Paprikaplantene nesten i full blomst

  21.09.2017 - 20:06

Nå er alle paprikaplantene flyttet inn i varmen. Det blir litt kaldt for dem å stå utendørs nå som det er høst og mye vind. Det merkes hvor store plantene har blitt, og plutselig åpner blomstene seg en etter en. Røde paprika kommer til å dukke opp senere på året for vi skulle ha plantet dem tidligere i begynnelsen av februar eller mars måned.

Plantene er i stua og trives ved siden av ovnen. Noen på bordet og noen på gulvet. Flere bilder av paprikaplantene kommer senere!

#paprika #plante #hage #grønnsaker #planteprosjekt

Store paprikaplanter

  22.08.2017 - 20:12

Se så fort paprikagjengen har vokst. De har stått ute i all slags vær og tåler ganske mye. Snart dukker nok paprikablomstene opp og etter hvert røde paprika grønnsaker som vi har gledet oss lenge til å se. Det skal bli så flott å se dem blomstre i slutten av august, men hva gjør vi med plantene når høsten er på vei? Skal de stå inne i det kalde og mørke skuret eller på vaskerommet der det er varmekabler under gulvet? Hmm ... vi får se når kulda setter inn.

Har nettopp skiftet jord så bildet over ble tatt for noen dager siden. Skal ta et nytt bilde når jeg er ute igjen. Under ser dere bilde av en paprikaplante som snart får blomst.

#paprika #plante #hage #grønnsaker #planteprosjekt

Tomater fra naboen

  02.08.2017 - 22:09

Her har vi satt to fine og søte tomater på en liten tallerken som vår kjære nabo har gitt oss. De dyrker sine egne planter i et drivhus utenfor huset og har blant annet plantet agurk, tomat, paprika, solsikke fra frø. Tomatene ser så delicious ut! Smakte akkurat nesten som tomatene i butikken, og de nevnte at de hadde brukt frø fra ferske tomater. Fra februar begynte de å plante, og i begynnelsen av august kom tomatene. Kanskje vi skal prøve på å plante tomater i vårt neste planteprosjekt?

Her er noen gode tips til å dyrke tomatplanter om noen vil prøve et tomatplanteprosjekt.

#tomat #grønnsak #mat #sunn #hage #drivhus

Paprikaplante i 5-6 blader

  19.07.2017 - 19:24

Paprikaplantene vokser og vokser, nå har blitt enda større! Jeg kan telle 5-6 blader i de pottene, men de paprikaplantene i den hvite blomsterkassen blir ikke større enn sist jeg så til dem. Se forskjellen:

30. juni 2017


19. juli 2017

Jeg har en teori om at paprikaplantene i den hvite blomsterkassen står for tett inntil hverandre, slik at de ikke får den næringen de trenger, men at de nå deler trangt "habitat". Om plantene hadde fått hver sin potte, hadde de vokst mye mer.

#hage #paprikaplante #paprika #planteprosjekt

Paprikaplante i 3-4 blader

  18.06.2017 - 12:56

En uke siden sist oppdatering. Paprikaplantene har nå fått frem 3-4 blader og det er så flott! Vi plantet til sammen 51 paprikaplanter (om dere lurte på) i blomsterkasse og potter.

#hage #paprikaplante #paprika #planteprosjekt

Omplanting lavendel og paprika

  11.06.2017 - 16:11

Etter regnet tittet sola endelig frem. For en fin dag til å omplante lavendel- og paprikaplantene. Vi kjøpte 4 potter med lavendel på Plantasjen i går som kom med sorte plastpotter i. Siden de er hageplanter tok vi dem i større potter slik at de får muligheten til å vokse seg større. Har hørt at de kan strekke seg opptil 30 cm i høyden!

Lavendel har deilig duft og tiltrekker seg sommerfugler og bier. Fargen på blomstene er blålilla.

Omplanting av paprikaplantene. Har bare hatt de ute nå og de klarer seg fint i sommerværet. Paprikaplantene har vokst så mye siden sist, det har dukket opp 2-3 blader. Vi håper en dag det vil dukke opp røde paprika.

Her har vi plantet med 5 cm mellomrom hver plante.

Noen i store blomsterpotter også.

#hage #paprika #lavendel #plante #sommer

"Min køkkenhave" i video

  30.05.2017 - 09:58

Da jeg hadde "Min køkkenhave" planteprosjekt, filmet jeg noe til en liten video. Det er så gøy å se det spire, men dessverre gikk det ikke etter planen da de etter hvert ikke klarte seg mer. Men uansett, her får du inspirasjon!
 


#planteprosjekt #plante #frø #dild #vårsalat #agurk #aubergine #bilka #danmark #kjøkkenhage

Paprikaplantene uke 5

  16.05.2017 - 08:00

Har du sett ... det er så herlig å se hvor fort paprikaplantene har vokst siden sist! De står tett-i-tett og det er derfor trangt om plassen. Snart skal jeg gå i gang med omplanting for å gi mer plass til hver plante slik at de vokser fortere. Jeg skal vanne og passe godt på dem, samt sette dem på et varmt og solrikt sted.

#planteprosjekt #paprika #plante #hage

Stakkar min kjøkkenhage

  15.05.2017 - 20:55

Dere husker vel min lille kjøkkenhage prosjekt. Det var et "amazing" planteprosjekt til å begynne med, men etter noen uker overlevde dessverre ikke plantene. Ikke fordi jeg glemte å vanne, tvert imot. Spirene ble så tynne og hang med hodet ned ettersom de vokste. Jeg har sett en del små hvite lus kravle opp og ned, og som har bodd i den fuktige jorda fordi de trives der, og har i tillegg møllspist mine søte små spirer som kunne ha blitt til grønnsaker. Lusene kan ha vært med i jorda som jeg har hentet fra hagen, og jo flere av dem, jo mer egg la de. Uff, så forferdelig! Her er et siste bilde av min kjøkkenhage tatt 3. mai:

På slutten fikk blomsterpottene i papp en del mugg på sidene på grunn av vanning og fuktighet. Spirene vokste ikke lenger enn dette her. Kunne datoen på pakningen ha gjort det vanskelig for plantene å vokse ettersom det stod "minst holdbar til 6-2017", og jeg fikk disse kjøkkenhagene i fjor mai/juni som jeg plantet i april i år.

#planteprosjekt #plante #frø #dild #vårsalat #agurk #aubergine #bilka #danmark #kjøkkenhage

Paprikaplante fra bunnen av

  06.05.2017 - 20:34

Endelig spirer paprikaplantene! Dere vet at vi finner mange små frø i en paprika. Med de frøene som er hentet fra innmaten til en stk fersk rød paprika kjøpt på butikken, plantet vi disse ned i potter i april måned. Vi har aldri plantet paprika før, og det må jo prøves!

Etter noen uker dukket det opp noe grønt, så viser det seg at det gikk! Det er så gøy å se plantene spire i takt, men etter hvert oppdaget vi at jorda ble opphevet. Hva har egentlig skjedd? Kanskje vi har plantet alt for mange frø fordelt i to potter, som har gjort plassen trangt om plassen for plantene. Nesten merkelig å se røttene under!

#planteprosjekt #paprika #spire #planter #grønnsaker

Planteprosjekt uke 3

  19.04.2017 - 10:20

Bildet til venstre ble tatt mandag 17. april (dag 15), og det til høyre er tatt i dag, onsdag 19. april (dag 17). Først kom plantene dild, deretter vårsalat etterfulgt av aubergine og agurk. Det betyr at jord hentet fra hagen faktisk virker - plantene vokser frem! Nå er plantene inne i uke 3, og oppdatering for de neste dagene/ukene skal fortsatt dokumenteres. Jeg er så spent på hvordan de andre plantene kommer til å se ut.

#planteprosjekt #plante #frø #dild #vårsalat #agurk #aubergine #bilka #danmark #kjøkkenhage

Påskegrill og mer planteliv

  14.04.2017 - 19:33

I dag er det langfredag. Se på den flotte himmelen da! Man trenger ikke å dra langt for å se dette. I dag etter lunsj tok vi ut grillen og grillet svinekoteletter utendørs siden været var så fint. Når været holder seg og vinden ikke blåser, ja da passer det bra med grilling. I tillegg til å grille har vi brukt dagen til å plante rester av frø fra poser og gitt kaktusplantene nye blomsterpotter altså omplanting fordi de har vokst ut av pottenes areal.

Kaktusen til høyre hadde to små plante "unger" ved siden av seg før. Nå har vi skilt dem i en rød blomsterpotte der de kan vokse fortere.

Siden vi hadde plantejord tilgjengelig og frø i poser, hva med å plante for å se om det vokser? Mange av posene hadde gått ut på dato for en eller to år siden, vet ikke om det kommer til å vokse, men vi gir det likevel et forsøk.

Bare grønnsaker: Sukkererter, spinat, vårløk og agurk.

Vi plantet også frørester fra en rød paprika kjøpt på matbutikken (se den hvite skålen). Med nok sollys og vann så skal vi sørge for at det vokser. Jeg merker hvor mange planteprosjekter jeg holder på med for tiden, og kjempespennende er det alltid om våren. Se-det-vokse-og-spire.

#planteprosjekt #kaktus #påske #våren #planter #blomster #grønnsaker

Fra frø til spire: Dild

  11.04.2017 - 21:34

Endelig! Etter en uke begynner frø å spire. Disse blomsterpottene i papp har stått på kjøkkenbenken ved vinduet siden 2. april. I en plass der det er godt med lys, men ikke i direkte sollys. Jeg har husket å vanne dem hver dag (et klapp på skulderen) og har sett til dem hver morgen. Planten dild er først ute til å spire.

På norsk heter planten dill. Det er en krydder- og medisinplante i skjermplantefamilien. Opprinnelig stammer den fra Sentral-Asia. I dag dyrkes den i mange land i Europa. Dill er en ettårig urt som kan bli opp til en meters høyde (ifølge Wikipedia).

Her ser dere et nærbilde av dild, tatt i dag. Snudde jeg blomsterpotten, strakk plantene seg mot sola den andre veien. Sola er lyskilden og her trives de veldig. Jeg får smøre meg med litt tålmodighet til de andre kommer. 

#planteprosjekt #dild #vår #plante #kjøkkenhage #danmark

Min kjøkkenhage - planteprosjekt

  02.04.2017 - 19:00

I fjor var jeg i Danmark og besøkte Bilka i Aalborg. Alle som kjøpte noe der fikk gratis "Min køkkenhave" - sånne små papp potteplanter med forskjellige frø i. Disse har jeg spart på lenge, og siden våren er her, hvorfor ikke prøve å gå i gang med et nytt planteprosjekt?

Jeg fikk 4 stk av disse, og håper det vil dukke opp noe i de neste dagene. I en av pottene fikk jeg ikke med en rund brikke (som var plantejord etter oppløsing, obs!).

dild - vårsalat - agurk - aubergine

Jeg leste bruksanvisningen flere ganger siden det stod skrevet på dansk. Startet med å sette pottene i en kakeboks og gikk ut for å hente jord, noe jeg IKKE skulle ha gjort. Da jeg oppløste de runde brikkene som fulgte med i pakkene med vann, visste jeg med engang at jeg hadde gjort feil. Jeg vet ikke om det har så mye å si, for jeg kunne heller ha tømt jord jeg hadde i, og ta jord fra de runde brikkene ... Nå skal vi se hvordan det går eller ikke går.

Jeg la pottene halvfull med jord, så frømatten med frøene i, og etterfulgt av mer jord opptil toppen med 0,5 cm under kanten. Til slutt ble all den oppløste jorden fordelt utover i kakeboksen en blanding av to forskjellige jordtyper: Fra den runde brikken (fulgte med) og jord hentet fra poser i hagen:

Hadde ikke et mini-drivhus, så jeg satte kakeboksen med potteplantene på et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Må bare huske å vanne hver dag og passe på at det spirer. Jeg bare håper det vil skje!

#planteprosjekt #plante #frø #dild #vårsalat #agurk #aubergine #bilka #danmark #kjøkkenhage

Plommetreet - 21.08.16

  21.08.2016 - 22:15

Bare for å skryte litt: Plommetreet vårt i år er helt A-M-A-Z-I-N-G! Bare se hvor mange plommer vi får da. Etterhvert når de blir modne, vil fuglene komme hit for å "ete" plommer, ja da er de modne nok til å plukkes, vaskes og spises.

#plommetre #hage #planter #tre #frukt

Plommetreet - 17.08.16

  21.08.2016 - 19:23

Små og store agurknyheter

  26.07.2016 - 20:40

Det er agurktid! Snart skal vi begynne å plukke agurker. Vi kan se at det dukker opp 5-6 agurker fra disse agurkplantene. De er plantet selv rundt i mai til juni, og det er så spennende å se hvor store de blir til slutt.

#agurk #planteprosjekt #grønnsak #hage #blomster

Vårt lille plommetre

  15.07.2016 - 21:39

VÅRT FINE PLOMMETRE

I fjor fikk vi dessverre ikke så mange plommer, men i år? Veldig mange plommer sammenliknet med det fra i fjor på rundt 4 - 5 stk. Plommene henger flere sammen i små grupper og er lysegrønne. Noen av dem har blitt litt røde på bunnen, og jeg håper de snart blir modne så vi kan plukke og spise dem. Ser de ikke gode ut?

#plommetre #planter #sommer #frukt

Hageprosjektet: - Vi har blitt en hel gjeng

  27.06.2016 - 17:29

Plutselig stod det en hel gjeng med grønne planter i terrassen vår. Vi er så glad for at solsikkene, agurkplantene og sukkerertene (som vi har plantet i begynnelsen i mai) etter hvert kom frem. For noen dager siden kjøpte vi på tilbud blomstene Passiflora og noen herlige Petunia. De er så fine og gjør inngangen mye hyggeligere.

En sukkerert titter frem, vi får håpe det dukker opp flere.

#hage #planter #agurk #sukkererter #inspirasjon #blomster #solsikke

Når det spirer og gror

  22.05.2016 - 19:54

20. mai 2016

Se på dette, plantene har vokst! Jeg har vært borte på lørdagen, så nå er jeg tilbake (har nemlig vært i Danmark!). Det blir masse fint å vise fram på bloggen om noen dager da jeg har bilder og videoer klart. Forresten så fikk jeg sånne "kjøkkenhaver" ved kjøp av varer på Bilka, så nå skal jeg snart plante igjen. Kjøkkenhage ser slik ut.

#hage #planter #agurk #solsikke #spinat

Planteprosjektet 16.05.2016

  16.05.2016 - 18:35

Det går så bra med planteprosjektet. Vi bestemte oss for å sette solsikkene over til større blomsterpotter (de får snart ikke plass i melkekartongen). De andre frøene har begynt å spire så fort! En dags forskjell, og nå ser vi nesten alle som er plantet i jorda. Hvis noen klarer å observere "feil" skrevet i melkekartongene, så er det fordi vi plantet sukkererter over da noen av dem spiret så sent.

Herlighet, de elsker å være ute i sola.

Tre og tre solsikkere i hver sin blomsterpotte. Nå trives de mer da de har større areal.

#hage #prosjekt #planter #blomster #plante #inspirasjon

Mitt planteprosjekt

  15.05.2016 - 20:34

Nå går det superbra med planteprosjektet. Jeg har til og med laget en kategori på bloggen som heter "planteprosjekt". Vi plantet alle frøene samtidig, og etter noen dager syntes solsikkene fram, etter noen uker kom agurkene, vårløkene og spinatene. De gamle solsikkefrøene og agurkfrøene som gikk ut på dato, kom ikke fram, så vi erstattet disse med sukkererter.

10. mai 2016

 

13. mai 2016

 

14. mai 2016

 

15. mai 2016

Melkekartongene har stått både ute inne og ute i disse dagene. Husk bare vann, sol og varme - og plantene driver en slags fotosyntese. Jeg lurer på om dere også planter nå som det snart er sommer?

#planter #spire #frø #mai

La oss plante - plantetid!

  05.05.2016 - 19:16

Vi benyttet den fine dagen til å plante spinat, agurk, løk og solsikke i melkekartonger fra Tine. En del av frøene hadde gått ut på dato, så vi skal prøve å se om de vi hadde nå kommer til å spire. Forhåpentligvis vil vi se noe vokse ut etter en til to uker. Dette skal gå bra, ja.

#planter #spire #frø #mai

Agurkplanten

  15.10.2015 - 22:19

Innendørs planting av agurk. Det er for kaldt ute, så da blir det inne. Når den blir stor nok, skal den overføres i en større blomsterpotte. Det blir ikke lenge til, kanskje en stund til.

#foto #agurk #plante

Det spirer og det gror

  01.10.2015 - 10:08

Agurkplanter skal det bli om ikke så lenge. Det er plantet 4 frø i melkekartongen, og snart dukker de 2 andre også opp. Jeg tenker at det blir fint.

#agurk #plante #frø #hage #foto

Agurkplanten

  27.01.2013 - 09:31

I fjor sommer plantet vi en agurkplante utenfor huset vårt. Agurkplanten ble utrolig stor og det begynte å vokse agurker på noen av stilkene.

Først vokser det gule blomster og så agurker.


Agurkplanter er så fine! Du kan plante dem på våren, så vokser de ut sommeren og du slipper å dra til butikken for å kjøpe agurk. Veldig lurt å plante.

CINDY Z.

CINDY Z.

21, Kristiansand

Hei og velkommen til min blogg! Her kan du følge med på min hverdag og ting jeg liker å holde på med. Min lidenskap er å fotografere, drive med design og interiør. Ellers blogger jeg om andre kreative ting som du finner på bloggen.

Bestill design

Kontakt/samarbeid:
zhuoblogg@hotmail.no

Siste innlegg

Annonser
Lenker

BloggdesignDesign og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits