CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

august 2013

Slik var denne ukas planer

Dere aner ikke hva jeg har gått igjennom denne uka.

1. Våknet tidlig på morgenen for å rekke skolen.
2. Tenke ut et bra design til lampa.
3. Shopping på lørdag.
4. Dyreparken på søndag.
+ masse arbeid på lampa.

Det er forresten gratis inngang for LOS kunder på Dyreparken i Kristiansand i morgen siden det er LOS dagen. Gleder meg til å besøke Dyreparken igjen, selvom jeg er der en gang i året (litt rart kanskje?).
http://www.traineesor.no/pictures/original/dyreparken_logo1.jpg

Lampeforslag (?)

I går fant jeg ingen gode idéer til hvordan jeg skulle gjøre om lampa. I dag fant jeg en kjempegod idé!


Her teiper jeg fant noen av kvistene som eksempel på hvordan jeg skal ha dem. Deretter blir det å tegne av formen eller lime dem på med superlim.


Skissene.


Her tegner jeg formen i papp. Tungt å klippe ut, men samtidig veldig tidskrevende å klippe ut. Mine neste planer: Å male med akrylmaling, pynte med glitter (?) og noe som jeg kanskje kommer på senere.

Stormkjøkken og kakao

I gymtimene var klassen + en frisørklasse på "tur" ved brygga. Dette er friluftsliv, noe vi kommer til å ha fremover. Vi hadde med oss drikkeflaske og litt mat.

Stormkjøkken. Vi lærte å lage kakao.


Vi skulle egentlig ha kokt vannet og så helle det i koppene. Ikke kakaopulveret i gryta. Heldigvis trengte vi ikke å vaske den. Vi lærer av våre feil! :)


Ingenting å røre med, så vi brukte papiret.


En and som fulgte med på hva vi gjorde ...

Mitt drømmerom

I timene jobbet jeg videre med "mitt drømmerom" oppgaven. Her ser dere hvordan det ble:
Bildet er redigert.


Originalbildet. Burde kanskje ha snudd det bildet til høyre ...

Da vi var ferdig, begynte vi på trender del 3: Lampedesign.

Her er min lampe som jeg tok med for noen dager siden. Den er ikke akkurat så gammel, kanskje noen år, men det var den eneste lampa jeg ville "kvitte meg med" - redesigne den. Den er i plast og i hvit farge. Taklampe som man henger på taket.

Starten på en liten og fort skisse:

Før vi begynner rett på, pleier vi å tegne skisser. Minst 5 for å starte med. Her har jeg tenkt ut en liten skisse som er en grein rundt lampa og blader rundt. Det som går nedover er greiner som jeg skal finne og lime sammen. Vet ikke om det går, siden denne idéen er veldig vanskelig å lage. Skal tegne flere skisser i morgen. Nå skal jeg bruke resten av kvelden til å tenke ut hva jeg skal ha/tegne på lampa.

Plantasjen #1

Hei!

Da har jeg igjen (som mange lørdager) vært hos Plantasjen for å se etter blomster til hjemmet. Det var veldig mye nytt enn sist gang jeg har vært der. Jeg har forresten tatt med kameraet, så her kommer mange bilder fra den store butikken. Hold dere fast!

Et utstillingsbord der de har noen potteplanter, blomsterjord, og spray/kanner.


Orkidé.


Ja, som dere ser så er det et stort salg der akkurat nå.


Elsket røttene, de har så rar form.


Typer roser, aner ikke hva de typene heter. Jeg tror det er "stjerneroser"?


Utstilling av vannfontener.


Tittet inn i et drivhus som nesten var tomt.

Det finnes mange typer blomsterfrø. Her kan dere se hvor mange:


... og de er sortert etter farger.

Utendørs møtte jeg mange sommerfugler (igjen)!

Denne type sommerfugl heter Dagpåfugløye.


Hihi, en eller annen veps ble med på bildet.

Nordisk natur rom


Trender del 2 var tema "Mitt drømmerom".

Nå er jeg snart ferdig med det lille hjørnet mitt. Jeg har valgt nordisk natur som stil, og det er stue. Alle møblene er kopiert fra PC-en og ikke funnet i magasiner (vanskelig å finne et passende posisjon på bildene). Ikke alt er 100% riktig størrelse, tror jeg skal fikse på det når jeg er klar til å sette/lime alt sammen. Legg merke til gulvet som jeg har kopiert av en planke i kopimaskinen og målt og klippet ut. Har limt mange biter. Møblene plasseres ikke slik, men det holder jeg på å finne ut. Det er nesten i 3D på noe, men ikke alt er det. Mesteparten er i 2D. Helga blir jobbing med dette "prosjektet", leksa i norsk og litt blogging.

- Hva synes dere om mitt lille hjørne?

Bordskilt


I dag lagde jeg ferdig navne-bord-skiltet mitt. Egentlig er det ikke et navneskilt da, men vi skal lage det for å øve på kalligrafi skrift. Først lagde jeg noen hjelpelinjer så det ikke skulle bli skjeivt. Så brukte jeg to blyanter til å skrive bokstavene. Tilslutt tusjene til å fargelegge.

Kalligrafi

Har vært på skolen, og det er andre skoledag i dag. Litt av det vi gjorde i dag: Jobbet med kalligrafi (skrift) med to blyanter, fått nye skaper, hatt norsk og samfunnsfag ... Dagen har vært lang, ja, slutta kl. 15:10.


Eksempler på kalligrafi (Google bilde). Øver på dette fordi vi skal lage/skrive sånn i plakater neste gang. Vi lagde navneskilter til borrdet og navnelapper som vi limte på skuffene.

1. skoledag

 

Alle elever på Vg2 og Vg3 begynte kl. 11:30. Jeg begynte på VG2 Interiør og utstillingsdesign. Rektor holdt tale og etterpå ropte avdelingslederne navn og klasse(r). Vi fikk vite klassen og jeg kom i klasse med mange som jeg kjente fra før av (fra i fjor og før). Det var bra. Vi fikk "Elevguide" og "Elevkalenderen". Da vi fikk nok informasjon, kunne vi få lov til å gå hjem. Det var ganske greit, og i år er interiør og utstillingsdesign bare en klasse, så vi er de eneste som er "A"-klassen. 2DHIUA heter klassen vår = 2 år, design og håndverk, interiør og utstillingsdesign, klasse a.

Gul dag med mye moro

Først dro vi til biblioteket for å få stempler på lesekortet til broren min. Han har allerede lest flere bøker i sommerferien og elsker å lese spesielt de Pingles-dagbøkene. Jeg ville låne bok nr. 2 i "Soloppgang"-serien som er skrevet av Jorunn Johansen, men boka var ikke på biblioteket, så de må leie den inn. Kommer om noen uker (?)

Det var mye å se på Torvet da vi gikk dit.

Hennig-Olsen isbil var der.

Fædrelandsvennen Sommerløpet.


Den digitale klokka er nedtelling til kappløpet begynner.

Norges Energi hadde også et lykkehjul som en aktivitet med flotte gevinster.

Fikk man "??" kunne man velge.


Alt på bordet kunne man få.


Lommebøker, drikkeflasker og termos.


Gul bil!


Norges Energi setter fokus på energi :-)


City Train var også der.

Foto fra turen

I dag bestemte vi oss for å gå på tur. Det tok ca. en time å gå. På veien tok jeg noen bilder:

Denne skyen har en spesiell form.


Sky "dotter".

Vi gikk inn til butikken fordi vi ble frista da vi så bringebær utenfor butikken. Frista også meg til å ta bilder av bringebær.

Blåbærplukking

I går gikk vi ut og plukket blåbær. De var ikke så små, så jeg synes de var i middels og spiselig størrelse.

Vi har ikke plantet disse blåbærhaugene, så de har bare vokst ut av steinene.


Lagde syltetøy da jeg kom hjem, og det var kjempegodt. Jeg er glad i blåbær, er dere glad i blåbær?