CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

februar 2018

Vinteruvær

Været denne uka har ikke helt vært på vår side. Med lave minusgrader og et kraftig vinteruvær, er det ikke lett å komme seg avgårde ute i snøstormen. Hver dag går jeg til og fra, og jeg har passet på å kle meg godt med flere lag ull fra topp til tå. Det er så utrolig kaldt ute og det blåser vanvittig mye! Er så redd for å fryse ihjel og dessuten føler jeg meg fortsatt syk på grunn av all den tørrhostingen som nesten aldri tar slutt. Fremdeles vil det si at jeg er halvsyk, og det er så irriterende å være "syk" så lenge. Jeg vil nemlig bli frisk igjen!

#vinter #foto #snøstorm #snø

Har jeg gjort et feil valg?

I kveld tenker jeg tilbake på den tiden da jeg gikk på videregående. Jeg husker at det var så godt å komme inn på den linja jeg ønsket meg, som jeg satte på førstevalget. Det var mange rundt meg som mente at denne linja var noe for meg fordi jeg var kreativ og likte å tegne, designe og var veldig interessert i interiør. Første året gikk jeg VG1 Design og håndverk, så tok jeg VG2 Interiør og utstillingsdesign og avsluttet med VG3 Interiør. Dette var yrkesfag, og etter fullført tre år har jeg yrkestittelen interiørkonsulent og oppnådd yrkeskompetanse. Jeg jobbet meg konsentrert og nøye gjennom alle disse årene og fikk gode karakterer i programfagene. Etter å ha fullført interiør kunne man gå ut i jobb eller starte eget firma (som selvstendig næringsdrivende). Min kompetanse innenfor yrket er interiørkonsulent, og i følge utdanning.no, jobber de fleste interiørkonsulenter i møbelbutikker, lampebutikker og lignende. De fleste jobber derfor som butikkmedarbeidere. Noen er også selvstendig næringsdrivende og driver sitt eget firma. Jeg må si at det ikke har vært lett med å finne jobb innenfor det jeg har lært og kan.

Jeg kunne ha bygget meg videre i dette fagområdet. Kanskje som interiørarkitekt eller interiørdesigner, men jeg var i tvil om det var det rette valget. Her er en kort forklaring: Interiørarkitekt har lengre utdanning og kan ofte få større oppdrag. De planlegger helhetlig alt fra utvendig til innvendig hus eller bygninger med styling og interiør, og sitter med tyngre kompetanse enn interiørdesigneren. En interiørdesigner har som regel kortere utdanning, men former interiører, og elementer som et interiør består av, som planløsninger med rombehandlinger, fastinnredning og møbler.

Noen ganger synes jeg det er for dårlig at jeg ikke får brukt kompetansen min. Før vinterferien var jeg innom en rådgiver der jeg snakket om min situasjon og hva jeg tenker å gjøre videre. Hun sa at det var vanskelig å få jobb innenfor interiør og det var sant, da jeg selv har prøvd å søke på ulike interiørstillinger uten å få jobb innenfor fagfeltet. Det jeg lurer på nå er hvor mye utdanning og erfaring jeg må ha for å kunne jobbe med det jeg har lyst til? Har jeg gjort et feiltrinn her, der jeg har sløst bort 3 år for å ta noe jeg sannsynligvis aldri kommer til å jobbe med senere i livet?

Jeg håper ikke dette var et feiltrinn, for interiør er noe jeg brenner for og som jeg skulle ønske kunne bruke senere i livet også - for eksempel når jeg skal style min første leilighet og gi andre gode tips og råd.

#personlig #interiørkonsulent #interiørarkitekt #interiør

Rydding og TV-program titting

I dag har jeg bare vært hjemme og har brukt mesteparten av dagen min på å rydde rommet mitt. Jeg rydder ikke så ofte, men med engang jeg ser rot, da MÅ jeg rydde for å ha det ryddig og oversiktlig. Det er grunnen til at jeg er så strukturert som mange sier om meg. Når jeg har orden på ting vet jeg hvor alt ligger og da trenger jeg ikke å bruke så mye tid på å finne en enkelt ting. Akkurat nå ligger ting og flyter rundt forbi, jeg har funnet frem store pappesker som jeg kan pakke ned ting i og som kan flyttes rundt på. Planen for i morgen er å fortsette med ryddingen. Jeg satte stopp etter lunsj og har siden da ikke flyttet på noe annet etter det.

Formen min er fortsatt ikke bra, men jeg hoster fremdeles etter to uker. Det er jo helt forferdelig at det varer så lenge! Hvordan kan jeg bli kvitt den forferdelige hosten? Jeg har hver kveld før jeg skal legge meg, tatt 5 ml Cosylan (hostesaft). Det hjelper ikke noe særlig, men jeg sover litt bedre om nettene.

Bilde: Kampanje.com

I kveld så jeg på "Alle mot 1", et TV-program som sendes LIVE på NRK1 hver lørdag kveld. Det handler om at alle i hele Norge skal konkurrere mot en deltaker. For å kunne vinne må man gjette og/eller komme nærmest på spørsmålene presentert i alt sju oppgaver, og man svarer inne på appen. Man kan vinne opptil 100.000 kroner hvis man er heldig!

#rydding #tvprogram #tv #hverdag

Litt taxi flaks

Bare flaks reddet dagen min. Jeg var satt opp til å jobbe kl. 10:00 onsdag 21. februar i forveien, men regnet ikke med at jeg skulle møte opp tidligere. Da jeg har vært syk mandag og tirsdag i denne uka, har jeg fått en oversikt over hva vi skal gjøre i vinterferien. Det ble visst endringer i planen da de hadde bestilt taxi som skulle kjøre oss til Badmintonhallen som ligger på Lund. Mobilen min var på lading oppe, og jeg som sent sjekket mobilen kl. 09:30, fikk både en telefonanrop fra mamma og en ganske så viktig melding. Meldingen tikket inn kl. 09:12 med følgende beskjed: "Du kommer kl. 09:30, og taxi går kl. 09:40". Jeg svarte med noe så tullete som: "Ok, kan du be taxien vente på meg?", da jeg åpnet meldingen kl. 09:30.

Tiden løp plutselig ifra meg, fordi jeg hadde bare 5 minutter til å komme meg på skolen der vi skulle møtes alle sammen. Stressa som jeg var, så var jeg sent ute, og tenk hvis alle stod og ventet på meg? Jeg skyndte meg ut og fortet meg opp den lange bakken. Jeg som fortsatt er syk, sliter med som enkelt å gå. Jeg kunne løpe? Det hadde jeg ikke klart for jeg hostet samtidig som jeg hastet meg avgårde. Da jeg kom opp den lange bakken, gikk jeg rett frem helt andpusten. Det var bare å gi opp, jeg rekker den ikke!

Litt lenger fremme dukker det opp en grå og stor taxi (med plass til ca. 16 stk). Det første jeg tenkte var at de hadde vært så snille, som har gitt beskjed til taxi sjåføren for å plukke meg opp i den andre gaten (de vet hvor jeg bor). Husket ikke om jeg vinket eller ikke, men taxi sjåføren svingte av veien, stoppet opp og spurte meg hvor skolen var, noe jeg absolutt ikke hadde forventet meg. Jeg svarte hvor skolen lå og fortalte han at han hadde kjørt litt for langt. Da han først nevnte hvor han skulle, skjønte jeg med engang at det var denne taxi-en skolen hadde bestilt. Jeg skulle jo samme vei!

Det var overraskende at ingen var ombord taxi-en så jeg spurte pent om jeg kunne sitte på (og selvfølgelig vise han veien). "Ja, du skal samme vei?", sa han. Så ble jeg kjørt til skolen for å plukke opp resten av de andre som ventet utålmodig på taxi-en (og meg). Taxi-døren åpnet seg, og du skulle ha sett hvor morsomt da alle så at jeg allerede var kommet. Å dukke opp inni taxi-en sånn uventet er jo litt av en overraskelse, haha. Men ja, jeg var utrolig glad for at taxi sjåføren kjørte feil og at han tilfeldigvis stoppet opp foran meg slik at jeg kunne hoppe på, få igjen pusten og komme meg dit jeg skulle møte opp. Det hadde vært helt krise å måtte gå så langt selv.

Da vi kom frem til Badmintonhallen, dukket to trenere med blå og hvite drakter, og introduserte oss for badminton. Først var det oppvarming, så noen enkle øvelser for nybegynnere. Vi lærte forskjellige teknikker på å slå fjærballen. For noen som ikke hadde spilt badminton før, var ikke lett for de, men for meg så kunne jeg litt. Som å holde i racketen og kunne bruke den i ulike slag.

#personlig #badminton #sport #aktivitet #fritid

Tirsdag 20. februar 2018

Akkurat nå sitter jeg halvveis oppreist i senga, er på PC-en og blogger. Her på rommet mitt er det så stille og rolig at jeg får litt alenetid med meg selv der absolutt ingen forstyrrer meg. Nå er jeg på bedringens vei som mange ville ha sagt, så om noen dager er jeg klar til å bevege meg igjen. Denne influensaen har gitt meg en del store utfordringer når det kommer til å drikke nok vann og få i nok hvile. Jeg er egentlig helt utslitt etter denne (lange) sykeperioden, men sånn har det bare vært den siste uka.

La meg nevne to kvelder der jeg hadde ekstra utfordringer med å få sove:

Søndag kveld fikk jeg ikke til å sove da hosten ikke ville gi seg, så det endte opp med å sitte og sove på senga hele natta med putene stappet oppover hverandre. Mandag kveld justerte jeg høydene på putene og hvordan de lå til lavere slik at jeg lå mye mer behagelig.

Heldigvis har feberen gitt seg nå (forferdelig å ha feber så lenge), så da er vel alt bra om noen dager? Hostinga gjenstår, må den snart bli borte den også!

#personlig #feber #syk #hvile #influensa

Influensa, igjen?

Hei mine kjære blogglesere. Nå har jeg ikke fått blogget på lenge her inne, føles det ut som. Grunnen til det er at det hele startet på mandag. Jeg bare merket det på kroppen at jeg virket slapp og trøtt. Jeg hostet, hadde hodepine, feber, svekket hørsel og utrolig vondt i ryggen. Etter å ha holdt ut i fire dager, bestemte jeg meg for å melde meg syk på fredagen. På fredag dro jeg ned til legesenteret og fikk heldigvis en time kort tid etterpå (ble mer som akutt): "Du får time med engang". Først tok jeg CRP (et stikk i fingeren) inne i et rom, normalt var under 5, men jeg hadde 45. Så ble jeg henvist inn til en lege som undersøkte meg og stilte masse spørsmål. Jeg hadde jo for ikke så lenge siden tatt en vaksine, men det kan jo ikke være den jeg ble dårlig av. Legen sa at det hørtes ut som om det var influensa på gang igjen, og det betyr at dette er min andre gang på kort tid. Første gang var i slutten av januar. Uffda, det er ikke bra å være syk for da får jeg ikke gjort noe. Legen sjekket temperaturen min, anbefalte meg å drikke masse vann, slappe av og håpe at influensaen forsvinner så fortest mulig. Hvis ikke var det bare å stikke innom legesenteret om noen dager. 

Akkurat nå så er ikke mattlysten på topp og det jeg har spist til nå er (samlet): Torsk med sprø topp og rask tomatsaus (creds broren min som har lagd middagen), brødskive med syltetøy, yoghurt, fiskegrateng, ostesmørbrød (i mikroen). Til middag i kveld står makaroni og spagetti eller nudler på menyen. Som drikke velger jeg for det meste kokt varmt vann og appelsinjuice.

I tillegg har jeg fått sove mye. Jeg veksler mellom å sitte og sove på grunn av ryggen.

Er det mange som føler seg dårlig her om dagen? Håper jeg ikke er alene ...

#personlig #syk #influensa

Dette skal jeg klare

Bildene i dette innlegget er ikke fra i dag, men de kan illustrere hvordan været er der ute.

For en dag det har vært! Dagen startet med at jeg var tidlig morgenvakt, etter det dro jeg opp til skolen og var der resten av dagen. Etter opplæringen i hele forrige uke sa jeg meg klar til å starte denne uken med de som jeg hadde ansvar for å følge. Nå er jeg så godt kjent med alle rundt meg, har fått en plan der det står hvor og når jeg skal være der, men av og til føler jeg meg så stressa over ting som må gjøres at jeg rett og slett skrev en liten rosa post-it huskelapp til meg selv. Vil bare ikke glemme noe. Det viktigste er å huske alle de klokkeslettene. - Dette fikser du, sa de til meg før de dro avgårde. De har tro på jeg kommer til å klare det frem til torsdagen og jeg håper virkelig det går bra.

Masse snø, ikke lett å komme seg avgårde når veiene ikke er ordentlig brøytet. Det er som en kamp å brøyte seg frem i snømengdene ...

#skole #vinter #foto #opplæring #personlig

Sweet Valentine Cupcake

I dag er det forresten morsdag og fastelavnsdag på en og samme dag. Jeg har derfor sittet litt og tegnet en "Sweet Valentine Cupcake" tegning. Idéen fikk jeg da jeg søkte etter "morsdagstegning" på Youtube. Det er mange gode idéer til tegninger og det beste er at de viser og forklarer hvordan man tegner hele tegningen.

Kawaii Cupcake #tegning #cupcake #valentine #kawaii

Glemte å bestille frikort

Jeg hadde egentlig veldig lyst til å dra ned på byen i dag, men siden himmelen er grå og mørk og at det er mye snø, ombestemte jeg meg. Da velger jeg heller å tilbringe denne lørdagen innendørs hjemme, slappe av og ordne opp i ting. Nå har det visst begynt å regne også, så det var slettes ikke lurt å gå ut.

I denne uken har jeg mottatt min første lønnslipp for de dagene jeg har vært vikar, og jeg fikk mild sagt helt sjokk over hvor mye av det jeg tjente skulle betales til skatt. Det gjorde av seg automatisk, men når 50% av lønna blir trukket av som skatt, varsler det en liten bjelle i hodet: Hva har skjedd? Siden jeg vet at jeg ikke tjener mer enn det beløpet i et år skulle jeg ha husket å bestille det frikortet på Skatteetaten i forveien, noe som jeg ikke har fått gjort før i dag. Jeg var bare ikke klar over det, men nå vet jeg hva jeg må gjøre.

- Har det skjedd med deg?

#jobb #vikar #skattekort #frikort #personlig

DIY: Kreative CD-dyr

Har du en del gamle CD-er som ikke kan leses av, kan du nå gjøre CD-ene om til kule og morsomme dyrefjes. La kreativiteten blomstre! Dette er en enkel gjenbruksoppgave som tar lite tid å lage.

Idé:

Vi hadde en del gamle CD-er som ikke lenger kan spilles av på en CD-spiller. De hakket og skurret. I stedet for å kaste dem, kunne vi lage noe nytt og spennende med dem - dyremotiv på CD-er. De er fine som pynt på veggene og dekorativt er de også.

Du trenger:

- Gamle CD-er
- Akrylmaling
- Tallerken
- Malepensler
- Fargeark (tykke)
- Limstift
- Saks

Hvordan gjøre det?

1. Finn frem en CD og maleutstyr. På CD-en maler du bare på den siden som skinner i forskjellige farger.

2. Sett CD-en til tørk. Bruk gjerne tørkeskapet eller en hårføner til hurtigere tørking.

3. Lag en mal for hvert av dyrene. Finn ut hvilket dyremotiv du vil ha og hva slags farger det skal være på den.

4. Tegn av malen og klipp ut i tykke fargeark. Lim de forskjellige delene på CD-en med en limstift.

5. Bruk skoletyggis til å henge opp CD-ene på veggen til dekorasjon.

Her på veggen finner vi katter, hunder, fisker, ugler, mus, blomster. Elevarbeid - bare fantasien setter grenser! Var det ikke fint?

#design #kunst #dyremotiv #dyr #cd #gjenbruk

Onsdag 7. februar 2018

I dag tidlig var det bare å ta bussen ned til byen og møte opp på legestasjonen, si navnet og personnummeret mitt til hun bak resepsjonen, og hva jeg skulle ta. Jeg har fått dose 2/3 av HPV-vaksinen. Første gang jeg tok denne vaksinen var i desember, og nå i februar var det på tide å ta neste dose. Har fått en del meldinger om at det er lurt å ta den, man vet aldri om hva som kommer til å skje senere når man ikke har fått tatt den. Totalt er det tre doser jeg må ha i meg i løpet av dette året, så neste gang jeg skal vaksinere meg blir en gang i juli/august, men etter datoen 7. juli. Jeg må helt ærlig si at jeg har gruet meg litt til vaksinasjonen i dag - jeg vet jo ikke hvordan jeg vil reagere etter sprøytestikket, hehe. Har litt sprøyteskrekk, men det går som regel greit når jeg slapper av og tenker på noe annet. Heldigvis har jeg ikke fått noen bivirkninger enda, men føler jeg er litt svak i armen. Håper det går over snart så jeg slipper å tenke på stikket.

Etter vaksineringen tok jeg bussen tilbake og dro på jobb. Jobben har blitt mer som en jobb, selv om jeg er i praksis. Kanskje kalle det for en praksisjobb. Der lærer jeg så mye hver dag og rutinene sitter så godt "klistret" i hodet at jeg husker ting til punkt og prikke. Fra der jeg startet til i dag har jeg allerede fått masse erfaringer som jeg kan ta med videre i senere arbeid, og opplevelsene jeg har vært gjennom - jeg lærer av ting jeg gjør. Det beste er at ingen dager er like. Jeg får lære bort det jeg kan, hjelpe de som trenger hjelp og støtte, de som trenger oppfølging og mye mer.

På bildet under kan dere se en aktivitet jeg har vært med på å bygge for noen uker siden. Vi har brukt gule erter eller kikerter + tannpirkere til å bygge disse flotte tredimensjonale figurene. Kjempegøy å bruke kreativiteten til å lage noe stort og smått!

#personlig #jobb #praksis #kunst #figurer

Nytt innkjøp på Zalando - gavekort

reklame | annonselenker

Jeg søkte for ikke så lenge siden på Trybe, om å prøve ut et Zalando-gavekort med verdi på 100,-. Det er et gavekort for Zalando sin vinterkolleksjon! I ettertid fikk jeg beskjed at jeg ble plukket ut til å velge meg noe fint på Zalando - hva som helst fra nettbutikken. Til de av dere som ikke vet hva Trybe er, så er det en nettside hvor du har muligheten til å prøve ut gratis produkter i bytte mot dine ærlige meninger. Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg (lage en bruker), og søke på det du ønsker å teste ut. Jeg har selv fått tilsendt mange spennende produkter i posten, og det er kjempegøy hver gang når det kommer til å skrive om produkt(ene) jeg har mottatt på bloggen og i sosiale medier. Er du interessert i å teste ut nye produkter kan du trygt lage deg en profil HER.

HER finner dere Adidas capsen.

Jeg har aldri bestilt noe på Zalando før, og da passet det virkelig å prøve ut noe nytt når et gavekort dukket opp som melding i innboksen min. Det var vanskelig å finne ut hva jeg ville bestille av klær, sko, accessories osv ... men fant til slutt noe rimelig i kategorien Outlet - masse fine produkter satt ned på rabatt (gjør et godt kjøp!). Jeg endte opp med å bestille en Adidas Ocean Elements caps som var satt ned -50% på tilbud, og halv pris var jo like greit. Da fikk jeg i hvert fall brukt opp gavekortet på noe som jeg har lyst på.

Det beste med å handle på Zalando, er gratis frakt. Wohoo, go shopping!

#shopping #mote #caps #adidas

Å fotografere månen med speilrefleks

Først og fremst vil jeg si at bildet under er skalert. Dere skjønner vel, da jeg tok bildet var månen veldig liten. Det ikke er så lett å fotografere månen som et stort motiv når den er milevis langt borte. Jeg brukte speilrefleks med 18-55mm objektiv (standardlinse som fulgte med kameraet). På bildet kan vi se (etter skalering) en større måne med nattehimmelen som bakgrunn. Og i bakgrunnen kan vi se de mange stjernene lyse opp!

Innstillingene jeg brukte: f/5.6   1/4000 sek   ISO 3200
Kamera: Sony a3000 + 18-55mm

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg hadde en lengre linse, men det koster jo en del å skaffe meg en slik. Siden jeg har Sony type a3000 og vil kjøpe et objektiv til dette kameraet i fremtiden, må jeg passe på å kjøpe riktig objektivfatning (E-mount lens), som er komfortabel med kameraet. Noe jeg kan sette på ønskelisten min til jul?

#kamera #objektiv #sony #måne #fotografering #motiv #bilde

Mini Créme Cookies

Disse søte kjeksene kjøpte jeg på butikken Normal for bare 15,-. Kjeksene kaller seg for Mini Créme Cookies - i hver pakke finner vi 4 små og runde kjeks med et fint orientalsk mønster på. De ligner på Oreokjeks, men i størrelsen er de mye mindre hvis vi tar en nærmere sammenligning. Før jeg tok bildene hadde folk allerede begynt å ta, så da satt jeg igjen med 5 av hver kjekstype.

Vi finner smakene:

banansmak - sjokoladesmak - sitronsmak - jordbærsmak - vaniljesmak

Det er masse sukker i disse søte kjeksene, men man merker ikke noe før man har lest på pakningen. Jeg testet den med sjokoladesmak, og god var den! Men den er ikke bedre enn Oreokjeks i smak, dessverre.

#kjeks #mat #minicreme #cookies

Fotografering av månen med mobilkamera

I går kveld, 31. januar, kunne vi se hele månen lyse opp på den mørke himmelen. Månen var så fin og rund, så jeg måtte bare ta bilder av den. Jeg fant frem mobilen og festet HD12X Zoom linsen på mobilkameraet. Linsen virket som en kikkert og da den var festet på, kunne jeg se alle detaljene på månen. Det var utrolig kult, og her kommer bildene som jeg ble mest fornøyd med etter fotograferingen.

En fordel med å bruke manuelle innstillinger, er å kunne justere lyset før man skal fotografere månen. Månen er veldig lys og uten de manuelle innstillingene kan vi nesten ikke se detaljene på månen. LG G4s mobilkamera har avanserte manuelle innstillinger, så det var den mobilen jeg knipset bildene med - og uten stativ. Bruker vi iPhone sitt mobilkamera, så går det ikke å bruke den da månen blir for lys. Det går an å laste ned kameraapper med manuelle innstillinger slik at det også går an å ta bilder manuelt med den, men noen av appene koster noe.

Fotografere månen? Tips: Bruk manuell fokus, auto-hvitbalanse, blender f/8 til f/16, ISO 100 eller 200, og lukkertid rundt 1/250 eller 1/350. Du kan også eksperimentere med blender og lukker.

#kamera #fotografering #måne #luna