CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

november 2014

Ny header

Friske og kalde farger, snøfnugg som daler ned på bloggen og ny header! Jeg kommer til å ha denne headeren ut desember. Bildet har jeg funnet på Google, og har lagt til de tre grå stjernene (klippet ut fra en av mine bilder). Må være dette: 


Røde stjerner justert til grå farge.

- Hva synes dere om det redigerte designet? 

#header #design #bloggdesign #jul

1. søndag i advent

Det er 1. søndag i advent! I morgen er det 1. desember, som er siste måned i 2014. Da kan vi endelig åpne første luke i julekalenderen og forberede oss på dagene som kommer. I år blir det også sjokoladekalender (har vært som en tradisjon). Det beste er sjokolade! Jeg synes det er veldig greit å ha det siden vi alle hadde blitt vandt til det.

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede.

I dag tok vi opp det kunstige juletreet fra boden og pyntet det med lys og hang på julepynt/ting. Det som er positivt med kunstig juletre er at man ikke trenger å kaste det etter hvert år. Under juletreet ligger gavene penpakket inn i gaveesker og julepapir. Når vi først snakker om juletre, så fant jeg en nettside som man kan pynte et juletre. Kult eller hva? Trykk HER for å prøve det ut!

Har forresten veldig lyst til å lage en julekalender på bloggen, noen spesielle ønsker?

#jul #julestemning #advent #desember

15 merkelige fjes i hverdagslige objekter!

1. Nebbete kirketårn.

2. Riv ruskende glad!

3. Forskrekket kiwi.

4. Glad for å holde deg sikker i bilen!

5. Shit, det ligner på en dame!

6. Wæ!

7. Fornøyde kjeler.

8. Sveisen kost.

9. Hater skittentøyet ditt!

10. Aner ikke hva det er, men cute er den vell.

11. Smaken er som bakenden, den er søt!

12. Hater tidlige morninger like mye som det du gjør.

13. Trist vask.

14. Kjempeglad for å være en pinne!

15. OMG, jeg er en dør!

Kilde: http://www.superlike.no/15

Black Friday

Det er BLACK FRIDAY i dag! Til dere som ikke vet hva det er: Det kommer egentlig fra USA og Canada, som har en årlig handledag med mange gode tilbud. I 2010 ble shoppingfenomenet Black Friday for første gang brukt i Norge, da Norwegian Outlet på Vestby introduserte handledagen.

Etter skolen dro vi til Kvadraturen. Jeg synes det var som en vanlig dag siden ikke alle butikker hadde rabatt. Det varierte sikkert fra butikk til butikk. Noe av det jeg kjøpte:

+ noen kalendergaver. Etter det gikk vi til Sandens for å se om det var noe fint vi kunne kjøpe, men det endte opp med å kjøpe ingenting ... Jeg tenker noen ganger at det kan være lureri at de setter opp prisene for så å si at de er på % rabatt for å tiltrekke oppmerksomhet.


Dette bildet er fra Wergelandsparken.

#julestemning #julelys #jul

Gjør det selv - kjøkkenforslag

I 1. time og 2. time hadde vi lekseprøve. Det gikk veldig greit siden jeg hadde lest så godt + trengte egentlig ikke to timer på den. Lett som bare det.

I timene på skolen jobbet vi videre med kjøkkenforslaget. Det skulle leveres i dag, men jeg rakk det ikke. Akkurat nå synes jeg litt synd på meg selv, siden jeg plutselig hadde gjort hele kjøkkenoppgaven alene (føles ut som det). Det er ikke alltid lett å måtte bestemme og ta raske avgjørelser når denne kjøkkenoppgavedelen skulle leveres inn på så kort tid. Begynte på kjøkken på fredag. Gjorde ingenting i helga, men begynte å tegne på mandag. Jeg klarte å tegne en liten plantegning til kjøkken, oppriss og aksonometri. Snart må jeg også begynne på produktkart og den skriftlige delen til kunden om forslaget til kjøkkenet. Og alt det kunne jeg umulig rekke å gjøre ferdig i dag ... 


Her har jeg tegnt aksonometri av kjøkkenet. Opp til vinduet var det 70 cm, kjøkkenbenk på 90 cm. Kjøkkenbenken kunne brukes til å lage mat eller at to personer kan sitte å spise sammen. 


Valgte å tegne plantegningen og opprisset på et A3 ark i målestokk 1:25.


Oppriss av kjøkken. Komfyr med innebygd liten oppvaskmaskin. Frittstående mikrobølgeovn. Helt til høyre under kjøkkenbenken en integrert kombiskap kjøl/frys.


Snart ferdig aksonometri, mangler bare noen farger til veggene.

Dette er et kjøkken fra Strai Kjøkken som heter Uni Komfort. Kanskje til en standard god pris?Følg meg gjerne på Instagram for mer oppdatering! > cindyzhzh.

#interiør #kjøkken #design #tegning

Snøkrystaller som julepynt

På tide å finne fram julepynten! Det nærmer seg jul for hver dag som går, og vi har ikke juletreet ute enda. Det blir alltid det lille kunstige juletreet på ca. 150 cm hvert år. Om vi ikke har funnet det fram enda, har vi jo snøkrystaller som pynt til å lyse opp vår mørke stue hver natt. Utenom huset vårt, har de fleste steder i byen fått juletre, julepynt og utstillingsvinduer som har noe med jul å gjøre. Det er koselig, det!

#interiør #snøkrystall #pynt #stue

Første lekseprøve i morgen

Mobilblogg

Da jeg kom hjem tegnte jeg litt videre på kjøkken (kundeoppdraget). Jeg måtte tegne det selv siden hun jeg jobber sammen med ikke var på skolen.

Nå sitter jeg på sofaen og leser til den første lekseprøven om senger og tekstiler. Håper bare at jeg klarer å huske alt som ble lest siden det er et kapittel om det. Har skrevet 5-6 sider om hva kapittelet handler om, så da håper jeg det er lettere å huske.

Forresten, et innlegg uten bilde(r) er kjedelig så da poster jeg et oppriss av kjøkkenet jeg holder på med nå:

Hjertesmykker

Sponset via Sponsetblogg

Akkurat nå er jeg innom nettsiden til hjertesmykke.no for å se på smykker. Jeg elsker smykker, bare så det er sagt. Alltid koselig å gi som å få.

Nettsiden hjertesmykke.no ble startet opp i høst 2014 av Kristin. Det er en nettbutikk som selger håndlagde smykker som formidler mening. Smykkene er unike og kommer blant annet fra den amerikanske leverandøren Lisa Leonard. Alle smykkene fra hennes kolleksjon er laget med utgangspunkt i den kjærligheten vi ser i barna og ikke minst vakre tanker som oppstår i hverdagen og mellom mennesker som elsker hverandre. 

Noen flotte smykker som jeg fant:

1. Navnesmykke i gull HER
2. Navnesmykke med fødselsstein HER
3. Navnesmykke i 14 karat hvitt gull HER
4. Drømmefanger HER
5. Sølvsmykke med to initialer HER
6. Smykke med en initial HER
7. Sølvsmykke med tre initialer - Medium sirkel HER
8. Gullbelagt smykke i 24 karat - Medium sirkel HER
9. Monogram i hjertet HERBesøk Hjertesmykker:
NETTBUTIKK
 
| FACEBOOK

Stemningskart til St. Joseph leilighet

Nå har jeg laget et stemningskart hvor jeg viser hva jeg tenker på når jeg skal innrede leiligheten L-107. Fargene som prosjektet "St. Joseph" skal bruke har jeg tatt med. Fargene ble litt inspirert av interiørtrenden global mix. De ville ha det fargerikt. Husker kunden sa litt om dette da de var på besøk.

Stemningskartet er en veiledning og inspirasjon til senere løsning av oppdraget. Det kan hende at vi ikke bruker alle fargene i møbler og interiør, men det hadde vært kult om litt av de forskjellige fargene kommer i forskjellige miljø.

#interiør #stemningskart #design #leilighet #kundeoppdrag #interiørtrend #globalmix

Foreslå kjøkkeninnredning

Vi jobbet med en av de to nye leilighetene i dag. Timene ble brukt til å tenke ut nytt kjøkken fra Strai Kjøkken til kunden. De små leilighetene fikk gruppene på to, og de andre på tre fikk den store. Vår gruppe fikk var den minste.

Litt om leiligheten:
Kjøkkenet er ganske lite, og det kunne vi ikke flytte på. Dette går i ett: Kjøkken, stue og soverom (skal heller si sovehjørne som høres bedre ut i dette tilfellet). Ellers er det et lite baderom og en liten vindfang med skyvedør ut til det store rommet. Et skap utenfor leiligheten (lurer på hva det skal brukes til?).  


L-107 på 29,5m2 (+bod 2,5m2).

Jeg har tenkt mye på hvordan kjøkkenet skal være. Da er det bare å lage ferdig plantegningen eller en bit av kjøkkenet, oppriss og kanskje aksonometri når det er klart.

