CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

november 2017

HPV-vaksinen

For noen uker siden tikket det inn en viktig melding fra FHI om denne HPV-vaksinen. Det er et tilbud som rettes mot kvinner født 1991 eller senere. Vaksinen er gratis og beskytter mot livmorhalskreft. I morgen skal jeg ta første dose hos legen. Til sammen er det tre doser. Andre dose gis minst en måned etter den første. Siste dose gis minst fem måneder etter andre dose. Gruer meg litt til å ta den, ønsk meg lykke til!

- Har du tatt HPV-vaksinen?

#vaksine #helse #hpv

Ny Art Deco inspirert header

Nå har jeg endelig fått opp en ny header på bloggen min. Det var på tide for å si det sånn! Denne gangen gikk jeg for en Art Deco inspirert stil + litt rosa Sakura-blomster rundt i rammen. Rammen er rundt og symmetrisk. Det fungerer så godt som et speil der bildet av meg selv er blitt rammet inn. Fortell meg gjerne hva du synes om den nye headeren!

Ønsker du header? Jeg lager, les mer HER.

#header #design #blogg #blomster #bloggheader

🎄 DIY: Juletre 🎄

Vi er ennå ikke i desember, men vi har begynt så smått med å lage DIY juletrær som er fine å ha i for eksempel vinduskarmen som pynt. Barna elsker det og alle som vil lage et juletre, kan lage. Dette prosjektet kreves en stor dose tålmodighet, mye klipping, men tenk så fint det blir til slutt!

Materialer du trenger:

- Maler til å tegne av på
- Tykke fargeark
- Penn
- Saks
- Trelim / superlim
- Knappenål
- Stjerne
- "Stubbe" (skjært ut med sag fra en grein)
- Hammer + skrutrekker
- Fruktspyd ca. 17 cm (klipp til hvis for den er for lang, men behold spissen)
- Perler (med hull som kan tres gjennom fruktspyd)

Det er mulig å printe ut disse malene til å tegne av HER, husk at den største (nr. 2) måler 10 cm i diameter.

Slik gjør du det:

1. Over ser du mal til juletreet. Du tegner rundt alle mal med penn: Nr. 1 x1, nr. 2 x2, nr. 3 x3, extra x1, nr. 4 x2, nr. 5 x5. Skriv nummer på hver av de du har tegnet rundt, så vet du hvor mange av hver du har. Klipp ut.

2. Marker en prikk i midten av bladene. Bruk knappenålen til å stikke hull i der du satt prikken.

3. Nå trenger du hammer og skrutrekker. Lag et hull forsiktig slik at litt av fruktspyden kommer nedi, den spisse siden skal vende opp. Ikke lim den fast før du har alle bladene og perlene på plass!

4. Samle sammen alt du har klippet ut i stigende rekkefølge, der nr. 1 plasseres nederst. "Extra" kommer mellom 4 og 5. Så er det bare å tre perle, blad, perle, blad annen hver gang til du når toppen. 

5. Pynt med stjerne på toppen og eventuelt glitterlim rundt for å få et unikt tre.

 

Mitt juletre:

Juletreet mitt er halvveis ferdig, men mangler en stjerne på toppen og julepynt. Det skal skaffes snart. Treet mitt måler 20 cm inkludert stubben. Jeg vil selvfølgelig vise dere senere når alt er ferdig!

#kreativt #kunst #håndarbeid #diy #juletre #jul #xmas

Black Weekend 2017

reklame

Black Friday er over for i år, men løpet er ikke kjørt for de som håpet å rekke julegavehandelen i går. I denne helgen er det fortsatt Black Weekend og her kan dere fortsatt gjøre noen gode kupp på nett. Nedenfor har jeg samlet sammen en del rabattkoder og kampanjer. Er ikke sikker på om alt vises i dette innlegget.

Klikk HER for å se tilbudene!

 

Myke og deilige ullkulebordbrikker

premie fra konkurranse / reklame

I september hadde Sukhi en giveaway på Facebook, og jeg meldte meg på for å prøve lykken og fordi jeg liker alt som har med interiør å gjøre. En uke senere trukket de ut en heldig vinner og en melding dukket opp på innboksen min. Det viste seg at jeg var den heldige som hadde vunnet 2 stk valgfrie ullkulebordbrikker fra Sukhi sin kolleksjon. Det første jeg tenkte var: Så fantastisk (alltid glede når man vinner noe)!

Ullkulebordbrikkene har blitt lagd, pakket og sendt fra Nepal, men ventetiden er verdt det hvis man gleder seg til premien. Gjett hvor glad jeg ble da disse herlige bordbrikkene ankom i posten denne uken?


Alisha - runde

     

Alisha teppet, bildet er hentet fra Sukhi.

Jeg valgte dette multi-fargede bordbrikken fordi jeg likte fargene veldig godt i de ulike nyansene rødt, blått, gult, brunt og grønt. Med mange farger sammen gir det et godt blikkfang på bordet.


Skreddersydd rundt ullkuleteppe

Skreddersy ditt eget ullkuleteppe! Fargene jeg valgte på min ullkulebordbrikke.

Den andre jeg valgte var en skreddersydd rundt ullkulebordbrikke, Med skreddersy vil si jeg nesten har designet min egen ullkulebordbrikke i fargene jeg selv ønsker meg. Til å begynne med, var fargevalg litt av en utfordring. For å få litt inspirasjon til farger, søkte jeg opp på nett etter ullkulebordbrikker. Haugevis med runde og myke bordbrikker i alle slags farger dukket opp og gjorde at jeg til slutt klarte å bestemme meg for hvordan jeg ville ha det:

Inspirasjon av gryteunderlag Kari, bildet over er hentet fra @molekule.no.

I fargene hvit, grå, blå og oransje. Jeg valgte altså komplementærfargene blå og oransje (farger som står overfor hverandre på fargesirkelen). Oransje mest av alt for kreativitet og aktivitet. Blått for kjøligere, avslappende og fargen for himmel, hav og uendelighet. Jeg ble så overrasket over å se det ferdige resultatet. Det var helt identisk med det jeg hadde "designet", wow! Har du sett noe så fint?

Ullkulebordbrikkene er produsert og håndlaget av dyktige håndverkere i Nepal. I diamenter måler bordbrikkene 20 cm. Filtkulene måler ca. 2 cm i diameter og høyden 2 cm. Materiale av 100% ull og har en fantastisk kvalitet varer lenge.

Yashoda Parajuli lagde ullkulebrikkene mine. Det vet jeg fordi hun har skrevet navnet sitt på et stykke papir som er festet til bordbrikken. Alt som produseres i Sukhi kommer festet med et stykke papir med navn på den personen som har lagd det du holder i hånden.

Tusen takk til Sukhi for de fine og myke ullkulebordbrikkene som jeg fikk tilsendt. Sukhi gleder veldig mange med teppene deres ♥

#sukhi #interiør #glede #hjem #bordpynt #ull #ullkuleteppe #ullkulebordbrikke #design

Jeg har spart mye på Black Friday

Black Friday er en av årets største og billigste handledag. Det ble en liten endring i planene. Jeg hadde egentlig tenkt å dra til Sørlandssenteret i dag tidlig siden jeg hadde fri den tiden, men fant ut at det ikke var noe vits da jeg ikke er ute etter noe spesielt utenom å kjøpe julegaver.

Fevennen sendte livesending fra Power på senteret. Tidlig om morgenen stod mange folk i en lang kø utenfor senteret i håp om å sikre seg de beste tilbudene. Power lokket blant annet med begrensede antall Playstation 4 til under 1000-lappen, nettbrett, blendere, smartarmbånd og powerbanks til crazy priser. Ikke rart at alle går litt bananas i dag, for de vil ha det de er ute etter og kjøpe billige ting.

Jeg dro til Sørlandssenteret i 17-tiden og har vært der i ca. 3 timer. Kjøpte ikke noe spesielt, men gikk ganske mye rundt fra butikk til butikk i håp om å finne noe fint. På VIC fant jeg en sort og lang jakke som jeg likte veldig godt, og trodde det var den siste som stod igjen på stativet med -50% rabatt (hadde da nå kostet ca. 550,-), men neida. Den var hengt feil så det var -25% rabatt på den og kostet ca. 700,- (førpris 1440,-). På grunn av prisen var jeg litt i tvil om jeg skulle kjøpe den eller ikke, så jeg bestemte meg for å vente til senere en gang.

Føler Black Friday i år ikke var så billig, fikk som sagt ikke kjøpt noe spesielt. Ved å ikke kjøpe noe har jeg til gjengjeld spart mye på Black Friday!

#blackfriday #shopping

Få -50% rabatt på alle superfine deksler

annonselenker

1.   |   2.   |   3.   |   4.   |   5.   |   6.   |   7.   |   8.   |   9.   |   10.   |   11.   |   12.   |   13.   |   14.   |   15.

Black Friday salget har nettopp startet. Fra i dag til mandag kan du gjøre noen gode kupp, da du får -50% rabatt på alt hos IDeal of Sweden! Se også mitt andre innlegg for flere deksler HER.

Shop i vei HER!

#blackfriday #shopping #apple #iphone #lg #huawei #sony #deksel #idealofsweden

Dilla på juletrær

Nå nærmer det seg desember og snart jul, det går så fint å begynne julepyntingen allerede nå i november, synes du ikke? Og nei, juletreet er ikke satt opp enda. Krysser fingrene for at vi får det opp i løpet av den første uken i desember. I det siste har jeg fått så dilla på å lage 3D juletrær. Vi har så vidt begynt å tegne, klippe og lage juletrær i kunst og håndverk sammen med barna. Her har jeg virkelig tenkt på gjenbruk, for jeg fant noen gamle Glitter-magasiner som var "gått ut på dato". Magasinbladene er litt stivere sammenlignet med et vanlig ark. Jeg kommer sikkert til å lage en video om hvordan man bretter disse 3D juletrærne hvis noen er interessert i papirbretting.

Bare juletreet i midten er brettet med et vanlig A4 kopiark. Det første og siste er brettet med magasinpapir.

#juletre #papirbretting #origami #jul #julepynt

De beste Black Friday tilbudene samlet på ett sted

innlegget er skrevet i samarbeid med Rabble

Black Friday er rett rundt hjørnet, og det er på fredagen som kommer nå, 24. november! Det er årets største shoppingdag hvor alle norske og utenlandske butikker slipper til med utrolig gode rabattkoder og tilbud. Man kan gjøre et godt kjøp og spare en del penger, så mange vil slå seg løs og benytte anledningen til shopping denne dagen. Husk å være tidlig ute for å sikre deg de beste tilbudene.

Bildet over tok jeg på Black Friday i fjor.

I denne uka har de fleste butikker også en hel uke med Black Week - gode tilbudskampanjer hver dag. Jeg vil gjerne gi dere tips om nettsiden Rabble som vil gjøre det enkelt og samler inn alle tilbud under en egen kategori på siden. De har gode tilbud fra helt fra 19 - 27. november! I denne perioden kan du også finne eksklusive rabattkoder, det er bare å følge med! Rabble teller allerede ned til Black Friday ...

Skal du handle på nett og vil ha rabatt? Da vil jeg anbefale å sjekke Rabble først, der får du en oversikt over alle butikkene som for eksempel har rabattkoder, kampanjer og tilbudskoder tilgjengelig slik at det blir billigere å handle derfra. Fordelen med å bruke Rabble er at du kan finne alle tilbud samlet på ett sted, da slipper du å lete rundt på forskjellige sider. Det kan være lurt å handle julegavene allerede på Black Friday, for da har du god tid og slipper å stresse når dagene nærmer seg desember.

Planen min på Black Friday er selvfølgelig å kjøpe julegaver og andre ting til meg selv (som jeg virkelig trenger), og heldig jeg er som har fri på morgenen! Da skal jeg opp tidlig og sikre meg de beste tilbudene. Mest av alt gleder jeg meg til å kjøpe klær, interiør og elektronikk, så må holde et ekstra øye med rabattkodene som plutselig blir lagt ut på siden til Rabble. Det blir så spennende!

Her kan du følge med på Rabble:

Rabattkoder på Black Friday HER, Facebook event HER og Instagram HER.

#rabble #samarbeid #blackfriday #blackweek #shopping

Netflix-søndag

Når man har fått seg Netflix, da blir det mange timer med film- og serietitting! Har som regel ingen planer på søndager, så hvorfor ikke bare sitte og se på noe spennende foran PC-skjermen. Jeg fant en serie som heter Mako Mermaids: An H2O Adventure. Den har hele 4 sesonger og nå ser jeg fra sesong 1 fra første episode. Usikker om jeg har sett denne serien før, men dette er fotgjengeren til H2O: Just Add Water. Veldig lik serie!

Serien handler om de tre havfruene Sirena, Nixie, og Lyla. De oppdager Zac, en vanlig tenåringsgutt som bestemmer seg for å slå leir på Mako Island der havfruene holder til. En kveld, når fullmånen stiger, kommer Zac i kontakt med det magiske vannet av The Moon Pool. Etter en uhell blir han plutselig forvandlet til en havmann, og får evnen til å kontrollere vann med hendene. De tre havfruene prøver å være som normale mennesker på land og følger etter Zac hva han gjør og hvordan han skal takle å leve hemmeligheten. De blir etter hvert bedre kjent med Zac og ønsker å motivere han for å være et vanlig menneske igjen slik at havfrue-flokken på øya blir gjenforent.

#netflix #film #serier #H2O

Jul på senteret

Denne lørdagen handlet vi på Sørlandssenteret også. Siden alt er samlet på ett sted føler jeg det er lurt å legge handleturen til en av Norges største kjøpesenter. Mange butikker har nå satt opp mange fine utstillinger og dekorasjoner av temaet jul. Det er jo snart jul! Kunne ikke la være å ikke ta noen bilder av det jeg så. Her kommer bilder fra en blomsterbutikk.

Dekorasjoner av juletrær, kongler og andre juleting.

Den store bamsen Sigurd er tilbake!

Nydelige Orkidéer.

#kristiansand #lørdag #interiør #jul #handletur

Fra kreativ idé til gatekunst

Vis-à-vis Caledonien i Vestre Strandgate, Kristiansand finner vi gatekunsten til Liquen. På denne store og slitte veggen har det endelig blitt til noe fint som alle kan se og legge merke til. Jeg har fulgt med en god stund fra prosess til ferdig kunst, så bildene under ble tatt i sommer og høst.

Ener Konings har laget gatekunsten på denne veggen. Noe er revet vekk. I skrivende stund er kunsten alt borte vekk ...

#streetart #gatekunst #grafitti #kunst #foto #kristiansand

Scrollbox i menyen på bloggen

Hvis du har en meny på toppen av bloggen som står fast, er det ikke sikkert at alle dine kategorier og arkiv vil vises når man trykker på knappen. En scrollbox gjør det mye enklere som viser hele listen. Koden er samme som jeg bruker på min blogg og den legges inn før <tag:categorylist>:

<div style="width:auto;height:300px;line-height:em;overflow:auto;padding:5px;">

Og her legger du koden:

<li><span class="menu-toggler">Kategorier</span>
<ul>
<div style="width:auto;height:300px;line-height:em;overflow:auto;padding:5px;">
<tag:categorylist limit="100">
<li><a href="${CategoryLink}">${CategoryName}</a></li>
</tag:categorylist>
</ul>
</li>
<li><span class="menu-toggler">Arkiv</span>
<ul>
<div style="width:auto;height:300px;line-height:em;overflow:auto;padding:5px;">
<tag:archivelist limit="100">
<li><a href="${ArchiveLink}">${ArchiveName}</a></li>
</tag:archivelist>
</ul>
</li>
<li><span class="menu-toggler">Lenker</span>
<ul>
<tag:linklist>
<li><a href="${LinkUrl}">${LinkName}</a></li>
</tag:linklist>
</ul>
</div>

#scrollbox #bloggdesign #design #html

Betydningen av Orkidé

Orkidéene her hjemme i stua begynner så smått å visne opp en etter en. Om noen uker er det nesten så trist å se Orkidéene stå igjen med bare grenen uten de vakre blomstene. De har blomstret lenge en god stund nå, i over flere uker. Når blomstene har visnet, sparer vi fortsatt på potteplantene til det kommer nye blomster. Tar bare litt tålmodighet og ca. et år med venting, så en Orkidé kan faktisk blomstre igjen hvis den får riktig stell!

