CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

mai 2013

Uke 22

Beklager for lite blogging i det siste. Det har vært en utrolig travel uke for meg da. Jeg har blant annet hatt norskprøve om reklame og bildeanalyse (som går på muntlig karakter), naturfagprøve om energi og alle programfagtimene om dekor på kopp og tallerken. Jeg er helt utslitt! I dag var det den siste dagen vi jobbet med dekor på kopp og tallerken. Det var en del 1, del 2 og del 3. Oppgaven så slik ut:

Del 1 var praktisk (produksjon): Dekorere kopp og tallerken
Dette er en dekor til restauranten Utsyn (later som det). Vi skulle tegne minst 5 idéskisser (tegnte mer enn 8) i målestokk 1:2, altså 50% størrelse av den koppen. Så plukket jeg ut 3 av idéene som jeg likte og tegnte i full målestokk 1:1. Jeg gjorde det samme med tallerkenen. Både koppen og tallerken måtte være "et sett". Da alt var ferdig tegnt, tok jeg fram malesakene og malte dekoret. Min dekor er stjerner og ruter (ruter formen som i kortstokken).

Del 2 var skriftlig
Her skulle jeg begrunne valget, hvorfor jeg valgte dekoret på kopp og tallerkenen + hvorfor jeg mener dette passer i skolens restaurant. Reflekter over/tenk over bruk av papptallerkener og engangsutstyr i forhold til miljøet.

Del 3 var fagteori
Her skulle jeg svare på alle de 8 spørsmålene. Teorispørsmål som vi måtte kunne, men vi fikk lov til å bruke boka. De var ikke så vanskelige, tror jeg skjønte alle sammen.

Da timen begynte, kom alle. De var ferdig med oppgaven, leverte og dro hjem. Det var bare 2-3 som satt igjen i klasserommet en stund. Jeg var ikke ferdig (hadde ikke malt dekoret engang), så jeg satt igjen til klokka var 12:30. Da ble jeg ferdig.

Skulle ønske jeg kunne ha lagt ut bildene, men dere må vente til jeg får oppgaven tilbake. Dette var en prøve som pågikk i hele uka (alle programfagtimene), så jeg har ikke tatt bilder da.

YouTube må ha betalt

http://fc08.deviantart.net/fs71/f/2010/196/8/8/YouTube_by_Wookiesarebetter.gif http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2010/119/3/7/STOP_CHANGING_YOUTUBE_by_sweetietweety111.png  http://fc05.deviantart.net/fs70/f/2012/052/8/a/youtube_stamp_by_starlight_arkaman-d4qib8o.png http://fc02.deviantart.net/fs41/f/2009/034/9/1/A_Realistic_YouTube_Stamp_by_Mistress_Blood.gif

Hver dag kikker jeg innom Youtube. Jeg elsker å se filmer på Youtube. Hvem ser vel ikke på Youtube hver eneste dag? Jeg synes at det er trist at Youtube ikke lenger er gratis å se på. Youtube gjør da som de andre nettsidene: Netflix, HBO Nordic, Viasat Play og Comoyo, skal starte å ta betalt for at du skal få se klipp på nettsiden. Et abonnement skal i følge kilder koste fra 99 cent og oppover.

"Planen er at man skal få en liten smakebit, på cirka to minutter av filmen, før du skal måtte betale for å se videre."

Jeg er klar over at Youtube tjener penger på hver video jeg ser på, så det kommer opp reklamer og sponset-stuff. Men hvorfor sperre hele greia?

Hvis det er slik; Jeg spør meg selv: Hvor er det jeg kan se gratis filmer, klipper og morsomme videoer?

Linken til Youtube-innlegget.

- Hva synes dere om at Youtube tar betalt?

REMA 1000 matfestival

I dag har vi vært på REMA 1000's matfestival på Sørlandsparken. Det var utrolig mange folk og mye god mat!


Noen fine potteplanter som jeg tok bilde av.


Hortensia, gjett hvor mye de kostet?


Nydelige margeritter.

Elsker disse kjeksene! De var så gode.

Litt av det jeg har smakt på: Blåskjell, salma (en type laks), bløtkake, kjeks, kyllingkubber, lam, indrefilet, fiskekaker, reker.
Drikke: Eplemosjuice, Sun Light saft.

Jordbær - ikke smaksprøve, men de solgte jordbær utenfor butikken.

Sommermote: Skisser og tegninger

I programfagtimene gjorde vi ferdig oppgaven "Sommermote". Jeg klarte endelig å gjøre oppgaven ferdig fordi jeg fikk ekstra tid (fikk lov til å sitte inne i friminuttene).

Jeg har tegnt mange skisser og 3 modell arbeidstegninger. Under har jeg bare tatt med 2 som jeg synes var finest.

Antrekk: Dark Diva - aftenantrekk. Mørkblå kjole og sko. Tegningen er fargelagt med fargeblyanter.


Tusjet, spesialpapir.

Antrekk: Sporty Girl - sportsantrekk. Topp og bukse. Tegningen er fargelagt med fargeblyanter.


Jeg kan ikke tegne sko, litt info ^^ Rare bilder, men finere i virkeligheten.

Og det siste: Klippet og limet. Laget idéskisser!

A4 ark. Jeg har egentlig ikke tenkt på komposisjonen på det jeg klippa ut. Det skal passe til antrekkene som jeg har tegnt opp.

I den siste timen ryddet vi, vasket/skrubbet bord og hadde klassenstime. Vi snakket om siste skoledag - hvor vi skal dra til når det er sol og hvor vi skal dra når det regner. Snart skoleslutt ... (ca. 3 uker igjen).

17. mai feiring

Gratulerer med dagen alle sammen! Og gratulerer med dagen, Norge!


Det er flagget i rødt, hvitt og blått ♥


I dag møttes alle som ville gå og være med på skoletoget, i Tresse. Først var det litt "underholdning" på den sorte scenen (se bildet). De snakket blant annet om tegnekonkurransen og hvorfor vi feirer 17. mai. Jo, det er Norges Nasjonaldag! De videregående skoler stilte seg nesten helt bakerst. Plutselig begynte det å regne (jeg gikk i strikkejakke), så da tok jeg fram regnjakka.

I øs og pøs regn begynte "17-mai skoletoget" å gå etter "underholdningen". Jeg kikket rundt meg og prøvde å se kjente fjes. Jeg så ingen fra klassen min, i parallellklassen og heller ingen jeg kjente fra skolen jeg går på. Det var litt rart når ingen kom, jeg følte meg helt alene der jeg stod. Det var også noen lærere fra skolen som ble med heldigvis.

Jeg fikk holde dusk, som fra året i fjor og året der igjen. Nesten hvert år holder jeg dusk og det synes jeg er kjempefint. Jeg leder likssom an på skolens fine fane da. Etter den lange skoletoget var jeg helt klissvåt og måtte dra hjem så fortest som mulig.

BL17HURRA

Torsdag 16. mai 2013

Naturfag: Forsøk: Solfanger.

2 begerglass.


"Sola" Solfangeren.


Det til venstre hadde vi sort ark på halveglasset og det til høyre hvit ark.


Skrev opp resultatliste.


Førte alt inn slik at vi skrev rapporten om forsøket.

Gym: Vi var på Kristiansand Stadion og hadde fotball og styrketrening.

Programfag: Vi skulle levere gjenbruksoppgaven i dag, siste frist.


Papirkurver laget av papirstrimler. Den til venstre lagde jeg i dag. Flettet.

17. mai

Gratulerer med dagen til alle! I morgen er det 17. mai som er feiring av Norges Grunnlovsdag. Hvor flott er ikke det? Alle går i tog, synger sanger, har det gøy på tivoli og spiser så mange is de orker? Dessverre blir ikke årets 17. mai så fint vær likevel, det kommer til å regne, så husk å ta med regntøy og paraply i morgen. Kos dere på 17. mai!

BL17HURRA

Onsdag 15. mai 2013

Programfag: Fikk NCS oppgaven tilbake.

Jeg var visst den eneste som tok mye arbeid i den skriftlige begrunnelsen ...


I de to timene skrev jeg bare noen notater og tegnte en tegning på et ark.

Naturfag: Energilovene og virkningsenergi. Så film på den siste timen. Vi gikk også før alle andre fordi vi satt inne i friminuttet.

Min favorittfilm

Nå skal jeg skrive litt om en film jeg har sett og som jeg synes er verd å anbefale! Det finnes utrolig mange spennende filmer å se, men har du sett denne filmen? De fleste av oss i dag kjenner sikkert igjen denne filmen som jeg skriver om her.

Titanic

Hva filmen handler om:
Titanic er en film som handler om da en 102 år gammel dame, Rose DeWitt Bukater, som forteller om sitt liv da hun var ung og som overlevde da båten sank. Hun ble oppdaget fordi det var en gruppe forskere som dro ned til havet for å lete etter den dyreste diamant i vraket Titanic. De fant ingen verdifulle ting, alt var ødelagt, men de fant en tegning som var låst inne i et skap. Det var ei ung og vakker kvinne med den berømte diamanten rundt halsen. Tegningen ble vist på TV og den 102 gamle Rose DeWitt Bukater kjente igjen tegningen av seg selv. Hun tok da kontakt med forskerne og fortalte sin historie om hvordan skipet sank og hvordan hun opplevde dramaet.


Skipet "Titanic".

I filmen blir vi kjent med unge Rose, hennes mor og Roses forlovede Cal Hockley på "skipet som aldri kunne synke". Rose vil ikke gifte seg med Cal, fordi hun ikke elsker han. Men det gjør Roses mor, hun elsker han og pengene hans. De reiser på første klasse, og soler seg i rikdom på den store båtens øverste dekk, mens rotter løper i korridorene bare etasjer under.

Vi blir også kjent med Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), en fattig gutt. En dag vinner han to billetter på 3.klasse til Titanics første tur i et pokerspill. Jack er en livsnyter av dimensjoner, og en kjempeflink tegner. Han ser Rose, og blir fascinert av hennes vakre vesen. Han blir stadig minnet på at hun ikke er hans klasse, men får henne ikke ut av tankene.

Rose føler seg innesperret og oversett. Ingen tar hensyn til hennes følelser eller hennes tanker. Hennes mor er kun opptatt av rikdom og ære, og mener kun at hun skal gifte seg med rike Cal, slik at familien ikke skal miste rikdommen. Cal elsker Rose, men kjenner ikke kvinnen han er i ferd med å gifte seg med. Rose vil ikke bli styrt resten av live sitt så hun bestemmer å ta sitt eget liv ved å hoppe fra den store båten. Hun hopper ikke, men Jack klarer å få henne til å stoppe. Det var da denne hendelsen som skal ha forandret hennes liv.

Vi følger Rose og Jack dagene før Titanic synker, og tar del i deres sterke kjærlighet som trosser klasseskillet og vanskelige holdninger de møter. Sammen opplever de fine stunder og den mest fantastiske kjærligheten to personer kan oppnå, og de bestemmer seg for å leve sammen resten av livet. Når moren og Cal finner ut av dette, prøver de å gjøre alt for å unngå de å treffe hverandre.Klokka 23.30 den 14. april 1912 treffer Titanic et isfjell, etter hvert begynner båten å ta inn store mengder vann. Noen få timer senere synker båten.
Båten var utstyrt med altfor få livbåter, men det var jo ment at båten ikke kunne synke. 1517 liv går tapt i tragedien, og 2223 mennesker var med Titanic på sin første tur.

Rose og Jack havner i det iskalde vannet, Jack hjelper Rose opp på en av dørene av det synkende skipet. De snakker hele tiden for å ikke sovne for alltid. Tilslutt må Jack gi opp. Mens Rose blir reddet i siste sekund. Hun var en av 6 som overlevde fra det kalde vannet. Det var bare 1 av 20 redningsbåter som kom tilbake. Det var derfor Rose fortalte denne historien til alle.

Hva jeg synes om filmen:
Jeg synes den var spennende, dramatisk og romantisk. Filmen var ganske lang som varte 3 timer og 17 minutter. Den gjorde inntrykk fordi den historien var sann og det er en "gjenfortalt" historie som gir rørende følelser og tanker. Man kan også lære noe av den filmen som for eksempel å komme seg raskest ut av skipet, tenke kjapt og "sannheten er nøkkelen".

Se trailer:

Det finnes mange trailere til filmen, den jeg har valgt ut er den eldste (1997).

Hvis dere har sett filmen som jeg har skrevet om i dette innlegget og vil se noen andre filmer, hva med å ta en titt innom denne topplista? Der finner du liste for klassiske Casino filmer og spennende vurderinger. Sannsynligvis har du kanskje sett noen av disse filmene, men hvis du ikke har sett dem så må du vite at de er "må se" filmer for enhver casino-fan. Du vil også finne kule klipp fra deres favoritt-scener fra filmene. Kos deg!

En liten kurv laget av papirstrimler

Programfag: Jeg lærte å brette papirkurver på det andre klasserommet ved siden av gata. Det var lærerikt og jeg lærte en ny ting.


Den lille kurven til høyre er bare til et eksempel. Min er til venstre.


Jeg startet opp med partall 4 strimler tror jeg det var. Må huske alltid starte med partall. Brettet til et kvadrat (bunn). Videre: Det er fra bunnen og oppover også rundt når jeg fletter.

Mandag 13. mai 2013

Det første jeg tenker på, er: Snart er det 17. mai! Og 17. mai er på fredag.

I dag har vi hatt prøve i engelsktimene og det gikk ikke så bra for meg. Vi hadde om Chapter 8: Tommy from Sydney, Australia. Alle de 4 stykkene i boka + noe presens progressive grammatikk oppgaver. Tilslutt var det 3 oppgaver (skriveoppgaver).

Senere i programfagtimene fikk vi tilbake den store kunst og håndverkshistorie prøven (den som vi måtte lese over 100 sider). Så fikk vi tilbake den valgfrie oppgaven (som jeg valgte strikking og hekling).


Skissene og tegningene mine som jeg holdt på med i timene. Jeg er ferdig med planen, i morgen skal jeg jobbe mer med skissene og arbeidstegningene.

Gjenbruksoppgave: Papirblomst lampeskjerm

I dag har jeg jobbet videre med gjenbruksoppgaven, den med lampeblomsten.


Magasiner kan bli til kunst. Slik har min gjenbruksoppgave vært. Det jeg har laget er en papirblomst lampeskjerm (Kusudama Flowers), inspirert av denne videoen:


Egentlig så er det ikke en lampeskjerm, det er mer som en "ting" som henger i vifta. Jeg har brukt 60 ark, nok til 12 blomster som er til slutt satt sammen til en lampeblomst. Jeg har selv gjort denne oppgaven litt vanskelig fordi jeg ville prøve ut noe nytt. Ganske avansert synes du kanskje?

- Hva synes dere om lampeblomsten?

Bakte horn

Jeg har bakt mange horn!


De ble litt svidde da, men men. Så ser de veldig gode ut, sant?

Nå holder jeg på med en video, redigerer bilder og skriver et nytt blogginnlegg. Bare å følge med!

Morsom pannekake

Til lunsj da vi skulle lage pannekaker, så vi noe kult. Pannekaken hadde fått seg et ansikt!


Denne pannekaka ble så rar, så måtte bare ta bilder av den. Ligner den på et ansikt mon tro?

Kristi Himmelfartsdag

I dag har jeg vært hjemme og har brukt mesteparten av tiden til å gjøre ferdig oppgaven om gjenbruk. Jeg lagde en lykt med perler og papirbretting: "Origami Kusudama Flowers".

Her bruker jeg et rent syltetøyglass og putter på perler i en ståltråd.


Perlene: Vi hadde mye av det hjemme.

Det ferdige produktet!

Jeg ble ikke så fornøyd med de andre papirblomstene jeg lagde for noen dager siden, så da lagde jeg nye. Jeg har brukt magasiner fra SLOTTET, siden magasinet hadde så mange fine lyse farger.


Brukte trelim for å lime delene sammen + gaffateip som ikke var med på bildet, men med i arbeidet.


Har lagd 7 blomster og mangler 5 blomster (skal ha 12).


"Blomsterkassa". Sparer det til i morgen, så jeg hadde ikke nok magasiner til bretting.

Onsdag 8. mai 2013

Programfag: Brettet og satte sammen "blomstene".

Naturfag: Vi hadde et forsøk som var å lage hudkrem. Her på forsøksbordet ligger alt vi trenger.


Begerglass og temperaturmåler + noe oppi.

Etter en stund ble alt tatt vekk fra forsøksbordet.

Tomt ...


Når vi skulle veie det i gram så måtte vi være nøye med målene i gram. Altså nøyaktig mål. Haha, lærte også å sette glasset på plata først, så ta på "ON" knappen.


Kokte opp vannet og oljen til 70 grader.


Passet på at temperaturen ble riktig.

Her rører vi hele tida for å holde riktig temperatur, 70 grader. Så helte vi oljen i vann og blandet rundt og rundt til den "stivna".


Da var hudkremen ferdig!


Beholdere som vi kunne ha hudkremen i. Vi kunne til slutt ha i parfyme og andre vitaminer i. Dette forsøket ble vellykket!

Tirsdag 7. mai 2013

I dag hadde vi bare 4 timer programfag på skolen. Egentlig skulle vi ha 8 timer (4 timer mer), men så var lærerne på kurs og vi fikk fri fra langfri. Det var utrolig deilig. Programfag: Vi jobbet med gjenbruk oppgaven. De fleste i klassen sydde klær eller farget klær.

Jeg brettet papirblomster som skal henges på denne lampa her:

Det skulle ha vært en vifte som hang på taket. Håper det går an å henge den på lampa, selvom det ser rart ut ...


Jeg har ikke malt de, de er "naturlige" som de er (klippet rett fra magasiner) i fargene slik  fargene matcher hverandre.


Til slutt skal jeg sette de sammen til en helhet. Da skal jeg lime dem sammen med et eller annet som jeg finner i løpet av denne uka. Har brukt gaffateip så langt.

Forslag til gjenbruksoppgave

Gjenbruk er som redesign. Det vil si at vi har noe som vi kanskje ikke trenger mer, men kan skape noe nytt av materialet. Her kommer noen forslag til hva jeg skal lage i neste uke + uka der igjen.

Tenker på de brusboksene, når man åpner dem, finner man sånn åpnegreie.

Bedre forklart:


Melkekartonger - genialt! Å bygge et slott kan gjerne ta sin tid.


Flasker med noe i som gjør at den er selvlysende.

Veske som er laget av kartonger/blader i strimler.


Lyspære som kan brukes til å ha blomster i. Blomstervase (?)


Ørepynt med perler, garn og "trepinner".


Kartonger som er gjort om til konvolutter.


Trillebår som er gjort om til en stol.


Haha, dekk som blomsterbed.

Jeg skal bruke avispapir til å brette og sette sammen til det blir til ei lampe. Origami kusudama flower heter det. Håper det går.

Alle bilder er funnet på Google.

Fredag 3. mai 2013

Programfag: Gjorde ferdig og leverte inn den selvvalgte oppgaven. Jeg skrev 1359 ord (9 sider). Ble helt utslitt etter all skrivingen.


+ kvalitet og dokumentasjon og egenvurdering.

Ting jeg har stikket var: Gryteklut, mini gryteklut og mobilveske.

Da oppgaven var ferdig, kunne vi begynne på gjenbrukoppgaven. Det er en oppgave der vi finner ting som kan gjøres om f.eks melekartonger kan bli til konvolutter. Jeg har allerede kommet med mange idéer på hva jeg skal lage.

I lunsjen var det dart - turnering og sjakk - turnering. Sjakk - turneringen har bare blitt helt kaos, jeg vet ikke om jeg får poengene mine engang. Spilte to ganger dart, men har tapt to ganger ...

Det blir mer turnering i neste uke!

Åja, det var sånn jeg skulle begynne!

Dagens overskrift var litt rar, men det var sånn jeg skulle begynne å strikke mobilveske.

Med 4 - 5 strikkepinner jo! Jeg strikket med to strikkepinner, så den ble ikke så bra ... Det skal bli en mobilveske. Over til noe annet: Jeg synes at jeg er flinkere til å oppdatere på instagram enn på bloggen, beklager for det. Følg meg gjerne på instagram hvis du vil vite hva jeg driver med på der ^.^