CINDY Z. - 22 · Kristiansand · E-post: zhuoblogg@hotmail.no hits

VG3 Interiør

Oppgave: Fargeharmonier

Dette var en oppgave om fargeharmonier som jeg gjorde da jeg gikk på linja VG3 Interiør. Vi hadde om farger og NCS (Natural Colour System). Målet med denne oppgaven var å sette sammen farger i et interiør og bruke fagrelaterte fargesystemer. Læreren delte ut 3 kopiark av samme stue som vi skulle fargelegge med fargeblyanter eller Promaker tusj: 1) Nyanselike farger. 2) Nabofarger + kontrastfarge. 3) Kulørtonelike farger (ton i ton). Jeg brukte fargeblyanter. Det ble litt av en fargerik stue!

Nyanselike farger

Nabofarger + kontrastfarge

Kulørtonelike farger (ton i ton)

#interiør #fargeharmonier #farger #ncs #stue #fargelegging

Visningsleilighet i video

Jeg ser tilbake på hva vi gjorde i VG3 Interiør. Klassen jobbet sammen i to forskjellige "team" (eller grupper) fordelt på to leiligheter, som skulle være visningsleiligheter. Interiøret og helheten skulle passe til unge mellom 18 - 24 med urbant som tema. Flere bilder kan sees HER (som er under kategorien interiør).

I videoen klarte jeg å legge et bilde feil-vei. Det går sikkert bra.

#skole #video #kundeoppdrag #interiør #design #urban #leilighet

Skoleavslutningskveld og vitnemål

Kl. 18 var det skoleavslutning for oss avgangselever og foreldre. Arrangementet fant sted i "Himmel og hav". Vi drakk Champagne (sikkert en type brus som smakte litt som Villa), spiste Twist og jordbær.

Fint pyntet langbord med forfriskninger!

Det var musikkinnslag ved blåsekvintett fra Kristiansand Symfoniorkester, hilsen fra rektor og en del andre hilsener. Etter å ha vært nede, gikk vi opp til klasserommet for å samles. Vi ble ropt ut etter tur og fikk vitnemålet + interiørkonsulent beviset. Til sist tok vi et "klassebilde" der vi stod sammen med lærere (vet ikke om jeg kan legge det ut da jeg ikke har spurt alle på bildet).

Bilde av meg som har fått "bestått" på papirene. Veldig fornøyd! Dette var siste skoledag, 3DHINA. Neste år blir det påbygg og kanskje vi som har søkt påbygg kommer i samme klasse? Hvis ikke, så vil jeg si tusen takk for alt og kos dere mye i sommerferien!

#skole #avslutning #interiør #interiørkonsulent #design #vitnemål

Siste uka på skolen

Tenk, siste uka vi er på skolen! I dag startet dagen kl. 08:45. Vi begynte så smått å rydde og vaske hyllene i klasserommet, vasket rundt og inni oppvaskbenken, tømte skapet ute og hjalp til å sette ting på lageret.

Leverte bøkene på biblioteket. Bildefremvisning av bildene vi tok på klasseturen og IT kom inn med et viktig informasjonsbrev som var til avgangselever. Fikk St. Joseph "mappene". Innimellom satt vi på PC-en og gjorde hva vi ville. Jeg fikk skannet alle VG2 interiørtegningene, lagret dem på minnepenn som JPEG. Tenkte å kunne lagre alt på ett sted.

Det blir en veldig kort uke fordi: Vi som har vært på skolen i dag får fri i morgen og på onsdag er det avslutningskveld for elever og foresatte. Dette er for å markere av endt skolegang (de fleste jeg kjenner skal ta påbygg, som vil si ett år til på skole).

Nå er vi snart ferdig med VG3 året! Vi som har gått VG3 Interiør får tittelen interiørkonsulent! Da kan vi enten gå ut i jobb eller fortsette med studier. Tenk hvor herlig det er å ta pause fra skolen og nyte den lange sommerferien ... 

#skole #slutt #rydding #rengjøring

Studietur til Aalborg, Danmark

Tidlig på morgenen senest kl. 07:15, skulle vi møte opp i terminalbygget til Color Line. Vi var der i god tid, og vi gikk opp og ventet. Lærerne kom med boardingkortet m/150,- lagt inn som kunne brukes i restauranter og bar på båten. 5 - 10 minutter før kl. 08 gikk vi ombord Color Line. Vi fant sitteplasser og samlet oss bakerst i båten, inne i Bluefins Pizza.

Se hvor fint det var da vi så ut av vinduene! Det var kjempefint vær!

Kjøpte frokost (litt junkfood ble det) i Fly Me To The Moon, brukte boardingkortet. Lenge siden jeg har spist så mye usunt, men ble fort mett av det. En gang i blant går an! Før vi kom fram til Hirtshals i Danmark måtte vi huske å bruke opp det vi hadde på kortet (kunne ikke spare på det, får nytt når vi drar).

Da vi kom fram, ventet bussen på oss. Det tok en stund før vi skjønte hvilken buss vi skulle ta. Det stod vår klasse på 10 + 3 lærere i en kjempestor buss helt for oss selv. Satt helt bakerst!

Danmark ... kjent for vindmøller? Så mange da vi kjørte forbi. Tok bildene på bussen. Da vi kom fram, gikk vi til First Hotel for å "ta en pause".

Dette er en modell av Utzon Center.

Kl. 13 gikk vi til Utzon Center for å bli med på en omvisning som handlet om arkitekturen og om selveste Jørn Utzon. Hun som snakket om omvisningen, var på dansk så det var litt vanskelig å følge med - men interessant var det. La merke til at de hadde egen design & arkitektur skole der, så det var noen som jobbet f.eks med PC og kapaline modeller. Bilder av de virkelige bygningene kommer litt lenger ned i dette innlegget.

Det var også en del Lego arkitektur bygninger og interiørting som kunne kjøpes av danske designere. Etter å ha vært på omvisning, fikk vi en liten omvisning av lærerne i byen og ... så fikk vi fritid til å gjøre hva vi ville fram til kl. 17 (hadde ca. 3 timer).

Salling kjøpesenter - åpne butikker uten vegger føltes det ut som! Så var vi mye i klesbutikker, matbutikker og kiosk. Kanskje noen av oss fikk litt vondt i foten av å ha gått så mye ...

Etter å ha vært på shopping, fant vi oss en plass (i fortauet) og spiste litt. Hvis vi snur oss, kan vi se et glimt av Aarborgshus Slot!

Altså her en plass, men vi gikk ikke inn. Det skulle vi kanskje ha gjort for å se nærmere, men vi var så slitne.

Vi spiste hos Casa Blanca (en restaurant) kl. 17, og var ordnet/bestilt aftenbuffet. Det var så god mat!

Vi satt inne og spiste. Hver gang vi var ferdig med en tallerken og bestikk, kunne vi hente nye. Servitørene tok det vi var ferdig med, så vi fikk bedre bordplass. Maten minnet litt om indisk blandet med litt norsk. 

Pommes frites, pasta, brødskive, grønnsaker og kyllingfilet!

Desserten, det var så mye godt å velge mellom, så jeg tok bare noe til å begynne med. Den til venstre smakte sjokolade og den til høyre smakte gelé.

Jordbær dryppet i sjokoladefontene, nam nam!

Vi gikk tilbake til hotellet og ventet på bussen som skulle kjøre oss tilbake til Danmark Color Line. På veien dit tok jeg noen bilder av bygninger og en kul vase. Bygningene var slik som det vi så som arkitekturmodellene i Utzon Center.

Hotellet sett i en annen vinkel.

På båten hjem som gikk kl. 20:45, fikk vi et nytt boardingkort med 150,- som vi kunne bruke på mat. Kjøpte litt mat (rundstykker og en fruktboks) og resten Kvikk Lunsj sjokolader. Båten kom til mål kl. 24, og vi var alle ganske slitne (tipper jeg), og:

... noen hadde en vogn med kartonger av brus.

Kjøpte som sagt masse Kvikk Lunsj og Mentos Berry Mix!

#danmark #aalborg #colorline #studietur #interiør #faglig #koselig

Steder å besøke i Aalborg, Danmark

Jeg tenkte å søke opp på nett dagen før vi skal dra for å se hvordan bygningene så ut i virkeligheten. De var ganske fine, og her er noen bilder.

Utzon Center Aalborg

Budolfi kirke

Aalborgshus Slot

Casa Blanca restaurant

Ting å ta med:

 • Sekk (skal sikkert kjøpe masse)
 • Kamera (husk batteri)
 • Mobil (fulladet)
 • Kort/legitimasjon
 • Penger
 • God og varm jakke
 • Gode sko (skal sikkert gå langt)

#danmark #aalborg #studietur #interiør

Kosetimer på skolen

Vi skulle egentlig jobbe videre med ArchiCAD, men så ville vi heller se på film. Vi så "Disneys De tre musketerer" og "Prinsesse på prøve". Vi fikk tilbake eksamensoppgavene. Midt i filmen(e) bestilte vi pizza som vi ca. kl. 12 hentet utenfor skolen. Pizza fra Pizzabakeren. Vi fant en koselig plass på Bystranda i gresset og koste oss. Det var et varmt og flott vær - sola skinte! Har egentlig ikke tatt bilder, det eneste jeg hadde var et bilde av noen pappesker:

Noen pizzastykker igjen ... Nå skal jeg pakke til studieturen som er i morgen. Skal lage en liste til hva jeg burde ta med!

#skole #interiør #bystranda #kosetimer

På trykk i Bolig

Her er vi på trykk i avisen! I går kveld kom reportasjen av oss ut på nett og i dag fikk vi se den i Bolig. Det var så spennende! I de to første timene fikk vi en oppgave som handlet om helse - miljø - og sikkerhet HMS. Det var spørsmål vi skulle finne ut av.

Vi fikk is og kjærlighet på pinne (pantet alle flaskene i klasserommet). Etter noen få timer syntes vi klasserommet luktet kjemikaler og maling, så vi satt utenfor klasserommet (det store området) og jobbet med stilhistorien som skulle være en forberedelse av skoletur til Aalborg. Jeg skrev om Aalborgshus Slot som Christian III fikk reist på 1500 tallet (gruppepresentasjon).

Nå er det ikke lenge igjen til studieturen, bare to dager igjen!

#interiør #bolig #styling #stilhistorie #danmark

Fra Photoshop CS5 til CC

Etter skolen i dag stakk jeg ned til IT for å "oppdatere" Photoshop. Grunnen til dette er at CS5 (versjonen jeg hadde siden VG1/VG2) har ofte sluttet å virke, og da har det meste arbeidet jeg har gjort i Photoshop, blitt borte. CS5 hadde jeg på engelsk, nå har jeg fått den nyeste CC som er på norsk. 

Det virker så mye bedre med den nyeste versjonen altså! Det går raskere og at det ikke henger seg opp. Gleder meg til å prøve ut de forskjellige effektene!

#photoshop #design

Tegneprogram ArchiCAD 18

Nå begynner vi på ny tegneprogram på PC. Versjonen vi lastet ned heter ArchiCAD 18, og finnes HER. Til å begynne med, var det litt vanskelig siden de fleste av oss ikke har gjort sånn før.

Vi fikk en mal av rommet, så vi etter målene i et rutenett, fant vinduer og dører, testet ut vegger og gulv. Her har jeg tullet litt med rommet, men som sagt, så var dette bare et eksempel på hvordan det kan være. Er så nybegynner i dette, så fikk jeg litt feil på veggene siden de plutselig forsvant (på bildet er det ordna). Vi kan sette inn møbler, farger og materialer. Vi skal holde på med dette på onsdag også.

#archicad #tegneprogram #design #interiør #rom

Bilderetusjering utstilling

Denne oppgaven ble aldri gjort og har ligget ute på It's Learning en god stund nå. Jeg tenkte å gjøre den for å være sikker på at jeg kunne det: Bilderetusjering. Etter å ha søkt rundt på Google, betydde det å redigere ting finere og mer "ekte".

- Før -

- Nå -

Kanskje litt vanskelig å se de to store bildene, men her ser dere før og nå. Har gjort det litt lysere og litt mykere. Tallerkene på veggen er mer "skinnende" og ikke så kjedelige som på før-bildet.

#interiør #utstilling #bilderetusjering #øvelse #photoshop

Fargepaletter av stue i Photoshop

Denne oppgaven gikk ut på å trekke en lapp der det stod et eller annet på som hadde noe med fargepaletter å gjøre. Paletten vi trakk skulle vi bruke til å innrede en stue for et voksent par med god råd. Vi kunne finne ferdige rom for å redigere fargene + sette inn ting. 

Utgangspunktet kunne være: Et maleri/bilde, et bilde fra en annen kultur, naturbilde, nyanselike farger, en av fargekontrastene, nabofarger osv ... Vi skulle lage 1 - 3 fargepaletter, men siden jeg hadde god tid, lagde jeg 3.

- Før -

- Nå -

Mørk/lys kontrasten: Her har jeg valgt en lys og en mørk farge: Gul (den lyseste fargen) og fiolett (den mørkeste). I tillegg er det forskjellig nyanser av fiolett (fototapeten). Sort og hvitt bringer fram fargene i rommet og det kan skape mørk og lys kontrasten i helheten med de to valgte fargene. Når vi ser inn i rommet, føltes det urbant og moderne. Det ser koselig ut, men fargene til sammen i sin helhet kan være litt sterke.

 

- Før -

- Nå -

Nabofarger (mellom G og Y): Her har jeg funnet farger mellom G og Y (som vil si ¼) i NCS fargesirkelen. Tok en av fargene her og gikk videre inn i triangelet for å finne de i forskjellige nyanser som også vi kan si: ton-i-ton, kvalitetskontrasten. Stemningen her er friskt, glad, trivelig, "vårfarger".

 

- Før -

Inspirert av dette bildet jeg trakk:

- Nå -

Lofoten (bildeinspirert): Bildet jeg trakk heter "Lofoten" og jeg har brukt fargene der som inspirasjon til fargene i dette rommet. I bildet er det mye blått: Himmel og skyer. Det har jeg tatt igjen på bildet som henger på veggen (bilde av himmel og fjell). Putene er ensfarget blå for å få en god komposisjon i rommet. Det grå tok jeg som passet til steinene. Det er veggpanel i brun som skal ta igjen litt av de steinene på bakken i bildet. Bildet som henger på veggen vises godt frem på grunn av den hvite rammen som er rundt. Stemningen her kan være litt fredelig, lunt og en følelse av maritim.

Her ser dere hvor mye som har blitt forandret:

#fargepaletter #design #photoshop #redigering #farger

Enkel markedsundersøkelse

I begynnelsen av timen fikk vi tilbake arket med spørsmål som vi skrev da vi begynte på VG3 Interiør. Kanskje noen av disse skrevne planene vil stemme etter noen år? Dette skrev jeg:

Husker godt den lange streiken, det var faktisk litt dumt at vi mistet så mye av undervisninga ... og "mye må tas igjen av elevene selv".

Oppgavene vi fikk: Enkel markedsundersøkelse og hjemmeoppgave til forberedelse av skoletur til Aalborg.

Denne markedsundersøkelsen var anonym og den lagde vi 2 og 2 på PC. Skjemaet fant vi som en ferdig mal i Word. Vi tok i utgangspunktet der vi var utplassert, så da tok vi IKEA. Vi hadde overskrift øverst: "Markedsundersøkelse på IKEA", kommune - her var det mange som skrev "Vest-Agder" (det er et fylke, ikke en kommune) og kjønn. Undersøkelsen ble gjort i klassen der 7 svarte. Etter det samlet vi sammen informasjon og analyserte hvor mange som svarte det og det. Presentasjon av resultatene for klassen.

Etter timene med markedsundersøkelse hadde vi fri etter lunsj. Jeg var på skolen til kl. 14, og hadde mye å gjøre. Skulle tro at jeg nesten var opptatt. Dette gjorde jeg: Skannet alle tegningene mine og sendt dem på e-posten (kom sånn 60 e-poster etter å ha sjekket). Denne fantastiske idéen kom fra lærerne, de sa det var fint å ha det i en minnepenn som backup/lett å ta med hvis jeg har noe å vise senere. Så da gjorde jeg det!

#interiør #markedsundersøkelse #layout

Eksamensperioden

I eksamensperioden fikk jeg ganske panikk. Liker egentlig ikke å snakke om panikk, for det kom bare og jeg kunne ikke styre det. Jeg fikk panikk av Photoshop (som lukket seg minst 5 ganger) og fargene på tingene jeg måtte redigere for at det hele skulle passe sammen. Jeg satt hele mandagen etter skolen hjemme for å skisse og tegne opp så jeg kunne føre det inn neste dag. Jeg tegnet 1. punkts perspektiv av et hjørne.

Inspirasjonsbilde av en kafé

På onsdag hadde vi presentasjon etter tur. En halvtime før hentet jeg oppgaven og kl. 12:45 var det min tur til å presentere løsningsforslaget til læreren og sensor, og gjett om jeg var nervøs! Jeg fikk nesten panikk (igjen). Da jeg var ferdig, tenkte jeg ikke over hvor bra argumenter jeg kom med. Det tok ikke 15 minutter engang, men etter at jeg hadde framført, diskuterte læreren og sensoren karakterene. Litt over kl. 13 fikk vi vite karakteren, og den skulle stå for seg selv på vitnemålet.

Denne gangen var jeg ikke så heldig (kan heller kalle det uheldig). Jeg fikk litt over gjennomsnittet, men det kom nesten som et sjokk for meg. Som jeg husker ble sagt, så sier de at det ikke en dårlig karakter. Trodde jeg skulle få bra, men nei. Ikke denne gangen. Litt skuffet ble jeg, men gjort var gjort ... Synd at jeg ikke fikk tegnt opp pendellampene over kafébordet, for det trakk sikkert ned. Men, jeg var ganske fornøyd med perspektivet jeg fikk opp og at alt ble gjort i tide.

#interiør #eksamen #personlig

Eksamen 1. - 3. juni

Eksamensdager pågår ... På fredag fikk vi vite tema for eksamen: Kafé med sittegrupper inne og ute. Det var offentlig miljø, og det var alt vi fikk vite på arket. Det var fint å kunne få en helg til å forberede.

Mandag 1. juni var det eksamen fra kl. 09 - 14. Vi kom 15 min før for å forberede oss (finne fram tingene). Kl. 09 leste læreren oppgaven høyt og vi kunne stille tekniske spørsmål. Oppgaven var å innrede en enkel kafé med sittegrupper inne og ute. Dagen ble brukt til å kladde/finne produkter. Husker at jeg satt veldig sent om kvelden for å tenke ut hva og hvordan jeg skulle møblere.

Tirsdag 2. juni begynte vi samme tid. Dagen ble brukt til å føre inn på innføringsark. Jeg fikk litt panikk da det ikke var noen lysbord tilgjengelig inne og utenfor klasserommet, så da måtte jeg gjøre noe annet den første timen. Da brukte jeg tiden til å lage ferdig produktkartet. Etter en stund fikk jeg dele lysbord, så da var jeg litt heldig! Etter å ha tegnt med sort tusj, var det bare fargelegging igjen. Brukte fargeblyanter, og nei jeg er ikke flink til å bruke tusj. Føler at alle oppgavene blir uten tusj, men det er fordi jeg foretrekker fargeblyanter istedenfor. Det som skulle leveres: Plantegning m/lyspunkter, produktkart + liste, perspektivtegning. 

Onsdag 3. juni skal vi ha framføring for faglærer og en sensor fra en annen skole. Læreren har satt opp tidspunkt, så vi har fri når det ikke er vår tur. Tenk, etter denne store eksamen oppgaven, er vi offisielt ferdig med interiørtegninger!

#interiør #eksamen #kafe

Barnehagen Naturheia

Oppgaven gikk ut på å innrede en barnehage. Barnehagenavn jeg foreslo var Naturheia fordi det ser ut som om beliggenheten er i naturen en plass. Jeg valgte profilen natur og fargene blå, grønn, gul og rød.

Spiseplass: Til 8 barn (3 - 4 år) og 2 voksne. Tripp trapp stoler til barn og Jærstolen til voksne. Det skulle være god stemning rundt bordet, så en voksen sitter på hver sin side av bordet. Når de ikke spiser, kan bordet brukes til maling, tegning, lage ting, puslespill.

Peisen: Kan/bør noen ganger brukes, men nå har de fleste barnehager lagt varmekabler under gulvet.

Oppbevaring: Brettspill, bøker, dukker, leker osv ... Veggteppe (insekt) så de kan leke med insektkosedyr på. Trillebord som har hjul.

Samlingsstund: Klokketeppet midt i "sentrum". Barna kan hente puter ned fra vegghengt epletre. Kan brukes som leketeppe også.

Lekekrok (lekekjøkken): Lekevegger som skjermer lyd og for noen som vil "være litt for seg selv". Tok plissegardiner her som solavskjerming. Og utvendig persienner som kunne styres med fjernkontroll.

Vinterhagen: Etter å ha vært på tur, kan barna bruke det til utforsking, læring, tegning, være kreativ. Det er plass til 4 (8) rundt bordet, og de kan gjerne spise sammen her også. Foreslo puffer. Materialvogn som har ark, fargeblyanter, forstørrelsesglass ... tilgjengelig.

Har også belysningsplan (funksjon og stemning), men har ikke fått skannet den inn. Ellers var det god allmennbelysning i barnehagen.

#interiør #barnehage #design #kreativ #natur #farger

Uke 22

Endelig har jeg gjort ferdig alle oppgavene som skulle gjøres. Standpunkt blir satt rundt i kveld. På tirsdag hadde vi framføring om et designikon og jeg valgte da Le Corbusier i stilhistorie, onsdag: Leverte barnehageoppgaven og i dag: Fargepaletter (som vi hadde gjort i Photoshop). I morgen får vi vite hva vi skal få på eksamen og standpunktkarakterene. Kanskje vi får offentlig miljø? Dagen kommer til å bli brukt til å forberede.

PresentasjonenKl. 09:
Vi har nettopp vært på St. Joseph i Kongens gate igjen, fordi en journalist fra Fædrelandsvennen (FVN) ville lage en reportasje om de ferdig innredene leilighetene og oss som går på VG3 Interiør. Det ble som intervjuer. Det ble tatt mange bilder og vi så at gardinene var hengt opp i leilighetene. Ellers var det ikke store forandringer. Reportasjen vil nok komme på trykk i avisen om noen få uker. Tror det var i avisen Bolig (som kommer på tirsdager).

#interiør #design #planlegger

90 graders trapp design

Å designe en trapp var oppgaven. Trappen skulle opp til en sovehems. Først skulle vi finne ut hva slags trapp vi skulle ha og hvor vi skulle plassere den. Jeg valgte å plassere den til høyre ved vinduet.

Et ungt par vil utnytte plassen i leiligheten litt bedre. De lurte på om det hadde vært fint med å bygge en hems med trapp. Det er god takhøyde. 

#trapp #interiør #design #tegning

Bul/Mållaget hel oppgave

For ikke så lenge siden skulle vi komme med et nytt innredningsforslag til Bul/Mållaget (kundeoppdrag). Siden vi har framført for kunden og har begynt på flere nye oppgaver, og jeg ikke har noe å blogge om akkurat nå, tenkte jeg å legge ut denne oppgaven. Kunsten og keramikken var viktig i oppgaven, så det hadde jeg prøvd å få med.

Målgruppen var for godt voksne. Ca. 60 - 70 faste sitteplasser i salen til høyre. Salen til venstre skulle de holde foredrag og danse. Plass til 2 pianoer i hver sal.

Har fra før og foreslår nye ting.

#design #interiør #kundeoppdrag

Fargepaletter og små oppgaver

I går begynte vi på en ny oppgave: Fargepaletter. Det er en samling av farger brukt i et rom. Vi trakk en lapp (blå, gul eller rød). Først fikk jeg lys/mørk kontrasten, deretter nabofarger og tilslutt et bilde "Lofoten". Vi skulle innrede en stue for et voksent par med god råd og bruke Photoshop til det. Vi kunne selv lage rommet eller finne et ferdig rom. Jeg fant ferdige rom og redigerte fargene der.

Noen fargepalett eksempler:

I stilhistorie fikk vi en del 2 av designikonoppgaven. Vi kunne velge en kjent designer eller skrive om stilepoker. Jeg fikk Le Corbusier. På tirsdag skal vi framføre det i en PowerPoint for klassen.

#design #designikon #farger

Slik finner jeg inspirasjon

Står fast på en oppgave? Da er det bare å søke opp på internett og finne kataloger. Jeg har sett på bilder fra en barnehage hvordan de hadde møblert det. Fant ut at det var mye enklere å ha sett hvordan de hadde det. Jeg har forresten sittet en stund med å tenke ut hvordan det skal bli, for nå vet jeg hva jeg skal møblere inn. Låner kataloger fra barnehagen til inspirasjon.

#interiør #barnehage #oppgave #inspirasjon

Langhelg og skolearbeid

Gjett hvem som skal sitte og tegne i langhelga? Jeg skal! Det er litt vanskelig å konsentrere seg på skolen, så da kan jeg jobbe litt hjemme med det. Kanskje jeg får droppe 17. mai feiringa i år, eller? Tilbake til oppgaven: Har et mål om å bli ferdig med plantegninga og produktkartet til fredag og begynne på perspektiv de neste dagene. Å jobbe med barnehageoppgaven er litt vanskelig siden det er så mye å tenke på/ta hensyn til. 

Barnehagen vi skal møblere.

#interiør #barnehage #design

Hvor er alle sammen?

Det har vært en ganske "merkelig" dag syntes jeg. Vi er en liten klasse på 13, og det merkes fort at vi ikke er alle sammen i dag. Vi var 6 - 7. I siste time var vi plutselig blitt 5 igjen. Grunnen til dette var etter friluftsturen at noen har klart å bli forkjølet og noen dro til russetreff i Kongeparken. Jeg har det helt fint, men følte at jeg var litt syk da jeg stod opp på morgenen. Av og til vet jeg ikke hva som skjer, men dette er jo rart.

Vi jobbet videre med barnehagen og trappeoppgaven. Ble ferdig med trappa, så da leverte jeg. Forresten, her er et bilde av trappa jeg tok som inspirasjonskilde.

#interiør #trapper #design

Trappematt

I dag har jeg jobbet ganske fokusert fra lunsj til kl. 21 med trappeoppgaven. Satt litt fast med hvordan jeg skulle få vist det fram, men problemet løste seg etter hvert. Fikk tegnt aksonometri av hemsen med trapp. Her på bildet ser dere hvordan jeg er i prosessen. Jeg bruker målestokk 1:25 når jeg tegner dette i et rammeark. 

#trapper #design #interiør

Friluftstur til Donevann

TORSDAG, DAG 1

Da jeg kom hjem på torsdag, pakket jeg ferdig alt jeg skulle ha med. Kl. 17:45 møtet vi opp ved parkeringsplassen i Helleviga, Søgne kommune (langs Langenesveien). De som skulle være der var klassen + en studieklasse, internasjonale friluftsstudenter fra UiA og våre lærere. Vi gikk i samlet flokk kl. 18. Det tok ca. 30 minutter å gå fra parkeringsplassen i Helleviga til Roligheda, innerst i bukta ved Donevann (der vi skulle overnatte). 

Skilt som viser retning

Da vi kom fram, hadde de allerede satt opp presenninger over gapahukene (så det ble mer koseligere). Det var 3 gapahuker, og det ble fordelt slik: En til lærerne, en til klassen, en til studieklassen (vi kunne sove hvor vi ville). Vi ble delt inn i grupper og vi skulle arbeide i lag med ulike oppgaver knyttet til friluftslivet, ledet av studenter. Dette gjorde vi:

 • Lage bål av ting fra naturen og teknikken med å gni for å skape gnist til fyr
 • Where is my chicken? (ligner på trafikklys-leken / gjemsel, ligner på bom 50-leken)
 • Orientering (fant poster med f. eks bilde av en skje, så måtte vi skrive den tingen på engelsk)


Etter aktivitetene fra kl. 19:10 - 20:30, spiste vi middag. Vi spiste taco og noen lagde tomatsuppe. Etter middag skulle vi ha underholdning, men siden vi alle var så slitne, redde vi opp soveplassen - klar til å sove. Jo senere det var, jo kaldere føltes det ut som. Jeg gikk med ullklær hele tiden, og frøs da skulle sove. Vi sov i gapahuker med gardiner trukket for.

Sett fra min vinkel

Det var ikke lett å få sovet ordentlig. Grunnen til dette var at det var trang om plassen (nesten umulig å kunne sove i riktig stilling). Alle sov tett inntil hverandre og det var uvandt å sove ute (for meg). Slik sov jeg: Øynene lukket, men kunne fortsatt høre alt om natta selvom jeg gikk i "dvalemodus". Er ikke det rart, da?

 

FREDAG, DAG 2

Jeg våknet grytidlig. Lurte bare på hvor mye klokka var, men det ante jeg ikke. Det var fortsatt mørkt, så det måtte kanskje være i 04 - 05 tida. Prøvde å sove igjen, men det var ikke lett. Våknet igjen, denne gangen hørte jeg fuglekvitring og en litt lysnere gapahuk. Så flott været var! Det var sol, men litt kaldt. Kl. 07 stod vi opp, lagde frokost og forberedet oss på at friluftsstudentene skulle komme. De kom kl. 08 (tipper jeg), og vi fortsatte med aktivitetene. Dette gjorde vi:

 • "Klatre" ned (nesten som klatring)
 • "Syk pasient som skal til sykehuset", festet tau på en i gruppa og bære denne personen via det festet tauet, løp og tilbake
 • Løype der noen guider andre ved å forklare hindringer og hvor de skulle gå. De som blir guidet har bind for øynene og skal stole på guiden
 • Telt (retning, sted, sette opp)
 • Kanopadling


Etter aktivitetene pakket vi sammen. Oppsummering og premieutdeling. Vår gruppe vant ikke 1. - 3. plassen, men vi vant for godt samarbeid (eller noe): En Twistpose! Klare til å gå hjemover ...

Grønne og fine skogen!

Det var turen overstått! Litt sliten her og der, så nå skal jeg hvile. Dette var alle bildene jeg tok og hadde fra turen, siden det egentlig stod skrevet at vi ikke skulle ta med mobilen. Om noen har tatt bilder eller video som ønsker å vise fram her, så er det bare å sende meg gjerne!

#friluft #donevann #tur

Presentasjon til kunden og ut på tur

Ignorer skrifta, skrev fort

I dag jobbet vi med trapper (har begynt på perspektivtegning). Akkurat nå går vi en etter en inn og presenterer Bul/Mållaget til kunden. Jeg har ikke forberedt meg på framføringa, men det går sikkert greit å ta det som det kommer. Kl. 17 skal vi på friluftstur/overnattingstur, så da skal jeg pakke ferdig når jeg kommer hjem. Det gjorde jeg i går kveld også, så jeg mangler litt. Vi kommer til å overnatte der og kommer hjem på fredag. Skal sove i gapahuk eller i telt regner jeg med. Da blir det en tur uten internett ...

Inspirasjon: Trapper

Lærte mer om trapper i dag! Vi satt og tegnte hvor trappa skulle være på plantegninga og et oppriss av trappa. Begynner å skjønne litt mer, selv om litt mål var vanskelig å forstå. Det var viktig å beregne ca. hvor høyt opptrinn og inntrinn var.

#design #inspirasjon #trapper

Jeg melder meg på Kreativkonkurranse

I dag fikk vi to nye oppgaver, den ene var "Barnehage" (jobbet med dette fram til lunsj) og den andre om "Trapper" (etter lunsj). I barnehagen skal vi innrede kjøkken/oppholdsrom og en "vinterhage". Først så vi litt på noen PowerPointer. I trappeoppgaven skal vi bare designe en trapp som går opp til en hems! Syntes å tegne trapper og målene var litt vanskelig å forstå, så nå grubler jeg litt på det.

Jeg er nr. 17!

En annen ting er at jeg har meldt meg på Tangen Talenter Kreativ! Fristen gikk ut på torsdag, og jeg meldte meg på siste dag fristen var på. Husker godt hva jeg stilte ut i fjor, men det ble fort mye rart. Se det igjen HER. I år stiller jeg bare ut interiørtegninger fordi jeg vil inspirere litt om hva vi gjør på linja VG3 Interiør. 

Her er det noen vegger med kunst, malerier, tegninger osv ... Kanskje det kommer mer i morgen.

#kreativ #interiør #barnehage #trapper #konkurranse

Presentasjon?

Lite blogging i det siste, men har vært svært opptatt med interiørtegninger. I går kveld satt jeg til kl. 23 for å bli nesten ferdig. Dere vet hvor mye vi må jobbe for at det skal bli bra! Vi fikk tid til å jobbe videre med Bul/Mållaget i dag, men presentasjonen til kunden ble utsatt til torsdag (neste uke). Vi presenterte for lærerne som en øvelse. Har snart ferdig tegningene!

#interiør #design #kundeoppdrag

Planløsning snart ferdig

I dag fikk jeg jobbet litt videre med planløsningen til Bul/Mållaget. Det skulle være ca. 60 - 70 sitteplasser i salen til høyre, og jeg fikk 68 sitteplasser. Tok også med noen sittegrupper. Har nesten funnet alt av møbler og ting, så skal jeg tegne oppriss av veggene for å vise kunsten. Det skal jo være kunst på veggene. Håper jeg blir ferdig til onsdag/torsdag, skal presentere løsningsforslaget for kunden på torsdag!

#interiør #design #kundeoppdrag

Når internett vil gå av og på

Dette er veldig rart. Jeg vil inn på Kinnarps, men det vil ikke vises! Det har ikke noe på nettverket å gjøre, men det angår sikkert nettleseren Internett Explorer. Det er den eneste nettleseren jeg kan bruke når jeg er på låne PC-en. Har også hatt litt problemer med å koble til internett både på skolen og hjemme. Noen ganger får jeg opp at det ikke er koblet til og noen ganger får jeg "!" - et utropstegn. Blir utålmodig når det skjer. Jeg fikk lånt mammas PC, den virket bedre når jeg skulle søke opp ting på internett. Det eneste jeg ikke kunne gjøre der, var at PC-en ikke hadde Photoshop. Jeg fikk jobbet litt videre og kan snart begynne å møblere rommet.

Og en ting til: Jeg glemte at PC-en hadde Photoshop så jeg kunne redigere bilder :-)

#interiør #data #feil #internett

Fikk tentamen tilbake

Da var tentamen i interiørarbeid rettet ferdig. Vi gikk ut en og en for å få den tilbake + hva vi bør gjøre bedre neste gang. Det jeg håpet minst å få, fikk jeg - det var ikke en spesiell stor overraskelse. Det var en ganske grei karakter, syntes jeg! Så har jeg "failet" litt her og der som øynene kan se, så det var ikke akkurat noe spennende jeg hadde kommet med.

Dagen før tentamen, fikk vi vite hva vi skulle få på tentamen. Tema var å style en bolig for salg. Målgruppen var for unge par og enslige som har flyttet fra en stor til en litt mindre og lettstelt bolig.

Tentamen dag 1:
Vi fikk oppgaven: En plantegning med hele leiligheten, ca. 80 m2, et bilde så vi kunne se hvordan det integrerte kjøkkenet og badet var. Resten av dagen var det bare full jobbing med tentamen (altså kladde og skisse).

Tentamen dag 2:
Dagen ble brukt til innføring, alt vi hadde kladdet skulle vi føre inn på merket tentamen ark. Denne dagen var mest stress siden vi skulle tegne opp alt med trykkblyant, så med tusj, fargelegge (fargeblyanter/ProMaker) og vi var på skolen fra kl. 09 - 14. Leverte oppgaven: Produktkart + produktbeskrivelse, plantegning, en perspektivtegning (detalj av rommet) og et ark med stikkord (begrunnelser).

Tentamen dag 3:
Hentet oppgaven 30 minutter før presentasjonen og presenterte for læreren i ca. 15 minutter.

Slik gikk det på tentamen: Det gikk ganske greit, men for meg så var det bare tenking hele tiden. Det var en kort tid vi fikk, ettersom vi hadde en dag med skissing og kladding, neste dag innføre alt og dagen etter en presentasjon for det vi hadde gjort. Skulle ønske tentamensdagene vare lengre så vi kunne gjøre det bedre!

Neste gang skal vi ha eksamen. Det er i juni.

#interiør #design #tentamen #leilighet #presentasjon

Det vi holder på med nå

Ut denne uka + mandag, tirsdag og onsdag i neste uke skal vi jobbe videre med Bul/Mållaget. Vi holder på med å tenke hva det skal være på gulv og vegger. Jeg tenkte at rommet skulle være lyst, så det ble valget mitt. Litt senere skal vi plassere ca. 50 - 60 sitteplasser i sittegrupper eller langbord med stoler, det blir en stor utfordring. Vanskelig er det også, fordi de skal ha kunst på veggene. Masse tenking, dette her!

#interiør #design #kundeoppdrag #utfordring

Hvitevarene har ankommet

Dagen i dag ble brukt til å være i St. Joseph leilighetene og jobbe videre der. Det skulle være en visning i kveld så vi måtte gjøre klar leilighetene.

Det første som jeg la merke til da jeg kom inn, var kjøkkenet! De har fått oppvaskmaskin, komfyr (over den: ventilator) og kjøleskap.

Hva vi har gjort i dag:

 • Vi tok med pynt til stumtjeneren. Vi fant en gul gavepose, men fargen passet ikke helt til stilen. Det endte opp med "Bo bedre" handlenett. 
 • La opp gardiner i entreen (stryke og brette inn fordi den var lang helt til gulvet).
 • Tørket støv og vasket
 • Vi var hos de andre i den store leiligheten for å hjelpe til: Montere skap, stryke gardiner osv ... 
 • Valgte taklampe (spotter) til stuedel.
   

#interiør #design #styling #kundeoppdrag #ikea #skole #entre #stue #kjøkken #soverom #bad

Nesten ferdig styling av leilighet 106

Den 14. april var vi igjen i St. Joseph for å style ferdig leiligheten. De hadde blant annet satt opp ting og "skrudd" som skulle på veggen. Må si det ble kjempeflott! Vi strøk gardiner som ble det hengt opp i entreen:

Det er to bokser øverst og en nederst (fikk ikke plass til 3 oppe). 4 små hyller til høyre som står inntil veggen.

2 speil på veggen til venstre når vi kommer inn. Stumtjeneren syntes.

En potteplante og et bilde.

Skåler, lys og duftlys som pynt i denne "åpne" løsningen.

Kjøkkenbenk med frukt som pynt.

Koselig spiseplass dekket for 2. 

Stue/soveplass.

Knagger.

Baderom, pynt i hyllen (se også under VG3 interiør for flere bilder).

Stylister: Kristine, Camilla, Miriam, Annika og meg.
Bilder: Tatt av meg den 14. april. 

#interiør #design #styling #kundeoppdrag #ikea #skole #entre #stue #kjøkken #soverom #bad

Ferdig med tentamen

Da var vi ferdig med tentamen i interiørarbeid! Må si jeg var veldig stresset. Jeg hadde ikke orket å blogge noe særlig disse dagene på grunn av masse tenking og grubling. Dag 1 var jo å tenke, skape og skisse. Vi kunne ta med det hjem og jobbe med det. Dag 2 på skolen skulle vi føre inn og levere. Dag 3 (som var i dag) hadde vi 30 min forberedelse og 15 min presentasjon. Jeg var sist på lista og det gikk greit. Syntes de 15 minuttene gikk veldig kjapt.

I helga skal jeg prøve å få tatt igjen nok søvn, spise mer mat og lese magasinet som jeg har fått tilsendt. Utenom dette har jeg ikke dagens avis å lese på grunn av vi ikke lenger er abonnement ...

#interiør #tentamen #interiørarbeid

Tentamen i interiørarbeid

Onsdag 15. april til fredag 17. april er det tentamen i interiørarbeid. I dag fikk vi vite temaet vi får (kommer tilbake til dette om noen dager). I løpet av de korte dagene tenker jeg at alt skal foregå kjapt, effektivt og tenke så det verker. Blir alltid stresset når det gjelder korttidsoppgaver, så er det "tenk fort og ta noen raske avgjørelser". Det er ikke lett, men det skal jeg prøve.

 • 15. april: Tenke, skape, skisse
 • 16. april: Føre inn
 • 17. april: Presentasjon (30 min forberedelse + 15 min presentasjon muntlig)
   


Tenkte: Så kult kjøkken i mange forskjellige farger! Forresten, bildet er lånt HER - bare ment som en inspirasjon.

#interiør #tentamen #design

Styling i prosess

I dag brukte vi dagen på å style leilighetene. I vår leilighet hadde de ikke hengt opp det vi markerte på veggene. Vi fant alle tingene inne på lageret og tok med dem inn i leiligheten. Deretter telte vi og gjennomgikk anbudlista produkt etter produkt for å se om alt stemte. Ja, det gjorde det, men vi manglet bare noen gardinfester (3).

Etter å ha gått igjennom varene, pakket vi opp og satte ting på plass. Det ble mye plast og papp som vi etter hvert fikk samlet sammen.

Potteplanten står fint på sofabordet i glass.

Duftlys som gir stemning og som gjør det koselig! Jeg lurer på hva som skjer når de kommer til å stå der en stund ... god lukt?

Her har vi noen fler, men disse lukter epler. 

Det var noen tekstiler som måtte strykes: Putetrekk, sengesett, gardiner, duken, sengeteppe. Her har vi fått på lakenet. Vi hadde bestilt 2 madrasser på 10 cm, de ligger over hverandre - ikke så dumt likevel (dagsenga kan trekkes ut så det blir 2 soveplasser)!

Litt ordninger før vi er klar ... Sånn her for å vise at det er en seng og en "sofa"? 4 pynteputer i fargene rødt, sort, hvit og grønn. Det ble litt "krasj", så fikk vi samlet dem sammen til dette:

Gulvlampa var kul, så her kan den gjerne stå (så den ikke blir skjult bak TV-benk hylleseksjonen)!

Et nærbilde en del av kjøkkenet.

Knottene skal være på badet. Her har vi dekket på spisebordet og pyntet litt for å gjøre det koselig. Noen syntes det så ut som "Japan" stil. 

Knottene skal ikke være i servanten, men de skulle festes i veggen. Såpedispenser i turkis farge gjør badet friskt og avslappende.

"Det gyldne snitt" - den fjerde er grønn farge, de andre er blå. Knotter som går på linje lik hyllen til høyre. Her henger det håndklær.

Se hva de andre i den store leiligheten (108) gjorde med de knottene! Syntes det ble stilig å feste dem i veggen i forskjellige farger!

Etter lunsj dro vi ut til IKEA for å finne pynteting. Vi skal blant annet kjøpe en kunstig plante og en potte til den for å ta igjen potteplanten på sofabordet. Se likheten! Likner nesten på den, bare litt!

Sannsynligvis blir det en visning på førstkommende mandag! Da skal vi nok bli ferdig stylet (helst i morgen, så finjustere på mandag).

#interiør #design #styling #kundeoppdrag #ikea #skole #entre #stue #kjøkken #soverom #bad

Bilder fra leiligheten i St. Joseph

På fredagen etter lunsj dro vi til på St. Joseph leilighetene. De kom veldig langt, ting så mye mer ferdig ut i den lille leiligheten (hvis vi ikke regner med vinduene og det som henger på veggene).

I entreen manglet ALGOT systemet (henge fra seg klesstativ) og noen hyller på veggen. Her har vi den kule grønne stumtjeneren som setter litt farger når man kommer inn. Døra er til høyre og når man går igjennom, er det en skyvedør inn til kjøkken/stue/soveplass.

Vinduene er ikke skiftet ut enda. Det skal de gjøre senere.

Ledninger, stikkontakter = er det ikke altfor mange på denne veggen? 8 stk ifølge bildet.

Dusjkabinett, så synd at vi ikke fikk plass til dusjhjørnehylla som skulle festes i veggen ... 

Veggskap istedenfor veggspeil. Vi bestilte et veggskap med speil på, men læreren skulle kontakte dem for å spørre om det går an å bytte ut speilet med skapet. Den brune hylla skal ikke stå midt på gulvet, men vi flyttet denne til høyre mellom dusjen og toalettet.

Gulvlampa's skjerm syntes vi var diger, men kul var den! Den skulle egentlig stå mellom garderobeskapet og dagsenga, men så var det ikke plass mellom der.

Sittegruppe på kjøkkenet, glass som tar igjen litt av TV-benken, hylleseksjonen og sofabordet. Taklampe som skal henges på taket (samme lampe, har redesignet den før).

Vi målte opp og teipet på veggen (markering) - slik at de vet hvor de skal henge. Er litt usikker på om det er bedre å flytte disse vegghyllene lenger ned.

Her skal de 4 LACK hyllene festes i entreen. Ved siden av skal ALGOT, men den er ikke bygget opp. Vi har også markert hvor de 2 speilene skal henge (ikke 3 fordi vi har forandret det siden det var et sikringsskap der). 

Vi har prøvd ut litt å sette bordet og de 2 stolene. Satt vi dem sånn, vil det stå i veien for oppvaskmaskinen. Derfor ble det på motsatt side. Det var noen av mange bilder som jeg har tatt, skal ta flere på mandag og tirsdag. Syntes det var utrolig gøy å måle opp og komme med noen nye forslag.

 • Forslag på belysning i entre
 • Bilde(r) på veggen (der med mange stikkontakter)
   

#interiør #design #styling #kundeoppdrag #ikea #skole #entre #stue #kjøkken #soverom #bad

Tilbake til St. Joseph leilighetene

Prøven i gym var på 6 spørsmål. For å si det sånn, det var en vanskelig prøve. 2 av spørsmålene var å krysse av og den siste var å lage en periodeplan. Da vi var ferdig med prøven, fikk vi fri resten av gymtimene. De neste timene planla vi hvordan vi skulle henge opp ting på St. Joseph leiligheten. Vi skal sannsynligvis få gjort i dag:

 

ENTRE:

 • Skjult garderobestativ
 • LACK hyller (4) ved siden av
 • Gardinforheng som når helt til gulvet

 

STUE/SOVEPLASS:

 • Henge opp 3 hyller på veggen på lik linje

 

BAD:

 • Henge opp en hylle over toalettet

 

Det blir spennende å se hvor langt de har kommet. Det eneste jeg vet er vinduene til vår leilighet ikke er skiftet ut enda. Det kan ta litt tid til de kommer til den leiligheten, men vi får håpe hva vi får se i dag etter lunsj. Vi skal være på St. Joseph på mandag og tirsdag også. Nå begynner det gøyeste - nemlig å kunne STYLE leiligheten i virkeligheten!

#kundeoppdrag #interiør #design #styling #ikea

Glemte helt prøve i gym

Det blir en prøve på It's i gym i morgen. Ikke at jeg har glemt det, men jeg har bare glemt hva vi skulle lese til. Jeg trodde jeg hadde det ene kapittelet, men det viste seg at vi får prøve i 3 kapitler som vi skulle lese til! Jeg trodde det var ett kapittel. Boka vi skulle lese i, Gymnos, har jeg ikke tatt med hjem fordi jeg ikke leste nøye nok (hadde kun printet ut sidene i kapittel 14). Nå leser jeg bare kapittel 14, og ikke 12 og 13. Det er bare teori her, så håper jeg at det ikke blir en vanskelig prøve da!

#skole #gym #prøve

Leilighetene er snart klar til styling

For noen timer siden var vi på St. Joseph og håpet vi kunne begynne på styling av de nye visningsleilighetene, men det fikk vi ikke gjort siden de ikke var ferdig. I L106 fikk se en liten del av det noenlunde ferdige kjøkkenet, badet som hadde servantmøbel, toalett og dusjkabinett. De store møblene som dagseng, TV-benk hyllene, stumtjener, spisebordet og stolene var blitt montert. Gulvene var lagt og veggene hvitmalte. Vi så på det vi hadde bestilt inn (lå på et lager) og sjekket produktene. Skulle ønske jeg kunne ta noen bilder av leilighetene, men det kommer om noen dager.

Siden de ikke var ferdig med noen småting, kunne vi ikke begynne å style. Vi dro tilbake til skolen for å fortsette med Bul/Mållaget etter lunsj, så nå holder vi på med denne oppgaven i dag, i morgen og kanskje på fredag.

#interiør #design #kundeoppdrag

God morgen oppdatering

Påskeferien er over. De fleste begynner på jobb eller skolen i dag, men på vår skole er det planleggingsdag. Det betyr en fridag til! I dag tenkte jeg å bruke dagen på skolearbeid. I hvertfall til kl. 14. I påska har jeg bare lagt til side oppgaven Bul/Mållaget, så nå tar jeg det opp igjen. Over ser dere plantegningen som jeg har tegnt opp med de riktige målene. Håper å få innredet denne klar til denne uka eller hva? Mange ting å tenke på her, kanskje det hjelper å sette opp en solmodell til å starte med.

#interiør #tegning #plantegning #kundeoppdrag

Idékart

For å komme igang med å innrede for Bull/Mållaget, bestemte vi oss for å begynne med å lage et idékart. Det vil si som et stemningskart der vi tok med bilder (malerier, lerret) + møblene som kunne foreslås som å beholde. De ville ha det tradisjonelt såkalt bondekultur. Om oppgaven synes jeg var ganske tenkende og utfordrene, siden de ville beholde en del ting, men samtidig skulle vi komme med forslag til noe nytt. Bare at det skulle være en helhetlig stil, kunsten skulle vises fram.

Bilder av garderoben hadde jeg lite bilder av. Låner derfor to bilder av Monica (som henger en genser på og under bildet der). Nei, dette er ikke et idékart, men jeg har bare samlet sammen bildene for å få en bedre oversikt av rommene. 

Noen stikkord å tenke igjennom:

 • Kunst
 • Scene
 • Vegger
 • Gulv
 • Garderobe
 • Møblene de har
 • Belysning
 • Skyvedør
 • Sittegrupper

... veldig masse faktisk!