Hadde lenge tenkt til å skaffe nye Orkidéer i forskjellige farger, så vi tok en tur innom IKEA og kjøpte med oss en lyserosa og en mørkerosa togrenete Phalaenopsis Orkidéer i størrelse på 12 cm (de er 60 cm høye!). Fra før av har vi en hvit, en rosa med hvite striper og en med lysegul og rosa togrenete. Da er det fint med litt fargevariasjoner av planter i hjemmet for å unngå de samme fargene. 

Fordelen med å velge Orkidé er at den er lett å stelle og den har lengre levetid. Populær er den også da det finnes så mange forskjellige størrelser og farger å velge mellom. Visste du at en Orkidé står for kjærlighet, sjarm, skjønnhet, luksus, visdom og forståelse? Hvem har vel ikke en eller flere Orkidéer stående hjemme hos seg selv? Jeg tipper alle har i hver husstand!

#orkide #blomster #planter #dekorasjon

Ny indisk teppekolleksjon: Hygge - som gleder og varmer alle

innlegget er i samarbeid med Sukhi

Varmt, lunt og praktisk - det finnes mange gode grunner til å skaffe hjem et Sukhi-teppe. Det jeg liker med teppene fra Sukhi, er at de er unike og spesielle fordi de er håndlagde og i høy kvalitet. Med håndlagde tepper av forskjellige håndverkere er ingen tepper like og det finnes så mange fine mønstre og farger å sette sammen et teppe på. Et teppe er ikke bare et teppe. Jeg ser på et håndlaget teppe som en dekorasjon og et kunstverk som bare må vises fram. Sammen med interiøret skaper et teppe harmonisk stemning i rommet og hjelper oss å få en oversikt over de ulike sonene slik at hjemmet ser ryddig og helhetlig ut. I et rom som har store overflater av glass og betong, er det lurt å ha teppe som demper støy og gjenklang. Personlig når jeg skal velge ut et teppe, er jeg opptatt av at det må passe inn i interiørstilen som farger og eventuelt mønster for at det skaper en rolig balanse i rommet.

Sukhi lanserer nå i vinter tre nye teppekolleksjoner fra India der inspirasjonen kommer fra den skandinaviske Hygge-trenden. «Hygge» heter derfor den nye kolleksjonen og består av flettede filttepper, flettede ulltepper og flatvevde tepper. I vinter inviterer man ofte venner eller familie på besøk for å tilbringe mer tid sammen, da er det ekstra fint med å ha teppe i hjemmet som er håndlaget og består av 100% ull for kos, varme og hygge sammen med de rundt deg som betyr for deg mest.

Ikke nok med det, Sukhi lanserer også en ny teppekolleksjon med fem unike indiske tepper. Du kan bestemme størrelsen på teppet selv og kombinere fargevalg, type og design så du får et stilig og kult teppe som ingen andre har. Her finnes det noe for ethvert hjem og smak.

Å eie et teppe fra Sukhi er en fantastisk følelse siden teppene deres kjennes så godt og varmt mot føttene nå som vinteren like er rundt hjørnet. For hvert kjøp bidrar man også til at de dyktige håndverkerne i India kan leve et godt liv og fortsatt ha jobben de er stolte av å ha. Et gavetips: Til den interiørinteresserte vil det være en perfekt gave å gi bort og få selv, og andre som liker å ha et koselig og vakkert hjem vil også sette stor pris på et nytt teppe fra Sukhi. Rett og slett gaver som varmer og gleder alle! I nettbutikken til Sukhi kan du bestille og tilpasse ditt teppe etter eget ønske (skreddersydd teppe) eller velge mellom ulike tepper som ullkuletepper, løkketepper, flettede filttepper osv ... Her finner du et stort utvalg av indiske tepper. Hvilket teppe er din favoritt?

Jeg vil gjerne dele denne videoen som viser hvordan de lager ull- og filttepper i India. Som du ser så er alle teppene håndvevde og håndverkerne bruker mange uker på å lage et unikt teppe som du får gleden av å eie. Beste kvalitetstepper fra Sukhi varer i generasjoner!

#sukhi #teppe #hjem #interiør #håndlagd #samarbeid

Nytt bloggdesign

Bloggen min har nå fått et nytt design, hva synes dere om det? Jeg tok i bruk rrh's designbygger og endret etter hvert litt på css- og html-kodene for å tilpasse designet etter eget ønske. Designet er responsivt som vil si at det er tilpasset ulike skjermtyper, så om du sitter på laptop kan du se hele bloggen, mens på mobil for eksempel, ser du innleggene tilpasse seg hele skjermen og er en forenklet versjon. Man kan også "zoome" inn bloggen for å se større bilder (testet på en iPhone). Nå mangler jeg en header (må lage en ny), nytt profilbilde og scrollmeny på toppen som viser alle kategoriene og arkiv. Det blir nok kjempeflott til slutt når alt er på plass :-)

Farsdag 12. november

I dag er det farsdag, så gratulerer med dagen til alle fedre der ute. Gi pappaen din en god klem, si noen hyggelige ord, legg ved en liten gave og ikke minst overrask han med frokost på senga. Det vil han sette stor pris på og det var virkelig en god idé denne tidlige søndagsmorgen. Han sover til klokka er passert ti, men ikke over heldigvis. Og frokosten fikk han servert på senga. Denne dagen har vi alle tatt det med ro, er jo tross alt søndag og en hviledag. Godt med helg til å slappe av med en god film på Netflix (har just fått meg det) og bake litt god og gammeldags julebakst for å få opp julestemningen før desember.

Forresten, de fineste blomsterbukettene fant jeg på matvarebutikken. Mange fine lyse og mørke blomster.

#farsdag #søndag #blomsterbuketter #blomster

Oppskrift: Serinakaker

Hvert år på denne delen av tiden bakes det mye tradisjonell julebakst der serinakaker er en av sortene. Serinakaker smaker kjempegodt, i hvert fall etter å ha lagd etter denne enkle oppskriften som gir ca. 32 stk! Et par serinakaker får deg fort i julestemning (selv om vi fortsatt er i november måned), men bare se hvor gode de er med mandler i og perlesukker på toppen.

Du trenger:

🌟 75 g smør/margarin, romtemperert
🌟 ¾ dl sukker
🌟 ½ egg
🌟 ½ ts vaniljesukker
🌟 ¼ ts hornsalt
🌟 ca. 2 ½ dl hvetemel
🌟 ½ egg, til pensling
🌟 5-6 mandler og/eller 1 ss perlesukker

I stekeovn: 180 ˚C midt i ovnen i 10-12 minutter.

Fremgangsmåte:

1. Rør smør/margarin og sukker kraftig til det blir kremaktig.

2. Rør inn et halvt sammenvispet egg.

3. Sikt på hvetemel blandet med vaniljesukker og hornsalt.

4. Arbeid deigen jevn. Dekk til deigen og sett den kaldt i ca. ½ time.

5. Del deigen i fire og trill hver del til en jevn pølse som du deler i åtte like store deler.

6. Trill kuler og sett dem på bakepapir på en bakeplate.

7. Trykk kakene litt flate med en gaffel, pensle dem med egg og strø med litt perlesukker og/eller hakkede mandler.

8. Stek kakene lysegule. Avkjøl dem på rist slik at de blir sprø.

#mat #kake #småkaker #julebakst #jul #julekaker

Bli med til Odderøya

I dag vil jeg ta dere med opp til Odderøya. Vi skal ikke gå helt opp til toppen, men gå ca. halvveis. Her ser dere Vaktbua Cafè, det første vi ser og ligger ved inngangsporten til Odderøya i området. Det finnes kunst og underholdning i denne caféen.

Her har de hengt opp noen papir lykt dekorasjoner i rosa og blå farger i greinene på treet. Vi går videre til vi ser en liten skog med fuglehus og klatreplanter på trær. Det er før vi kommer til Odderøyhallen. Da ser vi dette:

"Uglehus" - er ikke sikkert at det finnes ugler her i området, men det ser mer som et fuglehus siden hullet er så liten. Når vi kikker over oss, oppdager vi en flokk med fugler som storkoser seg høyt oppe på trærne:

Klatreplantene kryper opp på trærne. De kalles for Bergflette eller Eføy.

Innover den lille skogen finner vi en menneskeskikkelse lagd av noe skinnende bak en jerngjerde.

#foto #odderøya #klatreplanter #skog #kristiansand

Kilden teater- og konserthus

Kilden teater- og konserthus holder til på Odderøya i Kristiansand. Byggestilen er modernistisk arkitektur. Modernismen innen arkitektur er blant annet Funksjonalisme (formgiving) og Den internasjonale stilen (rene, enkle former og linjer, uten "pynt"). Bygget stod ferdig i 2012 og siden begynnelsen har Kilden gitt kunstopplevelser og levende musikk til publikum.

Fasaden på Kilden har en bølgende abstrakt trevegg.

Det blåste mye i dag. Masse vannbevegelser.

I nærheten finner vi også noe kunst.

#foto #kilden #arkitektur #stilhistorie #odderøya #kristiansand

Video: Smoothies

I forrige uke lagde jeg en kjempegod smoothie der jeg blant annet puttet oppi jordbær, appelsin, banan, skogsbær og kirsebær. Blenderen blandet alle ingrediensene sammen til en deilig smoothie. Det smaker himmelsk! Jeg har filmet hele fremgangsmåten, og håper noen vil prøve ut oppskriften etter å ha sett videoen.

På bildet til venstre: Forsøk 1 med frosne jordbær, moden banan, kirsebær yoghurt og appelsinjuice.
På bildet til høyre: Forsøk 2 med ferske jordbær, moden banan, skogsbær yoghurt, appelsin og appelsinjuice.

Se videoen:

 

#smoothies #mat #mellommåltid #jordbær #banan #skogsbær #kirsebær #appelsin

Foto av katten

Jeg så tilfeldigvis denne katten da jeg var på vei ut. Katten satte seg ned under et tre og lot seg bli fotografert av meg. Jeg lurer på hvilken katterase den tilhører? Ikke lett å si når man ikke kan navn på de ulike katterasene når det finnes så mange. Her er noen bilder av katten jeg møtte:

Etter å ha tatt bildene kom katten bort til meg og ville bli kost med. Skjønne katten!

#katt #katterase #kjæledyr #foto

Halloween makeuplook: Skull

Før Halloweenkvelden testet jeg ut en genial app der man kan ta en selfie og legge på 3D sminke. Det funket og resultatet ble så fantastisk flott! Jeg ser til og med ganske så realistisk ut på bildet, men dette er ikke virkeligheten. Inspirasjonen til sminkelooken tok jeg i utgangspunkt fra bildet til høyre. Makeuplooken ser nesten akkurat lik ut som på bildet, men noe forskjellig som på nesen, linsene på øynene og de tre sorte prikkene.

Fortell meg gjerne hva du synes om looken min!

#halloween #halloweenlook #makeup #sminke #skull

Bilder fra Halloweendagen

Håper alle har hatt en fin Halloweenfeiring i går! Her hos oss har det vært en fin kveld helt til det kom masse barn i all slags stilige kostymer og sa "knask eller knep" utenfor døra vår. Men vi var hele kvelden forberedt, så noen av oss måtte hele tiden titte ut av vinduet å se for å være sikker på at det virkelig var noen som kom. De som kom var mange små og noen store. Det ble delt ut mye godteri, og vi har enda mer godteri til overs. Se bilder fra Halloweenkvelden!

Snapchat hadde filteret Happy Halloween. Det måtte selvfølgelig brukes til å ta noen raske selfies.

I år kjøpte vi det minste gresskaret vi fant i butikken og det var litt mindre enn vanlig. Vi skjærte først ut toppen og puttet på lokket, deretter øyner, nese og munn. Så puttet vi på med telys inni gresskaret. Innmaten sparte vi på da det kan lages gresskarsuppe.

Se, så fint! På baksiden av gresskaret kuttet vi hull slik at det så mye koseligere ut. Og lysere. 

I bakgrunnen ser dere Halloween gresskarbøtta fylt med godteri. Hadde bare to poser med Bolsjer fra Normal, men resten er smågodt.

Det lille runde spøkelset har jeg lagd og det hang jeg opp på vinduet mitt.

Uteplassen har vi også pyntet. Gresskaret stod utenfor på et bord.

#halloween #feiring #31oktober #gresskar