CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

april 2018

Starten på et nytt planteprosjekt

I dag morges var jeg ute i hagen og stelte i stand planteprosjektet. Jeg fant frem plantejord, en hagespade og et par plasthansker. Så gikk jeg inn og tok med meg de frøposene vi hadde, to tomme melkekartonger og tre plastkopper ut. Her skal det plantes og i år er dette starten på et nytt planteprosjekt. Det er alltid så spennende å dyrke frem sine egne planter og grønnsaker, så hvert år mellom våren og sommeren, har jeg blitt fast bestemt å plante noe selv fra bunnen av.

Dette sådde jeg: Solsikke, tomat, agurk og spinat. Det som er så rart er at noen av frøposene til agurk og spinat har gått ut på dato for fire - seks år siden. Vi får håpe at plantingen går (da sannsynligheten å spire er ganske liten!).

Til venstre har jeg sådd 6 solsikkefrø og til høyre 5 tomatfrø.

Koppen til venstre har jeg agurk 3 stk og spinat 6 stk pr kopp = 12 stk til sammen. Det er sylte- og hermetiseringsagurk (har plantet dette før).

Siden jeg hadde tatt frem plantejord, skiftet jeg i samme slengen nytt jord til kaktusen. Den står nå ute i sola.

#april #våren #plante #agurk #solsikke #tomat #spinat #planteprosjekt #frø #blomster #planter #kaktus #hage

Stylista & Dream Length

Reklame: L'Oréal Paris

Da har jeg fått bestilt nye produkter å teste ut gjennom L'Oréal Paris Beauty Board. Denne gangen fikk jeg stylingspray til hårfrisyren, "no haircut cream", shampo og balsam fra L'Oréal Paris. Det er så gøy å teste nye produkter som jeg ikke har brukt før. Etter testing skal produktene selvfølgelig omtales :-)

STYLISTA   The Bun Gel-Spray     The Braid Milk
(stylingspray til hårfrisyrer)

Elvital Dream Length    Restoring Shampoo     No Haircut Cream     Super Detangler Balsam

#LorealParisBeautyBoard #LorealParisProvidedProduct  #hårpleie #hårprodukter #skjønnhet #velvære

Viola Tricolor

Stemorsblomster finnes i mange forskjellige farger og typer, noen er store og andre er små. I forrige uke kjøpte vi årets første stemorsblomster på Plantasjen. Der selger de masse fine blomster! Stemorsblomstene kom som en 10-pakning med varierte farger i en høyde på 20 cm - "småblomstret". Nå er de plantet utendørs i hver sin blomsterpotte der de er fordelt i grupper etter farger. 

Stemorsblomsten kalles også for natt og dag / sol og måne. Det er en ett- eller toårig fiol. Vitenskapelig navn er Viola tricolor der Viola (kommer fra det greske ordet fion, lukter godt) og tricolor (trefarget).

Historien bak stemorsblomsten:

De to øverste kronbladene sitter stedøtrene. Stesøstrene sitter tett inntil hverandre. De neste to bladene, ett på hver side, finner vi de to "ekte" døtrene. Nederst sitter stemoren - det mest fargerike kronbladet.

#stemorsblomst #blomstring #blomster #planter #våren #planting #plantasjen #hage

New shoes from Nike

Jeg har vært på shopping i dag! På XXL kjøpte jeg et par nye sko med merke Nike. Sko har jeg sett på en god stund i butikkene, og nå var det jammen på tide å gå til innkjøp av nye sko - mine gamle Nike sko begynner å bli litt slitt! Jeg lette etter størrelse 39, men fant ingen. Det var bare store størrelser igjen. En dame som ønsket å bytte sine sko, hadde den størrelsen jeg var på jakt etter da hun hørte at jeg skulle ha 39. Hun tok kontakt med meg og sa at skoene hun hadde med seg, skulle i retur - og da kunne jeg få dem. Hun skulle bare først gå til kassa og levere dem og et øyeblikk senere kom de til pallen og jeg kunne endelig prøve skoene som satt perfekt.

Dette er noen gode sko som passer til fritidsbruk og lett trening! Det viktigste for meg når jeg velger sko, er at de må ha riktig god passform og komfortabel å gå med. Alle føtter er ikke like. Derfor prøver jeg alltid sko i butikken før jeg kjøper. Ellers kan det ende opp med stygge gnagsår og føtter som føler ubehag, og det er ikke bra!

#sko #innkjøp #mote #fottøy

Vårstemning i blomsterbyen

En følelse av sommervær i april er en skyfri himmel med en stor sol som varmer. I dag kunne jeg plutselig kjenne på kroppen hvor varmt det var ute i forhold til de dagene som har vært i april. Det er om ettermiddagene det blir ekstra varmt, så det er ikke lenger kaldt å gå uten jakke ute. Hurra for det - nå skal vårgarderoben skyves frem og vintergarderoben gjemmes. I hvert fall for en god stund!

15. april tok jeg noen vårbilder da jeg gikk en tur rundt Tresse - Christiansholm festning - Strandpromenaden. Det var helt nydelig i Kristiansand og som dere ser så har krokusene virkelig prydet opp byen vår. Velkommen til blomsterbyen, Kristiansand!

#kristiansand #krokus #blomster #planter #april #vårbilder #vårstemning #vår #våren

L'Oréal Paris: Lipsticks

Reklame: L'Oréal Paris

New in from L'Oréal Paris: Lipsticks. Som medlem i L'Oréal Paris Beauty Board (testpanel), fikk jeg plukke ut noen leppestifter som jeg ville teste og etter hvert som jeg har fått testet ut, skrive en omtale om hva jeg synes om produktene.

COLOR RICHE S H I N E ADDICTION     109 Pursue Pretty     111 Instaheaven     245 High on craze

COLOR RICHE M A T T E ADDICTION     241 Pink-A-Porter     346 Scarlet Silhouette

#LorealParisBeautyBoard #LorealParisProvidedProduct #leppestift #skjønnhet #sminke

Crocus everywhere in the park

Wergelandsparken i Kristiansand er virkelig helt nydelig om våren! I år har kommunen lagt ekstra mye arbeid med å plante ned alle disse krokusene i forskjellige farger som hvit, lys lilla og mørk lilla. Nå står de i full blomst, nesten tett i tett sammen. Når de er plantet så tett inntil hverandre ser vi hvor stilig "fargeklattene" har lagt seg på gressplenen. Mange får en nok en "wow" opplevelse for første gang når de ser med sine egne øyner hvor vakker parken har blitt med alle de skjønne krokusene rundt omkring.

På blomsterspråket betyr krokusen gjenoppstandelse og fornyet kjærlighet 

For et fargerikt syn!

Til slutt har jeg et bilde av den lange stien av krokus.

#krokus #blomster #planter #foto #park #natur #wergelandsparken #kristiansand

Unboxing: Pakke fra Hobbyklubben

Reklame: Hobbyklubben

I høst bestilte jeg en velkomstpakke på Hobbyklubben. Det kostet meg nesten ingenting, men jeg betalte kun frakten på 129,-. Strikke- og heklepakken inneholdt to fine bøker om strikking og strikkeoppskrifter, strikke- og heklepinner, saks og en stor bag med plass til alle strikkesakene. Når du blir medlem i Hobbyklubben for første gang, kan du velge mellom flere flotte velkomsttilbud.

#strikking #hekling #hobby #hobbyklubben #håndarbeid #håndverk #diy

Lenge leve Orkidé

ALLE GODE TING ER TRE

Denne nydelige Orkidéen Phalaenopsis har stått blomstret siden november 2017 da vi kjøpte den - i 5 måneder - det kaller vi kjempelenge! På bildet over ser vi de tre siste blomstene på Orkidéen. De tre holder seg fortsatt sammen. Er du overrasket? Takket være riktig stell, og plasseringen i stua med rikt sollys og passe temperatur, kan den beholde sine vakre kronblader mye lenger og ikke visner så fort. Ikke rart at Orkidéer har blitt så populært å ha i alle hjem da de både er lettstelte og blomstrer stort sett veldig lenge. De trenger heller ikke å bli vannet så ofte som andre planter, men jeg har funnet ut en god rutine på vanning. Jeg pleier å dyppe de i en bøtte med vann og tar de opp igjen til røttene har fått grønn farge. Så legger jeg de i potten og passer på at vann ikke er i selve potten. Røttene skal tørke lett opp mellom hver vanning. En gang i uken holder vanligvis. Etter hvert som de visner, er det bare å spare på røttene og håpe på at det vil dukke opp nye blomster neste år. Tålmodighet!

#orkide #phalaenopsis #tips #blomster #planter

Middag på en tapas bar og restaurant

I kveld har jeg vært ute og spist sammen med de gode lærerne på trinnet. Jeg kalte det blant annet for "ut og spise". Det er så koselig når vi samler oss og avtaler en middag sammen en vanlig torsdagskveld. Vi bestemte oss for å spise på Le Monde, en tapas bar og restaurant, som holder til i Markensgate (ved siden av McDonald's) i Kristiansand sentrum. Det var ikke så mange der inne da vi kom, så vi ble henvist til et ledig bord med god plass til oss alle. Her satt vi veldig komfortabelt!

Jeg bestilte meg noe enkelt som en pastasalat med bacon og urter. Det var så velsmakende og godt etter å ha prøvd det! De andre bestilte lunch fjøl, rullet dadler i bacon, aspargesbønner og wiskey burger. Vi snakket en god stund før vi innså at klokken har blitt så mye. Etter hvert beveget vi oss hjemover. Tusen takk for en hyggelig kveld!

#restaurant #bar #tapas #mat #matglede #pasta #salat #pastasalat

Mandag 9. april 2018

God mandagskveld! Nå sitter jeg her i sofakroken med PC-en på fanget og slapper av med god musikk. Jeg er helt i min egen verden når jeg hører på musikk via headsettet. Det er så avslappende å lytte til rolig musikk i en stressende hverdag, synes jeg. Kawaii Radio er forresten det jeg liker å lytte på, radioen som streamer direktesending 24/7 på YouTube. Enjoy!

På kjøkkenet i kveld har vi to stykk ivrige matelskere som skal lage en oppskrift hver: Han ene lager tilslørte bondepiker som dessert og hun andre lager nystekte skoleboller. Nam!

#mat #mandagskveld #skoleboller #tilslørtebondepiker

Påskepyntet stuebord

I går var det 1. påskedag og en ny måned: 1. april: Aprilsnarr dagen. Jeg lot meg ikke lure da noen bloggere og nettbutikker som jeg leste, skrev masse rart som ikke var sant. Må innrømme det er vanskelig å tro på det folk sier den dagen. Etter lunsj pakket vi ut all påskedekorasjonen som vi hadde fra før og pyntet stuebordet med en flott duk, et par påskekylling, tre små kyllinger i påskeegg og selvfølgelig et påskeegg fylt med godteri som jeg ville dele med de andre. Fristet det? JA!

Påsken for i år er snart over. Har du gjort noe fint eller reist i påskeferien? Fortell!

#påske #påskedag #påskepynt #påskeegg

Lindafoto - Månedens Foto

Denne måneden deltar jeg på måndens fotokonkurranse som Linda arrangerer på bloggen sin. Månedens tema er macro og da kikket jeg tilbake i arkivet mitt etter noe som passet til temaet. Jeg fant et nærbilde av en rød og hvit tulipan som jeg ble utrolig fornøyd med, så det bildet deltar jeg med. Grunnen til at jeg valgte ut dette bildet var de flotte fargene.

Fotokonkurransen foregår slik: Man melder seg på ved å legge ut et bilde som man har tatt selv innenfor temaet og publiserer bidraget på sin egen blogg. Linda vil etter tidsfristen, lage et innlegg på bloggen sin med alle bidrag, anonymisert og får leserne sine til å stemme på hvilket bilde som skal gå videre etter første avstemning. I andre avstemning tar hun de tre bildene med flest stemmer som leserne igjen skal stemme på. Det er den med flest stemmer på bildet sitt som vinner!

#fotokonkurranse #foto #konkurranse