Nudler på 1-2-3

  22.02.2017 - 15:28

Sulten? Når jeg er sulten og har lyst å spise noe varmt, lager jeg nudler. Det tar ikke så lang tid å lage, så jeg går for det enkleste.

Det anbefales ikke å spise rå nudler rett fra posen. Hvorfor? Fordi det er ikke bra for magen ... Og en ting til: Krydderblandingen i pakken kaster jeg da den ikke er god, så jeg erstatter det med solsikkeolje eller Oyster saus LEE KUM KEE (må prøves!).

For å lage nudler tar jeg frem en kjele med lokk og fyller den med halvfull med vann siden jeg skal ha i 3 pakker med nudler. Så skrur jeg kokeplaten på 9, og varmer opp vannet. Deretter når vannet koker, har jeg i nudlene og rører rundt. Etter 3 minutter skrur jeg av kokeplaten og nudlene er klar til servering. Det kaller jeg nudler på farten, nudler ferdig på 1-2-3!

- Spiser du nudler?

#mat #nudler #ferdigmat #oppskrift

Marsipankake til morsdag

  12.02.2017 - 22:03

Gratulerer med dagen til alle mødre, det er morsdag i dag, 12. februar! I kveld på kjøkkenet har det vært mange ivrige bakere som ville hjelpe til å lage en homemade cake til mamma. Vi bestemte oss for å lage en marsipankake til mamma. Til kaka har vi brukt: Sukkerbunn, Rema 1000's marsipan, kremfløte, finhakkede mandler og jordbærsyltetøy. Pynt: Daim og mix strøssel, agurk, kiwi og paprika.

På slutten diskuterte vi om hva som skulle være på toppen som pynt. Da vi hadde laget blomster av marsipanrester og drysset utover kaka. Daim strøssel, følte vi at vi måtte ha flere farger. Så ... agurk eller kiwi som pynt sammen med paprikaen i skiver? Grønnsaken agurk VS. frukten kiwi.

Kake 1 - agurk 🥒

 

Kake 2 - kiwi 🥝

Resultatet

Vi kom frem til å bruke kiwi. Det så mye bedre ut i helheten! På kjøkkenbordet dekket vi til et bord for to med Jean-Claude Mas rødvin, roser og lys som ga en fantastisk stemning. Alt dette til vår kjære mamma som fortjener den beste morsdagen for i år

- Har dere gjort noe hyggelig på morsdagen?

Vafler og bollebakst

  31.01.2017 - 22:17

I kveld har jeg fått lov til å tilbringe noen timer på kjøkkenet for å lage noen deilige vafler og nystekte boller med rosiner. Det er lenge siden sist jeg har bakt, så etter et par timer der inne ble jeg så trøtt. Kanskje på grunn av kjøkkenets blanding av dempet stemningsbelysning og funksjonsbelysning som gir noe gult/oransje lys. Om jeg kunne velge, da ville jeg helst foretrekke å jobbe i dagslys.

I tillegg til dette her, måtte jeg overføre bildene jeg tok over til blogg.no's bildeopplasteren, så laste dem opp i et innlegg som nesten tok så lenge som et år! Skulle ønske nettet kunne gå fortere her hjemme, da det til tider går i sneglefart. Ikke lett å smøre seg med tålmodighet, men det er bare å vente.

#mat #rosinboller #boller #bakst #vafler

Gratulerer med 16-årsdagen!

  12.01.2017 - 10:19

Tenk at du nettopp har fylt 16 år, du har blitt så stor og selvstendig, flink og flott. Forresten, gratulerer med dagen som var! Med hjemmelaget kake og bordet dekket med gaver kun til deg, det fortjener du. Vi sang "gratulerer med dagen" sammen i kor, tok bilder og filmet hvert eneste lille minutt. Her er noen bilder fra bursdagen din:

Sort og hvitt er en fin kontrast.

Se på den fine innpakningen med en hvit rosett klistret på.

Pokémon Encyclopedia Official Produkt (Outland).

Kakebunnen er kjøpt, mens resten er selvlaget av krem. Rundt kaken er det pyntet med masse blåbær. Årets første hjemmelaget kake med god smak.

Det er så gøy å lage hjemmelaget kaker, hver gang prøver vi ut noe nytt (spesielt med pynten på toppen av kakene varierer). I tillegg er det rimeligere og gøyere å lage kaker fra bunnen av enn å kjøpe ferdige kaker fra butikken.

