CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

september 2015

Flipp - magasiner samlet på ett sted

Det er lett å lese magasiner på Flipp via iPad hvor man er. Det er mange forskjellige magasiner og som passer til alle. Jeg vant gratis abonnement i ett år, så kan lese hver dag!

Jeg anbefaler Flipp fordi det er lett, praktisk og smart å lese digitalt. Her er det mange magasiner å velge mellom. Jeg personlig liker å lese om interiør og mote.

#flipp #anbefaling #magasin #ipad

Underskriftsdesign

Jeg lagde nettopp en personlig underskriftsdesign med mitt navn på MyPaint. Synes det var litt tøft. Man kan gjerne ha en slik under hvert blogginnlegg for å gjøre innleggene mer personlig. Du kan bestille en underskriftsdesign til din blogg ved å sende en e-post til zhuoblogg@hotmail.no.

PS: Lager gratis til de 3 første!

#underskrift #logo #navn #design

Inspiration: Super Moon Eclipse

Ikke siden 1964 har vi kunnet se en så stor måne formørket. Neste sjanse kommer først om 18 år.
VG

Natt til mandag kunne vi se supermåneformørkelsen på himmelen. Den kunne man se rundt ca. kl. 04.30. Jeg fikk ikke sett det fordi jeg sov jo på den tida, så jeg fant bare noen bilder på weheartit som inspirasjon. Noen som så det?

#inspirasjon #måne #formørkelse

Produktkart - øvelse i Photoshop

Vi brukte ikke så mye Photoshop i begynnelsen på linja VG2 Interiør og utstillingsdesign, men vi brukte noen ganger når vi skulle lage produktkart. I denne oppgaven var det bare en øvelse i Photoshop der temaet var stue og at kunden hadde nettopp flyttet til en ny leilighet og ville beholde stolen, Egget. Siden Egget var i fargen rød, kunne møblene også ha noe rødt i seg. Stuen ble moderne og jeg valgte mange designmøbler som kunne passe sammen med stolen.

Har ikke tegninger av stuen, men oppgaven var bare å lage et forslag med møbler til stuen.

#interiør #produktkart #design #stue

En god start på dagen

Her er kjøkkenbordet dekket på med god mat. Klar til servering! Baguetter delt i to som ostesmørbrød, frukt & salat og pølsebrød. Eksempel til hvordan å lage maten når man har god tid:

Litt rotete da jeg skulle ta bildene (det får bare være), og fordi flere er kjempesultne.

#frokost #lunsj #mat #sunt

Stor helgehandel

Vi har storhandlet på Sørlandssenteret i dag, siden det er helg! Slipper å bruke hverdagene til å handle litt av hvert (har ikke så god tid), så kjøpte vi alt på ett sted. Har og tatt mange bilder i butikkene og i fellesarealet.

Ved XXL-bygget stod det et stort bildegalleri av Instagrambilder.

Handlet noen pakker med Ristorante Pizza.

Storhandel ja ... alt på ett sted. På COOP Obs! var det mange smaksprøver som fiskekaker, Santa-Maria (litt sterkt, men kjempegodt), tomatsuppe mozzarella, gulost på tube i brød, Grandiosa pizza og nøtter.

Noen søte små uttørket ananaser som pynt.

#shopping #storhandel #sørlandssenteret #helg

Det klarte ikke å bestemme seg ...

I dag har jeg gjort litt matte, bare for å bli ferdig med det vi holdt på med i de siste timene før høstferien. Å sitte med skolearbeid i fritiden (?) er nesten som "hjemmeskole" - og det gjør jeg de fleste fredagene. Men, tilbake til dagens overskrift.

Jeg har løpt flere ganger ned og ut for å henge klærne til tørk, men så plutselig skjedde det etter noen få timer; Det begynte å regne, bare bittelitt. Jeg bestemte meg for å ta ned noen t-skjorter, men så var været blitt fint igjen. Hmm, det kan jo bare stå ute litt til? Jeg hang t-skjorta på plass igjen, og stakk inn. Etter en stund merket jeg at det haglet og regnet ... Det var nesten forferdelig, klærne ble våte igjen. Da jeg tok dem inn, var det plutselig blitt sol igjen. Dette været altså - klarte ikke å bestemme seg.

