hits

juni 2017

Bussjåfør nektet å ha oss med selv om bussen ikke var full

Fortsettelse lørdag 24. juni. Resten av kvelden ble nesten som et mareritt for meg haha. Pink Party konserten var jo ganske bra da jeg så The Main Level, Ylva, Gino Bless, Sofa, Suite 16 og litt av Jesus Loves Electro opptrådte på scenen. Vi hadde vært på konsert siden kl. 19:00, og en time senere valgte vi å gå og ta bussen hjem siden det gikk lite buss en lørdagskveld (så er også bussene innstilt på sommertid). På busstoppet stod det 5-6 ventende personer som også har vært på konserten. Konserten holdt på til over kl. 21:45 og sist ut var Isac Elliot - en favoritt. På forhånd hadde vi sjekket bussavgangene og på denne tiden hadde ikke 01 og M1 avganger på Sørlandssenteret Vest, så måtte uansett ta 100-bussen på Sørlandssenteret terminal. Vi ventet en time.

Jeg hentet kameraet og skulle til å gå inn på konserten igjen for å kjøpe mat da det var sent på kvelden (og at jeg var så sulten). Sikkerhetsvaktene holdt enda på med å sjekke veskene og alle folk som skulle inn på konsert. Som sagt kom jeg ikke inn med kamera i veska. Husker at jeg sa "kan jeg ikke engang gå inn og kjøpe mat?". Men fikk noen til å kjøpe pølsebrød for meg som jeg spiste på vei tilbake til bussholdeplassen.

Endelig kom 100-bussen som skulle inn til byen. Bussjåføren stoppet bussen, åpnet døra foran og vi gikk opp trappa. Det var to ledige plasser foran på hver side bak bussjåføren. Jeg så mange flere plasser bak også. Bussen var ikke full. Bussjåføren sa at han ikke kunne ta inn flere og at han bestemmer. Jeg lurte på hvorfor han stoppet bussen og ikke lar oss sitte på? Vi snakket med han og spurte "hvorfor det?" og han sier "jeg bestemmer". Han lukket døra, klemte oss nesten, og sa at vi skulle ta neste buss. Den neste bussen gikk en time senere ifølge skjermen på bussholdeplassen. Da måtte vi vente 2 timer til og det var kaldt. Det begynte å regne også ...

Vi tenkte på hvordan vi skulle komme oss hjem. Plutselig så vi en taxi som kom kjørende fra Sørlandssenteret Øst. Bare en ren tilfeldighet. Vi vinket og løp bort til taxi og sjåføren stoppet etter ved rundkjøringen på XXL. En annen ville også hjem, han ventet også på 100-bussen men kom ikke på, så vi avtalte å ta samme taxi hjem og delte på taxiregningen. Må nok være første gang på lenge jeg har tatt taxi!

Jeg synes bussjåføren ikke har rett til å avvise passasjerer når det har (sitte)plass på bussen. Vi ble rett og slett kastet ut av bussen denne kvelden (for ingenting?), og hadde vi ikke tatt taxi hadde vi nok ikke kommet oss hjem.

Heldigvis ordnet det seg! Vi fikk et flexikort på 10 reiser fra AKT som en erstatning. 

#konsert #opplevelse #tanker #meninger #personlig

Kameratrøbbel på konsertbesøk

Fy flate for en kveld det har vært. Jeg hadde gledet meg til å gå på Pink Party konsert. Kanskje det er andre gangen jeg er på konsert (første gangen Palmesus i fjor). Jeg har aldri sett for meg at DETTE ville skje. Altså: #1: Jeg ble nektet adgang fordi jeg hadde med meg et kamera! ET KAMERA kan vel ikke skade noen, tenkte jeg da. Jeg var usikker på om kamera var lov å ha med, så jeg spurte for sikkerhets skyld de som stod ved "bytte mot armbånd" på torsdag da jeg byttet billettene mot armbåndene. De sa kamera må da være lov å ha med inn på konserten så da regnet jeg med at jeg kunne det siden plakaten ikke opplyste kamera som en av forbudte ting å ha med som mat, drikke, paraply, hund, barnevogner osv ...

Vaktene som stod ved inngangen var svært opptatte av å kroppsvisitere publikum som skulle inn, kikket ned i posene og veskene deres. Tok sikkerheten på alvor når det har skjedd så mange terrorangrep i det siste. Ikke særlig hyggelig å bli kroppsvisitert, men de gjør det bare for sikkerheten. Jeg kom meg ikke inn, så ble stoppet på utsiden og en av vaktene i gul refleksvest sa: - La meg se nedi veska di. Dette her kan du ikke ha med inn, og pekte på kameraet mitt. Han mente at kameraet var for profesjonelt og hørte med de andre vaktene i nærheten som også tok en titt. - Helt klart, ikke speilrefleks. Kanskje kameraet mitt ser sånn ut på utsiden, men mitt på innsiden er bare et enkelt nybegynner-systemkamera med en standardlinse på 18-55 mm. Sony a3000 heter det. Synes de var strenge på det også sa de at jeg ikke får komme inn. Bare på grunn av jeg hadde med et kamera. Hva med å ta med det inn og ikke bruke det? Nei. Hvor skulle jeg legge fra meg det når senteret er stengte kl. 19?

En dame sa at jeg kunne legge igjen det under et hvitt telt ute. Det lå noen hvite og sorte kofferter, og noen hadde lagt fra seg vesker og sekker der på eget ansvar. Jeg synes at det ikke var lurt å legge kameraet mitt der siden det har en verdi og på grunn av "eget ansvar, vi tar ikke ansvar hvis ting blir stjålet". Er ikke så trygt å legge fra seg verdigjenstander når det er ca. 12 000 mennesker. Hvor kunne jeg da legge det? Jeg tenkte og tenkte. Er jo ikke vits i å snu/dra hjem når jeg har kommet hit med buss for å bli. Hva med å spørre på Egon, noen få meter unna? Jeg fikk kontakt med en som jobbet der (og jeg må si tusen takk for at hun tok seg tid til å låse det inn).

 

Da jeg hadde lagt fra meg kameraet inne der, stilte jeg meg i kø, og da så jeg en annen som også hadde med seg et profesjonelt kamera foran meg. Vakten stilte de samme spørsmålene og gjorde akkurat som det med meg. Her er et MEN. Det viste seg at hun kunne slippe inn med kameraet sitt! Det var jo akkurat samme som mitt, bare at det var et kompaktkamera med en litt lengre objektiv og flippskjerm. Så: Hva er forskjellen på mitt og hennes? Hennes kamera er jo mye bedre enn mitt og dyrere, jeg kan ikke tro at hun ikke måtte legge fra seg det. Kjenner at jeg blir så sint og irritert når det ikke opplyses om forbudt med å ta med kamera og at de som jobber der sier feil om at det er lov å ha med kamera inn når det ikke er lov. Vær så snill: SETT OPP ET SKILT PÅ DET NESTE GANG, TAKK. Og ikke si at de med små og dyre kameraer kan slippe inn. Er ganske surt for meg å måtte snu og legge fra meg kamera samt å gå glipp av noe av konserten. Hun med kamera slapp inn fordi hun hadde et kompaktkamera (merk: med en svær linse), og jeg ikke fordi mitt var mye større og billigere bare med standardlinsen. Ser jo helt likt ut på utsiden, like stor og tung i vekt. Noen får lov, andre ikke. Selv om jeg sa tydelig at jeg var blogger, så nektet de.

Inne på konserten så jeg også en annen jente med nesten samme kamera som meg. Nesten lik, også et kamera med navn Sony. Hun hadde ikke på nøkkelbåndet med et fotopass på, så hvorfor får hun også lov å komme inn med kamera? Jeg skjønner det bare ikke!

Ok? Synes det blir feil å nekte noen og gi tillatelse til noen. Her har vi noe å lære alle sammen: La kameraet bare ligge igjen hjemme når det er konsert. Spesielt kameraer i en stor størrelse. Det skaper bare problemer og det verste er at det vil komme en stor krangel ut av situasjonen.

Jeg ønsker ikke å lage en stor krangel ut av det, men jeg vil bare komme med min opplevelse og mening. Altså et kamera skader ingen med mindre noen kaster det over på folk (kommer sannsynligvis ikke til å skje uansett). Det er ikke et våpen. Det er ikke første gang jeg har problemer med mitt kamera, for dette er faktisk kameraproblem nr. 2.

Å være med på konsert er det gøyeste jeg vet om, selv om det bare er første gang på Pink Party for meg. Mange ting spiller en viktig rolle når det kontrolleres ved inngangen. Kameraet ble kanskje ikke med, men her er noen bilder fra konserten sett gjennom mobilkamera:

Ikke nok med det, fortsettelse av dagen følger ... Har du noen gang blitt stoppet ved inngangen på konsert?