#interiør #kjøkken #kundeoppdrag #leilighet

På befaring: St. Joseph

Nå har vi kommet så godt i gang med kundeoppdraget "St. Joseph" i Kongens gate i Kvadraturen. Vi fikk se bygningen i virkeligheten og de fleste av oss hadde knipset flere bilder og skrev ned stikkord for å huske hva som ble sagt. Vi fikk også en omvisning flere steder i 1. etasje og i kjelleren.

http://bloggfiler.no/zhuo.blogg.no/images/451443-7-1416510345683.jpg

http://bloggfiler.no/zhuo.blogg.no/images/451443-7-1416510562827.jpg


Alt var gammelt. Nå holder de på å rive ned alt og bygge opp nytt. Ute her har de foreslått balkonger og kanskje benker.

http://bloggfiler.no/zhuo.blogg.no/images/451443-7-1416511171974.jpg

http://bloggfiler.no/zhuo.blogg.no/images/451443-7-1416511094102.jpg


Vinduene var veldig høye. Høyde fra gulv til vinduet var på ca. 70 cm. Fra gulvet opp til taket på ca. 2,70 m.

Kunden sa at vi skulle få nye leiligheter å innrede. Jeg synes det var greit å bytte ut det, siden jeg synes det var en stor utfordring å innrede leilighet L-103. Leilighetene vi så på i dag, skulle vi innrede. Det var ikke så stort da kjøkken og stue ligger i ett. Men, så er det felles kjøkken, treningsrom, spillrom, vaskeri, lobby ... å ta i bruk. Da blir det mer trivelig å være sosial.

#kundeoppdrag #leilighet #interiør #kvadraturen

Strai Kjøkken - kjøkkenet i leilighetene

I dag har vi vært på Strai Kjøkken som ligger i Avenyen, Sørlandsparken. Vi så på kjøkkenet som skulle være innredet ferdig i leilighetene som vi nå jobber med til kunden. Hvit og høyglans var det. Vi fikk også sett litt på fronter, benkeplater og kjøkkenknotter.


Vi kan foreslå en annen type benkeplate også. Her er en prøve. 


Kjøkken i 3D design - forslag.


Mange fine kjøkkenknotter.

Litt senere kommer det et innlegg med bare bilder fra forskjellige utstillinger, hold dere oppdatert!

#interiør #kjøkken #strai #kundeoppdrag #inspirasjon

Ferdig "romvirkninger" modell

På onsdag 12. november ble vi ferdig med kapalinemodellen. Fokuset var "romvirkninger", så møblene og andre pynteting var ment som en dekorasjon (også som kunne gjøre rommets virkning). Se hvor fint det ble da vel!


Et siste strøk hvitmaling og lister på gulvet.


Ferdig modell.

Så var det PowerPointen:

Framføring i dag. (utsettes). Litt senere skal vi dra til Strai Kjøkken og IKEA for å se på ulike praktiske løsninger så vi får inspirasjon til å jobbe videre med oppgaven til kunden.

#interiør #kapaline #stue #møbler #design #romvirkninger

Ferdig med dokumentasjonen "Puter i tiden"

Det som skulle leveres inn i dag var: Skisser, arbeidstegning,  litt om stilepoken + fakta om bildet vi hadde valgt og bilder i arbeidsprosessen. Jeg fikk laget et hefte på ca. 11 sider (?). Noe av det jeg har tatt med er dette:


Viktig å vise arbeidsprosessen i bilder og tekster. Det kan si litt om hvordan man har kommet fram til løsningsforslaget. 


Louis Comfort Tiffany har designet bildet som jeg valgte å ha på puta. Det var et glassmaleri, veldig kjent også. Derfor har jeg valgt å skrive litt om bildet og designeren.

#dokumentasjon #puter #kunst #artnouveau #stilepoke

NM i sjakk i Stavanger

Heia mine brødre! I denne helga var det NM i sjakk for barn og ungdom 2014 i Stavanger. Jeg var ikke der, men skulle ønske jeg hadde blitt med dem. Det er alltids spennende å følge med på internett, uansett hvor jeg er. Det var mange deltakere, ca. 400 og det å kjempe seg opp til 1. plassen var nok veldig vanskelig ...


Bildene er lånt fra hjemmesiden.

Forhåpentligvis kommer jeg til å ta bilder av premien(e) de vant litt senere i et nytt innlegg. Håper de har hatt det gøy i Stavanger 14. - 16. november!

#sjakk #nm #stavanger

Romvirkninger i prosess og kundeoppdrag

Vår prosess i bilder - her kommer bildene fra onsdag 12. november:


Vi skjæret ut så det skulle bli til vinduer, brukte kartong til vinduskarmer.


Sofa laget av Camilla og sofabordet av Caroline (og samarbeid).


