hits

Matlaging

Jeg tester: Sjokoladepizza 🍫🍕

Husker dere pizzaen som tok helt av? I fjor 2017, lanserte Dr. Oetker en ny frossenpizza med sjokolade. Det er en sjokoladepizza for sjokoladeelskeren! Da den først kom ut, var det veldig mange som kjøpte, smakte og la ut video når de testet ut pizzaen på YouTube. Noen synes sjokoladepizzaen smakte veldig dårlig, mens andre likte den kjempegodt. Jeg har ikke fått smakt på den før nå siden prisen ligger på ca. 45 - 50 kroner (!), og det er jo litt av en pris. Noen måneder senere, har sjokoladepizzaen blitt så upopulær at færre kjøper den, så nå er pizzaen på vei ut fra butikkene. Er du heldig og har lyst til å smake før den forsvinner, får du sikkert kjøpt sjokoladepizzaen på matbutikker på nett, men ellers er den ikke lenger å finne i kjente matvarebutikker. Den er ut.

I går fant jeg sjokoladepizzaen på Spar til 10 kroner. Jeg vet at den er på vei ut, så hamstret 6 stk av disse siden de var på tilbud. Ingen dårlig idé å kjøpe flere frossenpizzaer og stappe de ned i fryseren en stund. Da har man alltid pizza tilgjengelig!

Slik ser pizzaen ut etter å ha tatt av plasten. Bunnen er den klassiske Ristorantebunnen med kakao. Den er toppet med sjokoladesaus, revet lys sjokolade, og hvite og mørke sjokoladebiter.

Sjokoladepizzaen var mye finere i pakningen, fyllet ser ut som det er tilfeldig lagt på.

For best resultat stekes pizzaen på rist nederst i stekeovnen på 200 °C over- og undervarme eller 180 ° varmluft, ifølge hjemmesiden til Dr. Oetker. Jeg tok den inn i ovnen og ventet. Jeg forventet at den smeltet helt. Da den kom ut igjen etter 10 minutter, så sjokoladepizzaen slik ut. Tips: Sjokoladepizzaen smaker ekstra godt med vaniljeis til, men nå hadde jeg ikke vaniljeis hjemme, så da ble servering uten.

Hva synes jeg om sjokoladepizzaen? Den smakte en blanding av sjokolade og brownies. Veldig god, men blir litt kvalm i store mengder. Det var masse sjokolade i den, og jeg synes det var nok med 2 pizzabiter. Ikke en pizza jeg ville ha spist til middag, mer som en dessert pizza. Dette er ikke en pizza, føles ut som en stor kjeks etter at den kom ut fra ovnen. Har du planer om å kjøpe sjokoladepizzaen for første gang, da anbefaler jeg at du ikke spiser den opp alene. Du vil nok ikke klare det ettersom det blir for søtt. Ta heller og inviter venner eller familie på besøk for smaksprøve. God appetitt!

- Har du smakt på sjokoladepizzaen fra Dr. Oetker?

#mat #matglede #pizza #ristorante #sjokolade #sjokoladepizza #kakao #kjeks

Oppskrift: Pavlovakake med jordbær og blåbær

Dette er en glutenfri Pavlova med marengsbunn, kremfløte og ferske jordbær og blåbær. Du kan selvfølgelig pynte med andre bær også for å få kaken lekrere, sunnere og bedre.

Marengsbunn

♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts potetmel
♥ ½ ts vaniljesukker
 

Pynt og fyll

♥ 1 ½ dl kremfløte
♥ 1 ts sukker
♥ 5-10 jordbær, i skiver
♥ 1-2 kiwi, i skiver
♥ 1-2 halve hermetiske fersken, i skiver (valgfritt)

I stekeovn: 140 ˚C på nederste rille i ca. 1 time

Fremgangsmåte:

1. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk godt. Marengsmassen skal være stiv.

2. Rør inn potetmel og vaniljesukker.

3. Tegn en sirkel, ca. 20 cm i diameter, på et bakepapir. Fordel ca. halvparten av marengsmassen utover i sirkelen. Ha resten i en sprøytepose og sprut topper langs kanten.

4. Stek marengsen til den blir sprø. Avkjøl og ta den forsiktig av bakepapiret.

5. Pisk kremfløten stiv og legg den på marengsbunnen. Pynt med skiver av frukt og bær.

Håper det smaker! Oppskriften er hentet fra "Kokebok for alle" (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). Utrolig hvor mange smakfulle oppskrifter det er å finne i den boka.

#oppskrift #mat #matglede #matlaging #pavlova #dessert

Oppskrift: Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker er en norsk, tradisjonell dessert. Den serveres gjerne i glass. I bunnen ligger et lag eplemos, over det et lag knust sukkerkavring og på toppen fløtekrem. Denne oppskriften holder til 2 porsjoner og er hentet fra "Kokebok for alle".

Ingredienser:

♥ 1 ½ dl strøkavring = 5 sukkerkavringer
♥ 1 ss sukker
♥ ½ ts kanel
♥ 1 ½ dl eplemos
♥ 1 ½ dl kremfløte

Slik gjør du:

1. Legg kavringene i en plastpose og mal/knus dem fint ved å kjevle forsiktig over posen.

2. Bland finmalt strøkavring, kanel og sukker i en stekepanne. Varm opp stekepannen og brun blandingen ved svak varme. Rør godt hele tiden slik at det ikke blir brent.

3. Hell over på arbeidstallerken og avkjøl.

4. Visp kremfløten til luftig krem.

5. Legg eplemos, strøkavring og vispet krem lagvis i en stor dessertskål.
Lagene blir da: På bunnen start med eplemos, krem, strøkavring, eplemos, strøkavring, krem.

6. Settes til avkjøling i kjøleskap i ca. en halv time. 

Creds til broren min som har lagd denne fine desserten. Han er så flink som øver seg på å lage mat. Håper det smaker! 

#mat #matglede #tilslørtebondepiker #dessert

Sjokoladelangpanne med seigmenn

Dette var kaken vi lagde til Grimsvollen julemarked i fjor, og oppskriften har jeg ikke hatt tid til å dele før nå, så her kommer den. Vi har brukt en grunnleggende oppskrift på sjokoladekake som er hentet fra "Kokebok for alle" (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). Skal du ha like stor sjokoladekake som den på bildet, må du huske å doble oppskriften lenger nede!

Som pynt på toppen har vi klistret seigmenn på rekke og rad, strødd mel som "snø" og Mix-strøssel.

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 1 ½ dl sukker
♥ 4 ss flytende margarin
♥ 1 ¾ dl lettmelk
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ½ ts bakepulver
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen er stiv nok når du kan skrive «Ole» med eggedosis som renner ned fra vispene, slik at o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet.

2. Tilsett margarin og melk.

3. Sikt på alle de tørre ingrediensene: Hvetemel med bakepulver, kakao og vaniljesukker. Bruk slikkepott og bland alt lett til en klumpfri røre.

4. For at kaken skal komme lett ut av formen må alle kakeformer pensles med et tynt lag smeltet margarin før du heller røren i. Former som ikke har løs bunn, må i tillegg strøs med litt hvetemel eller semulegryn. Hell vekk overflødig mel/gryn.