#bursdag #kake #mat #16 #2017

Nyttårsmiddag

  31.12.2016 - 23:05

Nå har vi spist nyttårsmiddag med masse god mat sammen med våre venner. På menyen stod kylling, ribbe, scampi, stekte mandelpoteter og laks. Dumt at vi glemte igjen laksen, så den ble ikke servert på bordet da vi skulle spise. I den grå serveringstallerken er det oppkuttet ingefær blandet med purre og rester av frø fra brødet Goman Landemannen - dipp til kyllingen.

Til dessert: Hjemmelaget kake med masse krem og bringebær og blåbær som pynt. Siden det var så mye godt, spiste vi oss kjempemette.

#nyttårsaften #nyttår #2016 #2017 #middag #mat #kake

Gode ønsker: Bursdag

  16.10.2016 - 21:09

Gratulerer med dagen til lillebror som fyller 13 år i dag! Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått, og plutselig har du blitt så stor. Vi ønsker deg en kjempefin bursdagsfeiring i dag og håper på gode ønsker. Se her, vi har laget en kake til deg. Håper at du liker den!  

Kake uten tente lys. Det er en tradisjon å lage hjemmelaget kaker.

De store nonstop-kulene i forskjellige farger ble brukt til å pynte kaken. Tenn et lys, og ønsk deg noe :-)

#bursdag #oktober #mat #kake #spesiell #opplevelse

Oppskrift: Pitabrød og fruktsalat

  13.10.2016 - 22:15

På skolekjøkkenet hadde vi mat og helse. Jeg fikk være med og hjelpe til å lage pitabrød. Det var totalt 4 forskjellige grupper, og jeg var med på en av gruppene. Vi lagde to pitabrød hver og mange ble ulike i formen og størrelsen! Brettet øverst til venstre var vårt.

Du trenger:

6 dl hvetemel  1 pk tørrgjær 1 ts salt  1 ss olje 3 dl vann

Ha alt det tørre i bakebollen. Varm vannet til ca. 37°C, bland i oljen. Alt blandes godt, sett til heving. Del deigen i 8-10 biter, klem dem flate på ca. 1 cm. Stekes i ovnen på 225 grader ca. 10-15 minutter (husk å skru på denne i stekeovnen). Server gjerne med fruktsalat (som vi gjorde): Kutt opp appelsiner, epler, druer og bananer i biter/skiver. Del pitabrødet i to og ha oppi noe av frukten. Nam!

#mat #pitabrød #oppskrift #bakevare

It's my birthday 10.10 = 20 år

  10.10.2016 - 10:10

I går kveld feiret jeg og mamma bursdagen sammen. Hun hadde bursdag i går, og jeg i dag så det ble en slags dobbelfeiring med en og samme kake (+ brownies) på en søndag. Som dere sikkert vet, så fyller jeg 20 år i dag. Det som gjør denne bursdagen spesiell, så er det datoen 10.10. Lett å huske! Nå er jeg visst gammel nok til å kjøpe sprit og brennevin i Norge (haha, ikke at jeg drikker, men fint å vite).

Det ble en flott hjemmelaget kake med jordbær, druer og gelépynt på toppen. Sukkerbunnen kjøpte vi i matvarebutikken, og den ble kuttet opp i 3 lag slik at kaken kunne tas fra hverandre og bli pyntet med krem og jordbærsyltetøy. Når det gjelder formen til gelén, så brukte vi formen fra en puddingboks slik at den ble rund og "tom" i midten. Slik så kaken ut før satt på lysene.

Brownies med valnøtter på toppen.

Brownies og kaken.

Etter at lysene var tent på.

Take a picture ...

Koselig pyntet bord og alle venter spent på å smake denne kaken og brownies som ligger litt bak kaken. 

*Ønsker meg noe* - måtte le etter å ha sett dette bildet. Synes det ble magisk, se nøye på bildet, så ser dere noe svevende over kaken. Hva kan det være for noe?

#bursdag #oktober #mat #kake #spesiell #opplevelse

17th of May - cake

  18.05.2016 - 19:09

17. mai kake? Her er den! Det finnes så mange måter å lage en kake på. Rød var den! Pynt på toppen: Jordbær, kiwi og daimstrøssel.

#17mai #hurra #nasjonaldag #kake #mat #norge #fest #mai

Seigmennkake med jordbær

  09.05.2016 - 11:00

Mangfold, sammen er vi sterke og at alle er "like" er noen stikkord på kaken vi har laget denne gangen. Seigmenn finnes i fargene rosa, gul, oransje og grønn. Alle har forskjellige smak, men de er uansett like i fasongen.

Jeg elsker å dekorere kaker! Denne kaken består av krem, smurt jordbærsyltetøy mellom lagene, jordbær som pynt over og seigmenn på toppen. Det eneste vi kjøper ferdig er sukkerbrød fordi det er det greieste å ha noe ferdig til å begynne med.

#kake #mat #mai #seigmenn #dekorasjon #inspirasjon

Hjemmelaget pizza

  28.03.2016 - 19:13

Hjemmelaget pizza er bare så godt! Jeg fulgte oppskriften på disse to pizzaene fra pakningen Toro Pizzafyll tomat og løk. Denne pakningen inneholdt bare pulveret og en oppskrift bakerst.

Jeg har valgt ingrediensene paprika, sjampinjong, vårløk og løk. På toppen med revet ost slik at fyllet ikke faller av. 

#mat #matoppskrift #pizza #middag

Gjærbakst: Boller og fletteloff

  25.03.2016 - 19:44

Siden det er langfredag i dag og vi får besøk, bestemte vi oss for å lage noe gjærbakst for å gjøre det hyggelig. Vi valgte å lage boller med rosiner og fletteloff. Oppskriften til bollene kommer fra mammas oppskriftsbok og fletteloffen er hentet fra boka "Kokebok for alle". Det tok ca. 2 timer til sammen å lage, men å sette det til heving må beregnes.

FLETTELOFF

Oppskrift på fletteloffen.

Pensle med vann og strø på solsikkekjerner og sesamfrø.

Nam til nystekt fletteloff. Er så godt hver gang, så må prøves.


 

BOLLER MED ROSINER

Her er bollene klare til å stekes. Pensle egg på toppen for at de skal bli gyllenbrune og fine når de kommer ut av ovnen.

Gyllenbrune boller er godt!

#mat #gjærbakst #boller #oppskrift #fletteloff #påske

How to make a cake

  12.01.2016 - 18:30

Her er en video som viser hvordan en homemade kake lages - steg for steg. Det som er strødd med sil er finhakket valnøtter, det hvite som er smørt rundt er vanlig krem og bringebærsyltetøy. Bare spør hvis dere lurer på noe!

#kake #mat #video

Januar bursdag

  11.01.2016 - 21:00

I går kveld hadde vi en burdagsfeiring til verdens beste ungdom i huset. Han ble 15 år! Vi lagde kake og bestilte pizza på Peppes Pizza i byen. Det var ikke så lett å komme oss ned til byen da det var mye slaps og snøsmelting. Kaken var god og det var også pizzaene.

Seigmennene falt/raste sammen ...

Heavy Heaven og Pepper Steak - som vi har bestilt flere ganger. Favorittpizza?

#bursdag #pizza #vinter #kake #mat #januar

Til lykke med 12 års dagen

  17.10.2015 - 19:52

I går feiret vi bursdagen til vår kjære lillebror som ble 12 år! Han fikk en jordbærkake og mange flotte gaver: En grønn vinterjakke med bilde av et amerikansk flagg på, et sjakkbrett sett, en liten ferieaktivitetsbok og to poser med Sørlandschips (paprika/salt). Han ble selvfølgelig kjempeglad :-)

Jeg hadde maks uflaks da jeg hadde 10% strøm igjen på kameraet. Uffda, det var dumt. Skulle kanskje ha ladet det etter sist bruk, men husket ikke helt hvor mye jeg hadde igjen i prosent. Jeg orket heller ikke å bruke mobilen, for den hadde også lite strøm igjen. Heldigvis hadde andre i familien også hvert sitt kamera, så det gikk greit med å ta bilder.

#kake #foto #gave #mat #bursdag

En god start på dagen

  27.09.2015 - 10:30

Her er kjøkkenbordet dekket på med god mat. Klar til servering! Baguetter delt i to som ostesmørbrød, frukt & salat og pølsebrød. Eksempel til hvordan å lage maten når man har god tid:

Litt rotete da jeg skulle ta bildene (det får bare være), og fordi flere er kjempesultne.

#frokost #lunsj #mat #sunt

En enkel eplekake

  26.08.2015 - 11:45

Det var i går vi laget eplekake til en som hadde bursdag. Koden var en enkel kake, så da tenkte vi eplekake, som var en god løsning.

#mat #foto #eplekake

Matlagingskveld

  21.07.2015 - 22:17

Da mobilblogger jeg dette innlegget før jeg legger meg. Håper det virker med å legge inn bilder. Lagde blåbærmuffins og fruktsalat. Nam <3

#mat #blåbær #muffins #fruktsalat

Blåbærmuffins

  18.07.2015 - 14:10

Her i nærområdet er det masse blåbær å plukke. Trenger ikke å kjøpe på butikken engang! Med alt det vi plukket kunne vi lage smoothie, blåbærmuffins eller rett og slett lage en fruktsalat ut av det (har fortsatt mye i kjøleskapet). Vi bestemte oss å lage blåbærmuffins siden vi aldri hadde gjort det før.

Muffins med blåbær (ca. 20 stk)

Du trenger:
150 g margarin ♥ 2 dl sukker ♥ 2 egg ♥ 4,5 dl hvetemel ♥ 2 ts bakepulver ♥ 1 1/2 dl melk ♥ ca. 100 g blåbær

Slik gjør du:

 1. Ha mykt smør oppi en bakebolle.
 2. Ha i sukkeret. Bruk en kjøkkenmaskin til å røre smør og sukker hvitt (eller til det er blitt en fast masse).
 3. Knekk eggene i en kopp. Pisk de lett med en gaffel. Rør de inn i blandinga av smør og sukker.
 4. Ha oppi 2 ts bakepulver.
 5. Tilsett melet og melka vekselvis i bakebollen.
 6. Tilsett blåbær og rør med ei treredskap. Du kan også bruke andre bær.
 7. Bruk to spiseskjeer til å fordele røra i muffinsformene. De skal være litt over halvfulle med røre.

Stekes ved 180 C i ca. 15. minutter.

Ferdig:

#mat #blåbærmuffins #muffins #blåbær #oppskrift #sommer

Waffelkveld

  14.07.2015 - 21:33

Det var vaffelkveld i går kveld (hadde ikke tid å poste dette i går kveld). Nam, elsker vafler og jordbær! Så godt er det også!

#mat #vafler #jordbær

Jordbærkake med agurk og Daim

  14.05.2015 - 13:33

Kake lagd for ikke så lenge siden. Pyntet med jordbær, agurk og Daim på toppen. Kanskje det skal lages en ny kake på 17. mai også? Hvem vet ...

#jordbærkake #kake #mai #mat

Skoleboller i video

  31.03.2015 - 14:03

I går kveld var det tid for å lage skoleboller igjen. Tenkte en video hadde vært spennende å lage, så her er den!

#mat #skoleboller

Jubileumskake "21"

  08.03.2015 - 21:28

I går var det en veldig spesiell dag. Mine foreldre gift i 21 år! Feiret med kjempegod jordbærkake lagd fra bunnen av. Masse jordbær, krem, Daimstrøssel og jordbærsyltetøy inni.

Jeg vet at 21 tallet ikke akkurat kalles jubileum, men det får bare gå for denne gangen.

#kake #jordbær #mat #design

Nystekte skoleboller

  01.02.2015 - 21:16

Det er godt, nam nam!

#mat #nystekt #skoleboller

Happy birthday, "BT"

  11.01.2015 - 14:51

I går kveld feiret vi broren min sin bursdag, han ble 14 år! Jeg kaller han gjerne for "BT" nå som han har blitt ett år eldre. Vi lagde en kreativ kake fra bunnen av, og med frukt og godteri på toppen. Inne i kaka hadde vi smørt på med jordbærsyltetøy og krem (de lagene i kakebunnen). På toppen pyntet vi med krem, godteri, kiwi, appelsin, cherrytomater og 14-tallet med gelé.

Vi koste oss med Quality Street godteri. Det var mange forskjellige smaker å velge mellom. 

Hva er din favoritt?

Her er alle de forskjellige typene.Gratulerer med dagen, BT. Håper du har hatt en fin bursdag!

