Jeg drømmer om å bli

    04.11.2015 - 20:39

Noen ganger kan det være vanskelig å bestemme seg for hva man skal bli. I løpet av de tre årene på ungdomsskolen hadde vi et fag - bedre kjent som utdanningsvalg. Det var som hjelp til å finne ut våre interesser og hva vi liker å gjøre. En slags veiledning til hva du vil bli.

Selv visste jeg ikke hvilken linje jeg skulle velge, for det fantes jo så mange (!), men takket være utdanningsmessene, fikk jeg tips underveis til hva jeg burde velge. Der fikk vi snakket med folk som hadde gått på den og den linja, og de hadde brosjyrer og TV-skjermer som viste oss hva man kunne bli etter fullført år. Det var da jeg klarte å finne ut hva jeg ville: Nemlig design!

Jeg visste at det var noe jeg ville fordype meg mer i, for jeg likte veldig godt alt mulig med design. Etter å ha gått design på videregående, fikk jeg yrkeskompetanse og tittelen interiørkonsulent. Skolen fikk en ny påbygg "linje", og jeg valgte å studere videre. Og etter dette året, hva skal jeg bli?
 

Etter VG4 Påbygg ... Studere videre eller gå ut i jobb? Det kommer selvfølgelig helt an på karakterene for å si det sånn. Akkurat nå er det bare å jobbe godt med skolearbeidet.

 

INTERIØR: Jeg vil holde på med interiørtegninger. Det går an å være kreativ. Tegne tegninger for frihånd, perspektiv, bruke idéer, finne inspirasjon, sette sammen, skape, hente materialer ... Interiørkonsulent, veileder, styler eller en som finner ut ulike løsninger? Interiørlærer vil jeg gjerne bli :-)

 

FOTOGRAF: Her er det mange valg: Være en (proff) fotograf som reiser rundt hele verden, en som jobber som fotograf i et magasin/avis eller en som tar fotooppdrag for spesielle anledninger. Det beste med å fotografere er at man kan ta vare på minnene. Jeg driver mye med foto som hobby i fritiden og jeg har tydeligvis stor interesse for det.

 

EN KAKTUS SAMLER: Høres litt rart ut, men hei - jeg har allerede 3 kaktuser i hus som jeg er så glad i og som snart skal bli en samling.

 

ARKITEKT: Om jeg skal bli arkitekt, må jeg sannsynligvis flytte/dra til Oslo for å studere. Jeg har aldri vært i Oslo før så det hadde vært fint. Det høres så nyskapende å jobbe som arkitekt, for man kan sikkert bestemme hvordan en bygning skal være og hvordan det skal bli bygd opp. Spennende!

 

ROMDESIGNER: La oss si at vi har et rom som er tomt. Det kan være rommet i butikken eller et rom som en utstilling. Målet er å finne fram alt interiør, få det sammen til en helhet og det skal se fint ut. Det skal inspirere kundene og vise fram noen varer som går an å kjøpe i butikken. Kanskje dette går under utstilling også.

 

KUNSTNER: Alltid gøy å lage egen kunst som et maleri på lerret, tegninger ... Kanskje jeg kan bli kjent også.

 

GRAFISK DESIGNER: Logodesign, design på PC. Abstrakt eller ei, grafisk design er så fint. Har også hørt om å designe logo til nye produkter.

 

- Har dere noen drømmer?

#drømmer #yrker #personlig #framtid

Legg meg til på Snapchat!

    21.03.2015 - 10:26

<br/><a href="http://oi58.tinypic.com/1zz3wna.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

CZBLOGG

Høres det ut som en god idé å legge ut min personlig Snapchatkonto? Vel, her får dere den. Bare å legge meg til om dere ønsker det! Jeg kommer til å poste bilder og videoer av det jeg gjør her om dagen, kanskje det blir spennende å følge med så får dere oppdateringer :)

Til dere som har nyeste versjon av Snapchat: Hold kameraet over denne koden, så har dere automatisk lagt meg til.

#snapchat #blogg

Litt om meg og bloggen

    22.04.2011 - 17:37

Hei og velkommen skal du være! I dette innlegget kan du lese mer om meg og bloggen, og hvem jeg er som person.
 

OM MEG:
Jeg heter Cindy og er ei kreativ jente på 20 år. Noen ganger blir jeg kalt for Zhuo som ligger i en del av fornavnet mitt, og derfor har bloggen dette navnet da jeg ikke tenkte på navnevalg da jeg startet bloggen for første gang. Jeg har vokst opp i sommerbyen Kristiansand, og har bodd her lenge. Ting jeg brenner for er kunst, interiør, design, foto og tegning. Kreativitet er min sterkeste side, så jeg finner alltid på noe gøy å gjøre. Det jeg liker best å lage er DIY og inspirasjonsbilder som jeg klipper ut og setter sammen til en kollasj.


Her er noen av det jeg har gjort på videregående. De øverste bildene er fra VG2 Interiør og utstillingsdesign og de nederste bildene er fra VG1 Design og håndverk.

På videregående var det ingen tvil for hva jeg skulle velge, for jeg fant ut med engang hva jeg ville: Yrkesfaglinja! Jeg gikk på VG1 Design og håndverk, videre VG2 Interiør og utstillingsdesign og på VG3 Interiør. Etter å ha fullført yrkesfag på 3 år, har jeg interiørkonsulent som tittel og yrkeskompetanse. Etter det tok jeg VG4 påbygg til generell studiekompetanse slik at jeg kunne ta høyere utdanning. Nå er jeg student, og trives med det.

 

BLOGGEN:
Bloggen min ble opprettet en dag i 12. juli 2009 (det er snart 8 år siden!), og dette var den første bloggen jeg startet opp med. Inspirasjonen til å starte en blogg, var at jeg hadde en brevvenn som skrev blogg. Jeg fant ut at blogging - det må jeg prøve meg på! Nå har jeg skrevet blogg kjempelenge, og fant ut at jeg må bare skrive videre. Bloggen ble inspirasjonen til en "ny vei", og litt etter litt klarte jeg å få videreutvikle det jeg er flink til som å lage header, bloggdesign og å ta gode bilder. Jeg liker veldig godt å skrive og bruker gjerne god tid på hvert blogginnlegg, og dessuten synes jeg det er kjempegøy å blogge!

I dag blir bloggen min blir brukt til mange forskjellige ting: Jeg både skriver, tar bilder og legger ut videoer (som jeg har filmet selv - kan være hva som helst). Bloggen har blitt mer som en hobby for meg, der jeg har alt samlet på ett sted. En åpen dagbok om min hverdagen får du se mer av og temaene er: #interiør, #foto, #design, #skole, #hage, #inspirasjon, #DIY. Kommer også med tips til tutorials og design.

 

BILDER OG VIDEOER:
Jeg har alltid kamera med meg. Det er så gøy å ta bilder: Å eksperimentere, tenke og se komposisjon i ulike vinkler høyt og lavt. Jeg tenker alltid kvalitet framfor kvantitet. Drar ofte til et sted og kommer gjerne tilbake med mange bilder enn det jeg hadde tenkt. Kamera jeg bruker til å ta bilder med er en Sony a3000 m/18-55 eller mobilkamera (som nå til dags funker som bare det). Redigeringsprogrammene jeg bruker er Photoshop CC 2017 og Pixlr Express. Videoredigering: Windows Movie Maker eller Premiere Pro CC 2015.

 

SOSIALE MEDIER:

  • E-post: zhuoblogg@hotmail.no

 

Det er mulig å sende en e-post til meg angående samarbeid eller noe annet du lurer på.

CINDY Z.

CINDY Z.

20, Kristiansand

Hei og velkommen til min blogg! Her kan du følge med på min hverdag og ting jeg liker å holde på med. Min lidenskap er å fotografere, drive med design og interiør. Ellers blogger jeg om andre kreative ting som du finner på bloggen.

Bestill design

Kontakt/samarbeid:
zhuoblogg@hotmail.no

Siste innlegg

Annonser


Lenker

BloggdesignDesign og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits