange charms rundt! Korspaahjertet har foreløpig ikke den på lager, men et lignende armbånd som nesten er ganske likt kan dere finne HER (Fashion Charms).

Alle smykkene som Korspaahjertet selger, er nikkelfrie. Ta en kikk innom Korspaahjertet, de har et stort utvalg av smykker. Har dere noen favoritter?

#smykker #hjerte #hjertesmykker #smykketre #ugle #mote

En kul dings til mobilkameraet

Jeg har vært på nettshopping (kunne ikke la være) og trykket plutselig "bestilt" på en vare som fanget min oppmerksomhet. Det er en ...

La meg presentere: Det er en HD12X Zoom linse som passer til de fleste smarttelefoner! Den festes med en klype som følger med, på baksiden av telefonens kameralinse. Jeg har lenge hatt lyst på en ekstra linse med lang zoom på mobilen for å kunne ta bedre bilder av fugler, fly, utsikt som er langt borte og selvfølgelig av månen som lyser opp på den mørke nattehimmelen. En dag så jeg annonsen på Instagram (med rabatt), og da bestilte jeg den. Lurer på om den er verdt de 265 kronene?

På nettsiden deres står det at man kan ta profesjonelle kvalitetsbilder. Det hadde vært supert å ha med overalt siden den er lett i vekten enn at jeg drasser med meg rundt den tunge speilrefleksen 24/7 når jeg skal til ett sted hehe. Tenk så mange fine bilder jeg kan ta med denne zoom linsen festet på mobilkameraet. Av naturen, utsikter, bygninger og dyr, og ting som er så langt borte enn det øyet kan se. Kanskje jeg får et pent bilde av månen som jeg var så gira på å se? Gleder meg til denne magiske dingsen kommer i posten, for da skal denne prøves ut.

Bildet over er hentet fra HER (eksempelbilde av månen). Som dere ser så kan man fotografere månen på lang avstand slik at månen blir stor og detaljert. Månen har faktisk flekker på seg!

#mobilkamera #kamera #mobil #linse #foto #zoom

Ikke la gamle minner forsvinne, bevar dem

innlegget er i samarbeid med BGA Minner

Livet er her og nå! Vi lever i 2018, i en teknologisk hverdag. Teknologien er stadig i utvikling og forskerne finner opp flere nyttige ting som gjør livene våre enda lettere. Jeg husker jeg fikk min første mobil, Nokia 5070, da jeg gikk i 6. klasse. Den hadde svært lite lagringsplass. Hver gang jeg hadde tenkt å ta bilder, måtte jeg passe på at det var nok ledig plass. Begrensningen var ca. 20 bilder og videofilming kunne jeg bare gjøre på maks 20 sekunder. Det var utrolig kjipt å ikke ha et minnekort og god nok lagringsplass.

Nå som vi lever i nuet er det viktig å ta vare på minnene. Kamera med minnekort kan lagre mange tusen bilder og videoer, og som blogger er det viktig å dokumentere alt i hverdagen gjennom et kamera. Vi kan overføre alt til PC-en, USB og DVD "bærbar", og senere vise de frem igjen til venner, familie og bekjente. Tenk tilbake på våre foreldre, besteforeldre og andre som ble født tidligere enn oss, hvordan bevarte de minnene sine? Alt kunne de ikke spare på, men mange lagret minnene i smalfilm, videobånd og de fleste brukte også engangskamera til å ta bilder som de senere printet ut i en fotobutikk. Foreldrene mine har fortsatt en bryllupsvideo lagret i en gammel VHS og små kassetter. Slike gamle ting bruker vi ikke lenger (VHS-spilleren produseres ikke mer), og da er det nesten ikke en mulighet å få se øyeblikkene igjen!

Sitter du på noen gamle bilder og videoer i gamle formater, vil jeg anbefale å besøke BGA Minner som er eksperter med overføring av smalfilm, videobånd, lysbilder/negativ og lydbånd over til DVD/USB. De vet hvor betydningsfullt minner er for deg og dine kjære, og de hjelper deg nøye med de beste minnene bevart trygt i et digitalt format.

#minner #bilder #videoer #tips #bgaminner #dvd #usb #øyeblikk

Tilbakeblikk 2017 - del 2

Her kommer innlegg del 2 av året 2017. Del 1 kan dere lese HER hvis dere ikke har lest det.

JULI

Høydepunktet i denne måneden var Skandinavias største strandfest, Palmesus festival 30. juni - 1. juli. Jeg så strandfesten LIVE hjemme i sofakroken med PC koblet til TV-en. Å se det hjemme var ikke helt det samme som å være akkurat der. I 2016 var jeg på Palmesus begge dagene fordi heldige meg hadde vunnet weekend-billetter.

6. juli var årets største handelens dag i Kvadraturen. Jeg kjøpte vanvittig mye fint på tilbud. Det ble mest klær som ytterjakker, kjoler og topper. 7. juli kom P4 sommerturné på besøk i Kristiansand Øvre Torv, og de hadde radiosending, smaksprøver og masse spennende aktiviteter. 

Det var veldig varmt i juli måned, så vi dro til et sted vi aldri hadde vært før: Hamresanden! Vi hørte det var en superfin strand der, som vi ble anbefalt til å besøke. Utover stranda kunne vi se mot Kjevik flyplass.

Bilderesultat for zhuo.blogg.no hamresanden

14. juli kjørte vi til Søgne på Tangvall. Det var Tangvalldagen med tivoli, pølsespisekonkurranse og trylleshow. Etter å ha vært der, dro vi videre til Åros Feriesenter i noen timer på stranda som var der.

Vi plukket massevis av bringebær, gule bringebær og blåbær.

Paprikaplantene har vokst, 5-6 blader! 

Det er lenge siden jeg har bowlet, så vi tok oss en tur til Hannevika Bowling. Det var så gøy!

Eneste plommen på treet? 

28. juli kunne jeg endelig gratulere mine kaktuser med 2-års dagen. Digg å ha grønne fingre når det gjelder stell av planter.

 

AUGUST

11. august tok vi en dagstur til Danmark i byen Hirtshals. Besøkte Nordsøen Oceanarium som er Nordeuropas største akvarium og Hirtshals fyr. Vi gikk opp mange trapper og da vi kom opp på toppen kunne vi se den fine utsikten.

Paprikagjengen har vokst mye høyere enn sist vi så til dem. 

Var på moteshow "Fashion autumn" på Sørlandssenteret. 

SEPTEMBER

LOS-dagen i Dyreparken 3. september. Gratis inngang for alle LOS-kunder!

11. september: Stortingsvalget 2017. Valgdagen der alle som har stemmerett burde bruke stemmen sin.

 

OKTOBER

10. oktober ble jeg 21 år! Feiret bursdagen min sammen med mamma.

Mange har bursdager i oktober. Etter en uke senere feiret vi enda en bursdag.

Torvkvartalet (nytt kjøpesenter) åpnet og det beste er at Zara - den største motekjeden i Europa har fått sin plass i bygget.

I slutten av oktober var det Halloween, og vi delte ut masse godteri til store og små som ringte på døra.

 

NOVEMBER

Etter 31. oktober som er Halloween begynte mange butikker å pynte til jul. I november, er ikke det litt tidlig? Men koselig var det å få julestemning. Jeg kjøpte abonnement på Netflix slik at vi kunne se på filmer og serier. Black Friday 24. november var helt vilt på morgenen da så mange folk kom tidlig og stod i kø utenfor butikken.

Jeg vant to fine bordbrikker fra Sukhi sin giveaway og jeg kunne velge fargene jeg ville ha på dem.

 

DESEMBER

Den siste måneden i året var så koselig. Julebyen Kristiansand var pyntet, julemarkedet var satt opp, julekonserter og juledekorasjoner. Den nye flotte isbanen på Øvre Torv åpnet i Kristiansand 2. desember og vi kunne glede oss over å stå på skøyter for første gang på isbanen "KOMPIS".

Juletregrantenning i byen 3. desember som også er 1. søndag i advent. 3D lysshowet som lyste opp Torvkvartalets fasade var tilbake på Torvet. Mange publikum til stede og vi kunne se en svevende juleengel, vinduer som lyste opp, et pepperkakehus, juleluker som ble åpnet og et juletre. Fasaden som dekket så veldig levende ut med "magi" og lys kombinert med musikk i bakgrunnen. For et fint lysshow!

Et vakkert julemarked på Grimsvollen søndag 2. advent! Vi var der tidlig for å levere sjokoladekake, pepperkaker og kakemenn ned til "boden" som holdt til (nesten) helt sist på julemarkedet.

Julebord julen 2017 med god mat: Ribbe med sprø svor, kalkun, julepølse, rødkål, surkål, grønnsaker som gulrøtter, blomkål, brokkoli, poteter og brunsaus.

Nå har det kommet paprika.

Søndag 3. advent var det konsert på Torvet med gjesteartister, band og barnekor. Julesanger ble spilt og vi kunne synge med.

Overvåkningskameraet som jeg hadde vunnet hos en blogger kom i posten og det samme med flaxloddet.

Tusen takk for alt, 2017!

#juli #august #september #oktober #november #desember #2017 #tilbakeblikk

Tilbakeblikk 2017 - del 1

2017 har vært et år med både oppturer og nedturer for meg. Jeg velger å dele inn innleggene i to deler der første del er fra januar - juni, og andre del fra juli til desember.

JANUAR

Høydepunktet var da jeg fikk den nye mobilen min, en iPhone 7 i posten. Jeg var så heldig som vant i en luke i julekalenderen 2016 til Hello. I alle lukene kunne man vinne 1 stk iPhone 7 hver dag så jeg deltok hver dag for å prøve lykken. Det lønte seg og en dag i desember fikk jeg en telefon av dem og de sa at jeg hadde vunnet. Jeg husker at jeg hoppet av glede å endelig ha en så bra mobil!

Vi feiret bursdagen til broren min og han fikk en kjempefin hjemmelagd rund kake med blåbærpynt og gelé på toppen.

 

FEBRUAR

Vinnerlykke igjen? Sørlandssenteret sin Instagram hadde giveaway og jeg vant denne flotte Omaggio vasen fra Rafens Sørlandssenteret. Den var kjempestor!

Vi feiret morsdagen 12. februar. Denne gangen med marsipankake som også er hjemmelagd.

 

MARS

Snøen har gjort comeback og jeg som trodde våren ville komme etter februar. Det var kaldt, men fint ute i naturen til å ta fantastiske snøbilder!

Selvfølgelig dukket en regnbue opp på himmelen som jeg bare måtte ta bilde av.

Vi fikk noen proffe elektrikere på besøk som skulle installere ny T-We dekode fra Canal Digital og internett. Vårt gamle nett var så utrolig treigt og jeg som ofte laster opp videoer på Youtube, det tok sin tid. Før hadde vi nedlastings- og opplastingshastigheten på 2.2 Mbit/s og 0.4 Mbit/s, nå har vi gått over til 58.4 Mbit/s og 59.8 Mbit/s. Litt av en forskjell.

Litt senere mars kunne vi endelig se etter vårtegn. Jeg var ute og tok mange bilder av krokus!

 

APRIL

Jeg så på moteshowet som viste vårens motetrender, tok masse bilder og prøvde meg på "Min køkkenhave"-prosjekt. Det er noen små papp potteplanter med forskjellige frø i. Jeg fikk de da jeg handlet på Bilka i Aalborg, Danmark for noen år siden. Dild - vårsalat - agurk - aubergine. Etter noen uker ble det noen søte små spirer.

Ikke nok med det, jeg måtte også se til at kaktusene mine hadde det bra. På tide å omplante? De vokser så fort! Da jeg kjøpte dem har de en gang vært små "IKEA-planter" på rundt 6 cm i diameter, en pakke med 3 stk forskjellige kaktuser. Og jeg som har klart å holde dem i live i over 1,5 år er helt utrolig!

Plantet også paprika og ulike grønnsaker fra frø.

Jeg vant gavekort på 1000,- hos Rabble påskekonkurranse. De trakk 10 vinnere og denne konkurransen postet jeg også på bloggen for å også få dere lesere til å delta.

MAI

I mai var jeg ganske mye ute og fotograferte. Det hadde blitt mye varmere og jeg kunne kjenne våren var på plass. 17. mai var dagen vi alle gledet oss til, selv jeg stod opp kjempetidlig for å få med meg skoletoget og senere borgertoget som gikk litt senere på dagen. 