#bursdag #kake #foto #inspirasjon #14

Eplekake

  29.11.2014 - 21:07

Kan jeg friste dere med god hjemmelaget eplekake? Kjempegodt!

#eplekake #kake

Lillebrors bursdag

  17.10.2014 - 17:46

Lillebror ble 11 år i går! Vi lagde en Pokémon kake (Pokéball kalles det), og den ble litt vellykket. Den ble laget med jordbærgelé, Oreo kjeks og kremfløte. Det ble en hjemmelagd kake, men kakebunnen hadde vi kjøpt ferdig. 


Jeg prøvde ut kameraet i rød kontrast, se hvor stilig det ble!


Han fikk en Wii-konsoll og New Super Mario Bros (et spill på Nintendo Wii).


Ballonger!

Bursdagsfeiring

  11.10.2014 - 23:09

I dag var det bursdagsfeiring for meg og mamma! Koselig det! Jeg ble 18 år på fredag, dagen ble altså feiret i dag. Tok mange bilder + en video.


Fint å legge ut bilder på Instagram.

Gaven jeg fikk var det kameraet jeg brukte til å ta alle disse bildene med; Sony a3000 (som jeg fikk noen uker før bursdagen min). Ellers får jeg andre ting utenom bursdagen også, så det var helt greit.

Bursdagsfeiring

  25.08.2014 - 22:18

Jeg har vært på "foreldremøte" sammen med mamma, så kom hjem litt sent. Etter møtet handlet vi en kilo reker til bursdagsfeiringen. Det ble en vellykket bursdagsfeiring med kake, lys og reker. Her kommer mange bilder:


Alltid godt med noe hjemmelaget, i hvert fall kake!


Kake med godteri, druer og paprika som pynt på toppen, krem og jordbær (inni). Daim strøssel.


Vet at det ikke er en kilo reker her på dette bildet, men det var mer i posen ...

Kakefest

  24.08.2014 - 17:18

Dette er et gammelt bilde som jeg fant igjen i "utkastet" her på blogg.no. Synes det var så fin stemning, så her er et bilde av noen muffins vi lagde og kaken midt på bildet har vi kjøpt. Det var en bursdagsfeiring for lenge siden.

Baguetter

  07.08.2014 - 20:52

Disse baguettene er kjøpt, men siden de var så fine etter å ha vært i ovnen, tenkte jeg å legge dem ut på bloggen. Gyllenbrun farge ble de.

Oppskrift på eplekake

  02.08.2014 - 11:15

Her er oppskriften på eplekaka jeg har brukt:


Oppskriften er fra skolen til broren min. Bare ignorer "ei kake deles på alle bordene".


Arkivbilder.

Eplekake

  29.07.2014 - 22:09

I dag lagde vi eplekake! Nå koser vi oss med det og har med tricolor is som dessert.

Aalborg Chokoladen

  18.07.2014 - 17:16

Akkurat nå klarer jeg ikke å slutte å tenke på sjokolade. Lenge siden sist jeg tok en bit av sjokolade, for det ble plutselig så godt!


Jeg likte de rosa hjertene med jordbærsmak på bildet.

De sukkersøte nettsidene HER og HER.
Bildene er ikke tatt av meg. 

Gulrotkake

  04.07.2014 - 21:32

Da avslutter vi dagen med en deilig hjemmelaget kake med godteripynt på. Dette er en gulrotkake.


Basketsko som pynt på kaka.

- Hva synes dere?

Strawberry cake

  07.06.2014 - 16:09


Elsker jordbærkake! Kaken ble laget i går.

Bakst til 17. mai

  16.05.2014 - 21:58

I morgen er det 17. mai og dagen blir ganske spesiell i år fordi Grunnloven fyller 200 år! Vi bruker sikkert dagen til å gå 17. mai tog og feire dagen med kaker, is, brus osv ... I kveld har vi lagd cupcakes (bittesmå som "popper" når pynten smeltes i tunga), boller, skoleboller og eplekake. Mye godt vil du kanskje si!

Her kommer noen bilder:

- Baker du til 17. mai?

Eplekake

  16.04.2014 - 21:49

Eplekake, ikke laget i dag. Fant ut at jeg ikke hadde noe å blogge om, så da tar jeg likegodt og poster et innlegg om noe godt. Elsker eplekake med epler.

Jordbær inspirert kake

  01.04.2014 - 20:01

Kun "kakedelene" er kjøpt, resten er laget selv.


Pyntet med jordbær, agurk, druer og appelsin.

Fastelavnsboller

  03.03.2014 - 21:38

Hemmelig måte å lage morsdagskake på

  09.02.2014 - 21:29


Bare se nøye etter!


Ferdig resultat!

Januarkake

  13.01.2014 - 08:26


Broren min fylte 13 år den 10. januar, så her fikk han en kake! Kaken er lagd fra bunnen av, på toppen pyntet med nonstop.

Wonderful cakes

  18.10.2013 - 23:58

I dag feiret vi bursdagen til lillebror som ble 10 år på onsdag. Han fikk to flotte kaker som dere kan se på bildene under.

Jeg ble med for å se på kaka, så den uten pynt. Mmmm, det luktet sjokolade på hele kjøkkenet!


Ferdig kake med Nonstop og dinosaurstrøssel.

Marsipankake jordbær/vanilje/sjokobiter.


Fantastisk fin kake fra Dampbageriet i byen (vunnet konkurranse kake).


Bilde av det jeg bestilte. Hentet kaken i dag tidlig.

Vi spiser mange kaker i Oktober, virkelig. Mange bursdager og mye kake.

Min 17-års dag (kake)

  12.10.2013 - 20:22


Her ser dere kaka fra min 17-års dag (10. oktober). Mamma lagde eplekake og det var min favorittkake.

Bursdagkake

  10.10.2013 - 08:32

Kake fra noen dager siden. Ny kake kommer senere i dag.

Tips til en sunn middagsmåltid

  03.10.2013 - 19:47

I dag skal jeg anbefale til dere en mett og sunn middagsmåltid. Her har jeg funnet fram Findus Fiskegrateng. Mange esker her, men en pakke er for 2 porsjoner.


http://www.gladimat.no/filestore/Dummy_graphics/Artikkelbilder/2010/03/Hverdag/fiskegrateng.jpg?size=630x1200&quality=75
Eksempelbilde: Gladimat

Ved siden av fiskegratengen kan man ha med for eksempel salat eller grønnsaker. Et pluss til denne er at den er veldig god + at det er fisk og makaroni i den. Jeg håper dere fikk lyst på fiskegrateng!

Matpakketips

  21.08.2013 - 15:38


Om du ikke aner hva du skal ha på brødskiva, sjekk ut denne automatiske maskinen her: Påleggsruletten. Jeg fant denne nettsida på blogsoft da jeg logget inn.

Blåbærplukking

  06.08.2013 - 22:33

I går gikk vi ut og plukket blåbær. De var ikke så små, så jeg synes de var i middels og spiselig størrelse.

Vi har ikke plantet disse blåbærhaugene, så de har bare vokst ut av steinene.


Lagde syltetøy da jeg kom hjem, og det var kjempegodt. Jeg er glad i blåbær, er dere glad i blåbær?

Lasagne

  05.08.2013 - 18:11

Bakte horn

  11.05.2013 - 22:25

Jeg har bakt mange horn!


De ble litt svidde da, men men. Så ser de veldig gode ut, sant?

Nå holder jeg på med en video, redigerer bilder og skriver et nytt blogginnlegg. Bare å følge med!

Morsom pannekake

  09.05.2013 - 23:53

Til lunsj da vi skulle lage pannekaker, så vi noe kult. Pannekaken hadde fått seg et ansikt!


Denne pannekaka ble så rar, så måtte bare ta bilder av den. Ligner den på et ansikt mon tro?

Pannekaker

  29.03.2013 - 17:25

I går hadde vi pannekaker til lunsj. Dette er pannekaker som ikke har sukker i ingredienser. Oppskriften legger jeg ut senere.


Håper de fleste spiser pannekaker i påska (?), for det er godt.

Vaffeldagen

  25.03.2013 - 21:20

Må ikke glemme denne dagen! I dag er det vaffeldagen. Har du glemt vaffeldagen? Jeg har funnet en kjempegod oppskrift på vafler.

Vaffeloppskriften er funnet her.

