CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

mai 2016

Utstilling: Gullkulekaktus og kaktusfamilien

Gullkulekaktus heter de store og runde kaktusene i de brune blomsterpottene. Visste dere at de kan bli opptil 1 meter i diameter? De har kraftige og gullgule torner som "stikker". De gule blomstene er følsomme for lysforandringer og lukker seg i overskyet vær. Gullkulekaktus kan bli svært gammel. Ved Bilka i Aalborg Storcenter kan vi se mange av dem sammen i en utstilling.

Utstillingsskap.

På den andre siden finner vi mange sukkulenter, de kan lagre vann i blader eller stengler, noe som gjør at de tåler noe tørke. Sukkulenter er også kjent som saftplanter, da de krever svært lite stell og er lettstelte. De er så kule!

#kaktus #sukkulenter #planter #blomster #hage #interiør #inspirasjon

Hirtshals fyrtårn

Etter å ha vært på Aalborg Storcenter, kjørte vi tilbake til Hirtshals. Dette var på grunn av været og fordi vi hadde handlet ganske mye på Bilka. Vi skulle være på båten om noen få timer (i god tid). Hirtshals fyrtårn lå i nærheten, var ikke langt, så vi bestemte oss for å dra dit for å ta bilder.

Haha, paraplyen Calvin Klein.

Det var mange trapper å gå opp til toppen, men fin utsikt.

#danmark #hirtshals #fyrtårn #reise

Turen til Danmark - Aalborg

Vi ble hentet kl. 07:00, i forveien hadde vi pakket alt klart til dagen vi skulle reise (lørdag 21. mai 2016) - en dagstur til Danmark. Det var lett å komme på båten da bilen var med, for den kjørte igjennom noen "bommer" ved Color Line terminalen. Billettluken var åpen, en mann ga hver og en av oss billettene.

Bilen kjørte videre inn til båten, og en veiviser viste oss hvilken linje vi skulle parkere ved. Da gjenstod det å finne ledige sitteplasser som vi kunne sitte sammen. Båten vi tok heter SuperSpeed 1, den som tok 3 timer og 15 minutter. Før båten dro, gikk vi ut og tok noen bilder av utsikten fra Kristiansand.

Da alle bilene hadde kjørt inn, måtte veibroen heises opp.

En gul livredningsbåt.

En blomsterbukett ved informasjonen.

Kunstverk.

Da båten nærmet seg kai, gikk alle som hadde med seg bilen, ned for å hente den. Vi satt og ventet der i noen minutter, og en etter en bil kjørte etter hverandre ut til et nytt land: Danmark. Vi la merke til et lite fuglereir da vi kjørte ut ved de blå veiene - noen som har sett det? (klarte ikke å få tatt et bilde av dette).

Fra Hirtshals kjørte vi til Aalborg som tok ca. 50 minutter. Noe av de vi så var gule plener (av blomster), hester som beitet, grønne trær og mest av alt: Vindmøller.

Etter å ha kjørt så langt, var det så herlig å nye at vi har kommet fram til et nytt sted: Aalborg Storcenter! Mest kjent var den store butikken Bilka, som vi hadde tenkt å ta en handletur innom for å kjøpe alt vi trenger.

Mange parkeringsplasser, biler og folk. Ikke rart at det var gigantisk?

Noen blomster og planter utenfor senteret.

Fantastisk designet tak!

Bilka Torv, Centertorv og Nytorv. Som å gå i Markens gate i Kristiansand, men dette her var et stort senter med tak over hodet.

Et kart med informasjon over butikkene lå.

Starbucks Coffee!

Fargerikt med Microsoft.

Kaktuser i utstillingsvinduene.

På vei innom Bilka. Jeg har aldri vært der før, så det var så spennende å se at butikken var kjempestort med massevis av varer og folk som handlet. Kjent for sine billige tilbudsvarer - frister også å ta en tur innom neste gang når jeg reiser til Danmark.

Se de tilbudsvarene!

Lambi som utstilling.

Når det er tilbud, da kjøper vi masse. Aller mest blir det kjøtt (har du sett utvalget de har der?). Capri-Sonne kjøper vi flere pakker av. Vår handlevogn var ikke så full ...

... men se her! Full handlevogn.

Ved kassaen, følte at det var så fargerikt.

På Bilka: - Jo mer du kjøper, jo flere kjøkkenplanter får du! Vi fikk sånne kjøkkenplanter (5 stk) i små esker. Greit å kunne dyrke egne planter! Bildet over var fra butikken, ser ut som de har plantet og brukt en del god tid.

Neste innlegg: Hirtshals. Følg med!

#danmark #aalborg #bilka #reise #shopping

Tangen Kreativ 2016

I år på Tangen Kreativ-konkurransen deltar jeg med ... design og foto! Jeg utstiller plakat, banner og noen bilder som jeg har tatt. Det er utrolig mange folk fra skolen vår som har deltatt i år, masse fint å se på. Akkurat i dag på denne tiden har jeg matte skriftlig eksamen (dette er et forhåndspublisert innlegg), så de trekker vinnerne om noen minutter tror jeg. Stem på deres favoritter (!).

(trykk på bildet for å se hva som skjer)

Himmelblå, The Tall Ships Races 2015, høstbilde, en fargerik ting, naturen i Ravnedalen. Jeg blir glad om dere stemmer på nr. 5!

#design #skole #kreativ #grafisk #foto #konkurranse

Såpeglatt sted

I dag fra rundt kl. 9:45 og utover var jeg og en fra klassen ute på Odderøya for å filme til naturfagsprosjektet, fordi vi skulle lage en film om suksesjon. Været var grått og ikke så fint, og det hadde regnet litt før vi var der. Jeg hadde med meg mitt eget kamera, og gikk innover til Odderøyhallen. Dette skulle jeg ikke ha gjort ...

Ved Odderøyhallen noen hundre meter var det vann og noen store steiner. Da jeg gikk over noen store steiner (de til venstre i bildet), var det glatt. Ramlet og sklei. Jeg hadde hele tiden kamerastroppen rundt halsen og holdt i høyre hånd kameraet. Mest av alt fikk jeg sjokk etter den hendelsen. Og enda verre: Da jeg tok en titt på kameraet, var det skrapt hardt opp.

Whops ...

Deretter å ha vært ute, dro jeg hjem for å skifte (+hvile). Etter lunsj tok jeg bussen tilbake på skolen for å ha de to siste historietimene (var det virkelig nødvendig?), og kom noen minutter for sent. For en dag det har vært ...

#natur #tur #skole #naturfag #historie

Sannheten bak påbyggingsåret

Mine gjøremål for denne uka: Mappeinnlevering i norsk, filme i naturfagstimene og øve til skriftlig matematikk eksamen som er på denne fredagen. Hvis jeg har ekstra tid øver jeg til skriftlig norsk eksamen som er i neste uke på tirsdag. En jeg kjenner sa at sjansen for å bli trukket opp i muntlig ikke var stor da man hadde kommet opp i skriftlig. "Vi kan bare komme opp i 2 eksamener siden vi allerede har fullført videregående, fikk vite det sånn, maks 2 eksamener, så norsk (obligatorisk) + matte eller muntlig". Har altså skriftlig matematikk og skriftlig norsk bokmål eksamen (obligatorisk). Ingen problem :-)

Å gå det fjerde året på videregående har vært et tøft år. Dette tok jeg etter yrkesfag, så har bare disse fagene: Norsk, matte, historie og naturfag. Mange tror det er "lett" å komme seg igjennom disse 4 fagene, men det ligger egentlig så mye bak det! Noe av det vi har hatt gjennom året er innleveringer, prøver, presentasjoner og fagsamtaler med læreren der man bare snakker om faget generelt. 

Av og til kjennes det så slitsomt ut når det oppstår mange ting på engang. Jeg tenker mye og lurer på om jeg virkelig klarer å holde ut til skolen slutter. Ta en kikk på kalenderen, det er ikke mange dager igjen, så la oss telle ... ca. 32 dager igjen, og den 13. juni får vi vite om vi kommer opp i muntlig eller ikke. Om vi ikke hadde fri på alle fredagene, kunne jeg ha blitt enda mer utslitt. Det handler om å jobbe for å bli flink til det, men om jeg ikke gjør det, da føler jeg at jeg ikke er god nok.

Etter å ha tatt påbyggsåret, kan man søke universiteter og høyskoler. Jeg har lyst til å bli det jeg ønsker å bli, men det er karakterene som avgjør og begrenser det jeg ønsker å studere videre. Studere hva? Jeg har blant annet tenkt på grunnskolelærerutdanning, multimedieteknologi og-design, design og håndverkslærer og barnehagelærerutdanning som fremtidige valg.

Bare for å oppsummere, så er jeg er glad for at jeg tok påbygg etter VG3, og ikke etter VG2, for jeg har hørt at mange der har flere fag enn oss. Jeg har lært mye alle årene jeg gikk på design, og må innrømme at jeg savner å holde på med design, interiør og utstilling. Kanskje disse årene har hjulpet meg til å gå videre, og har gitt meg mer kunnskap. Jeg skal aldri gi opp, for jeg vil fullføre og bestå dette skoleåret også.