5. mai kom Hennig-Olsen is og delte ut gratis ispinner og krone-is til folket fordi de feiret det er 93 år siden de startet med å lage iskrem. Jeg smakte på en krone-is med peanøtter, sjokolade og karamell, og en Dugg Yoghurtis med bringebær og jordbær.

Vi var turister for en dag i vår egen by, Kristiansand! "Turist i egen by" er arrangert av Kristiansand kommune og Visit Sørlandet der vi har muligheten til å oppleve museum, attraksjoner og aktiviteter i vår flotte by - en hel dag med gratis inngang på forskjellige steder. Vi tok MS Maarten - båttur som varte i ca. 1,5 timer, dro på Odderøya museumshavn og Agder naturmuseum og botaniske hage.

Lørdag 27. mai og søndag 28. mai var det båtmesse i Gjestehavna ved Tresse, Kristiansand. Mange benyttet dagene til å legge ut båten sin for salg slik at andre båtinteresserte kunne få muligheten til å komme på visning og ta en ekstra titt. 

 

JUNI

I vår plantet vi frøene fra en spiseklar paprika som vi hadde kjøpt på matbutikken tett i tett for å se om det ville komme paprika. Det gjorde visst det! Vi kjøpte ellers masse planter hos Plantasjen så vi kunne pynte opp hagen litt.

Jeg var på Pink Party konsert på Sørlandssenteret. Hadde med kamera, men visste ikke det ikke var lov (hadde spurt før da jeg hentet billettene om det var lov så sa de nja ...) så det ble et kameratrøbbel ved inngangen. Konserten var bra, men kunne ikke se hele fordi vi måtte rekke bussen tilbake. Bussen som kom fikk vi ikke ta og det ble en stor krangel ut av det med bussjåføren som ikke ville ha oss med tilbake til Kvadraturen :/ 

Fortsettelse del 2 kommer!

#januar #februar #mars #april #mai #juni #2017 #tilbakeblikk

Fantastisk fyrverkerishow

Natten mellom nyttårsaften og nyttår gikk vi ut og opp til toppen for å se på fyrverkeri oppskyting kl. 00:00. Her på toppen kunne vi se litt av Kristiansand sentrum, Vågsbygd og Odderøya. Det kommunale fyrverkeriet ble sendt opp fra midnatt retning Odderøya toppen, og varte i ca. 6 minutter. Fra alle vinkler så vi små og store raketter som ble skutt opp. Det smalt vanvittig høyt over hodet på oss der vi stod, og noen av oss ble vel litt skremt av smellene til å gå ut og se på for første gang. Se alle bildene av nyttårshimmelen! 

Å ta bilder av fyrverkeri var litt av en utfordring. Man burde ha et stativ til kamera for å få til et bra bilde, men det har jeg ikke. Jeg gikk gjennom bildene jeg tok, måtte slette en del og nå har jeg valgt ut de beste bildene jeg tok:

Her vifter noen ivrig med stjerneskudd.

Det ser ut som en engel. 

#fyrverkeri #raketter #2018 #newyear #nyttårsaften #nyttår

Nyttårsaften 2017

Hei og godt nyttår alle sammen! Nå er vi inne i et helt nytt år med mange nye muligheter. Farvel 2017, velkommen 2018! Nyttårsaften i går var utrolig nydelig. Vi spiste en deilig middag med masse god mat på bordet og etter at vi hadde spist, tok vi på oss festklær og pyntet oss fine for å fotografere årets siste julebilde med juletreet i bakgrunnen.

Middagsbordet nyttårsaften:

Scampi, ribbe, black wood ear mushrooms: Black fungus (云耳), White cut chicken (白切鸡) og grønnsaker: Blomkål, brokkoli, gulrøtter og sjampinjong. Mmm!

Mitt nyttårsaften antrekk:

Neglene mine måtte også lakkes glitrende med W7 Nail Polish no. 73 Cosmic Green! 

Nå er alt av julepynt blitt pakket vekk for julen 2017. Vi ryddet det vekk i dag morges og lagret alt som har med jul i skap og skuffer. Julen er jo over og da er det rart å la juletreet, julepynten på vinduene, husene med telys og den kunstige julestjerna blomsten stå litt til etter nyttår. 

#nyttårsaften #2017 #jul #romjulen #juletre #mat