5. Hell røren i en smurt og eventuelt strødd avlang form.

6. Stek kaken. La formen stå noen minutter før du avkjøler kaken på en rist.

I stekeovn: 175 °C på midterste rille i ca. 40 minutter.

Glasur:

♥ 5 dl melis
♥ 2 ss kakao
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 8 ss smeltet smør
♥ 8 ss sterk kaffe

#mat #kake #sjokoladekake #langpanne #seigmenn #matglede

Bursdagsfeiring og oppskrift på supergod gulrotkake

I ettermiddag feiret vi bursdagen til broren min som fylte 17 år. Vi lagde gulrotkake dekket med masse nydelig ostekrem på toppen. Som pynt tok vi Mix- og Daim strøssel og revet gulrøtter for å vise at det var gulrotkake vi har lagd. Hjemmelaget kake smaker alltid så bra! Vil dere ha oppskriften på gulrotkaken? Her kommer den:

Ingredienser:

♥ 5 dl mel
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts bakepulver
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts kanel
♥ ½ ts salt
♥ 4 egg
♥ 3 dl solsikke el. raspolje (jeg brukte maisolje)
♥ 8 dl revne gulrøtter (grovhakket)

Fyll:

♥ 1 pk Philadelphia ost
♥ 400 g melis
♥ 200 g meierismør (mykt)
♥ 4 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens (jeg brukte 4 ts vaniljesukker som erstatning, men det er veldig søtt)

Slik gjør du:

1. Bland mel, natron, bakepulver, sukker, kanel og salt i en stor bolle.

2. Del eggene i en liten bolle og pisk de lett med en gaffel.

3. Mål opp 3 dl solsikke- eller raspolje. Rør dette inn i blandingen med et treredskap.

4. Riv 8 dl gulrøtter på den groveste siden av rivjernet.

5. Rør dette inn i deigen. Blandingen skal nå være fast.

6. Legg et bakepapir i ei langpanne. Fordel kaken jevnt utover formen.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca. 30 min.

Når kaken står til avkjøling lager du fyllet. Ta alle ingrediensene oppi en bolle. Bruk kjøkkenmaskin og visp alt godt sammen. Dette skal bli en myk masse. Smør dette forsiktig utover kaken med en slikkepott. Prøv om du kan få et jevnt og fint lag. Du kan pynte kaken ved å lage mønster med gaffelen. Jeg har pyntet kaken med Mix- og Daim strøssel og revet gulrøtter.

Håper det smaker!

#mat #oppskrift #kake #gulrotkake #bursdag #matglede #bursdagskake

Dette spiser vi til middag 11.01.18

Dagens middag, torsdag 11. januar, bestod av kyllingnuggets, grønnsaker (brokkoli og gulrøtter), fiskepinner, fiskegrateng og ris ved siden av. Mesteparten var fritert, men det er ikke ofte vi spiser sånt. Det er ikke så sunt når maten inneholder altfor mye fett. Til middag spiser vi ellers for det meste ganske variert med fisk, kjøtt, grønnsaker og ris. Av og til blir taco, pasta, spagetti eller pizza på menyen. 

- Hva spiser du til middag?
- Hva er din favorittrett?

#mat #middag #meny

Hjemmelagd kake på farta

Gratulerer til min kjære bror som fyller år i dag! Vi lagde en spontan kake til ham siden vi er midt i uken. Bursdagen hans har vi tenkt til å feire på en lørdag eller søndag i slutten av denne uken. Da får vi mer tid til å gjøre best ut av det når ny kake skal lages. Høres litt rart ut å lage to kaker i løpet av en uke, men det skal vi nok få til. Grunnen til at vi lagde kaken i kveld var fordi kremfløten gikk ut på dato i dag og det hadde vært kjipt å bruke kremfløten i helgen når den har gått ut på dato. Her er kaken:

Kakebunnen kjøpte vi ferdig på butikken, så det var bare å pynte kaken og lage krem samt kjøre på med bringebærsyltetøy mellom lagene. På toppen pyntet vi kaken med appelsin og blåbær. Denne gangen ble det ikke gelé på kaken, men med sunn frukt som frister å spise opp.

WE CAKE

#mat #kake #bursdag #hjemmelagd

Pepperkaker og kakemenn bakst

Hei fredag og det er endelig helg! Kjøkkenet lukter alt duften av nystekte pepperkaker og kakemenn. Det ble en del timer med baking denne fredagskvelden der vi har lagd pepperkaker og kakemenn. Pepperkakedeigen har vi forresten ikke lagd selv, den kjøpte vi ferdig i en rund boks på Rema 1000. Vi kjevlet, trykket ut former og stekte. Da pepperkakene kom ut fra stekeovnen smakte jeg: De var litt tørre og sterke etter å ha smakt på noen stykker. Jeg likte kakemenn best da vi lagde de fra bunnen av og perlesukker drysset. Prøver alltid å kjevle deigen så tynn som mulig for å få de "sprø" når de kommer ut av stekeovnen, men de ble bare oppblåste alle sammen. Slik så de ut:

#mat #julebakst #kakemenn #pepperkake #jul #desember

Oppskrift: Serinakaker

Hvert år på denne delen av tiden bakes det mye tradisjonell julebakst der serinakaker er en av sortene. Serinakaker smaker kjempegodt, i hvert fall etter å ha lagd etter denne enkle oppskriften som gir ca. 32 stk! Et par serinakaker får deg fort i julestemning (selv om vi fortsatt er i november måned), men bare se hvor gode de er med mandler i og perlesukker på toppen.

Du trenger:

🌟 75 g smør/margarin, romtemperert
🌟 ¾ dl sukker
🌟 ½ egg
🌟 ½ ts vaniljesukker
🌟 ¼ ts hornsalt
🌟 ca. 2 ½ dl hvetemel
🌟 ½ egg, til pensling
🌟 5-6 mandler og/eller 1 ss perlesukker

I stekeovn: 180 ˚C midt i ovnen i 10-12 minutter.

Fremgangsmåte:

1. Rør smør/margarin og sukker kraftig til det blir kremaktig.

2. Rør inn et halvt sammenvispet egg.

3. Sikt på hvetemel blandet med vaniljesukker og hornsalt.

4. Arbeid deigen jevn. Dekk til deigen og sett den kaldt i ca. ½ time.

5. Del deigen i fire og trill hver del til en jevn pølse som du deler i åtte like store deler.

6. Trill kuler og sett dem på bakepapir på en bakeplate.

7. Trykk kakene litt flate med en gaffel, pensle dem med egg og strø med litt perlesukker og/eller hakkede mandler.

8. Stek kakene lysegule. Avkjøl dem på rist slik at de blir sprø.

#mat #kake #småkaker #julebakst #jul #julekaker

Video: Smoothies

I forrige uke lagde jeg en kjempegod smoothie der jeg blant annet puttet oppi jordbær, appelsin, banan, skogsbær og kirsebær. Blenderen blandet alle ingrediensene sammen til en deilig smoothie. Det smaker himmelsk! Jeg har filmet hele fremgangsmåten, og håper noen vil prøve ut oppskriften etter å ha sett videoen.

På bildet til venstre: Forsøk 1 med frosne jordbær, moden banan, kirsebær yoghurt og appelsinjuice.
På bildet til høyre: Forsøk 2 med ferske jordbær, moden banan, skogsbær yoghurt, appelsin og appelsinjuice.

Se videoen:

 

#smoothies #mat #mellommåltid #jordbær #banan #skogsbær #kirsebær #appelsin

Oppskrift: Smoothie med jordbærdrøm

Smoothies passer til dessert og som mellommåltid. Du kan bruke alle typer frukt og bær. Bruker du moden frukt eller bær gir det mest smak i smoothien. Tilsetter du juice, farris eller melk blir drikken tynnere. For å få en fyldigere konsistens kan du tilsette banan, yoghurt eller Biola.

Ingredienser:

♥ 200 g jordbær, frosne
♥ 1 banan
♥ 1 ½ dl yoghurt med jordbær og vanilje
♥ 2 dl appelsinjuice
♥ isterninger (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

1. Kjør alt i blenderen til en jevn og skummende drikk. Tilsett mer væske dersom du synes den er for tykk. Server med en gang.

Velbekomme. Oppskriften er hentet fra "Kokebok for alle". Kjempegod smoothie.

#mat #matoppskrift #smoothie #jordbærdrøm #frukt #bær #jordbærsmoothie

Oppskrift: Torsk med sprø topp og rask tomatsaus

Et tips til dagens middag: Torsk med sprø topp og rask tomatsaus. Fisk er superenkelt å tilberede. Server gjerne med kokt brokkoli eller salat og ris, pasta eller kokte poteter. Jeg har valgt å servere grønnsakene brokkoli, gulrøtter, paprika, agurk og ris ved siden av. Smaker så godt!

Ingredienser du trenger til 2 porsjoner:

♥ 1 porsjon rask tomatsaus
♥ 300-400 g torskfilet i serveringsstykker
♥ ½ ts salt
♥ 1 krm pepper
♥ 1 ½ ss hvitost, revet
♥ 1 ss sesamfrø
♥ 1 ss persille, finhakket 
♥ ½ stk gulrot
♥ ½ stk agurk
♥ ½ stk paprika
♥ ½ stk brokkoli

Du trenger også en ildfast form.

Slik gjør du:

1. Rask tomatsaus: Følge oppskriften under eller istedenfor rask tomatsaus kan du bruke ferdig pastasaus.

2. Torsken: Legg fiskestykkene i en smurt, ildfast form og strø salt og pepper over.

3. Fordel revet ost, sesamfrø og hakket persille over fiskestykkene.

4. Stek fisken i ovnen. Stekeovnen skrus på 180 ˚C på nederste rille i ca. 15 minutter.

5. Kutt opp grønnsakene og fordel likt i hver tallerken.

Rask tomatsaus:

♥ 1 liten løk, finhakket
♥ 1 fedd hvitløk, finhakket
♥ 1 ss olje
♥ ½ boks tomater, hakket
♥ 1 gren stilkselleri, finhakket (kan sløyfes(
♥ 1 krm salt
♥ ½ krm pepper 
♥ ½ ts basilikum/timian
♥ 1 ts sukker

Slik gjør du:

1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.

2. Varm olje i kjele. Tilsett løk og hvitløk og surr til løken blir myk og blank.

3. Tilsett resten av ingrediensene og la alt småkoke i 5-10 minutter.

Håper det smaker! Oppskriften er hentet fra "Kokebok for alle".

#mat #matoppskrift #matglede #torsk #tomatsaus #middag

Oppskrift: Krydderkake

Mmm, en saftig og deilig krydderkake! Det er utrolig godt og enkelt å lage. Du kan bruke en rund form, 20 eller 22 cm i diameter eller en avlang form på 1 ½ liter (jeg har brukt en rund form). Kaken stekes i stekeovnen 175 ˚C på midterste rille i ca. 40 minutter. Om du velger å lage dem i muffinsformer, gir dette ca. 20 stk og da de skal i stekeovnen 200 ˚C på midterste rille i 10-15 minutter.

Du trenger:

♥ 2 egg
♥ ½ dl sukker
♥ 4 ss flytende margarin
♥ 1 ½ dl lettmelk
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 ½ ts bakepulver
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts nellik

Fremgangsmåte:

1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen er stiv nok når du kan skrive «Ole» med eggedosis som renner ned fra vispene, slik at o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet.

2. Tilsett margarin og melk.

3. Sikt på alle de tørre ingrediensene: Hvetemel med bakepulver, kardemomme, kanel og nellik. Bruk slikkepott og bland alt lett til en klumpfri røre.

4. For at kaken skal komme lett ut av formen må alle kakeformer pensles med et tynt lag smeltet margarin før du heller røren i. Former som ikke har løs bunn, må i tillegg strøs med litt hvetemel eller semulegryn. Hell vekk overflødig mel/gryn.

5. Hell røren i en smurt og eventuelt strødd form eller muffinsformer.

6. Stek kaken. La formen stå noen minutter før du hvelver kaken (snur med bunnen opp) på en rist.

Håper det smaker! Oppskriften er hentet fra "Kokebok for alle" (kokebok vi fikk gratis på ungdomsskolen). I boken er det massevis av smakfulle og sunne matoppskrifter som man kan lage.

#mat #matoppskrift #oppskrift #krydderkake #kake

Bursdag og mer kake snakkis

Oktober er uten tvil en bra måned - det er en måned der mange har bursdag og da blir det mange bursdager og ikke minst kaker! I dag er det lillebror sin bursdag, så gratulerer med dagen til han. Ungdommen i huset fikk sitt ønske oppfylt med at vi lagde en deilig ostekake med bixit kjeks og iskake av vaniljeis med saus av sommerbær der sistnevnte var kjøpt på matbutikken. Iskaken var den beste vi noen gang har smakt, den er så god!

Iskaken har til og med lurt frem et smil på bildet, så søtt.

Lysene på kaken bak ville nesten ikke sitte i på gelén.

Diplom-Is Lykken sommerbær - smakfull iskake av vaniljeis med saus av sommerbær. Smaken av bringebær, solbær, jordbær og kirsebær. Med skogsbærsaus og sjokoladebiter. Mmm ...

Iskake på 1 liter er stor nok til hele familien.

Ostekaken med bixit kjeks ble litt rar. Å legge gelé oppå jordbær som lå der fra før av gikk ikke som planlagt, haha.

#kake #bursdag #feiring #mat #matglede #iskake #ostekake #bixit

Oppskrift: Kanelboller

Mmm, det lukter kanel på hele kjøkkenet! Denne oppskriften gir ca. 16 stk kanelboller og tidsbruk er 90 min. Om noen lurer på hvorfor jeg har lagd mange flere kanelboller, så har jeg tredoblet oppskriften og fikk 53 stk. Kanelbollene blir veldig store, så sørg for at du lager dem litt mindre (eventuelt bruk muffinsformer).

Du trenger:

♥ 1 pk gjær ♥ 75 g Melange ♥ 3 dl melk ♥ 3 ss sukker ♥ 8 dl hvetemel

Fyll: 

♥ 0,5 stk Melange Sticks ♥ 3 ss sukker ♥ 2 ts kanel ♥ 1 stk egg, til pensling

Slik gjør du:

1. Del opp gjæren i en bakebolle.

2. Smelt 75 gram Melange i en liten kjele ved lav varme. Ta kjelen av kokeplaten og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm.

3. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.

4. Rør inn sukker. Rør så melet inn i væsken.

5. Arbeid deigen godt til den slipper bollen.

6. Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbel størrelse, det tar ca. 30 minutter.

7. Lag fyllet ved å røre 50 gram romtemperert Melange, sukker og kanel sammen til en myk krem.

8. Dryss litt mel på bordet og del deigen i to. Trill hvert emne til en lang pølse på ca. 20 cm. Kjevle hver pølse til et rektangel på ca. 25 x 40 cm.

9. Smør kanelkremen i et tynt lag utover hver leiv. Rull leivene fast sammen til pølser fra den lengste siden og del hver pølse i 16 like tykke skiver.

10. Legg kanelsnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir. Bruk god avstand.

11. La kanelsnurrene etterheve under et klede i ca. 30 minutter.

12. Sett ovnen på 225 grader.

13. Pensle kanelsnurrene med et sammenvispet egg, og dryss over mandler og perlesukker. Stek kanelsnurrene midt i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskriften er hentet fra Mills.no sin nettside. Håper det smaker!

#mat #matoppskrift #kanelbolle #kanelsnurrer #kanel #oppskrift #bakevare

Oppskrift: Ostekake med Oreo

I går kveld viste jeg frem på bloggen hva slags kake vi hadde lagd til bursdagen min. Nå kan jeg endelig glede meg til å dele oppskriften på verdens beste ostekake med Oreo. Jeg må si at den var så god! Denne oppskriften er beregnet til 10 porsjoner og tilberedningstiden er 20 minutter + kjøling 3 timer. Husk å sette av god tid til å lage denne herlige og fantastiske kaken.

Du trenger:

♥ 1 springform, 23-25 cm
♥ 240 g Oreo-kjeks
♥ 350 g Philadelphia Original
♥ 100 g sukker
♥ 2 ts Freia Vaniljesukker
♥ 2,5 dl gresk yoghurt
♥ 3,5 ts gelatinpulver
♥ foodprosessor
♥ kjøkkenkniv
♥ skjærebrett

Til pynt: Friske jordbær eller bringebær. Litt ekstra Oreo-kjeks i grove biter.

Slik gjør du:

1. Ha 160 g av Oreo-kjeksen i en foodprosessor og kjør det til fine smuler. Tilsett smeltet smør og bland sammen.
Her har jeg gjort noe annerledes: Jeg brukte kjøkkenkniv og skjærebrett til å hakke/knuse Oreo-kjeksene. Da fikk jeg rett og slett myke klumper (når kaken er ferdig).

2. Trykk blandingen ned i bunnen av en 20 cm springform. Grovhakk de resterende 80 g med kjeks og sett dem til side.

3. Smelt gelatinpulver som anvist på pakken.

4. Pisk sammen Philadelphia, sukker og vaniljesukker til en jevn blanding. Rør inn gelatin og yoghurt. Vend inn de resterende Oreo-kjeksene og hell alt over kjeksbunnen.

5. Settes til avkjøling i kjøleskap i tre timer eller til kaken har stivnet. Pynt med jordbær og Oreo-kjeks før servering. 

Oppskriften er hentet fra Phildelphia sin nettside. Håper det smaker! Slik ble min kake ferdig pyntet:

#mat #matoppskrift #kake #oppskrift #oreo #ostekake #bursdag

En super 21-års bursdagsfeiring

For en vellykket bursdagsfeiring det ble i går kveld! Som sagt feiret vi min og mammas bursdag sammen, to bursdager med to forskjellige velsmakende kaker på bordet. Den ene kaken kan vi kalle for fruktkake siden det er overpyntet med frukt på toppen og den andre kaken er en ostekake med Oreo som er lagd fra bunnen av. Kakene smakte himmelsk, men siden jeg fortsatt er syk og hoster, så er sukker og jeg ikke særlig gode venner, men jeg fikk smakt på noen kakebiter fra hver av kakene.

"21" tallet lagde jeg selv til pynt på kaken for å vise at jeg har blitt 21 år.

Oppskriften på ostekake med Oreo kommer jeg til å dele i et eget innlegg senere siden den bare er så god *anbefales*!

Håret mitt ser ikke akkurat så bra ut på bildet ... rart.

På slutten av dette innlegget vil jeg bare si tusen takk for alle gratulasjoner på blogginnlegget it's my birthday og på de andre sosiale mediene. Jeg setter så stor pris på at dere setter av de 3 minuttene til å gratulere meg med dagen. Jeg har virkelig dårlig samvittighet for at jeg ikke har hatt tid til å svare dere alle, men det skal jeg prøve å få gjort i løpet av i dag.

#bursdag #foto #mat #kake #feiring #oreo #frukt #21år

Middagskveld

Da vi kom hjem før middag begynte vi å lage en ostekake med Oreo, og den ser så digg ut! Det skal liksom være bursdagskaken min i år. Nå står kaken i kjøleskapet for avkjøling til den har stivnet så er den klar til å pyntes. Gleder meg så til å se hvordan kaken blir når den blir ferdig da det er første gang vi prøver oss på det.

Men, tilbake til overskriften: Vi har nettopp spist middag for i kveld, og maten som ble servert var ris med biff, grillet kylling, poteter og grønnsaker. Det smaker så godt sammen! Prøv det du også, om du liker å lage mat.

Min middagstallerken - blomkål, salat og gulrøtter skulle ha vært med på bildet. Jeg valgte kylling istedenfor biff (av en eller annen grunn elsker jeg å spise kylling).

Rødvin og Solo Super som drikke til ved siden av maten.

Om en time er Oreokaken klar til å pyntes, så resten av kvelden skal vi feire min og mammas bursdag på samme dag. Det blir utrolig hyggelig å feire bursdagene sammen i år også :-)

#middag #mat #rødvin #kinamat #norskmat #kveld

Bærplukking

Selvplukkede bær er sunnere! Her i nabolaget finnes det masse busker med bær som kan plukkes og nå som det har gått en stund er de fleste blitt modne (og klar til å spises). Vi har vært ute i det fine været en liten stund og kom hjem med masse nyplukkede bær i to plastbokser, men hvilke bær har vi plukket? Jo, bringebær og multebær (?). Har aldri sett slike gule bær før, men jeg gjorde en research og kom frem til at det måtte være multebær eller så er det gule bringebær. Det viste seg å være gule bringebær etter å ha studert nøye på hvordan de ser ut, men at det finnes gule bringebær? Det har jeg aldri sett før!

#bær #mat #bringebær #gulebringebær #skog #mark #natur #plukking

Nudler på 1-2-3

Sulten? Når jeg er sulten og har lyst å spise noe varmt, lager jeg nudler. Det tar ikke så lang tid å lage, så jeg går for det enkleste.

