hits

september 2014

Skulpturer fra RoyalDesign

På RoyalDesign er det mange fine ting akkurat nå (på tilbud og salg), og jeg har tatt en titt på mange fine skulpturer som kan være fint å ha til pynt - elsker forresten glassfigurer!

1. Merry Christmas Juletre HER
2. Yggdrasil, Grønn/Gul HER 
3. Sea Goldies, Topaz HER 
4. With Love, A Heart For You HER 
5. Happy Duck Sweetheart HER 
6. Featured Beauties Ugler HER 
7. Lykke-Sommerfugl, Klar HER (flere farger) 8. Pion HER | 9. Olivengrønn HER | 10. Safir HER | 11. Turkis HER | 12. Lilla HER | 13. Lyselilla HER | 14. Rubin HER

(annonselenker)

#royaldesign #interiør #skulpturer

Dette er hva jeg skal gjøre i høstferien

Mine planer for høstferien er å gjøre ferdig oppgavene som vi nå holder på med eller har gått i gang med. Om det blir fint vær, skal jeg ut å fotografere! I dag har jeg tegnt aksonometri av egen arbeidsplass (4 timer). Jeg har tegnt inn svakt med en tynn trykkblyant. Litt senere skal jeg lage ferdig produktkartet til en gutt på 8 år som ønsker seg et rom med et av de 4 forskjellige temaene der ett blir valgt.

#interiør #aksonometri #tegning #høstferie

Ny i systemkamera

Å bytte fra et digitalkamera til et systemkamera var litt av en utfordring for meg. Først måtte jeg lese brukerhåndboka og bruksanvisning "fra bunnen av" (siden jeg aldri har brukt noe lignende før). Ja, jeg leser alltid bruksanvisninger på produkter jeg aldri har vært borti eller er usikker på (for å være sikker).


Dette bildet har jeg tatt med Sony a3000. Ikke redigert bilde forresten. Bildet ble 5456x3064 stort, wow. Jeg prøvde å importere bildene jeg hadde tatt som "test", men så fikk jeg to samme bilder, men to forskjellig "filer" som AVCHD (eller noe) og JPEG bilder. Hjelp, så avansert. Jeg vil også prøve å få til de kreative fargene som dette (se videoen under):


Dette får jeg ikke til på grunn av den ikke støttes?

Jeg vil prøve meg å få til bilder i macro og i dybdeskarphet som dette:
Bakgrunnen syntes ikke, bare uskarpt. Sommerfuglen og litt av blomstene syntes best.


Det fokuseres kun på en rose og ikke på alle sammen. 

- Har dere noen fototips?
- Hvilket kamera bruker dere? 

Magisk i Photoshop

I 1. - 4. time var det Photoshop undervisning (og for oss som kan det). Vi lærte mange nye funksjoner og "magiske ting" som kunne gjøres på Photoshop. Jeg kunne noe fra før, så det var ikke vanskelig å få til. Vi fikk altså 3 forskjellige oppgaver - oppgavene blir gitt godkjent eller ikke godkjent. 


Ikke fargelagt tegning i perspektiv. Her skulle vi laste ned bildet og fargelegge i Photoshop. Sjekk ut resultatet:


Øvelse 1a: Bli kjent med noen verktøy, fargesette rom. Her har jeg prøvd ut fargen turkis på veggene og stemplet med litt gjennomsiktige stjerner (ser ikke så godt).


Øvelse 1: Dybde i rom. Strekene er tegnt opp ved hjelp av rutenettet i Photoshop. Prøvde å få ut litt dybde, men det syntes ikke så godt her. 


Et produktkart som er laget av Monica - læreren vår. Vi har tatt vekk den røde stolen som ikke helt passet inn på produktkartet og har gjort det om. Resultatet:


Øvelse 2: Bli kjent med lag - produktkart. Dette fikk jeg til! (alle gjorde det samme).

#photoshop #interiør #produktkart #design

Begynner med fargeleggingsoppgaven

Denne fargeleggingsoppgaven gikk ut på å finne et interiørfoto, tegne det opp og fargelegge. Jeg fant bilde av en spisestuegruppe med mange forskjellige farger (litt av en utfordring!).


Jeg er ikke helt ferdig med fargeleggingen, skal nok få gjort det ferdig i helga.

IKEA Home Planning - kjøkken

Jeg har laget et kjøkkenforslag til Siri og Andre på IKEA Home Planning. Jeg har tatt i bruk og har analysert deres ønsker, så jeg håper at de liker det. Siden de er nyetablert og er et ungt par som har kjøpt ny leilighet med et stort kjøkken, foreslår jeg et kjøkken i L-form med kjøkkenøy. Kjøkkenet ligger i 2. etasje. Det meste av hvitevarene (kjøleskap/frys, mikrobølgeovn og stekeovn, koketopp i kjøkkenøy og oppvaskmaskin) foreslår jeg integrert fordi kjøkkenet får en mer personlig preg når det er lagt til fronter/profiler.

Det er god plass til oppbevaring av matvarer og kjøkkenting i vegghyller/skap og benkeskap. De kan oppbevare alt fra mat til hermetikk. Når de har en travel hverdag, kan de sitte å spise ved kjøkkenøya. Det skal være funksjonelt, så en side er det en kokeplate med ventilator og på begge sider er det mange skuffer og det er to sitteplasser.

Når de liker å ta det med ro i helgene og tilbringer tid sammen, kan de sitte ved spisebordet. Spisebordet er i glass, stort og uttrekkbar, så er det god plass til flere som kommer på besøk.

Dette er plantegningen, sett ovenifra. Siden de begge er oppvokst på forskjellige steder, så har de forskjellig smak. Jeg vet at de ville ha en moderne stil. Jeg foreslår en blanding av en klassisk og landlig stil siden det med landlig stil går litt om at Siri er oppvokst på en gård på landet mens Andre har vokst opp i en blokk i Oslo.

De tenkte å ha prisen mellom 45 000 - 65 000. Forslag til kjøkkeninnredning kom på 51.340,- inkludert hvitevarer/integrert.Endelig er jeg ferdig med IKEA Kjøkkenoppgaven! Programmet var ikke det beste, men det var nyttig å kunne se og planlegge i 3D. Jeg regnet ikke med å bli ferdig i dag, men jeg prøvde i går kveld (gikk ikke, programmet lagget), så vi hadde hele dagen i dag (7 timer). Det gikk veldig bra - heldigvis!

#interiør #interiørtegning #forslag #kreativitet #ikea #kjøkken

Mandag - ny uke og nye oppgaver

Ny uke, nye oppgaver. Vi har blant annet fått en oppgave om å innrede et kjøkken til et ungt par som akkurat har kjøpt seg en ny leilighet. Vi bruker IKEA's Home Planning der vi kan møblere, se totale priser og se i 3D. En annen oppgave er å innrede egen arbeidsplass når jeg blir interiørkonsulent! Også en IKEA oppgave, men denne tegner vi for hånd. Møblene kommer vi til å plukke ut derfra. Det kommer til å bli en uke der jeg er mindre aktiv her, men se positivt, når jeg er ferdig med oppgavene kommer jeg til å legge ut noen tegninger her.

Jeg fant ut at programmet hengte seg opp, det kommer til å ta tid å fikse på det ... men praktisk å kunne lage et kjapp "skisse".

Trendplakat - Nordisk natt


Trendplakat - Nordisk natt. Denne plakaten (større enn A3 ark), ble laget sammen i grupper. 

Stilren og sofistikert. Mørk og metallisk.

OM STILEN: 
Fargene er mørke, nesten svarte, og stilen er ren og nordisk. Dette er et mørkt tema, men lagt fra dystert. Fargene spenner fra burgunder, mørkegrå, marine, mørk lilla og gråblått. 

Sentrale stikkord: 

  • Inspirert av Norden
  • Lange, elegante linjer
  • Dype farger ton-i-ton
  • Kvalitet og styrke 

 

Interiørtrender som er "in" i år, 2014:

  • Global mix 
  • Nordisk natt 
  • Harmonisk dristighet 
  • Tradisjonell spenning

Vårinspirert soverom

Ut ifra stemningskartet skulle vi plukke ut farger og møbler, og lage et produkt- og/eller materialkart. Jeg stod fritt til å velge hvilket rom vi ville arbeide med og hvem som skulle bo der. Det var viktig at produkt/materialkartet fikk samme stemning som stemningskartet.


Jeg har laget produktkartet i Photoshop.

Da jeg var ferdig med produktkartet, lagde jeg en tredimensjonal tegning av rommet med farger (for å se hvordan det så ut)

Ferdig, men trenger litt "finpuss".

Farge i rom - Virker friskt

Farge i rom - oppgave B8. Virker friskt. Dette forbinder jeg friskt med: Grønt, blader, planter, jord, blått, vann ... Jeg har klippet ut fra magasiner og blader, limt på et A4 ark. Oppgaven blir gitt på godkjent/ikke godkjent (ikke karakter), og jeg tenkte det hadde vært fint å gjøre det kreativt og nøye. Denne ble også mosaikkaktig som dette innlegget HER


Hvis du ser dette på lang avstand, vil du se det nesten i 3D.

Oppdatert collage


Denne collagen leverte jeg + et ark hvor vi skrev fakta om fargen vi fikk utdelt og hvorfor vi har valgt fargen.

Fakta om turkis

Ordet "turkis" kommer fra fransk, turquoise, tyrkisk stein. Turkis er en blanding av blå-grønn farge. Turkis er en farge som virker kjølig, altså hvis man har denne fargen på et rom, kan det virke kjølig å være i. Det gjør også at rommet virker større og luftigere. Turkis rorer nervene våre og klarner tanken. Når vi ser fargen turkis, tenker vi gjerne på forfriskende bad og eksotiske strender.

Hvorfor jeg valgte turkis til baderom

Grunnen til at jeg valgte turkis til baderommet, var at denne fargen er mye brukt og godt kjent brukt i baderom. Jeg har sett flere steder som selger baderomsmøbler, bruker denne fargen til f.eks å dekorere og pynte. Turkis har også vært den fargen som er mest brukt på bad i resten av Europa.

Dyreparken i Kristiansand - LOS Dagen

7. september var det gratis inngang i Dyreparken i Kristiansand for LOS kunder. Det har vært det hvert år, en dag som blir kalt for LOS dagen. Vi har blant annet sett på dyr, vært med i LOS-løypa (finne fire stasjoner rundt i parken for så å få stempel). Her er mitt kort:


Har fått fylt ut hele kortet!

Nå er det sånn at jeg har tatt tilsammen 120 bilder eller noe, fordi jeg besøker dyreparken kun EN gang i året. Med mobil, kamera og et ekstra kamera til, er jeg forbedret (tenk hvis det plutselig gikk tom for strøm?). Jeg nyter og kikker rundt på hvert sted, tar bilder som jeg senere ønsker å se tilbake på.


Sebra.


Elandantilopene.


Sjiraffene.


Løve.


Leopard.


Flamingo.


Hjort.


Skeptisk, litt redd og skremt ...


Jeg er visst på frifot!


Ler, hadde gått seg vill ... 

Fargeoppgave: Fargepsykologi

Læreren skrev fargene i lapper og vi trakk så det ble rettferdig. Jeg trakk "turkis". Denne fargen skulle jeg utforske, tenke ut hvilket rom denne fargen passer til og hvilken psykologisk påvirkningskraft den har. Vi skulle lage en komposisjon (collage) enten på PC eller "klipp og lim". Jeg har funnet bildene på Google og satte dem sammen i Photoshop. Enkelt og greit synes jeg.


Denne har jeg brukt mange timer på, begynte på fredag og gjorde den ferdig nå i dag.

Senere skal jeg skrive ut dette på et A4-ark og på et nytt A4-ark skal jeg skrive fakta om fargen, dens egenskaper og en begrunnelse hvorfor jeg har valgt dette rommet. 

Irriterende reklame over bloggen?

Jeg fant ut hvordan man kunne skille reklamen over headeren. Legg til <hr/> over <div id="doc2"> i maler (gjerne alle i forsiden, innlegg, kategorier og arkiv), så kommer det opp en linje som skiller reklamen fra bloggen. 

Kan dessverre ikke fjerne reklamen helt, men det er blogg.no som har lagt den til på alle bloggene (som de fleste har sett) og størrelsen kommer an på hvor stor reklamen er. Info om dette HER.

Farge i rom


Øverst nr. 2 er det jeg har jobbet med - de andre er laget av klassen. Min skiller seg ut på grunn av "mosaikkaktig" (det tok veldig lang tid å lage). 

Denne oppgaven fokuseres kun på rommet. Vi kunne tegne inn møbler, og det har jeg gjort: En sofa og to vinduer. Vi har blant annet klippet ut i magasiner og i tapetbøker. Nå er det hengt opp mange forskjellige "farge i rom" i klasserommet.  

Nytt innkjøp

Gleder meg til å prøve ut det nye systemkameraet jeg hadde kjøpt, SONY a3000. Et stort pluss er at den er lett, så da kan jeg ta med den overalt og kan lære meg å bruke det for første gang. Har ikke fått prøvetestet den, men det er nok ikke lenge til. Denne kjøpte jeg på tilbud.


Sparte en del da jeg kjøpte med minnekort og veske til kameraet i en pakke. 

En annen ting er at jeg har hentet og kjøpt iPad Air.
 

Stemningskart - moodboard

Denne oppgaven var at vi skulle trekke en lapp som stod hvilken årstid vi skulle lage et stemningskart av. Jeg trakk "vår". Før jeg begynte, lagde jeg en sol-modell (idékart). Ut i fra det arket, skulle jeg finne i blader og magasiner etter det jeg skrev opp. Her har jeg blant annet tatt med friske og lyse farger: Gul og grønn. Jeg tenker på at blomster og planter begynner å titte fram og epletre-blomster.


Dette er klippet og limt inn i et A3 ark.

#moodboard #våren #collage

Back on track + motivasjon til skole

Da er streiken endelig ferdig og vi kan gå tilbake på skolen fra i morgen. Det har allerede gått veldig lenge siden sist (har hatt flere uker med "streikeferie" - ca. 2 uker?). Det vil si at vi begynner på skolen 2. september - i begynnelsen på en ny måned. Jeg er i hvert fall glad for at streiken ikke varte så lenge (vi mistet mange timer med undervisning, uffda).

Vi bruker nettsiden
VG3interior.no