#kundeoppdrag #interiør #design #mållaget

Scandinavian Design - designikon

I stilhistorien hadde vi om stilikoner og de kjente Skandinaviske designere. Så fikk vi en oppgave om å søke opp alle tingene. Jeg har satt dem sammen til et bilde, har dere sett noen av disse møblene/tingene før?

1. Y-stolen, design Hans J. Wegner, 1949
2. Den spanske stol, design Børge Mogensen, 1958
3. Stool 60, design Alvar Aalto, 1932-33
4. Papermaster, design Norway Says, 2002
5. Louis Ghost, design Philippe Starck, 2004
6. LC2 lenestol, design Le Corbusier, 1928
7. OX Chair, design Hans J. Wegner, 1960
8. Montana hyllen, design Peter J. Lassen, 1982
9. PH 5 lampen, design Poul Henningsen, 1958
10. Egget, design Arne Jacobsen, 1958
11. Lounge chair, design Ray & Charles Eames, 1956
12. Svanen, design Arne Jacobsen, 1958
13. Syveren, design Arne Jacobsen, 1955
14. Corona stolen, Poul M. Volther, 1964
15. Pernilla, Bruno Mathsson, 1944
16. Arco,design Achille Castiglioni, 1962
17. Tea Trolley, design Alvar Aalto, 1936
18. Ekstrem, Terje Ekstrøm, 1972
19. Aalto vasen, design Alvar Aalto, 1937
20. Konglen, design Poul Henningsen, 1957-59
21. Stingray, design Thomas Pedersen, 2002
22. Superellipse, design Piet Hein, 1968
23. Barcelon stolen, design Mies van der Rohe, 1929
24. Juicy salif, design Philippe Starck, 1990
25. 1-2-3 serien, design Verner Panton, 1973
26. Wiener stuhl chair, design August Thonet, 1904
27. Høvdingstolen, design Finn Juhl, 1949
28. Flaggermusstolen, design Jorge Ferrain-Hardoy. 1938
29. Ball chair, design Eero Aarnio, 1966
30. Hang it all, design Ray & Charles Eames, 1953
31. Unikko, design Maja Isola, 1964
32. Jærstolen, design Aksel Hansson, 1938
33. Planet, design Sven Ivar Dysthe, 1964
34. The chair, design Hans J. Wegner, 1949
35. Panton stolen, design Verner Panton, 1967
36. 711, design Fredrik A. Kayser, 1960
37. Gubi chair, Komplot design, 2003
38. Myren ( Mauren), design Arne Jacobsen, 1952
39. Siesta, design Ingmar Relling, 1965
40. Tulipanstolen, design Eero Saarinen, 1955
41. Coffeetable, design Eero Saarinen, 1956
42. Ugo, design Norway Says, 2003
43. Wassily chair, Marcel Breuer, 1925
44. AJ- lampen, design Arne Jacobsen, 1960
45. Tripp trapp, design Peter Opsvik, 1973
46. Scandia stolen, Hans Brattrud, 1957
47. DSR, Ray & Charles Eames, 1948
48. Variabel balans. Design Peter Opsvik, 1979

#interiør #designikon #design #møbler

Kundebesøk 2 Bul/Mållaget

Kl. 12 var vi på befaring på Bul/Mållaget. Denne gangen skulle vi se på kunst og ta sikkerhetsmål for å sjekke om vi hadde de riktige målene fra sist besøk.


Det var en liten dør ut til "potteplanter".

Vi ble med til kjelleren for å se på kunstbilder. 


Noe kunst som vi kunne henge opp på veggen der oppe?


En benk med rygg (?).


Veggteppet.


Faste sittegrupper.


Scenen. Under var det 4 skuffer som kunne trekkes ut. Noe oppbevaringsplass.

#kundeoppdrag #bul #mållaget #kunst #interiør

Ungdomskafé oppgave


Inspirasjonskilden jeg valgte var kunst. I stemningskartet har jeg fått vist en blanding av mange forskjellige sterke farger for å gjøre det spennende, moderne, urbant. Mange farger sammen kan skape en stemning! 


Produktkartet som viser de forskjellige møblene jeg har brukt til kaféen. Disken har jeg som tatt som inspirasjon. Det var godt allmennsbelysning, så noen belysning tok jeg med. Fargene under fototapeten = gulv farger. Vinylgulv alle 4.


I utgangspunkt var dette en plantegning av kaféen til Samsen. Brukte farger på gulvet til å dele inn som soner og for at de svaksynte også kunne få med seg hvor de var på vei. Universell utforming måtte vi ta hensyn til. Legg merke til at kaféen ikke har noen vinduer.


Gjennomsiktig ark for å tegne lysplanen.


Oppriss av en vegg. Til venstre er det en koselig sittegruppe. Til høyre er disken.


Triangel vegglamper som ga farger på veggen.


Aksonometri av hele kaféen. Først tegnet jeg hele rommet før jeg skannet inn tegningen og redigerte inn fototapeten på veggen. Bildene på veggen skulle ta igjen noen av fargene til fototapeten.


Dette brukte jeg som fototapet. Dere kjenner vel igjen dette? Populær Samsung S5 wallpaper (bildet er redigert).

#interiør #design #tegninger #kafe

Et skritt videre

Nå har vi fått bestilt alt vi trenger til visningsleilighetene St. Joseph. For at ting ikke skal blandes og unngå misforståelser, skrev vi navnet på produktene og artikkelnummer. Jeg tenkte å tegne på piler var en oversiktlig måte å gjøre det på. I neste uke skal vi bort til leilighetene for å innrede, det gleder vi oss til.

Noe som er forandret: Sikringsboks (blir 2 speil i stedet for 3). TV-benken blir en annen, men i samme serien. Kjøkkenet er en modul kortere. Da blir det en tom plass rundt hjørnet der (?).

Plantegning Bull/mållaget. Jeg har tegnet plantegningen på nytt, litt vanskelig med målene da ikke så mye stemte noen steder. For å gjøre det så riktig som mulig, tegner vi plantegningen på nytt med de målene vi målte på befaringen.

#interiør #kundeoppdrag #bull #mållaget

18.03.2015

I dag gjorde vi litt forskjellig: Frem til lunsj jobbet vi med praksis PowerPointen, og etter lunsj med Bull/Mållaget. Målene vi tok i går hadde jeg skrevet ned, så nå har jeg lagt det ut på It's (til dere som lurer på). Vi samlet informasjon og oppsummerte det vi hadde. La oss si at det er bare en skoleoppgave (kanskje kunden tar i bruk noen av forslagene)?

#interiør #kundeoppdrag #mållaget #bull

På befaring: Bul/Mållaget

Vi jobbet med praksisrapporten fram til lunsj. Kl. 12 var vi på befaring hos Mållaget som ligger ved Wergelandsparken i Kristiansand. Vi måtte ta med noe å notere på, et ark med spørsmål, noe å ta bilder med og plantegningen vi fikk utdelt.


Sjekk DE måkene på taket!


Her var vi! I 2. etasje var vi. Siden vi kom så før tida, gikk vi innom butikken under: Gullsmed Berglihn, for å se på smykker og ting.

Plantegning - Det var viktig å ta oppmåling og skrive på mål (som jeg har gjort). Dette er kundeoppdrag nr. 2, det vil si at vi også får noe hvis de velger forslagene våres. Oppgaven blir gjort individuell.


Lyskrone som henger på taket.


En skille "vegg" som de kan dra fram og tilbake. 


Møterom.


Scenen.

Vi brukte for å måle: Laser og målebånd. Vi samarbeidet for å måle opp rommene (siden det var stort), ta notater og eventuelt stille spørsmål. Gjorde egentlig litt av hvert, og målene var viktig for at vi senere skal tegne opp. 

#interiør #offentlig #kundeoppdrag #mållaget

Noe nytt = skrivere

Det første jeg tenkte på i dag var å skrive ut ungdomskafé oppgaven: Stemningskart, produktkart, produktliste. Aksonometri hadde jeg allerede skrevet ut på biblioteket. Jeg ble møtt av nye skrivere, sånn superkule faktisk. Etter å ha skrevet ut flere ark, fant jeg ut hvor fine farger det ble i forhold til de andre før! Først så jeg bare ut som et spørsmålstegn, hvordan i all verden skulle jeg logge på? Måtte registere skolekortet mitt, så gikk det. En ting jeg la merke til var at jeg ikke trenger å sende dokumentet på nytt når det var tomt for ark. 


Har sååå masse å skrive om, vet ikke helt hvordan jeg skal begynne ... må bli 20 sider +

Før lunsj leverte vi inn ungdomskafé. Jeg leverte som ferdig, for jeg var faktisk ferdig. Etter å ha levert, gjorde vi litt rapportskriving og tilbakeblikk på ut i praksis perioden. Vi satt i grupper og begynte på produktlistesjekk St. Joseph L106. Alt skulle stemme, og vi sender denne lista allerede i morgen tidlig.

#interiør #design #kundeoppdrag

Ser fram til skolen igjen

Det har gått hele to uker siden vi har vært på skolen. I de to ukene hadde vi vært ute i praksis (på forskjellige interiørbutikker). I dag har jeg vært hjemme og har jobbet litt med skoleting. Ser fram til å begynne på St. Joseph igjen i morgen. Det blir spennende å se hva vi får til! Litt senere kommer et nytt innlegg, så det er bare å følge med!

Fikk så lyst til å dele St. Joseph's Facebook side, se HER.
... og en video om konseptet deres, HER

Hvordan er det å gå på linja VG3 Interiør?

Livet på VG3 Interiør, hvordan er det? Nå skal jeg i dette innlegget, fortelle litt om hvordan det er å gå på VG3 Interiør. Skoleåret 2014/2015 gikk jeg på linja VG3 Interiør. Før det gikk jeg VG2 Interiør og utstillingsdesign og året før det VG1 Design og håndverk.

Timer vi har på VG3 Interiør.
660 timer interiørarbeid. 
265 timer presentasjon.
+ 2 timer gym i uka.  

Det første vi gjorde var å repeterte litt om det grunnleggende som f.eks farger, perspektiv, Photoshop, rom ... (noe som vi måtte kunne). Vi lærte en del om komposisjon, romvirkninger, belysning. 

Undervisningen.
Vi får utdelt en oppgave, lærerne gjennomgår den også sitter vi som selvstendig og arbeider med den. Vi får varierte oppgaver. Oppgavene kan gjerne være en del, da vi har tre forskjellige lærere i forskjellige timer. Vi får leselekser og læreren sjekker dette ved å gi oss lekseprøve(r). Det blir også presentasjoner av løsningsforslag som oppgavene vi har gjort. Disse presenterer vi for lærerne.

Vi er mye på PC-en og vi burde kunne Photoshop godt og redigeringsprogrammer. Mange oppgaver tegner vi for hånd, så vi bruker tegnebrett. 

Når vi skal fargelegge, kan vi velge å bruke fargeblyanter (som vi fikk i startpakka) eller Promaker-tusjene (som klasserommet har). Jeg velger fargeblyanter, siden jeg synes jeg har bedre teknikk på det.

Oppgaver kan gjøres hjemme. 
Enten om man får dårlig tid eller henger litt etter, er det helga som blir brukt til oppgaver som ikke er ferdig. Selvfølgelig må tidsfristen holdes, noen få ganger får vi litt mer tid. Da får vi mer tid til å tenke og skrive ned idéer og lage en plan.

Kundeoppdrag.
Vi fikk jobbe med ekte kunder i kundeoppdraget "St. Joseph" og lærte blant annet å jobbe i grupper, ta ansvar og være kreative på ulike måter. Vi var på befaring, tok bilder og fikk med oss informasjon. Dere kan lese mer om dette HER (eller under kategorien "VG3 Interiør"). Det vil komme mer senere.

Ut i praksis.
Allerede i uke 10 og 11 er vi ute i praksis. Det som er spennende med denne perioden, er at vi "jobber" og lærer mange nye ting ute i butikker. Etter perioden med praksis, skal vi skrive en logg, legge ved bilder (og kanskje videoer) + observere og svare på oppgavene vi får utdelt (som vi har med, spørsmål). Jeg søkte og fikk på IKEA, og jeg gleder meg allerede!

Noen ganger kan det være vanskelig med forskjellige valg.
Hva skal jeg gjøre etter VG3? Etter VG3 har de som gått fått tittelen som interiørkonsulent og kan gå ut i jobb. Eller søke videre til påbygg eller folkehøyskole. Kanskje gå ut i jobb i ett år og ta påbygg etter det? Kanskje ta et friår? Jeg tenker ikke å ta et friår, siden jeg ikke har jobb enda. Jeg synes det å bruke tiden fornuftig og få nok kompetanse senere til å søke en jobb som jeg trives med, er viktig. Jeg vil utdanne meg noe som handler om interiør eller sitte på kontor.

Her er en oversikt over hvordan vi kan velge i videregående. 

#skole #interiør #design #videregående

- Hvis dere har noen spørsmål om dette, kan dere bare spørre!

Å holde ut, tenke og skape

Interiørfaget er kjempegøy å jobbe med, men noen ganger kan det være for mange ting å tenke på - alt på én gang? I denne uka har vi første prioritet å jobbe med kundeoppdraget St. Joseph leilighetene. Det er ekte kunder vi jobber med, så vi fikk ikke så mye tid til å jobbe med ungdomskaféen. Det var foreslått å ta med oppgaven ungdomskafé hjem å jobbe, som jeg har gjort 24/7 (ja, jeg arbeider med dette i helgene også). 

Ungdomskafé skulle leveres i dag, som det stod skrevet på oppgavearket. Jeg har vært syk i hele denne uka, noen merker sikkert at jeg ikke er det, men bare trøtt. Jeg vil ikke å få fravær fra skolen (har bare 1 time fravær til nå), så jeg har rett og slett holdt ut i hele denne uka. På torsdag var det nyttår i Kina, så vi feiret. Når man er syk, så orker man nesten ingenting. Jeg har jobbet mye med oppgaven, men synes det var dumt at jeg ikke ble ferdig med oppgaven i dag. Ikke alle i klassen ble ferdig heller, kan det være noe galt med tidsfristen da? Håper vi ikke får trekk, tross alt har vi alle så mye å gjøre utenom skolen.

I min oppgave vil jeg finne på noe crazy, kreativt og nyskapende. Er på vei, ligger ca. 75% / 100%. Har nå stemningskart, produktkart, tegnt plantegning, oppriss og aksonometri.

Oppgaven synes jeg er gøy, men det eneste er at rommet er så "firkantet", så det blir bare som et puslespill. Grunnen til at jeg skrev dette innlegget var at jeg ikke ville levere inn noe som var halvferdig. Om jeg stresser blir tegningene ikke helt som de skal være og det vil jeg at det ikke skal skje. Jeg må nesten ta det med ro i disse dagene, fordi det er vinterferie og jeg vil fortest mulig bli ferdig med oppgaven og levere. De fleste av oss har tatt med oppgaven hjem, og de fleste ligger ganske likt. Jeg tror det bare var én i klassen som leverte ferdig.

#interiør #skole #oppgave #tegninger #ungdomskafe

Ferdig planløsning

Forslag til visningsleilighet St. Joseph L106.

Da var vi i gruppa kommet fram til en planløsning og produktliste til St. Joseph leilighet 106. Det eneste vi mangler er forslag til funksjon og stemningbelysning. Litt forklaringer over det vi har tenkt:

ENTRE:

 • Stumtjener
 • 3 speil på den venstre veggen
 • Gardin skjult garderobeskap + oppbevaring av ytterklær
 • Små hyller som henger på veggen (4 stk)

 

KJØKKEN:

 • Ensidig kjøkkenløsning med oppvaskmaskin, oppvaskkum, komfyr og kjøleskap (det siste er usikkert)
 • Overskap (?)
 • Spisebord med plass til 2 personer
 • Gardiner

 

STUE OG SOVEPLASS:

 • Dagseng (dag = sofa, natt = seng)
 • Pynteputer og et teppe over
 • 3 hyller over dagsenga
 • Sofabord med potteplante, TV-benk og luftige "romdelere" i samme serie
 • Garderobeskap med flere skuffer og dører
 • Gardiner
 • Minus mitt forslag som var lamellgardiner.

 

BAD:

 • Døra var flyttet mer til høyre, mye ble forandret
 • Over toalett henger et veggskap med 3 hyller, over det pynter vi med duftlys
 • Hylle med oppbevaring
 • Baderomsmatte
 • 5 fargerike knagger
 • Speilskap over vasken
 • Hjørnedusj (dusjkabinett eller vanlig glassdusj?)
 • Hjørnehylle i dusjen

 

Mitt forslag før kan dere se HER.

#interiør #tegninger #design #kreativitet #kundeoppdrag #hsh

I prosess

Nå har vi gått i gang med å tegne opp riktig plantegning og hvordan vi skal møblere leiligheten. De hadde forandret noe på det: Døra til badet er flyttet og åpner en annen vei. Det er bygget ut en bit av vegg mellom de to vinduene (ser det ikke på plantegningen, men se på den jeg har tegnt). 


Kjøkkenet ser nesten helt håpløst å møblere, hvor skal et spisebord og to stoler stå? Vinduene slår innover ... De striplet rundingene viser at det skal være en universell utforming.


Har tegnt opp plantegningen i målestokk 1:25, alle møblene skulle være fra IKEA, nå mangler vi bare en spiseplass.

#interiør #ikea #kundeoppdrag #design

På ny befaring, St. Joseph L106

I denne uka skal vi jobbe med kundeoppdraget, St. Joseph leilighetene i grupper. De med små leilighet jobbet sammen og de med de store leiligheter. 

Nå har det gått en stund siden vi har sett/vært på St. Joseph befaring. Det er fortsatt bygging og oppussing. Vi håpet at de var ferdig med kjøkkenet, men de hadde ikke kommet så langt enda. I den store leiligheten var det satt opp flere stålrammer som senere skulle bli lettvegger, og på den lille leiligheten var det mer åpent og litt ferdig.

Vi var der for å måle opp (kanskje noe hadde endret seg siden sist besøk), ta bilder og tegne en rask skisse med mål som vi senere skulle tegne en ny plantegning av.


St. Joseph som ligger i Kongens gate (Kristiansand).


Det er HSH Entreprenør som står bak!


På et vindu var det bilde av en plantegning. Vet det står L-106 der, men vi står heldigvis i riktig leilighet. Tror de har skrevet feil (?). Kjøkkenet skal være I - form + plass til 2 ved vinduet. 


Her skal badet være. Et hull på gulvet, kanskje der dusjen skal være? 


De to vinduene i leiligheten. 


Inngangen til leiligheten. Det skal være en liten entre her og en skyvedør når man kommer inn døra. 


Taket skal bygges litt ned. 

Vi vet omtrent hvordan møbleringen blir, noe av forslaget mitt skal brukes og som skal gå etter på den lille leiligheten. Altså:

Noen andre forslag blir også tatt inn, og lamellgardinene som jeg har foreslått, skal vekk.

Lik&del gjerne innlegget hvis dere synes dette var interessant! :)

#kundeoppdrag #skole #interiør #design #plantegning #oppriss #aksonometri #planløsning #befaring

Tangen Talenter #2

Dagens underholdning var musikk, sang. Det var mange flinke som sang, spilte piano og noen begge deler. Det var fint å se det fra 2. etasje i dag, siden jeg så scenen bedre enn i går. Jeg har noen videoer, men jeg vet ikke helt om jeg skal legge det ut.

#underholdning #skole #talenter

Tangen Talenter #1

Hvert år holdes det talentkonkurranse her på Tangen. Det er veldig underholdende da vi får se masse forskjellig som dans, sang, kunst ... Alt mulig! Det er ikke bare talenter fra skolen som deltar, men flere elever fra nærområdet skoler kunne også delta.

Her var det mange som så på!

I dag var det dans, et magisk triks med kortstokk og jojo triks.

#underholdning #skole #talenter

VG4 Påbygg

Jeg har søkt! Neste år blir det fullt kjør med studier. Grunnen til at jeg velger dette til neste skoleår: Jeg vil gå videre på skolen og lære mer! Jeg vil ikke å ta et friår eller begynne å jobbe enda. Nytt for ca. to år siden er at man kan ta påbygg innen de to årene etter VG3 slutt. Etter VG3 Interiør får vi tittelen "Interiørkonsulent", så vi kan gå ut i jobb hvis vi ønsker det. Jeg lurer på hva jeg skal gjøre etter påbygg, kanskje det blir høyskole (?). 

#skole #utdanning #vg3 #påbygg #vg4

Avspassering og kort skoledag

I dag var det en kort skoledag. Vi sluttet tidlig fordi vi hadde vært en time ekstra på "åpen skole"-dagen. Det var ikke bare det, vi skulle også ut å finne "jobb" (til uke 10 og 11). Jeg har jo fått plass, så da kunne jeg gjøre noen andre ting som å jobbe videre med ungdomskafé plantegningen.

Et inspirerende bilde lånt fra Google

I neste uke skal vi holde på med St. Joseph i Kongens gate (leilighetene), bestillingsliste må lages og kanskje tegne opp nye tegninger. Det blir spennende å se hvordan det blir - ihvertfall hvordan det ser ut i virkeligheten!

#interiør #skole #design

På befaring: KaféJeg har tenkt mye på hvordan innredningen til ungdomskaféen skal være, men av en eller annen grunn klarer jeg ikke helt å bestemme meg. Etter skolen tok jeg en tur innom Samsen Kafé for å få litt inspirasjon til oppgaven. Her var det fint møblert og mange fine farger. Da gjenstår det med å sette sammen & tegne opp rommet ...

#interiør #befaring #kafe #plan

Venterommet til legekontor (hel oppgave)

I dag fikk vi tilbake den første oppgaven i termin 2 som var et venterom til legekontor (offentlig miljø). Vi skulle tenke universell utforming (utformes slik at alle mennesker skal kunne bruke dem på en likestilt måte så langt det er mulig, uten spesielle tilpasninger) og kreative løsninger. De første fargene jeg tenkte på var: Grønn, blå, oransj, gul, rød og jordfarger.  

Stemningskart:

Friskt, beroligende, moderne, avslappende og rent!

Produktkart:

Det skulle også være et lekeareal for barn - Lego Duplo bordet kommer inn. Dette var ganske smart siden byggeklossene kunne oppbevares i midten på bordet og det er plass til 4 barn. Vanndispenser - kanskje noen er tørste eller trenger å kjøle seg ned? Kunstige planter og en fototapet på veggen for å gjøre det friskt og avslappende. Bildelerreter på veggen for å ta igjen fargene til Lego Duplo bordet. TV med nyhetsinfo og viktige ting som de ventende kunne se på. Lette å rengjøre møbler og som passer til alle. 

Plantegning:

Det skal være grått vinylgulv: Det er lett å rengjøre hvis det blir skittent (noe av gulvet forsvant da jeg tok bildet av tegningen). 

Oppriss snitt A - A.

Som "skillevegg" har jeg foreslått en glassvegg på grunn av de i resepsjonen kan ha en oversikt eller se hvor mange det er som venter og det ikke blir for trangt, men åpent. I resepsjonen er det veggpanel og glass helt opptil taket. Det samme har jeg foreslått på veggene i hele rommet.   

Oppriss snitt B - B.

Tegnt i målestokk 1:50 - det ble knøttlite. Her vises den lange veggen med alle de vinduene og pynten i vindusnisjene. Resepsjonen til høyre.

Et nærbilde av ettpunktsperspektivet på frihånd:

Orkidé potteplanter som pynt i alle vindusnisjene.

Ettpunktsperspektivet på frihånd:

Her er rommet, hvor koselig er ikke dette miljøet?

Jeg håper det ikke ble litt stilforvirring (oida). Jeg prøvde å variere litt, og det å finne møblene ... ikke så lett når alt må være for offentlig miljø! Offentlig miljø møbler brukes gjerne av flere personer og det blir mye slitasje. Det må også være god kvalitet og som kan være slitesterkt. 

#interiør #interiørtegninger #tegninger #design #venterom #offentlig #miljø #oppgave #perspektiv

Egentreningsplan

Vi som går på VG3 Interiør har gym en gang i uka (2 timer). I morgen + 3 ganger til, skal vi ha egentrening. De to siste ukene skal vi trene selv siden vi er ute i opplæring. Nå holder jeg på å fylle ut denne lista. Jeg har ikke skrevet noe enda fordi jeg er litt usikker på hva jeg skal trene. Arket ser sånn ut:

Etter egentreningsperioden skal vi skrive en logg/rapport om hva vi hadde gjort, hvordan det gikk og to tester i tall. 

#skole #trening #gym #egentrening #plan

Lærerikt i Photoshop

Å øve på forskjellige øvelser i Photoshop er bare lærerikt og gøy. Det gøyeste er å kunne det. I dag har vi lært å redigere inn forskjellige ting på tegninger og bilder.

Originalbildet tegnt av en tidligere elev:

Gjort om i Photoshop:

Den første oppgaven gikk ut på å sette inn en fototapet på en vegg. Vi lærte å justere farger på ting og å legge på skyggeeffekter. Her har jeg fått på skygger, dekorert veggene med mønster og fototapet, og redigert de to puffene til blå farge.

 

Et rom i kapaline modell lagd av en tidligere elev. Før Photoshop:

Etter Photoshop:

Den andre oppgaven gikk ut på å skifte tapet, dekorere bildet og plassere en dame i et rom. Vi gav henne et navn, Trine heter hun. Hun ville ha en mer urban stil, som dere ser har jeg byttet ut en del på bildet. Bildet på veggen er skiftet ut, ny murstein tapet på veggen.

#interiør #skole #design #photoshop #redigering #urban #modell

Fått opplæringsplass

Dere lurer sikkert på hvor jeg har fått plass ... det er på IKEA! Jeg gleder meg allerede til uke 10 og 11, men tiden går uansett utrolig fort: Etter vinterferien så er det ut i opplæring!

Selv liker jeg IKEA veldig godt, siden det er så stort og de har absolutt ALT. Tenk dere: Alt med interiør, utstilling, design, forskjellige avdelinger, inspirasjon, varelager, steder vi kan spise ...

#skole #interiør #ikea 

Ny oppgave: Ungdomskafé

I denne oppgaven vi fikk utdelt skal vi innrede en ungdomskafé som ligger utkanten av Kristiansand sentrum og er et gammelt fabrikklokale. Kriterier:

 • Skal fungere som treffsted for ungdom 15 - 20 år (1. prioritet) 
 • Skal invitere til sosialt treff 
 • Skal være kafé - ikke kantine

Til innredningen av kaféen skal vi velge en av følgende inspirasjonskilder: Kunst, musikk eller dans/sport.

Plantegning i målestokk 1:50.

Lokalene har ingen vindu. Høyde fra gulv til tak er 3,50m. Her må vi gjøre noe kreativt. Det skal være en universell utforming.

Først lagde vi solmodeller om de 3 forskjellige temaene. Etter det tok vi og valgte et av de temaene. Jeg valgte "kunst". Så lagde vi et stemningskart og etter det igjen tenke ut hvordan vi skulle innrede det.

#interiør #design #kafe #tegning #plantegning

Leter fortsatt

Tiden går og jeg leter fortsatt. Prøver jeg ikke, lykkes jeg ikke. I dag dro jeg ut til Sørlandsparken for å spørre etter et sted som jeg kunne være ute i praksis. Jeg fikk dessverre nei og noen hadde allerede fått plass de stedene. Jeg hadde heller ikke så lyst til å spørre på de stedene som var listet opp på tavla som skulle spørres av den og den personen. Jeg vet at flere også har problemer med å finne et sted, og jeg er ikke den eneste. Kanskje fordi vi er for sent ute? Jeg tror VG1 og VG2 har allerede fått plasser, så står vi kanskje litt igjen. For å si det sånn, så føles det så umulig. 

Låner et bilde fra Google.

#skole #interiør #opplæring #bedrift

Åpen skole og dagen i dag

I går var vi på skolen fra kl. 13 - 20. Kl. 17 - 20 var det åpen skole - mange besøkende. Vi satt og jobbet med oppgaven "venterommet" og det kom mange inn og kikket her og der. Restaurant og matfag hadde lagde masse god mat som vi kunne smake på (smaksprøver). Jeg fikk smakt på Hennig Olsen softis, drops, marengs/pikeskyss, kjøttkake/karbonade (?). Alt var så godt at jeg fikk lyst på mer!

Skiltet som stod utenfor klasserommet vårt.

I dag skulle vi presentere til læreren og levere "venterommet". Det gikk bra med presentasjonen, men det føltes ut som om jeg hadde glemt noe. Jeg rakk å bli ferdig siden jeg hadde gjort mye hjemme i det siste. Jeg jobbet litt med det da kom hjem i 21-tida. Dette leverte jeg: Produktkart + produktliste, plantegning, oppriss (2), perspektivtegning og stemningskartet. Jeg har vært inne på It's learning og den neste oppgaven vi skal innrede er en ungdomskafé!

#interiør #design #skole #oppdrag #oppgave

Husk åpen skole kl. 17 - 20 i morgen!

Vi har fri i morgen tidlig, men begynner litt senere på skolen (i ettermiddag), kl. 13 - 20. Grunnen til at vi begynner senere, er at det skal være åpen skole fra kl. 17 - 20. Alle som besøker skolen får garantert mye fint å se på! Om du ønsker veiledning til hva og hvilken linje(r) som er interessant å studere når du begynner på videregående?

Vi som går VG3 Interiør har mange fine og kreative tegninger + trendplakater hengende på veggen i klasserommet. Kom gjerne innom VG3 Interiør på Tangen videregående skole for å se hva vi holder på med!

#skole #interiør #design

Helhetlig leilighet plan og perspektivtegning

Dere finner produktkartet over møbler, ting og lamper HER. I dag fikk vi oppgaven tilbake. Ble ganske fornøyd, siden dette var den siste oppgaven i 1. termin og jeg fikk en bra karakter (tenkte å gjøre alt kreativt og funksjonelt).


Plantegning.


Perspektivtegning 1. punkts (frihånd).


Lysplan.


... og alle symboler for lys.

- Hva synes dere om oppgaven?

#interiør #leilighet #design #tegning #plantegning #perspektiv #perspektivtegning

Offentlige møbler og belysning - forhandlere

MØBLER

 • www.vitra.com
 • www.hag.no
 • www.edsbyn.com
 • www.savo.no
 • www.offect.com
 • www.foraform.com
 • www.dubab8.com
 • www.helland.no
 • www.fredericia.com
 • www.erik-joergensen.com
 • www.arper.com
 • www.modart.se
 • www.artifort.com

BELYSNING

 • www.artemide.com
 • www.grupoblux.com
 • www.deltalight.de
 • www.erco.com
 • www.flos.com
 • www.fontanaarte.it
 • www.foscarini.com
 • www.iguzzini.com
 • www.ifoelectric.com
 • www.louis-poulsen.no
 • www.luceplan.com
 • www.nemo.cassina.com
 • www.oligo.de
 • www.ingo-maurer.com
 • www.prandina.it
 • www.santacole.com

Om noen linker ikke funker, si ifra så får jeg endret det. 

Å tegne i perspektiv

Jeg var ikke så flink til å tegne perspektiv før, men da jeg leste dette lærte jeg mye. Etter det tok jeg og tegnet kjøkkenet hjemme på frihånd for å se hvordan det egentlig ble. Jeg synes det var lett å forstå det som var skrevet i boka, så da tok jeg likegodt disse bildene av boka for å vise hvordan man tegner perspektivtegning.

Perspektiv betyr å se inn i.
Perspektivtegning betyr å tegne slik at bildet ser ut som virkeligheten.

Her er et bilde som viser hvordan man tegner i perspektiv. Vi har en horisontlinje og et forsvinningspunkt. En horisontlinje trekkes alltid som en vannrett linje. Et forsvinningspunkt er det punktet der parallelle linjer som strekker seg bort fra - tilskueren møtes.

#perspektivtegning #perspektiv #tegning #3D

Utdanningsmesse i Kristiansand

Kl. 09:00 begynte utdanningsmessen tautdanning.no som var på Gimlehallen i Kristiansand. Jeg var ganske tidlig ute, så jeg ventet ved inngangen. Skolen vår var påmeldt, vi registrerte oss på e-post for noen dager siden, og senere fikk vi en inngangsbillett på mobilen som vi kunne vise til vaktene for å komme inn.

Utstillere på messen var norske og utenlandske universitet og høyskoler, folkehøyskoler, private og offentlige institusjoner, organisasjoner, fagutdanninger, opplæringskontor, videregående skoler og bedrifter. 

Noen kataloger og brosjyrer:

Et kart med oversikt over hvor deres stand var. Uten denne hadde jeg nok gått meg vill. 

Etter utdanningsmessen sitter jeg nå på skolen og gjør litt skolearbeid før timen(e) begynner. 

#utdanningsmesse #kristiansand

Helhetlig leilighet (produktkart)

Oppgaven om "helhetlig leilighet" har jeg ikke fått tilbake enda, men jeg legger ut noen produktkart(er) til leiligheten. Dette oppdraget gikk ut på å innrede en helhetlig leilighet.

 

KUNDEN
Kunden er en nyskilt mann på 38 år. Han har nettopp flyttet ut av sitt tidligere hjem uten noen møbler. Han har god økonomi og ønsker ikke å dele opp det store rommet med faste vegger siden han trenger fleksibilitet. Han får besøk av barna på 3 og 8 år (som jeg foreslår er jenter) annenhver helg. Han ønsker at denne nye leiligheten skal passe når han får besøk av venner og par, og samtidig passe til familielivet når barna er på besøk. Dette vil han beholde: Vindfang og liten gang i 1. etasje (trenger ikke faglig hjelp her). 

 

LEILIGHETEN
Selveierleilighet, 2. etasje. Ca. 85 m2. En stor, gammel bygning. Kjøpt som råbygg og ikke oppdelt til leiligheter før. Bygd på slutten av 1700-tallet og ligger i en ganske stille gate midt i byen. To innganger: Hovedinngang gate (vis-a-vis et hotell mot en bygate m/trafikk) og en biinngang hage i 1. etasje (fin felles hage i et indre rom, atrium). Det er 5 vinduer vendt mot NORD og 4 vinduer vendt mot SØR: BH 80 cm, 1200 X 1800. Det er trapp og pipe. Vann og avløp ligger klart. Det er panelovner under vinduene. Det kan settes en eller flere lettvegger rundt trappeoppgang. Takhøyde: 3 meter. Er fra før av: Vegger og himling: Trepanel og hvitmalt. Gulv: Bred, enkelt, malt furuplank. 
Se plantegningen HER.

 

ANALYSE
Først tok jeg en analyse, så har jeg tenkt før jeg begynte å skisse: Praktiske og smarte løsninger, avlastning og muligheter til forvandling. Oppbevaring, funksjonelle og kreative løsninger. For å starte, har jeg tatt en titt på himmelretningen på plantegningen. Jeg har delt leiligheten inn i soner for å ha en bedre oversikt. Jeg har valgt å ha kjøkkeninnredning mot sør (det er vann her), stue og soverom vendt mot nord.

Stilen som jeg foreslo var en blanding av klassisk, urban og "fargerik".

Produktkart kjøkken

Jeg foreslår en kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Det er en enveis kjøkkenløsning, ca. 3 meter langt. Det er litt lite med arbeidsbenk, men det kan være smart å foreslå en trukket ut kjøkkenbenk (som et bord). Jeg foreslår en spisestue til 6 personer, siden han (kanskje) ofte får besøk av par, venner og barna. Da er det ekstra koselig å sitte rundt bordet og god plass til å spise sammen. Som vindusavskjerming foreslår jeg liftgardiner. De har fargene lys grå, vinrød og mørk grå. Jeg kan også foreslå persienner som vindusavskjerming ute, da det kan være lettere å justere lysstyrken med en fjernkontroll.

Produktkart stue, soverom og bad

Flere av møblene jeg har valgt, har flere funksjoner. Eksempler på dette er kjøkkenbenken som kan forlenges/trekkes ut så det gir større arbeidsbenk, køyesengen kan dras ut så det blir en arbeidsplass eller en ekstra seng, sofaens arm kan åpnes så det går an å oppbevare puter i, TV-benk reolen har en "dør" som kan skyves til venstre og høyre for å skjule TV-en/hyllene ?

Produktkart leilighet belysning

Forslag til lamper! Her har jeg tatt med noen mørke og lyse lampearmaturer. Belysning kommer i eget lysplanark, men jeg har foreslått godt allmennslys, arbeidslys og effektbelysning. Som f.eks på malerier er det lamper som lyser mot maleriet for å gi det sin glød og en stemning.

Flere tegninger kommer senere: Plantegning og frihåndsperspektiv.

#interiør #produktkart #kjøkken #stue #soverom #bad #design

Fargeinspirasjon og ny oppgave

Først vil jeg begynne å si at denne siden her: design-seeds.com gir meg så mye inspirasjon til farge og valg (anbefaler alle å titte innom).

I dag leverte vi inn helhetlig leilighet (siste oppgave i termin 1) og begynte på neste oppgave: Venterom (første oppgave i termin 2). I denne oppgaven skal vi lage et stemningskart, produktkart, plantegning, minst ett oppriss og en frihåndsperspektivtegning.

Venterommet er ekte og ser sånn ut:


Det ligger forresten i Arendal et sted.

I termin 2 begynner vi å jobbe med offentlig bygg siden vi har vært igjennom alle rom i hus (entre, stue, kjøkken, bad og soverom).

#interiør #design

Perspektivtegning soverom

Denne oppgaven gjorde vi litt for lenge siden (i høst). Vi skulle lære oss å tegne frihåndsperspektiv i 1. punkts og 2. punkts. Jeg var ikke så flink til det, men det ble litt rart da jeg var ferdig med begge tegningene. 


Jeg har ikke tegnt denne plantegningen. 


Person 1 ser 1. punkts perspektiv.


Person 3 ser 2. punkts perspektiv.

#interiør #soverom #perspektiv #design #tegning

En vanlig skolehverdag

Hvordan er en vanlig skolehverdag, spør du meg? Min skolehverdag er slik: Aller først står jeg opp og rer senga (alltid). Går ned og kler på meg. Tar en tur innom badet for å stelle meg. Spiser og lager frokost (klarer ikke å komme meg ut før jeg har spist frokost, en vane?). Lukker skolesekken og plukker opp ting jeg trenger å ha med underveis. Tar på meg yttertøy, går ut til busstoppet og venter på bussen. Skolen begynner tidlig, men på onsdagen en time senere.

I dag begynte skolen igjen. Første skoledag etter juleferien. Ikke vandt med å stå opp så tidlig igjen, skulle ønske juleferien hadde vært lengre. Og det å ta en buss som gikk to kvarter tidligere ... kom jeg tidsnok på skolen og kunne slappe av litt før timen begynte. Dagen i dag ble brukt til å lage ferdig belysningsheftet (eller bok) og jobbe videre med den store leiligheten. Jeg var godt igang med den, fordi jeg hadde tenkt på hele oppgaven i hele juleferien. Snart klar til å tegne inn med tusj og begynne på lysplan.

Plantegningen uten møblering ... Så er det at vi ikke skal dele rommene med vegger. Kreative løsninger kommer litt senere.

#interiør #design #plantegning #skolehverdag #skole

Julefrokost, siste skoledag før jul

Kl. 09:00 hadde vi julefrokost i klasserommet. Før det hjalp vi til å dekke på bordene. Alle tok med seg litt pålegg hver og noe å drikke. Klasserommet var julepyntet. Pultene ble satt opp som langbord og fargene var hvitt, sort, sølv og rødt.    


I går hadde flere i klassen tegnt og malt opp en søvnig + glad julenisse på en rull klistret på verandadøra som sa: "Hoho! Hoo!". Koselig å se dette i dag (selv om det er siste skoledag før jul)!


Vakkert pyntet julebord. I en "gaveeske" lå det en julepresang til oss fra lærerne. 


Velkommen til interiørklassen, der det kreative skjer!


Ingen jul uten julebrus! Vi skulle gjerne ha hatt en quiz med premie (se øverst på bildet), men det hadde vi ikke tid til. Noen skulle til kirka som begynte kl. 10 (?) og noen skulle på jobb ... Det ble en liten, kort og spesiell siste skoledag.

Dere må lure på hva som er inni denne?

Vi fikk dette som julepresang:

Et Kinderegg (sjokolade og overraskelse). Jeg fikk en motorsykkel, men alle andre fikk forskjellige leker.

En engel (pynt som man fester på klær). Synes denne var kjempefin!

Siste bildet i dette innlegget er et juletre som står på Tangen VGS i 1. etasje. Og da var dette innlegget slutt. Sist, men ikke minst, vil jeg ønske alle sammen en riktig god jul og godt nytt år, så sees vi i det nye året 2015. Håper også at dere vil følge bloggen min i juleferien.

#jul #julepynt #julestemning #interiør #skole #sisteskoledag #2014

Juleverksted: Papirbrettet julestjerne

I dag hadde vi juleverksted i klasserommet med julemusikk. Det var nest siste skoledag før jul, så hva med å ha det litt koselig? Vi lærte å brette julestjerner på en helt uvanlig måte. Da jeg så den første gang, synes jeg den så ganske avansert ut å lage. Etter å ha laget en selv, var det ikke så vanskelig likevel. Gøy å prøve ut nye ting! 

Du trenger:
- 6 - 10 ark (samme hvilken størrelse)
- Blyant
- Linjal
- Limstift
- Saks/papirkutter 
- Noe til å henge opp med 


Først tar du en bunke med 6 ark (her har jeg brukt A4-ark) og kutter de opp kvadratisk. Mitt tips: Bruk 6 ark, fordi 10 er litt for mange. Brett arket diagonalt to ganger så det blir en trekant (se bildet).


Strek opp 1,5 cm mellom hver av strimlene (6 eller 7 linjer). Jeg har brukt 7 linjer. Bruk linjal til å få det likt på alle sammen.  


Bruk papirkutter eller saks og klipp etter strimlene. Pass på å kutte den siden som er to sammen på, ikke den med brettet kant.


Dra forsiktig arket fra hverandre slik som vist på bildet. 


Begynn å lime innerst kant i kant med limstift. Lim annenhver strimmel sammen. 


Du gjør det samme på den andre siden (snu når du er ferdig).


Etter at du er ferdig med en og en, kan du lime den sammen bunn mot bunn og det ytterste mot den ytterste kanten.


Der har vi det ferdige resultatet.


De fleste i klassen hang opp sin ferdige julestjerne, og den helt til venstre er min. Som dere ser, så burde jeg ha tatt 6 stk istedenfor 10 stk (vet det er mange, litt kaos der). Og det ser litt rart ut på bildet ...

Fant forresten en lignende video om dette her (på dansk):

#papirbretting #julestjerne #julestemning #diy #design #interiør

Siste uke på skolen i 2014

Vel, overskriften høres kanskje litt merkelig ut (?). Det er siste uke på skolen før juleferien, tiden går fort! I denne uka holder vi på med helhetlig leilighet og belysningsoppgaven. Målet er å bli ferdig med boka om belysning i denne uka, men det ser ut som de fleste ikke er ferdig (kundeoppdraget ble litt utsatt så vi jobbet med det istedenfor).

Nå er det sånn at jeg sitter mye hjemme og jobber med dette. Det kommer til å bli minst 10 sider! Håper jeg blir ferdig i morgen, men hvis ikke så får vi sikkert jula å gjøre ferdig den oppgaven.

#interiør #belysning #oppgave

Belysning

I dag hadde vi om belysning. Vi skulle lage vår egen oppslagsbok som vi senere kan bruke i forbindelse med alle oppgaver. Nå har vi allerede laget et hefte om vinduer og dører, så det blir ganske lett å lage en slags oppslagsbok i denne oppgaven. Formatet vi skal lage er i A5 eller A4 (jeg valgte A4).

http://photos-h.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10860154_1517051951915119_135232769_n.jpg
Her er et bilde av forsiden, men av en eller annen grunn fikk jeg bildet skrevet i A3 ... vel, da får det være den nye forsiden på permen min siden den var så fin.

Overskriftene vi skulle ha med:

 1. Forholdet mellom farge og lys
 2. Fargetemperatur
 3. Utnyttelse av dagslyset
 4. Forskjellige typer belysning
 5. Ulike typer lyskilder
 6. Ulike lampetyper
 7. God belysning i ulike rom
 8. Lys som stilskaper
 9. Lysplan
 10. Oversikt over måleenheter

#interiør #belysning #lys #lyskonsulent

Innrede en hel leilighet

Ny oppgave: "Innrede en hel leilighet". Først starter vi med å analysere, så begynner vi å etterhvert tegne skisser. 3 punker som er viktig i denne oppgaven:

 • Helhetlig stil
 • Funksjonelle/flerfunksjonelle løsninger 
 • Kreative løsninger av rommet


Plantegningen i mål 1:50:

Det er en selveierleilighet i en stor og gammel bygning som ikke har vært oppdelt til leiligheter før. Det er en leilighet som ikke skal deles opp med faste vegger siden kunden trenger fleksibilitet. Det kan kun settes opp en eller flere lettvegger rundt trappeoppgang. Bygningen er fra slutten av 1700-tallet. Den ligger i en ganske stille gate midt i en by.

#interiør #leilighet #plantegning

Presentasjon til kunden

Hvordan skal jeg si det ... Det gikk ganske bra, men jeg burde kanskje ha begrunnet mer. Kunden og lærerne ble kjempe fornøyde! Jeg hadde ikke forberedt denne presentasjonen, så det ble litt rart noen steder. Skulle ønske det kunne gå bedre, men jeg er glad den var ferdig.

Så lang var min presentasjon!

#interiør #design #kundeoppdrag

Snart presentasjon til kunden

Ca. kl. 11 kommer kunden, nå forbereder vi oss på en muntlig framføring! Jøye meg, vet ikke om jeg gruer eller gleder meg. Gjør dette alene, så det er litt skummelt. Her er forsiden av presentasjonen min:

Lærerne kommer til å se på oss, men vi gjør det bare for dem og kunden, heldigvis. Etter framføring skal kunden få med seg minnepennen for å senere se på det igjen. Håper det blir en bra framføring, nå gjelder det!

#interiør #kundeoppdrag #design #entre #kjøkken #soverom #stue #bad

Travel skoleuke

I denne uka holder vi på med kundeoppdraget. I dag skulle vi egentlig framføre det for kunden, men det ble dessverre avslått. Kunden foreslo til tirsdag. Vi jobbet med kundeoppdraget i hele dag, og nå ligger jeg godt an eller? Plantegning, oppriss, aksonometri og produktkartet er ferdig, nå mangler fargelegging og en PowerPoint som vi skal presentere for klassen som en øvelse før kunden kommer. Denne er jeg ikke ferdig med, må skanne inn tegningene og legge til stikkord. Jeg lurer bare på om jeg blir ferdig med hele oppgaven i morgen om vi får mere tid.


St. Joseph bygget ligger i Kongens gate.

Har jobbet mye med oppdraget hjemme også for å bli ferdig. Må ta dette seriøst da dette er en ekte kunde. Tegningene legger jeg ut når jeg er ferdig med oppgaven (som vil si om noen dager).

#kundeoppdrag #interiør #innredning #design

Gjør det selv - kjøkkenforslag

I 1. time og 2. time hadde vi lekseprøve. Det gikk veldig greit siden jeg hadde lest så godt + trengte egentlig ikke to timer på den. Lett som bare det.

I timene på skolen jobbet vi videre med kjøkkenforslaget. Det skulle leveres i dag, men jeg rakk det ikke. Akkurat nå synes jeg litt synd på meg selv, siden jeg plutselig hadde gjort hele kjøkkenoppgaven alene (føles ut som det). Det er ikke alltid lett å måtte bestemme og ta raske avgjørelser når denne kjøkkenoppgavedelen skulle leveres inn på så kort tid. Begynte på kjøkken på fredag. Gjorde ingenting i helga, men begynte å tegne på mandag. Jeg klarte å tegne en liten plantegning til kjøkken, oppriss og aksonometri. Snart må jeg også begynne på produktkart og den skriftlige delen til kunden om forslaget til kjøkkenet. Og alt det kunne jeg umulig rekke å gjøre ferdig i dag ... 


Her har jeg tegnt aksonometri av kjøkkenet. Opp til vinduet var det 70 cm, kjøkkenbenk på 90 cm. Kjøkkenbenken kunne brukes til å lage mat eller at to personer kan sitte å spise sammen. 


Valgte å tegne plantegningen og opprisset på et A3 ark i målestokk 1:25.


Oppriss av kjøkken. Komfyr med innebygd liten oppvaskmaskin. Frittstående mikrobølgeovn. Helt til høyre under kjøkkenbenken en integrert kombiskap kjøl/frys.


Snart ferdig aksonometri, mangler bare noen farger til veggene.

Dette er et kjøkken fra Strai Kjøkken som heter Uni Komfort. Kanskje til en standard god pris?Følg meg gjerne på Instagram for mer oppdatering! > cindyzhzh.

#interiør #kjøkken #design #tegning

Første lekseprøve i morgen

Mobilblogg

Da jeg kom hjem tegnte jeg litt videre på kjøkken (kundeoppdraget). Jeg måtte tegne det selv siden hun jeg jobber sammen med ikke var på skolen.

Nå sitter jeg på sofaen og leser til den første lekseprøven om senger og tekstiler. Håper bare at jeg klarer å huske alt som ble lest siden det er et kapittel om det. Har skrevet 5-6 sider om hva kapittelet handler om, så da håper jeg det er lettere å huske.

Forresten, et innlegg uten bilde(r) er kjedelig så da poster jeg et oppriss av kjøkkenet jeg holder på med nå:

Stemningskart til St. Joseph leilighet

Nå har jeg laget et stemningskart hvor jeg viser hva jeg tenker på når jeg skal innrede leiligheten L-107. Fargene som prosjektet "St. Joseph" skal bruke har jeg tatt med. Fargene ble litt inspirert av interiørtrenden global mix. De ville ha det fargerikt. Husker kunden sa litt om dette da de var på besøk.

Stemningskartet er en veiledning og inspirasjon til senere løsning av oppdraget. Det kan hende at vi ikke bruker alle fargene i møbler og interiør, men det hadde vært kult om litt av de forskjellige fargene kommer i forskjellige miljø.

#interiør #stemningskart #design #leilighet #kundeoppdrag #interiørtrend #globalmix

Foreslå kjøkkeninnredning

Vi jobbet med en av de to nye leilighetene i dag. Timene ble brukt til å tenke ut nytt kjøkken fra Strai Kjøkken til kunden. De små leilighetene fikk gruppene på to, og de andre på tre fikk den store. Vår gruppe fikk var den minste.

Litt om leiligheten:
Kjøkkenet er ganske lite, og det kunne vi ikke flytte på. Dette går i ett: Kjøkken, stue og soverom (skal heller si sovehjørne som høres bedre ut i dette tilfellet). Ellers er det et lite baderom og en liten vindfang med skyvedør ut til det store rommet. Et skap utenfor leiligheten (lurer på hva det skal brukes til?).  


L-107 på 29,5m2 (+bod 2,5m2).

Jeg har tenkt mye på hvordan kjøkkenet skal være. Da er det bare å lage ferdig plantegningen eller en bit av kjøkkenet, oppriss og kanskje aksonometri når det er klart.

#interiør #kjøkken #kundeoppdrag #leilighet

På befaring: St. Joseph

Nå har vi kommet så godt i gang med kundeoppdraget "St. Joseph" i Kongens gate i Kvadraturen. Vi fikk se bygningen i virkeligheten og de fleste av oss hadde knipset flere bilder og skrev ned stikkord for å huske hva som ble sagt. Vi fikk også en omvisning flere steder i 1. etasje og i kjelleren.

http://bloggfiler.no/zhuo.blogg.no/images/451443-7-1416510345683.jpg

http://bloggfiler.no/zhuo.blogg.no/images/451443-7-1416510562827.jpg


Alt var gammelt. Nå holder de på å rive ned alt og bygge opp nytt. Ute her har de foreslått balkonger og kanskje benker.

http://bloggfiler.no/zhuo.blogg.no/images/451443-7-1416511171974.jpg

http://bloggfiler.no/zhuo.blogg.no/images/451443-7-1416511094102.jpg


Vinduene var veldig høye. Høyde fra gulv til vinduet var på ca. 70 cm. Fra gulvet opp til taket på ca. 2,70 m.

Kunden sa at vi skulle få nye leiligheter å innrede. Jeg synes det var greit å bytte ut det, siden jeg synes det var en stor utfordring å innrede leilighet L-103. Leilighetene vi så på i dag, skulle vi innrede. Det var ikke så stort da kjøkken og stue ligger i ett. Men, så er det felles kjøkken, treningsrom, spillrom, vaskeri, lobby ... å ta i bruk. Da blir det mer trivelig å være sosial.

#kundeoppdrag #leilighet #interiør #kvadraturen

Strai Kjøkken - kjøkkenet i leilighetene

I dag har vi vært på Strai Kjøkken som ligger i Avenyen, Sørlandsparken. Vi så på kjøkkenet som skulle være innredet ferdig i leilighetene som vi nå jobber med til kunden. Hvit og høyglans var det. Vi fikk også sett litt på fronter, benkeplater og kjøkkenknotter.


Vi kan foreslå en annen type benkeplate også. Her er en prøve. 


Kjøkken i 3D design - forslag.


Mange fine kjøkkenknotter.

Litt senere kommer det et innlegg med bare bilder fra forskjellige utstillinger, hold dere oppdatert!

#interiør #kjøkken #strai #kundeoppdrag #inspirasjon

Ferdig "romvirkninger" modell

På onsdag 12. november ble vi ferdig med kapalinemodellen. Fokuset var "romvirkninger", så møblene og andre pynteting var ment som en dekorasjon (også som kunne gjøre rommets virkning). Se hvor fint det ble da vel!


Et siste strøk hvitmaling og lister på gulvet.


Ferdig modell.

Så var det PowerPointen:

Framføring i dag. (utsettes). Litt senere skal vi dra til Strai Kjøkken og IKEA for å se på ulike praktiske løsninger så vi får inspirasjon til å jobbe videre med oppgaven til kunden.

#interiør #kapaline #stue #møbler #design #romvirkninger

Ferdig med dokumentasjonen "Puter i tiden"

Det som skulle leveres inn i dag var: Skisser, arbeidstegning,  litt om stilepoken + fakta om bildet vi hadde valgt og bilder i arbeidsprosessen. Jeg fikk laget et hefte på ca. 11 sider (?). Noe av det jeg har tatt med er dette:


Viktig å vise arbeidsprosessen i bilder og tekster. Det kan si litt om hvordan man har kommet fram til løsningsforslaget. 


Louis Comfort Tiffany har designet bildet som jeg valgte å ha på puta. Det var et glassmaleri, veldig kjent også. Derfor har jeg valgt å skrive litt om bildet og designeren.

#dokumentasjon #puter #kunst #artnouveau #stilepoke

Romvirkninger i prosess og kundeoppdrag

Vår prosess i bilder - her kommer bildene fra onsdag 12. november:


Vi skjæret ut så det skulle bli til vinduer, brukte kartong til vinduskarmer.


Sofa laget av Camilla og sofabordet av Caroline (og samarbeid).


Utprøvinger som å ha 3 høye vinduer på veggen til venstre og 2 store vinduer på den lange veggen.

Vi får sikkert mer tid på denne oppgaven litt senere, men i neste uke holder vi på med noe helt annet da vi har fått kundeoppdrag som vår neste oppgave. Vi skal innrede St. Joseph i Kvadraturen, Kristiansand (som før var sykehus) for HSH Entreprenør. Nye leiligheter skulle fokuseres på en ung målgruppe, nytt, unikt og skreddersydd boligkonsept. Dette blir så spennende! Vi kommer til å bli delt inn i grupper og samarbeider med å innrede en av de to leilighetene på BRA 30,5 m2 / 33,5 m2.


Flere bilder kan sees HER.

Mer informasjon om dette kommer senere!

#interiør #modellbygging #kapaline #utprøvinger #sofa #sofabord #kristiansand #kundeoppdrag

Arbeidsprosess og "Soverom og tekstiler"-oppgaven

I dag skulle egentlig oppgaven "Soverom og tekstiler" innleveres, men siden alle ikke var ferdig med oppgaven, kunne vi få noen timer på mandagen også. Jeg ble ferdig med oppgaven i dag, siden jeg brukte tid på den hjemme i går. Jeg har fargelagt med fargeblyantene siden jeg ikke var helt flink til å bruke Promaker-tusjene enda (det med teknikk, å få det fint). 

Min arbeidsprosess:

Se hvor mønstret fondveggen med fototapeten var ... Godt å få den forenklet litt, så voldsom den ble da.


Sånn ja. Mye bedre å forenkle veggen.


Detaljer.


Materialkartet - sånn ville jeg ha det. Nummerering og hva det er bilde av = veldig viktig å ha med.


Dette ble brukt til å lime på kartongen: Limpistol, RX-lim og limstift. Må si at limpistolen var kjempebra. Parketten som veier en del, sitter som den skulle (håper den ikke faller av). 

Resten av oppgaven min henger på veggen:

#interiør #materialkart #design #soverom #nordisk #stil

Jobbe videre med oppgavene

I denne uka har vi som mål å bli ferdig med oppgavene "Romvirkninger" og "Soverom og tekstiler". I dag ble timene brukt til å jobbe videre med oppgavene (som også overskriften henviser til).   


Vår gruppe la på "parkett" gulv. Disse ble før brukt til persienner (?) som nå har gått til å bli parkett. Når de skulle ligge tett i tett, måtte vi sage litt for å få målene til å stemme.


 


Materialkartet kommer snart på plass. Må bare få plassert alt og ja, det skal være virkelige materialer der. Har blant annet teppeprøve, parkett, tapet, gardiner, sengesett, putestoff og en malingsprøve. Skulle gjerne ha et hvitt teppe, men så ble det et lysgul aktig teppe ... (hva skal jeg gjøre når det ikke er hvitt?)


Fant en parkett som passet inn (ble litt fargeavvik sammenlignet med stemningskartet).


Holder på med å tegne et soverom i to punkts perspektiv (konstruert). For å kunne tegne dette har jeg brukt et A3 ark + et ark på venstre og høyre side da jeg har forsvinningspunkter som hjelpelinjer/streker.

#interiør #kapaline #romvirkninger #tekstiler #soverom #tegning

Romvirkninger

På onsdag jobbet vi med romvirkninger. Vi ble delt i grupper der vi tegnte skisser og prøvde å få dybde, bredde og høyde i rommet. Etter det bygde vi en modell sammen i kapaline som så sånn ut:


Modell i målestokk 1:10. Bredde: 350 cm. Dybde: 550 cm. Høyde: 240 cm. Senere skal vi sette på vinduer, tapet, gulv og lage møbler.


Jeg lagde en TV og en TV-benk.

Møblene skulle ikke fokuseres mest på, det var romvirkningen. Vi holder på med denne oppgaven mandag og onsdag.

#interiør #kapaline #bygging

Ferdig "Art nouveau" inspirert pute

I går kveld hadde jeg ingenting å gjøre, så da valgte jeg å jobbe videre med puta inspirert av stilhistorisk periode jeg hadde valgt, Art nouveau. Det tok ikke så lang tid å få den ferdig. Synes det var greit å gjøre det hjemme enn å bruke tid på skolen (siden det er 4 - 5 symaskiner og er ca. 13 i klassen ...).


Knappenåler var fint å ha som holdt stoffene sammen.


Symaskinen.


Her har jeg brukt en del knappenåler for å holde stoffene på plass.


Har bare brukt to typer stoff på denne puta + fotoprinten i bomull.


Nærbilder som viser hvordan jeg har sydd.


Åpningen i bunnen.


Ferdig resultat: Framside.


Ferdig resultat: Bakside.

#interiør #artnouveau #fotoprint #design #inspirasjon #tekstil #bildeshoutnovember

Pute inspirert av stilhistorisk periode

Denne oppgaven gikk ut på å designe og sy en pute inspirert av stilhistorisk periode. Fotoprinten i bomullstoff har jeg allerede skrevet ut, kjøpt pute i størrelse 40X40 cm og stoff (kunne velge mål selv).

Pute og stoff fra Stoff & stil. Vakuumpakket pute.

Først klippet vi ut størrelsen på puta i et "matpakkepapir" (eller hva den rullen kalles). Tegnte på mønster og hvor vi skulle ha fotoprinten.  

Fotoprinten i midten.


Sydde sikksakk rundt alle kantene på stoffene.

Jeg skulle egentlig sy på glidelås, men det hadde de ikke ... Da blir det knapper. Jeg har tenkt å sy fotoprinten på det hvite stoffet og på baksida skal jeg ha mønsteret.

#interiør #pute #sy #design #stilhistorie #fotoprint #bildeshoutnovember

Stemningskart nordisk soverom

Å lage et stemningskart er som å finne en vei til inspirasjon. Vi finner ting og møbler som skal inspirere det vi senere skal gjøre i oppgaven. Det skal skape en stemning mellom bilder, farger, kanskje ting og materialer i tekstur. Det skal henge sammen. Alt er åpent og lov å ha med når man lager et stemningskart (også noen ganger kalt moodboard). Det skal gi oss som en inspirasjon til senere bruk av oppgaven.

Hva har jeg valgt og hvorfor?
Jeg har valgt å lage et forslag til et nordisk soverom. Det var helt åpent hvilken stil(er) man kunne velge. Siden barna deres har flyttet ut, har de kanskje god råd, så da kan de bruke den gode økonomien på å innrede et moderne, lunt og rolig soverom med nøytrale farger. Jeg tenkte litt på årstiden også. Den nydelige høsten: Greiner, blader og den nordiske stilen.

Tekstiler i interiør

Nå holder vi på med tekstillære i stilhistorien og i interiør. Litt av hva vi har gjort i dag:


Vi fikk tekstilprøver (garn og stoffbiter) som vi limte inn i et hefte med forklaringer.


Til venstre: Heftet jeg har laget om vinduer og dører. Til høyre: Heftet om tekstillære som vi limte på.


Oversiktlig "oppslagshefte" blir det vel senere. 


Dette var puteoppgaven som vi skulle gjøre, men vi fikk ikke gjort det i dag da vi hadde historie om reformasjonsbevegelsen i stilhistorien. Til venstre: Oppgaven. Til høyre: Fotoprinten i bomullstoff som jeg senere skal ha i puta.


I interiør fikk vi en ny oppgave: Soverom og tekstiler. Vi skal møblere et soverom med en dobbeltseng for to, lage et stemningskart, farge- og materialkart med ekte "prøver" (med ekte mener vi en tapet med tekstur, overflater og farger), konstruere 2-punkts perspektiv av soverommet og dokumentere vårt forslag. På bildet ser dere oppgaven, plantegningen (soverom 1 er det vi skal tenke på) og solmodellen (idéer). 

#interiør #interiørtegninger #pute #fotoprint #tekstillære #tekstiler #stemningskart

Art Nouveau inspirert

I stilhistorien holder vi på å lage puter inspirert av en tid i stilepokene. Jeg har valgt Art nouveau (jugend) som varte ca. 1890 - 1910. Bildet jeg har valgt er et glassmaleri som heter "View of Oyster Bay", og designeren er Louis Comfort Tiffany. Han var en amerikansk kunstner og designer, arbeidet mye med kunsthåndverk. Mest kjent for sitt eget arbeid med farget glass.

På tirsdag dro vi ut til Stoff & stil for å kjøpe puter og stoff. Det var mye fint å finne der og jeg har allerede funnet det stoffet jeg trengte. Vi starter med å sy puter på torsdag, så det gleder jeg meg til.

#interiør #pute #sy #art #design

Styling for katalog og magasin

Denne oppgaven var delt i oppgave 1 og oppgave 2. I oppgave 1 gikk det ut på å style ulike sofaer i miljøer for fotografering og fotoet skulle brukes i katalogen for å fremme salg. Det skulle rettes mot to ulike målgrupper. 

Valgte to sofaer med ulik stil fra en møbelkjede. Jeg har valgt sofaene fra Skeidar. Rundt disse sofaene lagde jeg et miljø som gjorde at møblene ble mer tiltrekkende. En vegg med fototapet, "murvegg" - tapet, gulv og tepper. Sofabord, lamper og pyntegjenstander som passer til stilen. 


Urbansk stil.


Nordisk stil.

I oppgave 2 skulle vi jobbe sammen med en fotograf der vi skulle style 2 sofaer for ELLE Interiør. Bildene skulle brukes i en reportasje om sofaer. Siden dette var et moderne magasin, var det naturlig å velge sofaer som var moderne og framtidsrettet. Tenkte meg at dette skulle fotograferes i studio. Vi kunne velge to av disse nye trendene: Global mix, nordisk natt, harmonisk dristighet eller tradisjonell spenning.


Harmonisk dristighet.

INSPIRASJON: Denne trendretningen handler om å være modig på en beroligende, stille måte. Det gjør retningen spesiell er hvordan man utelukkende kombinerer de grå fargene med andre grå, beige eller lysebrune nyanser. Dermed skapes et monokromt uttrykk. Stilen er minimalistisk.
FARGER: Gråfarger, fra lyst til mørkt, varme og kalde nyanser, div. beige toner, lys brun, mørk brun, lys gul.
INTERIØR: Møbler og interiør nærmest smelter sammen, runde former, lyst tre, matte overflater, glimmer effekter, skandinavisk design, retningen preger både møbler og små interiørprodukter, komfort. 


Nordisk natt.

INSPIRASJON: Fargene er mørke, nesten sorte og stilen er ren og nordisk. Det er et mørkt tema, uten å være dyster og som skaper rammen om en nordisk natt.
FARGER: Burgunder, mørk antrasitt grå, marine, mørk lilla, nesten sort, mørk grå/blå, litt hvitt som kontrastfarge. 
INTERIØR: Minimalisme, inspirert av japansk stemning og kultur, sensoriske detaljer, ensfarget. Alt er laget i Photoshop med perspektivinnlevelse. Jeg satt hjemme hele helga for å få gjort oppgaven ferdig til i dag. Av og til synes jeg tidsfrister er så vanskelig å holde, i og med vi har flere ting å gjøre samtidig og det må leveres samtidig (gjør som oftest ting ferdig fra helg til helg, så har ikke nok fritid til noe annet). Skulle ønske vi hadde fått bedre tid. I dag fikk vi noen timer til å gjøre den ferdig, og jeg har også skrevet en skriftlig del på ca. 1000 ord over hva jeg valgte som produkter, fra hvilken butikk og pris. Målgruppe og hvordan jeg har fått til den har jeg også tatt med. 

#interiør #styling #sofa #stue #design #tradisjonell #urban #nordisk #harmoniskdristighet #nordisknatt #trender #photoshop #katalog #magasin #ELLE #foto

Egen arbeidsplass (hel oppgave)

I dag fikk vi tilbake de interiøroppgavene av "egen arbeidsplass" ferdig rettet, og dette ble jeg selvfølgelig fornøyd med!


Produktkartet.


Plantegning til hvordan jeg ønsket å møblere det.


Oppriss A - A.


Oppriss B - B.


Aksonometri med mange detaljer ... Noe av det jeg skal jobbe mer med neste gang: Bedre fargelegging, skygger og å være mindre nøyaktig (noe jeg ikke er så flink til).

#interiørtegninger #plantegning #oppriss #aksonometri #interiør

Produktkart i Photoshop: Barnerom

Jeg har fått i oppdrag å lage et produktkart i Photoshop til et barnerom. Barnerommet skal pusses opp og nye møbler skulle kjøpes inn. Rommet tilhører en gutt på 8 år. Jeg har tatt en liten prat og analysert hva han vil ha og hva han ønsket å ha som tema: Bubbels, Twist, Juicy eller fotball.


Produktkartet til barnerommet.

Gutten (8) går på skole og trenger en plass hvor han kan gjøre lekser. Han liker å lese bøker om fotball og spill. To ganger i uken har han fotballtrening som fritidsaktivitet. Han ønsker god plass til oppbevaring av forskjellig som leker, bøker og klær. Han elsker å spille tv-spill i helgene og ønsker seg en Nintendo Wii med et fotballspill. Temaet som han velger er selvfølgelig fotball. Jeg spurte hvilket fotballag han ønsket å ha i rommet, men det var han usikker på. Han ønsker ellers forslag til vegger, gulv og farger. Han gleder seg til å se sitt nye barnerom ferdig møblert.

#interiør #barnerom #produktkart #forslag #møbleringsplan #fotball

Dette er hva jeg skal gjøre i høstferien

Mine planer for høstferien er å gjøre ferdig oppgavene som vi nå holder på med eller har gått i gang med. Om det blir fint vær, skal jeg ut å fotografere! I dag har jeg tegnt aksonometri av egen arbeidsplass (4 timer). Jeg har tegnt inn svakt med en tynn trykkblyant. Litt senere skal jeg lage ferdig produktkartet til en gutt på 8 år som ønsker seg et rom med et av de 4 forskjellige temaene der ett blir valgt.

#interiør #aksonometri #tegning #høstferie

Magisk i Photoshop

I 1. - 4. time var det Photoshop undervisning (og for oss som kan det). Vi lærte mange nye funksjoner og "magiske ting" som kunne gjøres på Photoshop. Jeg kunne noe fra før, så det var ikke vanskelig å få til. Vi fikk altså 3 forskjellige oppgaver - oppgavene blir gitt godkjent eller ikke godkjent. 


Ikke fargelagt tegning i perspektiv. Her skulle vi laste ned bildet og fargelegge i Photoshop. Sjekk ut resultatet:


Øvelse 1a: Bli kjent med noen verktøy, fargesette rom. Her har jeg prøvd ut fargen turkis på veggene og stemplet med litt gjennomsiktige stjerner (ser ikke så godt).


Øvelse 1: Dybde i rom. Strekene er tegnt opp ved hjelp av rutenettet i Photoshop. Prøvde å få ut litt dybde, men det syntes ikke så godt her. 


Et produktkart som er laget av Monica - læreren vår. Vi har tatt vekk den røde stolen som ikke helt passet inn på produktkartet og har gjort det om. Resultatet:


Øvelse 2: Bli kjent med lag - produktkart. Dette fikk jeg til! (alle gjorde det samme).

#photoshop #interiør #produktkart #design

Begynner med fargeleggingsoppgaven

Denne fargeleggingsoppgaven gikk ut på å finne et interiørfoto, tegne det opp og fargelegge. Jeg fant bilde av en spisestuegruppe med mange forskjellige farger (litt av en utfordring!).


Jeg er ikke helt ferdig med fargeleggingen, skal nok få gjort det ferdig i helga.

IKEA Home Planning - kjøkken

Jeg har laget et kjøkkenforslag til Siri og Andre på IKEA Home Planning. Jeg har tatt i bruk og har analysert deres ønsker, så jeg håper at de liker det. Siden de er nyetablert og er et ungt par som har kjøpt ny leilighet med et stort kjøkken, foreslår jeg et kjøkken i L-form med kjøkkenøy. Kjøkkenet ligger i 2. etasje. Det meste av hvitevarene (kjøleskap/frys, mikrobølgeovn og stekeovn, koketopp i kjøkkenøy og oppvaskmaskin) foreslår jeg integrert fordi kjøkkenet får en mer personlig preg når det er lagt til fronter/profiler.

Det er god plass til oppbevaring av matvarer og kjøkkenting i vegghyller/skap og benkeskap. De kan oppbevare alt fra mat til hermetikk. Når de har en travel hverdag, kan de sitte å spise ved kjøkkenøya. Det skal være funksjonelt, så en side er det en kokeplate med ventilator og på begge sider er det mange skuffer og det er to sitteplasser.

Når de liker å ta det med ro i helgene og tilbringer tid sammen, kan de sitte ved spisebordet. Spisebordet er i glass, stort og uttrekkbar, så er det god plass til flere som kommer på besøk.

Dette er plantegningen, sett ovenifra. Siden de begge er oppvokst på forskjellige steder, så har de forskjellig smak. Jeg vet at de ville ha en moderne stil. Jeg foreslår en blanding av en klassisk og landlig stil siden det med landlig stil går litt om at Siri er oppvokst på en gård på landet mens Andre har vokst opp i en blokk i Oslo.

De tenkte å ha prisen mellom 45 000 - 65 000. Forslag til kjøkkeninnredning kom på 51.340,- inkludert hvitevarer/integrert.Endelig er jeg ferdig med IKEA Kjøkkenoppgaven! Programmet var ikke det beste, men det var nyttig å kunne se og planlegge i 3D. Jeg regnet ikke med å bli ferdig i dag, men jeg prøvde i går kveld (gikk ikke, programmet lagget), så vi hadde hele dagen i dag (7 timer). Det gikk veldig bra - heldigvis!

#interiør #interiørtegning #forslag #kreativitet #ikea #kjøkken

Mandag - ny uke og nye oppgaver

Ny uke, nye oppgaver. Vi har blant annet fått en oppgave om å innrede et kjøkken til et ungt par som akkurat har kjøpt seg en ny leilighet. Vi bruker IKEA's Home Planning der vi kan møblere, se totale priser og se i 3D. En annen oppgave er å innrede egen arbeidsplass når jeg blir interiørkonsulent! Også en IKEA oppgave, men denne tegner vi for hånd. Møblene kommer vi til å plukke ut derfra. Det kommer til å bli en uke der jeg er mindre aktiv her, men se positivt, når jeg er ferdig med oppgavene kommer jeg til å legge ut noen tegninger her.

Jeg fant ut at programmet hengte seg opp, det kommer til å ta tid å fikse på det ... men praktisk å kunne lage et kjapp "skisse".

Trendplakat - Nordisk natt


Trendplakat - Nordisk natt. Denne plakaten (større enn A3 ark), ble laget sammen i grupper. 

Stilren og sofistikert. Mørk og metallisk.

OM STILEN: 
Fargene er mørke, nesten svarte, og stilen er ren og nordisk. Dette er et mørkt tema, men lagt fra dystert. Fargene spenner fra burgunder, mørkegrå, marine, mørk lilla og gråblått. 

Sentrale stikkord: 

 • Inspirert av Norden
 • Lange, elegante linjer
 • Dype farger ton-i-ton
 • Kvalitet og styrke 

 

Interiørtrender som er "in" i år, 2014:

 • Global mix 
 • Nordisk natt 
 • Harmonisk dristighet 
 • Tradisjonell spenning

Vårinspirert soverom

Ut ifra stemningskartet skulle vi plukke ut farger og møbler, og lage et produkt- og/eller materialkart. Jeg stod fritt til å velge hvilket rom vi ville arbeide med og hvem som skulle bo der. Det var viktig at produkt/materialkartet fikk samme stemning som stemningskartet.


Jeg har laget produktkartet i Photoshop.

Da jeg var ferdig med produktkartet, lagde jeg en tredimensjonal tegning av rommet med farger (for å se hvordan det så ut)

Ferdig, men trenger litt "finpuss".

Farge i rom - Virker friskt

Farge i rom - oppgave B8. Virker friskt. Dette forbinder jeg friskt med: Grønt, blader, planter, jord, blått, vann ... Jeg har klippet ut fra magasiner og blader, limt på et A4 ark. Oppgaven blir gitt på godkjent/ikke godkjent (ikke karakter), og jeg tenkte det hadde vært fint å gjøre det kreativt og nøye. Denne ble også mosaikkaktig som dette innlegget HER


Hvis du ser dette på lang avstand, vil du se det nesten i 3D.

Oppdatert collage


Denne collagen leverte jeg + et ark hvor vi skrev fakta om fargen vi fikk utdelt og hvorfor vi har valgt fargen.

Fakta om turkis

Ordet "turkis" kommer fra fransk, turquoise, tyrkisk stein. Turkis er en blanding av blå-grønn farge. Turkis er en farge som virker kjølig, altså hvis man har denne fargen på et rom, kan det virke kjølig å være i. Det gjør også at rommet virker større og luftigere. Turkis rorer nervene våre og klarner tanken. Når vi ser fargen turkis, tenker vi gjerne på forfriskende bad og eksotiske strender.

Hvorfor jeg valgte turkis til baderom

Grunnen til at jeg valgte turkis til baderommet, var at denne fargen er mye brukt og godt kjent brukt i baderom. Jeg har sett flere steder som selger baderomsmøbler, bruker denne fargen til f.eks å dekorere og pynte. Turkis har også vært den fargen som er mest brukt på bad i resten av Europa.

Fargeoppgave: Fargepsykologi

Læreren skrev fargene i lapper og vi trakk så det ble rettferdig. Jeg trakk "turkis". Denne fargen skulle jeg utforske, tenke ut hvilket rom denne fargen passer til og hvilken psykologisk påvirkningskraft den har. Vi skulle lage en komposisjon (collage) enten på PC eller "klipp og lim". Jeg har funnet bildene på Google og satte dem sammen i Photoshop. Enkelt og greit synes jeg.


Denne har jeg brukt mange timer på, begynte på fredag og gjorde den ferdig nå i dag.

Senere skal jeg skrive ut dette på et A4-ark og på et nytt A4-ark skal jeg skrive fakta om fargen, dens egenskaper og en begrunnelse hvorfor jeg har valgt dette rommet. 

Farge i rom


Øverst nr. 2 er det jeg har jobbet med - de andre er laget av klassen. Min skiller seg ut på grunn av "mosaikkaktig" (det tok veldig lang tid å lage). 

Denne oppgaven fokuseres kun på rommet. Vi kunne tegne inn møbler, og det har jeg gjort: En sofa og to vinduer. Vi har blant annet klippet ut i magasiner og i tapetbøker. Nå er det hengt opp mange forskjellige "farge i rom" i klasserommet.  

Stemningskart - moodboard

Denne oppgaven var at vi skulle trekke en lapp som stod hvilken årstid vi skulle lage et stemningskart av. Jeg trakk "vår". Før jeg begynte, lagde jeg en sol-modell (idékart). Ut i fra det arket, skulle jeg finne i blader og magasiner etter det jeg skrev opp. Her har jeg blant annet tatt med friske og lyse farger: Gul og grønn. Jeg tenker på at blomster og planter begynner å titte fram og epletre-blomster.


Dette er klippet og limt inn i et A3 ark.

#moodboard #våren #collage

Back on track + motivasjon til skole

Da er streiken endelig ferdig og vi kan gå tilbake på skolen fra i morgen. Det har allerede gått veldig lenge siden sist (har hatt flere uker med "streikeferie" - ca. 2 uker?). Det vil si at vi begynner på skolen 2. september - i begynnelsen på en ny måned. Jeg er i hvert fall glad for at streiken ikke varte så lenge (vi mistet mange timer med undervisning, uffda).

Vi bruker nettsiden
VG3interior.no

 

Innom skolen for å hente lærebøkene

Vi hadde fri i dag også (grunnen er lærerstreik), men vi måtte innom skolen kl. 10:45 - 11:10 for å hente lærebøkene på biblioteket. Bibliotekaren var litt usikker på hvilke bøker vi skulle ha, så vi fikk bare to bøker: "Interiørkonsulenten" (hadde i fjor også) og "Stillære, rom og møbelkunst fra 1850 til i dag". Nå som lærerne streiker, og jeg har fått noen bøker jeg kan lese i, blir det ikke så kjedelig å sitte hjemme. Vi elever har ansvar for å ta igjen det som er tapt av undervisningstimer ...

Streiken fortsetter, ingen vanlig skole

Skolen vår er fortsatt i streik, og på linja VG3 Interiør jeg går på, hadde vi ingen lærere ... Vi fikk fri så lenge det stod på timeplanen "ingen aktivitet". Det er virkelig veldig rart å tenke på at folk fortsatt streiker. Hvis streiken fortsetter, blir det flere og flere. 2166 lærere ved 68 nye skoler tas ut i streik og opptrappingen gjelder fra torsdag 21. august. 

I dag var jeg på skolen og det så ut som det var full kaos. Det var flere som ikke visste hvor de skulle møte og jeg har spurt 3 ansatte om hvor klassen skulle møtes. Fikk 3 forskjellige svar, så det var veldig rart. Det var ingen i klasserommet og ingen i 6. etasje. En sa at vi hadde fri så lenge streiken pågår. Det kom også an på hvilken linje man gikk på. Dette er ikke bra, det føltes ut som om vi har fått en miniferie etter sommerferien ...

Jeg fikk ordnet opp i noen småting, PC-en virker nå som den skal (oppdatert), elevkort-arket er levert og har fått noen nye beskjeder om hvor lenge vi har fri. 


For noen andre er det første skoledag ... synd at noen skoler også er tatt ut i streik.

Back to school - VG3 Interiør

I dag begynner de fleste av oss på skolen, det er første skoledag. Skolen vår er fortsatt i streik, og det er lærere som sitter streikevakter utenfor skolen. Kl. 11:00 møtet vi (VG3), og det ble opprop etter navn, klasse og lærer. Jeg begynte på VG3 Interiør. Det var koselig å se at mange fra VG2-klassen gikk samme linje som meg.

VG2 Interiør og utstillingsdesign (to klasser) + klassen vår hadde en samling i 6. etasje sammen med en læreren som holdt opprop. Der fikk vi utdelt:

Elevguide 14/15, Elevkalenderen Agder 2014/2015, elevkort (til underskrift), timeplan og et infoark om lærebøker.

Grunnen til at vi ble 3 klasser samlet, var at lærerne vi hadde, var blitt trukket ut til streik. Det var ikke så mye å gjøre, så vi fikk gå etter 45 minutter. Og ... vi får fridag i morgen da grunnen er streik! Jeg håper virkelig at det ikke blir streik, hvis det blir langvarig går det ut over oss elever. Vi får ikke lært noe, så det hender at vi også får fridager ...


Her er timeplanen min for skoleåret 2014/2015. Som dere ser, så starter vi kl. 07:45 hver dag, og slutter kl. 14:20. Alt er for det meste interiørarbeid, og to timer gym i uka på fredag.

#skolestart #skole #interiør #videregående #VG3

Inntaket til videregående skole er nå klart

"Inntaket til videregående skole i Vest-Agder er nå klart. Logg inn på www.vigo.no med MinID".

Og gjett hvem som har kommet inn på sitt ønskenummer 1? Jeg! Resultatet:

Til høsten begynner jeg på VG3 Interiør-linja. Jeg vil jobbe med dette:

 • Interiørkonsulenten arbeider med møbeldesign, interiør og design av rom. Interiørfaget skal bidra til å dekke behov for innredning og styling av offentlige og private bygninger. Interiørfaget skal bidra til å utvikle og designe interiør- og romløsninger på grunnlag av kunnskap om estetikk, form og funksjon. Opplæringen skal legge grunnlag for utvikling av interiør- og romløsninger i samarbeid med oppdragsgivere.
 • Opplæringen skal også fremme forståelse for samspill mellom materialer, farger og gjenstander. Videre skal opplæringen bidra til å utvikle ferdigheter i tegning og bruk av redskaper i interiørfaget. Opplæringen skal også bidra til kunnskap om trender og stil- og kulturhistorie.
 • Fullført og bestått opplæring fører fram til yrkeskompetanse. Yrkestittel er interiørkonsulent.

Hentet HER.

Programfagene vil bli:
Interiørarbeid og presentasjon + gym. Ellers blir de andre fagene "borte" i år. 

Etter dette året kan jeg enten gå ut i arbeid (da er jeg jo interiørkonsulent) eller forsette videre på påbygg.