hits

desember 2014

Godt nyttår!

Ønsker alle sammen godt nyttår! Dette er et tidsinnstilt innlegg, nå som dere leser dette (sannsynligvis) er jeg hjemme og ser på fyrverkeri! I mange år har jeg kun sett på fyrverkeri, har aldri fyrt opp selv (synes det er litt skummelt). Det er nok det tryggeste å se på. Nyttårsforsett? Nå må vi huske å skrive 2015, ikke 2014.

#2015 #nyttårsaften #nyttår

Nyttårsaften


Bildet her er fra San Francisco New Years Eve Fireworks Show (fant på Google). Synes det var fint, så litt inspirasjon til dere.

God nyttårsaften! I dag har jeg laget noe kreativt, det legger jeg ut litt senere. Det er foreløpig litt hemmelig. Om noen timer er det nyttår, og da skal vi se på fyrverkeri. Jeg gleder meg masse allerede!

#2015 #nyttår

Tilbakeblikk 2014

Jeg kjører på som dere ser mange andre bloggere gjør - tilbakeblikk på 2014. Dette innlegget blir veldig langt!

JANUAR:

Åpen skole 23. januar der vi fikk besøk av mange andre elever, foresatte og lærere fra forskjellige skoler. Vi hadde satt opp en utstilling for ungdomsbedriften, utenfor klasserommet så folk kunne se hva vi holdt på med. 

Messedagen på Sørlandssenteret! Vi stod ved den nye broa, nærmest Burger King. 

 

FEBRUAR:

Vi skulle søke oss videre til VG3. Jeg var ikke i tvil på hva jeg skulle søke, så jeg søkte VG3 Interiør på førstevalget og VG3 Påbygging til generell studiekompetanse for yrkesfaglig på andrevalget. Det skulle egentlig listes opp 3 valg, men jeg visste ikke hva jeg skulle velge som nummer 3.

Uansett, jeg fikk første valget og kom inn på VG3 Interiør til høsten. 

9. februar lagde jeg en video der jeg viste hvordan man lager kake fra bunnen av. Selveste kakebunnen er kjøpt ferdig, men resten er funnet opp selv (være kreativ)? 


Denne videoen er mest sett, 700 ganger og den ble veldig populær blant mine videoer.

10. - 14. februar (uke 7) var jeg på opplæring i bedriften Carlsen Fritzøe på Sørlandsparken. Det var veldig spennende, så jeg lagde en video i samme slengen. 

Var mest på kjøkkenavdelingen i 2. etasje. Etter å ha vært ferdig på opplæring, skulle vi skrive en rapport om hva vi opplevde og svare på noen spørsmål. Det var lurt å ta bilder underveis og følge med på ting. 

 

MARS:

Ble ferdig med aksonometri til kjøkkenet. Kjøkkenet var den første aksonometrien jeg tegnet.

Tok et nytt bilde av det da jeg ikke hadde noen fine i arkivet.

19. mars var det fylkesmesse for ungdomsbedrifter 2014. Vi hadde stand på Sørlandssenteret ved MENY (som før het Ultra). Vi registrerte oss og fikk tildelt stand nummer 97. Det var 104 ungdomsbedrifter og 613 elever fra Vest-Agder og Aust-Agder som konkurrerte.


FreshFreeze UB vant premier. 2. premie for beste utstilling og 2. plass for beste ungdomsbedrift i Vest-Agder! 

 

APRIL:

Lagde kake, pyntet med fantasi.

3. april var det påskeutstilling på skolen. Da var det nytt design til utstillingen, gul farge.

 

MAI:

Var med på en kreativkonkurranse på skolen.

På 17. mai skjedde det noe rart. Hvor er skolen? Hvor er fanen vår? Det var ingen som stod på 43, kun noen vakter ... Jeg kunne ikke tro at "nr. 43" skulle være helt tom! Så rart!

Lagde møbeldesign som en modell (stilhistorie). 

Havnedagen 31. mai. Det gikk en skyttelbuss kalt "Kristiansand Sightseeing" (en buss med to etasjer) som gikk fra byen til havna (Kilden). Båtene var på plass, mange aktiviteter, utstillinger, konkurranser, salg av mat ... 