Utprøvinger som å ha 3 høye vinduer på veggen til venstre og 2 store vinduer på den lange veggen.

Vi får sikkert mer tid på denne oppgaven litt senere, men i neste uke holder vi på med noe helt annet da vi har fått kundeoppdrag som vår neste oppgave. Vi skal innrede St. Joseph i Kvadraturen, Kristiansand (som før var sykehus) for HSH Entreprenør. Nye leiligheter skulle fokuseres på en ung målgruppe, nytt, unikt og skreddersydd boligkonsept. Dette blir så spennende! Vi kommer til å bli delt inn i grupper og samarbeider med å innrede en av de to leilighetene på BRA 30,5 m2 / 33,5 m2.


Flere bilder kan sees HER.

Mer informasjon om dette kommer senere!

#interiør #modellbygging #kapaline #utprøvinger #sofa #sofabord #kristiansand #kundeoppdrag

Arbeidsprosess og "Soverom og tekstiler"-oppgaven

I dag skulle egentlig oppgaven "Soverom og tekstiler" innleveres, men siden alle ikke var ferdig med oppgaven, kunne vi få noen timer på mandagen også. Jeg ble ferdig med oppgaven i dag, siden jeg brukte tid på den hjemme i går. Jeg har fargelagt med fargeblyantene siden jeg ikke var helt flink til å bruke Promaker-tusjene enda (det med teknikk, å få det fint). 

Min arbeidsprosess:

Se hvor mønstret fondveggen med fototapeten var ... Godt å få den forenklet litt, så voldsom den ble da.


Sånn ja. Mye bedre å forenkle veggen.


Detaljer.


Materialkartet - sånn ville jeg ha det. Nummerering og hva det er bilde av = veldig viktig å ha med.


Dette ble brukt til å lime på kartongen: Limpistol, RX-lim og limstift. Må si at limpistolen var kjempebra. Parketten som veier en del, sitter som den skulle (håper den ikke faller av). 

Resten av oppgaven min henger på veggen:

#interiør #materialkart #design #soverom #nordisk #stil

Rommet mitt

Dette bildet er gammelt, tatt for kanskje for 3 - 4 år siden. Dette var rommet mitt, ja. Grønne vegger og nytt parkettgulv. Dette huset ble bygd i 1960 - tallet, mye er oppusset, men veggene her på dette soverommet har vi ikke gjort noe med det. Det kan jo være at forrige huseier hadde malt veggene grønne ...

Soverommet mitt var et lite rom. Her hadde jeg en soveplass og en arbeidsplass. Bak hadde jeg en bokhylle, og ikke noe mer enn det. 

#interiør #soverom #design #oppussing 

Jobbe videre med oppgavene

I denne uka har vi som mål å bli ferdig med oppgavene "Romvirkninger" og "Soverom og tekstiler". I dag ble timene brukt til å jobbe videre med oppgavene (som også overskriften henviser til).   


Vår gruppe la på "parkett" gulv. Disse ble før brukt til persienner (?) som nå har gått til å bli parkett. Når de skulle ligge tett i tett, måtte vi sage litt for å få målene til å stemme.


 


Materialkartet kommer snart på plass. Må bare få plassert alt og ja, det skal være virkelige materialer der. Har blant annet teppeprøve, parkett, tapet, gardiner, sengesett, putestoff og en malingsprøve. Skulle gjerne ha et hvitt teppe, men så ble det et lysgul aktig teppe ... (hva skal jeg gjøre når det ikke er hvitt?)


Fant en parkett som passet inn (ble litt fargeavvik sammenlignet med stemningskartet).


Holder på med å tegne et soverom i to punkts perspektiv (konstruert). For å kunne tegne dette har jeg brukt et A3 ark + et ark på venstre og høyre side da jeg har forsvinningspunkter som hjelpelinjer/streker.

#interiør #kapaline #romvirkninger #tekstiler #soverom #tegning

Én times oppussing


Akkurat nå ser jeg på et program som har noe med interiør å gjøre: "Én times oppussing med Peter Andre" som går på TV 6. Episode 4 handler om da Peter og teamet reiser til Kent for å forandre soverommet og kontoret til Jo Williamson. Designer Ben tar en liten bit av New England med seg inn i hjemmet. 

Noen screenshots fra episode 4:

Det siste bildet var det som var før. De hadde altså klart å oppusse rommene på ca. en time - jeg synes resultatet ble kjempefint!

Se episode 4 av "Én times oppussing med Peter Andre" HER!