Neste valget ble tørketrommelen fordi den klarer å gjøre jobben sin. Tør ikke å henge ut noe igjen i dag eller kanskje jeg burde sjekke været neste gang hvis klær skal tørke ute. Tar aldri den sjansen igjen.

#klær #tips #hjemme #skole

Tid for høstferie

Denne uka har gått kjempefort. For å oppsummere kort hva vi har gjort og lært i denne uka: Vi hadde to kapittelprøver i to forskjellige fag. På onsdag historie (kapittel 1 Sivilasjoner blir til), og i dag naturfag (kapittel 2 Arv - livets oppskrift). Det gikk egentlig ganske greit siden det ikke var så vanskelig å skjønne begreper i naturfag, sammenlignet med historien. Ikke så lett å huske årstall for å si det sånn, men å ta notater og skrive opp et sammendrag, var en nok en veldig god idé for å huske bedre.

Noe annet som vi har gjort i norsk: Skrev og svarte på spørsmål om det vi så på Kilden "En folkefiende", lært om Barokken og salmer. I historie: Sivilisasjoner blir til (øve til prøve). I naturfag: Arv og de siste sidene i kapittel 2. I matte: Funksjoner og GeoGebra.

Det er så mange tall og funksjoner i dette programmet!

Etter høstferien har læreren i norsk satt opp noe som "Ord for dagen" - som vil si at hver norsktime skal det holdes en presentasjon rundt 7 minutter. Jeg var jo plassert ganske tidlig, så må ha noe klar torsdag etter høstferien. Men hva skal jeg ha om? Oppgaven er slik: I løpet av høstsemesteret skal vi holde et foredrag med utgangspunkt i en tekst eller et tema. Teksten trenger ikke, men kan være, knyttet opp mot temaet vi jobber med i den samme perioden. Da tenker jeg: Reklame? Kan det være noe å analysere?

Forresten, nå skal jeg nyte høstferien som er en uke lang. Hva skulle vi ha gjort uten denne ferien?

#skole #matte #geogebra #prøve #norsk #naturfag #historie

Blogg i mobilversjon

Som mange har lagt merket til i dag, så har blogg.no gjort bloggene våres fått mobilversjon. Med mobilversjon er det lettere og kjappere å komme inn på nettsiden uten å måtte zoome inn for å lese tekstene. Jeg har allerede sjekket hvordan bloggen min ser ut i mobilversjonen, men det er noe som ser veldig rart ut. Har lagt merke til kollasjene som jeg har lagd i Polyvore, har kommet mer ut av siden, kategorier/arkiver som ikke virker og bildene i innleggene "klemmer" seg inntil (har ikke noe mellomrom). Håper det snart skal ordnes, så fort blogg.no har kommet med mobilversjon-design.

Sånn ser mobilversjonen ut på bloggen - uten header! Lyst til å se mobilversjonen (hvis du er på PC)? Bare å klikke på bildet.

#blogg #mobilversjon #design #bloggdesign

I det siste

I dag var vi på Kilden og så på en forestilling kl. 10:30 "En folkefiende" som er skrevet av Henrik Ibsen. Det varte i ca. 90 minutter. Stykket handlet om (hentet fra Kilden's hjemmeside):

Dr. Stockmann er nyansatt tilsynslege på et kurbad i en liten by på Sørlandet. Helsebadet er byen store stolthet, men flere av gjestene blir sykere ? ikke friskere ? av sine badebesøk. Legen oppdager at vannet i badet er forurenset, og presenterer stolt sine funn. Det faller henne ikke inn at noen kan ønske å holde denne sannheten skjult, men når markedskrefter møter motstand og maktposisjoner utfordres, blir kampen langt skitnere enn vannet den handler om.

Et bilde som viser stemningen før det skulle begynne. Det var så spennende med de ulike effektene og dansene!

Etter å ha vært på Kilden, var de neste timene tilbake på skolen. Hadde matteprøve i kapittel 1 ...

På tirsdag var det aktivitetsdag for hele skolen, vi fra klassen hjalp til på forskjellige poster. Det regnet skikkelig mye og det var ikke akkurat så gøy å stå der hele dagen i ikke-aktivitet her på Ytre Tangen. Hadde ansvar for "edderkoppnettet" og telte antall pasninger.

