CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

juni 2016

Sees vi på Palmesus 2016?

De første to dagene i juli (1 - 2. juli) er det klart for Palmesus! Det er 8. året på rad det holdes her i Bystranda, Kristiansand. Palmesus er kjent som skandinavias største strandfest. Billettene er utsolgt, og det er forventet 30 000 publikummere som vil komme fra rundt 800 forskjellige byer og steder! Jeg er så heldig som har vunnet 2 festivalpass fordi jeg deltok på konkurransen som blogg.no hadde: "Vinn 4 festivalpass til Norges kuleste beachfestival", og HER kan dere lese bidraget mitt: "Mitt beste festivalminne". Hvis jeg vant, så vant også en av bloggleserne mine. Nå har de 2 resterende billettene gitt bort til en av mine heldige blogglesere som har kommentert på det blogginnlegget.

I dag hentet vi båndene inne i Scandic Kristiansand Bystranda. Det satt noen som jobbet på Palmesus ved inngangen, vi viste frem legitimasjon og fikk hver vår høyre håndledd et rosa bånd, som vi skal gå med til festivalen er over. Rosa bånd = inngang fredag og lørdag! Jeg gleder meg virkelig til å oppleve en så stor festival med mange folk og god stemning. Det er første gang jeg besøker Palmesus, så håper å treffe noen kjente der. Skal du dra til Palmesus i år?

#palmesus #festival #blogg #opplevelse #bystranda #kristiansand

Mandala fargelegging

En dag på ungdomsskolen fikk vi utdelt vår egen mandala. Alle fikk forskjellige mønstre og vi kunne fargelegge etter eget ønske. Da vi var ferdig med å fargelegge, hang læreren opp alle sammen på den ene veggen i klasserommet, for at alle skulle se hvor fine de var. Jeg hang ikke opp min mandala fordi jeg ikke syntes min var fin. Bare se på fargeleggingen! Hvis jeg skulle endre på noe, så må det være fargevalget. Fargeblyantene jeg brukte var altfor lyse, så jeg burde ha brukt noen litt mørkere. Heldigvis har jeg lært å fargelegge bedre i videregående.

#kreativ #mønster #mandala #tegning #fargelegging

Trenger du et nytt design?

Nå kan dere bestille header, design eller andre ting dere har lyst på. Det kan gjerne være design - alt går an! Programmer jeg bruker er Photoshop, Pixlr og andre. Under ser dere ulike kategorier jeg tilbyr (om dere ønsker noe annet så si ifra):

HEADER

En header er som et forsidebilde til bloggen/hjemmesiden din. Den består gjerne av bilde(r) og bloggnavn-tekst.

 • Navn + bloggnavn. Bilder du vil ha med (helst last dem opp i tinypic.com og lim inn linkene i e-posten)
 • Bildene bør helst ha samme bakgrunn + ikke så mange distraherende objekter 
 • Bilder som anbefales å bruke i en header: Bilder i god kvalitet, ikke webcamera/mobilbilder 
 • Hvor stor vil du ha headeren? Finn størrelsen på headeren, gå til "design" - "rediger" - "stilsett" - #header (scroll til du ser en url, jeg trenger width og height, kopier den)
 • Hvordan vil du ha headeren? Beskriv den og gjerne link til bloggene som inspirasjon 
 • Annet du vil ha med som skrifttyper, skriftstørrelse

 

BLOGGDESIGN

Et bloggdesign er selve designet til bloggen. Bruk gjerne skjemaet over til "header" hvis dere ønsker det.

(designet over er til salgs om noen ønsker det)

 

SKRIFT OG LOGODESIGN

Driver du en blogg og trenger en logo som et kjennetegn? Eller et merke til andre sosiale medier du er aktiv på? Jeg lager også "stempler" (vannmerker).

Eksempel: Forsidebilde til Youtube-kanalen min. Blomsten foran cindydesign er en logo jeg lagde til min blogg som et kjennetegn.

Skrift der bildet blir som tekst.

 

INTERIØR OG INNREDNING

Trenger tips til innredning eller forslag til møblering i et interiør? Jeg kan fikse dette ved hjelp av produktkart, tegninger eller skisser.

Eksempel: Tegninger som er tegnet for hånd (og tegnebrett) - en virkelig leilighet (se mer under kategorien VG3 Interiør).