Romvirkninger

På onsdag jobbet vi med romvirkninger. Vi ble delt i grupper der vi tegnte skisser og prøvde å få dybde, bredde og høyde i rommet. Etter det bygde vi en modell sammen i kapaline som så sånn ut:


Modell i målestokk 1:10. Bredde: 350 cm. Dybde: 550 cm. Høyde: 240 cm. Senere skal vi sette på vinduer, tapet, gulv og lage møbler.


Jeg lagde en TV og en TV-benk.

Møblene skulle ikke fokuseres mest på, det var romvirkningen. Vi holder på med denne oppgaven mandag og onsdag.

#interiør #kapaline #bygging

Ferdig "Art nouveau" inspirert pute

I går kveld hadde jeg ingenting å gjøre, så da valgte jeg å jobbe videre med puta inspirert av stilhistorisk periode jeg hadde valgt, Art nouveau. Det tok ikke så lang tid å få den ferdig. Synes det var greit å gjøre det hjemme enn å bruke tid på skolen (siden det er 4 - 5 symaskiner og er ca. 13 i klassen ...).


Knappenåler var fint å ha som holdt stoffene sammen.


Symaskinen.


Her har jeg brukt en del knappenåler for å holde stoffene på plass.


Har bare brukt to typer stoff på denne puta + fotoprinten i bomull.


Nærbilder som viser hvordan jeg har sydd.


Åpningen i bunnen.


Ferdig resultat: Framside.


Ferdig resultat: Bakside.

#interiør #artnouveau #fotoprint #design #inspirasjon #tekstil #bildeshoutnovember

Pute inspirert av stilhistorisk periode

Denne oppgaven gikk ut på å designe og sy en pute inspirert av stilhistorisk periode. Fotoprinten i bomullstoff har jeg allerede skrevet ut, kjøpt pute i størrelse 40X40 cm og stoff (kunne velge mål selv).

Pute og stoff fra Stoff & stil. Vakuumpakket pute.

Først klippet vi ut størrelsen på puta i et "matpakkepapir" (eller hva den rullen kalles). Tegnte på mønster og hvor vi skulle ha fotoprinten.  

Fotoprinten i midten.


Sydde sikksakk rundt alle kantene på stoffene.

Jeg skulle egentlig sy på glidelås, men det hadde de ikke ... Da blir det knapper. Jeg har tenkt å sy fotoprinten på det hvite stoffet og på baksida skal jeg ha mønsteret.

#interiør #pute #sy #design #stilhistorie #fotoprint #bildeshoutnovember

Det frister med en ny mobil

Mobilen jeg har nå, er en Samsung Galaxy Trend Plus. Den har jeg hatt i nesten ett år nå, men den ser nesten 100% ny ut. Jeg har vært så forsiktig med den at jeg aldri har mistet den i bakken. Aldri. Jeg bruker ikke deksel, men bruker en mobilveske. Kanskje jeg gått litt lei av mobilen min, siden jeg har hatt den en stund (fikk den i januar i år tror jeg). Og en annen ting jeg ikke liker med den er at batteriet ikke varer evig etter lading (må lade hver dag eller etter to dager). Denne mobilen kostet 400,-. 

Så ... her er den:

Snart har jeg også brukt opp all plassen på grunn av bildene jeg tar. Skulle ønske jeg kunne ha en ny mobil akkurat nå, så derfor er jeg med i konkurransen HER. Man kan vinne en iPhone 6 fra iExpress.no. Det hadde vært kult om jeg kunne vinne en, for jeg synes Apple produkter er litt for dyre. Jeg har aldri hatt en iPhone. Jeg har heller ikke penger til å kjøpe ny og god telefon ...

Mine gamle mobiler som jeg har hatt:

Nå er de så eldre versjoner, at det ikke er mange som har dem lenger. Har bare kjøpt dem som "kontanttelefon" alle sammen, bruker ikke abonnement (blir litt av en sum hver måned hvis ikke).

#bildeshoutnovember

Redigerte bilder (bare for gøy)

De fleste bloggere redigerer bildene etter at de har blitt tatt. Bildene kan være ikke så skape, for mørkt bilde og kanskje har bildene noen forstyrrende elementer i bakgrunnen. Da kan det redigeres etter behov. Etter redigering av bildene, gjør bildene mye mer interessant og finere å se på. Ta en titt på bildene under, så kan du se forskjellen:

IKKE REDIGERT:

REDIGERT:

IKKE REDIGERT:

REDIGERT:

Jeg redigerer de fleste bildene i Picmonkey og noen ganger i Photoshop (noen ganger synes jeg det er lettest i Picmonkey). 

- Redigerer dere bilder?
- Hvilke bilderedigeringsprogrammer bruker dere?