hits

Opplevelser

Sommerløpet 2018

For 7. gang arrangeres Sommerløpet i hjertet av Kristiansand. Start og mål befant seg ved Markensgate/Nedre Torv. Været var ikke fullt så flott i år, men regn og vind var ingen hindring. Det ble satt en ny deltakerrekord - 2100 som har meldt seg på voksenløpet og 900 i barneløpet. Totalt 3000 deltakere hvis man inkluderer barneløpene.

Distansene:

  • Barneløp fra 0-5 år, 6-10 år, 11-14 år (550 m, 1 km)
  • Sommerløp (5 km, 10 km)
  • Halvmaraton (21,1 km)
  • Maraton (42,2 km)
  • Supertrippel (73,3 km)

Fædrelandsvennen satte opp et kamera og streamet LIVE fra målområdet til Sommerløpet, så man kunne følge med på løpet hjemme i sofakroken også.

Det er første gang broren min deltar i Sommerløpet, på barneløp (pulje 11-14 år), 550 m, 1 km. Han hadde gledet seg veldig mye til i dag og var veldig godt forberedt. Vi var der for å se han løpe. Barneløpet ble delt inn i puljer slik at jevnaldrende kunne konkurrere mot hverandre, og puljen hans begynte å løpe ved Starbucks på Torvet kl. 14:30. Distansen han løp var på rundt 1 km (eller kortere?), og det tok ikke lang tid før han kom inn i mål. Alle barn som deltok fikk is, medalje og diplom.

SkandiaEnergi er en av sponsorene til Sommerløpet 2018. Det var masse grønt, til og med barn hadde grønne T-skjorter.

Jenter og gutter i gult delte ut Squeezy-drikke til de som løp lengre distanser.

Her heier de litt ekstra på deltakerne. Sommerløpet - mer enn et mosjonsløp!

Og et lite videoklipp:

#sommerløpet #sommerløp #trening #kristiansand #torvet #foto

Video: Pink Party 2018

Pink Party er en musikkfestival som ble holdt på Sørlandssenteret lørdag 30. juni 2018. I år kom artistene Gino Bless, Marion Woodseth, TRXD, Mugisho, Chris Holsten, Madden, The Main Level, Andreas Wijk og JLE. Har filmet en god del på Pink Party og nå kommer endelig videoen ut. Se stemningen i videoen under!


HER finner du YouTube-kanalen min. Gjerne lik og subscribe!

#pinkparty #musikkfestival #musikk #sørlandssenteret #kristiansand

Gavedryss fra P4s Sommerturné + gavekort

Jeg var som sagt ikke på P4s Sommerturné i går, men da jeg kom hjem kikket jeg i posen hvor mye gaver som ble med hjem. Alltid gøy å se hva man får i løpet av et arrangement, man får som regel ting som er nyttige å ha.

Forskernytt fra Forskerfabrikken + armbåndene, fargerike armbånd, fibertusjer, kulepenn, voksstifter, smakebiter fra høsten + Detektivbyrå nr. 2 (bøker), bøff, Viaplay gratis i 2 måneder, leppepomade, frisbee, Läkerol Salvi / Salty Caramel / Licorice Seasalt / Cactus, Läkerol Sugar Free YUP Cola Sour.

Armbåndene var veldig kule! Armbåndene under er fra Forskerfabrikken og har tall - gangetabellen rettere sagt.

Jeg elsker å tegne og skrive, så disse tusjene digger jeg! Tusjene har trekantformer. Har ikke hatt slike før, så vurderer å skaffe meg et helt sett med de snart.

Sukkerfrie pastiller i forskjellige smaker kommer godt med. 

En heldig vinner i Kristiansand vant et reisegavekort på 10 000 KR fra restplass.no. Du kan gjette hvem, hehe. Tenk at det bare er en fra hvert sted som vinner et slikt reisegavekort. Blir det ut og reise nå?

#P4 #sommerturne #gavedryss #gave #gavekort #premie #ting

Pink Party 2018

I går, 30. juni, var det et stort Pink Party på Sørlandssenteret. For å komme oss dit måtte vi ta buss og kom akkurat tidsnok til åpning av området fra kl. 17:00. Mange folk stod i kø, klare for å sikre seg den beste plassen, som er nærmest mulig scenen for å se artistene. I stedet for å stå og vente på å komme inn, gikk vi en tur innom Sørlandssenteret og kjøpte med oss litt pistasj- og cashewnøtter så vi kunne ha noe å spise på veien. Jeg er så glad i pistasjnøtter, så det måtte jeg ha! Kl. 18:15 var en tid det passet å komme inn på området da de fleste hadde gått inn. Det var 15 minutter til den første artisten Gino Bless skulle opptre på scenen!

Programmet foregikk slik:
17.00: Området åpner, 18.30: Gino Bless, 18.55: Marion Woodseth, 19.10: TRXD, 19.42: Mugisho, 20.07: Chris Holsten, 20.47: Madden, 21.17: The Main Level, 21.47: Andreas Wijk, 22.17: JLE

Senterleder ved Sørlandssenteret, sier at det var rundt 12 000 på årets Pink Party. 11 000 billetter ble solgt og 1000 billetter ble gitt bort til ansatte og klubbmedlemmer. Dette er fjerde år Sørlandssenteret arrangerer Pink Party. Det var litt færre besøkende i år, kanskje fordi folk flest vil få med seg fotball VM 2018.

For å oppsummere Pink Party så har det vært en god festivalstemning ved spiseområdet og ved scenen. Det var veldig god plass å bevege seg på og vi kunne gå helt frem til scenen og se favorittartistene våre. Vanvittig gøy i år hvis jeg skulle sammenligne fjorårets Pink Party som nesten var helt stappfullt!

Kl. 22:25 var vi på vei hjemover. Jo tidligere, jo bedre. Siden på slutten kan det komme veldig mange folk som også skal inn til byen og skal ta buss. Rakk ikke å se JLE som hadde planlagt å opptre kl. 22:17. Hele programmet ble 15 minutter forskjøvet, så det var litt rart. Gikk vel glipp av fyrverkeri som avslutning på slutten ...

#festival #musikk #musikkfestival #rosa #pink #pinkparty #sørlandssenteret #kristiansand

Byfest på Tangen, Sankthansaften 2018

5000 møtte opp på Tangen i Kristiansand for å se det store bålet som ble tent på Sankthansaften, lørdag kveld. Bålet var stablet opp som et høyt tårn av mange paller. Det har aldri vært så fint vær, men det blåste en god del. Det er 6. gangen det arrangeres Sankthansaften bålfeiring på Tangen, og det er første gangen jeg er med og ser på. Jeg dro dit etter å ha spist deilig grillmat hjemme.

For en byfest! Så gøy å se mange møtte opp, både båtfolkene i vann og folk som stod på land. Jeg fikk med meg begynnelsen da det ble satt fyr øverst på de to pallene som stod på skrått.

Mange barn brukte klatrenettet til å komme seg høyere opp slik at de kunne nyte den fine utsikten. Det ble tent opp et barnebål kl. 18:30, og det store bålet ble tent kl. 21:30. Jeg så bare når det største bålet ble tent. Mange folk fulgte med på det store bålet:

Bålet brant raskt ned. Etter en halvtimes tid var det bare det svarte som lå igjen. Det glødet og gnistret. Og varmt var det!

Etter en stund ble en god del ganske sultne, så køen til å kjøpe franske pannekaker var litt lang.

Måkene ville også være med på Sankthansfeiringen. De fløy vilt rundt, på jakt etter mat.

Mot slutten på bålet var det mange som tok en selfie og bilder av flammene. Det ble en veldig magisk kveld.

#sankthansaften #kristiansand #tangen #bål #byfest #friluftsliv

VG-Lista, Rådhusplassen

Jeg skulle ønske jeg var der akkurat nå. I Oslo på Rådhusplassen holdes den store VG-Lista i kveld. Mange kjente artister kommer: Alan Walker, K-391, Julie Bergan, Katastrofe, Isac Elliot også videre. Mine favorittartister er Alan Walker og K-391. Heldigvis sendes VG-Lista LIVE på VG og der kan jeg følge med!

 


#vglista #oslo #konsert #musikk

Årets første Sommer På Torvet

Glede, hygge & fri entré. Sommer På Torvet har 10 års jubileum (2008-2018)!

I går kveld var vi på årets første Sommer På Torvet. I 2018 arrangeres Sommer På Tovet alle torsdagene fra 21. juni til 9. august. Arrangementet ga veldig god stemning med mange folk til stede. Ikke fullt så mange, da det krasjet med VM i fotball 2018 og handelens dag på Sørlandssenteret som foregikk på samme kveld. Scenen ble i år satt opp mot Kirkegata ved Domkirken for å invitere folk inn fra Markensgate.

Det var litt kaldt å sitte ute i skyggen rundt 20-tiden, men vi koste oss med drikke og mat. Måtte kjøpe siden det ikke var lov å ta med inn. Midt i området var det satt opp en skjenkeøy der hvor man kunne kjøpe drikke som kom i plastglass og noen servitører i oransje drakter gikk rundt og serverte.

Radiojam og gjesteartistene skapte hygge og allsang med norske og internasjonale sommerhits. Sommer På Torvet varte helt til klokken 23:00.

#sommerpåtorvet #kristiansand #torvet #torsdag #musikk #stemning #sommer

Sushi & Shopping på Lillemarkens

I går kveld hadde vi det koselig inne på Lillemarkens i Kristiansand. Det var et arrangement med aldersgrense 18+ som het Sushi & Shopping, en gratis kundekveld som startet fra kl. 19. Ved inngangen fikk vi utdelt et lodd hver og servert champagne (med alkohol) og mozell brus. På vei inn så vi en DJ til venstre som spilte masse god musikk og i midtgangen ble flere mannekenger plassert og hadde på seg sommerens mote og trender slik at vi kunne få inspirasjon til sommerantrekket.

Det kom mange folk etter hvert, og folkemengden samlet seg rundt langbordene for å prøvesmake varmrøkt makrell med sjøgress fra Reinhartsen og sushi fra Food Asylum. Det var utrolig godt!

Sushi har jeg aldri smakt på før, men her fikk jeg muligheten til å smake på forskjellige typer sushibiter. Man kunne også lære å lage sushi fra bunnen av, noe som var veldig lærerikt for de som ville lære noe nytt. Sushi er forresten en japansk matrett med ris blandet med eddik, sammen med andre toppinger (for eksempel fisk eller skalldyr).

Jeg synes wasabi (det lysegrønne på bildet), var utrolig sterkt i smaken. Hvordan kan noe så lite smake sykt sterkt? Til sushien er det 3 ting man må ha som tilbehør: Wasabi, ingefær og soyasaus.

Forskjellige typer sushibiter har ulike navn. Jeg vet ikke nøyaktig hva de kalles, men tror de fleste heter California Roll og de i midten heter Nigiri laks og Nigiri scampi.

Smaksprøver inne på Tilbords: Bruschetta - en italiensk matrett som består av grillede eller stekte biter av brød eller baguett med påsmurt hvitløk og olivenolje.

Da klokken nærmet seg 21, ble det trekning av loddene vi fikk utdelt på vei inn og ekstralodd fra butikkene hvis man kjøpte noe der. De heldige vant en sofagruppe fra Timeout, en flott gassgrill fra Jernia og andre premier fra der hvor de har handlet. Med så mange folk, var det ikke så stor sjanse for å være den heldige vinneren.

#mat #sushi #matglede #sommer #mote #trender #lillemarkens #kvadraturen #kristiansand

Turist i egen by 2018

På søndag 3. juni var vi turister for en dag og i egen by, Kristiansand. Vi var der med noen venner av oss og det var veldig koselig. Temperaturen var oppe mot 30 grader, så det ble en utrolig steike varm dag. Det var ikke så mange folk å se midt i Markensgate da vi vet de fleste benyttet denne varme dagen til å sole seg brune (!) på Bystranda.

Vi hadde ikke lagt noen spesielle planer for hvor vi skulle gå og besøke, men vandret fra Tordenskjoldsgate til Kristiansand Havn. I Kristiansand Havn kunne vi se Sørlandet og et stort cruiseskip med navn Mein Schiff i bakgrunnen. Vi gikk så videre bort til Odderøya Museumshavn hvor vi utforsket museet.

Noen hadde stor interesse for båtbygging av trestubber. De borret hull i stubben, satte i grillpinne, seil og knyttet tau rundt. 

... mens andre hadde interesse for å brette papirbåter. Man kunne gjøre papirbretting inne i museet.

Tang på brygga. Her kunne man kjenne på og kikke nærmere på tang og tare.

Makerspace Norway - Her så vi noen jobbe med tre, keramikk, prototype og tekstil. Vi rakk ikke den guidet omvisningen som var påbegynt, men vi fikk kikket rundt både nede og oppe. Oppe så vi en mann som trykket t-skjorter med skriften I ♥ Kristiansand på. Det var utrolig tøft!

Se så fine jakker!

Siste stopp var å besøke Kristiansand Kunsthall. Vi stå utstillingen The Future is Old av Øystein Aasan, og The Irrational Curve av Knut Henrik Henriksen. Siste dag utstillingen vises er 3. juni.

Rett etter kunsthall besøket, dro vi hjemover. Det var for varmt til å fortsette å være turist i egen by. Før vi skulle til å gå til bilen, så vi noen dele ut gratis mini friskis rett utenfor Markensgate der City Train vanligvis står parkert om sommeren. Vi fikk i hvert fall kjølt oss ned med 2 is hver! 

#kristiansand #kunst #design #båt #museum #odderøya #turistiegenby #sørlandet #visitsørlandet

Byfest, konsert og feiring av nye Thon Hotel Parken

Lørdag 2. juni (i går kveld), ble en stor byfest-konsert arrangert på Torvet i Kristiansand fra kl. 18. Byfesten var gratis (alkoholfritt) som betyr at det passer for barn og voksne. Rundt 15 000 publikum kom for å se de norske og kjente artistene Kurt Nilsen, Freddy Kalas og Sigrid opptre på scenen. Grunnen til denne store byfesten, er for å feire åpningen av den nye Thon Hotel Parken. Det ble vist en video der "parken" ble åpnet. Egentlig er Thon et hotell med komfort.

På vei til kveldens konsert. Ikke så mange på denne tiden, men det fylte på etter hvert. Jeg så en del som jeg kjente og som regel kommer de bort til meg og hilser når de får øye på meg - alltid.

Konferansierene gjennom kvelden var komikerne Hasse Hope og Magnus Devold. De kom med god underholdning som konkurranser og viste oss morsomme videoer på storskjermene.

Kurt Nilsen sang og spilte så vi kunne se svetten rant. Ja, det var veldig varmt å stå i sola! Etter hvert som sola gikk ned, var det litt kaldt å stå i skyggen, så da flyttet jeg på meg lenger fram slik at jeg kunne se scenen nærme.

Jeg må si Freddy Kalas imponerte og skapte liv i publikum som hoppet, danset og sang med. Som Freddy Kalas sier: - Denne sommeren kommer det til å bli skikkelig fest!

Kveldens siste artist: Sigrid Raabe (som går under artistnavnet Sigrid). Hun strålte og viste masse energi der hun stod og sang. Hun har reist fra Ålesund til Kristiansand, og dette er den eneste konserten hun kommer til å holde på Sørlandet i år. "Don't Kill My Vibe" er den låten jeg kjenner mest til.

Først ut var Kurt Nilsen, deretter Freddy Kalas og til slutt Sigrid som avsluttet byfesten med fyrverkeri opp i lufta. Se så fint! Jeg har fått filmet masse fra byfesten og video er på vei når den er redigert ferdig.

#byfest #artister #konsert #fest #torvet #kristiansand

Kristiansand Båtmesse 2018 - del 2

Det var noen nye og flotte biler som også var med på utstillingen. De stod parkert ved gressplenen og det var mange bilinteresserte som tok seg en nærmere titt. Pris for hver enkelt bil stod i et ark på bilenes frontvindu. Jeg så bilmerkene Tesla, Volkswagen, Lexus og Toyota.

De minste kunne prøve redningsskøyta Elias - en skjønn liten båt.

En av standene (RiksTV) hadde et lykkehjul som vi kunne snurre. Fikk lov å snurre to ganger, men vant ikke premie. Premien var nøkkelhalsbånd og pilen måtte stoppe innforbi de gullstjernene: 6/32 sjanser.

Mange detaljerte båtmodeller.

Mange tøffe vannskutere.

#båtmesse #kristiansand #båter #hav #gjestehavna

Kristiansand Båtmesse 2018 - del 1

Kristiansand Båtmesse er arrangert av Kiwanis Club Kristiansand. 26.-27. mai 2018 i Gjestehavna kan vi se utstillere, stands og mange båter. I år er det 20. gang båtmessen arrangeres. Jeg var ikke der i går, så i dag hadde jeg tid til å ta en tur ned og se på små og store utstillingsbåter og biler. Skal si det var mange flotte båter der.

#båtmesse #kristiansand #båter #hav #gjestehavna

Danmark på Torvet

Danmark har inntatt Torvet. I går ettermiddag satte de opp stands, telt og lego klart til i dag kl. 10:00. Dette er fjerde gangen Danmark er på Torvet (to år siden sist på grunn av bygging), og derfor heter arrangementet Danmark på Torvet. I år fyller Color Line 10 år og de hadde med en rekke danske samarbeidspartnere. Det ble servert masse gode smaksprøver som kjeks og kjøtt.

