CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

Nyheter

Ny facebook liker-knapper

Jeg la merke til at Facebook fikk nye "liker" knapper når man holder over liker. Da betyr det at det er 5 nye måter å uttrykke deg på! Det er en forlengelse av liker-knappen, om du liker posten eller synes den er fantastisk, morsom (haha), wow, trist eller at du blir sint ... (må oppdatere mobilversjonen for å se disse nye tingene).

#facebook #emojis #funksjon

#prayforparis

Det startet ved 22-tiden fredag 13. november i Paris, Frankrikes hovedstad. Minst seks forskjellige steder ble angrepet. I konserthallen Bataclan spilte det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal da angrepet skjedde. Her ble det meldt 118 personer drept, men ble senere justert ned til 87 og det er totalt minst 127 døde. På de andre stedene har det vært skyteepisoder og eksplosjoner. Noen sier at det er terroristene fra IS som står bak, men det er usikkert.

Vi kan lese mye om dette i sosiale medier. Jeg har lurt på hvorfor folk driver på med noe sånt? Det er så urettferdig hvordan verden har blitt. Det har vært mye uenigheter, hat og flere liv som har gått tapt på grunn av eksplosjoner og skyteepisoder. Uskyldige mennesker som hadde livet foran seg som plutselig ble fratatt livet, familien og alt. Min mening er at man kan ikke løse hat med å gå til angrep.

Det er utenkelig at dette har skjedd i et fint og nydelig land som Frankrike, det er vondt å tenke på. Helt forferdelig. Mine tanker går til menneskene i paris og til de etterlatte.

#prayforparis

Går katten opp eller ned trappa?

Ny debatt (som kanskje er vanskelig å se). Denne gangen er det om en katt - går opp eller ned trappa på dette bildet? Jeg tror selv katten går ned på dette bildet, hva tror dere? Jeg vil høre deres meninger :)

Kilde: http://www.tv2.no/2015/04/10/nyheter/katt/6782917

Tror du på dette?


Dronelevering: Er det et helikopter? Er det en fugl? Nei, det er Expert som slipper dronene løs. (Foto: Expert AS) - HER


Pacman på gata: I dag kan man spille Pacman i Google Maps! - HER


Jeg prøvde, det var ikke tull.


Forvirrende med været? På alle kanter truer skyer og nedbør. Men i midten, over Tromsø og området rundt, er det skyfritt og strålende sol klokken 10.00. (Foto: Skjermdump fyr.no/Stian Saur) - HER


Krever redningsvest på Sabeltann: 
Kaptein Sabeltann må belage seg på å trekke i redningsvest når han seiler inn Kjuttaviga til sommeren. Det gjøres nemlig ingen unntak for pirater i de nye reglene om redningsvest. Hva? Salbeltann i redningsvest? - HER


P4 
skriver at norske myndigheter vil ha tak i folk som kan høre en spesiell lyd! - HER


NSB ruller ut sjekketjeneste i reiseappen: 
Lanserer dating-funksjon i sin reiseapp. - Dette har vært et ønske fra flere av våre reisende. - HER


Presenterte planene:
Ben Droste i XCOR Space Expedition presenterte romfartsplanene i Bodø for et par uker siden. Nå vil selskapet sende bodøværinger ut i verdensrommet. (Foto: Bodø kommune). Nå har du sjansen til å bli sendt ut i verdensrommet! Fem bodøværinger får tidenes jubileumsgave. - HER


SAS: Innfører romreiser! Så kult!

Solformørkelse 20. mars 2015

På formiddagen fredag 20. mars 2015 passerer Månen inn mellom Jorda og Sola og skaper en spektakulær total solformørkelse på Svalbard og en svært stor delvis formørkelse i hele Fastlands-Norge. Hvis været spiller på lag, så ta en titt opp på himmelen - det er over 46 år til neste slike formørkelse i Norge. 

