CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

juli 2014

Eigevann

Bildene ble tatt på Eigevann. I formiddagen var det ikke så fint vær, men etter lunsj var det blitt litt bedre. Sjekk ut bildene da vel! 

#foto #bilder #natur 

Lage ikon til nettsiden din

  

På min blogg har jeg et bilde av en blomst som ikon. Det går an å lage et slikt ikon på favikon.com, men jeg gjør det enkelt: Først finner jeg et bilde som jeg vil ha på Google eller på PC-en. Kopierer bildeadressen og limer inn den her:

Gå inn på design > maler > forsiden, innlegg, kategorier og arkiv. Søk etter shortcut icon og bytt ut det som er merket med rødt. Om du har bilde fra PC-en, kan du laste bildet opp på bloggopplasteren, tinypic.com eller på bildr.no.

Mønsterdesign #2

I dag prøvde jeg å tegne et nytt mønster. Ved hjelp av et utskriftseksemplar har jeg lagt et ark over det og tegnt av mønsteret. Fargene har jeg funnet på selv.


Fargene jeg har brukt er DERWENT Coloursoft (fra startpakken i VG2).


Den til venstre er en utskrift og den til høyre har jeg tegnt av.


En del av fargeleggingen.


Det ferdige resultatet. Kanskje jeg burde bruke andre farger, men siden det var som stjerner, tenkte jeg å ha det gult.

#tegning #mønsterdesign #fargelegging

Glovarme dager

I det siste har det vært så glovarmt at det nesten er som å være på reise! Jeg vet at de fleste reiser til forskjellige steder, gjerne tropevarme steder som Tyrkia, Spania osv ... Jeg synes det er nok å være hjemme i Norge. Herlig! Når det er så varmt ute, er jeg enten inne eller så sitter jeg i skyggen. Når jeg er ute og ikke smører meg med solkrem, kommer sola nok til å brenne opp armen min (husker forrige gang da det skjedde). Nå har det gått mye bedre, huden har blitt så god som ny.

Noen inspirerende bilder fra DeviantART:

Ellers har jeg ingen bilder tilgjengelig akkurat nå ...

Butterfly - macro

Sola skinner. Det har nesten vært 30 varmegrader ute de siste dagene. Det steiker for oss, men for sommerfuglene ser det ut som om de koser seg. De elsker sola og blomstene i hagen. Jeg synes bildene ble tatt på rett tidspunkt, da jeg fikk med meg den vesle sommerfuglen som klatret på en Lavendel.

Originalbilder:

Jeg prøvde meg i redigering. Bildene under ble slik i redigert:


Bildene er tatt med mobil.

- Hva synes dere om bildene?

Følte meg dårlig på Sørlandssenteret

I dag har jeg vært på Sørlandssenteret. Egentlig skulle jeg ikke være med, men jeg har sittet inne en god stund nå. Det gikk ikke så bra med meg, jeg ble plutselig dårlig etter å ha vært inne på første matvarebutikk. Nesten så å si "falt sammen". Jeg tenkte på det jeg spiste til frokost, som var pølsebrød. Vanligvis spiser jeg brødskriver til frokost, men det ble endring i planene. Tenk om det var det som gjorde meg dårlig? Jeg måtte sette meg på kne flere steder, for jeg klarte ikke å gå. Ingen av dem som gikk forbi eller som så meg gadd å spørre om hvordan jeg hadde det - det var rart. I istedenfor sendte de meg spørrende blikk. Jeg hadde vondt i hodet, magesmerter, muskel- og leddsmerter ... 

Jeg fikk støttet meg til handlevogna, så det gikk greit ut butikken. Utenfor butikken satte jeg meg ned på en benk, og jeg fikk spist litt. Rundstykker som var både tørre og harde. Da jeg fikk spist opp, tok jeg en paracet (måtte kjøpe da jeg ikke hadde med), men det tok mamma seg av. Jeg var ikke alene, heldigvis. Etter 30 minutter hadde paracet gitt sin bivirkning, og da følte jeg meg plutselig mye bedre. Da dro jeg og mamma på café for å kjøpe lunsj til meg da.


Eplekake + kaffe.

Etter lunsj gikk vi til forskjellige elektrobutikker som Lefdal og Expert. På Lefdal kjøpte vi: 

Dere gjetter aldri prisen på disse spillene! For et godt kjøp på Lefdal! Spillene er til brødrene mine som har spillkonsollen Nintendo 3DS.


Brosjyre om den nye Samsung Galaxy S5 og kjøkkenplanlegger 5 (kanskje jeg trenger denne til interiør, med CD) - de er gratis.


MicroSDHC Card 8 GB - minnekort til mobilen (fordi jeg har fått så dårlig plass).

Neste gang skal jeg huske å ta med meg paracet i tilfelle det skjer igjen. Jeg har nok for lite blodsukker, for det fant jeg ut i dag.

Aalborg Chokoladen

Akkurat nå klarer jeg ikke å slutte å tenke på sjokolade. Lenge siden sist jeg tok en bit av sjokolade, for det ble plutselig så godt!


Jeg likte de rosa hjertene med jordbærsmak på bildet.

De sukkersøte nettsidene HER og HER.
Bildene er ikke tatt av meg. 

Snart pensjoneres Plants vs. Zombies Adventures

Spillet "Plants vs. Zombies Adventures" legges snart ned fordi det ikke er nok aktive spillere ... 12. Oktober blir nok den aller siste dagen jeg + mange andre spillere får spille det igjen. Det finnes også andre lignende versjoner, men det er ikke alltid like gøy. Jeg synes dette spillet har vært kjempegøy, og akkurat denne finnes kun på Facebook.


På Facebook.


Spillet kom med en viktig melding. Da jeg hadde krysset av denne, fikk jeg mange gems. Forresten, linken som gir 100 000 gems: http://bit.ly/1l8QmTP


Min "gård". Her på "gården" har jeg mange forskjellige planter og lang vei - prøver å beskytte meg for zombier og uønskede gjester som kan "attack" hus/bygninger og stjele hjerner. Jeg kom virkelig veldig langt på spillet. Var på nest siste sted på Road Trip, plante og zombie.


Mest vellykka "labyrint".

Man kan spille Road Trip som er å ta bane for bane. Man kan også trene opp zombier, deretter finne noen på lista som man kan "attack" bygninger for å få tak i hjerner. Det sies at zombier er glad i hjerner.

Video - bli inspirert av hva spillet handler om!

#spill #pvz #plantsvszombiesadventures #facebook

Inspiration: Shells

Da jeg var liten, samlet jeg på alle slags typer skjell. Både store og små. Nå vet jeg ikke helt hvor jeg har lagt dem, men det eneste skjellet jeg har på rommet mitt nå, er Snail tiger cowrie. Håper jeg finner flere skjell i løpet av sommeren! Kanskje på stranda eller i havet ...

#skjell #inspirasjon #sommer

Fotball VM 2014 finale

Fotball VM 2014 arrangeres i Brasil fra 12. juni til 13. juli 2014. I går kveld var det Fotball VM 2014 finale mellom Tyskland og Argentina. Overraskende nok, ble det 1 - 0 der Tyskland tok seieren!


Oversiktskart over cupspillet.


Så på TV, her kom avslutningsseremonien.

Pink Lady

Pink Lady epleboks er en god idé til å ha et eple i den når man er på farta. Denne epleboksen fikk jeg på Sørlandssenteret ved XXL. Er du heldig, kan du også få en!

Inntaket til videregående skole er nå klart

"Inntaket til videregående skole i Vest-Agder er nå klart. Logg inn på www.vigo.no med MinID".

Og gjett hvem som har kommet inn på sitt ønskenummer 1? Jeg! Resultatet:

Til høsten begynner jeg på VG3 Interiør-linja. Jeg vil jobbe med dette:

  • Interiørkonsulenten arbeider med møbeldesign, interiør og design av rom. Interiørfaget skal bidra til å dekke behov for innredning og styling av offentlige og private bygninger. Interiørfaget skal bidra til å utvikle og designe interiør- og romløsninger på grunnlag av kunnskap om estetikk, form og funksjon. Opplæringen skal legge grunnlag for utvikling av interiør- og romløsninger i samarbeid med oppdragsgivere.
  • Opplæringen skal også fremme forståelse for samspill mellom materialer, farger og gjenstander. Videre skal opplæringen bidra til å utvikle ferdigheter i tegning og bruk av redskaper i interiørfaget. Opplæringen skal også bidra til kunnskap om trender og stil- og kulturhistorie.
  • Fullført og bestått opplæring fører fram til yrkeskompetanse. Yrkestittel er interiørkonsulent.

Hentet HER.

Programfagene vil bli:
Interiørarbeid og presentasjon + gym. Ellers blir de andre fagene "borte" i år. 

Etter dette året kan jeg enten gå ut i arbeid (da er jeg jo interiørkonsulent) eller forsette videre på påbygg.

En måned i Kina - stor bildeserie

Dette innlegget vil fokusere på reisen "en måned i Kina". Han reiste for ca. en måned siden, og det var ikke bare en reise: Han skulle hjem og besøke hans foreldre (som jeg kaller mine besteforeldre). Min bestemor er på sykehus, og det lyder ikke bra. Hun er syk, men hun har ikke sagt det til noen. Jeg har håp for henne hver dag. Håp for at hun en dag blir frisk. At hun kunne se, kunne føle. Ikke ha ryggproblemer. Jeg vet egentlig ikke så mye, jeg har ikke reist til Kina i 2007. Jeg har bare hørt, og nå gjenforteller jeg det bare slik jeg har hørt det. Skulle ønske jeg også kunne gjøre noe, men det er ikke så lett slik jeg ser det.

Jeg bor i Norge, som er flere timer unna Kina. Hvordan skulle jeg kunne hjelpe? Jo, det er bare en ting å gjøre: Reise. Under kommer noen bilder som han har tatt på vei til Kina:


Norsk tid, kl. 04:55. Han venter på flyet sitt, mens han venter knipser han noen bilder av fly og flyplassen.


Kristiansand Lufthavn Kjevik.


Han sitter inne i flyet, flyet letter snart. Tar noen bilder til.


... nå letter det.


Tar et bilde til ...


Nå er han høyt oppe og kikker ned. Fantastisk fint utsikt!


Etter noen få minutter så han bare skyer. Høyt oppe nå?


Nå er han i Amsterdam og venter på sitt neste fly.


Amsterdam Airport Schiphol flybuss.


Da var det oppover igjen!


Himmel.

Bildene stopper her. Under ser dere bildene tilbake til Norge.


Vi som bor i Kristiansand, kjenner vel gode gamle Kvadraturen.


Landing. Klokka var ca. 11:00.

Online webcamera anbefalinger


HDBooth - HD er det. Mange effekter.


Webcam Toy - minus med denne er at bildene blir litt utydelige. 


HTML Webcam Snapshot - med kule effekter som at man kan velge en bakgrunn og ta bilder av deg selv gjennomsiktig (så du ser både deg selv og bakgrunnen).


Pixect - litt utydelige bilder, men med mange flere effekter enn Webcam Toy.


Cameroid - ansiktsfigurer og effekter.

Det var de jeg kom på i kjappe farta. Ellers er det bare å søke med disse ordene "HD WEBCAMERA ONLINE" for å få flere webcamera nettsider.

Header til Helene Mjølsnes

Jeg får en del bestillinger om gratis headere, og i dag passet det fint siden jeg hadde så lite å gjøre. Tar ikke betalt for å lage headere, så jeg ser selv hvor mange jeg gidder å lage. Send meg en melding på zhuoblogg@hotmail.no om du trenger en ny header på bloggen (ny post kommer snart).

Snail tiger cowrie

Dette skjellet fikk jeg av en venn i familien i Hong Kong, 2007. Han dykket ofte etter havets "skjulte skatter", og fant mange flotte ting derifra. Jeg var så heldig at jeg fikk et av han. Navnet på skjellet er "Cypraea tigris" og det er en stor sjøsnegle. Mange vil også si at det er en porselensnegle. Kjennetegn er at skallet har fargemønstre og glatt overflate, som gir dem et vakkert utseende. Den er populær, og kan lages smykker av (i mindre størrelser). 

Her er min tiger cowrie:


Under skjellet.

Inspirasjon:


Mange smykker, ringer og armbånd tar i bruk dette mønsteret.

Om dere synes skjellet var fint, kan det kjøpes HER.

Gulrotkake

Da avslutter vi dagen med en deilig hjemmelaget kake med godteripynt på. Dette er en gulrotkake.


Basketsko som pynt på kaka.

- Hva synes dere?

Handelens dag med gode innkjøp

I dag våknet vi kjempetidlig og kom oss til Kvadraturen tidligere enn kl. 07:00 (siden butikkene åpnet da). Jeg hadde tenkt å kjøpe et nytt kamera som kunne ta macro/nærbilder (har ikke sånn type kamera) på Japan Photo. Det var lang kø, så vi var ikke de første på stedet. De 12 første kundene fikk kølapp og gikk først i køen når det gjaldt å spørre de som jobbet der. De gikk etter nummer. Jeg håpet at ikke de andre skulle kjøpe det kameraet jeg ønsket å kjøpe - som bare finnes 2 stk av.


Kameraet Panasonic Lumix DMC-GF5 kostet 499,- på tilbud (kun i dag, Handelens dag). Veldig fint kamera som jeg ønsket meg siden i går.

Her er annonsen:

Frister med tilbud, ja ... og dessverre hadde de ikke flere igjen. Jeg så at ingen hadde kjøpt det kameraet - hvorfor skulle de ha sagt at det var tomt? Selvfølgelig var det prinsippet "førstemann til mølla", men da det var min tur, hadde de ikke flere "køtilbud" kameraer igjen. Jeg stod ikke så langt bak i kø, men tror jeg var nr. 14 eller noe. Uflaks.

Etter å ha vært på Japan Photo, gikk vi til butikk etter butikk i Markens gate. Det var mange telter og utesalg (eller hva det kalles) der de rigger ut og har gatemarked. Jeg fant mye fint som jeg likte.


Bukse fra Vero Moda.


Jeg la nesten ikke merke til at det var prisforskjeller på samme type bukse da jeg så det ute = 20 kr dyrere og inne = 20 kr billigere. Og jeg kjøpte buksa ute fordi jeg ikke var innom butikken.


Veske fra Morris. Hos Morris var det veldig mange fine vesker å velge mellom og mange var på tilbud. Det var et vanskelig valg fordi mange vesker hadde sin kvalitet ... så da endte jeg opp med denne.


Nærbilde av inni veska.


Logo lappen.


DILLIGAF klokker fra Gull Funn.


Begge er like (den til venstre er min og den til høyre er mammas). Forskjellen er jo fargene, den til venstre er hvit og den til høyre er sort.


Next2 armbånd, også fra Gull Funn.


Denne boka var ikke på tilbud da men ... gave til lillebror. Boka er fra ;libris.

Handelens dag i morgen

Jeg har alltid gledet meg til Handelens dag - årets største handledag i Kvadraturen. I morgen skal jeg til Kvadraturen med god samvittighet - fordi jeg skal bruke pengene mine på noe jeg virkelig trenger. Dette holder jeg hemmelig til i morgen. Hva tror du det kan være?

Avisen:

- Skal dere på Handelens dag i morgen?