Ved fontenen på Tovet ble et stort "Legoland" plassert der barn kunne bygge store legoklosser og kjøre bilbane.

Her er Captain Kid på besøk i Kristiansand. Han blir å finne ombord SuperSpeed i skolens ferier. I hele juni er det forresten billig å ta SuperSpeed 1 fra Kristiansand - Hirtshals på en dagstur. Koster bare 50,- pr person!

4 flotte legofigurer stod og vekket stor interesse for store og små.

Under teltene kunne vi få brosjyrer, reisetips, delta i konkurranser og snurre lykkehjulet for å vinne kule premier.

Metro SØR holdt til i denne standen og spilte av med god musikk.

Dette bildet ble tatt i Markensgate. Pyntet med mange fine danske flagg i rekker. Ellers har vi hatt en fin dag på Torvet med dansk stemning. Det er dejlig å være dansk i Norge på Torvet i Kristiansand!

#danmarkpåtorvet #danmark #legoland #reise #torvet #kristiansand

It's my birthday

I dag er dagen. 10. oktober blir jeg 21 år gammel og denne dagen skal feires med kake, ballonger og gaver. Jeg er fortsatt syk, men jeg skal nok klare å spise bursdagskaken hehe. Bursdagen min har vi forresten tenkt til å feire i kveld!

#bursdag #foto #21år

P4s Sommerturné i Kristiansand

Så gøy å se at P4 har tatt seg en tur til Kristiansand i dag på Øvre Torv. De er på sommerturné som vil si at de hver dag i sommer skal besøke forskjellige byer i Norge. P4 hadde radiosending og her ble det masse spennende aktiviteter, smaksprøver og konkurranser for store og små.

Her er alle klare for en runde med Kahoot! Med radiospørsmål. Da var det opp med mobilen og det ble rundt 20 deltakere denne runden.

Kalenderen som viser når og hvor de skal i juli.

Kule premier til vinnerne: Frisbee, pastiller, såpebobler ... 

Frisbee challenge: Vi fikk 3 kast der målet var å få frisbee inn i midten. Nesten litt vanskelig, men noen har klart det!

Noen av aktivitetene: Forskerfabrikken hadde lær å lage slim, Viasat å teste fotballferdigheter (sparke en fotball rett i mål), hos Euronics gå på slakk line og teste dine radiokunnskaper på P4s DAB-stand.

Fikk noen frisbees, handlenett, stjernegodteri, pastiller, blyantsett, Isklar vann og VIASAT fidget spinner.

#P4 #sommerturne #sommer #opplevelse #kristiansand

Utenfor Palmesus Hotel

Da var Palmesus over for i år og alt skal rigges ned på Bystranda - etter ryddingen kan endelig stranda åpnes igjen for alle! Jeg gleder meg til de har ryddet ferdig, da skal vi ta oss en tur ned til stranda for å kjenne varmen og sole oss. Siden Palmesus skal pakke sammen ting og tang i disse dagene, dro jeg ned til Palmesus Hotel for å ta bilder av noen tøffe biler som stod parkert utenfor til et minne for i år. Det kommer jo forskjellige biler hvert år, denne gangen så jeg en blå og en hvit bil.

Maserati.

McLaren.

#palmesus #biler #motor #foto #kristiansand #hotell

Bussjåfør nektet å ha oss med selv om bussen ikke var full

Fortsettelse lørdag 24. juni. Resten av kvelden ble nesten som et mareritt for meg haha. Pink Party konserten var jo ganske bra da jeg så The Main Level, Ylva, Gino Bless, Sofa, Suite 16 og litt av Jesus Loves Electro opptrådte på scenen. Vi hadde vært på konsert siden kl. 19:00, og en time senere valgte vi å gå og ta bussen hjem siden det gikk lite buss en lørdagskveld (så er også bussene innstilt på sommertid). På busstoppet stod det 5-6 ventende personer som også har vært på konserten. Konserten holdt på til over kl. 21:45 og sist ut var Isac Elliot - en favoritt. På forhånd hadde vi sjekket bussavgangene og på denne tiden hadde ikke 01 og M1 avganger på Sørlandssenteret Vest, så måtte uansett ta 100-bussen på Sørlandssenteret terminal. Vi ventet en time.

Jeg hentet kameraet og skulle til å gå inn på konserten igjen for å kjøpe mat da det var sent på kvelden (og at jeg var så sulten). Sikkerhetsvaktene holdt enda på med å sjekke veskene og alle folk som skulle inn på konsert. Som sagt kom jeg ikke inn med kamera i veska. Husker at jeg sa "kan jeg ikke engang gå inn og kjøpe mat?". Men fikk noen til å kjøpe pølsebrød for meg som jeg spiste på vei tilbake til bussholdeplassen.

Endelig kom 100-bussen som skulle inn til byen. Bussjåføren stoppet bussen, åpnet døra foran og vi gikk opp trappa. Det var to ledige plasser foran på hver side bak bussjåføren. Jeg så mange flere plasser bak også. Bussen var ikke full. Bussjåføren sa at han ikke kunne ta inn flere og at han bestemmer. Jeg lurte på hvorfor han stoppet bussen og ikke lar oss sitte på? Vi snakket med han og spurte "hvorfor det?" og han sier "jeg bestemmer". Han lukket døra, klemte oss nesten, og sa at vi skulle ta neste buss. Den neste bussen gikk en time senere ifølge skjermen på bussholdeplassen. Da måtte vi vente 2 timer til og det var kaldt. Det begynte å regne også ...

Vi tenkte på hvordan vi skulle komme oss hjem. Plutselig så vi en taxi som kom kjørende fra Sørlandssenteret Øst. Bare en ren tilfeldighet. Vi vinket og løp bort til taxi og sjåføren stoppet etter ved rundkjøringen på XXL. En annen ville også hjem, han ventet også på 100-bussen men kom ikke på, så vi avtalte å ta samme taxi hjem og delte på taxiregningen. Må nok være første gang på lenge jeg har tatt taxi!

Jeg synes bussjåføren ikke har rett til å avvise passasjerer når det har (sitte)plass på bussen. Vi ble rett og slett kastet ut av bussen denne kvelden (for ingenting?), og hadde vi ikke tatt taxi hadde vi nok ikke kommet oss hjem.

Heldigvis ordnet det seg! Vi fikk et flexikort på 10 reiser fra AKT som en erstatning. 

#konsert #opplevelse #tanker #meninger #personlig

Kameratrøbbel på konsertbesøk

Fy flate for en kveld det har vært. Jeg hadde gledet meg til å gå på Pink Party konsert. Kanskje det er andre gangen jeg er på konsert (første gangen Palmesus i fjor). Jeg har aldri sett for meg at DETTE ville skje. Altså: #1: Jeg ble nektet adgang fordi jeg hadde med meg et kamera! ET KAMERA kan vel ikke skade noen, tenkte jeg da. Jeg var usikker på om kamera var lov å ha med, så jeg spurte for sikkerhets skyld de som stod ved "bytte mot armbånd" på torsdag da jeg byttet billettene mot armbåndene. De sa kamera må da være lov å ha med inn på konserten så da regnet jeg med at jeg kunne det siden plakaten ikke opplyste kamera som en av forbudte ting å ha med som mat, drikke, paraply, hund, barnevogner osv ...

Vaktene som stod ved inngangen var svært opptatte av å kroppsvisitere publikum som skulle inn, kikket ned i posene og veskene deres. Tok sikkerheten på alvor når det har skjedd så mange terrorangrep i det siste. Ikke særlig hyggelig å bli kroppsvisitert, men de gjør det bare for sikkerheten. Jeg kom meg ikke inn, så ble stoppet på utsiden og en av vaktene i gul refleksvest sa: - La meg se nedi veska di. Dette her kan du ikke ha med inn, og pekte på kameraet mitt. Han mente at kameraet var for profesjonelt og hørte med de andre vaktene i nærheten som også tok en titt. - Helt klart, ikke speilrefleks. Kanskje kameraet mitt ser sånn ut på utsiden, men mitt på innsiden er bare et enkelt nybegynner-systemkamera med en standardlinse på 18-55 mm. Sony a3000 heter det. Synes de var strenge på det også sa de at jeg ikke får komme inn. Bare på grunn av jeg hadde med et kamera. Hva med å ta med det inn og ikke bruke det? Nei. Hvor skulle jeg legge fra meg det når senteret er stengte kl. 19?

