CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

desember 2015

New Year

Nå er vi i 2016! Nytt år, ny måned og blanke ark. Hva vil året bringe? Håper alle får en fin nyttårsfeiring. Akkurat nå ser vi på NRK 1 og jeg skal snart legge ut en video av fyrverkeri for det nye året.

Nyttårstalen

God nyttårsaften! Det er den siste dagen i 2015 i dag. Er ikke det rart å tenke på? Det er ikke mange timer igjen til et helt nytt år: 2016! Jeg har virkelig lyst til å skrive en nyttårstale for hvordan 2015 har vært, så den kommer i dette innlegget.

Jeg ønsker å takke alle dere blogglesere der ute som har tatt dere tid til å lese/stikke innom bloggen min. Som blogger er det alltid hyggelig å ha blogglesere - det er dere som gjør at jeg fortsatt står på med å blogge og det motiverer meg. Jeg setter pris på alle og enhver som tar seg tid til å lese og kommentere. Kommentarene som strømmer inn tar jeg tid til å lese, men noen ganger kan det være vanskelig å ikke ha tid til å svare alle sammen (noe jeg skal bli flinkere til å gjøre som nyttårsforsetter).

Jeg ønsker å takke alle sponsorer som har bidratt til bloggen. Dette gjorde at jeg tjente litt ekstra ved siden av skolen, som gjorde at jeg kunne satse litt mer på bloggen og innleggene. Bildene ble litt bedre da jeg kjøpte et bedre kamera som hadde mange forskjellige funksjoner! Jeg lærte mye av det og elsket å prøve ut ulike vinkler og perspektiver ute i naturen.

Jeg har lært mye nytt gjennom året. Blant annet har jeg lært å lage rom i Photoshop og sette inn ulike møbler og gjenstander. Typisk interiørting. Jeg fikk lage mange ulike kollasjer på nettsiden Polyvore. Inspirasjon går vi aldri lei av, og det skal jeg bli flinkere til å lage mer av!

Bildet er fra i år, da det ble nytt år 2015.

Med dette ønsker jeg alle sammen et godt nytt år - 2016 velkommen!

En ny start på året

Det er en dag til nyttårsaften og to dager til nyttår 2016. Som en nytt start på året har vi gått over til en mye bedre og smartere Samsung SUHD 4K TV. Det var på tide med en ny og større TV-skjerm. TV-en kjøpte vi etter jul, da det var romjulssalg. Vi fikk et tilbud om å få den ferdig installert, så det var ikke så mye styr da vi kom hjem - for da var den klar til bruk. Jeg har prøvd å koble den til internett = det virker, men sliter litt med å gå inn på internett. Hvordan kommer jeg inn på Youtube og sånt? Dette må jeg bare finne ut av!

Siden vi har fått den i hus, har den ene delen av rommet mitt blitt til et spillehjørne fordi TV-en får plass her. Det eneste jeg kan gjøre på TV-en, er å spille Nintendo Wii. Siden boksen bare er koblet til en TV, virker ikke denne. Som dere ser, så står TV-en på gulvet (skal skaffe en TV-benk snart).

#2016 #interiør #spill #tv #nintendo #wii

Julemarked på Torvet

I begynnelsen av desember ble det satt opp mange forskjellige juleboder og utstillinger på Torvet i Kristiansand. Det ga oss julestemning, og det merket vi med engang da vi var der. Flotte grønne juletrær, stjerner som pynt og tusen små julelys dannet som en himmel over oss der vi stod.

Noen greiner ble sprayet til hvitfarge, så det ga oss hvit jul følelsen. Men snøen, hvor var den da? Den kom litt sent etter julaften.

En trebil og et tog i tre. De små likte å leke med det.

En liten lekeplass.

Husholdnings kjökkenet. En fin julenisse = stor blikkfang som pynter opp denne boden.

Slappe av hjørne. To stoler og et lite rundt bord.

Her selges det kjøtt og pølser.

Godteri og sånne små vindmøller (når man trykker på en knapp, så spinner bladene rundt). 

Beemster ku og ostebod. Osten der smaker sikkert kjempegodt, bare se hvor mange typer ost det er!

Juletre og under er det julegaver.

Småpynt er så fint!

Små detaljer.

Boden Bertine selger retro gjenstander. Alt fra bilderammer, kopper, pastiller, bokser, gaveesker ...

Plakater på en vegg.

Bilderammer og et fat.

Tynne sølvfigurer.

Fikk ikke hele veggen, men det var en vegg som var pyntet med dette her. Her er bare et utsnitt av veggen.

Varmt og koselig ved det lille bålet. En elg ved siden av.

En geit (?) eller tar jeg helt feil, koser seg ute.

Dreamcathers.

#kristiansand #jul #julemarked #juleboder #foto #juletre

Planter som trenger varme

Bildene ble tatt på julaften. Det er lenge siden sist vi har sett til dem, som dere ser så trenger de litt vann og et varmere sted å stå. Vanligvis står de på kjøkkenbenken, men fant ut at det var kaldere på kjøkkenet enn på stuen. Nå står de på stuen. Skal si de har vokst mye siden sist!

#kaktus #planter #blomster

Julegaver 2015

Dette er julegavene for i år. Bare se hvor mange! Jeg fikk samlet det meste av det som ble pakket ut, og tok bilder av dette. Ikke alt er med på bildet (noe er tatt bort). Ikke alt er mitt, men det er "alle" sitt.

Kort oppsummert av det jeg fikk: Origami av to svaner, en Game Cube kontroll, en pose seigmenn, skolekatalogen, ADAX Clutch og i dag (2. juledag) fikk jeg et par hjemmestrikket sokker.

Her er det blant annet klær, bøker, drikkeflasker, noe å ete, sko og noen spillting.

Faktabøker (leksikon), verdensatlas, om været og jorden.

En bok om sjakk, en lesebok, en Mario figur, en Game Cube kontroll og noe sølv glitterpynt til juletreet.

Skolekatalogen 2015 - 2016! Kos å se bilder av alle og en fin minnebok.

Origami av to svaner - papirbretting.

ADAX Clutch! Denne passer perfekt til fest og hverdag.

Nå blir det sikkert lenge til neste jul, med det vil jeg til slutt si tusen takk for alt jeg fikk, og at det ble en kjempefin og vellykket julefeiring! 

- Hva fikk dere til jul i år?

#jul #julegaver #juletre #julaften #juledag #gaver

Den magiske julemiddagen

Når alle er samlet rundt spisebordet, gjør det til en koselig kveld. Vi snakket sammen, koste oss med god julemat, drakk julebrus og Jaume Serra Brut - en musserende vin. Jeg trodde først det var en type champagne, men det kan hende det nesten er det samme (noe i den duren). Den smakte en blanding av aroma av eple og sitrus. Spisebordet skulle gjerne ha vært litt større, men vi var mange nok til at det var plass til alle. Julemiddagen var en egen vri - ikke noe skrevet ned oppskrift, brukte bare fantasien. Vi hadde ris, ribbe, reker, laks, kylling og litt forskjellig. Bildene sier alt? 

Siden vi har en pendellampe over spisebordet, gir dette god stemningsbelysning samt mye stemning!

Nam, nam! Så er det fint pyntet rundt servering.

Håper alle har hatt en fin julaften!

#jul #julemiddag #mat #julaften #juledag

Merry Christmas

Den siste luken i julekalenderen er åpnet, for det er den 24. desember i dag! Julaften er en spennende kveld som består av julemiddag, julegaver, julekos, julefilmer ... Det skal skje ganske mye i kveld. Jeg er innom for å ønske alle en riktig god jul! 

#jul #julaften #juletre #julegaver

Twinings Chai Tea

Dette kom i posten sammen med et av mine Costume magasiner (tror jeg), nå skal jeg prøve dem. Merket er Twinings. Spicy Indian Chai Tea og Sweet Vanilla Chai Tea. Vanligvis drikker jeg den som heter Four Red Fruits Tea - 4 røde frukter.

