CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

juni 2015

Urban Red Office

Eske Pop Rød / Taklampe 34 cm Copenhagen / Gardinlengde Claudia 2-pk / Duftlys Signature / Bordlampe Bazar / Multifunksjon MFC-J470DW / Satellite C50-B-118 15,6" i3(PSCLGE-00300EN5) / O&R Dixi Portefølje A5+, Læder, Rød / O&R Rondo Blyantpenn 0,7 mm, Rød / Edward Saks med holder, Rød / KUBEN vegghylle / Lillstrumpa och Syster poster / Skrivebordstol / Tray Skrivebord 120x60cm, Svart
(annonselenker)


Denne gangen har jeg funnet noen kule møbler og ting&tang til kontoret. Fargene her er i rødt, hvitt og sort. Det gir varme, motivasjon, økt selvtillit og styrke. 

#kollasj #urban #interiør #innredning #kontor #inspirasjon #bloggklubben

En sommerdag i Arendal

I går var jeg så heldig å få lov å bli med til Arendal! Vi dro til Arendal og det er faktisk første gang jeg besøker Arendal på ordentlig! Har jo vært litt i Arendal med klassen før, men da besøkte vi bare en skole.

Vi var der fordi det spilles sjakk og som holdes inne i Kilden. 7 runder med sjakk og det var ikke så mange barn, bare 2 og andre voksne fra både Arendal og Kristiansand. 

Dette her var Kilden. Ikke så stort, men ikke så lite heller.

Her inne spilte vi "fotballspillet" og slappet av inne i kaféen. Vi hadde glemt igjen iPaden hjemme, så da var det ikke så mye å gjøre siden det var ganske stille når det bare var folk som spilte sjakk i den andre etasjen av bygget. Da var jeg på mobilen og brukte nettet der.

Siden det var så fint vær, gikk vi ut for å ta noen og mange bilder. Det var så fint vær ute, så da gjorde vi det.

Gullklokke!

Utstillingsvindu.

Legg merke til mønstrene rundt vinduet.

Høy kunst.

Da de var ferdig med å spille sjakk, var det premieutdeling og slutt for dagen. Vi bestilte pizza på Peppes Pizza og dro hjem. Denne dagen har jeg tatt flere bilder, som kommer i neste innlegg.

#arendal #foto #arkitektur #sommer #2015

Ungdomsrom interiøroppgave 3

Den siste oppgaven før jul (VG2) var å innrede et ungdomsrom til ei 17 år gammel jente. Hun var usikker på hvilken stil hun ville ha, enten romantisk eller industriell. Jeg valgte den romantiske stilen. En ganske lys og blomstrende stil.

Produktkart: De fleste møblene er fra IKEA.

Plantegning: Rommet er ganske stort, plass til det meste og en "walk in closet". Det er god plass til å gjøre lekser og hvis hun får venner på besøk.

Oppriss: Her vises en del av rommet i 2D.

#interiør #design #tegning #innredning #soverom #ungdomsrom #romantisk #plantegning #oppriss

Stue interiøroppgave 2

Inspirasjonskart: Jeg søkte på "stue møbler" og printet dette ut. Så var det klipp og lim. Her er det masse forskjellig som er typisk for en stue.

Plantegning: Vi fikk en mal, og tegnte opp plantegninga ved hjelp av tegnebrett (det er ikke digitalt). Etter det var det bare å begynne med møbleringa.

Oppriss: Dette var mitt første oppriss. Ble litt rotete ...

#interiør #design #tegning #innredning #stue #plantegning #oppriss #inspirasjonskart #inspirasjon

Handelens dag, Sørlandssenteret

Det er Handelens dag på Sørlandssenteret. Denne dagen ville vi ikke gå glipp av, så vi var ganske tidlig ute. Dagen før hadde vi kikket i kundeavisen for tilbud, og da vi kom fram var det en del andre tilbud som ikke var annonsert i avisa.

Senteret har fått sånne ekte planter som henger på veggen med vann bak, hvor kult er ikke det? Det står om denne på nettet HER. Den er så fin, dere burde se den!

Så gikk vi forbi en butikk med så mange kule ting.

Jeg måtte ta en video av denne berg-og-dalbanen, nesten helt magisk!

På Enklere Liv kjøpte vi en massasjepute, men den var ikke på lager og skulle komme, så da ventet vi noen timer. Da den endelig kom, kjøpte vi den. Vi fikk også prøvd den ut (en utstillingsmodell festet i en stol) og det var FANTASTISK! 

På Gina Tricot kjøpte vi øredobbene her som var på SALG. Det var forskjellige farger på dem.

På Traktøren kjøpte vi en eggtimer, siden vår gamle ikke virket mer. Denne var også på tilbud, mye rimeligere enn vanlig pris.

Toppen er fra Gina Tricot og buksene er fra Lindex. Kjøpte også en Nike basketball (er ikke med på bildet her) på XXL.

#innkjøp #mote #klær #kjoler #bukser #interiør #handelensdag #shopping #senteret #video

Vf og hall - første oppgave i VG2

Nå har jeg fått gjort alle bildene/tegningene om fra Adobe Reader til JPEG ... det var veldig mange! Har fått skannet alt som jeg har gjort i VG2 og VG3. For å se tilbake, har jeg ikke fått lagt ut alle oppgavene, men tenkte å gjøre det fremover. Eldre oppgaver fra VG2. Her er den første oppgaven vi gjorde i VG2 Interiør og utstillingsdesign.

Inspirasjonskart: Det første vi gjorde, var å klippe ut i magasiner og blader. Dette var som en kollasj. Vi fant ting som kunne være til vindfang og hall. Det kunne være skohyller, hattehyller, helfigurspeil, kommode, garderobeskap ...

Plantegning av vf/hall: For å si det sånn som det er, denne oppgaven var litt forvirrende i begynnelsen. Jeg husker at jeg spurte læreren om hjelp hele tida fordi jeg satt fast. Hva skulle jeg gjøre? Jeg tok også noen feil mål av møblene som gjorde at de var mindre enn i virkeligheten. Uffda! Heldigvis i denne oppgaven trengte vi ikke å finne de virkelige møblene, så vi dikta opp noen, men målene skulle være som i virkeligheten ca.

#interiør #design #innredning #vindfang #hall #gang #inspirasjon #kollasj

Grønt utendørs

Det er Sankthansaften i dag! Har egentlig ikke noen planer for i kveld, men mesteparten i dag har vi vært ute og handlet matvarer. Det begynte plutselig å regne litt, litt før kl. 12, men så stoppet det. På butikken kjøpte vi blant annet kyllingvinger, frukt og grønt og pålegg. På veien hjem tok jeg noen bilder av det grønne vi gikk forbi.


Plenen, noe ugress. Det vokser gullblomst og en annen type (som på bildet): Hvitkløver.


Husker ikke hva disse blomstene heter ...


Prestekrager.

#hage #blomster #prestekrager #hvitkløver

Slik får du lavest mulig lånerente

Tar du opp et boliglån på 2 millioner kroner, med 3,5% effektiv rente og 25 års løpetid, må du betale et månedelig terminbeløp på 10.062 kroner. Reduseres renten med én prosent til 2,5 %, blir det nye terminbeløpet på 9.022 kroner. Det gir en månedlig besparelse på 1.040 kroner, og en reduksjon i rentekostnadene totalt sett på 312.000 kroner. Så mye penger er det altså du kan spare på å få ned boliglånsrenten med kun én prosent! Er lånebeløpet høyere og løpetiden lengre, blir besparelsen desto mer. Det samme gjelder for andre type lån som billån, forbrukslån eller kredittkort. Jo lavere rente du får, desto mindre må du betale i rentekostnader.

Fremgangsmåten til lav rente:

Sammenligne

Uansett hvilket type lån du ønsker å ta opp, er det viktig å sammenligne lånerenten de ulike bankene kan tilby deg. Går du for det første og beste lånet du kommer over, er det stor sannsynlighet for at du går glipp av den beste renten du kunne fått.

Siden bankene i stor grad fastsetter renten individuelt, er det først og fremst viktig å få oversikt over hvem som tilbyr det lånet du behøver. Deretter kan du trygt sende lånesøknad til flere banker for å se hva de kan tilby deg i renter og betingelser. En lånesøknad er nemlig ikke bindende før du eventuelt aksepterer lånetilbudet du mottar. Når du har innhentet flere lånetilbud velger du ganske enkelt den banken som gir deg lavest mulig rente.

 

Forhandle/prute

Selv etter at du har tatt opp et lån er det mulig å få redusert renten. Ofte er det ikke mer enn å ta en telefon eller sende en e-post, for å gi beskjed om at du ønsker en lavere rente. Har du vært kunde en stund, og/eller har bedre økonomi, kan dette blant annet brukes som forhandlingskort for å enklere kunne prute ned renten. Et annen scenario er om du har fått et lånetilbud fra en annen bank som tilbyr lavere lånerente enn den du har i dag. Da kan du gi beskjed til din nåværende bank om de kan matche denne renten, og gi uttrykk for at du flytter lånet om de ikke gjør det. Husk at bankene nå for tiden har gode marginer, og tjener dermed penger selv om lånerenten reduseres.

 

Refinansiere

Refinansiering av lån er mest aktuelt for deg som har dyre lån og kreditter. Kredittkortgjeld opererer gjerne med en høyere rente (utover rentefri periode) enn hva du finner i andre typer lån. Dersom du ikke greier å nedbetale kredittkortgjelden raskt, vil det nesten alltid lønne seg å refinansiere gjelden. Det kan du gjøre enten ved å forsøke å bake det inn i boliglånet, eller ta opp et forbrukslån. Så lenge renten er lavere, vil du spare penger siden det reduserer lånekostnadene. Pass på at du ved refinansiering av lån faktisk bruker det nye lånet til å nedbetale annen gjeld. Hvis ikke kan det være begynnelsen på en økonomisk situasjon det kan være vanskelig å komme seg ut av.

For å få en bedre forståelse om privatøkonomi, anbefales økonomisiden finanssans.no.

#annonse #lån #lånerente #boliglån #økonomi #refinansiering

Ryddehelg

Vet dere hva jeg har brukt helga til? Rydding! Jeg har ryddet rommet mitt og kastet/ga bort det jeg ikke trengte. Det var noen ting som var blitt sortert på feil plass, og etter noen få timer hadde alt ramlet ut og det var nesten helt kaos! Jeg har samlet en stund på magasiner som har noe med interiør å gjøre, og her er noen utklipp som jeg har spart på en stund.

Jeg har klippet ut disse interiørkollasjene fra Sørlandssenteret's magasiner. De var ganske inspirerende, så da tenkte jeg å spare på dette.

#interiør #rydding #sommerferie

Skoleavslutningskveld og vitnemål

Kl. 18 var det skoleavslutning for oss avgangselever og foreldre. Arrangementet fant sted i "Himmel og hav". Vi drakk Champagne (sikkert en type brus som smakte litt som Villa), spiste Twist og jordbær.

Fint pyntet langbord med forfriskninger!

Det var musikkinnslag ved blåsekvintett fra Kristiansand Symfoniorkester, hilsen fra rektor og en del andre hilsener. Etter å ha vært nede, gikk vi opp til klasserommet for å samles. Vi ble ropt ut etter tur og fikk vitnemålet + interiørkonsulent beviset. Til sist tok vi et "klassebilde" der vi stod sammen med lærere (vet ikke om jeg kan legge det ut da jeg ikke har spurt alle på bildet).

Bilde av meg som har fått "bestått" på papirene. Veldig fornøyd! Dette var siste skoledag, 3DHINA. Neste år blir det påbygg og kanskje vi som har søkt påbygg kommer i samme klasse? Hvis ikke, så vil jeg si tusen takk for alt og kos dere mye i sommerferien!

#skole #avslutning #interiør #interiørkonsulent #design #vitnemål

Siste uka på skolen

Tenk, siste uka vi er på skolen! I dag startet dagen kl. 08:45. Vi begynte så smått å rydde og vaske hyllene i klasserommet, vasket rundt og inni oppvaskbenken, tømte skapet ute og hjalp til å sette ting på lageret.

Leverte bøkene på biblioteket. Bildefremvisning av bildene vi tok på klasseturen og IT kom inn med et viktig informasjonsbrev som var til avgangselever. Fikk St. Joseph "mappene". Innimellom satt vi på PC-en og gjorde hva vi ville. Jeg fikk skannet alle VG2 interiørtegningene, lagret dem på minnepenn som JPEG. Tenkte å kunne lagre alt på ett sted.

Det blir en veldig kort uke fordi: Vi som har vært på skolen i dag får fri i morgen og på onsdag er det avslutningskveld for elever og foresatte. Dette er for å markere av endt skolegang (de fleste jeg kjenner skal ta påbygg, som vil si ett år til på skole).

Nå er vi snart ferdig med VG3 året! Vi som har gått VG3 Interiør får tittelen interiørkonsulent! Da kan vi enten gå ut i jobb eller fortsette med studier. Tenk hvor herlig det er å ta pause fra skolen og nyte den lange sommerferien ... 

#skole #slutt #rydding #rengjøring

Alt på ett sted med Office 365

Surface 3 er en kraftmaskin av de sjeldne, som har blitt kalt en "laptop killer" og hyllet for sin skarpe skjerm.

Du har sikkert hørt om Microsoft Office-pakkene som inneholder office-produkter som Word, Excel og Power Point. Nå er endelig pakken Office 365 her som inneholder Word, Excel, PowerPoint, Outlook og OneNote! Det betyr at det gir deg mer frihet til å arbeide over alt, uansett om du er hjemme eller på farten. Office 365 kombinerer de nyeste versjonene av Office-programmene dine med tilgang til ekstrafunksjoner som tilgang til alle dine dokumenter, OneDrive-lagringsplass og Skype-ringeminutter.

I hverdagen bruker jeg ofte Office-programmene. 365 som alle dagene i året - som sier noe som seg selv. Jeg har bare disse programmene på min skole PC, som jeg har med meg hver dag til og fra skolen. Litt stressende kan det være, for hvis jeg glemmer den hjemme, er jeg nesten helt lost (det er den eneste PC-en jeg har). Siden jeg er blogger, går på skolen og fortsatt skal studere videre, er jeg nesten helt avhengig å ha Word, Excel og Power Point tilgjengelig når jeg trenger det. Jeg har forresten 2010-versjonen.

Hva bruker jeg Office 365 til? Eksempler:

 • Word: Skrive notater, presentasjonstekster, dag-til-dag (som en digital dagbok) og andre skoleoppgaver.
 • Excel: Sette opp budsjett f.eks hvor mye jeg har tenkt å bruke i måneden, sette opp regnskap, skrive ned hva jeg har kjøpt i løpet av ett år.
 • Power Point: Lage presentasjoner som senere skal legges fram, holde foredrag og vise bilder.
   

Flere under samme tak som bruker Office 365? Jeg er ikke bare den eneste i huset som bruker. Jeg har 2 brødre som går på barneskolen og ungdomskolen. De trenger å låne PC-en min for å få tilgang til Word og PowerPoint (siden det er den eneste PC-en som har disse programmene). Da blir det litt "krangel" om hvem som skal ha PC-en ... Men frykt ikke! Med Office 365 får familien full tilgang til Office-programmer for opptil fem PC-er, samt skytjenester. Med Office 365 kan man også være på mobilen for å gjøre det akkurat som på PC-en. Ta med deg arbeidet hvor du vil!

En video som viser hvor lett hverdagen blir med Office 365:

Office 365 kan du lese mer om HER.

Dette er et innlegg til en konkurranse som jeg har meldt meg på.

#data #microsoft #office365

Don Donna Nina Case

Kombinert mobiletui og kortetui, er fra Morris og finnes HER (ikke sponset). Fargen er i oransj og er i skinnimitasjon. 4 kortlommer, plasser for smartphone, avtakbar håndleddsrem. Det er plass til mobilen min (4' skjerm) :-)

#mote #mobil #kort #etui

Studietur til Aalborg, Danmark

Tidlig på morgenen senest kl. 07:15, skulle vi møte opp i terminalbygget til Color Line. Vi var der i god tid, og vi gikk opp og ventet. Lærerne kom med boardingkortet m/150,- lagt inn som kunne brukes i restauranter og bar på båten. 5 - 10 minutter før kl. 08 gikk vi ombord Color Line. Vi fant sitteplasser og samlet oss bakerst i båten, inne i Bluefins Pizza.

Se hvor fint det var da vi så ut av vinduene! Det var kjempefint vær!

Kjøpte frokost (litt junkfood ble det) i Fly Me To The Moon, brukte boardingkortet. Lenge siden jeg har spist så mye usunt, men ble fort mett av det. En gang i blant går an! Før vi kom fram til Hirtshals i Danmark måtte vi huske å bruke opp det vi hadde på kortet (kunne ikke spare på det, får nytt når vi drar).

Da vi kom fram, ventet bussen på oss. Det tok en stund før vi skjønte hvilken buss vi skulle ta. Det stod vår klasse på 10 + 3 lærere i en kjempestor buss helt for oss selv. Satt helt bakerst!

Danmark ... kjent for vindmøller? Så mange da vi kjørte forbi. Tok bildene på bussen. Da vi kom fram, gikk vi til First Hotel for å "ta en pause".

Dette er en modell av Utzon Center.

Kl. 13 gikk vi til Utzon Center for å bli med på en omvisning som handlet om arkitekturen og om selveste Jørn Utzon. Hun som snakket om omvisningen, var på dansk så det var litt vanskelig å følge med - men interessant var det. La merke til at de hadde egen design & arkitektur skole der, så det var noen som jobbet f.eks med PC og kapaline modeller. Bilder av de virkelige bygningene kommer litt lenger ned i dette innlegget.

Det var også en del Lego arkitektur bygninger og interiørting som kunne kjøpes av danske designere. Etter å ha vært på omvisning, fikk vi en liten omvisning av lærerne i byen og ... så fikk vi fritid til å gjøre hva vi ville fram til kl. 17 (hadde ca. 3 timer).

Salling kjøpesenter - åpne butikker uten vegger føltes det ut som! Så var vi mye i klesbutikker, matbutikker og kiosk. Kanskje noen av oss fikk litt vondt i foten av å ha gått så mye ...

Etter å ha vært på shopping, fant vi oss en plass (i fortauet) og spiste litt. Hvis vi snur oss, kan vi se et glimt av Aarborgshus Slot!

Altså her en plass, men vi gikk ikke inn. Det skulle vi kanskje ha gjort for å se nærmere, men vi var så slitne.

Vi spiste hos Casa Blanca (en restaurant) kl. 17, og var ordnet/bestilt aftenbuffet. Det var så god mat!

Vi satt inne og spiste. Hver gang vi var ferdig med en tallerken og bestikk, kunne vi hente nye. Servitørene tok det vi var ferdig med, så vi fikk bedre bordplass. Maten minnet litt om indisk blandet med litt norsk. 

Pommes frites, pasta, brødskive, grønnsaker og kyllingfilet!

Desserten, det var så mye godt å velge mellom, så jeg tok bare noe til å begynne med. Den til venstre smakte sjokolade og den til høyre smakte gelé.

Jordbær dryppet i sjokoladefontene, nam nam!

Vi gikk tilbake til hotellet og ventet på bussen som skulle kjøre oss tilbake til Danmark Color Line. På veien dit tok jeg noen bilder av bygninger og en kul vase. Bygningene var slik som det vi så som arkitekturmodellene i Utzon Center.

Hotellet sett i en annen vinkel.

På båten hjem som gikk kl. 20:45, fikk vi et nytt boardingkort med 150,- som vi kunne bruke på mat. Kjøpte litt mat (rundstykker og en fruktboks) og resten Kvikk Lunsj sjokolader. Båten kom til mål kl. 24, og vi var alle ganske slitne (tipper jeg), og:

... noen hadde en vogn med kartonger av brus.

Kjøpte som sagt masse Kvikk Lunsj og Mentos Berry Mix!

#danmark #aalborg #colorline #studietur #interiør #faglig #koselig

Steder å besøke i Aalborg, Danmark

Jeg tenkte å søke opp på nett dagen før vi skal dra for å se hvordan bygningene så ut i virkeligheten. De var ganske fine, og her er noen bilder.

Utzon Center Aalborg

Budolfi kirke

Aalborgshus Slot

Casa Blanca restaurant

Ting å ta med:

 • Sekk (skal sikkert kjøpe masse)
 • Kamera (husk batteri)
 • Mobil (fulladet)
 • Kort/legitimasjon
 • Penger
 • God og varm jakke
 • Gode sko (skal sikkert gå langt)

#danmark #aalborg #studietur #interiør

Kosetimer på skolen

Vi skulle egentlig jobbe videre med ArchiCAD, men så ville vi heller se på film. Vi så "Disneys De tre musketerer" og "Prinsesse på prøve". Vi fikk tilbake eksamensoppgavene. Midt i filmen(e) bestilte vi pizza som vi ca. kl. 12 hentet utenfor skolen. Pizza fra Pizzabakeren. Vi fant en koselig plass på Bystranda i gresset og koste oss. Det var et varmt og flott vær - sola skinte! Har egentlig ikke tatt bilder, det eneste jeg hadde var et bilde av noen pappesker:

Noen pizzastykker igjen ... Nå skal jeg pakke til studieturen som er i morgen. Skal lage en liste til hva jeg burde ta med!

#skole #interiør #bystranda #kosetimer

På trykk i Bolig

Her er vi på trykk i avisen! I går kveld kom reportasjen av oss ut på nett og i dag fikk vi se den i Bolig. Det var så spennende! I de to første timene fikk vi en oppgave som handlet om helse - miljø - og sikkerhet HMS. Det var spørsmål vi skulle finne ut av.

Vi fikk is og kjærlighet på pinne (pantet alle flaskene i klasserommet). Etter noen få timer syntes vi klasserommet luktet kjemikaler og maling, så vi satt utenfor klasserommet (det store området) og jobbet med stilhistorien som skulle være en forberedelse av skoletur til Aalborg. Jeg skrev om Aalborgshus Slot som Christian III fikk reist på 1500 tallet (gruppepresentasjon).

Nå er det ikke lenge igjen til studieturen, bare to dager igjen!

#interiør #bolig #styling #stilhistorie #danmark

Fra Photoshop CS5 til CC

Etter skolen i dag stakk jeg ned til IT for å "oppdatere" Photoshop. Grunnen til dette er at CS5 (versjonen jeg hadde siden VG1/VG2) har ofte sluttet å virke, og da har det meste arbeidet jeg har gjort i Photoshop, blitt borte. CS5 hadde jeg på engelsk, nå har jeg fått den nyeste CC som er på norsk. 

Det virker så mye bedre med den nyeste versjonen altså! Det går raskere og at det ikke henger seg opp. Gleder meg til å prøve ut de forskjellige effektene!

#photoshop #design

Tegneprogram ArchiCAD 18

Nå begynner vi på ny tegneprogram på PC. Versjonen vi lastet ned heter ArchiCAD 18, og finnes HER. Til å begynne med, var det litt vanskelig siden de fleste av oss ikke har gjort sånn før.

Vi fikk en mal av rommet, så vi etter målene i et rutenett, fant vinduer og dører, testet ut vegger og gulv. Her har jeg tullet litt med rommet, men som sagt, så var dette bare et eksempel på hvordan det kan være. Er så nybegynner i dette, så fikk jeg litt feil på veggene siden de plutselig forsvant (på bildet er det ordna). Vi kan sette inn møbler, farger og materialer. Vi skal holde på med dette på onsdag også.

#archicad #tegneprogram #design #interiør #rom

Bilderetusjering utstilling

Denne oppgaven ble aldri gjort og har ligget ute på It's Learning en god stund nå. Jeg tenkte å gjøre den for å være sikker på at jeg kunne det: Bilderetusjering. Etter å ha søkt rundt på Google, betydde det å redigere ting finere og mer "ekte".

- Før -

- Nå -

Kanskje litt vanskelig å se de to store bildene, men her ser dere før og nå. Har gjort det litt lysere og litt mykere. Tallerkene på veggen er mer "skinnende" og ikke så kjedelige som på før-bildet.

#interiør #utstilling #bilderetusjering #øvelse #photoshop

Fargepaletter av stue i Photoshop

Denne oppgaven gikk ut på å trekke en lapp der det stod et eller annet på som hadde noe med fargepaletter å gjøre. Paletten vi trakk skulle vi bruke til å innrede en stue for et voksent par med god råd. Vi kunne finne ferdige rom for å redigere fargene + sette inn ting. 

Utgangspunktet kunne være: Et maleri/bilde, et bilde fra en annen kultur, naturbilde, nyanselike farger, en av fargekontrastene, nabofarger osv ... Vi skulle lage 1 - 3 fargepaletter, men siden jeg hadde god tid, lagde jeg 3.

- Før -

- Nå -

Mørk/lys kontrasten: Her har jeg valgt en lys og en mørk farge: Gul (den lyseste fargen) og fiolett (den mørkeste). I tillegg er det forskjellig nyanser av fiolett (fototapeten). Sort og hvitt bringer fram fargene i rommet og det kan skape mørk og lys kontrasten i helheten med de to valgte fargene. Når vi ser inn i rommet, føltes det urbant og moderne. Det ser koselig ut, men fargene til sammen i sin helhet kan være litt sterke.

 

- Før -

- Nå -

Nabofarger (mellom G og Y): Her har jeg funnet farger mellom G og Y (som vil si ¼) i NCS fargesirkelen. Tok en av fargene her og gikk videre inn i triangelet for å finne de i forskjellige nyanser som også vi kan si: ton-i-ton, kvalitetskontrasten. Stemningen her er friskt, glad, trivelig, "vårfarger".

 

- Før -

Inspirert av dette bildet jeg trakk:

- Nå -

Lofoten (bildeinspirert): Bildet jeg trakk heter "Lofoten" og jeg har brukt fargene der som inspirasjon til fargene i dette rommet. I bildet er det mye blått: Himmel og skyer. Det har jeg tatt igjen på bildet som henger på veggen (bilde av himmel og fjell). Putene er ensfarget blå for å få en god komposisjon i rommet. Det grå tok jeg som passet til steinene. Det er veggpanel i brun som skal ta igjen litt av de steinene på bakken i bildet. Bildet som henger på veggen vises godt frem på grunn av den hvite rammen som er rundt. Stemningen her kan være litt fredelig, lunt og en følelse av maritim.

Her ser dere hvor mye som har blitt forandret:

#fargepaletter #design #photoshop #redigering #farger

Enkel markedsundersøkelse

I begynnelsen av timen fikk vi tilbake arket med spørsmål som vi skrev da vi begynte på VG3 Interiør. Kanskje noen av disse skrevne planene vil stemme etter noen år? Dette skrev jeg:

Husker godt den lange streiken, det var faktisk litt dumt at vi mistet så mye av undervisninga ... og "mye må tas igjen av elevene selv".

Oppgavene vi fikk: Enkel markedsundersøkelse og hjemmeoppgave til forberedelse av skoletur til Aalborg.

Denne markedsundersøkelsen var anonym og den lagde vi 2 og 2 på PC. Skjemaet fant vi som en ferdig mal i Word. Vi tok i utgangspunktet der vi var utplassert, så da tok vi IKEA. Vi hadde overskrift øverst: "Markedsundersøkelse på IKEA", kommune - her var det mange som skrev "Vest-Agder" (det er et fylke, ikke en kommune) og kjønn. Undersøkelsen ble gjort i klassen der 7 svarte. Etter det samlet vi sammen informasjon og analyserte hvor mange som svarte det og det. Presentasjon av resultatene for klassen.

