hits

mai 2015

Danmark på Torvet

Det var masse moro på Torvet i dag, lørdag. Skulle ønske jeg hadde vært der, men da de kom hjem, hadde de med seg masse Danmark realerte ting. Som jeg så på avisa, kl. 12 kom Dampbageriet og delte ut muffinser, boller og annet spiselig. 

Jeg fikk smakt på en sjokolademuffins.

Kjærlighet på pinner, refleks og en penn.

Goodiebag! Andre ting: Røde og hvite roser, brosjyrer, magasiner (reklame) og kart. Nå er det lenge siden jeg har vært i Danmark. Sist gang jeg var i Danmark var i ... 10. klasse!

#danmark #torvet #reklame

Barnehagen Naturheia

Oppgaven gikk ut på å innrede en barnehage. Barnehagenavn jeg foreslo var Naturheia fordi det ser ut som om beliggenheten er i naturen en plass. Jeg valgte profilen natur og fargene blå, grønn, gul og rød.

Spiseplass: Til 8 barn (3 - 4 år) og 2 voksne. Tripp trapp stoler til barn og Jærstolen til voksne. Det skulle være god stemning rundt bordet, så en voksen sitter på hver sin side av bordet. Når de ikke spiser, kan bordet brukes til maling, tegning, lage ting, puslespill.

Peisen: Kan/bør noen ganger brukes, men nå har de fleste barnehager lagt varmekabler under gulvet.

Oppbevaring: Brettspill, bøker, dukker, leker osv ... Veggteppe (insekt) så de kan leke med insektkosedyr på. Trillebord som har hjul.

Samlingsstund: Klokketeppet midt i "sentrum". Barna kan hente puter ned fra vegghengt epletre. Kan brukes som leketeppe også.

Lekekrok (lekekjøkken): Lekevegger som skjermer lyd og for noen som vil "være litt for seg selv". Tok plissegardiner her som solavskjerming. Og utvendig persienner som kunne styres med fjernkontroll.

Vinterhagen: Etter å ha vært på tur, kan barna bruke det til utforsking, læring, tegning, være kreativ. Det er plass til 4 (8) rundt bordet, og de kan gjerne spise sammen her også. Foreslo puffer. Materialvogn som har ark, fargeblyanter, forstørrelsesglass ... tilgjengelig.

Har også belysningsplan (funksjon og stemning), men har ikke fått skannet den inn. Ellers var det god allmennbelysning i barnehagen.

#interiør #barnehage #design #kreativ #natur #farger

Uke 22

Endelig har jeg gjort ferdig alle oppgavene som skulle gjøres. Standpunkt blir satt rundt i kveld. På tirsdag hadde vi framføring om et designikon og jeg valgte da Le Corbusier i stilhistorie, onsdag: Leverte barnehageoppgaven og i dag: Fargepaletter (som vi hadde gjort i Photoshop). I morgen får vi vite hva vi skal få på eksamen og standpunktkarakterene. Kanskje vi får offentlig miljø? Dagen kommer til å bli brukt til å forberede.

PresentasjonenKl. 09:
Vi har nettopp vært på St. Joseph i Kongens gate igjen, fordi en journalist fra Fædrelandsvennen (FVN) ville lage en reportasje om de ferdig innredene leilighetene og oss som går på VG3 Interiør. Det ble som intervjuer. Det ble tatt mange bilder og vi så at gardinene var hengt opp i leilighetene. Ellers var det ikke store forandringer. Reportasjen vil nok komme på trykk i avisen om noen få uker. Tror det var i avisen Bolig (som kommer på tirsdager).

#interiør #design #planlegger

90 graders trapp design

Å designe en trapp var oppgaven. Trappen skulle opp til en sovehems. Først skulle vi finne ut hva slags trapp vi skulle ha og hvor vi skulle plassere den. Jeg valgte å plassere den til høyre ved vinduet.

Et ungt par vil utnytte plassen i leiligheten litt bedre. De lurte på om det hadde vært fint med å bygge en hems med trapp. Det er god takhøyde. 