#te #twinings #chaitea

Pepperkakehus på lille julaften

Årets pepperkakehus 2015. I går, på lille julaften, bestemte vi for å lage/bygge pepperkakehus. Vi gikk for ferdige deler, siden det ikke gikk så bra sist gang. Å lage de ulike delene var vanskelig. Løsningen ble dette byggesettet i 14 deler:

Pepperkakehuset så mer ut som en kirke. For å sette delene sammen, brukte vi brukanvisningen bak esken. Dette har vi brukt som pynt og til å sette sammen: Nonstop, seigmenn, melis og smeltet sukker (det lysebrune).

Det var ikke så lett å sette alle delene sammen. Den ene veggen brakk i to, og den andre veggen på motsatt side falt 90 cm ned fra kjøkkenbenken i tusen biter. Heldigvis reddet det brune sukkeret så puslespillene ble sammen igjen. Alt kan skje ...

Skrev #godjul på den ene veggen med melis. Rundt pepperkakehuset har vi dekket det med seigmenn i forskjellige farger og nonstop på taket. Pepperkakehjerter på huset? Det var fordi hullene var så store at vi måtte dekke det med noe.

Det ferdig produktet:

#pepperkakehus #baking #julebakst #jul #lillejulaften #kreativ

3 dager igjen ...

Det er så fint pyntet på Torvet i Kristiansand akkurat nå! Jeg skulle ønske det kunne komme bittelitt snø på julaften, men værmeldingene har meldt plussgrader, sol, skyer og regn? Vi har ikke fått snø enda.

Jeg har blitt forkjølet av en eller annen grunn (vet ikke hvordan), men håper på å bli bedre når vi skal feire jul om 3 dager. Det er så kjipt å bli syk i desember ...

#jul #julestemning #juletre #foto #inspirasjon

Vi besøker SKMU - siste skoledag

Kl. 10 var klassen på SKMU (Sørlandets kunstmuseum). Vi fikk først en omvisning der vi kikket på kunst og malerier, og etter det ble klassen delt inn i 3 grupper. Oppgavene var ganske enkle siden det var spørsmål om Vilhelm Krag, litt om tekstene hans og om nyromantikkens mest kjente forfattere.

 

JUBILEUMSUTSTILLING 2015. SKMU 20 ÅR (18. juni 2015 - 17. januar 2016)

Etter å ha vært nede, gikk vi opp til etasjen over og så på jubileumsutstillingen 2015. Hun som omviste oss sa at SKMU fylte 20 år i år, 2015. Vi så på et stort teppe (flere forskjellige deler av stoff ble sydd sammen med et hjerte på) og noen hvite formede mosaikk sommerfuglegg. Vi så også på en kjempefin kunst på et hjørne - nesten som det hadde en 3D-effekt og brettet av mange spesielle glatte ark.

En detaljhjørne fra Marit Rolands papirinstallasjon i Jubileumsutstillingen
En ting som går rundt og rundt - Adventsutstillingen
Snøfall laget av barn - Adventsutstillingen

 

ADVENTSUTSTILLINGEN 2015 (29. november 2015 - 3. januar 2016)

Adventsutstillingen på kunstmuseet i år var det Jorann Abusland som stod for. Hun så for seg "en myk vinterverden kledd i vatt. Med magiske snurrende snurrepiperier og lukten av granbar". Da vi gikk inn, kunne vi se ekte juletrær, en diskokule i en tørketrommelnett, to og to så inni en kaleidoskop og snurrende gjenstander på CD-spillere.

Det spesielle med Adventsutstillingen var at Jorann har fått hjelp av ca. 700 barn til å lage et rom med fallende snøkrystaller. Her kunne de små barna krype inn i snøhula for å leke med snøballer i ulike størrelser og kose seg. Her har jeg tatt noen bilder av det koselige rommet.