Ganske koselig å sitte i 2. etasje på bussen.

 

JUNI:

Eksamen i programfag. 

En 2-roms leilighet. Innrede kjøkken og stue. Så kom jeg med dette produktkartet.


Plantegning.


Oppriss.

Hele klassen på historisk besøk hos Vest-Agder-museet Gimle Gård og Vest-Agder-fylkesmuseet. Vi skulle lære om noe i stilhistorien (?).

I den siste uka før sommerferien var vi på besøk hos to lærere.


Fiske krabber og krabbeløp + god mat!

I begynnelsen av sommerferien hadde vi en ryddeuke i huset:

 

JULI:

Bloggen fylte 5 år 12. juli - da har jeg hatt bloggen lenge! 
 

Fotball VM 2014 finale: Tyskland og Argentina. Overraskende nok, ble det 1 - 0 der Tyskland tok seieren! (ikke at jeg er fotballfan, men dette er jo VM).

Tok bilde av en sitronsommerfugl i hagen som jeg ble ganske fornøyd med. Mobilbilde.

 

AUGUST:

Skolen vår ble tatt ut i streik, mistet undervisning i ca. to uker. 

Skulle ha endret denne timeplanen, den er feil på onsdag - da begynner vi en time senere.

Var nede på Kvadraturen og tok noen bilder ved Christiansholm.

 

SEPTEMBER:

Da var streiken endelig slutt og vi kan gå tilbake på skolen. Vi begynte på skolen 2. september.

Jeg fikk nytt kamera - Sony a3000 + minnekort og kameraveske!

Dyreparken i Kristiansand - LOS Dagen 7. september. 

Vi så også en som var på frifot!

Designet kjøkken på IKEA Homeplanning (hadde aldri gjort det før).

OKTOBER:

Dro på byvandring i byen fordi jeg ville teste ut det nye kameraet mitt.

Dro også på IKEA så jeg kaller det hele for IKEA vandring.

Juleutstillinger allerede?
 

Jeg og mamma feiret bursdagen sammen.

Lillebror hadde også bursdagsfeiring i denne måneden. Det ble laget en veldig spesiell kake.
 

Egen arbeidsplass som jeg ble veldig fornøyd med.
 

 

NOVEMBER:

Sydde pute "Art Nouveau" inspirert.

Framside.


Bakside.

Kundeoppdrag "St. Joseph" i Kongens gate. Dro til IKEA og Strai Kjøkken for å få inspirasjon til å innrede leiligheten. Vi var også på befaring.

Leilighetene som skulle innredes var en liten og en litt større. Jeg fikk denne:

Kjøkkenforslag.

 

DESEMBER:

Kunden kom, presentasjon for dem + lagde en PowerPoint der vi forklarte planløsninger.

Julestemning i Kvadraturen, her er et juletre som står på Torvet.

Juletre på Sørlandssenteret.
 

Juletreet hjemme.


Juletre på skolen.

Juleavslutning siste skoledag før jul i klasserommet.

Juletreet hjemme 24. desember.

Kakemenn baking. Dette skulle vi ikke glemme i år!

#oppsummering #tilbakeblikk #2014

Instagrambilder som har kommet på trykk i avisen

Nå har jeg ikke notert nøyaktig dato disse bildene kom på trykk, men jeg fikk mange bilder på trykk i KristiansandAvis i løpet av årene 2013 og 2014. Jeg husker bare at jeg startet med bildet #herbs (det lille bildet nederst i midten) og sluttet med #gatemarked på Torvet (stort bilde nest nederst til høyre). Jeg kommer fortsatt legge ut flere bilder etter nyttår på instagram.


#kristiansandAvis

Nå holder jeg på med et/flere nye innlegg, en oppsummering av året 2014. De fleste som bloggere har dette. Hvor mange deler ønsker dere å ha? Altså at jeg deler året 2014 i hvor mange innlegg?