*

Bestillinger skjer via e-post: zhuoblogg@hotmail.no. Husk å skrive i emnet hva det gjelder. Vi diskuterer prisen og du kan komme med forslag :-)

#header #design #blogg #bloggdesign #interiør #logodesign

Ikke helt sommerferie

Planen for denne uka er: Husarbeid, hagearbeid og rydding. Vi fordelte oppgavene slik at alle hadde noe å gjøre. Jo flere som jobber = jo fortere får vi unnagjort alt. Først skal deler av huset males - ute. Vi maler det annen hvert år, så vi har skrapt og brukt høyttrykkspyler for å spyle ned alle de slitte og skitne veggene. Viktig å gjøre dette før nytt malingsstrøk så det ikke blir for tykt.

For noen uker siden gravde flere gravemaskiner i nærområdet her, så nå er det ikke lenge til vi får ny fiberkabel bredbånd! Siden vi alle i denne adressen bytter selskap, skapes det så mye konkurranse mellom de ulike selskapene som vil være "best" og tiltrekke flere kunder. De kommer ofte kommer med: "Du betaler lite og får mye mer enn det du har betalt for".

Andre ting jeg tenker på nå:

 • Karakterkortet (vitnemålet) mitt har endelig kommet i posten. Snart får jeg vite hvilken skole og studieretning jeg kommer inn på. Jeg er så spent!
 • Jeg venter fortsatt på solblenderen som jeg har bestilt i mai (når kommer den?).
 • Vi skal ta oss en tur til dyreparken i løpet av sommerferien (lillebror vant billetter).
 • Rydde alle mapper og permer. Har så masse ark og andre ting samlet der.
 • Gå igjennom minnepennene mine. De begynner å bli fulle.

#sommer #sommerferie #todo

Hageprosjektet: - Vi har blitt en hel gjeng

Plutselig stod det en hel gjeng med grønne planter i terrassen vår. Vi er så glad for at solsikkene, agurkplantene og sukkerertene (som vi har plantet i begynnelsen i mai) etter hvert kom frem. For noen dager siden kjøpte vi på tilbud blomstene Passiflora og noen herlige Petunia. De er så fine og gjør inngangen mye hyggeligere.

En sukkerert titter frem, vi får håpe det dukker opp flere.

#hage #planter #agurk #sukkererter #inspirasjon #blomster #solsikke

Hva er mitt beste festivalminne?

Hva tenker du på når du hører ordet festival? Jeg tenker at festival er som en stor fest (ofte feiring av noe bestemt), når det er mange folk som kommer og har det gøy sammen! Etter sommerferien tipper jeg at flere av dere har besøkt minst en festival. Å besøke en festival i sommer er en opplevelse og høydepunkt for livet. En festival kan ha underholdninger om film, mat, konsert med kjente artister, kjøretøy også videre.

Jeg kan ikke huske sist gang jeg har besøkt en festival? Hvis noen plutselig skulle spørre meg hvor mange festivaler har jeg vært med på, så kan jeg nok si at jeg ikke har vært med på så mange. Jeg har kun besøkt matfestivaler (med fri inngang selvfølgelig), men det var for mange år siden, men nevner: Ultras matfestival, Rema 1000 matfestival, COOP Obs! matfestival (alle på Sørlandsparken i Kristiansand), P4 lyden av Norge og Thon Hotels (i byen). Mange matfestivaler hadde servering av kjempegod mat som prøvesmaking av nye produkter, fisk og kjøtt, grillmat og de hadde også aktiviteter der man kunne vinne premier.

Tilbake til mitt beste festivalminne: Den største festivalen jeg har vært med på, er The Tall Ships Races 2015 som holdt til i Kristiansand 25. - 28. juli 2015! Vi dro dit som en familie, vi så, besøkte, gikk ombord og tok bilder av alle de store hvite seilskipene. Det er ikke alltid festivalen arrangeres her i Kristiansand (år etter år varierer for hvilket sted seilskipene besøker), så dette var virkelig et minne for livet. Festivalen bestod av fargerike salgsboder fra forskjellige land, store seilskip, aktiviteter, konkurranser og servering av god mat. Jeg glemmer ikke helikopteret som kom med Hennig Olsens verdens største iskrem (som skulle komme i Guinness rekordbok) og alle kunne smake på den (!), og alle flaggene fra forskjellige land flagret i vinden.

#VINNPS16

#festival #sommer #sommerferie #minne #kristiansand #opplevelse

VLOG: Oppsummering av hele videregående

Her er en video fra avslutningsdagen 22. juni 2016.

Jeg er nå ferdig med 4 år på videregående. Nå tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan det har gått på videregående og årene før det. Siste året på ungdomsskolen, altså i 10. klasse, fant jeg endelig ut hva jeg ville velge på videregående: Fordype meg i det jeg liker best i design, data og foto. Jeg kikket i utdanningsvalg-heftet som vi fikk i 8. klasse for å være helt sikker på det jeg vil, og der stod det masse tips til hva jeg burde se etter. Interesser, hva slags egenskaper jeg hadde også videre.

Etter 10. klasse skulle vi søke skole. Jeg hadde 3 valg, og kom inn på mitt 1. valg: VG1 Design og håndverk. Hvorfor jeg valgte å gå yrkesfag-veien, og ikke studieforberedende, var fordi jeg følte at studie var flere fag, mer press og at man måtte ofte kunne/eller har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen. Hadde jeg gått studie, trengte jeg ikke å ta påbygging som et ekstra år.

 

VG1 Design og håndverk

Fellesfag: Engelsk, kroppsøving, matematikk 1-PY, naturfag og norsk.
Programfag: Produksjon, kvalitet og dokumentasjon, prosjekt til fordypning.

Det første året var å prøve ut andre yrker som gikk under design og håndverk. Noe av det vi lærte om var å være en frisør for en dag, lage utstillingsvinduer, innrede vår egen lille hybel, designe brosjyrer, tegne og male. Teoretiske ting var å begynne med fargesirkelen og stilhistorie for hvordan det har vært før i tiden og hvordan det har utviklet seg videre. Vi besøkte Mandal veveri og andre Sam Eyde videregående skole for å se på linjene der etter VG1. Utplassering hadde vi også der vi fant jobber innenfor linja vi gikk på. Jeg jobbet i en blomsterbutikk i byen som heter Camillas blomsterdesign (blomsterdekoratørfaget).

Videre ble det VG2 Interiør og utstillingsdesign. Jeg følte design var noe jeg likte veldig godt, så det var ikke dumt å søke videre. 

 

VG2 Interiør og utstillingsdesign

Fellesfag: Engelsk, kroppsøving, norsk, samfunnsfag.
Programfag: Produksjon, produktdesign, prosjekt til fordypning.

Det andre året jeg husker veldig godt, var at vi sammen i grupper lagde vår egen ungdomsbedrift! Ungdomsbedriften vår het FreshFreeze og vi solgte freshe kopper med strikket i forskjellige fargede bånd rundt koppen. Koppene var sort fargede, og var først vanskelig å få kjøpt inn. Vi skulle ha noen som hadde isvegger, men fant ut at det ble altfor dyrt å bestille fra Kina og vi ble nesten lurt. Det endte opp med å bestille varer her i Kristiansand, så dette ble vellykket. Solgte også kjempebra.

I timene lærte vi om alle rommene i huset som entre, vindfang/hall, stue, soverom, kjøkken og bad og vaskerom. Vi tegnet for det meste for hånd med tegnebrett (plantegning, aksonometri og frihåndstegning), og lærte det magiske programmet Photoshop. Det var første gang jeg lærte å bruke det programmet. Jeg må innrømme at jeg ikke var så flink i starten, men lærte det etter hvert i timene. Produktkartene jeg lagde, klippet jeg ut fra blader og magasiner. Etter 3 ? 4 interiøroppgaver prøvde jeg å bruke Photoshop, så jeg fant møbler og ting. Klippet dem ut og lagde «PNG»-bilder som jeg satte inn i et rammeark og lagde det som en kollasj, skrev overskrift, oppgavenummer, navn og dato.

Opplæring i bedrift: Carlsen Fritzøe. Jeg jobbet for det meste i 2. etasje der de hadde alt med kjøkken. Så på tapeter og lærte å tegne på PC. Tegnet også noen forslag til et nytt rom/avdeling der oppe. Besøkte kunder som ville ha et nytt klassisk kjøkken og intervjuet dem.

 

VG3 Interiør

Fellesfag: Gym.
Programfag: Interiørarbeid, presentasjon.

Det siste året gikk vi videre med å lære om interiør i det offentlige miljø: Universell utforming. Det vil si at møblene og tingene vi fant skulle være tilpasset for alle mennesker. Vi var innom ungdomskafé, venterom, en hel leilighet, barnehage, belysning, trapper, lærte å tegne perspektivtegninger på frihånd og å tegne på PC med programmet ArchiCAD. Siden det var streik, hadde vi litt av dette på slutten av skoleåret. Det var kjempegøy å lære om det, og jeg skulle ønske jeg kunne lært mer for å bygge videre.

Opplæring i bedrift: IKEA. Jeg har vært med på å lage små og kreative veggutstillinger på kjøkken, soverom og teppeavdelingen. På IKEA var det mange kunder, så vi passet hele tiden på at alle skulle være fornøyd med besøket og varene.

Kundeoppdrag: St. Joseph og Bul&mållaget. Det var to spennende oppgaver der vi jobbet i grupper og da vi var ferdige framførte vi for ekte kunder. Vi var på befaring, tok mål og tenkte ut hvordan vi skulle møblere og gjøre det så hyggelig som mulig. Jeg var mest fornøyd med St.Joseph der forslaget jeg kom med ble valgt, men måtte også gjøre noen justeringer. Vi ble delt inn i to grupper der en jobbet i den lille leiligheten og den andre i den store. Alt av møbler og ting bestilte vi fra IKEA, så det gikk kjapt og fort. Det var to visningsleiligheter (106 og 108), som skulle renoveres og bli nytt (før har det vært sykehus). Temaet skulle være ungt, urbant og kreativt.

Etter VG3 Interiør fikk jeg yrkeskompetanse og interiørkonsulentbevis, men manglet generell studiekompetanse for å søke inn på høyskole/universitet. Det var ikke noe problem å ta et år til, for jeg er ung, så vil jo gjerne studere videre!

 

VG4 Påbygging til generell studiekompetanse

Skoleåret 2015/2016 følte jeg meg heldig, for skolen åpnet for første gang en VG4 Påbygging (linje) og flere studieforberedende områder. Det var bra, for da kunne jeg ta påbyggingsåret på samme skole også, og ikke trenger å flytte meg til en annen skole. Alle disse 4 årene tok jeg på samme videregående skole, og fikk de fleste lærerne jeg har hatt før. Fellesfagene var norsk, matte, historie og naturfag. Mye innleveringer, oppgaver, prøver og presentasjoner. På slutten av halvårene hadde vi tentamen og eksamen(er). Det har bare gått opp og ned hele veien, for et år! (jeg har hele tiden savnet de 3 design-årene).

#skole #utdanning #design #håndverk #interiør #karriere #videregående

Inspire, believe and I did it!

Kollasjen over var noen bilder fra avslutningen på skolen. Se på dette: Toppen og skjerfet mitt står i stil med trappene! For en fin match med striper i sort og hvit farge :-)

GOD SOMMER

I dag begynner sommerferien min offisielt! Det er bra, for da har jeg mer tid til å blogge og å være kreativ. Jeg har ikke planlagt hva jeg skal gjøre i sommerferien, men tenkte å lage design, headere og bloggdesign - fordi jeg har fått Photoshop CC igjen! Da blir det mer kreativt å gjøre i sommer. Ønsker alle en fin sommerferie!

#sommerferie #sommer #ferie #avslutning #skole #design #bloggdesign #blogg

Siste avslutning på videregående

Avslutningen fant sted på Tangen videregående skole kl. 18 i "Himmel og hav" onsdag 22. juni, men før tiden ble det servert forfriskninger som champagne, jordbær og Twist-godteri på et langbord. Elever og foresatte kom, og vi hørte talene som elevrådslederen, rektoren og fylkesmannen holdt. Etter hvert fikk vi høre sang og musikk.

Slik så det ut før kl. 18. Vi flyttet oss fra 1. etasje til 2. etasje for å se bedre. De fleste stod rundt i "smultringen", og da klokka nærmet seg kl. 18, tok alle hver sin plass.

"Sommernatt ved fjorden" var blant annet vakker og nydelig - spilt med piano og saksofon.

Champagne i hånden og en fin utsikt å se avslutningen på!

Det var virkelig trist at jeg ikke så noen fra klassen min, lurer på hvor alle var? Hørte at noen var på kundekveld på Sørlandssenteret, men dette droppet jeg fordi jeg ville være på skoleavslutningen (for siste gang :')).

Forfriskninger på siste avslutning på videregående - her var det mye godt!

God nok modne jordbær.

Det store langbordet med to fine store Hortensia blomster som pynt gjør det ekstra koselig.

Da underholdningen var ferdig, ville jeg gå opp i de andre etasjene for å mimre litt. Det har vært så gode minner i alle disse 4 årene! Vi husker de lange trappene opp til 6. etasje som vi gikk opp og ned nesten alle skoledagene, fargeklatten på taket, den moderne design universell utformingen, kantina, studieverkstedet, biblioteket ... VG1, VG2, VG3 og VG4 har vært 4 magiske år. Jeg har lært så mye her, og dette var den siste dagen på den videregående skolen. Flere bilder og videoer av dagen vil komme ganske snart!

#skole #påbygg #videregående #skoleavslutning #avslutning #sommer #ferie

Skoleavslutningen starter snart

Om noen timer er det avslutning for avgangselever på skolen. Jeg var også med i en slik avslutning i fjor (da gikk jeg VG3), som var utrolig koselig der vi alle kunne møttes for å snakke og si farvel til hverandre. Nå er jeg altså ferdig med VG1, VG2, VG3 og VG4 - 4 herlige år på den kreative skolen! Årene har gått så utrolig fort, for jeg har møtt mange flotte klassekamerater og lærere. Vi har skapt gode minner, og det er selvfølgelig vanskelig å gi slipp på at vi faktisk er ferdige her og at vi har lært så mye av hverandre og lærerne gjennom årene. Jeg tenkte kanskje å lage en videoblogg om årets siste år på videregående og avslutningen, så dere kan se hvordan det er.

#skole #påbygg #utdanning #avslutning

Getting up early

Å komme tidlig på skolen de to første mattetimene vi egentlig ikke skulle ha, da er man veldig våken ja. Jeg benyttet timene til å fikse og installere/gjøre PC-en om til privat bruk. Lisensen som ligger i PC-en før oppdateringen kommer til å gå ut ca. 70 dager etter at jeg har forlatt skolen, så da tenkte jeg å ikke vente med å gjøre det etter sommerferien siden jeg ikke er så flink med tekniske ting. Vi har jo IT på skolen som kan hjelpe oss med det. Nå har jeg fått over fra å bruke Windows 7 til Windows 10, for en forandring! Jeg fikk Microsoft pakkene (2016 versjoner), men kunne dessverre ikke få Photoshop (selv om jeg har spurt flere ganger siden jeg var så desperat).

Etter de to lange timene, begynte folk fra klassen å dukke på. Vi skulle ha årets siste norsktimer. Mange snakket om karakteren i norsk skriftlig eksamen for å ha en liten diskusjon og sammenlikning, siden 6 - 7 stk av oss fikk karakteren 2. Hvordan var det mulig å få karakteren 2, og så mange av oss fikk det? Sensorene som har rettet eksamenen vår har tydeligvis vært ganske strenge, eller så har vi dessverre misforstått oppgaven ... I timene spilte vi Alias, tok 3 ulike Kahooter som en klassequiz og til slutt en adjektivfortelling. Historielæreren kom også innom for å si lykke til videre, og viste oss en koselig film på rundt 7 minutter og deretter var skoledagen plutselig slutt. Alle timene i norsk, matte, naturfag og historie var vi ferdige med, i morgen fri og på onsdagen er det avslutning for avgangselever :')

#skole #karakter #avslutning #norsk #matte #naturfag #historie #pc #windows #oppdatering

Trekning av premier på Sørlandssenteret

I går handlet jeg litt forskjellig ting på Sørlandssenteret. Før kl. 14 kunne medlemmer av kundeklubben hente et lodd ved informasjonen. Jeg fikk en liten rosa lapp med en bokstav og et nummer på. Vinnerne ble annonsert ved scenen rundt forbi G-max. Det ble 3 heldige vinnere totalt. Den første vinneren fikk velge farge på kofferten. Premiene som var inni koffertene var enten en 6 dagers tur til Kroatia (hovedpremien) - turkis, et gavekort på 2500,- - gul og 1500,- - orange på senteret. På torsdag skal det handles, fordi det er handelens dag!  

#konkurranse #kofferter #reise #premier #sørlandssenteret

To timer på skolen

Alle de 4 lærebøkene er nå levert tilbake til skolebiblioteket, og det føltes litt tomt å ikke ha noen bøker liggende igjen (kommer til å savne å bla i de nye lærebøkene ja). I dag hadde vi faktisk bare to timer matte, men det var ikke bare vanlig mattetimer: Alle 3 matteklassene samlet seg i vårt klasserom for å bli med på en aktivitet: Quiz. Før mattetimene hadde lærerne hengt opp 10 stk oppgaveark (poster) rundt omkring i 4. etasje på søylene og veggene. Disse skulle vi finne, og vi ble delt inn i grupper på 3 - 4 og jobbet sammen for å løse norsk- og matteoppgaver. Det var spørsmål som vi burde kjenne til for eksempel. Noen av spørsmålene var: Hva er Barack Obamas mellomnavn? Hva er hovedingrediensene i øl/marsipan? Noen spørsmål var mer tenkespørsmål. Da alle hadde funnet alle postene, gikk vi samlet tilbake til klasserommet. Hver gruppe passet på å bytte svararket så vi rettet for hverandres grupper. Lærerne gikk igjennom alle spørsmålene og kåret et vinnerlag med flest poeng. Vinnerlaget fikk 18 poeng, og vi fikk 16 (det var nesten) - premien var en Twist-pose. Resten fikk også dele en Twist-pose, så det var premier til alle.

#skole #påbygg #quiz #spørsmål #aktivitet #bøker #matte

Floradix Formula - jern og vitaminer

Sponset av Trybe

I går fikk jeg tilsendt 2 stk Floradix Formula gratisprøver på 10 ml fra Trybe / NATUR import. NATUR import er kjent som leverandør av naturprodukter og økologiske varer til det norske markedet. Floradix Formula Jern og Vitaminer inneholder jern, vitamin B2, B6, B12 og C for å redusere tretthet og slapphet. Det er flytende og består av jern og vitaminer som hjelper til med å forhindre jernmangel og kan øke energnivået, velvære og den generelle helsetilstanden din!

Hvorfor trenger kroppen din jern? Fordi kroppen til enhver tid lager nye røde blodceller gjennom en komplisert prosess som krever et daglig tilskudd av jern. Lite jerninntak kan føre til lavere oksygenopptak og næringsstoffer i blodet, og dette kan igjen føre til svekkelse av kroppen.

Det kommer en bruksanvisning i esken (les før bruk) og på utsiden ser vi hva ingrediensene er, næringsinnholdet og anbefalt dosering. Husk å riste flasken før bruk.

Unngå inntak av te, kaffe eller jerntilskudd, da disse matvarene hemmer kroppens opptak av jern. En voksen tar 10 ml to ganger daglig sammen med mat eller ca. 30 minutter før måltidet. Barn (3 - 12 år) tar 5 ml to ganger daglig. Akkurat nå har jeg 2 stk til en dags test!

Hvorfor bruke Floradix?

Lettopptagbart med juicer som fremmer opptagelsen   |   Styrkende ved tretthet og slapphet   |   Forbedring av hår, hud og negler

Jeg er veldig fornøyd med å teste ut kosttilskuddet, for det har en god frukt/grønnsak smak og passer til alle. Vanligvis tar jeg tran og fluortabletter som daglig kosttilskudd, men ellers spiser jeg frukt, grønnsaker og kjøtt for å holde meg i god form. Husk at kosttilskudd ikke bør brukes som en erstatning for et variert kosthold, så ta det når du føler du trenger det.

#sponset #trybe #floradix #trening #kosttilskudd #vitaminer #jern #formula

Gode og dårlige nyheter - trekkdag

I dag har jeg både gode og dårlige nyheter. Jeg kom til vanlig tid, men hadde glemt å tenke på "trenger-ikke-møte-opp" i matte, men de timene brukte jeg til å fikse PC-en. For de som ikke visste det, så fikk den virus i går, og heldigvis fikk jeg hjelp av de på IT til å rense den fri for det. Fikk ikke skrudd på PC-en engang etter det som har skjedd, og den ble oppdaget fullt av reklamer, ads og pop-ups - helt vilt (er så skummelt når jeg først oppdager det), hallo? PC-en lever sitt eget liv! Tusen takk til IT-folkene som klarte å fikse problemet.

Kl. 09:00 var det trekk til muntlig eksamen i auditoriet. Elever og lærere møtte opp, og avdelingslederen leste opp klasser og navn høyt. Noen var spente og andre nervøse. Selv var jeg ganske nervøs. Tenk hvis jeg hadde kommet opp i et av de fire fagene: Norsk, matte, historie eller naturfag? Det begynte med studieklassene først og til slutt klassen vår (fordi vi er VG4, siste året): "4PBA kom ikke opp". INGEN i klassen vår kom opp, så herlig! Nå har jeg allerede hatt en obligatorisk skriftlig norsk eksamen + skriftlig matte eksamen (ble trukket i mai), men det hadde vært rart hvis jeg hadde blitt trukket opp igjen. Nå kan vi endelig slappe av og nyte sola.

Etter å ha fått vite hvem som kom opp, gikk vi opp til klasserommet og fikk beskjeder. Vi gjorde en undersøkelse på It's som het "Evaluering av skoleåret", tømte skapet vårt og noen av oss leverte lærebøkene tilbake på biblioteket. Sjekket også fravær og standpunktkarakterene. Jeg har ikke gjort det enda, så får gjøre det i løpet av noen dager. Vi har skole fram til onsdag 22. juni: En avslutningsfest på kvelden for avgangselever. Det blir trist å forlate den videregående skolen som jeg har gått på/lært så mye alle de fire årene, lærerne og alle de jeg kjenner. Til høsten begynner studiene på et helt nytt sted, så det er jo nye muligheter.

På slutten av skoleåret må jeg også huske på å oppdatere PC-en til privat, i skrivende stund går denne under Vest-Agder fylke. Det er en skole PC som jeg har brukt siden VG1. Jeg må også få kjøpt Photoshop (sånn forever-pakke som ikke utløper), men det får jeg ikke lenger fra skolen :-/ Synes Photoshop er et greit program å bruke når jeg har blitt vandt til å redigere/designe på. Kan nesten ikke leve uten den pakken, og hvis noen av dere som leser dette har eller vet om Photoshop pris på pakken hadde det vært fint å si ifra :-)

#skole #påbygg #avslutning #eksamen #nyheter #photoshop #sommer

Bli ny dag

I går fikk jeg en ny frisyre, ble sminket og samtidig stylet! Det kaller vi for en "bli ny dag". Jeg hadde et stort ønske om å klippe håret kort og passe på å få en pannelugg igjen, så det ser mye bedre ut. Kortere hår på sommeren er mindre stell.

Her er noen FØR og ETTER bilder.

#frisyre #sminke #blinydag

Mitt design til blogg.no

Som dere ser, så har blogg.no fått et nytt design. Planen var at det skulle komme i mai eller i slutten av mai. For en måned siden lagde jeg dette designforslaget til blogg.no. De la ut en nyhetspost om at de ville ha forslag til et nytt design, og blant de beste bidragene ville de trekke ut en vinner som fikk NOK 10 000,- (!). Når det handler om å designe eller ordet design, ville jeg prøve meg. Slik ble designet jeg foreslo nytt:

Jeg kommer til å forklare hvordan jeg løste dette oppdraget: Jeg skisset og brukte Photoshop til å sette opp layouten samt å skrive en argumenterende tekst for hvordan jeg kom fram til løsningsforslaget.

 

Informasjon, følgende må være på deres forside:

Dette måtte være med: Innlogging til blogsoft, logo og kontaktinformasjon, topplisten og bloggshouts.
Tradisjonelt har de hatt: Inngang til andre topplister som kommunelistene, søk, muligheter til å sile på kjønn og alder Informasjon / kampanjer og innhold hentet fra alle bloggene.

 

Dette har jeg kommet fram til:

Kontaktinformasjon, hjelp, Facebook, Twitter og Apper helt øverst slik at det er lett å få øye på. Logoen til blogg.no midtstilt, øverst til venstre plasseres bloggmag.no og blogglisten.no.

Logg inn funksjon der man kan logge inn med e-post og passord. Denne tenkte jeg kunne stå øverst i høyre hjørne eller boksen kan komme fram ved å holde over med musepilen (slik som på Bloggerfy). Eventuelt kan det stå "Logg inn" og når man peker over den vil boksen komme opp.

BloggShout og BildeShout på hver sin side ved siden av den store "Nyhetsinfo fra info.blogg.no". Det er for å skape balanse mellom begge sider. Nyhetsinformasjonen synes jeg er et godt blikkfang, da denne kommer lengre opp enn det som er nå i designet på blogg.no (den står midt på siden). Når jeg tenker på knappen flere BloggShout og flere BildeShout, er at det kan være fint å bla tilbake slik at de eldre ikke forsvinner, men "arkivert" litt lenger bak som sider. Side 1, side 2 osv.

Under den store informasjonsboksen tenkte jeg å ha søk etter "Alle" - jenter, gutter og annet, aldersgrupper og kategorier. Kanskje det hadde vært enklere å finne blogger(e) som blogger under 1 - 3 bestemte kategorier som man kan velge på blogg.no. Dette kan være en meny når man holder over med musepilen for å begrense valgene slik at ikke det blir for mye tekst (og det er mer sortert etter valg).

Magasiner og tjenester står der som før, men under nyhetsinfo.

Topplisten beholdes, men tenkte å sette inn en "Magasin"-knapp der også topplisten der kunne ha dukket opp.

Blogginnlegg: Søk etter #-tags, også i arkiv. Kan hukes av. Arkiv kan være etter blogginnlegg som er eldre enn ett år. Blogginnleggene som er postet nylig kommer først, etter hvert vil de eldre komme lengre og lengre ned (som den vi har i dag).

"Chat med oss!" - knapp som følger etter når vi scroller ned siden hadde vært perfekt å ha. Enten at vi kan kontakte blogg.no med viktige spørsmål (sende som en e-post), enklere å for eksempel logge inn på vår egen e-post og sende inn hva vi lurer på der.Nå ser blogg.no's forside ut i dag (nytt):

Jeg ser noe likheter, og det kan være at de har tatt i bruk det. Det nye designet var veldig fint, men synes noen steder det var litt rotete. Hva synes dere om designet?

#blogg #bloggno #design #kreativ #grafisk #inspirasjon #forslag #photoshop

Prøveeksamen i norsk 06.06.16

Et viktig mål for dagen i dag: Prøveeksamen i norsk! Ofte kalles det for prøvemuntlig siden det er en forberedelse til muntlig eksamen hvis vi blir trukket opp. Tema fikk jeg på onsdag 1. juni, og det var om "Samfunnskritikk i litteraturen". Jeg fikk altså noen dager til å forberede meg. Prøveeksamen foregikk på to deler der første del var en forberedt del (alle fikk ulike tekster eller stykker), og jeg var så heldig å få diktet "Landskap med gravemaskiner" av Rolf Jacobsen. Et modernistisk dikt som var lett å forstå. Problemstillingen: "Hva kritiseres, og hvordan kommer samfunnskritikken fram i tekstutvalget ditt?", skulle svares på i 5 minutter presentasjon, og jeg brukte en enkel PowerPoint. Det var ganske kort, og deretter hadde jeg og faglæreren oppfølgingssamtale på rundt 15 minutter. Da måtte jeg ha lest mye for å kunne svare på alt som ble spurt innenfor gitt tema.

Etter denne prøveeksamen, føltes ting mye plutselig mye lettere. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er deilig å bli ferdig med en del av det vi har igjen. Hele meg er på en måte satt i "feriemodus", har dessuten vært på alle skoledagene 15/16. Nå gjenstår det å lage naturfagsfilmen og muntlig eksamen i matte.

#skole #påbygg #norsk #eksamen #muntlig #forberedelse #litteratur

Fra et sted til et annet

Vi har vært på tur i skogen! Sola var oppe på rundt 28 grader, og det var kjempevarmt. Tenkte derfor å bare gå en liten tur etter å ha spist middag, men endte med å gå rundt i ca. en time. Null kompass, kart, vann og mat. Planen var å dra til Indre Eigevann, men kom fram til Hestefallstjønn, men fra stedet vi dro fra, kom vi plutselig fram til et helt annet sted: Grotjønn (som lå ved Gamle Mandalsvei). Dessverre var ikke lett å finne fram i en skog uten markering og skilter ...

Et tjern - Hestefalltjønn.

En lavvo.

En gapahuk.

Stedet minner meg om turen til Kjærrane. Har jo vært her før!

En bratt snarvei opp til toppen.

Naturfenomener i kollasj.

#natur #tur #gåtur #sommer #sol

Nettet er tilbake

Nå fungerer internett og hustelefonen som det skal! De fikk allerede noen til å fikse kablene i går ettermiddag rundt klokken 17, så det ble vi glade for. Jeg jobbet hjemme i dag (noen hadde prøvemuntlig i norsk), og resten av skoletimene hadde vi fått oppgaver som vi kunne arbeide hvor vi ville. Jeg jobbet med prøvemuntlig matte om funksjoner og GeoGebra. Føler at det er det eneste jeg får til. Nå kom jeg på at vi er i juni-måned, 11 dager til muntlig eksamenstrekk som er den 13. juni og 21 dager igjen til skolen slutter (!). Så fort går tiden altså!

Eksamensoppgaven vi fikk utdelt som vi skal gjøre (prøvemuntlig i neste uke). Oppgaven vi fikk var litt vanskelig, men den skal jeg få til :-)

#skole #påbygg #matte #norsk #internett #skolearbeid #eksamen

Ingen internett wifi

I dag gledet jeg meg faktisk til å gå på skolen! I går hadde vi skriftlig eksamen i norsk (obligatorisk), og etter å ha vært ferdig med den, ville jeg slappe av med å se litt på internett! Men, jeg kom hjem til null-fungerende-internett. Selve wifi-boksen virket ikke, og ikke nok med det: Hustelefonen fungerer heller ikke! Noen grønne lys blinket og telefonen hadde ikke summetoner. Vi kontaktet og ringte selskapet rundt klokken 17, men da kunne ikke noen komme å fikse internettet siden de allerede var ferdig på jobb. Det er så dårlig når de ikke vil fikse det med engang, ettersom alle her i huset trenger å bruke internett til å lese nyheter, spille spill, gjøre skolearbeid også videre.

Siden jeg er avhengig av den wifi-boksen som gjør at jeg kan være på nett, kan jeg ikke være på nett akkurat nå. Fikk beskjed om at skulle fikse det etter 3 - 4 dager, og jeg kan ikke holde ut så lenge! Hva skal jeg gjøre? Akkurat nå jobber jeg med naturfagsprosjektet, prøvemuntlig i norsk og prøvemuntlig i matte. Når internett ikke vil fungere, så er det bare en løsning: Å gjøre ting på skolen eller på biblioteket.

#internett #wifi #skole #påbygg #juni