CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

mars 2013

DJ Cloud


Dream


This Is My Life


Beautiful Day


Don't Fall In Love


Always and Forever


End of summer

Poster randome sanger fordi jeg må få inspirasjon til å skrive :-)

Pannekaker

I går hadde vi pannekaker til lunsj. Dette er pannekaker som ikke har sukker i ingredienser. Oppskriften legger jeg ut senere.


Håper de fleste spiser pannekaker i påska (?), for det er godt.

Å kjøpe til seg blogglesere, er det greit?

Jeg har aldri gjort det og kommer aldri til å gjøre det. De fleste som har kommet seg opp på topplista for blogg.no har enten jukset seg opp ved å kjøpe trafikk (sånn man betaler for å få flere lesere), reklamert overalt i blogger "Sjekk innlegget mitt og kommenter hva du synes om antrekket mitt" osv ... Jeg spør: Er det virkelig greit? Mitt tips er å være den bloggeren du er og være et godt forbilde + ha ekte lesere (lesere som kommer av seg selv). Husk også å kommentere tilbake til bloggene som kommenterer til deg.

Det er mange som ønsker og strever med å komme opp der. Selv skal jeg prøve det en eller annen gang. Nå skal jeg prøve å komme opp på Kristiansand topplista (som jeg ligger på nå) og "klatre"  videre oppover. Det er en hard jobb.

- Hva synes dere om å kjøpe til seg (blogg)lesere?

Dagen i dag

I dag har vi vært på Sørlandsparken og Sørlandssenteret. Det var veldig mange aktiviteter på det gamle og det nye Sørlandssenteret. Det var blant annet:
Fri adgang for alle og gratis ansiktsmaling - Planeten Pluto og det på bildet under:


Jeg tok noen bilder ved Air Show Café. Påskebilder.

DJ Satomi music

Elsker disse sangene jeg. Kanskje har du ikke hørt dem før eller ...?

Castle In The Sky - Da Brozz Remix Edit


Waves


Castle In The Sky


Castle In The Sky - Tanzamomo Remix Edit


Nuclear Sun


Fly to heaven


Love You Promised


Superstar


The Fall of Angels


Wake Up


With You


Wonderland (Sound of my Dream)

- Hvilken musikk likte dere best?

Vaffeldagen

Må ikke glemme denne dagen! I dag er det vaffeldagen. Har du glemt vaffeldagen? Jeg har funnet en kjempegod oppskrift på vafler.

Vaffeloppskriften er funnet her.

Kinesisk på timeplanen

Jeg kom over en nyhetspost med overskriften "Kinesisk på timeplanen". Her står det at snart kan ungdomsskoleelever i Kristiansand få opplæring i kinesisk. Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) er den eneste skolen i Agder som tilbyr undervisning i kinesisk i dag. Gjennom et samarbeid med KKG, kan ungdomsskoleelever også få undervisning i faget. Kinesisk kan bli innført som nytt fag i ungdomsskolen i Kristiansand. Det vil i så fall bli innført som andre fremmedspråk på linje med tysk, fransk og spansk.

Les mer her.


Bilde: Asiasociety

- Hva synes du om det?

Morsom frukt og dekorert arkholder

I dag har jeg vært på den gamle og den nye Sørlandssenteret. På Panduro Hobby dekorerte jeg en huskeklype som så sånn ut:


Det kostet 10,- for å lage, men det var verd det. Her har jeg brukt gullmaling, glitterlim og limet på noen plastting.

COOP Obs! var det mange smaksprøver og det var en ting som jeg la veldig godt merke til i fruktavdelinga. Det var en "ekte" Jackfruit som sa: - Vennligst ikke bank meg! Selvfølgelig banket jeg den ikke, hvorfor skulle jeg det? Det jeg gjorde var å røre med håndflaten: Den hadde såkalte "pigger", som på en spikermatte. Veldig skarpe.


Jeg lurer på om den er god som frukt? Har aldri smakt den før.

På senteret var det også bokskred, det vil si bøker fra 19,- på bokhandelen Notabene. Dessverre fant jeg ikke noen interessante bøker, men kanskje du finner noen interessante bøker som passer for deg? Det var et stort påskesalg. Det var også tilbud på kalendere og scrapbooking. Alt veldig billig, gjør et godt kupp.


Konkurranse om å vinne tur til Danmark. Gjette hvor sedlene kom ifra.

Earth Hour

Hele verden - samme handling. Slukk lyset for klimaet lørdag 23. mars kl. 20:30 - 21:30. Lørdag 23. mars slukkes lyset over hele verden. Kristiansand kommune er med på Earth Hour igjen og utfordrer alle bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner til å bli med på verdens største miljøaksjon.


Bilde: NRK
Sørkoreanske studenter holder et skilt med 'Earth Hour' skrevet i LED-lys, under markeringen i Seoul.

Kunstverk

På skolen i dag var det satt opp noen skulpturer utstilling. Først var det bare en.

Så kom det mange flere.

Programfag: Jobbet videre med smøreknivene. De skulle bli ferdige.

Dette var min første kniv.


Dette var min andre kniv.


Begge to. Jeg ble veldig fornøyd, men jeg synes at jeg kunne lage de mer mindre i formen. Jeg har vannbeiset dem, pusset med sandpapir og oljebeiset dem.

Brannøvelse? Tror ikke det ... Disse gardinene rullet plutselig ned og det ble litt mørkt inne.


Skrev egenvurdering som måtte leveres inn.


Kunstverket mitt har kommet hjem! Skal få vurderinga når påskeferien er over.

Jeg fikk en lampefisk av mamma (levert hjem), men det var ikke hun som kjøpte den til meg. Det var fra hun som kjenner mamma og som ikke kjenner meg. Jeg har bare sett henne en gang, men synes det var veldig koselig å få overraskelsen.


Det er ikke et leketøy, men en lampe formet som en fisk.

Treskjærerfaget: Smørekniv

Programfag: Design av smørekniv i tre. Først skulle vi hogge av ved med øks. Det er bjørk vi bruker.


Gjorde det i klasserommet. Hogget og hogget til det var en "planke" igjen.


Tegnet arbeidstegning før jeg tegnet omrisset. Det var dumt at jeg fikk kvister på, de var nesten umulig å få bort.

Spikket med kniv og på gulvet var det rotete.

Om du lurer på hvorfor posen er med på bildet, er at når jeg er ferdig med å spikke, pakker jeg arbeidet mitt inn slik at den ikke tørker. Hvis den tørker, blir den lettere å knekke hvis jeg spikker. Så det er veldig viktig.


Første dag i denne uka vi har "treskjærerfaget". Vi skal ha det i en uke.

Vinn kule Honey Boo Boo effekter!

Missekåringens verden er i ferd med å bli enda galere!

«Here Comes Honey Boo Boo» følger den seks år gamle misse-sensasjonen, Alana Thompson, med kallenavnet Honey Boo Boo. Hun ble kjent gjennom «Lille miss Amerika» på TLC og har nå blitt et verdensomspennende fenomen med sitt eget show.

Over 3 millioner amerikanere benker seg foran tv-skjermen når en ny episoden av Honey Boo Boo kommer, og ALLE snakker om henne, også President Barack Obama!

Alana har allerede bevist at hun ikke er den typiske skjønnhetsdronningen, og når hun ikke jager trofeer, henger hun med familien sin i landlige Georgia.
Der kjører de firehjuling i gjørmepytter, leker med familiens kjælegris og gafler i seg ostepop.
Honey Boo Boo er en vitaminsprøyte av et TV-show, og tar deg med innenfor veggene til en familie som er alt annet enn a4.

Se Honey Boo Boo på TLC hver onsdag kl. 22 - og bli hekta du også!

tlc13boo

Livet som blogger

Jeg lever livet mitt som blogger. Helt siden 12.07.2009 kl. 21:36, har jeg startet med denne bloggen. Jeg begynte å blogge. ZHUO.BLOGG.NO var min første blogg. Det har vært en tøff tid for meg. Først synes jeg det var gøy og morsomt, også synes jeg det var kjedelig fordi jeg ikke hadde mange lesere og kamera (brukte ofte Google bilder).

Senere startet jeg opp med web-camera (sånn man har på PC-en). Jeg tok mange bilder med web-camera, men bildene ble ikke så bra - bare noen utydelige streker. Jeg ga opp to ganger på grunn av at jeg følte meg dårlig til å skrive. Jeg tok meg pause fra blogging og kom senere tilbake fordi leserne savnet meg (<3).

Da ett år var gått (nå snakker jeg om 2010), fikk jeg flere lesere. De som leste bloggen min, synes den var interessant. Jeg var en annerledes blogger. Jeg var ikke den jenta som blogget om mote, sminke og outfits. Jeg kunne ikke så mye om det. Jeg la ikke ut mange bilder av meg selv. Dere vet kanskje ikke hvorfor? En god grunn er at jeg ikke turde å vise meg frem. Jeg var for sjenert og klarte ikke å dele tankene og meningene. Det var det som gjorde meg annerledes. Derfor var bloggen min en løsning og noe som er viktig for meg. Alt av minne blir spart på ett sted, og det vil bli husket - akkurat som "kjendisene" på internett.

Noen år fremover fikk jeg en mobil med innebygd kamera slik at jeg kunne ta bilder og overføre bilder via USB kabel til PC-en. Da slapp jeg å bruke Google bilder så mye. Det var også noen blogglesere som så og sa at jeg "stjal" bildene deres. Jeg beklager veldig. Hvis jeg ser meg noen år tilbake, alt det jeg skrev, så har jeg faktisk glemt til å oppgi kilder. Hvor bildene kom ifra. Det førte til at jeg la merke til det og at jeg slettet alle innleggene. Jeg ville angre, men jeg håpet at de ville forstå. Til dere som låner bilder fra Google: Husk å skriv kildelink eller hvor du har lånt bildene ifra.

Nå bruker jeg fortsatt mobilen til å ta bilder og noen ganger et kamera. For å si det sånn, mobilen er den jeg har med meg overalt og den er enkel å ha "ved siden av når jeg trenger den". Blir bildene for mørke eller lyse, redigerer jeg dem på PC.

At jeg lever livet som blogger - det er en hobby for meg, og som jeg har vokset opp med. Jeg får uttrykt mine tanker og meninger, skrive om hverdagen min, legge ut bilder av det jeg har opplevd ... ja, man kan skrive om kjempemange ting! Å ha en blogg kan du skrive, lagre dine innlegg, se tilbake hva du har gjort og kanskje tjene penger på bloggen din. Alt er mulig, det er bare fantasien som setter grenser!

- Hvorfor startet dere en blogg?

Vindusutstillingene

Programfag: Jobbet videre med vindusutstillingen. Jeg lagde en brosjyre på Microsoft Publisher 2010 programmet til utstillingen og gruppa mi øvde på framføringa. Forresten, dere kan lese her hvis dere ikke har lest det forrige innlegget mitt.

Slik ble brosjyren vår. Det var veldig rart da det ble skrevet ut feilvei på innsiden. Jeg tok vend ark på langside istedenfor vend ark på kortside. Fail ...


Vår utstilling - Marilyn Monroe.

De andre i klassen sine utstillinger.


Det var tilsammen 7 utstillinger, men jeg fikk ikke tatt bilde av alle. Folk hadde begynt å rydde opp, så måtte ta bildene kjempefort. Fikk ikke tatt bilde av en utstilling til. Utstillingen var utenfor klasserommet, altså på ganga. Vi fikk brus (cider?), som vi latet som om det var champaine. Alle presenterte utstillingen og etter det ryddet vi opp og fjernet alt fra "vinduet". Sluttet også en time før tida.

Sneak peek: Vindusutstilling

Programfag: Jobbet videre med vindusutstillingen. Gruppa mi har vært i byen for å kjøpe siste ting som vi skulle ha som utstilling.


Dette speilet kjøpte vi hos UPSTAIRS (ca. 25 kr). På forsiden og baksiden er speilet forskjellig (det er av plast): Et speil zoomer inn og et ut.


I den lille sorte boksen skal det være en ring der, men den kommer på utstilling i morgen.


Arket skulle egentlig vært limt fast på den sorte eska, men så har det falt ned. Ikke nok klister ... Jeg har skrevet og laget "Diamonds Are a Girls Best Friend" på.


2 smykker fra H&M (ca. 45 kr).


Jeg stod litt dårlig da jeg tok bildet. I morgen etter lunsj skal vi ha denne utstillingen.

Har forresten fått vikingsmykkene tilbake.

Tirsdag 12. mars 2013

Programfag: Jobbet videre med vindusutstilling.

Jeg tegnet disse bokstavene og klippet dem ut. Er utsikker på om vi trenger de til pynt ...


Vindusutstillingen skal handle om Marilyn Monroe - diamanter og glitter. "Monroe" bokstavene er printet ut fra printeren. Dette blir spennende. Får håpe hva vi får til de neste dagene i uka vi har utstillingsdesign.

I 5. og 6. time hadde vi ikke norsk, men naturfag (byttet om timene). Da hadde vi et gruppe prosjekt om vitaminer. Gruppa mi har A-vitamin som alle skal framføres i morgen.

Engelsk: Siste time før framføringen av Indigenous people (presentasjon).

Mandag 11. mars 2013

Programfag: I denne uka roterer vi til et nytt emne/post/klasserom. Vi skal ha om utstillingsdesign: Prosjekt til fordypning, tema: Litteratur - Vindusutstilling i monter.


Vinduet vårt som var ikke ferdig malt da jeg tok bildet.

Gruppa mi har vært på biblioteket på skolen for å se om de hadde bøker om emnet vi har om, men så hadde de ikke. Så vi gikk til biblioteket i byen for å låne ei bok.
Trenger ei bok eller bøker til litteratur siden det er temaet.

Fant noen diamanter og bilder på internett. Dette bildet under har jeg funnet som passer til det vi har om:

Gruppa mi har valgt 70-talls greie der vi setter fokus på Marilyn Monroe og diamantene.

Tiden vi har: Fra mandag til fredag i denne uka.

Inspirerende fredag - dagen i bilder

Programfag: Siste dag vi lager vikingsmykker.


Jeg ble ferdig med kongemønster-armbåndet. Dronningmønster øverst og kongemønster under. Det var meningen at de skulle være like lange.


Tang jeg brukte.

Da jeg var ferdig med de to smykkene, fikk jeg en ny oppgave. Det var å lage vikingstrikking.

Teksten var på svensk, typisk meg at jeg ikke skjønte noe av det som stod i boka.


Nå har jeg kommet så langt.


Putetrekket. Fargene er for lyse til at fargen grønn skimtes.

Utenfor klasserommet vi var i hele dagen, så vi noen inspirasjonshyller som er laget av noen fra en VG1 DH-klasse.Onsdag 6. mars 2013

Programfag: Jeg ble ferdig med dronningmønster-smykket mitt som er et armbånd.


I morgen skal jeg lage et nytt armbånd med kongemønster.

Naturfag: Forsøk: 3.4 Påvisning av protein (Biuret test).


Skinke, Sprite (brus), drue, vann, gulost og egg (er litt usikker på hvilken av de det var i, rekkefølgen er kanskje feil nevnt).


Vi så på en lærerik film om proteiner. På 4. etasje's klasserom gjorde vi oppgaver.

Jeg har ikke flere byggeklosser igjen ...

Nå spiller jeg Stackle, og her bygger jeg et høyt tårn. Meningen med spillet er at jeg skal få flest poeng jo høyere opp jeg kommer. Da jeg ikke hadde flere byggeklosser igjen, gjett hva jeg gjorde? Jeg tok noen innenifra og bygget videre. Det gikk ikke så bra etter hvert ... Det raste! Og dermed klarte jeg å slå min personlige rekord. 222 poeng!

Logodesigneksperten - Best på logodesign

Sponset gjesteblogg-innlegg

Retningslinjer å huske når du lager en logo
Hva kreves det for å komme opp med et godt logodesign som får alles oppmerksomhet, og hjelper deg i å garantere bedriftens stødige trafikk? Forberedelsen for å lage en ny logo er en lang og kurvete vei, men den trenger ikke å være vanskelig. Når du vet hva du gjør, og liker det, vil du se at du nyter å lage en logo. Men først og fremst vil du trenge noen få ting for å komme i gang med logodesign. Fra planleggingsstadiet til å faktisk lage en logo, trenger du kunnskaper og ideer.

Start på begynnelsen. For å lage en logo, må du begynne med penn og papir. Om du skal ha logoen gjort av et designbyrå, vil de sannsynligvis starte med penn og papir også. På brainstorming-stadiet, vil de liste ned viktig informasjon om bedriften din, slik at de vet hvor de skal fokusere og hvordan de skal pakke inn designet. Enhver bedrift har et unikt mål; alle har et sett av verdier eller symboler som de ønsker å leve ved. Alle disse er essensielle når du lager en logo. Jo mer du vet om bedriften, jo flere elementer kunne du velge mellom når du designer logoen.

Kort ned valgene. Samtidig som at du skal liste ned alt som kan være viktig i å lage logoen, vil ikke alle forslagene bli brukt. På dette punktet vil du være nødt til å tenke på de mest viktige, og utelate resten. En enklere logo kan faktisk formidle et større budskap, som betyr at færre elementer involvert vil få det til å se renere og mer sofistikert ut. For å oppnå dette, lag en liste over tingene du er sikker på at du vil ha i logoen din. Lag enda en liste over tilleggsvalg, bare i tilfelle førstevalgene ikke fungerer godt.

