hits

Tips

10 tips til flere lesere på bloggen din

Oppdateringer. Hvor jevning oppdaterer du bloggen din? Jeg anbefaler minst 1 innlegg hver dag. Av og til kan 2-3 innlegg være greit, men det kan fort bli for mye hvis de publiseres rett etter hverandre. Blogger du på blogg.no har du muligheten til forhåndspublisere innlegg. Har du en plan på når innleggene skal legges ut, har bloggleserne dine noe å følge med på når de klikker seg innom din blogg. En blogg som ikke blir oppdatert jevnlig over tid, vil ikke tiltrekke mange lesere. Lesere ønsker og forventer hele tiden nye oppdateringer fra deg.

Header og bloggdesign. Design er utrolig viktig i en blogg. Skrifttyper som velges må være god lesbarhet. Et fint og ryddig design kan beskrives med at det ser enkelt og minimalistisk ut, har god fargeharmoni og tilpasser seg alle skjermstørrelser. Headeren er det første bildet man ser, altså forsidebildet. Det burde passe til det bloggen din handler om. De fleste har et/flere bilder av seg selv, noe som viser at det er en personlig blogg. En blogg med blinkeeffekter og sterke farger som krasjer, er ikke en god match.

Photo by Hipster Mum on Unsplash

Bilder og kamera. Et bilde sier mer enn tusen ord. Du trenger ikke å kjøpe deg et avansert kamera bare fordi alle bloggere har et, men har du et bra kamera, er det et stort pluss på bildekvaliteten. Mobilkamera fungerer fint, siden de fleste smarttelefonene i dag har et veldig bra innebygd kamera som er mindre avansert å ta i bruk. Dessuten har vi med oss mobilen overalt. Pass på å laste opp bildene i en størrelse som passer til innlegget. Litt kjipt for leseren å komme til en blogg hvor det kun er små og utydelige bilder. Lesere setter stor pris på å se STORE bilder.

Skriv tekster og inspirer andre. Skriv om noe du interesserer deg for. Tenk på noe originalt. Vær ekte og ikke bare skriv om noe du tror de fleste liker å lese om. Unngå skrivefeil, bruk hele setninger og riktig tegnsetting. Det skader ikke å ta en ekstra gjennomgang av innlegget før publisering. 

Licensed from: shell_ghostcage pixabay.com 

Gjør deg selv kjent, skill deg ut. Har du gjort noe spesielt i løpet av livet ditt? Kom du i avisen? Del og skriv om ting du har opplevd! Da mener jeg ikke at du skal dele alt om privatlivet ditt. Privat skal forbli privat. Tenk at du skriver en blogg som leses av alle, ikke en hemmelig dagbok som bare du kan lese for deg selv.

Svar på kommentarene fra leserne dine. Husk å svare tilbake når leserne dine kommenterer på blogginnleggene dine. Da vil de vil føle seg verdsatt og vil følge deg videre!

Kommenter og les andre sine blogger. Bli lagt merke til. Det er mange som blogger under blogg.no-domenet og klikker du deg inn på blogg.no og scroller ned siden, vil du finne siste blogginnlegg fra bloggere. Her vil du finne mange interessante og inspirerende innlegg. Legg igjen en kommentar hos bloggere, og kanskje vil bloggere som har fått kommentar av deg, stikke en tur innom din blogg og kommentere tilbake? Det går også an å følge blogger.

Photo by W A T A R I on Unsplash

Hashtags. Du som leser bloggen min, har sikkert lagt merke til stikkord/nøkkelord/hashtags jeg setter under innleggene. Meningen er at innleggene jeg skriver lettere blir funnet igjen via søkemotorer som for eksempel Google.

Lag konkurranser/giveaways. Det trenger ikke å være store gaver, men små gaver holder godt med som premier i konkurranser. Liker du å lage ting? Ha giveaways på noe kreativt som du har laget selv eller samle sammen ubrukte ting som du vil kvitte deg med. Lesere vil sette stor pris på at de får sjansen til å vinne flotte premier fra deg, så giveaway er alltid noe populært.

Markedsfør bloggen din i sosiale medier. Lag en konto for bloggen din på Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat, Twitter osv ... Skriv en ny post eller del hver gang du legger ut nye innlegg, så når du ut til flere og følgerne dine får vite at du har oppdatert bloggen!

- Har du noen gode tips til å få flere blogglesere?

#blogg #blogglesere #lesere #tips

12 utfordringer vi har om vinteren

Det er ikke alltid vi takler vinteren når det snør, er kaldt og vi må ha på oss lag-på-lag med klær for å holde varmen. Vi har alle våre utfordringer om vinteren og her er noen punkter som jeg synes passer til utfordringer om vinteren. Kanskje du kjenner deg igjen?

- Vinter + snø = forsinkelse. Hvor mange ganger har vi ikke hørt setningen: "Bussen for sen i dag". Å vente på bussen tar mye mer tid enn vanlig når den ikke kommer selv om det står ca. 5 minutter igjen på tabellen. Det ender med å stå ute i kulden og fryse, samt å vente lenge på bussen som kanskje aldri kommer. Når trafikken står stille og bussene ikke dukker opp på tiden, kommer man for sent på skolen/jobb/møter. Gjør deg selv en tjeneste: Bruk god tid og møt opp litt tidligere enn vanlig for å slippe å komme for sent.

- Flere ulykker. Biler og trailere som sitter fast i trafikken eller som sklir ut av veien fordi det er for glatt rundt i svingene. I tillegg til snø, sludd, slaps og regn. Kombinert blir alt helt kaos.

- Mørkt. Vær synlig. Bruk hodet og bruk refleks! Det er svært mørkt når jeg står opp til jeg skal gå hjem om vinteren. Anbefaler alle å ha med seg en eller flere reflekser eller refleksvest slik at man blir sett ute i mørket. Godkjente reflekser har merket CE EN 13356.

- Knall og fall på glattisen. Hvor mange har klart å skli på glatta om vinteren? Pass på hvor du går og ikke ha øynene i mobilen hele tiden. Noen steder kan være helt speil- og såpeglatt fordi det ikke er strødd. Er du redd for å skli eller falle, er det lurt å skaffe brodder til skoene dine. Det er utrolig kjipt å brekke en arm eller et bein og vi vil helst ikke ende opp hos legevakta for å sy.

- Måke snø. Om du ikke bor i en blokk, har en garasje til bilen eller har hytte, så trenger du ikke å tenke på å måke snø. Allikevel må mange, du og jeg, måke snø for å kunne komme oss ut (åpen rømningsvei) og ikke la snøen omringe oss slik at vi blir innestengt og ikke kommer oss ut.

- Sykdom og fravær. Mange blir syke om vinteren og det er helt normalt! En eller annen gang kan noen også bli for syke til å stå opp og velger heller å hvile hjemme fremfor å gå på jobb med sykdom eller forkjølelse. Are you sick, stay home. Anbefales hvis du vil bli bedre!

- Gode klær og sko. Vi må definitivt gå med superundertøy, stillongs eller ull under. Kle deg godt og ta på deg lue og votter! Ellers tar vi på oss altfor mye klær lag-på-lag så vi ikke fryser. Dunjakker, pelsjakker, parkas ... Og for all del ikke glem ullsokker og høye støvletter med fôr så føttene ikke fryser de og.

- Vaske og tørke klær. Når alt vi har hatt på oss ute er vått, da må vi tørke det. Siden vi ikke kan henge opp klær eller sengetøy ute, velger vi å putte alt av det vi har vasket ferdig rett inn i tørketrommelen med engang vaskemaskinen er ferdig. Har vi ikke tørketrommel, bruker vi et klesstativ. Det tar bare for mye tid å få alt tørket på kort varsel når vi trenger å bruke det ...

- Strøm. Når man har for lite strøm på mobilen og den skrur seg av automatisk. Det er helt krise når alt vi har er på mobilen! De smarte husker å ta med seg en Powerbank som en nødlader. Når vi først snakker om strøm, så trengs det masse ovner i huset for at det skal være varmt og koselig så vi ikke fryser oss i hjel. Det blir enda verre hvis strømmen plutselig tar kvelden. Hørte at mange tusen hus mistet strømmen tirsdag morgen. På tide å tenne opp i peisen? Spar på litt ved hjemme så du har en plan B hvis strømmen har gått.

- Briller og linser. Vi som bruker briller får masse dugg på glassene våre når vi går ut i den kalde kulden og kommer inn igjen i varmen. Det er så irriterende! Når vi bruker linser vil vi føle at øynene etter hvert blir for tørre, så det føles ubehagelig å gå med.

- Søvn og trøtthet. Man marker hvor trøtt man kan bli når det snart blir mørkt, men heldigvis sover vi en time mer om vinteren! Å stå opp tidlig på morgenen kan være vanskelig, men få deg i nok søvn så går det mye bedre. Det har sikkert noe med lyset å gjøre, så hvis du har dempet lys hjemme, kan man virke altfor trøtt. 

- Vær aktiv: Husk å være i aktivitet minst 30 minutter hver eneste dag! Det er mange som foretrekker å kjøre eller ta buss til skolen/jobb/møter, så bli flinkere til å bevege deg mer. Du kan gå på skiturer og dra på fjelltur som er en veldig fin måte å komme i god form på. Da får du frisk luft og kan se hvor fin naturen er om vinteren.

- Noen utfordringer du har om vinteren?

#vinter #tips #mørkt #natur #utfordringer

12 ting bloggere må ha

Først av alt, tusen takk for responsen fra forrige innlegg som handlet om kameraer til bloggere. Har du ikke lest innlegget er det linket HER. I dagens innlegg vil jeg nevne 12 ting som bloggere må ha. Kan dere gjette hva?

Kamera.
Selvfølgelig må du ha et kamera når du er blogger og har en blogg! Man kan ikke være en god blogger uten et kamera, haha. Mange av oss eier vel et bra kamera, eller? En blogg uten bilder hadde vært så kjedelig å gå inn på, spesielt når det kommer til lesere og besøkende. Et bilde sier mer enn tusen ord! Bloggere som satser høyt liker å fotografere alt mulig rart, så kamera er nøkkelen til inspirasjon og til å dokumentere ting med. Kamera er faktisk gøy å lære seg samt å knipse minner, øyeblikk og opplevelser. Ofte er det slik at bloggere ønsker å ha et mindre kamera i tillegg til speilrefleks. Kamera med vippeskjerm er genialt å ha med seg så man kan se seg selv.

Kamerastativ + fjernkontroll.
Et kamerastativ er tingen du må skaffe deg hvis du ofte tar antrekksbilder og dagens outfit alene. Husk at stativet må ha stødige bein og passe til kameratypen(e) den er laget for. Hvis du trenger hjelp til å ta bilder av deg selv, spør for eksempel søsken, venner eller familien om å hjelpe deg, så er det ikke alltid de har tid til det. Fjernkontroll er greit å bruke iblant, så kan du trykke og posere samtidig. Men bruker man selvutløser på kamera derimot, kan det bli så stress å løpe frem og tilbake for å stille inn.

Bærbar PC/Mac og nettbrett.
Du må ha noe å blogge på, selvfølgelig. PC-en er bloggernes viktigste verktøy i hverdagen! En bærbar PC eller Mac, fungerer godt. Jeg anbefaler virkelig ASUS sin nye Zenbook 3, som er både liten og lett (veier kun 910 gram) og samtidig full av kraft. Er du glad i bilderedigering og/eller redigere videoer, invester i en PC som har masse minne, høy ytelse og rask prosessor så går alt som smurt! Nettbrett er lettere å ta med seg overalt.

Mobil + selfiestang.
Mobil må alle definitivt ha! Helst en mobil som er utstyrt med et godt mobilkamera og som er rask. De fleste bloggere har iPhone og kan tenke dere hvorfor? iPhone er smart og har operativsystemet iOS, mens andre mobiltelefoner går på Android. Da jeg byttet til iPhone merket jeg at alt var mye lettere. Apples økosystem og iCloud for eksempel, kunne synkronisere så jeg kunne få opp alt på PC-en. Bilder og videoer som jeg hadde tatt med mobilen, ligger på en sky slik at jeg slipper å finne frem kablene for å overføre mediene. En selfiestang trenger alle som liker å ta selfies. Jeg bruker det mer som et stativ og "vloggestang" for mobilen.

Sosiale medier.
E-post, Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat, Twitter ... listen blir utrolig lang om jeg skulle nevne alle de sosiale mediene. Å bruke sosiale medier for å promotere bloggen er genialt for å få flere nye lesere og følgere. Du kan opprette en Facebook-side til bloggen din og legge ut dine nyeste publiserte innlegg, og kanskje legge ut link på en Facebook-gruppe som kun er for bloggere. Som blogger føler du nesten som at du er en offentlig person (hvis du viser deg selv da). En toppblogger er mer som en offentlig person siden alle kjenner til han eller hun - en kjent person. Leserne dine vil gjerne følge med på ditt liv og hva gjør du for dine lesere? Jo, på bloggen skriver du at leserne dine kan følge deg på andre sosiale medier utenfor bloggen. Vær aktiv og husk også å ha en egen e-postadresse for bloggen din for at lesere og sponsorer kan kontakte deg for spørsmål og mulig samarbeid.

Kjøpe nye ting.
Som blogger er det ikke alltid lett å leve med tingene vi har rundt oss. Den ene gangen kan vi kjøpe altfor mye som vi nesten ikke trenger fordi ting er på tilbud (vi vil ikke gå glipp av det), andre ganger kjøper vi kanskje samme ting, men i forskjellige farger fordi vi ikke kan bestemme oss for hvilken farge vi skal velge. Derfor blir det masse shopping på nett og ellers i vårt virkelige liv. Vi må alltid ha noe nytt som vi kan vise frem på bloggen og anbefale til dere lesere, og det kan være alt fra klær, interiørting, elektronikk osv ... Pass opp hvis du skal handle noe på nett, da ikke alle sider er til å stole på.

Planlegger, notatbøker og kalendere.
Planlegg dine blogginnlegg og skriv ned hva du har tenkt til å publisere dag for dag i planleggeren slik at det ikke blir for mange innlegg den dagen og andre ingen. Kommer du på noen temaer og innlegg du vil skrive om, skriv ned idéene før de forsvinner! Bloggere bruker planleggere, notatbøker og kalendere som holder styr på alt. Av og til bruker vi også notat-appen på mobilen. Vi må også ha inspirasjon til å kunne skrive blogginnlegg som lesere vil ha glede av å lese om. Det hender at vi skaffer inspirasjon hos andre bloggere, og av til føles det ut som om vi kopierer og skriver akkurat det samme. Uken som gikk, outfit of the day (OOTD), dagens middagstips ...

God tid.
Å skrive et blogginnlegg er ikke alltid lett, så det kan ta opptil flere timer å skrive et skikkelig bra blogginnlegg. Når bilder skal planlegges, bilder og videoer må redigeres og teksten skrives - det tar mye tid! Jeg pleier som regel å bruke god tid på innleggene, leser igjennom teksten før jeg publiserer og svarer på lesernes kommentarer også om det har kommet inn noen spørsmål.

Dagslys.
Om vinteren kjenner jeg hvor lite dagslys det er der ute. Jeg står opp tidlig på morgenen bekmørkt og kommer hjem igjen mørkt som langt på kvelden. Å ta bilder kan være utfordrende til tider, spesielt hvis man ikke har så godt med sollys der ute. Det er jo nesten mørkt hele døgnet, men om sommeren elsker jeg at det blir så sent mørkt for da kan jeg være lenger ute. Dagslys er viktig for at bildene skal bli bra og benytt det mens du kan.

Studiolys.
Kanskje det løser seg med å investere i et studiolys? Da får man lys hele døgnet innendørs! Mange vloggere har skaffet seg studiolys da de filmer mye til Youtubekanalen deres når de for eksempel skal sminke seg. Dette kan koste en del og det tar litt plass å ha det stående.

En ryddig og ren leilighet + pynter med grønne planter.
Hos en blogger kan ikke ting være slengt rundt på gulvet, alt må være vasket, pakket og rent hvor som helst. Med mindre man bor med noen andre, så må også de lære å rydde etter seg. Det er tross alt her vi tar bilder mest: I stuen når vi ser på TV, på kjøkkenet der vi lager mat, på soverommet der vi sover, på badet der vi sminker oss og gangen som har masse ytterklær og sko slengt overalt. Vi bloggere har også stor interesse å fylle huset med grønne planter for å friske opp og skape trivsel. Grønne planter kan være alt fra kaktuser til stående gulvplanter.

Venner, familie og bekjente.
Vi er avhengig av å ha noen rundt oss som støtter og forstår at vi er bloggere som har en blogg som hobby/jobb. Dette tenker jeg på for eksempel at vi skal gjøre noe sammen. Kamera blir ofte dratt opp for å dokumentere alt vi gjør. Det kalles for å fange et øyeblikk, og noen ganger er det lettere å la kameraet ligge igjen så det ikke står i veien når vi nyter tiden sammen.

- Er det noe du som blogger må ha som ikke står på denne listen?
- Kjenner du deg igjen?

#tips #blogg #blogger #kamera #fotografering #skriverier #planlegger #notatbok #kalender

7 julegavetips i siste liten

Dagene går virkelig fort mot jul, tenk at det bare er 3 dager igjen til jul nå! Mange folk stresser med å finne den perfekte julegaven til kjæresten, venner, familie og andre bekjente. Her er noen julegavetips i siste liten til han og henne:

Kalender/almanakk.
Denne blir garantert tatt i bruk hver dag i 2018. Planlegg det nye året med en kalender eller almanakk som holder styr på avtaler, planer og skrive ned viktige ting.

Personlige gaver.
Hvem setter pris på å få personlige gaver? Jeg gjør! Lag og bestill personlige gaver hos fotobutikker. Man kan bestille kopp, musematte, puslespill, mobildeksel med personlig motiv ... Kanskje også en minnebok med bilder av hele familien?

Sjokoladekonfekt.
Sjokolade er populært. Hyggelig å gi og koselig å få. I butikken finnes det mange sjokoladetyper å velge mellom.

Lage noe selv? 
Er du flink til å bake og lage ting, kjør på! Hjemmelagde gaver er så fint å få, og det kan pakkes inn i glass eller krukker med sløyfe rundt. Kanskje du finner frem noe du har strikket ferdig som kan pakkes inn som gave?

Interiørgjenstander.
Til de som er opptatt av interiør vil selvsagt hoppe av glede å få interiørting. Eksempler kan være: Lykt, puter, kaktusplanter, bilder på veggen ...

Bilderesultat for zhuo.blogg.no interiør

Gaveesker med forskjellige typer sminke, parfymer, kremer, dusjsåpe +++
Produktene er allerede pakket pent inn i en gaveeske, så du må bare finne noe som passer til den du skal kjøpe til.

Gavekort. 
Gi bort et gavekort på senteret som kan brukes i hvilken som helst butikk i Kristiansand (gavekort i Kvadraturen) eller et Sørlandssenteret-gavekort.

#julegavetips #gavetips #tips #jul

8 life hacks i hverdagen

Klær som har krympet.
Prøv balsam-trikset. Når du vasker klær ofte og har tørket dem litt for lenge, da skjer det. Om et klesplagg har krympet, legg det i en liter iskaldt vann og en dl. balsam oppi en plastbøtte. La det bli liggende i ca. et kvarter og sørg for at det er godt dekket med vann. Dette gjør at den kommer tilbake til sin originale form.

Skriv dato på maten når den åpnes.
Jeg pleier å skrive dato på pakningen når jeg åpner en matvare eller en drikke som jeg vet kommer til å stå i kjøleskapet/fryseren en god stund. Som syltetøy, leverpostei, gulost, brunost osv ... har kort holdbarsdato etter åpning. Må også pakke dem godt inn i plastfolie. Da vet jeg hvilken dato de ble åpnet og ikke helt glemmer det bort.

Tungt i hodet, stresset og alt for mye å tenke på?
Lukk øynene og stå opp-ned i noen få minutter. Pust inn og pust ut igjen. Gå gjerne en tur ut så du får trukket frisk luft slik at du får tømt hodet. Snakk gjerne med noen hvis du vil "få det ut". Et annet tips er å skrive ned alt du tenker på med penn og papir.

PC/MAC bakgrunn.
Skift ut bakgrunnsbildet på PC/MAC-en din til noe du trenger å lære. Det kan for eksempel være mål for uken du må kunne, formler til matematikk, det periodiske systemet du må pugge til eller timeplanen på skolen.

Lei av å koke opp vann hele tiden? Bruk termosene for det de er skapt for.
Du bruker vel ikke termosene kun til kaffe og kakao? Noen varmer pølser i termos også. Mat eller drikke holder på temperaturen i en termos! Kokt vann på termos er et must å ha med seg om vinteren. Du kan derfor koke opp vann og helle det i termosene som har isolerende vegger slik at du hele tiden har kokende varmt vann med deg. Vi som drikker te koker alltid opp vann, og da er det fint å helle varmt vann fra termosene.

Støv på gulvet og lite tid til rengjøring?
Bruk støvsugeren er alt jeg kommer på. Du har uansett ikke så mye tid til å hente fram bøtte og mopp så hvorfor ikke bruke støvsugeren som tar jobben på 1-2-3?

Lade opp mobilen raskere.
Har du ikke tid til å lade mobilen din? Har du iPhone vil jeg ikke anbefale deg å bruke en iPad lader, men vær forsiktig hvis du allikevel velger iPad-laderen: Du bør være tilstede og ikke lade nær lett antennelig materiale. Annet tips: Ta med deg en oppladet Powerbank på farten (om du har). Skru av mobilen (hvis mulig) eller sett på lysstyrken til 0% og velg flymodus. Lader mye raskere. Husk å aldri lade om natten!

Ledninger overalt.
Der TV-en står er det nesten umulig å vite hvilken ledning som hører til hva. Bruk "bread clips" som du finner i brød og bollepakninger. Disse kan du henge på ledningene og skrive hva som hører til hva av ledninger. Har du USB-kabler og telefonladere slengt rundt omkring, putt dem i tomme doruller, en pr. kabel. Da blir det lettere å finne og holde styr på kablene!

#tips #lifehacks #hverdagen

12 tips til å spare MYE penger

Har du hele tiden lurt på hvordan du kan spare penger? Da vil jeg bare si: "Bruk mindre og spar mer!". Her får du mine sparetips og svar på det du lurer på.

Hvorfor betale for bæreposer når du kan bruke bærenett?
Etter å ha pipet inn alle varene du har handlet spør hun i kassa deg hver gang: "Vil du ha en pose?". Sier du "ja takk" må du vite at bæreposer fort kan koste en del hvis du er ute og handler flere ganger i uken. La oss si at en bærepose koster 1,-. Handler du 7 ganger i uken koster det deg 7 kr. Tenk på dette neste gang: Hva med å bruke bærenett eller de samme posene du sist gang "kjøpte" med deg om igjen? Ha alltid med deg bæreposer eller bærenett.

Pante alle flasker - de går til gjenvinning.
"Selv en tom flaske er full av energi, og mange blir overrasket over hvor stor miljøgevinst panting faktisk gir." En krone her og en krone der ... Med å pante mener jeg alle brus-, øl-, plastflaskene som har pant klistret på siden. Tilsammen blir det masse penger! Du er også med på å gjenvinne gamle flasker slik at de kan bli omgjort til nye og målet med pant er å spare miljøet for forsøpling. Pant man får er 1 kr (opptil 0,5 liter) og 2,5 kr (over 0,5 liter).

Lag din egen matpakke.
Hvis du kjøper mat og drikke i kantine/kafé flere ganger i uken, kan det fort koste deg mye. Pass på! Det er lurt å lage matpakke noen ganger. Hva med å lage restemat fra i går? Enten fra råvarer du har til overs, ferdige retter som trenger en ny vri eller rester av tilbehør som ris, pasta, poteter og saus. Fungerer godt som salat for eksempel.

Sammenligne, se etter tilbud i reklameaviser og/eller last ned appen "Mattilbud".
Hver uke kommer disse reklame tilbudsavisene i postkassen. Har du takket "nei takk" til uadressert reklame, er det lurt å laste ned appen "Mattilbud" som hjelper deg med å finne de beste tilbudene for denne uken. Det kan være stor prisforskjell som varierer fra butikk til butikk. Noen ganger kan en butikk som har den samme varen du ser etter koste ulikt, og da er det smart å ta en nærmere titt. Sammenligne priser. Billigere alternativer er for eksempel merkene First Price, Rema 1000 og X-tra. Ofte finner man mat som snart går ut på dato til nedsatt pris. Når mat er på tilbud er det viktig å kjøpe litt ekstra og oppbevare det i boden, kjøleskapet eller fryseren til senere.

Medlemskort/apper som gir fordeler.
Rema 1000 har en app som heter "Æ". Den bruker jeg alltid og får -10% rabatt på frukt og grønt. Så er det "topp 10" som også gir -10% rabatt på de 10 mest kjøpte varene. Andre fordelsprogrammer som jeg også bruker er Trumf (brukes på Joker, Spar, Meny, Kiwi) og gir 1 % Trumf-bonus på dagligvarer. COOP: Alltid gode medlemskupp, kjøpeutbytte og 11% bonus på frukt og grønt.

Kjøp busskort.
Kjøp busskort hvis du har planer om å ta bussen mye! Man sparer mest når man kjøper f. eks månedskort på 30 dager. Her i Kristiansand koster en vanlig voksen billett (om man kjøper ombord på bussen) 50 kr uansett hvor du skal innenfor Kristiansand-sone. Voksen månedskort koster 750 kr. Tar vi denne prisen og deler på 30, får vi 25 kr/dagen. Derfor lønner det seg å kjøpe busskort!

Kjøp brukt eller lån bøker på biblioteket.
Ser du etter en spesiell bok? Å kjøpe lærebøker som er splitter nye kan være for dyrt (hvis det er snakk om ca. 10 bøker), så kjøp brukt av andre eller sjekk på biblioteket om de har det du er på jakt etter.

Selg ting du ikke trenger.
Rydd og finn frem ting du ikke trenger. Selg dem! Det finnes mange grupper på Facebook som selger både nye og brukte ting. Kanskje andre får mer bruk for tingene dine?

Gå over til kontantkort.
Alle i husstanden har mobil kontantkort, det vil si at vi fyller på penger til mobilen når vi går tom. Det gir oss full kontroll på mobilbruken siden vi betaler på forhånd. Så hver gang vi sender en sms eller ringer, trekkes det fra telefon saldo. Kontantkort er bra å ha, siden det ikke kommer noen overraskelser hver måned (uten abonnement), men når vi skal bruke mobildata koster det en del. Dette unngår vi og hvis vi er ute ser vi alltid etter gratis wifi å koble oss på. Jeg foretrekker å ringe med Messenger-appen hvis jeg skal få tak i et familiemedlem siden den er gratis å bruke.

Tenk over hva du kjøper.
Ja, noen butikker har retur på varer, andre har ikke returrett. Noen butikker gir gavekort for det som har blitt returnert. Husker da jeg kjøpte et keyboardstativ i en fysisk liten musikkbutikk og angret på kjøpet, og han mannen der sa at det ikke var returrett på den etter at jeg kom tilbake med den. Spør deg selv: Trenger du virkelig å kjøpe denne varen? Det kan være en lignende vare bare i et annet merke. Hva ville du ha valgt? Ikke kjøp hvis du er på den usikre siden. Dette gjelder mest klær siden den dagen liker vi klesplagget, andre dager legges den helt bakerst i klesskapet fordi den ikke lenger passer.

Kjøpe ting på nettbutikk.
Unngå å kjøpe ting fra nettbutikk hvis det er mulig. Dette gjelder fra utenlandske nettbutikker der toll kan forekomme. Det kan være fristende å kjøpe klær på internett fordi det ser så fint ut på "modellen" som viser frem klesplagget. Visste du at jeg aldri kjøper klær, sko og vesker på nettbutikker? Enten om de er for store eller små i størrelsen, er det dumt å måtte sende tilbake klær som ikke passer når returen skal betales av egen lomme. Jeg foretrekker å se og kjenne på varen før jeg klikker meg den hjem. For ikke så lenge siden bestilte jeg en caps på Wish til en billig penge, og kvaliteten var elendig sydd siden den var produsert på en fabrikk i Kina (og ventetiden tok ca. 3 uker). Jeg er ikke imot Wish, men synes ting blir for "billig" kvalitet hvis du skjønner. Å reservere ting i en nettbutikk som har en fysisk butikk der jeg har muligheten til å stikke innom er noe helt annet.

Sette opp et budsjett.
Få kontroll over dine inntekter og utgifter. Unngå ubehagelige overraskelser. Skriv hvor mye du bruker på mat, klær, bolig, bil, mobil, strøm, transport, aktiviteter ... gjerne på et Excel-ark så får du en oversikt over din økonomi.

#sparetips #tips #penger #shopping

10 ting jeg vil gjøre i oktober

Vi er nå i oktober måned og høsten er her for fullt! Ute blåser det mye og regnvær kan alltids dukke opp når som helst. Jeg slenger meg på trenden å dele 10 ting jeg vil gjøre i oktober-liste.

1. Planlegge bursdagsfeiringer
Jeg har bursdag 10. oktober og det er ikke lenge til jeg fyller 21 år! I tillegg har mange i familien bursdag i samme måned, oktober. Alt må derfor planlegges nøye, vite hva man skal kjøpe inn av gaver, pynt og ingredienser til kake.

2. Ta nydelige høstbilder
Høsten er så vakker med fargerike blader og trær. Og enda finere blir det når bladene ligger på bakken som går i fargene gul, oransj, rød, grønn ... Da frister det å ta flere høstbilder med et ordentlig kamera!

3. Lese bøker
Neste gang jeg skal til byen vurderer jeg faktisk å stikke en tur innom biblioteket for å låne noen bøker. Nå som høsten er her så kan regnet når som helst bøtte ned, og da passer det å sitte i lesekroken med en god bok inntullet i ullteppe.

4. Gå i gang med et nytt Halloween-prosjekt
Jeg har allerede filmet og lagd en Halloween maske og senere skal jeg lage litt mer DIY Halloween pynt. Først må jeg få litt inspirasjon på internett før jeg går i gang.

5. Rydde rommet
Når var det sist gang jeg har tatt en skikkelig rydderunde av hele rommet mitt? Det er en stund siden sist! Heldigvis skal jeg ikke bekymre meg for å ikke ha ryddet klesskapet mitt da høstgarderoben er ferdig ryddet for en måned siden.

6. Jobbe mer med bloggen og instagram
Dette må jeg bli flinkere til! Jeg vil bli bedre til å oppdatere bloggen med innlegg som interesserer bloggleserne mine og på Instagram legge ut bilder som engasjerer. 

7. Få bedre søvn
Har merket hvor vanskelig det er å stå opp hver morgen - spesielt når jeg må opp tidlig. Da er det fortsatt så mørkt med gardinene igjen. I det siste har jeg sovet ganske dårlig, så jeg må kanskje endre søvnrytmen min med å legge meg tidligere og før klokka har passert kl. 23 hver kveld? Må bli vandt til det, men dessverre er det for lite timer i et døgn til å gjøre hva du vil.

8. Donere bort eller selge ting jeg ikke bruker til noen som trenger det
Det kan gjerne være klær som ikke lenger passer meg og ting jeg nesten aldri bruker/har brukt. Da vet jeg at noen andre får nytte av det og gleden ved å gi bort noe gjør meg alltid glad.

9. Lage nye matretter
Jeg har så lyst til å lage matretter jeg ikke har laget før, så da må jeg prøve på noe nytt. Det finnes utallige supre matoppskrifter på nett som bare MÅ lages fordi det ser så godt ut!

10. Se mer på TV
Noen ganger ser jeg TV på PC-en da jeg har abonnement og sånt, men jeg ser nesten aldri på selveste TV-skjermen. Lurer på hvorfor? Har TV-skjermen blitt så kjedelig for meg? I helgene følger jeg med på Skal vi danse på større TV-skjerm, av og til snur jeg over til dyre- og natur kanalene bare for å ha noe å se på. Elsker å studere dyrenes verden og den vakre naturen.

#tips #natur #oktober #høst #høstfarger #foto

Bedre organisering av bildene dine

Når man er en ivrig fotograf eller en blogger som liker å ta mange bilder hver dag - da kan bilder plutselig bli et stort problem når det kommer til hvor de skal plasseres! Som dere sikkert vet så overfører jeg bildene mine fra mobil og kamera til PC-en først, lager en mappe og legger inn bildene der. Jeg vil dele noen gode tips til bildeorganisering på PC/minnepenn:

- Sorter etter dato. Tar du bildene i dag, lag en mappe med datoen som for eksempel "4. august 2017".

- Sorter etter årstall. Lag en mappe som heter "2017" og flytt inn alle bildene som er blitt tatt under dette årstallet.

- Sorter etter høydepunkter. Har du mange bilder fra sommerferien og har reist til mange forskjellige steder i løpet av sommeren, del det inn i mapper som: "Sommerferie 17 - New York", "Sommerferie 17 - Kristiansand". Da er det lettere å finne igjen bildene senere om du skulle trenge det.

- Sorter etter tema. Naturfotografere sorterer ofte bildene slik som dette: Har "Natur" som en hovedfil, så puttes bilder av "Fjell", "Blomster", "Dyr", "Landskap". Eller så sorter de etter årstid: "Vinter", "Vår", "Sommer", "Høst".

- Sorter bildene etter hva slags "kamera" det er tatt med. Bilder som du har tatt med mobilen, kan du kalle en mappe for det mobilen din heter. Min mappe vil for eksempel hete "iPhone 7", så flytter jeg over alle bildene jeg har tatt til den mappen.

- Sorter etter favoritter. Kanskje du har noen bilder som du er superfornøyd med? Finn de lettere igjen ved å lage dine egne favorittmapper.

Mine bilder ligger på PC-en en stund før jeg velger å overføre dem til minnepenn. Minnepennene jeg bruker blir snart overfylt (har 4 stk), så må nok rydde litt for å få bedre plass. Sånn er det når man er blogger! :-)

- Hvordan sorterer du bildene dine?

Et (bringe)bærtips til deg

I dag ettermiddag plukket vi med oss modne røde og gule bringebær på vei hjem. Synes de smaker så godt i iskrem og ellers blandet i en fruktsalat. Sist gang etter selvplukking la vi de ferdige vasket bringebærene i kjøleskapet i en dag og da vi tok de ut igjen ble de ikke så fine. Nå ligger de på kjøkkenbenken helt til vi skal spise dem. Her er et annet tips fra meg til deg: Ikke vask alle bringebærene hvis du ikke skal spise dem. Vask bare de du skal spise for å holde de fine i lenger tid. Grunnen til det er at vann kan gjøre bærene mugne. Og friske bær har ikke så lang holdbarhet.

Jeg leste på KK om et triks som forlenger holdbarheten til ferske bær, og her er tipset: Bruk eddikvann til å skylle bærene. Eddikvann er sterkt nok til å drepe bakterier og fjerner mugg.

Slik gjør du:

1. Bland 1/3 blank eddik eller hvitvinseddik i 2/3 kaldt vann.
2. Ha bærene i en bolle, og hell eddikvannet over dem. Rør forsiktig rundt med en skje.
3. Sil av vannet, og gi bærene en skyll i kaldt vann etterpå.
4. Rist av mest mulig vann, og legg bærene i kjøleskapet.

Dette forlenger levetiden på bær og de kan da oppbevares 1-2 uker lenger.

Oppskriften "Slik unngår du at bærene mugner" er hentet fra HER

#bringebær #tips #bær #plukking #natur

30 ting å gjøre når du kjeder deg på PC-en

1. Ta en opprydding på PC-en, gjerne hvis du er blogger siden det kan være masse å finne. Gå igjennom alt av bilder, videoer, dokumenter, musikk og nedlastninger. Jeg tømmer nedlastningsmappen ganske ofte, for hver gang jeg laster ned noe, blir det bare liggende der.

2. Avinstaller programmer som du ikke bruker på PC-en, slik at du kan frigjøre plass (om PC-en føltes treig og vifta puster tungt/er bråkete).

3. Rediger bilder og/eller videoer som du har tatt i et redigeringsprogram. Test ut og prøv ut i forskjellige effekter, farger og filtre for å lage spesielle bilder.

4. Sjekk e-posten, har du fått noen nye meldinger? Jeg har og bruker primært 2 e-postkontoer, litt av en jobb å sjekke begge hver dag. Heldigvis har jeg knyttet begge kontoene sammen slik at jeg får videresendt viktige meldinger til den ene.

5. Se på Youtube for underholdning, små filmklipp eller musikkvideoer. Jeg holder oppe Youtube til å høre på musikk i en fane og gjør noe annet i en annen fane.

6. Spill et spill! På Facebook finnes det mange gratis og morsomme spill. Mine favorittspill er Candy Crush-spillene.

7. Les nettaviser og hold deg oppdatert på nyhetene: Fædrelandsvennen, VG, Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen også videre.

8. Ta en titt på kjøp og salg sidene, kanskje du finner noe du er ute etter? Eller vil selge bort til andre?

9. Finn inspirasjon på Weheartit, Deviantart og kanskje på Polyvore? På Polyvore kan du blant annet lage forskjellige typer kollasjer om mote, interiør, utstilling, og design HER.

10. Når du etter hvert lager deg flere kontoer på forskjellige nettsteder, blir det fort mange passord å huske på. Da er det viktig å skrive opp passordene trygt i en liten skrivebok så du har kontroll.

11. Tømme loggen på PC-en. Ettersom vi alltid trykker oss inn på forskjellige sider hver eneste dag, blir loggen ganske lang. Da er det godt for PC-en med litt "oppfriskning".

12. Planlegg dagene fremover. De fleste PC-er har en planleggingskalender der man kan fylle inn på dag, tidspunkt og legge notater ved siden av.

13. Vil du bli blogger? Start med en blogg! Hehe, denne er ganske morsom. Hvis du tar mange bilder, skriver bra og vil inspirere andre, da kan du komme langt! Hvis ikke du vil lage deg en, kan du heller lese andre sine blogger.

14. Snakke sammen med en venn på Facebook eller Skype via webcamera eller chat.

15. Skriv eller sett opp dine favoritt bokmerker slik at du finner dem lettere når du trenger det.

16. Lag deg en favoritt spilleliste på Spotify og del den med venner og familie.

17. Hva sendes på radioen nå? Hør på direktesendt musikk HER (du kommer til NRK mP3)!

18. Søk etter nye jobber eller ekstrajobber. Greit å ha en jobb ved siden av skolen.

19. Skriv et dokument om livet ditt nå. Hvordan bygget du deg opp fra da du var liten til du ble eldre? Hva slags jobber hadde du før?

20. Let etter nye matoppskrifter. Hva skal du lage til frokost, lunsj, middag og kveldsmat? Gå i gang med å planlegge til neste uke, så vet du hva du skal lage. Lag også en handleliste for neste uke.

Bilderesultat for zhuo.blogg.no mat

21. Nye ting? Hva med å handle på nettbutikker? Besøk Nelly, Ellos, CDON, RoyalDesign ...

22. Er du kreativ? Test og lag noen DIY's. Finn inspirasjon på Youtube.

23. Se alle episodene til SKAM. I dag er sesong 4 ute. Har du sett serien, er det bare å følge med på en annen serie som Jenter (de er på sesong 9 nå).

24. Starte et planteprosjekt? Søk litt på internett for inspirasjon til hva du kan plante. Planter du nå kan du se det spire og vokse!

25. Planlegg sommerferien. Nå nærmer det seg ferie, det er jo bare to måneder igjen til juni! Les om ulike destinasjoner og land på nett, når du har bestemt deg, dra på ferie.

26. Elsker du å legge ut bilder på Instagram? Skaff deg Gramblr på PC-en og last opp bilder derfra. Det funker bra om du ikke har mobilen eller nettbrettet i nærheten. Innlegg om dette HER.

27. Vil du vise hva du gjør på PC-skjermen? Skaff deg screenrecorder på PC. Jeg har HyperCam 2 på PC-en, som jeg kan bruke til å filme av skjermen når jeg for eksempel er inne på Photoshop og vil vise noe der.

28. Start en livestream på Youtube og gå LIVE. Få publikum og seere.

29. Liker du å tegne? Last ned et tegneprogram på PC og tegn i vei! Går også an med å koble til et tegnebrett slik at du tegner på det digitale tegnebrettet, og det vil vise på PC-skjermen samtidig.

30. Lag et budsjett over ditt forbruk, skriv opp hva du har brukt penger på i den siste måneden som mat og drikke, klær og sminke, ting og tang, uteliv, turer, bilavgifter, husavgifter ... Godt å få en oversikt over ting, slik at du vet om du skal spare eller bruke. Å sette opp budsjett i Excel er et godt alternativ.

#tips #inspirasjon #tingågjøre

How to: Stoppe plagsomme telefonanrop

Hjelp, det ringer - hva skal jeg gjøre? Når telefonen ringer stiller jeg alltid meg disse spørsmålene: Skal jeg ta eller svare? Noen anrop er forstyrrende og i det siste har jeg fått en del av det. Mesteparten har vært unødvendig å ta og svare tilbake på. Det føltes ut som om mobilen ringer hele tiden uten mening! Noen numre står ubesvart markert med rødt, mens andre oppført som ukjent. For å være helt sikker på at det ikke er noe viktig, gjør jeg alltid en research på nummeret etter at det har ringt inn. Om det er et utenlandsnummer på flere enn 8 siffer som ringer meg, da er det 100% sikkert at jeg ikke svarer. Hvis et vanlig nummer hadde ringt, hadde jeg kanskje svart.

Jeg kunne enten få telefonselgere på tråden eller en viss person i det andre røret som hverken sier noe (er helt stille). Altså kan det være automatisk ringing? Neppe. Og hvor har de fått nummeret mitt ifra? Man kan faktisk søke på nummeret på adresselinjen eller på nummeropplysningen, da kommer det opp alt fra plagende til nyttig anbefalt av andre som også har blitt oppringt på et viss nummer. Heldigvis kan dagens mobilteknologi gjøre fantastiske ting, for å blokkere et nummer. Det kan jeg og det gjør at nummeret blir automatisk avvist når det ringer neste gang.

I dag ble jeg faktisk oppringt av et nummer på kronologiske 8 siffer - tall fra 1 til 8 etter hverandre. Wow, det gir jo ikke mening! Nå har jeg rett og slett fått fjernet meg fra nummeropplysningen, for det er sikkert der det har startet fra. Jeg har Telenor og på Min Side kan jeg huke av på "reservert mot nummeropplysning", så vil nummer og personlig informasjon bli fjernet fra for eksempel 1881. Hvis du kjenner deg igjen i min situasjon kan du gjøre dette: Kontakt telefonselskapet du har, spør om de kan hjelpe deg å få reservert mot nummeropplysningen. Om noen dager er det bare å sjekke nummeropplysningen se om det er fjernet og hvis ikke, ta kontakt med dem! Håper forklaringen var til hjelp til de som måtte trenge det.

#telefon #mobil #teknologi #ringing #telefonanrop

Æ finner opp en ny løsning til deg

Hørt om Æ? Hvis nei, og lurer du HÆ på hva er dette, så les videre ...

Jeg har nå installert og testet ut appen Æ (frivillig), og kan begynne å spare penger! Appen lastes ned på App Store eller Google Play, og første gang må vi registrere telefonnummeret vårt og da dukker det opp et engangspassord på sms. Deretter er det bare å ta en tur innom en hvilken som helst Rema 1000 butikk, plukke opp varene og husk: Før betaling, ta opp mobilen og vis den personlige strekkoden i appen, så blir rabatten trukket automatisk fra kassa. Så fant jeg ut at det var utrolig stress å fiske opp mobilen hver gang når jeg står ved kassa, egentlig klar til å betale, men bak meg så jeg køen begynne å bli altfor lang! Derfor fant jeg opp en ny løsning i dag, nemlig dette her:

Strekkoder på kort! Hvorfor tenkte jeg ikke på dette før? Vi gjør det på en gammeldags måte. Så her kommer en liten how to do til å lage eget strekkodekort:


STREKKODEKORT

1. Åpne et nytt dokument i Microsoft Word.
2. Screenshoot strekkoden som du finner i appen Æ.
3. Overfør bildet til PC-en, og legg det inn i det nye dokumentet.
4. Skal du ha flere enn ett kort, lag litt mellomrom og luft på hvert bilde.
5. Jeg har valgt å beskjære strekkodene til et 1:1 kvadrat, 5x5cm store.
6. Print ut (gjerne i farger).
7. Laminer så det blir stivt.
8. Mål opp og ha et kort som mal, tegn opp og skjær med en skjærekniv.

 

Her er 10-på-10, topplista over varer som jeg kjøper mest/har brukt mest penger på. Det vises også en dine handleturer - betalt og spart. Vanligvis handler jeg i helgene, for da er det -10% på alt i hele butikken (nesten alt), OG -10% rabatt på de varene som er listet opp på min 10-på-10. Da blir det -20% rabatt på varene i den lista. I hverdagene er det vanlig pris der kun frukt og grønt får -10% rabatt og det jeg kjøper mest på 10-på-10-lista som blir -10%. Blir litt avansert å skjønne dette her, men det oppfordres til å handle mer i helgene når det er GOD HÆLG!-tilbud, så her er det noen kroner å spare!

- Bruker dere Æ?

#rema1000 #ios #android #diy #mat #handel #handleliste #butikk #app #fordeler

Treg mobil - her er tipsene

Du er ikke alene når det gjelder å ha en treg mobil. Hva vil det si at mobilen er treg? Når du trykker og trykker, og mobilen ikke reagerer som den skal, hva gjør du da? Dette skyldes alt du har trykket på og nedlastet.

People show their smartphones on December 25, 2013 in Dinan, northwestern France. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

- Startskjermen: Fjern widgeter eller snarveier. Det eneste jeg har på startskjermen er en værmelding-widget bare for å sjekke været, en ringe, en kontaktliste, en med meldinger og internett globusen (som fulgte med mobilen fra første øyeblikk).

- Omstart: Restart telefonen! En omstart prosesser og sletter hurtigminnet.

- Oppdater systemet: Sørg for å ha den nyeste Android/ios-versjonen. Noen mobiler har automatisk oppdatering, mens andre kan lastes ned manuelt. Husk å koble til et trådløst nettverk, oppdateringene kan bli flere hundre megabyte.

- Appene: Gå gjennom appene, hvilke apper trenger du og hvilke trenger du ikke? Jeg ville ha avinstallert appene jeg ikke bruker lenger, så jeg kan spare plass og blir lettere å finne det jeg vil gå inn på.

- SD-kort: Apper som er lagret i et Micro SD-kort kan av og til åpnes saktere enn de appene som er lagret i enhetsminnet. Jeg har de fleste appene i Micro SD-kort for å spare plass siden jeg har 8GB i enhetsminne (noe som kan virke veldig lite med alle bilder, videoer og appene).

- Mellomlagring: Android-mobilene har en "tøm buffer"-knapp og den tømmer all cache som de forskjellige appene har "krasjet" etter hvert som de er blitt brukt i en tidsperiode. Trykker ofte på den knappen, men til dere som har ios-mobiler må dere avinstallere appen(e) for å tømme dette.

- Bakgrunnsdata: Disse kjører i bakgrunnen som sagt, men skru av for eksempel apper som kjører automatisk eller Chrome som holder seg oppdatert for hvert sekund. Det kan også være skyen som sikkerhetskopierer hvert bilde du tar. Skru derfor av synkronisering med for eksempel e-post kontoen.

- Nullstill til fabrikkinnstillinger: Er alt det andre helt håpløst, velg å tilbakestille alt. Start med blanke ark, som en ny mobil. Før du velger dette, husk å lagre alt (spesielt bilder og videoer). Jeg hadde en mobil som var 2 år gammel, og den ble mye raskere etter at jeg har valgt en tilbakestilling.

Har dere flere gode tips på lager?

#mobil #telefon #mobiltelefon #teknologi #tips #treg #system #apper

12 supre gavetips til liten og stor

annonselenker

Nå nærmer det seg jul, og noen ganger kan det være vanskelig å finne ut hva man skal kjøpe i gaver til venninner, venner og kanskje til familien din. Hørt fra en som synes det er vanskelig å tenke ut hva en skal gi, så finnes det uendelig med ting å gi. I dette innlegget vil du få noen gode tips til julegaver til store og små.

DIY: Do it yourself = gjør det selv. Ta en tur innom en hobbybutikk eller to, som for eksempel Panduro eller Hobbyhimmelen, og lag i vei. Få inspirasjon ved å søke på "DIY Christmas gifts ideas" på Youtube eller finn på noe selv (om du er kreativ). Den som får gaven vil elske det siden det er lagt arbeid i å lage det.

Minnebok: Lag en kollasj av dere ved å printe ut bilder fra mobilen eller PC-en. Kanskje du har noe lagret i minnepennen også? Finn frem, bla gjennom albumet og plukk ut de fineste øyeblikkene. Skriv en tekst under hvert bilde som hvor det ble tatt, datoen og hva dere gjorde på den dagen. En venn, venninne eller familien vil elske dette.

Personlige gaver: Gjør noe mer med bildene dine! Du kan for eksempel forvandle dine beste minner til noe helt spesielt - noe som sprer glede og som bevarer de beste øyeblikkene i flere generasjoner. Sjekk ut Smartphoto for tips til gaver med bildetrykk.

Kamera/minnekort: Ta bilder og ta vare på minnene. Kamera er en veldig fin gave som varer lenge.

Gavekort: Vet du hvilken butikk vennen eller venninnen din liker best å handle i, er gavekortet en perfekt løsning. Skriv et julekort med hilsen, legg det inn i en konvolutt, så ser det ut som en personlig gave. Det kan være lurt å kjøpe et gavekort som kan brukes i mange forskjellige butikker. For eksempel finnes det Kvadraturen-gavekort eller Sørlandssenteret-gavekort (i Kristiansand).

Konfekt: Esker med små sjokoladekledde biter med forskjellig innhold.

Spill: Brettspill til familien eller PC-spill, Nintendo-spill, X-box-spill, Playstation osv til den som er fan av å game ...

Høytaler/headsett: Ungdommer for tiden elsker å høre på musikk, det vet vi.

Abonnement på Spotify/Viaplay/Netflix: Hør på musikk uten reklamepauser, eller se på filmer og episoder på nett. 

Planter eller blomster: Alle setter pris på blomster eller planter. Å se dem blomstre i lengre perioder er som en gave. Kanskje litt vanskelig å pakke inn, men verdt det.

Bøker: Kjenner du noen som liker å lese, da vet du hva du skal kjøpe. Men hva slags bok? Kanskje en roman eller en bestselger som nå er på mest anbefalte eller i topplista?

Gaveesker: Parfymeflasker i gaveeske, dusj og bad i gaveeske, neglelakk i gaveeske ... De er ofte fin pakket med sløyfe på.

Til de minste (under 12 år), vil du sannsynligvis høre at de ønsker seg mest, er leker og spill. Hvis du har hørt noe om hva de ønsker seg til jul, da vet du hva du skal gå for. Kanskje de også har skrevet en ønskeliste, men det hjelper også å spørre dem hva de ønsker seg til jul. På nett anbefaler jeg nettsiden Lekmer som akkurat nå har opptil -70% rabatt på leker og ting som passer til barna.

#julegavetips #diy #leker #kunst #inspirasjon #jul #desember

Beste aprilspøker

Her er noen gode tips til å lage en aprilspøk for dagen i dag, 1. april.

Når matvarene på kjøleskapet og fruktskålen våkner til liv - det må være den beste spøken! Kjøp "googly eyes" i en hobbybutikk og klistre dem på alt du finner i kjøleskapet.

Kontor der absolutt alt er pakket inn med avispapir.

Bytt ut den hvite kremen i kjeksen og erstatt det med tannkrem.

Dekorer bilen med fargerike post-it lapper.

#april #aprilspøk #aprilsnarr #tips

Lader du mobilen ofte?

I dag tenkte jeg å skrive om ulike grunner til at mobilen blir fort tappet opp for strøm. Uansett hvor vi er, så ønsker vi å ha nok strøm på mobilen så kan vi kan følge med på absolutt alt. Vi sjekker for eksempel status, kommentarer og hva andre gjør på de forskjellige sosiale medier. Vi kan ikke leve uten mobilen fordi den har blitt en del av hverdagen vår. Ikke rart vi fort merker mobilen går tom for strøm. Dette gjør jeg for å spare strømmen, og dette førte til at jeg nå lader mobilen hver 3. dag.


- Slår av Wi-Fi når jeg ikke bruker mobilen.
- Jeg bruker ikke mobildata, er bare avhengig av Wi-Fi.

- "Kaster" bort en eller flere apper kjørende i bakgrunnen.
- Etter å ha brukt noen apper, kan de fortsatt kjøre i bakgrunnen selvom de er "lukket". På min mobil holder jeg hjemknappen > får opp appene > "kast".

- Skrur lysstyrken til den mørkeste.
- Bare hvis jeg ikke bruker mobilen på en stund. Det sparer mye strøm.

- Skrur på flymodus.
- Om nettene mest ja. 

- Bruker ikke lenger en magnestisk lommebok som forstyrrer batteriet.
- I bruksanvisningen anbefales det ikke å ha mobilen i nærheten av magnetiske ting.

- Spiller mindre spill på mobilen.
- Spiller på PC-en mest nå.

- Avinstrallerer apper jeg ikke bruker eller trenger.
- Grunnen til dette er at enkelte apper bruker forferdelig mye strøm, som fører til bakgrunnskjøring.

- Skrur av mobilen hver natt.
- Mobilen forstyrrer nattesøvnen, anbefaler å legge vekk mobilen laaangt vekk fra senga eller bare slår den av. Kanskje på grunn av stråling.

- Lader mobilen når den har minst 20% igjen.
- Batteriet holder seg best rundt minst 40%, men jeg lader den rundt 20%. Venter ikke til helt under 10%. Da er den så å si død ...

- Husk å dra ut laderen når mobilen er ladet ferdig.
- Ikke overlad, og jeg unngår å lade om natta. Noen ganger glemmer jeg det, men andre ganger ikke.

#tips #mobil #lading #batteri

Mine apper på mobilen

Jeg skal ikke legge skjul på hva har på mobilen her om dagen ... Ja, dette er alle appene som jeg har på mobilen min til nå. Bilde 1 og 2 av appene var med da jeg kjøpte mobilen. Bilde 3 med snøkrystaller (*) har jeg lastet ned selv. Det er også en side til, men det var bare en enkel Samsung app som jeg aldri bruker.

BILDE 1

klokke | planlegger | kamera | galleri | kalkulator | lydopptak | mine filer | "tannhjul" innstillinger | telefon | kontakter
meldinger | e-post | ChatON | video | musikk | notat | radio | Google | Gmail | Mitt Telenor

 

BILDE 2

Google+ | bilder | Hangouts | Chrome | Play Butikk | Youtube | Play Musikk | Maps | navigering | lokalt
talesøk | Dropbox | Google Innstillinger | internett | nedlastninger | Play Aviskiosk | Play Spill | Mine Kontakter
WiMP | Play Bøker

 

BILDE 3

Mobilt Bedriftsnett | Dekning | TravelSure | Online | Facebook | Blogg.no | Instagram | Candy Camera for Selfie
Candy Crush Saga | Candy Crush Soda Saga | 
DragonCity | Snapchat | Solo Goodiebag | Messenger | Retrica
Clash of Clans | Diamond Digger Saga | Bubble Witch Saga 2 | AKT Reise | AKT Mobilbillett

 

Jeg bruker mest appene Facebook, Messenger og Instagram. Så bruker jeg internett (globusen) til å gå inn på forskjellige sider som å lese blogger, sjekke timeplan osv ... Av og til er jeg inne på Snapchat, men ettersom det stadig kommer nye oppdateringer, kommer jeg ikke inn og at den loader hele tiden. Blogg.no bruker jeg hvis jeg ikke blogger rett fra PC-en / ikke har tilgang på nett osv.

Spill jeg liker å spille: Den alle har hørt om: Candy Crush Saga og Candy Crush Soda Saga. Om jeg er tom for liv, fortsetter jeg på Diamond Digger Saga og Bubble Witch Saga. Dragon City er at man bygger sin verden fullt av habitater og fyller dem med forskjellige typer elementer drager. Clash of Clans spiller jeg egentlig bare for å bygge ting, resten skjønner jeg ingenting av.

AKT-appene er for å sjekke ruteavgangene på bussene og kjøpe billett på mobilen i stedet for å kjøpe billett på bussen.

Solo Goodiebag kan man ta bilder og være med å vinne forskjellige Solo-ting (har vunnet en bøff og en duskelue), men også ta ut gratis solobrus ved å samle Solo-cash via reklamefilmer.

Jeg tar bilder med kamera, men om fargene ikke blir helt som det skal være, kommer redigeringsprogrammene til redning: Retrica og Candy Camera for Selfie kan man både ta bilder og redigere (nesten som 2-i-1). Ikke at jeg tar så mange selfies, men jeg liker fargene der inne!

Musikk har jeg ikke, så hører ikke musikk på mobilen. Venter heller til når jeg er på PC-en :-)

- Hvilke apper har dere på mobilen som jeg ikke har?

#mobil #app #tips #personlig

Hva har jeg i veska?

Dette har jeg med meg i veska - alltid! Det kommer an på hvilken type veske jeg bruker, om den er stor eller liten. Hvis veska er liten, er det begrensninger for hvor mye å ta med, er den stor kan flere ting tas med. Jeg bruker denne veska så og si ofte. Rosa er jo en kjempefin og fresh farge.

Veska:

Her kommer noen gode tips til hva jeg tar med meg:

Mobilen: Denne må jeg absolutt ta med meg! Jeg kan ikke forestille meg flere timer uten mobil. Med mobilen kan jeg sjekke været, se på nyheter, ta bilder eller spille spill hvis jeg kjeder meg. Er ikke mobilen full lada, kan det hende at jeg alltid må "gå rundt med lader".

Lommebok: En fordel med å ha en lommebok, er at det går an å stappe ned de viktigste kortene (bankkort, rabattkort og fordelskort), og selvfølgelig får mobilen inni.

Kontanter: Noen ganger tar ikke butikker eller gatemarkeder imot kontanter når man handler, så noe kontanter burde man ta med. Tenker rundt ca. 100 - 200 kr er greit.


Bankkort: Dra kortet, tast koden og slipp med å lete etter kontanter.

Busskort: Skal jeg dra til et annet sted, er busskort bra å ha. I stedenfor å gå fra sted til sted, rekke avtaler på kort tid kan jeg ta buss for å komme meg fort til stedene.

Kamera: Jeg tar med meg et lite og lett kamera, i tilfelle det er noe langt unna jeg vil ta bilde(r) av, som jeg ikke får tatt med mobilbilder. Eller hvis noe spennende skal skje? Siden kameraet bruker batterier, burde jeg ta med ekstra i tilfelle det blir flatt.

Speil: Bruker det mest til å se hvordan jeg ser ut akkurat nå, men det er ikke så viktig når butikkene og prøverommene også har speil.

Handlevogn mynt "F": Skal jeg ut å handle masse, tar jeg med en handlevogn mynt.

Skrittelleren: Minner om en tamagotchi. Denne teller alle mine skritt. Fin å ha med når jeg alltid vil vite hvor mange steps jeg har gått på en dag.


Notatbok og penn: Skal jeg ta viktige notater og å skrive om viktige ting.

Klokke: Armbåndsur. Når det har gått en stund, så lurer jeg på hvor mye klokka er. Foretrekker å se klokka enn å ta opp mobilen.

Sånn! Da tror jeg det viktigste er nevnt, om ikke dere kommer på noe mer.

#tips #veske #iminveske

Most bordtennisball?

Hvis man spiller bordtennis og plutselig klarer å mose ping pong ballen, så er det bare en ting å gjøre. Den er nemlig ikke bare flat og "ødelagt", fordi det finnes et magisk triks til hvordan den kan bli hel igjen ...

                                                                                  :tabletennis: by P4tr1c14h     TableTennis by Yitomic 

#bordtennis #tips #triks #video

Pink Lady

Pink Lady epleboks er en god idé til å ha et eple i den når man er på farta. Denne epleboksen fikk jeg på Sørlandssenteret ved XXL. Er du heldig, kan du også få en!

Online webcamera anbefalinger


HDBooth - HD er det. Mange effekter.


Webcam Toy - minus med denne er at bildene blir litt utydelige. 


HTML Webcam Snapshot - med kule effekter som at man kan velge en bakgrunn og ta bilder av deg selv gjennomsiktig (så du ser både deg selv og bakgrunnen).


Pixect - litt utydelige bilder, men med mange flere effekter enn Webcam Toy.


Cameroid - ansiktsfigurer og effekter.

Det var de jeg kom på i kjappe farta. Ellers er det bare å søke med disse ordene "HD WEBCAMERA ONLINE" for å få flere webcamera nettsider.

5 konkrete tips for å få flere lesere til bloggen din

Når man først blogger vil man jo få så mange lesere som mulig til bloggen sin, og her kan du lese om 5 konkrete tips som er garantert å gi deg flere blogglesere over tid.

1) Kommenter på andre blogger. Legg igjen gode kommentarer som faktisk har verdi for den som eier bloggen. Da er det gode sjanser for at de besøker bloggen din også, og dette kan fort føre til at du får flere lesere. Som oftest er det stort sett eieren av bloggen som leser kommentarer, og derfor er det ikke vits å kommentere på de aller mest leste bloggene, men heller de litt mindre med færre lesere. Dersom du skriver 5-10 gode kommentarer hver dag kommer du uten tvil til å få noen ekstra lesere etter noen dagers arbeid.

2) Jobb for å få bloggen din synlig på Google. Dette er ekstra viktig om du blogger om et spesielt tema, for da finner folk bloggen din når de søker etter relevante ting på Google. Veldig enkelt forklart kommer man høyere opp på resultatsidene til Google ved å skaffe flere linker til bloggen din, og derfor er en god strategi å få andre bloggere til å skrive om bloggen din. Da får du både lesere som klikker på link til bloggen din fra bloggen som skriver om deg, og lesere som finner bloggen din via søkemotorer som Bing og Google.

3) Vær aktiv på sosiale medier. Facebook, Instagram og Twitter er alle gode steder for å finne nye lesere, og det er derfor viktig å være aktiv på disse plattformene når man skal skaffe flere lesere. Lag deg en Facebook-side for bloggen din og prøv å få mange til å like det du skriver der. Da får nemlig vennene deres opp bloggen din jeg jevne mellomrom! Med en Facebook-side hvor du er aktiv vil også folk føle at de får en anledning til å kommunisere med deg, noe som uten tvil er positivt for omdømmet ditt.

4) Skaff lesere fra forum. På internett finnes det hundrevis av norske forum, og alle disse kan potensielt gi deg lesere. Her er det viktig å sette seg godt inn i reglene til forumet du velger, da ikke alle liker at du bruker forumet til å promotere bloggen din. De aller fleste lar deg derimot få legge en link til bloggen din i signaturen, noe som betyr at du har mulighet til å skaffe lesere på hver eneste kommentar du skriver.

5) Meld bloggen din på topplister. Det finnes nemlig mange nettsider som har sine egne topplister, og alle disse kan hjelpe deg med å skaffe flere lesere til bloggen din. Når du melder deg på en toppliste pleier du ofte å bli liggende på topplisten deres uten at du egentlig må gjøre noe for å fortsette å være der, så de kan fort gi deg litt ekstra lesere.

Som du ser er det mange forskjellige måter å skaffe lesere til bloggen din på, og disse fem tipsene vil alle hjelpe med å få bloggen din mer populær. I tillegg finnes det hundrevis av andre måter, så det er viktig å være kreativ, og faktisk innse at det å skaffe lesere er en stor del av jobben for å bli en toppblogger!Tipsene er hentet fra HER. Synes disse tipsene ga veldig mye mening!

38 fantastiske motivasjonssitater

Denne listen kan brukes som et førstehjelpsskrin på dager hvor absolutt alt føles tungt og håpløst. Dager du har null lyst til å trene, gå på skole eller jobb. Dager hvor du har mest lyst til å bli under dyna.

Ta det første steget

"Hemmeligheten bak å komme seg videre, er å starte. Hemmeligheten bak å starte, er å bryte opp den store overveldende oppgaven i små håndterlige oppgaver, for deretter å umiddelbart starte på den første." - Mark Twain

"Jeg kan akseptere at folk feiler, alle er ikke like gode til alt. Det jeg ikke kan akseptere , er å ikke forsøke." - Michael Jordan

"Den aller mest bortkastede tiden, er all den tiden du brukte til ikke å starte." - Dawson Trotman

"Det er gjentagelsen av affirmasjoner som fører til tro. Når troen til slutt blir til dyp overbevisning, begynner ting å skje." - Muhammad Ali

"Jeg er den største. Jeg sa det allerede før jeg visste jeg var det." - Muhammad Ali

"Husk, igår sa du: I morgen!" - Nike

"Uansett hvor sakte du løper, så knuser du alle som ligger på sofaen!" - Ukjent

"Motivasjon er det som får deg igang, vaner er det som får deg til å fortsette." - Jim Ryun

motivasjon

"Jeg har bommet på mer enn 9000 skudd i min karriere. Jeg har tapt nesten 300 kamper. 26 ganger, har jeg blitt bedt om å ta skuddet som kan avgjøre kampen - og bommet. Jeg har feilet igjen og igjen og igjen i livet mitt - og det er derfor jeg hatt så stor suksess." - Michael Jordan

"Du bommer garantert på 100% av alle skuddene du ikke prøver på." - Wayne Gretzky

"Ekte styrke kommer ikke fra å vinne. Slitet du må gjennomgå gir deg styrke. Når du går gjennom harde prøvelser og likevel bestemmer deg for å klare det - det er styrke!" - Arnold Schwarzenegger

"Lid deg gjennom smerten som kommer fra disiplin, eller lid for alltid under smerten som kommer fra å angre!" - Ukjent

"Smerte er midlertidig, ære varer evig." - Ukjent

"Vinnere gir aldri opp. De som gir opp, vinner aldri." - Vince Lombardi

"Feil 7 ganger, reis deg opp 8 ganger." - Japansk ordtak

"Jeg har ikke feilet. Jeg har bare funnet 10,000 måter som ikke fungerer." - Thomas Edison

"Jeg elsker å tenke stort. Hvis du skal tenke noe som helst, kan du liksågodt tenke stort." - Donald Trump

"Det ikke hva du gjør en sjelden gang, det er hva du gjør dag ut og dag inn som utgjør den store forskjellen." - Jenny Craig

"Hvis du ikke har troen på deg selv, vil du alltid finne en måte å ikke vinne på." - Carl Lewis

"En mann kan aldri oppdage nye hav, om han ikke har mot nok til å miste kysten av syne." - Andre Gide

"Jeg frykter ikke en mann som øvd på 10000 forskjellige spark en gang. Den jeg frykter, er en mann som har øvd på et eneste spark 10000 ganger." - Bruce Lee

"Den eneste enkle dagen, var dagen igår." - Navy Seals ordtak

"Oppslukt er kun et ord de late bruker om de dedikerte." - Ukjent

"Bestem deg for at du ønsker det mer enn du er redd for det." - Bill Cosby

"Det er vanskelig å være ydmyk når du er så stor som jeg er." - Muhammad Ali

"Flaks er kun resultatet av hardt arbeid og gode forberedelser." - Ukjent

"Desto hardere du jobber, desto mer flaks får du." - Golfspilleren Gary Player

"Flaks er kun resultatet av hardt arbeid og gode forberedelser." - Ukjent

"Kroppen er din mest verdifulle eiendel, så du er nødt til å ta vare på den!" - Fitnessguruen Jack LaLanne

"Hvis du har bra mat i kjøleskapet ditt, kommer du til å spise bra mat." - Errick McAdams, personlig trener

"Streb etter fremgang, ikke perfeksjon." - Ukjent

"Jeg hatet hvert minutt med trening, men jeg sa til meg selv, ikke gi opp. Lid nå, og lev resten av livet som mester." - Muhammad Ali

"Energi og utholdenhet overvinner alt." - Benjamin Franklin

"Sinnet bestemmer hva som er mulig. Så lenge sinnet kan se for seg at du kan gjøre noe - kan du gjøre det - så lenge du tror det 100 prosent," - Arnold Schwarzenegger

"Hvor mye smerte har ikke de hendelsene vi fryktet kunne skje, som aldri skjedde, forårsaket oss?" - Thomas Jefferson

"Du klarer ikke alt med en positiv tankegang, men det kommer til å hjelpe deg å klare alt bedre enn negativ tankegang gjør." -Zig Ziglar

"Ta vare på kroppen din. Det er nemlig det eneste stedet du MÅ bo." - Jim Rohn

Kilde: HER

Tjene penger på bloggen

Siden jeg ikke finner på hva jeg skal blogge om, tenkte jeg å skrive litt om Bloggerfy. Det er en bra side til dere som har lyst til å tjene litt ekstra på bloggen.

Trykk på knappen "registrer bloggen din!" (hvis du ikke har konto fra før av).

Du kommer inn på en side som ligner på denne:

Publiser sponsede innlegg.


Finn et innlegg og skriv om det - tjen penger!

http://bloggerfy.no

Tips til rapportskriving

Sliter du med rapportskriving? Jeg hjelper deg! Jeg har tenkt å legge ut en oppskrift på rapportskriving som jeg ofte bruker og skriver selv. Kanskje du også har bruk for den når du f.eks skal skrive rapport om bedriftsbesøk?

OVERSKRIFT:
Overskriften er viktig å ha med i rapporten. Eksempel: "Rapport fra bedriftsbesøk" eller "Rapport".

DATO:
12.04.2013

TIL:
Hvem er rapporten skrevet til? Faglærer? Skriv navn.

FRA:
Deg selv "avsender".

SAK:
Hva gjelder det? Eksempel: Bedriftbesøk hos Mandal Veveri AS.

NAVN OG ADRESSE PÅ BEDRIFTEN SOM VI BESØKTE:
Eksempel: Mandal Veveri AS Besøksadresse: Langgata 1, 4515 Mandal

HVA DU SÅ OG HVA DE ARBEIDER MED:
Jeg så mange maskiner og ferdigsydde tepper som ble etterhvert bearbeidet.

Hva som produseres der, hvilke materialer som ble brukt, teknikker, maskiner, eiere, ansatte og noe mer du kommer på.

SIGNERING/SIGNATUR:
Her signerer du navnet ditt med en penn.

HUSK OGSÅ BILDER I RAPPORTEN:


Skal snart skrive rapport om Buen.

TIL SLUTT, EN VIDEO?

Har laget videoen selv, for å gjøre rapporten ekstra spennende.

Earth Hour

Hele verden - samme handling. Slukk lyset for klimaet lørdag 23. mars kl. 20:30 - 21:30. Lørdag 23. mars slukkes lyset over hele verden. Kristiansand kommune er med på Earth Hour igjen og utfordrer alle bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner til å bli med på verdens største miljøaksjon.


Bilde: NRK
Sørkoreanske studenter holder et skilt med 'Earth Hour' skrevet i LED-lys, under markeringen i Seoul.

Dette er helt sykt!


Ja, du leste helt riktig. Hvis du er en blogger og f.eks kommer opp på topplisten (blogg.no) kan du få utbetalt penger! De fleste blogger for å tjene penger, noen blogger for gøy og noen liker å skrive uten lønn. Jeg fant innlegget her.

- Hva synes dere om det?

SponsetBlogg

Den 29.11.2012 registrerte jeg bloggen min på SponsetBlogg.no. Jeg har fått noen sponsorer tror jeg, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre videre. Så da bestemte jeg for å skrive dette innlegget med link for å se hva som skjer. Nå venter jeg i spenning for flere oppdrag. 

- Har dere registrert dere på SponsetBlogg.no?

En god natts søvn er viktig!

Er det bare jeg som legger meg senere enn klokka 22:30 i hverdager og i helgene? Jeg halvsover ofte i timene på grunn av dårlig søvn. Fra og med i morgen skal jeg legge meg tidligere enn kl. 22:00 for å se hvordan det går. Kanskje det blir bedre?

God søvn hele natten er viktig for fysisk og psykisk prestasjon på dagtid. Barn bør sove minst 9 timer hver dag. Voksne bør sove 7 eller 8 timer. Får man ikke nok søvn, hva skjer da? Jo, man mister konsentrasjonen, reagerer ofte senere enn vanlig og halvsover i timene på skolen eller på jobb.

Jeg var nettopp innom APOTEK1 sin side der de hadde noen nyttige tips til å hvordan få bedre søvn.

Sliter du med dårlig søvn? Her er noen bra tips:

1. Stå opp til samme tid hver dag, også i helgene.  
Selv om det er fristende å sove lenge på dager man har fri, kan dette gi problemer med å sovne neste kveld. Tidspunkt for innsovning og oppvåkning styrkes ved å ha en fast døgnrytme. 

2. Få minst ½ time med dagslys hver dag, helst så tidlig på dagen som mulig.  
Produksjonen av melatonin stimuleres av daglys og har en forsinkelse på ca 12 timer. Det er derfor viktig at man får dagslys tidlig på dagen, dette bidrar til at man blir trøtt og søvnig på kvelden. Bruk av dagslyslampe om morgenen kan være nyttig. 

3. Unngå å sove på dagtid.  
Ikke bryt søvnrutinen selv om du ikke har sovet godt en natt. Dersom du må ha en middagslur bør denne være mindre enn 20 minutter.

6. Begrens forbruket av kaffe, te og cola, og slutt med bruken etter ca. kl. 18.  
- Koffein virker stimulerende og gir økt våkenhet. 
-  Alkohol og sigaretter er heller ikke anbefalt de siste timene før du går til sengs. Alkohol kan nok gjøre det lettere å sovne, men gir urolig søvn og dårlig søvnkvalitet. 

5. Reduser aktiviteten om kvelden og vær i ro om natten.  
"Leggeritulaler" er nyttig. Man bør ha vaner som roer ned aktiviteten når det går mot sovetid.

6. Unngå kraftig mosjon eller sterke følelsesmessige opplevelser om kvelden  
Regelmessig mosjon er fint, men avslutt minst 3 timer før sengetid. Trening gjør kroppen "oppjaget" og den får signal om å være våken og i aktivitet.

7. Unngå å være sulten eller overmett etter kl 20  
Spiser du mye rett for du går til sengs, kan det bidra til å holde deg våken. Legger du deg sulten, risikerer du å våkne altfor tidlig. Spis et lett kveldsmåltid et par timer før du legger deg 

8. La soverommet være mørkt, stille og med moderat temperatur
- Luft godt ut tidligere på dagen, fjern kilder til støy, bruk evnt ørepropper.
- Temperaturen bør være mellom ca. 13 og 18 grader
- Soverom bør ikke brukes som arbeids- eller TV-rom.

9. Ikke anstreng deg for å sove - konsentrer deg om å bli avslappet.
- Lær deg avspenningsteknikk eller gjør pusteøvelser.
- Dersom du grubler over et problem, forsøk å skrive det ned og si til deg selv at du skal takle det i morgen.

10. Stå opp hvis du ikke får sove og legg deg igjen en stund senere.
- Unngå å ligge våken i sengen altfor lenge. Stå opp av sengen, gjør noe beroligende som å høre på avslappende musikk eller lese en bok.
- MusiCure selges i Apotek 1. Musikken er spesialkomponert og sammensatt for å gi beroligende effekt

11. Ikke skru på sterkt lys dersom du må opp om natten.
Bruk en liten lommelykt eller nattlampe, unngå å se rett på lyset.  Lys gir signal til kroppen om å våkne, og du må gjennom en ny innsovningsfase.

Kilder: APOTEK1 og Wikipedia.

- Når legger du deg?

Mitt miljøtips til deg!

  • Når vi går fra rommet og ikke bruker det på en stund, så skrur vi alltid av lyset. 
  • Vi kildesorterer hjemme. Mat i brun dunk, plast i den grå og papir i den grønne. Der vi bor er vi så heldig fordi det er en egen miljøstasjon ved butikken. Der går vi og deler/kaster søppel i riktig dunk.
  • Vi kaster aldri søppel på gata, men kun i søppeldunker.
  • Vi bruker lyspærer som ikke er skadelig for miljøet.
  • Vi spiser mat som er merket med "økologisk".
  • Vi kaster ikke mat som er spiselig som har gått ut "best-før" datoen, men hvis det smaker noe annet kaster vi det.

Hentet fra min gamle blogg.