Etter timene med markedsundersøkelse hadde vi fri etter lunsj. Jeg var på skolen til kl. 14, og hadde mye å gjøre. Skulle tro at jeg nesten var opptatt. Dette gjorde jeg: Skannet alle tegningene mine og sendt dem på e-posten (kom sånn 60 e-poster etter å ha sjekket). Denne fantastiske idéen kom fra lærerne, de sa det var fint å ha det i en minnepenn som backup/lett å ta med hvis jeg har noe å vise senere. Så da gjorde jeg det!

#interiør #markedsundersøkelse #layout

Eksamensperioden

I eksamensperioden fikk jeg ganske panikk. Liker egentlig ikke å snakke om panikk, for det kom bare og jeg kunne ikke styre det. Jeg fikk panikk av Photoshop (som lukket seg minst 5 ganger) og fargene på tingene jeg måtte redigere for at det hele skulle passe sammen. Jeg satt hele mandagen etter skolen hjemme for å skisse og tegne opp så jeg kunne føre det inn neste dag. Jeg tegnet 1. punkts perspektiv av et hjørne.

Inspirasjonsbilde av en kafé

På onsdag hadde vi presentasjon etter tur. En halvtime før hentet jeg oppgaven og kl. 12:45 var det min tur til å presentere løsningsforslaget til læreren og sensor, og gjett om jeg var nervøs! Jeg fikk nesten panikk (igjen). Da jeg var ferdig, tenkte jeg ikke over hvor bra argumenter jeg kom med. Det tok ikke 15 minutter engang, men etter at jeg hadde framført, diskuterte læreren og sensoren karakterene. Litt over kl. 13 fikk vi vite karakteren, og den skulle stå for seg selv på vitnemålet.

Denne gangen var jeg ikke så heldig (kan heller kalle det uheldig). Jeg fikk litt over gjennomsnittet, men det kom nesten som et sjokk for meg. Som jeg husker ble sagt, så sier de at det ikke en dårlig karakter. Trodde jeg skulle få bra, men nei. Ikke denne gangen. Litt skuffet ble jeg, men gjort var gjort ... Synd at jeg ikke fikk tegnt opp pendellampene over kafébordet, for det trakk sikkert ned. Men, jeg var ganske fornøyd med perspektivet jeg fikk opp og at alt ble gjort i tide.

#interiør #eksamen #personlig

Eksamen 1. - 3. juni

Eksamensdager pågår ... På fredag fikk vi vite tema for eksamen: Kafé med sittegrupper inne og ute. Det var offentlig miljø, og det var alt vi fikk vite på arket. Det var fint å kunne få en helg til å forberede.

Mandag 1. juni var det eksamen fra kl. 09 - 14. Vi kom 15 min før for å forberede oss (finne fram tingene). Kl. 09 leste læreren oppgaven høyt og vi kunne stille tekniske spørsmål. Oppgaven var å innrede en enkel kafé med sittegrupper inne og ute. Dagen ble brukt til å kladde/finne produkter. Husker at jeg satt veldig sent om kvelden for å tenke ut hva og hvordan jeg skulle møblere.

Tirsdag 2. juni begynte vi samme tid. Dagen ble brukt til å føre inn på innføringsark. Jeg fikk litt panikk da det ikke var noen lysbord tilgjengelig inne og utenfor klasserommet, så da måtte jeg gjøre noe annet den første timen. Da brukte jeg tiden til å lage ferdig produktkartet. Etter en stund fikk jeg dele lysbord, så da var jeg litt heldig! Etter å ha tegnt med sort tusj, var det bare fargelegging igjen. Brukte fargeblyanter, og nei jeg er ikke flink til å bruke tusj. Føler at alle oppgavene blir uten tusj, men det er fordi jeg foretrekker fargeblyanter istedenfor. Det som skulle leveres: Plantegning m/lyspunkter, produktkart + liste, perspektivtegning. 

Onsdag 3. juni skal vi ha framføring for faglærer og en sensor fra en annen skole. Læreren har satt opp tidspunkt, så vi har fri når det ikke er vår tur. Tenk, etter denne store eksamen oppgaven, er vi offisielt ferdig med interiørtegninger!

#interiør #eksamen #kafe