Det anbefales ikke å spise rå nudler rett fra posen. Hvorfor? Fordi det er ikke bra for magen ... Og en ting til: Krydderblandingen i pakken kaster jeg da den ikke er god, så jeg erstatter det med solsikkeolje eller Oyster saus LEE KUM KEE (må prøves!).

For å lage nudler tar jeg frem en kjele med lokk og fyller den med halvfull med vann siden jeg skal ha i 3 pakker med nudler. Så skrur jeg kokeplaten på 9, og varmer opp vannet. Deretter når vannet koker, har jeg i nudlene og rører rundt. Etter 3 minutter skrur jeg av kokeplaten og nudlene er klar til servering. Det kaller jeg nudler på farten, nudler ferdig på 1-2-3!

- Spiser du nudler?

#mat #nudler #ferdigmat #oppskrift

Marsipankake til morsdag

Gratulerer med dagen til alle mødre, det er morsdag i dag, 12. februar! I kveld på kjøkkenet har det vært mange ivrige bakere som ville hjelpe til å lage en homemade cake til mamma. Vi bestemte oss for å lage en marsipankake til mamma. Til kaka har vi brukt: Sukkerbunn, Rema 1000's marsipan, kremfløte, finhakkede mandler og jordbærsyltetøy. Pynt: Daim og mix strøssel, agurk, kiwi og paprika.

På slutten diskuterte vi om hva som skulle være på toppen som pynt. Da vi hadde laget blomster av marsipanrester og drysset utover kaka. Daim strøssel, følte vi at vi måtte ha flere farger. Så ... agurk eller kiwi som pynt sammen med paprikaen i skiver? Grønnsaken agurk VS. frukten kiwi.

Kake 1 - agurk 🥒

 

Kake 2 - kiwi 🥝

Resultatet

Vi kom frem til å bruke kiwi. Det så mye bedre ut i helheten! På kjøkkenbordet dekket vi til et bord for to med Jean-Claude Mas rødvin, roser og lys som ga en fantastisk stemning. Alt dette til vår kjære mamma som fortjener den beste morsdagen for i år

- Har dere gjort noe hyggelig på morsdagen?

Vafler og bollebakst

I kveld har jeg fått lov til å tilbringe noen timer på kjøkkenet for å lage noen deilige vafler og nystekte boller med rosiner. Det er lenge siden sist jeg har bakt, så etter et par timer der inne ble jeg så trøtt. Kanskje på grunn av kjøkkenets blanding av dempet stemningsbelysning og funksjonsbelysning som gir noe gult/oransje lys. Om jeg kunne velge, da ville jeg helst foretrekke å jobbe i dagslys.

I tillegg til dette her, måtte jeg overføre bildene jeg tok over til blogg.no's bildeopplasteren, så laste dem opp i et innlegg som nesten tok så lenge som et år! Skulle ønske nettet kunne gå fortere her hjemme, da det til tider går i sneglefart. Ikke lett å smøre seg med tålmodighet, men det er bare å vente.

#mat #rosinboller #boller #bakst #vafler

Gratulerer med 16-årsdagen!

Tenk at du nettopp har fylt 16 år, du har blitt så stor og selvstendig, flink og flott. Forresten, gratulerer med dagen som var! Med hjemmelaget kake og bordet dekket med gaver kun til deg, det fortjener du. Vi sang "gratulerer med dagen" sammen i kor, tok bilder og filmet hvert eneste lille minutt. Her er noen bilder fra bursdagen din:

Sort og hvitt er en fin kontrast.

Se på den fine innpakningen med en hvit rosett klistret på.

Pokémon Encyclopedia Official Produkt (Outland).

Kakebunnen er kjøpt, mens resten er selvlaget av krem. Rundt kaken er det pyntet med masse blåbær. Årets første hjemmelaget kake med god smak.

Det er så gøy å lage hjemmelaget kaker, hver gang prøver vi ut noe nytt (spesielt med pynten på toppen av kakene varierer). I tillegg er det rimeligere og gøyere å lage kaker fra bunnen av enn å kjøpe ferdige kaker fra butikken.

#bursdag #kake #mat #16 #2017

Nyttårsmiddag

Nå har vi spist nyttårsmiddag med masse god mat sammen med våre venner. På menyen stod kylling, ribbe, scampi, stekte mandelpoteter og laks. Dumt at vi glemte igjen laksen, så den ble ikke servert på bordet da vi skulle spise. I den grå serveringstallerken er det oppkuttet ingefær blandet med purre og rester av frø fra brødet Goman Landemannen - dipp til kyllingen.

Til dessert: Hjemmelaget kake med masse krem og bringebær og blåbær som pynt. Siden det var så mye godt, spiste vi oss kjempemette.

#nyttårsaften #nyttår #2016 #2017 #middag #mat #kake

Gode ønsker: Bursdag

Gratulerer med dagen til lillebror som fyller 13 år i dag! Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått, og plutselig har du blitt så stor. Vi ønsker deg en kjempefin bursdagsfeiring i dag og håper på gode ønsker. Se her, vi har laget en kake til deg. Håper at du liker den!  

Kake uten tente lys. Det er en tradisjon å lage hjemmelaget kaker.

De store nonstop-kulene i forskjellige farger ble brukt til å pynte kaken. Tenn et lys, og ønsk deg noe :-)

#bursdag #oktober #mat #kake #spesiell #opplevelse

Oppskrift: Pitabrød og fruktsalat

På skolekjøkkenet hadde vi mat og helse. Jeg fikk være med og hjelpe til å lage pitabrød. Det var totalt 4 forskjellige grupper, og jeg var med på en av gruppene. Vi lagde to pitabrød hver og mange ble ulike i formen og størrelsen! Brettet øverst til venstre var vårt.

Du trenger:

6 dl hvetemel  1 pk tørrgjær 1 ts salt  1 ss olje 3 dl vann

Ha alt det tørre i bakebollen. Varm vannet til ca. 37°C, bland i oljen. Alt blandes godt, sett til heving. Del deigen i 8-10 biter, klem dem flate på ca. 1 cm. Stekes i ovnen på 225 grader ca. 10-15 minutter (husk å skru på denne i stekeovnen). Server gjerne med fruktsalat (som vi gjorde): Kutt opp appelsiner, epler, druer og bananer i biter/skiver. Del pitabrødet i to og ha oppi noe av frukten. Nam!

#mat #pitabrød #oppskrift #bakevare

It's my birthday 10.10 = 20 år

I går kveld feiret jeg og mamma bursdagen sammen. Hun hadde bursdag i går, og jeg i dag så det ble en slags dobbelfeiring med en og samme kake (+ brownies) på en søndag. Som dere sikkert vet, så fyller jeg 20 år i dag. Det som gjør denne bursdagen spesiell, så er det datoen 10.10. Lett å huske! Nå er jeg visst gammel nok til å kjøpe sprit og brennevin i Norge (haha, ikke at jeg drikker, men fint å vite).

Det ble en flott hjemmelaget kake med jordbær, druer og gelépynt på toppen. Sukkerbunnen kjøpte vi i matvarebutikken, og den ble kuttet opp i 3 lag slik at kaken kunne tas fra hverandre og bli pyntet med krem og jordbærsyltetøy. Når det gjelder formen til gelén, så brukte vi formen fra en puddingboks slik at den ble rund og "tom" i midten. Slik så kaken ut før satt på lysene.

Brownies med valnøtter på toppen.

Brownies og kaken.

Etter at lysene var tent på.

Take a picture ...

Koselig pyntet bord og alle venter spent på å smake denne kaken og brownies som ligger litt bak kaken. 

*Ønsker meg noe* - måtte le etter å ha sett dette bildet. Synes det ble magisk, se nøye på bildet, så ser dere noe svevende over kaken. Hva kan det være for noe?

#bursdag #oktober #mat #kake #spesiell #opplevelse

Seigmennkake med jordbær

Mangfold, sammen er vi sterke og at alle er "like" er noen stikkord på kaken vi har laget denne gangen. Seigmenn finnes i fargene rosa, gul, oransje og grønn. Alle har forskjellige smak, men de er uansett like i fasongen.

Jeg elsker å dekorere kaker! Denne kaken består av krem, smurt jordbærsyltetøy mellom lagene, jordbær som pynt over og seigmenn på toppen. Det eneste vi kjøper ferdig er sukkerbrød fordi det er det greieste å ha noe ferdig til å begynne med.

#kake #mat #mai #seigmenn #dekorasjon #inspirasjon

Hjemmelaget pizza

Hjemmelaget pizza er bare så godt! Jeg fulgte oppskriften på disse to pizzaene fra pakningen Toro Pizzafyll tomat og løk. Denne pakningen inneholdt bare pulveret og en oppskrift bakerst.

Jeg har valgt ingrediensene paprika, sjampinjong, vårløk og løk. På toppen med revet ost slik at fyllet ikke faller av. 

#mat #matoppskrift #pizza #middag

Gjærbakst: Boller og fletteloff

Siden det er langfredag i dag og vi får besøk, bestemte vi oss for å lage noe gjærbakst for å gjøre det hyggelig. Vi valgte å lage boller med rosiner og fletteloff. Oppskriften til bollene kommer fra mammas oppskriftsbok og fletteloffen er hentet fra boka "Kokebok for alle". Det tok ca. 2 timer til sammen å lage, men å sette det til heving må beregnes.

FLETTELOFF

Oppskrift på fletteloffen.

Pensle med vann og strø på solsikkekjerner og sesamfrø.

Nam til nystekt fletteloff. Er så godt hver gang, så må prøves.


 

BOLLER MED ROSINER

Her er bollene klare til å stekes. Pensle egg på toppen for at de skal bli gyllenbrune og fine når de kommer ut av ovnen.

Gyllenbrune boller er godt!

#mat #gjærbakst #boller #oppskrift #fletteloff #påske

How to make a cake

Her er en video som viser hvordan en homemade kake lages - steg for steg. Det som er strødd med sil er finhakket valnøtter, det hvite som er smørt rundt er vanlig krem og bringebærsyltetøy. Bare spør hvis dere lurer på noe!

#kake #mat #video

Januar bursdag

I går kveld hadde vi en burdagsfeiring til verdens beste ungdom i huset. Han ble 15 år! Vi lagde kake og bestilte pizza på Peppes Pizza i byen. Det var ikke så lett å komme oss ned til byen da det var mye slaps og snøsmelting. Kaken var god og det var også pizzaene.

Seigmennene falt/raste sammen ...

Heavy Heaven og Pepper Steak - som vi har bestilt flere ganger. Favorittpizza?

#bursdag #pizza #vinter #kake #mat #januar

Til lykke med 12 års dagen

I går feiret vi bursdagen til vår kjære lillebror som ble 12 år! Han fikk en jordbærkake og mange flotte gaver: En grønn vinterjakke med bilde av et amerikansk flagg på, et sjakkbrett sett, en liten ferieaktivitetsbok og to poser med Sørlandschips (paprika/salt). Han ble selvfølgelig kjempeglad :-)

Jeg hadde maks uflaks da jeg hadde 10% strøm igjen på kameraet. Uffda, det var dumt. Skulle kanskje ha ladet det etter sist bruk, men husket ikke helt hvor mye jeg hadde igjen i prosent. Jeg orket heller ikke å bruke mobilen, for den hadde også lite strøm igjen. Heldigvis hadde andre i familien også hvert sitt kamera, så det gikk greit med å ta bilder.

#kake #foto #gave #mat #bursdag

En god start på dagen

Her er kjøkkenbordet dekket på med god mat. Klar til servering! Baguetter delt i to som ostesmørbrød, frukt & salat og pølsebrød. Eksempel til hvordan å lage maten når man har god tid:

Litt rotete da jeg skulle ta bildene (det får bare være), og fordi flere er kjempesultne.

#frokost #lunsj #mat #sunt

Blåbærmuffins

Her i nærområdet er det masse blåbær å plukke. Trenger ikke å kjøpe på butikken engang! Med alt det vi plukket kunne vi lage smoothie, blåbærmuffins eller rett og slett lage en fruktsalat ut av det (har fortsatt mye i kjøleskapet). Vi bestemte oss å lage blåbærmuffins siden vi aldri hadde gjort det før.

Muffins med blåbær (ca. 20 stk)

Du trenger:
150 g margarin ♥ 2 dl sukker ♥ 2 egg ♥ 4,5 dl hvetemel ♥ 2 ts bakepulver ♥ 1 1/2 dl melk ♥ ca. 100 g blåbær

Slik gjør du:

  1. Ha mykt smør oppi en bakebolle.
  2. Ha i sukkeret. Bruk en kjøkkenmaskin til å røre smør og sukker hvitt (eller til det er blitt en fast masse).
  3. Knekk eggene i en kopp. Pisk de lett med en gaffel. Rør de inn i blandinga av smør og sukker.
  4. Ha oppi 2 ts bakepulver.
  5. Tilsett melet og melka vekselvis i bakebollen.
  6. Tilsett blåbær og rør med ei treredskap. Du kan også bruke andre bær.
  7. Bruk to spiseskjeer til å fordele røra i muffinsformene. De skal være litt over halvfulle med røre.

Stekes ved 180 C i ca. 15. minutter.

Ferdig:

#mat #blåbærmuffins #muffins #blåbær #oppskrift #sommer

Jubileumskake "21"

I går var det en veldig spesiell dag. Mine foreldre gift i 21 år! Feiret med kjempegod jordbærkake lagd fra bunnen av. Masse jordbær, krem, Daimstrøssel og jordbærsyltetøy inni.

Jeg vet at 21 tallet ikke akkurat kalles jubileum, men det får bare gå for denne gangen.

#kake #jordbær #mat #design

Happy birthday, "BT"

I går kveld feiret vi broren min sin bursdag, han ble 14 år! Jeg kaller han gjerne for "BT" nå som han har blitt ett år eldre. Vi lagde en kreativ kake fra bunnen av, og med frukt og godteri på toppen. Inne i kaka hadde vi smørt på med jordbærsyltetøy og krem (de lagene i kakebunnen). På toppen pyntet vi med krem, godteri, kiwi, appelsin, cherrytomater og 14-tallet med gelé.