#skole #påbygg #forestilling

Valgkampen

Det er mandag 14. september, og en veldig spesiell dag, nemlig valgdagen for kommunestyre- og fylkestingsvalget 2015! Har man stemmerett er det viktig å ta i bruk denne. Det er viktig å være med å stemme på det partiet som vi synes er mest enig i. For noen uker siden fikk jeg et valgkort og noen andre infoark i posten. Jeg var nettopp ute på valg - for første gang! Gikk til nærmeste stemmelokale, inn på et "prøverom", tok et ark (kommune) og et ark (fylkesting), registrerte navnet og fikk "godkjent". Tilslutt var det bare å putte stemmearkene i en postkasse så skal de telle, for kl. 21 er fristen. De skal sikkert telle alle stemmene innen kl. 24.

I dag har vi gjort litt forskjellig på skolen. Vi har blant annet repetert litt matte og alt i kapittel 1. I norsk hadde vi presentasjon om Renessansetema og 1500-tallet. Gruppa jeg var med hadde en presentasjon om vitenskap på 1500-tallet, Nicolaus Copernicus og Isaac Newton. Etter presentasjonene leste vi et utdrag om Don Quijote og oppsummerte Renessansen på nytt.

I morgen er det aktivitetsdag for hele skolen. Det betyr at vi skal være i aktivitet. Vi på VG4 Påbygg (og noen andre) skal være hjelpere i ulike poster rundt omkring. Egentlig skal vi bare stå der og hjelpe til. Dette blir nok kjempegøy siden det skal regne i morgen.

Nå er det bare to uker til høstferien, så her skal jeg fokusere mer på skolearbeid. Har ikke vært så flink til å bruke tiden på skolearbeid hjemme, for det ender opp med at jeg blir så fort utslitt når jeg kommer hjem ...

#skole #valg #kommune #fylke

Hvilken kalkulator?

Snart skal jeg ut å kjøpe en litt avansert kalkulator til bruk i mattetimene. Jeg fant tre kalkulatorer som jeg synes passet veldig fint, så jeg vet ikke hvilken enda jeg skal kjøpe.

AURORA AX-595TV | Math Numeri 624 | CASIO fx-82ES PLUS

#skole #kalkulator #matte

Nydelige festkjoler

Desigual CATYA Jerseykjole negro / Dorothy Perkins Cocktailkjole pink / Dorothy Perkins ROSE Jerseykjole red / Guess MANOLA Cocktailkjole black/white striped / Guess PALADINA Jerseykjole black, green / Just Cavalli Jerseykjole blue / Lipsy Jerseykjole multi / René Derhy BERNIQUE Sommerkjole noir / Smash CACATUA Jerseykjole green / TFNC DACEY Cocktailkjole black/cream / Yumi Jerseykjole black
(annonselenker)


Massevis av nydelige kjoler i klesbutikkene nå! Her finner dere mange forskjellige, noen med blomsterprint, stripete, sort/hvitt ... Din favoritt?

#kollasj #bloggklubben #mote #klær #kjoler

LOS-dagen i Dyreparken

I dag har vi vært på Dyreparken fordi det var gratis inngang for alle LOS-kunder! Vi kom ca. kl. 11 eller noe, for veien til Dyreparken (eller skal jeg si Travparken) stod vi i en kjempelang bilkø. Noen biler hadde til og med parkert ved siden av veien, og det var full kaos å komme fram. Nesten en halv time i en kø! Det var fullt på Travparken, og parkeringsvaktene sa hvor vi skulle kjøre. Heldigvis var det en parkeringsplass bak Travparken, så vi parkerte der. Dette må være den siste nærmeste parkeringa, tenkte jeg. Noen andre som ikke fikk plass da det var fullt, parkerte bilen på IKEA, Sørlandssenteret eller ved Avenyen. Etter det var det fullt. Vi visste ikke at det kom så mange folk i år!

Vi gikk for det meste rundt omkring, såkalt "vandring" fordi vi ville se mest av Dyreparken. Vi hadde ikke vært der på ett år, så vi droppet alle aktivitetene som tivoli og stå-i-kø aktiviteter. Det kunne ha tatt lang tid, kanskje noen timer da. Vel, jeg har i hvertfall tatt ca. 200 bilder som jeg vil poste etter hvert (flere innlegg).

Velkommen til Kaptein Sabeltanns verden!

Sjørøverskuta.

Tog på skinner.

Noen gamle båter som var over husene og som "utstillinger".

Utsikt til Badelandet?

Båt med blomster på.

Minner meg om Bergen.

Her er vi på Afrika!

En rusten sjiraff.

Fargerike hus.

Kardemomme by.

Sjørøverskuta seilte innover land, og seilte tilbake ettersom folk kom på land.

Utsikt mot IKEA.

Her kommer toget!

Keramikkrukker.

Julius?

#dyreparken #kristiansand #losdagen #søndag #foto

Bitchn´ Brows - Essential Brow Kit

Dette hentet jeg på postkontoret en vakker dag i august. Bitchn´ Brows - Essential Brow Kit vant jeg fra en konkurranse som jeg hadde skrevet om på bloggen for ikke så lenge siden. Det var bare helt tilfeldig hva jeg fikk, dette må være kjempebra sminke.

Om produktene:

Brow Pencil er et produkt som legges direkte på huden, som perfekt fyller åpne partier i brynet! Bitchn´ Brows pencil inneholder minimalt med oljer og fettstoffer, noe som fører til at produktet sitter på hele dagen. Passer også til de som ikke har hår i brynene (For mykere effekt, varm den på håndbaken)

Brow shadow er en tre-delt skygge, hvor man designer sin egen farge. Perfekt til bruk over brynspenn- blir like fin alene! Skyggen gir fylde og skaper et naturlig resultat.

Brow fix setter brynet på plass og gjør at det holder seg hele dagen. Et must accessory for forskjellig looker.

Jeg fikk dette settet fra HER.

#sminke #skjønnhet #foto #konkurranse

GLOSSYBOX

Annonse

Jeg var en av de heldige som vant og fikk tilsendt to GLOSSYBOX (skrev om dette før i en annen bloggpost). Det er min første GLOSSYBOX forresten, da jeg åpnet pakken føltes det ut som å ha bursdag. Bare se hvordan det er pakket inn, da! Eske i eske. Så vakker og fin. I den lyserosa esken var alle produktene lagt så pent. 

Det var knyttet rundt en sort sløyfe rundt tingene, pakket inn så fint. Det første jeg la merke til var mønsteret på esken og "Front your body" som en presentasjon for månedens eske.

Bak stod det hva som var i eska (forskjellig hver måned).

Dette fikk jeg i månedens GLOSSYBOX, August:

WELLA PROFESSIONALS EIMI Perfect Me Lightweight BB Lotion - Lansering!
BB-lotion er for håret fra Wella Professionals nye stylingserie EIMI! Den tilfører næring og gir deg sunt og glansfullt hår uten frizz. Den inneholder både UV-beskyttelse og varmebeskyttelse.
Originalprodukt: 245 kr/100 ml

 

GLAZEL VISAGE Lip Pencil
Gi leppene en fyldigere look og hold leppestiften på plass med denne herlige leppepennen. Den har en lett og kremete tekstur.
Originalprodukt: 129 kr/st

 

MAY BEAUTY The Incredible Face Mask
Den verdenskjente ansiktsmasken The Incredible Face Mask renser huden i dybden, fjerner hudormer, døde hudceller og overflødig fett. Resultatet er en friskere, glattere og en jevnere hud.
Originalprodukt: 249 kr/5 ansiktsmasker + pensel

 

MAKE UP STORE Eyedust, Various colors
Skap forskjellige looker til hverdag og fest med denne lekre Eyedust-skyggen fra det populære varemerket Make Up Store.
Originalprodukt: 145 kr/st

 

EMITÉ MAKE UP Eye Shadow Brush, E144
Fremhev øynene dine ved hjelp av denne øyenskyggebørste fra det profesjonelle makeup-merket Emité Make Up. Den kjegleformede børsten er perfekt for å skape dybde på globallinjen.
Originalprodukt: 250 kr/st

 

GARNIER Pure Active 3in1 - Bonus!
Garnier har samlet tre produkter i en formel. Produktet tilfører huden næring, forebygger urenheter og kan brukes som både rens, skrubb og ansiktsmaske. Ikke glem å påføre en fuktgivende krem etter behandlingen.
Originalprodukt: 79 kr/150 ml

 

Summerer vi alt dette etter hva produktene koster, blir det 1097,-, men hvis du vil bli abonnement, sparer du mye mer!

Det er så spennende å få tilsendt overraskelser i posten hver måned, med 5 forskjellige skjønnhetsprodukter som kan man kan prøve og teste ut. Det er også fint å finne ut hvilken man liker best. For meg så liker jeg alltid å prøve ut nye ting. Det koster 179 kr for løpende månedsabonnement, eller 899 kr for 6 måneder eller hvis du velger å abonnere i 12 måneder, for 1679 kr (da sparer du mer). Det er ingen ekstra kostnader som tilkommer da frakt og toll er inkludert i prisen. Les mer og bestill HER!

#glossybox #eske #august #konkurranse #blogg

Langhelg følelsen

Hvorfor kommer egentlig følelsen av langhelg på en torsdag? Ikke vet jeg, men det er greit å ha fri noen ganger i mellom.

Dagen i dag: Timeplanen er oppdatert riktig nå, fordi forrige torsdag ble matte og naturfag byttet om, men nå gjort om til riktig rekkefølge. Vi hadde 3t norsk, 1t naturfag og 2t matte.

Norsk: Kvaddikting, skrev stikkord fra arbeidet med kvad-utdragene fra "Håvamål", svarte på oppsummeringsspørsmålene og skrev et kort referat/oppsummering av det vi har jobbet med så langt når det gjelder år 500-1500 og litteraturen i perioden. Heldigvis kunne vi jobbe i grupper, det gikk fint.

Naturfag: Oppgaver om arv og det vi hadde om i kapittelet, bare i en annen bok.

Matte: Jobbet vi med det som stod på planen siden noen var på valgdebatt på skolen, så vi var ikke full klasse da.

Jeg har mye skolearbeid å gjøre på fredag, og på søndag skal jeg besøke dyreparken (har ikke vært der på lenge)! Dere får ha en tidlig nice weekend/god helg på forskudd.

#skole #påbygg #helg

Slik er det på VG4 Påbygg

Siden jeg har gått VG4 Påbygg en stund og det var noen som ønsker å vite hvordan det er å gå der, kan jeg like godt fortelle litt. Tar man påbygg, kan man velge å ta det 3. året eller det 4. Etter å ha fullført året kan man studere videre etter det eller gå på folkehøyskole. Nytt i år er at det tilbys påbygging på skolen jeg går på, før fantes det ikke på denne skolen. VG4 Påbygg har fellesfagene norsk, matte, naturfag og historie.

Timeplan:
10t norsk, 5t matte, 5t historie og 3t naturfag = 23t i uka tilsammen.

Det er masse å lære hver dag. Er man borte en dag, så er det sikkert at man sliter litt. Det meste av PowerPointer og sånt blir lagt ut på It's siden det er der alt ligger. Vi gjør lekser hjemme og burde forberede oss til hver time(r) hva vi skal ha om. Av og til kan det virke ganske mye på engang, altså lekser og innleveringer, så det ender opp med å bære lærebøkene til og fra skolen hver dag. Ikke nok med det, det er masse stoff og du-må-pugge-dette når det kommer til prøver.

I norsk har vi sidemål/nynorsk. I matte har vi 2-PY matte (lurer på hva det er), 4. og 3. Påbygg-klassene blir "mikset/blandet" og fordelt i 3 forskjellige klasserom. Vi har lik mattebok og lærer likt. Resten av fagene norsk, naturfag og historie er 4. klassen samlet (ca. 30), og hvert fag/timer skifter vi klasserom nesten hele tida. Det blir masse opp og ned tur, spesielt når man har klasserom den 6. etasjen på skolen, hjelpes.

Det er kanskje ikke så ille når vi får fri hver fredag? Siden mange hadde ønsker om det, fikk vi det. Fredagene bruker jeg til skolearbeid, så jeg sitter for det meste med skolerealerte ting. Skulle nesten ha et hjemmekontor til det, fordi er så fokusert.

Dette skulle vi alle ha ønsket oss: På ungdomsskolen fikk vi temaplaner (eller temahefter) hver 6. uke. Det var et hefte som stod alt fra hva vi skulle gjøre/ha om, lekser, innleveringer, presentasjoner og en kalender som viser hva som kommer til å skje. Tenk å ha et sånt! Må si at jeg savner disse fra ungdomsskolen ...

 


Her kommer det vi har hatt om i dag og siden skolestart (20. aug)

Norsk: Vi har om 500-1500-tallet: Sagasjangeren og "Soga om Gunnlaug Ormstunge". Vi satt og hørte på læreren lese hele boka på ca. 35 sider på 3 timer. Samtidig noterte vi hvem personene var (beskrivelse) og svarte på noen spørsmål. Tidligere i norsktimene har vi hatt om virkemidler, retorikk (blant annet KAIROS, APTUM, ETOS, LOGOS og PATOS), de retoriske arbeidsfasene, språkfunksjoner, skrevet og levert en artikkel, om å argumentere/drøfte.

Matte: Vi har om prosentregning og vekstfaktor. Bare en time med matte i dag. Tidligere i matte har vi sett på potenser, potensregler, nye potenser, standardform, tierpotenser.

Historie: Så på en filmen "Alexander". Det var en kjempelang film og den så vi ferdig. Tidligere i historie har vi lært om jegere og samlere, repetisjon av kilder, kompetansemålene fra VG2 og VG3 og alle de historiske tidene (oversikt-sortering).


Naturfag: Arv, gener, DNA, proteinsyntesen, mutasjoner. Tidligere i naturfag har vi hatt to forsøk, sett på PowerPointer og nettsider (oppgaver).

Hva har jeg i veska?

Dette har jeg med meg i veska - alltid! Det kommer an på hvilken type veske jeg bruker, om den er stor eller liten. Hvis veska er liten, er det begrensninger for hvor mye å ta med, er den stor kan flere ting tas med. Jeg bruker denne veska så og si ofte. Rosa er jo en kjempefin og fresh farge.

Veska:

Her kommer noen gode tips til hva jeg tar med meg:

Mobilen: Denne må jeg absolutt ta med meg! Jeg kan ikke forestille meg flere timer uten mobil. Med mobilen kan jeg sjekke været, se på nyheter, ta bilder eller spille spill hvis jeg kjeder meg. Er ikke mobilen full lada, kan det hende at jeg alltid må "gå rundt med lader".

Lommebok: En fordel med å ha en lommebok, er at det går an å stappe ned de viktigste kortene (bankkort, rabattkort og fordelskort), og selvfølgelig får mobilen inni.

Kontanter: Noen ganger tar ikke butikker eller gatemarkeder imot kontanter når man handler, så noe kontanter burde man ta med. Tenker rundt ca. 100 - 200 kr er greit.


Bankkort: Dra kortet, tast koden og slipp med å lete etter kontanter.

Busskort: Skal jeg dra til et annet sted, er busskort bra å ha. I stedenfor å gå fra sted til sted, rekke avtaler på kort tid kan jeg ta buss for å komme meg fort til stedene.

Kamera: Jeg tar med meg et lite og lett kamera, i tilfelle det er noe langt unna jeg vil ta bilde(r) av, som jeg ikke får tatt med mobilbilder. Eller hvis noe spennende skal skje? Siden kameraet bruker batterier, burde jeg ta med ekstra i tilfelle det blir flatt.

Speil: Bruker det mest til å se hvordan jeg ser ut akkurat nå, men det er ikke så viktig når butikkene og prøverommene også har speil.

Handlevogn mynt "F": Skal jeg ut å handle masse, tar jeg med en handlevogn mynt.

Skrittelleren: Minner om en tamagotchi. Denne teller alle mine skritt. Fin å ha med når jeg alltid vil vite hvor mange steps jeg har gått på en dag.


Notatbok og penn: Skal jeg ta viktige notater og å skrive om viktige ting.

Klokke: Armbåndsur. Når det har gått en stund, så lurer jeg på hvor mye klokka er. Foretrekker å se klokka enn å ta opp mobilen.

Sånn! Da tror jeg det viktigste er nevnt, om ikke dere kommer på noe mer.

#tips #veske #iminveske