Designuke

innlegg skrevet i samarbeid med Rabble

Design finner vi over alt rundt oss. Det kan være utseende og formen til et produkt eller en gjenstand. Hva tenker du om design? Tenk deg, det går ikke en dag uten at du ser noe form for design! I vår tid er det mange som finner opp kule ting som møbler i ulike stoff og fasonger. Personlig elsker jeg interiørdesign (som dere vet) og skulle ønske at jeg kunne innredet et helt hus - slik at alt passet til min smak. Hvordan ville du innredet ditt hjem? Er det noen designprodukter som du ønsker deg?

Mon Amie

Ta en titt innom RoyalDesign.no. Her finner du alt av design og møbler med kjente varemerker som House Doctor, Iittala, Hay, Skulltuna, Bloomingville og mange flere. Royal Design har Norges største utvalg av design til hjemmet. Det er enkelt å oppdatere innredningen hjemme med billige møbler og billig design som du kjøper hos Royal Design! Ved hjelp av en Royal Design rabattkode og kupongkode du finner hos Rabble, kan du få rabatt på kjøpet!

Kählervaser gull | perlemor-hvitsølv-hvit

På ScandinavianDesignCenter.no finner du innredning og design til alle hjemmets rom. Som det står i butikknavnet, får du kjøpt innredningsartikler fra over 200 skandinaviske varemerker som Marimekko, Brita Sweden, Iittala, String, Ferm Living og Muuto. Hos Rabble finner du en Scandinavian Design Center rabattkode, med blant annet 100 kroner rabatt eller 20 % rabatt på moderne møbler.

Se utvalget HER.

Ellos har nesten alt på ett sted. De har et bredt utvalg av klær, barneklær, møbler og skjønnhetspleie. Med Ellos rabattkode vil du få mellom 20 og 50 % rabatt på din bestilling i kassen. Velg mellom klær, sko, møbler og elektronikk, så hvorfor ikke kjøpe et nytt betongbord, marmorbord eller noen andre fine ting når det er så billig?

Sjekk Rabble før du handler - få rabattkoder og tilbudskuponger. Dette gjør handleturen hyggeligere på nett.

#interiør #design #inspirasjon #rabble #nettbutikker #rabattkoder

Skandinavisk tivolipark

Etter å ha vært i byen for å se skoletoget, tok vi turen til Skandinavisk tivolipark oppe på Odderøya Amfi. Plassen er ikke langt fra Kristiansand sentrum. Vi spaserte opp dit, og la merke til at det var mange andre som valgte å ta bilen i stedet for å gå. 

Med gratis inngang og alle de reklameplakatene som handlet om tivoliet, fristet det å dra dit. Da vi kom fram, så vi dette:

Tivoliboder der man kunne vinne noe ved å betale en viss penge, kjøpe heliumballonger til 100,- (blant annet), kaste piler på ballonger og kaste risposer på noen hermetikkbokser.

Det så veldig enkelt ut, men vanskelig når man først prøver det.

Lynet McQueen bilbane!

Det lille tivoliet, var ikke nede der for å se.

Oppblåstbare rutsjebaner og hoppeslott for de små.

Vi var bare der i en halvtime, bare for å se hvordan det var og fordi vi ikke hadde vært der før. Vet ikke om det var gratis, for vi så et billettskur der en mann satt inne i den ca. 1m x 1m store "boksen" og tok imot betaling av billetter. Stakkars fyr, det så ut som om han ville ut i sola ...

#17mai #hurra #nasjonaldag #norge #fest #mai #tivoli

Gratulerer med dagen, Norge!

Hipp, hipp, hurraaa for Norge! Dagen begynte med at vi stod opp kl. 07, spiste og kledde på oss finklærne. De fleste hadde pyntet på seg med brosje, bunad og dress. Skoletoget stilte seg opp på Tresse kl. 08:00, noen holdt taler og sang fra scenen blant annet: "Ja, vi elsker dette landet". Det var et stort areal der ved Tresse, alle fikk god plass til å se på skoletoget.

Kl. 08:30 begynte skoletoget å gå. Jeg gikk ikke i skoletoget, men så på da alle gikk. La merke til at de videregående skoler gikk til sist, men jeg så ikke fanen til skolen jeg gikk på? Var det noen som i det hele tatt gikk i år?

Kvadraturen skolesenter med en gullfarget fane. Skolen vår skulle ha stått her en plass.

Oppstilt skoletog, snart klar til å gå.

"7" - tallet stod for 7. klasse. Synes den var så fin pyntet.

Her var det folksomt (mange folk).

Norge i rødt, hvitt og blått!

Det norske flagget var over alt.

Musikkorpsene spilte bra.

Noen kastet en blomsterbukett, og gjett hvem som tok imot den?

Folk som solgte heliumsballonger av forskjellige typer barnemotiver.

Camilla Collett minnes ved at noen legger igjen en blomsterbukett.

#17mai #hurra #nasjonaldag #norge #fest #mai

Klar for årets 17. mai?

Gratulerer med dagen alle sammen! Det er 17. mai, Norges nasjonaldag i dag. Har egentlig ikke planlagt hva jeg skal ha på meg, siden bunaden ikke lenger passer fordi den har blitt for kort. Ellers blir det finklær på. Jeg skal ned til byen for å se på skoletoget først. I år er det frivillig å gå skoletog (går VG4), men jeg skal følge med på det. Forhåpentligvis litt senere blir det besøk på Odderøya Amfi (det er et tivoli der med gratis inngang). Vanligvis har det alltid vært slik: Se på skoletoget, ta bilder, vandre rundt byen, ta bilder (igjen), dra til skolen for å se hva slags 17. mai aktiviteter de har å tilby og så hjem.

Huskeliste for årets nasjonaldag: Flagg, kamera, mobil, ekstra batterier, penger, popkorn, kake og annet av mat ... Kameraet blir med som alltid, for uten kamera hadde det ikke blitt noen bilder. Og bilder er minner som vi kan se tilbake på senere. Dette innlegget er forresten forhåndspublisert, så nå er jeg egentlig i byen og feirer 17. mai som mange andre også gjør :-)

#17mai #mai #grunnlovensdag #flagg #norge

Planteprosjektet 16.05.2016

Det går så bra med planteprosjektet. Vi bestemte oss for å sette solsikkene over til større blomsterpotter (de får snart ikke plass i melkekartongen). De andre frøene har begynt å spire så fort! En dags forskjell, og nå ser vi nesten alle som er plantet i jorda. Hvis noen klarer å observere "feil" skrevet i melkekartongene, så er det fordi vi plantet sukkererter over da noen av dem spiret så sent.

Herlighet, de elsker å være ute i sola.

Tre og tre solsikkere i hver sin blomsterpotte. Nå trives de mer da de har større areal.

#hage #prosjekt #planter #blomster #plante #inspirasjon

Mitt planteprosjekt

Nå går det superbra med planteprosjektet. Jeg har til og med laget en kategori på bloggen som heter "planteprosjekt". Vi plantet alle frøene samtidig, og etter noen dager syntes solsikkene fram, etter noen uker kom agurkene, vårløkene og spinatene. De gamle solsikkefrøene og agurkfrøene som gikk ut på dato, kom ikke fram, så vi erstattet disse med sukkererter.

10. mai 2016

 

13. mai 2016

 

14. mai 2016

 

15. mai 2016

Melkekartongene har stått både ute inne og ute i disse dagene. Husk bare vann, sol og varme - og plantene driver en slags fotosyntese. Jeg lurer på om dere også planter nå som det snart er sommer?

#planter #spire #frø #mai

En sommerfølelse

På tur i nærområdet. Det er så mye fint å se rundt omkring: Blomstene kommer fram, gresset er grønt og himmelen er blå. Løvetann er en flott blomst som de fleste ser det som ugress, men når alle blomstene blomstrer tett-i-tett blir det så gult at alt blir kult.

#våren #blomster #planter #inspirasjon #foto

Fredag den 13. - Trekkdag

Det var trekk til skriftlig eksamen på skolen i dag kl. 9, men jeg var ikke der så jeg fikk vite det noen timer etter trekket. 6 stk fra klassen min ble trukket opp i matematikk skriftlig. Jeg var nettopp inne på hjemmesiden for å sjekke hvor mange det var fra matteklassen som kom opp, 5 stk var fra samme matteklasse og der en av dem var meg. Alle kom opp i norsk hovedmål skriftlig (obligatorisk). Vel, for å si det sånn, å komme opp i skriftlig er bedre enn muntlig. Skriftlig eksamen i matematikk blir holdt 27. mai og norsk hovedmål i 31. mai. Den eneste forskjellen er at vi som skal ha matematikk må komme på skolen på en fredag når vi egentlig har fri ... Neste trekkdato for muntlig eksamen er 13. juni som er en måned til. Da kan vi komme opp i alle fagene: Norsk, historie, matte og/eller naturfag.