#trapp #interiør #design #tegning

Bul/Mållaget hel oppgave

For ikke så lenge siden skulle vi komme med et nytt innredningsforslag til Bul/Mållaget (kundeoppdrag). Siden vi har framført for kunden og har begynt på flere nye oppgaver, og jeg ikke har noe å blogge om akkurat nå, tenkte jeg å legge ut denne oppgaven. Kunsten og keramikken var viktig i oppgaven, så det hadde jeg prøvd å få med.

Målgruppen var for godt voksne. Ca. 60 - 70 faste sitteplasser i salen til høyre. Salen til venstre skulle de holde foredrag og danse. Plass til 2 pianoer i hver sal.

Har fra før og foreslår nye ting.

#design #interiør #kundeoppdrag

Eurovision 2015

Satt oppe sent natt til i dag for å få med meg hvilket land som vant Eurovision 2015! Landet som vant var ... Sverige!

Måns Zelmerlöw - Heroes (Sverige)

Mange synes den lignet litt på Lovers on the Sun av David Guetta? Jeg hadde på følelsen at jeg hadde hørt den før.

Lovers on the Sun - David Guetta

#eurovision #2015

Fargepaletter og små oppgaver

I går begynte vi på en ny oppgave: Fargepaletter. Det er en samling av farger brukt i et rom. Vi trakk en lapp (blå, gul eller rød). Først fikk jeg lys/mørk kontrasten, deretter nabofarger og tilslutt et bilde "Lofoten". Vi skulle innrede en stue for et voksent par med god råd og bruke Photoshop til det. Vi kunne selv lage rommet eller finne et ferdig rom. Jeg fant ferdige rom og redigerte fargene der.

Noen fargepalett eksempler:

I stilhistorie fikk vi en del 2 av designikonoppgaven. Vi kunne velge en kjent designer eller skrive om stilepoker. Jeg fikk Le Corbusier. På tirsdag skal vi framføre det i en PowerPoint for klassen.

#design #designikon #farger

Slik finner jeg inspirasjon

Står fast på en oppgave? Da er det bare å søke opp på internett og finne kataloger. Jeg har sett på bilder fra en barnehage hvordan de hadde møblert det. Fant ut at det var mye enklere å ha sett hvordan de hadde det. Jeg har forresten sittet en stund med å tenke ut hvordan det skal bli, for nå vet jeg hva jeg skal møblere inn. Låner kataloger fra barnehagen til inspirasjon.

#interiør #barnehage #oppgave #inspirasjon

En fin 17. Mai feiring

Gratulerer med dagen til dere og til Norge!

Flagget er satt opp tidlig på morgenen.

I dag våknet vi tidlig for å gjøre oss klare til 17. Mai. Vi kunne allerede høre kanonene. Kaken skulle lages og skoleboller skulle leveres til skolen til broren min (6. trinn). Han skulle gå skoletog i byen og vi andre var hjemme og holdt på med 17. Mai ting. 

Kake 17. Mai - en rask en.

På skolen var det aktiviteter som elever i 6. klasse og foreldrene holdt. Det var blant annet et lotteri med mange kule premier, fiskedam, svampekast, bokskasting, dart, geværskyting ... Mat: Alle barns foreldre skulle lage noe og ta med, som skulle selges på skolen. Alle aktivitetene fikk man premier, så det var fint. Vi kjøpte mange lodd, men vant ikke noe før helt på slutten. Det var ikke så lett, da det var et tall på hvert lodd. Kjøpte 3 lodd til, håpet på premie(r) og vant en gassgrill, en Lynet McQueen pute og en bag (selvvalgt). Lillebroren min var så heldig da, det var han som kjøpte de 3 loddene.

#17mai #grunnlovsdagen

17. mai next!

Det føles lenge siden jeg har blogget her, men nå skal jeg si hvorfor: Jeg har jobbet med barnehageoppgaven. Vel, jeg kom ikke så langt da, siden jeg ikke fant møbler som passet til barnehagens profil/tema. 

I morgen er det Norges nasjonaldag (17. mai), og vi er heldig med været! Det blir strålende vær og gjett om vi skal kose oss.

#mai #norge #nasjonaldag

Vakre hjem & interiør

Noen uker før Kvinnedagen, bestilte jeg hjem et prøvemagasin "Vakre hjem & interiør". Det var et godt valg, siden da jeg fikk magasinet i posten, har jeg sittet og sett på reportasjer, interiørkollasjer og matoppskrifter. Synes det var et kjempebra magasin med mye lesestoff og inspirasjoner! Jeg kommer sikkert til å bli abonnement litt senere. Vakkert!

#interiør #magasin #inspirasjon #vakrehjem

Langhelg og skolearbeid

Gjett hvem som skal sitte og tegne i langhelga? Jeg skal! Det er litt vanskelig å konsentrere seg på skolen, så da kan jeg jobbe litt hjemme med det. Kanskje jeg får droppe 17. mai feiringa i år, eller? Tilbake til oppgaven: Har et mål om å bli ferdig med plantegninga og produktkartet til fredag og begynne på perspektiv de neste dagene. Å jobbe med barnehageoppgaven er litt vanskelig siden det er så mye å tenke på/ta hensyn til. 

Barnehagen vi skal møblere.

#interiør #barnehage #design

HeartGold

TomShot Smykke gull / Versus Versace Håndveske bianco/nero oro / Molly Bracken Flettet belte noir / Prada Solbriller braun / Anna Field 5 PACK Armbånd black/gold/silver / Rachel Zoe CLOVER Høye hæler metallic gold / Versus Versace Lett jakke black/gold / sweet deluxe NELLY SET Ring gold/crystal / Versus Versace Jerseykjole whiteblack
(annonselenker)


Jeg er med i en konkurranse om å vinne gavekort på 1500,- og 500,-, så derfor lagde jeg denne kollasjen. Alt på kollasjen er fra Zalando (ta gjerne en tur innom).

#bloggklubben #kollasj #mote #inspirasjon #gull #sort

Hvor er alle sammen?

Det har vært en ganske "merkelig" dag syntes jeg. Vi er en liten klasse på 13, og det merkes fort at vi ikke er alle sammen i dag. Vi var 6 - 7. I siste time var vi plutselig blitt 5 igjen. Grunnen til dette var etter friluftsturen at noen har klart å bli forkjølet og noen dro til russetreff i Kongeparken. Jeg har det helt fint, men følte at jeg var litt syk da jeg stod opp på morgenen. Av og til vet jeg ikke hva som skjer, men dette er jo rart.

Vi jobbet videre med barnehagen og trappeoppgaven. Ble ferdig med trappa, så da leverte jeg. Forresten, her er et bilde av trappa jeg tok som inspirasjonskilde.

#interiør #trapper #design

Trappematt

I dag har jeg jobbet ganske fokusert fra lunsj til kl. 21 med trappeoppgaven. Satt litt fast med hvordan jeg skulle få vist det fram, men problemet løste seg etter hvert. Fikk tegnt aksonometri av hemsen med trapp. Her på bildet ser dere hvordan jeg er i prosessen. Jeg bruker målestokk 1:25 når jeg tegner dette i et rammeark. 

#trapper #design #interiør

Friluftstur til Donevann

TORSDAG, DAG 1

Da jeg kom hjem på torsdag, pakket jeg ferdig alt jeg skulle ha med. Kl. 17:45 møtet vi opp ved parkeringsplassen i Helleviga, Søgne kommune (langs Langenesveien). De som skulle være der var klassen + en studieklasse, internasjonale friluftsstudenter fra UiA og våre lærere. Vi gikk i samlet flokk kl. 18. Det tok ca. 30 minutter å gå fra parkeringsplassen i Helleviga til Roligheda, innerst i bukta ved Donevann (der vi skulle overnatte). 

Skilt som viser retning

Da vi kom fram, hadde de allerede satt opp presenninger over gapahukene (så det ble mer koseligere). Det var 3 gapahuker, og det ble fordelt slik: En til lærerne, en til klassen, en til studieklassen (vi kunne sove hvor vi ville). Vi ble delt inn i grupper og vi skulle arbeide i lag med ulike oppgaver knyttet til friluftslivet, ledet av studenter. Dette gjorde vi:

  • Lage bål av ting fra naturen og teknikken med å gni for å skape gnist til fyr
  • Where is my chicken? (ligner på trafikklys-leken / gjemsel, ligner på bom 50-leken)
  • Orientering (fant poster med f. eks bilde av en skje, så måtte vi skrive den tingen på engelsk)


Etter aktivitetene fra kl. 19:10 - 20:30, spiste vi middag. Vi spiste taco og noen lagde tomatsuppe. Etter middag skulle vi ha underholdning, men siden vi alle var så slitne, redde vi opp soveplassen - klar til å sove. Jo senere det var, jo kaldere føltes det ut som. Jeg gikk med ullklær hele tiden, og frøs da skulle sove. Vi sov i gapahuker med gardiner trukket for.

Sett fra min vinkel

Det var ikke lett å få sovet ordentlig. Grunnen til dette var at det var trang om plassen (nesten umulig å kunne sove i riktig stilling). Alle sov tett inntil hverandre og det var uvandt å sove ute (for meg). Slik sov jeg: Øynene lukket, men kunne fortsatt høre alt om natta selvom jeg gikk i "dvalemodus". Er ikke det rart, da?

 

FREDAG, DAG 2

Jeg våknet grytidlig. Lurte bare på hvor mye klokka var, men det ante jeg ikke. Det var fortsatt mørkt, så det måtte kanskje være i 04 - 05 tida. Prøvde å sove igjen, men det var ikke lett. Våknet igjen, denne gangen hørte jeg fuglekvitring og en litt lysnere gapahuk. Så flott været var! Det var sol, men litt kaldt. Kl. 07 stod vi opp, lagde frokost og forberedet oss på at friluftsstudentene skulle komme. De kom kl. 08 (tipper jeg), og vi fortsatte med aktivitetene. Dette gjorde vi:

  • "Klatre" ned (nesten som klatring)
  • "Syk pasient som skal til sykehuset", festet tau på en i gruppa og bære denne personen via det festet tauet, løp og tilbake
  • Løype der noen guider andre ved å forklare hindringer og hvor de skulle gå. De som blir guidet har bind for øynene og skal stole på guiden
  • Telt (retning, sted, sette opp)
  • Kanopadling


Etter aktivitetene pakket vi sammen. Oppsummering og premieutdeling. Vår gruppe vant ikke 1. - 3. plassen, men vi vant for godt samarbeid (eller noe): En Twistpose! Klare til å gå hjemover ...

Grønne og fine skogen!

Det var turen overstått! Litt sliten her og der, så nå skal jeg hvile. Dette var alle bildene jeg tok og hadde fra turen, siden det egentlig stod skrevet at vi ikke skulle ta med mobilen. Om noen har tatt bilder eller video som ønsker å vise fram her, så er det bare å sende meg gjerne!

#friluft #donevann #tur

Presentasjon til kunden og ut på tur

Ignorer skrifta, skrev fort

I dag jobbet vi med trapper (har begynt på perspektivtegning). Akkurat nå går vi en etter en inn og presenterer Bul/Mållaget til kunden. Jeg har ikke forberedt meg på framføringa, men det går sikkert greit å ta det som det kommer. Kl. 17 skal vi på friluftstur/overnattingstur, så da skal jeg pakke ferdig når jeg kommer hjem. Det gjorde jeg i går kveld også, så jeg mangler litt. Vi kommer til å overnatte der og kommer hjem på fredag. Skal sove i gapahuk eller i telt regner jeg med. Da blir det en tur uten internett ...

Jeg melder meg på Kreativkonkurranse

I dag fikk vi to nye oppgaver, den ene var "Barnehage" (jobbet med dette fram til lunsj) og den andre om "Trapper" (etter lunsj). I barnehagen skal vi innrede kjøkken/oppholdsrom og en "vinterhage". Først så vi litt på noen PowerPointer. I trappeoppgaven skal vi bare designe en trapp som går opp til en hems! Syntes å tegne trapper og målene var litt vanskelig å forstå, så nå grubler jeg litt på det.

Jeg er nr. 17!

En annen ting er at jeg har meldt meg på Tangen Talenter Kreativ! Fristen gikk ut på torsdag, og jeg meldte meg på siste dag fristen var på. Husker godt hva jeg stilte ut i fjor, men det ble fort mye rart. Se det igjen HER. I år stiller jeg bare ut interiørtegninger fordi jeg vil inspirere litt om hva vi gjør på linja VG3 Interiør. 

Her er det noen vegger med kunst, malerier, tegninger osv ... Kanskje det kommer mer i morgen.

#kreativ #interiør #barnehage #trapper #konkurranse