CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

februar 2016

En ekstra spesiell dag

Jeg la plutselig merke til kalenderen i dag, der det sto en ekstra dag i februar (29 dager) og en ekstra dag i året = 366 dager! What a day! Vinterferien er nå over, og vi er tilbake på skolebenken. I denne uken har vi disse gjøremålene: Muntlig høring i modernistisk litteratur - modernistisk tradisjon og matteprøve i sannsynlighet. I tillegg skal vi starte med særemnet som er fordypningsoppgaven. Utenom dette har vi alltid fri på fredager som gjør uken så kort. Herlig! Jeg merker at det er litt hardt å starte igjen, men ser positivt om at det kan gå bra. Om ca. tre uker til, er det påskeferie!

Akkurat nå holder jeg på med norsk og matte. Skolearbeidet gjør ikke av seg selv, så da får jeg gå i gang med det nå.

#skole #påbygg #lekser #skolearbeid #matte #norsk

Ny facebook liker-knapper

Jeg la merke til at Facebook fikk nye "liker" knapper når man holder over liker. Da betyr det at det er 5 nye måter å uttrykke deg på! Det er en forlengelse av liker-knappen, om du liker posten eller synes den er fantastisk, morsom (haha), wow, trist eller at du blir sint ... (må oppdatere mobilversjonen for å se disse nye tingene).

#facebook #emojis #funksjon

Filtre på Snapchat

Jeg føler at et eneste jeg bruker Snapchat til, er å prøve ut forskjellige filtre hver dag. For det dukker opp nye filtre hver dag. Jeg setter noen ganger bilder til "mystory", men ikke så ofte lenger. Men her er en kollasj satt sammen av de forskjellige bildene. Og flere blir det etter hvert som det kommer nye og jeg får tatt flere. Høres kanskje litt rar ut, men dette er gøy å prøve ut!

Heter czblogg, så legg meg til om dere ønsker å se flere hverdagsbilder.

#snapchat #bilder #filtre #kollasj #redigering

Særemne - fordypningsoppgave

Særemne i norsk, hva er det? Det er en fordypningsoppgave med selvvalgt tema som vi jobber med i noen uker, fra vinterferien fram til påske, der vi skal individuelt finne ut mest mulig om teamet vi har valgt. Jeg har bestemt meg for å gå dypere inn i bloggverdenen nemlig om "blogging", om ulike kjente bloggere og analysering. Presentasjonsformen kunne være en muntlig presentasjon på 10 minutter eller skriftlig mellom ca. 2500 - 3000 ord. Jeg velger presentasjon - da får jeg øvd meg på litt muntlig.

Utenom denne oppgaven skal vi også i tillegg ha en "Modernistisk litteratur - modernistisk tradisjon" muntlig vurdering uken etter vinterferien. Det blir en samtale med læreren om fagstoffet, så det blir en vurdering ut av det. Som sist gang, skal vi bare si det vi kan.

#skole #norsk #påbygg #særemne #oppgave

Påbygg og videre utdanning

Skolehverdagen på påbygg har jeg blitt vandt til. Å våkne opp tidlig hver dag (selv om vi har skole 4 dager i uken), er et strev for vi starter som regel så tidlig. Dagen før pakker jeg sekken med lærebøker, skrivebøker og PC, tilsammen veier ca. 4,5 kilo. Ryggen føles så tung med den sekken. Jeg glemmer ikke de trappene, men for de fleste er det en god trening å komme seg opp hver dag. Etter at skoledagen er slutt, merker jeg hvor sliten jeg er. Da ønsker jeg å hvile en stund før jeg går i gang med skolearbeidet. Sollys er det bare noen timer av etter kl. 14, men etter det blir det mørkere og mørkere (vintertid) ...

Tiden går fort mot sommeren. Spesielt når vi har fri fra skolen hver eneste fredag og alle de andre skole fridagene. Det er ikke lenge igjen til tentamen, eksamen og "trekkfag". Mye å tenke på for tiden, spesielt når det er siste året på videregående skole. Må ikke glemme å søke universitet til høsten. I begynnelsen av skoleåret var jeg så usikker på hva jeg skulle søke på, men etter å ha tatt en tur innom rådgiveren, fikk jeg svar på det jeg lurte på. Nå vet jeg hva jeg vil søke på, og kan sette opptil 10 ønsker (!) på en liste der ønske nr. 1 er det jeg ønsker mest. Det blir nok i Kristiansand eller Grimstad.

Jeg gleder meg til å se hvilke valg som blir valgt. Det finnes så mange retninger å gå, men å velge er bare det vi selv som bestemmer. Gå for magefølelsen. Mitt mål er å klare dette siste året, gjøre det best mulig på skolen og komme inn på det valget jeg ønsker mest. Er ikke det et flott mål?

#skole #utdanning #universitetet #valg #videregående #påbygg

Birkebeinerne

I dag skal vi se "Birkebeinerne" på kino! Det blir etter lunsj, så vi skal ha de to første naturfagstimene på skolen før vi drar ned dit.

Et gammelt bilde som filmen er inspirert av.

Et nyere bilde.

 

Handling

Året er 1204. Norge herjes av borgerkrig. På den ene siden står Birkebeinerne, fattige folk som har fått navnet sitt fordi de surrer bjørkenever rundt beina for å holde varmen. Erkefienden er Baglerne, støttet av danskene og den rike pavekirken. Med våpen i hånd regjerer de Østlandet.

Når Birkebeinerkongen Håkon Sverresson dør på mystisk vis, tror alle at blodlinjene i kongsætten er brutt, og at ingen arving finnes. Det viser seg derimot at kongen har fått en uekte sønn med frillen - Inga fra Varteig. Barnet, kalt Håkon etter sin far, voktes i dyp hemmelighet midt i baglernes område. For å redde ham fra den sikre død må Birkebeinerne frakte gutten til Nidaros. De to Birkebeinerne som blir betrodd kongesønnens liv, er Torstein Skevla og Skjervald Skrukka, som er Birkebeinernes beste skiløpere.
Dermed starter en livsfarlig, iskald og dramatisk flukt på ski over fjellet. En flukt som vil forandre Norges historie for alltid.

Jakob Oftebro og Kristofer Hivju spiller Torstein og Skjervald, og har med seg et stjernelag av skuespillere; Pål Sverre Hagen, Thorbjørn Harr, Nikolaj Lie Kaas, Søren Pilmark, Bjørn Sundquist, Benjamin Helstad, Ane Ulimoen Øverli, Fridtjov Såheim, Stig Henrik Hoff og Thea Sofie Loch Næss.

Birkebeinerne er regissert av Nils Gaup. Med filmen Veiviseren er han en av få norske regissører som har blitt nominert til Oscar. Han har også regissert publikumssuksesser som Reisen til Julestjernen, Hodet over vannet, Håkon Håkonsen og Kautokeino-opprøret.

Tekst hentet fra HER

#skole #film #historie #birkebeinerne

Kollasj av mine egne bilder

Jeg har laget en kollasj av alle bildene jeg har fått på trykk i KristiansandAvis. Dette er ikke alle, for jeg har ca. 5 bilder igjen. Det er klipt og limt på et A3 ark fordi størrelsen på bildene passet fint. Nå har jeg begynt på en ny kollasj som har noe med rosa, lysegrønt og blått å gjøre. Samme papirstørrelse metode. Da skal vi se hvordan det blir når det blir ferdig.

#bilder #foto #kollasj #diy #kreativ

Den mystiske skapningen

Det er ofte jeg får øye på denne mystiske skapningen. Hvor den kommer ut fra, er usikkert. Som om den synes busskuret er et spennende sted å være, når det egentlig er et gammelt og utslitt busskur. Så grått og triste farger. Jeg står og venter på bussen ved busskuret, og det er ikke lenge til bussen kommer. Bare om noen minutter ifølge rutetabellen. Jeg kikker bort på katten. Det eneste jeg ser er to lysende øyner og et tomt nøytralt blikk. Kanskje fordi det er så mørkt ute? Vi glaner på hverandre en liten stund. Det er stille. Utenom bilene som kjørte, da. Katten sitter så rolig og stirrer på meg. Lurer på hva katten tenker?

Katten ser definitivt eventyrlysten ut! Takk til katten som ville la seg fotografere.

#mystisk #dyr #katt #foto

Elektrolyse av kobberklorid

I naturfagstimene hadde vi et forsøk: "Elektrolyse av kobberklorid". En elektrolyse er en redoksreaksjon som tvinger elektroner til å gå motsatt vei av det som skjer. I stedet for at stoffene gir hverandre elektroner, blir det tilført elektroner fra en strømkilde. Elektrolyse blir brukt til å framstille rent metall, til galvanisering, forsølving og forkromming av forskjellige bruksgjenstander. Vi kan også lade noen batterityper ved elektrolyse.

Utstyrsliste:
Kobberklorid (0,1 M CuCl2) | Vernebriller | Lakmuspapir | Skål | 2 grafittstaver | Krokodilleklemmer | Ledninger (rød og sort) | Likespenningskilde

Vi koblet først de to grafittstavene i likespenningskilden. De to grafittstavene holdt vi et lite stykke fra hverandre nede i skålen (eller rettere sagt) "svømmebassenget" som inneholdt kobberkloridløsning. Slo på spenningskilden og stilte den inn på 6 V. Kom fram til at den negative polen fikk kobber i seg og den positive polen fikk en sterk klorlukt.

Trodde først at dette forsøket var farlig, men det gikk helt fint bare at vi fulgte etter fremgangsmåten. Vi har om redoksreaksjoner akkurat nå, og dette var det første forsøket i dette kapittelet.

#skole #naturfag #forsøk

Inneklima med planter

Et godt inneklima er å ha planter. Husk at "planter som trives gjør oss lykkelige". Planter skaper liv, trivsel og renser luften. Visste dere dette om grønne planter? Her har vi noen av dem:

1. Grønne planter renser luften ved å ta opp og bryte ned karbondioksid og andre skadelige stoffer som f.eks formaldehyd og benzen
2. Grønne planter produserer oksygen, noe som gjør oss mennesker mer opplagte
3. Grønne planter tilfører luften fuktighet
4. Grønne planter absorberer lyd
5. Grønne planter og blomster skaper økt trivsel og velvære. Vi blir gladere, mindre stresset og mer effektive når vi omgir oss med levende planter
6. Grønne planter er lettstelte og selv de uten grønne fingre kan klare å holde liv i dem over tid

Hentet fra: Mestergrønn

#blomster #planter #foto

Geometric print

Se på denne fine veska da! Det gikk ikke an å gå forbi uten å kjøpe den. Liker godt de geometriske mønstrene og fargene. Det gir en slags spenning. Veska er kjøpt på Morris i Kvadraturen - på tilbud! Veska er så stor, så alt kan være med. Får plass til det meste som en PC, klær, bøker osv ... 

Merket er Don Donna.

#mote #geometrisk #veske #fashion

Uke oppdatering og finale

I denne uka har jeg hatt: En matteprøve om modellering, en muntlig fagsamtale i naturfag om radioaktivitet og en presentasjon i historie om Christofer Columbus - og dette hang som en tråd, nemlig tre dager på rad. Sist nevnte kunne jeg utsette til neste uke, men jeg ville heller ta det siden jeg hadde det klart. Det skulle jeg ikke ha gjort ... men jeg ønsket ikke å utsette det til neste uke igjen for da ble det så mye å tenke på. 

I dag var det finale i Tangen Talenter og de hadde live-stream med fire kameraer rundt omkring i ulike steder som vi kunne lettere følge med på Youtube. For det meste var det sang og dans. Dommerne stemte, og det kunne også publikum avgjøre hvem som skulle vinne. Kun de beste vant, men jeg så for meg alle som vinnere på grunn av deres talentfulle opptreden. 

Et bilde jeg tok fra LIVE-sendingen på Youtube. Stort publikumtall og mange fikk til og med gratis is (?)! Jeg satt litt lenger til høyre og så scenen rett fram (altså i 2. etasje). Spennende å følge med på, og det er nok ikke lenge igjen til neste gang.

#skole #dans #sang #talenter #kristiansand

Studieorienteringsdag 2016

I de to første timene hadde vi matteprøve i kapittel 5 Modellering. Det gikk ganske greit som vanlig. Etter det hadde vi to timer med norsk. Repeterte vi litt om samfunnsforhold og modernisme i kunsten.

Etter lunsj hadde vi timer på Auditoriet. Det kom studenter fra UiA, UiS, NMBU, UiB, NHH, UiO, NTNU, UiN og Forsvaret. Studentene skulle fortelle litt om "Dine muligheter" og "Mitt studiested på 5 minutter". Deretter delte alle studentene seg fra ulike universiteter til ulike klasserom/rom fordelt på forskjellige etasjer. De skulle utdype mer om skolen og hva vi kunne studere der. Vi skulle finne ut mer om en av utdanninginstitusjonene.

Siden jeg vet hvor jeg skal studere videre, satt jeg og hørte på UiA (universitetet i Agder) på samme rom - Auditoriet og UiS (universitetet i Stavanger) på et annet klasserom. Etter dette sto studentene på stands og delte ut kataloger og brosjyrer.

Et lysbilde som viser hva en lærerutdanning går ut på.

Jeg tok med meg noen kataloger for å se nærmere på hva de har å tilby. Livet etter videregående ... hvordan er det? (grublespørsmål). Begynne rett på studentlivet, ikke lenge til.

#skole #utdanning #universitet #høyskole #studieorientering