Det var så koselig å være der noen minutter. Et mørkt rom fullt av snøkrystaller og snøballer. Før vi gikk, sa vi "god jul" til hverandre også var vi ferdig for dagen. Siste skoledag i dag, på bare en time. Vi sees etter nyttår!

#skmu #jul #kunst #museum #besøk #foto #inspirasjon

Siste store før jul

I denne uka har jeg øvd til mattetentamen. Har altså vært ganske opptatt med mye skolearbeid som innleveringer og en norskprøve på It's. Etter å ha gjort litt hver dag både på skolen og hjemme, fikk jeg ikke tid til noe som kalles for blogg. Jeg var så utslitt og ville ikke gjøre noe annet enn å slappe av.

Nå kan jeg (nesten) puste lettet ut etter å ha tatt en stor og meningsfull mattetentamen. Vi hadde den i dag og var på to deler: Del 1 på 2 timer (uten hjelpemidler) og del 2 på 3 timer (med hjelpemidler). Til sammen 5 timer! Kapittel 1, 2 og 4 var tema. Det som er skumlest å ta en mattetentamen er å plutselig glemme alt! Hjernen søker og tenker, og kommer ingen vei ... Stresset ble jeg da jeg ikke fikk til enkelte oppgaver jeg skulle ha fått til. På del 2 gikk PC-en "bananas", oppsettet i GeoGebra forsvant plutselig og jeg måtte få hjelp. En vakt spurte meg om hun skulle ringe læreren, og jeg bare: - Ja? Læreren kom for å hjelpe, men heldigvis fikk jeg ordnet det tilbake (lurer fortsatt på hvordan jeg klarte det selv), så jeg trengte ikke hjelp allikevel.

Snart er det juleferie, og jeg kan ikke vente mer. Siste skoledag er på en mandag, men vi tar likevel siste skoledag i morgen (fredagen). Da skal vi ned til SKMU (Sørlandets kunstmuseum) for å se på Vilhelm Krag og andre kjente kunstgallerier. Selvom det egentlig ikke er skole på fredag, så er det spennende å ta en tur innom et museum. Har selv ikke vært der på mange år.

#skole #påbygg #matte #tentamen

Julekos m/Prebz og Dennis

Søndag 13. desember kl. 13 fikk Sandens i Kristiansand besøk av Prebz og Dennis. "Alle" vet hvem de er, kort fortalt er de Youtube-stjerneme som blant annet spiller spill, tøyser og tuller mens tusenvis av fans ser dem opptre live. Vi så altså dem LIVE! Det var utrolig mange som var der, tror vi var nærme 2000 ca?

Vi venter spent når de dukker opp. Alle bare jublet hver gang disse dukket opp den store TV-en. 

Ikke lett å ta bilder der jeg stod ... Etter showet var det signering (det var en veldig lang kø). Ville gjerne ha noen autografer, men det var ikke lett med den lange køen.

#julekos #prebzogdennis #opplevelse #live

Ny juleheader til bloggen

Jeg følte for å lage en ny juleheader til bloggen siden det snart er jul. Her har jeg tatt i utgangspunkt fargene rødt, gull, grønt, hvitt og grått. Bildet på TV-en er tatt i Markensgate i Kristiansand sentrum. Dette gir rommet dybde (perspektiv) og ikke så flatt som det ser ut som. Til venstre har jeg plassert et juletre, i midten noen flotte og dekorerte pepperkakehus, og helt til høyre som skal forestille mitt lille kontor. Jeg elsker forresten den grå HAY-stolen og skrivebordet som ser ut som hard aluminium (eller hva det kalles). 

Lyst på header til bloggen? Jeg lager headere! Les mer HER.

#header #bestill #interiør #design #jul #abstrakt

"Pepperkakehus"

I går ville jeg prøve ut noe nytt ved å lage et "pepperkakehus" uten å bruke pepperkakedeig - for jeg ville nemlig prøve å bruke kakemanndeig. Det høres litt rart ut, men jeg håpet at det skulle gå siden vi alle ikke er så stor fan av pepperkake. Jeg fant denne flotte oppskriften av huset i et hefte fra Tine.

Her har jeg tegnet av formene på matpakkepapir og klippet dem ut. Den så avansert ut til å begynne med ...

Etter å ha laget deigen, har jeg prøvd å skjære dem ut - det gikk ikke så bra. Etter en stund hadde det som var skjært ut, hevet seg (ble dobbelt så stor enn det jeg hadde skjært ut). Litt surt, egentlig. Jeg ga opp, og fordi veggene var så vanskelig å lage.

Det gikk ikke så bra. Et tips: Bruk pepperkakedeig og ikke kakemanndeig neste gang når man skal lage hus. Det ble visst for mange deler og at deigen tilslutt klarer å heve seg dobbelt så det er vanskelig å sette former på det. Neste gang blir det kakemann!

#jul #pepperkake #kakemann #hus

Inspirasjonskilden

Jeg får mye inspirasjon når jeg tar en tur innom Sørlandssenteret! Er ofte mye å se når det snart er jul. Jeg liker å gå innom forskjellige butikker som har noe med interiør å gjøre. Jeg besøker og ser hvordan ting er satt opp, noen ganger er det utstillinger også. Mesteparten av interiøret i dette innlegget er fra Home & Cottage.

#interiør #inspirasjon #dekorasjon #jul #foto

Ingen jul uten sjokolade

Desember og nedtelling er ikke det samme uten en (sjokolade)kalender. Og det spiller ingen rolle hvor gammel man er. Men en kalender i begynnelsen av desember skal man ha. Da er det lettere å telle dager fram til jul. I år er det julekalendere med sjokolader inni. I hver luke 1 til 24, finner vi små sjokolader. Tilsammen er det 75 gram sjokolade i kalenderen bak de 24 lukene. Herlig!

Jeg er ikke flink til å åpne luker hver dag. Jeg glemmer det. Jeg fikk den gule sjokoladekalenderen til høyre for noen dager siden (7. desember), bedre sent enn aldri. Da fikk jeg åpne flere luker fram til i dag. 
Har dere julekalender i år?

#jul #sjokoladekalender #desember #julestemning

Snart jul, pepperkaker og juletre

Det går så fort mot jul. Jeg kan ikke tenke på at skolen snart er slutt for i år (lurer fortsatt på hvilken dato siste skoledag er). Jeg har ikke vært flink til å blogge noe i denne uka fordi jeg har hatt det så travelt med innleveringer, prøver og presentasjoner. Det føltes ut som om det aldri tar slutt. For noen dager siden hadde vi matteprøve i kapittel 4 Funksjoner 2 og den fikk vi tilbake i går. Jeg ble veldig fornøyd med det jeg fikk, men jeg kunne gjøre det bedre for å si det sånn. Det er julestemning på skolen:

Skolen har pyntet et høyt juletre - vi får en fin julefølelse.

Restaurant og matfag har lagd en pepperkakeby inspirert av Kardemomme by i dyreparken.

I dag (nå nettopp) har vi hatt naturfagsprøve i kapittel 4 om Stråling. Det gikk jo greit, men ikke så vanskelig. Husker at jeg øvde mye dagen før og bare ønsket å kunne alt. På torsdag er det på'n igjen: Da skal vi ha prøve om det vi har hatt om i timene. I neste uke er det tentamen i matte.

 #skole #påbygg #juletre #jul #pepperkake #julestemning

Kristiansand BGP Advent 2015

I dag var det en sjakkturnering på Samsen kulturhus for barn og ungdom. Det var delt inn i gruppene: Ungdom: (1989-1998). Kadett: (1999-2001). Lilleputt: (2002-2003). Miniputt (2004-2005) og Mikroputt (2006 og senere). De som var med, tilhørte Kristiansand, Stavanger, Arendal eller Kragerø sjakklubb. Jeg hjalp til å klistre på plassnummer og sjakklubbnavn. Det var premier til alle!

#sjakk #sjakkturnering #kristiansand #advent #2015