#oppsummering #instagram #bilder #inspirasjon #avis #minner #2014

Lage kakemenn - få opp julestemningen igjen

I går kveld kom jeg på noe som vi hadde glemt å gjøre i år: Å lage kakemenn! Jeg hadde tenkt å si det, men hørte noen lyder på kjøkkenet. Mamma var gått i gang med å lage deigen, så kom jeg og ville være med. Selvfølgelig kunne jeg være med å hjelpe til! Elsker det, hvert år må vi huske å lage kakemenn!


Kjøkkenbordet (spisebordet) var i høyde på ca. 74 cm, måtte bøye meg for å arbeide (det verket etter å ha stått her i noen timer).


Kjevle, kjevle deigen.


Her hadde vi mange former å velge mellom. Det var former som: Hjerte, stjerne, juletre, engel, sjiraff, kamel, hare, krokodille, isbjørn, dame ...


Kakemenn oppå langpannene. Målet var å få de så tynne som mulig. 


Her står de i kø, en etter en som skal i ovnen etter tur. Det gikk ca. 4 brett med kakemenn. 


Se hvor fine de ble! Litt tykke, men det går bra!


Så har vi pyntet kjøkkenet med lys som også kan pyntes ute. De er merket med IP-grad som vil si at de tåler vann, fukt, støv og lignende. Det ga veldig stemningsbelysning og følelsen i rommet oppleves som koselig og underbelysende.

Vi har sluttet å bake pepperkaker fordi vi heller kjøper dem i bokser. Og fordi ingen av oss liker så godt pepperkaker (vi foretrekker kakemenn istedenfor). Her er resultatet:


Instagrambilde. Dette ble bra!

#interiør #jul #julestemning #mat #kakemenn #baking

LinkWithin - "relevante innlegg"

LinkWithin er en blogg widget som vises under hvert innlegg som liker til relaterte "historier" fra din bloggs arkiv. Widgeten linker til relevante innlegg og som kan være interessant for leserne av en bestemt kategori, holde dem engasjert med bloggen din, og økende trafikken. Det er ikke nødvendig å registrere seg, og det er enkelt og gratis å bruke. Jeg har en slik widget hvis dere trykker inn og kommenterer dette innlegget, så ser dere den. Vil du også ha en på bloggen din?

Bruker du blogg.no velger du "Other" på Platform. På Width bestemmer du hvor mange innleggforslag det skal vises (jeg har valgt 5). Trykk på "Get Widget!" og lim inn koden du får på avansert design > forside/innlegg/kategori/arkiv > før </body>.

#bloggdesign #html #innlegg #linkwithin  

Julaften (gaver og juletre)

Etter middag samlet vi oss rundt juletreet og åpnet julepresangene. For å si det sånn, så var det mye når vi fikk alle tingene samlet under juletreet: 


Her var det Nintendo 3DS spill, refleksvest, hudkrem, gensere, bukser, sko, hansker, mandler og konfekt, buffer (sånn til å ha rundt halsen), gymbag og et pepperkakehjerte. Øredobbene syntes ikke på bildet.


Vårt fine kunstige juletre, synd at vi ikke hadde stjerne på toppen ... Det ble et hjerte istedenfor. 


Hjertepynt.


Julekule.


Genseren til broren min altså - han har den på.

Jeg fikk klær: En genser, en bukse og en refleksvest. Ingenting er for lite, og det synes jeg var helt greit. Man kan ikke forvente at man skal få det man har ønsket seg mest til jul. Er glad for at jeg fikk det jeg ønsket meg. Hva med dere andre som ønsker/forventer ting på ønskelista, og får det? Jeg tenker på: Jo mer man får, jo mer bortkjemt blir man (prøver ikke å sikte til noen altså om noen føler seg truffet). Det er ikke alle som har det like bra. Tenk på de andre i hele verden som ikke har det så bra som oss ... Hva får de? Alt de ønsker er fred på jord og i trygghet + kanskje noe annet. Litt senere kommer jeg sikkert over de som har fått mer enn meg og har fått det de har ønsket til jul. Tenk at noen er så bortskjemt ... (da sikter jeg til innlegget HER).

Innlegget jeg linker til, viser en gavmild mor som drar til butikken for å kjøpe en iPhone 6. Butikken var utsolgt for telefonen, og de hadde en iPhone 5 på lager. Moren kjøpte telefonen til datteren fordi hennes gamle var knust. Men datteren ville ikke ha den, hun ville ha 6-eren så hun klikka og rømte hjemmefra. 

"Barn og ungdom vet hva som er hypp på markedet når det kommer til elektronikk. Det hjelper ikke å kjøpe Iphone 5 om alle andre har Iphone 6, det vil bare føre til mobbing, noe som er fullt forståelig når Iphone 6 er mye tynnere enn Iphone 5."

Tenk at moren har kjøpt en ny telefon og datteren ikke liker den? Egentlig så tror jeg ikke på at denne historien er sann, men det kan godt skje en gang i blant! Hva tror dere? Har dere forresten fått noe fint til jul?

#jul #julestemning #gaver #julepresanger #desember #julaften

Merry Christmas!

God jul!

Det er julaften, og endelig kom snøen også! Det skjedde i ettermiddag, det så helt magisk ut. Kanskje det var fordi vi tenkte på snø hele tiden. Nå er det i hvertfall "White Christmas". Snart skal vi spise middag, og åpne julepresanger. Jeg skal huske kameraet, så det blir bilder og.

#jul #julestemning #juletre #inspirasjon #hverdag

Lille julaften

Det er lille julaften i dag. Mesteparten av dagen så jeg på "Pakten" (en norsk drama- og filmkomedie som går på NRK Super) på PC-en fra 1 til 6, og 23 og 24. Grunnen til å hoppe over noen dager, var at jeg ikke hadde begynt å se fra episode 1 - som var veldig spennende, så måtte jeg bare se videre. HER kan dere se alle. Det var lillebror som ville anbefale meg å se på det, så tusen takk til han.


Låner et bilde som jeg har funnet på Google, som skal forestille en nisse.

 

Kort fortalt om hva det handler om:
For lenge siden inngikk det en pakt mellom nissejenta Saia og en menneske gutt Nikolaj Grundtvig. Pakten var at de alltid vil beskytte hverandre dersom en av dem ble utsatt for fare. Pakt mellom et menneske og en nisse var den eneste som var sterk nok til å kjempe isheksen Iselin, som i mange år hadde jagt etter nisser. 

Nå er pakten forsvunnet. Iselin har igjen forsøkt å bli nissens herskerinne, og innen Saia har klart å fortelle hvor pakten er lagt hen, blir hun frosset av isheksen.

Nå er det opp til Saias datter Lyda, hennes mann og sønn Fabio Gibbus å finne pakten igjen. Samtidig må de finne et menneske som kan bruke pakten sammen med Lyda, for at det skal fungere. Lyda fant gutten Malte, en svak gutt som blir mobbet av de andre i klassen hans. Hun får overbevist de andre nissene om at han er den rette til å bruke pakten.

Malte går med på å hjelpe nissene til å finne pakten. For å finne det må de passere tre magiske prøver. Men lite tid har de, for Iselins makt blir sterkere og sterkere, og hun er også på jakt etter pakten, så det kan alltid bli ødelagt.

#jul #julestemning #film #pakten

Handledag på en søndag

Sørlandssenteret åpnet kl. 14, så vi dro ut i god tid før det. Dagen i dag ble brukt til å handle inn de siste julegavene. Nå er det ikke lenge igjen til jul. Det var ikke så lett med julegavene da det var vanskelig å bestemme seg hva man skulle kjøpe. Etter å ha gått flere runder i Sørlandssenteret, fant jeg noe fint som kunne julegaver (skriver det ikke her, det er hemmelig). 


Her er et bilde av et nydelig juletre. Mange steder var det pyntet juletrær og juleutstillinger. Fikk ikke tatt så mange bilder da tiden gikk utrolig fort.

#jul #julestemning #julehandel

4. søndag i advent

I dag tenner vi alle de 4 lysene, det er 4. søndag i advent. Det er 3 dager til jul, ikke lenge igjen. Fortsatt ikke noe tegn til snø, men jeg så på værmeldingen at det ikke kommer noe snø i de neste dagene? De melder ihvertfall delvis skyet og plussgrader (!). Lurer på hvor snøen har tatt veien ... 

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 

Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede. 
De står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld, 
for lengsel, håp og glede. 
De står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi tre lys i kveld, 
for lengsel, håp og glede.

Vi tenner fire lys i kveld, 
og lar dem brenne ned, 
for lengsel, glede, håp og fred, 
men mest allikevel 
for fred på denne lille jord 
der menneskene bor.

Litt senere drar jeg kanskje på shopping, for de siste julegavene skal kjøpes inn. Uansett så har jeg lite tid igjen, så må jeg fort benytte sjansen da kjøpesenteret holder søndagsåpent (yes!). Er dere ferdig med julegavene?

#jul #julestemning #advent #shopping

Ukjent fisk oppdaget i det største havdypet

Den underlige fisken ble filmet av et team av internasjonale forskere i Marianergropen i Stillehavet, det største havdypet på planeten. Denne skapningen ble filmet på 8143 meters dyp. De tror det er en ukjent art av ringbuker (engelsk: snailfish). Ringbuker er kjent for å trives på ekstreme dyp, og det er en annen variant av arten som holdt den gamle rekorden. - Den er utrolig skjør, og når den svømmer, ser det ut som om den har et tørkepapir flytende bak seg. Den har også en merkelig snute, som minner mest om en tegneseriehund.

Kilde: HER

#nyheter #fisk

Julefrokost, siste skoledag før jul

Kl. 09:00 hadde vi julefrokost i klasserommet. Før det hjalp vi til å dekke på bordene. Alle tok med seg litt pålegg hver og noe å drikke. Klasserommet var julepyntet. Pultene ble satt opp som langbord og fargene var hvitt, sort, sølv og rødt.    


I går hadde flere i klassen tegnt og malt opp en søvnig + glad julenisse på en rull klistret på verandadøra som sa: "Hoho! Hoo!". Koselig å se dette i dag (selv om det er siste skoledag før jul)!


Vakkert pyntet julebord. I en "gaveeske" lå det en julepresang til oss fra lærerne. 


Velkommen til interiørklassen, der det kreative skjer!


Ingen jul uten julebrus! Vi skulle gjerne ha hatt en quiz med premie (se øverst på bildet), men det hadde vi ikke tid til. Noen skulle til kirka som begynte kl. 10 (?) og noen skulle på jobb ... Det ble en liten, kort og spesiell siste skoledag.

Dere må lure på hva som er inni denne?

Vi fikk dette som julepresang:

Et Kinderegg (sjokolade og overraskelse). Jeg fikk en motorsykkel, men alle andre fikk forskjellige leker.

En engel (pynt som man fester på klær). Synes denne var kjempefin!

Siste bildet i dette innlegget er et juletre som står på Tangen VGS i 1. etasje. Og da var dette innlegget slutt. Sist, men ikke minst, vil jeg ønske alle sammen en riktig god jul og godt nytt år, så sees vi i det nye året 2015. Håper også at dere vil følge bloggen min i juleferien.

#jul #julepynt #julestemning #interiør #skole #sisteskoledag #2014

Julekalendertips: Sjokoladeegg med overraskelse

Jeg spiser mye sjokolade i denne måneden. Hvis jeg skulle anbefale noe god sjokolade, så er det Kinder Surprise! Man får aldri nok av denne sjokoladen. Det er en sjokoladeform av et egg og en liten boks med leker inni. Noen kan bygges og noen er hele. Husker veldig godt da jeg samlet på lekene da jeg var liten - og vips hadde jeg en isboks full av leker. Hva skal jeg med det nå? Jo, noe har jeg som pynt på rommet og noen til mine små brødre :)

Anbefales til kalendergaver. Kanskje noen av dere fikk dette i julekalenderen?
Måtte bare ta bilder av dette, siden jeg øver meg på å ta gode bilder med mitt kamera, Sony a3000. 

