hits

Oppsummering

Sommerferien 2018

Slik var min sommerferie 2018:

Berlin - Ettersom vi vant et reisegavekort, bestilte vi en spontan reise til Berlin 30. juli - 3. august, 5 dager. Vi overnattet 4 netter på et 5-stjerners hotell som het Hotel Palace Berlin. Det var et utrolig kult luksuriøst hotell som hadde alt. Ikke rart at vi storkoste oss!

Noen av stedene vi dro til: Berliner Dom, Brandenburger Tor, Die Weltzeituhr, Berliner Fernsehturm og Holocaust-minnesmerket. East Side Gallery - lengste gjenværende delen av Berlinmuren.

Mer om reisen til Berlin HER.

 

Planteprosjekt - Jeg brukte masse tid og ble hekta på planteprosjektet hvor jeg dokumenterte uke for uke hvordan det gikk med plantene mine: Solsikker, tomater og paprika. Solsikkene ble som forventet, over 2 meter høye. Tomatene har kommet frem, men er fremdeles ikke blitt modne. Paprika ute har fått små blomster, mens den som er inne har vokst seg høyere og høyere. Masse blomster, men ingen paprika utenom 1 stk. Les mer om planteprosjektet HER.

 

Helianthus F1 Sunsation - Jeg ble overrasket med en solsikkeplante da jeg kom hjem fra jobb. Nydelig solsikke kjøpt på Rema 1000. 

 

Pink Party 2018 - Eneste musikkfestivalen jeg har vært på i sommer. Pink Party på Sørlandssenteret 30. juni. Artistene på scenen: Gino Bless, Marion Woodseth, TRXD, Mugisho, Chris Holsten, Madden, The Main Level, Andreas Wijk og JLE. Videoen er lagt ut på min YouTube-kanal og innlegget finner du HER.

 

Sankthansaften - Byfest på Tangen. 5000 møtte opp på Tangen i Kristiansand for å se det store bålet som ble tent. Bålet var stablet opp som et høyt tårn av mange paller. Jeg hadde ikke sett noe sånt før, så det var veldig spennende! Les mer HER.

#2018 #sommer #sommerferie #oppsummering

Tilbakeblikk 2017 - del 2

Her kommer innlegg del 2 av året 2017. Del 1 kan dere lese HER hvis dere ikke har lest det.

JULI

Høydepunktet i denne måneden var Skandinavias største strandfest, Palmesus festival 30. juni - 1. juli. Jeg så strandfesten LIVE hjemme i sofakroken med PC koblet til TV-en. Å se det hjemme var ikke helt det samme som å være akkurat der. I 2016 var jeg på Palmesus begge dagene fordi heldige meg hadde vunnet weekend-billetter.

6. juli var årets største handelens dag i Kvadraturen. Jeg kjøpte vanvittig mye fint på tilbud. Det ble mest klær som ytterjakker, kjoler og topper. 7. juli kom P4 sommerturné på besøk i Kristiansand Øvre Torv, og de hadde radiosending, smaksprøver og masse spennende aktiviteter. 

Det var veldig varmt i juli måned, så vi dro til et sted vi aldri hadde vært før: Hamresanden! Vi hørte det var en superfin strand der, som vi ble anbefalt til å besøke. Utover stranda kunne vi se mot Kjevik flyplass.

Bilderesultat for zhuo.blogg.no hamresanden

14. juli kjørte vi til Søgne på Tangvall. Det var Tangvalldagen med tivoli, pølsespisekonkurranse og trylleshow. Etter å ha vært der, dro vi videre til Åros Feriesenter i noen timer på stranda som var der.

Vi plukket massevis av bringebær, gule bringebær og blåbær.

Paprikaplantene har vokst, 5-6 blader! 

Det er lenge siden jeg har bowlet, så vi tok oss en tur til Hannevika Bowling. Det var så gøy!

Eneste plommen på treet? 

28. juli kunne jeg endelig gratulere mine kaktuser med 2-års dagen. Digg å ha grønne fingre når det gjelder stell av planter.

 

AUGUST

11. august tok vi en dagstur til Danmark i byen Hirtshals. Besøkte Nordsøen Oceanarium som er Nordeuropas største akvarium og Hirtshals fyr. Vi gikk opp mange trapper og da vi kom opp på toppen kunne vi se den fine utsikten.

Paprikagjengen har vokst mye høyere enn sist vi så til dem. 

Var på moteshow "Fashion autumn" på Sørlandssenteret. 

SEPTEMBER

LOS-dagen i Dyreparken 3. september. Gratis inngang for alle LOS-kunder!

11. september: Stortingsvalget 2017. Valgdagen der alle som har stemmerett burde bruke stemmen sin.

 

OKTOBER

10. oktober ble jeg 21 år! Feiret bursdagen min sammen med mamma.

Mange har bursdager i oktober. Etter en uke senere feiret vi enda en bursdag.

Torvkvartalet (nytt kjøpesenter) åpnet og det beste er at Zara - den største motekjeden i Europa har fått sin plass i bygget.

I slutten av oktober var det Halloween, og vi delte ut masse godteri til store og små som ringte på døra.

 

NOVEMBER

Etter 31. oktober som er Halloween begynte mange butikker å pynte til jul. I november, er ikke det litt tidlig? Men koselig var det å få julestemning. Jeg kjøpte abonnement på Netflix slik at vi kunne se på filmer og serier. Black Friday 24. november var helt vilt på morgenen da så mange folk kom tidlig og stod i kø utenfor butikken.

Jeg vant to fine bordbrikker fra Sukhi sin giveaway og jeg kunne velge fargene jeg ville ha på dem.

 

DESEMBER

Den siste måneden i året var så koselig. Julebyen Kristiansand var pyntet, julemarkedet var satt opp, julekonserter og juledekorasjoner. Den nye flotte isbanen på Øvre Torv åpnet i Kristiansand 2. desember og vi kunne glede oss over å stå på skøyter for første gang på isbanen "KOMPIS".

Juletregrantenning i byen 3. desember som også er 1. søndag i advent. 3D lysshowet som lyste opp Torvkvartalets fasade var tilbake på Torvet. Mange publikum til stede og vi kunne se en svevende juleengel, vinduer som lyste opp, et pepperkakehus, juleluker som ble åpnet og et juletre. Fasaden som dekket så veldig levende ut med "magi" og lys kombinert med musikk i bakgrunnen. For et fint lysshow!

Et vakkert julemarked på Grimsvollen søndag 2. advent! Vi var der tidlig for å levere sjokoladekake, pepperkaker og kakemenn ned til "boden" som holdt til (nesten) helt sist på julemarkedet.

Julebord julen 2017 med god mat: Ribbe med sprø svor, kalkun, julepølse, rødkål, surkål, grønnsaker som gulrøtter, blomkål, brokkoli, poteter og brunsaus.

Nå har det kommet paprika.

Søndag 3. advent var det konsert på Torvet med gjesteartister, band og barnekor. Julesanger ble spilt og vi kunne synge med.

Overvåkningskameraet som jeg hadde vunnet hos en blogger kom i posten og det samme med flaxloddet.

Tusen takk for alt, 2017!

#juli #august #september #oktober #november #desember #2017 #tilbakeblikk

Tilbakeblikk 2017 - del 1

2017 har vært et år med både oppturer og nedturer for meg. Jeg velger å dele inn innleggene i to deler der første del er fra januar - juni, og andre del fra juli til desember.

JANUAR

Høydepunktet var da jeg fikk den nye mobilen min, en iPhone 7 i posten. Jeg var så heldig som vant i en luke i julekalenderen 2016 til Hello. I alle lukene kunne man vinne 1 stk iPhone 7 hver dag så jeg deltok hver dag for å prøve lykken. Det lønte seg og en dag i desember fikk jeg en telefon av dem og de sa at jeg hadde vunnet. Jeg husker at jeg hoppet av glede å endelig ha en så bra mobil!

Vi feiret bursdagen til broren min og han fikk en kjempefin hjemmelagd rund kake med blåbærpynt og gelé på toppen.

 

FEBRUAR

Vinnerlykke igjen? Sørlandssenteret sin Instagram hadde giveaway og jeg vant denne flotte Omaggio vasen fra Rafens Sørlandssenteret. Den var kjempestor!

Vi feiret morsdagen 12. februar. Denne gangen med marsipankake som også er hjemmelagd.

 

MARS

Snøen har gjort comeback og jeg som trodde våren ville komme etter februar. Det var kaldt, men fint ute i naturen til å ta fantastiske snøbilder!

Selvfølgelig dukket en regnbue opp på himmelen som jeg bare måtte ta bilde av.

Vi fikk noen proffe elektrikere på besøk som skulle installere ny T-We dekode fra Canal Digital og internett. Vårt gamle nett var så utrolig treigt og jeg som ofte laster opp videoer på Youtube, det tok sin tid. Før hadde vi nedlastings- og opplastingshastigheten på 2.2 Mbit/s og 0.4 Mbit/s, nå har vi gått over til 58.4 Mbit/s og 59.8 Mbit/s. Litt av en forskjell.

Litt senere mars kunne vi endelig se etter vårtegn. Jeg var ute og tok mange bilder av krokus!

 

APRIL

Jeg så på moteshowet som viste vårens motetrender, tok masse bilder og prøvde meg på "Min køkkenhave"-prosjekt. Det er noen små papp potteplanter med forskjellige frø i. Jeg fikk de da jeg handlet på Bilka i Aalborg, Danmark for noen år siden. Dild - vårsalat - agurk - aubergine. Etter noen uker ble det noen søte små spirer.

Ikke nok med det, jeg måtte også se til at kaktusene mine hadde det bra. På tide å omplante? De vokser så fort! Da jeg kjøpte dem har de en gang vært små "IKEA-planter" på rundt 6 cm i diameter, en pakke med 3 stk forskjellige kaktuser. Og jeg som har klart å holde dem i live i over 1,5 år er helt utrolig!

Plantet også paprika og ulike grønnsaker fra frø.

Jeg vant gavekort på 1000,- hos Rabble påskekonkurranse. De trakk 10 vinnere og denne konkurransen postet jeg også på bloggen for å også få dere lesere til å delta.

MAI

I mai var jeg ganske mye ute og fotograferte. Det hadde blitt mye varmere og jeg kunne kjenne våren var på plass. 17. mai var dagen vi alle gledet oss til, selv jeg stod opp kjempetidlig for å få med meg skoletoget og senere borgertoget som gikk litt senere på dagen. 

5. mai kom Hennig-Olsen is og delte ut gratis ispinner og krone-is til folket fordi de feiret det er 93 år siden de startet med å lage iskrem. Jeg smakte på en krone-is med peanøtter, sjokolade og karamell, og en Dugg Yoghurtis med bringebær og jordbær.

Vi var turister for en dag i vår egen by, Kristiansand! "Turist i egen by" er arrangert av Kristiansand kommune og Visit Sørlandet der vi har muligheten til å oppleve museum, attraksjoner og aktiviteter i vår flotte by - en hel dag med gratis inngang på forskjellige steder. Vi tok MS Maarten - båttur som varte i ca. 1,5 timer, dro på Odderøya museumshavn og Agder naturmuseum og botaniske hage.

Lørdag 27. mai og søndag 28. mai var det båtmesse i Gjestehavna ved Tresse, Kristiansand. Mange benyttet dagene til å legge ut båten sin for salg slik at andre båtinteresserte kunne få muligheten til å komme på visning og ta en ekstra titt. 

 

JUNI

I vår plantet vi frøene fra en spiseklar paprika som vi hadde kjøpt på matbutikken tett i tett for å se om det ville komme paprika. Det gjorde visst det! Vi kjøpte ellers masse planter hos Plantasjen så vi kunne pynte opp hagen litt.

Jeg var på Pink Party konsert på Sørlandssenteret. Hadde med kamera, men visste ikke det ikke var lov (hadde spurt før da jeg hentet billettene om det var lov så sa de nja ...) så det ble et kameratrøbbel ved inngangen. Konserten var bra, men kunne ikke se hele fordi vi måtte rekke bussen tilbake. Bussen som kom fikk vi ikke ta og det ble en stor krangel ut av det med bussjåføren som ikke ville ha oss med tilbake til Kvadraturen :/ 

Fortsettelse del 2 kommer!

#januar #februar #mars #april #mai #juni #2017 #tilbakeblikk

Årets høydepunkter 2016 - del 2

Her kommer innlegg del 2 med oppsummering fra juli til desember. Har du ikke lest del 1, kan du lese den HER. Det har vært et spennende år!

JULI:

Årets høydepunkt og for en herlig opplevelse! De første to dagene i juli (1. - 2. juli) gledet vi oss til PALMESUS! Jeg var så heldig som hadde vunnet 2 festivalpass da jeg deltok på konkurransen til blogg.no: "Vinn 4 festivalpass til Norges kuleste beachfestival", og HER kan dere lese innlegget mitt "Mitt beste festivalminne". I tillegg valgte jeg ut en heldig leser som kommenterte på innlegget som også kunne vinne 2 gratis festivalbilletter til Palmesus 2016.

Palmesus Hotel (Clarion Hotel Ernst). Utenfor hotellet så vi en kul lilla bil. På panseret var det trykket "Palmesus".

For en herlig opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg har både filmet og tatt massevis av bilder de to dagene. Dit vil jeg besøke igjen!

Lillebror vant gratis billetter, så vi besøkte Dyreparken 9. juli. Først tok vi Den Sorte Dame fra Kaptein Sabeltanns Verden over til Bombay. Dette var det første vi gjorde da vi kom inn på Dyreparken. Lenge siden vi har tatt noen av de båtene over. Køen var lang, så vi stod i kø ca. en time (kom på tredje avgang). Vi klarte å gå igjennom hele Dyreparken på én dag for å se mest mulig + dokumenterte med bilder og videoer over det vi så.

Dette var et meget sjeldent syn.

Jeg var mest fornøyd med disse to bildene.

11. juli fant jeg ut at en av studieønskene mine Yrkesfaglærerutdanning Design og håndverk (Oslo), ikke kunne være med fordi jeg manglet minimum to års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning ... Jeg hadde jo gått videre på skole (VG4 Påbygg) etter å ha fullført VG3 Interiør. Trodde det gikk an å komme inn, men da må jeg ha jobbet i minst 2 år etter fullført yrkesutdanning.

Neslesommerfuglene kom på besøk i hagen vår.

16. juli ble Pokémon GO lansert i Norge, og gjett hvem som måtte begynne å spille? Det var åpnet opp 151 Pokémons fra Kanto religionen. Gotta catch 'em all! Spillet ble populært over natta, folk var mye mer ute enn inne, flere kjøpte Powerbanks for å kunne spille flere timer på mobilen (og butikkene fikk stadig solgt flere Powerbanks på grunn av spillet), butikkene lokket med tilbehør til Pokémon GO og noen andre gikk til og med 24/7 blikket FESTET til mobilen.

Kaktusplantene mine fylte 1 år 28. juli - og slik så de ut!

 

AUGUST:

Studiestart på en mandag: 15. august. Jeg husket at jeg gledet meg veldig til skolen begynte igjen! I tillegg var det min første skoledag som student på en helt ny skole - universitetet. Dagene fremover måtte jeg skaffe bøker til studiet og bøkene kom etter to uker.

Alle naturfagstimene foregikk på Grimstad, så vi som valgte naturfag, måtte ta buss tre ganger i uken for å komme oss dit. Buss = tur og retur = minst en time.

 

SEPTEMBER:

3. september fikk vi gratis inngang takket være LOS dagen! Tidligere ble det sendt ut en e-post med gratis billetter der folk kunne "hente" på nett, men så var det fullt/ingen billetter igjen. Jeg meldte meg på en e-post melding, så fikk billetter etter noen dager. Dagen etter dro vi alle til Dyreparken igjen (2. gang i år).

Fall for fashion lørdag 24. september på Sandens.

Jobbskaper og kake til Strømmestiftelsen på Sørlandssenteret ved XXL.

Fant disse flotte sjøstjernene på fjæra i naturfagen da vi var ute i felt.

Jeg prøvde og kjørte Gokart for første gang på Evje.

Forskningsdagen der vi inviterte andre skoler til komme på besøk. Aktivitetsdag med naturfagrelaterte aktiviteter i biologi, fysikk og kjemi. Jeg stod i standen biologi med bøttene. Kort oppsummert så var elevene og lærerne både her og der veldig fornøyd med Forskningsdagen. Det var utrolig spennende å få til en aktivitetsdag der alle kunne delta og oppleve naturen som teamet var: Oppdag naturen!

 

OKTOBER:

Bestilte smykketreet som jeg pyntet med noen av mine mange smykker.

Bursdagen min, og jeg ble 20 år 10. oktober.

Skjærte ut et gresskar.

Hjemmeforsøk i naturfag: Kromatografi som brukes ofte ved kjemisk analyse og er en metode for å få sammensatte stoff (f.eks farger) til å dele seg opp. Å skille stoffer fra hverandre ved hjelp av kjemiske stoffer (vannløselig tusj) i kontakt med vann.

Hjemmeforsøk i naturfag: Ph i ulike løsninger: Indikator. Brukte rødkålsaft.

 

NOVEMBER:

Eksamenstid, en del lesing. Mye fraværende fra bloggen. Masse pensum å lese på. Vi hadde prøvemuntlig i pedagogikk og øvde til eksamen. 

Black Friday - yay! Utrolig mange folk på den dagen, 25. november.

 

DESEMBER:

Eksamenstiden: 5. desember i pedagogikk (muntlig) og 9. desember i naturfag (skriftlig). 1. semester slutt. Vi hentet frem juletreet og pyntet det 3. desember (vet det er tidlig). Gjensynsglede og julestemning. Desember har vært den fineste måneden i år synes jeg. Jeg tenker på den lange juleferien og mer tid til å være sammen med familien.

Årets juletre.

Julelys i byen, museumbesøk og julestemning. Synd det med snøen, som har blitt erstattet med kraftig vind og regn. Hvor har snøen blitt av?

#oppsummering #2016 #opplevelser #personlig #juli #august #september #oktober #november #desember

Årets høydepunkter 2016 - del 1

Året 2016 nærmer seg mot slutten, det er bare tre dager igjen til nyttår! Nå har jeg gått igjennom innleggene på bloggen og tar en kort oppsummering av året som vært måned for måned. Dette er del 1 fra januar til juni, så kommer del 2 snart ut.

JANUAR:

Vi så på sjakk på kanalen TV2: Magnus Carlsen spilte mot Yi Wei, og jeg la ut et bilde på min instagram @cindydesign med #2sjakk. Da fikk jeg bildet mitt på TV-skjermen i noen sekunder og det forsvant ganske kjapt.

Utdanningsmesse tautdanning.no ble arrangert i Gimlehallen, 18. - 19. januar. Jeg hadde ingen anelse for hva jeg skulle velge etter VG4 Påbygg, men dro likevel dit for å hente noen brosjyrer over studier som kunne ha passet meg.

 

FEBRUAR:

Prøvde meg på å lage et bloggdesign. Se det HER!

Lagde en kollasj av alle bildene jeg har fått på trykk i KristiansandAvis.

 

MARS:

Det var en "finn påskegget"-konkurranse i COOP Prix butikkene, og vinneren fikk selvfølgelig beholde egget og innholdet i den med påskegodt. Jeg fant dette fine egget.

Innkjøp av dette superfine sjakkbrettet i fargene sølv og gull.

 

APRIL:

Jeg var hos rådgiveren og søkte skole(r) til høsten. Jeg listet opp mine ønsker og kom fram til 7/10 valg. Ønskene skrev jeg etter rekkefølge, slik at første ønske (det jeg ville mest komme inn på) stod først osv.

Jeg vant en stilig stavmikser fra konkurransen "Takk for maten" av Tine på Trybe.

Dekorerte rommet mitt og stua med stilige plakater fra Desenio.

Fashion Spring moteshow lørdag 23. april 2016 fra kl. 14. Sørlandssenteret ved XXL.

 

MAI:

17. mai: Norges nasjonaldag! Vi var i byen vår, Kristiansand ved Tresse. Veldig fint vær, og mange folk i flotte bunader og dress.

21. mai: Dagstur til Danmark. Vi kjørte fra Hirtshals til Aalborg. I Aalborg var vi inne på Aalborg Storcenter for å handle stort.

Vi besøkte også Hirtshals fyrtårn da vi hadde noen timer igjen før båtens avgang til Kristiansand.

 

JUNI:

I begynnelsen av juni hadde vi problemer med internett-boksen. Det skapte noen kjedelige timer der vi ikke kunne gjøre noen ting. Jeg fikk nesten helt panikk. Saken var at jeg kom hjem til null-fungerende-internett. Selve wifi-boksen virket ikke, og ikke nok med det: Hustelefonen fungerte heller ikke! Noen grønne lys blinket og telefonen hadde ikke summetoner. Vi kontaktet vårt selskap rundt klokken 17, men da kunne de ikke sende noen til å fikse internettet vårt, siden de allerede var ferdig på jobb. Det endte opp med at jeg satt på skolen litt lengre enn vanlig for å få nett. Internettet ble heldigvis fikset dagen etter, så det ble vi glade for å høre.

Jeg begynte å ha interesse for å gå tur i nærområdet. For å trekke frisk luft og for å ta bilder i samme slengen. I sommertider er naturen virkelig fin!

Vakkert med de rosa blomstene rundt om i byen.

Prøvde meg på å lage et nytt design til blogg.no (skissert i Photoshop) og var en slags konkurranse.

Litt tull med skole PC-en min, men fikk ordnet det på IT-hjelpen. Gjorde den om til privatbruk, og oppdaterte PC-en fra Windows 7 til 10. Jeg fikk også Microsoft pakkene (2016 versjoner), men kunne dessverre ikke få Photoshop (selv om jeg har spurt flere ganger siden jeg var så desperat). Det fikk jeg ordne selv senere.

Onsdag 22. juni kl. 18 var det skoleavslutning. Jeg var ferdig med VG4 Påbygg på Tangen videregående skole. Skolen som har jeg gått på i fire flotte år var trist å forlate. Et langbord stod ved "smultringen" i 1. etasje og forfriskninger som champagne, jordbær og Twist-godteri fikk vi smake på.

I sommerferien begynte jeg og mamma med "hageprosjekt" eller "planteprosjekt". Plutselig stod det en hel gjeng med grønne planter ute i terrassen vår. Vi var så glad for at solsikkene, agurkplantene og sukkerertene (som vi har plantet i begynnelsen i mai) etter hvert kom frem. Passiflora fikk vi dessverre ikke til å blomstre (planten døde) ...

#oppsummering #2016 #opplevelser #personlig #januar #februar #mars #april #mai #juni

VLOG: Oppsummering av hele videregående

Her er en video fra avslutningsdagen 22. juni 2016.

Jeg er nå ferdig med 4 år på videregående. Nå tenkte jeg å fortelle dere litt om hvordan det har gått på videregående og årene før det. Siste året på ungdomsskolen, altså i 10. klasse, fant jeg endelig ut hva jeg ville velge på videregående: Fordype meg i det jeg liker best i design, data og foto. Jeg kikket i utdanningsvalg-heftet som vi fikk i 8. klasse for å være helt sikker på det jeg vil, og der stod det masse tips til hva jeg burde se etter. Interesser, hva slags egenskaper jeg hadde også videre.

Etter 10. klasse skulle vi søke skole. Jeg hadde 3 valg, og kom inn på mitt 1. valg: VG1 Design og håndverk. Hvorfor jeg valgte å gå yrkesfag-veien, og ikke studieforberedende, var fordi jeg følte at studie var flere fag, mer press og at man måtte ofte kunne/eller har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen. Hadde jeg gått studie, trengte jeg ikke å ta påbygging som et ekstra år.

 

VG1 Design og håndverk

Fellesfag: Engelsk, kroppsøving, matematikk 1-PY, naturfag og norsk.
Programfag: Produksjon, kvalitet og dokumentasjon, prosjekt til fordypning.

Det første året var å prøve ut andre yrker som gikk under design og håndverk. Noe av det vi lærte om var å være en frisør for en dag, lage utstillingsvinduer, innrede vår egen lille hybel, designe brosjyrer, tegne og male. Teoretiske ting var å begynne med fargesirkelen og stilhistorie for hvordan det har vært før i tiden og hvordan det har utviklet seg videre. Vi besøkte Mandal veveri og andre Sam Eyde videregående skole for å se på linjene der etter VG1. Utplassering hadde vi også der vi fant jobber innenfor linja vi gikk på. Jeg jobbet i en blomsterbutikk i byen som heter Camillas blomsterdesign (blomsterdekoratørfaget).

Videre ble det VG2 Interiør og utstillingsdesign. Jeg følte design var noe jeg likte veldig godt, så det var ikke dumt å søke videre. 

 

VG2 Interiør og utstillingsdesign

Fellesfag: Engelsk, kroppsøving, norsk, samfunnsfag.
Programfag: Produksjon, produktdesign, prosjekt til fordypning.

Det andre året jeg husker veldig godt, var at vi sammen i grupper lagde vår egen ungdomsbedrift! Ungdomsbedriften vår het FreshFreeze og vi solgte freshe kopper med strikket i forskjellige fargede bånd rundt koppen. Koppene var sort fargede, og var først vanskelig å få kjøpt inn. Vi skulle ha noen som hadde isvegger, men fant ut at det ble altfor dyrt å bestille fra Kina og vi ble nesten lurt. Det endte opp med å bestille varer her i Kristiansand, så dette ble vellykket. Solgte også kjempebra.

I timene lærte vi om alle rommene i huset som entre, vindfang/hall, stue, soverom, kjøkken og bad og vaskerom. Vi tegnet for det meste for hånd med tegnebrett (plantegning, aksonometri og frihåndstegning), og lærte det magiske programmet Photoshop. Det var første gang jeg lærte å bruke det programmet. Jeg må innrømme at jeg ikke var så flink i starten, men lærte det etter hvert i timene. Produktkartene jeg lagde, klippet jeg ut fra blader og magasiner. Etter 3 ? 4 interiøroppgaver prøvde jeg å bruke Photoshop, så jeg fant møbler og ting. Klippet dem ut og lagde «PNG»-bilder som jeg satte inn i et rammeark og lagde det som en kollasj, skrev overskrift, oppgavenummer, navn og dato.

Opplæring i bedrift: Carlsen Fritzøe. Jeg jobbet for det meste i 2. etasje der de hadde alt med kjøkken. Så på tapeter og lærte å tegne på PC. Tegnet også noen forslag til et nytt rom/avdeling der oppe. Besøkte kunder som ville ha et nytt klassisk kjøkken og intervjuet dem.

 

VG3 Interiør

Fellesfag: Gym.
Programfag: Interiørarbeid, presentasjon.

Det siste året gikk vi videre med å lære om interiør i det offentlige miljø: Universell utforming. Det vil si at møblene og tingene vi fant skulle være tilpasset for alle mennesker. Vi var innom ungdomskafé, venterom, en hel leilighet, barnehage, belysning, trapper, lærte å tegne perspektivtegninger på frihånd og å tegne på PC med programmet ArchiCAD. Siden det var streik, hadde vi litt av dette på slutten av skoleåret. Det var kjempegøy å lære om det, og jeg skulle ønske jeg kunne lært mer for å bygge videre.

Opplæring i bedrift: IKEA. Jeg har vært med på å lage små og kreative veggutstillinger på kjøkken, soverom og teppeavdelingen. På IKEA var det mange kunder, så vi passet hele tiden på at alle skulle være fornøyd med besøket og varene.

Kundeoppdrag: St. Joseph og Bul&mållaget. Det var to spennende oppgaver der vi jobbet i grupper og da vi var ferdige framførte vi for ekte kunder. Vi var på befaring, tok mål og tenkte ut hvordan vi skulle møblere og gjøre det så hyggelig som mulig. Jeg var mest fornøyd med St.Joseph der forslaget jeg kom med ble valgt, men måtte også gjøre noen justeringer. Vi ble delt inn i to grupper der en jobbet i den lille leiligheten og den andre i den store. Alt av møbler og ting bestilte vi fra IKEA, så det gikk kjapt og fort. Det var to visningsleiligheter (106 og 108), som skulle renoveres og bli nytt (før har det vært sykehus). Temaet skulle være ungt, urbant og kreativt.

Etter VG3 Interiør fikk jeg yrkeskompetanse og interiørkonsulentbevis, men manglet generell studiekompetanse for å søke inn på høyskole/universitet. Det var ikke noe problem å ta et år til, for jeg er ung, så vil jo gjerne studere videre!

 

VG4 Påbygging til generell studiekompetanse

Skoleåret 2015/2016 følte jeg meg heldig, for skolen åpnet for første gang en VG4 Påbygging (linje) og flere studieforberedende områder. Det var bra, for da kunne jeg ta påbyggingsåret på samme skole også, og ikke trenger å flytte meg til en annen skole. Alle disse 4 årene tok jeg på samme videregående skole, og fikk de fleste lærerne jeg har hatt før. Fellesfagene var norsk, matte, historie og naturfag. Mye innleveringer, oppgaver, prøver og presentasjoner. På slutten av halvårene hadde vi tentamen og eksamen(er). Det har bare gått opp og ned hele veien, for et år! (jeg har hele tiden savnet de 3 design-årene).

