CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

mai 2017

Pokémon Sun & Moon

Søndag bestilte jeg hjem Pokémon spillene Sun & Moon til Nintendo 3DS, og i dag fikk jeg endelig hentemelding! Jeg hentet pakken og det er en gave til mine brødre som har 3DS, noe jeg ikke har. Jeg holder meg fortsatt til en rosa DSi, som dessverre ikke blir så mye brukt lengre. Dumt, men altså: Jeg har ikke tid til å spille Pokémon spill.

Jeg vet at de elsker Pokémon! Da spillene kom ut, ville de heller hoppe over og vente til neste version. Siden de ikke spiller Pokémon GO og er ferdig med de andre gamle Pokémon spillene, er det kanskje på tide å fullføre et nytt spill med nye Pokémons, nye steder og nye opplevelser.

- Spiller du Pokémon spill?

#pokemon #spill #nintendo #3ds #game #sun #moon

Gakk Gakk + nytt vannmerke

Å se mange svaner og ender i vannet må være et godt tegn - det er varmt nok til å ta et bad. Om du hører de sier "gakk gakk". så kan vi bekrefte at de aller fleste er fornøyde med temperaturen. Dette stemningsbildet ble tatt ved Christiansholm festning.

Jeg har forresten laget meg et nytt vannmerke, ble det ikke fint? Om du trenger et vannmerke til dine bilder, ta kontakt.

#foto #vannmerke #design #logodesign #sommer

Fine krøller i håret

Jeg blir så inspirert av Marilyn Monroe sin hårfrisyre. Hun har fine krøller, og det vil jeg også få til!

I går ville jeg gjøre noe nytt med håret mitt. Jeg fant fram en krølltang fra BaByliss (BA271CE) som jeg kjøpte forrige uke. Den er god til å koste under 200-lappen. Litt minus med den er at det tar litt tid før den blir varm til å brukes, så da stakk jeg kabelen i stikkontakten på kjøkkenet (går som regel raskere). Jeg kler virkelig krøller og gjør også Marilyn Monroe. Noe i den duren, men ganske lik.

#hår #frisyre #krøller #krølltang

Båtmessa i Kristiansand

Lørdag 27. mai (kl. 10-18) og søndag 28. mai (11-17) er det båtmesse i Gjestehavna ved Tresse, Kristiansand. Mange benytter denne helgen for å legge båten ut for salg under messa. Skal du kjøpe bruktbåt? Da er det bare å komme på "visning". Kristiansand Båtmesse er gratis for alle og besøkende som kommer er gjerne interessert i båter. I tillegg er det satt opp masse aktiviteter for barn og unge (lørdag er Barnas Kiwanis dag).

Et båtlotteri var det også. 50,- pr. lodd der man kan vinne reisegavekort på 15 000,- og 10 000,-, og GPS.

Det kom mange båtinteresserte folk på båtmessa.

Dette er redningsskøyta Elias.

Her stod mange salgsboder eller messekiosker der man kunne kjøpe litt av hvert som godteri, spinners (som nå har blitt så sykt populært blant barn), tallerkener, båtutstyr, klær og håndlaget maritimt pynt.

Hoppeslott og bilmarked i bakgrunnen.

Noen båter er ute på testekjøring i nærheten.

Hva med å gå til innkjøp av en ny bil? Her er mange nye biler med merke Audi, Skoda og Nissan fra ulike bilforhandlere.

Redningsskøyta på tur med noen ombord.

#båtmesse #båt #bil #kristiansand #friluft #foto #helg

På tur i skogen

Denne uka har gått veldig fort synes jeg. Etter onsdag kunne jeg endelig rope: - Det er langhelg! I dag er det torsdag og Kristi himmelfartsdag. En vakker dag til å gå på tur i skogen siden sola står opp på sitt høyeste.

Jeg hadde på meg treningsklær og det nye aktivitetsarmbåndet. Turen gjennom skogen tok ca. en time, og da jeg kom hjem var jeg skikkelig varm! Når temperaturen er på 23 grader, da er det bare å slappe av og kose seg.

#trening #friluft #tur #skogen #natur

Video: Bli med som turist i Kristiansand

Her kommer en video da vi var turister i vår egen by, Kristiansand! For en kjempefin opplevelse med masse ting å se. Videoen ligger også ute på min kanal, og husk at du kan abonnere gratis på kanalen HER. Det kommer ofte nye videoer der før jeg publiserer på bloggen, så følg med. Enjoy ♥
 

Hva med å gi bildekredit?

Jeg bladde tilfeldigvis i KristiansandAvis utgave 19 og på side 11 så jeg en nyhetsartikkel om et arrangement av plantebyttemarked. Jeg så bildet mitt på trykk!

Avisen brukte bildet som jeg har tatt selv uten å kreditere meg denne gangen ... hmm. Før har de skrevet @cindydesign da samme bildet kom på trykk i "Smått og godt" - sida, men nå får jeg bare gi meg selv kredit og nyhetsartikkelen som kom på trykk i avisen som jeg ikke har skrevet selv (henviser til kilden). Muligens har de arkivert bildet mitt for å bruke det senere til andre formål, vil jeg tro.

Jeg vet ikke hvem som har skrevet teksten men hvis det var nevnt, hadde jeg også gitt kredit til forfatteren.

Hvorfor bildet mitt ble brukt som et illustrasjonsbilde har jeg en anelse om, da det handler om plantebyttemarked og at man skal markere plantene med "lodd" som på bildet jeg tok. Neste gang hadde det vært fint med bildekredit fordi det er jeg som har tatt bildet. Av og til er greit å låne bilder, men husk å oppgi hvem som har tatt bildene.

#kristiansand #foto #avis #planter #bytte #marked

Turist i egen by: Agder naturmuseum og botaniske hage

På slutten av dagen besøkte vi Agder naturmuseum og botaniske hage på Gimle gård. Jeg har gledet meg så mye til å dra dit igjen. For meg var det lenge siden jeg har besøkt naturmuseumet og den botaniske hagen, sist gang var jeg der med klassen på ungdomsskolen så det er virkelig lenge siden.

Utstillingene hadde temaene: "fra istid til nåtid" og "fra hav til hei" i tillegg til "mineraler og bergarter". Botaniske hage består av innendørs og utendørs blomster og planter. Noen planter fra uteplassen:

Løytnantshjerte

De hadde utstillinger av kaktus og andre sukkulenter i et stort veggdrivhus! Jeg ble kjempeglad for jeg er jo så glad i kaktuser og sukkulenter. Da ble det mange bilder av alle de ulike sortene.

Ekte småkryp i terrarium! Kravlende kryp altså. Tarantella, store biller og mark.

Hvor tøff er du?

#turist #kristiansand #agder #natur #museum #botaniske #hage #gimle #turistiegenbykrs #VisitKristiansand

Turist i egen by: Odderøya museumshavn

Etter å ha gått av MS Maarten på land, hentet vi bilen ved kaia og kjørte avsted til Odderøya for å finne parkeringsplass. Det fant vi ikke, så vi parkerte inne på Kildens parkeringshus. Kilden var ganske stille (stengt i dag, 21. mai, noe vi ikke visste før vi så inn). Deretter gikk vi fra parkeringshuset til Kilden kulturhus også videre til Odderøya museumshavn.

Barna lagde barkebåter med grillpinner i tre og brosjyrer som seil. Båten fløt i vannet.

Brukte man noen trommestikkere til å slå i de runde ballene, hørte man instrument med lyder fra havet: Måke, motor, plopp og terne. 

Noe av det de selger i den lille butikken.

På Odderøya museumshavn var det mange maritime uteaktiviteter for hele familien. Inneaktiviteter: Lage en button med ring, brette en papirbåt, lære deg knuter og knop og lage navneskilt med signalflagg. Uteaktiviteter: Ro i båt, slå i dobbofon, barkebåt, krabbesnøre, plastelinabåt og se plastbåtutstilling.

Odderøya fyr foto og noen tegneaktiviteter.

Pelle-Krabbe dukket opp og forsvant like fort igjen. Den krabben da!

Utstilling: Skibsplast - Et håndverk og en drøm.

#turist #kristiansand #natur #museum #odderøya #havn #turistiegenbykrs #VisitKristiansand

Turist i egen by: MS Maarten

I dag har vi vært turister i egen by! I forrige innlegg skrev jeg blant annet litt om våre planer for dagen. Nå har jeg redigert inn noen bilder i den posten, om du ikke har sett bildene, sjekk gjerne ut innlegget HER.

Planen for i dag var å møte opp i god tid for å sikre oss plass på båten MS Maarten. Vi møtte opp tidlig kl. 10:10 for å sikre oss plass på båten siden det kan komme veldig mange folk og begrenset kapasitet (max 100 personer). Da vi kom frem til kai 6 nedenfor Tollboden, viste det seg at vi var de aller første turistene. Ingen andre utenom turguidene var å se. Bedre å være tidlig enn å være sen, tenkte vi. Turguidene delte ut program for dagen-ark med kart på baksiden. Etter en stund kom det flere folk, alt fra barn til voksne. Vi ble informert at de 100 første fikk være med på båttur som har avgang kl. 11. Køen ble lenger og lenger, og da de 100 første kom seg inn, måtte resten som ikke kom seg på, vente til neste avgang som gikk kl. 13 ...

Vi oppdaget skjærgården utenfor Kristiansand, fikk frisk sjøluft og kjente bølgene svinge opp og ned. Vi fant oss en sitteplass foran båten nederst, nærmest døra var. Døra gikk opp og igjen siden mange ville ta seg en luftetur ut. Ble litt kaldt ettersom den åpnet og lukket seg hele tiden, men tilslutt kom guiden og sa at ingen fikk gå ut.

På veien tilbake begynte det å regne litt, men vi kom oss trygt tilbake. Båtturen varte ca. 1,5 timer og vi synes det var så gøy å være med.

#turist #kristiansand #msmaarten #båttur #natur #turistiegenbykrs #VisitKristiansand

Vi er turister i vår egen by

I dag er vi faktisk turister i vår egen by, Kristiansand! Selv om vi er godt kjent i vår by. "Turist i egen by" er arrangert av Kristiansand kommune og Visit Sørlandet der vi har muligheten til å oppleve museum, attraksjoner og aktiviteter i vår flotte by - en hel dag med gratis inngang. Vi har forhåndsbestilt billetter og lagt en plan for dagen. Hvor skal vi dra først?

MS Maarten - Båttur ca. 1,5 timer. Avgang kl. 11 og 13.

Odderøya museumshavn - Åpent kl. 11-16. Uteaktiviteter og maritime aktiviteter.

Agder naturmuseum og botaniske hage - Åpent kl. 12-16. Utstillingen "Kravlende kryp".

#turist #kristiansand #turistiegenbykrs #VisitKristiansand

SBS aktivitetsarmbånd

I går åpnet Power (tidligere Expert) på Sørlandssenteret, og det fristet å stikke en tur innom den "nye" butikken og kikke på hva som er på tilbud. Jeg kjøpte et mobildeksel til iPhone 7, en liten bærbar Eletra høyttaler i sort farge og et aktivitetsarmbånd. Skulle egentlig kjøpe to av det, men mannen bak kassaen lurte på om det ikke står skrevet kun 1 pr. kunde. Muligens har jeg nok sett feil, men uansett: Jeg fikk kjøpt det jeg kom for, så jeg er fornøyd.

Jeg stakk innom Power i dag også, for å sjekke om de hadde mer av åpningstilbudene, men neida. De fleste varene var utsolgt, til og med høyttalerne og aktivitetsarmbåndet som jeg kjøpte i går.

SBS Sleep Fitness Tracker

Den har med søvnmåler, vekkerklokke, kaloriteller og skritteller. Armbåndet har bluetooth og jeg har lastet ned appen "Go Life" som viser en full oversikt over dagene og det jeg har oppnådd.

#aktivitetsarmbånd #trening #innkjøp

Tivoliet på Odderøya Amfi

17. mai på ettermiddagen gikk vi opp til Odderøya Amfi for å se på Skandinavisk tivolipark. Tivoliet har stått der en stund, før og etter 17. mai. Inngangen var selvfølgelig "gratis" å besøke på selveste nasjonaldagen, men å prøve aktivitetene måtte man betale eller kjøpe "billetter". En aktivitet kostet kanskje 50 kroner å prøve, og vi kunne se en mann sitte inne i et lite skur for å ta imot penger.

Man kunne kjøpe godteri, popkorn og sukkerspinn.

Velg et tilfeldig tall, mannen bak disken spinner, og håpe å vinne superstore sjokoladeplater!

Velg en gaveeske og vinn et kosedyr.

Hahaha kjøpte en ting med 1, 2 og 3 luker på, men skjønte ikke hvordan man vant. For noe lureri og sløsing bort av penger. Tror ingen vant, da ingen vant. Altså hva er dette for noe?

Sånn barnedragetog.

Maskiner med kosedyr der sannsynligheten for å vinne er ganske liten. 20 kroner for pr. spill.

Barna koste seg med hoppeslott og lange sklier.

Metall hermetikkbokser. Har en anelse at de er magnetiske og litt tunge å velte.

Her var det å trekke et tau, og man kunne vinne kosedyr som ugler, hvaler og aper.

Pilkasting på de ballongene i midten. Ser enkelt ut, men veldig vanskelig å treffe slik at ballongene sprekker. 1 pil = 10 kr og 6 piler = 50 kr.

#17mai #kristiansand #odderøya #tivoli

Borgertoget

Håper alle har hatt en fin 17. mai feiring i går! Siden jeg har tatt så mange bilder, vil jeg dele de med dere her på bloggen. Bilder fra borgertoget i går kommer nå. Det er faktisk første gang jeg ser borgertoget. Hvert år har jeg kun sett skoletoget, men ikke borgertoget så da var det på tide å se det. Vi stod og ventet ca. 45 minutter i Markensgate for å se borgertoget som gikk fra Tresse kl. 16. Beina verket og de ville nesten ikke stå oppe lengre. Etter en stund kom også regnet. Dumt at vi ikke hadde paraply med oss ...

#kristiansand #markens #17mai #norge #nasjonaldag

Hipp, hipp, hurra for Norge!

Gratulerer med dagen! Håper dagen blir fin. Vi feirer 17. mai, Norges nasjonaldag. I dag tidlig tok jeg den siste bussen ned til byen for å komme tidsnok til å se skoletoget gå. Fordi når skoletoget begynner å gå, da stopper bussene å kjøre. Bare for noen timer. Skoletoget startet opp i Tresse, og da jeg gikk av bussen spaserte jeg et stykke. Jeg har nemlig gledet meg så til å se på skoletoget i år! Enormt mange folk var å se der, til og med noen jeg kjente!

Grått vær, men det stoppet ikke folk å ha på seg fine festklær. Jeg rakk ikke å se talen på scenen, men da jeg kom frem begynte skoletoget å gå.

God stemning når musikkorpsene spiller forskjellige 17. mai sanger!

Litt tåke, men ellers et ganske fint "bunadsvær".

Her er det mange som gleder seg til skoletoget begynner å gå. Først går barneskolen, så de videregående skolene.

Se alle de flotte flaggene: Det er Norge i rødt, hvitt og blått!

Folk har pyntet seg så fine. Med bunad og dress. Festklær. Kjoler.

Flere bilder kommer på bloggen senere (har tatt så mange bilder og videoer). Snart skal jeg komme meg ned til byen igjen for å se borgertoget i byen. Det blir så spennende!

#kristiansand #tresse #17mai #norge #nasjonaldag

Dagen før dagen: Papirbretting og flagg

I morgen er det jo Norges nasjonaldag, 17. mai! Jeg gleder meg til i morgen tidlig for å se på når barna går skoletoget. Det er alltid fint å se barn og voksne ha på seg de fineste penklærne og holder flaggene i rødt, hvitt og blått - for å feire Norge. I dag (om du har sett eller hørt), øver de fleste barnehager og skoler på å gå skoletoget, men dumt at regnet høljet ned. Ikke så gøy å gå ute i regnet, men skolen var heldig med været da det var sol i går, så de øvde på å gå i stedet for å gjøre det i dag.

Vi har pyntet vinduene med flotte papirbrettet stjerner og blomster i fargene rødt, hvitt og blått. Synes det ble så stilig!

Jeg har vært med å brette noen av disse.

I går fikk jeg i oppdrag å tegne det norske flagget på to ark i størrelsen A4: To flagg på et ark og åtte flagg på et ark som maler slik at det kunne kopieres av. Jeg brukte blyant til å tegne og linjal til å måle opp. Barna tok opp fargeblyantene og begynte å fargelegge, og i dag hang vi opp alle de ferdig fargelagte flaggene opp på vinduet i det andre rommet som en slags 17. mai dekorasjon. Det ble så fint med små og store flagg!

#17mai #mai #flagg #norge #papirbretting #diy

Paprikaplantene uke 5

Har du sett ... det er så herlig å se hvor fort paprikaplantene har vokst siden sist! De står tett-i-tett og det er derfor trangt om plassen. Snart skal jeg gå i gang med omplanting for å gi mer plass til hver plante slik at de vokser fortere. Jeg skal vanne og passe godt på dem, samt sette dem på et varmt og solrikt sted.

#planteprosjekt #paprika #plante #hage

Stakkar min kjøkkenhage

Dere husker vel min lille kjøkkenhage prosjekt. Det var et "amazing" planteprosjekt til å begynne med, men etter noen uker overlevde dessverre ikke plantene. Ikke fordi jeg glemte å vanne, tvert imot. Spirene ble så tynne og hang med hodet ned ettersom de vokste. Jeg har sett en del små hvite lus kravle opp og ned, og som har bodd i den fuktige jorda fordi de trives der, og har i tillegg møllspist mine søte små spirer som kunne ha blitt til grønnsaker. Lusene kan ha vært med i jorda som jeg har hentet fra hagen, og jo flere av dem, jo mer egg la de. Uff, så forferdelig! Her er et siste bilde av min kjøkkenhage tatt 3. mai:

På slutten fikk blomsterpottene i papp en del mugg på sidene på grunn av vanning og fuktighet. Spirene vokste ikke lenger enn dette her. Kunne datoen på pakningen ha gjort det vanskelig for plantene å vokse ettersom det stod "minst holdbar til 6-2017", og jeg fikk disse kjøkkenhagene i fjor mai/juni som jeg plantet i april i år.

#planteprosjekt #plante #frø #dild #vårsalat #agurk #aubergine #bilka #danmark #kjøkkenhage

Moteshow: Vårens hotteste trender

Kl. 14 ved G-MAX på Sørlandssenteret stod alle klare for å se moteshowet der temaet var vårens hotteste trender. Det ble et ganske enkelt og annerledes moteshow denne gangen, da det ikke var satt opp en scene som sist gang moteshowet ble holdt på senteret. Men det viktigste av alt er å bli inspirert av vårens nye trender!

Mote våren 2017: Blomster, rysjer (foldet eller rynket tøy- eller blondestrimmel), plagg med glidelåser, asymmetriske skjæringer, t-skjorter og lave sko. Fargene er gjerne lyse og freshe.

Kjole fra Cubus

Antrekk fra Match

Kjole fra Mango

Kjole fra Lexington

Kjole fra Moods of Norway

Kjole fra Match

Jumpsuit fra Image

Kjole fra Image

#moteshow #foto #våren #trenger #mote

Vi pynter til 17. mai

I dag har vi laget 17. mai pynt sammen med barna siden det snart nærmer seg grunnlovsdag. Dagene flyr avgårde og vips så er dagen her! Nå er vinduene pyntet rikt dekorert med papirbrettede stjerner og overlappende sirkler i fargene rødt, hvitt og blått. Det er så fint å se inn i de store vinduene, at vi sammen har brukt så mye kreativitet på å pynte det.

Til å få ut disse fine figurene, har vi brukt figurstanser som det heter. Vi fant frem fargeark i rødt, hvitt og blått og trykket ut dem. Da fikk vi fine figurer av øyenstikkere, ballonger, blomster, snøkrystaller, barter, sommerfugler og stjerner. Barna syntes det var stas å trykke ut alle figurene og lime dem på sirkelen med limstift - så gøy!

#17mai #mai #pynt #kreativitet #kreativ #diy #farger

Nysgjerrige og utforskende barn

Jeg har ikke fortalt så mye om denne uken, så nå vil jeg fortelle litt. Jeg begynte allerede på "jobb" mandag 8. mai og skal jobbe frem til slutten av juni. Er med barn og voksne så å si hele tiden, og det er så moro å snakke og leke med de små barna. En del av dem har spurt meg spørsmålet: "Er du ny her?", og jeg har hele tiden svart: "Ja, jeg er ny her. Begynte her mandag og skal være her helt til sommerferien". Jeg liker at barna er nysgjerrige, spør og utforsker nye ting. I dag fikk jeg spilt spill med to jenter som hadde laget og tegnt ned sitt eget stigespill på ark. Jeg spurte om reglene siden jeg ikke helt forstod og de forklarte. Det ble deres egne regler og de vant selvfølgelig over meg som gjorde at de ville spille om igjen bare med nye regler. De er bare så herlige og kreative. Jeg begynner å komme inn i min rolle som voksen, en som alle kan snakke med når de føler for å ha noen å prate med og en som bryr seg om dem.

Rådhusgata i nesten full blomstring

Rådhusgata i Kristiansand blomstrer. Blomstene i rosa og hvit henger seg over hverandre, og se på denne gatelampen! Den var så dekorativ omringet med blomstene rundt. Det er så vakkert i Kristiansand by nå i mai.

Bak til høyre ser vi Kvadraturen skolesenter (det brune bygget). Til høyre Metodistkirken.

#kristiansand #rådhusgata #foto #blomster #tre #natur #sol #blomstring #kirke #byvandring

Ta en titt inn i hagen

Nå som været blir varmere, er det herlig å sitte utendørs og kose seg. Vi snakker om 20 pluss grader i sola! Hagen har blitt mye finere da blomstene har kommet frem og får besøk av sommerfuglene. Her kommer en liten oppdatering fra hagen:

Plommetreet blomstrer.

Tulipan som er på vei til å åpne seg.

Epletre og plommetre.

Tulipaner og Perleblom.

Blåbærbusken: Blåbær kommer snart!

Blomster fra plommetreet.

Rød og litt gul tulipan. I bakgrunnen perleblom.

Det fine plommetreet. Så mange blomster betyr mange plommer.

Ellers har vi røde og mørkrosa tulipaner.

#hage #blomster #planter #tulipaner #plommetre #epletre #blåbær

Paprikaplante fra bunnen av

Endelig spirer paprikaplantene! Dere vet at vi finner mange små frø i en paprika. Med de frøene som er hentet fra innmaten til en stk fersk rød paprika kjøpt på butikken, plantet vi disse ned i potter i april måned. Vi har aldri plantet paprika før, og det må jo prøves!

Etter noen uker dukket det opp noe grønt, så viser det seg at det gikk! Det er så gøy å se plantene spire i takt, men etter hvert oppdaget vi at jorda ble opphevet. Hva har egentlig skjedd? Kanskje vi har plantet alt for mange frø fordelt i to potter, som har gjort plassen trangt om plassen for plantene. Nesten merkelig å se røttene under!

#planteprosjekt #paprika #spire #planter #grønnsaker

Smaksprøve av iskrem

I dag er det fredag og bursdagen til Hennig-Olsen is! Tenk at det er 93 år siden de for første gang begynte å lage iskrem. I Markensgate kl. 12 - 14 står en liten isbil klar med forskjellige Hennig-Olsen smaksprøver til hele folket: De deler ut gratis ispinner og krone-is!

Jeg valgte meg en krone-is med peanøtter, sjokolade og karamell, og en Dugg Yoghurtis med bringebær og jordbær. Gøy å prøvesmake nye iskrem! Ville også smake på Dugg Sorbet eple & appelsin, men det kom plutselig mange folk rundt isbilen etter hvert ...

Alle vil ha. Spis med god samvittighet: Kos deg med iskrem fordi sola skinner, det er varmt og været er bare vidunderlig herlig.

#iskrem #is #isbil #mat #hennigolsen #kristiansand

Lycke crossover veske

For noen uker siden bestilte jeg hjem et abonnement på Det Nye, 3 numre av motemagasinet. Jeg har fått det første magasinet, så nå venter jeg i spenning på de nye numrene som kommer etter hvert. Hvis man abonnerer på et magasin, får man noe med på kjøpet. Denne gaven fikk jeg etter noen dager i posten: En liten crossover veske fra Lycke!

#mote #fashion #lycke #crossover #veske