#kinder #surprise #sjokolade #jul #julestemning #foto

Juleverksted: Papirbrettet julestjerne

I dag hadde vi juleverksted i klasserommet med julemusikk. Det var nest siste skoledag før jul, så hva med å ha det litt koselig? Vi lærte å brette julestjerner på en helt uvanlig måte. Da jeg så den første gang, synes jeg den så ganske avansert ut å lage. Etter å ha laget en selv, var det ikke så vanskelig likevel. Gøy å prøve ut nye ting! 

Du trenger:
- 6 - 10 ark (samme hvilken størrelse)
- Blyant
- Linjal
- Limstift
- Saks/papirkutter 
- Noe til å henge opp med 


Først tar du en bunke med 6 ark (her har jeg brukt A4-ark) og kutter de opp kvadratisk. Mitt tips: Bruk 6 ark, fordi 10 er litt for mange. Brett arket diagonalt to ganger så det blir en trekant (se bildet).


Strek opp 1,5 cm mellom hver av strimlene (6 eller 7 linjer). Jeg har brukt 7 linjer. Bruk linjal til å få det likt på alle sammen.  


Bruk papirkutter eller saks og klipp etter strimlene. Pass på å kutte den siden som er to sammen på, ikke den med brettet kant.


Dra forsiktig arket fra hverandre slik som vist på bildet. 


Begynn å lime innerst kant i kant med limstift. Lim annenhver strimmel sammen. 


Du gjør det samme på den andre siden (snu når du er ferdig).


Etter at du er ferdig med en og en, kan du lime den sammen bunn mot bunn og det ytterste mot den ytterste kanten.


Der har vi det ferdige resultatet.


De fleste i klassen hang opp sin ferdige julestjerne, og den helt til venstre er min. Som dere ser, så burde jeg ha tatt 6 stk istedenfor 10 stk (vet det er mange, litt kaos der). Og det ser litt rart ut på bildet ...

Fant forresten en lignende video om dette her (på dansk):

#papirbretting #julestjerne #julestemning #diy #design #interiør

Siste uke på skolen i 2014

Vel, overskriften høres kanskje litt merkelig ut (?). Det er siste uke på skolen før juleferien, tiden går fort! I denne uka holder vi på med helhetlig leilighet og belysningsoppgaven. Målet er å bli ferdig med boka om belysning i denne uka, men det ser ut som de fleste ikke er ferdig (kundeoppdraget ble litt utsatt så vi jobbet med det istedenfor).

Nå er det sånn at jeg sitter mye hjemme og jobber med dette. Det kommer til å bli minst 10 sider! Håper jeg blir ferdig i morgen, men hvis ikke så får vi sikkert jula å gjøre ferdig den oppgaven.

#interiør #belysning #oppgave

3. søndag i advent

I dag er det 3. søndag i advent. Bare 10 dager igjen til jul. Når jeg ser ut av vinduet, er det ganske vått på asfalten og ingen tegn til snø. Det ser også veldig kaldt ut (glad jeg sitter inne i varmen akkurat nå).

Vårt juletre som er pyntet og klar til jul. Mangler kanskje noe håndlaget pynt.

Vi tenner det tredje lyset og synger:

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 
Det står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld, 
vi tenner det for glede. 

Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede. 
De står og skinner for seg selv, 
og oss som er til stede. 
Så tenner vi to lys i kveld, 
to lys for håp og glede.

Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.

Mesteparten av dagen har jeg brukt til å jobbe videre med belysningsoppgaven. Denne skal snart leveres og jeg har kommet ca. halvveis.

#jul #julestemning #interiør #advent #lys

The Støveldance

Nå kan jeg og lillebroren min denne sangen "The Støveldance". Synes den er en blanding av både norsk og engelsk - og joda! Litt slang også. Jeg har fått den på hjernen allerede! Fra de populære julekalenderen "The Julekalender" på TV2.

 

#jul #julestemning #musikk

Belysning

I dag hadde vi om belysning. Vi skulle lage vår egen oppslagsbok som vi senere kan bruke i forbindelse med alle oppgaver. Nå har vi allerede laget et hefte om vinduer og dører, så det blir ganske lett å lage en slags oppslagsbok i denne oppgaven. Formatet vi skal lage er i A5 eller A4 (jeg valgte A4).

http://photos-h.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10860154_1517051951915119_135232769_n.jpg
Her er et bilde av forsiden, men av en eller annen grunn fikk jeg bildet skrevet i A3 ... vel, da får det være den nye forsiden på permen min siden den var så fin.

Overskriftene vi skulle ha med:

 1. Forholdet mellom farge og lys
 2. Fargetemperatur
 3. Utnyttelse av dagslyset
 4. Forskjellige typer belysning
 5. Ulike typer lyskilder
 6. Ulike lampetyper
 7. God belysning i ulike rom
 8. Lys som stilskaper
 9. Lysplan
 10. Oversikt over måleenheter

#interiør #belysning #lys #lyskonsulent

Tusen takk!

I dette innlegget ønsker jeg å takke alle kjære lesere som har vært inne på bloggen min. Om dere er nye eller faste lesere av bloggen min, så betyr det veldig mye for at dere titter innom og ser hva jeg har lagt ut. I går fikk jeg nesten besøk av 100 unike norske lesere, plass nr. 18 i Kristiansand. 

Tusen takk igjen, for dere er herlige!

#blogg #lesere

Innrede en hel leilighet

Ny oppgave: "Innrede en hel leilighet". Først starter vi med å analysere, så begynner vi å etterhvert tegne skisser. 3 punker som er viktig i denne oppgaven:

 • Helhetlig stil
 • Funksjonelle/flerfunksjonelle løsninger 
 • Kreative løsninger av rommet


Plantegningen i mål 1:50:

Det er en selveierleilighet i en stor og gammel bygning som ikke har vært oppdelt til leiligheter før. Det er en leilighet som ikke skal deles opp med faste vegger siden kunden trenger fleksibilitet. Det kan kun settes opp en eller flere lettvegger rundt trappeoppgang. Bygningen er fra slutten av 1700-tallet. Den ligger i en ganske stille gate midt i en by.

#interiør #leilighet #plantegning

Presentasjon til kunden

Hvordan skal jeg si det ... Det gikk ganske bra, men jeg burde kanskje ha begrunnet mer. Kunden og lærerne ble kjempe fornøyde! Jeg hadde ikke forberedt denne presentasjonen, så det ble litt rart noen steder. Skulle ønske det kunne gå bedre, men jeg er glad den var ferdig.

Så lang var min presentasjon!

#interiør #design #kundeoppdrag

Snart presentasjon til kunden

Ca. kl. 11 kommer kunden, nå forbereder vi oss på en muntlig framføring! Jøye meg, vet ikke om jeg gruer eller gleder meg. Gjør dette alene, så det er litt skummelt. Her er forsiden av presentasjonen min:

Lærerne kommer til å se på oss, men vi gjør det bare for dem og kunden, heldigvis. Etter framføring skal kunden få med seg minnepennen for å senere se på det igjen. Håper det blir en bra framføring, nå gjelder det!

#interiør #kundeoppdrag #design #entre #kjøkken #soverom #stue #bad

Wishlist 2014

Her er min ønskeliste for julen 2014. Kanskje noen av disse ønskene blir til virkelighet? Aner ellers ikke hva jeg skal ønske meg, for hvis noen spør, så har jeg det meste (tror jeg?). 


Nr. 6 tenker jeg på penger i gavekort (siden jeg vet ikke hva jeg skal bruke dem på).
Nr. 9 "magiske gjenstander" - da tenker jeg på uvanlige ting (kan være hva som helst).

Moodring! Det er ringer som skifter farger, kommer an på humøret og folk kaller dem gjerne for humørringer. De har noe magisk i seg selv. Ja, forskjellige farger har forskjellig betydning. 

Et kameraobjektiv til min Sony a3000.

- Hva ønsker du deg til jul?

#jul #julestemning #gaver #ønskeliste

2. søndag i advent

Det er 2. søndag i advent, ca. 2 uker igjen til jul. Så er det ingen tegn på snø, men frost er det noen ganger om morgenen. I dag skal jeg gjøre ferdig PowerPointen og når jeg er ferdig med den skal jeg spille litt King spill (alltid tidsfordrivende, jeg vet). 


IKEA er forberedt på jul, så de har juletrær i 2. etasje ved inngangen, koselig det!

Christmas Tree -- Free Avatar by Hardrockangel

Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Julekalender luke 5

Klassen hadde bestemt å ha en julekalender sammen i år. Det var helt frivillig å være med, så jeg ble med. De som ble med og kjøpte noe til ca. 30,-, fikk navnet sitt på et av lappene. Vi trekker en ny lapp hver dag. Det var jo koselig å få det til! I dag lå det 4 - 5 lapper igjen og på et av dem stod navnet mitt på. Det ble trukket ut en rektangulært pakke som var pakket inn i rødt gavepapir. Denne pakken fikk jeg. Gjett hva som var pakket inn?  

TOFFIFEE! Hasselnøtt i karamell med kremet nougatti og sjokolade! Jeg elsker sjokolade! Nam, nam, nå blir det sjokoladekos i helga!

#jul #kalender #sjokolade

Travel skoleuke

I denne uka holder vi på med kundeoppdraget. I dag skulle vi egentlig framføre det for kunden, men det ble dessverre avslått. Kunden foreslo til tirsdag. Vi jobbet med kundeoppdraget i hele dag, og nå ligger jeg godt an eller? Plantegning, oppriss, aksonometri og produktkartet er ferdig, nå mangler fargelegging og en PowerPoint som vi skal presentere for klassen som en øvelse før kunden kommer. Denne er jeg ikke ferdig med, må skanne inn tegningene og legge til stikkord. Jeg lurer bare på om jeg blir ferdig med hele oppgaven i morgen om vi får mere tid.


St. Joseph bygget ligger i Kongens gate.

Har jobbet mye med oppdraget hjemme også for å bli ferdig. Må ta dette seriøst da dette er en ekte kunde. Tegningene legger jeg ut når jeg er ferdig med oppgaven (som vil si om noen dager).

#kundeoppdrag #interiør #innredning #design

Bestille header

Lyst på en ny header? Du som ønsker, kan nå bestille en header laget av meg! Du kan komme med forslag til hvordan headeren skal se ut. Pris kan diskuteres. For at jeg skal lage best mulig, er det viktig at du lager en god beskrivelse for hvordan du vil at headeren din skal se ut. Jeg bruker forskjellige bilderedigeringsprogrammer som Photoshop, Picmonkey og Pixlr + et hemmelig redigeringsprogram :-) Nøye arbeid blir det også. Se flere headere som jeg har laget HER.

Her er en mal til bestillingen:

 • Navn + bloggnavn 
 • Bilder (helst last dem opp i tinypic.com og lim inn linkene i e-posten)
 • Bildene bør helst ha samme bakgrunn + ikke så mange distraherende objekter 
 • Bilder som anbefales å bruke i en header: Bilder i god kvalitet, ikke webcamera/mobilbilder 
 • Størrelsen på headeren, gå til "design" - "rediger" - "stilsett" - #header (scroll til du ser en url og kopier den) 
 • Hvordan vil du ha headeren? Beskriv den og gjerne link til bloggene som inspirasjon 
 • Annet du vil ha med

 

Send til zhuoblogg@hotmail.no

Min julekalender

Mobilblogg

Den beste og enkleste sjokoladekalenderen jeg vet om! Den har jeg hatt hvert år de siste årene. Kjempegod sjokolade og fint bilde på forsiden. Til en god pris også!

Inspiration: December

Endelig er det blitt 1. desember! Det er den måneden det skjer mest synes jeg. Dessverre har ikke snøen kommet enda, for vi gleder oss til først når snøen kommer. Jeg vet at denne måneden vil gå kjempefort, om noen uker er vi plutselig kommet til 2015 - nyttår.

#inspirasjon #weheartit #desember