En dame sa at jeg kunne legge igjen det under et hvitt telt ute. Det lå noen hvite og sorte kofferter, og noen hadde lagt fra seg vesker og sekker der på eget ansvar. Jeg synes at det ikke var lurt å legge kameraet mitt der siden det har en verdi og på grunn av "eget ansvar, vi tar ikke ansvar hvis ting blir stjålet". Er ikke så trygt å legge fra seg verdigjenstander når det er ca. 12 000 mennesker. Hvor kunne jeg da legge det? Jeg tenkte og tenkte. Er jo ikke vits i å snu/dra hjem når jeg har kommet hit med buss for å bli. Hva med å spørre på Egon, noen få meter unna? Jeg fikk kontakt med en som jobbet der (og jeg må si tusen takk for at hun tok seg tid til å låse det inn).

 

Da jeg hadde lagt fra meg kameraet inne der, stilte jeg meg i kø, og da så jeg en annen som også hadde med seg et profesjonelt kamera foran meg. Vakten stilte de samme spørsmålene og gjorde akkurat som det med meg. Her er et MEN. Det viste seg at hun kunne slippe inn med kameraet sitt! Det var jo akkurat samme som mitt, bare at det var et kompaktkamera med en litt lengre objektiv og flippskjerm. Så: Hva er forskjellen på mitt og hennes? Hennes kamera er jo mye bedre enn mitt og dyrere, jeg kan ikke tro at hun ikke måtte legge fra seg det. Kjenner at jeg blir så sint og irritert når det ikke opplyses om forbudt med å ta med kamera og at de som jobber der sier feil om at det er lov å ha med kamera inn når det ikke er lov. Vær så snill: SETT OPP ET SKILT PÅ DET NESTE GANG, TAKK. Og ikke si at de med små og dyre kameraer kan slippe inn. Er ganske surt for meg å måtte snu og legge fra meg kamera samt å gå glipp av noe av konserten. Hun med kamera slapp inn fordi hun hadde et kompaktkamera (merk: med en svær linse), og jeg ikke fordi mitt var mye større og billigere bare med standardlinsen. Ser jo helt likt ut på utsiden, like stor og tung i vekt. Noen får lov, andre ikke. Selv om jeg sa tydelig at jeg var blogger, så nektet de.

Inne på konserten så jeg også en annen jente med nesten samme kamera som meg. Nesten lik, også et kamera med navn Sony. Hun hadde ikke på nøkkelbåndet med et fotopass på, så hvorfor får hun også lov å komme inn med kamera? Jeg skjønner det bare ikke!

Ok? Synes det blir feil å nekte noen og gi tillatelse til noen. Her har vi noe å lære alle sammen: La kameraet bare ligge igjen hjemme når det er konsert. Spesielt kameraer i en stor størrelse. Det skaper bare problemer og det verste er at det vil komme en stor krangel ut av situasjonen.

Jeg ønsker ikke å lage en stor krangel ut av det, men jeg vil bare komme med min opplevelse og mening. Altså et kamera skader ingen med mindre noen kaster det over på folk (kommer sannsynligvis ikke til å skje uansett). Det er ikke et våpen. Det er ikke første gang jeg har problemer med mitt kamera, for dette er faktisk kameraproblem nr. 2.

Å være med på konsert er det gøyeste jeg vet om, selv om det bare er første gang på Pink Party for meg. Mange ting spiller en viktig rolle når det kontrolleres ved inngangen. Kameraet ble kanskje ikke med, men her er noen bilder fra konserten sett gjennom mobilkamera:

Ikke nok med det, fortsettelse av dagen følger ... Har du noen gang blitt stoppet ved inngangen på konsert?

#kristiansand #pinkparty #konsert #lørdag #helg #foto

#PINKPARTY2017

Noen som skal på årets Pink Party på Sørlandssenteret? Det skal jeg for første gang! De siste månedene har jeg samlet sammen en hel haug av kvitteringer fra senteret som ble byttet om til billetter (billettene skal så senere byttes i armbånd). Jeg gleder meg allerede til å se hvilke artister som skal opptre på selve konserten.

Jeg har forresten laget denne editen (bildet over) i Photoshop. Det er så gøy med design og redigering, så hvorfor ikke :-)

T-skjorten som nesten alle kommer til å gå med!

#pinkparty2017 #sørlandssenteret #konsert

Båtmessa i Kristiansand

Lørdag 27. mai (kl. 10-18) og søndag 28. mai (11-17) er det båtmesse i Gjestehavna ved Tresse, Kristiansand. Mange benytter denne helgen for å legge båten ut for salg under messa. Skal du kjøpe bruktbåt? Da er det bare å komme på "visning". Kristiansand Båtmesse er gratis for alle og besøkende som kommer er gjerne interessert i båter. I tillegg er det satt opp masse aktiviteter for barn og unge (lørdag er Barnas Kiwanis dag).

Et båtlotteri var det også. 50,- pr. lodd der man kan vinne reisegavekort på 15 000,- og 10 000,-, og GPS.

Det kom mange båtinteresserte folk på båtmessa.

Dette er redningsskøyta Elias.

Her stod mange salgsboder eller messekiosker der man kunne kjøpe litt av hvert som godteri, spinners (som nå har blitt så sykt populært blant barn), tallerkener, båtutstyr, klær og håndlaget maritimt pynt.

Hoppeslott og bilmarked i bakgrunnen.

Noen båter er ute på testekjøring i nærheten.

Hva med å gå til innkjøp av en ny bil? Her er mange nye biler med merke Audi, Skoda og Nissan fra ulike bilforhandlere.

Redningsskøyta på tur med noen ombord.

#båtmesse #båt #bil #kristiansand #friluft #foto #helg

Tivoliet på Odderøya Amfi

17. mai på ettermiddagen gikk vi opp til Odderøya Amfi for å se på Skandinavisk tivolipark. Tivoliet har stått der en stund, før og etter 17. mai. Inngangen var selvfølgelig "gratis" å besøke på selveste nasjonaldagen, men å prøve aktivitetene måtte man betale eller kjøpe "billetter". En aktivitet kostet kanskje 50 kroner å prøve, og vi kunne se en mann sitte inne i et lite skur for å ta imot penger.

Man kunne kjøpe godteri, popkorn og sukkerspinn.

Velg et tilfeldig tall, mannen bak disken spinner, og håpe å vinne superstore sjokoladeplater!

Velg en gaveeske og vinn et kosedyr.

Hahaha kjøpte en ting med 1, 2 og 3 luker på, men skjønte ikke hvordan man vant. For noe lureri og sløsing bort av penger. Tror ingen vant, da ingen vant. Altså hva er dette for noe?

Sånn barnedragetog.

Maskiner med kosedyr der sannsynligheten for å vinne er ganske liten. 20 kroner for pr. spill.

Barna koste seg med hoppeslott og lange sklier.

Metall hermetikkbokser. Har en anelse at de er magnetiske og litt tunge å velte.

Her var det å trekke et tau, og man kunne vinne kosedyr som ugler, hvaler og aper.

Pilkasting på de ballongene i midten. Ser enkelt ut, men veldig vanskelig å treffe slik at ballongene sprekker. 1 pil = 10 kr og 6 piler = 50 kr.

#17mai #kristiansand #odderøya #tivoli

Borgertoget

Håper alle har hatt en fin 17. mai feiring i går! Siden jeg har tatt så mange bilder, vil jeg dele de med dere her på bloggen. Bilder fra borgertoget i går kommer nå. Det er faktisk første gang jeg ser borgertoget. Hvert år har jeg kun sett skoletoget, men ikke borgertoget så da var det på tide å se det. Vi stod og ventet ca. 45 minutter i Markensgate for å se borgertoget som gikk fra Tresse kl. 16. Beina verket og de ville nesten ikke stå oppe lengre. Etter en stund kom også regnet. Dumt at vi ikke hadde paraply med oss ...

#kristiansand #markens #17mai #norge #nasjonaldag

Hipp, hipp, hurra for Norge!

Gratulerer med dagen! Håper dagen blir fin. Vi feirer 17. mai, Norges nasjonaldag. I dag tidlig tok jeg den siste bussen ned til byen for å komme tidsnok til å se skoletoget gå. Fordi når skoletoget begynner å gå, da stopper bussene å kjøre. Bare for noen timer. Skoletoget startet opp i Tresse, og da jeg gikk av bussen spaserte jeg et stykke. Jeg har nemlig gledet meg så til å se på skoletoget i år! Enormt mange folk var å se der, til og med noen jeg kjente!

Grått vær, men det stoppet ikke folk å ha på seg fine festklær. Jeg rakk ikke å se talen på scenen, men da jeg kom frem begynte skoletoget å gå.

God stemning når musikkorpsene spiller forskjellige 17. mai sanger!

Litt tåke, men ellers et ganske fint "bunadsvær".

Her er det mange som gleder seg til skoletoget begynner å gå. Først går barneskolen, så de videregående skolene.

Se alle de flotte flaggene: Det er Norge i rødt, hvitt og blått!

Folk har pyntet seg så fine. Med bunad og dress. Festklær. Kjoler.

Flere bilder kommer på bloggen senere (har tatt så mange bilder og videoer). Snart skal jeg komme meg ned til byen igjen for å se borgertoget i byen. Det blir så spennende!

#kristiansand #tresse #17mai #norge #nasjonaldag

Kinesisk nyttår

I Kina feires nyttårsaften 27. januar og nyttårsdag 28. januar, som er i dag. Det er basert på månekalenderen så datoen varierer hvert år. Den kinesiske dyrekretsen flytter i en tolv års syklus, hver syklus er assosiert med et dyr. I fjor 2016 var det apens år. Årets dyr er hanen eller hane, noe som betyr at 2017 er hanens år. Personer født i 1945, 1957, 1969, 1981, 1993 eller 2005 er kjent som "haner". Jeg er født i 1996, som vil si at jeg er født i rottens år.

Det vanlig å gi ut røde konvolutter til venner og familie med penger inni som en slags gave - gode ønsker i livet. Tradisjonen har blitt så populært at det nå er lettere å sende ut røde konvolutter på e-post og i brev. Mange sender også et nyttårskort til venner og familie. Her er forresten et nyttårskort som vi fikk tilsendt i posten:

Central, Hong Kong Island

Om jeg hadde reist til Kina og vært der nå, så hadde jeg fått oppleve hvordan det er å feire kinesisk nyttår. Dette har jeg aldri fått opplevd, men har så lyst til å se det!

#kinesisk #nyttårsaften #nyttår #newyear #2017 #opplevelse #ape #hane #år #måne #kalender

Welcome, 2017!

Mellom nyttårsaften og nyttårskvelden gikk noen av oss ut for å se på fyrverkeri. Vi har ikke kjøpt og skal ikke skyte opp siden det er kan være farlig. Jeg var ikke ute, men jeg stod i 2. etasje, og fotograferte fra vinduet. Ser på det som tryggest. Vet at det kan være litt skummelt å gå ut siden mange tente på samtidig da klokka nærmet seg 00:00, midnatt. Hello, 2017! Det smalt, suste og skrek. Fyrverkeri er så flott å se på, men dagen etter ligger det så mye brukt søppel overalt. Heldigvis melder noen seg frivillig til å rydde opp etter andre. Her kommer noen bilder fra vinduet:

Noen av bildene ble litt blurry, men en del ble egentlig ganske fine. Video av fyrverkeri for det nye året skal jeg også lage, for det er gøy å se tilbake til.

#2017 #nyttårsdag #nyttår #raketter #fyrverkeri #kveld

Strømmestiftelsen 40 år som jobbskaper

Gratulerer med dagen, Strømmestiftelsen! De fyller 40 år som jobbskaper (gir mennesker et bedre liv), og i anledningen til feiring lørdag 24. september, lagde Geheb en lang kake som alle på Sørlandssenteret kunne smake på. En veldig fin dekorert kake også som smakte godt.

Frukt og bær som pynt gjorde kaka enda finere. Geheb logoen var mørk sjokoladebiter.

Først ble kaka oppkuttet i like store firkanter, deretter stod mange i kø for å smake.

I delen XXL på Sørlandssenteret var det en "bygning" eller et hus bygd opp av rosa ballonger. Det gjenspeilet hva det handlet om.

#kake #mat #strømmestiftelsen #foto #sørlandssenteret #år #rosa

Palmesus, dag 2

LØRDAG 2. JULI. 2016   På bussene var det fullt av liv. Folk sang og ropte. Det var siste Palmesus-dag i dag, så det kan være at alle er i festival humør dagen etter første festivaldag. Været har vært ganske fint i dag, men det har regnet litt, men ikke på selve festivalen. Ganske usikkert, men for meg er en regn/vind jakke det beste valget når jeg er på festival.

Vi hørte på Jason Derulo på "Main stage". Har hørt så mange sanger han har skrevet, så han er virkelig en stor artist!

Massevis av folk = god stemning her på Bystranda.

Her tar noen selfies. - Let me take a selfie: Med Mario og Luigi.

Det var et Haribo-telt med en bil og flere saccosekker rundt. Jeg satte meg ned for å slappe av litt. Relax. Flere som jobbet i Haribo delte ut gratis DINO (sure) og bjørner godteri, som var så godt! Elsker Haribo.

Fikk ikke med avslutningen med fyrverkeri (får nok se den på nettet et sted) da vi gikk tidligere. Nå har jeg endelig fått tatt av festivalbåndet, skal beholde det siden det er som et minneverdig bånd. Tusen takk for en kjempefin og herlig opplevelse på Palmesus 2016!

#palmesus #bystranda #opplevelser #festival #kristiansand

Palmesus, dag 1

FREDAG 1. JULI. 2016   Kl. 17 kunne vi se en lang kø ved inngangen til Palmesus (området rundt Aquarama) i Kristiansand. Før vi gikk inn, kjøpte vi en flaske Farris på Rema 1000. Vi gikk og stilte oss i køen ved Aquarama der vi ble sjekket av noen vakter med refleksvester. Jeg tenkte å ta med en flaske Farris inn, men fikk ikke lov. Det var enten å kaste den og gå inn, men vi valgte å returnere den tilbake (uåpnet såklart). Litt dumt da vi ikke kunne ta med drikke inn, og vi visste selvfølgelig at store vesker og bager ikke kunne være med inn. Alt blir jo sjekket for sikkerheten!

Velkommen til Palmesus! Kameraet ble dessverre ikke med, mobilkamera holdt for min del da det var veldig mange folk i en stor festival. Mange koste seg, drakk øl og danset i takt med musikken som kom fra scenene "Main stage" (hovedscenen) og "Sea stage".

Her var det satt opp telter med salg av ulike ting som Red Bull, øl og godteri. Litt forskjellig egentlig, og man måtte betale med bonger (mynter der man kjøper via en app). Vi hadde selvfølgelig ikke noen da vi ikke visste hvor vi kunne kjøpe dem.

Red Bull-teltet.

En stor skjerm og hovedscenen litt lengre bak. Vi så på MATOMA!

Været var litt opp og ned. Litt regn noen ganger, men da det høljet ned, stod vi på Norsk Tippings vogn med denne fine utsikten over hele Palmesus.

Se så fint!

Bilde av meg der jeg tok noen bilder.

Utenfor Palmesus. Etter å ha vært der i noen timer dro vi til Palmesus Hotel for å se på noe annet spennende (publisert). Palmesus dag 2 kommer!

#palmesus #bystranda #opplevelser #festival #kristiansand

Palmesus Hotel

Vi tok en tur innom et hotell som heter Palmesus Hotel (ligger i Rådhusgata 2) i Kristiansand sentrum. Det finnes faktisk et hotell med det navnet. Egentlig heter hotellet Clarion Hotel Ernst, men har bare blitt oppkalt etter Palmesus i disse dagene. Utenfor hotellet på gata så vi med våre egne øyner pyntet i rosafarger. Vi bestemte oss for å ta en tur inn for å se på interiøret og hva som var der inne.

Utenfor hotellet så vi en kul lilla bil. På panseret var det trykket "Palmesus".

Etter Palmesus dro alle til Palmesus Hotel til en "after-fest". Det er fullt på hotellet også.

Se, så fin bil (ikke alltid vi ser det)!

Interiøret var fint, "kongelig" og luksus. 

DJ-bord.

Noen sittegrupper med Palmesus-plakater som bakgrunnsbilder.

Gigantisk lampe gir masse lys.

Minner meg litt om barokk.

Ved inngangen når man kommer inn på hotellet.

Vi møtte en kul dinosaur som plutselig dukket opp et sted (aner ikke fra hvor). Har også filmet en video av dette!

Dinosauren hadde med seg en bag og han gikk altså med sandaler.

Det var så gøy på Palmesus i går! Jeg drar til Palmesus i dag også (rundt kl. 17 og utover), så gjerne si hei om dere ser meg.

#palmesus #hotell #interiør #dinosaur #opplevelser #festival #kristiansand

Sees vi på Palmesus 2016?

De første to dagene i juli (1 - 2. juli) er det klart for Palmesus! Det er 8. året på rad det holdes her i Bystranda, Kristiansand. Palmesus er kjent som skandinavias største strandfest. Billettene er utsolgt, og det er forventet 30 000 publikummere som vil komme fra rundt 800 forskjellige byer og steder! Jeg er så heldig som har vunnet 2 festivalpass fordi jeg deltok på konkurransen som blogg.no hadde: "Vinn 4 festivalpass til Norges kuleste beachfestival", og HER kan dere lese bidraget mitt: "Mitt beste festivalminne". Hvis jeg vant, så vant også en av bloggleserne mine. Nå har de 2 resterende billettene gitt bort til en av mine heldige blogglesere som har kommentert på det blogginnlegget.

I dag hentet vi båndene inne i Scandic Kristiansand Bystranda. Det satt noen som jobbet på Palmesus ved inngangen, vi viste frem legitimasjon og fikk hver vår høyre håndledd et rosa bånd, som vi skal gå med til festivalen er over. Rosa bånd = inngang fredag og lørdag! Jeg gleder meg virkelig til å oppleve en så stor festival med mange folk og god stemning. Det er første gang jeg besøker Palmesus, så håper å treffe noen kjente der. Skal du dra til Palmesus i år?

#palmesus #festival #blogg #opplevelse #bystranda #kristiansand

I mitt påskeegg

I dag er det 1. påskedag! Jeg benyttet morgenen til å åpne påskeegget for å se hva jeg fikk. Dette fikk jeg: Laban Seigmenn, påskemarsipan og New Energy fra Nidar (var med da jeg fant egget). Kvikk Lunsj fra Freia la jeg bare til, jeg vet at denne mangler. Påsken blir ikke helt det samme uten Kvikk Lunsj føler jeg. Folkets favoritt? Og appelsiner spiser vi mye her om dagen.

#påske #påskeegg #påskeferie

Årets første påskeegg

Da jeg så at det var en "finn påskegget"-konkurranse i butikken, var jeg ikke i tvil - nå fikk jeg sjansen til å finne et påskeegg gjemt i butikken en plass ... så fant jeg det! Godt gjemt under noen varer, stakk jeg hånden nedi for å sjekke om det var noe som kunne kjennes igjen: Et påskeegg? Jeg tok det opp, og innså at dette må være det fineste påskeegget jeg noen gang hadde sett.

Gratulerer - Du er vinner av dagens påskeegg fra Coop Prix
Påskeegg-jakt i alle COOP Prix butikkene.

Fargene på egget var knallgult med et fint lilla knyttet bånd rundt.

De la et egg hver dag fram til påsken kl. 8 og et egg kl. 15. Finneren var vinneren, så teknisk sett kunne alle stikke innom for å finne egget som inneholdt påskegodt fra Nidar.

Har dere påskeegg? Jeg vil gjerne se deres påskeegg.

#påske #påskeegg #egg #konkurranse #inspirasjon

New Year

Nå er vi i 2016! Nytt år, ny måned og blanke ark. Hva vil året bringe? Håper alle får en fin nyttårsfeiring. Akkurat nå ser vi på NRK 1 og jeg skal snart legge ut en video av fyrverkeri for det nye året.

Julekos m/Prebz og Dennis

Søndag 13. desember kl. 13 fikk Sandens i Kristiansand besøk av Prebz og Dennis. "Alle" vet hvem de er, kort fortalt er de Youtube-stjerneme som blant annet spiller spill, tøyser og tuller mens tusenvis av fans ser dem opptre live. Vi så altså dem LIVE! Det var utrolig mange som var der, tror vi var nærme 2000 ca?

Vi venter spent når de dukker opp. Alle bare jublet hver gang disse dukket opp den store TV-en. 

Ikke lett å ta bilder der jeg stod ... Etter showet var det signering (det var en veldig lang kø). Ville gjerne ha noen autografer, men det var ikke lett med den lange køen.

#julekos #prebzogdennis #opplevelse #live

Quality Hotel

Her var vi for noen dager siden. Det var sjakkturnering der, og jeg var en del ute for å ta noen spennende bilder av området rundt og i Quality Hotel. Verdt å utforske.

 

Utendørs svømmebasseng. Mange sittegrupper og noen liggestrandstoler.

#foto #hotell #quality

Hotellfrokost

Vi våknet kl. 10 eller noe, og var klar for en ny dag. Vi spiste frokost nede som var mye god mat. Da vi var ferdig med å spise, gikk vi opp igjen og pakket. Da var det over for denne gangen på et kort opphold. Vi skulle gjerne ha bodd her mye lengre, fordi det var så koselig å være her! En natt på hotell var mye annerledes enn å sove hjemme. Det var bare luksus. Tusen takk for en kjempefin opplevelse!

Gavekortet.

#hotell #scandic #opplevelse #frokost

Sjakk, hotell og pizza

I dag var det "Kretsmesterskap Agder 2015" for barn og ungdom på Samsen Kulturhus. 6 runder med 20 minutters betenkningstid og premier til alle de 13 deltakere. Vi var der fra kl. 11 og det slutta ca. kl. 16. Jeg hjalp til med å pakke ut premiene (troféer/pokaler) og klistret på plass nummer og sjakklubb logoen.

Guttene tok nr. 1 og nr. 3 i kadett-klassen.

På vei til rommet (6. etasje).

Dørnøkkelkortet: Hvis det ikke er der, slår alle lys av.

Da vi var ferdig, ryddet vi og dro direkte til hotellet Scandic. Vi fikk rommet (høyt oppe på hotellet) og satte fra oss tingene. Jeg utforsket hver lille detalj og selvfølgelig interiøret. Det var kjempefint! Etter en stund ble vi så sultne, så vi gikk til Peppes og bestilte to store large pizza. Siden jeg var student (på en måte) fikk jeg -20% og 3 heliumballonger (fordi jeg sa at jeg hadde bursdag i dag).

Solnedgang <3

Snart kommer også bilder av rommet og interiøret hvis noen vil se det.

#hotell #foto #sjakk #bursdag #solnedgang

Bestilt hotell

Hotellivet, hvor luksus er det? Jeg skal feire bursdagen min på hotellet Scandic i år. Det er et nytt og moderne hotell som ligger nesten vegg-i-vegg med Aquarama. Dette er noe å glede seg til siden det er lenge siden jeg har bodd på hotell. Her er noen bilder fra innendørs:

Bildene i dette innlegget er hentet fra HER.

Snart skal jeg begynne å pakke med ting. Kameraet blir med, og jeg skal huske å ta mange bilder (gled dere)! Hvis det blir fint vær er jeg også mye ute rundt omkring i Kvadraturen.

#hotell #scandic #luksus

Her er jeg nå

Nå er jeg på Quality Hotel og følger med på sjakk. Det skal spilles en turnering i helga. Utenom å være i salen der alle spillere spiller stille sjakk, er jeg i spisesalen. Har ellers tatt veldig mange bilder på kamera, som kommer i løpet av i morgen. Det blir spennende, men det er så kjedelig når jeg ikke har med PC-en. Da blir det mobilblogging.

#hotell #sjakk #bilder

Thon Hotels 10 år

Først vil jeg si gratulerer med 10 år, Thon Hotels! I løpet av september - oktober er de på jubileumsturné rundt omkring i Norge. Reiseruten er listet opp HER.

I går kom det til Kristiansand på Tresse (hurra) - arrangementet varte fra kl. 17 - 19. Det var stort! Vi fikk smakt på hamburgere og drakk Farris & Juice ananas/sitron eller eple, kaffe fra de kule kaffemaskinene, gratis ting som refleksvester, drikkeflaske, paraply* og fotball* (disse ble tom ganske fort).

Instagram "selfie". Det kom aldri på Instagram fordi jeg ikke brukte mobilen og internett på stedet i dag - #densjansen

(dagen etter bilde fordi disse gikk ganske fort bort).

De hadde til og med et koselig rom som i et hotell. Utstilling og vi kunne ta bilder.

Aktiviteter: Sumobryting, hoppeslott for de minste, fang pengene i en oppblåsbar "rom".

Mange folk som ville bli med. Lang kø. Da vi kom fram, avsluttet de konkurransen. #densjansen

God mat under teltet.

Underholdning og musikk: Jenter som danset og Hanne Sørvaag (danser, sanger og dommer bedre kjent i "Skal vi danse"). Hun kom også ned og tok selfie med noen av publikum. Fikk ikke tatt bilde med henne da ...

Himmelen var magisk med de skyene! På slutten var det trekning av premier. Det var en som stakk av med et gavekort verdi 10 000,- bruk på Sørlandssenteret, en som vant weekendopphold på Thon Hotels og en som kunne ta med seg 5 - 6 personer ut å spise på en restaurant. Det var også en konkurranse (fikk ikke et bilde av plakaten) "hva feirer du? 10 år som gift, 10 år som skilt eller ...?". Jeg sa: - Har bursdag 10.10 (og det er jo sant!).

#foto #thonhotels #thonopplevelse #hotell #tresse #opplevelse #kristiansand

Sommerfest på Odderøya

I går var vi på sommerfest på Odderøya kl. 16 - 19. På veien dit fikk vi penn og papir og vi skulle lete etter ulike poster. Det var 11, hver post hadde 3 bilder som f. eks hva det het (dyr, mennesker og blomster). Det var ganske lett, men fikk nesten ikke helt det med hva menneskene het. Da vi hadde tatt alle, kom vi opp til en café. Utenfor var det mange benker, og der satt de fleste og spiste. Vi spiste pølsebrød og hamburgere, typisk grillmat.

En fin blåklokke.

Vi fikk noen lodd og det var loddtrekning etter at vi hadde spist. Dette så nesten ut som julaften, for alle tingene var pakket inn. Gaver til alle! Og trekning av postene: Jeg vant en pose med Original Supermix.

Litt av hva som var pakket ut. Den sorte ballen er jo helt magisk, den skifter farge på grunn av kroppsvarme. Vannpistol, en penn (bruker batteri), en sprettball, en ting som bruker strikk (ingen anelse hva det er, men det står på baksiden at den skal sprette et eller annet sted) og en Smurf leke i en liten boks.

Naturbilder:

Bringebær!

Noen aktiviteter som vi kunne være med på: Drakamp, sekkeløp og potetløp.

Det har vært en kjempefin dag på Odderøya, lenge siden jeg har vært der oppe.

#foto #sommerfest #sommer #skog #natur

I kø for å feire Fevennen

Fædrelandsvennen har flyttet tilbake til Kvadraturen (Markens gate ved Mjåland bygget). Kl. 12.00 - 14.30 begynte den store feiringa med sjokoladekake på 12 meter langt bord x 85 centimeter bred, lykkehjulet og utdeling av Fevennen ting.

Mange folk stod i kø for å smake på deilig sjokoladekake.

 

Jeg var tidlig ute, så fikk se litt av begynnelsen på å dele kaka!

Fevennen kaffekrus og en avisdekorert bag.

Lykkehjul å prøve, det var 1/36 sjanse å vinne. Vi snurret ikke hjulet selv, da noen gjorde det for oss alle. Broren min vant et halvt års abonnement på Fædrelandsvennen, heldig! Hovedpremien var en iPhone 6, men den hadde noen vunnet ...

Flere bilder som Fædrelandsvennen har lagt ut kan dere se HER. Fest og feiring er alltid gøy å være med på.

#kristiansand #feiring #fest #sjokoladekake #kake #mat #lykkehjul #foto

P4 lyden av Norge - sommerturné

Vi visste ikke at P4 - Lyden av Norge, kom til Kristiansand i dag! På nedre torg var det full musikk, konkurranser, smaksprøver og underholdning. Det var forskjellige stands blant annet stod Diplom Is, Euronics, Tine, Santander, Hyundai ...

Sånn så det ut litt før kl. 12.

Maskoter på besøk. Fikk ikke tatt ordentlige bilder, men her er de ferdige.

Konkurranse: Vinn løpesko! Det var ja og nei spørsmål, tau på bakken og vi skulle gå på ja eller nei. Røyk vi, var vi ute. Det stod bare én igjen, og det var den heldige vinneren.

Her er tauet og konkurrentene ... mange!

Prøvekjøre Hyundai?

P4 Pastiller var det mye av.

P4's egen ladestasjon. Gikk man tom for strøm, kunne man lade gratis.

Standen til Diplom Is. Det var gratis is! Kunne velge mellom: Pære saftis, Lollipop og Karamell kroneis.

Pære saftis som smakte litt pære ...

Det var utdeling av gratis-ting: Frysebag, badeball, frisbee og Tine håndkleet vant jeg på et lykkehjul. Det var flaks da! Om vi ikke vant, fikk vi uansett velge drikke:

Jeg valgte den rosa som har jordbærsmak.

P4 fruktpastiller og Euronics stjernegodteri.

#sommer #sommerturne #P4 #norge

Havnedagen 2014

I dag var vi nede i havna i Kristiansand. Det var fint vær og sola skinte. Vi skulle til å gå til havna, men på gata ved Sandens så vi en skyttelbuss kalt "Kristiansand Sightseeing" (en buss med to etasjer). Den var gratis, så vi tok den. Første gang jeg sitter på en sånn buss!

Denne bussen er kjent for å kjøre turister og reisende til Kristiansandsområder. Har gratis WiFi og er spennende å "bli med på tur" (kult eller hva?).


Det var kun i dag det var gratis tur. Bussen gikk fra Markens gate til havna og havna til Markens gate.


Utsikt sett fra der jeg satt - Politibilen var her fordi tollvesen skulle demonstrere søk på personbil med narkohund.


Det var deilig å sitte på taket når den var åpen så vi fikk både vind og sol samtidig.


Jeg er en turist, ok.


Velkommen til Havnedagen 2014 skilt.

På Kilden var det smaksprøver av fiskesuppe, Twist og kaffe. Elsket fiskesuppen som minnet om sjø, fisk og sommer.


Mange folk.


Elsker formen som inspirerer meg til å ta et bilde av det.


Det var mange båter som vi besøkte og gikk ombord: Redningsselskapet, Losbåten, K.V Nornen, Gamle Oksøy, Skøy, Otra og S/S Christianssand. Her er det stedet der folk har alle de knappene og kontrollene over båten. Ser et overvåkningskamera der.


Christiansholm festning. Det skjedde egentlig mye der. På bildet ser dere Elias båten.


Radiostyrt båt. 


Tidlig ute for å ta bussen tilbake, da vi fikk velge de beste plassene - helt foran i bussen i 2. etasje.


Tok bilde av en randomt bygg ved siden av Kilden.


Sett fra 2. etasje og ned.

Denne dagen synes jeg var veldig spesiell fordi den minnet meg litt om reise og sommer. Hvis dere leser og ser på bildene i dette innlegget, får dere kanskje samme følelsen som meg?

// Jeg satt nettopp her for å skrive dette innlegget, da jeg plutselig hadde krysset ut hele fanen ... og innlegget var lagret som utkast. Det ble borte og jeg hadde kun lagret bildene i innlegget, men ikke teksten ... utrolig nok måtte jeg fort skrive på teksten IGJEN. Irriterende. Jeg kommer sannsynligvis til å redigere dette innlegget i morgen om jeg har glemt noe. Verste følelsen for en blogger er at noe blir slettet i innlegget når man trykker feil og man må skrive det på nytt ...

Gul dag med mye moro

Først dro vi til biblioteket for å få stempler på lesekortet til broren min. Han har allerede lest flere bøker i sommerferien og elsker å lese spesielt de Pingles-dagbøkene. Jeg ville låne bok nr. 2 i "Soloppgang"-serien som er skrevet av Jorunn Johansen, men boka var ikke på biblioteket, så de må leie den inn. Kommer om noen uker (?)

Det var mye å se på Torvet da vi gikk dit.

Hennig-Olsen isbil var der.

Fædrelandsvennen Sommerløpet.


Den digitale klokka er nedtelling til kappløpet begynner.

Norges Energi hadde også et lykkehjul som en aktivitet med flotte gevinster.

Fikk man "??" kunne man velge.


Alt på bordet kunne man få.


Lommebøker, drikkeflasker og termos.


Gul bil!


Norges Energi setter fokus på energi :-)


City Train var også der.

COOP Obs! Sommerfestival

Det er veldig koselig å være med på sommerfestivalene som de forskjellige butikkene arrangerer. I dag var vi på COOP Obs! Sommerfestival utenfor Sørlandssenteret.

Her var det satt opp mange telt: Coca Cola, GRILLGilde, Noisy, Lego, Ricola, ENGHAV, KiMs og Norwegia (sponsorene).


Lastebilen.

For de som ikke husket det;

COOP Obs! kundeavis har trykket feil dato. Bare bytt om 12/7 = Kristiansand og 13/7 = Arendal.


Her smakte vi på fisk.


"Hvilken fisk fisket du?" var bare for små barn. Det var bare "2D" plastflate fisker der ...


Noisy smaksprøver!


Lykkehjulet som sannsynligheten for å vinne var 2/20.


Vant forresten 2 Noisy Juice. Apple og Orange.


Scenen som nå stod tom ...


KiMs Naturchips. På gresset lå det noen "sekker" som ble brukt til sekkeløp.


Man kunne vinne de store chipsposene (se den sorte eska øverst). Det som lå der var gratis.


Masse porsjonschips var det! Har allerede spist 3 poser.


Det var ikke så mye aktivitet i Coca Cola "basen".


Potetskrelling. Hvem kunne bli fortest ferdig?


Måtte bare ta et bilde av denne kule vogna/sykkelen.


Noen kule med bilde av et "kamera" - beskyttelseting til mobil (som ikke passet min).


Føler meg stolt på scenen. Frivillig til å stå opp og svare når det var MUSIKKQUIZ. Sommersanger. Jeg røyk på første runde.


Så kom ... Aleksander Walmann fra The Voice og han ved siden av som jeg ikke husker navnet på. De hadde konsert.

Dagens lille innkjøp + noe mer:

Kamera veske kjøpt hos Lefdal.


Super Mario Galaxy (wii spill) kjøpt hos COOP Obs!.

#ferieminner

P4 Jubileumsturné

I dag har vi vært på Kvadraturen. Vi visste ikke at P4 Jubileumsturné hadde kommet til Kristiansand i dag, men det fant vi ut da vi gikk til Nedre Torg. På vei dit tok jeg noen randome bilder:

Kristiansand Domkirke.


Palmetrær.


P4 direkte!


Vi fikk prøve lykkehjulet og kunne vinne en sydentur! De som ikke vant fikk en trøstepremie - en "goodiebag".


"Goodiebagen".


Noe annet som vi fikk der.


Her var det en liste bak en lastebils "rygg". I dag var det Kristiansand.


Så en boblemaskin som blåste ut såpebobler.


JIPPI eplejuice.

#ferieminner

Smak på Europa - Internasjonalt marked #2

Dette er del 2, med mange flotte bilder fra dagen i går.


Drømmefangere.


Lommebøker!


Sekker, bager og vesker.


Haribo godteri.


Bilder av hunder på koppene.


Gratis Mini Ritz kjeks - utdeling på Markensgate.

Vi dro til Sørlandssenteret etter at vi har vært på Kvadraturen. Fant noen digre lollipops på Barneland.


Var også på butikken og så disse kule Coca Cola flaskene.

Smak på Europa - Internasjonalt marked

Her kommer bildene fra i går! I går var vi på Kvadraturen, og vi var på et marked som het Smak på Europa - Internasjonalt marked på Torvet. Dette var et marked som stod der fra 5.-8. juni. Lørdag var siste dag.


Nydelige keramikk figurer!


Keramikk kuler.


Belgiske vafler.


Franske bakeverker.


Pølser.


Italienske pølser.


Tørkede fristelser: Frukt og nøtter.


Noe som hang under et telt. Den snurret rundt og rundt.


Mange flotte ringer!


Solbriller.


Ost!


Steiner.


Del 2 kommer straks!

REMA 1000 matfestival

I dag har vi vært på REMA 1000's matfestival på Sørlandsparken. Det var utrolig mange folk og mye god mat!


Noen fine potteplanter som jeg tok bilde av.


Hortensia, gjett hvor mye de kostet?


Nydelige margeritter.

Elsker disse kjeksene! De var så gode.

Litt av det jeg har smakt på: Blåskjell, salma (en type laks), bløtkake, kjeks, kyllingkubber, lam, indrefilet, fiskekaker, reker.
Drikke: Eplemosjuice, Sun Light saft.

Jordbær - ikke smaksprøve, men de solgte jordbær utenfor butikken.

Thon Hotels dagbok

Søndag 10. oktober 2010:

Vi pakket ting/utstyr vi måtte ha med. Vi ble kjørt til Thon Hotels Wergeland.
Vi gikk inn til resepsjonen/informasjonen. Vi fikk rom nr. 207 og to kort til å låse/åpne døra og et til å sette på kontakten, sånn at lysene kommer på. Vi pakket ut og gjorde klar til bursdagen min. Jeg ble 14 år! Vi spiste bløtkaka vi kjøpte i går, KiMs Paprikachips og drakk Sprite. Så åpnet jeg pakken som jeg fikk: Jeg fikk et strikket skjerf og en strikket lue! De var oransj farget. Den var kjempefin! Etter en stund var det på tide å gå ut (fordi det var så tett luft der inne).
Vi bestemte oss for å gå til biblioteket. Og der fikk jeg tid til å blogge.
Så gikk vi en tur til Otterdalsparken. Der gikk vi litt rundt.  
Etter turen dit gikk vi til McDonald´s og spiste. Vi gikk hjem til rommet vårt (Thon Hotels). Vi spiste godteri, muffins, pitasj nøtter og nudler.

På rommet vårt var det en Philips flatskjerm. På den så hadde TV-en ca. 6 - 7 kanaler og det var ikke så mye gøy å se på den. Men på TV2 kom det plutselig "Skal vi danse". Og det var gøy. Vi spilte UNO og flyspillet.

Mandag 11. oktober 2010:

Vi ryddet ting/utstyr. Vi pusset tennene og var klare til å gå ned til restauranten som ligger nedenfor Thon Hotels. Der fikk vi spise gratis frokost. Det var masse mat å velge mellom, det var: Nystekt brød, fullkorn knekkebrød, kjeks, salami, gulost, skinke, fisk, agurk, gulrøtter, juice ... og mye mer! Alt var kjempegodt!
Da vi var ferdig med å spise, leverte vi tilbake to kort til å låse/åpne døra og et til å sette på kontakten, sånn at lysene kommer på.
Også var det skolestart igjen ... men heldigvis ble vi kjørt.

Thon Hotels

10. oktober fyller vi 5 år! Har du også bursdag den dagen?  Da kan du få en gratis overnatting for to! 

Siden de fylte 5 år 10. oktober, hva med å invitere de som også har bursdag samme dag, på en overnatting for to? Siden jeg var så heldig at jeg hadde bursdag den dagen, så ringte vi til Thon Hotels for å høre om de hadde rom.

Og vi fikk gratis overnatting på Thon Hotels 10. - 11. oktober! Hun damen på røret spurte hva jeg het til fornavn og etternavn! Prøvde hun å sjekke om jeg løy eller ikke? Men, gjett om jeg gleder meg til søndag!
Har ikke pakket ennå, så da får jeg gjøre det. Jeg er ikke sikker på om jeg får blogget i morgen heller. Men hvis det er tilgjengelig en plass, så stikker jeg nok dit for å skrive et innlegg om hvordan det går.

- Har du overnattet på Thon Hotels før?

Thon Hotels - Gratis overnatting

I dag har jeg lest dagens avis, Fædrelandsvennen og skrevet et langt innlegg som ikke er publisert ennå. Det er om "Thon Hotels". Om hva vi skal ha med osv.


10. oktober fyller vi 5 år!   Har du også bursdag den dagen?  Da kan du få en gratis overnatting for to! 

Siden de fylte 5 år 10. oktober, hva med å invitere de som også har bursdag samme dag, på en overnatting for to? Siden jeg var så heldig at jeg hadde bursdag den dagen, så ringte vi til Thon Hotels for å høre om de hadde rom. Og det hadde de og vi fikk gratis overnatting på Thon Hotels 10. - 11. oktober! 


Det var bare begynnelsen av innlegget. Men, den 10. oktober skal vi dra til Thon Hotels og overnatte 1 dag! (Neste dag blir jo det skole, og da må vi dra tidlig.)

Ultras Matfestival

Lørdag 10. juli inviterer Matvarehuset Ultra og flere leverandører til en fantastisk Matfestival. Området utenfor Sørlandssenteret vil rigges med telt og kundene vil få de deiligste smaksprøver gjennom hele dagen. Det blir også hoppeslott og underholdning for barna. Velkommen!  


ULTRAS MATFESTIVAL utenfor Sørlandssenteret i dag kl. 10-17. Vi fikk gratis Sunniva frukt nøkkelring og Tine handlevogn mynt. Det var massevis av folk og mat! Is (Yoghurtis Please), pizza (Ristorante), Juice (Sunniva), Ali kaffe, kjøtt, frukt (vannmelon, melon), smoothies (fra Bama), sjokoladekake, fisk, kjeks med ost og jordbær, brus ... og mye, mye mer!Aktiviteter: Luftgevær ved Ali kaffe, to hoppeslott: En med lang sklie og en var et vanlig hoppeslott. De var for barn mellom 2-8 år.

Vi burde kanskje ikke ha spist frokost før vi kom ... det var jo så mye godt der! Vi smakte på masse forskjellig. Etter at vi var stapp mette, gikk vi inn til Sørlandssenteret. Der var det ikke så mange folk enn som ute. Vi gikk til DYREBUTIKKEN Buddy og så på akvariefisker.

Har du vært på ULTRAS Matfestival?
Hva har du gjort i dag?

Bilder Hong Kong Ocean Park 6 - 2007

Bilder vi tok i Hong Kong's Ocean Park i sommer i 2007. Ocean Park er en veldig stor park i Hong Kong, og du kan oppleve mye der. Tivoli, dyr, insekter, fisker ... restauranter ...

Dette bilde skal forestille en ... svart fisk og en ål?
Se! En oransj fisk! Jeg fikk nesten ikke tatt bilde av fisken fordi den svømte så fort ...
 

En svær spøkelse fisk! Her ser du en ekte hai!

En veldig fin tivoli greie. Vi satt på den og så ned ... det var så veldig fint + nydelig utsikt!

- Har du vært i Hong Kong før?