#kristiansand #pinkparty #konsert #lørdag #helg #foto

Avslutningsfest for avgangselever

Dagen i går var jeg med på avslutningsfesten for de som er ferdige med ungdomsskolen. Jeg har selv vært en avgangselev før. Med underholdning, taler og morsomme danser, har gjort det slik at vi alle kommer til å huske. Med bilder og videoer vi kan se tilbake på. Vitnemålene ble utdelt klassevis fra A til F på slutten av programmet.

En dansegruppe, "Michael Jackson" - kongen av pop (også dans) og vitnemålsutdeling.

Mange signerte en T-skjorte med navnet sitt.

#avslutningsfest #avslutning #skole

#PINKPARTY2017

Noen som skal på årets Pink Party på Sørlandssenteret? Det skal jeg for første gang! De siste månedene har jeg samlet sammen en hel haug av kvitteringer fra senteret som ble byttet om til billetter (billettene skal så senere byttes i armbånd). Jeg gleder meg allerede til å se hvilke artister som skal opptre på selve konserten.

Jeg har forresten laget denne editen (bildet over) i Photoshop. Det er så gøy med design og redigering, så hvorfor ikke :-)

T-skjorten som nesten alle kommer til å gå med!

#pinkparty2017 #sørlandssenteret #konsert

Nesten gratis Fidget spinners

Disse er kule å fikle med, eller hva? Du har sikkert sett Fidget spinners, et lite leketøy som mange barn nå for tiden holder og spinner. Fidget spinners har blitt populært verden rundt. Noen sier at den er avslappende, mens andre sier det er for å stresse ned. Fidget-spinneren skal også ha en beroligende effekt på personer med ADHD, autisme eller angst. De har tre "armer" med et kulelager i midten og er behagelig å holde. Jeg har sett mange butikker her i Norge selge Fidget spinners til ca. 49 kr og oppover til 299 kr, men er de virkelig verdt prisen?

Man kan faktisk kjøpe spinnere billigere på nett. Jeg bestilte 2 stk av disse Fidget spinnere på Wish 2. juni og de kom i posten i går ettermiddag. Det tok 3 uker fra da jeg har bestilt til de kom. De jeg bestilte kostet til sammen 35 kr med frakt beregnet. Synes galaxy fargen var så fin og prisen grei nok. Fidget spinneren er faktisk gratis (eneste som koster er frakten på 17 kr). Link til spinneren jeg bestilte HER. Har testet spinneren: Veldig god kvalitet og kan spinne i flere minutter.

Ikke at jeg går rundt og spinner på disse, men bestilte til brødrene mine som hadde så lyst på en hver. Da har de noe å tidsfordrive med i sommerferien!

߷ ߷ ߷ ߷ ߷

#fidgetspinner #populært #spinnere #spill #leke

Sommerbilder fra blomsterbyen

Heisann fra fine og vakre Kristiansand by. Blomster høyt og lavt i bed, blomstertårn, kasser og blomsterbøtter. Ikke rart at Kristiansand er kjent for "blomsterbyen" og "sommerbyen". Jeg har vært på byvandring i ettermiddag for å ta en del sommerbilder til bloggen. Spottet mange turister rundt omkring og nede ved Bystranda/Tresse der mange så ut som storkoste seg. Å dra på byvandring i en varm dag som denne søndagen, er spennende, men man blir ganske svett av å gå rundt med et tungt kamera slepende rundt halsen. Hva gjør man ikke for det man er glad i å gjøre?

Fargerike blomsterbed i Wergelandsparken.

Byen vår har fått mange PALMER. Jeg elsker palmetrær! Et palmetre står for styrke (ifølge Wikipedia). Snart er også Palmesus festivalen på plass (ikke lenge til!).

Ser ut som måkene i bakgrunnen også trives.

Dette mystiske store treet. Bladene som kryper oppover trestammen. How nice?

#kristiansand #sommer #sommerbyen #blomsterbyen #juni #natur #blomster #planter #foto #fotograf

En nesten skyfri himmel

Utenom den lille skyklatten på bildet er himmelen nesten skyfri. Det var steike varmt ute og jeg som har for det meste vært ute i hele dag på fotballbanen, har solt meg lenge nok til å få i meg rikt D-vitamin. Haha, jeg ble vel litt brunere og blidere! En god tur gikk jeg også, tok faktisk ikke bussen til og fra. Ganske avslappende, men litt for varmt i lengden. Verdt å nyte sola og naturen 🌞

#sommer #sol #varme #hverdag #været

Livet er som et puslespill

Noen ganger kan det være vanskelig å se for seg hvordan brikkene skal settes på plass. Tenk deg at du får oppgaven å sette sammen et puslespill med mange tusen små brikker. Brettet ved siden av deg, et tomt brett, skal fylles med akkurat disse brikkene. Det kan være krevende å ikke vite hvordan motivet skal se ut uten å forestille seg et bilde av hva det skal bli til slutt. Slik er det for meg og jeg er nysgjerrig på hva slags muligheter jeg har. Utfordringer krever innsats. Livet er som et puslespill. Når alt har ordnet seg stemmer motivet og da faller brikkene på plass en etter en av seg selv og med hjelp fra andre. Man kan alltid bygge seg selv opp når man har falt ned og man kan alltid hjelpe hverandre opp.

Illustrasjonsbilde lånt fra Tumblr.

#livet #puslespill #brikker #tanker #personlig #tekst

Omplanting lavendel og paprika

Etter regnet tittet sola endelig frem. For en fin dag til å omplante lavendel- og paprikaplantene. Vi kjøpte 4 potter med lavendel på Plantasjen i går som kom med sorte plastpotter i. Siden de er hageplanter tok vi dem i større potter slik at de får muligheten til å vokse seg større. Har hørt at de kan strekke seg opptil 30 cm i høyden!

Lavendel har deilig duft og tiltrekker seg sommerfugler og bier. Fargen på blomstene er blålilla.

Omplanting av paprikaplantene. Har bare hatt de ute nå og de klarer seg fint i sommerværet. Paprikaplantene har vokst så mye siden sist, det har dukket opp 2-3 blader. Vi håper en dag det vil dukke opp røde paprika.

Her har vi plantet med 5 cm mellomrom hver plante.

Noen i store blomsterpotter også.

#hage #paprika #lavendel #plante #sommer

W7 lollipop & negligee

Dagens giveaway lørdag 10. juni på Normal var en leppestift fra W7. De har delt ut forskjellige ting i denne uka, men jeg har ikke hatt ikke tid til å stikke innom butikken før i dag. Jeg valgte leppestifter i fargene "lollipop" og "negligee", som passet perfekt til det jeg var på jakt etter. Fargene ser nesten identiske ut, men litt forskjellig i nyansene. Linker til et bilde her som viser hvordan det blir med leppestift på leppene.

#fashion #leppestift #w7 #mote #rosa

La oss fokusere på spisebord

annonse

Spisestuen er et av husets sosiale rom. Spisebordet har blitt et samlingspunkt hvor vi møtes for å sitte og prate sammen. Her spiser vi frokost, lunsj, middag og kveldsmat - enten med familien eller sammen med venner vi inviterer på besøk. Vi tilbringer kvalitetstid med hverandre og om kveldene spiller vi gjerne brettspill, gjør lekser eller bruker spisebordet som en liten arbeidsplass.

Hos Trademax selges møbler til hjemmet for lave priser. Stilen er skandinavisk, klassisk og vintage. Blant annet finner vi også kjøkkenbord og spisebord til alle typer hjem. Finn det perfekte spisebordet som passer inn til ditt interiør - bare tenk på hvor mange dere er, plass, behov, farger og stilen i rommet.

INSPIRASJON

Rebecka spisestue hvitlakkert. Rebecka er en ren og enkel spisestue i hvitt som passe i de fleste hjem. Stolene har grått stoff sete, fin kontrast til det hvite og behagelig å sitte på. Stolene i skandinavisk stil gir en hjemmekoselig stemning rundt middagsbordet. Les mer HER.

Forum/Cibus spisegruppe. En lys og stilfull spisestue som er med på å by deg inn til gode middager. Spisebordet Cibus i hvit høyglanslakk og Forum spisestoler utgjør tilsammen en enkel og stilren spisestue. Den formfulle stolen har et mykere sete i hvit PU. Stolens eikeben er en fin kontrast til det rene hvite. I denne stolen kan du nyte de lange middagsmåltidene. Les mer HER.


 

1. HER   2. HER   3. HER   4. HER   5. HER   6. HER   7. HER   8. HER   9. HER

 

Spisebordene Trademax tilbyr kommer fra merkene InLiving og Scandinavian Choice. De finnes i mange varianter som: Spisebord av eik, spisebord i teak, svarte spisebord, hvite spisebord, landlige spisebord, moderne spisebord, trendy spisebord, spisebord i akasietre.

Kombiner gjerne spisebordene med andre stoler som passer med stilen, for å få et helhetlig uttrykk.

10. HER   11. HER   12. HER   13. HER   14. HER   15. HER   16. HER   17. HER   18. HER

Trademax har lave fraktkostnader, 14 dagers angrerett og rask levering hjem til deg. Akkurat nå er det kampanjetilbud på en rekke spisebord. Du finner garantert et fint spisebord til ditt hjem!

#annonse #interiør #spisebord #spisestue #kollasj #inspirasjon #bord #stoler

Jeg tegner Pichu: Hånd- og digital tegning

Barna var helt i 100 da jeg sa at jeg skulle tegne Pokémon figurer til dem. De sa bare: "WOW, du er flink til å tegne!" - takk for det. Pokémon har jo blitt så populært! Det var stor etterspørsel av å tegne Eevee og Pichu, og jeg kunne ikke tegne til alle? Da fant jeg ut at kopimaskinen var løsningen. Først tegnet jeg for hånd Eevee, kopierte opp så barna kunne fargelegge selv, og etter det startet jeg å tegne Pichu. Nå nettopp har jeg valgt å tegne Pichu digitalt inne på Adobe Photoshop CC 2017 for å se hvordan det så ut med farger. Slettes ikke så verst!

Pichu til venstre har jeg tegnt for hånd og tegningen til høyre tegnet jeg digitalt. Hva synes dere om tegningene?

#pokemon #tegning #pichu #kawaii

En NORMAL åpningsfest

Kl. 10 var det åpningsfest av en helt ny Normal butikk på Sørlandssenteret. Det er en dansk kjede som selger helt normale varer til normale mennesker. De har 2500 merkevarer til reduserte priser og masse godsaker som de kjøper fra hele EU, hvor varene er billigst. Utenfor butikken serverte Normal deilig kyllingsuppe, Normal delte ut poser med forskjellige innhold fra butikken, hvis man lastet ned kundeappen fikk man gratis tørrshampo fra Girlz Only, vi kunne gjette hvor mye alt i pallen kostet til sammen og Radio Sør fant seg også en plass hvor de hadde livesending.

Det var også helt normalt å se mange ta seg en tur innom butikken for å handle siden alt var billigere enn normalt. Jeg likte veldig godt det vi fikk i posene som blant annet inneholdet neglelakk, nail art foils, mascara og neglefiler.

#sminke #mote #normal #sørlandssenteret #åpningsfest

Sandskulptur i sandkassa

For et perfekt vær det var i dag *ironi*! I hvert fall til å bygge sandslott og andre sandkunst for regnet hindret ikke uteaktiviteten. Barna har derfor vært ute i sandkassa for å konkurrere om å lage den fineste sandkunsten. En konkurranse! Stoppeklokka ble stilt inn til 25 minutter, og de begynte å jobbe med bøtter og spader, og samarbeidet godt i gruppene. Vi gikk rundt etter hvert for å se og et av kriteriene var å bruke kreativiteten som mange har gjort.

Dette skal være et fly med navn "Bart". Pyntet med steiner, trekløvere og løvetann.

Skal forestille en skilpadde.

Fine sommerfuglen. Pyntet med blader og trekløvere.

En pyramide og bøtteformede tårn.

Et søt, lite og glad monster.

Glad hval.

En bygning inne formet som en blomst på utsiden.

Da tiden var ute, avsluttet vi konkurransen med å gjennomgå hva de ulike lagene hadde lagd. Bare å velge ut et vinnerlag ble så vanskelig, men til slutt ble vi enige om at sommerfugl-laget vant.

#sandkasse #kunst #sandskulptur #natur #skole

Lagre alt på en sky - iCloud

Hvorfor tenkte jeg ikke å ta i bruk iCloud før nå? iCloud er kjekt å ta i bruk da vi kan lagre bilder, videoer, dokumenter, musikk, apper og annet innhold på en sikker måte - i en "sky", men det er bare for Apple-produkter. I tillegg kan vi holde alt oppdatert på alle enhetene våre som for eksempel iPhone og iPad. Det er jo bra, for da får man alltid tilgang til det man ønsker. Registrerer vi oss for iCloud, får vi 5 GB lagringsplass gratis. Jeg har bare synkronisert mine bilder og videoer, og da slipper jeg å sende bilder til meg selv hele tiden.

#icloud #iphone #ipad #sky #mobil #nettbrett