Pizza med kyllingkjøttdeig

  08.03.2013 - 03:14

Havregrøt

  05.03.2013 - 13:28


Havregrøt er enkel, kjapp og billig frokostmat. Og så smaker det så deilig. En god frokost som holder deg god og mett frem til lunsj.

ca. 30 minutter

Ingredienser for 1 porsjon:
1 dl Havregryn
1 dl Melk
1.5 dl Vann
0.25 ts Salt
1 ts Jordbærsyltetøy
1 ss Rosiner

Slik gjør du det:
Ha melk, vann og havregryn i en kasserolle.

Kok opp under omrøring. La grøten småkoke i ca. 5 minutter til den er passe tykk.

Smak til med litt salt før servering.

Server med syltetøy og rosiner.

Oppskrift funnet her.

Cake Pops - Bake It Yourself!

  24.02.2013 - 16:43

Vil du lage Cake Pops? Hvis ja, så har jeg en supergod oppskrift til dere her.


Startsett Yummy Cakepops får du kjøpt hos Panduro Hobby butikkene.

Bakemiks Whoopies 1 kg - Les mer her

Sweet melts Lysrosa 340 g - Les mer her
Sweet melts Lysblå 340 g
- Les mer her
Sweet melts Lilla 340 g - Les mer her

Strøssel minikuler Fargemiks - Les mer her

Strøssel minikuler Blå miks - Les mer her

Og her er oppskriften:

- Vil dere prøve den ut?

Fastelavnsboller

  10.02.2013 - 22:48

Ingredienser:
100 g smør
ca. 600 g hvetemel
2 dl sukker
½ ts malt kardemomme
½ ts bakepulver
3 ½ dl melk
50 g gjær

Pensling:
1 stk. sammenvispet egg

Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
50 g siktet melis


Bilde: Nrk

Tilberedning:
Smuldre smør i det meste av melet. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken og bland deigvæsken med melblandingen. Tilsett resten av melet og bland alt til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Slå ned deigen i bollen og ta den på bakebordet. Elt den godt og trill ut boller. La dem etterheve på stekeplaten ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene. Legg de ferdigstekte bollene på rist til avkjøling.

Visp fløten til luftig krem. Den kan blandes med litt syltetøy eller med ferdig rom-eller vaniljekrem. Del bollene og fyll dem med favorittkremen. Et melisdryss på toppen gjør bollene ekstra lekre.

Spennende fyll i fastelavnsbollene:
Legg en bit kokesjokolade, marsipan eller et par non-stop inni hver bolle før de formes runde. Da blir det en ekstra hyggelig overraskelse for de som skal spise dem.

Oppskrift funnet her.

Hjemmelagde kaker er elsk

  28.01.2013 - 18:37

Mamma lagde og pyntet disse kakene på bursdagen min. Er de ikke flotte?

Kakebunn "formen" er ferdiglaget (kjøpt), resten er laget selv.
Nederst: Kaka er pyntet med krem og jordbærsyltetøy.
På toppen: Kaka er pyntet med jordbær gelé, jordbær, lilla og grønne druer, agurk og lys. Legg merke til lysene, vi hadde ikke 16 lys da.


Nesten tradisjon å lage hjemmelagde kaker, de er likssom personlige og unike.


Desserten er jordbær gelé. Hvis du tror at det er et lys inni gelén, da er det feil. Det er ikke et lys inni, for gelén speiler seg da jeg tok bildet under lampa.


Sjokoladekake til lillebror fordi han har allergi mot egg, så det ble sjokoladekake uten egg. Pyntet med nonstop og kakestrøssel.

- Hva synes dere om bildene?
- Lager dere hjemmelagdekaker eller kjøper dere ferdigvare?

"Brøkkake"

  20.01.2013 - 18:45

Jeg husker fortsatt denne fantastiske kaka som læreren lagde til oss da jeg gikk i 4. og 5. klasse. Kaka ble kalt for "brøkkake" fordi den gangen lærte vi om brøk. Jeg har spart på denne oppskriften, så hva med å dele den ut til fantastiske blogglesere? Her er den:

Dette trenger du:
7 ½ dl sukker
10 ½ dl hvetemel
2 - 3 ts kanel
4 ts natron
200 g smeltet smør (avkjøles)
1 l kefir

200° på 35 min midt i ovnen (langpanne)

Krem på toppen:
1 pk melis
2 ss kakao
2 ss varm kaffe
200 g smeltet smør
1 egg

Ta kremen på med en gang du har tatt kaka ut av ovnen!

Horn bakst

  25.12.2012 - 22:42

Jeg bakte nettopp horn med sesamfrø!


Kjempegodt!

Die knubbeldicke Kartoffelkönigin

  05.05.2011 - 22:39

Im Keller des Gasthauses "Zur dicken Knolle" stand eine Kiste mit den besten Kartoffeln. Eine von ihnen war besonders schön, riesengroß und knubbeldick. Eines Tages wollte der Koch für ein feines Kartoffelgericht selbst die besten Zutaten aussuchen und stieg in den Keller. Er entdeckte die Riesenknolle und staunte: "Was bist du für ein Prachtstück! Aus dir mache ich eine leckere Kartoffelpastete, und die werde ich dann dem Herrn Bürgermeister vorsetzen." Doch eh er sich`s versah, sprang die ihm schwuppdiwupp! aus den Händen und rief:

"Ich bin die knubbeldicke Kartoffelkönigin.
Wer mich essen darf, bestimme ICH!"

Sprach`s und rannte fort über Wiesen und Felder, durch Täler und Wälder. Unterwegs begegneten ihr der Hase Mümmelmann, der Bär Brummel und das wilde Borstenschwein. Sie wollten die dicke Kartoffel gleich roh auffressen. Aber sie rief immer:

"Ich bin die knubbeldicke Kartoffelkönigin.
Wer mich essen darf, bestimme ICH!"

und rannte weiter bis ins nächste Dorf.
Dort kamen gerade die Kinder aus der Schule, und als sie die tolle Knolle sahen, liefen sie hinter ihr her und wollten sie fangen. Anna hätte gerne Püree aus ihr gemacht, Jan Pommes frites, Marie Reibekuchen und Peter Pellkartoffeln. Aber schwuppdiwupp! entwischte sie allen Kindern und rief jedes Mal:

"Ich bin die knubbeldicke Kartoffelkönigin.
Wer mich essen darf, bestimme ICH!"


und rannte weiter, immer weiter - bis zu einem Häuschen am Waldrand. Dort wohnte ein armer Holzfäller mit sieben Kindern. Als sie die Riesenknolle sahen, schrien sie: "Halt, komm zu uns, wir haben den ganzen Tag noch nichts gegessen, und du wärst gerade recht für uns alle!"
Da kullerte die Kartoffelkönigin in die Küche und sprang schwuppdiwupp! direkt in den leeren Korb neben dem Herd. Die Mutter holte die Pfanne hervor, machte kusprige Bratkartoffeln, un d wirklich - alle wurden satt.

Historien vi leste i tysktimen om "Den runde og tjukke poteten". Oversett den ved å trykke på "Oversett" på Google Toolbar i menylinjen øverst ^^ Skrev hele greia fra tyskboka herbare for gøy siden jeg skulle oversette noe.

Kakebilder

  30.01.2011 - 21:53

Akkurat nå fikk jeg så lyst til å blogge om hjemmelagde bursdagskaker. Fant bilder fra PC-arkivet. Disse bildene har jeg tatt med Nikon-kamera (husker ikke typen).

Første gang jeg lagde kake ... Kakebunn og alt som lys, gele og kakebunn er kjøpt hos MENY.


Kaker kjøpt hos ICA MAXI.


Kake pyntet med frukt: Røde druer, appelsin, jordbær og epler. Krem på toppen. Det har vært den beste kaken jeg har lagd til nå!

- Har dere prøvd å lage kake(r)?
- Hva synes dere om bildene?

Kjøpt kake

  09.10.2010 - 19:57

ICA MAXI Avenyen Sørlandsparken kjøpte vi bløtkake til 99,-! Det skal altså være en bursdagskake til meg og mamma. De ser akkurat sånn ut:CINDY Z.

CINDY Z.

20, Kristiansand

Hei og velkommen til min blogg! Her kan du følge med på min hverdag og ting jeg liker å holde på med. Min lidenskap er foto, design, interiør, mat, skole og andre kreative ting som du finner på bloggen. Les, nyt og spør i vei om du lurer på noe! :-)

Bestill design

Kontakt/samarbeid:
zhuoblogg@hotmail.no

Siste innlegg

Annonser


Lenker

BloggdesignDesign og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits