CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

juni 2018

Klar for Pink Party

På torsdag byttet jeg inn de 6 billettene til festivalarmbånd. Det måtte bare gjøres enten på torsdag, fredag eller lørdag i denne uken siden Pink Party er i morgen. Da jeg byttet billettene til armbånd, fikk jeg med gratis ting som t-skjorter og regnponchoer (som også i fjor ble delt ut).

Pink Party er en gratis musikkfestival som arrangeres lørdag 30. juni på Sørlandssenteret i Kristiansand. Jeg er så spent og gleder meg selvfølgelig til å dra dit igjen og se The Main Level, Andreas Wjik, Marion, JLE, TRXD, Mugisho, Chris Holsten, Madden og Gino. Noen av artistene har jeg ikke hørt om, og da blir det spennende å høre de spille og synge foran massevis av publikum.

#pinkparty #konsert #festival #musikk #billetter #sørlandssenteret #kristiansand

Kristiansand Golfklubb

Golf er en morsom sport som går ut på å slå en liten ball ved hjelp av forskjellige køller ned i hull på gresset. Jeg har aldri spilt golf før, og det føles så rart å prøve det ut. Min aller første gang.

I dag tok vi med oss alle barna ut på tur til Kristiansand Golfklubb som ligger i Dvergsnesveien. Været var utrolig flott og da passet det så fint å komme seg ut i det fine været og spille golf sammen. Vi tok taxi til og fra, så det var ingen problem hvis vi ble slitne eller svette etter golftreningen. Det er jo bare bra når vi har en sånn dag som denne.

På vei opp til huset så vi Korsviktjønna (det lille vannet ved parkeringen). For en nydelig utsikt! Gikk vi videre kunne vi se en av golfbanene.

Da vi kom frem, spiste vi niste utenfor huset der oppe, i terrassen (se bildet under).

En halvtime senere etter at barna hadde spist, ble de delt inn i 3 grupper hvor de rullerte på 3 ulike stasjoner: Minigolf, golfkølle på myke baller for å treffe blinken og golfkølle på golfball så langt man bare klarer.

"Ikke slå over nettet" står det tydelig her oppe. Synd at noen få golfballer havner utenfor sikkerhetsnettene som er satt opp. På bildet under kan dere se massevis av golfballer ligge overalt etter at barna har slått til med sine køller. De synes det var mest moro med denne aktiviteten.

De fleste golfballene var gule, og andre hvite.

Senere da alle gruppene var gjennom alle stasjonene, oppsummerte vi golf og vi voksne slo til en golfball så langt vi bare klarte med vår voksenkølle. Barna synes det var så gøy å se hvor langt ballen fløy og de sa: "WOW, så langt!".

Vi gikk tilbake til huset og fikk kjølt oss ned med en is hver og en kopp saft. Alt i alt var dette en veldig koselig dag på golfbanen!

#golf #sport #gress #fritid #friluftsliv #golfklubb #kristiansand

Glemte å hente festivalarmbånd til konsert

Pink Party er like om hjørnet - det er allerede på lørdag! For å få billetter til konserten, må man handle på Sørlandssenteret og spare alle kvitteringer fra april til juni, og være medlem i kundeklubben. Hver 1000 kroner man handler for, får man 1 gratisbillett. Jeg har spart på kvitteringene siden i april og billettene hentet jeg ut i mai. Senere skal de byttes inn i armbånd. Jeg var på Pink Party i fjor, 2017. Det var en utrolig opplevelse, og i år har jeg gledet meg til et nytt Pink Party.

I forrige uke var det satt opp en stasjon i senteret hvor man kunne bytte billettene i armbånd (21.-23. juni), men dessverre fikk jeg ikke gjort det da jeg hadde glemt det bort (selv om jeg hadde skrevet på kalenderen "husk å bytte billetter til armbånd"). Lørdag kveld kom jeg på det med billettene. Uffda, så blir det ikke Pink Party på meg i år, tenkte jeg. Jeg sendte en melding til Sørlandssenteret på Facebook for å høre om det var mulig å bytte billettene til armbånd neste uke (som er denne uken):

Nå ble jeg veldig lettet da jeg fikk svar at billettene kunne byttes til armbånd fra torsdag til lørdag til uken! Da får jeg dra på konserten likevel. Nå lokker også Sørlandssenteret med gratis billetter til Pink Party (hvis du er medlem i kundeklubben). De vil jo ha flest mulig publikum på en så stor dag som denne. Faktisk er det 4. gang Sørlandssenteret arrangerer Pink Party. Nå må jeg bare huske og få hentet ut armbåndene, så er alt i orden til lørdag. Jeg gleder meg!

#pinkparty #sørlandssenteret #billetter #armbånd #konsert #kristiansand

Uke 8 av planteprosjektet

Dere som følger med på mitt planteprosjekt, lurer sikkert på hvordan uken har gått. Vårløkene har jeg droppet å oppdatere siden de klarte å dø. Vet egentlig ikke hva som har skjedd med dem, kanskje de har fått (litt) for mye vann?

Det har gått veldig fint med solsikke- og tomatplantene. Paprikaplanten også. De har vokst veldig mye i denne uken. Jeg håper det kommer tomater snart!

Solsikkeplantenes blader har fått noen små hull.

#planteprosjekt #solsikke #tomat #paprika #grønnsaker #blomst #hage

Byfest på Tangen, Sankthansaften 2018

5000 møtte opp på Tangen i Kristiansand for å se det store bålet som ble tent på Sankthansaften, lørdag kveld. Bålet var stablet opp som et høyt tårn av mange paller. Det har aldri vært så fint vær, men det blåste en god del. Det er 6. gangen det arrangeres Sankthansaften bålfeiring på Tangen, og det er første gangen jeg er med og ser på. Jeg dro dit etter å ha spist deilig grillmat hjemme.

For en byfest! Så gøy å se mange møtte opp, både båtfolkene i vann og folk som stod på land. Jeg fikk med meg begynnelsen da det ble satt fyr øverst på de to pallene som stod på skrått.

Mange barn brukte klatrenettet til å komme seg høyere opp slik at de kunne nyte den fine utsikten. Det ble tent opp et barnebål kl. 18:30, og det store bålet ble tent kl. 21:30. Jeg så bare når det største bålet ble tent. Mange folk fulgte med på det store bålet:

Bålet brant raskt ned. Etter en halvtimes tid var det bare det svarte som lå igjen. Det glødet og gnistret. Og varmt var det!

Etter en stund ble en god del ganske sultne, så køen til å kjøpe franske pannekaker var litt lang.

Måkene ville også være med på Sankthansfeiringen. De fløy vilt rundt, på jakt etter mat.

Mot slutten på bålet var det mange som tok en selfie og bilder av flammene. Det ble en veldig magisk kveld.

#sankthansaften #kristiansand #tangen #bål #byfest #friluftsliv

Grilling på Sankthansaften

I går var Sankhansaften og vi bestemte oss for å ta ut kulegrillen og grille ribbe og pølser. Det er så koselig å grille! Ribben vi kjøpte var krydret fra før av så det ga god smak. Kulegrillen ble plassert ved to vegger i et lite hjørne i terrassen og ikke i hageplenen da vinden blåste en del. Var så redd for at grillen ville velte, men heldigvis skjedde ikke det.

Til middag hadde vi altså pølsebrød, krydret grillribbe og salat. Runde brød med havre kunne vi også spise, men mange valgte pølsebrød i stedet for siden det var grilt så mange.

#grillmat #mat #sankthansaften #sommer #ribbe #pølser #salat

Sørlandets Musikkfestival

På Øvre Torv lørdag 23. juni var det Sørlandets Musikkfestival. Med flinke musikanter og korps som spilte, var det utrolig gøy å høre på! Tidligere på dagen hadde de gjennomspilling og parade gjennom Kvadraturen. Jeg rakk dessverre ikke å se på da jeg ikke var i byen på denne tiden, men etter klokken 11:15 så jeg bare Tjøme musikkorps marsjere gjennom Markensgate. De endte opp nede ved rutebusstasjonen, og skal videre til Dyreparken for å holde konserter på bestemte steder.

#kristiansand #torvet #musikkfestival #musikkorps #musikk #korps #stemning

VG-Lista, Rådhusplassen

Jeg skulle ønske jeg var der akkurat nå. I Oslo på Rådhusplassen holdes den store VG-Lista i kveld. Mange kjente artister kommer: Alan Walker, K-391, Julie Bergan, Katastrofe, Isac Elliot også videre. Mine favorittartister er Alan Walker og K-391. Heldigvis sendes VG-Lista LIVE på VG og der kan jeg følge med!

 


#vglista #oslo #konsert #musikk

Årets første Sommer På Torvet

Glede, hygge & fri entré. Sommer På Torvet har 10 års jubileum (2008-2018)!

I går kveld var vi på årets første Sommer På Torvet. I 2018 arrangeres Sommer På Tovet alle torsdagene fra 21. juni til 9. august. Arrangementet ga veldig god stemning med mange folk til stede. Ikke fullt så mange, da det krasjet med VM i fotball 2018 og handelens dag på Sørlandssenteret som foregikk på samme kveld. Scenen ble i år satt opp mot Kirkegata ved Domkirken for å invitere folk inn fra Markensgate.

Det var litt kaldt å sitte ute i skyggen rundt 20-tiden, men vi koste oss med drikke og mat. Måtte kjøpe siden det ikke var lov å ta med inn. Midt i området var det satt opp en skjenkeøy der hvor man kunne kjøpe drikke som kom i plastglass og noen servitører i oransje drakter gikk rundt og serverte.

Radiojam og gjesteartistene skapte hygge og allsang med norske og internasjonale sommerhits. Sommer På Torvet varte helt til klokken 23:00.

#sommerpåtorvet #kristiansand #torvet #torsdag #musikk #stemning #sommer

En overraskelse på siste skoledag

Som en hyggelig avslutning for i år, siste skoledag, fikk jeg en gavepose med lemonade flaske og to sjokoladehjerter - fra en elev i klassen. Det kom som en overraskelse. Tusen hjertelig takk for en utrolig fin gave!

Orangeade EFFERVÉ lemonade

♥ ♥

Ellers har vi hatt en fin siste skoledag. Vi ryddet gangen og klasserommet slik at alt ser ryddig og rent ut til de neste som skal være der til høsten. Elevene har kost seg med godteri og brus tatt med hjemmefra, mens de satt og så på tegnefilmer. Senere på dagen gikk vi ut for å se den årlige fotballkampen hvor elever fra 7. trinn spilte mot lærerne. Og hvem vant? Lærerne!

#limonade #flaske #sjokoladehjerter #gave #gavepose

Droppe handelens dag og sommerferien?

Dette bildet ble tatt i fjor, masse shopping på handelens dag.

Vi gleder oss hvert år til handelens dag. I morgen er det årets største salgsdag på Sørlandssenteret. Men, i kveld kan VIP kundemedlemmer tjuvstarte handelens dag med gode tilbud og rabatter før alle andre. Jeg har ikke planer om å dra til senteret og i byen på kommende handelens dager. Grunnen til det er at jeg kommer til å slutte sent fordi jeg skal jobbe nå og i hvert fall i hele uke 27, og da har jeg ikke tid til shopping. Det er egentlig ganske greit, da får jeg heller jobbe litt ekstra og samtidig spare tid og penger på årets travle dager.

Bilderesultat for zhuo.blogg.no color line

Reise vekk i sommer?

Når har jeg sommerferie? Det har jeg ikke fått skrevet så mye om. Jeg tenker min sommerferie blir etter uke 27. Kanskje mulighet for noe jobb innimellom, men det tar jeg som det kommer, så det er usikkert. I sommerferien skal vi mest sannsynlig planlegge en reise til Danmark eller Oslo. Jeg merker at jeg savner å reise bort, og kan faktisk ikke huske sist jeg har reist.

#shopping #handelensdag #sommerferie #planer

Her kan du lagre alt gratis og ubegrenset

Denne nettjenesten er bare så fantastisk! Her kan du lagre alle filer, bilder, dokumenter og videoer på nett - helt gratis. For å bruke tjenesten må du ha en Google-konto. Jeg vil derfor anbefale dere Google Foto - alle bildene dine, organisert og enkle å finne. Nå slipper du å lagre alt på minnepenn og PC-en, og i gjengjeld får du alt lagret i en sky på nett som du for eksempel kan dele med familien, venner eller bekjente. Du kan også enkelt logge inn og finne alt du har lagret når du tar i bruk en annen enhet. Som blogger er denne netttjenesten et stort must å ha da vi knipser mange bilder hver dag året rundt. Har du noen gang tenkt på hvor du egentlig skal gjøre av med alle bildene når du ikke lenger har plass? Da passer det veldig bra med ekstra gratis lagringsplass (jeg begynner snart å gå tom for minnepenn).

Hvis du vil bruke Google Foto uten å betale, må du forholde deg til følgende begrensninger:

- Bilder du laster opp blir nedskalert til 16 megapiksler dersom de har høyere oppløsning.
- Videoer du laster opp blir nedskalert til full HD-oppløsning (1920x1080) dersom de er større.

Alle brukere får 15 GB gratis (uten å betale) som gir full oppløsning på bilder og videoer, men om du vil oppgradere, koster det 17 kroner per måned for 100 GB, eller 89 kroner per måned for 1 TB (1000 GB).

Google Foto finnes også som en app på mobil og nettbrett. Du kan ta automatisk backup fra enheten og få alt sortert og organisert i "skyen" i album. På PC finner du Google Foto via denne linken. Det beste med Google Foto er at Google analyserer hva du har tatt bilder av slik at du lettere kan finne det igjen ved å bruke søkeord. DinSide har skrevet en mer detaljert guide om Google Foto, og den kan du lese HER.

#google #googlephoto #anbefaling #bilder #videoer #filer #dokumenter

Uke 7 av planteprosjektet

Se som de har vokst. I denne uken har solsikkeplantene fått bambuspinner som støtte. Jeg vil ikke at de skal henge med hodet ned nå som de strekker seg lengre i høyden. De har det greit der de står, inntil veggen. Noen av bladene har fått små hull i seg. Hva kan ha skjedd? Er det noen insekter som eter av solsikkene mine? :/

Tomatplantene har fått flere blader. Det begynner å bli trangt i potten siden det 2-3 tomatplanter deler plass. Kanskje på tide med en ny omplanting? Jeg har nok med ledige potter, men ulempen er at det kommer til å stå flere potter her ute som må vannes hvis jeg velger omplanting.

Ser dere den lille paprikaspiren på bildet under? Den har vokst littegrann. Det er plantet stemorsblomster i den brune potten til solsikken.

Akkurat nå står potteplantene under tak fordi det regner. Naturen har godt av litt regn iblant, og det har heller ikke vært så varmt i det siste. Har nettopp vannet plantene siden regnet ikke har fått truffet noen av plantene så jorda har blitt tørkt.

#planteprosjekt #solsikke #tomat #paprika #grønnsaker #blomst #hage

MyMachine utstilling - Min drømmemaskin

Fredag 15. mai var vi nede i byen for å se MyMachine. En stor turbuss ventet på oss rett utenfor skolen som avtalt og da vi kom til byen, gikk klassen samlet mot Torvet. Ved Wergelandsparken fant vi et samlingspunkt der vi ventet til klokken var 10. For å få tiden til å gå fortere, lekte de fleste "stiv heks" på scenen som var der. Da vi så at noen andre skolebarn samlet seg ved Rådhuskvartalet, gikk vi bort til dem. Det ble servert noe å drikke som Sprite og Olden, og glutenfrie rosinboller fra Geheb. To trommiser spilte trommer og en annen blåste opp en høy figur som rett og slett gikk på luft som åpning. Røyk ble fyrt opp og noen nysgjerrige skolebarn gikk fram for å utforske.

MyMachine er en utstilling hvor skolebarn, ingeniørstudenter og videregående elever har kommet med idéer, senere plukket ut noen og visualisert til flere morsomme drømmemaskiner. Tidligere har skolene hatt workshops. Når noen av idéene blir til virkelighet, er stor stas. På denne dagen var det offisiell åpning og vi ble invitert til å komme og se på utstillingen som stod klart inne på Rådhuskvartalet i Kristiansand. Mange turister kom også på denne dagen for å få med seg den offisielle åpningen. Denne vakre utstillingen kommer til å vises i to uker. Hvis du er i eller i nærheten av Kristiansand, kom gjerne og se! 

Overrekkelse av premie til de som vant med idéen sin. En av vinnerne fikk et kvadratisk pleksiglass med skriften "Rydderobot" på. Gratulerer, så velfortjent!

For at det ikke skal bli helt kaos, ble skoleklassene fra de forskjellige skolene fordelt hvor den første gruppen gikk inn til et møterom for å lagde buttons med teksten "Jeg har laget en maskin" og tegne med tusjer. De andre gruppene gikk for å se utstillingen og noen var ute.

Her kan dere lese om prosessen og hvordan MyMachine har blitt til. Et veldig spennende prosjekt og stor takk til skolene Karl Johans Minne skole, Kringsjå skole og Øvre Slettheia skole, ingeniørstudentene, Kvadraturen skolesenter og Dahlske videregående skole for en kreativ kunst og utstilling.

Fra mymachine.no: "I MyMachine skal barn finne opp sine drømmemaskiner som deretter bygges og realiseres. MyMachine-prosjektene involverer tre stadier i utdanningsløpet som møtes og samarbeider om maskinen. Gjennom hele prosessen er det barnet som plasseres i den skapende og avgjørende rollen i en realisering av deres egen drømmemaskin."

Kreative idéer på tegninger - tegnet av skolebarn. Alle tegningene henger på veggene. Forskjellige barn har ulike drømmer!

Lysmaskinen er funnet opp av 2. klasse ved Kringsjå skole. Den hadde en lyskaster som roterte i fargerike farger.  

Prompinator 2006 er funnet opp av 6. klasse ved Kringsjå skole. Den var veldig tøff og lyste opp som lysrør! "Etter et lang debatt over hvilket vannpistol som skal modifiseres, falt valget på følgende modell: NERF HYDRO CANNON SUPER SOAKER".

Matmekker 2000 er funnet opp av 6. klasse ved Kringsjå skole. En maskin som serverer cherrios, jellybelly og bruspulver. "Du må skrive inn hvor mye og hva du skal ha. Du kan se hvordan maten eller drikken bli laget. Det kommer ut fra et/to hull. Det er bare å putte alle ingrediensene på baksiden av maskinen."

Alt mulig maskinen Didi er funnet opp av 2. klasse ved Øvre Slettheia skole. Det er en maskin som gir deg "squishy" og "slime" når du trykker på knappene. Kast inn tingene igjen, så blandes alt. Hva får du? Maskinen viser dyrevideoer.

Rydderobot er funnet opp av 2. klasse ved Karl Johans Minne skole. Det er en robot som rydder og har magnet. Den feier og støvsuger.

Avslutning, oppsummering og tusen takk for at vi kunne komme på åpningen av MyMachine!

Kilder (les mer):
www.mymachine.no
www.mymachine-global.org

#mymachine #robot #drømmerobot #utstilling #kunst

Sushi & Shopping på Lillemarkens

I går kveld hadde vi det koselig inne på Lillemarkens i Kristiansand. Det var et arrangement med aldersgrense 18+ som het Sushi & Shopping, en gratis kundekveld som startet fra kl. 19. Ved inngangen fikk vi utdelt et lodd hver og servert champagne (med alkohol) og mozell brus. På vei inn så vi en DJ til venstre som spilte masse god musikk og i midtgangen ble flere mannekenger plassert og hadde på seg sommerens mote og trender slik at vi kunne få inspirasjon til sommerantrekket.

Det kom mange folk etter hvert, og folkemengden samlet seg rundt langbordene for å prøvesmake varmrøkt makrell med sjøgress fra Reinhartsen og sushi fra Food Asylum. Det var utrolig godt!

Sushi har jeg aldri smakt på før, men her fikk jeg muligheten til å smake på forskjellige typer sushibiter. Man kunne også lære å lage sushi fra bunnen av, noe som var veldig lærerikt for de som ville lære noe nytt. Sushi er forresten en japansk matrett med ris blandet med eddik, sammen med andre toppinger (for eksempel fisk eller skalldyr).

Jeg synes wasabi (det lysegrønne på bildet), var utrolig sterkt i smaken. Hvordan kan noe så lite smake sykt sterkt? Til sushien er det 3 ting man må ha som tilbehør: Wasabi, ingefær og soyasaus.

Forskjellige typer sushibiter har ulike navn. Jeg vet ikke nøyaktig hva de kalles, men tror de fleste heter California Roll og de i midten heter Nigiri laks og Nigiri scampi.

Smaksprøver inne på Tilbords: Bruschetta - en italiensk matrett som består av grillede eller stekte biter av brød eller baguett med påsmurt hvitløk og olivenolje.

Da klokken nærmet seg 21, ble det trekning av loddene vi fikk utdelt på vei inn og ekstralodd fra butikkene hvis man kjøpte noe der. De heldige vant en sofagruppe fra Timeout, en flott gassgrill fra Jernia og andre premier fra der hvor de har handlet. Med så mange folk, var det ikke så stor sjanse for å være den heldige vinneren.

#mat #sushi #matglede #sommer #mote #trender #lillemarkens #kvadraturen #kristiansand

Sammenlikne priser fra de beste cateringene

Reklame | Cateringo

Du har fått jobben med å bestille mat til sommerfesten på jobb. Nå står festens suksess og faller på ditt valg av cateringleverandør. Så finner du løsningen: Cateringo - den nye plattformen for å sammenlikne priser på catering! På Cateringo kan du se menyene til nøye utvalgte cateringer i Oslo, Akershus og omegn på ett sted. Du sparer både tid og penger, og du kan være sikker på at du får den beste maten til ditt arrangement.

For eksempel finner du deilige og velsmakende matretter som tapas, fingermat og kanapeer, buffet og koldtbord, påsmurt, selskapsmeny, varmretter, grillmat, asiatisk og indisk, kake og konditori, salater og rawfood, julemat.

Cateringo har til nå bistått med god mat til over tusenvis av fornøyde kunder. Dåp, konfirmasjon, bryllup, samling med venner og familie - ingen anledning er for liten, så lenge man bestiller til minst 10 personer. De kan også bistå med kokk, servitør og bartender.

Gründer Thomas Næss Thoresen forteller at de mest populære rettene avhenger av tid på året: "På sommeren går det mye i grill og tapas, mens folk gjerne bestiller koldtbord og buffet på vinterstid. På vårparten og sommeren er det også veldig populært å leie kokk til å grille fersk grillmat på stedet."

"Servitører trenger man til alle årstider, enten det er bryllup eller firmafest. Men, det blir gjerne flere bartendere på sommerstid", sier han lattermildt. "Det er jo deilig å få drinkene mikset av de som kan det".

Foreløpig finnes Cateringo kun i Oslo og Akershus, men tjenesten skal utvide til de øvrige storbyene i Norge løpet av første halvdel av 2019. Thomas forteller at de har fokus på kundene i alle ledd: "Vi har sikret at vi kan levere kvalitet på alle områder i hovedstaden først, for deretter å kunne tilby våre tjenester til resten av landet. Når vi nå får så mange hyggelige tilbakemeldinger fra kundene våre er vi sikre på at vi kan tilfredsstille alle som trenger god cateringmat."

Når man leser referansene til Cateringo skjønner man godt hva han mener. I skrivende stund har Catering levert til over 9200 fornøyde kunder! Det er nok uten tvil en ekstra trygghet i at man har en "personlig concierge" som kan bistå med bestillingen.

Thomas forteller at de gjerne yter litt ekstra for at du som kunde skal få akkurat det du vil ha: "Vi er her for deg. Ta kontakt med oss for å få skreddersydd en meny til ditt arrangement - eller bare få et prisoverslag!"

Se hele utvalget og øvrige tjenester på www.cateringo.no.

Cateringo støtter "Vann for livet" - et vann- og hygieneprosjekt i regi av Røde Kors. De donerer 10,- av hver bestilling som blir gjort!

#catering #cateringo #mat #matglede #festmat #matretter

Nye planter og hengekøyer i Wergelandsparken

Wergelandsparken blir bare vakrere og vakrere. Parken har blant annet fått nye blomster og planter siden de forrige som ble plantet der, har visnet bort. Jeg har også lagt merke til at det er satt opp noen hengekøyer mellom trærne. Finn deg en hengekøye og slapp av med en god bok, en avis eller ta deg en lur. Nyt sola og ikke minst sommeren!

#juni #kristiansand #wergelandsparken #torvet #blomster #planter #hage

Extra White Sweet Mint

Reklame | Sponset av Trybe

Dere husker sikkert at jeg tidligere har skrevet og testet andre lignende Wrigley Extra tyggispakker med watermelon-, orange- og superberries smak. De har falt godt i smak hos meg. Nå er det bare å teste en ny smak: Wrigley Extra White Sweet Mint, og skrive hva jeg synes om produktet.

I går dukket tyggisen opp i postkassen pakket inn i en stor pakke med bobleplast. Jeg kan ikke huske at det var denne typen tyggis jeg søkte på ... altså hvordan så pakningen ut igjen? Jeg sjekket opp på nettsiden Trybe der jeg mottok den. Det var tyggisen "Professional White Wrigley's". Nesten helt lik pakning, men da får jeg heller skrive om den jeg har fått tilsendt for denne gang.

Det første jeg legger merke til, er designet på pakningen. Fargene er hvit, sølv og lyseblå. Ganske avslappende og kalde farger. Extra White er sukkerfri, og jeg synes den gir frisk mint smak og virker kjølig og forfriskende. Det smaker på en måte som tannkrem med mint. Det som er bra, er at Extra White motvirker misfarging av tennene. Misfargingen kommer av at å drikke for mye kaffe, te, rødvin osv. Ved å tygge Extra White hjelper du tennene dine med å beholde sin naturlige farge. Kan du få friskere tenner av å tygge denne tyggegummien? Svaret er ja, hvis du for eksempel er ute og ikke har muligheten til en tannpuss, kan en tyggispakke fra Wrigley's Extra White være greit også etter måltid. Da får du friskere pust og hvitere tenner på et blunk, men for all del ikke erstatt tyggis med tannbørsten.

#trybe #extra #tyggis #sweetmint

Slik ser paprikaplanten ut etter et år

Denne paprikaplanten har vært ganske heldig: Det er den eneste paprikaplanten vi har beholdt og som har gitt oss snart 3 modne paprikaer i løpet av et år. De to paprikaene tittet frem i slutten av 2017, da vi plantet paprika sent i juli. Vi plantet egentlig veldig mange frø fra en spisemoden rød paprika, men på grunn av plassmangel måtte vi kvitte oss med noen av plantene ettersom de vokste seg større. Paprikaspirer ble det massevis av. De vokste tett i tett og etter hvert ble de omplantet i blomsterkasse og blomsterpotter! 

Det krevde vanvittig mye tålmodighet, vanning, sol, omplanting og næring for at paprikaplanten skulle trives, blomstre og få paprikafrukter. Om vinteren var jeg redd det ble for kaldt, men nå om sommeren er jeg ikke så bekymret da den står innendørs og får godt med sollys og varme.

Bilde til venstre: Paprikaen i begynnelsen av måneden. Bare tuppen nederst har blitt rød.
Bilde til høyre: Paprikaen etter to uker, ikke helt moden ennå.

#planteprosjekt #hage #paprika #grønnsak #plante #blomst

Uke 6 av planteprosjektet

Da var vi kommet i uke 6 av planteprosjektet. Så fort tiden flyr avgårde! I denne uken har jeg lagt merke til at det var mye edderkoppspinn og insekter under pottene da de stod ved huset, så nå har jeg flyttet pottene over til et annet sted der hvor det ikke er vegg. Vanligvis pleier skrukketroll og alle typer maur søke ly under de fuktige pottene. Uff, fra nå av får de finne seg et annet sted som ikke er under disse pottene :)

Det har regnet litt i dag, så pottene måtte flyttes tilbake under tak for at jorda ikke skal renne utover når det regner. Om det hadde skjedd, så er det litt av en jobb å rydde opp i.

Vårløken har vi nettopp høstet, nå skal det spires på nytt. Har også plantet noen nye i den lysegrønne potten. Må si at vårløk er så enkelt å plante, de vokser veldig fort!

Paprikaspiren er fortsatt ganske liten, men synlig er den på bildet.

Solsikkene står fortsatt godt oppreist, men jeg er redd de blir for tunge ettersom de strekker seg høyere. Da må det ha en form for støtte, en pinne eller noe sånt. De små bladene har tørket ut og visnet ...

Tomatplantene begynner også å vokse seg større. De dekker nesten til hele potten som de er i. Jeg har lagt merke til at tomatplantenes blader krøller seg innover/utover - hva kan være grunnen til det?

#planteprosjekt #solsikke #tomat #paprika #grønnsaker #blomst #hage

Tur til Odderøya for å se etter kunst

I dag vandret jeg en tur opp til Odderøya. Det var for å finne ut hvor på Odderøya barnehagen lå og se etter gatekunst der. Jeg har jo ikke vært så mye oppe der i det siste og da jeg fant ut hvor barnehagen holdt til, er det ikke noe stress å finne veien neste gang jeg skal dra dit. Her kommer noen bilder fra turen:

Det stod 2 stk av disse midt i veien for å vise at det er forbudt å kjøre opp til Odderøya med bil (men kan benytte en annen vei). De var dekorert med fargerike sirkler i hvit, gul, oransje og grønn. For en fin kunst på veien!

Gatekunst på bygninger er veldig populært nå for tiden. Ser mer ut som tagging?

Stempel, 2018 av Sandra Norrbin, temporært kunstverk. Det er laget i forbindelse med Tour des Fjords og skal forestille en utgravd pil i gressplen. Pilen er 20 meter langt og 27 meter bredt og peker mot to retninger. Å følge sin egen vei handler kunstverket Stempel om. Det står midlertidig, frem til sommeren. Les mer om kunstverket HER.

På vei til barnehagen så jeg et uvanlig tre i gult og oransje med små blader i greinene på toppen. Look at this beautiful tree!

#odderøya #kristiansand #natur #tur #gatekunst #graffiti #streetart

Odderøya Open

2.-3. juni (forrige helg) var det et arrangement som het Odderøya Open. På Odderøya kunne man se kunst og utstillinger. Jeg var ikke der oppe da jeg var opptatt den helgen (Byfest og Turist i egen by), men ville så gjerne være med og se på. Jeg gikk forbi her og så at det hadde kommet opp en ny gatekunst på denne veggen her og skaterampen. Det er lagt fokus på "På nysådde stier" og Odderøya Open.

#gatekunst #streetart #graffiti #kunst #odderøya #kristiansand

Internasjonalt Matmarked

Internasjonalt Matmarked på Torvet i Kristiansand, siste dag. Matbodene har stått her fra 5.-9. juni. Når de er ferdig for i dag, reiser de videre til andre byer rundt omkring i Norge og Sverige for å selge maten sin. Ulike lokale spesialiteter kommer fra Frankrike, Italia, England, Spania, Polen, Tyskland og Nederland. For matelskere er det en unik sjanse til å prøvesmake og kjøpe delikat mat som man kanskje ikke får kjøpt i dagligvarebutikkene her i Norge. Her kommer mange bilder fra det internasjonale matmarkedet:

De hadde en matbod med makroner og kokosboller som kommer direkte fra Paris, Frankrike. Helt originale makroner kan man si. Makronene hadde forskjellige smaker. *Friste, friste* - det så veldig godt ut!

Almonds Pistachio Hazelnut. Det er en ost med pistasj, hasselnøtt og mandel.

Masse tørkede frukter.

"Broken box, but very good".

Italienske pølser og syltetøy.

Og kjøtt fra Frankrike.

Geiteost og mange andre typer oster.

Det som fristet mest, var matboden med makroner. Så fargerikt og delicious pyntet!

Happy Pomfri: Frites med valgfri saus og frites med langkokt kjøtt.

Love Asia: En matbod som selger asiatisk mat: Vårruller, chicken red curry, rør stekte nudler og stekt ris med grønnsaker.

Belgiske vafler - verdens mest populære vafler?

En kort oppsummering av utvalget av mat: Italiensk ost, skinke og pølse. Fransk ost og salami. Nederlandsk ost, pølser og karamell vafler. Engelsk fudge. Tyske pølser. Greske oliven. Italiensk biscotti og kaker. Franske makaroner og pannekaker. Tørkede frukt og nøtter. Spansk Paella.

#internasjonaltmatmarked #mat #marked #torvet #kristiansand #matglede

Serietips: "The Rain"

For noen dager siden anbefalte broren min meg å følge med på serier eller se filmer på Netflix. Han synes at jeg ser for lite på serier og filmer, så han fikk meg faktisk med til å like en serie som heter "The Rain" som hadde premiere på Netflix 4. mai 2018. Han sa han hadde sett den, og ville at jeg også skulle se den. Nå er jeg ferdig med å se alle de 8 episodene i sesong 1, og nå venter jeg i spenning på når sesong 2 kommer ut.

"The Rain" har originalspråk dansk da det er blitt filmet og produsert i Danmark. Sjangeren er apokalyptisk og post-apokalyptisk fiksjon (voldelige dommedager/totalkollaps av samfunnet, som følge av naturkatastrofer, krig, virus). Aldersgrensen er satt til 13+. I sesong 1 finnes totalt 8 episoder på ca. 45 min. Hovedrollene er: Simone Andersen, Rasmus Andersen, Martin, Patrick, Lea, Jean og Beatrice.

Et virus spres med regnet utsletter nesten alle mennesker i Skandinavia. Målet for folk er å komme i sikkerhet, vekk fra regnet og trygt innendørs. Faren til Simone og Rasmus, Dr. Frederik Andersen, er en forsker som jobber for Apollon, firmaet som laget bunkere. Han får familien sin (kona og barna sine) i sikkerhet før det "dødelige" regnet høljer ned. De blir plassert i en underjordisk bunker for å beskytte seg selv i krisesituasjoner der hvor de har alt de trenger som mat (opptil flere års forbruk), vann og rom. Faren forklarer at det er noe med regnet som dreper mennesker - et virus. Målet hans er å dra ut og finne en kur for å stoppe det smittsomme viruset. Etter en stund når han har gått ut av bunkeren, banker det på. Moren sier hvis det er faren, vil han komme inn selv. Nysgjerrige Simone tror det er faren og åpner døra til bunkeren. Bak står Rasmus og uvitende blir han med ett dratt ut av de fremmede smittende. Moren kommer til unnsetning og dytter unna den smittende, men faller ute i regnet og blir smittet. Simone og Rasmus ser moren deres dø i regnet. De stenger porten og må klare seg selv på egenhånd mens faren er borte i ubestemt tid.

Søsknene Simone og Rasmus har tilbringt tiden i den underjordiske bunkeren i 6 år uten å ha sett lyset der ute. De går snart tom for mat og bestemmer seg for å utforske hvordan der ute har blitt, samt å finne den neste bunkeren som kan inneholde mat. De oppdager at alle rester av sivilisasjonen er borte og alt virker dødt og forlatt. Snart finner de noen "fremmede" som også er noen av de overlevende, men må overbevise dem at de er til å stole på og de legger ut på en lang reise etter sannheten bak regnet og Dr. Frederik Andersen. MEN de må hele tiden passe opp for fremmede på veien.

I serien kan vi se tilbake på ting som har skjedd og ting som kanskje vil skje i fremtiden. Noe frampek vil også forekomme. Det får meg til å tenke og gruble. Jeg får vondt av å se uskyldige folk bli drept. Tenk hvis verden var slik, å bli smittet av dødelige regndråper. Det må ha vært veldig vanskelig å være de overlevende igjen. Og ikke nok med det: De overlevende blir blant annet jaktet på og brukt som prøvekaniner for kurer som blir laget i håp om at de vil bli friske, mens andre vil dø om kuren ikke virker.

Detaljert om seriens episoder kan dere lese her på Wikipedia (inneholder oversikt over hva episodene handler om, spoiler).
Alle foto: Netflix.

- Har dere sett serien "The Rain"?

#serie #tv #netflix #film #therain #serietips #natur #miljø #samfunn

Et insektshotell med kunstnerisk utsmykking

Dette insektshotellet er laget av elever som går linja arbeidslivstrening, bygg- og anleggsteknikk på Kvadraturen skolesenter. De har jobbet med å sette sammen insektshotellet siden i januar, og 8. mai ble det montert og satt opp i nytteveksthagen på Tresse (tidligere "Strays hage" ved Strandpromenaden).

Nå får mange av insektene en boplass hvor de kan legge egg og larver i fred og ro. Bier, humler og veps har også muligheten til å utvikle og forme seg.

Insektshotellet er laget av sørlandsk kjerneved av saktevokst furu og har kunstnerisk utsmykking. Det er et hotell med dekorativ kunst! Taket er av sedum (grønt tak, inneholder 6-8 ulike arter fra Bergknappfamilien).

Kilde: 
https://www.kristiansand.kommune.no/aktuelt/innsektshotell-i-tresse

#kristiansand #insektshotell #insekt #hage #tresse #foto

Uke 5 av planteprosjektet

Dette innlegget skulle ha blitt laget og publisert søndag 3. juni. Det skjedde så mye i helgen at jeg dessverre ikke fikk tid til å dokumentere planteprosjektet, men nå er det på tide med en ny oppdatering av solsikkene, tomatene og paprikaen. Bedre sent enn aldri. Bildene ble tatt mandag 4. juni - å, som de har vokst!

Solsikkene plasseres mest i skyggen, noen ganger i sola.

Vi kan se den lille paprikaspiren i det øverste bildet i midten.

#planteprosjekt #solsikke #tomat #paprika #grønnsaker #blomst #hage

Turist i egen by 2018

På søndag 3. juni var vi turister for en dag og i egen by, Kristiansand. Vi var der med noen venner av oss og det var veldig koselig. Temperaturen var oppe mot 30 grader, så det ble en utrolig steike varm dag. Det var ikke så mange folk å se midt i Markensgate da vi vet de fleste benyttet denne varme dagen til å sole seg brune (!) på Bystranda.

Vi hadde ikke lagt noen spesielle planer for hvor vi skulle gå og besøke, men vandret fra Tordenskjoldsgate til Kristiansand Havn. I Kristiansand Havn kunne vi se Sørlandet og et stort cruiseskip med navn Mein Schiff i bakgrunnen. Vi gikk så videre bort til Odderøya Museumshavn hvor vi utforsket museet.

Noen hadde stor interesse for båtbygging av trestubber. De borret hull i stubben, satte i grillpinne, seil og knyttet tau rundt. 

... mens andre hadde interesse for å brette papirbåter. Man kunne gjøre papirbretting inne i museet.

Tang på brygga. Her kunne man kjenne på og kikke nærmere på tang og tare.

Makerspace Norway - Her så vi noen jobbe med tre, keramikk, prototype og tekstil. Vi rakk ikke den guidet omvisningen som var påbegynt, men vi fikk kikket rundt både nede og oppe. Oppe så vi en mann som trykket t-skjorter med skriften I ♥ Kristiansand på. Det var utrolig tøft!

Se så fine jakker!

Siste stopp var å besøke Kristiansand Kunsthall. Vi stå utstillingen The Future is Old av Øystein Aasan, og The Irrational Curve av Knut Henrik Henriksen. Siste dag utstillingen vises er 3. juni.

Rett etter kunsthall besøket, dro vi hjemover. Det var for varmt til å fortsette å være turist i egen by. Før vi skulle til å gå til bilen, så vi noen dele ut gratis mini friskis rett utenfor Markensgate der City Train vanligvis står parkert om sommeren. Vi fikk i hvert fall kjølt oss ned med 2 is hver! 

#kristiansand #kunst #design #båt #museum #odderøya #turistiegenby #sørlandet #visitsørlandet

Byfest, konsert og feiring av nye Thon Hotel Parken

Lørdag 2. juni (i går kveld), ble en stor byfest-konsert arrangert på Torvet i Kristiansand fra kl. 18. Byfesten var gratis (alkoholfritt) som betyr at det passer for barn og voksne. Rundt 15 000 publikum kom for å se de norske og kjente artistene Kurt Nilsen, Freddy Kalas og Sigrid opptre på scenen. Grunnen til denne store byfesten, er for å feire åpningen av den nye Thon Hotel Parken. Det ble vist en video der "parken" ble åpnet. Egentlig er Thon et hotell med komfort.

På vei til kveldens konsert. Ikke så mange på denne tiden, men det fylte på etter hvert. Jeg så en del som jeg kjente og som regel kommer de bort til meg og hilser når de får øye på meg - alltid.

Konferansierene gjennom kvelden var komikerne Hasse Hope og Magnus Devold. De kom med god underholdning som konkurranser og viste oss morsomme videoer på storskjermene.

Kurt Nilsen sang og spilte så vi kunne se svetten rant. Ja, det var veldig varmt å stå i sola! Etter hvert som sola gikk ned, var det litt kaldt å stå i skyggen, så da flyttet jeg på meg lenger fram slik at jeg kunne se scenen nærme.

Jeg må si Freddy Kalas imponerte og skapte liv i publikum som hoppet, danset og sang med. Som Freddy Kalas sier: - Denne sommeren kommer det til å bli skikkelig fest!

Kveldens siste artist: Sigrid Raabe (som går under artistnavnet Sigrid). Hun strålte og viste masse energi der hun stod og sang. Hun har reist fra Ålesund til Kristiansand, og dette er den eneste konserten hun kommer til å holde på Sørlandet i år. "Don't Kill My Vibe" er den låten jeg kjenner mest til.

Først ut var Kurt Nilsen, deretter Freddy Kalas og til slutt Sigrid som avsluttet byfesten med fyrverkeri opp i lufta. Se så fint! Jeg har fått filmet masse fra byfesten og video er på vei når den er redigert ferdig.

#byfest #artister #konsert #fest #torvet #kristiansand

Ta med deg Det Nye ut i sommer

reklame | Det Nye

I sommer liker jeg å sitte ute i skyggen og koble av alt som har med internett å gjøre. Jeg kan sitte og lese flere timer i strekk i et inspirerende magasin for å ha noe å gjøre og for å få tiden til å gå. Magasinet jeg elsker å lese er Det Nye, og i bladet finner jeg om mote, skjønnhet, interiør, trening og kosthold. Det finnes masse spennende reportasjer og noen ganger legges det fokus på usminket og uretusjerte bilder av unge kvinner. Jeg digger at skjønnhet er vakkert uten "filteret", for det gir folk med lite selvtillit bedre selvtillit når de presenterer det tydelig frem i magasinet.

Jeg vil anbefale Det Nye til alle mine lesere, for akkurat nå kjører de et tilbudsabonnement - få 8 utgaver til 279,-. Trykk HER for å komme til tilbudet. Velger du å bli abonnement, vil du også få denne nydelige gaven med på kjøpet: En beige Lycke Crossover veske. Den passer perfekt sammen med sommerantrekket og til fest! Nå kan du ta med deg magasinet Det Nye ut og nyte sola i sommer 🌞

#reklame #detnye #lycke

Omplantet tomatspirene

Da jeg kom hjem var det å sette i gang med litt hagearbeid før middag. Jeg tenkte på tomatspirene som har vokst seg så store og nå må det gjøres noe med melkekartongen og yoghurtbegerne. Fant frem den siste pakken med hagejord, potter, en spade og et par hansker. Nå skal tomatspirene omplantes! Jeg tømte plastkoppene og den ene melkekartongen der det nesten ikke var noe liv, bortsett fra den lille paprikaspiren. Den omplantet jeg sammen med en av pottene med tomatspirer. Frøene fra spinat- og agurkene spiret ikke i det hele tatt, så de ble kasta. Jorda som var oppi plastkoppene og melkekartongen, var helt våt. Det tok jeg og la oppi de nye pottene i stedet for at det gikk rett i søpla.

Maks 2 stk spirer i hver potte. Den ene brune hadde jeg 3 stk tomatspirer i. Under ser vi alle tomatspirene og den bittelille paprikaspiren:

Solsikkespirene har også vokst.

Vårløken har vokst så mye på så kort tid. Meget imponert at det er lett å plante fra røttene!

#planteprosjekt #hage #tomat #solsikke #grønnsaker #planter #spirer

Mine planer for helgen: 2.-3. juni

Denne helgen kommer til å bli fullsprekket med underholdning, konsert og mange forskjellige steder å besøke i Kristiansand. Det skjer så mye spennende her i byen vår i sommer, og da passer det perfekt å komme seg mer ut.

Lørdag:
Byfest på Torvet med underholdning og aktiviteter på torvet fra kl. 12 - 16. Gratis konsert fra kl. 18. Kjente artister: Sigrid, Kurt Nilsen og Freddy Kalas kommer!

Bondens Marked på Nedre Torv kl. 10 - 15.

Bilde: Visit Norway

Søndag:
Turist i egen by i Kristiansand og Kvadraturen - helt gratis. Man har muligheten til å besøke museum og attraksjoner - kanskje steder man ikke har vært før. For å være med, må man bestille gratis billetter på nett. Steder jeg har veldig lyst til å besøke:

Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder: Opplev utstillingen PLAST - på godt og vondt.

​Mintstreetart: Gatekunst galleri. Med omvisning og street art aktiviteter for små og store. Fra kl. 10-16.

Kolonihagen i Kristiansand - Kongsgård Kolonihager: Åpen hage for alle som vil komme å se i kolonihagen. Flott område å gå tur.

KRS Gadekunstlaug: Guidet byvandring, se på gatekunst i byen vår. Fra kl. 11.

Odderøya museumshavn: "Seaweed festival 2018" arrangeres denne dagen. Gratis inngang, aktiviteter med tang på brygga, smaksprøver, utstillinger og andre gøyale aktiviteter.

Vi har ikke helt bestemt oss for hvor vi skal dra, men vi tar det som det kommer.

#turistiegenby #kristiansand #kvadraturen #byliv #helg #lørdag #søndag

Oppskrift: Pavlovakake med jordbær og blåbær

Dette er en glutenfri Pavlova med marengsbunn, kremfløte og ferske jordbær og blåbær. Du kan selvfølgelig pynte med andre bær også for å få kaken lekrere, sunnere og bedre.

Marengsbunn

♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts potetmel
♥ ½ ts vaniljesukker
 

Pynt og fyll

♥ 1 ½ dl kremfløte
♥ 1 ts sukker
♥ 5-10 jordbær, i skiver
♥ 1-2 kiwi, i skiver
♥ 1-2 halve hermetiske fersken, i skiver (valgfritt)

I stekeovn: 140 ˚C på nederste rille i ca. 1 time

Fremgangsmåte:

1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk godt. Marengsmassen skal være stiv.

2. Rør inn potetmel og vaniljesukker.

3. Tegn en sirkel, ca. 20 cm i diameter, på et bakepapir. Fordel ca. halvparten av marengsmassen utover i sirkelen. Ha resten i en sprøytepose og sprut topper langs kanten.

4. Stek marengsen til den blir sprø. Avkjøl og ta den forsiktig av bakepapiret.

5. Pisk kremfløten stiv og legg den på marengsbunnen. Pynt med skiver av frukt og bær.

Håper det smaker! Oppskriften er hentet fra "Kokebok for alle" (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). Utrolig hvor mange smakfulle oppskrifter det er å finne i den boka.

#oppskrift #mat #matglede #matlaging #pavlova #dessert