Kilde: HER

Alle ungdomsskoler og videregående-elever vil få betalt dagen for å gå på skolen

Høres ikke det bra ut for noen? Å få betalt for å gå på skolen og tjene penger så man kan f.eks kjøpe kantinemat? Det skriver bloggen "Famez". Det høres ikke virkelig ut når jeg søker opp dette på internett. 

Etter nyttår vil alle ungdomsskoler og videregående elever få betalt 87 kr dagen for å gå på skolen

Utdannings-komitéen på Stortinget har i dag vedtatt at ungdoms-skoleelever og elever ved videregående skole heretter skal få betalt for å gå på skole. Dette for å sikre at de står utdanningsløpet ut. Det ble i dag gjort store endringer i regjeringens skolesatsning.

- Penger vil motivere elevene, slik at de faktisk vil stå opp om morgenen da det vil lønne seg å gå på skolen. Etter lange diskusjoner i komiteen, ble det avgjort at hver elev vil få 87 kr dagen for å gå på skolen. Det utgjør ca 1740 kr pr måned for den enkelte elev. Det er i dag cirka 11% som dropper ut før skoletiden er ferdig, og dette er et stort samfunnsproblem, forteller Lisbeth Grovik i utdannings-komitéen.

- Ved å tilby penger tror vi at vi vil se en nedgang i fraværet hos elevene og sikrer at elevenes læringsgrunnlag og faglige kvalifikasjoner ivaretas. Hadde utviklingen fortsatt slik som idag der faktisk mange faller fra i et videre utdanningsløp, ville vi også risikert at mange faller utenfor arbeidsmarkedet og ville blitt en samfunnsbelastning på budsjettet for uføretrygdede. Det kan på sikt gi store samfunnskostnader, så vi ser det som en investering i fremtiden med å kunne tilby hver enkelt elev et beløp på 87 kroner dagen, fortsetter Grovik.

Når det kommer til tentamen og eksamen vil det være et høyere beløp.

Elever som stiller opp til tentamen vil få 156 kr, mens det på eksamen vil være en godtgjørsle på 229 kr.

- Vi håper alle elever rundt om i Norge med en slik løsning vil bli topp motiverte, og dette vil medvirke til å styrke skolen som en samfunns-institusjon og gi en klar gevinst for alle parter. Vi må klare å overføre den motivasjonen til også å gjelde noe så viktig som å fullføre videregående opplæring, forteller Grovik.

Hvordan vil dette systemet fungere?

- 9. Januar vil alle elever ved landets skoler få utlevert et elektronisk adgangskort. Dette kortet skal elevene registrere i en av skolens elektroniske kortmaskiner, både ved ankomst og ved utsjekking av skolen. Utbetaling vil skje den 15. i hver måned som er den dato Statens lånekasse kommer med sine utbetalinger, forteller Lisbeth Grovik. 

Kopiert tekst og bilde fra blogginnlegget HER. Høres dette fornuftig ut eller er det en veldig rar nyhet? Søk opp "Betalt for å gå på skolen?" på Google for å se om det er sant - for det er det ikke ...

- Hva synes dere om saken?

Ukjent fisk oppdaget i det største havdypet

Den underlige fisken ble filmet av et team av internasjonale forskere i Marianergropen i Stillehavet, det største havdypet på planeten. Denne skapningen ble filmet på 8143 meters dyp. De tror det er en ukjent art av ringbuker (engelsk: snailfish). Ringbuker er kjent for å trives på ekstreme dyp, og det er en annen variant av arten som holdt den gamle rekorden. - Den er utrolig skjør, og når den svømmer, ser det ut som om den har et tørkepapir flytende bak seg. Den har også en merkelig snute, som minner mest om en tegneseriehund.

Kilde: HER

#nyheter #fisk

15 merkelige fjes i hverdagslige objekter!

1. Nebbete kirketårn.

2. Riv ruskende glad!

3. Forskrekket kiwi.

4. Glad for å holde deg sikker i bilen!

5. Shit, det ligner på en dame!

6. Wæ!

7. Fornøyde kjeler.

8. Sveisen kost.

9. Hater skittentøyet ditt!

10. Aner ikke hva det er, men cute er den vell.

11. Smaken er som bakenden, den er søt!

12. Hater tidlige morninger like mye som det du gjør.

13. Trist vask.

14. Kjempeglad for å være en pinne!

15. OMG, jeg er en dør!

Kilde: http://www.superlike.no/15

Color up lamp

En lampe som er en "pick up" fargevelger! Er den ikke flott? Legg lampen ved siden av en ting, og den skifter farge automatisk! Se videoen under.

Link HER.

Hjemmelaget slush uten slushmaskin

En varm sommerdag og du trenger noe å drikke. Hva med å drikke slush? Men hvordan lager man slush? Det er enkelt! Mannen i videoen viser oss hvordan vi kan lage slush ved å legge plastikkflaska i fryseren for en gitt tidsperiode, før du tar flaska ut, åpner korken og heller forsiktig. Brusen vil forandre seg til slush når den treffer glasset. Fungerer med alle slags typer brus! Noe du vil prøve med vennene dine i sommer?

Forklaring som jeg selv tolker det:
1. Rist flasken.
2. Sett flasken i fryseren i 3 timer og 15 minutter.
3. Ta ut flasken.
4. Snu flasken opp ned.
5. Tøm det oppi et glass.
(bedre forklaring i videoen).

Kilder: http://www.smud.no/underholdning/brusen-forvandler-seg-til-slush-nar-du-heller-prov-trikset-du-ogsa

"Automatisk" styrt bil

Leste nettopp på TV2's nettside at Google snart lanserer en bil som ikke har ratt og bremser. Det høres nytenkende og praktisk ut, at noen har oppfunnet en sånn bil som kjører av seg selv når du bare sier hvilket sted du skal til. Og du trenger ikke å styre den selv. Denne bilen kommer til å bruke sensorer og datamaskiner for å styre seg selv, og at de som sitter inni ikke trenger å gjøre noe for å kjøre bilen. Alt de behøver er å stille inn hvor de skal.


PROTOTYPE: Dette var bilen som en rekke utenforstående nylig fikk teste i California, i regi av Google.


FRA INNSIDEN: Slik ser skjermen på innsiden av bilen ut.

Målet innen et år er at de skal ha 100 biler på veiene, ifølge nyhetsbyrået Associated Press. De vil ikke kunne kjøre raskere enn 40 km/t. Utseendet er foreløpig som på bildene: bilen er liten og kompakt med to seter, to knapper samt en skjerm som viser ruten man følger. Sett forfra ser fronten ut som et tegneserieansikt, med frontlys som øyner. 

Jeg lurer faktisk på om disse bilene er trygt å stole på, selvom de ikke har ratt og bremser.
Kilder: http://www.tv2.no/a/5644901

En sommer i gamledager

Dagen har vært virkelig ille. Tenk at vann, strøm, internett, PC- og mobiltelefonbruk ikke var tilgjengelig! Så forferdelig var det! Jeg gikk opp på rommet mitt og kastet meg opp på senga.
   - Si at det ikke er sant, si at det ikke er sant! Jeg kjente at tårene strømmet på, en etter en, og det var ikke slettes ikke lett å holde dem tilbake. De måtte virkelig renne som en elv. Tenk å ha det sånn i sommerferien!

Det var snart kveld, og varmt var det. Så varmt at jeg ville ha åpnet vinduet helt opp og helst ville hoppet ut. Akkurat nå sitter jeg hjemme og det er første dag i sommerferien. Jeg sitter på rommet mitt, og var klar til å fullføre et nytt brett i Candy Crush Saga.

   - Level 350! ropte jeg. Da jeg var ferdig med level 350, skulle jeg akkurat spille level 351. Plutselig stoppet PC-en seg opp. Å, nei! tenkte jeg. Jeg kikket nederst til høyre på skjermen min og la merke til et "!" - tegn. Et utropstegn! Det forsvant ganske raskt, med en gang musepilen pekte på ikonet. Internettet var borte. Så la jeg merke til at strømmen hadde gått ute. Det var mørkt. Lyset på rommet mitt gikk også av. Jeg sjekket at PC-en ville ikke lade og lyset ville ikke på. Strømmen hadde virkelig gått.
   - Mamma! ropte jeg. - Strømmen har gått!

   - Jeg vet det, vennen, ropte hun tilbake, nedenifra. Jeg løp ned til mamma og så at hun begynte å tenne stearinlys. Hun fiklet med fyrstikken og jeg tok likevel og hjalp henne med å tenne på. Det var lunt og stemning i stua. Vi skjønte ikke helt hvorfor strømmen hadde gått, og vi fikk heller ikke ringt noen. Vi var helt alene uten strøm, vann og internett!
   - Hvordan skulle dette gå? spurte jeg redd og fortvilet.
   - Ikke vær redd, jeg skal finne ut en løsning. Du kan gå og legge deg, det er sent. Jeg gjorde som hun ba meg om for jeg var allerede blitt veldig trøtt etter å ha vært på PC-en så lenge.

Neste dag virket heller ikke strømmen. Alt var som i går. Det har gått opp for meg at jeg ikke kunne bruke PC og mobiltelefonen. Jeg hadde ikke mer strøm igjen og alt virket som i gamledager, tenkte jeg. Det var som om ingenting i huset virket lenger, og det var som om det var tomt. Jeg gikk ned til kjøkkenet og på vei ned luktet jeg god mat. Hadde jeg innbilt meg? Det luktet litt som ... spagetti.

   - Det er alt vi har, spagetti fra i går, sa mamma. Hun så ganske deppa ut. Hun smilte ikke. Kanskje hun tenkte på det som skjedde i går og at hun ikke fikk vasket håret sitt før strømmen hadde gått. Det stod helt hulter til bulter og hun så ut som et troll.
   - Jeg bryr meg ikke hva det er, så lenge det er spiselig og at det er mat, sa jeg. Jeg var likevel så glad for at vi hadde noe å spise, ellers hadde vi sultet i hjel. Jeg gikk bort til kjøkkenbenken og dro ut noen skuffer. Heldigvis hadde vi også noe tørt mat som knekkebrød og noen småkjeks.
   - Skal du ikke spise? spurte jeg mamma og så på meg da jeg kikket i skapet.
   - Jeg har spist. Senere får vi besøk av min gode venninne, Lena, som skal si litt om hvordan det står til. Hun mente sikkert alt det som skjedde i går: Strømmen, internettet også videre.

   - Ding dong! Mamma åpnet døra og hun så plutselig gladere ut.
   - Velkommen, Lena!
   - Hei, Siri! Så hyggelig å treffe deg igjen. Vet du hva? Jeg har nyheter til deg! sa hun blidt.
   - Om det er gode eller dårlige nyheter, så bare kom med det! Jeg så at de tok veien inn til stua og jeg bestemte meg for å hilse på Lena for å være hyggelig. Jeg var uansett så nysgjerrig på hvilke nyheter hun ville komme med i dag. Hun jobbet i NRK, fikk jeg vite. Hun var blond, pen og vakker. Håret hennes skinte som om det var blitt vasket i går. Sammenlignet med mamma var hun som en superstjerne og et idol.
   - Jo, begynte hun. - Det er jo slik at dere ikke må bli redd, for nyhetene sier at det har oppstått en akutt energikrise i verden og at alle private har mistet strømmen.
   - Oi! gispet jeg og mamma nesten i kor. - Hvor lang tid tar det før strømmen er tilbake, da? spurte jeg fordi jeg var så nysgjerrig. - Hmm, det er usikkert, men jeg har hørt at myndighetene har sagt eller det har gått rykter om at det kan gå en hel sommer før strømmen er tilbake. - Takk for opplysningen, men ... er du helt sikker?
   - Kan nok bekrefte det, hvis jeg hadde internett, dessverre.

Jeg kunne ikke tro det! En sommerferie uten Candy Crush Saga, internett og mobil! Og spesielt uten strøm! Hvordan skal jeg leve uten alt dette? Maten ... Aldri mer varm mat! Og aldri mer vann! - Det går ikke an å ringe og dekningen virker heller ikke, sa Lena. - Uff, dette er virkelig ille. Mamma begynte å få tårer i øynene. - I gamledager var det ikke så ille, vi hadde til og med strøm på den tida! hikstet hun.

Det var vondt å se mamma sånn. Akkurat nå følte jeg at jeg skulle ønske at alt gikk som det skulle være, for det var virkelig vondt å se verden slik. Om jeg hadde fått sjansen til å se rundt meg. Alt var så kjedelig nå, nåtiden var som å leve i gamledager.

- Hva ville dere ha gjort hvis dere mistet strømmen?

Become a Pokémon Master with Google Maps

Lillebroren min var inne på Google Maps nå nettopp, så han la merke til noe veldig interessant. Nå kan vi i vår virkelige verden lete etter ulike Pokémons! Om du vil ha en liten utfordring, bruk den nyeste versjonen av Google Maps for iPhone eller Android. Alt du trenger å gjøre er å zoome inn, trykk på dem og velg "fang". Se videoen under for inspirasjon:


Det er minst 150 Pokémon for øyeblikket som flyter rundt på Google Maps. Hint HER.


Bilde: Serebii.net

Hvordan finne Pokémon På Google MapsHvordan finne Pokémon På Google Maps
Rotom ved Rockefeller Center, New York City og Meganium ved The White House.

Livet er som et eventyr - kanskje mye bedre?

Kilder:
http://google-latlong.blogspot.no/2014/03/become-pokemon-master-with-google-maps.html
http://kotaku.com/how-to-find-pokemon-on-google-maps-1555465846

- Bli med du også?

Piip-show

Nå sitter jeg og ser på et show som heter "Piip-show". Det er et tre måneders lang direktesending på NRK.no. Så de følger livet på en fôringsautomat innredet som en kaffebar - sekund for sekund. Her er noen morsomme bilder:
Piip-Show-Meme - Foto: Magne Klann og Lars Aurtande /  

Piip-Show-Meme - Foto: Magne Klann og Lars Aurtande /
Dette er ingen vanlig kaffebar. Den ser ekte ut, men vi kan se det sekund for sekund.

Kaffebaren

Lars Aurtande ved fuglebrettetKamera er trygt plassert
Dette er en miniatyr av kaffebaren Java Espressobar og Kaffeforretning på St. Hanshaugen i Oslo. Målet er å lage en tre måneders lang direktesending på NRK.no med ekspertpanel, lek og moro på sosiale medier og etterhvert mye mer. Foreløpig er ingrediensene enkle: Noen hundre kilo fuglefrø, en snedig laget fôringsautomat med innlagt strøm og lys, kraftig internettforbindelse, mac med Adobe Flash Encoder og et kamera stødig plassert på et tørt og trygt sted. Dette er Piip-Show live fra Sjekkeplassen.


Spennende med fugletitting!

Stortingsvalget 2013

I morgen, mandag 9. september, er det Stortingsvalget 2013. Er du over 18 år og har stemmerett, er det viktig å bruke den. Det er stemmene som avgjør hvilket parti som skal styre Norge de neste 4 årene. Nåværende parti som regjerer er Arbeiderpartiet (AP) med Jens Stoltenberg som leder og statsminister. AP har styrt Norge i mange år og jeg håper de kommer til å gjøre det videre når valget er ferdig.

Usikker på hvilket parti du skal stemme på? Ta en titt her!

YouTube må ha betalt

http://fc08.deviantart.net/fs71/f/2010/196/8/8/YouTube_by_Wookiesarebetter.gif http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2010/119/3/7/STOP_CHANGING_YOUTUBE_by_sweetietweety111.png  http://fc05.deviantart.net/fs70/f/2012/052/8/a/youtube_stamp_by_starlight_arkaman-d4qib8o.png http://fc02.deviantart.net/fs41/f/2009/034/9/1/A_Realistic_YouTube_Stamp_by_Mistress_Blood.gif

Hver dag kikker jeg innom Youtube. Jeg elsker å se filmer på Youtube. Hvem ser vel ikke på Youtube hver eneste dag? Jeg synes at det er trist at Youtube ikke lenger er gratis å se på. Youtube gjør da som de andre nettsidene: Netflix, HBO Nordic, Viasat Play og Comoyo, skal starte å ta betalt for at du skal få se klipp på nettsiden. Et abonnement skal i følge kilder koste fra 99 cent og oppover.

"Planen er at man skal få en liten smakebit, på cirka to minutter av filmen, før du skal måtte betale for å se videre."

Jeg er klar over at Youtube tjener penger på hver video jeg ser på, så det kommer opp reklamer og sponset-stuff. Men hvorfor sperre hele greia?

Hvis det er slik; Jeg spør meg selv: Hvor er det jeg kan se gratis filmer, klipper og morsomme videoer?

Linken til Youtube-innlegget.

- Hva synes dere om at Youtube tar betalt?

Kinesisk på timeplanen

Jeg kom over en nyhetspost med overskriften "Kinesisk på timeplanen". Her står det at snart kan ungdomsskoleelever i Kristiansand få opplæring i kinesisk. Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) er den eneste skolen i Agder som tilbyr undervisning i kinesisk i dag. Gjennom et samarbeid med KKG, kan ungdomsskoleelever også få undervisning i faget. Kinesisk kan bli innført som nytt fag i ungdomsskolen i Kristiansand. Det vil i så fall bli innført som andre fremmedspråk på linje med tysk, fransk og spansk.

Les mer her.


Bilde: Asiasociety

- Hva synes du om det?

Hørt om Axolotl?

Har du noen gang hørt om navnet Axolotl?


Bilde: We♥it

Axolotl eller Ambystoma mexicanum, er en salamander som lever i det sentrale Mexico. Axolotl ser ut som en Pokémon, og den meksikanske salamanderen er da også en morsom, liten sak. Axolotl lever i to innsjøer i sentral-Mexico, og i motsetning til de fleste andre salamandere forblir Axolotl på larvestadiet hele livet. Den kan bli 23-30 centimeter lang, og selges for øvrig som mat på gatene i Mexico.


Bilde: Wikipedia

Jeg tror at det ikke er lovlig med dette dyret i Norge.

Tumblr_m18zjm0e5p1r5pcpeo1_500_large
Gif: We♥it

Er ikke Axolotl så søte?

- Har du hørt om Axolotl?

Direkte oppdatering 12.12.12 kl.12:12!

Jeg måtte bare skrive en random overskrift og så redigere det. Jeg har nettopp hatt en matteprøve, kapittel 5 Flater og rom. Den var litt vanskelig og jeg ble litt stressa. Nå sitter jeg på skolen og blogger. Jeg løp så raskt jeg kunne for å rekke tiden. Nå som kl. 12:12 har gått, så etter dagen i dag kommer det til å ta ca. 100 år før vi opplever det samme!

- Hvor var dere når klokka var 12:12 i dag?

12.12.12

Nå blogger jeg fra mobilen. Har dere lagt merke til datoen i dag? Det er 12.12.12! Jeg skal prøve å blogge direkte når klokka nærmer seg 12:12. Så får dere se hvor jeg befinner meg. Har matteprøve i dag, sees :-)