Vi koste oss med Quality Street godteri. Det var mange forskjellige smaker å velge mellom. 

Hva er din favoritt?

Her er alle de forskjellige typene.Gratulerer med dagen, BT. Håper du har hatt en fin bursdag!

#bursdag #kake #foto #inspirasjon #14

Lillebrors bursdag

Lillebror ble 11 år i går! Vi lagde en Pokémon kake (Pokéball kalles det), og den ble litt vellykket. Den ble laget med jordbærgelé, Oreo kjeks og kremfløte. Det ble en hjemmelagd kake, men kakebunnen hadde vi kjøpt ferdig. 


Jeg prøvde ut kameraet i rød kontrast, se hvor stilig det ble!


Han fikk en Wii-konsoll og New Super Mario Bros (et spill på Nintendo Wii).


Ballonger!

Bursdagsfeiring

I dag var det bursdagsfeiring for meg og mamma! Koselig det! Jeg ble 18 år på fredag, dagen ble altså feiret i dag. Tok mange bilder + en video.


Fint å legge ut bilder på Instagram.

Gaven jeg fikk var det kameraet jeg brukte til å ta alle disse bildene med; Sony a3000 (som jeg fikk noen uker før bursdagen min). Ellers får jeg andre ting utenom bursdagen også, så det var helt greit.

Bursdagsfeiring

Jeg har vært på "foreldremøte" sammen med mamma, så kom hjem litt sent. Etter møtet handlet vi en kilo reker til bursdagsfeiringen. Det ble en vellykket bursdagsfeiring med kake, lys og reker. Her kommer mange bilder:


Alltid godt med noe hjemmelaget, i hvert fall kake!


Kake med godteri, druer og paprika som pynt på toppen, krem og jordbær (inni). Daim strøssel.


Vet at det ikke er en kilo reker her på dette bildet, men det var mer i posen ...

Kakefest

Dette er et gammelt bilde som jeg fant igjen i "utkastet" her på blogg.no. Synes det var så fin stemning, så her er et bilde av noen muffins vi lagde og kaken midt på bildet har vi kjøpt. Det var en bursdagsfeiring for lenge siden.

Baguetter

Disse baguettene er kjøpt, men siden de var så fine etter å ha vært i ovnen, tenkte jeg å legge dem ut på bloggen. Gyllenbrun farge ble de.

Oppskrift på eplekake

Her er oppskriften på eplekaka jeg har brukt:


Oppskriften er fra skolen til broren min. Bare ignorer "ei kake deles på alle bordene".


Arkivbilder.

Eplekake

I dag lagde vi eplekake! Nå koser vi oss med det og har med tricolor is som dessert.

Aalborg Chokoladen

Akkurat nå klarer jeg ikke å slutte å tenke på sjokolade. Lenge siden sist jeg tok en bit av sjokolade, for det ble plutselig så godt!


Jeg likte de rosa hjertene med jordbærsmak på bildet.

De sukkersøte nettsidene HER og HER.
Bildene er ikke tatt av meg. 

Gulrotkake

Da avslutter vi dagen med en deilig hjemmelaget kake med godteripynt på. Dette er en gulrotkake.


Basketsko som pynt på kaka.

- Hva synes dere?

Bakst til 17. mai

I morgen er det 17. mai og dagen blir ganske spesiell i år fordi Grunnloven fyller 200 år! Vi bruker sikkert dagen til å gå 17. mai tog og feire dagen med kaker, is, brus osv ... I kveld har vi lagd cupcakes (bittesmå som "popper" når pynten smeltes i tunga), boller, skoleboller og eplekake. Mye godt vil du kanskje si!

Her kommer noen bilder:

- Baker du til 17. mai?

Eplekake

Eplekake, ikke laget i dag. Fant ut at jeg ikke hadde noe å blogge om, så da tar jeg likegodt og poster et innlegg om noe godt. Elsker eplekake med epler.

Januarkake


Broren min fylte 13 år den 10. januar, så her fikk han en kake! Kaken er lagd fra bunnen av, på toppen pyntet med nonstop.

Wonderful cakes

I dag feiret vi bursdagen til lillebror som ble 10 år på onsdag. Han fikk to flotte kaker som dere kan se på bildene under.

Jeg ble med for å se på kaka, så den uten pynt. Mmmm, det luktet sjokolade på hele kjøkkenet!


Ferdig kake med Nonstop og dinosaurstrøssel.

Marsipankake jordbær/vanilje/sjokobiter.


Fantastisk fin kake fra Dampbageriet i byen (vunnet konkurranse kake).


Bilde av det jeg bestilte. Hentet kaken i dag tidlig.

Vi spiser mange kaker i Oktober, virkelig. Mange bursdager og mye kake.

Tips til en sunn middagsmåltid

I dag skal jeg anbefale til dere en mett og sunn middagsmåltid. Her har jeg funnet fram Findus Fiskegrateng. Mange esker her, men en pakke er for 2 porsjoner.


http://www.gladimat.no/filestore/Dummy_graphics/Artikkelbilder/2010/03/Hverdag/fiskegrateng.jpg?size=630x1200&quality=75
Eksempelbilde: Gladimat

Ved siden av fiskegratengen kan man ha med for eksempel salat eller grønnsaker. Et pluss til denne er at den er veldig god + at det er fisk og makaroni i den. Jeg håper dere fikk lyst på fiskegrateng!

Blåbærplukking

I går gikk vi ut og plukket blåbær. De var ikke så små, så jeg synes de var i middels og spiselig størrelse.

Vi har ikke plantet disse blåbærhaugene, så de har bare vokst ut av steinene.


Lagde syltetøy da jeg kom hjem, og det var kjempegodt. Jeg er glad i blåbær, er dere glad i blåbær?

Bakte horn

Jeg har bakt mange horn!


De ble litt svidde da, men men. Så ser de veldig gode ut, sant?

Nå holder jeg på med en video, redigerer bilder og skriver et nytt blogginnlegg. Bare å følge med!

Morsom pannekake

Til lunsj da vi skulle lage pannekaker, så vi noe kult. Pannekaken hadde fått seg et ansikt!


Denne pannekaka ble så rar, så måtte bare ta bilder av den. Ligner den på et ansikt mon tro?

Pannekaker

I går hadde vi pannekaker til lunsj. Dette er pannekaker som ikke har sukker i ingredienser. Oppskriften legger jeg ut senere.


Håper de fleste spiser pannekaker i påska (?), for det er godt.

Vaffeldagen

Må ikke glemme denne dagen! I dag er det vaffeldagen. Har du glemt vaffeldagen? Jeg har funnet en kjempegod oppskrift på vafler.

Vaffeloppskriften er funnet her.

Havregrøt


Havregrøt er enkel, kjapp og billig frokostmat. Og så smaker det så deilig. En god frokost som holder deg god og mett frem til lunsj.

ca. 30 minutter

Ingredienser for 1 porsjon:
1 dl Havregryn
1 dl Melk
1.5 dl Vann
0.25 ts Salt
1 ts Jordbærsyltetøy
1 ss Rosiner

Slik gjør du det:
Ha melk, vann og havregryn i en kasserolle.

Kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca. 5 minutter til den er passe tykk.

Smak til med litt salt før servering.

Server med syltetøy og rosiner.

Oppskrift funnet her.

Cake Pops - Bake It Yourself!

Vil du lage Cake Pops? Hvis ja, så har jeg en supergod oppskrift til dere her.


Startsett Yummy Cakepops får du kjøpt hos Panduro Hobby butikkene.

Bakemiks Whoopies 1 kg - Les mer her

Sweet melts Lysrosa 340 g - Les mer her
Sweet melts Lysblå 340 g
- Les mer her
Sweet melts Lilla 340 g - Les mer her

Strøssel minikuler Fargemiks - Les mer her

Strøssel minikuler Blå miks - Les mer her

Og her er oppskriften:

- Vil dere prøve den ut?

Fastelavnsboller

Ingredienser:
100 g smør
ca. 600 g hvetemel
2 dl sukker
½ ts malt kardemomme
½ ts bakepulver
3 ½ dl melk
50 g gjær

Pensling:
1 stk. sammenvispet egg

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
50 g siktet melis


Bilde: Nrk

Tilberedning:
Smuldre smør i det meste av melet. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken og bland deigvæsken med melblandingen. Tilsett resten av melet og bland alt til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Slå ned deigen i bollen og ta den på bakebordet. Elt den godt og trill ut boller. La dem etterheve på stekeplaten ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene. Legg de ferdigstekte bollene på rist til avkjøling.

Visp fløten til luftig krem. Den kan blandes med litt syltetøy eller med ferdig rom-eller vaniljekrem. Del bollene og fyll dem med favorittkremen. Et melisdryss på toppen gjør bollene ekstra lekre.

Spennende fyll i fastelavnsbollene:
Legg en bit kokesjokolade, marsipan eller et par non-stop inni hver bolle før de formes runde. Da blir det en ekstra hyggelig overraskelse for de som skal spise dem.

Oppskrift funnet her.

Hjemmelagde kaker er elsk

Mamma lagde og pyntet disse kakene på bursdagen min. Er de ikke flotte?

Kakebunn "formen" er ferdiglaget (kjøpt), resten er laget selv.
Nederst: Kaka er pyntet med krem og jordbærsyltetøy.
På toppen: Kaka er pyntet med jordbær gelé, jordbær, lilla og grønne druer, agurk og lys. Legg merke til lysene, vi hadde ikke 16 lys da.


Nesten tradisjon å lage hjemmelagde kaker, de er likssom personlige og unike.


Desserten er jordbær gelé. Hvis du tror at det er et lys inni gelén, da er det feil. Det er ikke et lys inni, for gelén speiler seg da jeg tok bildet under lampa.


Sjokoladekake til lillebror fordi han har allergi mot egg, så det ble sjokoladekake uten egg. Pyntet med nonstop og kakestrøssel.

- Hva synes dere om bildene?
- Lager dere hjemmelagdekaker eller kjøper dere ferdigvare?

"Brøkkake"

Jeg husker fortsatt denne fantastiske kaka som læreren lagde til oss da jeg gikk i 4. og 5. klasse. Kaka ble kalt for "brøkkake" fordi den gangen lærte vi om brøk. Jeg har spart på denne oppskriften, så hva med å dele den ut til fantastiske blogglesere? Her er den:

Dette trenger du:
7 ½ dl sukker
10 ½ dl hvetemel
2 - 3 ts kanel
4 ts natron
200 g smeltet smør (avkjøles)
1 l kefir

200° på 35 min midt i ovnen (langpanne)

Krem på toppen:
1 pk melis
2 ss kakao
2 ss varm kaffe
200 g smeltet smør
1 egg

Ta kremen på med en gang du har tatt kaka ut av ovnen!

Die knubbeldicke Kartoffelkönigin

Im Keller des Gasthauses "Zur dicken Knolle" stand eine Kiste mit den besten Kartoffeln. Eine von ihnen war besonders schön, riesengroß und knubbeldick. Eines Tages wollte der Koch für ein feines Kartoffelgericht selbst die besten Zutaten aussuchen und stieg in den Keller. Er entdeckte die Riesenknolle und staunte: "Was bist du für ein Prachtstück! Aus dir mache ich eine leckere Kartoffelpastete, und die werde ich dann dem Herrn Bürgermeister vorsetzen." Doch eh er sich`s versah, sprang die ihm schwuppdiwupp! aus den Händen und rief:

"Ich bin die knubbeldicke Kartoffelkönigin.
Wer mich essen darf, bestimme ICH!"

Sprach`s und rannte fort über Wiesen und Felder, durch Täler und Wälder. Unterwegs begegneten ihr der Hase Mümmelmann, der Bär Brummel und das wilde Borstenschwein. Sie wollten die dicke Kartoffel gleich roh auffressen. Aber sie rief immer:

"Ich bin die knubbeldicke Kartoffelkönigin.
Wer mich essen darf, bestimme ICH!"

und rannte weiter bis ins nächste Dorf.
Dort kamen gerade die Kinder aus der Schule, und als sie die tolle Knolle sahen, liefen sie hinter ihr her und wollten sie fangen. Anna hätte gerne Püree aus ihr gemacht, Jan Pommes frites, Marie Reibekuchen und Peter Pellkartoffeln. Aber schwuppdiwupp! entwischte sie allen Kindern und rief jedes Mal:

"Ich bin die knubbeldicke Kartoffelkönigin.
Wer mich essen darf, bestimme ICH!"


und rannte weiter, immer weiter - bis zu einem Häuschen am Waldrand. Dort wohnte ein armer Holzfäller mit sieben Kindern. Als sie die Riesenknolle sahen, schrien sie: "Halt, komm zu uns, wir haben den ganzen Tag noch nichts gegessen, und du wärst gerade recht für uns alle!"
Da kullerte die Kartoffelkönigin in die Küche und sprang schwuppdiwupp! direkt in den leeren Korb neben dem Herd. Die Mutter holte die Pfanne hervor, machte kusprige Bratkartoffeln, un d wirklich - alle wurden satt.

Historien vi leste i tysktimen om "Den runde og tjukke poteten". Oversett den ved å trykke på "Oversett" på Google Toolbar i menylinjen øverst ^^ Skrev hele greia fra tyskboka herbare for gøy siden jeg skulle oversette noe.

Kakebilder

Akkurat nå fikk jeg så lyst til å blogge om hjemmelagde bursdagskaker. Fant bilder fra PC-arkivet. Disse bildene har jeg tatt med Nikon-kamera (husker ikke typen).

Første gang jeg lagde kake ... Kakebunn og alt som lys, gele og kakebunn er kjøpt hos MENY.


Kaker kjøpt hos ICA MAXI.


Kake pyntet med frukt: Røde druer, appelsin, jordbær og epler. Krem på toppen. Det har vært den beste kaken jeg har lagd til nå!

- Har dere prøvd å lage kake(r)?
- Hva synes dere om bildene?

Kjøpt kake

ICA MAXI Avenyen Sørlandsparken kjøpte vi bløtkake til 99,-! Det skal altså være en bursdagskake til meg og mamma. De ser akkurat sånn ut: