hits

februar 2013

Svar på spørsmålsrunden

- Hva ville du kalt din Axolotl om du fikk en?
- Hmm, siden Axolotl er et navn som er så kult, så tror jeg faktisk at jeg kaller h*n Axolotl - det real navnet. For de som ikke vet hva Axolotl er, les mer her.

- Hvilken farge liker du best?
- Rosa og lys blå. Gjerne lyse farger :)

- Liker du ID (One Direction) eller JB (Justin Bieber) best?
- Er ikke spesielt så stor fan av de, men sangene er ok.

- Hva er ditt idol?
- Jeg har forskjellige idol som jeg ser opp til. Det kan være kjendiser: Taylor Swift, Rihanna, Britney Spears ... Folk rundt meg og bloggere kanskje? ...

- Har du dyr?
- Har akvariefisker som kjæledyr. Det høres kanskje litt rart ut når det er kjæledyr, haha. Det jeg har igjen er: 2 Gullbarber og 2 Kobberbarber.

- Yndlingsfilm?
- Filmen "Oppdrag Nemo" da jeg var liten. Nå ser jeg på kinesiske filmer, så det må være de som er mine yndlingsfilmer. Ser ellers ikke så mye på filmer.

- Liker du å ta bilder?
- Ja! Jeg liker å ta bilder av alt mulig rart.

- Redigeringsprogram?
- Redigeringsprogrammene jeg bruker er: Picmonkey, Adobe Photoshop CS5 og Pixlr.

- Hva er det pinligste du har gjort?
- Jeg har gjort så mye rart. En gang i 3. klasse begynte jeg å skrive navnene til folk (øvde på å skrive) da de ikke likte det og sa: - Hvorfor skriver du oss på ei liste?

- Hva vil du kalle deg selv?
- Et annet navn som ikke har noe med Cindy/Zhuo å gjøre. Føler meg bare annerledes siden navnet brukes så sjeldent i Norge.

- Du har valgt linja "Design og Håndverk". Hva ønsker du å bli?
- Videre på VG2 har jeg søkt:


1. Interiør og utstillingsdesign:
Elsker interiør og design. Jeg vil lære å innrede rom eller hus. Vil gå på denne linja og videre utdanne meg til arkitekt.

2. Barne- og ungdomsarbeiderfag:
Fra design og håndverk, kryssløp. Elsker å jobbe med barn, skal kanskje jobbe i barnehage eller skole. Det er også veldig lett å få seg jobb.

3. IKT-servicefag:
Vil lære meg mer datatmaskin. På IKT tar de inn PC-er som skal på reperasjon eller skal fikses (de har på skolen vår, men linja er på en annen skole).

Dere som (ikke) kjenner meg godt: Blomsterdekoratør passer ikke for meg, har jeg tenkt på lenge, derfor har jeg ikke valgt det. Jeg har ikke så stor interesse for det og kommer nok ikke til å klare det. Målet er å bli arkitekt, interiørdesigner eller lærer.

- Hva slags program like du å se på TV?
- Jeg ser ikke så mye på TV, men ser ofte på "Idol", "Norske Talenter" og "Skal vi danse".

- Liker du Michael Jackson?
- Har hørt alle sangene, for å være helt ærlig så var han veldig flink til å synge ^.^

- Er du redd for tannlegen?
- Ja og nei. Har jeg vært der før, samme tannlege og sted, er jeg ikke redd. 

Håper dere fikk svar på spørsmålene.

Tirsdag 26. februar 2013

Programfag: Søm av pute med skjult glidelås. Trykket mitt. Her har jeg brukt symaskin til å sikk-sakke omrisset til topp og brunn stoffet.

Bunnstoffet.

Flere bilder kommer neste uke!

Nå er det slik at klassen har bestemt at alle skal legge mobilen sin i en kalender når vi kommer inn i klasserommet for å ha time. Om den ikke ligger der og det ringer, blir det anmerkning. Jeg har den på lydløs og ingenting skjer, heldigvis c:

 

Frisør for en dag

Programfag: Kl. 10:00 gikk vi inn til VG2 frisørlinja på skolen. Vi fikk info om hva frisørfaget var og vi fikk lov til å være frisører. Vi hadde grupper (2 - 3 personer), 5 forskjellige stasjoner: 

1. Hårføning     2. Hårmassasje     3. Styling     4. Farging     5. Permanent

Vi fikk øvd oss litt med veiledere på hvordan vi skulle gjøre det. Alle øvelsene ble gjort på dokker, ikke på ekte mennesker. Jeg fant ut at frisør-yrket ikke passet noe for meg, frisører måtte stå hele tiden, noe som jeg ikke klarer.

Cake Pops - Bake It Yourself!

Vil du lage Cake Pops? Hvis ja, så har jeg en supergod oppskrift til dere her.


Startsett Yummy Cakepops får du kjøpt hos Panduro Hobby butikkene.

Bakemiks Whoopies 1 kg - Les mer her

Sweet melts Lysrosa 340 g - Les mer her
Sweet melts Lysblå 340 g
- Les mer her
Sweet melts Lilla 340 g - Les mer her

Strøssel minikuler Fargemiks - Les mer her

Strøssel minikuler Blå miks - Les mer her

Og her er oppskriften:

- Vil dere prøve den ut?

Dagen i bilder + innkjøp

I dag har jeg og mamma vært på Avenyen, det gamle Sørlandssenteret og det nye Sørlandssenteret. Se dagen i bilder:

Vi var innom Montér for å ta en titt på noen små dører til "kottet" vårt.


Bare noe jeg så bak meg der jeg stod. Vi var inne på lageret.

Det gamle Sørlandssenteret, utenfor den kreative butikken Panduro Hobby, hadde de deilige smaksprøver av Cake Pops. De var utrolig gode må jeg si! Jeg har til og med fått en oppskrift som jeg vil dele med dere i neste blogginnlegg.

Cubus møtte jeg Justin Bieber :-D

Neida, det var bare en plakatfigur ... Det stod faktisk to der ;-)

Har kjøpt nye støvletter!


Skopunkten kjøpte vi to par flotte støvletter. Det var "Ta 2 par og få det rimeligste paret halv pris" tilbud.
Venstre par: 149 NOK.
Høyre par: 349 NOK.

Vi også kjøpt mat, men det gidder jeg ikke legge ut, men en kort oppsummering: Kjøpte Jegerbrød, vaffelkjeks, tørkede fruktgodbiter, tomater, brus ...

- Hva har dere gjort i dag?

SponsetBlogg

Den 29.11.2012 registrerte jeg bloggen min på SponsetBlogg.no. Jeg har fått noen sponsorer tror jeg, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre videre. Så da bestemte jeg for å skrive dette innlegget med link for å se hva som skjer. Nå venter jeg i spenning for flere oppdrag. 

- Har dere registrert dere på SponsetBlogg.no?

Pirat tegning


Pirat tegning tegnt for hånd. Jeg har brukt en god del tid på den, håper dere likte den ^.^

- Hva synes dere om tegningen?

Jeg gikk til rådgiveren for å få råd

Etter skolen gikk jeg opp til rådgiverens kontor for å få hjelp til å søke VG2.

6. etasje på skolen. Fantastisk fint! Jeg ventet der en stund før hun kom.

Jeg hadde mange spørsmål å spørre henne om, og svar fikk jeg. Jeg gikk inn på VIGO for å søke.

Begrunnelse; hvorfor jeg vil velge disse linjene:

1. Interiør og utstillingsdesign:
Elsker interiør og design. Jeg vil lære å innrede rom eller hus. Vil gå på denne linja og videre utdanne meg til arkitekt.

2. Barne- og ungdomsarbeiderfag:
Fra design og håndverk, kryssløp. Elsker å jobbe med barn, skal kanskje jobbe i barnehage eller skole. Det er også veldig lett å få seg jobb.

3. IKT-servicefag:
Vil lære meg mer datamaskin. På IKT tar de inn PC-er som skal på reperasjon eller skal fikses (de har på skolen vår, men linja er på en annen skole).

Fredag 15. februar 2013

Programfag: Leverte inn alt som hadde med skrift-oppgaven å gjøre. Da tegningen var ferdig, settet jeg den i en sort ramme.

Da jeg var ferdig med det, tok jeg tekstiltrykket ned fra veggen og stryket det med strykejern for å få det fastere.

Stryket også banneret. Alle strøk 1/4 på det, siden det var gruppearbeid.

Da alt var ferdig gjort, gjorde vi ferdig lerretene. Malingen var sort veggmaling (hvorfor bruker vi veggmaling og ikke akrylmaling?). Det ferdige resultatet ble:


Taylor Swift, i stilisert form.


Det skal forestille dette bildet.

Klasserommet vårt er veldig dekorativt.

Ikke alle er helt ferdig. Bare til inspirasjon fra andre i klassen min som har laget.


Vi fikk slutte tidlig i dag, kl. 13:30. Jeg satt litt i klasserommet for å gjøre ferdig maleriet.

Bloggen din er et kjært minne

Jeg skriver dette innlegget for å fortelle dere at bloggen deres er et kjært minne. Om du er en kjempeflink blogger som blogger hver dag eller elsker din egen blogg, så synes de fleste at det er som å skrive en dagbok. Vi skriver om dagene vi opplever og forteller det ut til flere lesere ettersom vi poster og poster nye innlegg. Klarer du å blogge flere år på samme blogg, er du god. Da får du "alt på ett sted", slik at du kan bla tilbake når du blir eldre for å se hva du har gjort den og den gangen. Fantastisk eller hva?

Bloggen min ble opprettet 12.07.2009 21:36. Jeg har aldri slettet bloggen, men bare fortsatt blogget på samme blogg siden da. Jeg har blogget i mer enn 3 år. Jeg har prøvd å variere innlegg og kategori/tema slik at bloggen ble mer interessant (av og til synes jeg den er kjedelig, men hva synes du?).


Bilde: we♥it

Så har jeg hørt fra en lærer før som har sagt dette: - Når du skal få deg en jobb senere en gang og arbeidsgiveren din søker opp navnet ditt på internett for å finne ut om du egentlig er til å stole på. Har du skrevet en blogg før, vil navnet ditt dukke opp - med alle dine publiserte innlegg (kanskje noen for personlige?). Mitt tips er å: Blogge noe som passer til alle typer lesere (det kan være barn i alderen 8 - 10 år som leser det du skriver) og alle i alle aldre. Er du ikke fornøyd med tidligere innlegg; Bla tilbake i arkivet ditt og slett alle unødvendige blogginnlegg. Husk at alt du legger ut kan alle se og lese!

Onsdag 13. februar 2013

Dette gjorde jeg hjemme: Tegnet videre på portrettfoto-oppgaven. Jeg valgte Taylor Swift og med det forstørret jeg det på kopimaskinen så det passet til et A4 ark. Deretter la jeg det på lysbordet, tegnet av de viktigste konturene med en HB blyant. Så skyggelegget jeg tegningen med grå valører.

Programfag: Plakat av Taylor Swift. Plakaten skulle være en stilisert (forenklet) form. Først fant jeg et bilde (portrettfoto) på Google med tydelige skygger. Så skrev jeg ut bildet i sort/hvitt i 3 eksemplarer. Da jeg var ferdig med det, tegnet jeg de viktigste skyggene med tusj på en av kopiene.
Da den stiliserte tegningen var ferdig, ble den scannet og lagret på PC-en, klar til å overføres på et ferdig malt lerret. Plakaten skal være i sort/hvitt + en farge om ønskelig. Gi bildet en tittel og lag en QR kode av den. Jeg er ikke ferdig med den. Jeg mangler å tegne over på lerretet.


Vikar læreren scannet tegningen på kopimaskinen og hun lagret den på sin PC. Jeg fikk sendt det over til min PC, men jeg får ikke åpnet det på annet sted enn Adobe Photoshop CS5 ... Har litt dårlig tid på meg, alle skal egentlig bli ferdig i morgen på grunn av siste time med tegning før vinterferien.

Naturfag: Lærte å skrive en god rapport fra den dagen vi hadde første time naturfag (torsdag 7. februar), forsøket "1.4 Planpendel".

Veldig enkelt å skrive, skrev mange rapporter på ungdomsskolen før. Kapittel 1 Forskning - undring satt i system. Vi gjorde noen oppgaver.

En god natts søvn er viktig!

Er det bare jeg som legger meg senere enn klokka 22:30 i hverdager og i helgene? Jeg halvsover ofte i timene på grunn av dårlig søvn. Fra og med i morgen skal jeg legge meg tidligere enn kl. 22:00 for å se hvordan det går. Kanskje det blir bedre?

God søvn hele natten er viktig for fysisk og psykisk prestasjon på dagtid. Barn bør sove minst 9 timer hver dag. Voksne bør sove 7 eller 8 timer. Får man ikke nok søvn, hva skjer da? Jo, man mister konsentrasjonen, reagerer ofte senere enn vanlig og halvsover i timene på skolen eller på jobb.

Jeg var nettopp innom APOTEK1 sin side der de hadde noen nyttige tips til å hvordan få bedre søvn.

Sliter du med dårlig søvn? Her er noen bra tips:

1. Stå opp til samme tid hver dag, også i helgene.  
Selv om det er fristende å sove lenge på dager man har fri, kan dette gi problemer med å sovne neste kveld. Tidspunkt for innsovning og oppvåkning styrkes ved å ha en fast døgnrytme. 

2. Få minst ½ time med dagslys hver dag, helst så tidlig på dagen som mulig.  
Produksjonen av melatonin stimuleres av daglys og har en forsinkelse på ca 12 timer. Det er derfor viktig at man får dagslys tidlig på dagen, dette bidrar til at man blir trøtt og søvnig på kvelden. Bruk av dagslyslampe om morgenen kan være nyttig. 

3. Unngå å sove på dagtid.  
Ikke bryt søvnrutinen selv om du ikke har sovet godt en natt. Dersom du må ha en middagslur bør denne være mindre enn 20 minutter.

6. Begrens forbruket av kaffe, te og cola, og slutt med bruken etter ca. kl. 18.  
- Koffein virker stimulerende og gir økt våkenhet. 
-  Alkohol og sigaretter er heller ikke anbefalt de siste timene før du går til sengs. Alkohol kan nok gjøre det lettere å sovne, men gir urolig søvn og dårlig søvnkvalitet. 

5. Reduser aktiviteten om kvelden og vær i ro om natten.  
"Leggeritulaler" er nyttig. Man bør ha vaner som roer ned aktiviteten når det går mot sovetid.

6. Unngå kraftig mosjon eller sterke følelsesmessige opplevelser om kvelden  
Regelmessig mosjon er fint, men avslutt minst 3 timer før sengetid. Trening gjør kroppen "oppjaget" og den får signal om å være våken og i aktivitet.

7. Unngå å være sulten eller overmett etter kl 20  
Spiser du mye rett for du går til sengs, kan det bidra til å holde deg våken. Legger du deg sulten, risikerer du å våkne altfor tidlig. Spis et lett kveldsmåltid et par timer før du legger deg 

8. La soverommet være mørkt, stille og med moderat temperatur
- Luft godt ut tidligere på dagen, fjern kilder til støy, bruk evnt ørepropper.
- Temperaturen bør være mellom ca. 13 og 18 grader
- Soverom bør ikke brukes som arbeids- eller TV-rom.

9. Ikke anstreng deg for å sove - konsentrer deg om å bli avslappet.
- Lær deg avspenningsteknikk eller gjør pusteøvelser.
- Dersom du grubler over et problem, forsøk å skrive det ned og si til deg selv at du skal takle det i morgen.

10. Stå opp hvis du ikke får sove og legg deg igjen en stund senere.
- Unngå å ligge våken i sengen altfor lenge. Stå opp av sengen, gjør noe beroligende som å høre på avslappende musikk eller lese en bok.
- MusiCure selges i Apotek 1. Musikken er spesialkomponert og sammensatt for å gi beroligende effekt

11. Ikke skru på sterkt lys dersom du må opp om natten.
Bruk en liten lommelykt eller nattlampe, unngå å se rett på lyset.  Lys gir signal til kroppen om å våkne, og du må gjennom en ny innsovningsfase.

Kilder: APOTEK1 og Wikipedia.

- Når legger du deg?

Tirsdag 12. februar 2013

Programfag: Trykket noen linotrykk på papir som eksempel. Det var jeg som kom på den gode idéen, å blande farger f.eks blå = lyseblå og mørkeblå, grønn = lysegrønn og mørkegrønn, gul = lysegul og mørkegul, rød = lyserød og mørkerød. Da ble det kvalitetskontrast, statisk, lys og mørk kontrast.


Ferdig med eksemplet.

Vi la gråpapir på bordet og tok banneren (stoffet) på gråpapiret. Før jeg la banneren på, stryket jeg det med strykejern for at den ikke skulle "krølle seg" i formen. Gaffateipen ble brukt til hjelpelinjer. Her er trykkene:


4 forskjellige linoleumtrykk.

Mandag 11. februar 2013

Programfag: Gruppeoppgave: Tekstilbanner. Først så vi en youtubefilm:


Det var fra denne videoen den første oppvarmingsoppgaven kom fra som inspirasjonskilde til det vi gjorde.

Oppgavearket:

Det var frimaling som gruppe, rotasjon hvert 5. minutt i ca. 3 omganger. Vi skulle male med den hånda vi ikke skrev med. De fleste malte med venstre hånd. Alle fikk en lapp der det stod et stikkord på. På min stod det "kjærlighet". Da skulle jeg male noe innenfor det temaet.

Slik ble resultatet:


Den "plakaten" til venstre var vår gruppes.

Oppgave 1:

Også gruppens, samarbeid. Her la vi linotrykkene oppå hverandre slik at det ble overlapping.


Fargen min er blå, stjerneformen. Her blir de forskjellige linotrykkene satt sammen i border.


Måtte bare legge ut et bilde der jeg blandet blåfarge. Det er et speil jeg har tatt malingen på. I morgen skal vi begynne på trykk på tekstil.

Fastelavnsboller

Ingredienser:
100 g smør
ca. 600 g hvetemel
2 dl sukker
½ ts malt kardemomme
½ ts bakepulver
3 ½ dl melk
50 g gjær

Pensling:
1 stk. sammenvispet egg

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
50 g siktet melis


Bilde: Nrk

Tilberedning:
Smuldre smør i det meste av melet. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken og bland deigvæsken med melblandingen. Tilsett resten av melet og bland alt til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Slå ned deigen i bollen og ta den på bakebordet. Elt den godt og trill ut boller. La dem etterheve på stekeplaten ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene. Legg de ferdigstekte bollene på rist til avkjøling.

Visp fløten til luftig krem. Den kan blandes med litt syltetøy eller med ferdig rom-eller vaniljekrem. Del bollene og fyll dem med favorittkremen. Et melisdryss på toppen gjør bollene ekstra lekre.

Spennende fyll i fastelavnsbollene:
Legg en bit kokesjokolade, marsipan eller et par non-stop inni hver bolle før de formes runde. Da blir det en ekstra hyggelig overraskelse for de som skal spise dem.

Oppskrift funnet her.

Fredag 8. februar 2013

Programfag: Jobbet videre med skriftoppgavene.

Oppgave 1: Skrift i en spalte med en eller to "pynte" bokstaver. Først tegnet jeg skisser (forrige gang), så har jeg fargelagt dem med farger.

Selveste oppgave 1 der jeg tar med to bokstaver og skrift som ser ut som ekte skrift.

Oppgave 2: Komposisjon med skrift som passer inn i den rammen som vi får utdelt. Bruk dikt eller tekst du er glad i, eller bare lage ord som betyr noe for deg.
- Formkontraster; liten/stor, organisk/geometrisk, positiv/negativ
- Fargekontraster; komplimentær, kvalitet, lys/mørk


Det siste skal jeg sette inn i rammen.

Torsdag 7. februar 2013

Naturfag: 1. halvår hadde vi matematikk. Nå er vi i 2. halvår, ferdig med matte og begynner på naturfag. Dette skulle vi begynne på i neste uke: Kapittel 2 Næringsstoffene - energi og byggemateriale for kroppen. I dag hadde vi et pendelforsøk. Vi tok først en tre og en bly kule og vi gjettet først (hypotese) på hvilken kule som svingte fortest på tid og ganger.


Utstyr: Stativ, snor, trekule, blykule og stoppeklokke. Hørt om Galileo Galilei? Det var han som fant opp tid (målt med pendler).

Gym: Badminton, kanonball, basketball eller selvvalgt aktivitet. Jeg valgte badminton.

Programfag: Fant portrettbilder på Google - kjendiser. Det var et fint bilde jeg klarte å finne av en kjendis som jeg likte veldig godt - Taylor Swift! Dette var bildet.

Bilde: Google


Tegningen er tegnt på lysbord og er ikke helt ferdig. Mangler valører (skygge). Jeg printet ut 3 bilder, failet en gang (tegnet hele omrisset som jeg egentlig ikke skulle gjøre) og ett bilde som jeg skal lage plakat av (med plakat mener jeg å lage på et lerret + en plakat der jeg viser at jeg mestrer å bruke valører).

Onsdag 6. februar 2013

Programfag: Tegning som var øye, nese og munn. Bildet kommer snart.

Bildene fra i går:

Da klokka var 09:00 fikk vi beskjed om vi kom opp i matte eksamen eller ikke. Det var en stor lettelse for at det bare var to klasser fra design og håndverk / restaurant og matfag som kom opp. Resten kunne juble!

 

Tirsdag 5. februar 2013

Programfag: Trykket 4 forskjellige papirtrykk der jeg eksperomenterer med varme/kalde farger, ulike border og mønstre på forskjellige papirkvaliteter. Balanse i fargekomposisjon, kontrast og spenning som er viktig samt dynamisk og statisk. Da det var ferdig, tok jeg og 1 trykk tekstilmaling. Jeg valgte et av papirtrykkene til å lage et tekstiltrykk. Jeg prøvetrykk før jeg begynte å trykke på stoffet.

Dekorativt klasserom! På veggene henges alle de fine mønstertrykkene.


Jeg satt inne i storefri for å gjøre det ferdig.

I morgen kl. 09:00 er det trekkfag eksamen i matematikk, og det blir sannsynligvis noen klasser som kommer opp og noen ikke. Jeg gruer meg hvis jeg kommer opp.

Mandag 4. februar 2013

Engelsk: Ireland: Facts & Figures. Bono: Spokeman for the World's Poor.

Programfag: Linoliumstrykk. Jeg var gruppeleder for gruppen min for denne uka. Vi skulle ta med en "darling" (et objekt som vi liker godt) til i dag. Jeg tok med en "magisk" stjerne som lyser i mørke når det er mørkt. Den har selvlysende effekt, noe som er så kult.

Med den skulle vi tegne minst 4 skisser av den.

Oppgaven var å lage linoliumtrykk (nesten som stempel).


Her har jeg skåra med ulike typer små "kniver" på den positive formen og brukt blå maling på den negative formen (bakgunnen). Fargen var utrolig vanskelig å få vekk ettersom jeg har skylt og skylt med kaldt vann. Inne på studiespesialisering fikk jeg lagd et ark med trykk på (det var en maskin som klemte fast formen, slik at det dannet seg en fin form).

Fikk tilbake vurdering av koptisk bokbinding.

Fredag 1. februar 2013

Programfag: Vi begynte på kapittel 5: Skrift.

Første rute: Geometriske former. Andre rute: 1/2 av de geometriske figurene. Tredje rute: Bokstaver. Det var slik skriftspråket utviklet seg.

Skrev kalligrafi som betyr "skjønn" og "skrive". Brukte et ark til å skrive med ulike skriftyper (håndskrift).

Da vi var ferdig med mønsteret, fikk vi oppgavene.

Mine skisser:


Er ikke ferdig med fargelegging.

Fikk tilbake vurdering på denne:


Produktkart med priser på baksida, mål 1:25 og pris.


I storefri var det talentershow på skolen. Jeg filmet for å få med meg alt.
Det kan være at videoen er litt hakkete, har prøvd å få den så bra som mulig. Videoen kommer snart når jeg får lasta den opp.