Arbeid med symbolikk. Du vil vanligvis ikke kunne tolke verdiene til bedriften din bokstavelig. Men du kan finne objekter eller former som fungerer i å representere dem symbolsk. Et klassisk eksempel er duen som et symbol på fred, men du kan prøve noe mer originalt. Unngå de som har allerede blitt sett mange ganger i logoer. I stedet kan du prøve å komme opp med noe originalt, noe bedriften din vil være kjent for. Når du lager en logo, handler det om individualiteten til bedriften som skal bruke den.

Få det til å fungere sammen. Enda en påminnelse når du lager en logo er at du burde forsikre deg om at elementene fungerer sammen. Ikke bruk motsigende symboler fordi de vil stille spørsmål om motivet til bedriften din. Du må også gjøre dette med farger - velg komplimenterende farger, eller de som hører til den samme fargepaletten, slik at det ikke ser ut som om du har valgt fargene tilfeldig. Farger har stor innvirkning på det helhetlige utseendet til designet ditt. For videre detaljer til hvordan du designer en logo, burde du sjekke ut eksempler på internett, og lære fra de.

Her er noen eksempler som er blitt brukt:

Bilde: Logodesigneksperten

Havregrøt


Havregrøt er enkel, kjapp og billig frokostmat. Og så smaker det så deilig. En god frokost som holder deg god og mett frem til lunsj.

ca. 30 minutter

Ingredienser for 1 porsjon:
1 dl Havregryn
1 dl Melk
1.5 dl Vann
0.25 ts Salt
1 ts Jordbærsyltetøy
1 ss Rosiner

Slik gjør du det:
Ha melk, vann og havregryn i en kasserolle.

Kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca. 5 minutter til den er passe tykk.

Smak til med litt salt før servering.

Server med syltetøy og rosiner.

Oppskrift funnet her.

Mandag 4. mars 2013

Programfag: Vi var i et annet klasserom og alle "design og håndverk"-klassene roterte rundt til et annet klasserom for å få nye oppgaver. Denne gangen jobbet vi med vikingsmykker.

Her er en video som viser steg for steg. Den eneste forskjellen er at vi har brukt drill i stedenfor å surre dem opp selv (de ringene).

Må ha tålmodighet for å huske og tre alle de ringene ...

I langfri var det Tangen Talenter, fikk ikke filmet. Til dere som ikke har sett de gamle videoene, ta gjerne en titt.

Text fade effect

Jeg har dette på bloggen min akkurat nå. Når du holder musepilen over tekst, falmer den. Vil du også ha det på din blogg? Limes inn i stilsett.

KODEN:
a:visited:hover, a:hover {color:#798c51;text-shadow:1px 1px 3px #798c51;
color: #e4ffac;
-webkit-transition: all 0.8s ease-in-out;
-moz-transition: all 0.8s ease-in-out;
color: #d6d6d6;}

 

Dette er helt sykt!


Ja, du leste helt riktig. Hvis du er en blogger og f.eks kommer opp på topplisten (blogg.no) kan du få utbetalt penger! De fleste blogger for å tjene penger, noen blogger for gøy og noen liker å skrive uten lønn. Jeg fant innlegget her.

- Hva synes dere om det?

Fredag 1. mars 2013

Programfag: Vi gjorde ferdig puta og de som var ferdig sydde/lagde grytekluter. Leverte inn puteoppgaven. Jeg fikk ikke begynt på den oppgaven ...

Bildet jeg ønsket å ha på trykk i grytekluten som jeg ikke fikk sydd på :-/

Konvoluttene ble hengt opp på veggen. Alle skulle skrive til alle (men ikke til seg selv) noen positive ord til navnet i klassen.

Inne i den konvolutten ligger det mange forskjellige ord. Så hadde vi et intervju sammen med studenten (til hennes oppgave).

I langfri var det Tangen Talenter, 3. gang i uka. Har filmet hele. I siste time hadde vi kosetime der vi fikk spise wienerbrød og alle snakket om hvordan disse 5 ukene har vært i grupper.

Spill Stackle!

Nå sitter jeg og spiller dette puzzle spillet som heter Stackle! Det er kjempegøy! Har spilt det før, så dette er bare en anbefaling.


Min personale rekord er 199. Klarer du å slå meg?

Spill Stackle.