Ukesoppdatering

Det føltes litt lenge siden jeg har snakket om skoleting på bloggen, men skal si det skjer mye utenom å blogge også. I norsk har vi en "Mappeinnlevering" som går ut på at vi skal se igjennom alle oppgavene vi har gjort med vurderinger (altså fått karakterer tilbake), hvis det mangler noen av disse skal vi levere det inn på nytt, og tilslutt skal vi rette minst 3 andreutkast av tidligere skriveoppgaver og skrive en oppsummering av hele skoleåret hva vi har lært om. I historie lærte vi om "Den kalde krigen" og "Norge fra gjenreising til oljerikdom". I matte øvde vi bare til eksamen skriftlig (hvis vi kommer opp, hvem vet). I naturfag nå har vi om kapittel 1: Suksesjon. Vi skal lage et prosjekt om suksesjon, økosystemet og samspill i naturen, og lage det om til en film med fagstoff. Akkurat nå må jeg finne en plass jeg kan utforske.

#skole #påbygg #norsk #historie #matte #naturfag #blomster

Seigmennkake med jordbær

Mangfold, sammen er vi sterke og at alle er "like" er noen stikkord på kaken vi har laget denne gangen. Seigmenn finnes i fargene rosa, gul, oransje og grønn. Alle har forskjellige smak, men de er uansett like i fasongen.

Jeg elsker å dekorere kaker! Denne kaken består av krem, smurt jordbærsyltetøy mellom lagene, jordbær som pynt over og seigmenn på toppen. Det eneste vi kjøper ferdig er sukkerbrød fordi det er det greieste å ha noe ferdig til å begynne med.

#kake #mat #mai #seigmenn #dekorasjon #inspirasjon

På besøk og planlegger en mai-tur

Utsikten her var veldig fin å se på. Sola skinner, det er varmt og gresset er så grønt - vakkert.

I dag var vi hos en god venn av oss for å planlegge en mai-dagstur til Danmark. Det blir som tur/retur siden det er gratis å komme over med båt (med SuperSpeed). Når jeg tenker meg om, så har jeg ikke vært i Danmark siden i fjor sommer. Hva med å planlegge en ny tur nå som turen er gratis? Jeg som er så fotogen, men reiser sjeldent og liker å oppdage nye steder passer meg svært fint, for nå har jeg muligheten til å ta mange flere bilder :-)

Vi har spilt flere timer med Super Smash Bros - Brawl og New Super Mario Bros på Wii - 4 spillere.

Vi koste oss med hjemmelaget brownies, popcorn, kjeks og Coca Cola, og avsluttet besøket med å bestille de siste billettene. Planen var å reise den 28. mai, men det var fullt den dagen så vi måtte velge en annen dato. Uka før kanskje, men for D gikk det ikke fordi han skulle på klassetur de dagene. Vel, nå har vi sammen valgt ut en dato, så blir det likevel tur da! Men D skal likevel ikke være med, for han valgte klasseturen. Ingen hindring, men neste gang skal han få bli med.

#danmark #tur #hverdag #planlegging

La oss plante - plantetid!

Vi benyttet den fine dagen til å plante spinat, agurk, løk og solsikke i melkekartonger fra Tine. En del av frøene hadde gått ut på dato, så vi skal prøve å se om de vi hadde nå kommer til å spire. Forhåpentligvis vil vi se noe vokse ut etter en til to uker. Dette skal gå bra, ja.

#planter #spire #frø #mai

Fashion Spring

Dag: Lørdag 23. april 2016 kl. 14 og utover
Sted: Sørlandssenteret ved XXL

Moteshow på Sørlandssenteret! Det var for en stund siden, dagen jeg tok en kjapp tur innom IKEA, så rakk jeg å komme innom senteret. Jeg liker alltid å se på moteshow og nyheter som inspirasjon. Med høy musikk og kule vårantrekk går en og en ut og viser fram hvor klærne de har på er fra. Vi ser det godt, som på bildet under vises det på skjermen hvilken butikk det er fra. 

Kule diskokuler.

#mote #moteshow #våren #inspirasjon #fashion #fashionspring

Kaktus oppdatering - 01.05.2016

I dag er det 1. mai. Bildene av katusene tok jeg i går, og nå vil jeg vise dem fram. Det er lenge siden sist og jeg føler at de blir større for hver dag som går. Et pluss med å ha kaktus som inneplanter er at de er lette å stelle - de trenger ikke å vannes så ofte. Og en ting til: Alle kaktuser er unike!

#kaktus #planter #blomster #potteplanter