hits

CINDY Z.

KREATIVITET: Design, foto, interiør ... zhuoblogg@hotmail.no

How to do: Videoredigering på Movie Maker

 • 31.07.2016 - 22:40
 • Her er noen tips til deg som liker å prøve deg på enkel og gratis videoredigering. Windows Movie Maker er videoredigeringsprogrammet jeg mener er det enkleste å lære på en PC med Windows. Alle som har Windows 10, har ikke dette programmet installert fra før av, men må selv laste det ned på PC-en. Men har du Windows 7 eller eldre, er jeg ganske sikker på at det følger med.

  Åpne Windows Movie Maker. Det første du vil se, er dette her. Trykk på den lille logoen for å legge til bilder eller videoer. Til å begynne med, lagre alltid dette som et prosjekt: "Fil" > "Lagre prosjekt som".

  Etter å ha lagt til en eller flere videoer, kan du gjøre mange forskjellige endringer som å klippe og dele videoen, legge til en tittel, effekter og kanskje musikk i bakgrunnen. En ting jeg synes mangler på dette programmet, er at man ikke kan dele opp lydklippene, så det vil alltid henge sammen. Da kan du enten dele opp videoen og klippe vekk en liten del av det eller ta på null videolyd som en erstatning.

  De fleste av oss liker å ta med musikk i bakgrunnen som bakgrunnsmusikk. For å legge til musikk går du på Youtube og velger ut den videoen du vil ha. Deretter høyreklikker du på videoen og kopierer videoadressen. Etter det går du inn på denne linken: youtube-mp3.org/no. Trykk "Konverter video", og når den er klar, trykk "Last ned". Filen ligger under "Nedlastinger" på PC-en din. Videoen er nå konvertert til en MP3 fil. Det betyr at du ikke får bilde, men heller får musikk. "Legg til musikk" > "Legg til musikk fra PCen".

  Skal du laste opp videoen på Youtube, velg alltid "Bredformat (16:9)" fordi det ser bedre ut på Youtube. Tar du det andre "Standard (4:3)" får du sorte farger på begge sider ... Et tips er å lagre videoen i en MP4 fil ved å velge "Fil" > "Lagre film" > "YouTube" for at filen ikke blir så stor. Da er du klar til å laste opp videoen på Youtube!

  #youtube #tips #video #redigering #musikk #tutorial #windows #moviemaker

  For et år siden, på samme dag

 • 28.07.2016 - 21:23
 • I dag er det et år siden jeg bestemte meg for å kjøpe kaktusplanter. Jeg har lenge tenkt på å eie egne kaktusplanter, så 28. juli 2015 var jeg på IKEA og fant mange ulike kaktuser i små og store former og størrelser. Helst ville jeg kjøpe de små, og disse ble solgt i 3-pakning pakker, og ingen av dem var selvfølgelig like. Da jeg så disse 3 for første gang, tenkte jeg med engang at disse ville jeg ha. Disse er jo perfekte å ha hjemme.

  28. JULI 2015 - DATOEN DE BLE KJØPT

  CACTACEAE

  I dag vil jeg gratulere disse 3 kaktusplantene som har klart seg i så mange dager (og fordi jeg har klart å passe på dem i 365 dager) fordi de ikke trenger å vannes mye, og i varme og kalde årstider. De vokser med tiden og de har selvfølgelig vokst ut av sine egne lysegrønne blomsterpotter som fulgte med da jeg kjøpte dem. Bildet over viser hvordan de så ut da jeg kjøpte dem.

  28. JULI 2016 - I DAG

  Den mest stikkende kaktusen ... Har stukket meg på fingeren flere ganger grunnet flytting på denne.

  Her vil det vokse ut små baby-kaktuser på siden.

  Mye forskjell på denne kaktusen. På "toppene" vokser det hele tiden nye små som ønsker å bli så høye som mulig. Lurer på hva som skjer videre om noen måneder? Har gravd denne kaktusen lenger ned i jorda fordi den klarte en dag å knekke på bunnen (visst har den ikke røtter).

  Hva slags planter har du?

  #kaktus #planter #prosjekt #hjem #interiør #ikea #hage #inspirasjon #dekorasjoner

  Et smykke av kjærlighet

 • 28.07.2016 - 17:30
 • Dette nydelige smykket vant jeg i en konkurranse på bloggen til Carina: "Konkurranse - Vinn et smykke" som gikk ut på å gjette datoen når babyen hennes kom til verden. Jeg var en av de heldige som gjettet riktig dato, og vant dette fine smykket tilsendt fra Korspaahjertet.

  Det er sirkelformet, har to måner og to stjerner og et lite hjerte ved siden av. Sitatet "I LOVE YOU TO THE MOON AND BACK" sier noe om kjærligheten og at en kan elske en til månen og tilbake.

  Jeg elsker dette smykket fordi det er så fint med det sitatet og kjærligheten som ligger bak det. Derfor er det et smykke av kjærlighet. I  IT!

  Hva synes du om smykket?

  #mote #smykke #stil #design #love #hjerte #gave #kjærlighet

  Små og store agurknyheter

 • 26.07.2016 - 20:40
 • Det er agurktid! Snart skal vi begynne å plukke agurker. Vi kan se at det dukker opp 5-6 agurker fra disse agurkplantene. De er plantet selv rundt i mai til juni, og det er så spennende å se hvor store de blir til slutt.

  #agurk #planteprosjekt #grønnsak #hage #blomster

  Catch 'Em All på Bystranda

 • 25.07.2016 - 15:05
 • I går var det veldig fint vær, så etter lunsj tok vi en tur ned til Bystranda! Her på Bystranda var det mange folk som dere ser på bildet over. Vi fant oss en plass under skyggen på treet bakerst til høyre i bildet. Etter å ha funnet oss et fint sted, gikk jeg rundt med mobilen og spilte Pokémon GO. Rundt forbi møtte jeg mange andre som også spilte det samme som meg. Noen klekket egg, snakket om Pokémons og andre gikk for å ta over PokéGyms i nærheten. Men, her er noen Pokémons av typene water, ghost, poison og grass jeg har funnet i går (tar ikke med de jeg allerede har møtt/fanget).

  Noen PokéStops i nærheten. Jeg har enda ikke fått klekket det første egget mitt, for det står jeg har gått 0,3 / 2,0 km ... (tar jo lang tid å klekke et egg?).

  Har kommet i level 5 nå og kunne velge mellom en av tre lag. Jeg valgte Team Mystic (blå), men det har egentlig ikke noe å si hvilket lag som er best. De to andre lagene er Team Valor (rød) og Team Instinct (gul).

  Pokémons jeg har catchet. CP-en på Pokémonen blir høyere jo høyere jeg er i level, så jo høyere CP, jo bedre! Eevee på bildet kalte jeg for Rainer og når den utvikler seg, får jeg en Vaporeon. Nå holder jeg på å lete etter en Pikachu, hvilken plass(er) i Kristiansand kan jeg finne den?

  Hvor langt har du kommet i Pokémon GO?

  #spill #gaming #pokemon #pokemongo #jakt #kristiansand

  På Pokémon-jakt

 • 23.07.2016 - 22:49
 • I dag dro vi ut på en liten tur til senteret for å catche Pokémons - virtuelle fantasimonstre. Jeg begynte å fange noen inne på Sørlandssenteret og tok 3-4 PokéStops i nærheten. Den ene var under brua (Bus Terminal), Tiger Statue (husker ikke hvor) og den siste var på biblioteket i byen. Det var rart at jeg fikk snurre to ganger på samme mynt på det siste PokéStopet (!). Jeg fikk blant annet to eggs på 2 km og 5 km, så nå har jeg satt det på en "egg-incubator"-holder og må klekke et og et selv om jeg synes 2 km er langt å gå for å klekke det fordi jeg er avhengig å ha wifi for å spille videre.

  Tips: Dra til Kvadraturen i Kristiansand fordi det er plassert mange PokéStops og Pokémons. Sørlandssenteret er også et alternativ.

  Det var veldig mange PokéStops i byen! På noen steder hadde også noen satt noen Lure module (rosa blomster rundt et stopp) som virket i rundt 30 minutter.

  Forskjellige Pokémons jeg møtte var: Caterpie, Venonat, Pidgey og Drowzee. Eevee og Dewgong møtte jeg på Kiwi i Markens gate. Jeg er i level 3 nå, men begynner å spille litt etter hvert fordi det er så gøy *avhengighetsskapende*!

  Spiller du Pokémon GO?

  #pokemon #pokemongo #spill #tips #jakt #kvadraturen #sørlandssenteret #kristiansand

  DIY: Origami dørpynt

 • 22.07.2016 - 21:01
 • I dag har jeg laget meg en Origami dørpynt som jeg kan ha som pynt til døra inn til rommet mitt. Jeg har brukt 13 forskjellige farger i alle regnbuens farger! Arkene jeg valgte var litt tykkere enn de velkjente kopieringspapirene, så de var lettere å jobbe med.

  Du trenger:
  Fargeark (gjerne tykkere), saks, gjennomsiktig teip, nål, tråd.

  Først må du kutte opp arkene til ønsket kvadratstørrelse. Jeg har brukt størrelsen 10x10 cm. Deretter bretter du etter det under (ignorer brettestrekene), men tilslutt skal det bli som på punkt nummer 4. Under der jeg holder tommelen fester jeg en liten teipbit for å holde det sammen.

  Når du har brettet alle arkene, kan du tenke ut hvilken rekkefølge du vil ha dem i. Jeg har gått etter regnbuefargene (startet med rød og sluttet med rosa). Bruk en nål og lag 2 små hull i hver av dem og sy gjennom forsiktig. Etterpå vil du få dette resultatet:

  Som pynt på døra blir det ikke så hvit og kjedelig:

  Hva synes du om dette gjør-det-selv?

  #DIY #dørpynt #interiør #origami #papirbretting

  Pokémon GO - fordeler og ulemper

 • 21.07.2016 - 18:03
 • Design og skjermbilder er satt sammen av meg.

  Spiller du Pokémon GO? Hvis ja, les videre ... I det siste har jeg undersøkt fordeler og ulemper, og ting du kjenner deg igjen når du spiller Pokémon GO. Dere lurer sikkert på hvorfor jeg skriver dette, men jeg først veldig nysgjerrig på spillet, ble advart for å ikke spille det. Man kan bli for avhengig av spillet etter å ha spilt en stund! Du kjenner deg nok igjen etter å ha lest disse punktene ...

  FORDELER 

  - For å spille Pokémon GO (som det også står i navnet) må du gå ut av huset, så det nytter ikke å sitte på rommet og "game" innendørs.

  - Du er mer ute enn inne.

  - Du forblir i bevegelse og "aktivitet" når du er ute og går på tur, og ofte går du flere km om dagen for å catche flest mulig Pokémons.

  - Du holder deg frisk og får oppdage den fine naturen der ute.

  - Du vil reise jorda rundt for å få tak i andre sjeldne Pokémons.

  - Du treffer flere venner (og andre du ikke kjenner) i den virkelige verden som liker eller har de samme interessene som deg, så du melder deg inn i en Pokémon klubb eller i en gruppe på Facebook for å diskutere med de andre.

  - Du står kjempetidlig opp for å begynne din Adventure-reise som minner oss om da Ash Ketchum startet sine reiser.

  - Du kan mye mer om Pokémon om du har hørt om det før, så det er lett å vinne over de som er "ny" i Pokémon.

  - Du kan kjempe mot andre trenere for å se om du kan bli den beste Pokémon-treneren til slutt.

  Bilde: androidcentral
   

  ULEMPER 

  - Du har kanskje lastet ned Pokémon GO før det har blitt offisielt lansert i Norge fordi du-ikke-kan-vente med å spille det.

  - Du kan ikke legge deg enda, så før du sover, må du dobbeltsjekke om du finner noen Pokémon(s) ute i mørket.

  - Du kan tenke på Pokémon hele tiden dagen lang, og alle de du har catchet. Hmm, hvilken evolusjoner blir de ulike Pokémons til?

  - Du må ha mobildata som 4G/plassering/GPS for å spille, og appen sluker så mye strøm på så kort tid!

  - Du merker ikke at mobilen din kan bli for varm når du spiller i strekk minst/maks 5 timer om dagen.

  - Batteriet på mobilen din må lades flere ganger om dagen, så du må gå rundt med flere Powerbanks (som en ladestasjon) for å ha nok strøm til å spille videre.

  - Du kaster bort tiden (og dagen) din til å spille Pokémon GO og slipper unna med plikter som for eksempel husarbeid.

  - Du tenker ikke over hvor du går, men går som oftest "hypnotisert" eller som en zombie på vei til et eller annet sted.

  - Du må se på kartet for å se etter spor/ting som dukker opp.

  - Flere kriminelle har brukt Pokémon GO til å lure andre spillere inn i feller, for så å rane dem.

  - Politiet advarer folk til å ikke spille når man kjører for å unngå distraksjoner og ulykker, men det ser ut som mange ignorerer det.

  - Andre som ikke liker besøk av Pokémon-trenere, setter opp skilter over alt. Kanskje i sin egen eiendom om de har et PokéStop eller en PokéGym i nærheten, for dere er ikke velkomne.

  - Når du ikke kommer inn på appen (fordi det har skjedd noe med serveren eller at det er for mange på), så vet du ikke hva du skal gjøre - for det eneste spillet du vil spille er Pokémon GO!

  Noen som kjenner seg igjen (。◕‿◕。)?

  #pokemon #pokemongo #reise #gaming #spill #tips #fordeler #ulemper #kjennetegn

  Svaret jeg ventet på

 • 18.07.2016 - 22:52
 • I dag har jeg vært på "jobb" fra kl. 10 til 14:30. Jeg meldte meg frivillig til å hjelpe en med nedvasking. Dessuten ble vi fortere ferdig da vi samarbeidet med å vaske, støvsuge og rydde. Den grå og lille oval radioen stod på, og jeg hørte så mange sanger som hele tiden ble spilt på reperat - igjen og igjen.

  Klokka gikk kjempefort. Jeg var så sulten etter å ha jobbet til rundt kl. 13. I pausen sjekket jeg Samordna opptak fordi jeg var så spent om jeg hadde fått svar på søknaden min. Det var i denne uka vi skulle få svar. Og svar fikk jeg! Den første e-posten jeg fikk var fra UiA - Velkommen til studiestart. Først tenkte jeg: - Har jeg kommet inn? Nervøs som jeg var, trykket jeg meg inn på siden der jeg hadde søkt, og oppdaget ... Jeg fikk FØRSTEVALGET!!!

  Nå har jeg søkt politiattest og passting. Mange ting må gjøres før skolen starter, føler jeg. Tiden er verdt det, men snart er også sommerferien over. Det er ca. en måned igjen til studiestart - 15. august er dagen for oppmøte og starten på en helt ny skole. Jeg blir student. Tenk det, tiden flyr!

  #skole #utdanning #student

  Pokémon GO lansert i Norge!

 • 16.07.2016 - 22:56
 • I dag, lørdag formiddag ble Pokémon GO lansert i Norge. Spillet ble først lansert 6. juli 2016 i Australia og USA, mens de andre landene som ikke har blitt lansert enda, har også mange spillere gått "bakveier" for å sikre seg det nye virkelighetsspillet. Det er veldig populært nå som mange spiller det og dette er spillet som har "tatt helt av". Spillet går ut på at trenerne går rundt og fanger Pokémons gjennom smarttelefonene sine. Se deg rundt når du er ute, alle glaner og er opptatt på mobilen! Spillet har en hensikt: Å få alle til å gå mer ut.

  Slik ser appen ut, den kommer nok til å være blant en av de populære på topplista innen kort tid. Jeg ventet til appen ble lansert i Norge for å være helt sikker på at jeg hadde den ekte versjonen. Med engang jeg hadde lastet det ned, kom jeg ikke videre før spillet falt sammen på grunn av serverproblemer. Jeg kommer nok ikke til å spille så aktivt da jeg ikke bruker mobildata da dette medfører ekstra kostnader. Men jeg prøvde hjemme for å se hva det var først. Er ikke helt ny i Pokémon da jeg blant annet har spilt Pokémon HeartGold på Nintendo DS og har hatt flere samlinger av Pokémon cards da jeg var liten. Det er gode minner!  

  I starten var det vanskelig å komme med et trainernavn, men endte opp med KawaiiCia. Hjemme på badet møtte jeg en Pokémon ved navn Bulbasaur (grass- og poison type), og dette er min starter Pokémon. Jeg har så langt ikke fått catchet noen andre (har sett skyggen av Krabby, Weddle, Zubat, Shellder og Eevee), men håper å finne noen når jeg er ute og har wifi. Det finnes også PokéStops der man kan få free stuffs og PokéGyms for å kjempe mot andre ledere. Her er et kart som viser en oversikt. En annen ting er at man kan få egg som man kan klekke ved å gå flere kilometer, og det finnes veldig mange Pokémons å samle på. Så langt er det Pokémoner vi kan møte i religionen Kanto.

  151 Pokémons fra Kanto religionen. Gotta catch 'em all! Spiller du Pokémon GO? Hvis ja, hvor mange Pokémons har du fanget? Let me know.

  #pokemon #pokemongo #spill #mobil #teknologi

  Sommerfugler i hagen

 • 16.07.2016 - 18:24
 • SOMMERFUGLER I MIN HAGE

  I går fikk vi besøk av 3 stk sommerfugler i hagen (og forhåpentligvis kommer de på besøk til oss en eller annen gang i sommeren også). Vi så Dagpåfugløye og Neslesommerfugl, men jeg fikk bare tatt bilder av 2 stk Neslesommerfugler. Ikke lett å måtte stå så nærme motivet, så fotografere det da jeg bruker 18-55mm objektiv.

  Det ser ut som de elsker å fly fra Lavendel til Lavendel. Å oppdage sommerfugler er et godt tegn = En varm og koselig sommer!

  #sommerfugl #foto #sommer #hage

  Vårt lille plommetre

 • 15.07.2016 - 21:39
 • VÅRT FINE PLOMMETRE

  I fjor fikk vi dessverre ikke så mange plommer, men i år? Veldig mange plommer sammenliknet med det fra i fjor på rundt 4 - 5 stk. Plommene henger flere sammen i små grupper og er lysegrønne. Noen av dem har blitt litt røde på bunnen, og jeg håper de snart blir modne så vi kan plukke og spise dem. Ser de ikke gode ut?

  #plommetre #planter #sommer #frukt

  A. Christiansen. Skomager og Båtbasaren

 • 14.07.2016 - 14:42
 • 09.07.2016   Dyreparken 50-års jubileum. Bilder tatt på A. Christiansen. Skomager og på Båtbasaren (tivoliet).

  #dyreparken #jubileum #båtbasaren #foto

  Innkjøp fra i dag

 • 13.07.2016 - 23:25
 • I dag har vi handlet mange ting på Sørlandssenteret! Vi handler ofte på senteret, fordi alt er samlet på ett sted. Det er også mange butikker der og mange folk. 

  Sommer og tropisk t-skjorte (ikke min) fra Moods Of Norway. Fikk også med noen små parfymeprøver og Moods Of Norway rosa traktor lollipop på kjøpet.

  Jeg var på utkikk etter å kjøpe en vaffeljakke (!), og etter å ha vandret i noen klesbutikker fant jeg endelig den jakka jeg ville ha - på Lindex. Det hang bare en igjen, og heldigvis på tilbud :-) Merke er Holly & Whyte, en klassisk jakke.

  Kjole kjøpt på Gina Tricot. Passer fint til sommeren.

  Snapback-caps kjøpt på Sport & Fashion Outlet (Sørlandsparken). Merke: Gucci (?).

  #mote #innkjøp #shopping #klær

  Igjennom hele Dyreparken

 • 12.07.2016 - 22:05
 • 09.07.2016   Vi gikk som sagt igjennom hele Dyreparken på én dag for å se mest mulig. Det må være en ny rekord! Vi så blant annet: Sjiraffer, surikatter, sjimpanser, løver, aper, elger, geparder, sebraer, flamingoer, papegøyer, fisker, fugler, gåser også videre.

  #dyreparken #dyr #kristiansand #foto #ferie

  Den Sorte Dame og Grevinnen

 • 11.07.2016 - 13:00
 • Vi var ombord i Den Sorte Dame, så møtte vi Grevinnen! Hva kommer til å skje? Se videoen under! Gjerne subscribe kanalen min for flere videoer :-)

  #video #dyr #dyreparken #kristiansand

  Studieønsker

 • 11.07.2016 - 11:09
 • Jeg mangler minimum to års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning for å gå Yrkesfaglærerutdanning Design og håndverk (YFL-DH). Jeg har ikke det fordi jeg fortsatt har gått videre på skole (VG4 Påbygg) etter å ha fullført VG3 Interiør. Trodde det gikk, men da må jeg ha jobbet i minst 2 år etter fullført yrkesutdanning ...

  #utdanning #skole #studere #student #studieønsker

  Video: Dyrene i Dyreparken, Kristiansand

 • 10.07.2016 - 18:38
 • Jeg har filmet noen filmsnutter her og der da jeg var i Dyreparken - nå har jeg satt det sammen til en hel video (kortversjon). Håper dere liker den!

  #video #dyr #dyreparken #kristiansand

  Utsikter i Dyreparken

 • 10.07.2016 - 15:46
 • I går bestemte vi oss for å dra til Dyreparken i Kristiansand. Billettene vant vi takket være lillebror som hadde deltatt på en konkurranse, og vi valgte selvfølgelig en varm dag med sol! Den ene billetten bestilte vi på nett fordi vi var en person ekstra med, og ved inngangen ble billettene skannet så vi slapp å stå i kø. Som dere ser på bildet over, så var det flere innganger.

  Et kart over hele dyreparken. Målet for dagen var å besøke alle de forskjellige stedene.

  I år fyller Dyreparken 50 år!

  Velkommen til Kaptein Sabeltanns verden! Vi dro hit først.

  Vi tok Den Sorte Dame fra Kaptein Sabeltanns Verden over til Bombay. Dette var det første vi gjorde da vi kom inn på Dyreparken. Lenge siden vi har tatt noen av de båtene over. Køen var lang, så vi stod i kø ca. en time (kom på tredje avgang).

  Seil fra Den Sorte Dame.

  Vi møtte Grevinnen, en annen båt. Det ble fyrt noen skudd! På hele båtturen fikk vi høre musikk og sang.

  Lars på Brygga.

  Velkommen til båtbasaren!

  Banda Afrika.

  Tigerens rike.

  Fyrtårnet.

  Kardemomme by. Vi så også noen flotte sandskulpturer på veien.

  Jeg har også tatt mange bilder av dyrene vi så. Vi klarte å besøke flest mulig steder på en dag, og det var en fin opplevelse.

  #utsikt #foto #dyreparken #kristiansand

  Nydelig vær og utdanningsplaner

 • 08.07.2016 - 23:31
 • Jeg ser utenfor vinduet nå og legger merke til røde skyer (!). I dag har jeg hatt en travel dag da jeg har ryddet og sendt inn resten av søknad til høyere utdanning. Det var så rart at det dukket opp en melding til meg på mobil og e-post i går kveld - kl. 21 eller noe om at søknaden min var mangelfull. Overskriften begynte med: "VEDRØRENDE SØKNAD OM OPPTAK TIL HØYERE UTDANNING HØSTEN 2016". Da la jeg merke til det: Fristen for å sende inn disse dokumentene var i dag (!), og jeg kjappet meg å skanne inn alle de dokumentene (relevante praksisperioder). Dette gjaldt bare valget mitt på studiet "Yrkesfaglærerutdanning i design- og håndverksfag", valg nr. 5 på min liste. Etter å ha sendt dem e-post og lastet opp dokumentene på Samordna opptak rundt kl. 13, har jeg fortsatt ikke fått svar fra dem, så nå er jeg ganske nervøs og redd for hva som kommer til å skje.

  - - -

  I morgen drar jeg til dyreparken! Da skal jeg se på dyr og ta mange bilder. Kanskje blir det en videoblogg også. Nå vil jeg tenke på noe annet enn skole nå, men det er noen dager (19. og 20. juli) til vi får vite å komme inn på en av valgene vi har satt på lista med 10 valg (eller mindre, men jeg har satt 7 ønsker). Bare så det er sagt: Livet etter videregående folkens, er rent kaos når det gjelder å huske fristen for å søke skole.

  #skole #utdanning #høyskole #universitet #vær #værfenomen #sommer #sommerferie

  Throwback: Plants vs. Zombies Adventures

 • 08.07.2016 - 19:01
 • Throwback av et gammelt spill som eksisterte en god stund. Før likte jeg veldig godt å spille Plants vs. Zombies Adventures på Facebook. Man kunne kjøpe planter og bygge hus + passe på at ingen skulle stjele "hjerner" ved å lage ulike hindre i vår egen by som å sette ut planter og "popcorns". Klippene har jeg laget for noen år tilbake (lenge siden), og jeg har prøvd å redigere det i Adobe Premiere Pro.

  Her er min by:

  #spill #anbefaling #planter #zombier #adventure

  Handelens dag 2016

 • 07.07.2016 - 20:47
 • I dag er det Handelens dag i Kvadraturen. Det er en stor tilbudsdag i Kristiansand sentrum hvert år den første torsdagen i juli. De fleste butikkene dumper prisene og frister med gode tilbud. Ikke rart at det er så mange folk i byen i dag? Mange folk kom allerede før kl. 07, men vi dro til byen kl. 10. Først kikket vi på butikkene som solgte klokker og briller. Vi fant ikke noe vi likte, men på Brilleland inne på Sandens var det 2 for 1 på solbriller. Så mest på Ray-Ban solbriller, og kom ut med disse to flotte modellene:

  Se så fine! Jeg likte den til venstre veldig godt, og den til høyre fikk jeg med på kjøpet (få den billigste på kjøpet).

  Fikk også med Ray-Ban solbrilleetui, brilleklut og brillerens.

  Klokke med merket Dilligraf, kjøpt på Gull Funn i Sandens. På en side i klokkestativet var det tilbud, så den lå der. Klokkereimen finnes også i flere forskjellige farger.

  Fin t-skjorte med fuglemotiv kjøpt på Monki. Elsket den lyseblå fargen. 3 for 2 tilbud der, men fant bare dette klesplagget jeg likte.

  Kort beige jakke med merket 365 kjøpt på MQ.  

  Resten ble kjøpt på Sport & Fashion Outlet, Cubus og BlikkBox. Et bord med merkevare klær i Markens gate hadde salg på jeans med blant annet merket Levis - på tilbud. Klær kjøpte vi mest av. Kom hjem etter noen timer, var så trøtt etter å ha brøytet gjennom folkemengder, stått i lang kø for å betale og stresset med å dra hit og dit.

  #innkjøp #mote #klær #shopping #kvadraturen #kristiansand

  Adobe Premiere Pro CC

 • 05.07.2016 - 22:06
 • Nå har jeg lastet ned et videoredigeringsprogram som heter Adobe Premiere Pro CC. Jeg har alltid brukt Windows Moviemaker til å lage videoene mine, men i dag tenkte jeg å prøve ut dette nye programmet for første gang. Har aldri hørt om det før, men siden jeg har fått Photoshop nå og ikke har dette (som også kommer fra Adobe), måtte jeg bare teste det. Første øyekast: Vanskelig (passer ikke for nybegynnere). Til nå har jeg lært å legge til videoklipp, musikk og andre effekter. Er fortsatt så ny i det! Har ikke funnet ut hvordan jeg legger til teksten enda, så jeg får bare se etter noen forklarende Youtube tutorials. Noen som har brukt programmet som vil komme med noen gode tips?

  #video #blogg #adobe #redigeringsprogram #tips

  Moonlight

 • 04.07.2016 - 17:10
 • Moonlight


  Denne gangen tok jeg inspirasjon fra det mørke og det kalde. Som dere ser, så er det et veldig kaldt interiør. Sort og hvitt går igjen, og jeg har kalt denne kollasjen for "Moonlight". Hva synes dere om kollasjen?

  #kollasj #inspirasjon #regnbue #mote #outfit #interiør #polyvore

  VLOG: Palmesus 2016

 • 03.07.2016 - 22:17
 • Jeg har filmet mye da jeg var på Palmesus. Nå har jeg satt alle videoklippene sammen til en hel video, håper dere liker den! Det er fra begge dagene (1. - 2. juli). Lyden som ble spilt inn ble dessverre ikke så bra ... 

  #palmesus #bystranda #vlog #video #opplevelser #festival #kristiansand

  Palmesus, dag 2

 • 03.07.2016 - 08:00
 • LØRDAG 2. JULI. 2016   På bussene var det fullt av liv. Folk sang og ropte. Det var siste Palmesus-dag i dag, så det kan være at alle er i festival humør dagen etter første festivaldag. Været har vært ganske fint i dag, men det har regnet litt, men ikke på selve festivalen. Ganske usikkert, men for meg er en regn/vind jakke det beste valget når jeg er på festival.

  Vi hørte på Jason Derulo på "Main stage". Har hørt så mange sanger han har skrevet, så han er virkelig en stor artist!

  Massevis av folk = god stemning her på Bystranda.

  Her tar noen selfies. - Let me take a selfie: Med Mario og Luigi.

  Det var et Haribo-telt med en bil og flere saccosekker rundt. Jeg satte meg ned for å slappe av litt. Relax. Flere som jobbet i Haribo delte ut gratis DINO (sure) og bjørner godteri, som var så godt! Elsker Haribo.

  Fikk ikke med avslutningen med fyrverkeri (får nok se den på nettet et sted) da vi gikk tidligere. Nå har jeg endelig fått tatt av festivalbåndet, skal beholde det siden det er som et minneverdig bånd. Tusen takk for en kjempefin og herlig opplevelse på Palmesus 2016!

  #palmesus #bystranda #opplevelser #festival #kristiansand

  Palmesus, dag 1

 • 02.07.2016 - 17:00
 • FREDAG 1. JULI. 2016   Kl. 17 kunne vi se en lang kø ved inngangen til Palmesus (området rundt Aquarama) i Kristiansand. Før vi gikk inn, kjøpte vi en flaske Farris på Rema 1000. Vi gikk og stilte oss i køen ved Aquarama der vi ble sjekket av noen vakter med refleksvester. Jeg tenkte å ta med en flaske Farris inn, men fikk ikke lov. Det var enten å kaste den og gå inn, men vi valgte å returnere den tilbake (uåpnet såklart). Litt dumt da vi ikke kunne ta med drikke inn, og vi visste selvfølgelig at store vesker og bager ikke kunne være med inn. Alt blir jo sjekket for sikkerheten!

  Velkommen til Palmesus! Kameraet ble dessverre ikke med, mobilkamera holdt for min del da det var veldig mange folk i en stor festival. Mange koste seg, drakk øl og danset i takt med musikken som kom fra scenene "Main stage" (hovedscenen) og "Sea stage".

  Her var det satt opp telter med salg av ulike ting som Red Bull, øl og godteri. Litt forskjellig egentlig, og man måtte betale med bonger (mynter der man kjøper via en app). Vi hadde selvfølgelig ikke noen da vi ikke visste hvor vi kunne kjøpe dem.

  Red Bull-teltet.

  En stor skjerm og hovedscenen litt lengre bak. Vi så på MATOMA!

  Været var litt opp og ned. Litt regn noen ganger, men da det høljet ned, stod vi på Norsk Tippings vogn med denne fine utsikten over hele Palmesus.

  Se så fint!

  Bilde av meg der jeg tok noen bilder.

  Utenfor Palmesus. Etter å ha vært der i noen timer dro vi til Palmesus Hotel for å se på noe annet spennende (publisert). Palmesus dag 2 kommer!

  #palmesus #bystranda #opplevelser #festival #kristiansand

  Palmesus Hotel

 • 02.07.2016 - 14:53
 • Vi tok en tur innom et hotell som heter Palmesus Hotel (ligger i Rådhusgata 2) i Kristiansand sentrum. Det finnes faktisk et hotell med det navnet. Egentlig heter hotellet Clarion Hotel Ernst, men har bare blitt oppkalt etter Palmesus i disse dagene. Utenfor hotellet på gata så vi med våre egne øyner pyntet i rosafarger. Vi bestemte oss for å ta en tur inn for å se på interiøret og hva som var der inne.

  Utenfor hotellet så vi en kul lilla bil. På panseret var det trykket "Palmesus".

  Etter Palmesus dro alle til Palmesus Hotel til en "after-fest". Det er fullt på hotellet også.

  Se, så fin bil (ikke alltid vi ser det)!

  Interiøret var fint, "kongelig" og luksus. 

  DJ-bord.

  Noen sittegrupper med Palmesus-plakater som bakgrunnsbilder.

  Gigantisk lampe gir masse lys.

  Minner meg litt om barokk.

  Ved inngangen når man kommer inn på hotellet.

  Vi møtte en kul dinosaur som plutselig dukket opp et sted (aner ikke fra hvor). Har også filmet en video av dette!

  Dinosauren hadde med seg en bag og han gikk altså med sandaler.

  Det var så gøy på Palmesus i går! Jeg drar til Palmesus i dag også (rundt kl. 17 og utover), så gjerne si hei om dere ser meg.

  #palmesus #hotell #interiør #dinosaur #opplevelser #festival #kristiansand

  Alt i boks - nytt fotoutstyr

 • 01.07.2016 - 23:56
 • Nå har endelig Sony Solblenderen ALC-SH112 kommet, så jeg hentet den hos Japan Photo. Pris 199,- for en original solblender var det "billigste" jeg fant. Heldigvis for meg var det akkurat én igjen på lageret, så fikk jeg kjøpt den etter at den ble bestilt. Grunnen til kjøp av den originale, var fordi den som fulgte med kameraet var skrapt opp og det skaper litt dårlige minner når jeg ofte er ute og fotograferer ...

  Her er kameraet jeg bruker når jeg tar bilder til bloggen og den nye solblenderen. Jeg har lovet meg selv at jeg skal passe veldig godt på dette fra nå av. Nå er vel alt i boks som dere ser.

  #foto #fotoutstyr #solblender #innkjøp

  #PALMESUS program

 • 01.07.2016 - 17:00
 • Vi ankommer Palmesus rundt kl. 17. Planen for i dag er å se på ulike artister synge, besøke Palmesus Hotel (Clarion Hotel Ernst), ta masse bilder og videoer. Programmet under viser tidspunkt og hvor det foregår 1.-2. juli.

  PROGRAM

  Håper vi sees!

  #palmesus #festival #blogg #opplevelse #bystranda #kristiansand
  facebook, media, social, social media, socmed iconinstagram, media, social, social media, socmed iconmedia, social, social media, socmed, tube, you, youtube iconmedia, snapchat, social, social media icon