#skole #utdanning #design #håndverk #interiør #karriere #videregående

Nyttårstalen

God nyttårsaften! Det er den siste dagen i 2015 i dag. Er ikke det rart å tenke på? Det er ikke mange timer igjen til et helt nytt år: 2016! Jeg har virkelig lyst til å skrive en nyttårstale for hvordan 2015 har vært, så den kommer i dette innlegget.

Jeg ønsker å takke alle dere blogglesere der ute som har tatt dere tid til å lese/stikke innom bloggen min. Som blogger er det alltid hyggelig å ha blogglesere - det er dere som gjør at jeg fortsatt står på med å blogge og det motiverer meg. Jeg setter pris på alle og enhver som tar seg tid til å lese og kommentere. Kommentarene som strømmer inn tar jeg tid til å lese, men noen ganger kan det være vanskelig å ikke ha tid til å svare alle sammen (noe jeg skal bli flinkere til å gjøre som nyttårsforsetter).

Jeg ønsker å takke alle sponsorer som har bidratt til bloggen. Dette gjorde at jeg tjente litt ekstra ved siden av skolen, som gjorde at jeg kunne satse litt mer på bloggen og innleggene. Bildene ble litt bedre da jeg kjøpte et bedre kamera som hadde mange forskjellige funksjoner! Jeg lærte mye av det og elsket å prøve ut ulike vinkler og perspektiver ute i naturen.

Jeg har lært mye nytt gjennom året. Blant annet har jeg lært å lage rom i Photoshop og sette inn ulike møbler og gjenstander. Typisk interiørting. Jeg fikk lage mange ulike kollasjer på nettsiden Polyvore. Inspirasjon går vi aldri lei av, og det skal jeg bli flinkere til å lage mer av!

Bildet er fra i år, da det ble nytt år 2015.

Med dette ønsker jeg alle sammen et godt nytt år - 2016 velkommen!

Tilbakeblikk 2014

Jeg kjører på som dere ser mange andre bloggere gjør - tilbakeblikk på 2014. Dette innlegget blir veldig langt!

JANUAR:

Åpen skole 23. januar der vi fikk besøk av mange andre elever, foresatte og lærere fra forskjellige skoler. Vi hadde satt opp en utstilling for ungdomsbedriften, utenfor klasserommet så folk kunne se hva vi holdt på med. 

Messedagen på Sørlandssenteret! Vi stod ved den nye broa, nærmest Burger King. 

 

FEBRUAR:

Vi skulle søke oss videre til VG3. Jeg var ikke i tvil på hva jeg skulle søke, så jeg søkte VG3 Interiør på førstevalget og VG3 Påbygging til generell studiekompetanse for yrkesfaglig på andrevalget. Det skulle egentlig listes opp 3 valg, men jeg visste ikke hva jeg skulle velge som nummer 3.

Uansett, jeg fikk første valget og kom inn på VG3 Interiør til høsten. 

9. februar lagde jeg en video der jeg viste hvordan man lager kake fra bunnen av. Selveste kakebunnen er kjøpt ferdig, men resten er funnet opp selv (være kreativ)? 


Denne videoen er mest sett, 700 ganger og den ble veldig populær blant mine videoer.

10. - 14. februar (uke 7) var jeg på opplæring i bedriften Carlsen Fritzøe på Sørlandsparken. Det var veldig spennende, så jeg lagde en video i samme slengen. 

Var mest på kjøkkenavdelingen i 2. etasje. Etter å ha vært ferdig på opplæring, skulle vi skrive en rapport om hva vi opplevde og svare på noen spørsmål. Det var lurt å ta bilder underveis og følge med på ting. 

 

MARS:

Ble ferdig med aksonometri til kjøkkenet. Kjøkkenet var den første aksonometrien jeg tegnet.

Tok et nytt bilde av det da jeg ikke hadde noen fine i arkivet.

19. mars var det fylkesmesse for ungdomsbedrifter 2014. Vi hadde stand på Sørlandssenteret ved MENY (som før het Ultra). Vi registrerte oss og fikk tildelt stand nummer 97. Det var 104 ungdomsbedrifter og 613 elever fra Vest-Agder og Aust-Agder som konkurrerte.


FreshFreeze UB vant premier. 2. premie for beste utstilling og 2. plass for beste ungdomsbedrift i Vest-Agder! 

 

APRIL:

Lagde kake, pyntet med fantasi.

3. april var det påskeutstilling på skolen. Da var det nytt design til utstillingen, gul farge.

 

MAI:

Var med på en kreativkonkurranse på skolen.

På 17. mai skjedde det noe rart. Hvor er skolen? Hvor er fanen vår? Det var ingen som stod på 43, kun noen vakter ... Jeg kunne ikke tro at "nr. 43" skulle være helt tom! Så rart!

Lagde møbeldesign som en modell (stilhistorie). 

Havnedagen 31. mai. Det gikk en skyttelbuss kalt "Kristiansand Sightseeing" (en buss med to etasjer) som gikk fra byen til havna (Kilden). Båtene var på plass, mange aktiviteter, utstillinger, konkurranser, salg av mat ... 


Ganske koselig å sitte i 2. etasje på bussen.

 

JUNI:

Eksamen i programfag. 

En 2-roms leilighet. Innrede kjøkken og stue. Så kom jeg med dette produktkartet.


Plantegning.


Oppriss.

Hele klassen på historisk besøk hos Vest-Agder-museet Gimle Gård og Vest-Agder-fylkesmuseet. Vi skulle lære om noe i stilhistorien (?).

I den siste uka før sommerferien var vi på besøk hos to lærere.


Fiske krabber og krabbeløp + god mat!

I begynnelsen av sommerferien hadde vi en ryddeuke i huset:

 

JULI:

Bloggen fylte 5 år 12. juli - da har jeg hatt bloggen lenge! 
 

Fotball VM 2014 finale: Tyskland og Argentina. Overraskende nok, ble det 1 - 0 der Tyskland tok seieren! (ikke at jeg er fotballfan, men dette er jo VM).

Tok bilde av en sitronsommerfugl i hagen som jeg ble ganske fornøyd med. Mobilbilde.

 

AUGUST:

Skolen vår ble tatt ut i streik, mistet undervisning i ca. to uker. 

Skulle ha endret denne timeplanen, den er feil på onsdag - da begynner vi en time senere.

Var nede på Kvadraturen og tok noen bilder ved Christiansholm.

 

SEPTEMBER:

Da var streiken endelig slutt og vi kan gå tilbake på skolen. Vi begynte på skolen 2. september.

Jeg fikk nytt kamera - Sony a3000 + minnekort og kameraveske!

Dyreparken i Kristiansand - LOS Dagen 7. september. 

Vi så også en som var på frifot!

Designet kjøkken på IKEA Homeplanning (hadde aldri gjort det før).

OKTOBER:

Dro på byvandring i byen fordi jeg ville teste ut det nye kameraet mitt.

Dro også på IKEA så jeg kaller det hele for IKEA vandring.

Juleutstillinger allerede?
 

Jeg og mamma feiret bursdagen sammen.

Lillebror hadde også bursdagsfeiring i denne måneden. Det ble laget en veldig spesiell kake.
 

Egen arbeidsplass som jeg ble veldig fornøyd med.
 

 

NOVEMBER:

Sydde pute "Art Nouveau" inspirert.

Framside.


Bakside.

Kundeoppdrag "St. Joseph" i Kongens gate. Dro til IKEA og Strai Kjøkken for å få inspirasjon til å innrede leiligheten. Vi var også på befaring.

Leilighetene som skulle innredes var en liten og en litt større. Jeg fikk denne:

Kjøkkenforslag.

 

DESEMBER:

Kunden kom, presentasjon for dem + lagde en PowerPoint der vi forklarte planløsninger.

Julestemning i Kvadraturen, her er et juletre som står på Torvet.

Juletre på Sørlandssenteret.
 

Juletreet hjemme.


Juletre på skolen.

Juleavslutning siste skoledag før jul i klasserommet.

Juletreet hjemme 24. desember.

Kakemenn baking. Dette skulle vi ikke glemme i år!

#oppsummering #tilbakeblikk #2014

Instagrambilder som har kommet på trykk i avisen

Nå har jeg ikke notert nøyaktig dato disse bildene kom på trykk, men jeg fikk mange bilder på trykk i KristiansandAvis i løpet av årene 2013 og 2014. Jeg husker bare at jeg startet med bildet #herbs (det lille bildet nederst i midten) og sluttet med #gatemarked på Torvet (stort bilde nest nederst til høyre). Jeg kommer fortsatt legge ut flere bilder etter nyttår på instagram.


#kristiansandAvis

Nå holder jeg på med et/flere nye innlegg, en oppsummering av året 2014. De fleste som bloggere har dette. Hvor mange deler ønsker dere å ha? Altså at jeg deler året 2014 i hvor mange innlegg?

#oppsummering #instagram #bilder #inspirasjon #avis #minner #2014

Tilbakeblikk på hjemmelagde kaker

Nå har jeg overført bilder og dokumenter på minnepenn. Jeg så også tilbake på noen flotte bilder som var lagret på minnepennen. Gode tider, det. Hva med å vise de hjemmelagde kakene i en video som samlet?

Jeg håper dere liker videoen, og kom gjerne med forslag til hva dere vil se mer av.

#tilbakeblikk #mat #kaker #video

Alle mobilene jeg har vært igjennom


Det er rart at de fleste i dag skifter mobil ganske ofte. Kanskje fordi den er en gammel versjon eller fordi alle i "vennegjengen" har en bedre mobil enn deg. Her er mine mobiler fra da jeg begynte til der jeg har kommet i dag. Har hatt 6 mobiler siden 5. klasse til nå. 

- Hvor mange mobiler har dere hatt?