Kameratrøbbel på konsertbesøk

Fy flate for en kveld det har vært. Jeg hadde gledet meg til å gå på Pink Party konsert. Kanskje det er andre gangen jeg er på konsert (første gangen Palmesus i fjor). Jeg har aldri sett for meg at DETTE ville skje. Altså: #1: Jeg ble nektet adgang fordi jeg hadde med meg et kamera! ET KAMERA kan vel ikke skade noen, tenkte jeg da. Jeg var usikker på om kamera var lov å ha med, så jeg spurte for sikkerhets skyld de som stod ved “bytte mot armbånd” på torsdag da jeg byttet billettene mot armbåndene. De sa kamera må da være lov å ha med inn på konserten så da regnet jeg med at jeg kunne det siden plakaten ikke opplyste kamera som en av forbudte ting å ha med som mat, drikke, paraply, hund, barnevogner osv …

Vaktene som stod ved inngangen var svært opptatte av å kroppsvisitere publikum som skulle inn, kikket ned i posene og veskene deres. Tok sikkerheten på alvor når det har skjedd så mange terrorangrep i det siste. Ikke særlig hyggelig å bli kroppsvisitert, men de gjør det bare for sikkerheten. Jeg kom meg ikke inn, så ble stoppet på utsiden og en av vaktene i gul refleksvest sa: – La meg se nedi veska di. Dette her kan du ikke ha med inn, og pekte på kameraet mitt. Han mente at kameraet var for profesjonelt og hørte med de andre vaktene i nærheten som også tok en titt. – Helt klart, ikke speilrefleks. Kanskje kameraet mitt ser sånn ut på utsiden, men mitt på innsiden er bare et enkelt nybegynner-systemkamera med en standardlinse på 18-55 mm. Sony a3000 heter det. Synes de var strenge på det også sa de at jeg ikke får komme inn. Bare på grunn av jeg hadde med et kamera. Hva med å ta med det inn og ikke bruke det? Nei. Hvor skulle jeg legge fra meg det når senteret stengte kl. 19?

En dame sa at jeg kunne legge igjen det under et hvitt telt ute. Det lå noen hvite og sorte kofferter, og noen hadde lagt fra seg vesker og sekker der på eget ansvar. Jeg synes at det ikke var lurt å legge kameraet mitt der siden det har en verdi og på grunn av “eget ansvar, vi tar ikke ansvar hvis ting blir stjålet”. Er ikke så trygt å legge fra seg verdigjenstander når det er ca. 12 000 mennesker på konserten. Hvor kunne jeg da legge det? Jeg tenkte og tenkte. Er jo ikke vits i å snu/dra hjem når jeg nettopp har kommet med buss. Hva med å spørre på Egon, noen få meter unna? Jeg fikk kontakt med en som jobbet der (og jeg må si tusen takk for at hun tok seg tid til å låse det inn).

Da jeg hadde lagt fra meg kameraet inne der, stilte jeg meg i kø, og da så jeg en annen som også hadde med seg et profesjonelt kamera foran meg. Vakten stilte de samme spørsmålene og gjorde akkurat som det med meg. Her er et MEN. Det viste seg at hun kunne slippe inn med kameraet sitt! Det var jo akkurat samme som mitt, bare at det var et kompaktkamera med en litt lengre objektiv og flippskjerm. Så: Hva er forskjellen på mitt og hennes? Hennes kamera er jo mye bedre enn mitt og dyrere, jeg kan ikke tro at hun ikke måtte legge fra seg det. Kjenner at jeg blir så sint og irritert når det ikke opplyses om forbudt med å ta med kamera og at de som jobber der sier feil om at det er lov å ha med kamera inn når det ikke er lov. Vær så snill: SETT OPP ET SKILT PÅ DET NESTE GANG, TAKK. Og ikke si at de med små og dyrere kameraer kan slippe inn. Er ganske surt for meg å måtte snu og legge fra meg kamera samt å gå glipp av begynnelsen av konserten. Hun med kamera slapp inn fordi hun hadde et kompaktkamera (merk: med en svær linse), og jeg ikke fordi mitt var mye større og billigere bare med standardlinsen. Ser jo helt likt ut på utsiden, like stor og tung i vekt. Noen får lov, andre ikke. Selv om jeg sa tydelig at jeg var en blogger, så nektet de.

Inne på konserten så jeg også en annen jente med nesten samme kamera som meg. Nesten lik, også et kamera med navn Sony. Hun hadde ikke på nøkkelbåndet med et fotopass på, så hvorfor får hun også lov å komme inn med kamera? Jeg skjønner det bare ikke!

Ok? Synes det blir feil å nekte noen og gi tillatelse til noen. Her har vi noe å lære alle sammen: La kameraet bare ligge igjen hjemme når det er konsert. Spesielt kameraer i en stor størrelse. Det skaper bare problemer og det verste er at det vil komme en stor krangel ut av situasjonen.

Jeg ønsker ikke å lage en stor krangel ut av det, men jeg vil bare komme med min opplevelse og mening. Altså et kamera skader ingen med mindre noen kaster det over på folk (kommer sannsynligvis ikke til å skje uansett). Det er ikke et våpen. Det er ikke første gang jeg har problemer med mitt kamera, for dette er faktisk kameraproblem nr. 2.

Å være med på konsert er det gøyeste jeg vet om, selv om det bare er første gang på Pink Party for meg. Mange ting spiller en viktig rolle når det kontrolleres ved inngangen. Kameraet ble kanskje ikke med, men her er noen bilder fra konserten sett gjennom mobilkamera:

Ikke nok med det, fortsettelse av dagen følger … Har du noen gang blitt stoppet ved inngangen på konsert?

#kristiansand #pinkparty #konsert #lørdag #helg #foto

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg